ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Υπάρχει Θεός;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 15
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 09:39:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ψηλες δες και εδω

http://www.bibles.gr/genesis01.htm

http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/FilePD1/Genesis.htm

http://www.holybible.gr/bambas/palaia/genesis/genesis_1.htm


από περίπου 11.100 για παλαια διαθηκη. (0,07 δευτερόλεπτα)
μεσο google

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 10:02:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά δεν ντρέπεστε;! Τι λόγια είναι αυτά;!

Χρησιμοποιείστε την Γένεση που υπάρχει στο internet ως κοινή αναφορά για να μην υπάρχουν διαφωνίες.
http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/old_testament/index1.html


Εξ άλλου αυτά τα έχουμε ξαναπεί και άκρη δεν έχουμε βγάλει.

Σύμφωνα με τις σημερινές μας γνώσεις από την αστρονομία και την αστροφυσική, δεν μπορεί να δημιουργήθηκε πρώτα το φως και μετά ο ήλιος ή γενικά τα άστρα (ακόμα και τα νεφελώματα που εκπέμπουν φως έχουν μέσα τους νεαρά άστρα που το εκπέμπουν).
Ούτε μπορεί να δημιουργήθηκε πρώτα η γη (αλήθεια τι σημαίνει αόρατος και ακατασκεύαστος;) και μετά ο ήλιος και τα υπόλοιπα άστρα.

Οπότε αυτός που έγραψε την Γένεση απλώς δεν είχε τις γνώσεις που έχουμε σήμερα για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και έγραψε αυτά που ο ίδιος πίστευε και με την σειρά που ο ίδιος πίστευε ότι δημιουργήθηκαν.

Οι συγκεκριμένες γνώσεις νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα απορριφθούν στο μέλλον, καθώς ακόμα και σήμερα μπορούμε με τα μεγάλα τηλεσκόπια να παρακολουθήσουμε την γέννηση νέων ήλιων και νέων ηλιακών συστημάτων.'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 09/08/2005 10:05:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 10:30:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οπότε αυτός που έγραψε την Γένεση απλώς δεν είχε τις γνώσεις που έχουμε σήμερα για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και έγραψε αυτά που ο ίδιος πίστευε και με την σειρά που ο ίδιος πίστευε ότι δημιουργήθηκαν.

Ostria, δεν είναι εύκολο να έχει τέτοιες γνώσεις ένας απλός ψαράς ή γιδοβοσκός, καλή μου!
Ούτε το παπαδαριό που επιλήφθηκε την "Αγία Γραφή" (ξέρεις, κάτι καλά παιδιά από παλιά ) είχαν τη νοημοσύνη να σκεφτούν κάποια πράγματα ή να εξαφανίσουν τις αντιφάσεις που άφησαν από τη κοπτική-ραπτική...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 11:03:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ostria, δεν είναι εύκολο να έχει τέτοιες γνώσεις ένας απλός ψαράς ή γιδοβοσκός, καλή μου!
Ούτε το παπαδαριό που επιλήφθηκε την "Αγία Γραφή" (ξέρεις, κάτι καλά παιδιά από παλιά ) είχαν τη νοημοσύνη να σκεφτούν κάποια πράγματα ή να εξαφανίσουν τις αντιφάσεις που άφησαν από τη κοπτική-ραπτική...

Αγαπητέ Incubus, κανείς δεν είχε αυτές τις γνώσεις τότε.
Κάποιοι απλώς ψιλιάζονταν πώς περίπου έχουν τα πράγματα. Αλλά όπως και να το κάνουμε άλλο το τότε και άλλο το σήμερα.
Θεωρώ τουλάχιστον άνευ ουσίας να προσπαθούμε να φέρνουμε τις απόψεις των αρχαιότερων στο σήμερα και να προσπαθούμε τις στηρίξουμε με τα σημερινά δεδομένα.

quote:
Βρήκα κάτι το ωραίο και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

"Η Δαρβίνεια θρησκεία

Ένας Κινέζος παλαιοντολόγος καθηγητής διδάσκει σε διαλέξεις του ανά τον κόσμο ότι τα σύγχρονα ευρήματα μεταξύ των απολιθωμάτων έρχονται σε αντίθεση με την Δαρβίνεια θεωρία της εξέλιξης των ειδών.
Ο λόγος είναι ότι οι βασικές κατηγορίες ζώων εμφανίζονται, ως απολιθώματα στους βράχους, ξαφνικά και σε μία σχετικά σύντομη χρονική περίοδο, αντί να εξελίσσονται προοδευτικά από ένα κοινό πρόγονο, όπως ισχυρίζεται η Δαρβίνεια θεωρία.
Όταν τα συμπεράσματα του Κινέζου καθηγητή αναστατώνουν τους θιασώτες της Θεωρίας της Εξέλιξης στην Αμερική, αυτός ανταπαντά, σε τόνο ελαφρά ειρωνικό: «Στην Κίνα μπορούμε να αμφισβητούμε τον Δαρβίνο αλλά ποτέ την κυβέρνηση. Στην Αμερική, μπορείτε να αμφισβητείτε την κυβέρνηση, αλλά ποτέ τον Δαρβίνο».Ψηλέ ο κινέζος έχει δίκιο ως προς το εξής. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί σποραδικά μόνο απολιθώματα της προκαβρίου περιόδου, (δηλαδή πριν από την κάμβριο που ξεκινάει πριν από 600εκ χρόνια). Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται και για αυτή την περίοδο και έχουμε νέα εύρηματα.
Από κει και πέρα στην κάμβριο, έχουμε βρει πολλά απολιθώματα και όντως η εξέλιξη των ειδών φαίνεται να είναι αρκετά γρήγορη (γρήγορη σε σχέση με τον γεωλογικό χρόνο εννοείται).
Αυτό δεν σημαίνει ότι καταρρίπτεται η θεωρία του Δαρβίνου στην ουσία της.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 11:13:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό δεν σημαίνει ότι καταρρίπτεται η θεωρία του Δαρβίνου στην ουσία της.

Όντως.
Απλώς χρειάζεται επαναδιατύπωσή της, βασισμένη στα καινούρια δεδομένα. Αυτό λένε οι περισσότεροι γενετιστές σήμερα, ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι μεν σωστή ως προς την άποψή της για το πως φτάσαμε στον άνθρωπο, αλλά πάσχει από μαθηματικής απόψεως, γι'αυτό χρειάζεται να βάλουν κάτω όλα τα δεδομένα της εξέλιξης και να την επαναδιατυπώσουν.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 11:22:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Schwabe:

quote:
WWalker:
«Εγώ μάλλον επέλεξα τον Χριστιανισμό επειδή αυτός με μεγάλωσε και με διαμόρφωσε. Όπως σου είπα παλαιότερα, μάλλον αν είχα γεννηθεί σε άλλη χώρα, θα επέλεγα να ακολουθώ την επίσημη θρησκεία της χώρας (εκτός βέβαια και αν η χώρα είναι αθειστική όπως η παλιές σοβιετικές δημοκρατίες, οπότε θα επέλεγα με βάση τις ρίζες μου).»

Σε συγχαίρω αγαπητέ για την ομολογουμένος ειλικρινή σου απάντηση! Μακάρι, να είχανε και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα αυτό το θάρρος, να παραδεχθούνε ότι τελικά έγιναν αυτό που τους είπανε από μικρά παιδιά ότι είναι σωστό και «αληθινό».

Βλέπεις, η συνήθεια και η παράδοση ομοιάζουνε εκπληκτικά.

Οι άνθρωποι είναι τόσο χριστιανοί βιωματικά, όσο και οι μουσουλμάνοι των εύπορων περιοχών της Κωνσταντινούπολης σήμερα. Και οι μεν και οι δε, μιας και απολαμβάνουνε μια Α ποιότητα ζωής και έχουνε την επιλογή στην γνώση και την ιστορική ανάγνωση, είναι από συνήθεια «πιστοί» ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.

Και όπως λες και εσύ, το πιο πιθανό είναι ότι εάν είχες γεννηθεί σε μια άλλη χώρα, τότε μάλλον θα ακολουθούσες τις εκάστοτε τοπικές συνήθειες και παραδόσεις. Έτσι, θα είχαμε έναν εξίσου «πιστό» μουσουλμάνο σήμερα, όπως και πιθανότατα έναν εξίσου θερμό Βουδιστή στην θέση ενός «Απολογητή» για παράδειγμα.

Αυτά, καλά θα κάνει να τα ακούει και ο φίλτατος Ψηλός. Έτσι, για να ακούει και πως το βλέπει ένας αντικειμενικά σκεπτόμενος πιστός το όλο θέμα………

Και πάλι, εύγε για την ειλικρίνεια σου!


Εγώ είμαι αντικειμενικά σκεπτόμενος; Μωρέ μπράβο μου!

Με συγχαίρει ο Schwabe, τώρα καλό είναι αυτό ή κακό;

Τέλος πάντων, αυτό το οποίω θέλω να πω είναι πως σε κάθε περίπτωση θα ακολουθούσα μια θρησκεία, καθώς αυτό με εκφράζει, και ικανοποιεί τα ερωτηματικά μου σε σχέση με αυτά τα οποία δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη.
Τώρα ειδικά για τον Χριστιανισμό, εγώ τις απαντήσεις μου της έχω πάρει αρκετά χρόνια τώρα.

Incubus:

quote:
WWalker, μιάς κι οι 2 μας, αν κι εσύ πιστεύεις στο Θεό κι εγώ όχι και διαφέρουμε σε αυτό, έχουμε πιστεύω ένα καλό επίπεδο διαλόγου κι επικοινωνίας, πως το καταλαβαίνεις το κόλλημα κάποιου να με παίρνει κατά πόδας και να με ζαλίζει ενώ του έχω πεί ξεκάθαρα οτι απαξιώ να κάνω διάλογο μαζί του...?
Και το επιθετικό του στύλ δεν δείχνει κακή βούληση ενώ δεν ασχολούμαι καν μαζί του?
Τι να κάνω μετά κι εγώ ο άμοιρος?

Incubus, το ίδιο κόλλημα έχω και γω με κάποιον εδώ μέσα. Προσπαθώ να κρατήσω ένα στοιχειώδες επίπεδο καλής θέλησης και ανθρώπινης επικοινωνίας με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά δεν τα καταφέρνω. Ωστόσο με τα υπόλοιπα πρόσωπα κάτι γίνεται. Εσύ πως το εξηγείς αυτό;

Edited by - WWalker on 09/08/2005 11:39:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 11:41:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
WWalker, τι να σου πώ?
Εγώ με το άτομο που εννοείς τα πάω μία χαρά και βλέπω οτι πάντα μιλάει με επιχειρήματα και τα λεγόμενα του με εκφράζουν και τα βρίσκω λογικά.
Με σένα μπορεί στο θέμα του Θεού και της θρησκείας σου να διαφέρουμε ριζικά αλλά ομολογώ πως πάντα φέρνεις επιχειρήματα στο κάθε τι που μου ανταπαντάς και για αυτό σε παραδέχομαι ως συνομιλητή μου.
Από την άλλη εγώ έχω δεχθεί τόσες επικρίσεις από το άτομο που ασχολείται μαζί μου και τόσα αρνητικά σχόλια που αρχίζω και γελάω με όλα αυτά...
Είδες τι μπορεί να κάνουν οι κακές παρέες που κάνουν μερικά άτομα φανατικά...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 13:26:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γηγενή,
Ας ξαναπάρουμε τα πράγματα από την αρχή, διότι έχω την εντύπωση ότι έχεις παρανοήσει αρκετά πράγματα.
Δείγμα αυτής της παρανόησης είναι επίσης αυτό περί παρανοϊκού που είπες, χωρίς εγώ να σε έχω αποκαλέσει ποτέ παρανοϊκό.
Άλλο να παρανοεί κάτι κάποιος και άλλο να είναι παρανοϊκός.

Εντάξει εως εδώ, ξεκαθαρίστηκε το θέμα;;;;

Εγώ έθεσα μια ερώτηση σε εσένα και στον Dying_Incubus για το σε ποια γη αναφέρεται ο Δημιουργός κατά την πρώτη ημέρα δημιουργίας;;; Είπα πως η διάρκεια της ημέρας από πλανήτη σε πλανήτη διαφέρει, σωστά;;

Εσύ μου απάντησες πως αναφέρεται στον πλανήτη Γη και μου είπες πως τον ήλιο το δημιούργησε την τέταρτη ημέρα. Οπότε, μόνο από την τέταρτη ημέρα θα μπορούσαμε, εμείς οι λογικοί άνθρωποι, να αρχίσουμε να μετράμε τη διάρκεια της ημέρας με τα δικά μας γήινα δεδομένα (24 ώρες), εντάξει έως εδώ;;

Έλλα όμως που ο Δημιουργός δημιούργησε το φως και την πρώτη ημέρα!!!
Ε αυτή η ημέρα λοιπόν πόσο διήρκησε, εφόσον τον γνωστό μας ήλιο, του δικού μας συστήματος, τον δημιούργησε την τέταρτη ημέρα, όπως λες και εσύ;;;

Ελπίζω, για μια φορά, να καταλάβεις αυτό που σε ρωτάω και να προσπαθήσεις να μου δώσεις μια συγκροτημένη απάντηση, αν μπορείς φυσικά. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις την απάντηση, οπότε μπορείς να πεις δεν γνωρίζω και είναι προτιμότερο από το να οδηγείς τη συζήτηση αλλού.

Φιλικά όπως πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 13:38:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όστρια
Από κει και πέρα στην κάμβριο, έχουμε βρει πολλά απολιθώματα και όντως η εξέλιξη των ειδών φαίνεται να είναι αρκετά γρήγορη (γρήγορη σε σχέση με τον γεωλογικό χρόνο εννοείται).
Αυτό δεν σημαίνει ότι καταρρίπτεται η θεωρία του Δαρβίνου στην ουσία της.

Συμφωνώ μαζί σου.
Κανείς και τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην έρευνα και στην πρόοδο των επιστημών.
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ορισμένοι, αναξάρτητα μόρφωσης, τη θεωρία του Δαρβίνου, χωρίς να την γνωρίζουν καν, την έχουν κάνει σημαία και σπαθί τους στον αγώνα τους κατά των κοσμοθεωριών των θρησκειών.

Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως οι Θρήσκοι (συγχώρα με για τον όρο, δεν μου αρέσει αλλά είναι ο ποιο εύχρηστος αυτή τη στιγμή), έχουν μια στάση πιο ήπια απέναντι στη θεωρια του Δαρβίνου.
Αντίθετα όμως, όσοι πολεμούν το Χριστιανισμό ή και γενικότερα τις θρησκείες, το κάνουν με μια ιδιαίτερη λύσσα θαρείς και τους ανέθεσε κανείς να να αφυπνήσουν το ποίμνιο πάση θυσία!


Φιλικά όπως πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 14:18:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

<<Γηγενή,
Ας ξαναπάρουμε τα πράγματα από την αρχή, διότι έχω την εντύπωση ότι έχεις παρανοήσει αρκετά πράγματα.
Δείγμα αυτής της παρανόησης είναι επίσης αυτό περί παρανοϊκού που είπες, χωρίς εγώ να σε έχω αποκαλέσει ποτέ παρανοϊκό.
Άλλο να παρανοεί κάτι κάποιος και άλλο να είναι παρανοϊκός.

Εντάξει εως εδώ, ξεκαθαρίστηκε το θέμα;;;;>>

δεν ξεκαθαριστηκε τιποτα παρα μονο οτι εισαι η λακης η δεν ξερεις την σωστη χρηση της γλωσσας της πατριδας σου

και εξηγουμε λακης εισαι αν ξερεις την χρηση της γλωσσας αλλα δεν ζητας συγνωμη για οτι εγινε χτες

στην αλλη περιπτωση πρεπει να μαθεις οτι οταν εγω πω σε εσενα οτι κανεις μ@λ@κιες σε λεω εμεσα μ@λ@κ@
οταν λεω οτι παρανοιεις σε λεω παρανοικο
το καταλαβες τωρα;;;;

ας δουμε και την ερωτηση που εκανες


<<Για πες μας λοιπόν, όταν ο Θεός έπλασε τον κόσμο, την πρώτη ημέρα, σε ποιον πλανήτη (γη) είχε αράξει και ποιον ήλιο (φως) έβλεπε;;;
Όχι τίποτα άλλο αλλά, μιας που μας έχεις πρήξει με το 24ωρο, πιστεύω να ξέρεις ότι η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας (όπως και του έτους) διαφέρει από πλανήτη σε πλανήτη, έτσι;;

Για συμβουλέψου λοιπόν τη Βίβλο και διαφώτισε και εμάς;;

****Στην ερώτησή μου μπορεί να απαντήσει και ο Γηγενής, αν θέλει φυσικά>>


απαντηση
συμφωνα με την βιβλο το ιερο σας αλαθαστο βιβλιο ηπαρχει μονο η γη
τα αστρα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο φωτεινα σημεια στον ουρανο που βοηθανε τον ανθρωπο να μετρα τα χρονια
η κατασκευη του ηλιου του μεγαλυτερου σωματος απο οσα ειναι στο ουρανιο στερεωμα (συμφωνα παντα με την βιβλο)
και της σεληνης που ειναι το αμεσως επομενο σε μεγεθος(συμφωνα με τη νβιβλο)φτιαχτικαν την τεταρτη μερα της δημιουργιας
αρα ο γιαχβε εκατσε στην γη μας αφου δεν υπαρχει αλλος πλανητης(συμφωνα με την βιβλο)

τωρα ποιο φως εβλεπε αυτο ηταν ενα αχνο φως το οποιο μπορουμε να το παρομοιασουμε με το φως που εχει καποιο νεφελωμα(συμφωνα με την βιβλο)

αυτη ηταν η αρχικη σου ερωτηση και αυτη ηταν η απαντηση που ελαβες

στην συνεχεια ειπες


<<Κοίτα να δεις που λέει τέτοια πράγματα η Βίβλος και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.>>

<<Βρε Γηγενή, μπας και χρησιμοποιείς καμιά Βίβλο εκδόσεων Σβάμπε;;; εκτός και έχεις κάνει και μια νεώτερη έκδοση δική σου;;;
****Αν τον ήλιο τον έκανε την τέταρτη ημέρα, τότε το φως που αναφέρει την πρώτη ημέρα, μάλλον θα πρόκειται για καμιά λάμπα πετρελαίου που τη χρησιμοποίησε για να βλέπει ο δόλιος ε;; έτσι τα γράφει η βίβλος σου;;>>

αυτη η απαντηση δειχνει οτι εσυ πιστευεις οτι εφτιαξε τον ηλιο την πρωτη μερα και για να με αποστομοσεις μου το δειχνεις κιολας


ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α¢

1 ΕΝ αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην. 2 η δε γη ην αόρατος και ακατασκεύαστος, και σκότος επάνω της αβύσσου, και πνεύμα Θεού επεφέρετο επάνω του ύδατος. 3 και είπεν ο Θεός· γενηθήτω φως· και εγένετο φως. 4 και είδεν ο Θεός το φως, ότι καλόν· και διεχώρισεν ο Θεός ανά μέσον του φωτός και ανά μέσον του σκότους. 5 και εκάλεσεν ο Θεός το φως ημέραν και το σκότος εκάλεσε νύκτα. και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωϊ, ημέρα μία.

<<Λοιπόν αγαπητέ Χατζηδιαβάτη, το φως αυτό, και με βάση το ότι ο ήλιος δημιουργήθηκε την τέταρτη ημέρα, τι φως είναι;;>>

αν και σε αυτη την απορια σου ειχα απαντησει απο την αρχη σου εκανα την χαρη και σου ξανα απαντησα

ρωτα τον προβαταρχη σου προβατοψαροβλακα

και ενω εσυ κανεις γαργαρα το οτι σου ζητησα να γραψεις τη λεει η δικια σου βιβλος για το τι εφτιαξε την τεταρτη μερα ο γιαχβε
και ενω σου δειχνω και μεσα απο αλλες σελιδες που εινα ιατομα του δικου σου μαντριου οτι και οι δικες τους π.δ. γραφουν οτι λεω
εσυ συνεχιζεις τις γαργαρες και
μου ερχεσε τωρα και ρωτας


<<Έλλα όμως που ο Δημιουργός δημιούργησε το φως και την πρώτη ημέρα!!!>>
ειπαμε δεν διαφωνουμε σε αυτο προβατοψαρο το καταλαβες η καταλαβενεις μονο αν μιλησω στην γλωσσα σου (βελαξω);;;

<<Ε αυτή η ημέρα λοιπόν πόσο διήρκησε,>>
γι αυτο το ερωτημα δεν θα σου γραψω αλλα θα σου πω οτι ενας δικος σας προβαταρχης ο βασιλειος στο εργο του λογος εις την εξαημερον
εχει δωσει την απαντηση που ψαχνεις


<<εφόσον τον γνωστό μας ήλιο, του δικού μας συστήματος, τον δημιούργησε την τέταρτη ημέρα, όπως λες και εσύ;;;>>

δεν το λεω εγω αλλα το ιερο σας βιβλιο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 09/08/2005 14:25:39

Edited by - gigenis on 09/08/2005 14:28:11

Edited by - gigenis on 09/08/2005 14:31:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 14:45:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γηγενή παίζεις το μάγγα νομίζοντας ότι έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά σαν κι εσένα.

Τέλος πάντων, η περίπτωσή σου είναι ιδιάζουσα.
Ούτε με εγχείρηση δεν λύνεται το πρόβλημα σου.
Πιες το γάλα σου να μεγαλώσεις πρώτα, και ύστερα έλα μίλα μου για το πως θα χρησιμοποιήσω τη γλώσσα μου.
Να ζητήσω συγνώμη για τι πράγμα βρε;; Για την κατάντια σου;; Για τον οχετό των ασυναρτησιών σου;;

Μάλλον έχεις πάρεις θάρρος γιατί δεν ανταποδίδω τις προσβολές σου;;
Μάθε πρώτα να διαβάζεις, και ύστερα να μπαίνεις σε δημόσια φόρουμ για να λες τη γνώμη σου.

Έχω την εντύπωση πως χρησιμοποιείς το φόρουμ αυτό αντί του γηπέδου.
Δεν πα να λες ότι θες, αντράκι της δεκάρας, κρύψου καλά και πες ότι θες.

Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μην ασχολούμαι άλλο μαζί σου και να μην χαλάω ενέργεια μαζί σου. Φυσικά, στις μπλαμπλολογίες σου να ξέρεις πως θα με βρίσκεις απέναντί σου.
Μην το βάζεις κάτω όμως, για όλους υπάρχει ελπίδα.

Φιλικά όπως πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 14:49:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

<<Γηγενή παίζεις το μάγγα νομίζοντας ότι έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά σαν κι εσένα.

Τέλος πάντων, η περίπτωσή σου είναι ιδιάζουσα.
Ούτε με εγχείρηση δεν λύνεται το πρόβλημα σου.
Πιες το γάλα σου να μεγαλώσεις πρώτα, και ύστερα έλα μίλα μου για το πως θα χρησιμοποιήσω τη γλώσσα μου.
Να ζητήσω συγνώμη για τι πράγμα βρε;; Για την κατάντια σου;; Για τον οχετό των ασυναρτησιών σου;;

Μάλλον έχεις πάρεις θάρρος γιατί δεν ανταποδίδω τις προσβολές σου;;
Μάθε πρώτα να διαβάζεις, και ύστερα να μπαίνεις σε δημόσια φόρουμ για να λες τη γνώμη σου.

Έχω την εντύπωση πως χρησιμοποιείς το φόρουμ αυτό αντί του γηπέδου.
Δεν πα να λες ότι θες, αντράκι της δεκάρας, κρύψου καλά και πες ότι θες.

Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μην ασχολούμαι άλλο μαζί σου και να μην χαλάω ενέργεια μαζί σου. Φυσικά, στις μπλαμπλολογίες σου να ξέρεις πως θα με βρίσκεις απέναντί σου.
Μην το βάζεις κάτω όμως, για όλους υπάρχει ελπίδα.>>
μμππππεεεεεεεε!!!!!

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 15:17:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειρήνη ρε παιδιά!

Θέλετε να κάνετε την Eleana να τρίβει τα χέρια της;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 16:06:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Incubus, αν ήσουν στην θέση του Ψηλού να βάλεσαι από τόσες μεριές, μόνο τότε θα καταλάβαινες τι τραβάει ο άνθρωπος.

Εγώ καταβάλω προσπάθεια για να μην τσακωθώ με ορισμένους εδώ μέσα (δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό το θέμα), κυρίως γιατί αυτά που γράφουν με υποτιμούν σαν άνθρωπο χωρίς οι ίδιοι να με γνωρίζουν.

Τώρα για τον Schwabe, αν κρίνεις ότι παρέχει επιχειρήματα, εγώ δεν θα σου το αρνηθώ. Απλώς αδυνατώ να συμφωνήσω, κυρίως γιατί περιμένω επιστημονικά (από θετικών/τεχνολογικών μεριά) και αναλώνεται σε θεωρητικά επιχειρήματα, τα οποία ούτως ή άλλως εγώ δεν παραπαίρνω σοβαρά απ'την φύση μου (τι να κάνουμε, τό 'χουμε αυτό μερικοί σαν και μένα).Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 16:22:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
WWalker:
«Εγώ είμαι αντικειμενικά σκεπτόμενος; Μωρέ μπράβο μου!»

Εντάξει, μην το…παίρνεις και τις μετρητοίς!!

WWalker:
«Τέλος πάντων, αυτό το οποίω θέλω να πω είναι πως σε κάθε περίπτωση θα ακολουθούσα μια θρησκεία, καθώς αυτό με εκφράζει, και ικανοποιεί τα ερωτηματικά μου σε σχέση με αυτά τα οποία δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη.»

Τι να πω, απλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΡΑΨΕΣ! Ειλικρινά.

WWalker:
«Τώρα για τον Schwabe, αν κρίνεις ότι παρέχει επιχειρήματα, εγώ δεν θα σου το αρνηθώ.»

Είπαμε αδερφέ, εάν είχαμε όλοι πια την ίδια άποψη, τότε δεν θα ήμασταν δημοκρατία αλλά……Θεοκρατία!!

WWalker:
«Απλώς αδυνατώ να συμφωνήσω, κυρίως γιατί περιμένω επιστημονικά (από θετικών/τεχνολογικών μεριά) και αναλώνεται σε θεωρητικά επιχειρήματα..»

Απορώ, ΠΩΣ μπορείς να ζεις μέσα σε τόσες αντιφάσεις. Από την μια αναζητάς απαντήσεις από τις θετικές επιστήμες, και την ίδια στιγμή…..δέχεσαι ως «αλήθεια» μια έννοια περί Θεού η οποία ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ.

Μυστήριο ο άνθρωπος…….Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 18:25:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βλέπω την άσχημη τροπή του θέματος.. και δεν θα έπρεπε ενα τέτοιο θέμα να παίρνει τέτοια τροπή..

Ας πεί ο καθένας τη γνώμη του.. και τις απόψεις του.. με κόσμιο τρόπο χωρίς να προσπαθεί να προσβάλλει τον αλλον.

Βέβαια και εγώ εχω διαπιστώσει μετά λύπης μου την ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων.. ονόματα δεν λέω ..πιστεύω να μην με προκαλέσει..γιατί θα αντιμετωπίσει την οργή μου σε ολο της το μεγαλείο..

Φίλε μου Schwabe κατ αρχήν χαίρομαι που τα λέμε..αλλά ...πάλι με τον Γιαχβέ ..??? βρε παιδί μου. βέβαια εσύ μου έχεις διατυπώσει τη γνώμη σου.. και γνωρίζω τα επιχειρήματα σου..

Θέλω να ομως σας αναφέρω τα εξής...
Τι εστί Θεός...??
Ανθρωπος αθάνατος
Τι εστί άνθρωπος..???
Θεός θνητός..

Αυτά είναι τα λόγια του σκοτεινού φιλόσοφου Ηράκλειτου..
Μήπως θέλει να τα σχολιάσει κανείς σας..???

Και για να δώσω μια μεγαλύτερη έμφαση.. για ποιόν Θεό μιλά ο φιλόσοφος .. αλλά και για ποιόν άνθρωπο..
Δηλαδή ποιόν εννοεί Θεό και ποιόν εννοεί άνθρωπο..?

Edited by - allzzaro on 09/08/2005 18:37:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 18:56:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
WWalker,
υποτίθεται ότι κάποιοι ερωτούν πάνω στο Χριστιανισμό.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, πάνω στη χρονική διάρκεια της μιας ημέρας που αναφέρεται στη Γένεση. Επιμένουν ότι η χρονική διάρκεια είναι 24 ώρες.

Τους ερωτώ λοιπόν, αφού ο ήλιος δημιουργήθηκε την τέταρτη ημέρα και σηματοδοτεί την διάρκεια των 24 ωρών ως διάρκεια μιας γήινης ημέρας, ποιο είναι το φως στο οποίο αναφέρεται ο θεός που λέει ότι το δημιούργησε την πρώτη ημέρα;;;
Που βασίζονται και επιμένουν πως οι ημέρες της δημιουργίας διήρκησαν όσο διαρκεί και η ημέρα σήμερα;;

Είδες εσύ καμιά σαφής απάντηση;;;; Όχι αν είδες πες μου για να ξέρω!!

Επιμένοντας στην ημιμάθειά τους και στην τακτική τους να βάλλουν κατά του Χριστιανισμού, δεν παραδέχονται έστω να πουν "δεν γνωρίζω" και προσπαθούν μάταια να παραπλανήσουν και κάνουν δήθεν τους θιγμένους έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Φιλικά όπως πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 21:29:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

<<Τους ερωτώ λοιπόν, αφού ο ήλιος δημιουργήθηκε την τέταρτη ημέρα και σηματοδοτεί την διάρκεια των 24 ωρών ως διάρκεια μιας γήινης ημέρας, ποιο είναι το φως στο οποίο αναφέρεται ο θεός που λέει ότι το δημιούργησε την πρώτη ημέρα;;;
Που βασίζονται και επιμένουν πως οι ημέρες της δημιουργίας διήρκησαν όσο διαρκεί και η ημέρα σήμερα;;

Είδες εσύ καμιά σαφής απάντηση;;;; Όχι αν είδες πες μου για να ξέρω!!>>


απαντηση σαφεστατη

«Η δε γή ήν αόρατος και ακατασκεύαστος, λέγει. Αφού και τα δύο, ουρανός και γη, έγιναν ομότιμα, πώς ο μεν ουρανός αποπερατώθηκε, η δε γη είναι ακόμη ατελής και μισοφτιαγμένη; ή γενικά, ποιο πράγμα της γης ήταν ακατασκεύαστο; Και για ποια αιτία η γη ήταν αόρατη;... Επειδή τότε δεν υπήρχε ακόμη τίποτε από αυτά που επρόκειτο να φυτρώσουν ύστερα από λίγο με το πρόσταγμα του Θεού, εύστοχα η διήγηση ονομάζει τη γη ακατασκεύαστη... Αποκάλεσε δε τη γη αόρατη για δύο λόγους: ή διότι δεν υπήρχε ακόμη ο άνθρωπος για να τη βλέπει ή γιατί ήταν κάτω από την επιφάνεια του ύδατος που την σκέπαζε και δεν ήταν δυνατό να τη βλέπει κανείς. Τα νερά δεν είχαν συγκεντρωθεί ακόμη στις συγκεντρώσεις τους, που έκανε ο Θεός αργότερα και τις ονόμασε θάλασσες. Τι σημαίνει λοιπόν αόρατος; Πρώτα, αυτό που εκ φύσεως δεν μπορούν να το δουν τα μάτια μας τα σωματικά. Έπειτα δε, αυτό που είναι μεν εκ φύσεως ορατό, αλλά δεν φαίνεται γιατί το σκεπάζει ένα άλλο σώμα, όπως το σίδερο που είναι στο βυθό. Μ΄ αυτήν ακριβώς τη σημασία, νομίζω, λέγεται εδώ η γη αόρατη. Επειδή σκεπαζόταν από το νερό. Έπειτα, βέβαια, αφού δεν είχε γίνει ακόμη φως επάνω στην επιφάνεια της γης, δεν είναι καθόλου παράξενο αυτή που είναι ακόμη στο σκοτάδι, επειδή ο αέρας που είναι επάνω της είναι ακόμη αφώτιστος, να ονομάζεται αόρατη από την Γραφή και γι’ αυτό... ... Επειδή, λοιπόν, δεν λέει για το νερό ότι το «εποίησεν ο Θεός», λέγει όμως ότι η «γή ήν αόρατος», σκέψου εσύ μόνος σου με ποιο παραπέτασμα ήταν σκεπασμένη και δεν φαινόταν. Ασφαλώς η φωτιά δεν ήταν δυνατόν να τη σκεπάζει γιατί το πυρ είναι φωτιστικό και διαφανές και επιτρέπει να φαίνονται όσα καλύπτει και δεν τα σκοτίζει. Ούτε βέβαια και ο αέρας ήταν τότε αδιαφανής, γιατί ο αέρας από τη φύση του είναι αραιός και διαφανής μέσα του κολυμπούν όλα τα είδη των ορατών και αυτός τα δείχνει στα μάτια αυτών που κοιτάζουν. Αυτό που μένει, λοιπόν, είναι να καταλάβουμε ότι το νερό σκέπαζε την επιφάνεια της γης, γιατί το υγρό στοιχείο δεν είχε ακόμη περιορισθεί στη θέση που του δόθηκε για να παραμείνει. Γι’ αυτό και η γη δεν ήταν μόνο «αόρατος», αλλά και «ακατασκεύαστος». Γιατί, όταν το υγρό στοιχείο σκεπάζει τη γη την εμποδίζει να καρποφορεί. Η ίδια λοιπόν αιτία ήταν που έκανε τη γη και να μην φαίνεται και να είναι ακατασκεύαστη». Συνεχίζει ο άγιος: «Αλλά τι σημαίνει και η φράση: «Και σκότος επάνω της αβύσσου»; (Γεν. α΄ 2) Να, πάλι, άλλες αφορμές για μύθους και άλλες αρχές δυσεβειών ανθρώπων που διαστρέφουν τα λόγια της Γραφής σύμφωνα με τις δικές τους φαντασίες. Γιατί, δεν εξηγούν το σκοτάδι σαν αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή αέρας που δεν φωτίζεται, ή κάποιον τόπο που σκιάζεται ή εν πάσει περιπτώσει τόπο στερημένον από το φως για οποιαδήποτε αιτία, αλλά το εξηγούν σαν δύναμη κακή, ή μάλλον, σαν αυτό το ίδιο το κακό, που έχει την αρχή αφ’ εαυτού του, αντίθετο και εχθρικό πρός την αγαθότητα του Θεού... Άνθρωπε, γιατί φεύγεις μακρυά από την αλήθεια, επινοώντας πράγματα που θα σε οδηγήσουν στην απώλεια; Ο λόγος είναι απλός και κατανοητός σε όλους. Η γη ήταν αόρατη, λέγει. Ποια η αιτία; Επειδή την σκέπαζε η άβυσσος. Και τι σημαίνει άβυσσος; Νερό πολύ, με αμέτρητο βάθος...Τρία πράγματα πρέπει να συνυπάρξουν για να γίνει σκιά: το φως, ένα σώμα και ο αφώτιστος τόπος. Το σκοτάδι, λοιπόν, που σκέπαζε τον κόσμο οφείλονταν στη σκιά του νερού που αιωρούνταν στον ουρανό. Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που λέγω με το εξής απλό παράδειγμα: Στήσε μέσα στο καταμεσήμερο μια σκηνή υφασμένη από στεγανό και πυκνό υλικό, και κλείσου μέσα στον αυτοσχέδιο σκοτεινό χώρο της. Τέτοιο να φανταστείς και το σκοτάδι εκείνο που σκέπαζε τον κόσμο... Τότε τα πάντα τα σκέπαζε το νερό. Γι’ αυτό, αναγκαστικά, σκοτάδι υπήρχε πάνω από την άβυσσο»….


Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 21:50:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
WWalker:
«Απλώς αδυνατώ να συμφωνήσω, κυρίως γιατί περιμένω επιστημονικά (από θετικών/τεχνολογικών μεριά) και αναλώνεται σε θεωρητικά επιχειρήματα..»

Απορώ, ΠΩΣ μπορείς να ζεις μέσα σε τόσες αντιφάσεις. Από την μια αναζητάς απαντήσεις από τις θετικές επιστήμες, και την ίδια στιγμή…..δέχεσαι ως «αλήθεια» μια έννοια περί Θεού η οποία ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ.

Μυστήριο ο άνθρωπος…….


Αγαπητέ Schwabe, πρώτα απ'όλα αν κρίνω από τα κεφαλαία ορισμένων σημείων της πρότασής σου, μάλλον θα πρέπει να ταράχθηκες που το διάβασες αυτό. Τόνισες ορισμένα σημεία, τα οποία αφορούν εμένα και μόνο εμένα ωστόσο (το ότι πιστεύω σε θρησκεία)...
Λες ότι ο άνθρωπος είναι μυστήριο. Συμφωνώ, και συμπληρώνω πως ο άνθρωπος είναι ένα από τα πολλά μυστήρια της φύσης. Τόσο οι μηχανισμοί της φύσης, τόσο το πως δημιουργήθηκαν τα αστέρια, τόσο το πως από ένα τόσο δα μονοκύτταρο (μήπως ακύτταρο;) οργανισμό εξελιχθήκαμε μέσα από τόσα εκαττομύρια χρόνια, ώστε να φθάσουμε σήμερα να μιλάμε για το ότι υπάρχουμε...
Έλα όμως που το μεγαλύτερο μυστήριο δεν είναι ο άνθρωπος αυτός καθε αυτός, ούτε το σώμα του, αλλά η ψυχή του! Εδώ είναι το θέμα. Σε εμένα σε παραξενεύει η ψυχή μου, το πνεύμα μου, που αποφασίζει, πως μετά από τόσες ώρες ενασχόλησης με τα περί της φύσης, και το πως μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε, να κρατάει και δυο φορές μια επιφύλαξη, όπως θα έπρεπε εξάλλου, μιας και οι επιστήμες δεν στηρίζονται στο βέβαιο, πως κάτι παραπέρα μπορεί να υπάρχει... Κάτι στο οποίο να οφείλεται η ίδια μας η ύπαρξη.
Τώρα, σε αυτό που λέω, πως δεν με συγκινούν τα θεωρητικά επιχειρήματα, δίκιο έχω, όντως δεν με συγκινούν. Ούτε στον Χριστιανισμό με συγκινεί η θεωρία του, αλλά η πράξη, το ότι μπορεί να εφαρμοστεί στην ζωή μου και να της δώσει νόημα, να με μεταμορφώσει, από ένα ακόμα θηρίο της φύσης σε ύπαρξη πνευματική, με στόχο στην ζωή. Πόσο άραγε θα ήθελαν τα υπόλοιπα θηρία της φύσης να έχουν στόχο στην ζωή τους, σαν εμένα;

Δεν περιμένω να με καταλάβεις, εξάλλου δεν έχεις δείξει σημάδια στο παρελθόν πως μπορείς να με καταλάβεις. Δεν ευθύνεσαι εσύ, εγώ ευθύνομαι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 23:18:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

WWalker,
υποτίθεται ότι κάποιοι ερωτούν πάνω στο Χριστιανισμό.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, πάνω στη χρονική διάρκεια της μιας ημέρας που αναφέρεται στη Γένεση. Επιμένουν ότι η χρονική διάρκεια είναι 24 ώρες.
Τους ερωτώ λοιπόν, αφού ο ήλιος δημιουργήθηκε την τέταρτη ημέρα και σηματοδοτεί την διάρκεια των 24 ωρών ως διάρκεια μιας γήινης ημέρας, ποιο είναι το φως στο οποίο αναφέρεται ο θεός που λέει ότι το δημιούργησε την πρώτη ημέρα;;;
Που βασίζονται και επιμένουν πως οι ημέρες της δημιουργίας διήρκησαν όσο διαρκεί και η ημέρα σήμερα;;
Είδες εσύ καμιά σαφής απάντηση;;;; Όχι αν είδες πες μου για να ξέρω!!
Επιμένοντας στην ημιμάθειά τους και στην τακτική τους να βάλλουν κατά του Χριστιανισμού, δεν παραδέχονται έστω να πουν "δεν γνωρίζω" και προσπαθούν μάταια να παραπλανήσουν και κάνουν δήθεν τους θιγμένους έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.
Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.


Λοιπόν,
Θα το πω τώρα μια φορά και από κει και πέρα δεν το ξαναλέω, θεωρήστε ότι θέλετε:
Η μέρα που αναφέρεται μέσα στην διήγηση για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ενοποιημένη χρονική διάρκεια, στην οποία συντελέστηκε κάτι. Το να θεωρήσουμε πως εννοεί «μέρα 24 ωρών» είναι για της εξής λόγους εσφαλμένο:
Α) Το σύστημά μας είναι ηλιοκεντρικό και όχι γεωκεντρικό, κατά συνέπεια είναι σαν να αδιαφορούμε για το ότι στους άλλους πλανήτες η μέρα έχει άλλη διάρκεια, και να αναγκάζουμε το χρονομέτρημα του Θεού να συμβιβαστεί με το γήινο μερόνυκτο είναι άστοχο.
Β) Ο δικός μας ο ήλιος δεν είναι μοναδικός, το οποίο σημαίνει ότι σε άλλο ηλιακό σύστημα με άλλους πλανήτες, το οποίο και δεν αποτελεί εξαίρεση για την δημιουργία, θα επικρατούν άλλα μερόνυκτα για κάθε πλανήτη.
Γ) Η αφήγηση μιλάει για ημέρα, μια έννοια που έχει συνδεθεί στο παρελθόν κατ’ εξοχήν με την δουλειά. Όχι για μερόνυκτο. Ως γνωστόν, τα όρια μιας μέρας με την νύκτα μέσα σε ένα μερόνυκτο είναι ασαφή, και μεταβάλλονται από εποχή. Ο Θεός όμως δεν έκανε διάκριση ποια εποχή (της γης πάλι!) θα δουλέψει για να φτιάξει τον κόσμο, κατά συνέπεια, πάλι άστοχο είναι το να λέμε ότι δούλεψε 12 ώρες πχ.
Δ) Ακόμα και το να θεωρήσουμε την μέρα ως μερόνυκτο, πάλι άστοχο είναι, ακόμα και αν εξαιρέσουμε το ότι το μερόνυκτο έχει διαφορετική διάρκεια σε άλλους πλανήτες. Γιατί; Γιατί το μερόνυκτό μας αυξάνει κατά 0,0016 sec κάθε αιώνα. Αν σκεφτούμε ότι η Γη έχει ηλικία 5 x 10^9 έτη (όπως και των υπόλοιπων πλανητικών σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και του ηλίου μας), αυτό είναι λογαριασμός!

Κατά συνέπεια, το να πούμε: «διαρκεί 6 μέρες η δημιουργία + 7513 τα χρόνια από Αδάμ όπως μας λέει η Εκκλησία, πάμε στα 7513 χρόνια, 7 μήνες και 10 μέρες + τις 6-7 μέρες δημιουργίας, δεν προλαβαίνουμε ούτε με σφαίρες να δημιουργηθήκαμε» είναι εντελώς γεωκεντρικό και ανθρωποκεντρικό.

Εγώ πάντως θα επιμείνω: το κείμενο είναι συμβολικό. Ούτως ή άλλως φαίνεται πως ο συγγραφέας έχει ρίξει το βάρος στο «ποιος» και όχι στο «πως», για να τονίσει πως μας δημιούργησε ο Θεός. Δεν χρειάζεται καν να βγαίνουν με λογική σειρά αυτά τα οποία λέει. Ο μόνος τρόπος για να δεχθώ ότι το κείμενο είναι κυριολεκτικό είναι να μου βρείτε το περίφημο δέντρο «της γνώσης του καλού και του κακού».
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 23:21:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η δε γή ήν αόρατος και ακατασκεύαστος

Αποκάλεσε δε τη γη αόρατη για δύο λόγους: ή διότι δεν υπήρχε ακόμη ο άνθρωπος για να τη βλέπει ή γιατί ήταν κάτω από την επιφάνεια του ύδατος που την σκέπαζε και δεν ήταν δυνατό να τη βλέπει κανείς.


Ίσως. Ίσως πάλι:

http://astron.berkeley.edu/~mwhite/darkmatter/dm.html

ή ίσως:

http://www.eugenfound.edu.gr/planitario/anthropos_show.asp?mmeid=239&hid=4

"Η υψηλής ενέργειας ακτινοβολία γάμα που επικρατούσε στο νεαρό Σύμπαν είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτρέπει σε τίποτα να φαίνεται ολόγυρα. Ένα Σύμπαν γεμάτο φωτόνια που η υψηλή τους όμως ενέργεια θα έκανε τα πάντα αόρατα στα ανθρώπινα μάτια μας."

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τα "αόρατα" της Γένεσης, λέω εγώ...


(εννοείται βέβαια πως κάτι τέτοια δεν θα άρεσαν καθόλου σε νομάδες)


Edited by - WWalker on 09/08/2005 23:29:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 23:56:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α) Το σύστημά μας είναι ηλιοκεντρικό και όχι γεωκεντρικό, κατά συνέπεια είναι σαν να αδιαφορούμε για το ότι στους άλλους πλανήτες η μέρα έχει άλλη διάρκεια, και να αναγκάζουμε το χρονομέτρημα του Θεού να συμβιβαστεί με το γήινο μερόνυκτο είναι άστοχο.

μονο που σημφωνα με την γεννηση ο γιαχβε εφτιαξε μονο την γη
τα αστρα ειναι σημεια στο ουρανιο στερεωμα για να μετραμε τις εποχες


Β) Ο δικός μας ο ήλιος δεν είναι μοναδικός, το οποίο σημαίνει ότι σε άλλο ηλιακό σύστημα με άλλους πλανήτες, το οποίο και δεν αποτελεί εξαίρεση για την δημιουργία, θα επικρατούν άλλα μερόνυκτα για κάθε πλανήτη.

μονο που συμφωνα με την γεννεση ο ηλιος μας ειναι μοναδικος


Γ) Η αφήγηση μιλάει για ημέρα, μια έννοια που έχει συνδεθεί στο παρελθόν κατ’ εξοχήν με την δουλειά. Όχι για μερόνυκτο. Ως γνωστόν, τα όρια μιας μέρας με την νύκτα μέσα σε ένα μερόνυκτο είναι ασαφή, και μεταβάλλονται από εποχή. Ο Θεός όμως δεν έκανε διάκριση ποια εποχή (της γης πάλι!) θα δουλέψει για να φτιάξει τον κόσμο, κατά συνέπεια, πάλι άστοχο είναι το να λέμε ότι δούλεψε 12 ώρες πχ.

η αναφορα ειναι η εξης

και εγενετο εσπερα και εγενετο πρωι, ημερα μια.
και παει ετσι μεχρι την εβδομη
ξεκαθαριζει οτι περναει μερονυχτο

Δ) Ακόμα και το να θεωρήσουμε την μέρα ως μερόνυκτο, πάλι άστοχο είναι, ακόμα και αν εξαιρέσουμε το ότι το μερόνυκτο έχει διαφορετική διάρκεια σε άλλους πλανήτες. Γιατί; Γιατί το μερόνυκτό μας αυξάνει κατά 0,0016 sec κάθε αιώνα. Αν σκεφτούμε ότι η Γη έχει ηλικία 5 x 10^9 έτη (όπως και των υπόλοιπων πλανητικών σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και του ηλίου μας), αυτό είναι λογαριασμός!

το μερονυκτο τωρα εχει χοντρικα 24 ωρες ας δουμε ποσο ηταν οχι πριν 5.000.000.000 χρονια αλλα πριν 7513 χρονια που συμφωνα με την βιβλο (θεοπνευστο βιβλιο και αρα αλαθαστο)εχει φτιαχτει ο κοσμος

75 αιωνες *0,0016=0,12 sec
εχουμε μια διαφορα 0,12 sec απο την στιγμη της βιβλικης αρχης του κοσμου

5 δις χρονια ειναι σε αιωνες 50.000.000*0,0016=80.000sec
μια ωρα εχει 3600sec
80.000/3600=22,222222
αν αυτο που λες ειναι σωστο τοτε στην αρχη της γης που λενε οι επιστημονες η μερα ειχε διαρκεια 1,777778 ωρες
αν δεν κανω λαθος στις πραξεις αυτο βγαινει
σωστος;
η μερα τοτε ειχε διαρκεια 106 λεπτα και κατι δευτερα


Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 00:38:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Incubus, αν ήσουν στην θέση του Ψηλού να βάλεσαι από τόσες μεριές, μόνο τότε θα καταλάβαινες τι τραβάει ο άνθρωπος.

Εγώ καταβάλω προσπάθεια για να μην τσακωθώ με ορισμένους εδώ μέσα (δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό το θέμα), κυρίως γιατί αυτά που γράφουν με υποτιμούν σαν άνθρωπο χωρίς οι ίδιοι να με γνωρίζουν.

Τώρα για τον Schwabe, αν κρίνεις ότι παρέχει επιχειρήματα, εγώ δεν θα σου το αρνηθώ. Απλώς αδυνατώ να συμφωνήσω, κυρίως γιατί περιμένω επιστημονικά (από θετικών/τεχνολογικών μεριά) και αναλώνεται σε θεωρητικά επιχειρήματα, τα οποία ούτως ή άλλως εγώ δεν παραπαίρνω σοβαρά απ'την φύση μου (τι να κάνουμε, τό 'χουμε αυτό μερικοί σαν και μένα).


WWalker, δές πως μιλάει σε όλους που έχουν αντίθετη γνώμη από την δική του το άτομο που μου ανέφερες και θα δείς γιατί βάλλεται.
Συνέχεια ταμπελώνει, προσβάλλει κι ειρωνεύεται.
Παρέχει μερικές πληροφορίες που του έχουν υποδείξει και νομίζει πως έκανε κάτι το σπουδαίο...
Αηδία!
Σχετικά με τον Schwabe, τι να σου πώ?
Εγώ μια χαρά άτομο τον βρίσκω και με ωραίες απαντήσεις...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 00:47:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Α) Το σύστημά μας είναι ηλιοκεντρικό και όχι γεωκεντρικό, κατά συνέπεια είναι σαν να αδιαφορούμε για το ότι στους άλλους πλανήτες η μέρα έχει άλλη διάρκεια, και να αναγκάζουμε το χρονομέτρημα του Θεού να συμβιβαστεί με το γήινο μερόνυκτο είναι άστοχο.

Πάλι τα ίδια!
Σου λέω, πως αφού η Βίβλος αναφέρεται σε γήινες καταστάσεις και σε γεγονότα, θα έχει τον ορισμό της ανθρώπινης μέρας.
Αλλιώς ας μας παρέθετε ο Γιαχβέ τον αληθινό χρόνο κατασκευής κι όχι συμβολισμούς.
Το να λέμε οτι είναι συμβολικά διάφορα πράγματα που κάνουν την θρησκεία μας αδύναμη, είναι πολύ βολικό φαίνεται...

quote:
Κατά συνέπεια, το να πούμε: «διαρκεί 6 μέρες η δημιουργία + 7513 τα χρόνια από Αδάμ όπως μας λέει η Εκκλησία, πάμε στα 7513 χρόνια, 7 μήνες και 10 μέρες + τις 6-7 μέρες δημιουργίας, δεν προλαβαίνουμε ούτε με σφαίρες να δημιουργηθήκαμε» είναι εντελώς γεωκεντρικό και ανθρωποκεντρικό.


Είναι λογικότατο και το πιό αντικειμενικό αφού οι θεωρίες περί συμβολισμών και βλακείες είναι υποκειμενικές.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 03:06:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρε Dying_Incubus, πάρτο χαμπάρι, δεν έχω τίποτα προσωπικό ούτε με εσένα αλλά ούτε με κανένα άλλο εδώ μέσα.

Εναντιώνομαι μόνο στα όσα αβάσιμα λες εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος. Ποσώς με ενδιαφέρει αν πιστεύεις ή όχι στο Χριστό, αν πίστευες το μόνο καλο που θα έκανες θα ήταν στον ευατό σου και όχι σε εμένα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο για τις συζητήσεις μας εδώ.

Από τότε που μπήκες στο φόρουμ δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να μειώνεις και να χρησιμοποιείς προσβλητικούς όρους, εσύ και άλλοι, κατά του πιστεύω μου και μερικές φορές άμεσα αλλά και έμμεσα και στο πρόσωπό μου. Δεν είπα τίποτα αλλά και κανείς άλλος Χριστιανός δεν αντέδρασε αφήνοντάς σας να περιγελάτε και να χλευάζετε.

Σου ζήτησα επανειλημμένα να μου παραθέσεις τις πηγές σου από όπου αντλείς την αντιχριστιανική σου προπαγάνδα και δεν το έκανες.
Επέμενες και επιμένεις για τη διάρκεια της ημέρας κατά τη Γένεση, σου έκανα μια ερώτηση, ουδέποτε απάντησες.

Σας έπιασε κορόιδα ο Αριστέας και αρχίσατε όλοι σας να βάλλετε εναντίον μου θαρείς και ανακαλύψατε τον μέγα εγκληματία. Δεν είπα τίποτα, το μόνο που είπα είναι να μην είστε αφελείς και τον πιστεύετε. Εσείς συνεχίσατε αγνοώντας αυτά που έλεγα και ίσως και τώρα εσύ να πιστεύεις ακόμη πως είμαι Αγιορείτης μοναχός.

Έπειτα από όλα αυτά, μου ζητάς και τα ρέστα;;;;

Ας είναι, εγώ, επαναλαμβάνω, δεν τα έχω με κανένα σε προσωπικό επίπεδο. Δεν το παίζω ξερόλας, αντιθέτως, ψάχνω και πολλές φορές κάνω χρήση έτοιμων στοιχείων για να στηρίξω ό,τι θα πω, αφήνοντας πάντα κι ένα περιθώριο λάθους.

Εσύ πιστύεις ότι μπορεί να κάνεις και λάθος στις εκτιμήσεις σου ή θεωρείς ότι κατέχεις το αλάθητο;;;; Εσύ και ο Πάπας δηλαδή;;;;

Φιλικά όπως πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 09:02:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τάδε έφη Ζαρατούστρα...
Αν μυγιάζεται ο καθένας τι να πείς?


In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 10:44:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Α) Το σύστημά μας είναι ηλιοκεντρικό και όχι γεωκεντρικό, κατά συνέπεια είναι σαν να αδιαφορούμε για το ότι στους άλλους πλανήτες η μέρα έχει άλλη διάρκεια, και να αναγκάζουμε το χρονομέτρημα του Θεού να συμβιβαστεί με το γήινο μερόνυκτο είναι άστοχο.

μονο που σημφωνα με την γεννηση ο γιαχβε εφτιαξε μονο την γη
τα αστρα ειναι σημεια στο ουρανιο στερεωμα για να μετραμε τις εποχες


ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

Όχι μόνο την γή, αλλά και τον ουρανό. Ή μάλλον, τον ουρανό και τη γη.

quote:
Β) Ο δικός μας ο ήλιος δεν είναι μοναδικός, το οποίο σημαίνει ότι σε άλλο ηλιακό σύστημα με άλλους πλανήτες, το οποίο και δεν αποτελεί εξαίρεση για την δημιουργία, θα επικρατούν άλλα μερόνυκτα για κάθε πλανήτη.

μονο που συμφωνα με την γεννεση ο ηλιος μας ειναι μοναδικος


Που το λέει αυτό;

quote:

Γ) Η αφήγηση μιλάει για ημέρα, μια έννοια που έχει συνδεθεί στο παρελθόν κατ’ εξοχήν με την δουλειά. Όχι για μερόνυκτο. Ως γνωστόν, τα όρια μιας μέρας με την νύκτα μέσα σε ένα μερόνυκτο είναι ασαφή, και μεταβάλλονται από εποχή. Ο Θεός όμως δεν έκανε διάκριση ποια εποχή (της γης πάλι!) θα δουλέψει για να φτιάξει τον κόσμο, κατά συνέπεια, πάλι άστοχο είναι το να λέμε ότι δούλεψε 12 ώρες πχ.

η αναφορα ειναι η εξης

και εγενετο εσπερα και εγενετο πρωι, ημερα μια.
και παει ετσι μεχρι την εβδομη
ξεκαθαριζει οτι περναει μερονυχτο


Και πάλι, όπως σου είπα, και μερόνυχτο να εννοεί, δεν είναι σταθερό.

quote:
Δ) Ακόμα και το να θεωρήσουμε την μέρα ως μερόνυκτο, πάλι άστοχο είναι, ακόμα και αν εξαιρέσουμε το ότι το μερόνυκτο έχει διαφορετική διάρκεια σε άλλους πλανήτες. Γιατί; Γιατί το μερόνυκτό μας αυξάνει κατά 0,0016 sec κάθε αιώνα. Αν σκεφτούμε ότι η Γη έχει ηλικία 5 x 10^9 έτη (όπως και των υπόλοιπων πλανητικών σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και του ηλίου μας), αυτό είναι λογαριασμός!

το μερονυκτο τωρα εχει χοντρικα 24 ωρες ας δουμε ποσο ηταν οχι πριν 5.000.000.000 χρονια αλλα πριν 7513 χρονια που συμφωνα με την βιβλο (θεοπνευστο βιβλιο και αρα αλαθαστο)εχει φτιαχτει ο κοσμος

75 αιωνες *0,0016=0,12 sec
εχουμε μια διαφορα 0,12 sec απο την στιγμη της βιβλικης αρχης του κοσμου

5 δις χρονια ειναι σε αιωνες 50.000.000*0,0016=80.000sec
μια ωρα εχει 3600sec
80.000/3600=22,222222
αν αυτο που λες ειναι σωστο τοτε στην αρχη της γης που λενε οι επιστημονες η μερα ειχε διαρκεια 1,777778 ωρες
αν δεν κανω λαθος στις πραξεις αυτο βγαινει
σωστος;
η μερα τοτε ειχε διαρκεια 106 λεπτα και κατι δευτερα


7513 από Αδάμ, όχι από κτίσεως κόσμου.

Ούτως ή άλλως το μερόνυκτο δεν είναι σταθερό. Τώρα το αν η διαφορά είναι μικρή ή μεγάλη λίγη σημασία έχει.

quote:
Είναι λογικότατο και το πιό αντικειμενικό αφού οι θεωρίες περί συμβολισμών και βλακείες είναι υποκειμενικές.

Είπαμε, μόνο αν μου βρείτε δέντρο του οποίου ο καρπός έχει τέτοιες ιδιότητες (γνώσης καλού και κακού) εγώ θα το δεχθώ αυτό.

Πάρα ταύτα, ας δούμε λίγο αυτό:

quote:
ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν. 2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος

Στην αρχή ο Θεός έφτιαξε τον ουρανό και τη γη. Παρόλο που την έφτιαξε όμως, αυτή ήταν αόρατη και ακατασκεύαστη. Περίεργο πράγμα...
Εφόσον την έφτιαξε και ήταν ακατασκεύαστη, τότε δεν κατασκεύασε το ουράνιο σώμα της Γης, αλλά την ύλη αυτής. Και όντως έτσι έγινε: Ολόκληρη η ύλη και η ενέργεια του σύμπαντος, σκοτεινή και μη, φτιάχθηκε μονομιάς κατά το Big Bang, κατά συνέπεια και τα σωμάτια από τα οποία αργότερα θα δημιουργούνταν το πύκνωμα της γης, τότε φτιάχθηκαν, άρα ο Θεός έφτιαξε την Γη απ'την αρχή του χρόνου, αλλά δεν την κατασκεύασε ακόμα ως Γη. Μέχρι να την κατασκευάσει αυτή ήταν σωμάτια ύλης και στοιχεία χύμα, τα οποία λόγω υπερβολικής διάχυσης της ακτινοβολίας Roentgen στο διάστημα δεν ήταν ορατή! (για την ακρίβεια, τίποτα δεν ήταν ορατό). Όταν η ακτινοβολία αυτή είχε πλέον εξασθενήσει στο διάστημα, μετά από αρκετά χρόνια (μιλάμε για διαστημικές χρονικές διάρκειες), άρχισε να δημιουργείται το πύκνωμα των ουρανίων σωμάτων (στο ηλιακό μας σύστημα έχουν όλα την ίδια ηλικία, ήλιος-πλανήτες), οπότε τότε ουσιαστικά κατασκευάστηκε η Γη.

Ας παραθέσει κάποιος κάποιο επιχείρημα γιατί η μέρα να έχει 24 ώρες (δηλαδή σύμφωνα με τα ανθρώπινα κριτήρια) και όχι την χρονική διάρκεια που θεωρεί ο Θεός ημέρα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 11:16:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Β) Ο δικός μας ο ήλιος δεν είναι μοναδικός, το οποίο σημαίνει ότι σε άλλο ηλιακό σύστημα με άλλους πλανήτες, το οποίο και δεν αποτελεί εξαίρεση για την δημιουργία, θα επικρατούν άλλα μερόνυκτα για κάθε πλανήτη.

μονο που συμφωνα με την γεννεση ο ηλιος μας ειναι μοναδικος


--------------------------------------------------------------------------------


Που το λέει αυτό;


Στη Βίβλο σου, αγαπητέ μου!
Δεν κάνει λόγο για ήλιους αλλά για ήλιο!

quote:

7513 από Αδάμ, όχι από κτίσεως κόσμου.

Ούτως ή άλλως το μερόνυκτο δεν είναι σταθερό. Τώρα το αν η διαφορά είναι μικρή ή μεγάλη λίγη σημασία έχει.


Η διαφορά είναι 6 μέρες...

quote:
Ας παραθέσει κάποιος κάποιο επιχείρημα γιατί η μέρα να έχει 24 ώρες (δηλαδή σύμφωνα με τα ανθρώπινα κριτήρια) και όχι την χρονική διάρκεια που θεωρεί ο Θεός ημέρα.

Για πολλοστή φορά, σου λέω πως η Βίβλος που ασπάζεσαι κάνει λόγο για μέρες! Δεν έχω λόγο να πιστέψω πως είναι συμβολικό αφού είναι πλήρως αποσαφηνισμένο απο το βιβλίο.
Δε μπορώ να πιστέψω πως είναι συμβολικό γιατί είναι υποκειμενικές εξηγήσεις.
Αν ήταν να μην αφήνει κενά η θρησκεία σου, ας μην άφηνε κενά και συμβολισμούς.
Το οτι λέμε για ημέρα με την έννοια της ημέρας, είναι αντικειμενικό γιατί είναι γραμμένο.
Αν δεν ήταν αντικειμενικό, ας γραφόταν κάπου πόσο καιρό εννοεί ο Θεός σας με την διάρκεια μίας ημέρας.
Κι επειδή κάποιος ΑΣΧΕΤΟΣ ισχυρίζεται οτι μιλάω χωρίς στοιχεία, του παραθέτω στοιχεία που είναι γραμμένα στο βιβλίο που πιστεύει.

quote:
Είπαμε, μόνο αν μου βρείτε δέντρο του οποίου ο καρπός έχει τέτοιες ιδιότητες (γνώσης καλού και κακού) εγώ θα το δεχθώ αυτό.


Δεν έχω εγώ το κόλλημα να το βρώ το δέντρο, αγαπητέ μου!
Αφού εσείς πιστεύετε στην ύπαρξη του, πηγαίνετε να το βρείτε.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 16:13:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
WWalker:
«Εφόσον την έφτιαξε και ήταν ακατασκεύαστη, τότε δεν κατασκεύασε το ουράνιο σώμα της Γης, αλλά την ύλη αυτής. Και όντως έτσι έγινε:»

Εικασίες φίλτατε, εικασίες και ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Πρώτον, και εφόσον η θεωρία για το Big Bang ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΕΩΡΙΑ, ας αφήσουμε τα «όντως» και ας τα πούμε με το όνομα τους.

Δεύτερον, κυρίαρχη ερμηνεία είναι ότι ως «γη» εννοείται η ξηρά, η οποία και αργότερα (την τρίτη μέρα) αναδύεται από τον ωκεανό και ονομάζεται από τον Θεό «γη». Είναι δε ακατασκεύαστη διότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ προκύψει τα βουνά οι πεδιάδες και όλοι οι άλλοι σχηματισμοί επάνω της, ενώ δεν υπάρχουν καν ζωντανοί οργανισμοί. Ως προς το ότι είναι αόρατη, αυτό αναφέρεται επειδή καλύπτεται από τα νερά των ωκεανών και τα νέφη, και «σκοτάδι επάνω στην άβυσσο» (άβυσσος ίσον βαθύς ωκεανός..) επειδή ακριβώς δεν υπάρχει ακόμη το φως και επομένως είναι βυθισμένη μέσα στα νερά και βρίσκεται σε σκοτάδι.

Απλά λόγια αγαπητέ, απλών ανθρώπων, και όχι….διατριβές με μυστική γλώσσα!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alastor
Νέο Μέλος

Cyprus
21 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 18:34:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alastor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σε ολους.

Ειμαι νεο μελος στα forums (αυτο ειναι το 1ο μου post). Να σας πω την αληθεια, ο μονος λογος που εγινα μελος ηταν για να διαβαζω τις συζητησεις και τα θεματα, μιας και εγω προσπαθω να ερευνησω και να μαθω διαφορα. Αλλα στο τελος, ειπα να προσπαθησω και 'γω να λαβω μερος σε μερικα θεματα, εστω και με τις λιγες γνωσεις που εχω.

Δεν διαβασα ολο το θεμα, μονο 4-5 σελιδες, αλλα εχει καποια σημεια που θα ηθελα να προσθεσω κατι. Μπορει να φερω στην επιφανεια θεματα που δεν συζητηθηκαν για καιρο, οποταν ειναι ενταξει να τα αγνοησετε.

1- Το μονο θηλαστικο που κανει ερωτα εκτος απο τον ανθρωπο ειναι τα δελφινια.

2- Οσον αφορα το παραδειγμα του Βουδιστη που ζει εναρετα και οταν πεθαινει κρινετε απο το Χριστιανικο Θεο (αν θυμαμαι καλα ηταν στην 2η σελιδα)
Καποιος ειπε οτι δεν θα κριθει αναλογα με τη Χαρη αλλα θα κριθει αναλογα με το Νομο. Δεν ειναι καπως "ανηθικο" ομως αυτο, ειδικα για το "Θεο της Αγαπης"; Ειναι σαν να λεει ενας πολιτικος : "Θα διοικησω ολους τους πολιτες με το νομο, αλλα εκεινους που με ψηφιζουν θα τους βοηθησω και λιγο".

Επισης να πω οτι δεν ειμαι χριστιανος αλλα ουτε και αντι-χριστιανος, μηπως και παρεξηγηθω.

Για το θεμα, πιστευω οτι υπαρχει κατι περα απο'μενα, επειδη δεν θελω να πιστευω οτι ολα γυρω μου εγιναν απο ενα ατυχημα. Τωρα αν αυτο το κατι αποδειχθει οτι ειναι ο Γιαχβε, ο Βραχμα, ο Οντιν ή οποιοσδηποτε, δεν με απασχολει. Αυτο που με απασχολει ειναι να ειμαι στη ζωη μου οσο πιο ενταξει γινετε, σαν ανθρωπος εννοειτε οχι σαν υλιστης.

Οσο για το θεμα που συζητητε στην τελευταια σελιδα, για το αν ηταν μια μερα της δημιουργιας ενα 24 κτλ...απο τη στιγμη που δεν ειδα ανθρωπο να φτιαχνετε απο λασπη και νερο, τοτε για'μενα η Γενεσις ειναι μυθολογια, συμβολισμοι, αρλουμπα, οπως θελει ο καθενας το λεει. Μπορει να ειναι οποιοδηποτε απο τα 3.

Καλη σας μερα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 15 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy