ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 14
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2002, 21:40:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

"Για να γνωρίσετε τον εαυτό σας πρέπει να νυπάρχψει η επίγνωση, η εγρήγορση του νου στην οποία υπάρχει ελευθερία απόόλες τις πεποιθήσεις, από9 όλες τις ιδέες, γιατί οι πίστεις και τα ιδεώδη σας προσδίδουν ένα χρώμα, εμποδίζοντας την πραγματική αντίληψη. Αν θέλετε να γνωρίσετε το τι είστε, δεν μπορείτε να φαντάζεστε ή να πιστεύετεκάτι το οποίο σεν είστε. Αν είμαι άπληστος, φθονερός, βίαιος, έχει πολύ λίγη αξία το να έχω τα ιδεώδη της μη βίας, της μη απληστίας. Αλλά για να γνωρίσει κανείς ότι είναι άπληστος ή βίαιος, για να το μάθει και να το κατανοήσει, απαιτείται εξαιρετικ΄ή αντίληψη, δεν είναι έτσι; Απαιτείται τιμιότητα , διαύγεια σκέψης, ενώ το να επιδιώκει κανείς ένα ιοδεώδες μακριά από κείνο που είναι, είναι μια διαΦΥΓΉ. Και αυτό σας εμποδίζει να ανκαλύψετε το τι είστε και να ενεργήσετε αμέσως πάνω σε κείνο που είστε. Η καστανόηση εκείνου που είστε, ότι κι αν είναι, άσχημο ή όμορφο, κακό ή βλαβερό, η κατανόηση εκε'ινου που είστε, χωρίς στρέβλωση είναι η αρχή της αρετής. Η αρετή είναι ουσιώδης γιατί δίνει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".


Αυτάσ είναι κάποια από τα λόγια του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ Κρισναμούρτι, ο οποίος τόσα πρόσφερε στον τρόπο σκέψης μας, στον τρόιπο ζωήςε μας. Τις ιδέες και τη διδασκαλία του Κρισναμούρτι φίλοι και φίλες θα ήθελα να αναλύσουμε και να συζητήσουμε.

HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2002, 04:48:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Αχέροντα, τι ακριβώς θέλεις να "αναλύσουμε";;;
Πολλά απο τα λεγόμενα του Κρισναμούρτη είναι "απλά" και "κατανοήτα"...

Πάντως σαν ένα σχόλιο που θα είχα να κάνω στο κείμενο που παρέθεσες, είναι αυτό που λέει ο Κρισναμούρτη ότι:
"...Για να γνωρίσετε τον εαυτό σας πρέπει να να υπάρχει η επίγνωση..."
Πολύ ευγενικά θα διαφωνήσω με αυτόν τον "ορισμό"...

Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ είναι "παιδί" θα έλεγα του ΕΠΙΜΗΘΕΑ και είναι γνωστό φαντάζομαι ότι ΚΑΙ ο Επιμηθέας ΚΑΙ η Επίγνωση είναι λέξεις που έχουν να κάνουν με την ΕΠΙΚΤΗΤΗ ΓΝΩΣΗ ή αλλιώς ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΞΕΙ...
Πόσο σημαντικό είναι όμως το να ΓΛΥΤΩΣΕΙ κάποιος τα ΛΑΘΗ απο πράξεις που ΕΚΑΝΕ στο παρελθόν ή που θα κάνει στο μέλλον, αλλά και να έχει τη ΓΝΩΣΗ μέσα απο αυτές τις πράξεις;;;
Φαντάζομαι, ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...
Αυτή είναι κατ'εμέ και η παγίδα...
"Ας κάνω λάθη (προς όφελος του να γνωρίσω τον εαυτόν μου), μαθαίνω απο αυτά" λέει ο πολύς κόσμος...
'Οταν όμως έρχεται η ώρα για να ξεπληρώσουμε αυτά τα λάθη, τότε όλοι φωνάζουμε: "ΜΑ ΚΑΛΑ, ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;"

Πιστεύω μου είναι λοιπόν, πώς είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ για το μέλλον του Ανθρώπου, να είναι γνήσιο παιδί του αδελφού του Επιμηθέα, του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, που είναι αυτός που "ΠΡΙΝ ΝΑ ΔΡΑΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ" δηλαδή αυτός που ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ στα ΛΑΘΗ, αλλά που αντιμετωπίζει στα ίσια θα έλεγα την Θεία αρχή (Δία) και με το θάρρος της ΔΡΑΣΗΣ, αντιλαμβάνεται τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Μέσα απο αυτή τη ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ, εφαρμόζεται πλέον και στην πράξη η Δελφική εντολή, "ΓΝΩΘΙΣ ΕΑΥΤΟΝ"

Για όσους δεν κατανοούν,
α) τη λέξη ΛΑΘΗ, ας την αντικαταστήσουν με τη λέξη ΚΑΡΜΑ
β) το ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ας το αντικαταστήσουν με τις ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΑΡΚΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΒΙΩΤΕΣ,
γ) το ΜΕΛΛΟΝ, με την ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ή ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ...

Ετσι έχουμε μια εικόνα του νόμου του ΚΑΡΜΑ, που σε άλλο τόπικ μας έχει απασχολήσει (ακούς φίλε Ντίξ).
Αλλωστε μέσα απο τις συνεχές ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ είναι που διαπλάθετε ο "χαρακτήρας" και η "προσωπικότητα" της Ψυχής...

Ελπίζω να μη σας κούρασα,

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2002, 19:08:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα κι από μένα.
Φίλε Κέλσο, ίσως να είναι προτιμότερο για τον άνθρωπο να είναι παιδί του Προμηθέα όπως είπες. ΄Εχω όμως μια μικρή απορία. Πιστεύεις πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος να μην πέσει σε λάθη, είναι άραγε εφικτό αυτό;
Κι αν 'αραγε γινόταν αυτό, θα βρίσκαμε απλά το "γν΄βθι σ αυτόν", η μήπως αυτό που ονομάζουμε Θεό;


HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2002, 23:26:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου φίλε Αχέροντα...
Μίλησες ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ....
Ναί... αυτή είναι η ΠΑΜΕΓΙΣΤΗ ΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ...
Γνώρισε τον Εαυτό σου... Θυμίσου ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ή καλύτερα ΤΙΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ...

Και όταν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΘΟΥΝ φυσικά δεν θα είναι ο Θεός ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αλλά ο 'Ανθρωπος, ΘΕΟΣ...

Νομίζω πως απάντησα...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2002, 00:39:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλοι σας χαιρετω.Μιας και αρχισατε το θεμα Krishnamourti,και μπραβο,γιατι αποτελει θεμα ουσιας,θα ηθελα να παραθεσω συνοπτικα τι νομιζω οτι αποτελει την ουσια των αποψεων του.Ο Κ. λοιπον θεωρει οτι η Αληθεια ειναι μεσα μας,οχι εξω απο μας.Ο καθενας μας πρεπει να ψαξει να την βρει για τον εαυτο του ξεχωριστα,μονος του.Τα βιβλια,οι σχολες,οι δασκαλοι-αυθεντιες-δεσποτες,μπορουν στην καλυτερη περιπτωση να δειξουν την κατευθυνση,ομως η βιωση και η προσπαθεια της ειναι -απο την φυση των πραγματων-ατομικη και μονον υποθεση.Στην χειροτερη περιπτωση μπορουν να αποτελεσουν τοιχο,που μας χωριζει απο την βιωση της Αληθειας,οπως αλλωστε και τα καθε ειδους και προελευσεως δογματα.Για να βιωσουμε λοιπον αυτο που πραγματικα ΕΙΝΑΙ,πρεπει να αρχισουμε να παρατηρουμε μεσα μας,το ποιοι ειμαστε,το πως εμφανιζεται αυτο που ειμαστε στις σχεσεις μας με τα παντα,με πραγματα και ιδεες,με οτιδηποτε ερχεται σε σχεση μαζι μας.Η παρατηρηση αυτη,πρεπει να ειναι αμεση,χωρις να παρεμβαλλεται οτιδηποτε αναμεσα σε μας,και στο παρατηρουμενο,οπως δογματα ,θεωριες ,φαντασιωσεις,εικονες κ.α.Οταν λοιπον βιωνουμε αμεσα αυτο που ΕΙΝΑΙ,θα πρεπει να μην χωριστουμε απο την βιωση και την συμπορευση με την καθε στιγμη,απο την αναμνηση της,το παρελθον,την μνημη,τον ψυχολογικο χρονο.Αυτη η εντονη βιωση του παροντος,καταργει τον χωρισμο σε παρατηρουντα-παρατηρουμενο,και αυτην την κατασταση βιωσης-συνειδησης,που δεν υπαρχει χωρισμος και χρονος,γιατι δεν υπαρχει σκεψη-αναμνηση-χρονος,ειναι αρμονια,ενοτητα,τελειοτητα,χωρις χρονο-αρα και θανατο-ειναι Αγαπη.
Ο Κ. νομιζω,αποτελεσε εναν αυθεντικο απεσταλμενο απο Ανω,που αποκλειστικο σκοπο ειχε να απελευθερωσει το ατομο απο οτι το καταδυναστευει.Το μυνημα του ειναι συγχρονο,απλο και ταυτοχρονα δυσκολο,και κυριως εντιμο.Για καποιον που ισως θαθελε να μελετησει μια συνοψη των οσων ειπε,απο τα 20 καιπλεον βιβλια του ,μια καλη αρχη ειναι το βιβλιο Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ,εκδ.ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.Φιλικα.

serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2002, 01:53:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσορίζω κι εγώ το μέλος Seprentpan, ξανά.

Ο Κρισναμούτρι είναι όντως ένας αξιόλογος απεσταλμένος εκ των Άνω (όπως είπε και ο serpentpan).

Το σημαντικό που τόνισε και που βλέπω ότι το επισημαίνετε κι εσείς είναι ότι σε τελική ανάλυση ο καθένας στέκεται μόνος του μπροστά στην Ψυχή του και μέσα σε αυτήν την σχέση δεν χωράνε μεσάζοντες, ούτε "σωτήρες".

Ο προβληματισμός μου, όμως είναι πόσοι μπορούν, άραγε, να φτάσουν έως εκεί χωρίς να κάνουν λάθη, χωρίς να παγιδευτούν, από τις γλυκιές προσδοκίες ή τους φόβους, χωρίς να εξαπατήσουν και χωρίς να εξαπατηθούν;

Αν ένας Πλάτωνας χρειάστηκε έναν Σωκράτη, αν ένας Ζήνωνας χρειάστηκε έναν Παρμενίδη, αν ένας Πλωτίνος χρειάστηκε έναν Αμμώνιο, αν τόσοι και τόσοι σημαντικοί σοφοί χρειάστηκαν την βοήθεια σοφότερων από αυτούς πως εγώ μπορώ να φτάσω μόνος μου χωρίς βοήθεια μέχρι το πνευματικό μου "ραντεβού" με τον "εντός Θεό μου";

Ο Κρισναμούρτι απάντησε μάλλον θετικά. Και ίσως είχε δίκιο. Ίσως αυτή η πορεία είναι πιο αργή αλλά και πιο σίγουρη, ίσως, πάλι όμως δεν είναι για όλους; Δεν ξέρω, πραγματικά, θα ήθελα και την γνώμη σας.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2002, 03:06:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας κι απο εμένα.
Πιστεύω φίλε thoth οτι είναι αδύνατον να μην κάνεις λάθη στον δρόμο προς τον εντός θεό.Ο κάθε άνθρωπος τραβάει τον δρόμο του κι όπου μπορεί φτάνει.Την επόμενη φορά θα ξεκινήσει με περισσότερα εφόδια και αρετές.
Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο του Κρισναμούρτι αλλά σε αυτά που παρέθεσε ο φίλος serpentpan θα συμφωνήσω σε όλα και ειδικά στη βίωση-συνείδηση γιατί οι στείρες γνώσεις νομίζω οτι κάνουν κακό.
Επίσης πιστεύω οτι αν έχει έρθει το πλήρωμα του Χρόνου ο Δάσκαλος είναι που βρίσκει τον μαθητή και όχι το αντίθετο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2002, 11:23:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα συνοδοιπόροι στο δρόμο αναζήτησης της γνώσης.
Φίλε μου thoth το πνευματικό ραντεβού με τον "εντός Θεό μας" σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο να συμβεί. Και λάθη θα κάνουμε και απογοητεύσεις θα γνωρίσουμε μια και έχουμε ξεχάσει Ποιανού κομμάτι ήμαστε (όπως εγραψε παραπάνω ο αγαπξητός Κέλσος).
"Για να βιωσουμε λοιπον αυτο που πραγματικα ΕΙΝΑΙ,πρεπει να αρχισουμε να παρατηρουμε μεσα μας,το ποιοι ειμαστε,το πως εμφανιζεται αυτο που ειμαστε στις σχεσεις μας με τα παντα,με πραγματα και ιδεες,με οτιδηποτε ερχεται σε σχεση μαζι μας.Η παρατηρηση αυτη,πρεπει να ειναι αμεση,χωρις να παρεμβαλλεται οτιδηποτε αναμεσα σε μας,και στο παρατηρουμενο,οπως δογματα ,θεωριες ,φαντασιωσεις,εικονες κ.α."
Δεν είναι εύκολο. Μπορεί να χρειαστούν πολλές επαναγεννήσεις, μετενσαρκώσεις, πολλές ζωές, μα μπορει να γινει. Εξάλλου, όπως είπε ο μεγάλος και φωτισμένος αυτός δάσκαλος, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ.
Μπορούμε να το πετύχουμε.


HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2002, 00:00:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλο θαναι αγαπητοι αναζητητες,να πουμε και μερικα 'ιστορικα'για τον Κ.Γεννηθηκε το 1895,στο Μαδρας της Ν.Ινδιας,σε μια φτωχη και πολυμελη οικογενεια.Ο πατερας του δουλευε στα γραφεια της Θ.Ε. στο Adyar,και ο 14χρονος Κ.εντοπιστηκε απο τον Ληντμπητερ,που με την υποτιθεμενη διοραση που ειχε,ειδε την αυρα ενος εξελιγμενου οντος,χωρις εγωισμο.Ανατραφηκε και εκπαιδευτηκε απο τους Μπεζαντ- Ληντμπητερ σαν ο νεος Αvatara,και εφτιαξαν γυρω του μια οργανωση,το Ταγμα του Αστερος της Ανατολης,με πολλα μελη και περιουσια.Ομως ο Κ.μετα απο μια εντονη ψυχικη εμπειρια με αφορμη τον θανατο του αδελφου του Νιτυαναντα,διελυσε την οργανωση,επεστρεψε τις δωρεες στους δωρητες,και για το υπολοιπο της ζωης του εκανε διαλεξεις πανω στις αποψεις του,ιδιαιτερα επιτυχημενες,εχοντας διακοψει τους δεσμους με καθε οργανωση.Επισης εφτιαξε σχολεια σε διαφορες χωρες,για μια ελευθερη εκπαιδευση των παιδιων.Πεθανε ,με πληρη διαυγεια πνευματος,σε ηλικια 90 περιπου χρονων,απο καρκινο του ηπατος.
Πολλα εχουν ειπωθει,για τα γεγονοτα μεταξυ Κ.-Ληντμπητερ-Μπεζαντ-προσδοκιων τους(ιδαιτερα του Ληντμπητερ)για εναν παγκοσμιο Εκπαιδευτη.Ο πατερας του Κ.ζητησε δικαστικα πισω τον Κ.απο την Μπεζαντ,που τον ειχε αναλαβει υπο την κηδεμονια της.Σε μεταγενεστερη συνεντευξη του δηλωσε οτι ο Κ. θα ειχε πεθανει αν δεν τον ειχε αναλαβει η Μπεζαντ.Ο Κ.αγαπουσε και θεωρουσε πνευματικη του μητερα την Μπεζαντ,μεχρι το τελος της ζωης του και επανασυνδεσε την σχεση του με την Θ.Ε. επι Rhadha Burnier,φυσικα διατηρωντας τις αποψεις του,ξεχωριστα.
Διατηρησε ως το τελος της ζωης του μια ειλικρινια και εντιμοτητα,που φαινονται εξωπραγματικες σημερα-ιδιαιτερα στον χωρο του Εσωτερισμου-και μια εξαιρετικη συνεπεια θεωριας-πραξης,που αλλωστε τα θεωρουσε παντα αδιαχωριστα.
Επισης πιστευε μεχρι το τελος του,πως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
Προσωπικα πιστευω πως οι Μπεζαντ-Ληντμπητερ,δεν επεσαν πολυ εξω στην εκτιμηση τους για τον ρολο που θα επαιζε ο Κ.και επαληθευτηκαν απο τα γεγονοτα.Η αντιρρηση αφορα την αγωνια του Ληντμπητερ,να βρει νεο Μεσσια,επηρρεασμενος απο τις Χριστιανικες του αρχικες καταβολες,και ξεχνωντας οτι το ποταμι κυλα και δεν παραμενει ποτε ιδιο,και οτι ο Ουρανος θα αποφασισει ποτε-πως-ποιον θα στειλει.Ετσι αποφασισε να βαλει σε ενα καλουπι που ειχε στο μυαλο του,τον Κ.που ομως δεν δεσμευτηκε απο τιποτε,και προτιμησε να αφησει την Ζωη να κυλα ελευθερα μεσα του.Αρκετα στοιχεια 'ιστοριας'μπορει να βρει ο καθε ενδιαφερομενος στο εξαιρετικο βιβλιο της ΜΑΙΡΗΣ ΛΑΤΙΕΝΣ-Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ εκδ.ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.Φιλικα.

serpentpan

Edited by - serpentpan on 13/09/2002 16:19:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2002, 16:16:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η συζητηση για ενα θεμα οπως ο Κ.,παντα ειναι μια δυσκολη προκληση,γιατι η ενασχοληση με θεματα ουσιας,παντα απαιτει λιτοτητα,ειλικρινεια και κατανοηση.
Ο φιλος Thoth,θετει επισης ενα ζητημα,που παντα εκανε τους ιθυνοντες των Σχολων εσωτερισμου,να βγαζουν σπυρακια στο ακουσμα του ονοματος του Κ.,οτι δηλ.αυτες δεν χρειαζονται και οι ιδιοι ειναι -στην καλυτερη περιπτωση- περιτοι.
Ο Κ.μεχρι το τελος υποστηριξε απολυτα την αποψη οτι ο καθενας πρεπει να γινει διδασκων και διδασκομενος ο ιδιος για τον εαυτο του, εχοντας ερθει ο ιδιος σε αντιθεση με ολες ανεξαιρετως τις παραδοσιακες διδασκαλιες,θρησκειες,πιστεις,αυθεντιες,συστηματα και ιερες γραφες,υποστηριζοντας οτι τελικα 'καλουπωνουν' το ατομο,και το εμποδιζουν να γνωρισει την αληθινη,μοναδικα ξεχωριστη δικη του φυση.
Οντας ευφυης στον ανωτατο βαθμο,εως το τελος,προειδοποιησε προς καθε κατευθυνση,οτι ο ιδιος δεν ειναι δασκαλος κανενος,ουτε αυθεντια,δεν υπαρχει -μετα τον θανατο του-ιερατειο που θα αναλυσει την διδασκαλια του,αλλα οτι η διδασκαλια του αποτελει εναν καθρεφτη που ο σοβαρος αναζητητης πρεπει να προσπαθησει να δει τον εαυτο του και την αληθεια,μαλλον, περισσοτερο ,ενας οδοδεικτης της ξεχωριστης και μοναδικης πορειας του καθενος προς την βιωση της πραγματικοτητας.
Πρωτα μας καλει να ενεργοποιηθουμε απο την παθητικοτητα και την αδρανεια ,να μην διαβαζουμε μονον αλλα και να γραφουμε βιβλια,να μην ακουμε μονον μουσικη αλλα και να τραγουδαμε καποιον δικο μας σκοπο,να μην παρακολουθουμε μονον τηλεοραση και κινηματογραφο,αλλα να σκηνοθετουμε κι εμεις καποια πραξη του εργου της καθημερινοτητας μας,να ξυπνησουμε,να ειμαστε σε εγρηγορση,ζωντανοι,με παθος για την αμεση βιωση της ζωης μας και την ευρεση της αληθειας.
Μετα μας υπενθυμιζει οτι πορευομαστε με πολλα δεδομενα,που σχεδον ολα ειναι ανεξεταστες παραδοχες απο μας τους ιδιους,και επιβαλλομενες ως επι το πλειστον απο το κοινωνικο περιβαλλον του καθενος,που αποτελουν αλλο εναν τοιχο που μας εμποδιζει απο την αμεση βιωση της Ζωης.
Και βεβαια ο φοβος,μην εκτεθουμε,μην πληγωθουμε,μην χαθουμε μονοι στην αναζητηση,μην κινδυνεψουμε,γεννα την αναγκη αναζητησης ασφαλειας,προστασιας,καποιου η καποιων που να ξερουν και να μας οδηγησουν με ασφαλεια μεχρι το τελος,κι ετσι γεννιεται η αναγκη των 'θερμοκηπιων'.
Και επειδη,κανουμε συζητηση,αληθεια-ενα πιθανα θεωρητικο ερωτημα-γιατι αγαπητοι φιλοι μπηκαμε στον κοπο να ενσαρκωθουμε στην υλη του φυσικου πεδιου?


serpentpan

Edited by - serpentpan on 13/09/2002 16:22:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2002, 19:07:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω ότι ο serpentpan βλέπει την ουσία του ζητήματος. Ο Κρισναμούρτι είναι και αυτός ένας "οδοδείκτης" μας στον δρόμο της Αναζήτησης. Δεν είναι και ούτε ήθελε να είναι "θερμοκήπιο" για αδύναμες και ανασφαλείς υπάρξεις.

Ίσως εκεί βρίσκεται και η απάντηση στο ερώτημα του serpentpan. Όπως λέει και o R.Bach είμαστε εδώ γιατί έχουμε μια αποστολή διαρκείας που δεν την έχουμε τελειώσει. Κάθε ζωή και ένα Ντάρμα που πρέπει να εκπληρωθεί όπως θα έλεγαν και οι Ινδοί

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2002, 19:54:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους.
Νομίζω αγαπητοί συνταξιδευτές στον δρόμο αναζήτησης της γνώσης και της αλήθειας, πως βρισκόμαστε στην "καρδιά", συην ουσία της διδασκαλίας αυτού του φωτισμένου ανθρώπου.
Όπως έγραψε και ο αγαπητός Κέλσος, "Γνώρισε τον Εαυτό σου... Θυμίσου ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ή καλύτερα ΤΙΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ...

Και όταν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ φυσικά δεν θα είναι ο Θεός ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αλλά ο 'Ανθρωπος, ΘΕΟΣ...".
Μπορεί να έχουμε ξεχάσει Ποιανού κομμάτι είμαστε, μα ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το ξαναθυμηθούμε. Ο Κρισναμούρτι ΠΙΣΤΕΨΕ στον άνθρωπο και απλά του είπε να ΠΙΣΤΕΨΕΙ κι εκείνος στον εαυτό του.

HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 00:06:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα καταχραστω αγαπητοι συνομιλητες,λιγο χωρο,για να πω λιγα,σε καποιους εκτος του site...
...Φαινεται λοιπον οτι οσα χρονια κι αν περασουν,καποιοι δεν θα αλλαξουν,επιβεβαιωνοντας την ρηση του Γκουρτζιεφ,οτι το να αλλαξει το 'ειναι' η 'η ουσια' του ανθρωπου,ειναι το δυσκολωτερο πραγμα επι της ταλαιπωρης γης.
Δεν εχει λοιπον καμμια απολυτως σημασια,ποιος ειναι πισω απο το ονομα serpentpan,σε ποιες σχολες και οργανωσεις πηγε,γιατι γραφει και γιατι γραφει αυτα που γραφει.Σημασια εχει να βρουν ποιοι πραγματικα ειναι αυτοι οι ιδιοι,κι οχι ποιος ειμαι εγω.Αν ειναι κατι που μπορει να αξιζει ,ειναι η συζητηση που γινεται και μπορουν να συμμετασχουν αν θελουν,για κατι που θελουν να πουν η που εχουν αντιρρηση...
Το να κρινουν σαν γνησια παιδια Ανωτερων Θεων,η να μεταβαλλουν εαυτους σε ...παραρτημα της ΕΥΠ,δεν νομιζω να αξιζει τον χρονο και την ενεργεια τους...
και επισης η συγχυση του να θεωρειται το απλο κουτσομπολιο για εσωτερικη εργασια,ειναι,νομιζω που μετατρεψε τις Εσωτερικες Σχολες και Ταγματα,σε καφενεια,κομμωτηρια η club...και εκανε καποιους -μεταξυ αλλων-να φυγουν,ισως γιατι ειναι υπερβολικα αφελεις να πιστευουν ακομη στην αξια καποιων εσωτερικων ιδανικων...
Επισης εχω δωσει το e-mail μου,σε τοσο κοσμο που δεν ειχε PC η δεν ηξερε απο αυτα,για να παραλαμβανουν την αλληλογραφια τους,που ουτε το ECHELON πλεον δεν μπορει...
Παντα φιλικα προς πασα αδελφικη και αναδελφη ψυχη...

serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 11:14:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Σερπεντπάν, μετα απο αρκετό καιρό χαίρομαι που σε ξαναβλέπω "ενεργό" μέσα απο τον παρόντα διαδυκτιακό τόπο.
Στο κείμενο που παρέθεσες, με βρίσκεις ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟ, αλλά με παραξένεψε το γεγονός που αναφέρεις!!!

Υπάρχει κάτι που ΙΣΩΣ να "πρέπει" να μάθουμε και εμείς οι συντελεστές του site;;;
Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πλήρως το έχει γίνει... καθώς επίσης και δεν κατάλαβα το τελευταίο μέρος που αναφέρεις ότι "έδωσες το e-mail σου σε ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ υπολογιστή.... για να λαμβάνουν την αλληλογραφία τους... ;;;;;

Τι ακριβώς θέλεις να μας πείς;;;

Πάντα φίλος,

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 22:42:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Κελσο,πολλες φορες ατομα που χρειαζεται να γινουν συνδρομητες οπουδηποτε,χρειαζονται e-mail,που δεν εχουν.Αλλοι θελουν να στειλουν καπου καποια εργασια η γραμμα,και επισης δεν εχουν υπολογιστη.Δινουν λοιπον σε διαφορες λιστες το αληθινο τους ονομα και το δικο μου e-mail,με αποτελεσμα να 'φαινεται'το serpentpan,σχετιζομενο με πολλα ονοματα,σε τυχον περιεργως αναζητουντες.Οτι εχω να πω λεγεται ευθεως και κατευθειαν.Ετσι, μαλλον, τα μυστηρια βρισκονται και περιμενουν αλλου...

serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aenaongr
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2002, 00:44:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aenaongr  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος aenaongr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ίσως μπορώ να προωθήσω τη συζήτηση αυτή περισσότερο με τις μη-γνώσεις μου επί του θέματος. Πράγματι ο Κ. μιλάει "απλά" και "κατανοητά" και έτσι δεν επιδέχεται ανάλυση, μόνο πειραματισμό. Γι' αυτό σε κάποιο άλλο τόπικ ανέφερα ότι μερικές φορές "εύχομαι" να μην είχα διαβάσει κανέναν.
Άν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου τι να τις κάνεις τις γνώσεις των άλλων; Μαζί σου θα τις πάρεις; Άνθρωποι σαν τον Κ. δείχνουν το δρόμο μακρυά από τον φανατισμό και τους μάταιους διαξιφισμούς.
Δεν υπάρχουν πράγματα που μπορείς να αποστηθίσεις στον Κ., γι'αυτό λέω ότι από τα βιβλία του δεν θυμάμαι τίποτα και είναι αλήθεια.
Είναι καταπληκτικός στο ότι, άν τα λεγόμενά του δεν σε βοηθήσουν, δεν θα σου γίνουν ποτέ βάρος ή "πρόβλημα".
Τώρα που το σκέπτομαι, ίσως με έχει διδάξει συγκατάβαση, διαλλακτικότητα και αντίληψη της άποψης του άλλου.
Όμως ούτε για αυτό μπορεί να είμαι βέβαιος, και αυτό είναι το σημαντικό.
Κάτι σαν το ΠΛΥΝΤΗΡΕΞ, δεν αφήνει κατάλοιπα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2002, 23:20:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραια ,ας συνεχισουμε απο εδω.
Το καθε ατομο,για να αναπτυχθει μεσω προσωπικων ,βιωματικων εμπειριων,και να αναπτυξει τις δυνατοτητες του που βρισκονται ναρκωμενες και 'εν δυναμει' μεσα του,χρειαζεται αρχικα,στα πρωτα του βηματα,σπρωξιμο,ωθησεις,κρουσεις,σοκ,για να προχωρησει.Σε κατοπινα σταδια,ισως οι κρουσεις αλλαξουν χαρακτηρα ,αλλα για τους περισσοτερους απο εμας αυτο αποτελει μακρινη προοπτικη.
Ετσι οι Σχολες,οι 'σχολες',τα βιβλια,οι συζητησεις,το esoterica.gr,τα περιοδικα,οι εμπειριες της καθημερινοτητας,οι φιλιες κ.λ.π.,ειναι ωθησεις για να ξυπνησουμε περισσοτερο,να συνειδητοποιησουμε,να ψαξουμε...
Βεβαια ολα αυτα με την προυποθεση οτι ξερουμε τις προθεσεις μας,το γιατι πραγματικα ασχολουμαστε με 'τα εσωτερικα',επειδη το πνευματικο μονοπατι βαδιζεται μονον συνειδητα και οχι ασυνειδητα(ο σκοπος του εσωτερισμου νομιζω οτι ειναι μεγαλυτερη συνειδητοποιηση μεσα και εξω μας).
Με αυτην την οπτικη,και η διδασκαλια του Κ.,μπορει να αφυπνισει...αλλα και να κοιμησει πιο βαθεια,ειναι μια ουδετερη ενεργεια ,που η χρηση της καθοριζεται απο την προθεση αυτου που θα την χρησιμοποιησει ...
...απλως ο Κ. ηταν αρκετα συνειδητοποιημενος ετσι ωστε να προειδοποιησει για τις τυχον εκμεταλλευσεις απο επιτηδιους απατεωνες,η απλα τυφλους οδηγους τυφλων και 'βαρεμενους'.
Και προειδοποιησε, γιατι ενδιαφεροταν να απελευθερωσει πραγματι τον ανθρωπο και οχι να γινει αλλο ενα εμποδιο και αλυσιδα αναμεσα στα τοσα.
Ενα βιβλιο ειναι συνολο αποψεων πανω σε καποιο ζητημα,μια σειρα 'φωτογραφιων 'της ροης της ζωης,ενα παραθυρο για εναν νεο οριζοντα,ενας νεος τροπος να δει κανεις κατι μεσα απο την σκεψη και τις εμπειριες ενος αλλου.
Και βεβαια ,η περιγραφη και 'η φωτογραφια',δεν ειναι το περιγραφομενο και απεικονιζομενο.Απλως απο την μελετη,πιθανον καποιοι να βοηθηθουν να ΖΗΣΟΥΝ,λιγο πληρεστερα.
Και ο Κ.απο την αρχη μεχρι το τελος,προτρεπει να ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ,ΜΕΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΒΙΩΣΗΣ,ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΝΩΣΗ.
Και επειδη για μενα ,ο Κ. αποτελει το ψυχολογικο μερος,την καρδια και ουσια της θεοσοφικης διδασκαλιας,μπαινω στον πειρασμο να αναφερω κατι,οπως νομιζω σχετικο,με το θεμα,απο τις σελ.20 και21,της 'Εισαγωγης στην θεοσοφια'του Κ.ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ...
...'Ας μην ξεγελιεται ,λοιπον κανεις,πως με την πληροφορηση για την θεοσοφικη διδασκαλια,θα φτασει στο τερμα της εξελιξης του,στην Απολυτρωση.Εκεινο που ειναι δυνατον να διδαχτει,δεν ειναι παρα η θεωρια.Η πραγματοποιηση ειναι ενα εργο που καθενας μονος του θα συμπληρωσει.Η θεοσοφικη διδασκαλια ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΗ.Και μονον αυτη μπορει να διδαχτει.Η πνευματικη διδασκαλια,η τελειοποιηση,η πραγματικη ΜΥΗΣΗ,δεν ειναι δυνατον να διδαχτει.Καθενας θα την κατακτησει για τον εαυτο του θα την αναπτυξει,θα την ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ,διοτι βρισκεται δυναμικα και εν σπερματι στο βαθος της υπαρξης καθε ανθρωπου.Χρειαζεται ομως ωριμανση για να μπορεσει να εκδηλωθει.
Η πνευματικη τελειοποιηση ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟΒΟΗΘΕΙΤΑΙ.Αλλα θα βλαστησει μεσα απο την ψυχη του καθενος.Αρκει να καλλιεργηθει.Συμβαινει οτι και με την Τεχνη.Η μουσικη,ζωγραφικη,ποιηση κ.α.δεν ειναι δυνατον να διδαχτουν,δηλ. να μεταδοθει η δημιουργικη ικανοτης γι'αυτες.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ.Η καλλιτεχνικη ομως δημιουργια εξαρταται απο την ατομικη δυναμικοτητα του καλλιτεχνη.
Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με την δημιουργια του πνευματικου ανθρωπου.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.ΑΛΛΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ,Η ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ,ΟΤΑΝ ΕXEI ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ. '
Καθαρωτερα νομιζω πως δεν μπορει να ειπωθουν τα σχετικα,και γι' αυτο τα παραδιδω ως εχουν.Φιλικα.
Υ.Γ.Αφιερωνεται με αγαπη στους μελλοντες και φερελπιδες 'τυφλους οδηγους τυφλων',τα βαμπιρ που θα στοιχειωσουν τις ελπιδες καποιων ατυχων -σε ρολο μαθητη 'σχολης'-για λιγο Φως...

serpentpan

Edited by - serpentpan on 02/10/2002 00:39:44

Edited by - serpentpan on 02/10/2002 14:50:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2002, 10:04:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το απόσπασμα του Μελισσαρόπουλου είναι θαυμάσιο (συγχαρητήρια στον Serpentpan).

Η διαφορά τέχνης και τεχνικής είναι τεράστια. Η τέχνη μας οδηγεί στο νοητό, είναι ο φιλοσοφικός έρωτας για τον οποίον μας μιλάει ο Πλάτωνας. Η τεχνική αφορά το σώμα και την ύλη. Οι διάφορες ομάδες, σχολές, δάσκαλοι μπορούν μόνο να πληροφορήσουν, να εμπνεύσουν, να παροτρύνουν. Όπως λέει, όμως, η D. Fortune, την ατραπό την χτίζει ο μαθητής με την προσωπική του πορεία. Δεν την χτίζουν οι άλλοι για αυτόν.

Και μιας και ο serpentpan έθιξε αυτό το ζήτημα, θέλω να το επεκτείνω λίγο. Ένας προβληματισμός που με απασχόλησε είναι ο εξής:

Υπάρχουν άνθρωποι(και θα υπάρχουν στο μέλλον περισσότεροι) που έχουν πολλές ικανότητες, ας πούμε παραψυχολογικές. Έχουν ικανότητες διαίσθησης, μαντικής, δημιουργικού οραματισμού (τύπου μεθόδου Silva) κ.α. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πνευματικοποιηθεί περισσότερο και για αυτό ξυπνούν αυτές τις ικανότητες; Ή είναι απλά θέμα τεχνικής και δεν έχει καμία σχέση με την πνευματικότητα και την εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης; Είναι δείγμα πνευματικής εξέλιξης, η εμφάνιση αυτών των ικανοτήτων ή είναι άσχετη με αυτήν;

Νομίζω ότι σχετίζεται με το θέμα της διαφοράς τέχνης και τεχνικής. Περιμένω τις απόψεις σας.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2002, 14:40:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Thoth,σε χαιρετω.Οι ικανοτητες,'τα σιντις',ειναι μια αλλη παραμετρος στο ζητημα Κ.,που αν μας αξιωσει,ισως το εξετασουμε στο μελλον.Συντομα παντως-κατα την ταπεινη μου αποψη,μπορει να προερχονται
1.Απο εξασκηση,στον παροντα βιο
2.Απο ικανοτητες που κληροδοτουνται απο την Ατομικοτητα,στην παρουσα ενσαρκωση,με τους νομους Καρμα-ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ,που αποκτηθηκαν απο ασκηση σε προηγουμενες ενσαρκωσεις
3.Απο καρμικους νομους που δεν μπορουμε να γνωριζουμε
4.Απο 'ατυχηματα'(στον οργανισμο,χημικες ουσιες κ.λ.π.).
Τα σιντις και η συνειδητοτητα,ο δρομος του Αποκρυφισμου και του Μυστικισμου,νομιζω οτι πορευονται οπως οι σπειρες του DNA.Παντως,νομιζω οτι η ουσια βρισκεται στην Μυστικιστικη Ατραπο.
Δεν μου ειπες ομως τις ιδεες σου για Τετρακτυ-Οτζ Χιιμ-Εννεαγραμμο...

serpentpan

Edited by - serpentpan on 02/10/2002 14:47:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2002, 16:25:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Serpentpan,η αλήθεια είναι ότι το σχήμα που είχες δώσει δεν με βοήθησε να καταλάβω τους συσχετισμούς που αναφέρεις. Μήπως υπάρχει περίπτωση να στείλεις κάποιο σχέδιο σκαναρισμένο, για να το "ανεβάσουμε" σε ξεχωριστό topic και να το σχολιάσουμε; Θα είναι ένα καλό πείραμα και μία ευκαιρία να κάνουμε το forum όχι μόνο κοινότητα συζήτησης αλλά και κοινότητα έρευνας.

Αν δούμε ότι προχωράει καλά και μπορέσει η συνδυασμένη νοητική-ερευνητική προσπάθεια, να επιτύχει τότε ίσως ο "πολλαπλασιασμός" μας δώσει σάρκα και οστά σε "αλήθειες" της νόησης που περιμένουν υπομονετικά να τις γεννήσουμε. Δεν ξέρω, ίσως ακούγομαι σαν τρελός επιστήμονας αλλά νομίζω ότι, αν όχι τώρα, όμως, κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να κάνουμε μια νοητική "τελετουργία", για να "παντρέψουμε" τον αποκρυφισμό με τον μυστικισμό. Τι λες-λέτε, να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάποια topics ... αίθουσες τοκετού;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
aenaongr
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2002, 23:21:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aenaongr  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος aenaongr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

...Είναι δείγμα πνευματικής εξέλιξης, η εμφάνιση αυτών των ικανοτήτων ή είναι άσχετη με αυτήν;
Νομίζω ότι σχετίζεται με το θέμα της διαφοράς τέχνης και τεχνικής. Περιμένω τις απόψεις σας.

Η άποψή μου είναι ότι είναι θέμα τεχνικής.
Μπορεί δηλαδή και να μη συμβαδίζει η εμφάνιση εσωτερικών ικανοτήτων με πνευματική εξέλιξη.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κ. δεν έδωσε ποτέ έμφαση στην αναζήτηση ικανοτήτων ούτε μιλούσε με επιδεικτικό τρόπο, παρόλο που μπορεί πιθανότατα να είχε αφυπνισμένες τέτοιες αισθήσεις.

Αντίθετα, έμενε πιστός στο αξίωμα "ζητήστε πρώτα τη φώτιση και τα άλλα θα σας δοθούν σαν συμπλήρωμα". Αυτό και μόνο υπονοεί ότι υπάρχει τρόπος να έχεις τέτοιες ικανότητες χωρίς την αντίστοιχη πνευματική εκπαίδευση, άρα, είναι ευκολότερο να κάνεις κατάχρηση και σοβαρά λάθη.


Τι το ον αεί, γέννεσιν δε ουκ έχον, και τι το γιγνόμενον δε αεί, ον δε ουδέποτε;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2002, 00:17:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Thoth ,τα συγχαρητηρια ανηκουν στον Μελισσαροπουλο,εγω απλα το αντεγραψα.Κι αυτο γιατι αποτελει ,κατα την γνωμη μου,το καλυτερο βιβλιο εισαγωγης στην θεοσοφια,που καπου κινδυνευει να χαθει γιατι δεν επανεκδοθηκε μετα τον θανατο του,αλλα και γιατι μαλλον οι καινουργιοι αναγνωστες εσωτερικων βιβλιων,αρεσκονται σε ευκολες και ετοιμες λυσεις,σε Εσωτερικους Τσελεμεντεδες δηλ.,παρα στον φιλοσοφικο βασανο,που οπως λεει και η σεβαστη Fortune,αποτελει το ακρως απαραιτητο προαπαιτουμενο,δηλ.η αφομοιωση των Αρχων πριν την 'Πραξη'.
Ομως θα πω κατι ακομη για το θεμα Συνειδηση και Κ.
Πρωτα πρωτα ,για παραδειγμα,για να αρχισουμε να μαθαινουμε να αγαπαμε,δεν νομιζω να χρειαζεται να 'ανοιξουμε' το chakra Anahata,με τα τυπικα,τις λεξεις Δυναμης,τα χρωματα,τα πετραδια,τα mantrams,και ολα τα υπολοιπα,πιστευω καταλαβαινεις τι εννοω.Απλα καθαριζοντας το θυμικο-αστρικο απο τον ρυπο των αρνητικων συναισθηματων,και αρχισουμε να ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ την αγαπη,το κεντρο θα ανοιξει μονο του,και απο τα πεταλλα του θα προκυψουν σαν ΥΠΟΠΡΟΙΟΝ,τα αναλογα σιντις.Ετσι βιωνοντας την Αρετη του κεντρου φυσικα και φυσιολογικα θα προκυψουν τα σιντις.
Ομως η αποπειρα να ανοιχτουν πορτες σε ανωτερα επιπεδα,χωρις τους αντιστοιχους καθαρισμους,φερνουν τον πειραματιζομενο σε χωρους αντιστοιχους με την αστρονοητικη του ρυπαροτητα,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ,γιατι επισης τα πεδια διασχιζονται απο τα παχυλοτερα προς τα πιο αιθερια,και οταν μια πορτα δεν κλεινει τι μπορει να μπει απο εκει?Οι περισσοτεροι προστατευονται απο την καλη τους τυχη και μονον...

Μαλλον γι αυτο ολοι οι σοβαροι Εσωτεριστες,δεν ενδιαφερθηκαν πρωτιστα για τα σιντις αλλα μαλλον εθεταν σαν την ουσια,την εξελιξη της συνειδησης,τους καθαρισμους,και τις αποκρυφιστικες ικανοτητες σαν το υποπροιον της ολης πορειας.
Ετσι και ο Κ. ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΡΩΤΙΣΤΑ,Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ,ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΟΨΗ 'ΔΥΝΑΜΗ'.
Ομως για ολα αυτα θα παραθεσω εμπειριες του μετα.
Θελω να κλεισω το θεμα Συνειδηση και Κ. με ενα κειμενο,απο την διδασκαλια του Κριναετου,πολυ επικαιρο και σχετικο.Δεν εχει ξαναβγει σε κοινη θεα,αλλα δεν πειραζει .Καλο θα κανουμε,και δεν κερδιζουμε ατομικα και ωφελιμιστικα τιποτε.Απλως χτυπαμε,συν τοις αλλοις,και τον Εγωισμο καποιων δηθεν Μυητων...
Η διδασκαλια αυτη ειναι δομημενη σε θεωρηματα και τα σχολια τους.θεωρηματα -οπως στα Μαθηματικα-για προσωπικη αποδειξη απο τον καθενα στην καθημερινη του προσωπικη ζωη και οχι...δογματα.Η κοινη γραμμη της Αληθειας περνα απο ολους τους χωρους και δεν υπαρχουν στεγανα...
Επειδη ειναι λιγο μεγαλο θα μεταδοθει... σε συνεχειες.

ΘΕΩΡΗΜΑ 2ο
-----------
ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΦΟΥ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΥΤΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΟΞΑΣΙΑ,ΘΕΩΡΙΑ,ΑΝΤΙΛΗΨΗ Η ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ Η ΗΘΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ
--------------------------
Στο προηγουμενο θεωρημα διαπιστωσαμε οτι παρ ολο που καθε ανθρωπος εχει ιδιαιτερη προσωπικοτητα,ωστοσο δεν την βεβαιωνει παντοτε,γιατι,τις περισσοτερες φορες, η προσωπικοτητα του ειναι παραμορφωμενη απο την ελλειψη πειρας η την επιρροη του κοινωνικου περιβαλλοντος.
Πολλες φορες ,αφου μελετησουμε αρκετα εναν ανθρωπο ,αντιλαμβανομαστε οτι εκδηλωνει κατα διαλειμματα ωρισμενες αρετες,που μας αναγκαζουν να πουμε οτι ο ανθρωπος αυτος,κατα βαθος,ειναι καλος η δικαιος η τιμιος κλπ.Οι παρατηρησεις μας αυτες οφειλονται στο γεγονος οτι παραβρεθηκαμε σε μια παροδικη εκδηλωση της πραγματικης προσωπικοτητας του ανθρωπου αυτου,της προσωπικοτητας που επρεπε να εκδηλωνει και που συνηθως βλεπουμε παραμορφωμενη.
Απο το 2ο θεωρημα αντιλαμβανομαστε οτι ολοι οι ανθρωποι ειμαστε σε θεση να φτασουμε το αποτελεσμα αυτο,αρκει να απαλλαξουμε τις δυναμικες ιδιοτητες που μας εμψυχωνουν απο καθε προληψη,δοξασια και αλλο διανοητικο η ηθικο βαρος,που παρεμποδιζει την εκδηλωση της πραγματικης μας προσωπικοτητας.
Τι ειναι δυναμικη ιδιοτητα?Δυναμικη ιδιοτητα ειναι ενα μεσο εκδηλωσης που καθε ανθρωπος διαθετει εμφυτα,για να ερχεται σε επαφη με τον αντικειμενικο κοσμο και να γινεται αντιληπτος.Δυναμικες ιδιοτητες λοιπον,ειναι τα μεσα δυναμης, που καθε μορφη ζωης κατεχει,για να μπορει να εκδηλωθει και να εκτελεσει τον προορισμο της.Αρα τα μεσα αυτα ειναι φυσικα,δεν αποκτωνται,και αποτελουν μερος της διαπλασης του οντος.Με αλλα λογια ειναι λειτουργικες δυνατοτητες.
Αφου στο 1ο θεωρημα διαπιστωσαμε οτι ο ανθρωπος εχει τριων ειδων εκδηλωσεις(σωματικες η υλικες,ψυχικες η συναισθηματικες και πνευματικες η διανοητικες),θα πρεπει να εχει και τριων ειδων δυναμικες ιδιοτητες,αναλογης φυσης,με τις οποιες θα του ειναι δυνατον να παρουσιαζει τις εκδηλωσεις αυτες.Πραγματικα ο ανθρωπος εχει φυσικες η υλικες δυναμικες ιδιοτητες,ψυχικες και πνευματικες.
Οι υλικες δυναμικες ιδιοτητες του ανθρωπου ειναι οι αισθησεις,η κινηση και η ομιλια.
Σαν ψυχικες δυναμικες ιδιοτητες ο ανθρωπος εχει το συναισθημα,το ψυχικο ρευμα και την πιστη.
Σαν πνευματικες δυναμικες ιδιοτητες εχουμε την φαντασια ,την θεληση και την ισχυ.
(συνεχιζεται)
serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2002, 02:05:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας.

Αυτό το θεώρημα του Κριναετού, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Περιμένω την συνέχεια για να δω αν έχω κάποιες παρατηρήσεις.

Προς το παρόν προβληματίστηκα πάνω στο ζήτημα των όρων "απαλλαγή" και "ασυμβίβαστη". Ακούγονται καλοί αλλά ξαναμπαίνει από το "παράθυρο" η υποκειμενικότητα. Αυτό που τώρα θεωρώ ασυμβίβαστο μπορε αύριο να το θεωρώ αποδεκτό. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για την ορολογία "δυναμικές". Γιατί υπαρχει αυτή η ονομασία;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2002, 09:55:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μου επιτραπεί αν καταχραστώ για λίγο τον χώρο του παρόντος forum, για να λύσω μία "παρεξήγηση", με το μέλος serpentpan.

Mε πολύ ενδιαφέρον παρατηρώ τα γραφώμενα σου serpentpan. Οφείλω να ομολογήσω ότι οι γνώσεις σου ξεπερνούν κατά πολύ τις δικές μου, στα περισσότερα θέματα. Η παρέμβαση μου στο επίμαχο forum (Μπαβάτσκυ), και η απαξίωση απάντησης μου, είχε να κάνει μόνο με το ύφος της επιχειρηματολογίας σου, στο εν λογο θέμα. Όπως και να’χει πραγματικά χαίρωμαι που είσαι στην παρέα μας.


« Η ψυχή μας είναι σαν τους κύκλους , που σχηματίζονται όταν ρίξουμε μια πέτρα στο νερό. Θα πάψουν να σχηματίζονται κύκλοι , όταν ηρεμήσει το νερό. Θα πάψει η ψυχή μας να επανέρχεται στη ζωή , όταν βρει την αγαλλίαση...»


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2002, 19:32:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(συνεχεια,επισης κρατηστε τις διευκρινηστικες ερωτησεις για μετα,πρωτα να αξιωθουμε να το ολοκληρωσουμε)
Τις ιδιοτητες της κινησης,της ομιλιας και των αισθηματων(οραση,ακοη,αφη κ.λ.π. τα γνωριζουμε καλα).
Τα συναισθηματα (αγαπη,μισος κ.λ.π.)επισης τα γνωριζουμε.
Το ψυχικο ρευμα,ειναι η ζωτικοτητα του ανθρωπου,η δυναμη εκεινη που τον υποκινει διαρκως προς την ζωη και εξασφαλιζει την πολυπλοκη λειτουργια του σωματος του.Ειναι ο διαρκης ατμος ,η κινητηρια δυναμη, που διατηρει παντοτε σε ενεργεια το ανθρωπινο συγκροτημα.(Μαλλον εννοειται το αστρικο-πρανικο ρευμα-δικη μου αποψη,s.p.).
Η πιστη,ειναι η δυναμικη ιδιοτητα της ψυχης,πανω στην οποια βασιζεται καθε πνευματικη μας εκδηλωση.Ειναι αυτη που επιτρεπει την εξακολουθητικη πεποιθηση προς τους εαυτους μας και στα αποτελεσματα των πραξεων και των συλληψεων μας.
Η φαντασια,ειναι η δυναμικη πνευματικη ιδιοτητα που μας επιτρεπει να επεξεργαζομαστε μια ιδεα και να καταληγουμε σε ωρισμενη πνευματικη συλληψη .
Η θεληση,συμβαλλοντας στο εργο της φαντασιας,προσδιοριζει και καθοριζει τελικα την συλληψη,γεννωντας μεσα μας την επιθυμια να την εξωτερικευσουμε η να την αποδοσουμε υλικα.
Τελος η ισχυς,ειναι η ιδιοτητα,που εξασφαλιζει την πνευματικη μας δραστηριοτητα ως και την εκτελεση των πνευματικων μας συλληψεων σε αλλα επιπεδα της ανθρωπινης υποστασης.(ενν. στο ψυχικο και υλικο επιπεδο,s.p.)
Συνοψιζοντας τις δυναμικες ιδιοτητες εχουμε τον εξης εννεαδικο πινακα,
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ---ΨΥΧΙΚΕΣ---ΥΛΙΚΕΣ
1.Φαντασια----4.Πιστη---7.Ομιλια
2.Θεληση------5.Συναισθημα-8.Αισθησεις
3.Ισχυς-------6.Ψυχικο ρευμα-9.Κινηση
(Ο πινακας αυτος εχει στην μορφη του,κατα την αποψη μου,Πυθαγορεια προελευση,'τακτοποιει' ,σε ενα επιπεδο,την ανθρωπινη υπαρξη,ταιριαζει με πολλες αναλογες μανταλλες,οπως το Δενδρο της Ζωης και το Εννεαγραμμο,και περιεχει γενικα πολυ υλικο και πολλες προεκτασεις...,s.p.)
Λογικο ειναι να αναγνωρισουμε οτι οι ιδιοτητες αυτες,μια και εξασφαλιζουν τις διαφορες εκδηλωσεις μας,πρεπει να ειναι τελειως απαλλαγμενες απο καθε βαρος,που θα εμποδιζε την καλη και ελευθερη λειτουργια τους,γιατι διαφορετικα οι εκδηλωσεις μας θα ειναι ελαττωματικες,και η προσωπικοτητα μας ψευδης.
Ας εξετασουμε λοιπον,ποια θα μπορουσαν να ειναι τα εμποδια αυτα.
Οσον αφορα τις υλικες δυναμικες ιδιοτητες μας,λιγα πραγματα εχουμε να πουμε,γιατι αυτες ειναι υλικης φυσης και δυσκολα επιδεχονται καποιας βελτιωσης.Το μονο που μας επιβαλλεται ειναι να διατηρησουμε το σωμα μας σε καλη κατασταση,αποφευγοντας οποιαδηποτε καταχρηση,ωστε οι υλικες δυναμικες ιδιοτητες μας,να λειτουργουν απροσκοπτα.
Η κατασταση ομως παρουσιαζεται τελειως διαφορετικη αναφορικα με τις ψυχικες και πνευματικες δυναμικες μας ιδιοτητες.
Επειδη ο ανθρωπος δεν συνηθισε να σκεπτεται και να υποβαλλει ολες τις εντυπωσεις του στον ελεγχο της καθαρης και αμεροληπτης λογικης(δεν εννοει την 'ψυχρη' 'μαθηματικη' λογικη μονον,η οποια ειναι μερος αυτου που εννοειται,s.p.),κατεχεται απο μια πνευματικη και ψυχικη παθητικοτητα,που επιτρεπει να διεισδυσουν μεσα του αντιληψεις και συναισθηματα ξενα προς την συνειδηση του.
Τα συναισθηματα και οι αντιληψεις αυτες καταντουν δευτερη φυση και ο ανθρωπος,μεσα απο το πρισμα τους,κρινει πολλα πραγματα που αφορουν την κοινωνικη και προσωπικη τους ζωη.Ωστοσο,στα ζητηματα αυτα ,οι αντιληψεις του θα ηταν τελειως διαφορετικες,αν πρωτα τις υπεβαλλε στο ατομικο του κριτηριο.θα αναφερουμε μερικα παραδειγματα,που θα μας πεισουν για την σπουδαιοτητα των εμποδιων αυτων,στην ανεξαρτητη εκδηλωση της προσωπικοτητας μας.
Σαν νοητικα βαρη,μπορουμε να αναφερουμε τους φυλετικους,εθνικους και θρησκευτικους φανατισμους.Εννοουμε την αδικαιολογητη και παραλογη εκεινη πεποιθηση,να νομιζουμε οτι μονον η δικη μας φυλη η θρησκεια,κατεχει ολες τις αρετες και ολοκληρη την αληθεια.Η πεποιθηση αυτη μας τυφλωνει σεσ τετοιο σημειο,ωστε να παραγνωριζουμε αδικαιολογητα αρατες και αληθειες,που καταχουν προσωπα ανηκοντα σε αλλη φυλη η θρησκεια.Ετσι,καλλιεργουμε ενα αισθημα ιδιοτελειας και εγωισμου,που μας βλαπτει προσωπικα σε μεγαλο βαθμο,αλλα και καθολου προσφορο δεν ειναι για την αρμονικη συμβιωση των ανθρωπων.Η πειρα μας διδασκει οτι οι βαθυτεροι διχασμοι της ανθρωποτητος και οι μεγαλυτερες αντιπαθειες οφειλονται στους φυλετικους και θρησκευτικους φανατισμους,που τοσες συμφορες προξενησαν ομαδικα και ατομικα στους ανθρωπους.
Ομως ο λογικος και ελευθερος ανθρωπος σκεπτεται τελειως διαφορετικα.Μελετωντας προσεκτικα τις αρετες της φυλης του,δεν περηφανευεται καθολου για αυτες,αλλα προσπαθει να τις αναπτυξει προς το τελειοτερο.Μελετωντας συναμα και παραδεχομενος τις αρετες των αλλων φυλων,θα διαπιστωσει οτι μεταξυ των διαφορων εθνικοτητων υπαρχει μια ανταλλαγη αξιων,που αποτελει ενα αρμονικο και αυτοτελες συνολο.Τοτε παυει να αισθανεται φυλετικη εγωπαθεια και αντιλαμβανεται οτι οι ανθρωποι συμπληρωνουν ο ενας τον αλλον και ολοι βαδιζουν προς ενα και τον αυτο σκοπο.
Το ιδιο πραττει και για τις θρησκευτικες του πεποιθησεις.Αρχικα,με προσεκτικη μελετη,κατανοει τις δικες του θρησκευτικες πεποιθησεις.Στην συνεχεια μελετα τις πεποιθησεις των αλλων θρησκειων,οποτε διαπιστωνει οτι και σε αυτες υπαρχουν αληθειες.Ετσι καταληγει στο συμπερασμα,πως αφου η Αληθεια πηγαζει απο μια Αρχη,ειναι ΜΙΑ και οχι πολλες,εκφραζεται ομως απο τον ανθρωπο με διαφορετικο τροπο, αναλογα με την νοοτροπια των διαφορων ολοτητων.
Νοητικα βαρη ειναι επισης οι διαφορες φιλοσοφικες θεωριες,που ισχυουν κατα καιρους και μας κανουν να εχουμε αυτην η εκεινη την γνωμη.Η Φυση μας προικισε με ολες τις απαιτουμενες νοητικες αρετες,για να κρινουμε μονοι μας οποιοδηποτε ζητημα.Κατα συνεπεια,οφειλουμε να υποβαλλουμε καθε θεωρια στον πνευματικο μας ελεγχο και να παραδεχομαστε απο αυτην, μονον οτι συμφωνει με την κριση και την αντιληψη μας ,απορριπτοντας καθε τι που ειναι ξενο προς την συνειδηση μας.
Πιθανον τοτε να σχηματισουμε διαφορετικη γνωμη απο τους αλλους,η γνωμη ομως αυτη θα ειναι δικη μαςκαι θα μας επιτρεψει να αποφυγουμε πολλες πνευματικες πλανες πανω στις οποιες συνηθως ρυθμιζουμε την ζωη μας.
(συνεχιζεται)


serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2002, 19:56:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(συνεχεια)
Σαν ηθικα βαρη θα μπορουσαμε να αναφερουμε την ψευτοφιλοτιμια,την νοσηρη συναισθηματικοτητα,την ψευτοαξιοπρεπεια και τις διαφορες προληψεις,που πηγαζουν απο τον εγωισμο και την ελαττωματικοτητα μας.
Η φιλοτιμια και η αξιοπρεπεια,ειναι συναισθηματα αγαθα που εξαιρουν την ψυχη μας οσο παραμενουν στα ορια του λογικου και του αληθινου.Η καλως εννοουμενη φιλοτιμια ,ειναι ο σεβασμος προς τους εαυτους μας σαν οντα λογικα και συνειδητα.Με αλλα λογια ,τοτε μονον ειμαστε φιλοτιμοι και αξιοπρεπεις,οταν δεν επιτρεπουμε στον εαυτο μας σκεψεις συναισθηματα και πραξεις,που θα μας υποβιβαζαν στην δικη μας εκτιμηση και οχι των αλλων.
Αφου παραδεχομαστε οτι ειμαστε λογικα και συνειδητα οντα,πρεπει οι εκδηλωσεις μας να ειναι αναλογες.Κανοντας το αντιθετο,ειμαστε πραγματικα αναξιοπρεπεις και αφιλοτιμοι.Μονον εμεις μπορουμε να προσβαλλουμε την φιλοτιμια μας ποτε οι αλλοι.
Οι πραξεις και οι κρισεις των αλλων εκδηλωνουν μονον την δικη τους αξια και δεν μπορουν να μας εξυψωσουν η ταπεινωσουν πνευματικα η ηθικα.
Ηθικα βαρη ειναι επισης οι διαφορες προληψεις,οπως π.χ. η κοινοτατη προληψη οτι ενα νοθο παιδι μειονεκτει κοινωνικα,ως και πολλες αλλες.Τις διαφορες αυτες προληψεις εαν τις υποβαλλουμε σε αυστηρη και σοβαρη εξεταση,θα αντιληφθουμε οτι ειναι πλανεμενες πεποιθησεις,που δεν βασιζονται σε κανενα λογικο δεδομενο.Δημιουργηθηκαν απο τον εγωισμο των ανθρωπων και παραμποδιζουν την εκδηλωση των πραγματικων μας ψυχικων συναισθηματων.
Θα μπορουσαμε να αναφερουμε απειρα παραδειγματα στην συνεχεια,περιοριζομαστε ομως στα γενικου χαρακτηρα,αφηνοντας την λεπτομερεστερη εξεταση του ζητηματος στην ατομικη εργασια του Εταιρου.
Απο το περιεχομενο του θεωρηματος αυτου αντιλαμβανομαστε οτι η διδασκομενη μεθοδος ειναι καθαρα προσωπικη.Προσπαθωντας να καταστησει τον ανθρωπο ελευθερο,τον τοποθετει σε ενα ανωτερο βαθρο,στο οποιο πρεπει να φτασει μονος του χωρις την συμβολη αλλης θελησης εκτος της δικης του.Κατα συνεπεια αποκλειει την δημιουργια μιας δογματικης παραδοσης στην οποια τα μελη του Ταγματος θα οφειλαν να πιστευουν τυφλα(ακουτε 'Μυητες'και'Μυστες'?-s.p.).H πρωτη φροντιδα μας ειναι ο σεβασμος της ελευθεριας του ανθρωπου,γιατι μονον με αυτο το μεσον μπορει να αφυπνισθει η συνειδηση στον ανθρωπο,που συνηθως βρισκεται σε ληθαργο ,μιας και οτιδηποτε κληρονομησαμε απο την κοινωνια ειναι δογματικο.
Αυτο ειναι τοσο αληθινο ,ωστε η ανοχη να θεωρειται ,και πραγματικα να ειναι, εξαιρετικη αρετη και συνηθως αμφιβολη.Ο ανθρωπος δογματιζει και με τον ιδιο τον εαυτο του.Δεν παραδεχεται οτι μια ολοτητα μπορει να εχει διαφορετικες συνηθειες απο τις δικες του,και θεωρει απολιτιστους οσους τρωνε με διαφορετικο τροπο απο τον δικο του η αντιλαμβανονται διαφορετικα απο αυτον ωρισμενα ζητηματα.
Στο σημειο αυτο επισυρεται ιδιαιτερα η προσοχη μας στο Τυπικο Μυησης του Εταιρου,οπου ενα εδαφιο αναφερει ,οτι απαγορευται να γινεται φανατικη προπαγανδα προς ωφελος και αυτου ακομη του Ταγματος.Η πειρα μας απεδειξε την σπουδαιοτητα της συμβουλης αυτης,γιατι σε πολλες περιπτωσεις χρειαστηκε να περισταλλει ο ζηλος καποιων μελων,που πανω στον ενθουσιασμο τους παραγνωριζαν την ανοχη.(συνεχιζεται)

serpentpan

Edited by - serpentpan on 16/10/2002 19:59:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/10/2002, 23:54:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(συνεχεια)
Ο δογματισμος παρατηρειται στο ελαττωμα που εχουν πολλοι να συζητουν.Μια Αληθεια δεν συζητειται.Εξηγειται και ειτε κατανοειται η παραμενει ακατανοητη,συνεπως η την παραδεχομαστε η την απορριπτουμε.Ειναι ασκοπο να συζητα κανεις ιδιαιτερες αποψεις,γιατι πισω απο καθε τετοια αποψη υπαρχει παντοτε ο γεννητορας της,που δεν εχει καμμια διαθεση να παραδεχθει οτι εχει αδικο.Ειναι φανατισμενος με την αποψη του και δεν δεχεται να του την καταρριψουν.(χρειαζεται προσοχη για να μην παρερμηνευτει η συγκεκριμενη παραγραφος s.p.).
Για να αποφευχθει ο φανατισμος αυτος,που ειναι ο προδρομος του δογματισμου, οι Διδασκαλοι της Μυησεως,εδιναν στους μαθητες τους θεωρηματα(σπερματικες σκεψεις-s.p.)η απλες βασεις(συμβολα-s.p.)και τους αφηναν ,με τον στοχασμο,να φωτιστουν μονοι τους.
Απο τις ιδιαιτερες περιπτωσεις,ας ερθουμε στις γενικοτητες.Στην κοινωνια,ολα ανεξαιρετως(κατανοηση,εξηγηση,κριση,αντιληψη,ελεημοσυνη,καλο,κ.λ.π.)εχουν μπει κατω απο καθιερωμενους κανονες,που δεν παρεχουν στον ανθρωπο το δικαιωμα να δρα οπως η (αληθινη-s.p.)φυση του προσταζει.Ετσι γινεται ενα φανατισμενο αυτοματο η αν δεν φτασει σε αυτο το σημειο,σεβεται και αποδεχεται την κατασταση που υπαρχει,γιατι,μη γνωριζοντας κανεναν αλλο τροπο ,θα του φαινοταν παραξενο να φερθει διαφορετικα.Εαν αργοτερα μια αλλη δοξασια,περισσοτερο ισχυρη,του επιβληθει,ο αρχικος του ζηλος στρεφεται εναντια στα πρωτα του ειδωλα,τα οποια και καταστρεφει.
Κατ' αυτον τον τροπο η κοινωνια,δημιουργει στους ακληρους της τυχης τον πονο.Σε αυτους παλι ,ο φθονος και η επιθυμια,προκαλουν την επανασταση.Ετσι απο την μια μερια βλεπουμε τους φανατικους υποστηρικτες των καθιερωμενων,και απο την αλλη τους αγριους καταστροφεις.
Το θεωρημα,δινοντας μας τα μεσα να αφυπνισουμε την συνειδηση μας,και να καθοδηγηθουμε προς την εκδηλωση της προσωπικοτητας μας,μας χαριζει το ωραιοτερο εργο που εγινε ποτε,και μας επιδαψιλευει την μεγαλυτερη χαρη που δοθηκε στον ανθρωπο.
Στο θεωρημα αυτο,δινεται η μεθοδος της αυτοδιδαχης.Βαση του ειναι το 'γνωθι σαυτον'.Για να ακολουθησει κανεις αυτην την διδασκαλια,και να την πραγματοποιησει,πρεπει να παρατηρει αντικειμενικα τον εαυτο του και να ειναι δυαδικος,αυτος που διδασκει και αυτος που διδασκεται.Με αυτον τον τροπο θα αποκαλυψει στον εαυτο του ενα ον που υπαρχει μεσα του,το ΕΓΩ,που παντοτε αγνοησε γιατι υπηρχε ενας φραγμος μεταξυ του οντος αυτου και του εαυτου του.Ο φραγμος αυτος αποτελουνταν απο τα διαφορα πνευματικα και ηθικα βαρη.(συγκρατηστε αυτην την παραγραφο,γιατι νομιζω οτι ειναι πολυ σημαντικη για πολλους λογους-s.p.)
Για την πραγματοποιηση λοιπον του θεωρηματος αυτου,πρεπει να καταπολεμησουμε ολες τις θεωριες που αποκομισαμε απο την μορφωση μας,τις θρησκευτικες δοξασιες,τα φιλοσοφικα και κοινωνικα δογματα,τις προληψεις και τις αναγκες της υλικης ζωης.
Οποιος θελει να επανακτησει την προσωπικοτητα του πρεπει να προσανατολιζει την ζωη του προς το φυσικο και λογικο.Δεν χρειαζεται καν να εξετασουμε εαν ενα δογμα,αναγνωρισμενο σαν καλο,πρεπει να επιβληθει αντι ενος αλλου,που θεωρειται κακο.
Καλο η κακο,κανενα δογμα δεν πρεπει να επιβαλλεται.Καθε αρθρο πιστης πρεπει να γινεται παραδεκτο θεληματικα,διαφορετικα η υποχρεωτικη του παραδοχη,βλαπτει την προσωπικοτητα.
Οτι δεν κατανοουμε δεν πρεπει να το καταπολεμουμε,οπως και δεν πρεπει να επιβαλλουμε οτι καταλαβαινουμε.
Με την κατανοηση του θεωρηματος αυτου και με την εφαρμογη του στην ζωη,ο ανθρωπος αποβαλλει καθε φανατισμο και ερχεται πισω στην φυσικη κατασταση,στην οποια θα βρισκοταν,εαν δεν ειχε ζησει για τοσον καιρο μεσα στην κοινωνια,και εαν η λογικη ειχε παντοτε καθοδηγησει τις πραξεις του.Και τοτε ειναι ετοιμος να θεσει σε ενεργεια τις φυσικες δυναμικες του ιδιοτητες,που δεν ειχε ποτε μεταχειριστει.
Η κατασταση αυτη αντιστοιχει σε αλλες Μυησεις με τον εξαγνισμο η το βαπτισμα,με μορφη εντελως συγχρονισμενη και χωρις κανεναν μυστικισμο.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ


serpentpan

Edited by - serpentpan on 17/10/2002 23:56:44

Edited by - serpentpan on 23/10/2002 12:55:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2002, 13:40:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφου λοιπον τελειωσαμε με το συγκεκριμενο κειμενο,ας πουμε μερικα ακομη πραγματα.
1.Η συγγραφεας των θεωρηματων,Μαρια Ρουτσιν,ηταν εβραικης καταγωγης,εν τουτοις το πνευμα του συγκεκριμενου θεωρηματος,ειναι καθαρα ελληνικης πνοης και εμπνευσης.Ετσι μπορει να υπαρχουν ανθρωποι εβραικης καταγωγης που να διαπνεονται πληρως απο το Ελληνικο Πνευμα,περισσοτερο Ελληνες και απο τους Ελληνες δηλαδη,οπως και να υπαρχουν Ελληνες πιο δογματικοι και φανατικοι και απο τον πλεον φανατικο και ορθοδοξο Ραββινο.Αυτο γιατι δεν μου φαινεται πως υπαρχουν απολυτα και στεγανα και 'το πνευμα οπου θελει πνεει'.Αυτο βεβαια δεν παρεχει αφεση αμαρτιων στους εβραιοχριστιανους και στα οσα εκαναν σε βαρος του Ελληνισμου.
2.Το παρον κειμενο,δινει και ενα κλειδι η μια λυδια λιθο.Κατ' αρχην μας βαζει μπροστα στις ευθυνες της Εσωτερικης μας πορειας,και μας λεει για το μεγαλο ζητημα της ΑΥΤΟΔΙΔΑΧΗΣ,ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΣΑΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ 'ΕΓΩ',δηλ.-οπως το εννοω ,την συνενωση με την Ατομικοτητα μας(οντας Ατομικοτητα το MANAS-BUDDHI-ATMA,κατα την θεοσοφικη ορολογια).Ετσι,με την οπτικη αυτη,μπορει κανεις να ρωτα τον εαυτο του ,οταν ερθει σε επαφη με μια Εσωτερικη Σχολη η Διδασκαλια-'προσπαθει η Σχολη και η Διδασκαλια να με φερουν σε επαφη με το Φως μεσα μου,οντας Σχολες-Διδασκαλιες-Διδασκαλοι, εργαλεια και μεσα της προσπαθειας αυτης,η΄ προσπαθουν να με 'δεσουν'πανω τους,για διαφορους λογους,'πηγαινοντας απο Αθηνα στην Λαμια μεσω Κινας?'
3.Και επισης οταν ιδιες ιδεες λεγονται απο ατομα και ομαδες,που δεν φαινεται να ηρθαν ποτε σε επαφη μεταξυ τους ,οπως ο Κ. και ο Κριναετος για παραδειγμα,τοτε γινεται φανερα αισθητο το νημα της Αληθειας,που διαπερνα την εξωτερικη πολυμορφια.


serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aenaongr
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2002, 17:44:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aenaongr  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος aenaongr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

...Κατ' αρχην μας βαζει μπροστα στις ευθυνες της Εσωτερικης μας πορειας,και μας λεει για το μεγαλο ζητημα της ΑΥΤΟΔΙΔΑΧΗΣ,ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΣΑΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ 'ΕΓΩ'...
serpentpan

Ευχαριστούμε αγαπητέ serpentpan, ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να μελετήσω το κείμενο συνολικά.

Το παραπάνω που ξεχώρισα από τα τελευταία λόγια σου μου θυμίζει μια συζήτηση που είχα όπου κάποιος ανέφερε ότι οι εντολές της Παλαιάς Διαθήκης ήσαν 12 και όχι μόνο 10. Από τις χαμένες δύο εντολές η μια θυμάμαι είχε πάνω κάτω το περιεχόμενο που αναφέρεις. Το καθήκον να αναζητάμε αδιάκοπα το δρόμο μας προς το Θεό. Δεν θυμάμαι τίποτα για την άλλη.

Αν έχει κάποιος ακούσει κάτι, ας το αναφέρει, δεν έχει τόσο σημασία βέβαια καθώς και μόνο τις 10 να τηρούσε ο κόσμος η γη θα ήταν πολύ καλύτερη...

Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2002, 23:29:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...και τελειωνω με το 'ψυχολογικο' μερος του Κ. με ενα κομματι απο την Μυστικη Δοξασια...
'Ο Κυριος Βουδδας ειπε,
οτι δεν πρεπει να πιστευουμε σε οτι ειπωθηκε,μονον επειδη ειπωθηκε,
ουτε στις παραδοσεις,επειδη μας κληροδοτηθηκαν απο το παρελθον,
ουτε στις φημες ,σαν φημες,
ουτε σε κειμενα σοφων ,επειδη γραφτηκαν απο σοφους,
ουτε σε φαντασιες που υποψιαζομαστε οτι τις εμπνευστηκαμε απο καποιο Deva(δηλ.σε υποτιθεμενη πνευματικη εμπνευση),
ουτε σε συμπερασματα που προεκυψαν απο προχειρες παραδοχες που καναμε,
ουτε σε οτι φαινεται πως ειναι αναλογικα αναγκαιο,
ουτε σε οτι βασιζεται στην απλη αυθεντια των εκπαιδευτων και διδασκαλων μας.
Ομως οφειλουμε να πιστεψουμε,οταν το κειμενο,η δοξασια η το αποφθεγμα επικυρωνεται απο την λογικη και την συνειδηση μας.
Γι 'αυτο,σας διδαξα να μην πιστευετε απλα και μονον επειδη ακουσατε,οταν ομως πιστεψετε συνειδητα,τοτε να δρασετε αναλογα και χωρις περιορισμους.'

serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2002, 23:49:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οσον αφορα τωρα τις ικανοτητες,τα 'σιντις',ο Κ.ειχε πολλες εμπειριες και ικανοτητες,ομως αναφερονταν σε αυτα,σπανια,για τους λογους που αναφεραμε παραπανω.Ετσι,αναφερεται,οτι θεραπευε με μη συμβατικους τροπους,πνευματικα,φυσικες ασθενειες.
Σχετικα με το θεμα,γραφει, 'Στα ποδια του Διδασκαλου'...
'Μην επιθυμεις να αποκτησεις ψυχικες δυναμεις.θα ελθουν οταν ο Διδσκαλος κρινει,οτι ειναι καλυτερα για σενα να τις εχεις.Η βιαιη αναπτυξη τους ,φερνει συχνα πολλες ενοχλησεις.Οποιος εχει αυτες τις δυναμεις,ξεγελιεται συχνα απο πνευματα της φυσης που τον εξαπατουν η νομιζει οτι ειναι αλανθαστος.
Οπωσδηποτε ο χρονος και η δυναμη που χρειαζονται για να τις αποκτησεις,θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ενν.ΥΠΗΡΕΣΙΑ).
Αυτες οι δυναμεις θα ελθουν κατα την πορεια της εξελιξης σου,ΠΡΕΠΕΙ να ελθουν.Και εαν ο Διδασκαλος κρινει πως θα σου ειναι χρησιμο να τις αποκτησεις γρηγορωτερα,θα σου πει με ποιον τροπο θα τις αναπτυξεις ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟ.
Ως τοτε θα εισαι καλυτερα χωρις αυτες.'

serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 14 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy