ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 22
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2011, 20:02:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφορουμίστες και συμφορουμίστριες σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε πράγματα που αφορούν την ψυχή και την πίστη συνυφασμένα με όλα αυτά που μας έχουν πασάρει ως θέσφατα και τετελεσμένα οι εκάστοτε θρησκείες. Πρόσφατα διάβασα και την Βίβλο και πραγματικά σε πολλά σημεία δεν με ικανοποιούσαν σαν άνθρωπο αυτά που διάβαζα. Θα μου πει κάποιος..εσένα θα ρωτήσουμε;; Μα τότε δεν μιλάμε για αυτεξούσιο , δεν μιλάμε για ελεύθερη βούληση, για επιλογή.
Διάβασα πράγματα που μιλάνε για σφαγές , για αιώνια σκοτάδια για τιμωρία, αιώνιους βασανισμούς και άρχισα να διερωτώμαι..είμαστε σοβαροί;; τι πράγματα είναι αυτά;; δηλαδή ο Θεός που λένε οι θρησκείες σου λέει" παιδί μου είσαι ελεύθερος να κάνεις αυτό που θες αλλά μετα σε περιμένουν όλα αυτά.." το ένιωσα σαν κοροιδία στα μούτρα. Να επισημάνω ότι προσωπική μου άποψη είναι ότι δε καμμία περίπτωση δεν νομίζω ότι αυτά που μας πασάρουν οι θρησκείες είναι όντως έτσι.

Κάποιος έχει πει κάτι πολύ σοφό. " οι θρησκείες έχουν ανάγκη το σκοτάδι για να λάμψουν". Σήμερα για παράδειγμα γεννιέται ένας άνθρωπος ..τι μπορούμε να του πούμε; μήπως.."έτσι είναι..ή ακολουθείς όλα αυτά που σου λέει η θρησκεία , ή θα καίγεσαι στο πυρ το εξώτερον" προσβολή της ανθρώπινης ύπαρξης και κατακερματισμός της δημιουργίας κατά την γνώμη μου.

Εν κατακλείδι..ύστερα από την ενασχόληση μου με όλα αυτά , κατάλαβα το εξής. Ότι δεν μιλάμε για αγάπη..μιλάμε για καταστροφή και για φόβο. Ο άνθρωπος πιστεύει από φόβο..αυτό είναι που δεν μου αρέσει. Δηλαδή έρχεσαι στον κόσμο αυτό χωρίς την θέληση σου, ως ήδη καταραμένος και μαθαίνεις να ακολουθείς κάποια πράγματα αλλιώς θα τιμωρηθείς; Και γιατί δηλαδή κάποιος που δεν θέλει να πιστέψει όλα αυτά ή απλά θέλει να ζήσει την ζωούλα του όσο καλύτερα γίνεται, γιατί θα πρέπει να πάει στο σκοτάδι όπως λένε οι θρησκείες, και για να ακριβολογούμε η δική μας θρησκεία.

Δεν γίνεται να υπάρχει Θεός , ο οποίος να απαγορεύει την έρευνα, να τιμωρεί την ελεύθερη κρίση ενός ατελούς όντος, όπως είμαστε εμείς. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι υπάρχει Θεός. Απλά δεν πιστεύω ότι αυτά που παρουσιάζει ο Χριστιανισμός και οι αποδέλοιπες θρησκείες είναι όντως έτσι όπως τα παρουσιάζουν. Αν ήθελε να γράψει κάτι Ο Χριστός θα το είχε γράψει ο ίδιος, δεν θα τα έγραφαν άλλοι άνθρωποι δεκαετίες μετά.

Θα ήθελα να συνδράμετε όλοι ώστε να γίνει μία εποικοδομητική για όλους συζήτηση. Ευχαριστώ

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2011, 21:35:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλησπέρα φίλε μου...
Κατ'αρχάς να καλωσορίσω το θέμα σου και να έχει -ελπίζω- μια καλή πορεία...
Στην συνέχεια , ως προς την παρατήρηση-πεποίθησή σου ότι θεωρείς πως υπάρχει Θεός δεν θα έλεγα "ναί" ... αλλα ούτε και "όχι"...δεν γνωρίζω ειλικρινά...
Θα έλεγα ως προς τα ερωτήματά σου -για να πιάσουμε επι της ουσίας το θέμα- ότι συμφωνώ με όλα όσα έχεις αναφέρει και θα συμπλήρωνα -το έχω ξανα-πεί - ότι αν όντως έτσι ήταν ο Θεός -στην περίπτωση που όντως υπήρχε- τότε αυτός και σύμφωνα με όλα όσα τον φωτογραφίζουν , θα ήταν πολύ "λίγος" και "ευτελής" , κάτι το οποίο δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο....
Αν θεωρήσουμε ότι όντως υπάρχει Θεός και αυτός όντως είναι ο δημιουργός των πάντων -ορατών και αοράτων- , τότε καμμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τους Θεούς που περιγράφουν οι Θρησκείες και κατα την άποψή μου ούτε καν νοητικά μπορούμε να τον σκεφθούμε και να τον προσεγγίσουμε...πολύ δε περισσότερο να του αποδώσουμε ως αληθή όλα όσα οι Θρησκείες αναφέρουν και μάλλον -στην περίπτωση που δεχθούμε ότι υπάρχει- θα γελάει μαζί τους....με τις Θρησκείες εννοώ και τους ειδήμονες περί αυτών...
Δεν θά'θελα εξ'αρχής να εμφανισθώ ως "κακός" , γι'αυτό και δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες...στην πορεία όμως θα προσπαθήσω να γίνω πιο αναλυτικός ως προς τις σκέψεις μου..ελπίζω δηλαδή...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2011, 22:00:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να ευχαριστήσω τον Dying Incubus που έσπευσε να διορθώσει το ατυχές λάθος μου με την διπλή ανάρτηση. Απλά την πρώτη φορά που πάτησα post , μου έγραψε αγγλιστί ότι υπάρχει πρόβλημα και έτσι το ξαναπάτησα να ποστάρει. Προφανώς το πήρε και τις 2 φορές.

Εαρινέ..αυτά ακριβώς σκέφτομαι και γω και όσο και να ζητώ και να προσπαθώ να αναδιφώ γενικώς συγγράμματα και γενικώς πράγματα που έχουν γραφεί για το εν λόγω θέμα, κάτι πάντα με κάνει να πέφτω σε τοίχο και να μην τα δέχομαι έτσι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει τέτοιος φόβος. Εν πρώτοις αυτό είναι που με βρίσκει αντίθετο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2011, 22:09:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"S.T"

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει τέτοιος φόβος"

Μα φίλε μου είναι ο κυρίαρχος παράγοντας ο φόβος , καθόλου τυχαία δεν επελέγη ο φόβος και η Διαβολική παρουσία που συμβολίζει την καταστοφή και τον όλεθρο...
Ο Φόβος χαλιναγωγεί και καθηλώνει τα πλήθη και τα χειραγωγεί δια βίου...ο φόβος είναι κείνος που χρησιμοποιούν εντέχνως -νομίζουν- οι "ειδήμονες" προκειμένου να υφαρπάξουν την θέληση των ανθρώπων για αυτοδιάθεση και ελευθερία και να τον κατευθύνουν εντέχνως εκεί που εκείνοι έχουν προ-αποφασίσει για ιδιοτελείς σκοπούς...
Τυχαία η εφεύρεση νομίζεις φίλε μου του Σατανά...???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 28/08/2011 22:10:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2011, 22:10:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ starstruck ξεκινάς ένα θέμα που φαίνεται αρκετά απλό, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη έχει μεγαλύτερο background από αυτό που φαίνεται…

Φυσικά αναφέρομαι στο θέμα του φόβου που όπως αναφέρεις και εσύ … «Ο άνθρωπος πιστεύει από φόβο..αυτό είναι που δεν μου αρέσει.»… και που έχει χρησιμοποιηθεί τόσο επιτηδευμένα από τις μονοθεϊστικές θρησκείες.

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να εξετάσουμε είναι αν ο «θρησκευτικός» ανθρώπινος φόβος προϋπήρχε της κάθε θρησκείας ή αν η θρησκεία (θεός) είναι αυτή που γέννησε τον θρησκευτικό φόβο, δηλαδή αν ο φόβος του άγνωστου και ο φόβος του θανάτου είναι οι αιτίες που γεννήθηκε η πρώτη θρησκεία ή αν η θρησκεία γέννησε το δέος (τρόμος) σε κάθε φυσικό φαινόμενο, ακόμα και στον ίδιο τον θάνατο, άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ίδια η θρησκεία δεν απαλλάσσει τον άνθρωπο από την ιδέα του θανάτου αλλά την προβάλλει συνεχώς μπροστά του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2011, 22:14:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Elo..

"...άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ίδια η θρησκεία δεν απαλλάσσει τον άνθρωπο από την ιδέα του θανάτου αλλά την προβάλλει συνεχώς μπροστά του".

Em!!! βέβαια φίλε Σωτήρη...και όχι μόνο την προβάλλει αλλα και φροντίζει επιτηδευμένα να μην ξεχνιέται ΠΟΤΕ....ΤΥΧΑΙΟ???Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2011, 22:33:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ και τον εαρινό για τα καλά του λόγια και το καλωσόρισμα, όπως και όσους ανταποκρίνονται στο θέμα που άνοιξα.

Όσο για αυτό που ανέφερε ο elo για τις πολλές πτυχές του θέματος αυτού, θα συμφωνήσω ότι έχει πολλές παραμέτρους καθώς θα πρέπει να επεκταθούμε και σε ιστορικά ίσως γεγονότα που είναι συνδεδεμένα με τις παραδόσεις και τα έθιμα ενός λαού. Και εννοώ τους Εβραίους.

Φυσικά ίσως έχει και κοινωνικές προεκτάσεις , εκτός από θεολογικές και μεταφυσικές. Αλλά αυτό θα το δείξει η συνέχεια και η συμμετοχή, που πιστεύω να είναι μεγάλη, διότι αφορά τους πάντες. Στην τελική, ξεκίνησα το θέμα αυτό γιατί δεν μπορώ να δεχτώ τον φόβο σαν κύριο συστατικό της πίστης, όποιας κι αν είναι αυτής!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 02:32:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αποψή μου:
Καλως ηρθες Παραξενε στον τοπο μου... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 12:40:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραστατικότατο το άσμα σου Dr Jekyll!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 12:54:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ starstruck σε ποιο φόβο αναφέρεσαι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 13:25:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
starstruck

Στην τελική, ξεκίνησα το θέμα αυτό γιατί δεν μπορώ να δεχτώ τον φόβο σαν κύριο συστατικό της πίστης, όποιας κι αν είναι αυτής


Δυστυχώς φίλε δεν υπάρχει θρησκεία που να μην στηρίζεται στον φόβο, και στην παραδειγματική τιμωρία των απίστων.

Δεν θα είχε επιβιώσει σε βάθος χρόνου, καμία θρησκεία, αν τηρούσε το δόγμα “όσοι πιστοί προσέλθετε” , και δεν επιφύλασσε , τις ποιο ανατριχιαστικές τιμωρίες για τους μη πιστεύοντες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 14:19:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός:
quote:
Αγαπητέ starstruck σε ποιο φόβο αναφέρεσαι;
΅

Ψηλέ, αναφέρομαι στον φόβο που σου ενσταλάζουν σιγά σιγά από παιδί , ότι αν δεν κάνεις αυτό κι εκείνο θα βασανίζεσαι στο πυρ το εξώτερον.
Αν διαβάσει κανείς την Βίβλο θα δει ότι πάνω από αγάπη και ότι καλό συναίσθημα μπορεί να έχει κάποιος, υπάρχει ο φόβος της αιωνίου κολάσεως.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 16:53:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ψηλός:
quote:
Αγαπητέ starstruck σε ποιο φόβο αναφέρεσαι;
΅

Ψηλέ, αναφέρομαι στον φόβο που σου ενσταλάζουν σιγά σιγά από παιδί , ότι αν δεν κάνεις αυτό κι εκείνο θα βασανίζεσαι στο πυρ το εξώτερον.
Αν διαβάσει κανείς την Βίβλο θα δει ότι πάνω από αγάπη και ότι καλό συναίσθημα μπορεί να έχει κάποιος, υπάρχει ο φόβος της αιωνίου κολάσεως.Μα όλη μας η ζωή, από τα πρώτα βήματά μας έως και τα τελευταία σε αυτή τη σχέση δεν στηρίζεται;
Όταν είμαστε μικροί, οι γονείς μας με "απειλές" και με το "φόβο" της τιμωρίας προσπαθούν να μας προφυλάξουν από το να μη βάλουμε το κατσαβίδι στην πρίζα του τοίχου, να μην πάμε κοντά στο κάγκελο του μπαλκονιού, να μη βγούμε στο δρόμο χωρίς να ελέγξουμε για τυχόν διερχόμενα αυτοκίνητα, μας απειλούν πως θα μας πάρει ο μούμος αν δεν φάμε το φαγητό ή αν δεν κοιμηθούμε το μεσημέρι, ....... και άλλα πολλά.
Όλα αυτά γίνονται διότι δεν μας αγαπούν;

Και όταν μεγαλώνοντας, φεύγουμε από τη σκέπη της οικογένειάς μας, το ίδιο μοτίβο δεν συνεχίζεται; Μόνο που τα πράγματα, πλέον γίνονται, πιο σκληρά.
Η κοινωνία δεν σου δίνει τίποτα αν πρώτα εσύ δεν της δώσεις.
Αξιολογούμε και μας αξιολογούν. Κρίνουμε και κρινόμαστε. Δικάζουμε και δικαζόμαστε. Το σωστό και το δίκιο, μια συνεχής πάλη. Η μάχη του καλού με το κακό. Το ηθικό και το ανήθικο.
Πρέπει να δίνεις λόγο για αυτά που κάνεις και να είναι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας, όπως αυτή έχει ορίσει.

Γιατί, λοιπόν, όλη αυτή τη δομή της κοινωνίας, όπως αυτή επηρεάζει και ρυθμίζει τη ζωή μας, να τη δεχόμαστε, ενώ δυσανασχετούμε στην ιδέα ή στην πιθανότητα, αν θες, πως μπορεί να υπάρχει ένας αδέκαστος κριτής, ο οποίος, αν και περιμένει ακόμη και έως την τελευταία μας πνοή μήπως τυχόν και μετανοήσουμε, θα μας φέρει το λογαριασμό στο τέλος;

Θέλουμε να υπάρχει η τάξη, ο νόμος που θα πιάνει και θα τιμωρεί τους παραβάτες, αυτούς που ενδέχεται και να μας βλάψουν, ενώ αντιδρούμε στη σκέψη πως μπορεί να υπάρχει ένας Θεός που βλέπει τη ζωή σου, την καταγράφει και βάσει αυτής θα δώσεις λόγο στο τέλος.

Μήπως, τελικά, αυτό που φοβόμαστε δεν είναι ο Θεός, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 18:12:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Ψηλός:
quote:
Αγαπητέ starstruck σε ποιο φόβο αναφέρεσαι;
΅

Ψηλέ, αναφέρομαι στον φόβο που σου ενσταλάζουν σιγά σιγά από παιδί , ότι αν δεν κάνεις αυτό κι εκείνο θα βασανίζεσαι στο πυρ το εξώτερον.
Αν διαβάσει κανείς την Βίβλο θα δει ότι πάνω από αγάπη και ότι καλό συναίσθημα μπορεί να έχει κάποιος, υπάρχει ο φόβος της αιωνίου κολάσεως.Μα όλη μας η ζωή, από τα πρώτα βήματά μας έως και τα τελευταία σε αυτή τη σχέση δεν στηρίζεται;
Όταν είμαστε μικροί, οι γονείς μας με "απειλές" και με το "φόβο" της τιμωρίας προσπαθούν να μας προφυλάξουν από το να μη βάλουμε το κατσαβίδι στην πρίζα του τοίχου, να μην πάμε κοντά στο κάγκελο του μπαλκονιού, να μη βγούμε στο δρόμο χωρίς να ελέγξουμε για τυχόν διερχόμενα αυτοκίνητα, μας απειλούν πως θα μας πάρει ο μούμος αν δεν φάμε το φαγητό ή αν δεν κοιμηθούμε το μεσημέρι, ....... και άλλα πολλά.
Όλα αυτά γίνονται διότι δεν μας αγαπούν;

Και όταν μεγαλώνοντας, φεύγουμε από τη σκέπη της οικογένειάς μας, το ίδιο μοτίβο δεν συνεχίζεται; Μόνο που τα πράγματα, πλέον γίνονται, πιο σκληρά.
Η κοινωνία δεν σου δίνει τίποτα αν πρώτα εσύ δεν της δώσεις.
Αξιολογούμε και μας αξιολογούν. Κρίνουμε και κρινόμαστε. Δικάζουμε και δικαζόμαστε. Το σωστό και το δίκιο, μια συνεχής πάλη. Η μάχη του καλού με το κακό. Το ηθικό και το ανήθικο.
Πρέπει να δίνεις λόγο για αυτά που κάνεις και να είναι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας, όπως αυτή έχει ορίσει.

Γιατί, λοιπόν, όλη αυτή τη δομή της κοινωνίας, όπως αυτή επηρεάζει και ρυθμίζει τη ζωή μας, να τη δεχόμαστε, ενώ δυσανασχετούμε στην ιδέα ή στην πιθανότητα, αν θες, πως μπορεί να υπάρχει ένας αδέκαστος κριτής, ο οποίος, αν και περιμένει ακόμη και έως την τελευταία μας πνοή μήπως τυχόν και μετανοήσουμε, θα μας φέρει το λογαριασμό στο τέλος;

Θέλουμε να υπάρχει η τάξη, ο νόμος που θα πιάνει και θα τιμωρεί τους παραβάτες, αυτούς που ενδέχεται και να μας βλάψουν, ενώ αντιδρούμε στη σκέψη πως μπορεί να υπάρχει ένας Θεός που βλέπει τη ζωή σου, την καταγράφει και βάσει αυτής θα δώσεις λόγο στο τέλος.

Μήπως, τελικά, αυτό που φοβόμαστε δεν είναι ο Θεός, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό;


αφού παραδέχεσαι ότι η αντιληπτική ικανότητα του εγκεφάλου σου είναι ίση με αυτή ενός 4χρονου παιδιού, είσαι άξιος συγχαρητήριων

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 18:17:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός...

"Θέλουμε να υπάρχει η τάξη, ο νόμος που θα πιάνει και θα τιμωρεί τους παραβάτες, αυτούς που ενδέχεται και να μας βλάψουν, ενώ αντιδρούμε στη σκέψη πως μπορεί να υπάρχει ένας Θεός που βλέπει τη ζωή σου, την καταγράφει και βάσει αυτής θα δώσεις λόγο στο τέλος.

Μήπως, τελικά, αυτό που φοβόμαστε δεν είναι ο Θεός, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό";

Κατ'αρχάς φίλε μου , θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής..
Απο τη στιγμή που "δίνεις λόγο" παύει να υπάρχει το αυτεξούσιο και η ελευθερία...
Δεύτερον , ο Θεός -κατα τας γραφάς- δεν βλέπει αλλα προβλέπει , γνωρίζει δηλαδή εκ των προτέρων την ζωή σου , την ζωή μου κοκ...οπότε...???
Τρίτον , αν υποθέσουμε ότι όντως ο Θεός είναι αυτός που μας δημιούργησε τότε ακόμα και το μυαλό μας είναι χαρτογραφημένο όπως εκείνου του "έκοβε"...οπότε είτε τον εαυτό μας φοβόμαστε , είτε εκείνον το ίδιο πράγμα είναι....

Θα απαντήσω και για τα υπόλοιπα που ανέφερες...να είσαι καλά!


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 18:21:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

quote:

Ψηλός:
quote:
Αγαπητέ starstruck σε ποιο φόβο αναφέρεσαι;
΅

Ψηλέ, αναφέρομαι στον φόβο που σου ενσταλάζουν σιγά σιγά από παιδί , ότι αν δεν κάνεις αυτό κι εκείνο θα βασανίζεσαι στο πυρ το εξώτερον.
Αν διαβάσει κανείς την Βίβλο θα δει ότι πάνω από αγάπη και ότι καλό συναίσθημα μπορεί να έχει κάποιος, υπάρχει ο φόβος της αιωνίου κολάσεως.Μα όλη μας η ζωή, από τα πρώτα βήματά μας έως και τα τελευταία σε αυτή τη σχέση δεν στηρίζεται;
Όταν είμαστε μικροί, οι γονείς μας με "απειλές" και με το "φόβο" της τιμωρίας προσπαθούν να μας προφυλάξουν από το να μη βάλουμε το κατσαβίδι στην πρίζα του τοίχου, να μην πάμε κοντά στο κάγκελο του μπαλκονιού, να μη βγούμε στο δρόμο χωρίς να ελέγξουμε για τυχόν διερχόμενα αυτοκίνητα, μας απειλούν πως θα μας πάρει ο μούμος αν δεν φάμε το φαγητό ή αν δεν κοιμηθούμε το μεσημέρι, ....... και άλλα πολλά.
Όλα αυτά γίνονται διότι δεν μας αγαπούν;

Και όταν μεγαλώνοντας, φεύγουμε από τη σκέπη της οικογένειάς μας, το ίδιο μοτίβο δεν συνεχίζεται; Μόνο που τα πράγματα, πλέον γίνονται, πιο σκληρά.
Η κοινωνία δεν σου δίνει τίποτα αν πρώτα εσύ δεν της δώσεις.
Αξιολογούμε και μας αξιολογούν. Κρίνουμε και κρινόμαστε. Δικάζουμε και δικαζόμαστε. Το σωστό και το δίκιο, μια συνεχής πάλη. Η μάχη του καλού με το κακό. Το ηθικό και το ανήθικο.
Πρέπει να δίνεις λόγο για αυτά που κάνεις και να είναι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας, όπως αυτή έχει ορίσει.

Γιατί, λοιπόν, όλη αυτή τη δομή της κοινωνίας, όπως αυτή επηρεάζει και ρυθμίζει τη ζωή μας, να τη δεχόμαστε, ενώ δυσανασχετούμε στην ιδέα ή στην πιθανότητα, αν θες, πως μπορεί να υπάρχει ένας αδέκαστος κριτής, ο οποίος, αν και περιμένει ακόμη και έως την τελευταία μας πνοή μήπως τυχόν και μετανοήσουμε, θα μας φέρει το λογαριασμό στο τέλος;

Θέλουμε να υπάρχει η τάξη, ο νόμος που θα πιάνει και θα τιμωρεί τους παραβάτες, αυτούς που ενδέχεται και να μας βλάψουν, ενώ αντιδρούμε στη σκέψη πως μπορεί να υπάρχει ένας Θεός που βλέπει τη ζωή σου, την καταγράφει και βάσει αυτής θα δώσεις λόγο στο τέλος.

Μήπως, τελικά, αυτό που φοβόμαστε δεν είναι ο Θεός, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό;


αφού παραδέχεσαι ότι η αντιληπτική ικανότητα του εγκεφάλου σου είναι ίση με αυτή ενός 4χρονου παιδιού, είσαι άξιος συγχαρητήριων

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον ΣίλλερΜη μου πεις πως αντιλήφθηκες την αντιληπτική μου ικανότητα μόνος σου και δεν είχες βοήθεια από κανένα;

Μα καλά, τι αντίληψη κανόνι είναι αυτή που διαθέτεις;
Είσαι τέρας αντιληπτικής ικανότητας αφού αντιλαμβάνεσαι την αντιληπτική ικανότητα με την οποία αντιλαμβάνεται κάποιος άλλος αυτό που θα έπρεπε να αντιληφθεί αλλά δεν το αντιλήφθηκε λόγω αδυναμίας της αντιληπτικής του ικανότητας!!!

Τι να πω;;
Για μια ακόμη φορά μας αφήνει άφωνους αυτό το ξουράφι ο αθεος!!

**Να προσέχεις τον ήλιο. Λένε πως ο ήλιος του Αυγούστου είναι πολύ δυνατός. Να φοράς καπέλο και να πίνεις πολλά υγρά!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 18:49:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
starstruck
quote:

Παραστατικότατο το άσμα σου Dr Jekyll!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2011, 18:56:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μα όλη μας η ζωή, από τα πρώτα βήματά μας έως και τα τελευταία σε αυτή τη σχέση δεν στηρίζεται;
Όταν είμαστε μικροί, οι γονείς μας με "απειλές" και με το "φόβο" της τιμωρίας προσπαθούν να μας προφυλάξουν από το να μη βάλουμε το κατσαβίδι στην πρίζα του τοίχου, να μην πάμε κοντά στο κάγκελο του μπαλκονιού, να μη βγούμε στο δρόμο χωρίς να ελέγξουμε για τυχόν διερχόμενα αυτοκίνητα, μας απειλούν πως θα μας πάρει ο μούμος αν δεν φάμε το φαγητό ή αν δεν κοιμηθούμε το μεσημέρι, ....... και άλλα πολλά.
Όλα αυτά γίνονται διότι δεν μας αγαπούν;
Και όταν μεγαλώνοντας, φεύγουμε από τη σκέπη της οικογένειάς μας, το ίδιο μοτίβο δεν συνεχίζεται; Μόνο που τα πράγματα, πλέον γίνονται, πιο σκληρά.
Η κοινωνία δεν σου δίνει τίποτα αν πρώτα εσύ δεν της δώσεις.
Αξιολογούμε και μας αξιολογούν. Κρίνουμε και κρινόμαστε. Δικάζουμε και δικαζόμαστε. Το σωστό και το δίκιο, μια συνεχής πάλη. Η μάχη του καλού με το κακό. Το ηθικό και το ανήθικο.
Πρέπει να δίνεις λόγο για αυτά που κάνεις και να είναι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας, όπως αυτή έχει ορίσει.

Γιατί, λοιπόν, όλη αυτή τη δομή της κοινωνίας, όπως αυτή επηρεάζει και ρυθμίζει τη ζωή μας, να τη δεχόμαστε, ενώ δυσανασχετούμε στην ιδέα ή στην πιθανότητα, αν θες, πως μπορεί να υπάρχει ένας αδέκαστος κριτής, ο οποίος, αν και περιμένει ακόμη και έως την τελευταία μας πνοή μήπως τυχόν και μετανοήσουμε, θα μας φέρει το λογαριασμό στο τέλος;

Θέλουμε να υπάρχει η τάξη, ο νόμος που θα πιάνει και θα τιμωρεί τους παραβάτες, αυτούς που ενδέχεται και να μας βλάψουν, ενώ αντιδρούμε στη σκέψη πως μπορεί να υπάρχει ένας Θεός που βλέπει τη ζωή σου, την καταγράφει και βάσει αυτής θα δώσεις λόγο στο τέλος.

Μήπως, τελικά, αυτό που φοβόμαστε δεν είναι ο Θεός, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό;Ψηλέ, το θέμα είναι το εξής. Εγώ να τα δεχτώ όλα αυτά που λες. Αλλά όπως και να τα δεχτώ πάντα υπάρχουν τείχη που συγκρούομαι και λέω "δεν μπορεί να είναι έτσι" . Να κρίνει για ποιον λόγο ρε ψηλέ; για το ότι έρχεται κάποιος στην ζωή χωρίς να το θέλει ή να το αποφασίζει εκείνος, κοιτάει να ζήσει όπως θέλει την ζωή του και μετά του λες θα βασανίζεσαι αιώνια; (αν δεχτούμε βέβαια ότι τα πράγματα είναι έτσι). Για το ότι ίσως κάποιος άνθρωπος θέλει να ακολουθήσει ή να πιστέψει κάτι άλλο; Ποια είναι η ελευθερία σε αυτό; Ότι είναι ελεύθερος να ακολουθήσει ότι θέλει αλλά μετά θα έρθει ο λογαριασμός; Μα αυτό δεν είναι εμπαιγμός; Θα σας πω ένα γεγονός πραγματικό της ζωής μου. Να δεχτώ όλα αυτά μέσα περί απομάκρυνσης από τους γονείς , που λέει η Βίβλος ,περί απάρνησης τόσων πραγμάτων;;; και ρωτάω! για ποιον λόγο;; εγώ με το μυαλό που έχω σαν άνθρωπος βέβαια αυτά σκέφτομαι. Ο πατέρας που ανέφερες ή οι γονείς αν θές και οι αγάπη τους δεν τελειώνει ποτέ. Ότι κι αν κάνεις. Ακόμα και να τους απαρνηθείς κατάμουτρα εκείνοι κάποια μέρα θα σε αγκαλιάσουν με την αγάπη τους. Δεν θα σε τιμωρούν αιώνια!! Ποιος πατέρας θα το έκανε αυτό στο παιδί του, ακόμα κι αν ήταν ο χειρότερος εγκληματίας. Με αυτά που διαβάζουμε δηλαδή βλέπουμε ότι η ανθρώπινη γονική αγάπη είναι μεγαλύτερη. Δεν περιλαμβάνει κανένα μίσος ή τιμωρία,(μιλάμε πάντα σε φυσιολογικές συνθήκες και φυσιολογικούς ανθρώπους).

Εγώ σκέφτομαι ότι όλα αυτά έχουν βγει από ανθρώπους, που είχαν συμφέροντα να καθιερώσουν θρησκείες για οποιοδήποτε λόγο.

Θα έγραφα κι άλλα , απλά επειδή πιστεύω ότι τα πολύ μεγάλα κείμενα κουράζουν τον αναγνώστη , ειδικά όταν είναι αναγκασμένος να κοιτάει την οθόνη, έπεται συνέχεια...

Φιλικά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 01:17:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

quote:
Όταν είμαστε μικροί, οι γονείς μας με "απειλές" και με το "φόβο" της τιμωρίας προσπαθούν να μας προφυλάξουν από το να μη βάλουμε το κατσαβίδι στην πρίζα του τοίχου, να μην πάμε κοντά στο κάγκελο του μπαλκονιού, να μη βγούμε στο δρόμο χωρίς να ελέγξουμε για τυχόν διερχόμενα αυτοκίνητα, μας απειλούν πως θα μας πάρει ο μούμος αν δεν φάμε το φαγητό ή αν δεν κοιμηθούμε το μεσημέρι, ....... και άλλα πολλά.
Όλα αυτά γίνονται διότι δεν μας αγαπούν;

Μας αγαπούν ψηλέ, αλλά δεν έχουν τρόπο να μας επηρεάσουν διαφορετικά ώστε να μην κάνουμε την... κουτουράδα.

Προφανώς εννοείς ότι ούτε ο θεός έχει τρόπο και καταφεύγει στις απειλές και στον φόβο της τιμωρίας.

Καλό αυτό…

quote:
Γιατί, λοιπόν, όλη αυτή τη δομή της κοινωνίας, όπως αυτή επηρεάζει και ρυθμίζει τη ζωή μας, να τη δεχόμαστε,

Τη δεχόμαστε διότι δεν μπορούμε, πολλές φορές, να κάνουμε αλλιώς, αλλά είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που δεν βλέπουν την αδικία και που δεν δυσανασχετούν μ’ αυτήν.
Οι κανόνες που διέπουν την κοινωνική συμπεριφορά, είναι δομημένοι από ανθρώπους που κατέχουν δύναμη την οποία θέλουν να διατηρήσουν πάση θυσία και με την εξουσία της δύναμης, τους επιβάλλουν.

Σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν δεχόμαστε, αλλά εξαναγκαζόμαστε...

quote:
ενώ δυσανασχετούμε στην ιδέα ή στην πιθανότητα, αν θες, πως μπορεί να υπάρχει ένας αδέκαστος κριτής, ο οποίος, αν και περιμένει ακόμη και έως την τελευταία μας πνοή μήπως τυχόν και μετανοήσουμε, θα μας φέρει το λογαριασμό στο τέλος;

Πώς γίνεται ο "παντογνώστης" να... περιμένει να δει τι θα γίνει στο τέλος;;
Δεν το γνωρίζει αυτό;

Πώς γίνεται να την έχει στημένη στα δημιουργήματά του, με λογαριασμό στο τέλος;
Βέβαια, εσύ εννοείς τον απατεώνα θεό της "αγίας" γραφής και συμφωνούμε ότι όλα είναι δυνατά από τέτοιο "θεό", αλλά αν αναφερόμαστε σε κάποιον θεό ο οποίος έχει τις ιδιότητες που αποδίδεις στον γιαχβέ (ποιητής όλων, παντογνώστης, πανάγαθος κλπ. κλπ.) σίγουρα θα είχε τρόπο να κάνει τα δημιουργήματά του να μην φοβούνται τον... τελικό λογαριασμό.

quote:
Θέλουμε να υπάρχει η τάξη, ο νόμος που θα πιάνει και θα τιμωρεί τους παραβάτες, αυτούς που ενδέχεται και να μας βλάψουν, ενώ αντιδρούμε στη σκέψη πως μπορεί να υπάρχει ένας Θεός που βλέπει τη ζωή σου, την καταγράφει και βάσει αυτής θα δώσεις λόγο στο τέλος.

Μήπως, τελικά, αυτό που φοβόμαστε δεν είναι ο Θεός, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό;


Δεν περιγράφεις ενέργειες θεού ψηλέ, περιγράφεις ενέργειες καιροσκόπου.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ισοκράτης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
160 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 04:20:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η αποψή μου:
Καλως ηρθες Παραξενε στον τοπο μου...

Σωστοος !!!!!!!

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ισοκράτης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
160 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 04:29:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Στην συνέχεια , ως προς την παρατήρηση-πεποίθησή σου ότι θεωρείς πως υπάρχει Θεός δεν θα έλεγα "ναί" ... αλλα ούτε και "όχι"...δεν γνωρίζω ειλικρινά.

Αυτός που πιστεύει στο Θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό.
Αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του έναν νεκρο άνθρωπο.
Είπε ο δάσκαλος

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 09:46:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Αυτός που πιστεύει στο Θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό.
Αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του έναν νεκρο άνθρωπο.
Είπε ο δάσκαλος

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ


Κατ'αρχάς , για ποιό δάσκαλο ακριβώς μιλάμε???
Στη συνέχεια , θα ήθελα να μου πείς τι εννοείς με τα λεγόμενά σου....


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 10:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Στην συνέχεια , ως προς την παρατήρηση-πεποίθησή σου ότι θεωρείς πως υπάρχει Θεός δεν θα έλεγα "ναί" ... αλλα ούτε και "όχι"...δεν γνωρίζω ειλικρινά.

Αυτός που πιστεύει στο Θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό.
Αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του έναν νεκρο άνθρωπο.
Είπε ο δάσκαλος


Συμπέρασμα

Πιστέψεις δεν πιστέψεις, δεν την γλιτώνεις την κηδεία και τα κόλλυβα!!

Ζωή σε μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 10:57:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Στην συνέχεια , ως προς την παρατήρηση-πεποίθησή σου ότι θεωρείς πως υπάρχει Θεός δεν θα έλεγα "ναί" ... αλλα ούτε και "όχι"...δεν γνωρίζω ειλικρινά.

Αυτός που πιστεύει στο Θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό.
Αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του έναν νεκρο άνθρωπο.
Είπε ο δάσκαλος

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝΘα ήθελα και γω να εξηγήσεις αν θες τι εννοείς με αυτά που γράφεις περί νεκρού Θεού και νεκρού ανθρώπου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

D.P.J. 10
Μέλος 3ης Βαθμίδας


481 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 11:50:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους D.P.J. 10  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πόσο αξιόπιστα και (κυρίως) αληθινάείναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες ;
Μα........πρέπει να το αποδείξουν οι ίδιες οι θρησκείες . Πιστεύεις ότι έχουν αποδείξει οτιδήποτε μέχρι τώρα ;
Μιλάω φυσικά για αποδείξεις παραδεκτές και αποδεκτές πρώτα από όλα επιστημονικά.......πλέον .
Π.χ. η θηρσκεία......"μας" , παραδέχεται ότι υπήρξε ένας κακός δράκος που ταλαιπωρούσε τον κόσμο την εποχή του.....Αγ. Γεωργίου , τον οποίο φυσικά ο άγιος εξόντωσε θριαμβευτικά στο τέλος της ιστορίας . Οπότε............Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 14:04:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Π.χ. η θηρσκεία......"μας" , παραδέχεται ότι υπήρξε ένας κακός δράκος που ταλαιπωρούσε τον κόσμο την εποχή του.....Αγ. Γεωργίου , τον οποίο φυσικά ο άγιος εξόντωσε θριαμβευτικά στο τέλος της ιστορίας . Οπότε............
Μιας και αναφέρθηκες στους δράκους:
"Some people feel that the fact that dragons are known in the history of almost every area of the world is much more than a coincidence. There are Asian versions of dragons, which are wise and benevolent creatures. According to some European folklore, dragons were eating maidens and then being slayed by knights in retribution. There were American Indian tribes who had stories of fire breathing reptiles burning fields and flying away with buffalo. Dragons are depicted in ancient art from all over the world. Many of these societies had no contact with each other. The Mayans and Aztecs have myths of "feathered serpents". On the other hand, some people interpret the dragon as an embodiment of power, a characterization of aspects humans do not possess"

Όλα συνδέονται κάπου..

quote:
Αυτός που πιστεύει στο Θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό.
Αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του έναν νεκρο άνθρωπο.
Είπε ο δάσκαλος

quote:
Θα ήθελα και γω να εξηγήσεις αν θες τι εννοείς με αυτά που γράφεις περί νεκρού Θεού και νεκρού ανθρώπου

Δε νομίζω ότι χρειάζεται πάντα να ζητάμε την ερμηνεία των άλλων για φράσεις που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν γράψει οι ίδιοι (Γενική παρατήρηση). Καλό είναι να δίνουμε και τις δικές μας ερμηνείες θέλω να πω. Η δικιά μου ερμηνεία της φράσης έχει ως εξής: Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν την τάση προς το θείο, την ένωση με τον θεό, την θέωση. Αυτοί έχουν μέσα τους τον "θεϊκό σπόρο", αλλά δεν τον αξιοποιούνε, άρα ο "θεός" μέσα τους ειναι σαν να είναι νεκρός. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν αυτή την τάση και που δεν καταλαβαίνουν τίποτα σχετικό. Αυτοί δεν έχουν ακόμα μέσα τους τον θεϊκό σπόρο, αυτοί είναι νεκροί άνθρωποι, γιατί ακόμα δεν έχουν αποκτήσει τον σπόρο. Έτσι την ερμηνεύω τη φράση.


Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/08/2011 14:20:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 18:48:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: " Ο Θεός είναι υπερφυσικός, είναι υπερβατικός ,αλλά δεν είναι υπερλογικός. Διότι εφόσον υπάρχει ανήκει στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα διερευνάται" Οι αρχαίοι είχαν αποδείξει την ύπαρξη Θεού και αυτό το βλέπουμε από πολλά γραπτά κείμενα , όπως του Πλάτωνα και του Ερμή του τρισμέγιτσου. Τώρα..για το ποιος είναι ο Θεός , θα γίνει έρευνα. Το ξαναλέω!! Δεν γίνεται να υπάρχει Θεός , ο οποίος να απαγορεύει την έρευνα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 19:51:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου και παλαιότερα έχω ξαναπεί -θα μου επιτρεψεις να το υπενθυμίσω- ότι εφόσον όλα όσα βλέπουμε και πρόκειται να δούμε -προϊόν έρευνας και διαρκούς προσπάθειας- αποτελούν δημιουργήματα του Θεού και μελετώντας τα κατα κάποιο τρόπο αρχίζουμε να "συλλαμβάνουμε" νοερά και την στοιχειώδη δομή του -αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον όρο-.....και υποστηρίζω αυτή την άποψη , διότι ακόμα και ο Θεός -αν υπάρχει- δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι που ξεφεύγει των γνώσεών του και των ικανοτήτων του....
Άρα κατα κάποιο τρόπο -όπως και ο άνθρωπος με την κατασκευή των κομπιούτερ κοκ- η σκέψη μας είναι και σκέψη του...η μηχανισμοί προώθησης των όποιων συναισθημάτων θα πρέπει να είναι ΚΑΙ δικοί του μηχανισμοί...ή τουλάχιστον μέρος των δικών του...και οτιδήποτε που αφορά όλους τους μηχανισμούς μας , θα πρέπει να αποτελούν και δικοί του μηχανισμοί ή τουλάχιστον μέρος τους....
Ακόμα και τα "άσχημα" συναισθήματα θα πρέπει εφόσον μας τα "ενστάλαξε" να αποτελού μέρος των δικών του και αυτό διότι ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ , πολύ απλά δεν θα μπορούσε να τα δημιουργήσει....
Άρα , εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι Θρησκείες -δεν εξετάζω την χρησιμότητά τους , έστω και για μια χρονική περίοδο όπου οι γνώσεις εξέλειπαν..- έχουν ελλειπή γνώση ή καθολου γνώση για την δομή και σύσταση του Θεού , που κατα την γνώμη μου καμμιά σχέση δεν έχει με τα όσα προτάσσουν ως αληθή και δεν έχουν καμμιά αξιοπιστία....
Καταθέτω την άποψή μου και τίποτ'αλλο.....εν συντομία και με απλά λόγια..


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
starstruck
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 20:25:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ακόμα και τα "άσχημα" συναισθήματα θα πρέπει εφόσον μας τα "ενστάλαξε" να αποτελού μέρος των δικών του και αυτό διότι ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ , πολύ απλά δεν θα μπορούσε να τα δημιουργήσει....
Άρα , εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι Θρησκείες -δεν εξετάζω την χρησιμότητά τους , έστω και για μια χρονική περίοδο όπου οι γνώσεις εξέλειπαν..- έχουν ελλειπή γνώση ή καθολου γνώση για την δομή και σύσταση του Θεού , που κατα την γνώμη μου καμμιά σχέση δεν έχει με τα όσα προτάσσουν ως αληθή και δεν έχουν καμμιά αξιοπιστία....


Εαρινέ θα συμφωνήσω με αυτά σου τα λόγια. Νομίζω ότι μιλάς πολύ λογικά !

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2011, 23:35:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εαρινός -Κατ'αρχάς , για ποιό δάσκαλο ακριβώς μιλάμε???

Μιλάει για τον Δ. Λιαντίνη από το βιβλίο του "ΓΚΕΜΑ" και που σίγουρα δεν αναφερόταν στην γνωστή «πατρική φιγούρα» που γνωρίζουμε στον Θεό του Χριστιανισμού…

"Ποιος τολμάει να ειπεί πιστεύω στο θεό; Ποιος τολμάει να ειπεί δεν πιστεύω στο θεό;
Έτσι αποκρίθηκε ο Φάουστ στην ερώτηση της Μαργαρίτας.

Όποιος πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό θεό. Όποιος δεν πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό άνθρωπο. Όποιος πιστεύει αλλά και δεν πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ζωντανό το νόμο της φύσης. Απλά, καταληπτά, και στα μέτρα του ανθρώπου ζει το θαύμα του κόσμου".

quote:
starstruck -Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: " Ο Θεός είναι υπερφυσικός, είναι υπερβατικός ,αλλά δεν είναι υπερλογικός. Διότι εφόσον υπάρχει ανήκει στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα διερευνάται" Οι αρχαίοι είχαν αποδείξει την ύπαρξη Θεού και αυτό το βλέπουμε από πολλά γραπτά κείμενα , όπως του Πλάτωνα και του Ερμή του τρισμέγιτσου.

starstruck δεν βρίσκεις αντιφατικό αυτό που γράφεις (γράφανε οι Α. Έλληνες) "υπερφυσικός"… «έξω από τους φυσικούς νόμους»… "υπερβατικός" «αυτό που ξεπερνά την εμπειρία των ανθρώπινων αισθήσεων και είναι προσιτός μόνο με τη ανθρώπινη νόηση ή τη διαίσθηση» και δεν είναι "υπερλογικός", δηλαδή «πέρα από τα όρια της λογικής» .
Πως είναι δυνατόν να είχαν αποδείξει την ύπαρξη του θεού (Ον, Κάτι…) και συγχρόνως να του έδιναν αυτές τις ιδιότητες;

Μήπως γι΄αυτό και ο Ξενοφάνης ασκούσε κριτική πάνω στον θρησκευτικό ανθρωπομορφισμό;

"Οι Αιθίοπες λένε ότι οι θεοί τους είναι μαύροι με κοντή μύτη Οι Θράκες πως οι δικοί τους είναι γαλανομάτηδες και κοκκινοτρίχηδες".
"Αν τα άλογα και τα βόδια είχαν τα χέρια και μπορούσαν να ζωγραφίσουν οι θεοί τους θα ‘μοιαζαν πολύ με άλογα και βόδια."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Velissarios1
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2011, 00:21:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εφοσον δεχεσε τους ανθρωπινους νομους δεν μπορεις να μην δεχεσε τους Θεικους.Ο εγωισμος ειναι το μεγαλυτερο εμποδιο αναμεσα στον Θεο και στον ανθρωπο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 22 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy