ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 17
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2007, 19:56:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικά με τα ταξίδια των αιγυπτίων είχα βρει κάτι στο internet και επί τη ευκαιρία της αναφοράς της Ostria ας το δώσουμε:
http://frontpage.simnet.is/einargb/The_book.htm

Το εμπόριο ήλεκτρου και κασίτερου ήταν οι κυριότεροι λόγοι των ταξιδίων στο βορρά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2007, 12:10:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που μου αρέσει στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε στον χρόνο και στον χώρο.


Μία νέα λοιπόν θεωρία, θα ανακοινωθεί στο American Geophysical Union meeting στο Acapulco του Μεξικό από μία όμαδα αμερικανών γεωλόγων.

Οι επιστήμονες λένε ότι βρήκαν ένα στρώμα μικροσκοπικών διαμαντιών σε 26 διαφορετικά μέρη στην Ευρώπη, τον Καναδά και την Αμερική. Αυτά είναι τα υπολείμματα ενός γιγάντιου -πλούσιο σε άνθρακα- κομήτη που έπεσε σε κομμάτια πάνω στον πλανήτη μας πριν από 12,900 χρόνια.
Η θεωρία αυτή προτείνει ότι ο κομήτης (μεγέθους 2-3 χλμ) έσκασε λίγο πάνω από την επιφάνεια της γης δημιουργώντας ένα πλήθος βολίδων που έβαλαν φωτιά στο μεγαλύτερο μέρος του βορείου ημισφαιρίου.

H θεωρία πάει ως εξής:
Η Γη έβγαινε από την τελευταία περίοδο παγετώνων. Το κλίμα είχε αρχίσει να ζεσταίνει σιγά-σιγά, παρόλο που πολλά ψηλά σημεία καλύπτονταν ακόμα από τους πάγους. Στο βόρειο ημισφαίριο υπήρχαν κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες, γνωστότεροι σε εμάς σαν οι κυνηγοί των μαμούθ. Τότε, έρχεται ο κομήτης και σκάει στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας μια τεράστια θερμική έκρηξη, τα κομμάτια πέφτουν πάνω στο έδαφος και το κατακαίνε, όσα μεγάλα ζώα γλιτώνουν από την έκρηξη, πεθαίνουν μετά από πείνα.
Η ανυπόφορη θερμότητα που προκαλείται, λειώνει πολύ γρήγορα τους υπάρχοντες πάγους. Τα νερά πέφτουν στον Ατλαντικό, διακόπτοντας τα ρεύματα, συμπεριλαμβανομένου και του Gulf stream. Αυτό, προκαλεί τα 1000 χρόνια ψυχρού κλίματος που χτύπησε τότε την Ευρώπη και την Ασία (Younger-Dryas period).

Ετσι καταστράφηκαν οι πρωτόγονοι πολιτισμοί της Λίθινης εποχής και εξαφανίστηκε ο πληθυσμός των μαμούθ και άλλων μεγάλων ζώων της ξηράς, όπως τα μαστόδοντα. Η έκρηξη προκάλεσε μία ψυχρότητα στο κλίμα που κράτησε περίπου 1,000 χρόνια και αναστάτωσε την ανάπτυξη των πρώτων ανθρώπινων πολιτισμών που ξεκινούσαν εκείνη την εποχή στην Ευρώπη και την Ασία.
http://www.guardian.co.uk/science/story/0,,2083785,00.html


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2007, 19:54:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το εμπόριο ήλεκτρου και κασίτερου ήταν οι κυριότεροι λόγοι των ταξιδίων στο βορρά

Οκτινόμε, σχετικά με το ήλεκτρο αναφέρεται πως αυτό ήταν ίσως η κύρια αιτία του ταξιδιού του Πυθέα. Μάλιστα Ο Πυθέας αναφέρει την ύπαρξη ενός νησιού με το όνομα Άβαλος (ταυτίζεται με το νησί Heligoland στο Γερμανικό πέλαγος) όπου τα θαλασσινά κύματα έφερναν ήλεκτρο στις ακτές. Οι κάτοικοι το χρησιμοποιούσαν ως πηγή φωτιάς αντί για ξύλο.

Τώρα πως θα σας φανεί αν σας έλεγα πως πολλοί σοβαροί ερευνητές θεωρούν πως αυτό το νησί σχετίζεται με την Άβαλον του Αρθούρου;

Ο Πυθέας αναφέρει την νήσο ως βασίλεια νήσο, δηλαδή νησί που κυβερνιέται από ένα βασιλιά. Τώρα το όνομα Αβαλος προέρχεται από τα κέλτικα και σημαίνει "μήλο". Πράγμα που επίσης σημαίνει πως οι κάτοικοι του νησιού αυτού ήταν κέλτες.
Και συνεχίζουμε.....
Σύμφωνα με τον Απολλώνιο τον Ρόδιο στα Αργοναυτικά (4. 611 και εξής) οι Κέλτες λένε πως οι σταγόνες του ήλεκτρου είναι τα δάκρυα του ίδιου του Απόλλωνα όταν ο Δίας τον εξόρισε στην χώρα των Υπερβορίων.

Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με αυτό που σχετίζουν την Άβαλο του Πυθέα με την Άβαλο του Αρθούρου και τον Απόλλωνα. Θα τα παραθέσω όμως αργότερα λόγω έλειψης χρόνου αυτήν την στιγμή.


quote:
Μία νέα λοιπόν θεωρία, θα ανακοινωθεί στο American Geophysical Union meeting στο Acapulco του Μεξικό από μία όμαδα αμερικανών γεωλόγων.

Αυτό το άκουσα και εγώ στην τηλεόραση αλλά δεν πρόλαβα να καταλάβω περι τίνος πρόκειται. Ευχαριστώ Όστρια για την περίληψη και το λινκ.

Κομήτης ε; Πολύ ενδιαφέρον. Φαίνεται πάντως πως υπάρχουν πολλά στοιχεία που δηλώνουν μια μαζική καταστροφή σε αυτήν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το τι υπήρχε πριν είναι φυσικά άλλου παπά ευαγγέλιο. Πάντως η δημιουργία πολλών μύθων φαίνεται να εξαρτάται και να αντικατοπτρίζει αυτά τα κοσμικά γεγονότα.

Φανταστήτε το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τον αντίκτυπο που θα είχε στην ανθρώπινη ψυχή! Φανταστήτε ακόμα τι μπορεί να γίνει αν ένα παρόμοιο περιστατικό επαναληφθή.....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2007, 21:17:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε Τυχερούλη,
μπας και το έχεις διαβάσει να μας πεις περισσότερα για το περιεχόμενο; Εγώ θα το λάβω σε καμιά εβδομάδα μάλλον.


θα το βρεις ενδιαφερον,με παρα πολλες - πολλες πληροφοριες.
θα βρεις στις σελιδες του οτι εχει γραφτει απο ολους οσους εχουν γραψει για το θεμα.Μεχρι και απο τον "νονο" σου τον Kircher.
Και λιγα λεω....

----


Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2007, 04:40:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
θα βρεις στις σελιδες του οτι εχει γραφτει απο ολους οσους εχουν γραψει για το θεμα.Μεχρι και απο τον "νονο" σου τον Kircher.
Και λιγα λεω....

Αναμένω λοιπόν θα επανέλθουμε στο θέμα ελπίζω!

Τα λέμε!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2007, 08:06:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ostria,
Η εξαφάνιση των Μαμούθ και των άλλων δεινοθηρίων ήρθε προοδευτικά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακαλύψεις, αυτό πως θα μπορέσουν να το εξηγήσουν;

Δεύτερον, οι Κέλτες ήρθαν όντως από τον Βορρά και αποίκησαν την Βρεττανία και μετά ήρθαν οι Ρωμαίοι, μετά οι Σάξωνες και μετά οι Νορμανδοί...

Τρίτον, εάν η καταστροφή Kaali είναι αληθής τότε ίσως μπορούμε να εξηγήσουμε το ταξίδι του Πυθέα. Το κυριότερο αγαθό από εκείνες τις περιοχές είχε σταματήσει να έρχεται στην Μεσόγειο και οι άρχοντες της Μασσαλίας έστειλαν μία αποστολή να μάθουν το γιατί και ίσως για να βρούνε άλλες πηγές αυτού του ιερού αγαθού...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2007, 08:26:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ ΟΚΤΙΝΟΜΕ, είχαμε πράγματι αναφέρει και παλιότερα - όταν εξετάζαμε την Υπερβορεία - πως το εμπόριο ήλεκτρου ήταν ένας από τους κύριους λόγους των ταξιδιών προς τον βορρά.

Διαβάζοντας την πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που μας παρέθεσε η Ostria για τον κομήτη που προσέκρουσε στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας κι ειδικά το σημείο:

quote:
Τότε, έρχεται ο κομήτης και σκάει στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας μια τεράστια θερμική έκρηξη, τα κομμάτια πέφτουν πάνω στο έδαφος και το κατακαίνε, όσα μεγάλα ζώα γλιτώνουν από την έκρηξη, πεθαίνουν μετά από πείνα.

το μυαλό μου πήγε στο μύθο του Φαέθοντα, του γιού του θεού Ηλίου.
Ο νέος αυτός υποτίθεται πως πήρε το άρμα του πατέρα του για να αποδείξει στον Έπαφο ότι είναι όντως γιος του Ηλίου κι όντας άπειρος, το πέταγμα του άρματος του άλλες φορές ήταν τόσο ψηλά που πάγωνε κάποια μέρη κι άλλες φορές τόσο χαμηλά που έκαιγε τα πάντα στο πέρασμα του.

Λέτε να έχει κάποια σχέση με την πτώση του κομήτη και τα αποτελέσματα που επέφερε ή έχω πολύ ισχυρή φαντασία?


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2007, 17:17:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ καλή παρατήρηση Dying Incubus

Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο στο cambridge-conference του 1999 είναι πιθανόν πως ένα τέτοιο γεγονός, πτώση κομήτη ή αστεροειδούς, επέφερε και κλιματολογικές αλλαγές, όπως ακριβώς αναφέρει και η θεωρία που παρέθεσε η Όστρια. Επίσης το άρθρο χρησιμοποιεί ως αναλογία την σύγκρουση του Comet P/Shoemaker-Levy 9 με τον Δία το 1994.

http://abob.libs.uga.edu/bobk/ccc/ce070799.html

Στα ερωτήματα του OANNHSEA θέλω να σκεφτώ πριν απαντήσω.

Πίσω στο μύθο του Φαέθοντα που ανέφερε ο Dying Incubus...

Προσέξτε τα παρακάτω στοιχεία:

O Φαέθων υψώνεται στο στερέωμα νωρίς και ο πατέρας του ο Ήλιος τον ακολουθεί πολύ κοντά για να τον προλάβει (Λουκρίτιος και Ευριπίδης). Όταν ο Φαέθοντας πέφτει ο Ήλιος παίρνει τα χαλινάρια από το άρμα. Ο άπειρος Φαέθοντας φτάνει μέχρι την μέση του ουρανού αλλά δεν καταφέρνει να φτάσει μέχρι την δύση. Ταξιδεύει αντίθετα προς την κίνηση των άστρων (incursent stellis--Οβίδιος, Met. II: 205) πριν τον χτυπήσει ο κεραυνός του Δία καθώς η γη πιάνει φωτιά.

Το παρακάτω είναι σημαντικό. Ο Ήλιος, εξαιτίας της οργής του, αρνείται να φέρει φως στον κόσμο. Δηλαδή; Αερολύματα τα οποία μπλοκάρουν την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα στοιχεία νομίζω συνηγορούν πως ο μύθος του Φαέθοντα πρέπει να αναφέρεται στο γεγονός της σύγκρουσης κομήτη ή αστεροειδή με την γη.

Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με το παραπάνω.

Comet Phaethon's Ride

Εξετάζει τα περιστατικά που ίσως δημιούργησαν τον μύθο. Επίσης αναφέρει ανάλογους μύθους από το Μεξικό, την Βίβλο, την Κίνα και την Ινδία.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2007, 08:35:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε A. Kircher, σύμφωνα με τη μυθολογία μας απ' ότι θυμάμαι ο Ήλιος δεν έκανε το καθημερινό του ταξίδι στον ουρανό δύο φορές.
Η μία ήταν μετά τον χαμό του Φαέθοντα λόγω του θυμού και της θλίψης του.
Η άλλη ήταν όταν ο Δίας τον διέταξε να μην βγει στον ουρανό το πρωί όταν ήθελε να περάσει ένα βράδυ με την Αλκμήνη.

Στο αντίστοιχο θέμα που είχα ανοίξει για το μύθο του Φαέθοντα είχαν ακουστεί διάφορες απόψεις.
Ανάμεσα σ' αυτές ήταν η πιθανότητα να υπήρχαν 2 ακόμη πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα.
Ο Ήφαιστος που ήταν ο πιο κοντινός στον Ήλιο κι ο Φαέθοντας που βρισκόταν ανάμεσα στον Δία και τον Άρη.
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο η καταστροφή του - αν υπήρξε βέβαια - θα είχε άμεσες επιπτώσεις στην Γη.

Αυτό που μου ακούγεται πιθανότερο είναι να έχουμε με την σύγκρουση ενός κομήτη με την Γη ο οποίος θα είχε πολύ μεγάλες διαστάσεις αλλά και πολύ μεγάλες επιπτώσεις κι η θερμική έκρηξη να είχε τα αποτελέσματα που ανέφερε κι η Ostria.

Και λόγω της ύπαρξης ανάλογων μύθων από άλλους πολιτισμούς καταλαβαίνω ότι οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ μεγάλης κλίμακας οι οποίες θα τους επηρέασαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ωό
Νέο Μέλος


43 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 08:50:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ωό  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας και συγχαρητήρια για την πολύ καλή ανάπτυξη του θέματος.
Θα ήθελα να συμπληρώσω και τον ορισμό του Όγμιου Ηρακλή μέσα από το αρχαιοελληνικό λεξικό της ΜΑΤΖΕΝΤΑ:
όγμος -ου, ο
(ουσ.) {ρίζα άγω], κάθε τι που άγεται, σύρεται σε ευθεία γραμμή, το αυλάκι του αρότρου στο χωράφι, η αυλακιά || κάθε γραμμή γενικώς, η πορεία, και μάλιστα η πορεία των ουράνιων σωμάτων.


A. Kircher
βρήκα και ένα άρθρο για τους Μινύες γραμμένο από τους σύγχρονους Βοιωτούς :)

http://exeisminima.gr/2008/05/15/minye-2/#comment-2431

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αpolonical
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 16:18:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αpolonical  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν όντως έπεσε ο μετεωρίτης που μιλάτε δεν είναι πιθανόν να δημιούργησε το τσουνάμι που βύθισε την Ατλαντίδα; Επίσης μήπως η Θούλη ήταν προτέβουσα της Υπερβόρειας;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2008, 09:23:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Αpolonical, απ' όσο γνωρίζω η Ατλαντίδα φαίνεται να καταποντίστηκε ύστερα από δυνατό σεισμό.
Βέβαια η πρόσκρουση ενός μετεωρίτη μεγάλου μεγέθους στην επιφάνεια της Γης ίσως να προκάλεσε κάποιες πολύ ισχυρές δονήσεις...In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ZeusE
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
122 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/05/2008, 03:56:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ZeusE  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

σχετικα με τον ηρακλη...
προπερσυ με πλησιασε ο φυσικος μου, μου εδωσε ενα αποκομμα εφημεριδας και μου ειπε "κρυψ' το γιατι αν το δει κανενας θα σε δουλευει"

το αρθρο εγραφε για ενα σπιτι [κατι που ηταν παλια σπιτι για την ακριβεια!] το οποιο ισχυριζονται οτι ανηκε στον ηρακλη.

εχει καποια αγαλματιδια που παριστανουν τον ιδιο [σαν ηθοποιος που παιρνει τον εαυτο του σε action figure... lame] ενα βομο [του απολλωνα αν δεν απατομαι] και κανα-δυο πετρινους παγκους. εννοειται πως οτι "επιπλο" και αντικειμενο υπηρχε εκει μεσα εχει καταστραφει.
το ωραιο ειναι οτι βρισκεται σε ιδιωτικο οικοπεδο!
φαντασου να εχεις στην αυλη σου το σπιτι του ηρακλη.

παρεπιπτωντως, "ηρακλης" λεγεται οτι ηταν τιτλος, αυτου που ηγουταν των εξερευνειτικων εκστρατειων... κατι σαν το μεγα αλεξανδρο, χωρις να σκοτωνει... και ο γνωστος που εκανε τους αθλους πρεπει να ηταν ο τριτος. αν ισχυει αυτο, η θεωρεια οτι ο ηρακλης ειχε ταξιδεψει στη εσπερια, βγαζει νοημα... τωρα βεβαια, απο που κι ως που εχει χρυσα μηλα η αμερικη... μαλλον κανα εξωτικο φρουτο...

______________________________________________
ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ ...


3 Ηταν ο Πρωτος Μαλιστα ειναι ο μεγαλιτερος ολον σε κατορθοματα και ανδρεια απλα τους αναφερουμε σαν 1 στον τελευταιο Ηρακλη που εκανε τους 12 αθλους.

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2009, 22:49:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι έγινε ρε παληκάρια?
Γιατί σταματήσατε να γράφετεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 17 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy