ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ινδοευρωπαιοι - πως, γιατι και ποτε Νο2
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 17
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2010, 08:19:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Ουτε και εσυ ξερεις τι κανεις....Εδω την αλλη φορα για τα βρεφικα μα και πα ,για τον μπαμπα και τη μαμα,μου ελεγες οτι αυτα δεν εμφανιζοναι αρχικα και στη συνεχεια μου ειπες οτι το ιδιο εχεις πει και εσυ,δηλαδη οτι τελικα υπαρχουν....Αντε να βγαλεις ακρη....τοσο μπερδεμενος που εισαι.


Πού είπα ότι δεν εμφανίζονται αρχικά? Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είπα....

quote:
skartados

Γιατι ηδη ειχαν τροποποιησει αρκετες απο αυτες τις λεξεις,κανοντας τες να αρχιζουν με 2 συμφωνα,πραγμα που δεν υπηρχε στην ελληνικη γλωσσα προγονο.....και οπως ειπες δεν ηταν γλωσσολογοι για να ξερουν οτι αυτα που ακουγαν ως παρ ,καρ ,ηταν ο προγονος της δικης τους γλωσσας,που πολλα απο αυτα ,τα μετετρεψε σε κρα,πρα,δρα,θρα,κ.τ.λ.


Πέρα από το γεγονός ότι η υπόθεσή σου για την ανυπαρξία ελληνικών λέξεων στην προϊστορία που να άρχιζαν με δύο σύμφωνα είναι αυθαίρετη και δεν στηρίζεται κυριολεκτικά πουθενά, είναι εντελώς αφελές να πιστεύεις ότι αδυνατούσαν να καταλάβουν τις γλώσσες των προελλήνων ή γειτονικών βαρβαρικών λαών επειδή αυτοί είχαν μετατρέψει τα πα και κα σε πρα ή κρα. Μια γλώσσα που θεωρείται από τις μαρτυρίες αρχαίων λαών ως ακατανόητη δεν στηρίζεται μόνο σε εξέταση ενός συρρικνωμένου αριθμού 2-3 φθόγγων στις λέξεις, αλλά στο συνολικό άκουσμα της γλώσσας αυτής από τους αρχαιους Ελληνες. Αλλωστε και οι Ελληνες διέθεταν πολυάριθμες λέξεις που εμπίπτουν και στις δύο κατηγορίες (δηλαδή να αρχιζουν από δύο σύμφωνα ή σύμφωνο+φωνήεν), αλλά και οι Κάρες ή Φρύγες. Επομένως το κριτήριο που θεωρείς βασικό για την έλλειψη κατανόησης μεταξύ ελληνόφωνων και βαρβαρόφωνων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια δική σου σοφιστεία. Ενα κρα ή ένα καρ μπορείς να το βρείς σε πολυάριθμες γλωσσες ανά τον κόσμο και από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Η απομονωμένη εξέταση κοπτοραπτικής τάσης του παραπάνω τύπου είναι παντελώς άχρηστη και παραπλανητική για τέτοιες έρευνες.

quote:
skartados

Δηλαδη με λιγα λογια μας λες ,πως οι κουρητες που ζουσαν στη κρητη,ετυμολογικα ,δεν ειχαν καμμια σχεση με τους κρητες και τη κρητη.Πλεον η εθελοτυφλια σου ,εχει μετετραπει σε ανιατη παθηση.....


Οχι ακριβώς. Σου εξηγώ την ετυμολογία και προσθέτω ότι γενικά είναι ατεκμηρίωτο και παροδηγητικό να διαλέγεις έναν από τους πολλούς ετερογενείς πληθυσμούς ή μυθικές φιγούρες που φέρεται να κατοίκησαν την Κρήτη και να επαφίεσαι στην περιστασιακή και επιφανειακή ομοιότητα του ονόματος του νησιού με τον εν λόγω λαό ή μυθικό χαρακτήρα.

quote:
skartados

Για να καταλαβουν ολοι οι αναγνωστες ποσο γελοια ειναι η θεωρια ,των μη ελληνων μινωιτων,τους παραπεμπω στη βικιπαιδεια(ετεοκρητικες επιγραφες ο τιτλος),που η ερμηνεια που δινουν καποιοι γλωσσολογοι,οτι οι 2 αυτες πινακιδες ειναι ετεοκρητικες,στηριζεται στο οτι οι γραφες αυτες εμφανιζουν το κν(κνωσσος) ,που συμφωνα με τον αγνωστικ(και αυτος καπου τα διαβασε βεβαια),η μινωικη γλωσσα,απεφευγε τα συμφωνικα συμπλεγματα......Αντε να βρεις ακρη στη μπουρδολογια.....


Η κατάταξη των ετεοκρητικών πινακίδων ως μη ελληνικές γλωσσικά, οφείλεται στο ότι δεν διαβάζονται παρότι είναι γραμμένες σε ελληνικό αλφάβητο με γνωστές τις φωνητικές του αξίες. Δεν ξέρουμε αν η γλώσσα των επιγραφών ήταν εξέλιξη της πανάρχαιας γλωσσας των Μινωιτών όπως δεν ξέρουμε αν υπήρχε μόνο μία γλωσσα στις κρητικές γραφές πριν την άφιξη των Μυκηναίων στο νησί και την εμφάνιση της γραμμικής Β. Η διαπίστωση για την αποφυγή των συμπλεγμάτων στην Μινωική γλώσσα προκύπτει από την ανάλυση των συμφωνικών συμπλεγμάτων που κάνει η γραφή απόγονός της(Γραμμική Β) όταν αποδίδει την ελληνική γλώσσα. Σίγουρα αυτή η άποψη δεν είναι θέσφατο, αλλά είναι θεωρητικά αποδεκτή.

quote:
skartados

Ρε συ αγνωστικ η κανα ειναι το μερος που ο ιησους εκανε το πρωτο του θαυμα,στο λεγομενο γαμο της κανα.....


Πέτυχες κι εσύ άτομο που έχει η σχέση του με την Καινή Διαθήκη είναι μηδαμινή...

quote:
skartados

Αλλα εκτος απο την πασιγνωστη κανα,εχουμε ακομη μια περιοχη της παλαιστινης,που παραπεμπει σε ονομα που διναν οι ελληνες στα προιστορικα χρονια.Ειναι η λεγομενη κα-πε-ρ-να-ουμ.Απλως οι σημιτες εδωσαν την καταληξη ουμ,οπως και οι χετταιοι εδωσαν στη χαττους τη καταληξη α,για να προσαρμοσουν τη λεξη,στην αγαιακη καταγωγη τους.Εκπληκτικο ομως ειναι ,οτι ακομα και σημερα,υπαρχει το επιθετο καπερναρος ,μετα απο τοσες χιλιαδες χρονια,που οι κρητικοι ονομαζαν περιοχες με το καπερνα.Αυτη η συνεχεια ,μονο στην ελλαδα συναντιεται,αλλα ειναι αορατη στα ματια των ειδικων.....


Λυπάμαι αλλά σε αυτό το σημείο πραγματικά πιστεύω ότι χάνεται κάθε ίχνος σοβαρότητας. Εσύ είσαι ικανός να βγάλεις ελληνικό και το ιαπωνικό τοπωνύμιο Todoroki από τον Θεοδωράκη. Δεν μπορεί να τα λες σοβαρά αυτά. Είτε κάνεις πλάκα, είτε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την γλωσσολογία και την ιστορία των γλωσσών εκ μερους σου που συνδυάζεται με ατέρμονη έξαψη φαντασίας. Αφού ελληνοποιήσαμε και την Χαττούσα, τώρα ελληνοποιήσαμε και την Καπερναούμ, αφου οι Σημίτες -έλα μωρέ- απλώς έβαλαν την κατάληξη ουμ και όλα καλά...και ποιος νοιάζεται μωρέ που η περιοχή πήρε το όνομά της από τα εβραϊκά kefar(χωρίο), και nahum (παρηγοριά, ανακούφιση)..αφού έχουμε το επίθετο Καπερνάρος που εμπεριέχει το καπέρνα το οποίο υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια...λύθηκε το πρόβλημα!!! Τι μαθαίνεις κάθε μέρα ρε παιδί μου? Ειδικά αυτό το καπέρνα, πρέπει να είναι εφάμιλλο του "ου λύμπω" από άποψης υπάρξεως στην αρχαία ελληνική γλώσσα...
Λοιπόν πού είχαμε μείνει? Α ναι, στον Θεοδωράκη που έδωσε το όνομά του στο ιαπωνικό τοπωνύμιο Τodoroki.
Γειά σου ρε Σκαρτάδο γίγαντα της επιστημονικής ετυμολογίας. Μας έστειλες πάλι με την πρωτογενή έρευνα της συμφοράς.

quote:
skartados

Τα κρητικα κοπελια(αγορια),επαε,κ.τ.λ., σαφως παραπεμπτουν στην προιστορικη κρητη και ελλαδα,οπως εχω αποδειξει πλεον με δεκαδες παραδειγματα.Αυτα για μεσαιωνικους τυπους ειναι για τους μη γνωριζοντες.....


Καλά, ας βρούμε πρώτα στα αρχαία κείμενα τις σχετικές εκφράσεις και μετά βλέπουμε πόσα μηδενικά(τσάμπα είναι μη μασάς) θα βάλουμε στην προϊστορική εποχή.

quote:
skartados

Δηλαδη εμεις οι απλοι ομιλητες της γλωσσας μας,δεν μπορουμε να εχουμε γνωμη?οταν ειδικα αυτη την στηριζουμε σε εκατονταδες πλεον ακλονητα επιχειρηματα?


Να έχουμε γνώμη όλοι οι απλοί ομιλητές αλλά πρέπει να υπάρχει και μια κοινή βάση συνεννόησης και αποδοχής δεδομένων που έχουν τεκμηριωθεί. Για να υπάρξει συνεννόηση και σοβαρή έρευνα πρέπει να συζητάμε επί πραγματικών όρων και κοινώς παραδεκτών (λόγω προγενέστερης επιστημονικής έρευνας) καταστάσεων. Δεν μπορούμε να μελετάμε λόγου χάρη τις επιπτώσεις ενός γεωλογικού φαινομένου και να ακούγονται απόψεις του στυλ "μα το προκαλεί η οργή του Ποσειδώνα που σείεται" και όταν οι σοβαροί άνθρωποι κράζουμε την άποψη αυτή, ο παράφρων που την εξέφρασε να δικαιολογείται με πρόσχημα ότι "έχει τη γνώμη του". Σ'αυτήν ακριβως την ευφάνταστη κατηγορία εντάσσεται η γνώμη σου και η "πρωτογενής" έρευνά σου. Και συνεχώς επιβεβαιώνεται η φαντασιακή σου τάση με σχόλια όπως το προηγούμενο για την Καπερναούμ και τον Καρπενάρο. Τα πλάσματα της φαντασίας μας δεν είναι ακλόνητα επιχειρήματα. Αμφιβάλλω αν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από την ελληνική γλώσσα που να πείθεται από ολόκληρη τη θεωρία σου με τα μωρουδιακά μονοσύλλαβα, τις ανύπαρκτες λέξεις και τις ακόρεστες "ελληνοποιήσεις" μη ελληνικών λέξεων.

quote:
skartados

Ηδη σου εχω πει πολλες φορες,οτι αυτα που ακους ειναι πρωτογενη ερευνα και δεν την αντιγραφω απο καπου.Μεσα απο τα λεξικα,παιρνω στοιχεια,


Διαστρεβλώνεις στοιχεία από τα λεξικά, φίλε. διαστρεβλώνεις και τα επικολλάς στα φανταστικά σου σενάρια.

quote:
skartados

Ερχεσαι εσυ λοιπον και μου λες οτι η λεξη πλοιο ,μου χαλαει αυτον το κανονα.Παιρνω λοιπον εγω ολες αυτες τις σκεψεις μου και προσπαθω να δω αν εχεις δικιο εσυ,η εγω.Λεω λοιπον οτι η λεξη πλοιο,δημιουργηθηκε απο το πλεω.Αφου ομως εγω θεωρω οτι δεν υπηρχε λεξη που αρχιζε απο 2 συμφωνα,αρα η λεξη ηταν αρχικα πελω(οπως πελαγος).Αρα πελοιο-πλοιο.Με λιγα λογια πληρη επιβεβαιωση του κανονα και της ριζας και της μετατοπισης του φωνηεν.Ετσι λοιπον γινεται η επαλιθευση του κανονος,κατι σαν μαθηματικα.Εισαι πολλυ τυχερος που τα διαβαζεις ολα αυτα......


Νοητικό παιχνίδι κάνεις φίλε μου και αυτοκοροϊδεύεσαι. Μάλιστα άθελά σου το ομολογείς όταν λες "εγώ θεωρω οτι δεν υπηρχε λεξη που αρχιζε απο 2 συμφωνα,αρα η λεξη ηταν αρχικα πελω(οπως πελαγος)"...εσύ φτιάχνεις τις λέξεις, εσύ και τους κανόνες για να ικανοποιείς ένα ματαιόδοξο νοητικό παιχνιδάκι, παντελώς άχρηστο για μια σοβαρή έρευνα όπως κανονικά απαιτεί η ιστορία της ελληνικής γλώσσας. Το πιο θλιβερό της υπόθεσης είναι η βαθιά πίστη σου ότι ανακάλυψες την χαμένη αλήθεια για την ελληνική γλώσσα που δεν μπορεί να διακρίνει ο υπόλοιπος κόσμος.

quote:
skartados

Aς δουμε ομως πως ονομασαν και οι λατινοι το μικρο πλεουμενο.Μπαρκα,η γνωστη μας μσν βαρκα.Ψαξε εσυ τωρα για το ποιος λαος ειναι υπευθυνος,για αυτες τις ομμοιοτητες.


Τώρα γιατί ένα λατινικό δάνειο προς την ελληνική κατά τον Μεσαίωνα πρέπει να υποκινήσει τέτοια έρευνα, μόνο ο σκαρτάδος καταλαβαίνει...

quote:
skartados

Αυτο που προσπαθω να σου εξηγησω,αλλα δεν θελεις να το καταλαβεις,ειναι οτι λογο της μετατροπης της κο-νο-σου,σε κνωσσου,οδηγουμαστε σε λανθασμενα συμπερασματα για την καταγωγη της λεξης,αρα και των ανθρωπων που τις μιλουσαν.


Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας. Εσύ τον επινόησες, όπως άλλωστε συνηθίζεις να επινοείς φανταστικά, ανεδαφικά σχήματα για να εξηγήσεις γλωσσικά δεδομένα. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις λαστιχοποιημένες θέσεις σου.

quote:
skartados

Ενα τετοιο καταφανεστατο παραδειγμα,ειναι το τοπονυμιο γλας.Ετσι οπως τροποποιηθηκε αυτη η λεξη,ειναι δυσκολο να την καταλαβεις.Ακολουθωντας ομως τον κανονα μου,τα πραγματα ,ξεδιαλυνονται ευκολα.Η αρχικη ελληνικη λεξη λοιπον ηταν σιγουρα γα-λας,η γη-λας.Τωρα ποιες λεξεις εχουν αυτην την ριζα,ειναι περιτο να αναφερθω και μιλαω και για ελληνικες και για ξενες.....


Σιγά μην ήταν και η Γαλατασαράι. Λυπάμαι αλλά τέτοιες απαντήσεις αρμόζουν σε γλωσσικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Γιατί να μην βρούμε και το "λας" στο Ντάλας του Τέξας? Αφού έχει λας ρε συ Σκαρτάδο? Αφού αναλώνεσαι στη φαντασία σου, ποιος ο λόγος να κάνεις εκπτώσεις? Απόλαυσέ το στο φουλ το ρημάδι!

quote:
skartados

Εκει που βγαζεις πραγματικα σπυρια,ειναι οταν σου αποδυκνειω με επιχειρηματα που ουτε σου εχουν περασει ποτε απο το μυαλο,την εκπληκτικη συνεχεια του λαου μας ,μεσα στις χιλιετιες,ηδη απο τα προιστορικα χρονια.


Εκεί που βγάζω σπυριά είναι όταν βλέπω συνέλληνες να πέφτουν θύματα άγνοιας, ψευδοεπιστήμης και των ευσεβών τους πόθων, όπως εσύ καλή ώρα..

quote:
skartados

Κουρήτες χορεύουν γύρω από τον Δία βρέφος (ανάγλυφο σε τερακότα)Στην Ελληνική μυθολογία οι Κουρήτες ήταν Δαίμονες (= Δαΐμονες, ειδήμονες) που η λατρεία τους εντοπίζεται κυρίως στη Φρυγία και στη Κρήτη που κατά παράδοση ονομαζόταν και Κουρήτις.


Οποια πρόσθετα ονόματα κι αν έπαιρνε, ισχύει ό,τι έχω γράψει προηγουμένως.

quote:
skartados

Μα εδω μιλας για αρχαιες γλωσσες....εγω μιλαω για το πως εφτασε ας πουμε η λεξη σκοτλαντ σε εμας και οχι σκοτλαντα ας πουμε.Εφτασε ετσι γιατι αυτοι οι λαοι δεν εχουν καταληκτικο α.Τωρα αν ειχαν καποτε και αυτο εφυγε,πως ακυρωνει αυτο το σκεπτικο μου?Εγω σου εξηγω πως το λαδδα εγινε λαντ.


Εσύ μου φαίνεται τα'χεις μπλέξει και αναλώνεσαι σε σχόλια "γύρω-γύρω όλοι" για το τι λες και τι "εξηγείς". Η ουσία είναι ότι κανένα λαδδα ή λας δεν έγινε λαντ και ότι οι γλώσσες αυτές είχαν ληκτικό α τις εποχές που πρωτοσυναντάμε γραπτώς το land και πολλές έχουν ακόμα (Νορβηγικά, Σουηδικά, Δανέζικα κλπ.) έχοντας παράλληλα πολλά -land στο σχηματισμό τοπωνυμίων τους. Δεν λέω ότι στη συγκεκριμένη λέξη land είχαν ληκτικό -α, όμως το επιχείρημα που πέταξες προηγουμένως ότι το λάδα γινόταν λαντα και κατόπιν λάντ επειδή δεν είχαν ληκτικό α γενικά,...είναι ανακριβές διότι είχαν και αρκετές έχουν ακόμα στο λεξιλόγιό τους ληκτικό α.

quote:
skartados

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το d-ντ ,στην ελληνικη γλωσσα,δεν υπηρχε ποτε πριν την εισοδο σε αυτην τουρκικων λεξεων,ντουλαπι-ντιβανι-νταουλι,κ.τ.λ. και εννοω βεβαια στην αρχη των λεξεων.Τωρα πως θεωρουν καποιοι οτι ετσι προφεροτανε το δ ,δεν μπορω να καταλαβω......


Προφανώς έχεις πολλά να διαβάσεις. Ξεκίνα από τον ακόλουθο δεσμό για αρχή.

Προφορά της κλασικής Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας

quote:
skartados

Ε βεβαια ,εχει δικιο ο μπουρδολογος,το φαυλοκινητο αεικινητο,το ειχαν μονο οι ινδοευρωπαιοι απο το κουργκαν,που επι 2000 χρονια κανανε βολτες σε ολη σχεδον τη μικρουλα εκταση της ευρασιας.Για αυτο αλλωστε τα κατορθωματα τους βρισκονται παντα πρωτο τραπεζι πιστα,στις μυθολογιες ολων των λαων.


Χαίρομαι που άγγιξε φλεβίτσα ο χαρακτηρισμός του συγγραφέα για τα άτομα που πιστεύουν σε τέτοια βιβλία "εκπολιτιστών αιγαίων πρωτοελλήνων στην Ευρασία". Αν και σύντομος, νομίζω είναι αρκετά επιτυχής. Οσο για τις μετακινήσεις λαών Κουργκάν αυτές τεκμηριώνονται στα αρχαιολογικά ευρήματα που δεν έχεις σχεδόν καθόλου μελετήσει, ενώ και οι διασωθέντες μύθοι πλάστηκαν πολύ αργότερα από αυτές τις μετακινήσεις. Οι πρωτοέλληνες εκπολιτιστές μόνο στην παρανόηση της αξίας των μύθων και στη γλωσσική παραμυθολογία των ελληνοκεντρικών παπατζήδων στηρίζεται. Γι'αυτό όλοι αυτοί οι παραμυθατζήδες είναι εκεί που είναι και θα παραμείνουν στη φυσική τους θέση. Στο περιθώριο δηλαδή μακριά από τη σοβαρή επιστημονική έρευνα. Εκεί που τους αξίζει.

quote:
skartados

Πιστευω πως ολοι χρειαζομαστε λιγο γελιο και ευτυχως κατι τετοιοι το προσφερουν απλοχερα.Μας λεει δε οτι οι κιμμεριοι του ομηρου ηταν καποιοι χειμεριοι που ζουσαν στην ηπειρο.Υπαρχει γιορτη της αγιας μπουρδας να του στειλω καμμια γλαστρα?Ολα μεσα στη ζωη ειναι,ακομα και η γραφικοι της θεωριας των κουργκαν.....


Αυτό σε πείραξε? Εδώ ολόκληρος Καπερνάρος έδωσε λύση σε ετυμολογικά προβλήματα που χάνονται στο βάθος της ελληνικής προϊστορίας, ίσως και του 8000 π.Χ.
Πάλι καλά που υπάρχει και αυτό το blog (Εθνολογικά) για να βάζει στη θέση τους τους ευφάνταστους που μέσα στην ελληνοκεντρική τους μεγαλομανία φτιάχνουν στο "ερευνητικό" τους μπλέντερ τερατώδη "πρωτοελληνικά" υβρίδια του τύπου "Ελληνοπελασγολελεγοθρακοαχαιοί".
Πράγματι χρειαζόμαστε το γέλιο φίλε Σκαρτάδο και νομίζω με αυτό τα τελευταία σου "καπερναρικά" ποστ, το χαρίζεις αφειδώς. Χωρίς πλάκα τώρα, μετά από τα τελευταία σου ποστ κατάλαβα πόσο λάθος έκανα που ασχολήθηκα με τις "ετυμολογίες" σου και προσπάθησα να σου δείξω 5 σοβαρά πράγματα πάνω στο θέμα. Είσαι καλός άνθρωπος αλλά δεν υπάρχει ελπίδα συνεννόησης δυστυχώς...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2010, 14:33:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Το ελ που προερχεται απο το πελλας,γινεται και ιλ οπως ιλλυρια-ιλιον,αλλα και ηλ(πηλ),οπως ηλιος,πηλος,πηλιον κ.τ.λ.Ολα αυτα γινονται μεσα στο περιβαλλον των συγγενικων γλωσσων των αυτοχθονων κατοικων του αιγαιου.

--------------------------------------------------------------------------------


Ολα αυτά γίνονται μόνο στο περιβάλλον της φαντασίας σου. Κανένα ελ δεν υπάρχει στο ελληνικό σύστημα παραγωγής λέξεων της ελληνικής."


Γραφει επισης ο αγνωστικ

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Για το ηλ εκτος απο τις λεξεις ηλιος,πηλος,πηλιον,εχουμε φυσικα και τις δηλος,τηλος....ολα αυτα αγνωστα για ποιο λογο συμφωνα με τους φωστηρες.

--------------------------------------------------------------------------------


Δεν υπάρχει λεξη ηλ. Δεν γίνεται ελληνική λέξη να λήγει σε -λ. Αυτόματα καταρρέει όλη η πρόταση λοιπόν.

Εδω τωρα ερχεται το μεγαλο κραξιμο που σου υποσχεθηκα.Μου αρεσει κιολας που λες οτι εγω χανω απο τη μη ενασχοληση μου με τη πραγματικη πορεια της ελληνικης γλωσσας.Εξηγουμαι.

Ενω σου εξηγω οτι το ελ-ηλ-αλ-υλ ειναι η βαση της δημιουργειας δεκαδων λεξεων,δηλαδη η ριζα,σου εξηγω απο που προηλθε,εσυ μου λες οτι δεν υπαρχει λεξη ελ,και οτι δεν υπαρχει ελληνικη λεξη που να τελειωνει σε λ.Αν ειναι δυνατον ,να υπαρχουν ελληνες σημερα,που να μην μπορουνε να ξεχωρισουν την λεξη ,απο τη ριζα.Τι ειναι ομως η ριζα.

Η έννοια "ρίζα" δεν είναι καταρχήν παρά μια γραμματική αφαίρεση, που δηλώνει ότι ένα συγκεκριμένο σύμπλεγμα φθόγγων συνιστά το σημασιολογικό κέντρο μιας λέξης και, απ' όσο γνωρίζουμε, δεν μπορεί να κατατμηθεί περισσότερο από άποψη μορφής και περιεχομένου. Και όταν μιλάμε για προσθήκη ενός επιθήματος σε μια ρίζα, δεν καθορίζουμε την ύπαρξη της ρίζας και του επιθήματος ως αυτόνομων λέξεων.


Θα δωσω και ενα παραδειγμα για να γινω πιο κατανοητος.Φυσικα το παραπανω το αντεγραψα απο νεοελληνικο λεξικο.

Η λεξη μακεδονες εχει τη ριζα μακ,που υπαρχει στις λεξεις μακρος-μακρια-φυσικα συμφωνα με το κανονα που εχω αποδειξει ,γινεται μηκος(δηλαδη το μακ-μηκ),καποια στιγμη φευγει το μ και ας πουμε το μακρη γινεται ακρη,και πολλυ πιθανον το μακ-μηκ,να γινεται και μυκ στις λεξεις μυκονος ,μυκηναι κ.τ.λ.Οπως φυσικα γνωριζουμε,δεν υπαρχει λεξη σκετο μακ,ουτε φυσικα ελληνικη λεξη που να τελειωνει σε κ...


Αγνωστικ ,με την προσπαθεια σου να με κοντραρεις ,πραγματικα με βοηθησες πολυ,στην πρωτογενη μου ερευνα,οπως οταν με εβαλες να σκεφτω ,γιατι η λεξη πλοιο,ξεφευγε απο τον κανονα μου(κατι που οπως απεδειξα,τελικα δεν ισχυει).Πλεον ομως οι δυνατοτητες σου επιασαν ταβανι και εχεις γινει πολλυ ευκολος αντιπαλος,οπως σε αυτην την περιπτωση,η οπως με το λας -λαος και τη διαφορα του με το ελλας-ελλαδος,που δεν αντιληφθηκες οτι αυτο γινοταν γιατι η λεξη ελλας ειναι θηλυκου γενους.Στη συνεχεια,αντιλαμβανομενος τη γκαφα σου,μου ειπες το περιφημο και εγω αυτο σου λεω,οτι δεν προσθεταν το ελ στο λας για να γινει η λεξη θηλ.γενους,οταν ηδη εσυ ο ιδιος εχεις παραδεχτει οτι η λεξη πελλα-ς εχει μεσα της το λας.Εκει δηλ. πως εγινε θηλ.γενους με το πελ?

Εγω λεω πραγματα που δεν εχουν ειπωθει ποτε και φυσικο ειναι καποια στιγμη να παρασυρομαι σε λαθη.Ενα τετοιο λαθος ηταν ο συνδιασμος καπερναουμ-καπερναρος.Γνωριζοντας οτι η καπερναουμ ,ηταν η πολη στην οχθη της λιμνης γεσθημανης,πιστεψα οτι προερχεται απο την λεξη καπετος=λακος.Δεν με αναγκασε η ετυμολογια της λεξης που εδωσαν οι εβραιοι να παραδεχτω το λαθος,αλλα το οτι η πολη αυτη εγινε το 200 π.χ,δηλαδη 1500 χρονια μετα απο το γεγονος της αποικησης της περιοχης απο τους ελληνες κρητες.Ηταν αυτο δε ενα καλο μαθημα που πηρα,γιατι πρεπει να ψαχνουμε περισοτερο οταν λεμε κατι,αν θελουμε να θεωρουμαστε σοβαροι.

Θεωρω ομως οτι αυτο το λαθος δεν μειωνει επουδενει την ερευνα μου την οποια πλεον εχω αποδειξει με παρα παρα πολλα παραδειγματα,και σιγουρα εκανα και θα κανω και αλλα.Απλως σου εδωσε την ευκαιρεια να πουλησεις λιγο τρελα παραπανω.Και αυτο ομως ειναι δεκτο μεσα στην αντιπαραθεση.Τελος παντων περιμενω απο εσενα λιγη προσπαθεια παραπανω στην αντικρουση του βασικου κορμου της θεωρειας και οχι καποιων ανουσιων παραπλευρων κλαδιων της.

Τα υπολοιπα αργοτερα......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2010, 23:01:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Εδω τωρα ερχεται το μεγαλο κραξιμο που σου υποσχεθηκα.Μου αρεσει κιολας που λες οτι εγω χανω απο τη μη ενασχοληση μου με τη πραγματικη πορεια της ελληνικης γλωσσας.Εξηγουμαι.

Ενω σου εξηγω οτι το ελ-ηλ-αλ-υλ ειναι η βαση της δημιουργειας δεκαδων λεξεων,δηλαδη η ριζα,σου εξηγω απο που προηλθε,εσυ μου λες οτι δεν υπαρχει λεξη ελ,και οτι δεν υπαρχει ελληνικη λεξη που να τελειωνει σε λ.Αν ειναι δυνατον ,να υπαρχουν ελληνες σημερα,που να μην μπορουνε να ξεχωρισουν την λεξη ,απο τη ριζα.Τι ειναι ομως η ριζα.


Εσύ μιλάς αυθαίρετα και γενικά για το ελ που γίνεται ηλ χωρίς να προσδιορίζεις τι μέρος του λόγου είναι. Δεδομένου ότι έχεις αναφερθεί και στο παρελθόν σε μονοσύλλαβες λέξεις που σήμαιναν "γη, "τόπος" εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι εννοείς κάθε φορά που αναφέρεσαι σε ένα μικρό λεξιλογικό τεμάχιο. Από κει και πέρα οφείλω να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει ελληνική λέξη που να τελειώνει σε -λ για να έχει καλυφθεί τουλάχιστον η μία περίπτωση. Επίσης τα αλ-ελ-ηλ-υλ προφανώς και δεν είναι καμία βάση για τη δημιουργία δεκάδων λέξεων αφού πάνε πακέτο με πρόσθετα λεκτικά στοιχεία και γράμματα. Κοινώς αν εσύ νομίζεις ότι το ηλ στον ήλιο και το ηλ στο Πήλιο αποτελούν κάποια ιδιαίτερη ρίζα, είσαι γελασμένος. Άρα η αντίρρησή μου δεν έγκειται μόνο στο αν το ελ ή το ηλ το θεωρείς ρίζα ή λέξη, αλλά ότι γενικά έχεις λογιαριάσει λάθος τις πραγματικές ρίζες των λέξεων.

quote:
skartados

Η λεξη μακεδονες εχει τη ριζα μακ,που υπαρχει στις λεξεις μακρος-μακρια-φυσικα συμφωνα με το κανονα που εχω αποδειξει ,γινεται μηκος(δηλαδη το μακ-μηκ),καποια στιγμη φευγει το μ και ας πουμε το μακρη γινεται ακρη,και πολλυ πιθανον το μακ-μηκ,να γινεται και μυκ στις λεξεις μυκονος ,μυκηναι κ.τ.λ.Οπως φυσικα γνωριζουμε,δεν υπαρχει λεξη σκετο μακ,ουτε φυσικα ελληνικη λεξη που να τελειωνει σε κ...


Φυσικά έχει τη ρίζα μακ αλλά η ύπαρξη τέτοιας ρίζας στο Μύκονος και Μυκήναι είναι άλλη μια εσφαλμένη τοποθέτηση. Επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος. Βρίσκεις μερικές λέξεις που να αρχίζουν από ένα μακ και μυκ νομίζοντας ότι έχουν την ίδια ρίζα. Κανένα μ δεν φεύγει από το άκρη. Η λέξη παράγεται από το άκρος και η αρχική ρίζα είναι ακ. Δεν αρκούν λοιπόν τα σοφίσματα του τύπου "φεύγει από εδώ το μ, αλλού μετατρέπεται το μακ σε μυκ". Παίζεις με τις λέξεις παραμορφώνοντας την ιστορία της γλώσσας μας χωρίς να προσδιορίζεις πότε συμβαίνει η κάθε "αλλαγή" που επινοείς.

quote:
skartados

Αγνωστικ ,με την προσπαθεια σου να με κοντραρεις ,πραγματικα με βοηθησες πολυ,στην πρωτογενη μου ερευνα,οπως οταν με εβαλες να σκεφτω ,γιατι η λεξη πλοιο,ξεφευγε απο τον κανονα μου(κατι που οπως απεδειξα,τελικα δεν ισχυει).Πλεον ομως οι δυνατοτητες σου επιασαν ταβανι και εχεις γινει πολλυ ευκολος αντιπαλος,οπως σε αυτην την περιπτωση,η οπως με το λας -λαος και τη διαφορα του με το ελλας-ελλαδος,που δεν αντιληφθηκες οτι αυτο γινοταν γιατι η λεξη ελλας ειναι θηλυκου γενους.Στη συνεχεια,αντιλαμβανομενος τη γκαφα σου,μου ειπες το περιφημο και εγω αυτο σου λεω,οτι δεν προσθεταν το ελ στο λας για να γινει η λεξη θηλ.γενους,οταν ηδη εσυ ο ιδιος εχεις παραδεχτει οτι η λεξη πελλα-ς εχει μεσα της το λας.Εκει δηλ. πως εγινε θηλ.γενους με το πελ?


Δεν τίθεται καν ζήτημα διότι δεν υπάρχει κανένα λας=λίθος στη λέξη Ελλάς και έδωσα την προταθείσα ετυμολογία από τον σπουδαίο Χατζιδάκι μέσω της λέξης Σελλοι. Δεν υπάρχει καμία "αντιπαράθεση" στην οποία να είμαι αντίπαλος. Απλά εσύ διαστρεβλώνεις την ιστορία των λέξεων, την ιστορία της γλώσσας μας και εγώ δίνω τις σωστές ετυμολογίες στηριζόμενος στην κοινή γνώση όπως αυτή διαφυλάσσεται στα λεξικά των ακαδημαϊκών. Κι ο λόγος που το έκανα είναι για τους πιθανούς αναγνώστες που δεν έχουν στην κατοχή τους λεξικά, αν και ένας αναγνωστης με στοιχειώδες μορφωτικό επίπεδο αναφορικά με την ιστορία της ελληνικής, καταλάβαίνει τους παραλογισμούς σου. Ο μοναδικός λόγος που σου καλλιεργείται η ψευδαίσθηση ότι η θεωρία σου είναι αξιόλογη είναι το γεγονός ότι εγώ ασχολήθηκα μαζί της.Κανείς σοβαρός άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις πάνω στο ζήτημα δεν θεωρεί σοβαρή τη "γλωσσική" θεωρία σου ή αλλιώς τη γλωσσική φαντασία σου και δεν πρόκεται να τη θεωρήσει σοβαρή ποτέ.
Τώρα θύμισέ μου πού είπα ότι κάποιο πελλα-ς έχει μέσα του το λας...

quote:
skartados

Θεωρω ομως οτι αυτο το λαθος δεν μειωνει επουδενει την ερευνα μου την οποια πλεον εχω αποδειξει με παρα παρα πολλα παραδειγματα,και σιγουρα εκανα και θα κανω και αλλα.Απλως σου εδωσε την ευκαιρεια να πουλησεις λιγο τρελα παραπανω.Και αυτο ομως ειναι δεκτο μεσα στην αντιπαραθεση.Τελος παντων περιμενω απο εσενα λιγη προσπαθεια παραπανω στην αντικρουση του βασικου κορμου της θεωρειας και οχι καποιων ανουσιων παραπλευρων κλαδιων της.


Δεν χρειάζεται καν προσπάθεια για να αντικρουστεί κάτι που δεν υφίσταται όπως λέξεις πα,να,λα,κα με την έννοια της γης ή και η διαπίστωση στην ελληνική της προϊστορίας δεν άρχιζε λέξη με δύο σύμφωνα. Εσύ προφανώς θα νομίζεις ότι και το ελληνικό αγρός στην προϊστορία ήταν a-ko-ro επειδή έτσι το έγραφαν οι Μυκηναίοι γραφιάδες

Κάποιες άλλες σαθρότητες(να υποθέσω περιφερειακά κλαδιά κι αυτές?) περί βουνών που τους δίνουν το όνομα το όνομα νησος/νάσος έχουν αντικρουστεί πλήρως. Βέβαια χρειάζεται και μια κοινή λογική για να κατανοηθεί η αντίκρουση με την οποία φαίνεται πως μερικοί έχουν τσακωθεί.
Καλή συνέχεια στο διασυρμό της γλώσσας μας.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2010, 10:12:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε αγνωστικ δυστυχως το μονο που κανεις ειναι να προσφερεις μονο στειρα αρνηση.Ενω λοιπον τοσο καιρο μιλαμε μονο για ριζες,των λεξεων,ξαφνικα εσυ το γυρισες στις λεξεις για να δειξεις δηθεν,οτι αυτα που λεω δεν υπαρχουν πουθενα.Για να αποδειξω ποσο διαστρεβλοτης εισαι φερνω παραδειγματα τι εχει ειπωθει στη σελ.6

σκαρταδος

Επισης εγω δεν σου ειπα οτι δεν υπηρχε η λεξη αρ-ιοι (απο την ελληνικη Ρ Ι Ζ Α αρ(γη) οπως εχω δειξει...."


αγνωστικ

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα? Κατ'αρχήν δεν υπάρχει Ρ Ι Ζ Α αρ.

σκαρταδος



Ειναι δυνατον να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος που να μην καταλαβαινει οτι οι λεξεις ναυς-νης,νασος-νησος,ναος-νηος(ναιω=κατοικω)κ.τ.λ. να μην προερχονται απο τη Ρ Ι Ζ Α να-νη-νε που σημαινει τοπος γη (τεχνητη η φυσικη)?


αγνωστικ
....Ειναι δυνατον να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος που να μην καταλαβαινει οτι οι λεξεις ναυς-νης,νασος-νησος,ναος-νηος(ναιω=κατοικω)κ.τ.λ. να μην προερχονται απο τη ριζα να-νη-νε που σημαινει τοπος γη (τεχνητη η φυσικη)? "

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2010, 11:12:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παμε ενδεικτικα να δουμε και τι λεγαμε στη σελ.9

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Εχουμε για παραδειγμα τις Ρ Ι Ζ Ε Σ πα-ρ,λα-ρ ,κα-ρ,δα-ρ ,αλλα εχουμε και τη Ρ Ι Ζ Α αρ που απο μονη της σημαινει γη ,οταν προστεθει φυσικα σε μια συλλαβη,οπως αργος,αρμα,κ.τ.λ.Αυτες οι Ρ Ι Ζ Ε Σ μετατρεπονται και σε ε,π.χ πε-ρ,σε η ,σε υ ,κ.τ.λ.

--------------------------------------------------------------------------------


Ρ Ι Ζ Α αρ=γη, δεν υπάρχει. Και δε μου λες ρε συ Σκαρτάδο...τη γνωστή βρισιά που θα έλεγες ίσως σε έναν καυγά με κάποιον Αρειανό, η οποία παραπέμπει σε τμήμα γεννητικού οργάνου και έχει και αυτή ένα αρ στην αρχή, είναι το αρ για τη γη ή κάποιο άλλο αρ? Ετσι από περιέργεια προσδοκώντας τη βαθυστόχαστη ανάλυσή σου. Μετά λες ότι αυτές οι ρίζες μετατρέπονται σε έ ή σε υ. Αυτό δεν είναι επεξήγηση του κανόνα σου. Αυτό που περιμένω είναι να ξεκαθαρίσει πότε συμβαίνουν αυτές οι αλλάγές? Σε ποια φωνητικά περιβάλλοντα ή τέλος πάντων σε ποια γλωσσικά περιβάλλοντα γενικότερα συμβαίνει αυτό?


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Ομως αυτες οι Ρ Ι Ζ Ε Σ ,πα,λα,κα,να,γινονται και παλ,πελ,πηλ,πυλ αλλα οπως το παρ γινεται και αρ,ετσι το πελλας γινεται ελλας,το πηλος,τηλος,δηλος,πηλος,πηλιον,γινεται και ηλος-ηλιος.Ετσι και το πυλος,πυλη,γινεται η λεξη που επιβεβαιωνει πιο πολλυ απο ολες πλεον τον κανονα,η γνωστη σε ολους μας Υ Λ Η.


Ενω λοιπον λεγονται ολα αυτα,ξαφνικα μη εχοντας τι να πεις,γιατι ηδη εδωσα παρα πολλα στοιχεια,κανεις μια τρομερη κολοτουμπα και αρχιζεις και μιλας για λεξεις και οχι ριζες ελ,πα,να ,κα ,κ.τ.λ.,λες και εγω ειπα ποτε κατι τετοιο.Μαλιστα φτανεις στο σημειο να πεις το εξηςΕσύ μιλάς αυθαίρετα και γενικά για το ελ που γίνεται ηλ χωρίς να προσδιορίζεις τι μέρος του λόγου είναι. Δεδομένου ότι έχεις αναφερθεί και στο παρελθόν σε μονοσύλλαβες λέξεις που σήμαιναν "γη, "τόπος" εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι εννοείς κάθε φορά που αναφέρεσαι σε ένα μικρό λεξιλογικό τεμάχιο. Από κει και πέρα οφείλω να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει ελληνική λέξη που να τελειώνει σε -λ για να έχει καλυφθεί τουλάχιστον η μία περίπτωση"Ας δουνε ολοι οι αναγνωστες τι διαστρεβλωσεις κανεις για να εχεις κατι να πεις.


Τελος παντων ,απο εδω και περα ,να συμετεχεις μονο σε συζητησεις ,οπου θα καταριπτεις την μυθικη εκστρατεια του διονυσου το 5000 π.χ εχοντας μαζι του 50.000 ατομα.Το ευκολο δηλαδη.Να βαζεις δε σε αυτες τις συζητησεις και φωτο απο την σταση των νεκρων με σηκωμενα γονατα ,ως ταφικο εθιμο εισαγωμενο απο το κουργκαν.(ημαρτον που λεει και ο γεωργιου)Ως απαντηση να παιρνεις δε το "εχει βρεθει τετοια σταση στην ελλαδα?"(ξανα μανα ημαρτον ).Αυτες ειναι οι συζητησεις που μπορεις να σταθεις.....δηλαδη σε εσχατη μπουρδολογια....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2010, 15:31:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Τώρα θύμισέ μου πού είπα ότι κάποιο πελλα-ς έχει μέσα του το λας..."

Εδω οταν εδινες τις ερμηνειες απο τον ησυχιο.

αγνωστικ

Στον Ησύχιο πέλας σημαίνει γείτων,εγγύν, πλησίον. Στον ίδιο για το πέλος δίνεις τις έννοιες "μέγα, τεράστιον". Για το πέλλα δίνει την ερμηνεία "Λ Ι Θ Ο Σ".

Απο τη στιγμη που μου το δεινεις ως στοιχειο,το δεχεσαι.Εχουμε την πελλα που ειναι θηλυκου γενους,και εχει ερμηνεια λιθος,καταφανεστατα απο τι λας.Φυσικα αν σημαινε μονο λιθος θα ηταν σκετι λας.Τη σωστη ερμηνεια τη δινει ο γαζης,λεγοντας πελα-πελλα=πατρωον τοπος γη.
Σιγουρα η λεξη προερχεται απο το πελεια-λας(παλια γη).

Πολλοι θεωρουν οτι η ριζα ελ σημαινει φωτεινος.Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.Τα ελ-ηλ-ιλ ειναι ριζες που σημαινουν ,οτι σχετικο με τη γη.Για αυτο εχουμε ολες αυτες τις λεξεις που εχω πει.Οπως ακριβως,απο τη ριζα κα-ρ,εχουμε καρβουνο,καρπος,αλλα και καρυδια,καρδαμο,κ.τ.λ.,ετσι απο την ριζα ελ εχουμε και την ελια.Αρα ελλας -πελλας,=πατροων τοπος γη και οχι φωτεινη πετρα.


Για να ονομασει καποιος ενα τοπο φωτεινο,η σκοτεινο,πρεπει η να προερχεται απο ενα τοπο διαφορετικο,η να εχει ταξιδεψει πολλυ και να εχει μετρο συγκρισης.Οπως την ονομασια της σκοτεινης λας -σκοτλαντ,την εδωσαν οι ελληνες λογο της εντονης διαφορας στην ηλιοφανεια,οπως επισης ο πυθεας ονομασε την βορεια περιοχη θουλη-θολη,κατι που δεν θα μπορουσαν να το κανουν οι ντοπιοι,αν δεν ειχαν μετρο συγκρισης....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2010, 04:55:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Φιλε αγνωστικ δυστυχως το μονο που κανεις ειναι να προσφερεις μονο στειρα αρνηση.Ενω λοιπον τοσο καιρο μιλαμε μονο για ριζες,των λεξεων,ξαφνικα εσυ το γυρισες στις λεξεις για να δειξεις δηθεν,οτι αυτα που λεω δεν υπαρχουν πουθενα.Για να αποδειξω ποσο διαστρεβλοτης εισαι φερνω παραδειγματα τι εχει ειπωθει στη σελ.6


quote:
skartados

Ενω λοιπον λεγονται ολα αυτα,ξαφνικα μη εχοντας τι να πεις,γιατι ηδη εδωσα παρα πολλα στοιχεια,κανεις μια τρομερη κολοτουμπα και αρχιζεις και μιλας για λεξεις και οχι ριζες ελ,πα,να ,κα ,κ.τ.λ.,λες και εγω ειπα ποτε κατι τετοιο.Μαλιστα φτανεις στο σημειο να πεις το εξηςΕσύ μιλάς αυθαίρετα και γενικά για το ελ που γίνεται ηλ χωρίς να προσδιορίζεις τι μέρος του λόγου είναι. Δεδομένου ότι έχεις αναφερθεί και στο παρελθόν σε μονοσύλλαβες λέξεις που σήμαιναν "γη, "τόπος" εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι εννοείς κάθε φορά που αναφέρεσαι σε ένα μικρό λεξιλογικό τεμάχιο. Από κει και πέρα οφείλω να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει ελληνική λέξη που να τελειώνει σε -λ για να έχει καλυφθεί τουλάχιστον η μία περίπτωση"Ας δουνε ολοι οι αναγνωστες τι διαστρεβλωσεις κανεις για να εχεις κατι να πεις.


Εσύ ξεκίνησες λέγοντας: Ετσι για παραδειγμα ,για να εκφρασουν την εννοια της γης ειχαν πολλες συγγενικες μονοσυλλαβες λεξεις.
δα-να -πα-θα-λα-γα κ.τ.λ.
(21/02/2010, 10:42:24, σελ.6)

Και συνέχισες πιο κάτω: Το κα επισης σημαινε κομματι γης και πιθανον ετσι λεγανε τη γη οι καρες.(21/02/2010, 11:02:09)

Αυτή ήταν η αφετηρία του συλλογισμού σου και είτε αναφέρεσαι στη συνέχεια σε ρίζες είτε σε λέξεις που τα έχουν η κριτική εξακολουθεί να έχει νόημα. Εκτός αν αποκηρύσσεις την ύπαρξη τέτοιων λέξεων και τα θεωρείς από δω και στο εξής μόνο ρίζες.

Αν τα θεωρείς μόνο ρίζες πάλι κάνεις λάθος στις περισσότερες περιπτώσεις, σε πολλές από τις οποίες έχουν ήδη δοθεί οι σωστές ρίζες.

quote:
skartados

Τελος παντων ,απο εδω και περα ,να συμετεχεις μονο σε συζητησεις ,οπου θα καταριπτεις την μυθικη εκστρατεια του διονυσου το 5000 π.χ εχοντας μαζι του 50.000 ατομα.Το ευκολο δηλαδη.Να βαζεις δε σε αυτες τις συζητησεις και φωτο απο την σταση των νεκρων με σηκωμενα γονατα ,ως ταφικο εθιμο εισαγωμενο απο το κουργκαν.(ημαρτον που λεει και ο γεωργιου)Ως απαντηση να παιρνεις δε το "εχει βρεθει τετοια σταση στην ελλαδα?"(ξανα μανα ημαρτον ).Αυτες ειναι οι συζητησεις που μπορεις να σταθεις.....δηλαδη σε εσχατη μπουρδολογια....


Δεν θυμάμαι πού είχε γίνει αυτή η στιχομυθία και αν είχα υποστηρίξει ότι την στάση αυτή την έφεραν οι Κουργκάνοι στην Ελλάδα ή αν είχα μιλήσει γενικά για εδάφη που μετακινήθηκαν χωρίς όμως να τα προσδιορίσω. Αφού φαίνεται οι ανασκαφές είναι αγαπημένο σου χόμπυ και κρατάς τα ποστ σε μπλοκάκι, μπορείς να μου φρεσκάρεις λίγο τη μνήμη για το τι ακριβώς είχε ειπωθεί και πού?
Τέλος πάντων με την επισήμανση τόσων σφαλμάτων στις ετυμολογίες σου και την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων αρχαιολογικής φύσεως για τους λαούς κουργκάν είναι φανερό ότι έχω προσφέρει όσα δεν μπορείς και δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις ποτέ όσο πνίγεσαι στην ελληνοκεντρική φαντασίωση.

quote:
skartados

Απο τη στιγμη που μου το δεινεις ως στοιχειο,το δεχεσαι.Εχουμε την πελλα που ειναι θηλυκου γενους,και εχει ερμηνεια λιθος,καταφανεστατα απο τι λας.Φυσικα αν σημαινε μονο λιθος θα ηταν σκετι λας.Τη σωστη ερμηνεια τη δινει ο γαζης,λεγοντας πελα-πελλα=πατρωον τοπος γη.
Σιγουρα η λεξη προερχεται απο το πελεια-λας(παλια γη).


Καλά είχα καταλάβει ότι αναφέρεσαι σε ερμηνεία όταν είπες "έχει μέσα του του λας". Φυσικά κανένα λας δεν είναι αυτονόητο στη λέξη και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι για τη λέξη λίθος μπορεί μια γλωσσα να έχει παραπάνω από μία λέξεις ή ότι μια λέξη μπορεί από ένα σημείο και μετά να πάρει μια νέα έννοια. Π.χ. η λέξη πέλλα στην Ιλιάδα σήμαινε "καρδάρα" (Ιλιάδα, Π.642) και όχι λίθος. Αν τα πράγματα ήταν τόσο σίγουρα όπως τα θεωρείς θα στο ανέφερε ο Γαζής, ο Ησύχιος και όποιος άλλος "αμερόληπτος" εμπιστεύεσαι ότι η λέξη προέρχεται από το "πελεια-λας".

Και πέλεια λας γιατί σημαίνει παλιά γη και όχι "γη της άγριας περιστεράς" εφόσον πέλεια=άγρια περιστερά? Βάζε τόνους καλύτερα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Και γιατί να μη χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα ελληνική λέξη γη/γαία αλλά ντε και καλά να μετατραπεί το λας σε θηλυκό?

Κατάλαβέ το...όπου βλέπεις ένα λας δεν σημαίνει ότι είναι το αρχαίο λας=λίθος. Στον τεράστιο λεξιλογικό όγκο μιας γλώσσας όπως η ελληνική θα βρίσκεις ένα λας που ετυμολογικά δεν έχει σχέση με την αρχαία λέξη για το λίθο. Εσύ είσαι ικανός να μας πεις ότι και το Λασίθι έχει λας ή και ο Μανωλάς

quote:
skartados

Πολλοι θεωρουν οτι η ριζα ελ σημαινει φωτεινος.Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.Τα ελ-ηλ-ιλ ειναι ριζες που σημαινουν ,οτι σχετικο με τη γη.Για αυτο εχουμε ολες αυτες τις λεξεις που εχω πει.Οπως ακριβως,απο τη ριζα κα-ρ,εχουμε καρβουνο,καρπος,αλλα και καρυδια,καρδαμο,κ.τ.λ.,ετσι απο την ριζα ελ εχουμε και την ελια.Αρα ελλας -πελλας,=πατροων τοπος γη και οχι φωτεινη πετρα.


Πράγματι δεν υπάρχει ρίζα ελ=φως, αλλά ενώ ξεκινάς καλά στη συνέχεια κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο μπλέκοντας λέξεις με αβέβαιη ετυμολογία (κάρδαμο), λέξεις που είναι δάνεια από τη λατινική του Μεσαίωνα (κάρβουνο) χωρίς να εμπεριεχουν ελληνική ρίζα(αφού είναι ξενικό δάνειο), λέξεις των οποίων τη ρίζα δίνεις λάθος (καρπός-εφόσον το "π" είναι μέρος της ρίζας) και μόνο η λέξη καρυδιά μπορεί να έχει ρίζα καρ, αν και δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι η λέξη είναι ελληνικής αρχής. Καμία ρίζα ελ για τη γη δεν υπάρχει στην ελιά(μη ελληνική λέξη) και η σχέση Ελλάς-πελλας είναι βγαλμένη από το ίδιο ρεσιτάλ λαθών και βιαστικών αξιολογήσεων των δεδομένων εκ μέρους σου που όποτε θες αφαιρείς γράμματα από λέξεις, άλλοτε προσθέτεις σε φανταστικές ρίζες μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

quote:
skartados

Για να ονομασει καποιος ενα τοπο φωτεινο,η σκοτεινο,πρεπει η να προερχεται απο ενα τοπο διαφορετικο,η να εχει ταξιδεψει πολλυ και να εχει μετρο συγκρισης.Οπως την ονομασια της σκοτεινης λας -σκοτλαντ,την εδωσαν οι ελληνες λογο της εντονης διαφορας στην ηλιοφανεια,οπως επισης ο πυθεας ονομασε την βορεια περιοχη θουλη-θολη,κατι που δεν θα μπορουσαν να το κανουν οι ντοπιοι,αν δεν ειχαν μετρο συγκρισης....




Οι περιοχές δεν παίρνουν ονόματα μόνο από τη διάρκεια σκοτεινού ή φωτεινού τοπίου και προφανώς επειδή βλέπεις ένα σκοτ στην ξένη λέξη ορμώμενος από μια ερασιτεχνική λογική που συγκρίνει επιφανειακά "με το μάτι" νομίζεις ότι το σκοτ, είναι το θέμα της ελληνική λέξης για το σκοτος/σκτοεινός. Τέλος πάντων εκτός από την ανυπαρξία λέξης λαντ στην ελληνική(η σοφιστεία περί της πετσοκομένης Ατλαντίδας κρίθηκε ήδη ανεπιτυχής) θα μπορούσαν να την ονομάσουν σκότια ή σκοτεινή γη/γαία. Αυτή η μανία σου με το λας για τα τοπωνύμια είναι πρωτοφανής. Γενικά δεν φαίνεται να το χρησιμοποιύσαν σχεδόν καθόλου για τοπωνύμια.

Ορίστε και η πραγματική ετυμολογία της Σκωτίας.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%B1

Προέρχεται από το λατινικό Scoti, αγνώστου προελεύσεως, που αναφερόταν στους Γαλάτες της Ιβερνίας (σημερινή Ιρλανδία).

Αβέβαιη είναι και η ετυμολογία της Θούλης

http://www.infoplease.com/dictionary/brewers/thule.html

Τέλος πάντων νομίζω ότι η πρότασή σου για την ετυμολογία της Σκωτίας θα μπορούσε να μπει επάξια σε ένα επιστημονικό γλωσσολογικό βιβλίο με παραδείγματα ερασιτεχνικής, αντιεπιστημονικής ετυμολογίας. Αμφιβάλλω αν υπάρχει αναγνώστης με στοιχειώδη λογική που να μην του προκλήθηκε θυμηδία. Και μετά μας φταίνει οι Σκοπιανοί ή οι Τούρκοι που διαστρεβλώνουν την ιστορία...την ώρα που μερικοί Ελληνες κάνουν το ίδιο για άλλους λαούς...
Μας φταίει ο Μπερνάλ και η Μαύρη Αθηνά που καταφεύγει σε παρετυμολογίες την ώρα που εμείς ανακαλύπτουμε φανταστικές πανάρχαιες ελληνικές λέξεις στη βόρεια Ευρώπη ακολουθώντας την ίδια φτωχή αφροκεντρική "λογική" όντας άσχετοι από γλωσσολογία και ετυμολογία...


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2010, 12:23:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Καμία ρίζα ελ για τη γη δεν υπάρχει στην ελιά(μη ελληνική λέξη)"


Φυσικα και υπαρχει η ριζα ελ στην ελια.Απο την ιδια ριζα προερχονται και οι λεξεις ελος=βαλτος,ελξη-ελκω και οντας σιγουρος οτι θα βρω και τοπονυμια τετοια ανοιξα στη τυχη το ομηρικο λεξικο του ευσταθιου.Ας δουμε τι βρηκα.....


Ελαια-πολη της αιολικης


Ελαια-υλη γαμμικης κλινης

ελαναι-λαμπαδες εκ καλαμης δεσμης γινομενα


Ελασων-πολη


ελατη-δεντρον

ελαν-αντι του υπαγειν και εξελαυνειν και αντι του εις υψους ανατεινειν(δικο μου αυτο,εξου και ελατηριον) και ελαν σιδηρον το εργαζεσθαι,και ελαν τειχος το εκτεινειν,και ελαν ταφρον το ενορυτειν,και ελαν το διωκειν.

Ελεα-πολη της ιταλιας


Ελη-η εξ ηλιου θερμη


ελος-πολη της λακωνικης


ελικη-πολη της ιωνικης.

Βλεπουμε λοιπον οτι η ριζα ελ ,σημαινει χρησιμοποιειται σε σχεση με τη γη αναμφισβητητα,οπως ακριβως και το ηλ-ηλιος και το υλ-υλη.


Το κακο ομως ειναι οτι αυτη την παναρχαια ελληνικη ριζα,που εδωσε την ονομασια στην ιδια τη χωρα που ζουμε,καθως και στο πιο ιερο και ευλογημενο δεντρο,καποιοι πορευομενοι ως δουρειοι ιπποι του ελληνισμου,ειτε ηθελημενα,ειτε αθελα,την εχουν ξεφτυλισει ,μιλωντας για τους ελ και οτι μπουρδα τους ερθει στο μυαλο τους.Φυσικα κατι τετοιοι,χριζουν ιδιαιτερης προβολης,μια και ειναι η μεγαλυτερη δυσφημηση για τον ελληνισμο.Γνωστη τακτικη που εφαρμοζεται και σημερα με την περιπτωση της εκκλησιας.Εχουν βρει οι σκοταδιστες στο προσωπο του ανθιμου,τον μεγαλυτερο εφιαλτη,και προβαλωντας τις γελοιες θεσεις του,καταφερνουν να διασπασουν τη σχεση λαου εκκλησιας.Και ομως οι περισσοτεροι δηθεν ελληνικεντρικοι,ασπαζονται τις θεσεις αυτου του πιονιου και οχι τις θεσεις του αρχιεπισκοπου ,που ειναι οι πραγματικα ελληνικες θεσεις.Αυτα που λεω ειναι για λιγους,ας ελπισουμε οτι καποτε θα ξυπνησει ο ελληνικος λαος και θα απαξιωσει τους γραφιαδες των ελ και αυτους που λενε στο ονομα του χριστου οτι μαυρισε ο τοπος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2010, 13:20:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Πέρα από το γεγονός ότι η υπόθεσή σου για την ανυπαρξία ελληνικών λέξεων στην προϊστορία που να άρχιζαν με δύο σύμφωνα είναι αυθαίρετη και δεν στηρίζεται κυριολεκτικά πουθενά,"

Θα δοσω ενα παραδειγμα για να καταλαβουν ολοι τι ακριβως λεω.Εχουμε λοιπον τη λεξη δρασκελια.Αυτη τη λεξη ειναι ευκολο να την ερμηνευσουμε ,μια και σημαινει το εδαφος-την αποσταση,απο το ανοιγμα των ποδιων-σκελων.Αρα εχουμε το δρα και το σκελος.Γνωριζουμε ομως οτι η ριζα για το εδαφος ειναι δα που γινεται δα-ρ και οχι δρα.Για να μην παρεξηγηθω,δεν λεω οτι υπηρχε η λεξη δαρσκελια που εγινε δρασκελια.Αυτο που λεω ειναι οτι αν αυτη η λεξη δημιουργοταν το 3000 π.χ στην ελλαδα,θα ηταν δαρσκελια.Μπορει να εμενε μεχρι σε εμας με αυτη τη μορφη,μπορει και οχι.

Γραφει ο αγνωστικ


είναι εντελώς αφελές να πιστεύεις ότι αδυνατούσαν να καταλάβουν τις γλώσσες των προελλήνων ή γειτονικών βαρβαρικών λαών επειδή αυτοί είχαν μετατρέψει τα πα και κα σε πρα ή κρα. "


Την απαντηση θα στη δωσω παλι μεσα απο τα λεξικα.


Λεξ. φωτιου


Καρβαρος-βαρβαρος.Για ακομη μια φορα δικαιωνομαι σε αυτο που ειχα υποψιαστει.....οτι λογο των καρ-παρ-δαρ κ.τ.λ. τους ονομαζαν ετσι.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2010, 20:41:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

skartados

Δηλαδη με λιγα λογια μας λες ,πως οι κουρητες που ζουσαν στη κρητη,ετυμολογικα ,δεν ειχαν καμμια σχεση με τους κρητες και τη κρητη.Πλεον η εθελοτυφλια σου ,εχει μετετραπει σε ανιατη παθηση.....

--------------------------------------------------------------------------------


Οχι ακριβώς. Σου εξηγώ την ετυμολογία και προσθέτω ότι γενικά είναι ατεκμηρίωτο και παροδηγητικό να διαλέγεις έναν από τους πολλούς ετερογενείς πληθυσμούς ή μυθικές φιγούρες που φέρεται να κατοίκησαν την Κρήτη και να επαφίεσαι στην περιστασιακή και επιφανειακή ομοιότητα του ονόματος του νησιού με τον εν λόγω λαό ή μυθικό χαρακτήρα.

Ποια ετυμολογια εξηγεις?Τι εννοεις επιφανειακη ομμοιοτητα μεταξυ κουρητηις-κρητης-κουρητες-κρητες?Τα πραγματα ειναι απλα.Το νησι ονομαζοταν κουρητη και οι κατοικοι του κουρητες -κρητες ,η ετεοκουρητες-ετεοκρητες.Απλως λογο του μυθικου μινωα,εμεις τους λεμε μινωιτες.Απο αυτο το ονομα ,προηλθε και η ονομασια κουροι,πραγμα που αποδυκνειει την ελληνικοτητα των μινωιτων ετεοκουρητων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2010, 21:04:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Και γιατί να μη χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα ελληνική λέξη γη/γαία αλλά ντε και καλά να μετατραπεί το λας σε θηλυκό?

Κατάλαβέ το...όπου βλέπεις ένα λας δεν σημαίνει ότι είναι το αρχαίο λας=λίθος. Στον τεράστιο λεξιλογικό όγκο μιας γλώσσας όπως η ελληνική θα βρίσκεις ένα λας που ετυμολογικά δεν έχει σχέση με την αρχαία λέξη για το λίθο. Εσύ είσαι ικανός να μας πεις ότι και το Λασίθι έχει λας ή και ο Μανωλάς"


Η λεξη γη δεν χρησιμοποιειται πουθενα ως δευτερο συνθετικο για να εκφρασει τοπο.τη βρισκουμε μονο σαν πρωτο στις λεξεις γηλοφος-γαλας(γλας) και ισως και σε αλλες ,που τωρα δεν εχω υποψην μου.

Οσον αφορα τη λεξη λας ,υπαρχει στη λακωνια,στην λεξη ελλας-καλας-ταλας-θαλασσα-πελλα και σιγουρα και στο λαντ των ξενων.Καθε αλλη αποψη ειδικα για τη λεξη ελλας,ανηκει μονο σε περιθωριακες αντιεπιστημονικες σκεψεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2010, 01:22:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Αλλωστε και οι Ελληνες διέθεταν πολυάριθμες λέξεις που εμπίπτουν και στις δύο κατηγορίες (δηλαδή να αρχιζουν από δύο σύμφωνα ή σύμφωνο+φωνήεν), αλλά και οι Κάρες ή Φρύγες. Επομένως το κριτήριο που θεωρείς βασικό για την έλλειψη κατανόησης μεταξύ ελληνόφωνων και βαρβαρόφωνων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια δική σου σοφιστεία. "


Ναι ρε συ αγνωστικ ,αλλα ποτε?Την πρωτη χιλλιετια π.χ.Εγω μιλαω για πριν τουλαχιστον 1500 χρονια.Αυτο που σου λεω βασικα ειναι οτι δεν υπαρχουν ριζες που να αρχιζουν απο 2 συμφωνα.Ενω βλεπεις οτι σε αυτο το συμπερασμα(οχι μονο για την αρχη των λεξεων ,αλλα γενικα),εχουν φτασει και οι μελετητες της μινωικης γλωσσας,μεσω της γραμμικης β,δεν μου λες ρε συ σκαρταδο,αυτο που λες το εχουν πει και οι γλωσσολογοι,εστω για τα κρητικα,αλλα κανεις στειρα αντιπαραθεση.


Γραφει ο αγνωστικ



Εσύ ξεκίνησες λέγοντας: Ετσι για παραδειγμα ,για να εκφρασουν την εννοια της γης ειχαν πολλες συγγενικες μονοσυλλαβες λεξεις.
δα-να -πα-θα-λα-γα κ.τ.λ.(21/02/2010, 10:42:24, σελ.6)

Και συνέχισες πιο κάτω: Το κα επισης σημαινε κομματι γης και πιθανον ετσι λεγανε τη γη οι καρες.(21/02/2010, 11:02:09)"

Μα και τωρα αυτο σου λεω ,οτι το κα σημαινει κομματι γης,ως ριζα ομως οχι απο μονο του.Οπως σου ειπα και για το αρ,οταν ομως προστεθει σε αυτο μια συλαβη.Δηλαδη ,το αρ ειναι ριζα,οπως και ολα τα υπολοιπα.Πιστευω πως ημουν τοσο καιρο αρκετα ξεκαθαρος.Για αυτο και σου ελεγα οτι στη ριζα λα προσθεσαν το ας και εγινε λαας-λας(λιθος).Στη ριζα πα,προσθεσαν το ν και εγινε παν,ολα(ολη η γη),ετσι ονομασαν και το θεο (παν) καθως και ολους τους ζωντες οργανισμους(πανις).Στη ριζα να ,προσθεσαν το υς και εγινε ναυς,το ος και εγινε ναος,το σος και εγινε νασος κ.τ.λ. ,τα εχω πει εξαλου πολλες φορες.

Γραφει ο αγνωστικ

Δεν θυμάμαι πού είχε γίνει αυτή η στιχομυθία και αν είχα υποστηρίξει ότι την στάση αυτή την έφεραν οι Κουργκάνοι στην Ελλάδα ή αν είχα μιλήσει γενικά για εδάφη που μετακινήθηκαν χωρίς όμως να τα προσδιορίσω. Αφού φαίνεται οι ανασκαφές είναι αγαπημένο σου χόμπυ και κρατάς τα ποστ σε μπλοκάκι, μπορείς να μου φρεσκάρεις λίγο τη μνήμη για το τι ακριβώς είχε ειπωθεί και πού?
Τέλος πάντων με την επισήμανση τόσων σφαλμάτων στις ετυμολογίες σου και την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων αρχαιολογικής φύσεως για τους λαούς κουργκάν είναι φανερό ότι έχω προσφέρει όσα δεν μπορείς και δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις ποτέ όσο πνίγεσαι στην ελληνοκεντρική φαντασίωση."


Την φωτογραφια αυτη,την ειδα πριν λιγες μερες,οταν εψαχνα να δω τι εχει ειπωθει σε παρομοιες συζητησεις εδω στο εσωτερικα,σε ενα θεμα(δεν θυμαμαι πιο)που συνομιλουσες με καποιον με το ονομα αδιαβαστος.Οπως καταλαβαινεις,εχω ψιλοπορωθει με το ιντερνετ στα ψιλογεραματα,και τρωω ουκ ολιγο κραξιμο ειδικα απο τη γυναικα μου.


Οσον αφορα στο αν εχεις προσφερει στη συζητηση,πριν απο εσενα το εχω παραδεχτει εγω ο ιδιος,λεγοντας μαλιστα οτι ειναι κριμα που εγινε το νουμερο 2 και εχει χασει η συζητηση την προηγουμενη υψηλη αναγνωσιμοτητα,που ειχε.Εγω φιλε μου ξερω να αναγνωριζω και να εκτιμω.Απλως πιστευω οτι εδω ειναι το ταβανι σου.


Γραφει ο αγνωστικ


Και πέλεια λας γιατί σημαίνει παλιά γη και όχι "γη της άγριας περιστεράς" εφόσον πέλεια=άγρια περιστερά? Βάζε τόνους καλύτερα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις."

Αν αρχισω να βαζω τονους ,θα κανω μια ωρα να γραψω μια παραγραφο.Ξερω οτι ειναι και αντιαισθητικο και δυσκολονοητο καποιες φορες,αλλα οπως ειπες πολλυ σωστα ,δεν ειναι ολα για ολους.

Γραφει ο αγνωστικ

Ορίστε και η πραγματική ετυμολογία της Σκωτίας.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%B1

Προέρχεται από το λατινικό Scoti, αγνώστου προελεύσεως, που αναφερόταν στους Γαλάτες της Ιβερνίας (σημερινή Ιρλανδία)."

Ακριβως απο εκει που υπαρχουν οι παραδοσεις για αφιχθεντες ελληνες.Τωρα και αν ειμαι βεβαιος 1000%.Προσεξε ομως ,εγω δεν λεω οτι οι σκωτσεζοι και οι ιρλανδοι ειναι ελληνες.Λεω ομως οτι επηρεαστηκαν πολυ απο αυτους λογο των εμπορικων σχεσεων που ειχαν .Για αυτο ομως προτιθεμαι να ανοιξω καινουριο θεμα,με πολλα στοιχεια,οχι απο πηγες τυπου δαυλου οπως νομιζεις.....

Τα υπολοιπα που ειναι αρκετα ,αργοτερα.



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2010, 08:33:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Βλεπουμε λοιπον οτι η ριζα ελ ,σημαινει χρησιμοποιειται σε σχεση με τη γη αναμφισβητητα,οπως ακριβως και το ηλ-ηλιος και το υλ-υλη.


quote:
skartados

Φυσικα και υπαρχει η ριζα ελ στην ελια.Απο την ιδια ριζα προερχονται και οι λεξεις ελος=βαλτος,ελξη-ελκω και οντας σιγουρος οτι θα βρω και τοπονυμια τετοια ανοιξα στη τυχη το ομηρικο λεξικο του ευσταθιου.Ας δουμε τι βρηκα.....


Δυστυχώς εξακολουθείς να αναλώνεσαι στη μπακάλικη ερασιτεχνική μέθοδο ανοίγματος λεξικού και προσκόμισης λέξεων που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα ή περίπου τα ίδια γράμματα νομίζοντας ότι όλες αυτές είναι ομόρριζες έχοντας μάλιστα την ίδια σημασία στο ριζικό τους μέρος. Για να ενισχύσεις την ερασιτεχνική μέθοδο βάζεις στο παιχνίδι την υπεραπλουστευτική γενικότητα της "σχέσης με τη γη" για να αισθάνεσαι καλυμμένος αφού αν λαστιχοποιούμε τις έννοιες, σχέση με τη γη μπορεί να έχει οποιαδήποτε λέξη. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη σφαλερότητα της συγκεκριμένηες μεθόδου από μόνος σου δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. Παίρνεις λέξεις άγνωστης ετυμολογίας (ελατη), λέξεις με διαφορετική ρίζα όπως το έλκω(η ρίζα είναι σελκ-) και παρότι το λεξικό σου δεν τα θεωρεί ομόρριζα, νομίζεις ότι έκανες άλλη μια μεγάλη ανακάλυψη που δεν την διέκριναν οι γλωσσολόγοι και οι λεξικογράφοι. Γιατί παραμυθιάζεις τον εαυτό σου τόσο εύκολα?

quote:
skartados

Θα δοσω ενα παραδειγμα για να καταλαβουν ολοι τι ακριβως λεω.Εχουμε λοιπον τη λεξη δρασκελια.Αυτη τη λεξη ειναι ευκολο να την ερμηνευσουμε ,μια και σημαινει το εδαφος-την αποσταση,απο το ανοιγμα των ποδιων-σκελων.Αρα εχουμε το δρα και το σκελος.Γνωριζουμε ομως οτι η ριζα για το εδαφος ειναι δα που γινεται δα-ρ και οχι δρα.Για να μην παρεξηγηθω,δεν λεω οτι υπηρχε η λεξη δαρσκελια που εγινε δρασκελια.Αυτο που λεω ειναι οτι αν αυτη η λεξη δημιουργοταν το 3000 π.χ στην ελλαδα,θα ηταν δαρσκελια.Μπορει να εμενε μεχρι σε εμας με αυτη τη μορφη,μπορει και οχι.


Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Η ορθή ετυμολογία του εδάφους δόθηκε νωρίτερα για όποιον ενδιαφερόμενο(εσύ φαίνεται κρατάς στη θέση τους τις παρωπίδες), ενώ και η δρασκελιά ανάγει την προέλευσή της στο μεσαιωνικό διασκελίζω με πιθανή επίδραση του μεσαιωνικού "δράμω"(τρέχω).

quote:
skartados

Την απαντηση θα στη δωσω παλι μεσα απο τα λεξικα.

Λεξ. φωτιου

Καρβαρος-βαρβαρος.Για ακομη μια φορα δικαιωνομαι σε αυτο που ειχα υποψιαστει.....οτι λογο των καρ-παρ-δαρ κ.τ.λ. τους ονομαζαν ετσι.....


Αυτό δεν είναι ούτε το 1/10 μιας πειστικής απάντησης. Το ότι μπορεί να υπάρχει ένας τύπος "κάρβαρος" στην ελληνική που να προσδιόριζε τον βάρβαρο(αλήθεια πόσο συχνά χρησιμοποιείται για να την θεωρήσουμε καίριας σημασίας για την έρευνα?) είναι αιτία για την έλλειψη κατανόησης ενός καρ, παρ ή δαρ στις γλώσσες καμιάς 15-αριάς λαών που θεωρούνται βαρβαρικοί? Σκέψου λίγο πιο έξυπνα και όχι τόσο κουτσουρεμένα και περιοριστικά. Ανοιξε τώρα και ένα λεξικό να δεις πόσες ελληνικές λέξεις θα βρεις από καρ, δαρ και παρ.
Το άσχημο είναι πως με τόσο φτωχές απαντήσεις πραγματικά νομίζεις ότι δικαιώνεσαι....
Με κάτι απαντήσεις σαν την παραπάνω μου ενισχύεις την άποψη ότι δεν άξιζε να ασχοληθώ με τις θεωρίες σου καταναλώνοντας πολύτιμο χρόνο...

quote:
skartados

Ποια ετυμολογια εξηγεις?


Των Κουρητων από τη λέξη κούρος.

quote:
skartados

Τι εννοεις επιφανειακη ομμοιοτητα μεταξυ κουρητηις-κρητης-κουρητες-κρητες?


Πίστευα ότι δεν θα χρειαζόταν εξήηγηση αυτό. Επιφανειακή ομοιότητα εννοώ ότι οι λέξεις λόγω σημαντικού αριθμού όμοιων φθόγγων σε ξεγελούν οδηγώντας σε στο συμπερασμα ότι σχετίζονται ετυμολογικά οπωσδήποτε, κάτι ανεπιβεβαίωτο γλωσσολογικά.

quote:
skartados

Τα πραγματα ειναι απλα.Το νησι ονομαζοταν κουρητη και οι κατοικοι του κουρητες -κρητες ,η ετεοκουρητες-ετεοκρητες.Απλως λογο του μυθικου μινωα,εμεις τους λεμε μινωιτες.Απο αυτο το ονομα ,προηλθε και η ονομασια κουροι,πραγμα που αποδυκνειει την ελληνικοτητα των μινωιτων ετεοκουρητων.


Δεν είναι τόσο απλά διότι η πηγή που έφερες σου έδινε την ονομασία Κουρήτις(και όχι Κουρήτη) ως πρόσθετη ονομασία χωρίς να επιχειρεί την ετυμολογική σύνδεση που έκανες προφανώς λόγω της επιφανειακής ομοιότητας. Τους ετεοκουρητες πού τους βρήκες πάλι? Φυσικά καμιά ελληνικότητα των πραγματικών Μινωιτών(2800π.Χ.-1450π.Χ.) δεν αποδεικνύεται από την λανθασμένη ετυμολογία που δίνεις (Οι Κουρήτες προέρχονται από το κούρος και όχι το αντίστροφο) αλλά και επειδή οι μύθοι των Κουρήτων της Κρήτης πλάστηκαν τη μεταμινωική εποχή, για την ακρίβεια την "μεταθεογονική" εποχή όταν ο γνήσιος μινωικός πολιτισμός είχε σβήσει πριν τουλάχιστον 500 χρόνια. Προφανώς έχεις μπλέξει του μεταγενέστερους Ελληνες Κρήτες, τους μεταγενέστερους μυθικούς Κουρήτες με τους πραγματικούς Μινωίτες της παλαιότερης Εποχής του Χαλκού.

quote:
skartados

Η λεξη γη δεν χρησιμοποιειται πουθενα ως δευτερο συνθετικο για να εκφρασει τοπο.τη βρισκουμε μονο σαν πρωτο στις λεξεις γηλοφος-γαλας(γλας) και ισως και σε αλλες ,που τωρα δεν εχω υποψην μου.


Στον Γλα δεν τη βρίσκουμε. Εκτός αν λάβουμε στα σοβαρά τους φανταστικούς σου κανόνες και ξεχειλώσουμε τη φαντασία μας...
Το ερώτημα παραμένει ελαφρώς τροποιημένο: γιατί να μη νχρησιμοποιήσουν της λέξη γη/γαία ως πρώτο συνθετικό(αφού το θέτεις έστι) αλλά ντε και καλά να μετατραπεί το λας σε θηλυκό?

quote:
skartados

Οσον αφορα τη λεξη λας ,υπαρχει στη λακωνια,στην λεξη ελλας-καλας-ταλας-θαλασσα-πελλα και σιγουρα και στο λαντ των ξενων.Καθε αλλη αποψη ειδικα για τη λεξη ελλας,ανηκει μονο σε περιθωριακες αντιεπιστημονικες σκεψεις.


Κανένας λας=λίθος δεν υπάρχει στις παραπάνω λέξεις και ειδικά η περίπτωση με το λαντ καταντά πλέον κωμική. Μην αυτοπαραμυθιάζεσαι και μην εκτίθεσαι τόσο πολύ με την καταφυγή στην πιο ευφάνταστη παρετυμολογία. Δεν μπορείς εσύ να κατηγορείς τους γλωσσολόγους για αντιεπιστημονικές απόψεις τη στιγμή που δεν είσαι καθόλου σχετικός με το αντικείμενο. Αυτό ξεπερνάει και τα όρια της γραφικότητας.

Οσο για το λας και αυτό έμπαινε στην αρχή λέξεων όπως λατομος(λας+τέμνω), λατομία, λατομείον κλπ...
Γενικά ο σχηματισμός τοπωνυμίων με το λας και το γη πρέπει να ήταν εξαιρετικά σπάνιος στην ελληνική(εκτός αν αρχίσεις τη μυθοπλαστική λαστιχοποίηση με τα γα,δα,πα,να)...

quote:
skartados

Ναι ρε συ αγνωστικ ,αλλα ποτε?Την πρωτη χιλλιετια π.χ.Εγω μιλαω για πριν τουλαχιστον 1500 χρονια.Αυτο που σου λεω βασικα ειναι οτι δεν υπαρχουν ριζες που να αρχιζουν απο 2 συμφωνα.Ενω βλεπεις οτι σε αυτο το συμπερασμα(οχι μονο για την αρχη των λεξεων ,αλλα γενικα),εχουν φτασει και οι μελετητες της μινωικης γλωσσας,μεσω της γραμμικης β,δεν μου λες ρε συ σκαρταδο,αυτο που λες το εχουν πει και οι γλωσσολογοι,εστω για τα κρητικα,αλλα κανεις στειρα αντιπαραθεση.


Για όσο παλιά και να μιλάς δεν τεκμαίρεται από πουθενά ο ισχυρισμός σου. Αυτό που έχουν υποθέσει οι γλωσσολόγοι για τη Μινωική γλωσσα δεν αφορά την ελληνική, ούτε της μυκηναϊκής περιόδου ούτε της προϊστορικής. Η κοινή δομή και οι κοινές ρίζες της ελληνικής με τις λοιπές ΙΕ γλωσσες δεν αφήνουν περιθώριο για τέτοιο συμπέρασμα..
Να προσθέσω ότι αν πράγματι η μινωική απέφευγε τα συμφωνικά συμπλεγματα δεν σημαίνει ότι δεν θα άρχιζαν κάποιες μινωικές λέξεις με δύο σύμφωνα αλλά ότι θα σπάνιζε σαν περίπτωση.

quote:
skartados

Μα και τωρα αυτο σου λεω ,οτι το κα σημαινει κομματι γης,ως ριζα ομως οχι απο μονο του.Οπως σου ειπα και για το αρ,οταν ομως προστεθει σε αυτο μια συλαβη.Δηλαδη ,το αρ ειναι ριζα,οπως και ολα τα υπολοιπα.Πιστευω πως ημουν τοσο καιρο αρκετα ξεκαθαρος.Για αυτο και σου ελεγα οτι στη ριζα λα προσθεσαν το ας και εγινε λαας-λας(λιθος).Στη ριζα πα,προσθεσαν το ν και εγινε παν,ολα(ολη η γη),ετσι ονομασαν και το θεο (παν) καθως και ολους τους ζωντες οργανισμους(πανις).Στη ριζα να ,προσθεσαν το υς και εγινε ναυς,το ος και εγινε ναος,το σος και εγινε νασος κ.τ.λ. ,τα εχω πει εξαλου πολλες φορες.


Κοίτα, είπες κάτι και στη συνέχεια το συνεχισες διαφορετικά. Τώρα η ένστασή μου δεν θα κολλήσει εκεί αλλά στο ότι οι ρίζες που δίνεις και μάλιστα με τις συγκεκριμένες σημασίες είναι καταφανέστατα σφάλματα. Η νηπιακή λογική με το να που του προσθέτουν ένα υς, αδυνατώντας να καταλάβεις ότι το υ είναι μέρος της αρχικής ρίζας, ο παραλογισμός να θεωρείς το ληκτικό -ν των ουδετερων ως στοιχείο κρίσημο για να καθοριστεί η έννοια των όλων στο παν, ενώ είναι το ουδέτερο του "πας" (όπως και το -ν στο δίκαιον και το σοφόν ως ουδέτερα του δίκαιος και σοφός αντίστοιχα), η πλάνη να πιστεύεις ότι η ανύπαρκτη ρίζα να πήρε ένα ος και έγινε ναός ενώ η ρίζα είναι νασ- όπως διαφαίνεται από τους τύπους ε-νασ-θην, νέ-νασ-μαι κλπ του ρήματος ναίω απ'όπου προερχεται ο ναός και γενικά κάθε ανάλογο απλοϊκό σόφισμα ερασιτεχνικού παρετυμολογικού επιπέδου, είναι ενδεικτικά της τεράσταις άγνοιας που σε χαρακτηρίζεις πάνω στα γλωσσικά θέματα. Τι σημασία έχει που αυτά "τα εχεις πει πολλές φορές"? Μια εσφαλμένη τοποθετηση δεν αποκτά εγκυρότητα από την επανάληψή της. Κι εσύ αντί να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να ξεκινάς σιγά σιγά να ανοίγεις ένα λεξικό ετυμολογικό επιστημονικού επιπέδου και ένα αντίστοιχο επιστημονικό βιβλίο για την ιστορία της ελληνικής, παπαγαλίζεις τα ίδια λάθη νομίζοντας ότι την είπες στους γλωσσολόγους και ανακάλυψες την δική σου Αμερική. Κρίμα...

quote:
skartados

Την φωτογραφια αυτη,την ειδα πριν λιγες μερες,οταν εψαχνα να δω τι εχει ειπωθει σε παρομοιες συζητησεις εδω στο εσωτερικα,σε ενα θεμα(δεν θυμαμαι πιο)που συνομιλουσες με καποιον με το ονομα αδιαβαστος.Οπως καταλαβαινεις,εχω ψιλοπορωθει με το ιντερνετ στα ψιλογεραματα,και τρωω ουκ ολιγο κραξιμο ειδικα απο τη γυναικα μου.


Ε προφανώς αυτό που είδες στην φωτογραφία, ήταν το 1/20ο των στοιχείων. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε συζήτηση να δίνω την πληθώρα των στοιχείων που έχω διαθέσιμα. Κάποια άλλα δεν τα είχα στη διάθεσή μου τότε αφού προερχονται από βιβλία που αγόρασα μετά από παλιότερες συζητήσεις.

quote:
skartados

Οσον αφορα στο αν εχεις προσφερει στη συζητηση,πριν απο εσενα το εχω παραδεχτει εγω ο ιδιος,λεγοντας μαλιστα οτι ειναι κριμα που εγινε το νουμερο 2 και εχει χασει η συζητηση την προηγουμενη υψηλη αναγνωσιμοτητα,που ειχε.Εγω φιλε μου ξερω να αναγνωριζω και να εκτιμω.Απλως πιστευω οτι εδω ειναι το ταβανι σου.


Κοίτα, έχω πλέον φτάσει σε άλλο επίπεδο έρευνας του θέματος ψάχνοντας τις ΙΕ γλωσσες ξεχωριστά αλλά και τις εσωτερικές-εξωτερικές τους σχέσεις. Πλέον μελετάω και προϊστορικούς πολιτισμούς της Ευρασίας που συχνά συνδέονται με τις ΙΕ επεκτάσεις και που ο μέσος αρνητής της ΙΕ θεωρίας δεν έχει ακούσει ποτέ. Γι'αυτό και δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα σε επιχειρήματα νηπιακού επιπέδου του τύπου "γιατί δεν αναφερεται να έρχονται από το κουργκάν?" και να ξοδέψω πολύ χρόνο σε ερασιτεχνικές υπεραπλουστευτικές "γλωσσικές" προσεγγίσεις επιπεδου Πουρουπουπού...

quote:
skartados

Ακριβως απο εκει που υπαρχουν οι παραδοσεις για αφιχθεντες ελληνες.Τωρα και αν ειμαι βεβαιος 1000%.Προσεξε ομως ,εγω δεν λεω οτι οι σκωτσεζοι και οι ιρλανδοι ειναι ελληνες.Λεω ομως οτι επηρεαστηκαν πολυ απο αυτους λογο των εμπορικων σχεσεων που ειχαν .Για αυτο ομως προτιθεμαι να ανοιξω καινουριο θεμα,με πολλα στοιχεια,οχι απο πηγες τυπου δαυλου οπως νομιζεις.....


Οταν λοιπόν ανοίξεις το θέμα θα τις αξιολογήσουμε. Φυσικά η οποιαδήποτε παρουσία Ελλήνων εμπόρων δεν αρκεί για να ερμηνεύσει κάθε τοπωνύμιο που μας φαίνεται οικείο στο αυτί και το μάτι.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 31/03/2010 09:17:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2010, 11:20:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Την απαντηση θα στη δωσω παλι μεσα απο τα λεξικα.

Λεξ. φωτιου

Καρβαρος-βαρβαρος.Για ακομη μια φορα δικαιωνομαι σε αυτο που ειχα υποψιαστει.....οτι λογο των καρ-παρ-δαρ κ.τ.λ. τους ονομαζαν ετσι.....

--------------------------------------------------------------------------------


Αυτό δεν είναι ούτε το 1/10 μιας πειστικής απάντησης. Το ότι μπορεί να υπάρχει ένας τύπος "κάρβαρος" στην ελληνική που να προσδιόριζε τον βάρβαρο(αλήθεια πόσο συχνά χρησιμοποιείται για να την θεωρήσουμε καίριας σημασίας για την έρευνα?) είναι αιτία για την έλλειψη κατανόησης ενός καρ, παρ ή δαρ στις γλώσσες καμιάς 15-αριάς λαών που θεωρούνται βαρβαρικοί? Σκέψου λίγο πιο έξυπνα και όχι τόσο κουτσουρεμένα και περιοριστικά. Ανοιξε τώρα και ένα λεξικό να δεις πόσες ελληνικές λέξεις θα βρεις από καρ, δαρ και παρ.
Το άσχημο είναι πως με τόσο φτωχές απαντήσεις πραγματικά νομίζεις ότι δικαιώνεσαι....
Με κάτι απαντήσεις σαν την παραπάνω μου ενισχύεις την άποψη ότι δεν άξιζε να ασχοληθώ για με τις θεωρίες σου καταναλώνοντας πολύτιμο χρόνο...


Με κατι απαντησεις σαν τη παραπανω,αποδυκνιεις περιτρανα οτι εχεις πιασει ταβανι στη σκεψη σου.Αν μπορουσες να σκεφτεις ,λιγο περισσοτερο ,θα ειχες καταλαβει τι σου λεω τωρα.Λεω λοιπον πως οταν εγινε αυτη αλλαγη στην ελληνικη γλωσσα,δηλαδη το παρ σε πρα,το δαρ σε δρα,το καρ σε κρα,κ.τ.λ.,σιγουρα καποιοι θα συνεχιζαν να μιλουν χωρις τις αλλαγες αυτες.Αυτοι λοιπον ονομαστηκαν αρχικα καρβαροι,οπως ακριβως εμεις λεμε σημερα καποιους βλαχους μειωτικα,μη γνωριζοντας οτι απλως αυτοι συνεχιζουν κατι που αρχισε χιλιαδες χρονια πριν,δηλαδη το φαγωμα των φωνηεντων αναμεσα σε 2 συμφωνα.Στη συνεχεια η λεξη καρβαροι-βαρβαροι,χρησιμοποιηθηκε για ολες τις διαφορετικες γλωσσες που συναντουσαν οι ελληνες και στο τελος χρησιμοποιηθηκε και για να τονισει την πολιτιστικη διαφορα.Ξερω οτι αυτα,ειδικα αυτο για τους βλαχους και το κοψιμο των φωνηεντων ειναι πρωτακουστο στην ελληνικη πραγματικοτητα,αλλα οπως ειπα θα πω πραγματα που δεν εχουν ειπωθει απο κανεναν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2010, 13:02:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Ε προφανώς αυτό που είδες στην φωτογραφία, ήταν το 1/20ο των στοιχείων. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε συζήτηση να δίνω την πληθώρα των στοιχείων που έχω διαθέσιμα. Κάποια άλλα δεν τα είχα στη διάθεσή μου τότε αφού προερχονται από βιβλία που αγόρασα μετά από παλιότερες συζητήσεις."


Ακουσε τωρα να σου πω φιλε αγνωστικ ,τι ακριβως γινεται με αυτην την φωτο που βαζεις σε παρομοιες συζητησεις.Εσυ σε καποιο βιβλιο που εχεις διαβασει για τους ιε φαντομαδες,ειδες αυτην την φωτο ,που ο συγραφεας οντας ασχετος την παρουσιαζε ως ταφικη σταση των κουργκανων.Εσυ μη γνωριζοντας που και αν εχει βρεθει τετοια σταση στην ελλαδα,λογο της μονοπλευρης σου ενημερωσης απο κουργκανολαγνους συγραφεις,την παρουσιαζεις σαν στοιχειο.Αν ηξερες βεβαια οτι η σταση αυτη βρεθηκε στο φραχθι ηδη απο το 10000-8000 π.χ,δεν θα την εβαζες ως στοιχειο.Οι συνομιλητες σου δε ,μην γνωριζοντας και αυτοι το θεμα,σε ρωτανε αν εχει βρεθει τετοια σταση στην ελλαδα,με την ελπιδα οτι θα ακουσουν οχι,αρα αυτο θα σημαινε οτι οι κουργκανεοι δεν ηρθαν ποτε εδω.


Τελος παντων επειδη εμενα με ενδιαφερει η αληθεια,και οχι τα περιεργα θελω του καθε φαντασιοπληκτου συγραφεα,εκμεταλευομενος το γεγονος οτι απο τοτε που παντρευτηκα μετακομισα στη θερμη(οπου εχουν βρεθει νεολιθικοι οικισμοι)ηδη εχω ρωτησει τον υπευθυνο αρχαιολογο σε καποια απο τις ανασκαφες που γινονται αραια και που,στο συγκεκριμενο μερος.Αφου μου εξεφρασε την εκπληξη του για το ενδιαφερον μου,μου ειπε πανω κατω τα εξης για τις ταφες.


Για την εποχη που μας ενδιαφερει δεν παρατηρειται καποια ιδιαιτερη αλλαγη,οσον αφορα τα βασικα στον τροπο ταφης..Ομως σε αρκετους ταφους οχι μονο στη θερμη ,αλλα και σε αλλες περιοχες,εχουν βρεθει καποια (δεν θυμαμαι ακριβως πως μου το ειπε)αντικειμενα αγκυροειδους σχηματος,τα οποια τα θεωρουν αγνωστης προελευσης.Την ιδια ομως περιοδο,εχουν βρεθει και πολλα αντικειμενα που προερχονται απο τη νοτια ελλαδα.Αυτο σημαινει πως εκεινη την εποχη οι προιστορικοι μακεδονες,ειχαν αρχισει να εχουν εμπορικες επαφες και με το βορρα και με το νοτο.Εγω δεν κρυβω κατι για να περασω τις αποψεις μου.Οτι πεφτει στην αντιληψη και στη γνωση μου θα το πω ξεκαθαρα.Ηδη εχω κανονισει και επισκεψη στα σερβια ....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2010, 16:59:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Η ορθή ετυμολογία του εδάφους δόθηκε νωρίτερα για όποιον ενδιαφερόμενο(εσύ φαίνεται κρατάς στη θέση τους τις παρωπίδες), ενώ και η δρασκελιά ανάγει την προέλευσή της στο μεσαιωνικό διασκελίζω με πιθανή επίδραση του μεσαιωνικού "δράμω"(τρέχω)."


Θα δωσω ενα παραδειγμα για να αποδειξω την ορθοτητα της αποψης μου.Εχουμε λοιπον τις λεξεις γη-πεδο(αλλη μια λεξη που εχει την γη μπροστα) και δα-πεδο.Οπως ξερουμε απο τις εμηνειες αυτων,δεν ειναι απολυτα ομμοιες αλλα οπωσδηποτε συγγενικες.Αρα η ριζα ειναι δα-ρ στη δρασκελια,και φυσικα και στο ρημα δραμω και οχι φυσικα δρα.Αυτο εγινε πολυ αργοτερα ως κατι το καινουριο στη γλωσσα μας.Πιστευω μετα και απο αυτο ,να μην υπαρχει η παραμικρη υπονοια ,οτι μπορει να κανω καποιο λαθος.Φυσικα και η δρασκελια ειναι η αποσταση-το εδαφος ,αναμεσα στο ανοιγμα των ποδιων.


Γραφει ο αγνωστικ

Οσο για το λας και αυτό έμπαινε στην αρχή λέξεων όπως λατομος(λας+τέμνω), λατομία, λατομείον κλπ..."

Ειναι δυνατον να μου δινεις τετοια απαντηση σε προταση που ηδη γραφω τη λεξη λακωνια?

Γραφει ο αγνωστικ


Φυσικά έχει τη ρίζα μακ αλλά η ύπαρξη τέτοιας ρίζας στο Μύκονος και Μυκήναι είναι άλλη μια εσφαλμένη τοποθέτηση. Επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος. Βρίσκεις μερικές λέξεις που να αρχίζουν από ένα μακ και μυκ νομίζοντας ότι έχουν την ίδια ρίζα. Κανένα μ δεν φεύγει από το άκρη. Η λέξη παράγεται από το άκρος και η αρχική ρίζα είναι ακ. Δεν αρκούν λοιπόν τα σοφίσματα του τύπου "φεύγει από εδώ το μ, αλλού μετατρέπεται το μακ σε μυκ".

Ετσι ειναι φιλε μου.Αργα η γρηγορα ακομα και αθελα σου οπως κανεις τωρα θα φανει η αληθεια.Οπως λοιπον υπαρχει το πελ και το ελ,το παρ-δαρ-καρ ,κ.τ.λ. αλλα και το αρ για να εκφρασουν συγγενικες εννοιες ,ετσι υπαρχουν και οι ριζες μακ-ακ για να δημιουργηθουν οι αντιστοιχες λεξεις.Ευχαριστω πολλυ για τη βοηθεια που μου δινεις συνεχως ,για την επαλιθευση αυτων που λεω.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2010, 03:15:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Ποια ετυμολογια εξηγεις?

--------------------------------------------------------------------------------


Των Κουρητων από τη λέξη κούρος.


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Τι εννοεις επιφανειακη ομμοιοτητα μεταξυ κουρητηις-κρητης-κουρητες-κρητες?

--------------------------------------------------------------------------------


Πίστευα ότι δεν θα χρειαζόταν εξήηγηση αυτό. Επιφανειακή ομοιότητα εννοώ ότι οι λέξεις λόγω σημαντικού αριθμού όμοιων φθόγγων σε ξεγελούν οδηγώντας σε στο συμπερασμα ότι σχετίζονται ετυμολογικά οπωσδήποτε, κάτι ανεπιβεβαίωτο γλωσσολογικά."

Μα ακριβως για αυτο σου εκανα την ερωτηση,για να δουν ολοι σε τι σημειο μπορει να φτασει καποιος για να υποστηριξει μια ψευδη θεωρηση των πραγματων.Δηλαδη να θεωρησει οτι οι κουρητες που ζουσαν στη κουρητιης ,απλως εχουν μια επιφανειακη ομμοιοτητα φθογγων στην ονομασια τους,με τον τοπο που ζουσαν.Αρα για σενα οι λεξεις κουρητιης(κρητης) και κουρητες ειναι συμπτωματικα ιδιες.Τι αλλο θα ακουσουμε....

Επισης αν θεωρεις οτι η λεξη κουρος εδωσε τη λεξη κουρητες,ειναι σαν να παραδεχεσαι οτι τα ελληνικα(κουρος) μιλιοντουσαν πολλυ πριν το 2000π.χ ,για ευνοητους λογους ,που δεν χρειαζεται να τους αναλυσω περισσοτερο.


Γραφει ο αγνωστικ

Τους ετεοκουρητες πού τους βρήκες πάλι? "

Απλη λογικη.


Γραφει ο αγνωστικ


Δεν είναι τόσο απλά διότι η πηγή που έφερες σου έδινε την ονομασία Κουρήτις(και όχι Κουρήτη) ως πρόσθετη ονομασία χωρίς να επιχειρεί την ετυμολογική σύνδεση που έκανες προφανώς λόγω της επιφανειακής ομοιότητας. Τους ετεοκουρητες πού τους βρήκες πάλι? Φυσικά καμιά ελληνικότητα των πραγματικών Μινωιτών(2800π.Χ.-1450π.Χ.) δεν αποδεικνύεται από την λανθασμένη ετυμολογία που δίνεις (Οι Κουρήτες προέρχονται από το κούρος και όχι το αντίστροφο) αλλά και επειδή οι μύθοι των Κουρήτων της Κρήτης πλάστηκαν τη μεταμινωική εποχή, για την ακρίβεια την "μεταθεογονική" εποχή όταν ο γνήσιος μινωικός πολιτισμός είχε σβήσει πριν τουλάχιστον 500 χρόνια. Προφανώς έχεις μπλέξει του μεταγενέστερους Ελληνες Κρήτες, τους μεταγενέστερους μυθικούς Κουρήτες με τους πραγματικούς Μινωίτες της παλαιότερης Εποχής του Χαλκού."

Δηλαδη με λιγα λογια μας λες οτι την ονομασια κουρητες δεν την βρηκαν οι υπολοιποι ελληνες στην κρητη,αλλα τη δωσανε στους κατοικους απο το κουρος.Και γιατι δεν ονομασαν ετσι και τους ροδιτες,τους καρπαθιους κ.τ.λ.?Αυτοι δεν ηταν κουροι?Παντως μετα την απαντηση σου αυτη ,πιστευω οτι αδικεισαι,ειδικα αν αυτα ειναι δικες σου σκεψεις... ανετα θα μπορουσες να εισαι με τετοια φαντασια,ο ελληνας ιουλιος βερν.


Γραφει ο αγνωστικ


Το ερώτημα παραμένει ελαφρώς τροποιημένο: γιατί να μη νχρησιμοποιήσουν της λέξη γη/γαία ως πρώτο συνθετικό(αφού το θέτεις έστι) αλλά ντε και καλά να μετατραπεί το λας σε θηλυκό?"


Τωρα τι ερωτηση ειναι αυτη?Υπαρχουν και τετοιες λεξεις οπως εχω δειξει.Απλως δεν θα μπορουσε να υπαρχει η λεξη γηπελ αντι για πελλας.


Γραφει ο αγνωστικ


, ο παραλογισμός να θεωρείς το ληκτικό -ν των ουδετερων ως στοιχείο κρίσημο για να καθοριστεί η έννοια των όλων στο παν, ενώ είναι το ουδέτερο του "πας" (όπως και το -ν στο δίκαιον και το σοφόν ως ουδέτερα του δίκαιος και σοφός αντίστοιχα), "


Αυτα για τα πας οσον αφορα τους ανθρωπους και παν για ολα τα υπολοιπα,ηδη τα εχω πει.Δεν γινεται καθε φορα να κανω αναλυση....

Γραφει ο αγνωστικ


η πλάνη να πιστεύεις ότι η ανύπαρκτη ρίζα να πήρε ένα ος και έγινε ναός ενώ η ρίζα είναι νασ- όπως διαφαίνεται από τους τύπους ε-νασ-θην, νέ-νασ-μαι κλπ του ρήματος ναίω απ'όπου προερχεται ο ναός και γενικά κάθε ανάλογο απλοϊκό σόφισμα ερασιτεχνικού παρετυμολογικού επιπέδου, είναι ενδεικτικά της τεράσταις άγνοιας που σε χαρακτηρίζεις πάνω στα γλωσσικά θέματα.

Εγω εδω και τοσο καιρο σου εξηγω γιατι υπαρχουν ολες αυτες οι λεξεις ,ναυς-να0ς-νασος,ακριβως οπως και οι λεξεις πας,λας κ.τ.λ.Ολα αυτα υπαρχουν γιατι ακριβως αυτες οι ριζες χρησιμοποιουνταν για να εκφρασουν αυτες τις εννοιες.Και στη λεξη πανις,η ριζα ειναι παν,αλλα και αυτη δημιουργηθηκε απο το πα ,οπως ακριβως το νας απο το να κ.τ.λ.


Μου ειπες σε καποια στιγμη οτι με το ηλος-ηλιος σκοτωνω τη γλωσσα.Για οσους δεν ξερουν η λεξη ηλος σημαινει καρφι.Αυτο απο μονο του αποδυκνειει οτι ηλ=καρ


Τωρα οσον αφορα τη ριζα ελ-ηλ-ιλ-υλ το οτι υπαρχουν οι λεξεις ελλας ,πελλα,πελαγος,πελασγος,ηλιος,ηλος,πηλος,πηλιον,δηλος,τηλος,ελια,ελος,,ιλιον,ιλλυρια,πυλη,πυλος,υλη,κ.τ.λ.αν πιστευουν καποιοι οτι δεν εχουν σχεση με τον τοπο,τη γη κ.τ.λ. και ειναι συμπτωματικα ολα αυτα,εγω δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο.Αν ολα αυτα δεν ειναι αποδειξη,τοτε τι ειναι?



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2010, 11:23:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα προσπαθησω να εξηγησω λιγο παραπανω ,πως δημιουργηθηκε η ελληνικη γλωσσα και πως οι ριζες της επηρεασαν ολες τις υπολοιπες.

Εχουμε την παναρχαια ελληνικη ριζα αρ που σημαινει γη.Ηδη εχω δωσει πολλα παραδειγματα,με τις μετατροπες αυτης σε παρ-λαρ,κ.τ.λ.Ομως οι λεξεις που επρεπε να δημιουργηθουν,ηταν παρα πολλες.Ετσι η ριζα αρ,εκτος απο παρ κ.τ.λ.εγινε και αρκ,αρτ,κ.α.

Ετσι εχουμε τις λεξεις αρκας,αρκτος-αρκτουρος,αρτος,αρτεμις,αρτηρια,κ.τ.λ.Βλεπουμε ομως οτι και οι αλλοι λαοι,χρησιμοποιωντας ολους αυτες τις ελληνικες ριζες ,δημιουργησαν δικες τους λεξεις (ως εξελιξη)παντα ομως σε σχεση με τη γη-περιοχη-τοπο.Ετσι εχουμε τις λεξεις παρκο-παρκ,παρτ(τμημα),αρεα(περιοχη),λαργκε(μεγαλος)κ.τ.λ.Ειμαι βεβαιος ,πως αν ρωτουσαμε εναν ελληνα οποιασδηποτε περιοχης της ελλαδος,του 4000 π.χ τι σημαινουν αυτες οι ξενες λεξεις,σιγουρα θα μας ελεγε οτι αναφερονται σε κατι σχετικο με περιοχη-τοπο,κ.ο.κ.Αντιθετα ειμαι παλι σιγουρος,οτι οποιονδηποτε αλλον ανθρωπο εκτος ελλαδος του 4000 π.χ και αν ρωτουσαμε την ιδια ερωτηση,δεν θα ειχε ιδεα.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2010, 13:12:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Ακουσε τωρα να σου πω φιλε αγνωστικ ,τι ακριβως γινεται με αυτην την φωτο που βαζεις σε παρομοιες συζητησεις.Εσυ σε καποιο βιβλιο που εχεις διαβασει για τους ιε φαντομαδες,ειδες αυτην την φωτο ,που ο συγραφεας οντας ασχετος την παρουσιαζε ως ταφικη σταση των κουργκανων.Εσυ μη γνωριζοντας που και αν εχει βρεθει τετοια σταση στην ελλαδα,λογο της μονοπλευρης σου ενημερωσης απο κουργκανολαγνους συγραφεις,την παρουσιαζεις σαν στοιχειο.Αν ηξερες βεβαια οτι η σταση αυτη βρεθηκε στο φραχθι ηδη απο το 10000-8000 π.χ,δεν θα την εβαζες ως στοιχειο.Οι συνομιλητες σου δε ,μην γνωριζοντας και αυτοι το θεμα,σε ρωτανε αν εχει βρεθει τετοια σταση στην ελλαδα,με την ελπιδα οτι θα ακουσουν οχι,αρα αυτο θα σημαινε οτι οι κουργκανεοι δεν ηρθαν ποτε εδω.


Εψαξα λίγο στην παλιότερη συζήτηση που είπες ότι έχεις διαβάσει και είδες τις φώτο μου, και βρήκα ότι είχα αναφέρει το εξής(06/10/2006, 03:28:21):
Τώρα, η αρχαιολογία έχει βοηθήσει αρκετά στο να έρθουν στο φως στοιχεία και ευρήματα για τους Ινδοευρωπαίους. Στην ευρύτερη περιοχή Καυκάσου, ανάμεσα στην Μαύρη και στην Κασπία θάλασσα και λίγο πιο βορεια έχουν βρεθεί πολλά όπλα, εργαλεία, κεραμεικά και πήλινα αντικείμενα, βάζα, τροχοί, άμαξες, κάρα, χαλινά αλόγων και διάφοροι λακκοειδείς τάφοι με πολλούς σκελετούς σε ύπτια θέση και με λυγισμένα τα γόνατα, ενώ άλλοι περιείχαν και τροχους,οστά αλόγων και μικροαντικείμενα.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=8643

Δηλαδή δεν είχα υποστηρίξει ότι η στάση αυτή δεν υπήρχε στην Ελλάδα ή ότι την έφεραν οι Κουργκανοι ινδοευρωπαιόφωνοι. Το ανέφερα ως στοιχείο των λαών Κουργκάν που σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία ήταν οι Ινδοευρωπαίοι. Δεν απέρριψα την ύπαρξη μιας παρόμοιας στάσης στην Ελλάδα, βασικά δεν έκανα καν λόγο για την χώρα μας. Επίσης ανάφερα και πρόσθετα στοιχεία για τους τάφους, αν και πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που έβαλα πριν λίγο καιρό στο προηγούμενο τόπικ. Η ύπαρξη μιας παρόμοιας στάσης στην Ελλάδα το 8000 π.Χ. δεν ακυρώνει μια έλευση λαών που την έχουν, σε μια νέα περιοχή που επίσης την έχουν. Τέλος πάντων το θεωρώ υπερβολικό να σκαλίζω συζητήσεις του 2006 σε μια εποχή που διέθετα ένα πολύ μικρότερο ποσοστό πληροφοριών.

quote:
skartados

Για την εποχη που μας ενδιαφερει δεν παρατηρειται καποια ιδιαιτερη αλλαγη,οσον αφορα τα βασικα στον τροπο ταφης..Ομως σε αρκετους ταφους οχι μονο στη θερμη ,αλλα και σε αλλες περιοχες,εχουν βρεθει καποια (δεν θυμαμαι ακριβως πως μου το ειπε)αντικειμενα αγκυροειδους σχηματος,τα οποια τα θεωρουν αγνωστης προελευσης.Την ιδια ομως περιοδο,εχουν βρεθει και πολλα αντικειμενα που προερχονται απο τη νοτια ελλαδα.Αυτο σημαινει πως εκεινη την εποχη οι προιστορικοι μακεδονες,ειχαν αρχισει να εχουν εμπορικες επαφες και με το βορρα και με το νοτο.Εγω δεν κρυβω κατι για να περασω τις αποψεις μου.Οτι πεφτει στην αντιληψη και στη γνωση μου θα το πω ξεκαθαρα.Ηδη εχω κανονισει και επισκεψη στα σερβια ....


Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μελετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές για να σχηματίσεις ολοένα και καλύτερη εικόνα. Σίγουρα υπάρχει και το εμπόριο, αλλά δεν μπορούν όλα τα αντικείμενα να ερμηνεύονται μέσω εμπορίου.

quote:
skartados

Με κατι απαντησεις σαν τη παραπανω,αποδυκνιεις περιτρανα οτι εχεις πιασει ταβανι στη σκεψη σου.Αν μπορουσες να σκεφτεις ,λιγο περισσοτερο ,θα ειχες καταλαβει τι σου λεω τωρα.Λεω λοιπον πως οταν εγινε αυτη αλλαγη στην ελληνικη γλωσσα,δηλαδη το παρ σε πρα,το δαρ σε δρα,το καρ σε κρα,κ.τ.λ.,σιγουρα καποιοι θα συνεχιζαν να μιλουν χωρις τις αλλαγες αυτες.Αυτοι λοιπον ονομαστηκαν αρχικα καρβαροι,οπως ακριβως εμεις λεμε σημερα καποιους βλαχους μειωτικα,μη γνωριζοντας οτι απλως αυτοι συνεχιζουν κατι που αρχισε χιλιαδες χρονια πριν,δηλαδη το φαγωμα των φωνηεντων αναμεσα σε 2 συμφωνα.Στη συνεχεια η λεξη καρβαροι-βαρβαροι,χρησιμοποιηθηκε για ολες τις διαφορετικες γλωσσες που συναντουσαν οι ελληνες και στο τελος χρησιμοποιηθηκε και για να τονισει την πολιτιστικη διαφορα.Ξερω οτι αυτα,ειδικα αυτο για τους βλαχους και το κοψιμο των φωνηεντων ειναι πρωτακουστο στην ελληνικη πραγματικοτητα,αλλα οπως ειπα θα πω πραγματα που δεν εχουν ειπωθει απο κανεναν.


Μιλάς με υπεραπλουστευτικές υποθέσεις χωρίς την παραμικρή σοβαρή στήριξη. Οτιδήποτε είναι πρωτάκουστο δεν σημαίνει ότι είναι και επιστημονικώς έγκυρο. Η ελληνική γλωσσα δεν χρειάζεται καινοφανείς σωτήρες, ειδικά όταν αυτοί δεν το κατέχουν το θεματάκι...

quote:
skartados

Θα δωσω ενα παραδειγμα για να αποδειξω την ορθοτητα της αποψης μου.Εχουμε λοιπον τις λεξεις γη-πεδο(αλλη μια λεξη που εχει την γη μπροστα) και δα-πεδο.Οπως ξερουμε απο τις εμηνειες αυτων,δεν ειναι απολυτα ομμοιες αλλα οπωσδηποτε συγγενικες.Αρα η ριζα ειναι δα-ρ στη δρασκελια,και φυσικα και στο ρημα δραμω και οχι φυσικα δρα.Αυτο εγινε πολυ αργοτερα ως κατι το καινουριο στη γλωσσα μας.Πιστευω μετα και απο αυτο ,να μην υπαρχει η παραμικρη υπονοια ,οτι μπορει να κανω καποιο λαθος.Φυσικα και η δρασκελια ειναι η αποσταση-το εδαφος ,αναμεσα στο ανοιγμα των ποδιων.


Δεν υπάρχει καμία ρίζα δα-ρ στη δρασκελιά. Το πρώτο συνθετικό ήταν "δια" όπως γνωρίζουμε από την ιστορία της λέξης. Επειδή υπάρχει το γη στο γήπεδο και το δα στο δάπεδο το οποίο δεν είναι το δα που φαντάζεσαι αλλά κομμάτι της ρίζας για τον δόμο, σημαίνει ότι και η ρίζα της λέξης δρασκελιά ήταν δα-ρ στην προϊστορία? Και στο δράμω η ρίζα φυσικά και είναι δρα- όπως μπορούμε να βρούμε σε όλα τα λεξικά των ειδικών και όχι στην ανεπιβεβαίωτη παράλογη υπόθεσή σου περί προϊστορικής ελληνικής που δεν είχε λέξεις που να αρχίζουν με δύο σύμφωνα...(τι μαγείρεμα ήταν κι αυτό πάλι ρε συ σκαρτάδο)

quote:
skartados

Ειναι δυνατον να μου δινεις τετοια απαντηση σε προταση που ηδη γραφω τη λεξη λακωνια?


Η Λακωνία δεν είχει μεσα κανένα λας. Αρα και που το γράφεις είναι σα να μη γράφεις τίποτα...

quote:
skartados

Ετσι ειναι φιλε μου.Αργα η γρηγορα ακομα και αθελα σου οπως κανεις τωρα θα φανει η αληθεια.Οπως λοιπον υπαρχει το πελ και το ελ,το παρ-δαρ-καρ ,κ.τ.λ. αλλα και το αρ για να εκφρασουν συγγενικες εννοιες ,ετσι υπαρχουν και οι ριζες μακ-ακ για να δημιουργηθουν οι αντιστοιχες λεξεις.Ευχαριστω πολλυ για τη βοηθεια που μου δινεις συνεχως ,για την επαλιθευση αυτων που λεω.


Επαλήθευση δεν είναι το άνοιγμα ενός λεξικού και με τη μέθοδο "του "μπακάλη" παίρνουμε τις λέξεις με παρόμοιους φθόγγους στο ξεκίνημα, νομίζοντας ότι όλες έχουν την ίδια ρίζα. Ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές ρίζες. Επαλήθευση δεν είναι να μην παραδέχεσαι την γκέλα σου με την ετυμολογία της λέξης άκρη, αλλά αντιθετως με ένα υπερμετρο εγωιστικό πείσμα να νομίζεις ότι δικαιώθηκες. Γιατί τρέφεις τέτοιες αυταπάτες? Γιατί έχεις τέτοια ανάγκη για επιβεβαίωση σε ένα θέμα που δεν το κατέχεις?

quote:
skartados

Απλη λογικη.


Αρα δεν τους βρήκες πουθενά. Πάμε παρακάτω.

quote:
skartados

Τωρα τι ερωτηση ειναι αυτη?Υπαρχουν και τετοιες λεξεις οπως εχω δειξει.Απλως δεν θα μπορουσε να υπαρχει η λεξη γηπελ αντι για πελλας.


Θα μπορούσε ακολουθώντας τη "λογική" σου να υπάρξει μια γηπελα/γηπέλας (όπως και ο Γλάς που τον ανέλυσες λανθασμένα σε Γη+Λας).

quote:
skartados

Αυτα για τα πας οσον αφορα τους ανθρωπους και παν για ολα τα υπολοιπα,ηδη τα εχω πει.Δεν γινεται καθε φορα να κανω αναλυση....


quote:
skartados

Εγω εδω και τοσο καιρο σου εξηγω γιατι υπαρχουν ολες αυτες οι λεξεις ,ναυς-να0ς-νασος,ακριβως οπως και οι λεξεις πας,λας κ.τ.λ.Ολα αυτα υπαρχουν γιατι ακριβως αυτες οι ριζες χρησιμοποιουνταν για να εκφρασουν αυτες τις εννοιες.Και στη λεξη πανις,η ριζα ειναι παν,αλλα και αυτη δημιουργηθηκε απο το πα ,οπως ακριβως το νας απο το να κ.τ.λ.


Τίποτα σοβαρό, επιστημονικά βάσιμο και ουσιαστικό δεν εχεις πει γι'αυτά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέεις άσχετες λέξεις που φαινομενικά μοιάζουν καθώς και να δίνεις λάθος τις ρίζες σε ενα πλεγμα ανεπιβεβαίωτων θεωριών τραβηγμένων από τα μαλλιά. Το δικό σου ταβάνι, αυτό είναι φαίνεται.

quote:
skartados

Μου ειπες σε καποια στιγμη οτι με το ηλος-ηλιος σκοτωνω τη γλωσσα.Για οσους δεν ξερουν η λεξη ηλος σημαινει καρφι.Αυτο απο μονο του αποδυκνειει οτι ηλ=καρ


Ο ήλιος και ο ήλος προέρχονται από διαφορετικές ρίζες. Επειδή ήλος σημαίνει καρφί άρα ηλ=καρ? Τι μπακάλικες εξισώσεις είναι αυτές πάλι? Λες και ένα καρ ή ένα ηλ δεν μπορείς να βρεις σε τόσες διαφορετικές λέξεις...

quote:
skartados

Τωρα οσον αφορα τη ριζα ελ-ηλ-ιλ-υλ το οτι υπαρχουν οι λεξεις ελλας ,πελλα,πελαγος,πελασγος,ηλιος,ηλος,πηλος,πηλιον,δηλος,τηλος,ελια,ελος,,ιλιον,ιλλυρια,πυλη,πυλος,υλη,κ.τ.λ.αν πιστευουν καποιοι οτι δεν εχουν σχεση με τον τοπο,τη γη κ.τ.λ. και ειναι συμπτωματικα ολα αυτα,εγω δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο.Αν ολα αυτα δεν ειναι αποδειξη,τοτε τι ειναι?


Είναι ένας υπεραπλουστευτικός και ερασιτεχνικός παραλογισμός που τον διαμορφώνεις όπως επιθυμείς εσύ κάθε φορά, χειρουργώντας τις λέξεις κατά το δοκούν. Εσύ είσαι ο χειρουργος με το νυστέρι και λόγω έλλειψης συνεπειών πετσοκόβεις των ασθενή (λέξεις) όπως σου ταιριάζει. Παίρνεις αυθαίρετα μερικά μικρά διψήφια τεμάχια που μπορείς εύκολα να τα βρίσκεις σε πλείστες λέξεις(τι πιο εύκολο και βολικό) και στη συνέχεια επινοείς "κανόνες" για να τα βολέψεις όπως γουστάρεις. Οπου δεν τα είχες υπολογίσει καλά(π.χ. με το πλοίο) πλάθεις νέους κανόνες για να βολέψεις και όσες λέξεις αρχικά δεν σου κάθησαν. Εσύ έτσι όπως το πας δεν θα αφήσεις συλλαβή για συλλαβή που να μην της απονείμεις την έννοια της γης και του τόπου. Τι πιο άνετο ε? Αφού όλα μπορούμε να τα συνδέουμε με τη γη σ'αυτό τον κόσμο...
Ο ορισμός της ασόβαρης έρευνας που ευτυχώς λόγω της σαθρότητάς της δεν θα διδαχθεί ποτέ στα παιδιά μας...

quote:
skartados

Δηλαδη με λιγα λογια μας λες οτι την ονομασια κουρητες δεν την βρηκαν οι υπολοιποι ελληνες στην κρητη,αλλα τη δωσανε στους κατοικους απο το κουρος.Και γιατι δεν ονομασαν ετσι και τους ροδιτες,τους καρπαθιους κ.τ.λ.?Αυτοι δεν ηταν κουροι?Παντως μετα την απαντηση σου αυτη ,πιστευω οτι αδικεισαι,ειδικα αν αυτα ειναι δικες σου σκεψεις... ανετα θα μπορουσες να εισαι με τετοια φαντασια,ο ελληνας ιουλιος βερν.


Δεν δώσανε τίποτα τέτοιο οι "υπόλοιποι Ελληνες" στους κατοίκους της Κρήτης. Οι Κουρήτες του μύθου είναι προϊόν κάποιου μυθογράφου του νησιού που συνέθεσε μια "κρητική θεογονία". Επειδή η λέξη Κουρήτες ετυμολογικά προερχεται από του κούρος πρέπει ένα σωρό κάτοικοι άλλων νησιών να ονομάζονταν έτσι? Τι "σοβαρές" ερωτήσεις είναι αυτές πάλι?

quote:
skartados

Μα ακριβως για αυτο σου εκανα την ερωτηση,για να δουν ολοι σε τι σημειο μπορει να φτασει καποιος για να υποστηριξει μια ψευδη θεωρηση των πραγματων.Δηλαδη να θεωρησει οτι οι κουρητες που ζουσαν στη κουρητιης ,απλως εχουν μια επιφανειακη ομμοιοτητα φθογγων στην ονομασια τους,με τον τοπο που ζουσαν.Αρα για σενα οι λεξεις κουρητιης(κρητης) και κουρητες ειναι συμπτωματικα ιδιες.Τι αλλο θα ακουσουμε....


Αρα με την παραπάνω απάντηση ρίχνεται φως στις "σοβαρές" ενστάσεις σου και εδώ. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις περισσότερο χρόνο για μυθολογικούς χαρακτήρες που τους έβαζαν σε όποιο χώρο θέλανε οι μυθογράφοι. Αλλοι έλεγαν ότι ήρθαν από τη Φρυγία, την Βακτρία ή και την Κολχίδα(ώπα?) και άλλοι ότι ήταν γηγενείς.

quote:
skartados

Επισης αν θεωρεις οτι η λεξη κουρος εδωσε τη λεξη κουρητες,ειναι σαν να παραδεχεσαι οτι τα ελληνικα(κουρος) μιλιοντουσαν πολλυ πριν το 2000π.χ ,για ευνοητους λογους ,που δεν χρειαζεται να τους αναλυσω περισσοτερο.


Πρέπει να υπηρχε μια πρώιμη μορφή ελληνικής πριν το 2000 π.Χ. αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί με βεβαιότητα πόσο παλιά είναι.

quote:
skartados

Θα προσπαθησω να εξηγησω λιγο παραπανω ,πως δημιουργηθηκε η ελληνικη γλωσσα και πως οι ριζες της επηρεασαν ολες τις υπολοιπες.

Εχουμε την παναρχαια ελληνικη ριζα αρ που σημαινει γη.Ηδη εχω δωσει πολλα παραδειγματα,με τις μετατροπες αυτης σε παρ-λαρ,κ.τ.λ.Ομως οι λεξεις που επρεπε να δημιουργηθουν,ηταν παρα πολλες.Ετσι η ριζα αρ,εκτος απο παρ κ.τ.λ.εγινε και αρκ,αρτ,κ.α.

Ετσι εχουμε τις λεξεις αρκας,αρκτος-αρκτουρος,αρτος,αρτεμις,αρτηρια,κ.τ.λ.Βλεπουμε ομως οτι και οι αλλοι λαοι,χρησιμοποιωντας ολους αυτες τις ελληνικες ριζες ,δημιουργησαν δικες τους λεξεις (ως εξελιξη)παντα ομως σε σχεση με τη γη-περιοχη-τοπο.Ετσι εχουμε τις λεξεις παρκο-παρκ,παρτ(τμημα),αρεα(περιοχη),λαργκε(μεγαλος)κ.τ.λ.Ειμαι βεβαιος ,πως αν ρωτουσαμε εναν ελληνα οποιασδηποτε περιοχης της ελλαδος,του 4000 π.χ τι σημαινουν αυτες οι ξενες λεξεις,σιγουρα θα μας ελεγε οτι αναφερονται σε κατι σχετικο με περιοχη-τοπο,κ.ο.κ.Αντιθετα ειμαι παλι σιγουρος,οτι οποιονδηποτε αλλον ανθρωπο εκτος ελλαδος του 4000 π.χ και αν ρωτουσαμε την ιδια ερωτηση,δεν θα ειχε ιδεα.....


Α, ναι...είναι πρωταπριλιά σήμερα για να μην ξεχνιόμαστε...

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 01/04/2010 13:26:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2010, 19:18:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Επειδή υπάρχει το γη στο γήπεδο και το δα στο δάπεδο το οποίο δεν είναι το δα που φαντάζεσαι αλλά κομμάτι της ρίζας για τον δόμο,

Ομηρικο λεξικο ευσταθιου

δαπεδον-το εδαφος,παρα το δα εστι γη και το πεδον.

Δα-η γη δωρικος


Οπως ολα τα υπολοιπα που εχω δειξει ,ετσι και το δα γινοταν δη ,οπως δαμος-δημος.....κ.τ.λ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2010, 21:56:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

και διάφοροι λακκοειδείς τάφοι με πολλούς σκελετούς σε ύπτια θέση και με λυγισμένα τα γόνατα, ενώ άλλοι περιείχαν και τροχους,οστά αλόγων και μικροαντικείμενα."

Εγω λοιπον λεω οτι λακοειδεις ταφοι και υπτια θεση υπηρχαν ανεκαθεν στο αιγαιο.Οστα αλογων και τροχοι σε ταφους απο το 4000π.χ που δηθεν αρχισαν να ερχονται ως το 2000π.χ που ηρθε δηθεν το ελληνοφωνο τμημα,που εχουν βρεθει στην ελλαδα?Π Ο Υ Θ Ε Ν Α.....Αρα απο εδω και περα μπορουμε να τους ονομαζουμε εκτος απο αορατους,φαντομαδες και πουθεναδες.


Γραφει ο αγνωστικ


Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μελετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές για να σχηματίσεις ολοένα και καλύτερη εικόνα. Σίγουρα υπάρχει και το εμπόριο, αλλά δεν μπορούν όλα τα αντικείμενα να ερμηνεύονται μέσω εμπορίου"

Συμφωνω σε αυτο ,γιαυτο και εχω κανονισει να παω στα σερβια,μονο για αυτο το λογο.Οχι για να βγω να πω κατι στο φορουμ,αλλα μονο για την δικη μου προσωπικη ενημερωση.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2010, 01:34:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δρασκελιά---> στη Ρούμελη αδρασκελιά και αδρασκέλα. Συναντάται και σαν τοπωνύμιο όταν έχουμε λοφοσειρά ανάμεσα σε δυο κοιλάδες. άδρα-σκέλη

Edited by - veritas on 02/04/2010 01:36:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2010, 09:54:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφεις και βγάινουν συμπερασματικά,απο όσα γράφεις,φίλε skartados...Συνέχισε την καλή δουλειά....
Φίλε veritas,η πρόσθεση του "α",έδωσε την νέα λέξη, μαζί με τα τοπολογικά στοιχεία...
Θέλει ψάξιμο, ανοιχτό μυαλό κι όχι αντιπαλότητα, που καποιοι συνεχίζουν,για να βρεθεί άκρη,γιατί είναι μεγάλο το άγνωστο πεδίο που υπάρχει ακόμη για το ζήτημα του εύρους των ελληνικών βάσεων στον κόσμο....Τουλάχιστον, πάψαμε να συζητάμε για φανταστικούς ανθρωπους....
Μην μας περνάνε για κορόιδα, άλλοι που διαβάζουν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2010, 12:18:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Ομηρικο λεξικο ευσταθιου

δαπεδον-το εδαφος,παρα το δα εστι γη και το πεδον.

Δα-η γη δωρικος

Οπως ολα τα υπολοιπα που εχω δειξει ,ετσι και το δα γινοταν δη ,οπως δαμος-δημος.....κ.τ.λ.


Εχεις μπερδέψει το δωρικό δα με τη συνεσταλμένη βαθμίδα του θέματος δεμ- εκ του οποίου προκύπτει το δα.
Και να σου θυμίσω ότι δεν επικράτησε η δωρική διάλεκτος...

quote:
skartados

Εγω λοιπον λεω οτι λακοειδεις ταφοι και υπτια θεση υπηρχαν ανεκαθεν στο αιγαιο.Οστα αλογων και τροχοι σε ταφους απο το 4000π.χ που δηθεν αρχισαν να ερχονται ως το 2000π.χ που ηρθε δηθεν το ελληνοφωνο τμημα,που εχουν βρεθει στην ελλαδα?Π Ο Υ Θ Ε Ν Α.....Αρα απο εδω και περα μπορουμε να τους ονομαζουμε εκτος απο αορατους,φαντομαδες και πουθεναδες.


Αυτά που γράφεις είναι διαπιστώσεις "προχειράντζες" ερασιτεχνικού επιπέδου απλά για να ξαλαφρώνεις τη συνείδησή σου.
Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ή δεν έχεις καταλάβει τίποτα απ'όσα έχω παραθέσει για πλείστα ευρήματα ήδη άπό το πρώτο τόπικ.

1) Οι Κουργκάνοι δεν είχαν μόνο την ταφή που αποφασίζεις να σχολιάσεις αλλά ποικίλες ακόμα ταφές, μερικές εκ των οποίων έχουν ήδη παρατεθεί(βλέπε το σχετικό κείμενο στο πρώτο τόπικ, σελ 48) αλλά και στην παρούσα συζήτηση όταν λίγο νωρίτερα έγινε λόγος περί ώχρας. Φυσικά δεν ήταν μόνο οι ταφές αλλά και η κεραμική τους, τα λατρευτικά σύμβολα(παρατέθηκαν και φωτογραφίες), τα περίαπτα σε σχήμα άγκυρας κ.α. μερικά μάλιστά βρέθηκαν στα στρώματα καταστροφών θέσεων όπως στη Λέρνα. Οπως ακριβώς βρίσκουμε "Φιλισταϊκή" κεραμική σε στρώματα καταστροφών θέσεων στις ακτές της Συρίας και της Παλαιστίνης, έχοντας και μαρτυρίες για την έλευση των Φιλισταίων περίπου εκείνη την εποχή.

2) Υπάρχουν ιστορικές μεταναστεύσεις και εισβολές λαών που δεν θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν αρχαιολογικά, αν δεν διαθέταμε τις ιστορικές μαρτυρίες (π.χ. Κέλτες στη Μικρά Ασία και την Ελλάδα, Βρετόνοι στη Βρεττάνη, Βάνδαλοι από την Πολωνία μέχρι τη βόρειοδυτική Αφρική, Σλάβοι στην Πελοπόννησο, Τσιγγάνοι από την Ινδία προς την Ευρώπη). Επομένως όποιος ισχυρίζεται ότι κάνει σοβαρή έρευνα για την προϊστορία και τις προϊστορικές μεταναστεύσεις πρέπει να λαμβάνει υπόψη και αυτό τον σημαντικό παράγοντα, και ειδικά όταν έχουν περάσει 5000 και 6000 χρόνια. Εσύ ακόμα δεν τον έχεις λάβει υπόψη...
Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεις με την τέλεια μαθηματική ακρίβεια στο προϊστορικό και πρωτοϊστορικό συνεχές τα ευρήματα που ζητάς.

Για να αποσαφηνιστούν τα παραπάνω ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αντίρρησης του στυλ, "Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν διάβασα" ας βάλουμε έγχρωμους χάρτες όπως μας έβαζαν στις τάξεις του δημοτικού οι δάσκαλοι..

Δάσκαλος είπε κάποτε στα παιδάκια της έκτης δημοτικού:

- Οι Βάνδαλοι εντοπίζονται στον πολιτισμό Przeworsk της Πολωνίας, με πράσινο χρώμα στα δεξιά του χάρτη

Ομως ο πολιτισμός αυτός δεν επεκτάθηκε στη βορειοδυτική Αφρική, παρ'όλα αυτά οι Βάνδαλοι έφτασαν εκεί κάποια στιγμή στην ιστορία...

- Ο πολιτισμός Lapita με τον οποίο ταυτίζεται η εξάπλωση των αυστρονησιακών γλωσσων αγκαλιάζει μια περιοχή από το αρχιπέλαγος Μπίσμαρκ δυτικά μέχρι τη Σαμόα ανατολικά.

Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι δέχονται ότι ο πολιτισμός αυτός προέρχεται από τη νοτιοαναλτική Ασία και την Ταϊβάν συμφωνώντας με τους γλωσσολόγους που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη περιοχή ως κοιτίδα της πρωτοαυστρονησιακής γλωσσας στηριζόμενοι σε γλωσσικές μαρτυρίες.

Ωστόσο ο πολιτισμός Lapita δεν βρέθηκε σε όλη την έκταση των αυστρονησιακών γλωσσών η οποία είναι η παρακάτω σύμφωνα με νέο χάρτη που έδειξε ο δάσκαλος στα παιδάκια (ώστε να καταλάβαίνουν διότι με τα γραπτα κείμενα δεν τα πήγαιναν πολύ καλά)

Δεν βρέθηκε π.χ. στη Χαβάη, στις νήσους Μαρκέζας, στη νήσο του Πάσχα, στην Ταϊτή, στην Τουαμούτο, στο Κιριμπάτι, στο Τουβαλού, στη Νέα Ζηλανδία, ούτε ανατολικά σε κάθε περιοχή της Ινδονησίας, πόσο μάλλον στην μακρινή Μαδαγασκάρη όπου και εκεί έφτασαν οι γλωσσικοί απόγονοι των πρωτοαυστρονήσιων όπως διαφαίνεται από την αυστρινησαική γλωσσα Μαλάγκασυ δίπλα στις πολύ διαφορετικές Αφρικάνικες γλώσσες.

Με την ελπίδα ότι τα παιδάκια κατάλαβαν το μάθημα μεσα από τους έγχρωμους φανταχτερούς χάρτες...ο δάσκαλος τα άφησε να βγουν για διάλειμμα και αποχώρησε για δουλειές...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2010, 13:10:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οπότε αγαπητέ agnostic, αυτη είναι η αιτία, που δεν έκανες το μάθημα:Ήσουν διάλειμα....
Καημενούλη μου...Έτσι,.....αγράμματος θα μείνεις;..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2010, 20:06:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


2) Υπάρχουν ιστορικές μεταναστεύσεις και εισβολές λαών που δεν θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν αρχαιολογικά, αν δεν διαθέταμε τις ιστορικές μαρτυρίες (π.χ. Κέλτες στη Μικρά Ασία και την Ελλάδα, Βρετόνοι στη Βρεττάνη, Βάνδαλοι από την Πολωνία μέχρι τη βόρειοδυτική Αφρική, Σλάβοι στην Πελοπόννησο, Τσιγγάνοι από την Ινδία προς την Ευρώπη)."

Ρε συ αγνωστικ ,οι αυτοαναιρεσεις σου ειναι πραγματικα απολαυστικες.Για εξηγησε μου τωρα,γιατι οι φρυγες δεν ηταν στο σαγγαριο πριν το τρωικο πολεμο,παρολο τις μαρτυριες του ομηρου?Ασε θα σου πω εγω.Γιατι δεν υπαρχουν αρχαιολογικα στοιχεια.Ναι?Εκει ομως που σε συμφερει,τα λαμβανεις υποψην σου,αλλου ομως σφυριζεις σαν κινεζος.Παντως για τους φρυγες και τους μυσους εχουμε παραδοσεις....για τους πουθεναδες εχουμε μαντεψιες...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2010, 10:32:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλη ανασταση σε ολους ,κυριως ομως στο φιλο μου τον τρεχαγυρευε,που ειμαι σιγουρος οτι ζει αυτες τις μερες πιο συνειδητοποιημενα απο πολλους απο εμας.Φιλε τρεχαγυρευε ,παρολο που σε παρα πολλα δεν συμφωνω μαζι σου,θεωρω οτι εισαι ο πιο Α Υ Θ Ε Ν Τ Ι Κ Ο Σ απο ολους μας και ειδικα απο κατι γλυκαναλατους δηθεν ηθικοπλαστες ψυχολογους.Μπορει καποιοι να μην παρεμβαινουμε αλλα καταλαβαινουμε πολλα....Αυτη σου την λαικη σου αυθεντικοτητα δεν μπορει να στην αμφισβητησει κανενας.Φιλε συνεχισε ετσι.

Οσο για εσενα δασκαλε αγνωστικ,σου ευχομαι μολις τελειωσεις απο το αλλο επιπεδο που εχεις περασει ,διαβαζοντας για αλλους πολιτισμους,να ασχοληθεις και λιγο με τον πολιτισμο της πατριδας σου.Ξερεις δεν δαγκωνει,του εχουν βαλει καποιοι,Φ Ι Μ Ω Τ Ρ Ο .


Υ.Γ.Φιλε τρεχα ξερω οτι στα θεματα της θρησκειας ,ο αυθορμητισμος σου ,σε ωθει να μην αφηνεις αναπαντητα καποια θεματα που θεωρεις ανακριβειες.Ομως αλλο πραγμα οι ελευθερεια των αποψεων και των θρησκευτικων αντιληψεων και αλλο πραγμα ο καινουριος ξενοφερτος τροπος να διχαστουν οι ελληνες .Επειδη και εσυ αθελα σου βαζεις ενα λιθαρακι σε αυτο(πιστευω δε πως εισαι ο μοναδικος και απο τις δυο πλευρες που το κανεις αθελα)θα σου προτεινα να εισαι λιγο πιο συγκρατημενος,γιατι αυτες τις συζητησεις σας ,τις διαβαζουν και θα τις διαβασουν και πολλα παιδια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2010, 22:10:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Οσο για εσενα δασκαλε αγνωστικ,σου ευχομαι μολις τελειωσεις απο το αλλο επιπεδο που εχεις περασει ,διαβαζοντας για αλλους πολιτισμους,να ασχοληθεις και λιγο με τον πολιτισμο της πατριδας σου.Ξερεις δεν δαγκωνει,του εχουν βαλει καποιοι,Φ Ι Μ Ω Τ Ρ Ο .


Μα δεν τον έχω εγκαταλείψει και σχεδόν κάθε μέρα ασχολούμαι και με αυτόν. Τα επιστημονικά συγγράμματα όπως η "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους", οι "Πολιτισμοί του Αιγαίου" και "Η Ιστορία της Μακεδονίας" από τα οποία μεταξύ άλλων πληροφορήθηκα τα ευρήματα κουργκάν, στον πολιτισμό του τόπου μας αναφέρονται και όχι στον πολιτισμό των Εσκιμώων...νομίζω ε?

quote:
skartados

Ρε συ αγνωστικ ,οι αυτοαναιρεσεις σου ειναι πραγματικα απολαυστικες.Για εξηγησε μου τωρα,γιατι οι φρυγες δεν ηταν στο σαγγαριο πριν το τρωικο πολεμο,παρολο τις μαρτυριες του ομηρου?Ασε θα σου πω εγω.Γιατι δεν υπαρχουν αρχαιολογικα στοιχεια.Ναι?Εκει ομως που σε συμφερει,τα λαμβανεις υποψην σου,αλλου ομως σφυριζεις σαν κινεζος.


Προκύπτει από έναν συνδυασμό παραγόντων όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα υλικού πολιτισμού που θεωρούνται Φρυγικά, η γνώση για την ύπαρξη διαφορετικών γλωσσών στην Μικρά Ασία πριν τους Φρύγες όπως οι Λούβιοι, οι Χετταίοι, οι Χάττι κ.α. καθώς και εσωτερικές γλωσσικές μαρτυρίες που υποστηρίζουν μια τοποθέτηση της προγόνου της Φρυγικής στην κεντροανατολική Ευρώπη και τέλος(κερασάκι στην τούρτα) τις αναφορές της παράδοσης για την προγενέστερη παρουσία τους στη Μακεδονία.

Πασχίζεις να καταπιαστείς από μια τοποθέτησή μου προσπαθώντας να την μπλέξεις με μια άλλη που φαινομενικά αντιφάσκουν (ουσιαστικά όμως όχι), κάνοντας ακόμα μερικές τρύπες στο νερό...α βρε Σκαρτάδο...

quote:
skartados

Παντως για τους φρυγες και τους μυσους εχουμε παραδοσεις....για τους πουθεναδες εχουμε μαντεψιες...


Εχουμε διότι η δράση τους ήταν πολύ πιο πρόσφατη και χρονικά κοντινή στις διασωθείσες παραδόσεις και την ενασχόληση των Ελλήνων με την ιστοριογραφία ή ακόμα και σύγχρονη με αυτήν. Από την 2η χιλιετία π.Χ. και νωρίτερα δεν υπάρχει κανένα ελληνικό κείμενο με εθνολογικά-ιστορικά δεδομένα, ούτε ξέρουμε αν είχε ασχοληθεί κανείς με την ιστοριογραφία γι'αυτό και δεν έχουμε τίποτα σχετικό στα μέρη μας. Επίσης σε περίπτωση που διαθέταμε παλιότερα κείμενα του 3000-4000 π.Χ. θα πρέπει να προσδιορίσεις πώς θα καταλάβαινες ότι μια αναφορά σ'έναν προϊστορικό λαό ήταν οι ΙΕ? Αν π.χ. βρεθεί αύριο ένα παναρχαιο κείμενο από κάποιον λαό που να σου λέει ότι στις στέπες του 4000 π.Χ. κατοικούσαν οι "Φούφουτοι", πώς θα καταλάβαινες ότι οι "Φούφουτοι" ήταν οι ομιλητές της Πρωτο-Ινδοευρωπαϊκής?

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 03/04/2010 22:17:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2010, 08:39:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου skartados, έχει γίνει πολύ προσπάθεια για να πετύχω, αυτό το ...λαικό προφίλ, που γράφεις,αλλά,για να πω την αλήθεια, δεν θέλω να το παίζω επιστημων, αλλά αυτό που αισθάνομαι,ενας απλός άνθρωπος....
Φίλε μου σε χαίρομαι,γιατί έχεις γνήσιο πνεύμα, το είχα κι εγώ κάποτε που μελετούσα, τώρα, την βλέπω αλλοιώς....
Αφαιρετική, αν έχεις ακουστά....
Το λέω αυτό,γιατί μερικές φορές, αυτά που κάνω,παρεξηγείται, καθως,ειναι κινήσεις επόμενες, δίχως προηγούμενες, για να γλυτώνω χρόνο....Επειδή δεν τον καταλαβαινουν, πολλοί,με θεωρούν λίγο παρορμητικό και βίαιο....Οικονόμος ειμαι, τιποτε άλλο...
Για να πω την αλήθεια σε θαυμάζω με την υπομονή που δείχνεις προς τον φιλο Agnostic...Τέτπιος εγωιστικός ....στόκος, με τόσα που έχεις και έχουν γραφεί, έπρεπε να ειναι τουλάχιστον πιο συγκαταβατικός....Αλλά, ο εγωισμός στον άνθρωπο, μένει μέχρι το τέλος του...
Δεν μπορώ να καταλάβω πως τυφλώνεται κανείς τόσο, που νομίζει ότι κατι κανει, όταν ΕΚΤΊΘΕΤΑΙ,ΝΕΟΤΕΡΊΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΊΣ ΛΌΓΟ,με ιδέες, που δεν έχουν καμία αποδεικτική βάση...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2010, 11:41:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θεμα φιλε τρεχα δεν ειναι να πειστει ο αγνωστικ,αλλωστε αυτος απλα δεν θελει....Εγω κανω μια προσωπικη ερευνα για να καταλαβω πως δημιουργηθηκε η γλωσσα μας.Καποια απο τα συμπερασματα που εβγαλα,προσπαθω να τα μοιραστω με οσους διαβαζουν το θεμα..Αυτα που λεω ειναι το ενα χιλιοστο απο αυτα που εχω συμπερανει.Δυστυχως ομως ουτε συγραφεας ειμαι,ουτε καλος στο γραψιμο με πληκτρα,για να μπορω να πω περισσοτερα.Θα δωσω ομως μερικα παραδειγματα.


Εχουμε τις λεξεις τοπονυμια κως ,κνωσσος.Ετσι οπως διαβαζονται πλεον αυτες οι λεξεις ,φυσικο ειναι να θεωρουνται αγνωστες.Η αληθεια ομως ειναι πολλυ απλη ,αρκει καποιος να εχει διαθεση για ερευνα.Ετσι οπως φαος-φως(λεξ.σουιδα),ετσι και κα(τοπος -περιοχη-γη)-ος=κως καθως και κα-νος-σος=κνωσ-σος.Οπως ακριβως και το αθα-ος=αθως.


Εχουμε ας πουμε το τοπονυμιο κερκυρα.Δηλαδη τις ριζες κερ-κυρ.Το κερ =τοπος-περιοχη-γη,το κυρα ειναι το θυληκο του κυριος=κατοχος γης,κυριαρχος.Αρα το κερκυρα =κυριαρχη της περιοχης-σημαντικος τοπος-γη που εχει εξουσια...


Εχουμε το τοπονυμιο κορινθος=κορι-ανθος(ναθος).Οπως το ταλας εγινε ατλας,ετσι και το ναθος εγινε ανθος-αθος.Ομως υπαρχει το ονομα αθηνα.Το αθη ειναι το θυληκο του αθος.Το να(τοπος-περιοχη-γη) μπηκε στο τελος,ετσι εχουμε αθηνα(αλλα και αθανα-οπου το θη=θα.)Ο ανθος ειναι το σημαδι οτι συνεχιζεται η ζωη(οταν ανθιζουν τα δεντρα).Ομως μεταφορικα ακομα και σημερα λεμε οτι το ταδε κομματι της κοινωνιας ειναι ο ανθος της ελλαδας.Δηλαδη μεσω της σοφιας που εχουν καποιοι,υπαρχει εγγυηση συνεχειας της ζωης.Για αυτο και η θεα αθηνα(αθανα) ειναι αθανατη.Δηλαδη ο αναθος -αθανα=ζωη,το αντιθετο του θανατου.Και οπως το αναθος γινεται ανθος,ετσι και το θανα(νη)τος γινεται θνητος.Το ξερω οτι αυτα ειναι για λιγους,παρολο αυτα εγω θα κανω οτι περναει απο το χερι μου....


Με ρωτησες αγνωστικ ποιοι ειναι αυτοι οι λαοι που μπασταρδευτηκαν στο εσωτερικο της μ.ασιας ,και στη συνεχεια και στην ευρυτερη ασια με τους καρες-πελασγους κ.τ.λ.Αυτο μπορουμε να το καταλαβουμε μονο απο τα ονοματα και τα τοπονυμια.Ετσι οπως εχουμε το παρσα-περσια,εχουμε και τους κουρδους.Απο τη βικιπαιδεια τα ονοματα με τα οποια προφονουνταν οι κουρδοι.Κουρτι-καρτι-καρδουχοι-καρδοι.Πλεον τα πολλα λογια ειναι φτωχεια....


Τα τοπονυμια ομως καθως και οι διαφορες ονομασιες ,ειναι και ο μονος ασφαλης τροπος να δουμε αν οι ελληνες φρυγες(πελοπες) πραγματι πηγαν στις μυκηνες πριν το τρωικο πολεμο.Απο το λεξικο σουιδα.


Φρυξ-ο κατοικος της φρυγιας.


Φρυξος-ο ποταμος της αργολιδος ,ρεων ανατολικως της λερνης.


Φρυκτος-πυργος,φρουριο της ηλιδος.


Οι γνωστες μας φρυκτοριες,οπου φρυκτος=πυρσος.

Απο αυτα τα εκπληκτικα πραγματα ομως ,καταλαβαινουμε το εξης σημαντικο.Οτι οι φρυγες,καθως και αλλοι ομως ελληνες λεγανε αντι για πυρ-φυρ(φρυ),εξου και φρυγες-βρυγες-πρυγες δηλαδη.Οπως καταλαβαινεις αγνωστικ,ερχεται ο τελικος θανατος της αστειας ιε θεωρειας,με δεκαδες πλεον παραδειγματα,οπου μεσα στην ελλαδα ,υπηρχαν ηδη αυτες οι αλλαγες απο π-φ-β-κ κ.τ.λ.Με λιγα λογια ,ερχεται το ξεριζωμα της καρδιας της αστειοτητας που πιστευεις.Λιγο υπομονη μονο να εχεις....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 17 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.34375
Maintained by Digital Alchemy