ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Υπάρχει Θεός;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 15
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2005, 22:38:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Eleana
Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.

Αλήθεια λες εδώ καλή μου;
Μ' ενδιαφέρει η περίπτωσή μου...
Είμαι τόσο στριμμένος όσο δείχνω;
Θα με ρωτήσεις κάτι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2005, 23:01:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν μή τι άλλο, δηλώνεις επιστήμονας και περιμένω να έπαιρνες τα πράγματα με τη λογική κι όχι με θεοκεντρικές θεωρίες.

Λες λοιπόν αγαπητέ φίλε Incubus, πως επειδή εγώ «δηλώνω επιστήμονας» όπως χαρακτηριστικά το επισημαίνεις, κάνω κάτι ανορθόδοξο με το να ακολουθώ την θρησκεία που με εκφράζει.
Κατ’ αρχην, αν έχω καταλάβει καλά από αυτά τα οποία γράφεις, θεωρείς βαθιά μέσα στο μυαλό με το οποίο σε προίκισε η φύση, πως εγώ επιτρέπω στην θρησκεία μου να αναμειχθεί με την επιστήμη μου. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα, τώρα αν δεν το πιστεύεις και μου δώθηκε αυτή η εντύπωση, τότε ίσως η ευθύνη να μην βαραίνει κανέναν απ’ τους δυο μας.

Σε κάθε περίπτωση, αν και το έκανα ήδη, εγώ θα σου επισημάνω ξανά τον μεγάλο αριθμό επιστημόνων, οι οποίοι μας έχουν αφήσει τις απόψεις τους πάνω στο θέμα Θεός, και διαφαίνεται σαφέστατα πως πίστευαν στον Θεό, στον προσωπικό Θεό. «Ο Θεός του Αβρααμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ» κλαίγονταν τακτικά ο Pascal, για παράδειγμα, όταν άκουγε απόψεις περί αθείας. Άλλοι επέλεξαν τον «ορθόδοξο» τρόπο, της Εκκλησίας.
Πρόσφατα προέκυψε και ένα καινούριο φαινόμενο, το να πιστεύουν επιστήμονες γενετιστές ή βιολόγοι ταυτόχρονα και στην γένεση, και στην εξέλιξη. Μάλλον θα είμαστε λίγοι για να τους κρίνουμε, πιστεύω εγώ. Εξάλλου αυτοί είναι οι γενετιστές, αυτοί γνωρίζουν και την εξέλιξη και τα σφάλματα πίσω από αυτήν, αλλά και τις αλήθειες πίσω από αυτήν. Ελπίζω να συμφωνείς φίλε μου. Ας τους αφήσουμε να κάνουν την δουλειά τους όπως αυτοί ξέρουν, είτε πιστεύουν στην εξέλιξη, είτε πιστεύουν στην γένεση, είτε και στα δύο.

Συνεχίζοντας, θα σου θυμίσω πως το αντικείμενο της επιστήμης μου με την θρησκεία την παραμικρή σχέση έχει (δηλαδή οι μεταβολές των μεγεθών που αφορούν την κίνηση των ηλεκτρονίων μέσα σε έναν ημιαγωγό), οπότε πρόβλημα συμβατότητας δεν μπορεί να προκύψει.

Συγκεκριμένα, η άποψη ενός «αιώνιου» σύμπαντος εμένα δεν με εκφράζει. Από την μια γιατί οι θεωρίες που θέλουν το σύμπαν να ξεκινάει από κόκκος άμμου και να διαστέλλεται είναι βάσιμες, και από την άλλη γιατί το σύμπαν είναι αποδεδειγμένα διαστελλόμενο. Αν συνεχιστεί έτσι το πράγμα (με την αιώνια διαστολή), θα «τραβηχτεί» τόσο πολύ που θα διαλυθούμε σε αυτά από τα οποία συντεθήκαμε, άρα το σύμπαν έχει και τέλος.
Ίσως τελικά να είμαστε μόνο μια φυσαλίδα στο νερό κάποιου άλλου φίλε Incubus, σκέψου το αυτό…

Εγώ προσωπικά επιλέγω να ακολουθώ την θρησκεία μου γιατί με εκφράζει, με συμπληρώνει, και με στηρίζει. Νιώθω αυτό το «γέμισμα» που θέλω να νιώθω, πως δεν είμαι μόνο σε αυτό τον έρμο κόσμο, μόνος κάτω απ’τα αστέρια.

Πάντως δεν της επιτρέπω να μπλέκει με την επιστήμη μου (αν και τεχνικά απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο). Την ηθική που έχω ασπαστεί μαζί με την επιστήμη μου, βεβαίως και της επιτρέπω, γιατί αυτός είναι ο ρόλος της: να καθορίζει την συμπεριφορά μου, και να προλαμβάνει τα χειρότερα.

Ίσως όμως να μην κάνω καλά. Υπήρξαν άνθρωποι σπουδαίοι που αφήσαν την θρησκεία τους να εμπλακεί στην επιστήμη τους. Ας δούμε έναν, και το τι είπε ο άνθρωπος αυτός.


"Speculations? I have none. I am resting on certainties. 'I know whom I have believed and am persuaded that He is able to keep that which I have committed unto Him against that day.'"
"A Christian finds his guide in the Word of God, and commits the keeping of his soul into the hands of God. He looks for no assurance beyond what the Word can give him, and if his mind is troubled by the cares and fears which assail him, he can go nowhere but in prayer to the throne of
grace and to Scripture."
"Since peace is alone in the gift of God; and as it is He who gives it, why should we be afraid? His unspeakable gift in His beloved Son is the ground of no doubtful hope." --[1861 letter]
"The Bible, and it alone, with nothing added to it nor taken away from it by man, is the sole and sufficient guide for each individual, at all times and in all circumstances…For faith in the divinity and work of Christ is the gift of God, and the evidence of this faith is obedience to the commandment of Christ."

Michael Faraday [1791-1867]
------

Τώρα για αυτό το οποίο λες, για το ότι οι χρονολογίες που υπάρχουν στην Βίβλο δεν συμφωνούν με τα επιστημονικά ευρήματα: ίσως. Ίσως και όχι όμως, και βιαστήκαμε να κρίνουμε…
Για παράδειγμα, ας σκεφτούμε λίγο το ενδεχόμενο ο Μωυσής όταν έκανε την αφήγηση στους Ισραηλίτες να τους έλεγε πως παλιά έγινε μια τεράστια έκρηξη, και έκτοτε το σύμπαν διαστέλλεται. Πως θα τον κοίταγαν οι νομάδες; Με τι μούτρα θα έβγαινε να τους μιλήσει μετά, αφού θα τον πέρναγαν για τρελό…

Ένα άλλο για τις ημερομηνίες. Όπως σου είπα, ο Ιησούς γεννήθηκε το 5508 από Αδάμ, δηλαδή τώρα βρισκόμαστε στο 7513 από Αδάμ. Η Σοβιετική Ένωση έπεσε ακριβώς το 7500 από Αδάμ, γεγονός, ας υποθέσουμε τυχαίο (αν και υπήρχε σχετική προφητεία του Αγίου Νήφωνος Κωνσταντιανής.) Αν θυμάμαι καλά μου χρωστάς το χωρίο στο οποίο εξηγεί το αν το 7513 είναι από κτίσεως ή από πτώσεως. Θα περιμένω μέχρι να το βρείς και να το παραθέσεις για να κάνουμε την δουλειά μας.

Τώρα κατά τα άλλα, εγώ να επισημάνω πως το 1980 οι απανταχού βιολόγοι και γενετιστές μαζεύτηκαν, τα βάλανε κάτω και τα κουβεντιάσανε τα περί εξέλιξης, και αποφανθήκανε πως η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου είναι αντεπιστημονική. Πιστεύουν πως ο δρόμος είναι η εξέλιξη, αλλά η θεωρία της Εξέλιξης στην μορφή που βρίσκεται δεν τους εκφράζει.
Κατά συνέπεια τυπικά δεν υπάρχει θεωρία επιστημονική περί της εξέλιξης, και μιλάμε μόνο για προσωπικά πιστεύω των επιστημόνων. Μάλλον δικαιολογημένα τα προσωπικά τους πιστεύω περί εξέλιξης.

quote:
Πιστεύω πως είναι ρυθμισμένη έτσι από φυσικούς νόμους και κανόνες.

Ναι, αλλά πως ρυθμίστηκαν έτσι οι φυσικοί νόμοι και κανόνες; Έιναι εξαιρετικά απλοί και όμως τόσο πολύπλοκοι ώστε να μην μπορεί να "προέκυψαν" έτσι απλά. Μοιάζουν σαν ένα μεγάλο μυαλό να βρίσκεται πίσω από αυτούς, ένας προγραμματιστής που τους καθόρισε έτσι ώστε να λειτουργούν πάντα.
Περίεργο δεν νομίζεις; Καταφέραμε να βρούμε πως το σύμπαν χώραγε στην τσέπη μας κάποτε, κι όμως, για το πως προέκυψαν οι νόμοι της φύσης δεν έχουμε πει κουβέντα.

quote:

…δηλώνεις επιστήμονας…

Αν και με τιμά αυτό το οποίο λες, οφείλω να πω την άποψή μου:
Στην εποχή στην οποία ζούμε, όλοι οι άνθρωποι λίγο πολύ έχουν μια μόρφωση που παλαιότερα οι άνθρωποι θα ζήλευαν. Μπορείς να βρεις πολλούς ανθρώπους που έχουν βγει από Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο, ωστόσο αν είναι να τους πούμε όλους αυτούς επιστήμονες, τότε μάλλον ο κόσμος μας είναι γεμάτος επιστήμονες, αλλά όχι την αντίστοιχη επιστημονική πρόοδο.
Εγώ όταν αναφέρομαι στην λέξη επιστήμονας συνήθως εννοώ τον άνθρωπο που ασχολείται με την έρευνα, τον διδάκτορα μάλλον που επιλέγει να παραμείνει μέσα στο Πανεπιστήμιο και να «φάει» τα νιάτα του στις επιστήμες. Κατά συνέπεια πιστεύω πως ο όρος «επιστήμονας» δεν με περιγράφει, αφού δεν ασχολούμαι με την έρευνα, απλώς εφαρμόζω ότι έμαθα (με κόπο βέβαια). Με την αυστηρή για τα λεξικά έννοια του όρου, βέβαια επιστήμονας είμαι και εγώ όπως και κάποιος που τελείωσε οποιοδήποτε ΑΕΙ…


quote:
Το σύμπαν προϋπήρχε.
Πιστεύω στη θεωρία του Big Bang κτλ κτλ.

Εδώ μάλλον κάπου υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.

quote:
Οι Χριστιανοί έχουν λατρέψει έναν ειρηνιστή και θαυματοποιό.
Γιατί δε λατρεύουμε και δεν θεοποιούμε και τα "παιδιά θαύματα"?

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις εδώ. Μπορείς να το εξηγήσεις; Πάντως βασικό σημείο του Χριστιανισμού είναι πως ο Θεός είναι ένας και στην θέση του δεν πρέπει να βάζουμε κανέναν, πόσο μάλλον έναν απλό άνθρωπο επειδή η φύση τον προίκισσε παραπάνω απ'τους άλλους.
Στην θέση αυτού που λες, εγώ θα στο ανάγω σε κάτι πιο προσγειωμένο: ο χριστιανισμός θεοποιεί το είναι σου, την ύπαρξή σου. Σκοπό έχει την θεοποίησή σου, το να γίνεις ένα με τον Θεό, δηλαδή να πετύχεις την θέωση όπως ο Ιησούς πριν 2000 χρόνια. Από αυτήν την άποψη, με το να λατρεύουμε τον Θεό ως Θεό και να του αποδίδουμε τις τιμές (όχι τυπολατρικά εννοείται, αλλά με συναίσθηση) που του αρμόζουν ως ένα τυπικό "ευχαριστώ" για την ίδια μας την ευκαιρία να υπάρχουμε και να ζούμε, λατρεύουμε όσους κατάφεραν το ακατόρθωτο: να γίνουν άγιοι, να ενωθούν με τον Θεό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2005, 23:46:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κατ’ αρχην, αν έχω καταλάβει καλά από αυτά τα οποία γράφεις, θεωρείς βαθιά μέσα στο μυαλό με το οποίο σε προίκισε η φύση, πως εγώ επιτρέπω στην θρησκεία μου να αναμειχθεί με την επιστήμη μου. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα, τώρα αν δεν το πιστεύεις και μου δώθηκε αυτή η εντύπωση, τότε ίσως η ευθύνη να μην βαραίνει κανέναν απ’ τους δυο μας.

Λάθος κατάλαβες....

quote:
Σε κάθε περίπτωση, αν και το έκανα ήδη, εγώ θα σου επισημάνω ξανά τον μεγάλο αριθμό επιστημόνων, οι οποίοι μας έχουν αφήσει τις απόψεις τους πάνω στο θέμα Θεός, και διαφαίνεται σαφέστατα πως πίστευαν στον Θεό, στον προσωπικό Θεό. «Ο Θεός του Αβρααμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ» κλαίγονταν τακτικά ο Pascal, για παράδειγμα, όταν άκουγε απόψεις περί αθείας. Άλλοι επέλεξαν τον «ορθόδοξο» τρόπο, της Εκκλησίας.

Σου απάντησα ήδη γιατί πίστευαν.
Μερικοί που έζησαν στο Μεσαίωνα θα γίνονταν κοντοσούβλι στη φωτιά κι οι άλλοι ήταν στο θεοκρατικό πνεύμα της εποχής τους.
Αν πίστευαν στο Βούδα θα πίστευες στο Βούδα επειδή έτσι έκαναν εκείνοι?
Άλλωστε, δε νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε εσένα και σε εκείνους.
Ξέρεις όμως τι παρατήρησα...?
Έψαξα στο google να βρώ κι άθεους επιστήμονες και δεν μου έβγαλε αποτελέσματα.
Δεδομένου οτι αποκλείεται να μην υπήρχε ούτε ένας μου έκανε εντύπωση γιατί αποκρύπτεται...

quote:
Συγκεκριμένα, η άποψη ενός «αιώνιου» σύμπαντος εμένα δεν με εκφράζει.

quote:
Εγώ προσωπικά επιλέγω να ακολουθώ την θρησκεία μου γιατί με εκφράζει, με συμπληρώνει, και με στηρίζει. Νιώθω αυτό το «γέμισμα» που θέλω να νιώθω, πως δεν είμαι μόνο σε αυτό τον έρμο κόσμο, μόνος κάτω απ’τα αστέρια.


Μπορεί όμως να είσαι και λάθος...
Σα μορφωμένος άνθρωπος πιστεύω πως θα έπρεπε να αποδέχεσαι μόνο αποδεδειγμένα πράγματα κι ο Θεός κι η θρησκεία σου δεν ανήκουν σε αυτά.

quote:
Για παράδειγμα, ας σκεφτούμε λίγο το ενδεχόμενο ο Μωυσής όταν έκανε την αφήγηση στους Ισραηλίτες να τους έλεγε πως παλιά έγινε μια τεράστια έκρηξη, και έκτοτε το σύμπαν διαστέλλεται. Πως θα τον κοίταγαν οι νομάδες; Με τι μούτρα θα έβγαινε να τους μιλήσει μετά, αφού θα τον πέρναγαν για τρελό…

Εδώ υποτίθεται άνοιξε στα 2 τη θάλασσα, εκεί θα κόλλαγε...?

quote:
Ένα άλλο για τις ημερομηνίες. Όπως σου είπα, ο Ιησούς γεννήθηκε το 5508 από Αδάμ, δηλαδή τώρα βρισκόμαστε στο 7513 από Αδάμ. Η Σοβιετική Ένωση έπεσε ακριβώς το 7500 από Αδάμ, γεγονός, ας υποθέσουμε τυχαίο (αν και υπήρχε σχετική προφητεία του Αγίου Νήφωνος Κωνσταντιανής.) Αν θυμάμαι καλά μου χρωστάς το χωρίο στο οποίο εξηγεί το αν το 7513 είναι από κτίσεως ή από πτώσεως. Θα περιμένω μέχρι να το βρείς και να το παραθέσεις για να κάνουμε την δουλειά μας.


Δε σε ρώτησα ούτε για την Σοβιετική Ένωση, ούτε για προφητείες.
Αν δεχτούμε οτι αυτή η χρονολογία είναι από πτώσεως θα μου πείς το ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ οτι μπορεί να βρίσκονταν στην Εδέμ για εκατομμύρια χρόνια????
Ειλικρινά, θα βάλω τα γέλια!
Έχω κι εγώ μία απορία που δε μου κάλυψες αρκετά.
Στη Βίβλο δέχεσαι όλες τις ημερομηνίες που αναφέρονται ως υπαρκτές ενώ στις 7 μέρες της Δημιουργίας δίνεις συμβολικό χαρακτήρα.
Γιατί?
Στο είπε πουθενά το βιβλιαράκι αυτό οτι έχουν συμβολικό χαρακτήρα...?

quote:
Ναι, αλλά πως ρυθμίστηκαν έτσι οι φυσικοί νόμοι και κανόνες; Έιναι εξαιρετικά απλοί και όμως τόσο πολύπλοκοι ώστε να μην μπορεί να "προέκυψαν" έτσι απλά. Μοιάζουν σαν ένα μεγάλο μυαλό να βρίσκεται πίσω από αυτούς, ένας προγραμματιστής που τους καθόρισε έτσι ώστε να λειτουργούν πάντα.

Μήπως τους έκανε ο Γιαχβέ?
Ήταν και φυσικός?
Αυτόν τον Γιαχβέ τότε ποιός τον δημιούργησε...?

quote:
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις εδώ. Μπορείς να το εξηγήσεις; Πάντως βασικό σημείο του Χριστιανισμού είναι πως ο Θεός είναι ένας και στην θέση του δεν πρέπει να βάζουμε κανέναν, πόσο μάλλον έναν απλό άνθρωπο επειδή η φύση τον προίκισσε παραπάνω απ'τους άλλους.

Σου λέω!
Οι Χριστιανοί θεοποιείτε τον Ιησού που έκανε θαύματα και ήταν ειρηνιστής.
Γιατί λοιπόν να μη λατρεύουμε ως Θεό τον κάθε ειρηνιστή και το κάθε παιδί θαύμα με ιαματικές ικανότητες...?

quote:
Στην θέση αυτού που λες, εγώ θα στο ανάγω σε κάτι πιο προσγειωμένο: ο χριστιανισμός θεοποιεί το είναι σου, την ύπαρξή σου. Σκοπό έχει την θεοποίησή σου, το να γίνεις ένα με τον Θεό, δηλαδή να πετύχεις την θέωση όπως ο Ιησούς πριν 2000 χρόνια.

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
Κρατήστε την θεοποίηση για εσάς.
Εγώ εξυψώνω τον εαυτό μου μόνος μου κι είμαι μια χαρά.
Κι η ύπαρξη μου είναι πλήρης.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2005, 23:50:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για πες ρε συ Ostria, που το πρωτοάκουσες το νοητικό πείραμα του Schrodinger (δεν μπορώ να βάλω και umlaut πανάθεμά με);


Schrödinger... (με umlaut)

Μάλλον το πρωτοσυζήτησα πριν κάποια χρόνια με έναν φίλο φυσικό, αν θυμάμαι καλά. Η κβαντική θεωρία με όλες τις πιθανές παραμέτρους της, είναι "περίεργη" και ίσως (αν αποδειχτεί) να λύσει και μερικά περίεργα φαινόμενα που σήμερα είναι αμφισβητήσιμα, όπως η τηλεπάθεια ή τα προφητικά όνειρα.
Πάντως, κακώς την προσδιορίζεις στον χώρο της λογικής, δεν έχει και μεγάλη σχέση!


quote:
Δεν μπορω να πιστεψω οτι εκατομμυρια γενεων εκαναν λαθοs.Οπωs επισηs δεν μπορω να πιστεψω οτι μια ομαδα ανθρωπων στην αυγη τηs ιστοριαs επλασαν τον μυθο του θεου και μετα καποιοι εκαναν και μερικεs χιλιαδεs παραλαγεs.Για να πλασειs κατι να του αλλαξειs μορφη πρεπει να εχειs ενα προτογενεs υλικο.


Φίλε GHOST_in_the_SHELL, κι όμως όλες εκείνες οι γενιές έκαναν λάθος όταν πίστευαν ότι η Γη ήταν στο κέντρο του σύμπαντος, ότι ήταν επίπεδη, ότι δεν μπορεί να πέφτουν πέτρες από τον ουρανό και ένα σωρό άλλες θεωρίες που τους φαινόντουσαν λογικές και τις πίστευαν. Και αν δεν υπήρχαν μερικά φωτεινά μυαλά που τα έψαξαν και βρήκαν την αλήθεια, ακόμα και σήμερα τα ίδια τα πιστεύαμε.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 00:22:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε GHOST_in_the_SHELL, κι όμως όλες εκείνες οι γενιές έκαναν λάθος όταν πίστευαν ότι η Γη ήταν στο κέντρο του σύμπαντος, ότι ήταν επίπεδη, ότι δεν μπορεί να πέφτουν πέτρες από τον ουρανό και ένα σωρό άλλες θεωρίες που τους φαινόντουσαν λογικές και τις πίστευαν. Και αν δεν υπήρχαν μερικά φωτεινά μυαλά που τα έψαξαν και βρήκαν την αλήθεια, ακόμα και σήμερα τα ίδια τα πιστεύαμε.

Ακριβώς, καλή μου!
Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα σου.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 00:25:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Στην θέση αυτού που λες, εγώ θα στο ανάγω σε κάτι πιο προσγειωμένο: ο χριστιανισμός θεοποιεί το είναι σου, την ύπαρξή σου. Σκοπό έχει την θεοποίησή σου, το να γίνεις ένα με τον Θεό, δηλαδή να πετύχεις την θέωση όπως ο Ιησούς πριν 2000 χρόνια. Από αυτήν την άποψη, με το να λατρεύουμε τον Θεό ως Θεό και να του αποδίδουμε τις τιμές (όχι τυπολατρικά εννοείται, αλλά με συναίσθηση) που του αρμόζουν ως ένα τυπικό "ευχαριστώ" για την ίδια μας την ευκαιρία να υπάρχουμε και να ζούμε, λατρεύουμε όσους κατάφεραν το ακατόρθωτο: να γίνουν άγιοι, να ενωθούν με τον Θεό.

Πολύ ωραία
Για πες μου και εμένα τί κέρδισαν πρακτικά αυτοί που πέτυχαν τη θέωση, και να το ξέρεις και εσύ (προσπαθώ να προλάβω την ενδεχόμενη απάντηση της μεταθανάτιας ζωής...)


There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all darkΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
eleana
Νέο Μέλος

Greece
18 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 01:07:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eleana  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Eleana
Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.

Αλήθεια λες εδώ καλή μου;
Μ' ενδιαφέρει η περίπτωσή μου...
Είμαι τόσο στριμμένος όσο δείχνω;
Θα με ρωτήσεις κάτι;Προσωπικά τα άτομα που τοποθετούν ταμπελίτσες στον εαυτό τους εύκολα, δεν με ενδιαφέρουν!!!
Δείχνει μεγάλη εξυπνάδα και με αυξημένο επίπεδο IQ.
Κάποια άλλη φορά……..
Προς το παρόν απάντησε μου στην ερώτηση.

Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 01:16:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ooooppppsss

just testing the photo...


There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

Edited by - actr on 08/08/2005 01:22:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 10:04:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λάθος κατάλαβες....

Οκ, no problem τότε.

quote:
Σου απάντησα ήδη γιατί πίστευαν.
Μερικοί που έζησαν στο Μεσαίωνα θα γίνονταν κοντοσούβλι στη φωτιά κι οι άλλοι ήταν στο θεοκρατικό πνεύμα της εποχής τους.
Αν πίστευαν στο Βούδα θα πίστευες στο Βούδα επειδή έτσι έκαναν εκείνοι?
Άλλωστε, δε νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε εσένα και σε εκείνους.

Ο Μεσαίωνας τελειώνει κάπου μέσα στο 1400-1500, μετά έχουμε τους θρησκευτικούς πολέμους και μετά την Αναγέννηση (και την γέννηση των θετικών επιστημών). Αν προσέξεις, οι περισσότεροι και μεγαλύτεροι χριστιανοί επιστήμονες έζησαν στο διάστημα 1800-1900, ανεπηρέαστοι από τον θρησκευτικό φανατισμό και τον εξαναγκασμό της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά αρκετά νωρίς ώστε να μην επηρεαστούν από την καταναγκαστική αθεία της Σοβιετικής Ένωσης. Εξάλλου η παπική έδρα είχε ηττηθεί ήδη από τον Ναπολέοντα και περιορίστηκε σε θρησκευτική εξουσία πριν ακόμα γεννηθούν οι περισσότεροι από αυτούς (βλέπε Φλέμινγκ, Παστέρ κλπ).

quote:

Ξέρεις όμως τι παρατήρησα...?
Έψαξα στο google να βρώ κι άθεους επιστήμονες και δεν μου έβγαλε αποτελέσματα.
Δεδομένου οτι αποκλείεται να μην υπήρχε ούτε ένας μου έκανε εντύπωση γιατί αποκρύπτεται...

Για την ακρίβεια, το google θα σου πει ποιοι μεγάλοι επιστήμονες ήταν θρησκευόμενοι, επειδή αυτοί ξεχώριζαν απ'την πληθώρα επιστημόνων λόγω θρησκευτικών πιστεύω. Μπορείς κάλλιστα να πεις ότι οι υπόλοιποι ήταν ασθενώς θρησκευόμενοι ή άθεοι, αν και θέλει επιμέρους ψάξιμο.

Οι περισσότεροι επιστήμονες εξάλλου, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, ήταν λίγο ή πολύ αδιάφοροι προς το θέμα της θρησκείας, οπότε μπορεί κάλλιστα και να μην βρεις και πολλά για αυτούς.
Πάντως αν θες μια αρχή για το ψάξιμο, εγώ θα σου πω να κοιτάξεις τους επιστήμονες που έζησαν μετά την Οκτωμβριανή Επανάσταση, και διαμόρφωσαν αριστερή ιδεολογία. Εκεί θα έχει αποτέλεσμα η έρευνα.
Ένας πάντως που μπορώ να σου πω αυτή την στιγμή άθεος είναι ο Stephen Hawking, ο μεγαλύτερος θεωρητικός φυσικός της εποχής μας.

quote:
Μπορεί όμως να είσαι και λάθος...
Σα μορφωμένος άνθρωπος πιστεύω πως θα έπρεπε να αποδέχεσαι μόνο αποδεδειγμένα πράγματα κι ο Θεός κι η θρησκεία σου δεν ανήκουν σε αυτά.

Για την ακρίβεια, ανήκουν σε μια κατηγορία η οποία δεν επιδέχεται απόδειξη, οπότε μπορείς κάλλιστα να τα βγάλεις εκτός του πλαισίου "αποδεδειγμένο ή μη".

quote:
Εδώ υποτίθεται άνοιξε στα 2 τη θάλασσα, εκεί θα κόλλαγε...?

Κοίταξε να δεις. Μιλάς για το γεγονός αυτό όπως μας το περιγράφει η Βίβλος.
Πρώτα απ'όλα η Βίβλος είναι κείμενο που αποτυπώνει την Ιουδαική παράδοση, γι'αυτό και βρίθει μύθων. Σε τελική ανάλυση, η ίδια η Βίβλος είναι προιόν ανθρώπων που προσπαθούσαν να συντηρήσουν το εθνικό στοιχείο των Ιουδαίων (εκτός από την θρησκευτική ταυτότητα) γι'αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τα θέσφατα της Εκκλησίας όσων αφορά τα ιερά κείμενα και να αντιμετωπίσουμε τα κείμενα όπως τους αρμόζει: σαν ένα βιβλίο που αποτυπώνει την ιερή παράδοση των Ιουδαίων, το οποίο μέχρι να φτάσει στα χέρια μας έχει υποστεί αλλαγές τόσο από ραββίνους, όσο και από επισκόπους, όσο και αλλαγές που συνέβησαν χωρίς να το αντιληφθεί κανένας, από την μετάφραση/αντιγραφή από βιβλίο σε βιβλίο.
Σε δεύτερη φάση: Ναι, όντως θα κόλλαγε. Ο Μωυσής κοίταγε να μαζέψει τους Ισραηλίτες να λατρεύουν τον Θεό, όχι να τους κάνει επιστήμονες από τότε. Εξάλλου, για να σκεφτούμε λίγο πόσο θα χάλαγε το πράγμα, αν ο Θεός επέλεγε να αποκαλύψει στους Ισραηλίτες το μυστήριο της ζωής και της δημιουργίας, όταν κάλλιστα μας έδωσε μυαλό για να το κάνουμε;

Για το θαύμα αυτό καθε αυτό, το ερώτημα ανάγεται αλλού. Ως γνωστόν, η φύση λειτουργεί με βάση κάποιους νόμους, τους οποίους σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό τους έχουμε καταγράψει, χρησιμοποιώντας την λογική που μας έδωσε ο καλός Θεούλης, και την οποία μαθηματικοποιήσαμε για να είμαστε καλυμμένοι. Η Εκκλησία ωστόσο μας λέει πως τα θαύματα είναι τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν όχι κατά παραβίαση της λογικής, αλλά κατά ανατροπή της φυσικής τάξης, δηλαδή ισχύουν άλλοι νόμοι για τα θαύματα, όχι οι νόμοι της φύσης, άρα η λογική μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όπως δεν μπορείς να ξεβιδώσεις μια βίδα με κουτάλι.
Η λογική έχει πολλές ατέλειες, και το χειρότερο είναι ότι διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο, γι' αυτό και καλά θα κάνουμε να την σεβόμαστε μεν, αλλά να μην την θεοποιούμε, γιατί και αυτή ένα εργαλείο είναι.

quote:
Δε σε ρώτησα ούτε για την Σοβιετική Ένωση, ούτε για προφητείες.
Αν δεχτούμε οτι αυτή η χρονολογία είναι από πτώσεως θα μου πείς το ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ οτι μπορεί να βρίσκονταν στην Εδέμ για εκατομμύρια χρόνια????
Ειλικρινά, θα βάλω τα γέλια!
Έχω κι εγώ μία απορία που δε μου κάλυψες αρκετά.
Στη Βίβλο δέχεσαι όλες τις ημερομηνίες που αναφέρονται ως υπαρκτές ενώ στις 7 μέρες της Δημιουργίας δίνεις συμβολικό χαρακτήρα.
Γιατί?
Στο είπε πουθενά το βιβλιαράκι αυτό οτι έχουν συμβολικό χαρακτήρα...?

Όχι θα σου πω πως τότε εξέπεσε ο Αδάμ στην Γη.
Όσον αφορά το αν το βιβλιαράκι έχει συμβολικό χαρακτήρα, μπορείς σαφέστατα να ρωτήσεις θεολόγο. Το μόνο που μπορώ να σου πω εγώ είναι πως το "δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού" μόνο συμβολικό μπορεί να είναι, και θα είναι τρομερή χαζομάρα να προσπαθήσει κάποιος να το πάρει κυριολεκτικά και να προσπαθήσει να το ερμηνεύσει έτσι.

Για εμένα η Εδέμ είναι η προηγούμενη κατάσταση του ανθρώπου, στην οποία ήταν απλώς ένα έξυπνο ζώο και τίποτα παραπάνω, ενώ η τωρινή κατάσταση, της πτώσης, είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τώρα, που έχει βγει ξέχωρα από τα υπόλοιπα δημιουργήματα της φύσης και κάνει ένα σωρό αφύσικα προβλήματα.

Τέλος πάντων, δεν είμαι ειδικός σε κάτι τέτοια. Καλύτερα να τα συζητήσεις με θεολόγο ή ιερέα αυτά τα πράγματα, τουλάχιστον δεν θα έχω το κρίμα στον λαιμό μου.

quote:
Στη Βίβλο δέχεσαι όλες τις ημερομηνίες που αναφέρονται ως υπαρκτές

Αυτό είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα για εμένα. Για την ακρίβεια δεν δέχομαι ημερομηνίες της Βίβλου για τους λόγους που ανέλυσα πιο πάνω. Το 7513 που σου είπα είναι σύμφωνα με αυτά που λέει η βίβλος. Για εμένα μπορεί καν να μην είμαστε στο 2005 μετά την γέννηση του Ιησού.

Θα περιμένω να μου βρεις το σημείο όπου αναφέρεται στο από πτώσεως ή από κτίσεως.

quote:
Μήπως τους έκανε ο Γιαχβέ?
Ήταν και φυσικός?
Αυτόν τον Γιαχβέ τότε ποιός τον δημιούργησε...?

Την έχω απαντήσει αυτή την ερώτηση πιο πάνω, το τι πιστεύω για εμένα προσωπικά.

quote:
Σου λέω!
Οι Χριστιανοί θεοποιείτε τον Ιησού που έκανε θαύματα και ήταν ειρηνιστής.
Γιατί λοιπόν να μη λατρεύουμε ως Θεό τον κάθε ειρηνιστή και το κάθε παιδί θαύμα με ιαματικές ικανότητες...?

Γιατί δεν είναι Θεός.

actr:

quote:
Πολύ ωραία
Για πες μου και εμένα τί κέρδισαν πρακτικά αυτοί που πέτυχαν τη θέωση, και να το ξέρεις και εσύ (προσπαθώ να προλάβω την ενδεχόμενη απάντηση της μεταθανάτιας ζωής...)


Έναν καλό γέροντα τον ρωτήσαν το εξής:

Να μη βιαζόμαστε στα πνευματικά
-Γέροντα, τι θα γίνει με εμένα, δε βλέπω προκοπή.
-Εσύ σήμερα φύτεψες την κληματαριά και θέλεις αμέσως να πιεις κρασί. Πρέπει να περιμένεις, να βγει το σταφύλι, να ωριμάσει, να το ραντίσεις, να το κόψεις, να το πατήσεις, να το βάλεις στο βαρέλι, να γίνει καλό κρασί και μετά να πιεις. Μη βιάζεσαι λοιπόν. Ακόμα είσαι αρχάριος. Βρε παιδί μου, ζαλίζεσαι έτσι και, ενώ το στομάχι σου δεν μπορεί να χωνέψει το γάλα, πάς να φας μπριζόλα!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 10:42:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πρώτα απ'όλα η Βίβλος είναι κείμενο που αποτυπώνει την Ιουδαική παράδοση, γι'αυτό και βρίθει μύθων. Σε τελική ανάλυση, η ίδια η Βίβλος είναι προιόν ανθρώπων που προσπαθούσαν να συντηρήσουν το εθνικό στοιχείο των Ιουδαίων (εκτός από την θρησκευτική ταυτότητα) γι'αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τα θέσφατα της Εκκλησίας όσων αφορά τα ιερά κείμενα και να αντιμετωπίσουμε τα κείμενα όπως τους αρμόζει: σαν ένα βιβλίο που αποτυπώνει την ιερή παράδοση των Ιουδαίων, το οποίο μέχρι να φτάσει στα χέρια μας έχει υποστεί αλλαγές τόσο από ραββίνους, όσο και από επισκόπους, όσο και αλλαγές που συνέβησαν χωρίς να το αντιληφθεί κανένας, από την μετάφραση/αντιγραφή από βιβλίο σε βιβλίο.
Σε δεύτερη φάση: Ναι, όντως θα κόλλαγε. Ο Μωυσής κοίταγε να μαζέψει τους Ισραηλίτες να λατρεύουν τον Θεό, όχι να τους κάνει επιστήμονες από τότε. Εξάλλου, για να σκεφτούμε λίγο πόσο θα χάλαγε το πράγμα, αν ο Θεός επέλεγε να αποκαλύψει στους Ισραηλίτες το μυστήριο της ζωής και της δημιουργίας, όταν κάλλιστα μας έδωσε μυαλό για να το κάνουμε;

Δε μπορώ να σκεφτώ οτι συμφωνούμε.
Κι εγώ αυτό λέω, πως η Αγία Γραφή είναι γεμάτη μύθους ενός λαού.
Αφού λοιπόν, όπως είπες κι εσύ, περιλαμβάνει μύθους δε μπορώ να πιστέψω σε μύθους ενός λαού.
Αφού είναι προϊόν ανθρώπων δε μπορώ να καταλάβω οτι αναφέρει αλήθειες για κάτι το οποίο πίστευαν αυτοί.
Αφού λοιπόν είναι ένα βιβλίο που αποτυπώνει την Εβραϊκή μυθολογία, γιατί να μην πιστέψουμε στην Ελληνική...?

quote:
Όσον αφορά το αν το βιβλιαράκι έχει συμβολικό χαρακτήρα, μπορείς σαφέστατα να ρωτήσεις θεολόγο. Το μόνο που μπορώ να σου πω εγώ είναι πως το "δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού" μόνο συμβολικό μπορεί να είναι, και θα είναι τρομερή χαζομάρα να προσπαθήσει κάποιος να το πάρει κυριολεκτικά και να προσπαθήσει να το ερμηνεύσει έτσι.

Κι αυτό συμβολικό είναι...?
Αφού είναι όλα συμβολικά γιατί να μην είναι συμβολικός κι ο μύθος του Ιησού ως υϊού του Θεού?
Όσο για την τρομερή χαζομάρα που λές, το πιστεύουν πολλοί Χριστιανοί και κάτι τέτοια μου έλεγε και Θεολόγος και παπάς...

quote:
Αυτό είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα για εμένα. Για την ακρίβεια δεν δέχομαι ημερομηνίες της Βίβλου για τους λόγους που ανέλυσα πιο πάνω. Το 7513 που σου είπα είναι σύμφωνα με αυτά που λέει η βίβλος. Για εμένα μπορεί καν να μην είμαστε στο 2005 μετά την γέννηση του Ιησού.


Φίλτατε, σου λέω πως με τη λογική δε συμβαδίζει χρονολογικά η δημιουργία του Κόσμου από τον Γιαχβέ με την δημιουργία του Κόσμου και την ηλικία της Γής όπως έχει διατυπωθεί από επιστήμονες.

quote:
Γιατί δεν είναι Θεός.


Και ποιός σου είπε οτι ο Ιησούς είναι...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 11:12:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δε μπορώ να σκεφτώ οτι συμφωνούμε.
Κι εγώ αυτό λέω, πως η Αγία Γραφή είναι γεμάτη μύθους ενός λαού.
Αφού λοιπόν, όπως είπες κι εσύ, περιλαμβάνει μύθους δε μπορώ να πιστέψω σε μύθους ενός λαού.
Αφού είναι προϊόν ανθρώπων δε μπορώ να καταλάβω οτι αναφέρει αλήθειες για κάτι το οποίο πίστευαν αυτοί.
Αφού λοιπόν είναι ένα βιβλίο που αποτυπώνει την Εβραϊκή μυθολογία, γιατί να μην πιστέψουμε στην Ελληνική...?

Δεν είναι όλα μυθολογία μέσα στην Βίβλο, απλώς πολλά είναι. Θα βρεις πολλά πράγματα που όντως είναι αλήθεια, όπως και πολλά που δεν είναι. Βιβλία πάνω σε αυτό έχουν γραφεί πολλά, όπως το "Η Ιστορική Αλήθεια πίσω από την Βίβλο" που είχα συναντήσει κάποτε.
Όπως και στην αρχαιοελληνική μυθολογία δεν είναι όλα μύθοι. Για να δημιουργηθεί ένας μύθος, συνήθως κάτι υπήρχε στο οποίο στηρίχθηκε ο μύθος (χωρίς να είναι δεσμευτικό όμως).
Για παράδειγμα, ο Δαβίδ ήταν ένα πρόσωπο σχεδόν μυθικό, αν κρίνουμε από τις περιγραφές. Πολλού θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν καν την ύπαρξή του, και ίσως και να κάνανε καλά. Βρίσκονται όμως στοιχεία που αποδεικνύουν πως το όλο θέμα έχει κάποιες βάσεις, για παράδειγμα βρέθηκε ένα κεραμικό κάτω στην Παλαιστίνη που χρονολογείται από τα χρόνια των Ισραηλιτών βασιλέων, το οποίο δεν ανήκε στους εβραίους, αλλά σε αντίπαλη φυλή, το οποίο είχε την αναγραφή "Οίκος Δαυίδ" πάνω του. Τέτοια μπορούμε να βρούμε πολλά. (το συγκεκριμένο το θυμάμαι από ένα ντοκυμαντέρ). Απλώς θα πρέπει να τα διπλοκοιτάζουμε και να τα τριπλοκοιτάζουμε τα πράγματα πριν βγάλουμε κρίση.

quote:
Δε μπορώ να σκεφτώ οτι συμφωνούμε.

quote:
Όσο για την τρομερή χαζομάρα που λές, το πιστεύουν πολλοί Χριστιανοί και κάτι τέτοια μου έλεγε και Θεολόγος και παπάς...

Το ξέρω ότι το πιστεύουν. Παλαιότερα πίστευαν πολλά ακόμα περίεργα, ειδικά στην Καθολική Εκκλησία και ήταν δογματικοί σε αυτό. Τέλος πάντων, μπαίνω σε χωράφια ξένα τώρα και δεν κάνω καλά. Όπως σου είπα, καλύτερα να το κουβεντιάσεις με θεολόγο αυτό, για να είμαι και γω καλυμένος. Εγώ θυμάμαι στο Λύκειο του είχα σπάσει τα νεύρα του θεολόγου, όλο τον ρώταγα καθώς διάβασα, και ευτυχώς έπεσα σε υπομονετικό άνθρωπο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μου είπε πως "πόσο διαρκεί όμως μια μέρα;" για το θέμα με τις 6 μέρες δημιουργίας.

quote:
Κι αυτό συμβολικό είναι...?
Αφού είναι όλα συμβολικά γιατί να μην είναι συμβολικός κι ο μύθος του Ιησού ως υϊού του Θεού?

Τώρα το πήγαμε στην αντίπερα όχθη, ότι όλα είναι συμβολικά. Ενδιάμεση λύση δεν μπορεί να υπάρξει;

quote:
Φίλτατε, σου λέω πως με τη λογική δε συμβαδίζει χρονολογικά η δημιουργία του Κόσμου από τον Γιαχβέ με την δημιουργία του Κόσμου και την ηλικία της Γής όπως έχει διατυπωθεί από επιστήμονες.

Μπορείς να το αναλύσεις αυτό περισσότερο; Συγκεκριμένα πράγματα καλύτερα.

quote:
Και ποιός σου είπε οτι ο Ιησούς είναι...?

Ανοίγεις μεγάλο κεφάλαιο τώρα...
Σε αυτό δεν νομίζω πως θα μπορέσει να συμφωνήσει ποτέ η ανθρωπότητα. Εξάλλου και ο ίδιος μας το είπε, πως είναι σημείο αντιλεγόμενο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 12:03:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα το πήγαμε στην αντίπερα όχθη, ότι όλα είναι συμβολικά. Ενδιάμεση λύση δεν μπορεί να υπάρξει;


Και ποιός μπορεί να κρίνει τότε τι είναι υποκειμενικό και τι όχι, αφού αυτό δεν αναφέρεται με σαφήνεια μέσα στο βιβλίο σας?
Οι Θεολόγοι από την πείρα μου ως τώρα είναι υποκειμενικοί.
Αποδίδουν συμβολικά ό,τι δεν τους βολεύει.
Είναι πραγματικό δηλαδή γεγονός η "άμωμη" σύλληψη του Ιησού και δεν είναι πραγματικό η δημιουργία του Κόσμου σε 6 μέρες...

quote:
Μπορείς να το αναλύσεις αυτό περισσότερο; Συγκεκριμένα πράγματα καλύτερα.


Αν δεχτούμε οτι είμαστε στο 7513 μετά Αδάμ κι οτι ο κόσμος φτιάχτηκε κάπου τότε (γιατί θεωρείται απίθανο να ήταν ο Αδάμ δισεκατομμύρια χρόνια στον Παράδεισο πριν την πτώση του), ερχόμαστε σε αντίθεση με όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, με την εύρεση της χρονολογίας της εμφάνισης του ανθρώπου του Νεάντερταλ και την δημιουργία της Γής πρίν από λίγα δισεκατομμύρια χρόνια (τόση δεν είναι η ηλικία της...?).

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 12:09:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έναν καλό γέροντα τον ρωτήσαν το εξής:

Να μη βιαζόμαστε στα πνευματικά
-Γέροντα, τι θα γίνει με εμένα, δε βλέπω προκοπή.
-Εσύ σήμερα φύτεψες την κληματαριά και θέλεις αμέσως να πιεις κρασί. Πρέπει να περιμένεις, να βγει το σταφύλι, να ωριμάσει, να το ραντίσεις, να το κόψεις, να το πατήσεις, να το βάλεις στο βαρέλι, να γίνει καλό κρασί και μετά να πιεις. Μη βιάζεσαι λοιπόν. Ακόμα είσαι αρχάριος. Βρε παιδί μου, ζαλίζεσαι έτσι και, ενώ το στομάχι σου δεν μπορεί να χωνέψει το γάλα, πάς να φας μπριζόλα!


Kαλά όλα αυτά που τα λένε και στο κατηχητικό τα βαθυστόχαστα.
Ακόμη δεν μου απάντησες τί κέρδισαν αυτή που πήγαν κοντά στο Θεό?


There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 12:27:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν δεχτούμε οτι είμαστε στο 7513 μετά Αδάμ κι οτι ο κόσμος φτιάχτηκε κάπου τότε (γιατί θεωρείται απίθανο να ήταν ο Αδάμ δισεκατομμύρια χρόνια στον Παράδεισο πριν την πτώση του), ερχόμαστε σε αντίθεση με όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, με την εύρεση της χρονολογίας της εμφάνισης του ανθρώπου του Νεάντερταλ και την δημιουργία της Γής πρίν από λίγα δισεκατομμύρια χρόνια (τόση δεν είναι η ηλικία της...?).

για να βρουμε ποτε φτιαχτικε ο κοσμος κανουμε κατι πολυ απλο
μετραμε τις ηλικιες των προγονων του χριστου

ο αδαμ εκανε σε ηλικια 130 ετων τον γιο του σηθ απο τον σηθ ειναι και οι υπολοιποι προγονοι του χριστου

αρα με απλα μαθηματικα φτανουμε στο εξης
οτι η χρονολογια που μας δινουν ειναι απο την στιγμη της δημιουργιας του αδαμ
προσθετουμε και τις 5 μερες πριν την δημιουργια του αδαμ και βρησκουμε ποτε φτιαχτικε ο κοσμος

τωρα για το προβλημα που υπαρχει με την χρονολογια και γι αυτο εχουν την λυση


Εδώ είναι περίπου μια ντουζίνα φυσικά φαινόμενα που συγκρούονται με την εξελικτική ιδέα ότι το σύμπαν έχει ηλικία δισεκατομμυρίων ετών. Οι αριθμοί που παραθέτω πιο κάτω με έντονα στοιχεία (συχνά εκατομμύρια χρόνια) είναι οι μέγιστες πιθανές ηλικίες που τίθονται από κάθε διαδικασία, όχι οι πραγματικές ηλικίες. Οι αριθμοί με πλάγια στοιχεία είναι οι ηλικίες που απαιτούνται από την εξελικτική θεωρία για κάθε θέμα. Το σημείο είναι ότι οι μέγιστες πιθανές ηλικίες είναι πάντοτε πολύ λιγότερες απ’ ότι απαιτούν οι εξελικτικές ηλικίες, ενώ η βιβλική ηλικία (6.000 – 10.000 χρόνια) πάντοτε ταιριάζει άνετα μέσα στις μέγιστες πιθανές ηλικίες. ΄Ετσι τα ακόλουθα θέματα είναι απόδειξη ενάντια στο εξελικτικό χρονοδιάγραμμα και υπέρ του βιβλικού χρονοδιαγράμματος. Πολύ περισσότερη απόδειξη υπέρ του νέου σύμπαντος υπάρχει, αλλά έχω επιλέξει αυτά τα θέματα για την συντομία τους και την απλότητά τους. Μερικά από τα θέματα σε αυτή τη λίστα μπορούν να συμφιλιωθούν με ένα παλιό σύμπαν μόνο κάνοντας μια σειρά από απίθανες και αναπόδεικτες υποθέσεις× άλλα μπορούν να ταιριάξουν μόνο με ένα νέο σύμπαν. Η λίστα αρχίζει με απόμακρα αστρονομικά φαινόμενα και προχωράει μέχρι την Γη, καταλήγοντας με καθημερινά γεγονότα.

1. Οι κομήτες αποσυντίθονται πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, οι κομήτες υποτίθεται ότι έχουν την ίδια ηλικία με το ηλιακό σύστημα, περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια. Ακόμη κάθε φορά που ένας κομήτης περιστρέφεται κοντά στον ήλιο, αυτός χάνει τόσο πολύ από το υλικό του, ώστε δεν θα μπορούσε να επιβιώσει πολύ περισσότερο από 100.000 χρόνια περίπου. Πολλοί κομήτες έχουν χαρακτηριστικές μέγιστες ηλικίες (πάνω σ’ αυτή τη βάση) τα 10.000 χρόνια.

Οι εξελικτικοί εξηγούν αυτή την ασυμφωνία υποθέτοντας ότι (α) οι κομήτες έρχονται από ένα απαρατήρητο σφαιρικό ‘νέφος Οόρτ’ αρκετά πέρα της τροχιάς του Πλούτωνα, (β) απίθανες αλληλεπιδράσεις της βαρύτητας με όχι συχνά διερχόμενα αστέρια συχνά χτυπάνε τους κομήτες μέσα στο ηλιακό σύστημα, και (γ) άλλες απίθανες αλληλεπιδράσεις με πλανήτες επιβραδύνουν τους εισερχόμενους κομήτες αρκετά συχνά ώστε να υπολογιστούν για τους εκατοντάδες παρατηρημένους κομήτες. Μέχρι εδώ, καμμιά από αυτές τις υποθέσεις δεν έχει τεκμηριωθεί, είτε με παρατηρήσεις, ή με ρεαλιστικούς υπολογισμούς. Τελευταία, έχει γίνει πολύ συζήτηση για το ‘Kuiper Belt’, έναν δίσκο από υποτιθέμενες πηγές κομητών που τοποθετείται στο ηλιακό σύστημα, λίγο έξω από την τροχιά του Πλούτωνα. Ακόμη κι εάν μερικά σώματα πάγου υπάρχουν σ’ εκείνη την τοποθεσία, αυτά δεν θα μπορούσαν αληθινά να λύσουν το πρόβλημα των εξελικτικών, αφού σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία το Kuiper Belt γρήγορα θα εξαντλούνταν εάν δεν υπήρχε κανένα ‘νέφος Οόρτ’ για να το προμηθεύει.

2. Όχι αρκετή λάσπη στον βυθό της θάλασσας.

Κάθε χρόνο, το νερό και οι άνεμοι, διαβρώνουν περίπου 25 δισεκατομμύρια τόνους χώματος και βράχων από τις ηπείρους και το συγκεντρώνουν στον ωκεανό. Αυτό το υλικό συσσωρεύεται σαν χαλαρό ίζημα (δηλ. λάσπη) πάνω στο σκληρό βασαλτικό (σχηματισμένο από λάβα) πέτρωμα του βυθού του ωκεανού. Το μέσο βάθος όλης της λάσπης σε όλο τον ωκεανό, περιλαμβανομένης της υφαλοκρηπίδας των ηπείρων, είναι λιγότερο από 400 μέτρα. Η βασική διαδικασία που είναι γνωστή, για την αφαίρεση της λάσπης από τον ωκεάνιο πυθμένα είναι ο εξής: Ο θαλάσσιος πυθμένας ολισθαίνει αργά (λίγα εκατοστά τον χρόνο) κάτω από τις ηπείρους, παίρνοντας λίγο ίζημα μαζί του. Σύμφωνα προς την κοσμική επιστημονική βιβλιογραφία, εκείνη η διαδικασία προς το παρόν, αφαιρεί μόνο 1 δισεκατομμύριο τόνους κάθε χρόνο. Απ’ ότι καθένας γνωρίζει, τα άλλα 25 δισεκατομμύρια τόνοι ανά έτος απλώς συσσωρεύονται. Με εκείνο τον ρυθμό, η διάβρωση θα συγκέντρωνε το σημερινό ποσό του ιζήματος σε λιγότερο από 12 εκατομμύρια χρόνια.

Ακόμη σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, η διάβρωση θα έχει προχωρήσει όσο καιρό υπάρχουν οι ωκεανοί, ένα υποτιθέμενο διάστημα 3 δισεκατομμυρίων ετών. Εάν ήταν έτσι, οι ρυθμοί αύξησης υπονοούν ότι οι ωκεανοί θα παραγέμιζαν μαζικά με ντουζίνες λάσπης σε βάθος χιλιομέτρων. Μια εναλλακτική (δημιουργιστική) εξήγηση είναι ότι εκείνη η διάβρωση από τα νερά του Κατακλυσμού της Γένεσης που θα αδειάζονταν στις ηπείρους, θα εναπόθεταν το σημερινό ποσό λάσπης μέσα σε ένα βραχύ διάστημα περίπου 5.000 ετών πριν.

3. Όχι αρκετό νάτριο μέσα στη θάλασσα.

Κάθε χρόνο, οι ποταμοί και άλλες πηγές ρίχνουν πάνω από 450 εκατομμύρια τόνους από νάτριο μέσα στον ωκεανό. Μόνο 27% αυτού του νατρίου καταφέρνει να υπαναχωρήσει από τη θάλασσα κάθε χρόνο. Απ’ ότι καθένας γνωρίζει, το υπόλοιπο απλά συσσωρεύεται στον ωκεανό. Εάν η θάλασσα δεν είχε καθόλου νάτριο για να ξεκινήσει με αυτό, αυτό θα έχει συσσωρευτεί στο σημερινό του ποσό σε λιγότερο από 42 εκατομμύρια χρόνια με τους σημερινούς ρυθμούς εισαγωγής και εξαγωγής. Αυτό είναι πολύ λιγότερο από την εξελικτική ηλικία του ωκεανού, τα 3 δισεκατομμύρια έτη. Η συνήθης απάντηση σε αυτή την ασυμφωνία είναι ότι οι ρυθμοί εισαγωγής νατρίου στο παρελθόν πρέπει να είχαν γίνει μικρότεροι, και της εξαγωγής μεγαλύτεροι. Ωστόσο, υπολογισμοί που είναι όσο γενναιόδωροι είναι δυνατον προς τα εξελικτικά σενάρια, ακόμη δίνουν μια μέγιστη ηλικία μόνο 62 εκατομμυρίων ετών. Υπολογισμοί για πολλά άλλα στοιχεία του θαλασσινού νερού δίνουν πολύ νεώτερες ηλικίες για τον ωκεανό.

4. Το μαγνητικό πεδίο της Γης παρακμάζει πολύ γρήγορα.

Η συνολική αποθηκευμένη ενέργεια στο μαγνητικό πεδίο της Γης έχει σταθερά μειωθεί με τον συντελεστή 2,7 πάνω στα προηγούμενα 1000 χρόνια. Οι εξελικτικές θεωρίες που εξηγούν αυτή την ταχεία μείωση, και επίσης πως η Γη θα μπορούσε να διατηρήσει το μαγνητικό της πεδίο για δισεκατομμύρια χρόνια, είναι πολύ περίπλοκες και ανεπαρκείς. Μια πολύ καλύτερη δημιουργιστική θεωρία υπάρχει. Αυτή είναι καθαρή, βασισμένη πάνω στην υγιή φυσική, και εξηγεί πολλά χαρακτηριστικά του πεδίου: την δημιουργία του, τις ταχείες αναστροφές κατά την διάρκεια του Κατακλυσμού της Γένεσης, τις μειώσεις και τις αυξήσεις της έντασης της επιφάνειας μέχρι την εποχή του Χριστού, και μια σταθερή παρακμή από τότε. Αυτή η θεωρία ταιριάζει με τα παλαιομαγνητικά, τα ιστορικά, και τα σημερινά δεδομένα. Το κύριο αποτέλεσμα είναι ότι η συνολική ενέργεια του πεδίου (όχι η ένταση της επιφάνειας) έχει πάντοτε παρακμάσει τουλάχιστον τόσο γρήγορα όσο τώρα. Με εκείνο τον ρυθμό, το πεδίο δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι περισσότερο από 10.000 χρόνια παλαιό.

5. Πολλά στρώματα εδάφους είναι σφιχτά λυγισμένα.

Σε πολλές ορεινές περιοχές, στρώματα του εδάφους χιλιάδες πόδια λεπτά είναι λυγισμένα, γερμένα και πτυσσόμενα σε σχήματα διχάλας. Το συμβατικό γεωλογικό χρονοδιάγραμμα λέει ότι αυτές οι μορφοποιήσεις ήταν βαθιά θαμμένες και στερεοποιημένες για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν λυγίσουν. Ακόμη το δίπλωμά τους συνέβηκε χωρίς να σπάσουν, με ακτίνες τόσο μικρές, ώστε η όλη μορφοποίηση είχε να είναι ακόμη υγρή και μη στερεοποιημένη όταν το λύγισμα έγινε. Αυτό υπονοεί ότι το δίπλωμα συνέβη σε λιγότερο από χιλιάδες χρόνια μετά την συγκέντρωση του υλικού.

6. Ενέσιμοι αμμόβραχοι συντομεύουν τους γεωλογικούς ‘αιώνες’.

Ισχυρή γεωλογική απόδειξη υπάρχει, ότι ο Καμβριανός Αμμόβραχος –μορφοποιημένος υποτίθεται 500 εκατομμύρια χρόνια πριν- του Ute Pass Fault, δυτικά του Colorado Springs, ήταν μη στερεοποιημένος όταν πιέστηκε προς την επιφάνεια κατά τη διάρκεια της εξύψωσης των Βραχωδών Ορέων, δήθεν 70 εκατομμύρια χρόνια πριν. Είναι πολύ απίθανο ότι ο αμμόβραχος δεν θα στερεοποιούνταν κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων 430 εκατομμυρίων ετών που ήταν κάτω απ’ το έδαφος. Αντίθετα, είναι πιθανόν, ότι τα δύο γεωλογικά γεγονότα ήταν λιγότερο από χιλιάδες χρόνια ξεχωριστά, έτσι συντομεύοντας πολύ το γεωλογικό χρονοδιάγραμμα.

7. Απολιθωμένη ραδιενέργεια συντομεύει τους ‘γεωλογικούς αιώνες’ σε λίγα χρόνια.

Τα ραδιοφωτοστέφανα είναι έγχρωμα δαχτυλίδια που μορφώνονται γύρω από μικροσκοπικά κομμάτια ραδιοενεργών μετάλλων σε κρυστάλλους των βράχων. Αυτά είναι η απόδειξη των απολιθωμάτων για την παρακμή της ραδιενέργειας. Συμπυκνωμένου Πολώνιου 210 ραδιοφωτοστέφανα δείχνουν ότι Ιουρασικές, Τριαδικές και Ηώκαινες μορφοποιήσεις στο οροπέδιο του Colorado συγκεντρώθηκαν εντός μηνών το ένα μετά το άλλο, κι όχι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια ξεχωριστά καθώς απαιτείται από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα. ‘Ορφανού’ Πολώνιου 218 ραδιοφωτοστέφανα, μη έχοντας απόδειξη των μητρικών τους στοιχείων, υπονοούν είτε στιγμιαία δημιουργία ή δραστικές αλλαγές στους ρυθμούς παρακμής της ραδιενέργειας.

8. ΄Ηλιον μέσα σε λάθος τοποθεσίες.

΄Ολες οι φυσικά συμβαίνοντες οικογένειες ραδιοενεργών στοιχείων ‘γεννούν’ ΄Ηλιον καθώς παρακμάζουν. Εάν τέτοια παρακμή συμβαίνει για δισεκατομμύρια χρόνια, καθώς υποθέτουν οι εξελικτικοί, πολύ ήλιον θα έπρεπε να έχει βρεθεί στην πορεία του μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο ρυθμός απώλειας του ήλιου από την ατμόσφαιρα στο διάστημα είναι υπολογίσιμος και μικρός. Μετρώντας εκείνη την απώλεια, η ατμόσφαιρα σήμερα έχει μόνο 0.05% της ποσότητας του ήλιου που θα έπρεπε να έχει συσσωρεύσει σε 5 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό σημαίνει, ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ νεώτερη απ’ ότι η υποτιθέμενη εξελικτική ηλικία.

9. Όχι αρκετοί σκελετοί της Λίθινης Εποχής.

Οι εξελικτικοί ανθρωπολόγοι λένε ότι η Λίθινη Εποχή διάρκεσε τουλάχιστον 100.000 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο παγκόσμιος πληθυσμός του Νεάντερταλ και Κρομανιόν ανθρώπων ήταν χονδρικά σταθερός, μεταξύ 1 και 10 εκατομμυρίων. ΄Ολο εκείνο τον χρόνο θάβανε τους νεκρούς τους μαζί με καλλιτεχνήματα. Με αυτό το σενάριο, θα έχουνε θάψει τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια σώματα. Εάν το εξελικτικό χρονοδιάγραμμα ήταν σωστό, τα θαμμένα οστά θα έπρεπε να μπορούσαν να διαρκέσουν για πολύ περισσότερο από 100.000 χρόνια, έτσι πολλοί από τα δήθεν 4 δισεκατομμύρια σκελετοί της Λίθινης Εποχής θα έπρεπε ακόμη να βρίσκονται παντού (και βεβαίως τα θαμμένα καλλιτεχνήματα). Ακόμη μόνο λίγες χιλιάδες έχουν βρεθεί. Αυτό υπονοεί ότι η Λίθινη Εποχή ήταν πολύ συντομότερη απ’ ότι οι εξελικτικοί νομίζουν, λίγες εκατοντάδες χρόνια σε πολλές περιοχές.

10. Η Γεωργία είναι πολύ πρόσφατη.

Η συνήθης εξελικτική εικόνα έχει ανθρώπους να υπάρχουν ως κυνηγοί και συλλέκτες για 100.000 χρόνια κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής πριν ανακαλυφθεί η γεωργία λιγότερο από 10.000 χρόνια πριν. Ακόμη, η αρχαιολογική απόδειξη δείχνει ότι οι άνθρωποι της Λίθινης Εποχής ήταν τόσο έξυπνοι όσο εμείς. Είναι πολύ απίθανο ότι κανείς από τα 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους που αναφέρθηκαν στο θέμα 9 δεν θα ανακάλυπτε ότι τα φυτά μεγαλώνουν από τους σπόρους. Είναι περισσότερο πιθανό ότι οι άνθρωποι ήσαν χωρίς γεωργία λιγότερο από λίγες εκατοντάδες χρόνια μετά τον Κατακλυσμό, εάν καθόλου.

11. Η Ιστορία είναι πολύ σύντομη.

Σύμφωνα με τους εξελικτικούς, ο άνθρωπος της Λίθινης Εποχής υπήρχε για 100.000 χρόνια πριν αρχίσει να κάνει γραπτές αναφορές περίπου 4.000-5.000 χρόνια πριν. Ο προϊστορικός άνθρωπος έχτισε μεγαλιθικά μνημεία, έκανε θαυμάσια ζωγραφική στα σπήλαια, και κρατούσε αναφορές των φάσεων της σελήνης. Γιατί θα περίμενε χίλιους αιώνες πριν χρησιμοποιήσει τις ίδιες επιδεξιότητες για να καταγράψει ιστορία; Το βιβλικό χρονοδιάγραμμα είναι πολύ περισσότερο πιθανό.

Χρησιμοποιείται ύστερα από άδεια του οργανισμού ANSWERS IN GENESIS.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του , στο ΄Ιντερνετ, όπου μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες άρθρα που δείχνουν την αξιοπιστία της Βίβλου: www.answersingenesis.org

Copyright ã Περιοδικό CREATION EX NIHILO

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 12:36:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σκοπό έχει την θεοποίησή σου, το να γίνεις ένα με τον Θεό, δηλαδή να πετύχεις την θέωση όπως ο Ιησούς πριν 2000 χρόνια

Ο Ιησούς πέτυχε την θέωση; Είχα την εντύπωση ότι ήταν θεός (υιός θεού) οπότε δεν πέτυχε καμία θέωση, αλλά την είχε από πάντα..;!


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 13:02:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εδώ είναι περίπου μια ντουζίνα φυσικά φαινόμενα που συγκρούονται με την εξελικτική ιδέα ότι το σύμπαν έχει ηλικία δισεκατομμυρίων ετών.

Μερικά από τα θέματα σε αυτή τη λίστα μπορούν να συμφιλιωθούν με ένα παλιό σύμπαν μόνο κάνοντας μια σειρά από απίθανες και αναπόδεικτες υποθέσεις× άλλα μπορούν να ταιριάξουν μόνο με ένα νέο σύμπαν. Η λίστα αρχίζει με απόμακρα αστρονομικά φαινόμενα και προχωράει μέχρι την Γη, καταλήγοντας με καθημερινά γεγονότα.Αυτός είναι ένας αχταρμάς στοιχείων που δεν αποδεικνύει τίποτα.
Ξεχνούν ότι έχουν γίνει τεράστιες γεωλογικές ανακατατάξεις, ότι έχουν σχηματισθεί νέες θάλασσες, νέα βουνά, ακτές κλπ.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 13:04:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δεν ξεχνουν <<ξεχνουν>>

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 13:09:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ο Ιησούς πέτυχε την θέωση; Είχα την εντύπωση ότι ήταν θεός (υιός θεού) οπότε δεν πέτυχε καμία θέωση, αλλά την είχε από πάντα..;!

Αυτό ακόμα παίζει...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 15:17:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Λοιπόν, φίλε Incubus:

quote:

Και ποιός μπορεί να κρίνει τότε τι είναι υποκειμενικό και τι όχι, αφού αυτό δεν αναφέρεται με σαφήνεια μέσα στο βιβλίο σας?
Οι Θεολόγοι από την πείρα μου ως τώρα είναι υποκειμενικοί.
Αποδίδουν συμβολικά ό,τι δεν τους βολεύει.
Είναι πραγματικό δηλαδή γεγονός η "άμωμη" σύλληψη του Ιησού και δεν είναι πραγματικό η δημιουργία του Κόσμου σε 6 μέρες...

Κατ’ αρχην, όπως είπες είναι βιβλίο μας, το επιλέξαμε για βιβλίο που να αντιπροσωπεύει τα πιστεύω μας, κατά συνέπεια ο άνθρωπος που θα σου εξηγήσει το που/πως/τι είναι συμβολικό μέσα σε αυτό είναι ο άνθρωπος που το επέλεξε για βιβλίο της θρησκείας μας: ο ιερέας. Αυτός καθορίζει τι είναι συμβολικό και τι όχι, ώστε να διαμορφώσει ανάλογα και το δόγμα.
Συγκεκριμένα ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ, όταν ρωτήθηκε γιατί το βιβλίο της γένεσης έχει προκαλέσει τόση φασαρία, απάντησε πως όλα τα προβλήματα προκαλούνται όταν αλλιώς τα ερμηνεύουμε όσα βρίσκονται στην ΠΔ, και άλλο σκοπό είχε ο συγγραφέας. Απ’ τον σκοπό της αφήγησης λοιπόν, θα το καταλάβεις, και αυτό το οποίο έχει αξία είναι να καταλάβεις τι θέλει να πει εδώ η Παλαιά Διαθήκη, και όχι το αν το λέει έτσι ή αλλιώς. Ούτως ή άλλως, συμφωνία πάνω στο τι θέλει να πει ο συγγραφέας μεταξύ των ανθρώπων δεν μπορεί ούτε καν σε ποίημα των 6 στίχων να επιτευχθεί, πόσο μάλλον στο πλαίσιο ενός βιβλίου που έχει τόσες μα τόσες αφηγήσεις μέσα.
Τώρα σε αυτό που ρωτάς, η «άμωμη σύλληψη του Ιησού» είναι κυριολεκτική. Η δημιουργία του κόσμου σε 6 μέρες είναι συμβολική: ούτε καν ήλιος δεν υπάρχει για να μετρήσουμε την μέρα σε ορισμένες περιπτώσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Θεολόγο μου να λέει: «ο Θεός εργάστηκε 6 μέρες για να δημιουργήσει τον κόσμο, και τώρα βρισκόμαστε στην 7η στην οποία ο Θεός αναπαύεται».

quote:

Αν δεχτούμε οτι είμαστε στο 7513 μετά Αδάμ κι οτι ο κόσμος φτιάχτηκε κάπου τότε (γιατί θεωρείται απίθανο να ήταν ο Αδάμ δισεκατομμύρια χρόνια στον Παράδεισο πριν την πτώση του), ερχόμαστε σε αντίθεση με όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, με την εύρεση της χρονολογίας της εμφάνισης του ανθρώπου του Νεάντερταλ και την δημιουργία της Γής πρίν από λίγα δισεκατομμύρια χρόνια (τόση δεν είναι η ηλικία της...?).

Πριν 10-20 (χοντρικά) δισεκατομμύρια έτη σύμφωνα με την θεωρία του Big Bang προέκυψε ο κόσμος.


Λες εδώ:

quote:

Αν δεχτούμε οτι είμαστε στο 7513 μετά Αδάμ κι οτι ο κόσμος φτιάχτηκε κάπου τότε (γιατί θεωρείται απίθανο να ήταν ο Αδάμ δισεκατομμύρια χρόνια στον Παράδεισο πριν την πτώση του),

Σε πρώτη φάση, λες ότι θεωρείται απίθανο να έζησε ο Αδάμ δισεκατομμύρια χρόνια στον παράδεισο. Αν δεν κάνω λάθος, λοιπόν, ο πρώτος «άνθρωπος» ήταν ο Αυστραλοπίθηκος. Ήταν πολύ έξυπνος (εξάλλου σαν άνθρωποι έχουμε μεγάλο δείκτη νοημοσύνης σε σχέση με τα άλλα ζώα). Κάπως ασαφή τα όρια χρονικής τοποθέτησης.
Μετά πάμε στον πιθηκάνθρωπο: 800-400 χιλιάδες χρόνια πριν. Ο βαθμός αναπτύξεως του εγκεφάλου του αντιστοιχεί σε έναν στοιχειώδη ψυχισμό, όπως αποδεικνύεται από τις εργοτεχνίες του.
Ο Νεάτερνταλ, έζησε 120.000-70.000 χρόνια πριν. Ομοίως ήταν ένα πάρα πολύ έξυπνο πλάσμα.
Ο πιο γνωστός τύπος ανθρώπου είναι του κρο Μανιόν, πηγαίνοντας 25.000 χρόνια πριν. Ήταν τύπου homo sapiens (υπήρξαν πριν 40.000-50.000 πριν από την δική μας εποχή).
Και τέλος ο homo sapiens sapiens, δηλαδή εμείς, και τα όρια μετάβασης είναι πάλι μάλλον κάπως αφηρημένα.

Στην αφήγηση στην Βίβλο θα δεις πως ο Αδάμ εξέπεσε επειδή έφαγε τον καρπό της γνώσης του καλού από το κακό, όχι του καρπού της νοημοσύνης, ούτε της ανυπακοής, ούτε τίποτα άλλο σχετικό. Στην πραγματικότητα αυτό το οποίο μας λέει η γένεση είναι πως ο Αδάμ που εξέπεσε σε σχέση με τον Αδάμ πριν εκπέσει, έχουν αυτή την μεγάλη διαφορά: γνωρίζει το καλό από το κακό, νιώθει τον πόνο όταν γεννάει τα παιδιά της η γυναίκα, κουράζεται, έχει συναίσθηση. Με λίγα λόγια μας λέει ότι έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει γύρω του, ξέρει να πει πως μια ανθρωποκτονία είναι κακή, αναγνωρίζει ευθύνες στις πράξεις του (ας πούμε προσέχει την σεξουαλική του συμπεριφορά, γιατί γνωρίζει πως ένα παιδί έχει ευθύνες μετά, ενώ όταν ήμασταν στην φύση δεν είχαμε τόσο βεβαρημένες σκέψεις και ζευγαρώναμε χωρίς να σκεφτόμαστε το αν το παιδάκι που θα γεννηθεί θα πρέπει να το συντηρούμε και να το προσέχουμε.
Στην πραγματικότητα, μπορεί καν να μην υπήρχε Αδάμ όπως τον φανταζόμαστε, ως άνθρωπο δηλαδή από τον οποίο προήλθαμε. Ο Αδάμ είναι ταυτόχρονα ο τελευταίος από τα «ευφυή» ζώα πριν τον άνθρωπο με τα οποία συγγενεύουμε, αλλά ταυτόχρονα ο πρώτος «άνθρωπος», ως κάτι διαφορετικό, ως σώμα και πνεύμα (όχι μόνο σώμα).

Διαφορετικά είμαστε απλώς πολύ ευφυή ζώα, και ο Λινναίος δεν θα έπρεπε να μας είχε κάνει ποτέ την χάρη να μας αντιμετωπίζει χώρια απ’ τα υπόλοιπα ζώα.

Γηγενή:

quote:

Αν δεχτούμε οτι είμαστε στο 7513 μετά Αδάμ κι οτι ο κόσμος φτιάχτηκε κάπου τότε (γιατί θεωρείται απίθανο να ήταν ο Αδάμ δισεκατομμύρια χρόνια στον Παράδεισο πριν την πτώση του), ερχόμαστε σε αντίθεση με όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, με την εύρεση της χρονολογίας της εμφάνισης του ανθρώπου του Νεάντερταλ και την δημιουργία της Γής πρίν από λίγα δισεκατομμύρια χρόνια (τόση δεν είναι η ηλικία της...?).
για να βρουμε ποτε φτιαχτικε ο κοσμος κανουμε κατι πολυ απλο
μετραμε τις ηλικιες των προγονων του χριστου

Το όλο οικοδόμημα που έχτισες στηρίζεται στο ότι ο Αδάμ φτιάχθηκε με το που φτιάχθηκε ο κόσμος. Αν κοιτάξουμε την ΠΔ, μάλλον δεν πλάστηκε την πρώτη μέρα ο Αδάμ, αλλά πλάστηκε και χώρια απ’ τα ζώα για να του δωθεί η αξία που του αρμόζει.
Αυτό το οποίο λες είναι σωστό, εάν πάρουμε σαν δεδομένο ότι 6 μέρες = 6 x 24 ώρες, το οποίο είναι ανθρωποκεντρικό και γεωκεντρικό, καθώς το μερόνυχτο έχει 24 ώρες στον δικό μας τον πλανήτη μόνο, και μόνο στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Με άλλα λόγια, η έννοια της μέρας στην περιγραφή της γένεσης, ορίσθηκε με τα μέτρα και τα σταθμά του Δημιουργού, ως μια συγκεκριμένη χρονική ποσότητα στην οποία συνέβη ένα τμήμα της δημιουργίας.
Αν διαφωνείς στο θέμα της μέρας, παρακαλώ πολύ εξήγησέ μου τους λόγους για τους οποίους διαφωνείς.

Δεν διαφωνούμε πως οι ηλικίες που προτείνουν οι επιστήμονες είναι λογικές και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διαφωνούμε στην αντίληψη που θέλει τον Αδάμ «από αρχής χρόνου». Αντίθετα, εγώ αυτό το οποίο θέλω να πω είναι πως το 7513 είναι από τότε που ο άνθρωπος «ξύπνησε», και από πολύ έξυπνο ζώο της φύσης διέλυσε τις ομίχλες μέσα στο μυαλό του και άρχισε να σκέφτεται έχοντας γνώση καλού και κακού, άρχισε να αντιλαμβάνεται τι γίνεται.

Ostria:

quote:

Ο Ιησούς πέτυχε την θέωση; Είχα την εντύπωση ότι ήταν θεός (υιός θεού) οπότε δεν πέτυχε καμία θέωση, αλλά την είχε από πάντα..;!

Δεν μπορώ να απαντήσω με την βεβαιότητα που θα ήθελα να έχω. Μάλλον ήταν από την μήτρα της μητέρας του άγιος.

Actr:

quote:
Kαλά όλα αυτά που τα λένε και στο κατηχητικό τα βαθυστόχαστα.
Ακόμη δεν μου απάντησες τί κέρδισαν αυτή που πήγαν κοντά στο Θεό?

Την ένωση με τον Θεό.


Edited by - WWalker on 08/08/2005 15:18:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 15:36:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
WWalker
<<Το όλο οικοδόμημα που έχτισες στηρίζεται στο ότι ο Αδάμ φτιάχθηκε με το που φτιάχθηκε ο κόσμος. Αν κοιτάξουμε την ΠΔ, μάλλον δεν πλάστηκε την πρώτη μέρα ο Αδάμ, αλλά πλάστηκε και χώρια απ’ τα ζώα για να του δωθεί η αξία που του αρμόζει.
Αυτό το οποίο λες είναι σωστό, εάν πάρουμε σαν δεδομένο ότι 6 μέρες = 6 x 24 ώρες, το οποίο είναι ανθρωποκεντρικό και γεωκεντρικό, καθώς το μερόνυχτο έχει 24 ώρες στον δικό μας τον πλανήτη μόνο, και μόνο στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Με άλλα λόγια, η έννοια της μέρας στην περιγραφή της γένεσης, ορίσθηκε με τα μέτρα και τα σταθμά του Δημιουργού, ως μια συγκεκριμένη χρονική ποσότητα στην οποία συνέβη ένα τμήμα της δημιουργίας.
Αν διαφωνείς στο θέμα της μέρας, παρακαλώ πολύ εξήγησέ μου τους λόγους για τους οποίους διαφωνείς.>>


γεννεσις

στην αρχη ο θεος δημιουργησε τον ουρανο και την γη
η γη ομως ηταν ερημη και ασχηματιστη ηταν σκοταδι πανω απο την αβυσσο και πανω στα νερα επνεε πνευμα θεου
τοτε ειπε ο θεος να γινει φως κι εγινε φως ηταν καλο και το χωρισε αποπ το σκοταδι το φως το ονομασε μερα κα ιτο σκοταδι νυχτα.
ηρθε το βραδυ,ηρθε το πρωι πρωτη μερα

.......
......
......
τοτε ειπε ο θεος να φτιαξουμε τον ανθρωπο .......
.......ειδε ο θεος οτι ολα τα δημιουργιματα του ηταν παρα πολυ καλα.ηρθε το βραδυ ηρθε το πρωι εκτη μερα

το καταλαβες;


<<Δεν διαφωνούμε πως οι ηλικίες που προτείνουν οι επιστήμονες είναι λογικές και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διαφωνούμε στην αντίληψη που θέλει τον Αδάμ «από αρχής χρόνου». Αντίθετα, εγώ αυτό το οποίο θέλω να πω είναι πως το 7513 είναι από τότε που ο άνθρωπος «ξύπνησε», και από πολύ έξυπνο ζώο της φύσης διέλυσε τις ομίχλες μέσα στο μυαλό του και άρχισε να σκέφτεται έχοντας γνώση καλού και κακού, άρχισε να αντιλαμβάνεται τι γίνεται.>>

ο αδαμ οταν ηταν 130 ετων δηλαδη 130 χρονια μετα την δημιουργια του απο τον γιαχβε εκανε τον γιο του σηθ που απο αυτον τον γιο ξεκινανε να μετρανε και φτανουν στην γεννηση του χριστου

συμφωνα παντα με τα οσα λεει η βιβλος ο ανθρωπος ειναι πανω στην γη 7513 χρονια
το οτι δεν ηταν στον παραδεισο παρα κατι χρονια το βλεπουμε γιατι διωχτικε απο τον παραδεισο πριν κανει τους πρωτους του γιους(καιν αβελ)και τους εκανε σε σχετικα μικρη ηλικια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 16:10:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ο αδαμ οταν ηταν 130 ετων δηλαδη 130 χρονια μετα την δημιουργια του απο τον γιαχβε εκανε τον γιο του σηθ που απο αυτον τον γιο ξεκινανε να μετρανε και φτανουν στην γεννηση του χριστου

συμφωνα παντα με τα οσα λεει η βιβλος ο ανθρωπος ειναι πανω στην γη 7513 χρονια
το οτι δεν ηταν στον παραδεισο παρα κατι χρονια το βλεπουμε γιατι διωχτικε απο τον παραδεισο πριν κανει τους πρωτους του γιους(καιν αβελ)και τους εκανε σε σχετικα μικρη ηλικια


Οπότε 7513 + 130 = 7643.
Περίπου 7650 χρόνια από τώρα, δημιουργήθηκε ο Αδάμ, δεδομένου οτι σε ηλικία 130 έκανε τον Σήθ. Οπότε η θρησκεία των Χριστιανιστών πάλι βγαίνει ανακριβής...

quote:
Κατ’ αρχην, όπως είπες είναι βιβλίο μας, το επιλέξαμε για βιβλίο που να αντιπροσωπεύει τα πιστεύω μας, κατά συνέπεια ο άνθρωπος που θα σου εξηγήσει το που/πως/τι είναι συμβολικό μέσα σε αυτό είναι ο άνθρωπος που το επέλεξε για βιβλίο της θρησκείας μας: ο ιερέας.

Μπά???
Δηλαδή μου λέει πότε και ποιό είναι συμβολικό ανάλογα με το πώς τον βολεύει αυτόν?
Τότε κι εγώ μπορώ να κάνω μια θρησκεία, να γράψω μέσα 10 μπούρδες και να τους προσδίδω συμβολικό χαρακτήρα όταν δεν συμβαδίζουν με την ηθική και την Ιστορία του πλανήτη μας...

quote:
<<Δεν διαφωνούμε πως οι ηλικίες που προτείνουν οι επιστήμονες είναι λογικές και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διαφωνούμε στην αντίληψη που θέλει τον Αδάμ «από αρχής χρόνου». Αντίθετα, εγώ αυτό το οποίο θέλω να πω είναι πως το 7513 είναι από τότε που ο άνθρωπος «ξύπνησε», και από πολύ έξυπνο ζώο της φύσης διέλυσε τις ομίχλες μέσα στο μυαλό του και άρχισε να σκέφτεται έχοντας γνώση καλού και κακού, άρχισε να αντιλαμβάνεται τι γίνεται.>>

Υποκειμενικότητες, υποκειμενικότητες και πάλι....
Ο μύθος των πρωτόπλαστων μιλάει για "γέννηση" του ανθρώπου, όχι για αφύπνιση του, αγαπητέ μου.
Μην ερμηνεύουμε το κάθε τι όπως μας βολεύει...

quote:
Τώρα σε αυτό που ρωτάς, η «άμωμη σύλληψη του Ιησού» είναι κυριολεκτική.

Για να το λές αυτό και να το πιστεύεις κιόλας, τι να σου πώ...?
Τα λόγια είναι περιττά.
Κι εμένα η μητέρα μου με συνέλαβε με τον κρίνο.
Είμαι ο Ιησούς Β' κι εκείνη μία Παναγία...?
Όσο για το αν έχω αποδείξεις για αυτό, φέρε μου κι εσύ αποδείξεις οτι ο Ιησούς προήλθε από άμωμη σύλληψη και σου φέρνω κι εγώ μετά για μένα...

quote:
Το όλο οικοδόμημα που έχτισες στηρίζεται στο ότι ο Αδάμ φτιάχθηκε με το που φτιάχθηκε ο κόσμος. Αν κοιτάξουμε την ΠΔ, μάλλον δεν πλάστηκε την πρώτη μέρα ο Αδάμ, αλλά πλάστηκε και χώρια απ’ τα ζώα για να του δωθεί η αξία που του αρμόζει.
Αυτό το οποίο λες είναι σωστό, εάν πάρουμε σαν δεδομένο ότι 6 μέρες = 6 x 24 ώρες, το οποίο είναι ανθρωποκεντρικό και γεωκεντρικό, καθώς το μερόνυχτο έχει 24 ώρες στον δικό μας τον πλανήτη μόνο, και μόνο στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Με άλλα λόγια, η έννοια της μέρας στην περιγραφή της γένεσης, ορίσθηκε με τα μέτρα και τα σταθμά του Δημιουργού, ως μια συγκεκριμένη χρονική ποσότητα στην οποία συνέβη ένα τμήμα της δημιουργίας.

Φίλε μου, έτσι είναι!
Δε μπορώ να δεχθώ δήθεν θεοκεντρικές ημερομηνίες και βλακείες επειδή το ερμηνεύουν οι παπάδες έτσι επειδή τους βολεύει.
Η Αγία Γραφή αναφέρει "ημέρα" κι ως ημέρα θα το δεχθώ.
Αλλιώς, μπορούσε να το αναφέρει σε εκατομμύρια ή χιλιάδες έτη.


In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 16:47:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
WWalker:
«Τι να σου πω ρε κακομοίρη! Λες λες και ξαναλές, και στο κάτω κάτω μόνο μπούρδες είσαι άξιος να λες όταν το θέμα φτάνει στην λογική! Και το ωραίο πιο είναι; Μόλις το απέδειξες! Χάχαχα!!!»

Το ότι μπλέκεσαι με θέματα τα οποία ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ (π.χ. θεολογικού περιεχομένου), το κατανοώ, αλλά το να διατηρείς μια αυτιστική στάση, έ αυτό……ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ….ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ!!!!

Βρε ευφάνταστε WWalker, ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι θέλω σώνει και καλά να απαντώ στις παιδαριώδεις σου ερωτήσεις? Επειδή δηλαδή περιφέρεσαι εσύ σαν τον γυρολόγο με το τρομερό σου….IQ (!), νομίζεις ότι έχουνε όλοι την καούρα σου συνεχώς??

ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ λέω’γω, διότι έτσι όπως πας…..Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!!

WWalker:
«Ναι, την έχεις ξαναπεί αυτή την κοτσάνα πολλές φορές στο παρελθόν για να δικαιολογήσεις την ασχετοσύνη σου σε θέματα λογικής. Μην περιμένεις πάντως άνθρωπο άνω των 8 να την πάρει στα σοβαρά.»

Επειδή ήρθε λοιπόν η ώρα να αποδειχθεί ότι όταν έγραφες τον βαθμό που επέτυχες για το test ΙQ……ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (δηλαδή τον αριθμό 1!!), άντε να σου εξηγήσω σε απλά και….κατανοητά για τον βαθμό σου λόγια του τι εννοώ με αυτά που λέω φίλτατε. Όχι ότι έχω και πολλές ελπίδες να καταλάβεις (πλέον..), αλλά έτσι για την συζήτηση…..

Ο αριθμός π ας πούμε, αν και ανήκει στην μαθηματική ΛΟΓΙΚΗ, ωστόσο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ! Από την άλλη πλευρά όμως, αυτός ο κατά τα άλλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, μας επιτρέπει να διατυπώνουμε περίπλοκες εξισώσεις και υπολογισμούς, οι οποίοι με την σειρά τους επηρεάζουν ΑΜΕΣΑ τον ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ.

Αντιλαμβάνεσαι……κύριε «IQ» την ΑΝΤΙΦΑΣΗ της «λογικής»??

Ετούτο σημαίνει, εάν βάλεις το μυαλουδάκι σου κάποτε να δουλέψει και όχι να αναπαράγει «εξ αποκαλύψεως αλήθειες», ότι οι ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (όπως και ο αριθμός π) που απολαμβάνουνε υποκειμενικό χαρακτήρα δεν συναντιόνται μονάχα στην μεταφυσική σκέψη της οντολογίας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, καθώς ΜΕΣΑ σε αυτό που λέμε και αντιλαμβανόμαστε ως επιστημονική σκέψη ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΓΚΟΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ.

Αντί λοιπόν να χαχανίζεις σαν…χάχας, καλά θα κάνεις να σκέφτεσαι πριν πιάσεις το πληκτρολόγιο, και δη, όταν μπλέκεσαι με θέματα ΛΟΓΙΚΗΣ από την πόρτα της οποίας…….πέρασες και δεν ακούμπησες!!!

WWalker:
«Ουάου!!!! Γουστάρω!!! Διαγωνισμός λογικής: Οικονομολόγος vs Μηχανικού! Εδώ να δεις τι γέλια έχουν να πέσουν!»

Εγώ πάντως (και κάποιοι φίλοι ακόμα..), έχω γελάσει με την καρδιά μου φίλτατε!!

WWalker:
«Γιατί εσύ ουδέποτε διδάχθηκες τι πάει να πει μαθηματική λογική!»

Εάν γνώριζες τα θέματα τα οποία και κακώς εμπλέκεσαι, τότε μάλλον δεν θα έδιδες τόσο παιδαριώδεις και ΑΣΧΕΤΕΣ απαντήσεις. Αναρωτιέμαι, για πόσο καιρό θα δίνουνε στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια πτυχία για…..παπαγαλία!!

WWalker:
«Αν είναι πάνω από 126, θα δεχθώ τον διαγωνισμό. Αν είναι κάτω από 127, τότε τράβα σπίτι σου!»

Σου είπα τι έχει συμβεί: μπέρδεψες ένα ψηφίο παραπάνω!!

Άντε γεια!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 17:17:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κυρίες και κύριοι, ο Schwabe ξαναχτυπά!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 17:23:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
WWalker:
«Ο Θεός του Αβρααμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ» κλαίγονταν τακτικά ο Pascal, για παράδειγμα, όταν άκουγε απόψεις περί αθείας. Άλλοι επέλεξαν τον «ορθόδοξο» τρόπο, της Εκκλησίας.»

Να υπενθυμίσουμε στον διαστρεβλωτή της επιστημονικής κοινότητας, ότι οι απόψεις του Παρακελσου για παράδειγμα για τα θέματα πίστης ήταν οι κάτωθι:

«Είτε αληθινό είναι το αντικείμενο της πίστης σου είτε ψεύτικο, θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Έτσι, εάν πιστεύω στο Άγαλμα του Αγίου Πέτρου αντί στον ίδιο τον Άγιο, τα αποτελέσματα θα είναι ολόιδια με εκείνα που θα είχα εάν πίστευα στον Άγιο Πέτρο.»

Και αυτός όμως, εντάσσεται στους «πιστούς του προσωπικού Θεού», άσχετα εάν ορισμένοι δεν λαμβάνουνε καν υπ’όψιν τους τόσο την εποχή που ετούτοι οι επιστήμονες έζησαν και το περιβάλλον (μεσαίωνας και ανελέητο κυνήγι μαγισσών και «αιρετικών»!) όσο και το ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Θέλει όμως και λίγη αντικειμενική ανάγνωση της ιστορίας…….

WWalker:
«Σε κάθε περίπτωση, αν και το έκανα ήδη, εγώ θα σου επισημάνω ξανά τον μεγάλο αριθμό επιστημόνων, οι οποίοι μας έχουν αφήσει τις απόψεις τους πάνω στο θέμα Θεός, και διαφαίνεται σαφέστατα πως πίστευαν στον Θεό, στον προσωπικό Θεό.»

Αποτελεί ΕΝΑΝ ΜΥΘΟ. Οι περισσότεροι, προσπάθησαν μέσα από τα συγγράμματα τους να δώσουνε τις απαντήσεις τους. Σήμερα δε, το ποσοστό αυτό είναι διαρκώς σε φθίνουσα πορεία……

WWalker:
«Τώρα κατά τα άλλα, εγώ να επισημάνω πως το 1980 οι απανταχού βιολόγοι και γενετιστές μαζεύτηκαν, τα βάλανε κάτω και τα κουβεντιάσανε τα περί εξέλιξης, και αποφανθήκανε πως η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου είναι αντεπιστημονική.»

Ένα ακόμα μύθευμα. Μήπως μαζεύτηκαν τίποτα…….Christian Think Tank βιολόγοι?? Στοιχεία παρακαλώ!

WWalker:
«Περίεργο δεν νομίζεις; Καταφέραμε να βρούμε πως το σύμπαν χώραγε στην τσέπη μας κάποτε, κι όμως, για το πως προέκυψαν οι νόμοι της φύσης δεν έχουμε πει κουβέντα.»

Τίποτα δεν βρήκαμε ακόμα! Η επιστήμη στο θέμα αυτό (και όχι μόνο) βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Ο δρόμος μεγάλος ακόμα. Επομένως, ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε δεν μπορεί να το καπηλεύεται ο κάθε εσχατολάγνος.

WWalker:
«Πάντως βασικό σημείο του Χριστιανισμού είναι πως ο Θεός είναι ένας και στην θέση του δεν πρέπει να βάζουμε κανέναν, πόσο μάλλον έναν απλό άνθρωπο επειδή η φύση τον προίκισσε παραπάνω απ'τους άλλους.»

Στην ακατάληπτη και παντελώς ατεκμηρίωτη και παράλογη χριστιανική άποψη, ο Θεός είναι…..ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ!!!!!!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά μιλάνε ουσιαστικά για την αποδοχή και «ύπαρξη» ενός όντος του οποίου η ύπαρξη θα παραμείνει ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ εφόσον……προηγείται της ίδιας της γνώσης!!!!

Με άλλα λόγια, ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΟΞΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. Αυτό είναι το…..βασικό σημείο του χριστιανισμού!!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 17:33:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για να καταλάβουμε πόσο «βάση» έχουνε οι φαντασιώσεις του φίλτατου WWalker για την «βεβαιότητα» περί του τι εστί θεός κατά τις αναπόδεικτες απόψεις του, ας δούμε ένα σενάριο που έχω παραθέσει και παλαιότερα, ώστε να γίνει αντιληπτό το…επίπεδο πάνω στο οποίο εδράζονται τέτοιου είδους δοξασίες του «ΘΑ»!

Ας δούμε λοιπόν τα τεκμήρια της ιστορικότητας του….ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!!!

Υπάρχουν κάποιοι κακεντρεχείς νεοεποχιτες (κυρίως οπαδοί του Μπατμαν) που αρνουνται την ιστορικότητα του Σούπερμαν! Για να δούμε λοιπόν τις ιστορικές μαρτυρίες που βεβαιώνουν ότι ο Σούπερμαν υπήρξε!!

1) Το βεβαιώνουν τοσα άτομα που τον ειδαν να σωζει κόσμο απο διάφορα ατυχήματα.

2) Υπαρχει πλουσια αναφορά στα κόμικς τη DC που βεβαιώνει την ύπαρξη του.

3) Τόσο η Λανα Λαγκ οσο και η Λοις Λειν ειχαν μακροχρόνια σχέση μαζι του.

4) Υπάρχει στον τηλεφωνικό κατάλογο της Νεας Υορκης το όνομα Κλαρκ Κεντ, οπως υπάρχει και στο δημοτολόγιο του Τεξας οπου γεννήθηκε.

5) Οι επιστήμονες παρατήρησαν ενα άστρο να καταστρέφεται και να γίνεται σούπερ νοβα, διχως αμφιβολία το αστρο αυτο ηταν ο Κρυπτον.

6) Έχουν βρεθει μετεωρίτες με μεταλλικό υλικό, αρα δεν μπορούν οι επιστήμονες να αποκλείσουν την ύπαρξη κρυπτωνιτη.

7) Οι γραφές της DC λενε οτι εζησε στη Μητρόπολη. Πράγματι, ακόμα και σήμερα, η Νεα Υορκη λεμε οτι ειναι μια μεγαλη μητρόπολη.

8 ) Ακόμα και ο ιδιος ο Μπατμαν εχει συνεργαστεί μαζι του, οπως και πληθώρα άλλων υπερηρωων.

9) Σε μια ταινια του, ο Σουπερμαν προκαλεί πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό. Πράγματι, οι συνομιλίες για αυτο το θεμα ειναι σε καλο δρομο, ενω εξαιτίας του αποσοβήθηκε και η κρίση των πυραυλων το 61.

10) Τόσος κόσμος διαβαζει βιβλια του, βλεπει ταινιες του, αγοραζει αναμνηστικά του, ακομη και τη στολη του, τι κέρδος εχουν να πουν ψέματα? Η μήπως αυτο που πιστεύουν ειναι ενα ψέμα?

11) Κάποιοι λενε οτι δεν υπάρχουν αναφορές των ιστορικών της περιόδου. Αυτο δεν ειναι αλήθεια, υπαρχουν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οπως "Ο Σουπερμαν απο την Παρασκευή σε ολες τις αίθουσες κινηματογράφων", "Ο Σουπερμαν εβγαλε 2 εκατομυρρια δολάρια το πρωτο σαββατοκύριακο στο Λος Αντζελες" και αλλες σύγχρονες ιστορικες παραπομπές.

12) Ο ιδιος ο Σουπερμαν ειχε πει οτι οι άνθρωποι θα τον απορρίψουν και δεν θα τον θέλουν, αλλα την ωρα της ανάγκης τους θα τον ξαναθυμηθούν.

13) Ακόμα και σήμερα λεμε "αυτο ειναι ακατορθωτο, μονο ο Σουπερμαν μπορει να το κανει"

14) Ο Νίτσε ειχε προφητεύσει τον ερχομό του Σούπερμαν (υπερανθρωπου) πολύ πριν τη γέννηση του. Μάλιστα, ειχε προβλέψει και τον τοπο καταγωγής του, αφου ειπε οτι δεν θα ειναι αρχικά φανερός (Κρυπτων).

15) Σε μια ελληνική ταινια της εποχης αναφέρονται οι σουπερμαντολινες, φάρμακα που κάνουν κάποιον Σουπερμαν για λίγο.

Αυτά για τον Λόγο περί του τι εστί Θεός και «γνώση», καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μετατραπεί από ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ σε ΓΟΝΥΠΕΤΗ ΠΙΣΤΟ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nikostheater
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
332 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 17:49:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nikostheater  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο αριθμός π ας πούμε, αν και ανήκει στην μαθηματική ΛΟΓΙΚΗ, ωστόσο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ! Από την άλλη πλευρά όμως, αυτός ο κατά τα άλλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, μας επιτρέπει να διατυπώνουμε περίπλοκες εξισώσεις και υπολογισμούς, οι οποίοι με την σειρά τους επηρεάζουν ΑΜΕΣΑ τον ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ.

Πως ενας αριθμος που ειναι ανυπαρκτος χρησιμοποιειται;πως ανακαλυπτονται ψηφια του συνεχεια τοτε;πως ανακαλυφθηκε;
Τωρα τι να πω..δεν ειμαι μαθηματικη διανοια,αλλα τουλαχιστον τον αριθμο π τον ξερω και τον εχω συναντησει ουκ ολιγες φορες..ειδες τι μαθαινει κα νεις..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 17:50:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Schwabe, οπότε μπορούμε να θεοποιήσουμε και τον Σούπερμαν, όπως τον Ιησού.
Η "υπεράνθρωπη" δράση και των 2 είναι πιθανή,σωστά....?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 18:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και για να καταλάβουμε πόσο «βάση» έχουνε οι φαντασιώσεις του φίλτατου WWalker για την «βεβαιότητα» περί του τι εστί θεός κατά τις αναπόδεικτες απόψεις του, ας δούμε ένα σενάριο που έχω παραθέσει και παλαιότερα, ώστε να γίνει αντιληπτό το…επίπεδο πάνω στο οποίο εδράζονται τέτοιου είδους δοξασίες του «ΘΑ»!

1)...15)

Αυτά για τον Λόγο περί του τι εστί Θεός και «γνώση», καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μετατραπεί από ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ σε ΓΟΝΥΠΕΤΗ ΠΙΣΤΟ.


Schwabe, δικαιολόγησέ μου το εξής (το βρήκα μέσα σε ένα βιβλίο του Hawking):

Η ανακάλυψη της διαστολής του Σύμπαντος από τον Edwin Hubble το 1929 ανέτρεψε άρδην τους όρους της συζήτησης περί της αρχής του σύμπαντος. Ξεκινώντας κανείς από την σημερινή αντίληψη περί γαλαξιών και επιστρέφοντας στο παρελθόν, μπορεί να δει ότι όλοι οι γαλαξίες θα έπρεπε κάποια στιγμή, μεταξύ δέκα και είκοσι δισεκατομμυρίων ετών, να βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο. Τη στιγμή αυτή, στην ανωμαλία που ονομάζεται μεγάλη έκρηξη απειρίζονται η πυκνότητα του σύμπαντος και η καμπυλότητα του χωροχρόνου. Σε αυτές τις συνθήκες, όλοι οι γνωστοί νόμοι της φυσικής καταρρέουν. Το γεγονός είναι καταστροφικό για την ίδια την επιστήμη, εφόσον σημαίνει ότι αδυνατεί από μόνη της να προβλέψει πως άρχισε το σύμπαν Συνεπώς, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαγάγει η επιστήμη είναι το εξής: το σύμπαν είναι όπως είναι διότι στο παρελθόν ήταν όπως ήταν. Η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει γιατί το σύμπαν ήταν όπως ήταν μετά την Μεγάλη Έκρηξη.

Σαν να μην ισχύουν οι νόμοι τησ φύσης όπως τους ξέρουμε κατά την μεγάλη έκρηξη ή μου φαίνεται εμένα; Μάλλον σαν να έγινε μια επέμβαση από πάνω, δεν νομίζεις;
Επιστημονικά τεκμήρια παρακαλώ.

Θα επανέλθω στα υπόλοιπα που λες σε λίγο.

Edited by - WWalker on 08/08/2005 18:40:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 18:50:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πως ενας αριθμος που ειναι ανυπαρκτος χρησιμοποιειται;πως ανακαλυπτονται ψηφια του συνεχεια τοτε;πως ανακαλυφθηκε;
Τωρα τι να πω..δεν ειμαι μαθηματικη διανοια,αλλα τουλαχιστον τον αριθμο π τον ξερω και τον εχω συναντησει ουκ ολιγες φορες..ειδες τι μαθαινει κα νεις..

Θεώρησέ τα ως μυθεύματα αυτά που ανέφερε, και πιάσε το θέμα μόνος σου καλύτερα. Με δαύτον δεν θα βγάλεις άκρη.

quote:
WWalker:
«Αν είναι πάνω από 126, θα δεχθώ τον διαγωνισμό. Αν είναι κάτω από 127, τότε τράβα σπίτι σου!»

Σου είπα τι έχει συμβεί: μπέρδεψες ένα ψηφίο παραπάνω!!

Άντε γεια!


Αν IQ > 126 δέχομαι τον διαγωνισμό. Δηλαδή επιτρέπονται τιμές 127,128,129...
Αν IQ < 127, δεν δέχομαι τον διαγωνισμό. Δηλαδή τιμές 126,125,124...

Νομίζω πως μάλλον δεν τα παραχωράει το μυαλό σου αυτά έτσι;

Κοίταξε να δεις αγαπητέ φίλε Schwabe, το να κάθομαι να σε ακούω να με προσβάλλεις και να με βρίζεις εγώ το θεωρώ άσκοπο. Τόσο το να με προσβάλλεις με χαρακτηρισμούς που δεν σε τιμούν σαν άνθρωπο, όσο και το να με απειλείς πως διαθέτεις πολλές ακόμα προσβολές στο πλούσιο λεξιλόγιό σου όπως έκανες μερικά posts πριν, πίστεψέ με εμένα δεν με αγγίζει στο ελάχιστο. Αντίθετα μάλιστα, ειδικά το δεύτερο, δίνει την εντύπωση σε έναν αμερόληπτο κριτή πως έχεις προπονηθεί στις προσβολές, πράγμα το οποίο –κατ’ εμέ πάντα- δεν σε τιμάει σαν άνθρωπο, ούτε σαν οικογενειάρχη. Πρωταθλητισμό στα μπινελίκια ο καθένας μπορεί να κάνει εξάλλου.

Τώρα εγώ σου επεσήμανα πως η λογική σου δεν είναι επαρκώς εξασκημένη. Βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο, και εξάλλου είναι εμφανές από τα περισσότερα από τα επιχειρήματά σου. Τώρα το να με βρίζεις εμένα επειδή σου το επισημαίνω, από την μια το θεωρώ ανεπίτρεπτο, γιατί εγώ δεν σου φταίω σε τίποτα που δεν αφιέρωσες αρκετό χρόνο από την ζωή σου στο να οξύνεις το εργαλείο αυτό με το οποίο σε προίκισε η φύση, και από την άλλη με επιβεβαιώνει σε αυτό που λέω, γιατί ένας λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν πιο σοβαρά την ανικανότητά του να απαντήσει σε ένα ερώτημα στο οποίο όλοι οι υπόλοιποι απάντησαν (και δεν ήταν και διδάκτορες κιόλας αυτοί που απάντησαν), ασχέτως αν το ερώτημα ήταν δύσκολο ή όχι. Σε τελική ανάλυση, με βερμπαλισμούς και λασπολογία προς τον συνομιλητή σου το μόνο το οποίο καταφέρνεις είναι να διαταράσσεις την ψυχική σου ηρεμία. Εμένα να με αγγίξεις λίγο δύσκολο το βλέπω, γιατί ούτε σε γνωρίζω προσωπικά για να ξέρω αν το άτομο που με βρίζει είναι άτομο περιοπής, ούτε εσύ με γνωρίζεις, ώστε να μπορώ να δικαιολογήσω τα συμπεράσματά σου για εμένα.
Εγώ πάντως επιλέγω να μην συνεχίσω να συζητώ μαζί σου, γιατί έχεις μια μοναδική ικανότητα να με προσβάλλεις σαν συνομιλητή σου, κάνοντας χρήση αθέμιτων μέσων. Δεν θα παραπονεθώ όμως σε εσένα, γιατί παρατηρώ πως δεν είμαι ο μόνος με τον οποίο επιλέγεις να τσακώνεσαι. Τώρα από εκεί και πέρα, με σεβασμό μπροστά σε όλα όσα έχεις καταφέρει ως τώρα, στην επιτυχία που έχεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, θα σου προτείνω να σκεφτείς σοβαρά και ανεξάρτητα από το αν σου το λέω εγώ, να ασχοληθείς με το αντικείμενο της λογικής περισσότερο. Μπορεί να καλλιεργηθεί, και ειδικά εσένα που έχεις δείξει πως την σέβεσαι και την εκτιμάς, θα έπρεπε η ιδέα να σε συναρπάζει. Εγώ θα σου προτείνω, αν βεβαίως έχεις τον ανάλογο χρόνο, να ασχοληθείς με σχετική βιβλιογραφία, αν είναι δυνατόν να κάνεις κατατακτήριες για κάποιο από τα τμήματα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου (εξάλλου δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά σαν σχολές). Θα έχεις έτσι την δυνατότητα τόσο να οξύνεις την λογική σου, όσο και να ασχοληθείς (σε μικρό βαθμό βέβαια) με τις επιστήμες που βασίζονται στα μαθηματικά, οι οποίες τόσο σου αρέσουν και τόσο σε συναρπάζουν. Εγώ στην θέση σου, θα άρπαζα την ευκαιρία και θα πήγαινα.

Τώρα, μιας και μας έχεις δείξει πως είσαι ακούραστος και δεν το βάζεις κάτω εύκολα, ακόμα καλύτερο θα ήταν να κάνεις κατατακτήριες για την σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών, του ΕΜΠ, η οποία είναι κυριολεκτικά το όνειρο κάθε ανθρώπου που τρέφει σεβασμό προς τις φυσικές επιστήμες και έχει όλη την διάθεση να χαθεί μέσα σε έναν κόσμο ιδεών, διανοημάτων, και φαντασίας. Εγώ προσωπικά μπορεί και να το επιδιώξω να παρακολουθήσω μαθήματα από το συγκεκριμένο τμήμα, αν όλα πάνε κατ’ ευχή και τα σχέδιά μου για το μέλλον δεν αποδειχθούν άκαρπα. Είναι ζόρικη σχολή, αλλά πιστεύω θα την καταευχαριστηθείς, μιας και μας έχεις αποδείξει στο παρελθόν πόσο σε συναρπάζουν οι επιστήμες.

Αυτά, εγώ να σου ευχηθώ καλή συνέχεια, καλά να τα περνάς, να με συγχωρείς και εμένα όπου σε αδίκησα ή έγινα πολύ σκληρός μαζί σου, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου, την οικογένειά σου και να ευδοκιμείς πάντα στην ζωή σου. Τώρα την συμβουλή μου αν θέλεις την παίρνεις στα σοβαρά όπως πρέπει να κάνεις, ή την απορρίπτεις. Μπορεί όμως κάποια στιγμή στο μέλλον να με ευγνωμονείς, εμένα τον απρόσωπο συνομιλητή που δεν σε ξέρει και δεν τον ξέρεις (και θα με ευγνωμονείς αν ακολουθήσεις την συμβουλή μου!)

Την απάντησή σου για το ότι οι νόμοι της φύσης μετά το Big Bang καταρρίπτονται, δεν θα την σχολιάσω, εξάλλου δεν θα χωράει και πολύ σχολιασμό.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 19:04:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
WWalker:
«Τώρα κατά τα άλλα, εγώ να επισημάνω πως το 1980 οι απανταχού βιολόγοι και γενετιστές μαζεύτηκαν, τα βάλανε κάτω και τα κουβεντιάσανε τα περί εξέλιξης, και αποφανθήκανε πως η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου είναι αντεπιστημονική. Πιστεύουν πως ο δρόμος είναι η εξέλιξη, αλλά η θεωρία της Εξέλιξης στην μορφή που βρίσκεται δεν τους εκφράζει.
Κατά συνέπεια τυπικά δεν υπάρχει θεωρία επιστημονική περί της εξέλιξης, και μιλάμε μόνο για προσωπικά πιστεύω των επιστημόνων. Μάλλον δικαιολογημένα τα προσωπικά τους πιστεύω περί εξέλιξης.

»

Ένα ακόμα μύθευμα. Μήπως μαζεύτηκαν τίποτα…….Christian Think Tank βιολόγοι?? Στοιχεία παρακαλώ!


http://www.pathlights.com/ce_encyclopedia/20hist12.htm
http://dim.com/~jambo/evolution/lewin.html

Satisfied mr. Biology think tank?

PS: παρέλειψες (σκόπιμα μάλλον) ένα τμήμα της παραγράφου μου που είναι πολύ σημαντικό. Το ξαναέβαλα στο quote και με bold μάλιστα για να φαίνεται.

Edited by - WWalker on 08/08/2005 19:05:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 15 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy