ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Το κείμενο με το μήνυμα από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 23
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2016, 12:39:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Creationist
Φίλε Σέσοστρις, μην συγχύζεις την επιστήμη με την <<επιστήμη>>. Φυσικά και δεχόμαστε ότι ιατρικά είναι επιστήμη αντί για <<επιστήμη>>.
Δεν καταφερόμαστε κατά της επιστήμης αλλά κατά της <<επιστήμης>>.

Ως προς το θέμα των σχέσεων της χριστιανικής πίστεως και των θετικών επιστημών, η Ορθόδοξος Εκκλησία αποφεύγει την κηδεμονία της επιστημονικής αναζητήσεως και δεν λαμβάνει θέση πάνω σε κάθε επιστημονικό ερώτημα. Ευχαριστεί τον Θεό που δωρίζει στους επιστήμονες το χάρισμα να αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της θείας Δημιουργίας. Η σύγχρονη ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Προσφέρει σημαντικές ευεργεσίες όπως είναι η διευκόλυνση του καθημερινού βίου, η αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, η ευχερέστερη επικοινωνία των ανθρώπων, η έρευνα του διαστήματος κ.λπ.
Απόσπασμα από το μήνυμα της Πανορθόδοξης Συνόδου

Όπως βλέπεις φίλτατε, η εκκλησία φρονίμως ποιούσα αποφεύγει να μπλεχτή στα πόδια της επιστήμης όπως γινόταν στο παρελθόν, και αρκείται στο ν' ασχολείται με τα πνευματικά της καθήκοντα και την προστασία του περιβάλλοντος. Υπάρχουν όμως και μερικοί οπαδοί του Μεσαίωνα που παπαγαλίζουν τις απόψεις του κάθε τσαρλατάνου ρασοφόρου που το παίζει επιστήμονας, και αποδέχονται σαν επιστημονικές αλήθειες την μυθολογία των γιδοβοσκών της αραβικής ερήμου και την γεωγραφία του Κοσμά του Ινδικοπλεύστη.
Βεβαίως βάσει του συντάγματος (και όχι των χριστιανικών αντιλήψεων περί ελευθερίας σκέψεως), έχουν κάθε δικαίωμα να διακηρύσσουν αυτά που πιστεύουν, όμως υπάρχει και κάποιο όριο σ' αυτό.
Δηλάδή το να διατυπώνη και να αναλύη κάποιος την άποψή του μια η και δύο φορές με επιχειρήματα, και στην συνέχεια να προχωρή σε επέκταση της συζήτησης πάνω σε ιερά κείμενα που την στηρίζουν, είναι θεμιτό. Το να τρολάρει όμως με την ανοχή των συντονιστών, και να επαναλαμβάνη τα ίδια και τα ίδια δεκάδες φορές σαν χαλασμένη πλάκα γραμμοφώνου υποβαθμίζοντας τον διάλογο και ένα forum στο οποίο επί δεκαετίες έχουν γίνει συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων υψηλού επιπέδου, είναι κατά την γνώμη μου απαράδεκτο και πρέπει οι συντονιστές να δώσουν κάποιο τέλος σ' αυτό το τσίρκο.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2016, 15:21:43  Εμφάνιση Προφίλ
Όμως αγαπητέ Sesostris, στη συνέχεια του αποσπάσματος που ανέφερες, η Ορθόδοξη Εκκλησία, σαφέστατα απέρριψε τις φανταστικές και αστείες «επιστημονικές» θεωρίες, περί big-bang, πρώτου μορίου, εξέλιξης, και χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών, ως μη έχουσες τη δυνατότητα να λύσουν τα βασικά υπαρξιακά θέματα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2016, 15:29:09  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Creationist:

Όποιος όμως δέχεται την <<επιστήμη>>, ας εξηγήσει πως συμβαδίζει η επιστήμη με την επαγωγική λογική και ας δώσει επιστημονική απάντηση στα μεγάλα κοσμογονικά ερωτήματα! Αλλιώς δεν πιστεύει στην επιστήμη αλλά στην <<επιστήμη>> που έχει γεμίσει τον κόσμο με <<πανεπιστήμια>> και βρίσκεται σε παντελή αγνωσία πάνω στα κοσμογονικά ερωτήματα!


Πολύ σωστά έθεσες το θέμα αγαπητέ Creationist.

Επειδή η «επιστήμη» δεν συμβαδίζει με την της επιστήμης μέθοδο “Επαγωγική λογική”, γι’ αυτό ακριβώς βρίσκεται σε παντελή αγνωσία πάνω στα κοσμογονικά ερωτήματα!

Για να δούμε τώρα, τι συμβαίνει με την επιστήμη που συμβαδίζει με την μέθοδό της “Επαγωγική λογική”.

Κοίταξε λοιπόν Creationist, την επιστήμη που ξέρει πότε να χρησιμοποιεί τα πειράματα, και πότε όχι (= καθώς υπακούει στο γέννημά της την “Επαγωγική λογική”, που απορρίπτει τα πειράματα, σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση), κοίταξε λοιπόν, ότι με τη σοφή αυτή πορεία της, στο πέρασμα του χρόνου, έχει σημειώσει σωρεία επιτυχιών σχετικά με την διερεύνηση των θεμάτων εκείνων στα οποία η άμεση παρατήρηση είναι εξασφαλισμένη, κάνοντας χρήση των πειραμάτων. Π.χ. τις τεράστιες επιτυχίες που έχει σημειώσει η επιστήμη στον τομέα της ιατρικής, και σε πολλούς άλλους τομείς.
Και βέβαια η κορυφαία επιτυχία της είναι, η αποδεικτική απάντησή της στα κοσμογονικά ερωτήματα: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=4&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=12285


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Creationist
Διεγραμμένος λογαριασμός


49 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2016, 21:16:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Creationist
Συμφωνώ απόλυτα φίλε Vassilis_1. Ότι έχει καταφέρει ο άνθρωπος είναι φυσικά επιστήμη και όχι <<επιστήμη>>.

Από την άλλη πάντως ο φίλος Sesostris δεν κατανοεί πως μπροστά στην δύναμη του Θεού, η επιστήμη του ανθρώπου σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Υπάρχουν δεκάδες βιβλία με αληθινές μαρτυρίες για τα μεγάλα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ. Περιπτώσεις ατόμων που θεωρούνταν από την επιστήμη νεκρά χωρίς ελπίδα και να που με λαδάκι και προσευχή, θεραπεύτηκαν εκεί όπου όλα έμοιαζαν τετελεσμένα!

Αλλά δυστυχώς ο φίλος Σέσοστρις δεν δέχεται ούτε την επιστήμη, προτιμώντας να πιστεύει τα ψέμματα και τα παραμύθια της <<επιστήμης>>, δηλαδή ανοησίες για το πρώτο μόριο, το big bang, την εξέλιξη και άλλες ιστορίες <<επιστημονικής>> φαντασίας. Δικαίωμά του βέβαια να αρνείται την επιστήμη και να δέχεται το αποσχισθέν από αυτήν τμήμα, δηλαδή την <<επιστήμη>>!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2016, 21:17:47  Εμφάνιση Προφίλ
Αγαπητέ Βασίλειε, η λοβοτομή είναι αποδεκτή από την ορθόδοξη εκκλησία?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


328 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2016, 22:17:50  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Φίλε Συνοδινός.1 ασφαλώς και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην επιστήμη και την <<επιστήμη>>!

Ε, αυτό σε ρωτάω κι εγώ Χρηστάκη, αλλά συνεχίζεις την αστείρευτη αερολογία και την ατέλειωτη κοτσανολογία περί επιστήμης και <<επιστήμης>> .
Ρωτάω λοιπόν, κάτι συγκεκριμένο, αλλά, κάνεις την πάπια. Συμφωνείς με τον Ιμάμη Καθηγητή; Είναι επιστήμονας ή <<επιστήμονας>>..;
Η Γη τελικά, άρχισε σιγά - σιγά να γυρίζει ή παραμένει στάσιμη σε γεωκεντρικό σύστημα;
Μια στιγμή όμως, γιατί ήρθε και ο άλλος Κοσμογονίας και πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσουμε κι αυτόν. Τώρα βλέπεις είστε δυο Κοσμογονίες.
Για να μην σας μπερδεύω, εσύ θα είσαι ο <<Κοσμογονίας>> σε εισαγωγικά και ο άλλος, ο Κοσμογονίας χωρίς εισαγωγικά.
quote:
Πολύ σωστά έθεσες το θέμα αγαπητέ Creationist.

Ότι η Γη δεν κινείται μέσα σε ένα Γεωκεντρικό σύστημα; Αυτό εννοείς ή κάτι άλλο;
quote:
Επειδή η «επιστήμη» δεν συμβαδίζει με την της επιστήμης μέθοδο “Επαγωγική λογική”, γι’ αυτό ακριβώς βρίσκεται σε παντελή αγνωσία πάνω στα κοσμογονικά ερωτήματα!

Γι αυτό ρωτάμε τους πιο κατάλληλους.
θα μας πεις κι εσύ, ποιο μοντέλο είναι το σωστό.
Λοιπόν, Κοσμογονία, με ποια επιστήμη συμφωνείς; Ισχύει το Γεωκεντρικό σύστημα με στάσιμη Γη ή το Ηλιοκεντρικό;
quote:
Για να δούμε τώρα, τι συμβαίνει με την επιστήμη που συμβαδίζει με την μέθοδό της “Επαγωγική λογική”.

Χρησιμοποίησε όποια λογική θες. Όποια σου κάνει κέφι.
quote:
Κοίταξε λοιπόν Creationist, την επιστήμη που ξέρει πότε να χρησιμοποιεί τα πειράματα, και πότε όχι (= καθώς υπακούει στο γέννημά της την “Επαγωγική λογική”, που απορρίπτει τα πειράματα, σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση),

Βρε αρκετά με την ανόητη φλυαρία, ας δούμε την κοτσανολογία σε δράση...
Φέρε μας την κοσμογονική πρόταση με την "επαγωγική λογική" των απανταχού Παπατζήδων, όσο αφορά το κοσμολογικό μοντέλο των δυο συστημάτων: Γεωκεντρικό ή Ηλιοκεντρικό..;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2016, 22:58:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Έρχεται σε κανά μήνα το Voyage of Time του Τέρενς Μάλικ, απ'ότι φαίνεται μιλάμε για το κορυφαίο ντοκυμαντέρ όλων των εποχών...τα εφέ είναι το κάτι άλλο.

"The Universe, billions of years in the making..."

http://www.lifo.gr/articles/cinema_articles/111627

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


328 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2016, 23:18:32  Εμφάνιση Προφίλ
Έχεις διαβάσει κριτικές;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Creationist
Διεγραμμένος λογαριασμός


49 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 06:05:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Creationist
quote:

υποβαθμίζοντας τον διάλογο και ένα forum στο οποίο επί δεκαετίες έχουν γίνει συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων υψηλού επιπέδου, είναι κατά την γνώμη μου απαράδεκτο και πρέπει οι συντονιστές να δώσουν κάποιο τέλος σ' αυτό το τσίρκο.

*


Φίλε Σέσοστρι αν σεβόσουν τις απόψεις υψηλού επιπέδου και νοημοσύνης, τότε θα δεχόσουν την επιστήμη και όχι την <<επιστήμη>>!

Διότι αν δέχεσαι πως το σύμπαν προήλθε χωρίς την ανάγκη νοημοσύνης τότε είσαι οπαδός της <<επιστήμης>> και όχι της επιστήμης.

Γιατί λοιπόν να υποστηρίξεις την νοημοσύνη, όταν δέχεσαι την <<επιστήμη>> που αρνείται τον ευφυιή νοήμονα σχεδιασμό?

Βλέπεις λοιπόν ότι δέχεσαι τα αντίθετα από αυτά που λες ότι υποστηρίζεις. Δικαίωμά σου βέβαια να πιστεύεις την <<επιστήμη>> που αντιφάσκει και διακατέχεται από αγνωσία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 14:17:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Creationist
Φίλε Σέσοστρι αν σεβόσουν τις απόψεις υψηλού επιπέδου και νοημοσύνης, τότε θα δεχόσουν την επιστήμη και όχι την <<επιστήμη>>!

Διότι αν δέχεσαι πως το σύμπαν προήλθε χωρίς την ανάγκη νοημοσύνης τότε είσαι οπαδός της <<επιστήμης>> και όχι της επιστήμης.

Γιατί λοιπόν να υποστηρίξεις την νοημοσύνη, όταν δέχεσαι την <<επιστήμη>> που αρνείται τον ευφυιή νοήμονα σχεδιασμό?

Βλέπεις λοιπόν ότι δέχεσαι τα αντίθετα από αυτά που λες ότι υποστηρίζεις. Δικαίωμά σου βέβαια να πιστεύεις την <<επιστήμη>> που αντιφάσκει και διακατέχεται από αγνωσία.Αντί φίλτατε να επαναλαμβάνης τα ίδια φληναφήματα και πομφόλυγες περί επιστήμης και <επιστήμης> στην γενετική και την κοσμογονία, καλό θα ήταν να μου παραθέσης και τα ιερά κείμενα της θρησκείας σου, επάνω στα οποία στηρίζεις τις απόψεις σου, και να τις τεκμηριώσης.
Εννοείται ότι περιμένω να στείλης δικά σου κείμενα και αποσπάσματα, και όχι copy-paste από σαλτιμπάγκους τύπου Κωστώφ, ή από τις σελίδες της ΟΟΔΕ, γιατί έχουμε χορτάσει από δαύτα.

Και μία εντελώς ρητορική ερώτηση. Έχεις ανοίξει καθόλου την Βίβλο για να την μελετήσης? (εννοώ στο πρωτότυπο αρχαίο κείμενο αριστερά, και όχι δεξια στις παρ-ερμηνείες των Τρεμπέλα και Κολιτσάρα.)


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 17:25:33  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Όποιος ακόμα, τώρα, στον 21ο αιώνα εξακολουθεί και εμπιστεύεται τα αποκεκομμένα από την επιστήμη, δηλαδή το «πανεπιστήμιο» (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=30&TOPIC_ID=12133 Απεστάλη: 08/05/2016, 17:33:21) και το παράγωγό του = την «επιστήμη»!!!!!!!! Και δεν γνωρίζει ότι διακατέχονται από παντελή αγνωσία, θα του δοθεί η ευκαιρία να το γνωρίσει.

Λοιπόν, όποιος νομίζει ότι η «επιστήμη» ξέρει να χρονολογεί, ας εμφανίσει τη χρονολογική θέση της, σχετικά με την ηλικία του σύμπαντος.


Αγαπητέ Creationist, είδες κανέναν από τους υποστηρικτές της «επιστήμης», να ανταποκρίνεται στην πάνω πρόκληση; Έχουν φτάσει στο σημείο να ντρέπονται να εμφανίσουν την ποικιλία των, ασυνάρτητων και με άπειρη χρονολογική διαφορά, χρονολογικών θέσεών της. Όπως καταλαβαίνεις ο 21ος αιώνας, έβγαλε την επιστημονική μάσκα, πίσω από την οποία κρύβονταν το «πανεπιστήμιο» και όλα τα παράγωγά του, με την οποία κορόιδευαν επί αιώνες τους ανυποψίαστους ανθρώπους, προσφέροντάς τους, τελικά, παραμύθια.

quote:

Creationist:

δυστυχώς ο φίλος Σέσοστρις δεν δέχεται ούτε την επιστήμη, προτιμώντας να πιστεύει τα ψέμματα και τα παραμύθια της <<επιστήμης>>, δηλαδή ανοησίες για το πρώτο μόριο, το big bang, την εξέλιξη και άλλες ιστορίες <<επιστημονικής>> φαντασίας. Δικαίωμά του βέβαια να αρνείται την επιστήμη και να δέχεται το αποσχισθέν από αυτήν τμήμα, δηλαδή την <<επιστήμη>>!


Και βέβαια φίλε Creationist, είναι παραμύθια. Και σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κανένας που να τα πιστεύει.

Άλλωστε θεωρίες όπως του big bang, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης, και της χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών, δεν άντεξαν σε σοβαρή εξέταση, και φυσικά αποδείχτηκαν ότι είναι παραμύθια. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αυτό αρκεί να κοιτάξει εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=44&TOPIC_ID=11379 Απεστάλη: 26/06/2015, 12:52:16


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 18:04:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Συνοδινέ προβλήθηκε χθες στη Βενετία, οι πρώτες κριτικές απ'ότι βλέπω δεν είναι εντελώς θετικές, κριτικάρονται κυρίως η αφηγηματική δομή και η αλληλουχία των σκηνών. Ωστόσο το εγχείρημα είναι εντυπωσιακό και η εμπειρία πρέπει να είναι σούπερ. Ο δε Μάλικ παρότι New Age Christian και παρ'ότι έχει ενσωματώσει και κάποια παγανιστικά στοιχεία ασπάζεται την επικρατούσα επιστημονική οπτική (δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κι αλλιώς).


http://variety.com/2016/film/reviews/voyage-of-time-review-venice-film-festival-terrence-malick-1201852631/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Creationist
Διεγραμμένος λογαριασμός


49 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 21:02:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Creationist
quote:

Άλλωστε θεωρίες όπως του big bang, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης, και της χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών, δεν άντεξαν σε σοβαρή εξέταση, και φυσικά αποδείχτηκαν ότι είναι παραμύθια. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αυτό αρκεί να κοιτάξει εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=44&TOPIC_ID=11379 Απεστάλη: 26/06/2015, 12:52:16

Όμως ο φίλος Sesostris επέμεινε πως η επιστήμη μας είναι κατώτερης νοημοσύνης. Γι' αυτό λοιπόν τον ρώτησα πως μπορεί να μιλάει για υψηλής νοημοσύνης συζητήσεις, την ώρα που αρνείται ότι χρειάστηκε νοημοσύνη για να κατασκευαστεί το σύμπαν!

Αν λοιπόν πιστεύει πως δεν χρειάζεται νοημοσύνη για να δημιουργηθεί ο κόσμος, τότε γιατί ο φίλος Σέσοστρις επιμένει τόσο στο θέμα της νοημοσύνης? Που η νοημοσύνη της <<επιστήμης>>; Στην θεωρία του 1ου μορίου, της εξέλιξης και γενικά των παιδαριωδών θεωριών που αρνούνται την ανάγκη νοημοσύνης;

Δυστυχώς ο φίλτατος Σέσοστρις είναι ένα θύμα της <<επιστήμης>> που αρνείται και υποβαθμίζει την νοημοσύνη. Δέχεται την <<επιστήμη>> και τα <<πανεπιστήμια>> που έχουν αποσχισθεί όπως λες από την αληθινή επιστήμη. Και δυστυχώς όλοι αυτοί προσβάλλουν την νοημοσύνη και ρίχνουν τον άνθρωπο στον σκοταδισμό της αγνωσίας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 21:06:14  Εμφάνιση Προφίλ
Αγαπητοί χριστιανοί ορθόδοξοι, Βασίλειε και ο άλλος σου εαυτός, μπορείτε να με ενημερώσετε αν η λοβοτομή είναι αποδεκτή από την επίσημη ορθόδοξη εκκλησία?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εωσφοριστής
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
59 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 21:21:26  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Αγαπητοί χριστιανοί ορθόδοξοι, Βασίλειε και ο άλλος σου εαυτός, μπορείτε να με ενημερώσετε αν η λοβοτομή είναι αποδεκτή από την επίσημη ορθόδοξη εκκλησία?

Θέλεις να σου απαντήσει πριν ή μετά την επέμβαση?

quote:
καλό θα ήταν να μου παραθέσης και τα ιερά κείμενα της θρησκείας σου, επάνω στα οποία στηρίζεις τις απόψεις σου, και να τις τεκμηριώσης.

Να στα παραθέσει είναι εύκολο!
Να τα τεκμηριώσει ακατόρθωτο, αυτός είναι ο λόγος που κάθε φορά που του ζητάς κάτι τέτοιο αρχίζει τις αρλούμπες, μάλλον λόγω της λοβοτομής.

quote:
Άλλωστε θεωρίες όπως του big bang, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης, και της χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών, δεν άντεξαν σε σοβαρή εξέταση, και φυσικά αποδείχτηκαν ότι είναι παραμύθια. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αυτό αρκεί να κοιτάξει εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=44&TOPIC_ID=11379 Απεστάλη: 26/06/2015, 12:52:16

Κατάλαβες?
Ο άνθρωπος είναι η προσωποποίηση της γελοιότητας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 22:23:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Creationist
Όμως ο φίλος Sesostris επέμεινε πως η επιστήμη μας είναι κατώτερης νοημοσύνης. Γι' αυτό λοιπόν τον ρώτησα πως μπορεί να μιλάει για υψηλής νοημοσύνης συζητήσεις, την ώρα που αρνείται ότι χρειάστηκε νοημοσύνη για να κατασκευαστεί το σύμπαν!

Αν λοιπόν πιστεύει πως δεν χρειάζεται νοημοσύνη για να δημιουργηθεί ο κόσμος, τότε γιατί ο φίλος Σέσοστρις επιμένει τόσο στο θέμα της νοημοσύνης? Που η νοημοσύνη της <<επιστήμης>>; Στην θεωρία του 1ου μορίου, της εξέλιξης και γενικά των παιδαριωδών θεωριών που αρνούνται την ανάγκη νοημοσύνης;

Δυστυχώς ο φίλτατος Σέσοστρις είναι ένα θύμα της <<επιστήμης>> που αρνείται και υποβαθμίζει την νοημοσύνη. Δέχεται την <<επιστήμη>> και τα <<πανεπιστήμια>> που έχουν αποσχισθεί όπως λες από την αληθινή επιστήμη. Και δυστυχώς όλοι αυτοί προσβάλλουν την νοημοσύνη και ρίχνουν τον άνθρωπο στον σκοταδισμό της αγνωσίας.Στις 14:17:39 σήμερα, σου έστειλα το παρακάτω μήνυμα:

Αντί φίλτατε να επαναλαμβάνης τα ίδια φληναφήματα και πομφόλυγες περί επιστήμης και <επιστήμης> στην γενετική και την κοσμογονία, καλό θα ήταν να μου παραθέσης και τα ιερά κείμενα της θρησκείας σου, επάνω στα οποία στηρίζεις τις απόψεις σου, και να τις τεκμηριώσης.
Εννοείται ότι περιμένω να στείλης δικά σου κείμενα και αποσπάσματα, και όχι copy-paste από σαλτιμπάγκους τύπου Κωστώφ, ή από τις σελίδες της ΟΟΔΕ, γιατί έχουμε χορτάσει από δαύτα.

Αν λοιπόν έχεις τις γνώσεις να συνεχίσης τον διάλογο με σοβαρά επιχειρήματα βάσει της θρησκείας σου προχώρα παρακάτω, αλλιώς σταμάτα να βρωμίζης το forum με τις επαναλαμβανόμενες ανοησίες σου περί επιστήμης και <επιστήμης>, όταν κι εσύ ο ίδιος δεν καταλαβαίνεις κατά τα φαινόμενα τι γράφεις.


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 22:26:56  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Θέλεις να σου απαντήσει πριν ή μετά την επέμβαση?

Φυσικά πριν.
Πρέπει να ξέρω πριν αμαρτάνω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 22:49:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Εωσφοριστής
Να τα τεκμηριώσει ακατόρθωτο, αυτός είναι ο λόγος που κάθε φορά που του ζητάς κάτι τέτοιο αρχίζει τις αρλούμπες, μάλλον λόγω της λοβοτομής.

Δεν είναι φίλε Εωσφοριστή αυτός ο λόγος. Ο λόγος είναι ότι το 99,9% των χριστιανών σαν κι αυτούς, την Καινή Διαθήκη την έχουν με νάϋλον περιτύλιγμα για να μη σκονίζεται στα εικονίσματα, δίχως να έχουν κάνει τον κόπο να την διαβάσουν. Όσο για την Βίβλο....ότι έχουν κρατήσει από το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο, και απλώς παπαγαλίζουν άκριτα ότι ακούνε από τον κάθε ρασοφόρο. Γιατί αν τα είχαν έστω διαβάσει στο πρωτότυπο, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον θα ήταν λιγότερο φανατικοί και δεν θα έγραφαν αυτές τις ανοησίες.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 22:58:03  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
@Εωσφοριστής @italos

Επειδή μ`άρεσε η κουβέντα σας παίρνω θάρρος να πω κι εγώ την άποψη μου.
Κάποτε κουβέντιαζα με ένα ασκητή, στην συζήτηση πάνω εκδήλωσα τα χειρότερα των συναισθημάτων μου για την οντότητα Σατανάς. Μίσος και φθόνος ανάβλυζε από κάθε σπιθαμή των εσώψυχων μου καθόσον μιλούσα.

Όταν τέλειωσα το "χριστιανικό" παραλήρημα, ο συνομιλητής μου στάθηκε άλαλος για κάμποσο, κοιτάζοντας με στα μάτια.
Στην αρχή μου φάνηκε απελπισμένος μετά όμως χαμογέλασε.

Τον Σατανά, μου είπε, πρέπει να τον κάνουμε βασιλιά, αν έλειπε αυτός τίποτα δεν θα επιτυγχάναμε οι άνθρωποι. Επί του ασφαλούς μας οδηγεί στην τελειότητα, αρκεί να τον καβαλήσουμε και να κρατάμε εμείς τα χαλινάρια.
Σε αντίθετη περίπτωση τα ηνία τα κρατάει αυτός και το αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο για την ανθρωπότητα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν δεν υπήρχε, ο άνθρωπος δεν θα τελειοποιούταν ποτέ.

Όσο αφορά το θέμα της συγχώρεσης, η Θεία χάρη μπορεί να υπάρξει μόνο αν αυτή εκπορεύεται από Θεό Αγάπης.
Και δεν μπορεί να υπάρξει Θεός Αγάπης χωρίς Θεία χάρη.

Σε επίπεδο ανθρώπινης συνειδήσεως, εαυτούλη δηλαδή. Νομίζω πως η "συγνώμη" είναι σύνθετη και έχει δύο σκέλη.
α)συγχωρώντας τον συνάνθρωπο, λύοντας έτσι κάθε υποσυνείδητο δεσμό κακίας μεταξύ σας.
β)συγχωρώντας τον ίδιο σου τον εαυτό, ειλικρινά...
Η ειλικρίνεια έγκειται στο ότι, όλο τον κόσμο μπορεί να κοροϊδέψει κάποιος, την συνείδηση του όχι. Ο μικρός Θεός μέσα μας δεν αυτοεξαπατάτε.

υγ.Αν δεν υπάρχει πάντως Θεία Χάρη δεν έχει νόημα η αυτοβελτίωση μέσω της ειλικρινούς 2σύνθετης συγνώμης.
Τότε ή όλα είναι μάταια ή όλα είναι προδιαγεγραμμένα.
Και στις 2 όμως περιπτώσεις "Θεός" Αγάπης δεν νοείται.
Ίσως νοείται "Θεός" Κύριος του εαυτού Του και Κύριος των δικών μας ολογραμμάτων.
Προσωπικά με Θεό Κύριο παρτίδες δεν θέλω και άμα δεν του αρέσει ξύδι...

«Πάτερ, εἰς χεῖρας σου παρατίθεμαι τό πνεῦμα μου»

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 08/09/2016 23:01:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εωσφοριστής
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
59 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2016, 23:36:56  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Προσωπικά με Θεό Κύριο παρτίδες δεν θέλω και άμα δεν του αρέσει ξύδι...

Αυτό φίλε μου είναι θέμα ανθρώπινης ερμηνίας, άλλος αντιλαμβάνεται τον Θεό έτσι και άλλος αλλιώς.
Τώρα αυτοί που έγραψαν τον λόγο του Θεού, ο κάθε ένας το έβλεπε αλλιώς το θέμα, γι' αυτό και οι τόσες αντιφάσεις.

quote:
Αν δεν υπάρχει πάντως Θεία Χάρη δεν έχει νόημα η αυτοβελτίωση μέσω της ειλικρινούς σύνθετης συγνώμης.

Φίλε μου η αυτοβελτίωση ΕΙΝΑΙ το νόημα της ζωής, γι' αυτό ζούμε, για να γινόμαστε αυτό που με τη βούλησή μας επιλέγουμε, οι Θεοί δεν χαρίζονται σε κανέναν καλό ή κακό, σε αφήνουν να επιλέξεις το δρόμο της ζωής που έχεις, στον χρόνο που ίσως έχεις, ακόμη και αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από εσένα.


quote:
Τον Σατανά, μου είπε, πρέπει να τον κάνουμε βασιλιά, αν έλειπε αυτός τίποτα δεν θα επιτυγχάναμε οι άνθρωποι. Επί του ασφαλούς μας οδηγεί στην τελειότητα, αρκεί να τον καβαλήσουμε και να κρατάμε εμείς τα χαλινάρια.
Σε αντίθετη περίπτωση τα ηνία τα κρατάει αυτός και το αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο για την ανθρωπότητα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν δεν υπήρχε, ο άνθρωπος δεν θα τελειοποιούταν ποτέ.

Έχεις την εντύπωση εσύ ή ο τάδε ασκητής, οτι μπορείτε να καβαλήσετε το κακό?
Ναι φίλε μου, γίνεται και μάλιστα να σου πω κάτι?
Αυτό θέλει κι' αυτός, να τον καβαλήσετε και να έχετε εσείς τα χαλινάρια.
Κορόϊδα που είσαστε φίλε μου.
Θεέ μου πόσο εύκολα ο άνθρωπος μπορεί να γίνει παιχνίδι στα σχέδια αυτουνού.

Καλέ μου άνθρωπε, δώσε λίγο βάση σε αυτά που θα σου πω και άσε το διαβολόγερο στην άκρη, αυτός γονάτισε.
Αν ο άνθρωπος έκανε το κακό με τη βούληση του διαβόλου, η αμαρτία δεν θα είχε καμιά αξία, η αμαρτία παίρνει αξία όταν την κάνεις ΕΣΥ με δική σου βούληση, κρατώντας δηλαδή ΕΣΥ τα χαλινάρια, καβάλα πάνω στο όχημά σου, τον Σατανά!
Τι είναι ένα άλογο χωρίς τον καβαλάρη του και τι είναι ένας καβαλάρης χωρίς το άλογό του?

quote:
Όσο αφορά το θέμα της συγχώρεσης, η Θεία χάρη μπορεί να υπάρξει μόνο αν αυτή εκπορεύεται από Θεό Αγάπης.

Αναρωτήσου λοιπόν, πως ένας Θεός αγάπης, θα συγχωρούσε κάποιον ο οποίος έζησε μιά ζωή χωρίς αγάπη.
Και αναρωτήσου επίσης, γιατί ενώ οι άνθρωποι θέλουν την αγάπη, τελικά δεν μπορούν να τη βρουν πουθενά με τελικά αποτελέσματα να θέλουν να καβαλήσουν τον Σατανά.

Θα σου πω ένα παράδειγμα βγαλμένο από τη ζωή.
Είναι να κάνεις μιά δουλειά που θα σε κάνει πλούσιο, αλλά χρειάζεσαι ένα μικρό κεφάλαιο.
Και ενώ είσαι σίγουρος οτι την έχεις στο χέρι, λες το εξής,
"εγώ θα βγάλω πολά λεφτά, αλλά την ψυχή μου δεν θα τη χάσω για τα κωλόχαρτα".
Φίλε?
Αυτό το μικρό κεφάλαιο δε θα σου βγει ποτέ! Στάνταρ σου μιλάω.
Να σου πω και το γιατί?
Τα χρήματα είναι τα περιτώματα του Σατανά, αλλά όμως...
Ο Σατανάς τα σκατά του δε τα δίνει αέρα!
Θα σε κάνει να παλέψεις μέχρις εσχάτων και θα σου γυρίζουν όλα ανάποδα, για να σε σκάσει και στο τέλος, ΟΥΤΕ λεφτά θα έχεις, ΟΥΤΕ ψυχή, θα σου την έχει ροκανίσει η λαχτάρα σου.

Το κακό φίλε Ελάχιστε, είναι πανούργο και πανέξυπνο, μη κοιτάς ορισμένους χριστιανούς ορθόδοξους που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οι κακομοίρηδες, οτι μπορούν να επιβληθούν στο κακό, (Θεός φυλάξοι)!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 00:29:38  Εμφάνιση Προφίλ
Εγώ θέλω να μάθω μόνο για την λοβοτομή.
Δεν υπάρχει κάποιος χριστιανός να με ενημερώσει υπεύθυνα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


328 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 00:58:48  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν παρακολουθώ τόσο στενά του Κινηματογράφο Kost, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω σε εκτίμηση αυτή την τέχνη, το αντίθετο. Έτσι δεν ήξερα τίποτα για τον σκηνοθέτη.
Έριξα μια ματιά στο βιογραφικό του και έμαθα ότι υπήρξε καθηγητής φιλοσοφίας και -προσωπικά- με τους καθηγητές φιλοσοφίας είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός.
Προβληματίστηκα, για το τι είδους παραγωγή θα είναι τελικά αυτή και γι αυτό ήθελα να ακούσω κριτικές. Τώρα, από σένα μαθαίνω, ότι δηλώνει και θρησκευόμενος. Ελπίζω να μην έβαλε πολλές δικές του "πινελιές" στην ιστορία του σύμπαντος. Σε κάθε περίπτωση, είμαι κι εγώ περίεργος να δω το αποτέλεσμα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εωσφοριστής
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
59 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 03:01:48  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
έμαθα ότι υπήρξε καθηγητής φιλοσοφίας και -προσωπικά- με τους καθηγητές φιλοσοφίας είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός.

Και καλά κάνεις φίλε μου.

quote:
δηλώνει και θρησκευόμενος

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας στις μέρες μας, ΑΝ είναι σωστός, ήθισται να είναι θρησκευόμενος με τρόπο υποκειμενικό.
Άλλωστε οι θρησκείες θα έπρεπε να γίνονται αντιληπτές από τα μυαλουδάκια των ανθρώπων, υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά.
Εκεί στράβωσε το πράγμμα με την ανθρωπότητα και άρχισε η παράννοια και η άννοια...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εωσφοριστής
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
59 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 03:10:59  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Εγώ θέλω να μάθω μόνο για την λοβοτομή.
Δεν υπάρχει κάποιος χριστιανός να με ενημερώσει υπεύθυνα?

Να ένας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Creationist
Διεγραμμένος λογαριασμός


49 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 06:44:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Creationist
quote:

Αντί φίλτατε να επαναλαμβάνης τα ίδια φληναφήματα και πομφόλυγες περί επιστήμης και <επιστήμης> στην γενετική και την κοσμογονία, καλό θα ήταν να μου παραθέσης και τα ιερά κείμενα της θρησκείας σου, επάνω στα οποία στηρίζεις τις απόψεις σου, και να τις τεκμηριώσης.
Εννοείται ότι περιμένω να στείλης δικά σου κείμενα και αποσπάσματα, και όχι copy-paste από σαλτιμπάγκους τύπου Κωστώφ, ή από τις σελίδες της ΟΟΔΕ, γιατί έχουμε χορτάσει από δαύτα.

Αν λοιπόν έχεις τις γνώσεις να συνεχίσης τον διάλογο με σοβαρά επιχειρήματα βάσει της θρησκείας σου προχώρα παρακάτω, αλλιώς σταμάτα να βρωμίζης το forum με τις επαναλαμβανόμενες ανοησίες σου περί επιστήμης και <επιστήμης>, όταν κι εσύ ο ίδιος δεν καταλαβαίνεις κατά τα φαινόμενα τι γράφεις.


*


Φίλτατε Σέσοστρις, το ερώτημα παραμένει! Αν πιστεύεις στην νοημοσύνη και στις υψηλής νοημοσύνης συζητήσεις, τότε γιατί δέχεσαι την <<επιστήμη>>, το αποσχισθέν δηλαδή τμήμα της επιστήμης, που διδάσκει στα <<πανεπιστήμια>> ότι δεν χρειάζεται νοημοσύνη για τη δημιουργία του κόσμου? Διότι δεν γίνεται να αρνείσαι την ανάγκη νοημοσύνης, δεχόμενος την <<επιστήμη>> και έπειτα να αναρωτιέσαι για το επίπεδο της νοημοσύνης!

Έτσι λοιπόν συνδίκτυε φίλε Σέσοστρις πρέπει να απαντήσεις αν είναι αναγκαία η νοημοσύνη για τη δημιουργία του κόσμου και κατ' επέκταση για την ύπαρξη επιστήμης και συζητήσεων υψηλού επιπέδου στο παρόν διαδικτυακό τόπο!

Εκείνη που δέχεται ως αναγκαία την ύπαρξη νοημοσύνης είναι η επιστήμη. Εκείνη που την θεωρεί περιττή είναι η <<επιστήμη>>. Έτσι λοιπόν δέχεσαι την επιστήμη ή την <<επιστήμη>>; Ιδού το μέγα δίλημμα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Creationist
Διεγραμμένος λογαριασμός


49 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 11:03:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Creationist
quote:

quote:
Εγώ θέλω να μάθω μόνο για την λοβοτομή.
Δεν υπάρχει κάποιος χριστιανός να με ενημερώσει υπεύθυνα?

Να ένας...
Αγαπητοί φίλοι και συνδίκτυοι Eωσφοριστής κ' ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,
ούτος ο άμοιρος κύριος απεικονίζει το σύμπαν της <<επιστήμης>> στην προδημιουργική του κατάσταση.

Σας ερωτώ λοιπόν αν χρειάστηκε νοημοσύνη για να δημιουργηθεί ο κόσμος! Πως απορείται για <<έλλειψη>> νοημοσύνης όταν δέχεστε πως δεν χρειάστηκε νοημοσύνη για να κατασκευαστεί ο κόσμος; Ιδού το δίλημμα!

Δέχεστε την χωρίς νοημοσύνη απρόσωπη ενέργεια ως κατασκευαστή του σύμπαντος, δηλαδή το σενάριο της <<επιστήμης>>, ή τον νοήμοντα και προσωπικό Δημιουργό της Βίβλου, το αποδεδειγμένο σενάριο της επιστήμης;

Αν δέχεστε το πρώτο, γιατί κόπτεστε για την ύπαρξη ή μη νοημοσύνης, αφού έχετε αποδεχθεί την <<επιστήμη>> που θεωρεί την νοημοσύνη μη απαραίτητη?

Και πως μπορείτε να απαντήσετε στο ερώτημα του αγαπητού φίλου και συνδίκτυου Vassilis_1; Γιατί η χωρίς αρχή απρόσωπη ενέργεια δεν δημιουργεί και τώρα ζωή;

Η επιστήμη έχει ρίξει στο καλάθι των αχρήστων όλα τα πειράματα και τις εικασίες της <<επιστήμης>>. Δικαίωμά σας βέβαια να την δέχεστε!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 13:50:06  Εμφάνιση Προφίλ
Ακόμη δεν έχω ενημερωθεί, για την θέση της ορθόδοξης εκκλησίας, περί της λοβοτομής.

Τόσο πολύ σας πονάει και δεν απαντάτε?
Μήπως η ορθόδοξη εκκλησία, δεν έχει ακόμη θέση για την λοβοτομή?
Είναι δυνατόν να μην έχει?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 16:02:34  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Sesostris:

να μου παραθέσης και τα ιερά κείμενα της θρησκείας σου


Αγαπητέ Sesostris, τα ιερά κείμενα της Θρησκείας μας = Της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με τα θέματα που συζητάμε, έχουν παρατεθεί, αποδεδειγμένα, από την επιστήμη: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=4&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=12285

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 22:15:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Vassilis_1
Αγαπητέ Sesostris, τα ιερά κείμενα της Θρησκείας μας = Της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με τα θέματα που συζητάμε, έχουν παρατεθεί, αποδεδειγμένα, από την επιστήμη: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=4&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=12285

Όποιος μελετήσει την Παλαιά Διαθήκη, θα δη ότι στο Εβραϊκό κείμενο που το χτένισαν κάπως οι χριστιανοί, υπάρχουν ένα σωρό αντιφάσεις και αναχρονισμοί, κενά και ασυναρτησίες. Για παράδειγμα αλλού υπάρχει για τον Θεό η λέξη Ελοχείμ (θεοί) και αλλού τον ονομάζουν Γιαχβέ. Δηλαδή αλλού έχουμε έναν θεό και αλλού πολλούς. Εκτός όμως αυτών των δύο ονομασιών, συχνά όμως αναφέρεται και σαν Ελ, Αντονάι, και Ελωάχ. Οι αντιφάσεις και οι ασυναρτησίες όμως Βασίλειε, δεν σταματάνε εδώ. Ο βλέπουμε επι παραδείγματι τον Κάιν να είναι επικατάρατος από τους Ελοχειμ αλλά προστατεύεται από τον Γιαχβέ. Έχουμε επίσης διπλή εξιστόρηση για την μετονομασία του Ιακώβ, δύο εξιστορήσεις για τον κατακλυσμό και την διάρκειά του, διαφορετικές αφηγήσεις για το πούλημα του Ιωσήφ από τα αδέλφια του, το ίδιο και για τον γάμο του Ιακώβ, διαφορετικούς νόμους για τα ίδια θέματα, κλπ κλπ.
Επειδή δεν μου αρέσουν τα σεντόνια, από τις πολλές αντιφάσεις της Παλαιάς Διαθήκης, επέλεξα να σου παραθέτω πρακάτω δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την Γένεση, μέσα από τα επίσημα κείμενα της εκκλησίας σου, για να καταλάβης το μέγεθος της ασυναρτησίας.


καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα πέμπτη. Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως. καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὰ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος, καὶ τὰ κτήνη κατὰ γένος αὐτῶν καὶ πάντα τὰ ἑρπετὰ τῆς γῆς κατὰ γένος αὐτῶν. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλά. καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς.καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν,ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.
Γένεσις 1, 19-28

καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν. Καὶ ἐφύτευσεν ὁ Θεὸς παράδεισον ἐν Ἐδὲμ κατὰ ἀνατολὰς καὶ ἔθετο ἐκεῖ τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἔπλασε.καὶ ἐξανέτειλεν ὁ Θεὸς ἔτι ἐκ τῆς γῆς πᾶν ξύλον ὡραῖον εἰς ὅρασιν καὶ καλὸν εἰς βρῶσιν καὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς ἐν μέσῳ τοῦ παραδείσου καὶ τὸ ξύλον τοῦ εἰδέναι γνωστὸν καλοῦ καὶ πονηροῦ. ποταμὸς δὲ ἐκπορεύεται ἐξ Ἐδὲμ ποτίζειν τὸν παράδεισον· ἐκεῖθεν ἀφορίζεται εἰς τέσσαρας ἀρχάς.ὄνομα τῷ ἑνὶ Φισῶν· οὗτος ὁ κυκλῶν πᾶσαν τὴν γῆν Εὐιλάτ, ἐκεῖ οὗ ἐστι τὸ χρυσίον·τὸ δὲ χρυσίον τῆς γῆς ἐκείνης καλόν· καὶ ἐκεῖ ἐστιν ὁ ἄνθραξ καὶ ὁ λίθος ὁ πράσινος.καὶ άνομα τῷ ποταμῷ τῷ δευτέρῳ Γεῶν· οὗτος ὁ κυκλῶν πᾶσαν τὴν γῆν Αἰθιοπίας.καὶ ὁ ποταμὸς ὁ τρίτος Τίγρις· οὗτος ὁ προπορευόμενος κατέναντι Ἀσσυρίων. ὁ δὲ ποταμὸς ὁ τέταρτος Εὐφράτης. Καὶ ἔλαβε Κύριος ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἔπλασε, καὶ ἔθετο αὐτὸν ἐν τῷ παραδείσῳ τῆς τρυφῆς, ἐργάζεσθαι αὐτὸν καὶ φυλάσσειν.καὶ ἐνετείλατο Κύριος ὁ Θεὸς τῷ Ἀδὰμ λέγων· ἀπὸ παντὸς ξύλου τοῦ ἐν τῷ παραδείσῳ βρώσει φαγῇ,ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ· ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε.Καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ καλὸν εἶναι τὸν ἄνθρωπον μόνον· ποιήσωμεν αὐτῷ βοηθὸν κατ᾿ αὐτόν. καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς ἔτι ἐκ τῆς γῆς πάντα τὰ θηρία τοῦ ἀγροῦ καὶ πάντα τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ καὶ ἤγαγεν αὐτὰ πρὸς τὸν Ἀδάμ, ἰδεῖν τί καλέσει αὐτά. καὶ πᾶν ὃ ἐὰν ἐκάλεσεν αὐτὸ Ἀδὰμ ψυχὴν ζῶσαν, τοῦτο ὄνομα αὐτῷ. καὶ ἐκάλεσεν Ἀδὰμ ὀνόματα πᾶσι τοῖς κτήνεσι καὶ πᾶσι τοῖς πετεινοῖς τοῦ οὐρανοῦ καὶ πᾶσι τοῖς θηρίοις τοῦ ἀγροῦ· τῷ δὲ Ἀδὰμ οὐχ εὑρέθη βοηθὸς ὅμοιος αὐτῷ. καὶ ἐπέβαλεν ὁ Θεὸς ἔκστασιν ἐπὶ τὸν Ἀδάμ, καὶ ὕπνωσε· καὶ ἔλαβε μίαν τῶν πλευρῶν αὐτοῦ καὶ ἀνεπλήρωσε σάρκα ἀντ᾿ αὐτῆς.καὶ ᾠκοδόμησεν ὁ Θεὸς τὴν πλευράν, ἣν ἔλαβεν ἀπὸ τοῦ Ἀδάμ, εἰς γυναῖκα καὶ ἤγαγεν αὐτὴν πρὸς τὸν Ἀδάμ.καὶ εἶπεν Ἀδάμ· τοῦτο νῦν ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου· αὕτη κληθήσεται γυνή, ὅτι ἐκ τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς ἐλήφθη αὕτη· Γένεσις 2,7-23

Για να μη κουράζης το όποιο περιεχόμενο της κρανιακής σου κοιλοτητας Βασιλάκη για να βρης την αντίφαση, σε πληροφορώ ότι ενώ στο πρώτο κεφάλαιο ο Γιαχβέ κατασκευάζει μαζί τον Αδάμ και την Εύα, στο δεύτερο κεφάλαιο φτιάχνει πρώτα τον Αδάμ, και μετά ψάχνει για να του βρη παρέα, και μια και δεν βρίσκει ανάμεσα στα ζώα που έφτιαξε, αποφασίζει να τον βάλη στο χειρουργείο και να φτιάξη από την πλευρά του την Εύα. Γκέγκε που λένε κι οι Αρβανίτες?
Αλλά το πιο αστείο είναι, ότι στο δεύτερο κεφάλαιο ο ανιστόρητος και αγεογράφητος συγγραφέας του, βάζει τον Θεό να κάνη τους ποταμούς Φίσωνα να περιβρέχει την Γη ολόγυρα, και τον Γαίονα γύρω από την Αφρική. Αυτό κι αν είναι κοσμογονία.
Και μετά Βασιλάκη εσύ και ο ομοϊδεάτης σου, έχετε το θράσος να μιλάτε για επιστήμη και <επιστήμη>, και την απαίτηση να πάρουμε στα σοβαρά αυτό το συνονθύλευμα ασυναρτησιών που δεν κάνει ούτε για σινερομάνζο κι εσάς με τις νεαντερτάλιες αντιλήψεις σας.


*

Edited by - Sesostris on 09/09/2016 22:18:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εωσφοριστής
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
59 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2016, 22:59:28  Εμφάνιση Προφίλ
Και το spam συνεχίζεται...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 23 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy