ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ινδοευρωπαιοι - πως, γιατι και ποτε Νο2
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 17
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2010, 01:47:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Λυπαμαι αλλα οι γλωσσωλογοι μπορει να ειναι σχετικοι της ετυμολογιας οπου δεν φορανε φοινικικα η ΙΕ γυαλια αλλα οσον αφορα την ελληνικη ιστορια η προιστορια ειναι ασχετοι ,τουλαχιστον σε σχεση με καποιους αλλους.


Με λίγα λόγια…όλοι οι γλωσσολόγοι του κόσμου φορούν φοινικικά και ινδοευρωπαϊκά γυαλιά, αφού όλοι δέχονται αυτές τις θεωρίες! Απορρίπτεις δηλαδή ολόκληρη την κατακτημένη γνώση που στηρίχτηκε σε στοιχεία και τεκμήρια επειδή δεν συμβαδίζει με τις προσωπικές σου ετυμολογικές ιδεοληψίες και τα φαντασιοκοπήματα περί ελληνοπελασγικών γλωσσών. Δεν λέω, είναι πειρασμός να απορρίπτεις την επιστήμη που δεν σου κάνει το χατίρι...αλλά τη στιγμή που εσύ δεν έχεις μελετήσει ούτε το 1 τις χιλίοις από τα γλωσσικά δεδομένα που έχουν μελετήσει οι αρμόδιοι επιστήμονες, μην περιμένεις ότι αποκτούν μεγαλύτερη εγκυρότητα τα ετυμολογικά σου σοφίσματα. Τέλος πάντων, σ’ αυτή τη χώρα ο καθένας ό,τι δηλώσει είναι απ’ότι φαίνεται...
Οι γλωσσολόγοι συνεργάζονται με τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς και δεν είναι άσχετοι όπως νομίζεις. Άλλωστε για να μελετήσουν την εξέλιξη π.χ. των διαλέκτων μιας γλώσσας πρέπει να ξέρουν τις ιστορικές συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιήθηκαν τα υπό μελέτη φύλα, αν και πού μετακινήθηκαν, με ποιες διαλέκτους ή γλώσσες ήρθαν σε επαφή ώστε να εντοπιστούν πιθανές αλληλεπιδράσεις κλπ...

quote:
skartados

Μια που εχεις ομως διψα για μαθηση θα σου αναλυσω περοσοτερο τη θεση μου.



Δίψα για μάθηση πάντα έχω, όχι για παρετυμολογία.

quote:
skartados

Ετσι στην πελασγικη γλωσσα εχουμε τις λεξεις πελλας -πελειος και στην ελληνικη ,μετατρεπεται το ε σε α και εχουμε τις λεξεις παλλας -παλαιος.



Ποια πελασγική γλώσσα? Όλος ο ισχυρισμός σου είναι λάθος από την αφετηρία του κιόλας αφού χωρίς να γνωρίζουμε την πελασγική γλώσσα παίρνεις λέξεις ελληνικές (πέλειος, πελλας) και τις βαφτίζεις πελασγικές επινοώντας μάλιστα και κανόνα από το μυαλό σου για μετατροπή του πελασγικού «ε» σε ελληνικό «α»! Κι αυτό το κάνεις για να ταιριάξει η εικασία σου με τις λέξεις παλλάς και παλαιός παρότι προέρχονται από διαφορετικές ρίζες.

quote:
skartados

Αρα η λεξη παλλας-παλλαδα που δινοταν για την αθηνα σημαινει παλια γη.Ετσι εχουμε παλας αθηνα =της γης μας ο αθος-ανθος.Επειδη ο αθος ηταν γενους αρσενικου ,τον κανανε γενους θηλυκου αθηνη-αθηνα.Ετσι οπως αθος -ανθος εχομε και αθηνουσα-ανθουσα.


Παρετυμολογία στο φουλ. Όπως μας λέει το Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης του ακαδημαϊκού Ι.Σταματάκου...πιθανώτερον όμως είναι ότι η λέξη (σ.σ Παλλάς) είναι παναρχαία και δηλοί παρθένον, κοράσιον, κόρην. Διότι ως και εν λ. παλλακίς είδομεν, παρ’ Ησυχ. κ.α. αναφέρονται τα πάλλας, -αντος=νεανίας, πάλλαξ-ακος= «αντίπαις, μελλέφηβος. Παλλακός», παλλάκιον=μειράκιον, παλλακίς (-κη)=νεανίς.
Πράγματι η σημερινή έρευνα έχει δείξει ότι περιέχει το θέμα παλλ- της λέξης παλλακή και χρησιμοποιήθηκε ως επίθετο της θεας Αθηνάς με τη σημασία «παρθένος» (βλέπε Μπαμπινιώτη)

quote:
skartados

Το λας για την χωρα-γη οι ελληνες μεσω εμποριου το δωσανε και σε αλλες χωρες.Ετσι εχουμε σκοτ-λαντ -σκοτεινη-λας.



Η θέση αυτή δεν απέχει πολύ από την ελληνοκεντρική φαντασιακή παρετυμολογία που αναζητά μανιωδώς ανύπαρκτες ελληνικές λέξεις στις περιοχές μακρινών λαών. Το -λαντ(land) είναι γνησίως παλαιογερμανικής προέλευσης και έχει ομόρριζο (land) και στις κέλτικες γλώσσες όπως αυτές της Βρετανίας. Το «σκοτ» ως πρώτο συνθετικό της Scotland προέρχεται από το λατινικό Scotti αναφερόμενο σε κάποια κέλτική φυλή. Το ελληνικός λας έχει άλλα ομόρριζα με ευρωπαϊκές γλώσσες, όχι απολύτως πιστοποιημένα στον γερμανικό κλάδο όμως. Τώρα πραγματικά πιστεύεις ότι από το περιστασιακό εμπόριο που μπορεί να είχαν 50 νοματαίοι στην Αγγλία και στη Γερμανία διαδόθηκαν εκατοντάδες τοπωνύμια με το πρόσφυμα –land ακόμα και στο εσωτερικό της Σκανδιναβίας ας πούμε? Γιατί δεν αφθονούσε και στη Μεσόγειο ή στη Μικρά Ασία το ίδιο λεξικό στοιχείο όπου η εμπορική δραστηριότητα των Ελλήνων ήταν εντονότερη και περισσότερο μακροχρόνια? Μήπως υπήρχε ειδική συμφωνία να ονομάζουν «λας» τις χώρες του βορρά? Κι από το περιστασιακό εμπόριο με τους βόρειους λαούς επικράτησε το λας από την Ιρλανδία μέχρι τη Σουηδία? Νομίζω η δήθεν αντικειμενική και μη στρατευμένη έρευνά σου (λέμε τώρα) έχει αρχίσει να ξεφεύγει προς τα γνήσια αντιεπιστημονικά μονοπάτια για τα οποία θα περηφανευόταν ο μέσος ελλαδέμπορας. Κρίμα...

quote:
skartados

Απο το παραδειγμα της παλλας αθηνας ομως μπορουμε να παρουμε και τη πληροφορια οτι η θεα αυτη δεν ειναι των πελασγων αλλα των υπολοιπων ελληνων πιθανον της κεντρικης(στερεας ελλαδος)για αυτο ονομαζεται παλλας και οχι πελλας.Το πιο συγκλονιστικο ομως απο ολα ειναι οτι ακομα και σημερα εχουμε την εκφραση "ανθος της ελληνικης κοινωνιας" οταν μιλαμε για καποιον η καποιους που εχουν τη σοφια-γνωση ωστε να φερουν καποια αλλαγη.Εγω πολλυ συχνα σε συζητησεις με φιλους λεω πως η θυρα 4 ειναι ο ανθος της κοινωνιας και πιστευω πως αν γινει καποια επανασταση αλλαγης της κοινωνιας ,θα ξεκινησει σιγουρα απο τη σοφια που κρυβουν μεσα τους αυτα τα παιδια...



Το παράδειγμα ξεκινάει από εσφαλμένες παραδοχές επομένως οποιαδήποτε περαιτέρω σύνδεση με άνθη της ελληνικής κοινωνίας και των σοφών παιδιών της θύρας 4(βρε τι άλλο θα ακούσουμε) το καθιστά διάτρητο. Τα υπόλοιπα που γράφεις περί «ανθηρών» εκφράσεων που χρησιμοποιούμε σήμερα, αποτελούν περισσότερο μια δική σου συναισθηματική έξαρση, που είναι οπωσδήποτε ωραία για σένα, αλλά όταν επιχειρείται σοβαρή ετυμολογική έρευνα, μας είναι παντελώς άχρηστη. Λες και χρησιμοποιούμε μόνο τις εκφράσεις που σου’ ρχονται εσένα στο μυαλό ή που σκόπιμα επιλέγεις για να φαίνεται το «βάσιμο» της υπόθεσης...

quote:
skartados

Θα δωσω ακομα ενα παραδειγμα της απολυτης συγγενειας της ελληνικης και της λεγομενης απο την ψευδοεπιστημη προελληνικης γλωσσας.



Οι προελληνικές γλώσσες τεκμηριώνονται και από επιγραφές του ελλαδικού χώρου που δεν διαβάζονται στα ελληνικά μολονότι είναι γραμμένες με ελληνικό αλφάβητο. Άρα υπάρχει και αρχαιολογική επιβεβαίωση εκτός από την καθολική ομοφωνία των γλωσσολόγων που από εσένα ξέρουν πολλά περισσότερα για τη δουλειά τους.

quote:
skartados

Οι πελασγοι πιθανον λεγανε νασος και οι υπολοιποι ελληνες νησος.Ετσι εχουμε αλικαρνασος ,παρνασος και πελοποννησος ,αλοννησος.Μετατροπη δηλαδη του α των πελασγων σε η.
Αρα εχουμε αλικαρνασος=αλι(αλς) κοινο στην πελασγικη και ελληνικη ,καρ(καρων),νασος(νησος)



Νασος λέγανε οι Δωριείς (αντί για νήσος) και όχι οι Πελασγοί των οποίων δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα. Συνεπώς ούτε εδώ τεκμηριώνεται το σόφισμα «μετατροπή του πελασγικού α σε ελληνικό η»
Η ρίζα –Καρ ανήκει στο μη ελληνικό μεσογειακό υπόστρωμα (βλέπε Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, τομ. Α)
Λάθος είναι κι αυτό που γράφεις για την ετυμολογία της Αλικαρνασσού που φυσικά δεν είναι ελληνική. Διότι α) η Αλικαρνασσός είναι πόλη και όχι νησί β) Στην ελληνική γλώσσα ο τόνος ανεβαίνει κατά τη σύνθεση. Σε σύνθετα ελληνικά τοπωνύμια λόγου χάρη λέμε «Αμφίπολις» και όχι «Αμφιπολίς». Λέμε «Φίλιπποι» και όχι «Φιλιπποί». Το ίδιο συμβαίνει και στο Πελοπόννησος και το Αλόννησος που ετυμολογούνται στα ελληνικά με τον τόνο να ανεβαίνει, πράγμα που δεν συμβαίνει στο Αλικαρνασσός. γ) το επίθετο –assa/ssos το συναντάμε στη λουβική γλώσσα και σημαίνει «που ανήκει(σε κάποιον)» αλλά στα ελληνικά δεν σημαίνει τίποτα. Άρα τα τοπωνύμια που το εμφανίζουν είναι λογικότερο να σχετίζονται με κατάλοιπα αυτής της γλώσσας ή κάποιας στενής συγγενικής της παρά με «ελληνοπελασγικές ρίζες» δ) γιατί το εθνικό «Κάρες» να μπει στη μέση της λέξης? Υπήρχαν παρόμοιοι κανόνες στην ελληνική ή στην πελασγική (ή θα τους επινοήσεις?)?

quote:
skartados

Παρνασος =λαρνακος-νησος .Εδω εχουμε μετατροπη του λ σε π.Μη κανεις κανενα αστειο και με ρωτησεις τι σχεση εχει ο παρνασος με νησι ,σε προειδοπειω για να μην εκτεθεις...



Βρε πέσ’το να πάει στα κομμάτια που λέει κι ο Βέγγος (αν και κάτι υποψιάζομαι). Μετά αναρωτήσου γιατί η ρίζα πάρνα- υπάρχει διαδεδομένα στα γειτονικά χεττιτικά και στα λουβικά που σήμαινε «βουνό» ενώ στην ελληνική χρησιμοποιούμε κυρίως τα «όρος», «βουνό» (βουνός στην αρχαία)...

quote:
skartados

Επισης σιγουρα πελασγικη η των συγγενων τους δαναων ,ειναι η λεξη ασπις.Ετσι ονομαζοταν ο ενας απο τους δυο λοφους του αργους που βρεθηκε η αρχαια πολη του 3000π.χ.Αυτος ο λοφος οπως και ο αλλος (λαρισα) ηταν ουσιαστικα η αμυνα των αργειων,για αυτο ονομασαν και το αμυντικο οπλο που ανακαλυψαν ασπις.



Πάλι μιλάς για σίγουρες πελασγικές λέξεις χωρίς κανένα τεκμήριο της γλώσσας τους. Αβέβαιο είναι αν οι Δαναοί ήταν συγγενικό τους φύλο όπως αβέβαιη είναι και η ετυμολογία της ασπίδας. Αδύνατο είναι να γνωρίζουμε πώς ονομαζόταν τόσο παλιά ο ένας από τους δύο λόφους ή και οι δύο. Γιατί να ονόμαζαν τότε τον λόφο με κριτήριο την άμυνα και όχι το ύψος ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του? Γιατί περιορίζεις τόσο πολύ το σκεπτικό σου?

quote:
skartados

Απο τη στιγμη δε που λες οτι η ριζα αχ μετατραπηκε στους αλλους λαους σε akw μπορουμε να καταλαβουμε γιατι οι λατινοι ονομαζουν το νερο ακουα και απο ποιους επηρεαστηκαν...


Όχι δεν είπα αυτό. Ξαναδιάβασε τι είπα στο προηγούμενο ποστ. Tώρα το λατινικό aqua προήλθε από το ΠΙΕ *akwa (νερό) ενώ από την ίδια ρίζα -akw προήλθε και το χεττιτικό akwanzi (πίνουν), το σανσκριτικό ap (νερό) κλπ..
Μάταια ψάχνεις ελληνική επιρροή στους Λατίνους για τη συγκεκριμένη λέξη.


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2010, 10:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

Λάθος είναι κι αυτό που γράφεις για την ετυμολογία της Αλικαρνασσού που φυσικά δεν είναι ελληνική. Διότι α) η Αλικαρνασσός είναι πόλη και όχι νησί ."

Επειδη σημερα ειμαι τρομερα αισιοδοξος και προς το παρον εχω τρομερα κεφια ετοιμασου για μια βουτια στα βαθεια,σε πραγματα που δεν εχεις ακουσει ποτε σου.....


Οπως σου εχω πει ,αλλα και οπως θα σου αποδειξω τωρα οι προιστορικοι ελληνες μιλουσαν ολοι συγγενικες γλωσσες με ελαχιστες διαφοροποιησεις.Ετσι για παραδειγμα ,για να εκφρασουν την εννοια της γης ειχαν πολλες συγγενικες μονοσυλλαβες λεξεις.

δα-να -πα-θα-λα-γα κ.τ.λ.

ΔΑ εδαφος ,δαπεδο κ.τ.λ.


να για τους προιστορικους ελληνες σημαινε κομματι γης.Ετσι η λεξη να-σος σημαινει κομματι γης.Ομως δεν χρησιμοποιουταν μονο για τα νησια η ριζα να ,αλλα και για περιοχες της ηπειρωτικης ελλαδος.Ετσι εχουμε να-ουσα,ναυ-πλιο.Απο αυτη τη ριζα βγηκε και η λεξη ναυς(πλοιο) ,που στην ουσια ειναι μια τεχνητη στερια.Μερικοι ομως τη λεγανε νη-σος.Ετσι απο το να εχουμε ναυς-ναυτης-ναυτικο κ.τ.λ αλλα και αθη(ανθη)-να(ανθος-θηλ,της γης).Απο το νη εχουμε αθηνη αλλα και νηο-πομπη....Ετσι και η δηθεν μη ελληνικη λεξη να-ξος προερχεται απο αυτη τη ριζα,οπου το σ μετατρεπεται σε ξ.Σιγουρα απο αυτη τη ριζα βγηκε και η λεξη να-ος ,που ειναι ενα τεχνητο κομματι εδαφους.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2010, 11:02:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το κα επισης σημαινε κομματι γης και πιθανον ετσι λεγανε τη γη οι καρες.Ετσι εχουμε κα-σος ,ι-κα-ρ-ια,κα-λυμνος ,κ.τ.λ.Η λεξη καλυμνος ομως ειναι πολλυ σημαντικη για να καταλαβουμε τη συγγενεια αλλα και τις διαφοροποιησεις των ελληνικων διαλεκτων στη προιστορια.


Ετσι εχουμε ο-λυμπος και κα-λυμνος.Επιτελους λοιπον βρηκα πως για το ιδιο ρημα υπηρχε και η καταληξη μνω αλλα και μπω.Ετσι οπως λυμνω-λυμπω ,εχουμε και τεμνω-τεμπω(εξ ου και η ονομασια τεμπη τελικα ,που η αληθεια ειναι οτι με παιδεψε πολυ.)Ετσι ο ιδιος λαος (οι πελασγοι )χρησιμοποιουσαν τη καταληξη μπω ,για αυτο ονομασαν δυο γειτονικα μνημεια της φυσης με την ιδια καταληξη ,ολυμπος και τεμπη....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2010, 11:56:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επισης φυσικα και το πα και λα σημαινε κομματι γης.Ετσι εχουμε πα-ρ-ος ,πα-τωμα ,πα-ρ-νασος,πα-ρ-νωνας,πα-τω ,πα-λας,πα-λατι(κατα τα αλλα η λεξη παλλας σημαινει παρθενα.....),πα-τος,πα-ξ-οι (οπως να-ξ-ος),πα-τρα(οπου οταν το α των πελασγων μετατραπηκε σε ε των υπολοιπων ελληνων εγινε πετρα)κ.τ.λ.


Απο το λα εχουμε λα-ρ-ισσα ,λα-ρ-νακα,λα-ρ-νασος(που στη συνεχεια ονομαστηκε παρνασος)λα-ος(για αυτο και ο μυθος με τις πετρες του δευκαλιωνα),λα-μιακ.τ.λ.

Αξιοσημειωτο ειναι το ρ που χρησιμοποιουν ολοι μετα το πα-κα -λα /Ετσι εχουμε παρος ,ικαρια ,αλικαρνασος,παρνασος,λαρνακα,λαρισα κ.τ.λ.

Επισης ομως αξιοσημειωτο ειναι οτι ολες αυτες οι ριζες χρησιμοποιηθηκαν και για το πλοιο.Ετσι εχουμε ναυς,λαρνακα,καραβι, αλλα και για τα σπιτια ,καλυβα,κατοικια ,καστρο,πατωμα,(εχουμε και τη λεξη πα-τ-ουσα)παλατικ,ναος.τ.λ.Γενικα ομως χρησιμοποιουνταν για οτιδηποτε εχει σχεση με τη γη ,εδαφος.,ειτε φυσικη ειτε τεχνητη.Ετσι εχουμε τη λεξη λα-κος(η λιμνη ειναι ενας μεγαλος λακος γεματος με νερο,για αυτο εκει που πηγαν οι ελληνες ως εμποροι,οι λαοι ονομαζουν τις λιμνες lake)


Επισης εχουμε τη λεξη θα-σος αντι για να-σος κα-σοςκ.τ.λ. αλλα και τη λεξη θαλασσα....αλλα και τη λεξη γα(γαια)που οπως το νασος-νησος ετσι και γα-γη.

Πιστευω μετα απο ολο αυτο το δωρεαν μαθημα να καταλαβες ποσο ηλιθιοτητα ειναι η δηθεν υπαρξη μη ελληνικης γλωσσας στην προιστορικη ελλαδα και ποσο αστεια ειναι τα της ΙΕ θεωριας οτι τη λεξη ναυς για το πλοιο μας τη φερανε οι κουργκανεοι....


Ειμαι στη διαθεση οποιουδηποτε μπορει να αντιπαρατεθει μαζι μου στα ακλονητα αυτα επιχειρηματα που παρεθεσα και πιστευω τωρα να καταλαβες καλα τη διαχρονικοτητα του ελληνισμου και της ελληνικης γλωσσας.Σε αφηνω τωρα και παω να αφεθω στην αγκαλια της μαλαματινας ,ωστε να ειμαι ετοιμος να απολαυσω το μεγαλυτερο υπερθεαμα του συμπαντος που προσφερει ο ανθος της ελληνικης κοινωνιας ,Η ΜΟΝΗ ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΟΠΑΔΩΝ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΟΥΝΙΑ,Θ Υ Ρ Α 4....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2010, 01:02:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Επειδη σημερα ειμαι τρομερα αισιοδοξος και προς το παρον εχω τρομερα κεφια ετοιμασου για μια βουτια στα βαθεια,σε πραγματα που δεν εχεις ακουσει ποτε σου.....



Συνήθως όπου μου αναφέρονται μεγάλα λόγια για «πράγματα που δεν έχω ακούσει ποτέ» από μη σχετικούς ερευνητές, αυτόματα μου’ρχεται στο μυαλό η φράση «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι» και φαίνεται να δικαιώνομαι διαβάζοντας όλα αυτά που αραδιάζεις σχετικά με τις ετυμολογίες και τα τοπωνύμια.

quote:
skartados

Οπως σου εχω πει ,αλλα και οπως θα σου αποδειξω τωρα οι προιστορικοι ελληνες μιλουσαν ολοι συγγενικες γλωσσες με ελαχιστες διαφοροποιησεις.Ετσι για παραδειγμα ,για να εκφρασουν την εννοια της γης ειχαν πολλες συγγενικες μονοσυλλαβες λεξεις.

δα-να -πα-θα-λα-γα κ.τ.λ.

ΔΑ εδαφος ,δαπεδο κ.τ.λ.


Αχ αυτές οι αποδείξεις...ειδικά όταν ξεχειλώνονται σε μικρές λεξούλες για να μπορούν να προσαρμόζονται όπως μας εξυπηρετεί κάθε φορά...
Δεν υπάρχουν ελληνικές μονοσύλλαβες λέξεις «να, πα, θα και λα» για την έννοια της γης. Κοίταξα σε όλα τα λεξικά μου της αρχαίας και αυτές οι λέξεις λάμπουν δια της απουσίας τους. Εσύ σε ποιο λεξικό τις βρήκες?...ή μήπως τις επινόησες κι αυτές σαν τους «πελασγικούς κανόνες» και τους άλλους των σχημάτων του αλφαβήτου?

Επομένως όλες οι απόπειρες της "ετυμολογικής" σου περιπετειας καταρρέουν μονομιάς.
Μόνο το "γα" και το "δα" υπάρχουν ως δωρικοί τύποι(το γα είναι και αιολικός) για την γη. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι όπου συναντάμε ένα δα ή ένα γα εμπεριέχεται η λέξη για την γη. Ακόμα και η ίδια η λέξη "γη", "γαία" δεν εχει επιβεβαιωθεί ότι είναι ελληνική. Άρα όπως και να το πάρεις δεν είναι καθόλου εύκολο να ανακαλύψεις ελληνικές ετυμολογίες πίσω από όλα αυτά.

Το "έδαφος" δεν περιεχει κανένα "δα" με την έννοια της γης, αλλά η πιθανότατη προέλευσή του ανάγεται στο ρήμα "έζομαι"(=κάθομαι) (βλέπε και "έδος"=εγκατάσταση, έδρα, διαμονή κλπ)

quote:
skartados

να για τους προιστορικους ελληνες σημαινε κομματι γης.Ετσι η λεξη να-σος σημαινει κομματι γης.Ομως δεν χρησιμοποιουταν μονο για τα νησια η ριζα να ,αλλα και για περιοχες της ηπειρωτικης ελλαδος.Ετσι εχουμε να-ουσα,ναυ-πλιο.Απο αυτη τη ριζα βγηκε και η λεξη ναυς(πλοιο) ,που στην ουσια ειναι μια τεχνητη στερια.Μερικοι ομως τη λεγανε νη-σος.Ετσι απο το να εχουμε ναυς-ναυτης-ναυτικο κ.τ.λ αλλα και αθη(ανθη)-να(ανθος-θηλ,της γης).Απο το νη εχουμε αθηνη αλλα και νηο-πομπη....Ετσι και η δηθεν μη ελληνικη λεξη να-ξος προερχεται απο αυτη τη ριζα,οπου το σ μετατρεπεται σε ξ.Σιγουρα απο αυτη τη ριζα βγηκε και η λεξη να-ος ,που ειναι ενα τεχνητο κομματι εδαφους.


Από τη στιγμή που δεν υπάρχει λέξη να για την γη, όλος ο ισχυρισμός σου είναι λάθος, ειδικά όταν εντάσσεις σ'αυτόν μεσαιωνικής προέλευσης τοπωνύμια όπως η Νάουσα[μεσν. Νάουσ(τ)α] η οποία υποστηρίζεται ότι προέκυψε με παραφθορά του ονόματος "Νεα Αυγούστα" που είχε τη ρωμαϊκή εποχή. Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι συνδέεται με το ρήμα νέω (ρέω) αλλά και πάλι δεν έχει σχέση με την φανταστική λέξη "να" που έπλασες για τη γη. Από διαφορετική ρίζα προέρχονται οι λέξεις "ναυς" με τις παράγωγές της(ναύτης, ναυτικό, ως πρώτο συνθετικό στο Ναύπλιο), ενώ και η λέξη νήσος έχει αβέβαιη ετυμολογία(πάντως καμία σχέση με την δική σου).

quote:
skartados

Το κα επισης σημαινε κομματι γης και πιθανον ετσι λεγανε τη γη οι καρες.Ετσι εχουμε κα-σος ,ι-κα-ρ-ια,κα-λυμνος ,κ.τ.λ.Η λεξη καλυμνος ομως ειναι πολλυ σημαντικη για να καταλαβουμε τη συγγενεια αλλα και τις διαφοροποιησεις των ελληνικων διαλεκτων στη προιστορια.


Δεν υπάρχει λέξη κα που να σημαίνει "κομμάτι γης". Το μόνο κα που βρήκα είναι ο δωρικός τύπος του κε (=αν), δηλαδή καμία σχέση με αυτά που υπαινίσσεσαι. Συνεπώς οι ακόλουθες ετυμολογικές απόπειρες δεν έχουν βάση. Ειδικά αυτή για την Ικαρία, είναι φως φανάρι ότι οφείλεται στο μυθικό ήρωα Ικαρο το όνομα του οποίου δεν έχει κανένα κα που να σημαίνει κομμάτι γης...

quote:
skartados

Ετσι εχουμε ο-λυμπος και κα-λυμνος.Επιτελους λοιπον βρηκα πως για το ιδιο ρημα υπηρχε και η καταληξη μνω αλλα και μπω.Ετσι οπως λυμνω-λυμπω ,εχουμε και τεμνω-τεμπω(εξ ου και η ονομασια τεμπη τελικα ,που η αληθεια ειναι οτι με παιδεψε πολυ.)Ετσι ο ιδιος λαος (οι πελασγοι )χρησιμοποιουσαν τη καταληξη μπω ,για αυτο ονομασαν δυο γειτονικα μνημεια της φυσης με την ιδια καταληξη ,ολυμπος και τεμπη....


Πώς το βρήκες αυτό πάλι? Σε ποιο λεξικό βρήκες να υπάρχουν ρήματα λυμνω και λυμπω τα οποία και καλά σχετίζονται με τον Όλυμπο και την Κάλυμνο? Διότι εγώ δεν βρήκα πουθενά τέτοια ρήματα. Πλάθεις ένα φανταστικό ρήμα διαπράττοντας χειρουργική επέμβαση στον Ολυμπο και νομίζεις ότι αυτό συνιστά ετυμολογία? Το αρχικό -ο για πλάκα μπήκε? Τι φανταστικό θα σκεφτείς για να το εξηγήσεις και αυτό(ας βρούμε πρώτα τα ρήματα)?
Λυπάμαι αλλά από φανταστικά ρήματα δεν μπορείς να βρίσκεις ποιες ήταν οι πραγματικές ρηματικές καταλήξεις της γλωσσας των Πελασγών (και καλά μπω-μνω)

quote:
skartados

Επισης φυσικα και το πα και λα σημαινε κομματι γης.Ετσι εχουμε πα-ρ-ος ,πα-τωμα ,πα-ρ-νασος,πα-ρ-νωνας,πα-τω ,πα-λας,πα-λατι(κατα τα αλλα η λεξη παλλας σημαινει παρθενα.....),πα-τος,πα-ξ-οι (οπως να-ξ-ος),πα-τρα(οπου οταν το α των πελασγων μετατραπηκε σε ε των υπολοιπων ελληνων εγινε πετρα)κ.τ.λ.


Εκτός του ότι δεν υπάρχει λέξη "πα" που να σημαίνει κομμάτι γης, έχω να παρατηρήσω ότι το παλάτι είναι δάνειο από το ρωμαϊκό palati(um) , οι Παξοί αγνώστου ετύμου, στον Παρνασο η ρίζα δώθηκε σε προηγούμενο ποστ και για να μην τα πολυλογώ δεν αρκεί να βρίσκουμε ένα πα και να φανταζόμαστε τη λέξη που μας εξυπηρετεί. Τα υπόλοιπα για τους φανταστικούς κανόνες των Πελασγών είναι προ πολλού άκυρα..

quote:
skartados

Απο το λα εχουμε λα-ρ-ισσα ,λα-ρ-νακα,λα-ρ-νασος(που στη συνεχεια ονομαστηκε παρνασος)λα-ος(για αυτο και ο μυθος με τις πετρες του δευκαλιωνα),λα-μιακ.τ.λ.

Αξιοσημειωτο ειναι το ρ που χρησιμοποιουν ολοι μετα το πα-κα -λα /Ετσι εχουμε παρος ,ικαρια ,αλικαρνασος,παρνασος,λαρνακα,λαρισα κ.τ.λ.


Δεν υπάρχει τέτοιο λα στα τοπωνύμια αυτά, εσύ το επινοείς. Για το ρ τι πιο απλό να υπάρχει όχι σε όλες (π.χ. στο Λαμία δεν υπάρχει) αν δεχθούμε ότι αποτελεί μέρος του θέματος χωρίς να χειρουργούμε τη λέξη όπως εσύ...
Η συσχέτιση με τις πετρες του Δευκαλίωνα δεν είναι πειστική.

quote:
skartados

Επισης ομως αξιοσημειωτο ειναι οτι ολες αυτες οι ριζες χρησιμοποιηθηκαν και για το πλοιο.Ετσι εχουμε ναυς,λαρνακα,καραβι, αλλα και για τα σπιτια ,καλυβα,κατοικια ,καστρο,πατωμα,(εχουμε και τη λεξη πα-τ-ουσα)παλατικ,ναος.τ.λ.Γενικα ομως χρησιμοποιουνταν για οτιδηποτε εχει σχεση με τη γη ,εδαφος.,ειτε φυσικη ειτε τεχνητη.Ετσι εχουμε τη λεξη λα-κος(η λιμνη ειναι ενας μεγαλος λακος γεματος με νερο,για αυτο εκει που πηγαν οι ελληνες ως εμποροι,οι λαοι ονομαζουν τις λιμνες lake)


Τα περισσότερα απαντήθηκαν πιο πάνω. Να προσθέσω ότι το κάστρο δεν εχει σχέση με φανταστικές λέξεις κα, αλλά είναι μεσαιωνικό δάνειο από το λατινικό castra (στρατόπεδο, κάστρο). Τουλάχιστον υπερβολική είναι η θέση ότι σε τόσα πολυάριθμα μέρη που συναντάμε τη λέξη lake(λίμνη) οφείλεται σε ονομασίες Ελλήνων εμπόρων (άκουσον άκουσον). Λες και οι άλλοι δεν μπορούσαν να ονομάσουν τις περιοχές τους...Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα φτάσεις τόσο βαθιά τον ετυμολογικό ελληνοκεντρισμό σου.

quote:
skartados

Πιστευω μετα απο ολο αυτο το δωρεαν μαθημα να καταλαβες ποσο ηλιθιοτητα ειναι η δηθεν υπαρξη μη ελληνικης γλωσσας στην προιστορικη ελλαδα και ποσο αστεια ειναι τα της ΙΕ θεωριας οτι τη λεξη ναυς για το πλοιο μας τη φερανε οι κουργκανεοι....


Πιστεύω να κατάλαβες ότι η επινόηση φανταστικών λέξεων εκεί μάλιστα που σε εξυπηρετούν δεν είναι ούτε καν μάθημα πρώτης δημοτικού, αλλά ψευδοεπιστήμη...
Το ναυς κληρονομήθηκε από κοινή ΙΕ ρίζα όπως μας επιβεβαιώνει η γλωσσολογία. Πάλι μπερδεύεις τη θεωρία κουργκάν με την ΙΕ γλωσσολογία.

quote:
skartados

Ειμαι στη διαθεση οποιουδηποτε μπορει να αντιπαρατεθει μαζι μου στα ακλονητα αυτα επιχειρηματα που παρεθεσα και πιστευω τωρα να καταλαβες καλα τη διαχρονικοτητα του ελληνισμου και της ελληνικης γλωσσας.


Μα δεν υπάρχει καν αντιπαράθεση στην παραμυθολογία φίλε μου. Το παραμύθι είνα ακλόνητο ακριβώς γιατί είναι παραμύθι...


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2010, 13:15:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε μου καλε αγνωστικ,αν αυτα που σου ειπα ηταν γραμμενα στα λεξικα (αν δηλαδη τα ειχαν αντιληφθει οι ετυμολογοι) δεν θα σου ελεγα οτι θα τα ακουσεις για πρωτη φορα....Ημουν ομως σιγουρος οτι η ελειψη επειχηρηματων αντικρουσης θα σε οδηγουσε στη προστασια που σου παρεχουν τα λεξικα.Εγω ομως σου απεδειξα οτι οι ριζες των δηθεν μη ελληνικων τοπονυμιων εμφανιζονται συνεχεια σε ελληνικοτατες λεξεις που εχουν σχεση με τα απο φυσικα η τεχνητα αιτια κομματια γης.Ειτε αυτες οι λεξεις ειναι του 3000π.χ ,ειτε του μεσαιωνα χρησιμοποιουν αυτες τις ριζες.


Οσον αφορα το ο στον ολυμπο για μενα ειναι πιθανοτερο να ειναι η απο το ορος η απο το ολο-λυ(α)μπος.Οσον αφορα το λυμνω -λυμπω,πιθανοτερα μετατρεαπηκε σε λαμπω.Απο οτι διαβασα ομως σε ενα κειμενο του καιαφα υπαρχει ως λυμνω,δεν γνωριζω ομως τη σημασια του.Το μονο βεβαιο ειναι ομως οτι θα τη βρω.


Τελος παντων εγω ειμαι ανοιχτος σε οποιον θελει (φροντισε και εσυ να κανεις μια καλυτερη προσπαθεια)να συζητησουμε τα δεκαδες παραδειγματα επιβεβαιωσης που εδωσα για την ελληνικοτητα των τοπονυμιων.Οχι ομως με το στυλ δεν το γραφουν τα λεξικα αρα εισαι λαθος,γιατι αν ειναι ετσι τοτε να μη συζηταμε καθολου.Εγω θελω επειχηρηματα ,οπως για το αν εχω δικιο οτι οι 3 ονομασιες που εδωσα για το πλοιο επιβεβαιωνουν αυτο που ειπα ,οτι ονομαστηκαν ναυς-λαρνακα-καραβι διοτι ηταν τεχνητες στεριες.Ακομα και στις απομωνομενες διαλεκτους που εμειναν , επιβεβαιωνομαι.Ετσι οι κρητικοι ακομα λενε ε-πα-ε και φυσικα ολοι λεμε πα-νω ,κα-τω ,πα-τω κ.τ.λ.Αν προσπαθησω ακομα λιγο θα βρω εκατονταδες λεξεις που επιβεβαιωνουν αυτα που λεω.Ξαναπροσπαθησε λοιπον και τα λεμε.


Υ.Γ. Οπου και να εχει παει κανεις στη ζωη του ,αν δεν εχει ερθει στη τουμπα να δει ενα τετοιον αγωνα για μενα εζησε μιση ζωη......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2010, 00:13:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Φιλε μου καλε αγνωστικ,αν αυτα που σου ειπα ηταν γραμμενα στα λεξικα (αν δηλαδη τα ειχαν αντιληφθει οι ετυμολογοι) δεν θα σου ελεγα οτι θα τα ακουσεις για πρωτη φορα....Ημουν ομως σιγουρος οτι η ελειψη επειχηρηματων αντικρουσης θα σε οδηγουσε στη προστασια που σου παρεχουν τα λεξικα.Εγω ομως σου απεδειξα οτι οι ριζες των δηθεν μη ελληνικων τοπονυμιων εμφανιζονται συνεχεια σε ελληνικοτατες λεξεις που εχουν σχεση με τα απο φυσικα η τεχνητα αιτια κομματια γης.


Ε όχι και ελλειψη επιχειρημάτων. Όλο επιχειρήματα δίνω στο προηγούμνενο ποστ, και φυσικά ζωτικής σημασίαςεπιχείρημα για την την εξέταση της ορθότητας της θεωρίας σου είναι η διαπίστωση ύπαρξης ή μή ύπαρξης των μονοσύλλαβων λέξεων που πρότεινες για την έννοια γη. Φυσικά τα λεξικά της αρχαίας μας γλωσσας θα είναι η πηγή, στα οποία καταγράφεται ο λεξιλογικός της όγκος. Δεν μπορώ να δεχθώ την ισοπεδωτική άποψη ότι δεν τις έχουν αντιληφθεί οι (εκατοντάδες) ετυμολόγοι που έχουν εξετάσει αρμοδίως ανεξάντλητο πλούτο κειμένων και λέξεων. Αυτό που γράφεις είναι ο ορισμός της υπερβολής και της ισοπέδωσης. Φυσικά μπορούσες να πεις πράγματα που δεν έχω ακούσει ακόμα κι αν υπήρχαν τα στοιχεία σου στα λεξικά. Ο τεμαχισμός των λέξεων σε μικρά κομματάκια με νέες, δικές μας αποδόσεις ερμηνειών τους δεν είναι ούτε ορθός τρόπος ετυμολογίας ούτε "απόδειξη" την έννοια της οποιάς φαίνεται δεν έχεις καταλάβει. Με κούτσικα λεκτικά τεμάχια που ορίζεις κατά το δοκούν αυξάνοντας υπέρμετρα το εννοιολογικό πλαίσιο σε φυσικά και τεχνητά κομμάτια γης τότε αυξάνεις την πιθανότητα να εφευρίσκεις σχέσεις μεταξύ ασχέτων λέξεων. Χαίρω πολύ φίλε μου. Ενα τεράστιο ποσοστο λέξεων αφορούν πράγματα που βρίσκονται στην γήινη επιφάνεια, ο άνθρωπος εννοείται ότι θα χτίζει σε αυτήν τα κτίσματά του(πού αλλού, στον αέρα?), οπότε είναι αρκετά εύκολο να ανακαλύπτεις κίβδηλές σχέσεις ορμώμενος από ένα κα, πα, να, θα κλπ που είναι αναμενόμενο να υπάρχει σε μια μεγάλη γκάμα λέξεων και μετά να διαλέγεις αυτά που εξυπηρετούν τον απατηλό συλλογισμό σου. Η "λογική" είναι ανάλογη της ψευδοεπιστημονικής τακτικής των αριθμολόγων που ανακαλύπτουν "απόκρυφες αριθμητικές σχέσεις" μεταξύ λέξεων ή φράσεων προσθέτοντας ή αφαιρώντας όποτε τους βολεύει άρθρα, προθεσεις, επιρρήματα, διαλέγοντας διαλεκτικές ποικιλίες που τους εξυπηρετούν κάθε φορά έτσι ώστε(ή μέχρι) να τους βγαίνουν τα νούμερα, δηλαδή οι ισοψηφίες. Η κατευθυνόμενη κοπτοραπτική δεν συνιστά σοβαρή έρευνα, ούτε έχεις το βάρος της απόδειξης (ούτε καν της ένδειξης). Προσωπικά δεν ακολουθώ τέτοιους λαβυρινθώδεις συλλογισμούς και χαίρομαι ιδιαίτερα γι'αυτό.
Αν ακολουθήσουμε τη λογική σου μπορούμε να βγάλουμε ελληνικότατο...ακόμη και τον Καναδά , αφού εμφανίζει κι αυτός τα υποτιθέμενα "κα, να και δα" για την έννοια της γης ή κομματιού της που ισχυρίστηκες. Τι λες? Να βάλουμε τον Οδυσσέα να περνάει και μια βόλτα από το Βανκούβερ?
Αστειεύομαι φυσικά, αλλά νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα πόσο απατηλή είναι η ετυμολογική θεωρία σου.

quote:
skartados

Ειτε αυτες οι λεξεις ειναι του 3000π.χ ,ειτε του μεσαιωνα χρησιμοποιουν αυτες τις ριζες.


Φυσικά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το χρονικό διάστημα εμφάνισης μιας λέξης, αφ'ενός διότι εσύ μιλάς για παναρχαιες ρίζες ενώ ο Μεσαίωνας δεν είναι τόσο παναρχαιος, αφ'ετέρου αν μια μεταγενέστερη μεσαιωνική λέξη δεν προήλθε από αντίστοιχη αρχαία ελληνική με πα,κα,θα και όλα τα σχετικά που πρότεινες, τότε καταρρίπτεται και ο ισχυρισμός σου για τη συγκεκριμένη λέξη, διότι είναι διαφορετική η ετυμολογική αφετηρία. Δεν μπορούμε έτσι άνετα να εκσφενδονιζόμαστε από τους παναρχαιους προϊστορικούς Πελασγούς του 3000 π.χ, στον Βασίλειο το Βουλγαροκτόνο σα να μην μεσολαβεί τίποτε στο λεξιλογικό-ετυμολογικό επίπεδο.

quote:
skartados

Οσον αφορα το ο στον ολυμπο για μενα ειναι πιθανοτερο να ειναι η απο το ορος η απο το ολο-λυ(α)μπος.Οσον αφορα το λυμνω -λυμπω,πιθανοτερα μετατρεαπηκε σε λαμπω.Απο οτι διαβασα ομως σε ενα κειμενο του καιαφα υπαρχει ως λυμνω,δεν γνωριζω ομως τη σημασια του.Το μονο βεβαιο ειναι ομως οτι θα τη βρω.


Και πού πήγαν τα υπόλοιπα συστατικά στοιχεία του όρους και του όλου? Χάθηκαν ως εκ θαύματος? Γιατί το ολο- να μείνει "ο" κατά τη σύνθεση? Λέμε ολόλαμπρος και όχι όλαμπρος. Λέμε ολοσχερής κι όχι οσχερής. Το ίδιο ισχύει και για το όρος. Το λύμπω δεν θα μπορούσε να γίνει λάμπω διότι το αρχαίο "υ" που μέχρι τον 9ο/10 αιώνα μ.Χ. προφερόταν "ιου", μετατράπηκε από τότε σε "ι" και όχι σε "α". Συνεπώς δεν ισχύει αυτό που λές. Αλλά και σε "α" να είχε εξελιχθεί κατά την αρχαιότητα, τι θα σήμαινε το "λαμπος". Δεν υπάρχει τέτοια λέξη. Ακόμα και να υπάρχουν οι λέξεις λύμπω και λαμπος, δεν σημαίνει κατά αναγκην ότι συνδέονται ετυμολογικά με τον Ολυμπο αφού η ομοιότητα στους φθόγγους μπορεί κάλλιστα να είναι συμπτωματική, όπως συμβαίνει συχνά και με πολλούς ξένους τόπους που μερικοί ελλαδέμποροι τους ετυμολογούν στα ελληνικά λόγω της ίδιας φαινομενικής ομοιότητας. Πιο πιθανό ήταν η προελληνική λέξη για τον Ολυμπο να σήμαινε κάτι σαν "βουνό" αφού απαντά ως ονομασία σε όρη νησιών του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας.

quote:
skartados

Τελος παντων εγω ειμαι ανοιχτος σε οποιον θελει (φροντισε και εσυ να κανεις μια καλυτερη προσπαθεια)να συζητησουμε τα δεκαδες παραδειγματα επιβεβαιωσης που εδωσα για την ελληνικοτητα των τοπονυμιων.Οχι ομως με το στυλ δεν το γραφουν τα λεξικα αρα εισαι λαθος,γιατι αν ειναι ετσι τοτε να μη συζηταμε καθολου.


Το να είσαι ανοικτός δεν σημαίνει άρνηση των πάμπολλων κατακτημένων επιστημονικών γνωσεων για την ιστορία της γλώσσας μας. Η παραπομπή σε λεξικά και η επιβεβαίωση μέσω αυτών είναι μια λογική διαδικασία σε οποιασήποτε έρευνα τέτοιου τύπου. Δηλαδή αν ανοίγαμε μια συζήτηση για θέματα υγείας και ιατρικής δεν θα έπρεπε να συμβουλευτούμε τα αντίστοιχα επιστημονικά βιβλία (ιατρικές εγκυκλοπαίδειες, ιατρικά εγχειρίδια κλπ.) για να προχωρήσουμε στο θέμα και να βρούμε μια άκρη? Είναι δυνατόν να θεωρούμε "απόδειξη" οτιδήποτε μας έρχεται στο μυαλό ύστερα από μια επιφανειακή προσέγγιση, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομερώς τα απαραίτητα δεδομένα? Διότι κάτι τέτοιο κάνεις κι εσύ...
Φυσικά δεν επικαλούμαι μόνο τα λεξικά, αφού αν διάβαζες προσεκτικότερα θα έβλεπες και επιχειρήματα πέραν της παραπομπής σε λεξικά. Μια χαρά μπορούμε να συζητάμε και να εμπλουτίζουμε ενα θέμα με ιδέες μέσα από την συσσωρευμένη γνωση των λεξικών. Η γλωσσολογία και η ετυμολογία ως επιστημονικός της κλάδος, δεν είναι παιδική χαρά για να παίζουμε με ένα πα, κα, θα κλπ.. ούτε εκπομπή τηλε-μαϊντανών όπου ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Υπάρχει και σ'αυτήν,όπως σε κάθε επιστήμη, αυστηρά καθορισμένη μεθοδολογία στην έρευνα και επαληθευτική μέθοδος.

quote:
skartados

Εγω θελω επειχηρηματα ,οπως για το αν εχω δικιο οτι οι 3 ονομασιες που εδωσα για το πλοιο επιβεβαιωνουν αυτο που ειπα ,οτι ονομαστηκαν ναυς-λαρνακα-καραβι διοτι ηταν τεχνητες στεριες.


Μα επιχειρήματα παραθέτω και γίνομαι ακόμα πιο αναλυτικός στην αρχή αυτού του ποστ για την πλάνη του συλλογισμού σου. Επιπλέον να αναφέρω ότι η αρχική προέλευση της λέξεης "καράβι" ανάγεται στο αρχαίο "κάραβος" που σήμαινε ακανθωτό οστρακόδερμο, κερασφόρο σκαθάρι και γαρίδα. Αν τωρα αρχίσουμε να θεωρούμε και τα θαλάσσια ή χερσαία ζώα, τεχνητά ή φυσικά κομμάτια γης ξεχειλώνοντας κάθε όριο, ας αρχίσουμε να διαβάζουμε και τα βιβλία του Λίακουρα. Η λάρνακα αρχικά σήμαινε θήκη, οστεοφυλάκιο, μπαούλο, οπότε γιατί να την συσχετίσουμε με τεχνητές στεριές? Δεν σε προβληματίζει που ή ίδια η λέξη "πλοίον", δεν έχει καμία από τις λέξεις που επινόησες? Δεν σε προβληματίζει που δεν το έχει η διήρης και η τριηρης? Ή μήπως αυτές δεν είναι πλοία(τεχνητές στεριές σύμφωνα μ'εσένα)..
Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις...

quote:
skartados

Ακομα και στις απομωνομενες διαλεκτους που εμειναν , επιβεβαιωνομαι.Ετσι οι κρητικοι ακομα λενε ε-πα-ε και φυσικα ολοι λεμε πα-νω ,κα-τω ,πα-τω κ.τ.λ.


Μόνο που το "πανω" προήλθε από το "επάνω" το οποίο με τη σειρά του ετυμολογείται ως "επ(ί)+άνω" από την αρχαία ελληνική. Δηλαδή ούτε εδώ ισχύει ο ισχυρισμός σου αφού η αφετηρία της λέξης είναι διαφορετική, όπως κι αν το λένε στις απομονωμένες διαλέκτους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χωρίζεις τις λέξεις κάτω και πατώ σε υποτιθέμενα "κα" και "πα" διότι αφ'ενός το πατώ δεν έχει σίγουρη ετυμολογία, αφ'ετέρου όλο το εγχείρημα στηρίζεται σε μια λαστιχοποιημένη συλλογιστική η οποία από μια ευρεία γκάμα δεδομένων χρησιμοποιεί επιλεκτικά αυτά που την εξυπηρετούν και αγνοεί όσα δεν την βολεύουν.

quote:
skartados

Αν προσπαθησω ακομα λιγο θα βρω εκατονταδες λεξεις που επιβεβαιωνουν αυτα που λεω.Ξαναπροσπαθησε λοιπον και τα λεμε.


Θα βρεις όσες σε εξυπηρετούν. Από τη στιγμή που αυξάνεις τις φανταστικές μονοσύλλαβες λέξεις είναι εύκολο να βρεις πολλές επιπλέον λέξεις, ειδικά αν προσθέσεις στη σούμα και τις παράγωγές τους. Ο παραλογισμός και τα μεθοδολογικά σφάλματα αυτού του τύπου μπακάλικης έρευνας έχουν ήδη επισημανθεί. Οποιος έχει στοιχειώδεις γλωσσικές γνώσεις και ελάχιστη λογική σκέψη μπορεί να τα κατανοήσει. Αντίθετα, όποιος έχει βαλθεί να βρίσκει με τη μέθοδο χειρουργείου πα,λα,να,θα,κα,δα και λοιπά μωρουδιακά, μπορεί να βρει παναρχαιες "ελληνοπελασγικές" ρίζες και στον Κα-να-δα...
Απελθέτω απ'εμού το ποτήριον τούτο...


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2010, 11:42:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

Πώς το βρήκες αυτό πάλι? Σε ποιο λεξικό βρήκες να υπάρχουν ρήματα λυμνω και λυμπω τα οποία και καλά σχετίζονται με τον Όλυμπο και την Κάλυμνο? Διότι εγώ δεν βρήκα πουθενά τέτοια ρήματα. Πλάθεις ένα φανταστικό ρήμα διαπράττοντας χειρουργική επέμβαση στον Ολυμπο και νομίζεις ότι αυτό συνιστά ετυμολογία? "


Ηροδοτος επιγραφομενοι λογοι τομος Ι XXXVI


Eν δε τω αυτω χρονω τουτω εν τω μυσιω ου λυμπω....κ.τ.λ.Θα σε παρακαλουσα λοιπον πολυ αν δεν γνωριζεις κατι να μην μιλας ετσι απαξιωτικα ως δηθεν υπερασπιστης της γλωσσας μας...Μενει μονο να βρω τι σημαινει λυμπω και ειδικα ου λυμπω......


Παμε τωρα για περισοτερη αναλυση οσων εχω πει.Παρατηρουμε σε πολλα απο αυτα τα δηθεν μη ελληνικα τωπονυμια οτι παρολο οτι ειναι θυληκου γενους ,εχουν τη καταληξη ος,παρος-ναξος-καλυμνος-θασος,κ.τ.λ.Αυτο το παρατηρουμε ως φαινομενο κυριως στα νησια αλλα και στη ασια ,οπου εχουμε εφεσος ,περγαμος....δαμασκος(οπου συμφωνα με τη παραδοση ονομαστηκε απο την ακολουθεια του διονυσου,αρα απο το ιερατειο του).Εχουμε ομως και καποια παραδειγματα στην ηπειρωτικη ελλαδα οπως κορινθος(ανθος της κορις),σιγουρα προς τιμη της θεας αθη-ανθη- νης-νας


Εχουμε ομως και καταληξεις σε ισα ,οπως λαρισα ,αμφισα κ.τ.λ.Ετσι μπορουμε να καταλαβουμε οτι στη ηπειρωτικη ελλαδα η λεξη με τη ριζα λα-ρ-(γη) πηρε τη καταληξη ισα ,ενω στη νησιωτικη ελλαδα εγινε λερος(η γνωστη αλλαγη του α σε ε ,που παρατηρειται οπως εχω δειξει συνεχεια).Εντυπωση προκαλει και το αμφ στην λεξη αμφισα ,που πιθανον σημαινει πολη που ιδρυθηκε απο τον αμφιονα ,η πηρε αυτην την ονομασια προς τιμη του....

Γραφει ο αγνωστικ


Το "έδαφος" δεν περιεχει κανένα "δα" με την έννοια της γης, αλλά η πιθανότατη προέλευσή του ανάγεται στο ρήμα "έζομαι"(=κάθομαι) (βλέπε και "έδος"=εγκατάσταση, έδρα, διαμονή κλπ)"


Το εδαφος φυσικα και περιεχει το δα που σημαινει γη.Χρησιμοποειται και η καταληξη φος ,οπως πα-φος,τα-φος κ.τ.λ.Απλως ολες αυτες οι μονοσυλαβες λεξεις χρησιμοποιουνταν αναλογα,ετσι εχουμε και τη λεξη δα-σος με ολα τα παραγωγα της.Ετσι δημιουργηθηκαν οι ελληνικες λεξεις.....

Γραφει ο αγνωστικ


διότι αφ'ενός το πατώ δεν έχει σίγουρη ετυμολογία,"


Πα-τω,πα-τωμα,πα-τουσα,πα-τητηρι,πα-τρα(πετρα),πα-τος,....,μαλλον εχεις δικιο.........................

Γραφει ο αγνωστικ

Είναι δυνατόν να θεωρούμε "απόδειξη" οτιδήποτε μας έρχεται στο μυαλό ύστερα από μια επιφανειακή προσέγγιση, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομερώς τα απαραίτητα δεδομένα? Διότι κάτι τέτοιο κάνεις κι εσύ..."

Αν ολα αυτα τα στοιχεια που δεινω τα θεωρεις" οτι μου κατεβαινει στο μυαλο ",τοτε μαλλον δεν υπαρχει τροπος να αλλαξεις τις αποψεις σου,για τον απλουστατο λογο οτι αυτες ειναι στρατευμενες στην ψευδοεπιστημη της δηθεν προελληνικης γλωσσας,η οποια απλα ειναι διαφορετικοι διαλεκτοι της ιδιας παναρχαιας γλωσσας.


Γραφει ο αγνωστικ


Η λάρνακα αρχικά σήμαινε θήκη, οστεοφυλάκιο, μπαούλο, οπότε γιατί να την συσχετίσουμε με τεχνητές στεριές?"

Εσυ πως το ξερεις οτι η αρχικη της σημασια ηταν αυτη?Θα σου πω εγω,γιατι απλα ετσι σε βολευει....Δεν σκεφτεσαι ομως οτι ονομαστηκε και το οστεοφυλακιο ετσι,γιατι απλα παρα πολλοι θα ειχαν πεθανει πανω σε αυτα τα πρωτογονα πλοια....η οτι πανω σε αυτα στοιβαζονταν τα εμπορευματα και για αυτο πηρε στη συνεχεια την εννοια του αποθηκευτικου χωρου(μπαουλο,θηκη,κ.τ.λ.).Δεν πειραζει,ο φιλος σου ο σκαρταδος για αυτο ειναι εδω ,για να σε μαθει να βαζεις τις σκεψεις σου σε ταξη.....


Γραφει ο αγνωστικ


Απελθέτω απ'εμού το ποτήριον τούτο..."


Τι εγινε επαληθευτηκαν οι γραφες και δεν το πηραμε χαμπαρι?Ηρθε ο μεσσιας?


Γραφει ο αγνωστικ

στον Παρνασο η ρίζα δώθηκε σε προηγούμενο ποστ "


Ολοκληρη η περιοχη γυρω απο το παρνασο ,ονομαζεται παρνασιδα.Κατα τα αλλα η λεξη να-σος δεν σημαινει νησος,νασιδα-νησιδα και ειναι λουβικη καταληξη που σημαινει εχω....Παλι καλα που σε προφυλαξα και δεν με ρωτησες τι σχεση εχει ο παρνασος με νησι,γιατι και ενα παιδακι 10 χρονων να διαβασει για το κατακλυσμο του δευκαλιωνα,θα ηξερε να απαντησει...

Γραφει ο αγνωστικ

Νασος λέγανε οι Δωριείς (αντί για νήσος) και όχι οι Πελασγοί των οποίων δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα."

Που ειναι το παραξενο? και αυτοι αναμειχθηκαν με τους πελασγους οπως πολλοι αλλοι....

Γραφει ο αγνωστικ

Εκτός του ότι δεν υπάρχει λέξη "πα" που να σημαίνει κομμάτι γης, έχω να παρατηρήσω ότι το παλάτι είναι δάνειο από το ρωμαϊκό palati(um) "


Πα-ρος,πα-ξοι,πα-φος ,πα-τρα(πετρα),πα-ρ-γα......

Τωρα οσον αφορα τους χεταιους ,ειχαν και αυτην την ονομασια γιατι εταιοι σημαινε αυτοχθονες στην ανατολικη μεσσογειο (εττεοκρητες).Ετσι οι χεταιοι ηταν οι αυτοχθονες που ζουσαν στη περιοχη των χατι,χ-εταιοι...

Αυτο που υπονοησες για αφιξη των μυκηναιων το 1600π.χ απο την ασια,λογο των αρματων ,δεν νομιζω πως αξιζει ο κοπος να το σχολιασω.Απλως γελαω με την απελπιδα προσπαθεια που κανουν καποιοι να δειξουν σωνει και καλα ,οτι οι ελληνες δεν ειναι αυτοχθονες.....λες και το οτι ηταν οπως δειχνουν τα αρχαιολογικα αλλα και τα γλωσσικα ευρηματα που εφερα ,θα γκρεμιστει η πειραγμενη ιδεολογια τους ,του ψευτοαναρχισμου-διεθνισμου.Μακαρι ολοι αυτοι να ηταν πραγματικα αναρχικοι και διεθνιστες ,για να μπορουσε η ελληνικη σκεψη να απεγκλωβιστει απο τα δεσμα του ελλαδισμου και να ανοιξει ξανα τα φτερα της ,μηπως και σωθει τελικα αυτος ο ερημος ο πλανητης....Δυστυχως ομως ολοι αυτοι ειναι εγκλωβισμενοι μεσα σε απανθρωπους ισμους και νομιζουν πως ψαχνωντας παραθυρακια μειωσης του ελληνισμου συμβαλουν στον αντιρατσιστικο αγωνα που δηθεν εχουν επιδωθει.....Απο την αλλη φυσικα εχουμε καποια ανθρωποειδη που εφτασαν στο σημειο να αμφισβητουν το ολοκαυτωμα των εβραιων μεσα στο εθνικιστικο τους παραληρημα.Υπαρχουν ακομα ομως και ανθρωποι σε αυτο το τοπο που μπορουν να διαβασουν και τον αρχηγο των ατακτων και το πολεμο του χιτλερ και να θεωρουν και τα δυο εξαιρετικα ιστορικα ντοκουμεντα ,με ολα τους τα ελαττωματα.Οπως λεει ομως και η θυρα 4 ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ (ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΑ) ειδικα απο τους εχοντας δεξια τσεπη.....




Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2010, 12:06:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Nα μην ξεχασω να σου δωσω συνχαρητηρια για το θεμα σου για τα εξαφανισμενα ζωα.


Οσον αφορα για τη σκωτια και το λας-λαντ ,μη ξεχνας οτι και σημερα παρα πολλες χωρες εχουν κρατησει την ελληνικη ονομασια τους ,οπως η παναρχαια αιγυπτος(πιθανον υπτιως του αιγαιου).Αρα ειναι διαχρονικο το φαινομενο και δεν πρεπει να προκαλει εκπληξη σε κανεναν ,ουτε ειναι εθνικισμος να λεει καποιος την αληθεια.Οσον αφορα τους σκωτσεζους εντυπωση προκαλει το παραδοσιακο τους οργανο ,η γκαιντα ,θρακικης καταγωγης οπως γνωριζουμε.....

Υπαρχουν και οι ελληνικες πολεις σκοτινα,σκοτουσα .....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2010, 12:47:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

Το δωδεκάθεο είναι αποτέλεσμα θρησκευτικών ζυμώσεων της Γεωμετρικής εποχής, όταν είχαν εμφανιστεί ήδη πολύ καιρό πριν γλωσσικές συγγένειες στα χεττιτικά και λουβικά κείμενα. Οι Χετταιοι είχαν αυτό το μύθο πολύ πριν τον βρούμε στους Ελληνες και μάλιστα οι μελετητές της μυθολογίας των δύο λαών έχουν υποψιαστεί αντίθετη μετάδοση του μύθου (όχι της θρησκείας). "


Οι μελετητες αυτοι πρεπει να ξεχασαν οτι οταν ο ησιοδος εγραψε τη θεογονια οι χεταιοι ειχαν εξαφανιστει πριν καποιους αιωνες....εκτος αν πιστευουν οτι διαβασε τα κειμενα τους....Φυσικα ξεχνουν και τις μαρτυριες για επαφες χεταιων-αχαιων και ετσι ως μυαλοπωληδες μας πουλανε το παραμυθι της αντιγραφης....που να καταλαβουν οτι αυτοι οι μυθοι ηταν κοινοι στους λαους της αν.μεσογειου και συγκεντρωθηκαν για να δημιουργηθει η θρησκεια του δωδεκαθεου.....Η θρησκεια αυτη δεν εκανε συγγενικες τις γλωσσες αυτες γιατι ηδη ηταν,απλως με τη διαδοση της αρχισαν να εξαφανιζονται οι πολλοι ιδιωματισμοι και να επικρατουν καποιες συγκεκριμενες λεξεις.Ετσι ενω το 1200π.χ μπορουσαν να συνενοηθουν ,με το περασμα των αιωνων παλι η καθε περιοχη αρχισε να εξελισεται μονη της ,ετσι μετα απο 7 αιωνες παλι δημιουργηθηκε το προβλημα της ασυνενοησιας.Συγγενικες ,πιο σωστα εδωσε παρα πολλα δανεια ,στις υπολοιπες γλωσσες της ασιας και της ευρωπης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2010, 15:11:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Στην ελληνική γλώσσα ο τόνος ανεβαίνει κατά τη σύνθεση. Σε σύνθετα ελληνικά τοπωνύμια λόγου χάρη λέμε «Αμφίπολις» και όχι «Αμφιπολίς». Λέμε «Φίλιπποι» και όχι «Φιλιπποί». "


Καστορια,δισπηλιο.....αυτα μαλλον ειναι κορεατικα ετσι?ειδικα το δισπηλιο σιγουρα....

Γραφει ο αγνωστικ


Δεν σε προβληματίζει που ή ίδια η λέξη "πλοίον", δεν έχει καμία από τις λέξεις που επινόησες? Δεν σε προβληματίζει που δεν το έχει η διήρης και η τριηρης? Ή μήπως αυτές δεν είναι πλοία(τεχνητές στεριές σύμφωνα μ'εσένα)..
Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις..."


Τωρα μαλλον πλακα με κανεις που λεμε και εμεις.....


Γραφει ο αγνωστικ


Η συσχέτιση(λαος) με τις πετρες του Δευκαλίωνα δεν είναι πειστική.

Εχεις δικιο,ολα αυτα ειναι συμπτωσεις ....η λεξη λαος ειναι προελληνικη λεξη αγνωστου ετυμολογιας ,ετσι δεν ειναι?Μονο η λεξη οσσαι με τη λεξη αουγκο προερχονται απο την ιδια ριζα....συμφωνα με το ΙΕ χειρουργιο των λεξεων....

Γραφει ο αγνωστικ

Από διαφορετική ρίζα προέρχονται οι λέξεις "ναυς" με τις παράγωγές της(ναύτης, ναυτικό, ως πρώτο συνθετικό στο Ναύπλιο), ενώ και η λέξη νήσος έχει αβέβαιη ετυμολογία(πάντως καμία σχέση με την δική σου)."

Οπως και το νησι της ναυσικας.....μαλλον αυτη ονομαστηκε ετσι γιατι η ναυσικα ηταν ναυτης....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2010, 15:15:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οπως και το ονομα της ναυσικας ηθελα να γραψω και οχι το νησι....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2010, 10:52:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο λεξικο του ησυοχου βρηκα

λυμνος=γυμνος

Αρα πιθανοτατα κα-λυμνος=γυμνη γη.Στη βικιπαιδεια διαβαζουμε για τη καλυμνο πως τα ορη του νησιου ειναι αδενδρα......Ετσι μπορουμε να υποθεσουμε οτι το ου -λυμπος =οχι γυμνος.Δεν μπορω με τιποτα να βρω τι σημαινει λυμπω.Το μονο που βρηκα σε μια σελιδα με το αποσπασμα του ηροδοτου ειναι οτι απο το ου-λυμπω ονομαστηκε ο ολυμπος(δεν ειναι προσφατη αποψη)΄...


Κα-ρ-παθος = παθων γη

ι-κα-ρ-ια αλλα και κα-σος


ι-θα-κη αλλα και θα-σος

ι-δα-λιον πολη της κυπρου

Αρχαιες πολεις της αρκαδιας

κα-ους,κα-ρ-υαι,κα-φυα

Αρχαιες πολεις της κρητης


λα-σαια,λα-τω

Το πιο ωραιο που βρηκα ομως ειναι αυτο

Αρχαια πολη της αχαιας


Πελληνη συμφωνα με τη παραδοση ,ιδρυτης της ειναι η ο γιγαντας παλλας(μαλλον παρθενος θα ηταν συμφωνα με τις αστειοτητες που διαβαζουμε εδω...)η ο πελληνας.Εγω τι αλλο να πω τωρα......Σιγουρα οι πελασγοι ιδρυσαν τη πολη ελλας κοντα στην αρχαια φθια ,για αυτο και ο αχιλλεας εχει στο ονομα του τη ριζα αχ.....Φυσικα εχουμε και τη παλληνη αττικης....κατα τα αλλα εγω παρετυμολογω στη μετατροπη του α σε ε ,απλως να μου πεις στα ποσα παραδειγματα να σταματησω.....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2010, 10:57:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτο που πρεπει να ξεκαθαρισω ειναι οτι οι γλωσσες τις προιστορικης ελλαδος ηταν μεν συγγενικες αλλα ειχαν και πολλες διαφορετικες λεξεις.

Ετσι ειχαν μεν συγγενικες λεξεις για τα δηθεν προελληνικα τοπονυμια πα-ρ,λα-ρ,α-ρ(αργος,αρκας),με τη μετατροπη του α σε ε ,εχουμε ερ-πω,ερ-πετο,ερ-γο,ερ-μαιο κ.τ.λ ,αλλα σιγουρα ο ψαρας της κερκυρας του 3000π.χ,ονομαζε διαφορετικα τα ψαρια που επιανε απο τον ψαρα της ροδου της ιδιας περιοδου.Αυτο ομως γινοταν και πριν ενα αιωνα και πιθανον γινεται ακομα και σημερα...Εχω παει σε αρκετες περιοχες της ελλαδος ,στις οποιες ενω μιλουσαμε για το ιδιο ψαρι(και οχι μονο)το ονομαζα διαφορετικα απο τους ντοπιους....Ειναι πασιγνωστος και ο διαλογος της διαφορετικης ονομασιας ενος ψαριου απο τους μακεδονες σε σχεση με τους αθηναιους.


Η αληθεια ομως ειναι πως ολες αυτες οι διαφορετικοι διαλεκτοι δημιουργησαν την ελληνικη γλωσσα ,απλως πιθανον επικρατησε αρχικα των αχαιων ,στη συνεχεια των δωρειεων κ.τ,λ.


Ομως ακομα και ετσι στις εναλαγες του α με το ε αλλου επικρατησε το ενα και αλλου το αλλο.Ετσι εχουμε


πελειος-παλαιος πελλας-παλλας-ελλας βαλανιδι-βελανιδι τεσσαρα-τεσσερα ι-κα-ρια-κε-ρος-κασος πα-ρος-πε-ργαμος λα-ρισα-λε-ρος λα-ρνακα-λε-ρνη κ.τ.λ.

Απο τη ριζα να εχουμε ναυς,ναος ,νασος,αλλα και νησος ,νηο(πομπη),νη-ρεας ,αλλα και νε-ρο ,νε-ραιδα κ.τ.λ.


Κι ομως ολα αυτα και πολλα αλλα που εχω παραθεσει και ακομα περισοτερα που δεν εχω δωσει,καποιοι τα ονομαζουν μη ελληνικη γλωσσα ,η αγνωστου ετυμολογιας και με αυτο το τροπο εχουν δωσει λαβη να λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.....Η ελληνικη γλωσσα ομως δημιουργηθηκε με αυτον τον τροπο που εδειξα.....οπως και τα γραμματα του αλφαβητου με το τροπο που εχω παραθεσει σε προηγουμενες σελιδες.....Ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2010, 06:04:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Ηροδοτος επιγραφομενοι λογοι τομος Ι XXXVI

Eν δε τω αυτω χρονω τουτω εν τω μυσιω ου λυμπω....κ.τ.λ.Θα σε παρακαλουσα λοιπον πολυ αν δεν γνωριζεις κατι να μην μιλας ετσι απαξιωτικα ως δηθεν υπερασπιστης της γλωσσας μας...Μενει μονο να βρω τι σημαινει λυμπω και ειδικα ου λυμπω......


Λοιπόν πήγα στο αρχαίο κείμενο και διαπίστωσα ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Το κείμενο αναφέρει ξακάθαρα τον Ολυμπο ως ουσιαστικό σε δοτική πτώση και όχι κάποιο ρήμα λύμπω.

Δες το από το πρώτο βιβλίο του Ηρόδοτου (Κάκτος)

Δες το και από την βικηθήκη της βικιπαίδεια.
http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E
ἐν δὲ τῷ αὐτῷ χρόνῳ τούτῳ ἐν τῷ Μυσίῳ Ὀλύμπῳ ὑὸς χρῆμα γίνεται μέγα·

Και η επίμαχη φράση μεταφράζεται ως..."τότε ακριβώς στο όρος Όλυμπος της Μυσίας"...
Αναφέρεται στον Ολυμπο της μικρασιατικής περιοχής της Μυσίας και το άρθρο "τω" προδίδει την δοτική πτώση του τοπωνυμίου. Κανένα ρήμα λύμπω δεν έχει το κείμενο και απορώ πώς είναι δυνατόν να μην καταλάβαίνεις ότι πρόκειται για δοτική πτώση νομίζοντάς το για κάποιο φανταστικό ρήμα. Οταν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε απλά και εύκολα πράγματα, είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι βρήκαμε τις προϊστορικές ελληνικές διαλέκτους και τη μορφή τους με τις "παναρχαιες" (λέμε τώρα) ρίζες?

quote:
skartados

Δεν μπορω με τιποτα να βρω τι σημαινει λυμπω.


Κι ούτε θα βρεις διότι δεν υπάρχει τέτοιο ρήμα στο απόσπασμα. Γι'αυτό και δεν μπορείς να το βρεις σε κανένα λεξικό, ούτε στου Ησύχιου που εμπιστεύεσαι ως μη στρατευμένο και αμερόληπτο.

quote:
skartados

Το μονο που βρηκα σε μια σελιδα με το αποσπασμα του ηροδοτου ειναι οτι απο το ου-λυμπω ονομαστηκε ο ολυμπος(δεν ειναι προσφατη αποψη)΄...



Ποια είναι αυτή η σελίδα να ρίξουμε τομάτες? Ποιους επιστημονικούς τίτλους φέρει ο συντάκτης? Πόση μυωπία έχει ο συντάκτης? Πώς είναι δυνατόν να αφήνεις να σε κοροϊδεύουν τόσο απροκάλυπτα? Λίγος σεβασμός στην αρχαία γλώσσα και στα κείμενα ρε παιδιά..

quote:
skartados

Στο λεξικο του ησυοχου βρηκα

λυμνος=γυμνος


Δεν βρίσκεις όμως λυμνω και λυμπώ και αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίσει...

quote:
skartados

Αρα πιθανοτατα κα-λυμνος=γυμνη γη.Στη βικιπαιδεια διαβαζουμε για τη καλυμνο πως τα ορη του νησιου ειναι αδενδρα......


Τα όρη όχι όλο το νησί. Ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν η βλάστηση του νησιού στην προϊστορία για να δεχτούμε την εκδοχή σου ως μοναδική λύση του ετυμολογικού προβλήματος? Διότι τα ονόματα τόπων δεν δημιουργούνται μονάχα λόγω ενός χαρακτηριστικού της βλάστησης. Αυτό που λες ακόμα και να ίσχυε (δεν ισχύει διότι δεν υπάρχει λέξη κα για την γη) δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε ότι ισχύει κάποια ταύτιση μια σπάνιας λέξης "λυμνός" με την επιφανειακή σύγκριση λόγω των όμοιων φθόγγων σε 1 τοπωνύμιο (εκτός αν μπορείς να βρεις πολλά ακόμα). Θα αναμέναμε τη χρησιμοποίηση της λέξης και σε έναν εύλογο αριθμό πολλών ακόμα άδεντρων και μειωμένης βλάστησης νησιών της Ελλάδας. Δηλαδή η ετυμολογία σου πάσχει και στα δύο μέρη που την έσπασες.

quote:
skartados

Ετσι μπορουμε να υποθεσουμε οτι το ου -λυμπος =οχι γυμνος.


Τελικά αποφάσισε έχει σχέση με το λάμπω ή τον γυμνό? Αλήθεια έχεις βρει πολλές περιπτώσεις να χρησιμοποιούν οι αρχαίοι το ου για τοπωνύμια? Αλλιώς πώς θα επιβεβαιώσουμε τη σύνδεση?

quote:
skartados

Παμε τωρα για περισοτερη αναλυση οσων εχω πει.Παρατηρουμε σε πολλα απο αυτα τα δηθεν μη ελληνικα τωπονυμια οτι παρολο οτι ειναι θυληκου γενους ,εχουν τη καταληξη ος,παρος-ναξος-καλυμνος-θασος,κ.τ.λ.Αυτο το παρατηρουμε ως φαινομενο κυριως στα νησια αλλα και στη ασια ,οπου εχουμε εφεσος ,περγαμος....δαμασκος(οπου συμφωνα με τη παραδοση ονομαστηκε απο την ακολουθεια του διονυσου,αρα απο το ιερατειο του).Εχουμε ομως και καποια παραδειγματα στην ηπειρωτικη ελλαδα οπως κορινθος(ανθος της κορις),σιγουρα προς τιμη της θεας αθη-ανθη- νης-νας


Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι πολλά προελληνικά τοπωνύμια είναι προσαρμοσμένα στην μορφολογία και φθογγολογία της ελληνικής. Οπως και το Izmir είναι προσαρμογή στα Τουρκικά της λέξης Σμύρνη. Ετσι συμβαίνει και στις περιπτώσεις που τα τοπωνύμια φαίνεται να έχουν ένα -ος για κατάληξη η οποία υπήρχε σε ελληνικά ουσιαστικά. Είναι όμως προελληνικά διότι δεν μπορούμε να ετυμολογήσουμε τη λέξη συνολικά κι επειδή αυτό συμβαίνει για μεγάλο αριθμό τοπωνυμίων και όχι -6 ώστε ναθ εωρήσουμε την αδυναμία ετυμολογίας συμπτωματικό και πρόσκαιρο πρόβλημα. Η ίδρυση της Δαμασκού από τον Διόνυσο δεν παύει να αποτελεί ένα γλαφυρό μύθευμα που πείθει μόνο ευφάνταστους αναγνώστες και πραγματικά αισθάνομαι άβολα που ρίχνεται τόσο πολύ το επίπεδο επιχειρημάτων με μυθικές εκστρατείες να υποκαθιστούν την ιστορία και την ετυμολογία. Το -νθος δεν έχει καμία σχέση με το άνθος. Για μία ακόμα φορά σε ξεγελάει το επιφανειακό (σαμπως είναι η πρώτη φορά θα μου πεις...σωστό κι αυτό). Ρίξε μια ματιά σε τόσα τοπωνύμια με -νθος και θα διαπιστώσεις πόσο έωλος καθίσαται αυτός ο ισχυρισμός. Ας πούμε η Πέρινθος είναι το άνθος του Πέρι(πώς λέμε τον Περικλή σε λαϊκή γλωσσα).?? Τόση φαντασία πια? Μην τρελαθούμε.

quote:
skartados

Εχουμε ομως και καταληξεις σε ισα ,οπως λαρισα ,αμφισα κ.τ.λ.Ετσι μπορουμε να καταλαβουμε οτι στη ηπειρωτικη ελλαδα η λεξη με τη ριζα λα-ρ-(γη) πηρε τη καταληξη ισα ,ενω στη νησιωτικη ελλαδα εγινε λερος(η γνωστη αλλαγη του α σε ε ,που παρατηρειται οπως εχω δειξει συνεχεια).Εντυπωση προκαλει και το αμφ στην λεξη αμφισα ,που πιθανον σημαινει πολη που ιδρυθηκε απο τον αμφιονα ,η πηρε αυτην την ονομασια προς τιμη του....


1) Τελικά πρέπει να αποφασίσεις. Η ρίζα είναι λα ή λαρ? Διότι συναντάμε και τα δύο...
2) Δεν πήρε καμία ρίζα λα-ρ με την έννοια γη αποκλειστικά κάποια κατάληξη ισα αφού εκτός από την ανυπαρξία τέτοια ρίζας έχουμε και αντιπαραδείγματα όπως η Λάρυνθος στη Λακωνία.
3) Η ταύτιση που κάνεις με τη Λέρο είναι άσχετη όχι μόνο λόγω ανυπαρξίας τέτοιας ρίζας αλλά και επειδή συγκρίνεις διαφορετικά τοπωνύμια, με διαφορετική αφετηρία. Πιο συνεπές μέσα στον όλο παραλογισμό θα ήταν να έβρισκες μια Λάρο συστηματικά στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις νησιώτικες διαλέκτους να γινόταν Λέρος. Διότι αν αρχίσω κι εγώ να πιάνω όποια τοπωνύμια γουστάρω μπορώ να σου βρώ αρκετά που δεν έχουν λε. Μόνο στην Κρήτη για παράδειγμα έχουμε Λάρισα, Λύκτος, Λαττώ, Λίσσος, Λάμμων...
4) Για να έχουν αμυδρές έστω πιθανότητες οι υποτιθέμενες αλλαγές πελασγικού α σε ελληνικό ε, πρέπει να φέρεις τεκμήρια της πελασγικής γλωσσας. Οσο δεν υπάρχουν, η προσπάθειά σου είναι καταδικασμένη να πεφτει στο κενό.
5) Η Αμφισσα είναι είτε προελληνική είτε συνδιάσει το ελληνικό αμφί με την κατάληξη -ισσα(επειδή η πόλη περιβάλλεται από βουνά). Σε ποιο μύθο βρήκες ότι ιδρύθηκε από τον Αμφίονα? Για να μιλάμε λίγο συγκεκριμένα ρε παιδί μου...

quote:
skartados

Το εδαφος φυσικα και περιεχει το δα που σημαινει γη.


Πάλι κρίνεις επιφανειακά, "με το μάτι". Για πλάκα νομίζεις μπαίνει το αρχικό ε, το οποίο συναντάται και στις λέξεις που έδωσα και που σχετίζονται με το έδαφος?

quote:
skartados

Χρησιμοποειται και η καταληξη φος ,οπως πα-φος,τα-φος κ.τ.λ.


Δεν υπάρχει καμιά κατάληξη -φος. Το "φ" είναι μέρος του θέματος και όχι της κατάληξης. Δες πώς διατηρείται στην κλίση...της Πάφ-ου, την Πάφ-ο. Ομοίως και στον τάφο, το θέμα είναι ταφ- και οι καταλήξεις -ος, -ου, ον κτλ...

quote:
skartados

Απλως ολες αυτες οι μονοσυλαβες λεξεις χρησιμοποιουνταν αναλογα,ετσι εχουμε και τη λεξη δα-σος με ολα τα παραγωγα της.Ετσι δημιουργηθηκαν οι ελληνικες λεξεις.....


Τι θα πει "ανάλογα"? Ανάλογα με τι? Ανάλογα με τι μπορούν να συγκρίνονται ανύπαρκτες μονοσύλλαβες λέξεις για τις οποίες δεν φέρνεις καμία πηγή, αρχαία ή νέα? Πόσο μακριά θα φτάσει ο παραλογισμός σου?
Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν τις λέξεις υλή και ίδη για το δάσος το οποίο είναι μεταγενέστερος τύπος.

quote:
skartados

Πα-τω,πα-τωμα,πα-τουσα,πα-τητηρι,πα-τρα(πετρα),πα-τος,....,μαλλον εχεις δικιο.........................


Δεν δίνεις ετυμολογία παρά μόνο παράγωγα, με λανθασμένη βέβαια την συσχέτιση της Πάτρας.

quote:
skartados

Αν ολα αυτα τα στοιχεια που δεινω τα θεωρεις" οτι μου κατεβαινει στο μυαλο ",τοτε μαλλον δεν υπαρχει τροπος να αλλαξεις τις αποψεις σου,για τον απλουστατο λογο οτι αυτες ειναι στρατευμενες στην ψευδοεπιστημη της δηθεν προελληνικης γλωσσας,η οποια απλα ειναι διαφορετικοι διαλεκτοι της ιδιας παναρχαιας γλωσσας.


Λέξεις που βγάζεις από τη φαντασία σου δεν είναι στοιχεία, είναι αυθαιρεσία. Ή θα τις φέρεις από λεξικά ή έστω από κείμενα αρχαίων συγγραφέων που να τις χρησιμοποιούν στη μονοσύλλαβη μορφή τους με την έννοια που απέδωσες. Ειδάλλως οποιαδήποτε ενασχόληση με βάση την θεωρία σου είναι άνευ ουσίας. Ψευδοεπιστήμη δεν είναι η θεωρία των προελληνικών γλωσσών διότι α)επιβεβαιώνεται από μη ελληνικές επιγραφές σε μέρη που αναφέρονται να ζούσαν βάρβαροι, β) μαρτυρίες των ίδιων των αρχαίων συγγραφέων για βάρβαρους σε αντιδιαστολή προς τους Ελληνες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, γ) επιβεβαίωση από όλους τους γλωσσολόγους που γνωρίζουν καλύτερα από εσένα τους φωνητικούς νόμους της ελληνικής, άρα καταλαβαίνουν εύκολα σε ποια τοπωνύμια και άλλες λέξεις οι νόμοι αυτοί "σκοντάφτουν" προκειμένου για την ετυμολογία τους. δ) ανάλογα παραδείγματα περί ϋποστρωμάτων και υποστρωματικών γλωσσών κατά τα ιστορικά χρόνια που ενσωματώθηκαν ως κατάλοιπα σε τοπωνύμια, ονόματα φυτών και ζώων καθώς και υλικού πολιτισμού στις μεταγενέστερες γλώσσες που τις επικάλυψαν (π.χ. Ινδιάνικες γλωσσες στις Ευρωπαϊκές της Αμερικής, γλώσσες Αβορίγινων στα Αγγλικά της Αυστραλίας, τοπωνύμια των Μαορί στην Αγγλική της Νέας Ζηλανδίας, τοπωνύμια από την ελληνική γλωσσα που απορρόφησε η τούρκικη γλώσσα των νεοφερμένων). Εσύ απέναντι σε όλα αυτά τι έχεις να αντιτάξεις? Τα φαντασιοκοπήματα περί πα, θα, κα, λα, να με την έννοια γη χωρίς την παραμικρή παραπομπή? Την πελασγική γλωσσα που αγνοούμε? Ας είμαστε λίγο σοβαροί.

quote:
skartados

Εσυ πως το ξερεις οτι η αρχικη της σημασια ηταν αυτη?Θα σου πω εγω,γιατι απλα ετσι σε βολευει....


Διότι με μια από αυτές τις σημασίες τη συνάνητσα στο αρχαιότερο σωσμένο ελληνικό έπος δηλαδή την Ιλιάδα.
Ραψ. Ω (793-795), όπου τοποθετούνται τα οστά του νεκρού Εκτορα.

Να τολμήσω να σε ρωτήσω το ίδιο και για τις μονοσύλλαβες λέξεις που παρέθεσες ως κομμάτι γης ή θα γίνω πολύ κακός και απαιτητικός τώρα?

quote:
skartados

Δεν σκεφτεσαι ομως οτι ονομαστηκε και το οστεοφυλακιο ετσι,γιατι απλα παρα πολλοι θα ειχαν πεθανει πανω σε αυτα τα πρωτογονα πλοια....η οτι πανω σε αυτα στοιβαζονταν τα εμπορευματα και για αυτο πηρε στη συνεχεια την εννοια του αποθηκευτικου χωρου(μπαουλο,θηκη,κ.τ.λ.).Δεν πειραζει,ο φιλος σου ο σκαρταδος για αυτο ειναι εδω ,για να σε μαθει να βαζεις τις σκεψεις σου σε ταξη.....


Αυτό είναι αστήρικτη γενίκευση και ξεχείλωμα της φαντασίας για να περισσώσεις ό,τι μπορείς. Εχμ...θαρρώ ότι πολύ περισσότερος κόσμος πέθαινε στην ξηρά παρά στη θάλασσα εκτός αν γυρίσουμε στην πολύ πανάρχαια εποχή που ο πρόγονος του ανθρώπου ήταν τα ψάρια. Τους αποθηκευτικούς χώρους των σπιτιών και γενικά των χερσαίων κατοικιών τους λαμβάνεις υπόψη ή μόνο τις προσωρινές αποθηκεύσεις στα πλοία? Αν χρησιμοποιήσω τη λογική σου οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί πάνω σε πλοίο, από κουτσουλιά μεχρι άνθρωπος μπορούσε να σήμαινε αρχικά "πλοίο"..

quote:
skartados

Ολοκληρη η περιοχη γυρω απο το παρνασο ,ονομαζεται παρνασιδα.Κατα τα αλλα η λεξη να-σος δεν σημαινει νησος,νασιδα-νησιδα και ειναι λουβικη καταληξη που σημαινει εχω....


Που ανήκει σε κάποιον/κάποιους σημαίνει, χρησιμοποιείται αυστηρά για σχηματισμό τοπωνυμίων και δεν έχει σχέση με αυτό που νομίζις ως κατάληξη στο νησος/νάσος.

quote:
skartados

Παλι καλα που σε προφυλαξα και δεν με ρωτησες τι σχεση εχει ο παρνασος με νησι,γιατι και ενα παιδακι 10 χρονων να διαβασει για το κατακλυσμο του δευκαλιωνα,θα ηξερε να απαντησει...


Δηλαδή πριν ανέβουν τα νερά δεν υπήρχε ο Παρνασσός ως βουνό? Τέλος πάντων εγώ τουλάχιστον στα 10 μου καταλάβαινα ότι αυτά είναι γοητευτικές μυθοπλασίες. κάποιοι άλλοι φαίνεται δεν το καταλαβαίνουν σε περιπτώσεις όπως οι εκστρατείες του Διονύσου...

quote:
skartados

Που ειναι το παραξενο? και αυτοι αναμειχθηκαν με τους πελασγους οπως πολλοι αλλοι....


Το παράξενο είναι ότι ενώ στη δωρική διάλεκτο έχουμε κείμενα που διασώζουν τον τύπο, στην Πελασγική γλωσσα δεν εχουμε αλλά εσύ θεωρείς το νάσος πελασγική εκδοχή της εν λόγω λέξης....με κανόνες του κεφαλιού σου...

quote:
skartados

Πα-ρος,πα-ξοι,πα-φος ,πα-τρα(πετρα),πα-ρ-γα......


Εχεις μπερδέψει τα θέματα με τις καταλήξεις. Δεν κλίνατε τις λέξεις στο σχολίο ρε συ Σκαρτάδο? Και Πάτρα δεν σημαίνει πετρα. Αυτή η "λογική" όπου βρίσκουμε "πα" να βρίσκουμε και κομμάτια γης στην έννοια είναι ανάλογη των παρετυμολογιών των Αφροκεντριστών. Οταν φέρεις τα απαραίτητα σοτιχεία από αρχαία κείμενα ή από λεξικά τα ξαναλέμε.

quote:
skartados

Τωρα οσον αφορα τους χεταιους ,ειχαν και αυτην την ονομασια γιατι εταιοι σημαινε αυτοχθονες στην ανατολικη μεσσογειο (εττεοκρητες).Ετσι οι χεταιοι ηταν οι αυτοχθονες που ζουσαν στη περιοχη των χατι,χ-εταιοι...


Νεσίτες αυτοαποκαλούνταν οι Χετταίοι (μη μου σβήνεις το ένα "τ" για να ταιριάξει με το "εταιοι") και δεν είχαν καμία σχέση με τους Ετεοκρήτες, ούτε ο πολιτισμός τους με τον Μινωικό. Αυτή η ταύτιση παρεμπιπτόντως γίνεται συχνά από τους ελλαδέμπορους των ελληνοκεντρικών περιοδικών, για ευνόητους λόγους μεταφυσικού "πανελληνισμού". Ασε που και οι πινακίδες που αποδίδονται στους Ετεοκρήτες δεν διαβάζονται(χοντρό υπονοούμενο). Οι Χετταιοι ναι μεν υπάρχουν στην Ανατολία όταν εμφανίζονται τα πρώτα γραπτά κείμενα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή ήταν η αρχική προέλευση των προγόνων τους. Επίσης τα άφθονα κείμενα των Χετταίων δεν αναφέρουν πουθενά τις παραμυθολογίες περί διάδοσης της θρησκείας του Διονύσου, παρότι περασε κι από εκεί ο θεός με το ιερατείο του "φιλολογικώς"...

quote:
skartados

Αυτο που υπονοησες για αφιξη των μυκηναιων το 1600π.χ απο την ασια,λογο των αρματων ,δεν νομιζω πως αξιζει ο κοπος να το σχολιασω.Απλως γελαω με την απελπιδα προσπαθεια που κανουν καποιοι να δειξουν σωνει και καλα ,οτι οι ελληνες δεν ειναι αυτοχθονες.....λες και το οτι ηταν οπως δειχνουν τα αρχαιολογικα αλλα και τα γλωσσικα ευρηματα που εφερα ,θα γκρεμιστει η πειραγμενη ιδεολογια τους ,του ψευτοαναρχισμου-διεθνισμου.Μακαρι ολοι αυτοι να ηταν πραγματικα αναρχικοι και διεθνιστες ,για να μπορουσε η ελληνικη σκεψη να απεγκλωβιστει απο τα δεσμα του ελλαδισμου και να ανοιξει ξανα τα φτερα της ,μηπως και σωθει τελικα αυτος ο ερημος ο πλανητης....Δυστυχως ομως ολοι αυτοι ειναι εγκλωβισμενοι μεσα σε απανθρωπους ισμους και νομιζουν πως ψαχνωντας παραθυρακια μειωσης του ελληνισμου συμβαλουν στον αντιρατσιστικο αγωνα που δηθεν εχουν επιδωθει.....Απο την αλλη φυσικα εχουμε καποια ανθρωποειδη που εφτασαν στο σημειο να αμφισβητουν το ολοκαυτωμα των εβραιων μεσα στο εθνικιστικο τους παραληρημα.Υπαρχουν ακομα ομως και ανθρωποι σε αυτο το τοπο που μπορουν να διαβασουν και τον αρχηγο των ατακτων και το πολεμο του χιτλερ και να θεωρουν και τα δυο εξαιρετικα ιστορικα ντοκουμεντα ,με ολα τους τα ελαττωματα.Οπως λεει ομως και η θυρα 4 ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ (ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΑ) ειδικα απο τους εχοντας δεξια τσεπη.....



Δεν "αξίζει" (τάχα μου) να το σχολιάσεις διότι θα φανεί αντίφαση με την προηγούμενη απαίτησή σου να σου δείξω κάτι που να προϋπύρχε στις στέπες και μετά να εμφανίζεται στην Ελλάδα. Διότι με το άρμα και ακολουθώντας πάντα την λογική σου, ακριβώς αυτό συμβαίνει, και μάλιστα με ενδιάμεσους σταθμούς στη Μικρά Ασία. Τα αρχαιολογικά "ευρήματα" που έφερες δεν λένε τίποτα και είναι ερμηνεύσιμα από πολλές πλευρές. Οπως υπάρχουν οι αρχαιολόγοι της "αυτοχθονιστικής" τάσης, έτσι υπάρχουν κι αυτοί της "μεταναστευτικής". Μην το ψάχνεις. Απλά διαλέγεις την πλευρά που σε ξαλαφρώνει. Τα γλωσσικά...άσ'το καλύτερα φίλε μου. φέρε πρώτα τα κείμενα των Ελλήνων που συναντάμε τις μονοσύλλαβες πετρες ή έστω τις καταχωρήσεις στα επιστημονικά λεξικά και μετά βλέπουμε αν έχει νόημα η ταύτιση με τα τοπωνύμια. Είναι απίστευτο που...πραγματικά πιστεύεις ότι με φανταστικές λέξεις όντας μη γλωσσολόγος ανατρέπεις επιστημονικές κατακτήσεις ακατανόητες για 'σένα στο μγαλύτερο μερος τους. Απίστευτο και αλαζονικό ταυτόχρονα όσο δεν πάει. Τα υπόλοιπα ιδεολογικού περιεχομένου σχόλια που κάνεις, είναι εκτός κλίματος και άσχετα με τη συζήτηση.

quote:
skartados

Nα μην ξεχασω να σου δωσω συνχαρητηρια για το θεμα σου για τα εξαφανισμενα ζωα.


Ευχαριστώ.

quote:
skartados

Οσον αφορα για τη σκωτια και το λας-λαντ ,μη ξεχνας οτι και σημερα παρα πολλες χωρες εχουν κρατησει την ελληνικη ονομασια τους ,οπως η παναρχαια αιγυπτος(πιθανον υπτιως του αιγαιου).


Ποια "υπτίως του Αιγαίου"? Αυτή είναι folk ετυμολογία και δεν έχει σχέση με την πραγματική παρά μόνο "ακουστικά". Η Αίγυπτος προέρχεται από την αιγυπτιακή λέξη Ha(t)-ka-ptah, δηλαδή "Ναός της ψυχής του Φθα(Ptah)" και ήταν μια από τις ονομασίες της πόλης Μέμφιδος.

quote:
skartados

Αρα ειναι διαχρονικο το φαινομενο και δεν πρεπει να προκαλει εκπληξη σε κανεναν ,ουτε ειναι εθνικισμος να λεει καποιος την αληθεια.


Ούτε τόσο διαχρονικό είναι, ούτε η παρετυμολογία είναι "αλήθεια" για καμία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

quote:
skartados

Οσον αφορα τους σκωτσεζους εντυπωση προκαλει το παραδοσιακο τους οργανο ,η γκαιντα ,θρακικης καταγωγης οπως γνωριζουμε.....


Μόνο που το όργανο αυτό έφτασε στις Βρετανικές Νήσους μετά το 1200 μ.Χ. δεν έχει σχέση με αρχαιους εμπόρους που δήθεν διέδιδαν το "λάνδη"...

quote:
skartados

Υπαρχουν και οι ελληνικες πολεις σκοτινα,σκοτουσα .....


Λεπτομέρεις ξέρουμε? Ετος ίδρυσης ας πούμε?

quote:
skartados

Οι μελετητες αυτοι πρεπει να ξεχασαν οτι οταν ο ησιοδος εγραψε τη θεογονια οι χεταιοι ειχαν εξαφανιστει πριν καποιους αιωνες....εκτος αν πιστευουν οτι διαβασε τα κειμενα τους....Φυσικα ξεχνουν και τις μαρτυριες για επαφες χεταιων-αχαιων και ετσι ως μυαλοπωληδες μας πουλανε το παραμυθι της αντιγραφης....που να καταλαβουν οτι αυτοι οι μυθοι ηταν κοινοι στους λαους της αν.μεσογειου και συγκεντρωθηκαν για να δημιουργηθει η θρησκεια του δωδεκαθεου.....


Κατ'αρχήν δεν μιλάνε για αντιγραφή αλλά για επιρροή(προσπάθησε να ξεχωρίσεις τις έννοιες). Επίσης δεν ήταν όλοι οι μύθοι κοινοί ως προϊόντα ανεξάρτητης σκέψης του κάθε λαού αλλά υπήρχαν και πολλά δάνεια από τον έναν τον άλλο. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να ζούσε ταυτόχρονα με τους Χετταίους για να επηρεαστεί ο Ησίοδος στη Θεογονία, αρκεί αυτοί οι μύθοι να συνέχιζαν να διαδίδονταν από τους μυθογράφους και τους αοιδούς. Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα υπήρξε και η λεγόμενη ανατολίζουσα περίοδος την Αρχαϊκή εποχή με πολλά προϊοντα και έργα τέχνης(με μυθικές φιγούρες της Ανατολής ορισμένα) να καταφτάνουν από την Ανατολή και να διαμορφώνουν την επίδρασή τους στον ελληνικό πολιτισμό. Σε αυτά τα πλαίσια της γνωριμίας του ελληνικού κόσμου με την ανατολή μπορούσαν να διαδοθούν τέτοιοι μύθοι ή ακόμα και παλαιότερα την εποχή επαφών Χετταίων και Αχαιών, αλλά δεν έχουμε βρει μυθικά κείμενα σε γραμμική Β για να το αποδείξουμε.

quote:
skartados

Η θρησκεια αυτη δεν εκανε συγγενικες τις γλωσσες αυτες γιατι ηδη ηταν,απλως με τη διαδοση της αρχισαν να εξαφανιζονται οι πολλοι ιδιωματισμοι και να επικρατουν καποιες συγκεκριμενες λεξεις.Ετσι ενω το 1200π.χ μπορουσαν να συνενοηθουν ,με το περασμα των αιωνων παλι η καθε περιοχη αρχισε να εξελισεται μονη της ,ετσι μετα απο 7 αιωνες παλι δημιουργηθηκε το προβλημα της ασυνενοησιας.Συγγενικες ,πιο σωστα εδωσε παρα πολλα δανεια ,στις υπολοιπες γλωσσες της ασιας και της ευρωπης.


Ε τότε η θωρία σου είναι άχρηστη αφού η συγγένεια δεν οφείλεται σε αυτή την υποτιθέμενη θρησκεία η οποία βέβαια δεν είναι αυτή που νομίζεις. Φυσικά οι λέξεις που αναφέρεις παρουσιάζουν ομοιότητες συστηματικές ακόμα και σε λαούς που δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή μεταξύ τους την περίοδο που τοποθετείς τη θρησκεία σου (π.χ. Λατινικά-Σανσκριτικά, Σανσκριτικά-Λιθουανικά, Τοχαρικά-Κελτικά). Λυπάμαι αλλά ούτε αυτές τις λέξεις μπορούσε να μεταφέρει μια θρησκεία που δεν ήταν ίδια αλλά διαφορετική σε κάθε λαό της ανατολικής Μεσογείου το 2000 π.Χ. Μόνο ο γλωσσικός πρόγονος λύνει εύλογα και ορθολογικά το ζήτημα όχι οι παπάδες που μόνοι τους χωρίς πολιτική και στρατιωτική στήριξη δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, απέναντι σε ανθρωπους που ήδη έχουν θρησκείες.

quote:
skartados

Καστορια,δισπηλιο.....αυτα μαλλον ειναι κορεατικα ετσι?ειδικα το δισπηλιο σιγουρα....


Η Καστοριά δεν είναι σύνθετη και η παλαιότερη ονομασία ήταν Καστορία. Μεταγενέστερη είναι και η ονομασία Δισπηλιό και όχι αρχαία όπως τα τοπωνύμια που σου έβαλα εγώ στα οποία ισχύει ο κανόνας ανεβάσματος του τόνου..

quote:
skartados

Τωρα μαλλον πλακα με κανεις που λεμε και εμεις.....


Καθόλου.

quote:
skartados

Εχεις δικιο,ολα αυτα ειναι συμπτωσεις ....η λεξη λαος ειναι προελληνικη λεξη αγνωστου ετυμολογιας ,ετσι δεν ειναι?


Αγνώστου ετύμου, όχι απαραίτητα προελληνική όμως. Το point μου είναι ότι ο μύθος προσπαθεί να συνδέσει δύο φαινομενικά όμοιες λέξεις, μπερδεμένος από την επιφανειακή ομοιότητα.

quote:
skartados

Μονο η λεξη οσσαι με τη λεξη αουγκο προερχονται απο την ιδια ριζα....συμφωνα με το ΙΕ χειρουργιο των λεξεων....


Οταν αγνοείς όλα τα διαθέσιμα δεδομένα μιας επιστήνης και η κριτική σου γίνεται "με το μάτι" καλύτερα να είσαι πιο συγκρατημένος...

quote:
skartados

Κα-ρ-παθος = παθων γη

ι-κα-ρ-ια αλλα και κα-σος

ι-θα-κη αλλα και θα-σος

ι-δα-λιον πολη της κυπρου

Αρχαιες πολεις της αρκαδιας

κα-ους,κα-ρ-υαι,κα-φυα

Αρχαιες πολεις της κρητης


Από το παθών Γη πώς και εμφανίζεται ρ?
Ο Ικαρος από τον οποίο ετυμολογείται η Ικαρία γιατί δεν σχετίζεται με τη γη αλλά με "φτερά" και "πέταγμα"?
Το κάσος το σημαίνει αλήθεια?
Τέλος πάντων, μια από τα ίδια...με τη λογική σου και ο Καναδάς και ο Παναμάς είναι ελληνικά τοπωνύμια και η ου-ρουγουάη έτσι όπως πετσοκόβεις τις λέξεις σε ανυπαρκτες μονοσύλλαβες λέξεις.

quote:
skartados

μαλλον αυτη ονομαστηκε ετσι γιατι η ναυσικα ηταν ναυτης....


Το πρώτο συνθετικό φανερώνει τη λέξη για το πλοίο. το δεύτερο είναι αβέβαιο..

quote:
skartados

Το πιο ωραιο που βρηκα ομως ειναι αυτο

Αρχαια πολη της αχαιας

Πελληνη συμφωνα με τη παραδοση ,ιδρυτης της ειναι η ο γιγαντας παλλας(μαλλον παρθενος θα ηταν συμφωνα με τις αστειοτητες που διαβαζουμε εδω...)η ο πελληνας.


Κλασικά μυθεύματα. Κάθε πόλη έχει τον μυθικό ιδρυτή της. Το όνομα Πάλλας (του γίγαντα) σήμαινε νεανίας. Αλλο αν το θέμα παλλ- της λέξης παλλακή χρησιμοποιήθηκε ως επίθετο της θεας Αθηνάς με τη σημασία «παρθένος».

quote:
skartados

Εγω τι αλλο να πω τωρα......


Σε ποια κείμενα αρχαίων ή λεξικά βρήκες τις μονοσύλλαβες ρίζες για τη γη. Εγώ επίσης αναρωτιέμαι γιατί εφόσον το πελασγικό ε γινόταν α στην ελληνική, το υποτιθέμενο ελληνικό όνομα Πελασγός δεν έγινε Παλασγός.

quote:
skartados

Σιγουρα οι πελασγοι ιδρυσαν τη πολη ελλας κοντα στην αρχαια φθια ,για αυτο και ο αχιλλεας εχει στο ονομα του τη ριζα αχ.....


akw είναι η ρίζα και θύμισέ μου σε ποιο κείμενο θα βρω την πληροφορία που δίνεις παραπάνω?

quote:
skartados

Φυσικα εχουμε και τη παλληνη αττικης....κατα τα αλλα εγω παρετυμολογω στη μετατροπη του α σε ε


Φυσικά παρετυμολογείς διότι δεν υπάρχουν τεκμήρια της Πελασγικής γλωσσας και έχεις εφεύρει τα δικά σου, όπως το ίδιο κάνεις και για τις μονοσύλλαβες λέξεις για την γη στα τοπωνύμια.

quote:
skartados

απλως να μου πεις στα ποσα παραδειγματα να σταματησω.....


Οταν ετυμολογήσεις όλα τα τοπωνύμια του κόσμου στα ελληνικά αφού όλα έχουν ένα πα, λα, θα , κα, γα, να...κι αν δεν έχουν θα εφεύρουμε πελασγικούς κανόνες εμπόρων ταξιδευτών μετατροπής φωνηέντων. Γιατί όχι, τσάμπα είναι! Δεν περίμενα ότι θα φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο γλωσσικής λαστιχοποίησης πάντως. Δεν περίμενα ότι θα φτάσεις στο σημείο να επινοείς λέξεις από το πουθενά μέσα στην αγωνιώδη προσπάθεια να τα βγάλουμε όλα στην προσϊστορική Ελλάδα ελληνικα. Κρίμα...

quote:
skartados

Ετσι ειχαν μεν συγγενικες λεξεις για τα δηθεν προελληνικα τοπονυμια πα-ρ,λα-ρ,α-ρ(αργος,αρκας),με τη μετατροπη του α σε ε ,εχουμε ερ-πω,ερ-πετο,ερ-γο,ερ-μαιο κ.τ.λ ,αλλα σιγουρα ο ψαρας της κερκυρας του 3000π.χ,ονομαζε διαφορετικα τα ψαρια που επιανε απο τον ψαρα της ροδου της ιδιας περιοδου.Αυτο ομως γινοταν και πριν ενα αιωνα και πιθανον γινεται ακομα και σημερα...Εχω παει σε αρκετες περιοχες της ελλαδος ,στις οποιες ενω μιλουσαμε για το ιδιο ψαρι(και οχι μονο)το ονομαζα διαφορετικα απο τους ντοπιους....Ειναι πασιγνωστος και ο διαλογος της διαφορετικης ονομασιας ενος ψαριου απο τους μακεδονες σε σχεση με τους αθηναιους.


Αλλο οι διαφορετικές τοπικές ονομασίες και άλλο οι διαφορετικές γλωσσες που υπήρχαν στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται και απο αρχαιολογικά ευρήματα επιγραφών που αν και γραμμένες με ελληνικό αλφάβητο δεν διαβάζονται, σε περιοχές μάλιστα που αναφέρονται να ζούσαν βάρβαροι λαοί.
Το έρπω και το ερπετό δεν έχουν σχέση με αυτά που γράφεις, άλλωστε είχαν δασύ φθόγγο αρχικά.

quote:
skartados

Η αληθεια ομως ειναι πως ολες αυτες οι διαφορετικοι διαλεκτοι δημιουργησαν την ελληνικη γλωσσα ,απλως πιθανον επικρατησε αρχικα των αχαιων ,στη συνεχεια των δωρειεων κ.τ,λ.


Οι ελληνικές διάλεκτοι αποτελούσαν την ελληνική γλωσσα ουσιαστικά. Οι άγωνστες γλώσσες των προελλήνων δεν ήταν ελληνικές και έχουν συνεισφέρει σε τοπωνύμια, φυτονύμια, ζωονύμια, λέξεις υλικού πολιτισμού κτλ...

quote:
skartados

Ομως ακομα και ετσι στις εναλαγες του α με το ε αλλου επικρατησε το ενα και αλλου το αλλο.Ετσι εχουμε

πελειος-παλαιος πελλας-παλλας-ελλας βαλανιδι-βελανιδι τεσσαρα-τεσσερα ι-κα-ρια-κε-ρος-κασος πα-ρος-πε-ργαμος λα-ρισα-λε-ρος λα-ρνακα-λε-ρνη κ.τ.λ.


Μερικές από τις λέξεις που συγκρίνεις είναι άσχετες (πελειός-παλαιός, λάρισα-λέρος κτλ). Το σημερινό τέσσερα τι το συγκρίνεις με το αρχαίο τεσσαρα? Τέλος πάντων η ουσία στην απατηλή ταύτιση είναι να μάθει ο κόσμος ότι δεν υπάρχουν οι μονοσύλλαβες λέξεις που υπέθεσες αλλά και ότι δεν έχουμε τεκμήρια για την πελασγική γλώσσα. Οταν τα θεμέλια μιας θεωρίας είναι σαθρά, ολόκληρο το οικοδόμημα καταρρέει όπως συμβαίνει με τη θεωρία σου κι ας μην το παραδέχεσαι ευθέως...

quote:
skartados

Απο τη ριζα να εχουμε ναυς,ναος ,νασος,αλλα και νησος ,νηο(πομπη),νη-ρεας ,αλλα και νε-ρο ,νε-ραιδα κ.τ.λ.


Αλλα αντί άλλων. Το νερό είναι μεσαιωνική λέξη που απέκτησε τη σημασία της σήμερα από τη συνεκφορά νεαρόν/νηρόν ύδωρ. Το νηρός είναι συνηρημένος τύπος του νεαρός.
Ο ναός είναι αβεάβαιου ετύμου και δεν έχει σχέση με το ναυς. Για πολλοτή φορά σε ξεγελάει η επιφανειακή ομοιότητα και χάνεις την ουσία.

quote:
skartados

Κι ομως ολα αυτα και πολλα αλλα που εχω παραθεσει και ακομα περισοτερα που δεν εχω δωσει,καποιοι τα ονομαζουν μη ελληνικη γλωσσα ,η αγνωστου ετυμολογιας και με αυτο το τροπο εχουν δωσει λαβη να λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.....


Το μακρύ του και το κοντό του το λέει όποιος επινοεί λέξεις από το μυαλό του χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα λεξικά και στα αρχαία κείμενα.

quote:
skartados

Η ελληνικη γλωσσα ομως δημιουργηθηκε με αυτον τον τροπο που εδειξα.....


Τρομερό βρε. Μέσα σε λίγες σελίδες, έβαλες τα γυαλιά στους γλωσσολόγους όλου του κόσμου και έλυσες την καταγωγή της προϊστορικής εληνικής γλωσσας στο πι και φι(ή μάλλον στο πα και κα). Το κάνεις και με άλλες επιστήμες αυτό? Ρε συ σκαρτάδο πραγματικά τα πιστεύεις όλα αυτά τώρα?

quote:
skartados

οπως και τα γραμματα του αλφαβητου με το τροπο που εχω παραθεσει σε προηγουμενες σελιδες.....


Ο οποίος πάλι είναι σαθρός στην ίδια του τη βάση(κανόνες προσωπικής επινόησης) και απομυθοποιήθηκε πλήρως.

quote:
skartados

Ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του....


Εγώ εβγαλα το συμπερασμα πόσο ανάγκη έχουν μερικοί συμπολίτες μας τη γλωσσική μυθολογία...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2010, 11:13:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το συγκεκριμενο κομματι απο τον ηροδοτο ,εγω το διαβασα απο εκδοση του 1818 της γλα....σκωβης του 1818 ως ου λυμπω.Τωρα γιατι οι νεοτερες εκδοσεις το εχουν ολυμπω δεν γνωριζω.

Γραφει ο αγνωστικ


δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε ότι ισχύει κάποια ταύτιση μια σπάνιας λέξης "λυμνός" με την επιφανειακή σύγκριση λόγω των όμοιων φθόγγων σε 1 τοπωνύμιο (εκτός αν μπορείς να βρεις πολλά ακόμα). "


Ηλεξη λυμνος δεν ειναι σπανια οπως νομιζεις ,απλα οι υπολοιποι ελληνες τη λεγανε γυμνος και ετσι τελικα επικρατησε.Αρα λοιπον την συγγενεια των προιστορικων ελληνικων λεξεων με τις σημερινες ,μπορουμε να τις βρουμε μονο ψαχνωντας στα παλια λεξικα,ανασυροντας τες απο παναρχαια ελληνικα τοπονυμια.....

Γραφει ο αγνωστικ


Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι πολλά προελληνικά τοπωνύμια είναι προσαρμοσμένα στην μορφολογία και φθογγολογία της ελληνικής. Οπως και το Izmir είναι προσαρμογή στα Τουρκικά της λέξης Σμύρνη. Ετσι συμβαίνει και στις περιπτώσεις που τα τοπωνύμια φαίνεται να έχουν ένα -ος για κατάληξη η οποία υπήρχε σε ελληνικά ουσιαστικά. Είναι όμως προελληνικά διότι δεν μπορούμε να ετυμολογήσουμε τη λέξη συνολικά κι επειδή αυτό συμβαίνει για μεγάλο αριθμό τοπωνυμίων και όχι -6 ώστε ναθ εωρήσουμε την αδυναμία ετυμολογίας συμπτωματικό και πρόσκαιρο πρόβλημα.


Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι στη προιστορικη ελλαδα χρησιμοποιουταν η καταληξη ος και για τα θηληκα ονοματα.Οταν επικρατησαν ομως οι γραμματικες δομες κατοικων της ηπειρωτικης ελλαδος ,οι καταληξεις αυτες σχεδον εξαφανιστηκαν ,με ελαχιστες εξαιρεσεις οπως σωρος,ταφρος,οδος κ.τ.λ. και εμειναν κυριως ως τοπονυμια στην ασια οπου εκει που πηγαιναν οι καινουριοι εποικοι απο την ελλαδα ,ζουσαν ηδη επισης ελληνες που ειχαν παει εκει η ηταν απο εκει απο τα προιστορικα χρονια....

Να δωσω και ενα παραδειγμα για την αλλαγη αυτης της γραμματικης.Εχουμε τη νησο μυκονος αλλα οταν η ονομασια αυτη δωθηκε στη πελοπονησο εγινε μυκηνη(πληθ. μυκηνες).Χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα της συγγενειας ,αλλα και της διαφορετικοτητας που επηλθε μεσα απο τις χιλλιετιες που περασαν ,στις γλωσσες των προιστορικων ελληνων.Φυσικα ξερουμε ολοι μας πια γραμματικη απο τις 2 επικρατησε...αλλα βλεπουμε ξεκαθαρα και ποσο συγγενικες ηταν ολες οι ελληνικες γλωσσες.


Γραφει ο αγνωστικ


Η ίδρυση της Δαμασκού από τον Διόνυσο δεν παύει να αποτελεί ένα γλαφυρό μύθευμα που πείθει μόνο ευφάνταστους αναγνώστες και πραγματικά αισθάνομαι άβολα που ρίχνεται τόσο πολύ το επίπεδο επιχειρημάτων με μυθικές εκστρατείες να υποκαθιστούν την ιστορία και την ετυμολογία"


Δεν μιλαω για εκστρατεια αλλα για διαδοση θρησκειας.Τουλαχιστον για αυτην υπαρχουν και κειμενα που το υποστηριζουν ,η θεωρεια του κουργκαν στηριζεται στο απολυτο μηδεν και στις φαντασιωσεις μιας μουρλης....


Γραφει ο αγνωστικ


Το -νθος δεν έχει καμία σχέση με το άνθος. Για μία ακόμα φορά σε ξεγελάει το επιφανειακό (σαμπως είναι η πρώτη φορά θα μου πεις...σωστό κι αυτό). Ρίξε μια ματιά σε τόσα τοπωνύμια με -νθος και θα διαπιστώσεις πόσο έωλος καθίσαται αυτός ο ισχυρισμός. Ας πούμε η Πέρινθος είναι το άνθος του Πέρι(πώς λέμε τον Περικλή σε λαϊκή γλωσσα).?? Τόση φαντασία πια? Μην τρελαθούμε."


Η καταληξη νθος ειναι ελληνικοτατη και παναρχαια ,υπαρχει δε για τον ανθο-ιανθο αλλα και για το κυνθος(κυθνος-βουνο).Ετσι εχουμε ζα-κυνθος(βουνο του δια(θεου της γης δα-ζα) ,κυθνος κ.τ.λ.


Η λεξη περινθος επιβεβαιωνει την αλλαγη η μαλλον καλλυτερα την διαφορετικη συγγενικη προφορα των προιστορικων ελληνων ,οπου παρ-περ(γη,τοπος,περιοχη),ετσι εχουμε η τη γη του ιανθου(κοινο αρχαιοελληνικο ονομα,η ο ανθος της περιοχης)...Τα αλλα που λες για περι περικλη κ.τ.λ απλως δειχνουν σε ποσο δυσκολη θεση εχεις βρεθει...


Γραφει ο αγνωστικ


) Τελικά πρέπει να αποφασίσεις. Η ρίζα είναι λα ή λαρ? Διότι συναντάμε και τα δύο..."


Η αρχικη ριζα φυσικα ειναι λα ,απλως προσηθοταν σε αυτη διαφορα γραμματα για να μπορουν να δωθουν οι ονομασιες σε τοσα πολλα μερη.Για αυτο παντα γραφω λα-ρ-.... πα-ρ-....κ.τ.λ.


Γραφει ο αγνωστικ

Δεν πήρε καμία ρίζα λα-ρ με την έννοια γη αποκλειστικά κάποια κατάληξη ισα αφού εκτός από την ανυπαρξία τέτοια ρίζας έχουμε και αντιπαραδείγματα όπως η Λάρυνθος στη Λακωνία.


Ειναι δυνατον να μου δινεις το παραδειγμα της λακωνιας ,για να μου πεις οτι το λα δεν σημαινει γη,τοπος ,περιοχη.....οταν ολοκαθαρα σημαινει τοπος του κωνου,εμφανως απο την φυσικη πυραμιδα της κορυφης του ταυγετου?Ακομα και η προιστορικη πολη λακεδαιμων που ανακαλυφθηκε ειναι χτισμενη σε σχημα κωνου....

Γραφει ο αγνωστικ

Η ταύτιση που κάνεις με τη Λέρο είναι άσχετη όχι μόνο λόγω ανυπαρξίας τέτοιας ρίζας αλλά και επειδή συγκρίνεις διαφορετικά τοπωνύμια, με διαφορετική αφετηρία. Πιο συνεπές μέσα στον όλο παραλογισμό θα ήταν να έβρισκες μια Λάρο συστηματικά "


Ηδη εχω εξηγησει οτι η καταληξη ος ητα πολυ σπανια για θηληκα ονοματα στην ηπειρωτικη ελλαδα.Για αυτο συνανταμε συστηματικα τη λαρισα και οχι λαρος....


Γραφει ο αγνωστικ

Δεν υπάρχει καμιά κατάληξη -φος. Το "φ" είναι μέρος του θέματος και όχι της κατάληξης. Δες πώς διατηρείται στην κλίση...της Πάφ-ου, την Πάφ-ο. Ομοίως και στον τάφο, το θέμα είναι ταφ- και οι καταλήξεις -ος, -ου, ον κτλ..."

Ηδη εξηγησα οτι το ρ,το φ .το σ κ.τ.λ. μπαινουν στη ριζα για να μπορεσουν οι πρ.ελληνες να δημιουργησουν τις διαφορετικες λεξεις για τοσα διαφορετικα ονοματα που επρεπε να δωσουν.


Γραφει ο αγνωστικ


Λέξεις που βγάζεις από τη φαντασία σου δεν είναι στοιχεία, είναι αυθαιρεσία. Ή θα τις φέρεις από λεξικά ή έστω από κείμενα αρχαίων συγγραφέων που να τις χρησιμοποιούν στη μονοσύλλαβη μορφή τους με την έννοια που απέδωσες. Ειδάλλως οποιαδήποτε ενασχόληση με βάση την θεωρία σου είναι άνευ ουσίας. "

Μα αν ειχαν καταλαβει αυτοι που γραφουν τα λεξικα ολα αυτα που σου λεω ,δεν θα υπηρχε λογος να κανουμε αυτη τη συζητηση.Στα λεξικα μπορει να μην υπαρχουν ,εχουν μεινει ομως στους παναρχαιους κατα τοπους ιδιωματισμους.


Ετσι στη κρητη λενε επαε και στη κυπρο(οπου υπηρετησα 11 μηνες ,αρα εχω προσωπικη αποψη) λενε ελα δαμε(ελα εδω που ειμαι εγω).

Επισης σε πολλες περιοχες της ελλαδος δεν λενε προς τα εκει,περα κ.τ.λ. αλλα λενε σα-περα σα-κει ,σα-δω κ.τ.λ..Αυτο ομως το βρισκουμε σε παναρχαια ελληνικα τοπονυμια,ετσι εχουμε σαλαμιν=προς το λιμανι.Φυσικα καποιοι θα σου πουν οπως και για τον ολυμπο ,πως ειναι σημιτικες λεξεις...ασχετα αν ο πρωτος σημιτης που ειδε τον ολυμπο ηταν μερικες χιλλιαδες χρονια μετα την πελασγικη ονομασια του...


Επισης οι ελληνες ονομασαν την εννοια ολα ,προσθετοντας στο πα(γη)ενα ν η ενα ς ,παν,πας.Ετσι ονομαστηκε και ο θεος πανας ,αλλα και η θεα δη(δα,οι γνωστες αλλαγες)μητηρ,μητερα γη(αυτο εγινε οταν ενσωματωθηκαν οι παλαιοτερες δοξασιες στην καινουρια θρησκεια)....


Γραφει ο αγνωστικ


Διότι με μια από αυτές τις σημασίες τη συνάνητσα στο αρχαιότερο σωσμένο ελληνικό έπος δηλαδή την Ιλιάδα.
Ραψ. Ω (793-795), όπου τοποθετούνται τα οστά του νεκρού Εκτορα."

Στα χρονια του τρωικου πολεμου δεν υπηρχαν λαρνακες ως πλοια.Θα επρεπε ομως να σου κανει εντυπωση πως η λαρνακα υπηρχε στο κατακλυσμο του δευκαλιωνα,πολλυ παλαιοτερα δηλαδη απο τον τρ.πολεμο.Και μονο που οι ελληνες γνωριζαν τα προιστορικα αυτα πλοια που χρησιμοποιουνταν στην ελληνικη θαλασσα η αλλιως αν. μεσσογειο,για μενα δειχνει την απολυτη συνεχεια του λαου μας και ειναι μια ακομη ισχυρη αποδειξη το ποσο αστεια ειναι η υποθεση των ΙΕ.


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Υπαρχουν και οι ελληνικες πολεις σκοτινα,σκοτουσα .....

--------------------------------------------------------------------------------


Λεπτομέρεις ξέρουμε? Ετος ίδρυσης ας πούμε?

Σκοτουσα απο τη βικιπαιδεια


Χτιστηκε το 1900π.χ απο ενα ελληνικο φυλο τους σιντους.Η λεξη ειναι πελασγικη.......Ρε τι γινεται γλα-σκωβη ,σιντοι .......ολα μου θυμιζουν που λεει και η χαρις αλεξιου.....αλλα φυσικα ολα αυτα ειναι συμπτωσεις.....


Τα υπολοιπα αργοτερα



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2010, 05:56:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Το συγκεκριμενο κομματι απο τον ηροδοτο ,εγω το διαβασα απο εκδοση του 1818 της γλα....σκωβης του 1818 ως ου λυμπω.Τωρα γιατι οι νεοτερες εκδοσεις το εχουν ολυμπω δεν γνωριζω.


Ελα τώρα φίλε μου, πες απλά ότι σε κορόιδεψαν και τσίμπησες. Και μόνο το άρθρο σε δοτική (τω) επιβεβαιώνει ότι ακολουθεί ουσιαστικό σε δοτική πτώση. Η δικαιολογία για σκονισμένες εκδόσεις Γλασκώβης του 1818 από ιστοσελίδες παραμυθατζήδων (αλήθεια γιατί δεν την βάζεις την ιστοσελίδα?) δεν είναι αρκετή.

quote:
skartados

Ηλεξη λυμνος δεν ειναι σπανια οπως νομιζεις ,απλα οι υπολοιποι ελληνες τη λεγανε γυμνος και ετσι τελικα επικρατησε.Αρα λοιπον την συγγενεια των προιστορικων ελληνικων λεξεων με τις σημερινες ,μπορουμε να τις βρουμε μονο ψαχνωντας στα παλια λεξικα,ανασυροντας τες απο παναρχαια ελληνικα τοπονυμια.....


Σπάνια είναι εφόσον τη συναντάμε με το σταγονόμετρο. Επίσης δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι προϊστορική και παναρχαια όταν η μοναδική πηγή σου μέχρι τώρα είναι ένα μεταχριστιανικό λεξικό.

quote:
skartados

Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι στη προιστορικη ελλαδα χρησιμοποιουταν η καταληξη ος και για τα θηληκα ονοματα.Οταν επικρατησαν ομως οι γραμματικες δομες κατοικων της ηπειρωτικης ελλαδος ,οι καταληξεις αυτες σχεδον εξαφανιστηκαν ,με ελαχιστες εξαιρεσεις οπως σωρος,ταφρος,οδος κ.τ.λ. και εμειναν κυριως ως τοπονυμια στην ασια οπου εκει που πηγαιναν οι καινουριοι εποικοι απο την ελλαδα ,ζουσαν ηδη επισης ελληνες που ειχαν παει εκει η ηταν απο εκει απο τα προιστορικα χρονια....


Υπάρχουν θυληκά ονόματα που εξακολουθούσαν να λήγουν σε ος καθ'όλη τη διάρκεια της ελληνικής. Αυτά που γράφεις (ή μάλλον έτσι όπως τα παρουσιάζεις) για προϊστορικούς Ελληνες στη Μικρά Ασία, είναι το λιγότερο ανιστόρητο. Δηλαδή όταν αρχίζουν οι πρώτες γραπτές μαρτυρίες του 1900 π.Χ. από τους ξένους λαούς της Μικράς Ασίας χωρίς καμία αναφορά σε Ελληνες, τι πρέπει να υποθέσουμε? Οτι την κοπάνησαν ως εκ θαύματος όλοι οι Ελληνες? Τους έφαγε η μαρμάγκα? Σε λίγο θα εμφανίζεις προϊστορικούς Ελληνες και στην Ινδία έτσι όπως το πας...

quote:
skartados

Να δωσω και ενα παραδειγμα για την αλλαγη αυτης της γραμματικης.Εχουμε τη νησο μυκονος αλλα οταν η ονομασια αυτη δωθηκε στη πελοπονησο εγινε μυκηνη(πληθ. μυκηνες).Χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα της συγγενειας ,αλλα και της διαφορετικοτητας που επηλθε μεσα απο τις χιλλιετιες που περασαν ,στις γλωσσες των προιστορικων ελληνων.Φυσικα ξερουμε ολοι μας πια γραμματικη απο τις 2 επικρατησε...αλλα βλεπουμε ξεκαθαρα και ποσο συγγενικες ηταν ολες οι ελληνικες γλωσσες.


Αλλο ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Συγκρίνεις δύο άσχετα τοπωνύμια επινοώντας πάλι έναν φανταστικό κανόνα μιλώντας για προϊστορικούς Ελληνες χιλιετιών χωρίς καμία επιβεβαίωση για όλα αυτά. Αλλωστε εκτός από την κατάληξη -ος είναι διαφορετική και η προηγούμενη συλλαβή. Εκει τι κανόνα θα επινοήσεις?

quote:
skartados

Δεν μιλαω για εκστρατεια αλλα για διαδοση θρησκειας.Τουλαχιστον για αυτην υπαρχουν και κειμενα που το υποστηριζουν ,η θεωρεια του κουργκαν στηριζεται στο απολυτο μηδεν και στις φαντασιωσεις μιας μουρλης....


Δηλαδή για να δεχτείς την πιθανή ορθότητα μιας θεωρίας πρέπει να την βρεις γραμμένη σε κείμενο της 1ης χιλιετίας π.Χ.? Μα καλά μεχρι εκεί φτάνει η ερευνητική σου διάθεση? Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τα κείμενα αυτά(που μιλάνε και για εκστρατεία) είναι μυθοπλασίες των Ελλήνων? Αλλωστε και οι ίδιοι οι αρχαίοι συγγραφείς τα απορρίπτουν με τα αποσπάσματα που κατέδειξα. Η θεωρία Κουργκάν αφορά πολύ παλιότερες εποχές και στηρίζεται από αρχαιολογικά, γενετικά και γλωσσολογικά δεδομένα τα οποία είναι διαθέσιμα από το πρώτο τόπικ κιόλας. Οσο κι αν προσπαθείς να περάσεις μια ανακρίβεια (ότι δήθεν στηρίζεται στο απόλυτο μηδέν), δυστυχώς για 'σενα τα γραπτά μένουν. Θα ήταν ειλικρινέστερο να παραδεχτείς ότι δεν εχεις διαβάσει σχεδόν τίποτα για τη συγκεκριμένη θεωρία και ότι τα γενετικά και γλωσσικά στοιχεία δεν τα καταλαβαίνεις...

quote:
skartados

Η καταληξη νθος ειναι ελληνικοτατη και παναρχαια ,υπαρχει δε για τον ανθο-ιανθο αλλα και για το κυνθος(κυθνος-βουνο).Ετσι εχουμε ζα-κυνθος(βουνο του δια(θεου της γης δα-ζα) ,κυθνος κ.τ.λ.

Η λεξη περινθος επιβεβαιωνει την αλλαγη η μαλλον καλλυτερα την διαφορετικη συγγενικη προφορα των προιστορικων ελληνων ,οπου παρ-περ(γη,τοπος,περιοχη),ετσι εχουμε η τη γη του ιανθου(κοινο αρχαιοελληνικο ονομα,η ο ανθος της περιοχης)...Τα αλλα που λες για περι περικλη κ.τ.λ απλως δειχνουν σε ποσο δυσκολη θεση εχεις βρεθει...


Δεν υπάρχει κατάληξη -νθος στο άνθος. Δεν υπάρχει λέξη παρ-/περ για την γη. Δεν υπάρχει ούτε λέξη ζα για την γη, ούτε η Κύθνος έχει κατάληξη "άνθους", τόση φαντασία πιά? Το σατιρικό παράδειγμα με τον Περικλή είναι ανάλογο των πετσοκομένων παρετυμολογιών σου και των ανύπαρκτων λέξεων που επινόησες για να σου βγει το γλυκό. Σε δύσκολη θέση λοιπόν έχεις βρεθεί εσύ που δεν μπορείς να φέρεις τις λέξεις όχι μόνο από λεξικά(ούτε από το αγαπημένο σου και αμερόληπτο του Ησύχιου) αλλά ουτε από τα αρχαία κείμενα των Ελλήνων με την έννοια που υποστηρίζεις ότι υπήρξαν. Αρα η μοναδική προσπάθεια απελπισίας είναι να πετσοκόψεις τις συλλαβες τοπωνυμίων για να ικανοποιήσεις απλά μια φαντασίωση η οποία πηγάζει από έναν αστείρευτο εγωισμό να βγάλεις τα πάντα ελληνικά σ'αυτό τον τόπο. Αλήθεια τι διαφορά έχει η μέθοδός σου από άλλους παρετυμολόγους της αφροκεντρικής σχολής που με παρόμοια "μέθοδο" ετυμολογούν πλείστες ελληνικές λέξεις σε σημιτικά και αιγυπτιακά? Μια από τα ίδια είστε...

quote:
skartados

Η αρχικη ριζα φυσικα ειναι λα ,απλως προσηθοταν σε αυτη διαφορα γραμματα για να μπορουν να δωθουν οι ονομασιες σε τοσα πολλα μερη.Για αυτο παντα γραφω λα-ρ-.... πα-ρ-....κ.τ.λ.


Με άλλα λόγια, "φαντάζομαι ότι προσέθεταν ένα -ρ για να μπορούν να ονομάζουν τόσα μέρη και ας πιστέψουμε ότι θα το χάψει κανένας αφελής"...
Ας' το φίλε μου. Κοφτό μακαρονάκι και αυτό. Δεν θα πάρουμε...

quote:
skartados

Ειναι δυνατον να μου δινεις το παραδειγμα της λακωνιας ,για να μου πεις οτι το λα δεν σημαινει γη,τοπος ,περιοχη.....οταν ολοκαθαρα σημαινει τοπος του κωνου,εμφανως απο την φυσικη πυραμιδα της κορυφης του ταυγετου?Ακομα και η προιστορικη πολη λακεδαιμων που ανακαλυφθηκε ειναι χτισμενη σε σχημα κωνου....


Αλλο πράγμα αμφισβητώ και άλλού πας να το γυρίσεις. Γιατί στη Λάρυνθο δεν έγινε -ισα η κατάληξη όπως στην ηπειρωτική Ελλάδα? Ρε παιδί μου δεν είναι τόσο δύσκολο. Απλά φαντάσου άλλον έναν κανόνα και καθάρισες. Γνωστή τακτική σου άλλωστε. Τώρα όσο για την απαράδεκτη ετυμολογία της Λακωνίας μέσω πυραμιδοειδούς Ταϋγέτου να σε ενημερώσω ότι η αρχική σημασία του κώνου ήταν κουκουνάρι. Πέρα από την ανυπαρξία της λέξης λα για την γη...

quote:
skartados

Ηδη εχω εξηγησει οτι η καταληξη ος ητα πολυ σπανια για θηληκα ονοματα στην ηπειρωτικη ελλαδα.Για αυτο συνανταμε συστηματικα τη λαρισα και οχι λαρος....


Μπορεί στα νησιά να είναι συνηθέστερη η κατάληξη αλλά δεν είναι και τόσο σπάνια στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πολλά θηλυκά έχουν αυτή την κατάληξη στους ομιλητές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
π.χ. άρκτος, πλίνθος, άμμος, ράβδος, μϋρτος, κάμινος, κάμηλος, πρίνος, οδός κλπ...

από τοπωνύμια...Επίδαυρος, Πύλος, Ναύπακτος, Αλίαρτος, Πάλαιρος, Ωλενος, Πίνδος, Ολόφυξος, Θύσσος, Πύρασος, Πήδασος, Κύρος

Ομως και πάλι δεν προκύπτει κάποια σχέση Λάρισας-Λέρου κυρίως λόγω της ανυπαρξίας της λέξης λα και του ελληνοπελασγικού κανόνα που επινόησες.

quote:
skartados

Ηδη εξηγησα οτι το ρ,το φ .το σ κ.τ.λ. μπαινουν στη ριζα για να μπορεσουν οι πρ.ελληνες να δημιουργησουν τις διαφορετικες λεξεις για τοσα διαφορετικα ονοματα που επρεπε να δωσουν.


Αυτό δεν είναι εξήγηση, αλλά μαγείρεμα λόγω άγνοιας γλωσσικών δεδομένων. Γιατί δεν δοκιμάζεις να κλίνεις τον τάφο για να δεις πώς το θέμα ταφ- διατηρείται?

quote:
skartados

Μα αν ειχαν καταλαβει αυτοι που γραφουν τα λεξικα ολα αυτα που σου λεω ,δεν θα υπηρχε λογος να κανουμε αυτη τη συζητηση.Στα λεξικα μπορει να μην υπαρχουν ,εχουν μεινει ομως στους παναρχαιους κατα τοπους ιδιωματισμους.


Καλά τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου έχεις? Δεν κατάλαβαν οι επιστήμονες όλου του κόσμου τις "κρυμμένες λέξεις" και τις κατάλαβες εσύ? Ας είμαστε λίγο σοβαροί....
Αν δεν σου κάνουν τα λεξικά, φέρε τουλάχιστον τις λέξεις αυτές με την έννοια που τους έδωσες μέσα από τα αρχαία κείμενα...που διασώζουν "παναρχαιες παραδόσεις"...

quote:
skartados

Ετσι στη κρητη λενε επαε και στη κυπρο(οπου υπηρετησα 11 μηνες ,αρα εχω προσωπικη αποψη) λενε ελα δαμε(ελα εδω που ειμαι εγω).

Επισης σε πολλες περιοχες της ελλαδος δεν λενε προς τα εκει,περα κ.τ.λ. αλλα λενε σα-περα σα-κει ,σα-δω κ.τ.λ..


Καμία σχέση δεν έχουν οι μεταγενέστερες φράσεις και λαϊκές μορφές, με δήθεν πανάρχαια τοπωνύμια. Εσύ τις επινοείς πασχίζοντας να ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρους εκεί που δεν υπάρχουν. Επειδή ένας παπούς σ'ένα χωριό μπορεί να πει "σα-πέρα", συνεπάγεται ότι οποιοδήποτε "σα" υπάρχει σε αρχαίο τοπωνύμιο αποτελεί πανάρχαιη ελληνική λέξη? Αυτά που γράφεις είναι τόσο ευφάνταστα που δεν ξέρω καν αν αξίζει να αντικρούονται...

quote:
skartados

Αυτο ομως το βρισκουμε σε παναρχαια ελληνικα τοπονυμια,ετσι εχουμε σαλαμιν=προς το λιμανι.


Μόνο που ο αρχαίος τύπος ήταν λιμήν, και όχι "λαμίν"

quote:
skartados

Φυσικα καποιοι θα σου πουν οπως και για τον ολυμπο ,πως ειναι σημιτικες λεξεις...ασχετα αν ο πρωτος σημιτης που ειδε τον ολυμπο ηταν μερικες χιλλιαδες χρονια μετα την πελασγικη ονομασια του...


Τον θεωρούν προελληνικό και όχι απαραίτητα σημιτικό. Γι'αυτό μην προτρέχεις. Και δεν ξέρουμε αν τον ονόμασαν οι Πελασγοί έτσι...

quote:
skartados

Επισης οι ελληνες ονομασαν την εννοια ολα ,προσθετοντας στο πα(γη)ενα ν η ενα ς ,παν,πας.Ετσι ονομαστηκε και ο θεος πανας ,αλλα και η θεα δη(δα,οι γνωστες αλλαγες)μητηρ,μητερα γη(αυτο εγινε οταν ενσωματωθηκαν οι παλαιοτερες δοξασιες στην καινουρια θρησκεια)....


Δεν υπάρχει πα για την γη. Επομένως ό,τι κι αν λες είναι λάθος. Παραδόξως λές και κάτι σωστό (αυτό για την Δήμητρα). Πάλι καλά...

quote:
skartados

Στα χρονια του τρωικου πολεμου δεν υπηρχαν λαρνακες ως πλοια.Θα επρεπε ομως να σου κανει εντυπωση πως η λαρνακα υπηρχε στο κατακλυσμο του δευκαλιωνα,πολλυ παλαιοτερα δηλαδη απο τον τρ.πολεμο.Και μονο που οι ελληνες γνωριζαν τα προιστορικα αυτα πλοια που χρησιμοποιουνταν στην ελληνικη θαλασσα η αλλιως αν. μεσσογειο,για μενα δειχνει την απολυτη συνεχεια του λαου μας και ειναι μια ακομη ισχυρη αποδειξη το ποσο αστεια ειναι η υποθεση των ΙΕ.


Επρεπε να περιμένω ότι αυτού του απλοϊκού τρόπου σκεψης θα είναι η απάντησή σου...
Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι μυθολόγημα μεταγενέστερο των ομηρικών επών(όχι ότι θα σήμαινε τίποτα αν ήταν προγενέστερο). Είναι τρομερό πόσο εύκολα, ακόμα και μεγάλοι άνθρωποι παρασύρονται από τις μυθοπλασίες, νομίζοντάς τες για πραγματικά γεγονότα και μάλιστα παίρνουν τις μετρητοίς κάθε επιμέρους στοιχείο αυτών (π.χ. μια αναφερόμενη κιβωτό, μια αναφερόμενη "παναρχαιη εποχή"). Πραγματικά τώρα πιστεύεις ότι κάποτε έβρεξε και πλημμύρισε η Ελλάδα με τον Δευκαλίωνα να κάνει wind-surfing πλησίον του Παρνασσού?
Ενημερωτικά πάντως, οι μελετητές των αρχαίων μύθων θεωρούν πολύ πιθανή την προέλευση του ελληνικού μύθου σε ανατολικό πρότυπο της Μεσοποταμίας για τον οποίο υπάρχουν κείμενα του 1800 π.Χ. περίπου, με διαφορετικά ονόματα ηρώων, αλλά παρόμοια πλοκή.

quote:
skartados

Σκοτουσα απο τη βικιπαιδεια

Χτιστηκε το 1900π.χ απο ενα ελληνικο φυλο τους σιντους.Η λεξη ειναι πελασγικη.......Ρε τι γινεται γλα-σκωβη ,σιντοι .......ολα μου θυμιζουν που λεει και η χαρις αλεξιου.....αλλα φυσικα ολα αυτα ειναι συμπτωσεις.....


Με τους Σκοτσέζους και τη Σκοτία τι σχέση έχει? Προφανώς οπου βλέπεις ένα σκοτ- στην ελληνική γλωσσα οπωσδήποτε θα έχει επηρεάσει και τους λαούς ή τις χώρες που έχουν επίσης ένα σκοτ- στο όνομά τους. Προφανώς και στη Σκωτία θα πήγαν Μυκηναίοι από τον Γλά Βοιωτίας, σωστά?
Αnyway, η Γλασκώβη ανάγεται στο κελτικό Glas Ghu (= πράσινο λαγκάδι).
Φυσικά "όλα σου θυμίζουν" αφού στέκεσαι στο επιφανειακό και ΠΟΤΕ στο ουσιώδες και το επιστημονικό.
Και οι Σιντοί ήταν θρακικό φύλο, όχι ελληνικό όπως εσφαλμένα γράφει η wikipedia.

Πάντως καλά το πας το έργο...αφού έφτασες σε παναρχαιη ελληνοποίηση της δυτικής Ευρώπης, να υποθέσω ότι σειρά τώρα έχει η Αμερική? Κρίμα...


Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 28/02/2010 06:17:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2010, 11:19:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

Δηλαδή πριν ανέβουν τα νερά δεν υπήρχε ο Παρνασσός ως βουνό?"


Φυσικα και ειχε.Μπορει να ονομαζοταν και αυτος παρνωνας αλλα στη συνεχεια να ονομαστηκε παρνασος.

Γραφει ο αγνωστικ

Πάλι κρίνεις επιφανειακά, "με το μάτι". Για πλάκα νομίζεις μπαίνει το αρχικό ε, το οποίο συναντάται και στις λέξεις που έδωσα και που σχετίζονται με το έδαφος?"

Τιποτα δεν μπαινει για πλακα.Ολα αυτα γινονταν για να δημιουργηθουν οι λεξεις.Οπως οι κρητικοι λενε ακομα επαε ,σιγουρα καποιοι θα ελεγαν εδα (εδω).Εγω προσπαθω να σου δειξω πως γεννηθηκε η ελληνικη γλωσσα.Ας πουμε εχουμε ι-θα-κ-η,με τη αλλαγη του α σε η (νασος-νησος,ναυς-νηος),εχουμε θακη-θηκη.Εσυ δηλαδη πως νομιζεις οτι δημιουργηθηκαν οι λεξεις?Μα φυσικα με απλους κανονες προσθαφαιρεσης και αλλαγης,οπως ακριβως και το αλφαβητο.Εκτος αν νομιζεις οτι την εκαναν οι θεοι.....


Οπως καποιοι λεγανε δαμε ,αλλοι ελληνες λεγανε χαμε(χαμω ακομα και τωρα λετε εσεις οι χαμουρτζηδες),απορω γιατι απλα δεν παραδεχεσαι οτι εχω δικιο.

Γραφει ο αγνωστικ


Μόνο που ο αρχαίος τύπος ήταν λιμήν, και όχι "λαμίν"


Ο αρχαιος τυπος μπορει να ηταν λιμην αλλα ο παναρχαιος ηταν σιγουρα λαμιν ,για αυτο ονομασθηκε σαλα και οχι σαλι.Εντυπωσιακο ειναι και η υπαρξη σαλαμανκας στην ισπανια.Ετσι οι περιοχες πρωτα ονομασθηκαν με λα ,λαμια,λαμινα ,φυσικα και αναλογα απο ποια ελληνικη διαλεκτο γινοταν η ονοματολογια...


Γραφει ο αγνωστικ

Νεσίτες αυτοαποκαλούνταν οι Χετταίοι (μη μου σβήνεις το ένα "τ" για να ταιριάξει με το "εταιοι") και δεν είχαν καμία σχέση με τους Ετεοκρήτες, ούτε ο πολιτισμός τους με τον Μινωικό. Αυτή η ταύτιση παρεμπιπτόντως γίνεται συχνά από τους ελλαδέμπορους των ελληνοκεντρικών περιοδικών, για ευνόητους λόγους μεταφυσικού "πανελληνισμού"."

Μα εγω δεν ειπα πουθενα οτι οι χετταιοι ηταν μινωιτες.Ειπα οτι χρησιμοποιουσαν ΚΑΙ το ονομα αυτο ,που ειχε τη ριζα ετ που στην ανατολικη μεσογειο σημαινε αυτοχθονια .Ετσι εχουμε τους ετρουσκους ,τους εταιους,τους χετταιους(οι οποιοι ειχαν πρωτευουσα την χαττουσα(ανθουσα ,πατουσα.ληγουσα ,δηλ. μια καταληξη που ειναι συχνη στην ελληνικη γλωσσα ,αλλα και συγγενικη με τη καταληξη ισα).Αρα οι χετταιοι ειναι ενας κλαδος της μεσογειακης αυτοχθονης φυλης ,που καποια στιγμη δημιουργησαν αυτοκρατορια στη κεντρικη μ.ασια ,οπως και οι φρυγες αργοτερα.Καπου μαλιστα ειχα διαβασει οτι στα κειμενα τους ειχε γραφτει οτι οι θεοι των αχαιων ειχαν αφησει τους αχαιους και εγκατασταθηκαν σε αυτους.Με καθε επιφυλαξη μεχρι να το εξακριβωσω,παντως αν ισχθει κατι τετοιο τοτε δεν νομιζω πως υπαρχει λογος να συζηταμε αλλο.....Αν μπορεις να το ψαξεις και εσυ ,θα με βοηθουσες πολλυ.


Γραφει ο αγνωστικ


Δεν "αξίζει" (τάχα μου) να το σχολιάσεις διότι θα φανεί αντίφαση με την προηγούμενη απαίτησή σου να σου δείξω κάτι που να προϋπύρχε στις στέπες και μετά να εμφανίζεται στην Ελλάδα. Διότι με το άρμα και ακολουθώντας πάντα την λογική σου, ακριβώς αυτό συμβαίνει, και μάλιστα με ενδιάμεσους σταθμούς στη Μικρά Ασία. Τα αρχαιολογικά "ευρήματα" που έφερες δεν λένε τίποτα και είναι ερμηνεύσιμα από πολλές πλευρές. "


Δηλαδη τωρα η ενδιαμεσος περιοχη απο την αλβανια πηγε στη μικρα ασια και το 2200-1900 εγινε 1600?Με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω....Πες μου τωρα οτι το πιστευεις αυτο και θα σου απαντησω αναλογα....Περιμενω....


Γραφει ο αγνωστικ


Ποια "υπτίως του Αιγαίου"? Αυτή είναι folk ετυμολογία και δεν έχει σχέση με την πραγματική παρά μόνο "ακουστικά". Η Αίγυπτος προέρχεται από την αιγυπτιακή λέξη Ha(t)-ka-ptah, δηλαδή "Ναός της ψυχής του Φθα(Ptah)" και ήταν μια από τις ονομασίες της πόλης Μέμφιδος."

Δεν υπαρχει τοπονυμιο που να εχει το αιγ και να μην ειναι ελληνικο.Αιγαιο ,αιγιο,αιγαλεω,αιγυπτος,κ.τ.λ.Εκτος ομως απο την αιγυπτο και η περσια διατηρει την ελληνικη ονομασια της ,ασχετα αν προσφατα ονομαστηκε ιραν,επηρεασμενοι απο τη ναζιστικη ιδεα των αρειων.....


Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Επισης οι ελληνες ονομασαν την εννοια ολα ,προσθετοντας στο πα(γη)ενα ν η ενα ς ,παν,πας.Ετσι ονομαστηκε και ο θεος πανας ,αλλα και η θεα δη(δα,οι γνωστες αλλαγες)μητηρ,μητερα γη(αυτο εγινε οταν ενσωματωθηκαν οι παλαιοτερες δοξασιες στην καινουρια θρησκεια)....

--------------------------------------------------------------------------------


Δεν υπάρχει πα για την γη. Επομένως ό,τι κι αν λες είναι λάθος. Παραδόξως λές και κάτι σωστό (αυτό για την Δήμητρα). Πάλι καλά..."


Ρε τι πλακα εχεις παθει...Δεν ξερεις τι να πεις και αρχισες τους αφορισμους....."δεν υπαρχει πα για τη γη"

Ακομα και την αραβια την ονομαζαν παγχαια η καπως ετσι αν θυμαμαι καλα....Εγω δεν θελω να παραδεχτεις εσυ το δικιο μου,αυτο ειναι πανω απο τις δυναμεις σου....Θελω απλως αυτα να διαβαστουν απο καποιους που τρωνε το παραμυθι της μη ελληνικης προελληνικης γλωσσας.Η γλωσσα ηταν παντα ελληνικη απλως ειχε καποιες μικρες διαφορες σε μετατροπες κυριως φωνηεντων αλλα και καποιες γραμματικης φυσεως...


Τα υπολοιπα που ειναι παρα πολλα ,αργοτερα.....




Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2010, 20:04:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Φυσικα και ειχε.Μπορει να ονομαζοταν και αυτος παρνωνας αλλα στη συνεχεια να ονομαστηκε παρνασος.


Ανεξάρτητα από τις εικασίες για το πώς μπορεί να ονομαζόταν ο Παρνασσός παλαιότερα, να ενημερώσω για το προφανές...ότι οτι ποτέ δεν εβρεξε για να πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα πλην της κορυφής του Παρνασσού...
Νομίζω ότι μιλάω με μεγάλο άνθρωπο και όχι με πιτσιρίκι που παίρνει τις μετρητοίς τους μύθους ε?

quote:
skartados

Τιποτα δεν μπαινει για πλακα.Ολα αυτα γινονταν για να δημιουργηθουν οι λεξεις.Οπως οι κρητικοι λενε ακομα επαε ,σιγουρα καποιοι θα ελεγαν εδα (εδω).Εγω προσπαθω να σου δειξω πως γεννηθηκε η ελληνικη γλωσσα.Ας πουμε εχουμε ι-θα-κ-η,με τη αλλαγη του α σε η (νασος-νησος,ναυς-νηος),εχουμε θακη-θηκη.Εσυ δηλαδη πως νομιζεις οτι δημιουργηθηκαν οι λεξεις?Μα φυσικα με απλους κανονες προσθαφαιρεσης και αλλαγης,οπως ακριβως και το αλφαβητο.Εκτος αν νομιζεις οτι την εκαναν οι θεοι.....


Δεν μπορείς να υποθέτεις τι θα έλεγαν και συνακόλουθα να πλάθεις με βάση σημερινές τοπικές ιδιομορφίες για μερικές λέξεις τι θα έλεγε ένα κάτοικος της Ελλάδας στην προϊστορία. Η ελληνική γλωσσα δημιουργήθηκε κατά την απόσχισή της από την ινδοευρωπαϊκή όπως επιβεβαιώνουν ΟΛΟΙ οι γλωσσολόγοι ενσωματώνοντας στοιχεία -λεξικά κυρίως- του προελληνικού γλωσσικού υποστρώματος όπως επίσης επιβεβαιώνουν ΟΛΟΙ οι γλωσσολόγοι. Φυσικά προστίθενται ή αφαιρούνται μορφήματα για τη διαμόρφωση των ελληνικών λέξεων, αλλά μέσα από γνωστούς κανόνες που γνωρίζουμε από την γλωσσολογική έρευνα και όχι από "κανόνες" που επινοεί ο κάθε τυχαίος. Οι κανόνες που φαντάζεσαι τόσο για το αλφάβητο όσο και για την ελληνική γλωσσα αποτελούν αποκύημα της φαντασίας σου. Αλλιώς φέρε έμπρακτες αποδείξεις γι'αυτούς έστω στα αρχαία κείμενα αφού τα λεξικά ακόμα και τα αγαπημένα σου του Μεσαίωνα δεν σου κάνουν το χατίρι.

quote:
skartados

Οπως καποιοι λεγανε δαμε ,αλλοι ελληνες λεγανε χαμε(χαμω ακομα και τωρα λετε εσεις οι χαμουρτζηδες),απορω γιατι απλα δεν παραδεχεσαι οτι εχω δικιο.


Για όλους τους λόγους που έχουν ήδη επισημανθεί. Εσύ θα δεχόσουν έναν κατασκευαστή που θα σου ετυμολογούσε όλες τις ελληνικές λέξεις στα σημιτικά δημιουργώντας από το πουθενά παναρχαιες σημιτικές λέξεις/ρίζες χωρίς έστω να σου τις παραθέτει από κάποιο λεξικό της σημιτικής ή από αρχαία σημιτικά κείμενα? Προφανώς όχι...

quote:
skartados

Ο αρχαιος τυπος μπορει να ηταν λιμην αλλα ο παναρχαιος ηταν σιγουρα λαμιν ,για αυτο ονομασθηκε σαλα και οχι σαλι.Εντυπωσιακο ειναι και η υπαρξη σαλαμανκας στην ισπανια.Ετσι οι περιοχες πρωτα ονομασθηκαν με λα ,λαμια,λαμινα ,φυσικα και αναλογα απο ποια ελληνικη διαλεκτο γινοταν η ονοματολογια...


Πάλι φαντάζεσαι πανάρχαιους τύπους όπως σε εξυπηρετεί χωρίς κανένα στοιχείο. Λυπάμαι αλλά με τη "λογική" σου βγάζουμε όλα τα τοπωνύμια του κόσμου ελληνικά και βιάζουμε τη γλωσσική επιστήμη. Η Σαλαμάνκα δεν έχει σχέσει με κανένα ελληνικό σα ή σαλά.
http://buscon.rae.es/draeI/SrvltConsulta?TIPO_BUS=3&LEMA=salamanca
Γιατί σ'αρέσει να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου φίλε Σκαρτάδο?

quote:
skartados

Μα εγω δεν ειπα πουθενα οτι οι χετταιοι ηταν μινωιτες.Ειπα οτι χρησιμοποιουσαν ΚΑΙ το ονομα αυτο ,που ειχε τη ριζα ετ που στην ανατολικη μεσογειο σημαινε αυτοχθονια .Ετσι εχουμε τους ετρουσκους ,τους εταιους,τους χετταιους(οι οποιοι ειχαν πρωτευουσα την χαττουσα(ανθουσα ,πατουσα.ληγουσα ,δηλ. μια καταληξη που ειναι συχνη στην ελληνικη γλωσσα ,αλλα και συγγενικη με τη καταληξη ισα).Αρα οι χετταιοι ειναι ενας κλαδος της μεσογειακης αυτοχθονης φυλης ,που καποια στιγμη δημιουργησαν αυτοκρατορια στη κεντρικη μ.ασια ,οπως και οι φρυγες αργοτερα.Καπου μαλιστα ειχα διαβασει οτι στα κειμενα τους ειχε γραφτει οτι οι θεοι των αχαιων ειχαν αφησει τους αχαιους και εγκατασταθηκαν σε αυτους.Με καθε επιφυλαξη μεχρι να το εξακριβωσω,παντως αν ισχθει κατι τετοιο τοτε δεν νομιζω πως υπαρχει λογος να συζηταμε αλλο.....Αν μπορεις να το ψαξεις και εσυ ,θα με βοηθουσες πολλυ.


Οι Χετταίοι δεν χρησιμοποιούσαν κανένα όνομα με φανταστική ρίζα ετ που να σήμαινε αυτοχθονία στην ανατολική Μεσόγειο. Φέρε λεξικά από τις γλωσσες της ανατολικής Μεσογείου ή έστω αρχαία κείμενα που να το λένε αλλιώς πάλι εκτείθεσαι προωθώντας φανταστικές λέξεις. Οι Ετρούσκοι προέρχονται από το λατινικό Etruski/Tuski και οι ίδιοι αυτοαποκαλούνταν Ραζένα. Οι Ελληνες τους ονόμαζαν Τυρρηνούς. Καμία σχεση δηλαδή με όσα γράφεις και φαντάζεσαι...
Ο,τι κι αν λένε τα χεττιτικά κείμενα για τους Αχαιούς αναφέρονται σε εποχές μετά το 1600 π.Χ. και όχι στην προϊστορία. Η Χαττούσα δεν έχει σχέση με καμία ελληνική κατάληξη -ισα. Η κατάληξη είναι -sa. Πάλι σε ξεγελάει η επιφανειακή ομοιότητα.

quote:
skartados

Δηλαδη τωρα η ενδιαμεσος περιοχη απο την αλβανια πηγε στη μικρα ασια και το 2200-1900 εγινε 1600?Με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω....Πες μου τωρα οτι το πιστευεις αυτο και θα σου απαντησω αναλογα....Περιμενω....


Πάλι δεν καταλαβαίνεις. Εγώ δεν υποστηρίζω ότι οι γλωσσικοί πρόγονοι των Ελλήνων ήρθαν από τη Μικρά Ασία το 1600 π.Χ., το υποστηρίζουν όμως άλλοι. Εγώ στάθηκα στην απαίτησή σου να σου δείξουν κάτι που προϋπήρχε στις στέπες και εμφανίζεται αργότερα στην Ελλάδα. Ε αυτό συμβαίνει με το άρμα, οπότε σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να δεχτούμε τους Ελληνες να έρχονται από της στέπες στην Ελλάδα μέσω Μικράς Ασίας. Μάλιστα υπάρχουν και δύο παραδόσεις για έλευση κόσμου από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα (όπως ζήτησες και για το Κουργκάν), την ώρα που είχες πει ότι αν υπήρχε έστω μια υποψία αναφοράς για έλευση Δαναών από τον Καύκασο θα παραδεχόσουν ότι έχω δίκιο. Τώρα που υπάρχουν 2 υποψίες αναφοράς για έλευση από τη Μικρά Ασία, θα έπρεπε να παραδεχτείς έλευση από εκεί, σύμφωνα πάντα με την απλοϊκή λογική σου...

quote:
skartados

Δεν υπαρχει τοπονυμιο που να εχει το αιγ και να μην ειναι ελληνικο.Αιγαιο ,αιγιο,αιγαλεω,αιγυπτος,κ.τ.λ.Εκτος ομως απο την αιγυπτο και η περσια διατηρει την ελληνικη ονομασια της ,ασχετα αν προσφατα ονομαστηκε ιραν,επηρεασμενοι απο τη ναζιστικη ιδεα των αρειων.....


Μα δεν είναι το ελληνικό αιγ- αφετηρία της original λέξης, απλά με αυτούς τους χαρακτήρες αποδόθηκε στην ελληνική η αρχή της αιγυπτιακής λέξης Ha(t)-ka-ptah που είναι και παλιότερη.
Οσο για την Περσία, υπήρχε ήδη στην αρχαία Περσική η ονομασία Eran, Aryan = άριοι. Υπήρχε ακόμα και η αρχαία περσική λέξη Parsa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Persis
Persia and Persian both derive from the Hellenized form Πέρσις Persis of the root word Pârs. The Old Persian word was Pârsâ.

quote:
skartados

Ρε τι πλακα εχεις παθει...Δεν ξερεις τι να πεις και αρχισες τους αφορισμους....."δεν υπαρχει πα για τη γη"


Μα αφού δεν υπάρχει, τι να κάνουμε? Εφόσον από την αφετηρία της η ετυμολογία σου είναι κίβδηλη, να μην το επισημάνω? Οπως είπα θεωρία με σαρθά θεμέλια, εύκολα καταρρέει...

quote:
skartados

Ακομα και την αραβια την ονομαζαν παγχαια η καπως ετσι αν θυμαμαι καλα....Εγω δεν θελω να παραδεχτεις εσυ το δικιο μου,αυτο ειναι πανω απο τις δυναμεις σου....Θελω απλως αυτα να διαβαστουν απο καποιους που τρωνε το παραμυθι της μη ελληνικης προελληνικης γλωσσας.Η γλωσσα ηταν παντα ελληνικη απλως ειχε καποιες μικρες διαφορες σε μετατροπες κυριως φωνηεντων αλλα και καποιες γραμματικης φυσεως...


Οπως και να την ονόμαζαν την Αραβία, με ανύπαρκτη λέξη πα για τη γη, δεν έχει σχέση. Μην ανησυχείς ο κόσμος ξέρει να διαβάζει και πολύ λογικά θα απαιτούσε να του βρεις τις λέξεις για τη γη στα λεξικά ή στα αρχαία κείμενα πρώτα. Γι'αυτό δεν ασχολείται κανείς με τη θεωρία σου, εκτός από εμένα που καταδεικνύω την σφαλερότητά της, αν και έχω ήδη αφιερώσει αρκετό χρόνο για προϊόν ζωηρής φαντασίας και δεν πρέπει να δίνεται παραπάνω αξία σε έναν σωρό άχρηστων πληροφοριών..


Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 28/02/2010 20:09:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2010, 10:50:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

Μα αφού δεν υπάρχει, τι να κάνουμε? Εφόσον από την αφετηρία της η ετυμολογία σου είναι κίβδηλη, να μην το επισημάνω? Οπως είπα θεωρία με σαρθά θεμέλια, εύκολα καταρρέει..."


Καλα ειναι δυνατον να μου λες οτι δεν εχω φερει στοιχεια για αυτα που λεω?Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα που εδωσα ειναι η λεξη καλυμνος.Λυμνος=γυμνος(λεξικο ησιοχου).Σου φερνω αποσπασμα απο τη βικιπαιδεια οτι τα ορη του νησιου ειναι αδενδρα.....τι αλλο να κανω?να φερω βιντεο απο τα βαφτισια,που να περιεχει και συνεντευξη απο το νονο που θα εξηγει για πιο λογο ονομασε ετσι το νησι?Για πες μου εσυ τι σημαινει κα-λυμνος,αν οχι γυμος τοπος,μερος,γη,κ.τ.λ.?

Αν οχι εσυ ας μας πει ο μπαμπινιωτης ,η μπαμπενιωτενα και οι λοιπες ινδοευρωπαικες,φοινικικες και προελληνικες δυναμεις του τοπου μας....και να φανταστει κανεις οτι πρωτα αντιληφθηκα την προιστορικη σημασια του κα,πα κ.τ.λ. και μετα βρηκα οτι η λεξη λυμνος σημαινει γυμνος,για να δικαιωθω ακομα μια φορα στην πορεια της συζητησης....Περιμενω με ενδιαφερον λοιπον να μου πεις τι σημαινει καλυμνος....

Το θεμα ομως δεν ειναι οτι δεν το εχει αντιληφθει καποιος γλωσσολογος μεχρι τωρα.Τοσους αιωνες ,ενας καλυμνιος δεν ενδιαφερθηκε να ψαξει τι σημαινει η ονομασια του τοπου του?Τελος παντων εγω για αυτο ειμαι εδω,για να καλυψω ολα τα κενα και τις παραλειψεις που υπαρχουν σε τετοια θεματα και ας μην εχω καμμια σχεση με τη καλυμνο και τα αλλα νησια....Η πρωτογενης ερευνα συνεχιζεται και ερχονται απο μερους μου αδιασειστα στοιχεια που δεν εχουν ακουστει η γραφτει μεχρι τωρα πουθενα.Αυτο για μενα ειναι το βασικοτερο γιατι η συζητηση δεν επαναλαμβανει μια απο τα ιδια....Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι δεν αξιζει ο κοπος να μου απαντας ,ειναι δικαιωμα σου να σταματησεις να το κανεις....εγω ομως αυτα που εχω να πω θα τα πω και ας τα διαβασει εστω και ενας ......


Γραφει ο αγνωστικ


Ανεξάρτητα από τις εικασίες για το πώς μπορεί να ονομαζόταν ο Παρνασσός παλαιότερα, να ενημερώσω για το προφανές...ότι οτι ποτέ δεν εβρεξε για να πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα πλην της κορυφής του Παρνασσού...
Νομίζω ότι μιλάω με μεγάλο άνθρωπο και όχι με πιτσιρίκι που παίρνει τις μετρητοίς τους μύθους ε?"


Καταρχην να σου πω οτι δεν ειμαι και κανενας παπους....Μπορει εσυ να εισαι κατω απο 30 ,αλλα και εγω ειμαι κατω απο τα 40 ,εστω και ενα χρονο....

Δεν νομιζω να ειναι μακρια απο την αληθεια οτι πριν να ονομαστει ετσι ο παρνασος πιθανον να ονομαζοτανε παρνωνας.Εχουν την ιδια ριζα ,και οπως ξερουμε οι πελασγοι ζουσαν στη πελοπονησο οπου υπαρχει ο παρνωνας.Επισης ξερουμε οτι τις τοπικες τους ονομασιες τις δωσανε και σε υπολοιπα μερη της ελλαδας ,οπως αλιακμονας,λαρισα,αργος,πελλα κ.τ.λ.


Παμε τωρα στους λεγομενους κατακλυσμους.Δεν μπορω να ξερω ποια γεωλογικα γεγονοτα ονομαζαν ολοι ανεξαιρετος οι αρχαιοι πολιτισμοι ετσι.Η αναμφισβητητη αληθεια ομως ειναι οτι ολοι ,ακομα και αυτοι που δεν ηρθαν ποτε σε επικοινωνια μεταξυ τους εχουν παραδοσεις για κατακλυσμους.Ηδη οπως εχω ενημερωσει ο λυριτζης μαζι με μια αλλη αρχαιολογο εχουν βρει στοιχεια για τον κατακλυσμο του ιναχου(τον τοποθετουν γυρω στο 3000π.χ)και μαλιστα εχουν γραψει και βιβλιο για αυτον(το οποιο δεν το εχω,απλως εχω διαβασει την περιληψη που εχει δωσει για αυτο ο ιδιος ο λυριτζης).


Αυτο που με στενοχωρει ομως πραγματικα με εσενα ειναι οτι μιλας για καποια πραγματα λες και ζεις σε μια εικονικη πραγματικοτητα,σε μια γυαλα και δεν μπορεις να αντιληφθεις καποια πραγματα του παρελθοντος ,συνδιαζοντας τα με σημερινα γεγονοτα και καταστασεις .Γιατι οπως ολοι γνωριζουμε αυτες οι καταστροφες δεν σταματησαν να συμβαινουν ποτε.


Ας γινω ομως πιο κατανοητος.Ακομα και σημερα ,στις πιο προηγμενες χωρες ,οπου εχουν ληφθει και ολα σχεδον τα απαραιτητα μετρα ,βλεπουμε να πλημυριζουν ,ειτε απο βροχες ειτε απο υπερχειλησεις ποταμων,ειτε απο ανοδο της σταθμης της θαλασσας,ειτε απο τσουναμια και να χανονται εκατονταδες η και χιλλιαδες ανθρωποι.Το πιο εντυπωσιακο ομως ειναι οτι ας πουμε σε πολλες πεδινες περιοχες που πλημυριζουν στην ελλαδα,οταν πανε οι καμερες ,παντα θα βρουν καποιους που μετακινουνται μεσα σε βαρκες......


Ακομα και χθες που εβλεπα στην τηλ.οι ανθρωποι που περιμεναν το τσουναμι απο το σεισμο της χιλης στην ιαπωνια και στις αλλες περιοχες ,ειχαν ανεβει στα βουνα για να προστατευτουν...


Φαντασου τωρα αγνωστικ τι θα γινοτανε στη προιστορια οταν θα γινοταν αυτα τα φαινομενα και ειδικα αν εγινε τσουναμι μετα το σεισμο της σαντορινης....Οι μονοι που θα σωθηκαν απο οποιοδηποτε τετοιο φαινομενο οπως αυτα που περιεγραψα,θα ηταν αυτοι που ειχαν βαρκες στο σπιτι τους και οι οποιοι στη συγκεκριμενη περιπτωση του παρνασου ,καταφεραν να ανεβουν στον παρνασο ωστε να μπορεσουν να γλυτωσουν ,κατι που και σημερα σε παρομοια περιπτωση το ιδιο θα προσπαθουσαν να κανουν οι κατοικοι της περιοχης.Οταν λοιπον αυτοι ειδαν ολη τη περιοχη πλημυρισμενη εκτος απο το παρνασο τον ονομασαν νασο-νησο,κατι απολυτως φυσιολογικο.Απορω ειλικρινα με την ευκολια που αποριπτεις ολη αυτη την ανθρωπινη προσπαθεια ακομα και σημερα για επιβιωση σε τετοια γεγονοτα,θεωρωντας τα ολα παραμυθια...και μαλιστα δανικα απο αλλους πολιτισμους.Εισαι εκτος πραγματικοτητας παντως....ΚΡΙΜΑ....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2010, 11:43:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

Δεν μπορείς να υποθέτεις τι θα έλεγαν και συνακόλουθα να πλάθεις με βάση σημερινές τοπικές ιδιομορφίες για μερικές λέξεις τι θα έλεγε ένα κάτοικος της Ελλάδας στην προϊστορία. Η ελληνική γλωσσα δημιουργήθηκε κατά την απόσχισή της από την ινδοευρωπαϊκή όπως επιβεβαιώνουν ΟΛΟΙ οι γλωσσολόγοι ενσωματώνοντας στοιχεία -λεξικά κυρίως- του προελληνικού γλωσσικού υποστρώματος όπως επίσης επιβεβαιώνουν ΟΛΟΙ οι γλωσσολόγοι."


Ποιοι γλωσσολογοι,αυτοι που λενε οτι τη λεξη ναυς μας την εφεραν οι ΙΕ?Πιο ευκολα θα πιστευα οτι καποιος πουλησε πα-γ-ο στους εσκιμωους....Ηδη εχω εξηγησει τη ριζα της λεξης και τη συγγενεια της με τις λεξεις να-ος ,να-σ-ος(νησος).Το ονομα της ναυσικας δεν μου ειπες τι σημαινει?Γυναικα ναυτικος η νησιοτοπουλα?

Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Ρε τι πλακα εχεις παθει...Δεν ξερεις τι να πεις και αρχισες τους αφορισμους....."δεν υπαρχει πα για τη γη"

--------------------------------------------------------------------------------


Μα αφού δεν υπάρχει, τι να κάνουμε?"

Παμε για ενα τελευταιο μαθημα.....


Πατρα(πετρα)αλλα και πατρις......

πηγη (που οπως βρηκα στο λεξικο του κοραη και παγα η παγη.......)

Για πες μου τωρα ακομα και σημερα γιατι ονομαζουμε αυτους που λατρευουν τη φυση παγανιστες.Μηπως απο τη λεξη πα-γα-να?που οποτε και αν δημιουργηθηκε δειχνει οτι ο λογος της ονομασιας δεν ξεχαστηκε?Μηπως παγανα-παγανια ονομαζεται και το κυνηγι απο τη λεξη πα-γι-δα?


Ειμαι σιγουρος οτι ουτε σου εχουν περασει ποτε απο το μυαλο ολα αυτα....και σιγουρα δεν εισαι ο μονος.Εδω δεν τα εχουν αντιληφθει οι φοβεροι και τρομεροι γλωσσολογοι μας ,θα το ειχες κανει εσυ?

Ειμαι σιγουρος πως και τη γραμμικη α καποιος σκαρταδος(οχι ο μεγαλυτερος(πιο ολοκληρωμενος) ελληνας ποδοσφαιριστης) θα την μεταφρασει....Αυτοι(οι γλωσολογοι) ακομα θεωρουν τα λας-λαος-ναος αγνωστου ετυμολογιας.....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2010, 12:25:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Ρε τι πλακα εχεις παθει...Δεν ξερεις τι να πεις και αρχισες τους αφορισμους....."δεν υπαρχει πα για τη γη"

--------------------------------------------------------------------------------


Μα αφού δεν υπάρχει, τι να κάνουμε?

Παμε για ενα τελευταιο μαθημα

Πατρα(πετρα) αλλα και πατρις


Πηγη(αλλα οπως διαβαζουμε στο λεξικο του γαζη και παγα η παγη)

Παγος εξοχη της γης αλλα και η γνωστη μας ευμολογια που εχει απολυτη σχεση με τη γη....


Αληθεια εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι ακομα και σημερα αυτους που λατρευουν τη φυση ,(φυσιολατρες)τους ονομαζουμε παγανιστες?Εδω θα μου πεις δεν εχουν αναρωτηθει οι σπουδαιοι γλωσολογοι μας ,θα το ειχες κανει εσυ?Οποτε και αν δημιουργηθηκε αυτη η λεξη δειχνει οτι γνωριζανε τη σημασια τους...Εχουμε και τη λεξη πα-γα-να,παγανια που σημαινει και κυνηγι,απο την λεξη παγιδα....


Ειμαι σιγουρος πως ποτε δεν τα αντιληφθηκες ολα αυτα....και δεν εισαι ο μονος....Επισης ειμαι σιγουρος πως και τη γραμμικη α ,καποιος σκαρταδος(οχι ο πιο ολοκληρωμενος ελληνας ποδοσφαιριστης)θα τη μεταφρασει.Οι γλωσσολογοι μας ακομα θεωρουν τις λεξεις λας-λαος-ναος κ.τ.λ. αγνωστου ετυμολογιας...

Γραφει ο αγνωστικ

Για όλους τους λόγους που έχουν ήδη επισημανθεί. Εσύ θα δεχόσουν έναν κατασκευαστή που θα σου ετυμολογούσε όλες τις ελληνικές λέξεις στα σημιτικά δημιουργώντας από το πουθενά παναρχαιες σημιτικές λέξεις/ρίζες χωρίς έστω να σου τις παραθέτει από κάποιο λεξικό της σημιτικής ή από αρχαία σημιτικά κείμενα? Προφανώς όχι...


Αν υπηρχαν αποδειξεις οτι οι σημιτες ειχαν κατοικησει την ελλαδα στα προιστορικα χρονια και ειχαν αφησει εδω τοπονυμια που προυπηρχαν στη περιοχη τους φυσικα και θα το δεχομουνα....Οπως δεχομαι και τα αρκετα σλαβικα και τουρκικα τοπονυμια.Τι θα σου πω δηλαδη οτι το καιμακ τσαλαν ειναι ελληνικο?Αν εχεις τετοια στοιχεια να τα δουμε....Εκτος αν θεωρεις το καδμο σημιτη ....πριν εμφανιστουν οι σημιτοφοινικες στο αιγαιο καπου 7-8 αιωνες....Τοτε δεν νομιζω να αξιζει ο κοπος να μιλαμε αλλο.Τρελαινομαι ομως οταν καποιοι θεωρουν τον ολυμπο σημιτικη λεξη....λες και υπηρχαν σημιτες οταν αυτος ονομαστηκε....στην ηπειρωτικη ελλαδα.Με αυτες τις γελοιοτητες ομως το μονο που κανουν ειναι να φανερωνουν το αστειρευτο κομπλεξ που εχουν καποιοι εναντια στον ελληνισμο....


Γραφει ο αγνωστικ


Η Σαλαμάνκα δεν έχει σχέσει με κανένα ελληνικό σα ή σαλά.
http://buscon.rae.es/draeI/SrvltConsulta?TIPO_BUS=3&LEMA=salamanca
Γιατί σ'αρέσει να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου φίλε Σκαρτάδο?"


Δεν καταλαβα που πρεπει να διαβασω,αν θελεις πες μου με μια σειρα τι λεει(ειμαι ανεπηδευτος μαθησεως στους υπολογιστες).Αληθεια ομως θεωρεις συμπτωματικη την ομοιοτητα σαλαμινα-σαλαμανκα,ειδικα σε ενα μερος που αποδεδειγμενα πηγαν οι ελληνες?Εκτος αν γραφει μεσα οτι και τα 2 μερη τα ιδρυσαν φοινικες ,οποτε με τη βλακεια καποιων δε μπορω να τα βγαλω περα....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2010, 12:45:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Μα δεν είναι το ελληνικό αιγ- αφετηρία της original λέξης, απλά με αυτούς τους χαρακτήρες αποδόθηκε στην ελληνική η αρχή της αιγυπτιακής λέξης Ha(t)-ka-ptah που είναι και παλιότερη.
Οσο για την Περσία, υπήρχε ήδη στην αρχαία Περσική η ονομασία Eran, Aryan = άριοι. Υπήρχε ακόμα και η αρχαία περσική λέξη Parsa."


Αυτη η αιγυπτιακη λεξη υπαρχει σε κανενα ελληνικο κειμενο?Αν ναι τοτε εχεις δικιο,αν οχι μια ακομα σου απελπισμενη προσπαθεια επεσε στο κενο.


Το πιο ωραιο που εκανες ομως εδω ,ειναι το ποσο απιστευτα με δικαιωνεις αθελα σου βεβαια με το παρσα που παρεθεσες.Στο εχω πει ηδη πολλες φορες οτι τα λεγομενα σου και τα αρχεια σου (σε συνδυασμο με τη λογικη μου )θα βοηθησουν πολυ την ερευνα που κανουμε ολοι μας.

Αν υπηρχε η ονομασια πα-ρ-σα για την περσια ,που με τη γνωστη αλλαγη που εξηγω τοσο καιρο εγινε πε-ρ-σια ,νομιζω πως και ο πιο δυσπιστος αναγνωστης καταλαβε ποσο δικιο εχω σε αυτα που λεω για το πα-ρ- κ.τ.λ.Μετα απο τοσα παραδειγματα που εδωσα δεν νομιζω να αμφιβαλει κανεις ποιοι δωσανε την ονομασια παρσα ....και τι σημαινει πα-ρ-......Ειλικρινα τοσο βοηθεια στη δικαιωση μου απο εσενα δεν τι περιμενα....Ευχαριστω πολλυ...Απορω αν υπαρχει πλεον εστω και ενας που αναρωτιεται για τις ομμοιοτητες ,μετα την αποκαλυψη αυτη του αγνωστικ...


Για εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι η καταληξη της χαττουσα ειναι σα και οχι ουσα.....Απο τη λεξη χαττι δεν προερχεται?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2010, 12:49:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επισης εγω δεν σου ειπα οτι δεν υπηρχε η λεξη αρ-ιοι (απο την ελληνικη ριζα αρ(γη) οπως εχω δειξει....Εγω σου ειπα γιατι ονομασαν το κρατος τους ετσι....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2010, 18:58:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να σε προλαβω πριν γραψεις τιποτα περιεργο ,λεξικο ησυοχου

παγας=γη τις υπο των γεωργικων

παγανα=σφυρα και η αργω επαγη

σφυρα=των ορων τα κατωτατα


παγιος=στερεος παγιωθηκα=στερεωθηκα

Ετσι μπορουμε ευκολα να καταλαβουμε απο που πηραν οι γαλλοι και η λατινοι(λα-τ-ιο)τη λεξη παγανα κ.τ.λ.....


Γραφει ο αγνωστικ

Πάλι δεν καταλαβαίνεις. Εγώ δεν υποστηρίζω ότι οι γλωσσικοί πρόγονοι των Ελλήνων ήρθαν από τη Μικρά Ασία το 1600 π.Χ., το υποστηρίζουν όμως άλλοι. Εγώ στάθηκα στην απαίτησή σου να σου δείξουν κάτι που προϋπήρχε στις στέπες και εμφανίζεται αργότερα στην Ελλάδα. Ε αυτό συμβαίνει με το άρμα, οπότε σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να δεχτούμε τους Ελληνες να έρχονται από της στέπες στην Ελλάδα μέσω Μικράς Ασίας. Μάλιστα υπάρχουν και δύο παραδόσεις για έλευση κόσμου από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα (όπως ζήτησες και για το Κουργκάν), την ώρα που είχες πει ότι αν υπήρχε έστω μια υποψία αναφοράς για έλευση Δαναών από τον Καύκασο θα παραδεχόσουν ότι έχω δίκιο. Τώρα που υπάρχουν 2 υποψίες αναφοράς για έλευση από τη Μικρά Ασία, θα έπρεπε να παραδεχτείς έλευση από εκεί, σύμφωνα πάντα με την απλοϊκή λογική σου..."


Μα ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο ασχετοι ανθρωποι που να λενε τετοιες ανακριβειες?Για τη περιοδο του 1600 εχουμε εκατονταδες παραδοσεις και αναφορες στα αρχαια κειμενα.Υπαρχει περιπτωση οι αχαιοι να ειχαν ερθει απο εκει και να μην αναφερεται πουθενα?ουτε μια στο εκατομυριο...Οι αχαιοι ομως ειχαν αποικιες εκει και επικοινωνια με τους χετταιους απο τους οποιους πηραν και το αρμα,εχοντας ως αποτελεσμα να γινουν στη συνεχεια οι νταβατζηδες της περιοχης....

Ετσι και αλλιως ομως η μικρα ασια κατοικουταν τοτε απο τους πελασγους ,καρες ,λελεγες κ.τ.λ. ,δηλαδη τους αυτοχθονες βιολογικους και γλωσσικους ,οπως εδειξα,προγονους των ελληνων.Ενα μεγαλο τμημα απο αυτους ελληνοποιηθηκε τελικα ,καποιοι πρωχωρησαν στο εσωτερικο και στη συνεχεια αναμιχθηκαν με αλλους λαους ,ειτε στο εσωτερικο,ειτε στα παραλια λιγους αιωνες πριν το χριστο και ετσι βγηκε και το λανθασμενο συμπερασμα για αυτους οτι ηταν βαρβαροι....

Τωρα αν αναμεσα στις χιλλιαδες πινακιδες στα ελληνικα ,βρεθηκε και μια στη λημνο ,που ειναι γραμμενη στο ελληνικο αλφαβητο αλλα δεν εξηγειται , το πιθανοτερο ειναι οτι αυτο εγινε προς διευκολυνση του μεταφραστη για να εξηγησουν οι ελληνες τα λεγομενα καποιου ξενου αντιπροσωπου.Αν συνεβαινε κατι το διαφορετικο,που αφηνουν να εννοηθει καποιοι φαντασιοπληκτοι ,θα ειχαν βρεθει πολλες περισοτερες τετοιες ακατανοητες πινακιδες.....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2010, 12:07:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

Με άλλα λόγια, "φαντάζομαι ότι προσέθεταν ένα -ρ για να μπορούν να ονομάζουν τόσα μέρη και ας πιστέψουμε ότι θα το χάψει κανένας αφελής"...
Ας' το φίλε μου. Κοφτό μακαρονάκι και αυτό. Δεν θα πάρουμε..."


Το οσσαι και το αουγκο τι μακαρονακι ειναι,μηπως αορατο σαν τους ΙΕ?


Γραφει ο αγνωστικ


Οι Χετταίοι δεν χρησιμοποιούσαν κανένα όνομα με φανταστική ρίζα ετ που να σήμαινε αυτοχθονία στην ανατολική Μεσόγειο. Φέρε λεξικά από τις γλωσσες της ανατολικής Μεσογείου ή έστω αρχαία κείμενα που να το λένε αλλιώς πάλι εκτείθεσαι προωθώντας φανταστικές λέξεις."


Με αυτο το ονομα οι χετταιοι αναφερονται στη βιβλο.


Με το ονομα ετεοκρητες αναφερονται οι κρητικοι σε αρχαια κειμενα.

Με το ονομα ετρουσκοι αναφεροταν οι τυρηνοι απο τους ρωμαιους.


Γραφει ο αγνωστικ


Οπως και να την ονόμαζαν την Αραβία, με ανύπαρκτη λέξη πα για τη γη, δεν έχει σχέση."

Οπως και να ονομαζαν το ενα,οπως και να ονομαζαν το δεκα,οπως και να ονομαζαν το 100,γιατι δε λες την αληθεια οτι απλα δεν θελεις να ειναι ετσι τα πραγματα ,γιατι απλως θα χαλασει το φανταστικο παραμυθι που ειχες αποδεχτει και για περιεργο λογο ικανοποιουσε τις μπερδεμενες ιδεολογικες σου προτιμησεις¨?Βγες στα ισα και παληκαρισια και πες δεν γουσταρω να ειναι ετσι τα πραγματα να τελειωνουμε....εγω τουλαχιστον δεν θα σε παρεξηγησω.Το θελω του καθενος ειναι πανω απο την αληθεια....και βιντεο να σου εφερνα θα ελεγες οτι ειναι πλαστο....


Γραφει ο αγνωστικ


Μην ανησυχείς ο κόσμος ξέρει να διαβάζει και πολύ λογικά θα απαιτούσε να του βρεις τις λέξεις για τη γη στα λεξικά ή στα αρχαία κείμενα πρώτα."


Ποια λεξη απο αυτες που δινω δεν υπαρχει στα αρχαια κειμενα και στα λεξικα?Οι ναυς ,νηο(νης)?Για δες σε ενα λεξικο ποσες λεξεις απο νηο υπαρχουν που αναφερονται σε πλοιο....Ειναι δυνατον να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος που να μην καταλαβαινει οτι οι λεξεις ναυς-νης,νασος-νησος,ναος-νηος(ναιω=κατοικω)κ.τ.λ. να μην προερχονται απο τη ριζα να-νη-νε που σημαινει τοπος γη (τεχνητη η φυσικη)? η κατι που υπαρχει η προερχεται απο τη γη?Ολα αυτα ειναι παρετυμολογιες του σκαρταδου ,επειδη κανενας μπουμπουνας γλωσσολογος δεν το εντοπισε?


Πανω απο ολα ομως υπαρχει η ελληνικη λογικη.Τι πιο φυσιολογικο να ονομαστουν τα νησια και τα πλοια με την ιδια ριζα απο τη στιγμη που και τα δυο ειναι στεριες μεσα στη θαλασσα ,το ενα φυσικη και το αλλο τεχνητη....99 φορες στις εκατο να δινανε εκ νεου ονομασια στο πλοιο στη περιοχη του αιγαιου το ιδιο θα γινοτανε....αλλα συγνωμη ξεχασα αυτα ειναι βλακειες ,τη λεξη ναυς τη φερανε οι εμπειροι νομαδες ναυτικοι που απο βοσκοι μεσα σε λιγα χρονια γινανε κυριαρχοι της μεσσογειου.Ρε τι μαθαιναμε στα απιθανα ελληνικα σχολεια....οι αστειες θεωριες μιας απιθανης σχιζοφρενους εγιναν διδακτικη υλη.....

Γραφει ο αγνωστικ

Ο,τι κι αν λένε τα χεττιτικά κείμενα για τους Αχαιούς αναφέρονται σε εποχές μετά το 1600 π.Χ. και όχι στην προϊστορία."

Μωρε βαλε εσυ (αν το γνωριζεις) το κειμενο των χετταιων που μιλανε για τους θεους των αχαιων που εγκατασταθηκαν σε αυτους και ολα τα αλλα αστα πανω μου....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2010, 12:08:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Για να σε προλαβω πριν γραψεις τιποτα περιεργο ,λεξικο ησυοχου

παγας=γη τις υπο των γεωργικων

παγανα=σφυρα και η αργω επαγη


O Ησύχιος γράφει τον 5ο αιώνα μ.Χ. και δεν κάνει ετυμολογία εδώ, απλά σου λέει τι σημαίνουν οι λέξεις. Είναι διαφορετικό θέμα η ετυμολογική προέλευση μιας λέξεης από την εμφάνισή της σε λεξικά του πρώιμου μεσαίωνα. Σε κανένα λεξικό της αρχαίας ελληνικής που άνοιξα δεν βρήκα τη λέξη παγάνα ή παγας (ούτε φυσικά παγανιστής) αφού στην ελληνική οι λέξεις αυτές προφανώς μπήκαν κατά τη διάρκεια ή μετά την ελληνιστική εποχή. Αυτές οι λέξεις είναι λατινικής προέλευσης (pagus=χωριό, ύπαιθρος)

quote:
skartados

σφυρα=των ορων τα κατωτατα

παγιος=στερεος παγιωθηκα=στερεωθηκα


Αυτές οι λέξεις προερχονται από διαφορετικές ρίζες και δεν εχουν σχέση με τον παγανό.

quote:
skartados

Ετσι μπορουμε ευκολα να καταλαβουμε απο που πηραν οι γαλλοι και η λατινοι(λα-τ-ιο)τη λεξη παγανα κ.τ.λ.....


Οι Γάλλοι την κληρονόμησαν από τους άμεσους γλωσσικούς τους προπάτορες τους Λατίνους στους οποίους η λέξη υπάρχει εγγενώς. Μην πετσοκόβεις και το Λάτιο σε φανταστικές λέξεις "λα", εκτός αν η παρετυμολογία είναι το αγαπημένο σου χόμπυ.

quote:
skartados

Μα ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο ασχετοι ανθρωποι που να λενε τετοιες ανακριβειες?Για τη περιοδο του 1600 εχουμε εκατονταδες παραδοσεις και αναφορες στα αρχαια κειμενα.Υπαρχει περιπτωση οι αχαιοι να ειχαν ερθει απο εκει και να μην αναφερεται πουθενα?ουτε μια στο εκατομυριο...Οι αχαιοι ομως ειχαν αποικιες εκει και επικοινωνια με τους χετταιους απο τους οποιους πηραν και το αρμα,εχοντας ως αποτελεσμα να γινουν στη συνεχεια οι νταβατζηδες της περιοχης....


Εχουμε μαρτυρίες ότι ο Πέλοπας ήρθε από τη Μικρά Ασία. Για μια εποχή για την οποία οι Ελληνες είχαν αμυδρές και ομιχλώδεις μαρτυρίες είναι υπερβολή να ζητάς μεγαλύτερη σαφήνεια στις παραδόσεις. Για το 1600 π.Χ, δεν έχουμε εκατοντάδες παραδόσεις και μαρτυρίες, μάλλον έχεις παρανοήσει ορισμένα πράγματα. Ακολουθώντας τη λογική σου του στυλ "βρες μου κάτι που να υπάρχει έξω από την Ελλάδα, και μετά να εμφανίζεται σ'αυτήν για να δεχθώ μετανάστευση" προσθέτω και τον μύθο της διαδοχής των θεών Ουρανός-Κρόνος-Δίας ο οποίος υπάρχει(με τις ευνόητες αλλαγές στα ονόματα πρωταγωνιστών) πρώτα στη Μικρά Ασία από τα κείμενα των Χουρριτών, κατόπιν των Χετταίων και μερικούς αιώνες αργότερα εμφανίζεται στην Ελλάδα από τον Ησίοδο. Δηλαδή έχουμε το άρμα, έχουμε το συγκεκριμένο μύθο διαδοχής θεών-βασιλιαδων, έχουμε και μερικά κεραμικά αντικείμενα, έχουμε και παράδοση που φέρνει έναν μυθικό ήρωα στην Ελλάδα να ιδρύει δυναστεία...έ με τι λογική σου οι Ελληνες ήρθαν από εκεί, αφού υπάρχει όχι μία, αλλά 4 υποψίες...
Σου τονίζω πάλι ότι δεν υποστηρίζω αυτή τη θεωρία, αλλά ακολούθησα την κουτσουρεμένη λογική που έχεις χρησιμοποιήσει νωρίτερα.

quote:
skartados

Ετσι και αλλιως ομως η μικρα ασια κατοικουταν τοτε απο τους πελασγους ,καρες ,λελεγες κ.τ.λ. ,δηλαδη τους αυτοχθονες βιολογικους και γλωσσικους ,οπως εδειξα,προγονους των ελληνων.Ενα μεγαλο τμημα απο αυτους ελληνοποιηθηκε τελικα ,καποιοι πρωχωρησαν στο εσωτερικο και στη συνεχεια αναμιχθηκαν με αλλους λαους ,ειτε στο εσωτερικο,ειτε στα παραλια λιγους αιωνες πριν το χριστο και ετσι βγηκε και το λανθασμενο συμπερασμα για αυτους οτι ηταν βαρβαροι....


Τίποτα τέτοιο δεν έδειξες και δεν έφερες ούτε ένα σοβαρό επιστημονικό στοιχείο γι'αυτό. Οταν σου παρέθεσα τις γενετικές προϋποθέσεις για να αποδειχτούν βιολογικοί πρόγονοι κάποιοι από αυτούς, δεν είπες τίποτα ουσιαστικό. Μονάχα αυθαίρετες εικασίες που αντιφάσκουν, αφού τη μία υποστηρίζεις ότι οι Ελληνες είχαν πανάρχαιες παραδόσεις και από την άλλη ότι μπερδεύονταν οι αρχαίοι συγγραφείς λόγω της μεταγενέστερης ανάμειξης των Λελέγων, Καρών, Πελασγών και λοιπών προελλήνων με λαούς της Μικράς Ασίας. Μα αν είχαν οι Ελληνες πανάρχαιες παραδόσεις θα θυμόντουσταν την πραγματική ελληνικής ταυτότητα των προελληνικών αυτών λαών, πριν μπερδευτούν. Πρέπει λοιπόν να διαλέξεις τι από τα δύο συμβαίνει. Ή δεν είχαν οι Ελληνες τόσο πανάρχαιες παραδόσεις(οπότε αν ήταν Ελληνες οι "προέλληνες" αυτό ξεχάστηκε και οι μεταγενέστεροι μπερδεύονταν) ή είχαν αλλά τα προελληνικά φύλα δεν αναφέρονταν ως ελληνικά διότι τα θυμόντουσταν ως μη ελληνικά όπως και αρχικά ήταν (γι'αυτό και τα αναφέρουν ως βαρβαρικά). Διαλέγεις και παίρνεις.

quote:
skartados

Τωρα αν αναμεσα στις χιλλιαδες πινακιδες στα ελληνικα ,βρεθηκε και μια στη λημνο ,που ειναι γραμμενη στο ελληνικο αλφαβητο αλλα δεν εξηγειται , το πιθανοτερο ειναι οτι αυτο εγινε προς διευκολυνση του μεταφραστη για να εξηγησουν οι ελληνες τα λεγομενα καποιου ξενου αντιπροσωπου.Αν συνεβαινε κατι το διαφορετικο,που αφηνουν να εννοηθει καποιοι φαντασιοπληκτοι ,θα ειχαν βρεθει πολλες περισοτερες τετοιες ακατανοητες πινακιδες.....


Δύο είναι και δεν έγινε γι'αυτό που λες αλλά επειδή εκεί κατοικούσαν Τυρρηνοί(Ετρούσκοι)όπως αναφέρουν οι ελληνικές παραδόσεις γι'αυτό άλλωστε η γλωσσα των πινακίδων μοιάζει πολύ με τα ετρουσκικά. Το ότι δεν έχουν βρεθεί περισσότερες μπορεί να σημαίνει ένα σωρό πράγματα όπως π.χ. ότι δεν ήταν προνόμιο πολλών Τυρρηνών η γνώση της γραφής στο νησί εκείνη την εποχή. Υπάρχουν βέβαια και οι μη ελληνικές γλωσσες/γλώσσα των ετεοκρητικών γραφών από την Κρήτη την ώρα που η παράδοση αναφέρει ότι το νησί τα παλαιότερα χρόνοια κατοικείτο από βάρβαρους (άλλο χοντρό αγκάθι αυτό για τιςθ εωρίες πανελληνισμού των προελλήνων).

quote:
skartados

Επισης εγω δεν σου ειπα οτι δεν υπηρχε η λεξη αρ-ιοι (απο την ελληνικη ριζα αρ(γη) οπως εχω δειξει....Εγω σου ειπα γιατι ονομασαν το κρατος τους ετσι....


Δηλαδή έτσι όπως το πάς, όλοι οι λαοί ονομάζουν το κράτος τους με βάση ελληνικές λέξεις? Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα? Κατ'αρχήν δεν υπάρχει ρίζα αρ. Η ρίζα ήταν αρο(F) και συνδεται ετυμολογικά με άλλες ΙΕ λέξεις για το άροτρο και το αρόω. Οι Αριοι(=ευγενείς) δεν προέρχονται από αυτή την ρίζα.

quote:
skartados

Αυτη η αιγυπτιακη λεξη υπαρχει σε κανενα ελληνικο κειμενο?Αν ναι τοτε εχεις δικιο,αν οχι μια ακομα σου απελπισμενη προσπαθεια επεσε στο κενο.


Η λέξη υπήρχε σε αιγυπτιακά κείμενα του Νέου Βασιλείου και εκεί μας ενδιαφέρει να υπάρχει πρώτα, στην πηγή προέλευσης δηλαδή. Στα ελληνικά κείμενα εννοείται δεν θα εμφανίζεται έτσι όπως και στα αιγυπτιακά αλλά προσαρμοσμένη κατά το δυνατόν σε ελληνική μορφολογία και φωνολογία.

quote:
skartados

Το πιο ωραιο που εκανες ομως εδω ,ειναι το ποσο απιστευτα με δικαιωνεις αθελα σου βεβαια με το παρσα που παρεθεσες.Στο εχω πει ηδη πολλες φορες οτι τα λεγομενα σου και τα αρχεια σου (σε συνδυασμο με τη λογικη μου )θα βοηθησουν πολυ την ερευνα που κανουμε ολοι μας.


Τα αρχεία μου δεν έχουν σχέση ούτε δικαιώνουν ισοπεδωτικές και παραεπιστημονικές μεθόδους όπως οι δικές σου. Απλά εσύ όντας σοβαρά πλανεμένεος νομίζεις ότι ανακάλυψες κάτι σπουδαίο. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι αν η άγνοια ξεπερνάει τη φαντασία σου ή το ανάποδο.

quote:
skartados

Αν υπηρχε η ονομασια πα-ρ-σα για την περσια ,που με τη γνωστη αλλαγη που εξηγω τοσο καιρο εγινε πε-ρ-σια ,νομιζω πως και ο πιο δυσπιστος αναγνωστης καταλαβε ποσο δικιο εχω σε αυτα που λεω για το πα-ρ- κ.τ.λ.Μετα απο τοσα παραδειγματα που εδωσα δεν νομιζω να αμφιβαλει κανεις ποιοι δωσανε την ονομασια παρσα ....και τι σημαινει πα-ρ-......Ειλικρινα τοσο βοηθεια στη δικαιωση μου απο εσενα δεν τι περιμενα....Ευχαριστω πολλυ...Απορω αν υπαρχει πλεον εστω και ενας που αναρωτιεται για τις ομμοιοτητες ,μετα την αποκαλυψη αυτη του αγνωστικ...


Ο στοιχειωδώς ενημερωμένος αναγνώστης νιώθει τουλάχιστον θυμηδία για τα νοητικά άλματα και τις νοητικές εφευρέσεις στις οποίες καταφεύγεις για να δικαιολογήσεις μια φαντασίωση. Ανύπαρκτοι κανόνες για άγνωστες γλωσσες...στις οποίες χώνεις και περσικά δάνεια έχοντας κάνει αχταρμά Ελληνες-Πελασγούς-Πέρσες-Κάρες-Ετεοκρήτες-Χετταίους και δεν ξερω κι εγώ τι άλλο ακόμα, δεν συνιστούν "εξήγηση" ή "δικαίωση".
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά κανένας σοβαρός αναγνώστης δεν πρόκειται να παρει στα σοβαρά όλα όσα παραθέτεις κατά καιρούς..ειδικά τα γλωσσικά που δεν είναι και του χεριού σου. Οταν η ερευνητική διάθεση και η αντιληπτική ικανότητα ενός "ερευνητή" σταματαέι σε ένα παρ- ή περ- νομίζοντας ότι σε δεκάδες διαφορετικές γλώσσες όπου υπάρχει αυτό το μόρφημα, ντε και καλά σχετίζεται κατά τον ένα και αυτό τρόπο, τότε η επιστήμη πρέπει να καταχωρήσει το περιστατικό στις ανίατες παρετυμολογικές περιπτώσεις.

quote:
skartados

Για εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι η καταληξη της χαττουσα ειναι σα και οχι ουσα.....Απο τη λεξη χαττι δεν προερχεται?


Για την ακρίβεια η γνήσια λέξη των Χάττι ήταν Hattus. Αργότερα στη Χεττιτική πήρε την κατάληξη -α, επομένως έχουμε κάνει και οι δύο λάθος.

quote:
skartados

Πατρα(πετρα) αλλα και πατρις


Λεξικό Ησύχιου

Πάτραι = πόλις της Ελλάδος (Φιλήμων απόσπ. 91)

Ούτε πέτρες ούτε πατρίδες και είναι φυσιολογικό αφού καμία από τις δύο λέξεις δεν σχετίζεται με την Πάτρα. Για πολλοστή φορά η "βαθιά" ερευνητική σου τάση φτάνει μέχρι...την επιφανειακή ομοιότητα και σε ξεγελά...

Φυσικά όπου το λεξικό του Ησύχιου δεν σε εξυπηρετεί (όπως με το άλφα=βόδι), το ξεχνάς και επαναφέρεις την σκαρτάδεια ψευτοθεωρία της επινόησης ανύπαρκτων ελληνικών ή ορθότερα ελληνοπελασγικών λέξεων.

quote:
skartados

Πηγη(αλλα οπως διαβαζουμε στο λεξικο του γαζη και παγα η παγη)

Παγος εξοχη της γης αλλα και η γνωστη μας ευμολογια που εχει απολυτη σχεση με τη γη....


Παγα ήταν στα δωρικά η πηγή. Ο Πάγος όντως έχει σχέση με τη γη αλλά δεν σημαίνει ότι όποια λέξη βρούμε να αρχίζει από παγ,πεγ, πουγ και δεν ξέρω γω τι άλλο, θα σχετίζεται ετυμολογικά με τον πάγο. Οποιο λεξικό κι αν ανοίξεις θα βρίσκεις λέξεις που να αρχίζουν από ένα παγ, ένα πακ, ένα φερ, ένα λαρ και δεν συμμαζεύται. Το πρόβλημά σου είναι ότι προσπαθείς με μια μέθοδο απόλυτης αχταρματοποίησης να τα συνδέσεις μπερδεύοντας αρχαίες ρίζες με μεσαιωνικούς άσχετους τύπους, άσχετες ξένες λέξεις με φανταστικές ελληνοπελασγικές λέξεις και έχει ο Ζευς...
Εύχομαι καλό ξεμπέρδεμα...

quote:
skartados

Αληθεια εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι ακομα και σημερα αυτους που λατρευουν τη φυση ,(φυσιολατρες)τους ονομαζουμε παγανιστες?Εδω θα μου πεις δεν εχουν αναρωτηθει οι σπουδαιοι γλωσολογοι μας ,θα το ειχες κανει εσυ?Οποτε και αν δημιουργηθηκε αυτη η λεξη δειχνει οτι γνωριζανε τη σημασια τους...Εχουμε και τη λεξη πα-γα-να,παγανια που σημαινει και κυνηγι,απο την λεξη παγιδα....


Λεξικό Τριανταφυλλίδη

παγανισμός ο [paγanizmós] O17 : η ειδωλολατρία, ιδίως μετά την επικράτηση του χριστιανισμού, όταν αυτή είχε πλέον περιοριστεί στους αγροτικούς πληθυσμούς: Στοιχεία / επιβιώσεις παγανισμού. [λόγ. < γαλλ. paganisme < υστλατ. paganismus < paganus `ειδωλολάτρης΄ (δες στο παγανός) (-isme = -ισμός)]

παγανιά η [paγa<n>á] O24 : παγάνα1: Bγαίνω ~ και ως ΦP για μεθοδευμένη αναζήτηση για την επίτευξη σκοπού: Bγήκανε ~ για καμάκι. (μτφ.): O Xάρος βγήκε ~. [μσν. παγανέα με συνίζ. για αποφυγή της χασμ. < παγαν(ός) -έα > -ιά]

παγανός ο [paγanós] O17 : (λαϊκότρ.) καλικάντζαρος· παγανό. [ελνστ. ή μσν. παγανός `αγρότης, αγροίκος, ειδωλολάτρης΄ (επειδή στα χωριά διατηρήθηκαν για μεγαλύτερο διάστημα οι προχριστιανικές θρησκείες) < λατ. pagan(us) (προφ. [pagá-], ίδ. σημ.) -ός (< λατ. pagus `η ύπαιθρος΄)]

Είδες τι ωραία που εξηγούνται όλα? Είδες που δεν δαγκώνουν τα επιστημονικά λεξικά? Πότε έχεις γεννέθλια να σου παρω ένα δώρο?

Η παγίδα δεν έχει σχέση με όλα αυτά, αλλά φέρει το θέμα του πήγνυμι (πήζω).

quote:
skartados

Ειμαι σιγουρος πως ποτε δεν τα αντιληφθηκες ολα αυτα....και δεν εισαι ο μονος....Επισης ειμαι σιγουρος πως και τη γραμμικη α ,καποιος σκαρταδος(οχι ο πιο ολοκληρωμενος ελληνας ποδοσφαιριστης)θα τη μεταφρασει.Οι γλωσσολογοι μας ακομα θεωρουν τις λεξεις λας-λαος-ναος κ.τ.λ. αγνωστου ετυμολογιας...


Το λάας το θεωρούν ΙΕ με ομόρριζα σε άλλες ΙΕ λέξεις. Για τα άλλα δύο υπάρχει μια αβεβαιότητα, αλλά υπάρχουν σοβαρές προτάσεις. Ετσι είναι η γλωσσολογία. Αν δεν προκύψει βεβαιότητα μέσω της επιστημονικής έρευνας δεν χαϊδεύει τ'αυτιά κανενός εφευρίσκοντας παρ, φαρ, παπάρ,λαρ, τρα-λα-λαρ και λοιπά μωρουδιακά.

quote:
skartados

Αν υπηρχαν αποδειξεις οτι οι σημιτες ειχαν κατοικησει την ελλαδα στα προιστορικα χρονια και ειχαν αφησει εδω τοπονυμια που προυπηρχαν στη περιοχη τους φυσικα και θα το δεχομουνα....Οπως δεχομαι και τα αρκετα σλαβικα και τουρκικα τοπονυμια.Τι θα σου πω δηλαδη οτι το καιμακ τσαλαν ειναι ελληνικο?Αν εχεις τετοια στοιχεια να τα δουμε....Εκτος αν θεωρεις το καδμο σημιτη ....πριν εμφανιστουν οι σημιτοφοινικες στο αιγαιο καπου 7-8 αιωνες....Τοτε δεν νομιζω να αξιζει ο κοπος να μιλαμε αλλο.Τρελαινομαι ομως οταν καποιοι θεωρουν τον ολυμπο σημιτικη λεξη....λες και υπηρχαν σημιτες οταν αυτος ονομαστηκε....στην ηπειρωτικη ελλαδα.Με αυτες τις γελοιοτητες ομως το μονο που κανουν ειναι να φανερωνουν το αστειρευτο κομπλεξ που εχουν καποιοι εναντια στον ελληνισμο....


Υπάρχουν σημιτικές λέξεις ήδη στα κείμενα της γραμμικής Β (σουσάμι, χρυσός, χιτών κ.α.), δηλαδή την δεύτερη χιλιετία π.Χ. οπότε ένας ένθερμος υποστηρικτής σημιτικού υποστρώματος διατηρεί ελπίδες. Ακόμα και ανατολικά αντικείμενα στα "ανακτορά του Κάδμου" της Θήβας έχουν βρεθεί (π.χ. σφραγιδοκύλινδροι από τη Βαβυλώνα)
Προσωπικά δεν αποδέχομαι σημιτικό υπόστρωμα στην Ελλάδα και όποια ελάχιστα τοπωνύμια υπάρχουν που θεωρούνται σημιτικά είναι μεταγενέστερες ονοματοδοσίες κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον μετά το 1400 π.Χ.
Δεν αναπτύσσω τώρα τους λόγους που αρνούμαι το σημιτικό υπόστρωμα εν γένει διότι θα μου πάρει πάρα πολύ χρόνο και είναι κάπως άσχετο με το θέμα. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι οι περισσότεροι γλωσσολόγοι επίσης αρνούνται σημιτικό υπόστρωμα στα τοπωνύμια και οτιδήποτε προελληνικό δεν σημαίνει αυτόματα σημιτικό. Υπήρχαν κι άλλες γλωσσες στον ευρύτερο περιαιγαιακό και ανατολικομεσογειακό χώρο και όχι μόνο η σημιτική και η ελληνική. Επίσης σημίτες δεν σημαίνει Φοίνικες (μιας και αναφέρεσαι σε Σημιτοφοίνικες). Υπήρχαν και παλαιότεροι σημιτικοί λαοί που άκμαζαν στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν θεωρώ ότι επηρέασαν σημαντικά τον γλωσσικό χάρτη της Ελλάδας.

quote:
skartados

Δεν καταλαβα που πρεπει να διαβασω,αν θελεις πες μου με μια σειρα τι λεει(ειμαι ανεπηδευτος μαθησεως στους υπολογιστες).Αληθεια ομως θεωρεις συμπτωματικη την ομοιοτητα σαλαμινα-σαλαμανκα,ειδικα σε ενα μερος που αποδεδειγμενα πηγαν οι ελληνες?Εκτος αν γραφει μεσα οτι και τα 2 μερη τα ιδρυσαν φοινικες ,οποτε με τη βλακεια καποιων δε μπορω να τα βγαλω περα....


Σύμφωνα με το Λεξικό της Ισπανικής Ακαδημίας, η Σαλαμάνκα πήρε το όνομά της από την διαδεδομένη αντίληψη ότι στο Πανεπιστήμιο της πόλης (ιδρυθέν το 1218 από τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΧ) διαδασκόταν μαγεία.
Ανεξάρτητα απ'το αν δέχεται κανείς την ετυμολογία αυτή, είναι υπερβολή να ισχυρίζεσαι ότι μια περιοχή έχει ελληνικό όνομα επειδή την επισκέφτηκαν Ελληνες κατά το παρελθόν. Αυτό δεν είναι αυταπόδεικτο αφενός διότι οι νεοφερμένοι μπορούν να διατηρήσουν το όνομα που ήδη υπήρχε από τους ντόπιους ή αν δώσουν ελληνικό, αυτό να επισκιαστεί από νεότερο μεταγενέστερων κατοίκων. Και προφανώς στην συγκεκριμένη περιοχή δεν πήγαν μόνο Ελληνες. Φυσικά η Σαλαμίνα είναι συμπτωματικά όμοια με τη Σαλαμάνκα ως λέξεις. Ξανά σε ξεγελάει η επιφανειακή ομοιότητα των λέξεων. Αμάν ποια με τους Φοίνικες, παντού τους βλέπεις σαν εφιάλτη.

quote:
skartados

Ποιοι γλωσσολογοι,αυτοι που λενε οτι τη λεξη ναυς μας την εφεραν οι ΙΕ?Πιο ευκολα θα πιστευα οτι καποιος πουλησε πα-γ-ο στους εσκιμωους....Ηδη εχω εξηγησει τη ριζα της λεξης και τη συγγενεια της με τις λεξεις να-ος ,να-σ-ος(νησος).Το ονομα της ναυσικας δεν μου ειπες τι σημαινει?Γυναικα ναυτικος η νησιοτοπουλα?


Η λέξη ναυς αντιπροσωπεύει οποιοδήποτε απλοί πλεούμενο που μπορούσε να διαθέτει ο κάθε προϊστορικός λαός, είτε για να ψαρεύει, είτε για να ταξιδεύει και να περνάει ποτάμια, λίμνες, παράκτιες περιοχές κτλ.
Εσύ μάλλον φαντάζεσαι τίποτα τριήριες ή υπερωκεάνια και μπερδεύεσαι...
Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι εξήγησες αλλά οι εξηγήσεις σου είναι εφάμιλλες της ετυμολογίας τους Πλεύρη για τη Συρία (επειδή λέει οι αρχαίοι Ελληνες βγαίνοντας στην ακτή "έσυραν τα πλοία"). Βασίζεσαι σε επιφανειακή ομοιότητα λέξεων, τεμαχίζεις λάθος τις λέξεις μπερδεύοντας τα θέματα με τις καταλήξεις και τις ρίζες, πλάθεις από το μυαλό σου φανταστικές λέξεις και φανταστικούς κανόνες, συνεπώς κανένας σοβαρός ερευνητής-αναγνώστης δεν μπορεί να δεχθεί τέτοιο αντιπειστημονικό ρεσιτάλ ως "εξήγηση". Μόνο εσύ ικανοποιείσαι και κανένας άλλος. Για το όνομα της Ναυσικάς γνωρίζουμε μόνο το πρώτο συνθετικό το οποίο παραπέμπει σε "πλεούμενο". Το δεύτερο παραμένει σκοτεινό, επομένως δεν μπροούμε να ξέρουμε τι σημαίνει με βεβαιότητα.

quote:
skartados

Καλα ειναι δυνατον να μου λες οτι δεν εχω φερει στοιχεια για αυτα που λεω?Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα που εδωσα ειναι η λεξη καλυμνος.Λυμνος=γυμνος(λεξικο ησιοχου).Σου φερνω αποσπασμα απο τη βικιπαιδεια οτι τα ορη του νησιου ειναι αδενδρα.....τι αλλο να κανω?να φερω βιντεο απο τα βαφτισια,που να περιεχει και συνεντευξη απο το νονο που θα εξηγει για πιο λογο ονομασε ετσι το νησι?Για πες μου εσυ τι σημαινει κα-λυμνος,αν οχι γυμος τοπος,μερος,γη,κ.τ.λ.?


Εχώ ήδη απαντήση με αυτό....Τα όρη όχι όλο το νησί. Ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν η βλάστηση του νησιού στην προϊστορία για να δεχτούμε την εκδοχή σου ως μοναδική λύση του ετυμολογικού προβλήματος? Διότι τα ονόματα τόπων δεν δημιουργούνται μονάχα λόγω ενός χαρακτηριστικού της βλάστησης. Αυτό που λες ακόμα και να ίσχυε (δεν ισχύει διότι δεν υπάρχει λέξη κα για την γη) δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε ότι ισχύει κάποια ταύτιση μια σπάνιας λέξης "λυμνός" με την επιφανειακή σύγκριση λόγω των όμοιων φθόγγων σε 1 τοπωνύμιο (εκτός αν μπορείς να βρεις πολλά ακόμα). Θα αναμέναμε τη χρησιμοποίηση της λέξης και σε έναν εύλογο αριθμό πολλών ακόμα άδεντρων και μειωμένης βλάστησης νησιών της Ελλάδας. Δηλαδή η ετυμολογία σου πάσχει και στα δύο μέρη που την έσπασες.

Εγώ δεν γνωρίζω τι σημαίνει Κάλυμνος διότι η γλώσσα των ανθρώπων που έδωσαν αυτή την ονομασία είναι άγνωστη.

quote:
skartados

Αν οχι εσυ ας μας πει ο μπαμπινιωτης ,η μπαμπενιωτενα και οι λοιπες ινδοευρωπαικες,φοινικικες και προελληνικες δυναμεις του τοπου μας....και να φανταστει κανεις οτι πρωτα αντιληφθηκα την προιστορικη σημασια του κα,πα κ.τ.λ. και μετα βρηκα οτι η λεξη λυμνος σημαινει γυμνος,για να δικαιωθω ακομα μια φορα στην πορεια της συζητησης....Περιμενω με ενδιαφερον λοιπον να μου πεις τι σημαινει καλυμνος....


Αυτό που θεωρείς "δικαίωση" είναι παρετυμολογικό μαγείρεμα. αν χρησιμοποιήσουμε τη λογική σου κάθε ξένη λέξη που μπορεί στα επιμέρους συλλαβικά της στοιχεία να μοιάζει με ελληνικές λέξεις, τότε και η ξένη λέξη είναι ελληνική και σημαίνει κάτι στα ελληνικά. Αυτή δεν είναι επιστημονική μέθοδος αλλά τσαρλατανισμός. Κανένας δεν θα σου πει τι σημαίνει Κάλυμνος, για τον λόγω που αναφέρω ακριβώς πιο πάνω.

quote:
skartados

Δεν νομιζω να ειναι μακρια απο την αληθεια οτι πριν να ονομαστει ετσι ο παρνασος πιθανον να ονομαζοτανε παρνωνας.Εχουν την ιδια ριζα ,και οπως ξερουμε οι πελασγοι ζουσαν στη πελοπονησο οπου υπαρχει ο παρνωνας.Επισης ξερουμε οτι τις τοπικες τους ονομασιες τις δωσανε και σε υπολοιπα μερη της ελλαδας ,οπως αλιακμονας,λαρισα,αργος,πελλα κ.τ.λ.


Με εξαίρεση τη Λάρισα τίποτα από τα υπόλοιπα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Κι αυτή η λέξη δεν είναι ακριβώς όπως θα την είχαν ονομάσει οι Πελασγοί, αλλά όπως έχει διασωθεί με βάση την προσαρμογή της στην ελληνική γλωσσα.

quote:
skartados

Παμε τωρα στους λεγομενους κατακλυσμους.Δεν μπορω να ξερω ποια γεωλογικα γεγονοτα ονομαζαν ολοι ανεξαιρετος οι αρχαιοι πολιτισμοι ετσι.Η αναμφισβητητη αληθεια ομως ειναι οτι ολοι ,ακομα και αυτοι που δεν ηρθαν ποτε σε επικοινωνια μεταξυ τους εχουν παραδοσεις για κατακλυσμους.Ηδη οπως εχω ενημερωσει ο λυριτζης μαζι με μια αλλη αρχαιολογο εχουν βρει στοιχεια για τον κατακλυσμο του ιναχου(τον τοποθετουν γυρω στο 3000π.χ)και μαλιστα εχουν γραψει και βιβλιο για αυτον(το οποιο δεν το εχω,απλως εχω διαβασει την περιληψη που εχει δωσει για αυτο ο ιδιος ο λυριτζης).


Το βιβλίο ποιο είναι να το πάρω?

quote:
skartados

Ας γινω ομως πιο κατανοητος.Ακομα και σημερα ,στις πιο προηγμενες χωρες ,οπου εχουν ληφθει και ολα σχεδον τα απαραιτητα μετρα ,βλεπουμε να πλημυριζουν ,ειτε απο βροχες ειτε απο υπερχειλησεις ποταμων,ειτε απο ανοδο της σταθμης της θαλασσας,ειτε απο τσουναμια και να χανονται εκατονταδες η και χιλλιαδες ανθρωποι.Το πιο εντυπωσιακο ομως ειναι οτι ας πουμε σε πολλες πεδινες περιοχες που πλημυριζουν στην ελλαδα,οταν πανε οι καμερες ,παντα θα βρουν καποιους που μετακινουνται μεσα σε βαρκες......

Ακομα και χθες που εβλεπα στην τηλ.οι ανθρωποι που περιμεναν το τσουναμι απο το σεισμο της χιλης στην ιαπωνια και στις αλλες περιοχες ,ειχαν ανεβει στα βουνα για να προστατευτουν...

Φαντασου τωρα αγνωστικ τι θα γινοτανε στη προιστορια οταν θα γινοταν αυτα τα φαινομενα και ειδικα αν εγινε τσουναμι μετα το σεισμο της σαντορινης....Οι μονοι που θα σωθηκαν απο οποιοδηποτε τετοιο φαινομενο οπως αυτα που περιεγραψα,θα ηταν αυτοι που ειχαν βαρκες στο σπιτι τους και οι οποιοι στη συγκεκριμενη περιπτωση του παρνασου ,καταφεραν να ανεβουν στον παρνασο ωστε να μπορεσουν να γλυτωσουν ,κατι που και σημερα σε παρομοια περιπτωση το ιδιο θα προσπαθουσαν να κανουν οι κατοικοι της περιοχης.Οταν λοιπον αυτοι ειδαν ολη τη περιοχη πλημυρισμενη εκτος απο το παρνασο τον ονομασαν νασο-νησο,κατι απολυτως φυσιολογικο.Απορω ειλικρινα με την ευκολια που αποριπτεις ολη αυτη την ανθρωπινη προσπαθεια ακομα και σημερα για επιβιωση σε τετοια γεγονοτα,θεωρωντας τα ολα παραμυθια...και μαλιστα δανικα απο αλλους πολιτισμους.Εισαι εκτος πραγματικοτητας παντως....ΚΡΙΜΑ....


Το τσουνάμι της Σαντορίνης έχει γενικά υπερτιμηθεί. Αλλά για να μην πολυλογούμε....αν ίσχυε αυτό που λες δεν θα έπρεπε να βρούμε αρκετές ακόμα ονομασίες βουνών από τις υποτιθέμενες πλημμυρισμένες περιοχές που να παίρνουν αυτό το όνομα (νάσος-νησος)? Γιατί αυτό το όνομα είναι εξαιρετικά σπάνιο για βουνά? Αλλωστε οι περισσότερες ονομασίες που παίρνουν δεύτερο συνθετικό το νήσος ανεβάζουν τον τόνο (π.χ. Ελαφόνησος, Πελοπόνησος, Μακρόνησος κ.α.) κάτι που δεν ταιριάζει με την θεωρία σου για τον Παρνασσό. Η υπόθεσή σου εχει και το μειονέκτημα να θεωρεί πώς οι κάτοικοι άλλαξαν το προγενέστερο όνομα του βουνού που είχε πριν πλημμυρίσει η γύρω περιοχή ενώ αυτό δεν είναι καθόλου αυταπόδεικτο. Δε νομίζω οι χτυπημένοι από το Τσουνάμι στις χώρες του Ινδικού να άλλαξαν πολλά ονόματα βουνών με νέα ονοματοδοσία που να παραπέμπει σε νησί...
Επιπλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταυτίσουμε το τσουνάμι της Σαντορίνης με τον μύθο του Δευκαλίωνα και ο κύριος λόγος είναι ότι δεν αναφέρεται καμία Σαντορίνη ως αίτιο πλημμύρας στο μύθο. Δεν μπορούμε να πετσοκόβουμε τους μύθους όπως μας εξυπηρετούν....

Οσο για το αν είμαι εκτός πραγματικότητας, θα σου πρότεινα πριν κρίνεις να ασχοληθείς λίγο με τη μυθολογία της Μέσης Ανατολής. Ο μύθος του ήρωα που 1)προειδοποιείται από κάποιον (συνήθως θεό) για επερχόμενο κατακλυσμό, 2) Φτιάχνει ξύλινο σκάφος και μαζεύει οικογένεια και ζωντανά στο σκάφος για να σωθεί 3) Θυσιαζει στους θεούς μετά το περας του Κατακλυσμού 4)αμοιβεται με κάποιο δώρο από τους Θεούς...υπάρχει σε προγενέστερα μοτίβα της Μεσοποταμίας. Δεν είναι δηλαδή μόνο το στοιχείο του κατακλυσμού αλλά βασικά σημεία της πλοκής που παρουσιάζουν ομοιότητα και αυτό δεν μπορεί να προκύψει τυχαία.

Ενισχυτικό της άποψής μου είναι εκτός από τη θρησκευτική δομή των δώδεκα θεών που ήρθε από την ανατολή και η τεκμηριωμένη επίδραση της ανατολής στην ελληνική τέχνη στη λεγόμενη ανατολίζουσα περίοδο η οποία ξεκίνησε πριν τις πρώτες μαρτυρίες για τον Δευκαλίωνα...

Διάβασε ένα κατατοπιστικό άρθρο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τη συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εικόνες μυθικών πλασμάτων (και όχι μόνο) έφταναν στην Ελλάδα από τις επαφές με τους λαούς της Ανατολής.
http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=1176&cnode=55&clang=0

Η γνώμη μου είναι ότι μέσα σ'αυτά τα πλαίσια διαδίδονταν μυθικά επεισόδια της Ανατολής στην Ελλάδα και ενσωματώνονταν στη μυθολογία μας με τις κατάλληλες προσαρμογές και ελληνοποιήσεις των χαρακτήρων και λοιπών επι μέρους στοιχείων.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2010, 12:23:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στειλε ξανα το μηνυμα σου γιατι δεν εμφανιζεταιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2010, 21:27:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Στειλε ξανα το μηνυμα σου γιατι δεν εμφανιζεται


Εγώ το βλέπω μια χαρά. Αν το βλέπουν ή δεν το βλέπουν κι άλλοι ας ενημερώσουν σχετικά διότι χθες έκανα format και δεν ξέρω αν έχει πειραχτεί κάτι.

quote:
skartados

Το οσσαι και το αουγκο τι μακαρονακι ειναι,μηπως αορατο σαν τους ΙΕ?


Ομόρριζο. Και τα δύο ανάγονται σε ρίζα -okw η οποία μεσα από γνωστούς στους γλωσσολόγους φωνητικούς νόμους σε κάθε γλωσσα εξελίσσεται προς συγκεκριμένη ρότα. Το βασικό πρόβλημα της σκέψης σου είναι η επιφανειακή προσέγγιση. Δέχεσαι σχέσεις μόνο αν "με το μάτι" υπάρχει ομοιότητα με αποτέλεσμα να παρασύρεσαι σε παραλογισμούς...

quote:
skartados

Με αυτο το ονομα οι χετταιοι αναφερονται στη βιβλο.


Ως Hittim αναφέρονται χωρίς να υπάρχει ρίζα ετ- ούτε υπόνοια για ερμηνεία της ρίζας με όρους αυτοχθονισμού.

quote:
skartados

Με το ονομα ετεοκρητες αναφερονται οι κρητικοι σε αρχαια κειμενα.


Των οποίων δεν ξέρουμε τη γλωσσα ενώ η ρίζα αρχικά ήταν -seto όπως μαρτυρείται στις συγγενικές γλωσσες της ελληνικής. Καμία σχέση δηλαδή με το όνομα των Χετταίων.

quote:
skartados

Με το ονομα ετρουσκοι αναφεροταν οι τυρηνοι απο τους ρωμαιους.


Αναφέρονται και με το Τuski και οι αναφορές αυτές είναι μετά το 700 π.Χ. Τι σχέση έχει με αυτοχθονίες? Βρήκες πουθενά σε κάποιο εγχειρίδιο της ετρουσκικής γλωσσας ότι χρησιμοποιούσαν το ετ για αυτοχθονία? Πληροφοριακά οι Ετρούσκοι αυτοαποκαλούνταν Ραζένα. Συγκρίνεις άσχετες λέξεις και βγάζεις άσχετα συμπεράσματα...

Πάντως εγώ πιστεύω ότι πράγματι οι Τυρρηνοί/Ετρούσκοι κατοικούσαν σε περιοχές της Ελλάδας πριν τους Ελληνες(οπότε με αυτή την έννοια είναι "αυτόχθονες"). Κατοικούσαν και στην Αθήνα τα παλιότερα χρόνια όπως μας πληροφορεί ο Θουκυδίδης...

quote:
skartados

Οπως και να ονομαζαν το ενα,οπως και να ονομαζαν το δεκα,οπως και να ονομαζαν το 100,γιατι δε λες την αληθεια οτι απλα δεν θελεις να ειναι ετσι τα πραγματα ,γιατι απλως θα χαλασει το φανταστικο παραμυθι που ειχες αποδεχτει και για περιεργο λογο ικανοποιουσε τις μπερδεμενες ιδεολογικες σου προτιμησεις¨?Βγες στα ισα και παληκαρισια και πες δεν γουσταρω να ειναι ετσι τα πραγματα να τελειωνουμε....εγω τουλαχιστον δεν θα σε παρεξηγησω.Το θελω του καθενος ειναι πανω απο την αληθεια....και βιντεο να σου εφερνα θα ελεγες οτι ειναι πλαστο....


Οταν θα φέρεις πραγματικές λέξεις τότε θα υπάρχει ελπίδα συνεννόησης. Οσο φαντάζεσαι λέξεις και κανόνες, όσο μπερδεύεις λαούς, γλωσσες και χρονικές εμφανίσεις λέξεων, αποδεικνύεις ότι δεν σε ενδιαφέρει η πραγματικότητα αλλά η στήριξη μιας πλάνης που θες εσύ να είναι η πραγματικότητα. Ούτε και στο αγαπημένο σου λεξικό του Ησύχιου δεν υπάρχουν αυτά που λες, ούτε στα ίδια τα αρχαία κείμενα.

quote:
skartados

Ποια λεξη απο αυτες που δινω δεν υπαρχει στα αρχαια κειμενα και στα λεξικα?Οι ναυς ,νηο(νης)?Για δες σε ενα λεξικο ποσες λεξεις απο νηο υπαρχουν που αναφερονται σε πλοιο....Ειναι δυνατον να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος που να μην καταλαβαινει οτι οι λεξεις ναυς-νης,νασος-νησος,ναος-νηος(ναιω=κατοικω)κ.τ.λ. να μην προερχονται απο τη ριζα να-νη-νε που σημαινει τοπος γη (τεχνητη η φυσικη)? η κατι που υπαρχει η προερχεται απο τη γη?Ολα αυτα ειναι παρετυμολογιες του σκαρταδου ,επειδη κανενας μπουμπουνας γλωσσολογος δεν το εντοπισε?


Ηδη απαντημένο. Με παραπέμπεις να δω λεξικό την ώρα που εσύ τα απορρίπτεις όταν σε προτρέπω να κάνεις το ίδιο για τις φανταστικές σου λέξεις? Αντιλαμβάνεσαι τις αντιφάσεις σου? Το νήο προέρχεται από το ναυς και όχι από ξεχωριστή ρίζα νη. Αυτό μας λένε τα λεξικά που δεν ανοίγεις.

quote:
skartados

Πανω απο ολα ομως υπαρχει η ελληνικη λογικη.Τι πιο φυσιολογικο να ονομαστουν τα νησια και τα πλοια με την ιδια ριζα απο τη στιγμη που και τα δυο ειναι στεριες μεσα στη θαλασσα ,το ενα φυσικη και το αλλο τεχνητη....99 φορες στις εκατο να δινανε εκ νεου ονομασια στο πλοιο στη περιοχη του αιγαιου το ιδιο θα γινοτανε....αλλα συγνωμη ξεχασα αυτα ειναι βλακειες ,τη λεξη ναυς τη φερανε οι εμπειροι νομαδες ναυτικοι που απο βοσκοι μεσα σε λιγα χρονια γινανε κυριαρχοι της μεσσογειου.Ρε τι μαθαιναμε στα απιθανα ελληνικα σχολεια....οι αστειες θεωριες μιας απιθανης σχιζοφρενους εγιναν διδακτικη υλη.....


Κρίμα που για τη λέξη πλοίον δεν στηρίχτηκαν στη ρίζα να-νη για να ονομάσουν την "τεχνητή" στεριά μεσα στη θάλασσα...
Τα υπόλοιπα που γράφεις για νομάδες και την σχέση τους με τη λέξη "πλοίο" έχουν ήδη απαντηθεί...

Οσο για τις θεωρίες της τρελής...δυστυχώς για 'σένα τις προσφέρουν στήριξη εκτός από τους αρχαιολόγους και τους γλωσσολόγους, ακόμα και οι γενετιστές...
http://en.wikipedia.org/wiki/Kurgan_hypothesis#Genetics

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2010, 12:55:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

O Ησύχιος γράφει τον 5ο αιώνα μ.Χ. και δεν κάνει ετυμολογία εδώ, απλά σου λέει τι σημαίνουν οι λέξεις. Είναι διαφορετικό θέμα η ετυμολογική προέλευση μιας λέξεης από την εμφάνισή της σε λεξικά του πρώιμου μεσαίωνα. Σε κανένα λεξικό της αρχαίας ελληνικής που άνοιξα δεν βρήκα τη λέξη παγάνα ή παγας (ούτε φυσικά παγανιστής) αφού στην ελληνική οι λέξεις αυτές προφανώς μπήκαν κατά τη διάρκεια ή μετά την ελληνιστική εποχή. Αυτές οι λέξεις είναι λατινικής προέλευσης (pagus=χωριό, ύπαιθρος)"

Ο ησυχιος για τη λεξη παγανα γραφει σφυρα και η αργω επαγη.Οσον αφορα τις ετυμολογιες των λεξεων ο καθενας μπορει να εμπιστευεται οποιο λεξικο θελει.Οσον αφορα ομως την υπαρξη καποιων λεξεων πιστευω πως το λεξικο του ησιοχου ,του σουιδα καθως και το μεγα ετυμολογικον ειναι πληρεστερα για τον απλουστατο λογο ,οτι οι συγραφεις τους ειχαν προσβαση σε αρχαια κειμενα ,που οι συγραφεις των νεοτερων λεξικων δεν ειχαν.Αρα οταν λεει ο ησιοχος και η αργω επαγη ,αυτο αυτοματα σημαινει οτι καπου το διαβασε και δεν το εβγαλε απο το μυαλο του.Ετσι οι λεξεις παγας ,παγανα υπηρχαν και ειναι δανειο στην λατινικη και οχι το αντιστροφο....Ενα τετοιο παραδειγμα ειναι και τα λεγομενα του ησιοχου για τα γραμματα που εδωσες,που το πηρε απο καποιο κειμενο του σοφοκλη το οποιο δεν εφτασε ως τις μερες μας....

Εκτος ομως απο τη προσβαση που ειχαν σε χαμενα κειμενα ,ηταν και ομιλητες της αρχαιας μας γλωσσας αλλα και της καθομιλουμενης αυτης.Ετσι βλεπουμε στον ησυχιο τη λεξη λυμνος ,κατι που δεν βλεπουμε στα υπολοιπα νεωτερα λεξικα.....


Γραφει ο αγνωστικ

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

σφυρα=των ορων τα κατωτατα

παγιος=στερεος παγιωθηκα=στερεωθηκα

--------------------------------------------------------------------------------


Αυτές οι λέξεις προερχονται από διαφορετικές ρίζες και δεν εχουν σχέση με τον παγανό."


Μα τη λεξη σφυρα δεν την εδωσα ως ομμοριζη ,αλλα για να καταλαβουν οι αναγνωστες τι σημαινει παγανα=σφυρα συμφωνα με το λεξικο.

Γραφει ο αγνωστικ


Κατ'αρχήν δεν υπάρχει ρίζα αρ."

Αργος,αρκας,αρτα,αροη(πρωην ονομασια της πατρας),αρμα,αρις(ο θεος και οχι ο παπαναστασιακος),αρδευση,αρενα,αροτρο,αρτιο(και οικοδομησιμο),αρτος,αργω,αρουλης(πλακα κανω),αρτεμης(προστατης των δασων) ,αρουραιος,αλλα και εργο, εγαλειο(λειανω τη γη),ερμαιο,κ.τ.λ.


Γραφει ο αγνωστικ


Λεξικό Τριανταφυλλίδη

παγανισμός ο [paγanizmós] O17 : η ειδωλολατρία, ιδίως μετά την επικράτηση του χριστιανισμού, όταν αυτή είχε πλέον περιοριστεί στους αγροτικούς πληθυσμούς: Στοιχεία / επιβιώσεις παγανισμού. [λόγ. < γαλλ. paganisme < υστλατ. paganismus < paganus `ειδωλολάτρης΄ (δες στο παγανός) (-isme = -ισμός)]

παγανιά η [paγa<n>á] O24 : παγάνα1: Bγαίνω ~ και ως ΦP για μεθοδευμένη αναζήτηση για την επίτευξη σκοπού: Bγήκανε ~ για καμάκι. (μτφ.): O Xάρος βγήκε ~. [μσν. παγανέα με συνίζ. για αποφυγή της χασμ. < παγαν(ός) -έα > -ιά]

παγανός ο [paγanós] O17 : (λαϊκότρ.) καλικάντζαρος· παγανό. [ελνστ. ή μσν. παγανός `αγρότης, αγροίκος, ειδωλολάτρης΄ (επειδή στα χωριά διατηρήθηκαν για μεγαλύτερο διάστημα οι προχριστιανικές θρησκείες) < λατ. pagan(us) (προφ. [pagá-], ίδ. σημ.) -ός (< λατ. pagus `η ύπαιθρος΄)]

Είδες τι ωραία που εξηγούνται όλα? Είδες που δεν δαγκώνουν τα επιστημονικά λεξικά? Πότε έχεις γεννέθλια να σου παρω ένα δώρο?

Τι διαφορετικο ειπα εγω¨?Σου ειπα οτι παγανιστες ονομαζοταν αυτοι που λατρευουν τη φυση(που κακως ονομαστηκαν ειδωλολατρες) και οτι παγανια σημαινει και κυνηγι....Οσον αφορα το ποιοι χρησιμοποιησαν τη λεξη παγανα πρωτοι εγω θα εμπιστευτω τον ησυχιο που λεει και η αργω επαγη....εκτος αν τελικα η αργω υπηρξε μετα χριστον για αυτο μπερδευτηκε ο θουκιδιδης και θεωρησε ως πρωτη φορα τον τρωικο πολεμο....Ξερω εχεις απαντησει για αυτο.....εχεις παντως το δικο σου τροπο να νομιζεις οτι απαντησες πειστικα ,δεν λεω...


Γραφει ο αγνωσστικ

Για την ακρίβεια η γνήσια λέξη των Χάττι ήταν Hattus. Αργότερα στη Χεττιτική πήρε την κατάληξη -α, επομένως έχουμε κάνει και οι δύο λάθος. "

Ναι αλλα και η λεξη χαττους εχει θεμα (πιθανον χαττ)και καταληξη (ους)την οποια οι χετταιοι την εκαναν ουσα σαν γνησιοι κατοικοι των ακτων του αιγαιου.Εκαναν δηλαδη αυτο που θα εκανες και εσυ αν προσαρμοζες την ονομασια στη γλωσσα σου...

Γραφει ο αγνωστικ

Η λέξη υπήρχε σε αιγυπτιακά κείμενα του Νέου Βασιλείου και εκεί μας ενδιαφέρει να υπάρχει πρώτα, στην πηγή προέλευσης δηλαδή. Στα ελληνικά κείμενα εννοείται δεν θα εμφανίζεται έτσι όπως και στα αιγυπτιακά αλλά προσαρμοσμένη κατά το δυνατόν σε ελληνική μορφολογία και φωνολογία. "


Μου αρεσει πανω απο ολα που μου λες οτι εγω στεκομαι σε επιφανειακες ομμοιοτητες....Επειδη βρεθηκε μια πολη να εχει αυτο το ας το πουμε ομοηχο ονομα(μονο ομως αν το δεις γραμμενο ,γιατι οταν θα το λεγαν οι αιγυπτιοι δεν θα μπορουσες να καταλαβεις τιποτα)εσπευσες αμεσως να υοθετησεις αυτην την εξηγηση...Κατα τα αλλα η σαλαμινα και η σαλαμανκα εχουν συμπτωματικη ομμοιοτητα(λες και αν ονομασαν τη περιοχη οι ελληνες κατι θα γινοταν),απλως ειναι για καποιον ανεξηγητο λογο πανω απο τις δυναμεις σου να το δεχτεις.Τελος παντων εσυ ξερεις τους λογους αν και εγω πλεον ειμαι σιγουρος ποιοι ειναι αυτοι......Ας ελπισουμε πως θα ειναι παροδικοι λογο του νεαρου της ηλικιας (που παντα υποθαλπτει το πνευμα της αντιδρασης-αρνησης)και δεν ειναι κατι αλλο....


Γραφει ο αγνωστικ


Τα αρχεία μου δεν έχουν σχέση ούτε δικαιώνουν ισοπεδωτικές και παραεπιστημονικές μεθόδους όπως οι δικές σου. Απλά εσύ όντας σοβαρά πλανεμένεος νομίζεις ότι ανακάλυψες κάτι σπουδαίο. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι αν η άγνοια ξεπερνάει τη φαντασία σου ή το ανάποδο."


Απο αφορισμους χορτασαμε ,παντως ισοπεδωτικος οσον αφορα τις δηθεν μη ελληνικες λεξεις των τοπονυμιων ειμαι σιγουρα,παντα ομως με πληθος στοιχειων και οχι με λογια του αερα.....

Γραφει ο αγνωστικ

έχοντας κάνει αχταρμά Ελληνες-Πελασγούς-Πέρσες-Κάρες-Ετεοκρήτες-Χετταίους και δεν ξερω κι εγώ τι άλλο ακόμα, "


Μα ακριβως ΚΑΙ αυτος ο ιστορικα αποδεδειγμενος αχταρμας ειναι ενας απο τους λογους που οι γλωσσες εμφανιζουν αυτες τις ομμοιοτητες.Επειδη δε αυτος ο αχταρμας δεν εγινε με τους αιγυπτιους ,γιατι οι ελληνες εφυγαν η διωχτηκαν απο τις αποικιες τους εκει νωρις(δαναοι)δεν εμφανιζονται οι ομμοιοτητες αυτες με την αιγυπτιακη γλωσσα...


Γραφει ο αγνωστικ


Ο στοιχειωδώς ενημερωμένος αναγνώστης νιώθει τουλάχιστον θυμηδία για τα νοητικά άλματα και τις νοητικές εφευρέσεις στις οποίες καταφεύγεις για να δικαιολογήσεις μια φαντασίωση. "


Οτι και να πεις τωρα δεν μαζευεται η βοηθεια που μου εδωσες.Σε ευχαριστω ξανα γιατι με αυτο το τροπο βοηθας την ερευνα......


Γραφει ο αγνωστικ

Το λάας το θεωρούν ΙΕ με ομόρριζα σε άλλες ΙΕ λέξεις. Για τα άλλα δύο υπάρχει μια αβεβαιότητα, αλλά υπάρχουν σοβαρές προτάσεις. "

Το λας ειναι παναρχαια ,προιστορικη λεξη και υπαρχει και στην ονομασια των πελασγων..Τωρα αν καποιοι αμφισβητουν το ομμοριζο λας-λαος τοτε ειναι για κλαματα....


Υπάρχουν σημιτικές λέξεις ήδη στα κείμενα της γραμμικής Β (σουσάμι, χρυσός, χιτών κ.α.), δηλαδή την δεύτερη χιλιετία π.Χ. οπότε ένας ένθερμος υποστηρικτής σημιτικού υποστρώματος διατηρεί ελπίδες. "


Αυτα ειναι προιοντα εμποριου και οχι τοπονυμια....Το θεμα ειναι αυτοι που υποστηριζουν τη σημιτικη προελευση των τοπονυμιων εχουν να μας δειξουν κανενα ολυμπο εκει που ζουσαν οι σημιτες.Τωρα θα μου πεις καποιοι εφτασαν στο σημειο να θεωρουν τη θεσσαλονικη σημιτικο ονομα απο το σαλο ,στον ολυμπο θα κωλωνανε?


Γραφει ο αγνωστικ


Με εξαίρεση τη Λάρισα τίποτα από τα υπόλοιπα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Κι αυτή η λέξη δεν είναι ακριβώς όπως θα την είχαν ονομάσει οι Πελασγοί, αλλά όπως έχει διασωθεί με βάση την προσαρμογή της στην ελληνική γλωσσα."

Τωρα που το λες θα μπορουσε να ηταν και λαρσα οπως παρσα.Βρε λες οι λαρισαιοι να μιλανε τελικα πελασγικα και εμεις να τους εχουμε παρεξηγησει και να τους λεμε βλαχους?

Γραφει ο αγνωστικ


Η γνώμη μου είναι ότι μέσα σ'αυτά τα πλαίσια διαδίδονταν μυθικά επεισόδια της Ανατολής στην Ελλάδα και ενσωματώνονταν στη μυθολογία μας με τις κατάλληλες προσαρμογές και ελληνοποιήσεις των χαρακτήρων και λοιπών επι μέρους στοιχείων."


Κοιτα εγω δεν μπορω να χρονολογησω τους κατακλυσμους του δευκαλιωνα και των αλλων.Αυτο ομως που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι πως στον ελληνικο χωρο συνεβησαν 2 γεγονοτα που σιγουρα εφεραν καταστροφικες πλημμυρες.Ενα ειναι το τσουναμι της σαντορινης και ενα ειναι η διανεξη των τεμπων (τελικη φαση).

Τα υπολοιπα αργοτερα.....


Οσον αφορα το κατακλυσμο του νωε αυτο που εχω να πω ειναι οτι αν αυτο εγινε πριν την αναμοιξη των εβραιων με τους φοινικες ,που μαλλον σε τετοια εποχη αναφερεται η παλαια διαθηκη,οι εβραιοι δεν γνωριζαν απο ναυσιπλοοια...Τουλαχιστον οι ελληνες αναφερουν μια απλη λαρνακα και οχι υπερωκεανιο σαν τη κιβωτο...




"





Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 17 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.5
Maintained by Digital Alchemy