ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 7
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Hael
Μέλος 1ης Βαθμίδας


120 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 01:39:48  Εμφάνιση Προφίλ
Χρεοκοπία της Ελλάδας ζητούν τα Σκόπια

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/245221/hreokopia-tis-elladas-zitoun-ta-skopia/


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 07:58:49  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Χρεοκοπία της Ελλάδας ζητούν τα Σκόπια
Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κώλοι...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spawn13
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
405 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 12:37:14  Εμφάνιση Προφίλ
http://antibarcode.blogspot.com/2011/10/blog-post_9914.html#more

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Hael
Μέλος 1ης Βαθμίδας


120 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 14:31:15  Εμφάνιση Προφίλ
Τα μπουμπούκια που ανθίζουν στην Ελλάδα του σήμερα...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=25591&Item...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 14:33:49  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Τα μπουμπούκια που ανθίζουν στην Ελλάδα του σήμερα...
Ρατσιστή...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 14:47:40  Εμφάνιση Προφίλ
ουουουουουουουου δε ντρέπεστε...

Γραμμή για τον Κορυδαλλό σας βλέπω...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 18:01:14  Εμφάνιση Προφίλ
Και μάλιστα με εντατικά σεμινάρια κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προβολές προπαγανδιστικών ιστορικών ταινιών και διαλέξεις από επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Αυτά το πρωί. Για το απόγευμα προβλέπεται χαλάρωση με απαγγελία περικοπών από το μυθιστόρημα ημερολόγιο της Άννας Φράνκ.

Edited by - Χ on 15/10/2011 18:02:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Hael
Μέλος 1ης Βαθμίδας


120 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 20:49:57  Εμφάνιση Προφίλ
Η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας


1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Με την εκλογή του ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ διαπίστωσε τα εξής προβλήματα στην χώρα του:

α. Το βαθύ κεμαλικό κράτος ήταν διεφθαρμένο με αποτέλεσμα η ΤΟΥΡΚΙΑ να παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα στον ετήσιο κρατικό της προϋπολογισμό.

β. Τα κέρδη από τις όποιες επενδύσεις είχαν γίνει κατέληγαν όχι στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά σε μια ολιγαρχία του κεμαλικού καθεστώτος.

γ. Υπήρχαν τεράστια ποσά μαύρου χρήματος τα οποία προέρχονταν από προωθήσεις λαθρομεταναστών και εμπόριο ναρκωτικών που εκμεταλλεύονταν άνθρωποι του κεμαλικού καθεστώτος για ίδιο όφελος.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ όμως είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος πολιτικός εξαιρετικά εύστροφος που έχει και άλλα τρία βασικά χαρακτηριστικά:

α. Είναι πατριώτης της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

β. Είναι υπέρμετρα φιλόδοξος

γ. Δεν τηρεί τις συμφωνίες με τους συνομιλητές του, οι οποίοι αποδέχονται την παγκοσμιοποίηση.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν επικίνδυνο και μη ελεγχόμενο. Ειδικότερα:

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ μετά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης άρχισε να τοποθετεί δικούς του ανθρώπους (νεοθωμανικής ιδεολογίας) σε θέσεις κλειδιά με απώτερο σκοπό να έχει αρκετή πληροφόρηση για την διαφθορά και το μαύρο χρήμα. Ειδικά αυτό κατάφερε να το εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό. Ειδικά για τους λαθρομετανάστες αφού διαπίστωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν τους ήθελαν και ακολούθησαν μια πιο σκληρή πολιτική απέναντί τους κατάλαβε, ότι αυτοί θα έμεναν στην ΕΛΛΑΔΑ αναγκαστικά επομένως θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας με την οποία έχουν μεγάλες διαφορές. Προσπάθησε δηλαδή, (μέσω των λαθρομεταναστών) διαβλέποντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ μετά τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ πιθανόν να υποστεί οικονομική ύφεση, να εντείνει το πρόβλημα αυτό. Ένδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες περνούν ακόμη και μέρα μεσημέρι εν’ μέσω τουρκικών φυλακίων επανδρωμένων οι οποίοι κάνουν πως δεν βλέπουν. Ταυτόχρονα εκείνος άρχισε να κλείνει συμφωνίες προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο με το ΝΑΤΟ (ΡΩΣΙΑ, Ν. ΚΟΡΕΑ, ΚΙΝΑ) για προμήθειες εξοπλισμών και πέτυχε σε αυτές τις συμφωνίες να υπάρχει συμπαραγωγή με αποτέλεσμα την δημιουργία βαριάς αμυντικής βιομηχανίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας στην χώρα του. Αυτήν την στιγμή η ΤΟΥΡΚΙΑ φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να ενταχθεί στις χώρες που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα. Στον τομέα της ενέργειας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ έχει κλείσει συμφωνίες με πολύ ευνοϊκούς όρους για την ΤΟΥΡΚΙΑ με ΡΩΣΙΑ και ΝΑΤΟ. Επίσης καλλιεργεί ένα διεθνές προφίλ ότι στην ΤΟΥΡΚΙΑ υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση (αποδυναμώνοντας το κεμαλικό καθεστώς) με την οποία η Διεθνής Κοινότητα μπορεί να κλείνει συμφωνίες με αυτήν που να υλοποιούνται αμέσως υπονομεύοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ διεθνώς στην περιοχή αυτή. Ένδειξη για το γεγονός αυτό αποτελεί ότι στις περιοχές τις οποίες εξέρχονται τα ερευνητικά σκάφη τους αμέσως μετά ή λίγο αργότερα εκτελείται εκεί ΝΑΤΟΪΚΗ ή ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.

2. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από το 2004 έως το 2008 οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) ανανέωσαν όλο το πεπαλαιωμένο υλικό τους δηλαδή:

α. Αγοράστηκαν νέου τύπου άρματα LEO 2A4 με τα οποία εξοπλίστηκε κυρίως η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.

β. Εκσυγχρονίστηκαν τα άρματα Μ-60 σε Μ-60 SABRA στο ΙΣΡΑΗΛ με δυνατότητες και οπλισμό ανάλογο του LEO 2A4. Kαι αυτά τοποθετήθηκαν κυρίως ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ.

γ. Δημιούργησαν δύο νέα Συντάγματα Μηχανικού έναντι του ΕΒΡΟΥ και τα εξόπλισαν με νέου τύπου γεφυροφόρα αρματα τα οποία έχουν δυνατότητα να γεφυρώσουν τον ΕΒΡΟ ποταμό εντός 4 λεπτών.

δ. Εξόπλισαν το πυροβολικό τους επίσης έναντι του ΕΒΡΟΥ με πυροβόλα FIRTINA αντίστοιχων δυνατοτήτων με τα γερμανικά ΠΑΝΤΣΕΡ όμως σε διπλάσιο αριθμό από τα αντίστοιχα Ελληνικά PANZER 2000.

ε. Κατήργησαν τα ενδιάμεσα στρατηγεία (Μεραρχίες) μεταξύ των Σωμάτων Στρατού και των Ταξιαρχιών ώστε η μεταβίβαση των διαταγών να είναι άμεση από τα Σώματα Στρατού προς τις Ταξιαρχίες (μονάδες ελιγμού). Με αυτόν τον τρόπο απόκτησαν ευέλικτη διοίκηση. Εξαίρεση αποτελούν μόνο, η 52 Τεθωρακισμένη Μεραρχία (ΤΘΜ) η οποία απαλλάχτηκε από την αποστολή της φύλαξης της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ και τέθηκε πια ξεκάθαρα ως στρατηγική εφεδρεία της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, και επίσης η νεοδημιουργηθείσα 23 Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού η οποία ανέλαβε την ασφάλεια της Πόλης.

στ. Ενίσχυσαν τις Ταξιαρχίες τους με μία (1) επιπλέον μονάδα ελιγμού και μία Μοίρα Πυροβολικού με αποτέλεσμα να υπερέχουν αριθμητικά σε μέσα και προσωπικό έναντι των αντιστοίχων Ελληνικών. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα Μηχανοκίνητα Τάγματα Πεζικού και τα Βαρέα Όπλα Πεζικού (ΒΟΠ). Παράλληλα τα Τεθωρακισμένα τους παρότι μειώθηκαν κατά 351, αντικαταστάθηκαν πλήρως με τελευταίας γενιάς και αναβαθμισμένα άρματα.

ζ. Όλες οι Ταξιαρχίες που καταργήθηκαν, το υλικό τους μεταφέρθηκε σε νέους Σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν, όχι μόνο με το ρόλο της εκπαίδευσης αλλά και αυτού της εσωτερικής ασφαλείας. Για πρώτη φορά Η ΤΟΥΡΚΙΑ στην διαμάχη της με την ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ. ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 ΕΙΧΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ 52η ΤΘΜ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και το 4ο ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΣΣ) για την ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Το 4ο ΣΣ πριν το 2004 είχε ρόλο εσωτερικής ασφαλείας. Καθώς όμως δημιουργήθηκε ένας νέος σχηματισμός αυτό έγινε καθαρή Στρατηγική εφεδρεία του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑ που πιθανόν να ενεργήσει υπέρ της ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.

η. Στην ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ οι ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ έχουν αναδιοργανωθεί από απλές ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ σε μηχανοποιημένες ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ οι οποίες εκπαιδεύονται εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά σε αποβατικές επιχειρήσεις. Επίσης οι ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ είναι προσανατολισμένες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και όχι νότια. Δεν αποκλείεται όμως με αναδιάταξη της ναυτικής δυνάμεως να υπάρξει χτύπημα στο καστελόριζο.

θ. Στο Πυροβολικό εκτός από το Οργανικό Πυροβολικό των Ταξιαρχιών (δύο μοίρες πυροβολικού δηλ 36 πυροβόλα) στα σώματα στρατού της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ υπάρχουν Συντάγματα Πυροβολικού τα οποία έχουν 2 Μοίρες Πυροβόλων και μια Μοίρα Πυραύλων MLRS (με βεληνεκές από 40 χλμ έως 80 χλμ και έκταση καταστροφής περίπου 40 στρεμμάτων). Για την ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ υπάρχει ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΒ ανάλογης σύνθεσης και για το 4ο ΣΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΒ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τα ΙΜΙΑ είχε τακτικό μειονέκτημα έναντι της ΕΛΛΑΔΟΣ στο ΑΙΓΑΙΟ λόγω των θέσεων που είχαν οι βάσεις της. Έτσι εξόπλισε την βάση στην ΣΜΥΡΝΗ (IZMIR) με ταχέα σκάφη (τορπιλάκατους, πυραυλάκατους) με πιθανότερο σκοπό σε μια κρίση με την ΕΛΛΑΔΑ να μπλοκάρει τις μεγάλες μονάδες επιφανείας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ που βρίσκονται στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ και θα εξέλθουν από εκεί με κατεύθυνση το βορειοανατολικό αιγαίο μέσα στο σύμπλεγμα των ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Σε αυτό το σύμπλεγμα Νησιών πιθανόν τα ταχέα Σκάφη του ΤΠΝ να αποδειχτούν περισσότερο αποτελεσματικά από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΙΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ. Επίσης εξόπλισε την Ναυτική Βάση AKSAZ με μεγάλες μονάδες επιφανείας (φρεγάτες υποβρύχια) με πιθανότερο σκοπό να μπλοκάρει τις Ελληνικές Μονάδες που θα ξεκινήσουν από την ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ αλλά και Ταχέα Σκάφη τα οποία μάλλον θα χρησιμοποιηθούν στο σύμπλεγμα των Νότιων Κυκλάδων. Με αυτόν τον τρόπο οι βαριές μονάδες του ΤΠΝ οι οποίες θα εξέλθουν από τα στενά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ναυτικό αποκλεισμό του στόχου που θα έχουν βάλει και επιπλέον για παρενόχληση του 4ου Σώματος Στρατού στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ. Το πλεονέκτημα του Ελληνικού ΠΝ έναντι του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ έχει πιθανόν πλέον χαθεί.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η ΤΠΑ είναι διατεταγμένη ώστε να αμύνεται μαζικά από Βορρά και να επιτίθεται κατά κύματα στα δυτικά. Επιθετικά είναι προσανατολισμένη σε τρείς άξονες:

α. Στον Βόρειο άξονα ο οποίος προσανατολίζεται στον ΕΒΡΟ.

β. Στον Κεντρικό άξονα, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της, ο οποίος προσανατολίζεται στο βορειοανατολικό ΑΙΓΑΙΟ.

γ. και στον Νότιο άξονα στον οποίο δεν έχει ουσιαστική απειλή.

Είναι διατεταγμένη επιθετικά με τέτοιο τρόπο ώστε:

α. Να επιτύχει αεροπορική υπεροχή στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ.

β. Αεροπορική Κυριαρχία στο Βορειοανατολικό ΑΙΓΑΙΟ.

γ. Υποστήριξη των ναυτικών επιχειρήσεων στο ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.

3. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Από το 2008, μόλις άρχισε να διαφαίνεται το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ άρχισαν και οι μετακινήσεις επιθετικών μονάδων στον ΕΒΡΟ. Η τελευταία μετακίνηση αφορά ΤΘΤ που έγινε το καλοκαίρι του 2010 και αφορά την 1η ΤΘΤ. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ έχει λάβει καθαρά επιθετική (όχι πολεμική) διάταξη και έχει άμεσα διαθέσιμες εφεδρείες. Μπορεί να μεταπέσει σε πολεμική διάταξη (χώροι διασποράς, χώροι τελικού προορισμού) μέσα σε 24 έως 48 ώρες. Δηλαδή η ΤΟΥΡΚΙΑ έχει πλέον την δυνατότητα αν ένα θερμό επεισόδιο που δεν θα εξελιχτεί θετικά για αυτήν σε διπλωματικό επίπεδο να το μεταβάλλει σε ολιγοήμερη πολεμική σύρραξη με προφανές πλέον το τακτικό πλεονέκτημα διακλαδικά.

Για τον λόγο αυτό έχει ενισχύσει την εθνική διαπαιδαγώγηση στην μουσουλμανική μειονότητα με επισκέψεις συνεχώς Τούρκων Πολιτικών αλλά και με τις συνεχείς επισκέψεις διπλωματών στα ΣΚΟΠΙΑ και την ΑΛΒΑΝΙΑ οι οποίες και αυτές με την σειρά τους πυροδοτούν εθνικές μειονότητες όπως οι Τσάμηδες και η υποτιθέμενη μακεδονική μειονότητα (αυτά αναφέρονται καθημερινά στα δελτία πληροφοριών της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ). Ταυτόχρονα ο Τούρκος Πρωθυπουργός τείνει χείρα φιλίας και προτείνει επιχειρηματική συνεργασία, με το προφίλ όμως του ισχυρού πλέον και με το ιδιαίτερο προσωπικό χαρακτηριστικό που δείχνει ότι, όταν νιώθει ισχυρός παραβιάζει τις συμφωνίες που υπογράφει.

4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Μια από τις αρχές του πολέμου είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Σύμφωνα με την αρχή αυτή, το να έχει ο εχθρός πλήρη άγνοια των όσων πρόκειται να συμβούν δεν είναι τόσο ουσιώδες, όσο είναι ν’ αντιληφθεί την ενέργεια τόσο αργά, ώστε να μη διαθέτει το χρόνο για αποτελεσματική αντίδραση. Εκτιμάται ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ εφαρμόζει σε πλήρη έκταση αυτήν την αρχή του πολέμου καθόσον:

α. Η ΤΟΥΡΚΙΑ διέβλεψε το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ πολύ νωρίς και προσπάθησε να το ενισχύσει μέσω των λαθρομεταναστών, καθώς προωθούσε και προωθεί συνεχώς λαθρομετανάστες οι οποίοι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό της ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ίδια όμως εισπράττει για τον κάθε λαθρομετανάστη από 1000 έως 1500 δολάρια.

β. Αύξησε τους εξοπλισμούς, ενέταξε αυτούς σε μονάδες που βρίσκονται έναντι της ΕΛΛΑΔΑΣ και αναδιάταξε της μονάδες αυτές επιθετικά όταν στην ΕΛΛΑΔΑ άρχισε να διαφαίνεται η οικονομική κρίση.

γ. Αμφισβητεί διεθνώς την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης στην περιοχή ενώ διαφημίζει την δική της αποτελεσματικότητα προσπαθώντας να έχει το προφίλ του ισχυρού.

δ. Με τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις στο ΑΙΓΑΙΟ προσπαθεί, εκτός από το να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, να επιβαρύνει και τον Ελληνικό Κρατικό προϋπολογισμό με μεγάλα ποσά που χρειάζεται για την συντήρηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ εντείνοντας έτσι το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ την ίδια ώρα που η ΤΟΥΡΚΙΑ παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη με γοργούς ρυθμούς.

ε. Παρ’ όλα τα παραπάνω η ΤΟΥΡΚΙΑ δείχνει ότι τείνει χείρα φιλίας προς την ΕΛΛΑΔΑ έχοντας πάντα όμως το προφίλ του ισχυρού, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει τις διπλωματικές σχέσεις της ΕΛΛΑΔΟΣ με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες βάζοντάς τες να εγείρουν θέματα μειονοτήτων. Αυτές οι χώρες αποκαλούν την ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΜ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ).

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΕΙΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ (ΜΕΡΙΚΗ ή ΟΛΙΚΗ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Πηγή: http://gdailynews.wordpress.com/2011/10/15/%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%af-%ce%b5%ce%bd%ce%b1/


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 22:45:35  Εμφάνιση Προφίλ
Hael τι ακριβώς είναι αυτό ?


Hellas at War
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Spawn13
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
405 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 23:21:25  Εμφάνιση Προφίλ
Αν και αυτα που γραφει πιο πανω ο Hael ειναι απο αναγνωστη ενος blog...ειναι αληθεια παντως πως η Τουρκια περιμενει την πτωχευση της Ελλαδας ΕΑΝ σκεφτεται οχι να επιτεθει,αλλα να κανει δικο της το Αιγαιο!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Hael
Μέλος 1ης Βαθμίδας


120 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2011, 23:43:12  Εμφάνιση Προφίλ
Το βρήκα στο Geopolitics & Daily News (δες και πηγή), είναι άποψη ενός αναγνώστη όπως είπε και ο Spawn13 και απλός μου φάνηκε ενδιαφέρουσα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 00:13:50  Εμφάνιση Προφίλ
Εξακολουθείτε να μην κατανοείτε το νόημα του φόρουμ .

Το πρόβλημα είναι οτι με την τακτική (3-4 νέων μελών)
το θέμα κατάντησε αποδελτίωση και χώρος ασκούμενων κοινωνών ασαφών ειδήσεων (ο θεός να τις κάνει ειδήσεις)

αποτέλεσμα , να σταματήσουν πολλά μέλη να εκφράζουν την άποψη τους στο θέμα , και να καταντήσει ... ενα ακόμα "γραφικό" θέμα
το οποίο γεμίζει σελίδες επι σελίδων με links, στερούμενο απόψεων...

Με λύπη διαπιστώνω επίσης την απουσία (αρχικά) συστάσεων,
απο τους συντονιστές ...

Αυτα , και τέλος απο εμένα
μια και ήδη σε κάποιους προξένησαν εντύπωση oi πιθανές (ύποπτες) προθέσεις μου .

Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί ,
συνεχίσετε ανενόχλητοι να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ τους τυχών αναγνώστες .


«Ἡ Ἑλλάς προώρισται νά ζήσει ... καί θά ζήσει»

Τάδε έφη: Χαρίλαος Τρικούπης , Πρωθυπουργός της ΕΛΛΑΔΟΣ


Hellas at War

Edited by - AitheroVamon on 16/10/2011 00:14:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spawn13
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
405 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 00:28:44  Εμφάνιση Προφίλ
Εχεις δικιο Αitherovamon!Αλλα σε οτι αφορα το Η ελλαδα θα ζησει...το να το καθεσαι και να βλεπεις τη καταστροφη του εθνους και να μομιζεις οτι θα σωθει επειδη ειπε ο Τρικουπης αυτο το πραμα...τοτε εισαι κι εσυ σαν τους αλλους Ελληνες που πανε και τρωνε σουβλακια και πινουν μπυρες στο Συνταγμα.Και καθε αλλο τρομοκρατουμε τον αναγνωστη με καποιες ειδησεις που στη τελικη Aitherovamon ΔΥΣΤΥΧΩΣ ισχυουν.

Αλλα οπως ειπα και στην αρχη εχεις δικιο,για τις δημοσιευσεις τετοιων ειδησεων σε θεμα διαφορετικο!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 00:35:23  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
το να το καθεσαι και να βλεπεις τη καταστροφη του εθνους και να μομιζεις οτι θα σωθει επειδη ειπε ο Τρικουπης αυτο το πραμα...τοτε εισαι κι εσυ σαν τους αλλους Ελληνες που πανε και τρωνε σουβλακια και πινουν μπυρες στο Συνταγμα.


Δεν είχα ΚΑΜΙΑ αμφιβολία στο τι θα καταλάβεις απο τα λεγόμενα μου


Hellas at War
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Spawn13
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
405 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 00:39:02  Εμφάνιση Προφίλ
Τοτε εχουμε ιδιο σκεπτικο περι του θεματος!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 00:41:37  Εμφάνιση Προφίλ
Αυτό να λέγεται!

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 00:48:20  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
AitheroVamon :
Δεν είχα ΚΑΜΙΑ αμφιβολία στο τι θα καταλάβεις απο τα λεγόμενα μου


quote:
Spawn13:
Τοτε εχουμε ιδιο σκεπτικο περι του θεματος!


ΟΝΤΟΣ υπάρχει θέμα συνεννόησης εδώ μέσα !


Καλή σας συνέχεια .


Hellas at War
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Spawn13
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
405 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 13:27:41  Εμφάνιση Προφίλ
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9043

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Hael
Μέλος 1ης Βαθμίδας


120 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 13:33:28  Εμφάνιση Προφίλ
Ο Ερντογάν κοιτάει τα συμφέροντα της χώρας του, και καλά κάνει, αλίμονο από τους δικούς μας τους σάπιους!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 16:27:48  Εμφάνιση Προφίλ
Το πρόβλημα με τον εν λόγω είναι οτι έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αλαζονείας και θράσους.

Αν συνεχίσει έτσι (και μάλλον θα συνεχίσει) θα του γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Varragos
Μέλος 2ης Βαθμίδας


300 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 16:50:23  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Αν συνεχίσει έτσι (και μάλλον θα συνεχίσει) θα του γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ.

Δεν σας προξενεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι μία τόσο προφανής εξέλιξη των πραγμάτων δεν δείχνει να επηρεάζει στο ελάχιστο την πολιτική των "απέναντι"; Μπορεί βραχυπρόθεσμα να δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι, αλλά μακροπρόθεσμα, ή ακόμη και μεσοπρόθεσμα, ο Ερντογάν βλάπτει την χώρα του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 16:59:57  Εμφάνιση Προφίλ
Varragos,
quote:
Δεν σας προξενεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι μία τόσο προφανής εξέλιξη των πραγμάτων δεν δείχνει να επηρεάζει στο ελάχιστο την πολιτική των "απέναντι";
Όχι, διότι αυτός είναι ο ορισμός του αλαζόνα. Ο Ερντογάν νομίζει οτι έχει πιάσει τον πάπα απ' τα @@ και οι έως τώρα επιτυχίες του στην διεθνή σκακιέρα ενισχύουν την υπεροψία του.

Έτσι την έχει δει αναβιωτής της οθωμανικής αυτοκρατορίας και ανοίγει μέτωπα με τους πάντες. Όταν όμως καταλάβει οτι ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω απ' αυτόν και το κράτος του, θα είναι αργά...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Varragos
Μέλος 2ης Βαθμίδας


300 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 20:17:21  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Όχι, διότι αυτός είναι ο ορισμός του αλαζόνα. Ο Ερντογάν νομίζει οτι έχει πιάσει τον πάπα απ' τα @@

Μα είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να ξεκινήσει από φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης παίζοντας ποδόσφαιρο μετά από όχι πολλά χρόνια να γίνει δήμαρχός της και πρωθυπουργός, όντας αλαζόνας και χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Κάτι άλλο παίζει. Ή απλά τρελάθηκε ο άνθρωπος... Τότε πάσο...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2011, 20:21:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
AitheroVamon, 16/10/2011, 00:13:50:

[...]
Το πρόβλημα είναι οτι με την τακτική (3-4 νέων μελών)
το θέμα κατάντησε αποδελτίωση και χώρος ασκούμενων κοινωνών ασαφών ειδήσεων (ο θεός να τις κάνει ειδήσεις)

αποτέλεσμα , να σταματήσουν πολλά μέλη να εκφράζουν την άποψη τους στο θέμα , και να καταντήσει ... ενα ακόμα "γραφικό" θέμα
το οποίο γεμίζει σελίδες επι σελίδων με links, στερούμενο απόψεων...

Με λύπη διαπιστώνω επίσης την απουσία (αρχικά) συστάσεων,
απο τους συντονιστές ...
[...]


Αγαπητέ AitheroVamon, έχει γίνει ήδη τουλάχιστον μία σύσταση - συγκεκριμένα από εμένα τον ίδιο - ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο κι απολύτως αναγκαίο για το θέμα βαθμό η παράθεση διαφόρων links ώστε να προβθηθεί ο εποικοδομητικός διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων κι όχι ειδησεογραφικών νέων κι η παράθεση επιχειρημάτων και θέσεων των συνομιλητών.
Συγκεκριμένα, η σύσταση μου βρίσκεται εδώ.

Από εκεί και πέρα περίμενα ότι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα ήταν σε θέση να προστατεύσουν το ίδιο το θέμα και να θέσουν την συζήτηση στα πλαίσια εκείνα που θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο ένα διάλογο βασισμένο στον αρχικό σκοπό για τον οποίο ανοίχθηκε το θέμα.
Θα μπορούσαν να είχαν γίνει αρκετές συστάσεις ακόμη και σε καθημερινή βάση, το θέμα όμως είναι ότι αυτές δεν θα είναι αποτελεσματικές όσο οι ίδιοι οι συνομιλητές δε νιώσουν την ευθύνη που έχουν κι εκείνοι για να προστατεύσουν το θέμα αλλά και να παραμείνουν στο αρχικό θέμα, χωρίς να το εκτρέπουν - έστω κι άθελα τους - με αυτή την ομολογουμένως άσκοπη και κουραστική παράθεση links ειδησεογραφικού περιεχομένου.
Δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν συνέβη...

===========================================================Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παρακαλέσω για άλλη μια φορά τους συμμετέχοντες στο θέμα να προσπαθήσουν να περιοριστούν στο αρχικό θέμα και να αποφεύγουν την παράθεση links που είτε δεν σχετίζονται αποκλειστικά με το θέμα είτε σχετίζονται με τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, στρατιωτικές κλπ εξελίξεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα κλπ.
Ειλικρινά, δεν έχει κανένα νόημα κι ένας αναγνώστης δεν θα μπορεί να καταλάβει σχεδόν τίποτα βλέποντας τόσα links διασκορπισμένα στις σελίδες του θέματος...
Αυτό που μετράει σε μια συζήτηση άλλωστε είναι να την εμπλουτίσουμε και να την διανθίσουμε με το δικό μας χρώμα, με τις δικές μας απόψεις και με το δικό μας λόγο.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/10/2011, 19:54:28  Εμφάνιση Προφίλ
Να πώς θα σωθεί η Ελλάδα... Με προσευχή και νηστεία.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Varragos
Μέλος 2ης Βαθμίδας


300 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/10/2011, 20:40:17  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Να πώς θα σωθεί η Ελλάδα... Με προσευχή και νηστεία.

Πολύ χρήσιμη ανάρτηση, macedon. Πραγματικά ξεπέρασες τον εαυτό σου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spawn13
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
405 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/10/2011, 21:06:43  Εμφάνιση Προφίλ
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Varragos
Μέλος 2ης Βαθμίδας


300 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/10/2011, 10:45:19  Εμφάνιση Προφίλ
Εξυπακούεται βέβαια πως απέναντι σε σχόλια όπως το περί ου ο λόγος, ουδεμία αντίδραση υπάρχει από τον συντονισμό του forum. Περιμένουμε να ωριμάσει ο καιρός, πετώντας φελλούς στο βαρέλι ή προσδοκώντας την ανάστασή μας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/10/2011, 12:41:52  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
quote:
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παρακαλέσω για άλλη μια φορά τους συμμετέχοντες στο θέμα να προσπαθήσουν να περιοριστούν στο αρχικό θέμα και να αποφεύγουν την παράθεση links που είτε δεν σχετίζονται αποκλειστικά με το θέμα είτε σχετίζονται με τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, στρατιωτικές κλπ εξελίξεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα κλπ.
Ειλικρινά, δεν έχει κανένα νόημα κι ένας αναγνώστης δεν θα μπορεί να καταλάβει σχεδόν τίποτα βλέποντας τόσα links διασκορπισμένα στις σελίδες του θέματος...
Αυτό που μετράει σε μια συζήτηση άλλωστε είναι να την εμπλουτίσουμε και να την διανθίσουμε με το δικό μας χρώμα, με τις δικές μας απόψεις και με το δικό μας λόγο.

ποσο μαλλον, που απο τη στιγμη αυτα τα links ειναι πολυ ευκολα να τα βρεις απευθειας απο την πηγη τους, οποτε δεν χρειαζεται η "επαναληψη".

θα μπορουσαν ομως να σχολιασουν την "παραθεση"...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/10/2011, 15:32:50  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Εξυπακούεται βέβαια πως απέναντι σε σχόλια όπως το περί ου ο λόγος, ουδεμία αντίδραση υπάρχει από τον συντονισμό του forum. Περιμένουμε να ωριμάσει ο καιρός, πετώντας φελλούς στο βαρέλι ή προσδοκώντας την ανάστασή μας...Τι το περίεργο εχει η φωτο του ΓΑΠ προσευχόμενου?
Ακόμη και η Χριστιανική Εκκλησία,τον φοβάται οτι την παραμυθιάζει?
Δεν καταλαβαίνω τι ζητάς απο τους συντονιστές.
Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ,μην γίνεσαι παράλογος!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy