ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 17
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 09:41:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
simori

Άσχετα με το τί συμβαίνει, το μάθημα των θρησκευτικών για να είναι υποχρεωτικό σε ΟΛΑ τα παιδιά, θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει όλες τις θρησκείες, αλλιώς θα έπρεπε να είναι προαιρετικό σε ΟΛΟΥΣ..
Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται δίκαιο..


simori, το μάθημα το θρησκευτικών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ σαν μάθημα στα ελληνικά σχολεία. Δεν είναι όμως υποχρεωτικό να συμμετέχουν ΟΛΑ τα παιδιά, κατά πως το λες δηλ. Η συμμετοχή των αλλόθρησκων παιδιών - αν υπάρχουν τέτοιοι μαθητές - , δεν είναι υποχρεωτική, είναι προαιρετική. Το μάθημα όμως, σαν μάθημα, πως είναι ρε παιδί μου τα αρχαία, τα μαθηματικά, η φυσική, σαν μάθημα είναι υποχρεωτικό να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.

Π.χ ένας μαθητής της 6ης Δημοτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου είναι Βουδιστής, ok ; Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου - παράδειγμα, έτσι ; - διδάσκεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ -όπως δηλ. συμβαίνει σε όλα τα ελληνικά σχολειά - το μάθημα των θρησκευτικών. Αυτός όμως είναι Βουδιστής. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ αυτού του παιδιού στο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα του σχολείου, είναι προαιρετική.

Γι' αυτό και λέμε πως ο νομοθέτης είναι παγαπόντης. Δεν έκανε προαιρετικό το μάθημα, αλλά έκανε υποχρεωτικό το μάθημα με προαιρετική την συμμετοχή. Σου λέει "Το μάθημα είναι υποχρεωτικό να διδάσκεται στο σχολείο. Εσύ αν είσαι Ινδιάνος, μην συμμετέχεις. Όμως το μάθημα ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ υποχρεωτικά."

Τώρα, το τι ύλη θα συμπεριληφθεί στο μάθημα των θρησκευτικών, ε, αυτό είναι άλλο θέμα. Υποτίθεται πως βρίσκεσαι σε ένα Ελληνικό σχολείο, η επίσημη θρησκεία του Ελληνικού Κράτους είναι ο Χριστιανισμός - βάσει Συντάγματος δηλ. - συνεπώς Χριστιανικά πράγματα θα διδάσκεστε. Δεν μπορούμε να σας διδάξουμε τον Βούδα. Είναι αυτονόητο αυτό. Έπεται δηλ. σαν φυσικό και λογικό επακόλουθο της όλης θρησκευτικοπολιτικής κατάστασης του τόπου. Ξέρεις εσύ κανένα μουσουλμανικό σχολείο που να διδάσκετε, μαζί με το Κοράνι, και o Jesus ; Δεν νομίζω. Αυτά πάνε μαζί.

Edited by - zip on 14/05/2009 09:48:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 09:57:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
simori

Σε περίπτωση που είχαν ενσωματωθεί στο μάθημα των θρησκευτικών όλες οι θρησκείες, πιστεύετε πως ο μουσουλμάνος θα επέτρεπε στο παιδί του να παρευρίσκεται στο μάθημα?


Στην απίθανη αυτή περίπτωση να συνέβαινε αυτό που λες, ίσως και να το επέτρεπε. Όμως το ερώτημά σου, δεν είναι απλό. Το ακολουθούν (το ερώτημά σου δηλ) πολλά επιμέρους ερωτήματα. Πως (με τι τρόπο δηλ.) θα μπορούσε να συμπεριληφθεί το Κοράνι σε ένα μάθημα που διδάσκει κατ' εξοχήν τον Χριστιανισμό στα ελληνικά σχολεία ; Πιθανώς να χρειαζόταν και κάποιος άλλος εκπαιδευτικός, κάποιος άλλος δάσκαλος, μουσουλμάνος ίσως, που θα μοιραζόταν τις διδακτικές ώρες του μαθήματος με τον Χριστιανό συνάδελφό του. Δηλ. για κάθε θρησκεία, πιθανώς να χρειαζόταν και διαφορετικός εκπαιδευτικός. Είναι πρακτικό το πρόβλημα. Δηλ. ένα σχολείο για το μάθημα των θρησκευτικών, θα έπρεπε να είχε 5-10 δασκάλους. Αν πάλι είχε έναν, Χριστιανό π.χ δάσκαλο, τότε πως αυτός θα μπορούσε να διδάξει το Κοράνι στους μουσουλμάνους μαθητές τους. Το πιθανότερο θα ήταν να καθόταν αυτός στα θρανία (ο δάσκαλος) και να τον δίδασκαν οι μαθητές του ... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 10:00:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
simori

zip
Δεν έχω τίποτα μαζί σου, ούτε και με τον φίλο ευρωπαίος αλλά έχει ξεφύγει λίγο η κουβέντα και δεν μου αρέσει.. σαν αναγνώστης το αναφέρω..
Συγκρατήσου λίγο φίλε...


Προσπαθώ ... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 10:17:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σου λέει "Το μάθημα είναι υποχρεωτικό να διδάσκεται στο σχολείο. Εσύ αν είσαι Ινδιάνος, μην συμμετέχεις. Όμως το μάθημα ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ υποχρεωτικά."

Εδώ βέβαια, στηρίζεται όλη η κομπίνα του Π.Δ 201. Γιατί βάζοντας υποχρεωτικό το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, αφ' ενός το κράτος δεν χαλάει τις σχέσεις του με την εκκλησία ['ντάξει, οι παπάδες δεν θα μας πουν και τίποτε], αφ' ετέρου δίνει τάχαμ το δικαίωμα της μη συμμετοχής (ντεμέκ ελευθερία) στους μη ορθόδοξους μαθητές. Βασικά, τα κοροϊδεύει τα παιδιά, γιατί ποντάρει [lotto δηλ. παίζει το κράτος με τους αλλόθρησκους] στο φιλότιμό τους. Σου λέει "'ντάξει μωρέ, εσύ αν θες μην το παρακολουθείς το μάθημα, είναι υποχρεωτικό βέβαια σαν μάθημα, αλλά 'ντάξει, τι να κάθεσαι τώρα παράμερα, έξω από την τάξη ; ε, μπες ν' ακούσεις πέντε πράγματα, έστω κι έτσι, και που ξέρεις ; μπορεί και να αλλάξεις πίστη [εδώ παίζεται το θέμα]". Κι επειδή σ' ένα παιδάκι, ποια μπορεί να είναι η ισχύς της πίστης του ; ε, η μπίλια της ρουλέτας θα πάει προς την συμμετοχή και όχι προς την μη συμμετοχή. Και πες πες πες, έσπασε ο καναπές ... με εννοείτε ; Μεσοβέζικα δηλ. πράγματα. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 10:18:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ar_ia , πρωτα εφταιγε η γιαγια και μετα ο εκπαιδευτικος γιατι οτι και εαν σου ελεγε ο δασκαλος εσυ μαλλον την γιαγια θα ειχες μεσα σου , αλλα για την γιαγια φταιει η προγιαγια και παει λεγοντας , ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ?? μηπως η "πιστη" , ο "παπας", το θρηκευτικο κατεστημενο? τι ?? τι ειναι αυτο που επεβαλε μια τετοια συμπεριφορα στους ανθρωπους ?

europaios2 , το οτι δεν γνωριζεις κατι δεν παει να πει οτι δεν υπαρχει ,το ντορος ειναι σχετικο με την κοινωνια αλλα και την χρονολογια αραγε τι ντορος θα γινοταν το 1975-80??? η τηλεοραση ηταν σατανικη τουλαχιστον στην περιφερεια οπου εγω ζουσα !!! για το μοναστηρι ειδες την πρωτη εκπομπη υπηρξε και δευτερη οπου ζητησαν τα πτυχια και δεν υπηρχαν και μια καλογρια ειπε οτι διαβασαμε τις οδηγιες απο τα μηχανηματα !!!!! , τι να κανω , εγω φταιω ? το μοναστηρι να ειναι στην περιοχη που μενω και καλογριες μεσα ειναι γειτονισες (2 στον αριθμο μη νομιζεις οτι ειναι και ολες) η μια δε εμφανιστηκε στην εκμπομπη ως γιατρος!!!!! , δυστυχως ομως το υφος με το οποιο μεταφεις τα "πιστευω" σου και τις σκεψεις σου , δεν μου επιτρεπει να κανω διαλογο μαζι σου , κατι τετοιο ειναι αδυνατο εδικα οταν απαξιωνεις οτι σου λεει ο αλλος ακομη και εαν ειναι βιωματου , ζηταω συγνωμη

macedon, μια και σε βρηκα , εαν δεν θελω το παιδι μου να παει στο σχολειο μπορω να το κρατησω σπιτι και να περναει απο ελεγχο καθε καλοκαρι για τις γνωσεις που εχει ? επισης ο νομος περι θρησκευτικων μιλαει για μη ορθοδοξος , ο αθεος ειναι μεσα ?(ευχαριστω)


ειναι ομορφο να μη μπορουμε να δουμε την πραγματικοτητα γυρω μας , μας διασφαλιζει οτι δεν θα κινδυνεψουμε απο τιποτα αφου ολα μεσα στον ψευτικο κοσμο μας τα εχουμε "αγγελικα" πλασμενα!!! ομως δεν ειναι για ολους ετσι
αραγε ποιος καθοριζει την πιστη του 5χρονου ή 10χρονου???? ειναι ? μπορει να ειναι ΠΙΣΤΟΣ σε θρησκεια??? τι βιασμος γινεται στα μυαλα των μικρων παιδιων ? απο την βαφτιση τους ακομη που πρεπει να πανε στα χερια ενος ...αντε να μη πω.... και στην συνεχεια απο τους γονεις , κανε την προσευχη σου , μη τρως κρεας , θα πας στη κολαση και θα καιγεσαι , οι ιαχωβαδες τρωνε τα παιδια , τρεχα να φιλησεις το χερι του παπα .... ΚΑΙ στην συνεχεια στο σχολειο εκει που πανε για να αναπτυξουν το μυαλο τους , να αποκτησουν γνωσεις , να πρεπει να στοιχιζονται σαν στρατιωτακια να εκτελουν προθυμος και ανευ αντιλογιας τας διαταγας των δασκαλων , να μαθαινουν ποσα πετραχιλια φορα ο ακατανομαστος και οτι ειμαστε απο λασπη για δεκα εντολες και για ΠΙΣΤΗ, πιστη στα παιδια ?? εαν αυτο δεν ειναι προσυλιτισμος της χειροτερης μορφης μαλιστα τι ειναι ??? ηθη και εθιμα ???, και μετα μας φταινε ολοι εκτος απο εμας τους ιδιους που το επιτρεπουμε , που το επιβαλουμε ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , στο μελλον του ανθρωπου

σκεφτετε λιγο χωρις θεους και διαολους , χωρις υλη και αντιυλη , ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τον ανθρωπο , το παιδι ... σιγα , εμεις να περναμε καλα , να εχουμε και μια θεση γιατον παραδεισο καβαντζα με την εξομολογηση και καθαρισαμε ... δεκτο εαν σας καλυπτει ΝΟ ΠΡΟΜΠΛΕΜΑ

τα πραγματα δεν ειναι τοσο χαλια οσο τα περιγραφω ειναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ γιατι εχουν να κανουν με την διαμορφωση της συμπεριφορας μας , με την δημιουργια τροπου ζωης , καθοριζουν τα θελω και τα πρεπει μας , παιδια χωρις παιχνιδι παυουν να ειναι παιδια


(εκτος θεματος ? συγνωμη )Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 12:58:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
simori
Σε περίπτωση που είχαν ενσωματωθεί στο μάθημα των θρησκευτικών όλες οι θρησκείες, πιστεύετε πως ο μουσουλμάνος θα επέτρεπε στο παιδί του να παρευρίσκεται στο μάθημα?

Η φιλοσοφία του μαθήματος των θρησκευτικών έχει να κάνει με τη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των μαθητών, όχι με τη γνωριμία τους με τις υπόλοιπες θρησκείες, σαν γνωστικό αντικείμενο. Ετσι, ανεξάρτητα τι περιλαμβάνει η ύλη, θα περιστρέφεται αναπόφευκτα γύρω από ένα δόγμα.

Ας μην ξεχνάμε πως η ύλη του μαθήματος καθορίζεται από την Εκκλησία της Ελλάδας σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Ή θα έπρεπε λοιπόν να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα δόγματα στη συγγραφή του βιβλίου, για να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θέτεις, ή θα έπρεπε η ύλη του μαθήματος να περιληφθεί σε κάποιο άλλο μάθημα και το ίδιο το μάθημα να καταργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το μάθημα των θρησκευτικών είναι ένα προσηλυτιστικό μάθημα (στην ουσία και όχι στον τύπο) που προσπαθεί να διαμορφώσει χριστιανική συνείδηση στους μαθητές και απευθύνεται μόνον σ'αυτούς. Αλλά επειδή η διδασκαλία υπέρ ενός δόγματος είναι δουλειά του συγκεκριμένου δόγματος και όχι του ελληνικού σχολείου, θεωρώ πως το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να καταργηθεί από το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου, τουλάχιστον του δημοτικού.

Θα μπορούσαν επίσης να οριστούν μαθήματα θρησκευτικών ως προαιρετικά και εκτός αναλυτικού προγράμματος, τα οποία θα απευθύνονταν σε διάφορα δόγματα και θα διδάσκονται από εκπροσώπους των δογμάτων αυτών (ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες) ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.

Η απάντηση λοιπόν στην ερώτησή σου είναι πως ανεξάρτητα τι θα περιελάμβανε η ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών, δεν θα έπαυε να αποτελεί μάθημα προσηλυτισμού στο χριστιανισμό και ως εκ τούτου η αναφορά του σε άλλα δόγματα δεν θα αλλοίωνε τη φύση του, ώστε να επιστρέψει σε ετερόδοξους να το παρακολουθούν.

quote:
ar_ia
Τ ι είναι το 201???

Είναι το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τους όρους που λειτουργεί το δημοτικό σχολείο.

quote:
makfor
εαν δεν θελω το παιδι μου να παει στο σχολειο μπορω να το κρατησω σπιτι και να περναει απο ελεγχο καθε καλοκαρι για τις γνωσεις που εχει ?

Οχι. Ο νόμος 1566/85 δηλώνει ευθέως πως η φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική και η άρνηση εγραφής του επισύρει ποινικές κυρώσεις.

Η μόνη περίπτωση να έχει το παιδί εκπαίδευση στο σπίτι είναι να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία πιστοποιούνται από τα Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ.). Και στην περίπτωση αυτή όμως, θα πρέπει να εγγραφεί σε κάποιο σχολείο.

quote:
makfor
επισης ο νομος περι θρησκευτικων μιλαει για μη ορθοδοξος , ο αθεος ειναι μεσα ?

Ο νόμος μιλάει για "μη ορθόδοξους" μαθητές, που περιλαμβάνει όλους όσους δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, άρα και τους άθεους.

Ο νόμος για τους δασκάλους όμως (οι οποίοι δεν διορίζονταν στο δημόσιο αν δεν ήταν ορθόδοξοι, μέχρι το 1988) μιλάει για "ετερόδοξους" δασκάλους και όχι "μη ορθόδοξους". Σύμφωνα μ'αυτόν, οι δάσκαλοι που είναι άλλου δόγματος, μπορούν να απαλλαγούν από τη διδακτική των θρησκευτικών και να διδάσκουν θρησκευτικά μόνον στους μαθητές του ίδιου δόγματος μ'αυτούς. Στην περίπτωση αυτή, δεν γνωρίζω αν ο νομοθέτης εννοεί και τους άθεους.

Εγώ προσωπικά, δεν διδάσκω θρησκευτικά στην τάξη μου, κάνοντας χρήση του παραπάνω νόμου

quote:
makfor
τι βιασμος γινεται στα μυαλα των μικρων παιδιων ? απο την βαφτιση τους ακομη που πρεπει να πανε στα χερια ενος ...αντε να μη πω

Ο νηπιοβαπτισμός αποτελεί πιστή εφαρμογή του νόμου 1.11.10 του Ιουστινιανού ο οποίος τον καθιέρωσε πριν 1500 χρόνια. Θεωρώ πως αποτελεί βιασμό της προσωπικότητας του ανθρώπου και κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού και αποτελεί τη χείριστη μορφή προσηλυτισμού.

quote:
makfor
τα πραγματα δεν ειναι τοσο χαλια οσο τα περιγραφω ειναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Δυστυχώς έχεις δίκιο.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 15:57:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zip :
Άμεσα όχι, φυσικά δεν το έχεις κάνει. Έμμεσα όμως, με πλάγιο και πούστικο τρόπο - που είναι και ο πιο χειρότερος από το να το κάνεις στα ίσα, σταράτα και αντρίκια -, το έκανες ήδη με το προηγούμενο μήνυμά σου.

Όποιος δεν έχει επιχειρήματα το ρίχνει στο καφενείο......


quote:
zip :
Καλά κάνω. Είμαι άνθρωπος και θυμώνω και αγανακτώ. Τις δικές σου τις αρετές στις έχει επισημάνει κάποιος ή θες να στις ξανα-επισημάνω εγώ ;

Άλλο θυμώνω, άλλο αγανακτώ και άλλο βρίζω.....το επιπεδό σου είναι ανάλογο του χαρακτήρα σου....

quote:
zip :
Ξε'ς τι λέει εδώ διαστημάνθρωπε ; Δεν συμμετέχουν στην προσευχή - δηλ. δεν προσεύχονται - αλλά και να ήθελαν αν είναι π.χ Μουσουλμάνοι, πως θα το έκαναν ; - δεν συμμετέχουν δηλ. στην προσευχή, δεν λένε το "πάτερ ημών", δεν κάνουν σταυρούς και τέτοια κτλ. δηλ. όμως παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης. Ασφαλώς και ο χώρος της συγκέντρωσης είναι το προαύλιο ρε σαϊνι μου, για νέο μας το λες ; Αλλά δεν παν' να κάτσουν σε μια άκρη μακρυά από το τμήμα τους σαν λεπροί. Το προαύλιο είναι σχετικά ένας μεγάλος χώρος. Δεν παν' να κάτσουν στην άκρη, στο περιθώριο. Και είναι προφανής ο λόγος που γίνεται αυτό, έτσι ; Δηλ. ο νομοθέτης το έχει προβλέψει αυτό. Για να μην αισθάνονται άσχημα τα παιδιά, να μην αισθάνονται πως περιθωριοποιούνται. Είναι αυτονόητο αυτό και κατά κάποιον τρόπο ο νομοθέτης προστατεύει με αυτόν τον τρόπο τους αλλόθρησκους. Όμως παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν.

Μήπως να έβγαιναν εκτός σχολείου? Ο νομοθέτης εκθέτει τον macedon και τους ομοϊδεάτες του.........και αυτό είναι το πόρισμα!

quote:
zip :
Μάθε να διαβάσεις και να γράφεις στα Ελληνικά !!! Η συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση βρίσκεται μεταξύ των δύο σημείων στίξεως (,). Τώρα, αν τα δικά σου τα Ιεχωβαδάκια πήγαν και βγήκαν από το τμήμα τους και πήγαν σαν τσι λεπρούς παράμερα, δεν φταίει ο νομοθέτης. Και κανονικά ο δάσκαλος θα έπρεπε να τους επαναφέρει στην γραμμή, στο τμήμα τους δηλ. Κατά συνέπεια, ο macedon, έχει δίκιο όταν λέει πως είναι υποχρεωτικό να παρευρίσκονται στην γραμμή κι ας μην συμμετέχουν στην προσευχή. Γκε κε ;

Μόνα τους έβγαιναν, κανείς δεν τα υποχρέωνε και το σημαντικότερο κανείς δεν ασχολήθηκε με το γεγονός, ούτε καθηγητές ούτε συμμαθητές.

quote:
zip :
Έχεις μάθει όμως να ερμηνεύεις τα γραπτά, όπως εσύ γουστάρεις και όπως σε συμφέρει. Τακτική, που ασφαλώς σου είναι πολύ γνωστή ...

Έχω μάθει να λέω τα πράγματα όπως είναι με το όνομά τους.....

quote:
ar_ia:
Και βέβαια το συνέχισα εγώ με την παιδική αφέλεια λεγοντάς της πως οι ιεχωβάδες τρώνε παιδιά (γιατί έτσι μας έλεγε η γιαγιά μου) και πως κι εκείνη θα την φάνε οι γονείς της κάποια στιγμή!!!
Αλλά το χειρότερο ήταν πως όλα τα παιδιά το έμαθαν πως δεν ήταν χριστιανή (λες και μπορούσαμε να καταλάβουμε...)με αποτέλεσμα να κάθεται το καημένο στα διαλείματα μόνο του.
Και βέβαια δεν έφταιγαν τα υπόλοιπα παιδιά γι αυτό, αλλά οι κάφροι εκπαιδευτικοί που είχαμε στο σχολείο μας!


Πάνω απ΄ όλα έφταιγαν οι γονείς σου! και μετά οι δάσκαλοι, η νοοτροπία του κάθε παιδιού χτίζεται από το σπίτι του και ολοκληρώνεται στο σχολεία και στην παρέα του......το να απαλλάσσεις τους γονείς σου και να τα ρίχνεις στους δασκάλους είναι δείγμα εγωισμού και εθελοτυφλισμού.
quote:
macedon:
Φίλη ar_ia

θίγεις ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο θέμα. Η διάκριση των παιδιών με βάση το θρήσκευμα δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο όχι μόνο υπαρκτό αλλά και συνηθισμένο τόσο μέσα στην τάξη από τους συμμαθητές όσο και στον ευρύτερο σχολικό χώρο από τους εκπαιδευτικούς.Παραμύθια της χαλιμάς......σαν αυτά της γιαγιάς της.

quote:
macedon:
Και φυσικά τα παιδιά, αναπαράγουν αυτά που ακούνε από το σπίτι. Και φυσικά "ο γιαχωβάς" ή "ο μουσουλμάνος" απομονώνονται από την παρέα και από την κοινωνική ζωή της τάξης.

Η παρέα δεν εξαρτάται από το θρήσκευμα αλλά από τα κοινά ενδιαφέροντα! Εδώ παντρεύονται μεταξύ τους μουσουλμάνοι με χριστιανούς! Γράφετε λες και ζείτε σε μία χώρα όπου η πρόσβαση στα ΜΜΕ είναι μόνο δικό σας προτέρημα!.......που και να ήταν έτσι τι θα γράφατε!

quote:
macedon:
Φέτος στην τάξη μου έχω ένα παιδί που είναι μάρτυρας του Γιαχωβά και δύο μουσουλμάνους. Είναι απίστευτος ο ρατσισμός που συνάντησα από τα ίδια τα παιδιά προς το πρόσωπό τους, κυρίως προς τους μουσουλμάνους. Και αυτές είναι συμπεριφορές που γεννιούνται στο σπίτι, από χριστιανούς τύπου "ευρωπαίου". Και πέρασε πολύς καιρός και δύσκολος αγώνας μέχρι να εξαφανιστεί αυτό το φαινόμενο

Ευτυχώς που καρφώνεστε μόνοι σας!!!!!!!

quote:
macedon:
Δυστυχώς όσο το σχολείο λειτουργεί σαν παράρτημα της Εκκλησίας της Ελλάδας και όχι σαν σχολείο, όσο υπάρχουν υπουργοί που ξεχρεώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το παπαδαριό με Προεδρικά Διατάγματα όπως το 201, όσο η Ελλάδα ασφυκτιά κάτω από την επίσημη κρατικοδίαιτη ασιατική θρησκεία, τα φαινόμενα αυτά και θα υπάρχουν και θα αναπαράγονται.

Δυστυχώς για σένα όσο και να θέλετε ότι ασυναρτησίες και να γράφετε ότι και να σκαρφίζεστε! ο Έλληνας δεν εγκαταλείπει τη θρησκεία του!

quote:
zip :
Δύο προτάσεις! Δύο! Η μία αναφέρεται στο μάθημα των θρησκευτικών, η άλλη στην συμμετοχή των μη ορθοδόξων μαθητών σ' αυτό. Δηλ. μπορεί να είναι προαιρετική η συμμετοχή των αλλόθρησκων, όμως το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Και πάλι ο νομοθέτης - σωστά φυσικά λέει ο macedon πως εξυπηρετεί το παπαδαριό - όμως πάλι προβλέπει την ύπαρξη αλλόθρησκων και λέει με απλά λόγια πως όταν υπάρχουν αλλόθρησκοι, αυτοί συμμετέχουν προαιρετικά. Το μάθημα όμως, το μάθημα - στα σχολεία - είναι υποχρεωτικό. Aν δεν εξυπηρετούσε ο νομοθέτης το παπαδαριό, θα έκανε προαιρετικό το μάθημα (γενικά, στα σχολεία), όχι την συμμετοχή των μαθητών σ' αυτό. Γκε κε ; Σ' αυτήν την περίπτωση, εκκλησία και κράτος είναι ένα και το αυτό.

Όταν οι Έλληνες είναι πάνω κάτω κατά 95% Χριστιανοί Ορθόδοξοι! έρχεται το πάνω κάτω 5% να απαγορεύσει την πρόσβαση στο μάθημα των θρησκευτικών?
Τι τον νοιάζει τον Αλβανό η ιστορία της Ελλάδας? Ας απαγορεύσουμε λοιπόν το μάθημα της ιστορίας!.......τι λέτε? την ίδια λογική χρησιμοποιώ! είστε απίστευτοι! αλλά σκορπάτε το γέλιο.....άρα χρήσιμοι!!!!

quote:
ar_ia :
Δεν φταίει μόνο το σπίτι, σίγουρα, φταίει και ο εκπαιδευτικός ο οποίος ή είναι αδιάφορος, ή είναι και ο ίδιος ρατσιστής και βλέπει το παιδάκι σαν στιγματισμένο.

Εφόσον υπάρχει τέτοια περίπτωση φταίει πρώτα το σπίτι σου!

quote:
ar_ia :
Στην περίπτωση την δική μου πχ έφταιγαν και οι δύο, από την μια η γιαγιά, που καλή γυναίκα δε λέω, αλλά από το πολύ λιβάνι που έβαζε όλη μέρα μάλλον είχε θολώσει το μυαλό της και δεν ήξερε τι έλεγε και από την άλλη ο δάσκαλος που έβλεπε τι γινόταν στο σχολείο αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να μας είπε κάτι ώστε να μην έχουμε απομωνομένο το συγκεκριμένο παιδάκι.

Γονείς δεν είχες? με τη γιαγιά σου ζούσες? ή αυτή δένει το γλυκό?......

quote:
ar_ia :
Ναι δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο!!
Για μένα πάντως ούτε καν σαν προαιρετικό δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το μάθημα για τον απλό λόγο πως τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία δεν έχουν κρίση. Απλά τους γίνετε πλύση εγκεφάλου και αυτό είναι και το ζητούμενο τους βέβαια.....

Γιατί έχουν για την ιστορία?.....κόψιμο και αυτή!!!!"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 16:38:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας κάνουμε μια προσπάθεια να συνδιαλαγούμε με τη βλακεία

quote:
europaios2
Μήπως να έβγαιναν εκτός σχολείου? Ο νομοθέτης εκθέτει τον macedon και τους ομοϊδεάτες του.........και αυτό είναι το πόρισμα!

Ο νόμος λέει πως τα παιδιά παραμένουν κατά την ώρα της προσευχής στη γραμμή τους. Εκεί που είναι το τμήμα τους. Δεν βγαίνουν έξω όπως λένε οι άσχετοι.

Τώρα ποιός εκτίθεται ... άσε να το κρίνουν άλλοι.

quote:
europaios2
Έχω μάθει να λέω τα πράγματα όπως είναι με το όνομά τους.....

Δεν έχεις μάθει τίποτε ούτε πρόκειται να μάθεις ποτέ. Σου λείπουν βασικές προδιαγραφές.

quote:
europaios2
Παραμύθια της χαλιμάς......σαν αυτά της γιαγιάς της.

Σωστά. Πού να ξέρω εγώ ο έρμος που είμαι κάθε μέρα μέσα στην τάξη, εδώ και 21 χρόνια τι γίνεται μέσα στις τάξεις. Ενας βοηθός λογιστή σαφώς και γνωρίζει καλύτερα.

quote:
europaios2
Η παρέα δεν εξαρτάται από το θρήσκευμα αλλά από τα κοινά ενδιαφέροντα!

Τα παιδιά με διαφορετικό θρήσκευμα συνήθως απομονώνονται από τις παρέες των υπολοίπων παιδιών. Αυτό τουλάχιστον έχω αποκομίσει από την 21χρονη εμπειρία μου στις σχολικές τάξεις.

Αλλά, φυσικά, ένας βοηθός λογιστή γνωρίζει σαφώς καλύτερα τι συμβαίνει μέσα στους σχολικούς χώρους. Πού να ξέρουν οι δάσκαλοι;

quote:
europaios2
Δυστυχώς για σένα όσο και να θέλετε ότι ασυναρτησίες και να γράφετε ότι και να σκαρφίζεστε! ο Έλληνας δεν εγκαταλείπει τη θρησκεία του!

Εκτός του ότι δεν γνωρίζεις ελληνικά, δεν γνωρίζεις ούτε καν ανάγνωση. Ποιός είπε και σε ποιό σημείο να εγκαταλείψει ο καθένας τη θρησκεία του;

Αυτό που συζητιέται είναι αν θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ελληνικό σχολείο ως προπύργιο θρησκευτικής προπαγάνδας.

Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε και ο ΠΑΟΚ να αξιώσει να διδάσκεται η ιστορία του ΠΑΟΚ στα ελληνικά σχολεία. Αλλωστε, πεποιθήσεις οι μεν, πεποιθήσεις και οι δε. Οι προτιμήσεις σε θρήσκευμα, ομάδα, τραγουδιστές και πορνοστάρ είναι όλες πεποιθήσεις και στη βάση τους είναι ίδιες.

quote:
europaios2
Όταν οι Έλληνες είναι πάνω κάτω κατά 95% Χριστιανοί Ορθόδοξοι! έρχεται το πάνω κάτω 5% να απαγορεύσει την πρόσβαση στο μάθημα των θρησκευτικών?

Και το 95% των Ελλήνων οδηγούν αυτοκίνητο. Προτείνεις δηλαδή να αρχίσουμε στα σχολεία να κάνουμε στα παιδιά και μαθήματα οδήγησης;

Οποιος θέλει να μάθει οδήγηση, υπάρχουν ειδικά σχολεία γι'αυτό. Με τον ίδιο τρόπο όποιος θέλει να μάθει για τη θρησκεία ΤΟΥ, υπάρχουν ειδικά σχολεία και γι'αυτό το σκοπό.

quote:
europaios2
Τι τον νοιάζει τον Αλβανό η ιστορία της Ελλάδας? Ας απαγορεύσουμε λοιπόν το μάθημα της ιστορίας!

Θα μπορούσα εδώ να γράψω ένα ολόκληρο άρθρο για το θέμα, κι ένα ακόμη για το πόση βλακεία μπορεί να χωρέσει σ' ένα χριστιανικό μυαλό. Θα αρκεστώ όμως μόνον να πω ότι με το δίκιο σου είσαι χριστιανός και όχι κανονικός άνθρωπος. Δεν έχεις τα προσόντα για το δεύτερο.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 16:53:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ar_ia
Στην περίπτωση την δική μου πχ έφταιγαν και οι δύο, από την μια η γιαγιά, που καλή γυναίκα δε λέω, αλλά από το πολύ λιβάνι που έβαζε όλη μέρα μάλλον είχε θολώσει το μυαλό της και δεν ήξερε τι έλεγε και από την άλλη ο δάσκαλος που έβλεπε τι γινόταν στο σχολείο αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να μας είπε κάτι ώστε να μην έχουμε απομωνομένο το συγκεκριμένο παιδάκι.


quote:
europaios2
Γονείς δεν είχες? με τη γιαγιά σου ζούσες? ή αυτή δένει το γλυκό?......Κοίτα να δεις πως δένει το γλυκό.......
Ο μπαμπάς μου πέθανε όταν ήμουν οκτώ.
Η μαμά μου δουλεύε και όλη μέρα έλειπε από το σπίτι.
Και εδώ έρχετε η γιαγιά και δένει....η οποία μας πρόσεχε.
Και βέβαια εννοείται πως σε ότι έλεγε η γιαγιά συμφωνούσε και η μητέρα μου η οποία δεν θα μπορούσε να μην συμφωνεί αφού η γιαγιά την μεγάλωσε και εκείνη και της είχε περάσει την γραμμή της.
Και εννοείται πως όταν μας έλεγε ότι οι γιαχωβάδες τρώνε παιδιά δεν το πίστευε βέβαια, απλά το έλεγε για να μας φοβήζει να μην μιλάμε σε άγνωστους, όλοι οι άγνωστοι ήταν γιαχωβάδες ή εβραίοι (αυτοί έπιναν αίμα παιδιών).
Το κατάλαβες η να στο στείλω και με μαιλ????


Και αν το πιστεύεις στ' αλήθεια πως δεν υπάρχει ρατσισμός ανάμεσα στα παιδιά γι αυτό το θέμα τότε σίγουρα εσύ είσαι αυτός που εθελοτυφλεί!!!

Εγώ δεν είπα πως δεν έφταιγε το σπίτι μου, είπα πως φταίνε και οι δύο και το σπίτι και το σχολείο που βλέπει τέτοιες συμπεριφορές παιδιών και δεν κάνει τπτ.
Γιατί και το σχολείο είναι μια μικρή οικογένεια για το παιδί που παίρνει και από εκεί πράγματα πέρα από το σπίτι, όπως το να αντιγράφει τα άλλα παιδιά για να είναι αποδεκτό.
Και ένα παράδειγμα είναι πως ένα παιδί που στο σπίτι δεν λέει κακιές λέξεις γιατί θα το μαλλώσουν οι γονείς, άντε όταν είναι με τους συμμαθητές του να δεις τι μπινελίκια κατεβάζει.Γιατί? Μα για να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους. Εκεί δεν φέρει ευθύνη ο δάσκαλος βέβαια γιατί δεν το ακούει, όταν όμως βλέπει τα πιο πάνω και δεν αντιδρά είναι υπεύθυνος και αυτός.

Το πρόβλημα υπάρχει, απλά σας βολεύει όλους εσάς τους "καλούς χριστιανούς" να εθελοτυφλείτε........


Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4


ΑΜΗΝ

Edited by - ar_ia on 14/05/2009 16:56:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 16:59:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Τι τον νοιάζει τον Αλβανό η ιστορία της Ελλάδας? Ας απαγορεύσουμε λοιπόν το μάθημα της ιστορίας!.......τι λέτε?

Εγώ λέω πως λες ανοησίες.
Αν δεν τον ενδιαφέρει η ελληνική ιστορία τον Αλβανό και δεν θέλει να την μάθει μπορεί κάλιστα ή να μην πηγαίνει σχολείο ή να πάει στην πατρίδα του σε Αλβανικό σχολείο.

Καμία σχέση το παραδειγμά σου με το θέμα ......

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4


ΑΜΗΝ

Edited by - ar_ia on 14/05/2009 17:01:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 17:15:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Δυστυχώς για σένα όσο και να θέλετε ότι ασυναρτησίες και να γράφετε ότι και να σκαρφίζεστε! ο Έλληνας δεν εγκαταλείπει τη θρησκεία του!Και εμείς τι είμαστε???? Δεν είμαστε Έλληνες??

Αλλά οκ, αν σου αρέσει να παραμυθιάζεσαι οκ, μην στο χαλάσω....
Μόνο αν θες ρίξε μια ματιά σε κάποιες υπογραφές που είχατε μαζέψει κάποτε.....έτσι για να φρεσκάρεις την μνήμη σου δλδ λιγάκι.....

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4


ΑΜΗΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 17:44:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Ας κάνουμε μια προσπάθεια να συνδιαλαγούμε με τη βλακεία

Βγάλε πρώτα την περικεφαλαία σου....

quote:
macedon:
Ο νόμος λέει πως τα παιδιά παραμένουν κατά την ώρα της προσευχής στη γραμμή τους. Εκεί που είναι το τμήμα τους. Δεν βγαίνουν έξω όπως λένε οι άσχετοι.
Τώρα ποιός εκτίθεται ... άσε να το κρίνουν άλλοι.

Ο νόμος είναι σαφής μιλάει για μή συμμετοχή......το αντίθετο του συμμετέχω.......

quote:
Σωστά. Πού να ξέρω εγώ ο έρμος που είμαι κάθε μέρα μέσα στην τάξη, εδώ και 21 χρόνια τι γίνεται μέσα στις τάξεις. Ενας βοηθός λογιστή σαφώς και γνωρίζει καλύτερα.

Ε! αφαίρεσε αυτά που ήσουν στην πρεσβεία.....

quote:
macedon:
Τα παιδιά με διαφορετικό θρήσκευμα συνήθως απομονώνονται από τις παρέες των υπολοίπων παιδιών. Αυτό τουλάχιστον έχω αποκομίσει από την 21χρονη εμπειρία μου στις σχολικές τάξεις.

Η απομόνωση γίνεται βάση των κοινών ενδιαφερώντων. Η παρέα δημιουργήεται βάση τα κοινά ενδιαφέροντα! και έφερα και παράδειγμα.....εδώ έχουμε μικτούς γάμους όπως μουσουλμάνου με Χριστιανής! δε βαρέθηκες να γράφεις ότι σου κατεβαίνει?.......φταίει η περικεφαλαία......σε εμποδίζει!!!

quote:
macedon:
Εκτός του ότι δεν γνωρίζεις ελληνικά, δεν γνωρίζεις ούτε καν ανάγνωση. Ποιός είπε και σε ποιό σημείο να εγκαταλείψει ο καθένας τη θρησκεία του;

Έλα τώρα......τι κάνει νιάου νιάου!!!

quote:
macedon:
Αυτό που συζητιέται είναι αν θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ελληνικό σχολείο ως προπύργιο θρησκευτικής προπαγάνδας.

Ως προπύργιο της όποιας προπάνδας "χρησιμοποιείτε" το Internet......έτσι όπως ακριβώς το χρησιμοποιείς εσύ!

quote:
macedon:
Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε και ο ΠΑΟΚ να αξιώσει να διδάσκεται η ιστορία του ΠΑΟΚ στα ελληνικά σχολεία. Αλλωστε, πεποιθήσεις οι μεν, πεποιθήσεις και οι δε. Οι προτιμήσεις σε θρήσκευμα, ομάδα, τραγουδιστές και πορνοστάρ είναι όλες πεποιθήσεις και στη βάση τους είναι ίδιες.

?.............Εσύ συγκρίνεις την πνευματική ανησυχία! με την γηπεδική ψυχαγωγία........πόσο βαριά είναι τελικά αυτή η περικεφαλαία?.....ασήκωτη ε? δε σηκώνεις κεφάλι που λένε.......

quote:
macedon:
Και το 95% των Ελλήνων οδηγούν αυτοκίνητο. Προτείνεις δηλαδή να αρχίσουμε στα σχολεία να κάνουμε στα παιδιά και μαθήματα οδήγησης;


Φυσικά! πάρα πολλά αγόρια στα 13-14 έχουν μηχανάκι......βλέπεις η περικεφαλαία σου πόσο σε εκθέτει? γράφεις πριν σκεφτείς! ενώ στην επαρχία που είναι ποιο άνετα τα πράγματα, ήδη αρχίζουν να οδηγούν το αυτοκίνητο του μπαμπά τους σε κοντινές βέβαια αποστάσεις και μαζί με τον μπαμπά! το μάθημα αυτό είναι απαραίτητο να μπει στα σχολεία όπως και αυτό της καθαριότητας του περιβάλλοντος και της σημασίας της σωστής διατροφής.
quote:
macedon:
Όποιος θέλει να μάθει οδήγηση, υπάρχουν ειδικά σχολεία γι'αυτό. Με τον ίδιο τρόπο όποιος θέλει να μάθει για τη θρησκεία ΤΟΥ, υπάρχουν ειδικά σχολεία και γι'αυτό το σκοπό.

Ναι πληρώνεις και μαθαίνεις!.......πόσες δήθεν φιλοσοφικές-θρησκευτικές σχολές έχουν ανοίξει με στόχο τον πλουτισμό και την πώληση φυκιών για μεταξωτές κορδέλες? Πόσοι λαδώνουν για να πάρουν το δίπλωμα?.....η τηλεόραση δε φτάνει στο σπίτι σου? σταματάει στην πόρτα?

quote:
macedon:
Θα μπορούσα εδώ να γράψω ένα ολόκληρο άρθρο για το θέμα, κι ένα ακόμη για το πόση βλακεία μπορεί να χωρέσει σ' ένα χριστιανικό μυαλό. Θα αρκεστώ όμως μόνον να πω ότι με το δίκιο σου είσαι χριστιανός και όχι κανονικός άνθρωπος. Δεν έχεις τα προσόντα για το δεύτερο.

Γράψε μισό άρθρο..........αλλά παρακαλώ μη βγάλεις την περικεφαλαία....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 18:22:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Η απομόνωση γίνεται βάση των κοινών ενδιαφερώντων. Η παρέα δημιουργήεται βάση τα κοινά ενδιαφέροντα! και έφερα και παράδειγμα

Πέστα στον Τσιάκαλο, καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ ώστε να το περιλάβει από την επόμενη χρονιά στη διδακτέα του ύλη. Βλέπεις ο ταλαίπωρος διδάσκει το μάθημα "Σχολείο και κοινωνικός αποκλεισμός", πού να ξέρει ότι έχουν βγει καινούριες θεωρίες από βοηθούς λογιστές που ανατρέπουν τα δεδομένα.

Ταλαίπωρε Τσιάκαλε... έμελλε να βγεις στην ανεργία ... από τον ευρωπαίο

quote:
europaios2
Ως προπύργιο της όποιας προπάνδας "χρησιμοποιείτε" το Internet......έτσι όπως ακριβώς το χρησιμοποιείς εσύ!

Σ'αυτό έχεις δίκιο. Πάνε πια οι παλιές καλές εποχές που ό,τι μας ενοχλούσε το καίγαμε, μαζί κι αυτόν που το έγραφε. Τώρα τι να κάψεις; ... Το σέρβερ;

quote:
europaios2
Εσύ συγκρίνεις την πνευματική ανησυχία! με την γηπεδική ψυχαγωγία

Εγώ συγκρίνω τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου με τις αθλητικές πεποιθήσεις του. Και οι δύο είναι πεποιθήσεις και οι δύο είναι υποκειμενικές, και οι δύο στη βάση τους είναι ίδιες.

Τώρα αυτό για "πνευματική ανησυχία" δεν ξέρω τι είναι και δεν το έχω δει να το έχει κανείς. Εχω δει να το πουλάνε όμως

quote:
europaios2
Φυσικά! πάρα πολλά αγόρια στα 13-14 έχουν μηχανάκι

Μάλιστα. Να κάνουμε και μαθήματα οδήγησης στα παιδιά. Γιατί δεν στέλνεις τις προτάσεις σου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο; Είμαι σίγουρος πως πάει πολύς καιρός που έχουν γελάσει οι άνθρωποι.

quote:
europaios2
το μάθημα αυτό είναι απαραίτητο να μπει στα σχολεία

Μα, φυσικά! Ηδη μας έχουν εγκρίνει ενα κονδύλιο στο σχολείο να αγοράσουμε αυτοκίνητα εκμάθησης οδήγησης. Απλά προβληματιζόμαστε να πάρουμε γιαπωνέζικα ή ευρωπαϊκά; Εσύ τι λες;

quote:
europaios2
όπως και αυτό της καθαριότητας του περιβάλλοντος και της σημασίας της σωστής διατροφής.

Τα μαθήματα αυτά έχουν πάνω από 30 χρόνια που υπάρχουν στην ύλη του σχολείου. Οσοι έβγαλαν δημοτικό, το γνωρίζουν. Λυπάμαι που δεν το γνωρίζεις εσύ.

quote:
europaios2
πόσες δήθεν φιλοσοφικές-θρησκευτικές σχολές έχουν ανοίξει με στόχο τον πλουτισμό και την πώληση φυκιών για μεταξωτές κορδέλες

Εκτός από το χριστιανισμό δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 18:43:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καπου ποιο πανω γινεται μια αναοφρα στις ασαφειες των ευαγγελιων ,

πετυχα το παρακατω στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10220&whichpage=1&ARCHIVE=

που εκανε ποστ ο Περιδιαβαίνων ,

εαν δεχτω τα παρακατω ως αληθινα , αντιμετωπιζω ενα σοβαρο θεμα κατανοησης του τι θελει να πει τελικα ο ποιοητης ή ο ΕΙΔΙΚΟΣ !!!

επειδη ομως δεν γνωριζω εαν ειναι αληθινα , ουτε εχω τα ευαγγελια προχειρα να τα ψαξω , γνωριζει κανεις εαν ισχυουν ή οχι οι ασαφειες ???


Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Ποιός προσήλθε πρώτος στο μνήμα την Κυριακή το πρωί;

α. Μία γυναίκα.
β. Δύο γυναίκες.
γ. Τρεις γυναίκες.
δ. Περισσότερες από τρεις γυναίκες.

2. Πότε πήγε (πήγαν) στο μνήμα η γυναίκα(ες);

α. Όταν ήταν ακόμα σκοτάδι.
β. Αφού είχε ανατείλλει ο Ήλιος.

3. Οι γυναίκες πήγαν στο μνήμα, προκειμένου να:

α. Αλείψουν το σώμα του Ιησού με αρώματα.
β. Δούν μόνο το μνήμα.

4. Οι γυναίκες απόκτησαν κι ετοίμασαν τα αρώματα:

α. Την Παρασκευή, προτού νυκτώσει.
β. Αφού νύκτωσε το Σάββατο και μετά.

5. Ο πρώτος επισκέπτης (ες) στο μνήμα συνάντησε (-αν):

α. Έναν άγγελο.
β. Ένα νέο.
γ. Δύο άνδρες.
δ. Κανέναν.

6. Που βρισκόταν αυτός (οι), που συνάντησαν στο μνήμα;

α. Καθισμένος σε μία πέτρα έξω από το μνήμα.
β. Καθισμένος μέσα στο μνήμα.
γ. Όρθιοι μέσα στο μνήμα.

7. Αφού βρήκε (αν) τον τάφο άδειο η γυναίκα (ες):

α. Έσπευσαν να το πουν στους μαθητές.
β. Έφυγαν από το μνήμα, γιατί τρόμαξαν και δεν είπαν σε κανέναν τίποτε.

8. Ο αναστηθείς Ιησούς εμφανίστηκε πρώτα:

α. Στη Μαρία τη Μαγδαληνή.
β. Στον Κλεόπα και σε έναν άλλο μαθητή.
γ. Στη Μαρία τη Μαγδαληνή και την άλλη Μαρία.
δ. Μόνο στον Κηφά.

9. Ο Ιησούς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά:

α. Κάπου μεταξύ του μνήματος και της Ιερουσαλήμ.
β. Ακριβώς έξω από το μνήμα.
γ. Στη Γαλιλαία.
δ. Στο δρόμο για το χωριό Εμμαούς, που απείχε εξήντα στάδια από την Ιερουσαλήμ.

10. Οι μαθητές πρωτοείδαν τον Ιησού:

α. Στη Γαλιλαία.
β. Στην Ιερουσαλήμ.

11. Ο αναστηθείς Ιησούς:

α. Αναγνωρίσθηκε από αυτούς που τον είδαν.
β. Δεν ήταν αναγνωρίσιμος.

12. Ο αναστηθείς Ιησούς:

α. Ήταν «φυσικός».
β. Δεν ήταν «φυσικός».

13. Οι μαθητές είδαν τον αναστημένο Ιησού:

α. Μια φορά μόνο.
β. Τρεις φορές.
γ. Πολλές φορές.

14. Όταν ο Ιησούς παρουσιάστηκε στους μαθητές του ήταν:

α. Ένδεκα μαθητές παρόντες.
β. Δώδεκα μαθητές παρόντες.

15. Ο αναστηθείς Ιησούς:

α. Επιθυμούσε να τον αγγίξουν.
β. Δεν επιθυμούσε να τον αγγίξουν.
γ. Δεν έδινε σημασία στο άν θα τον άγγιζαν ή όχι.

16. Ο Ιησούς αναλήφθηκε στον ουρανό:

α. Την ίδια ημέρα της ανάστασης.
β. Σαράντα ημέρες μετά την ανάσταση.
γ. Δεν γίνεται λόγος για ανάληψη του Ιησού.

17. Οι μαθητές έλαβαν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

α. Το βράδυ της ίδιας ημέρας της ανάστασης.
β. Πενήντα ημέρες μετά την ανάσταση.


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι απαντήσεις είναι όλες σωστές!

1. α. Ιωάν. 20,1, β. Ματθ. 28,1, γ. Μάρκ. 16,1, δ. Λουκ. 23, 55-56, 24, 1, 24, 10.
2. α. Ματθ. 28,1, Ιωάν. 20,1, β. Μάρκ. 16,2.
3. α. Μαρκ. 16, 1-2, Λουκ. 24,1, β. Ματθ. 28,1.
4. α. Λουκ. 23, 54-56, β. Μάρκ. 16,1.
5. α. Ματθ. 28, 2-5. β. Μάρκ. 16, 5. γ. Λουκ. 24, 4. δ. Ιωάν. 20, 1-2.
6. α. Ματθ. 28,2. β. Μάρκ. 16, 5, γ. Λουκ. 24, 3-4.
7. α. Ματθ. 28, 7-8, Λουκ. 24, 9, Ιωάν. 20,2, β. Μάρκ. 16,8.
8. α. Ιωάν. 20, 14, Μαρκ. 16, 9, β. Λουκ. 24, 13-18, γ. Ματθ. 28, 1-9, δ. Α΄ Κορ. 15, 4-5.
9. α. Ματθ. 28, 8-9, β. Ιωάν. 20, 11-14, γ. Στη Γαλιλαία Μαρκ. 16, 6-7, δ. Λουκ. 24, 13-15.

10. α. Ματθ. 28, 7, Μάρκ. 16,7-10, β. Λουκ. 24, 33-36, Ιωάν. 20,19, Πράξεις 1,4.
11. α. Ματθ., 28,9, Μάρκ. 16,9-10, Λουκ. 24,31, β. Μάρκ. 16,12, Λουκ. 24,15-16, 36-37, Ιωάν. 20,14-15.
12. α. Ματθ. 28,9, Λουκ. 24,41-43, Ιωάν. 20,27, β. Δεν ήταν «φυσικός» (Μάρκ. 16,9, 12, 14, Λουκ. 24,15-16, 31, 36-37, Α΄ Κορ. 15,8-9.
13. α. Ματθ. 28,16-17, β. Ιωάν. 20,19,26, 21,1,14, γ. Πράξεις 1,3.
14. α. Ματθ. 28,16-17, Λουκ. 24,33-36, β. Α΄ Κορ. 15,5.
15. α. Ιωάν. 20,27, β. Ιωάν. 20,17, γ. Ματθ. 28,10.
16. α. Μάρκ. 16, 9, 19, Λουκ. 24,13, 28-51, 50-51, β. Πράξεις, 1,3-9, γ. Ματθ. 28,19-20, Ιωάν. 21,23-τέλος.
17. α. Ιωάν. 20,19-22, β. Πράξεις, 2,1-13.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 20:28:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon :
Πέστα στον Τσιάκαλο, καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ ώστε να το περιλάβει από την επόμενη χρονιά στη διδακτέα του ύλη. Βλέπεις ο ταλαίπωρος διδάσκει το μάθημα "Σχολείο και κοινωνικός αποκλεισμός", πού να ξέρει ότι έχουν βγει καινούριες θεωρίες από βοηθούς λογιστές που ανατρέπουν τα δεδομένα.

Ταλαίπωρε Τσιάκαλε... έμελλε να βγεις στην ανεργία ... από τον ευρωπαίο.Για φέρε μας να δούμε τι έχει γράψει και ας τα λόγια.......


quote:
macedon :
Σ'αυτό έχεις δίκιο. Πάνε πια οι παλιές καλές εποχές που ό,τι μας ενοχλούσε το καίγαμε, μαζί κι αυτόν που το έγραφε. Τώρα τι να κάψεις; ... Το σέρβερ;

Βλέπεις τι εύκολα αυτοδιαψεύδεσαι?

quote:
macedon :
Εγώ συγκρίνω τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου με τις αθλητικές πεποιθήσεις του. Και οι δύο είναι πεποιθήσεις και οι δύο είναι υποκειμενικές, και οι δύο στη βάση τους είναι ίδιες.

Το κάνεις γιατί σε βαραίνει η περικεφαλαία.....

quote:
macedon :
Τώρα αυτό για "πνευματική ανησυχία" δεν ξέρω τι είναι και δεν το έχω δει να το έχει κανείς. Εχω δει να το πουλάνε όμως

Μπα? χωρίς να το γνωρίζεις ή να δεις ότι το έχεις κάποιος........έχεις δει να το πουλάνε........γεια σου macedon! αθάνατε!!!

quote:
macedon :
Μάλιστα. Να κάνουμε και μαθήματα οδήγησης στα παιδιά. Γιατί δεν στέλνεις τις προτάσεις σου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο; Είμαι σίγουρος πως πάει πολύς καιρός που έχουν γελάσει οι άνθρωποι.


Το Μάιο ή Απρίλιο του 2006 (δε θυμάμαι καλά) στο Κιάτο έγινε μία εκδήλωση-σεμινάριο στα παιδάκια της 5-6ης Δημοτικού από την Τροχαία.......κανείς δε γέλασε και όλοι είπαν μπράβο στους διοργανωτές......
quote:
macedon :
Μα, φυσικά! Ηδη μας έχουν εγκρίνει ενα κονδύλιο στο σχολείο να αγοράσουμε αυτοκίνητα εκμάθησης οδήγησης. Απλά προβληματιζόμαστε να πάρουμε γιαπωνέζικα ή ευρωπαϊκά; Εσύ τι λες;

Εγώ λέω ότι όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας! αλίμονο στα παιδιά μας........

quote:
macedon :
Τα μαθήματα αυτά έχουν πάνω από 30 χρόνια που υπάρχουν στην ύλη του σχολείου. Οσοι έβγαλαν δημοτικό, το γνωρίζουν. Λυπάμαι που δεν το γνωρίζεις εσύ.

Μια χαρά τα γράφω.........το αποτέλεσμα είναι αυτό που δείχνει την ύλη του μαθήματος!
Είμαστε από τους ποιο "βρομιάρηδες" στην Ευρώπη και πρώτοι στην παχυσαρκία........άρα δεν υπάρχει καμία ύλη.

quote:
macedon :
Εκτός από το χριστιανισμό δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό.

Φταίει η περικεφαλαία που σου γράφω.......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 20:51:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Το Μάιο ή Απρίλιο του 2006 (δε θυμάμαι καλά) στο Κιάτο έγινε μία εκδήλωση-σεμινάριο στα παιδάκια της 5-6ης Δημοτικού από την Τροχαία.......κανείς δε γέλασε και όλοι είπαν μπράβο στους διοργανωτές......

Είμαι σίγουρος ότι δε γέλασε κανείς. Αν όμως τους έλεγε κάποιος να εντάξουν τα "μαθήματα οδήγησης" στο σχολείο (όπως προτείνεις), να είσαι σίγουρος πως ακόμη θα γελούσαν.

quote:
europaios2
Μια χαρά τα γράφω......

Μα, ναι! Ποιός είπε το αντίθετο;

quote:
europaios2
το αποτέλεσμα είναι αυτό που δείχνει την ύλη του μαθήματος!

Φοβερή σκέψη... δεν την κατάλαβα όμως...

quote:
europaios2
Είμαστε από τους ποιο "βρομιάρηδες" στην Ευρώπη

Να φροντίστε να κάνετε κανένα μπάνιο τότε. Ασε που η βρωμιά σας συνάδει με το χριστιανισμό. Ο άλλος που είχε 20 χρόνια να πλυθεί έγινε άγιος.

quote:
europaios2
και πρώτοι στην παχυσαρκία

Αμα έχετε παχυσαρκία, να φοράτε ριχτό μαύρο φουστάνι να μη φαίνεται. Λες οι παπάδες να μην ξέρουν;

quote:
europaios2
άρα δεν υπάρχει καμία ύλη.

Οτι πεις! Εδώ θα τα χαλάσουμε;

Απλά να συνοψίσω (να προσπαθήσω δηλαδή) τη σκέψη σου:

1. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που δείχνει την ύλη (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).
2. Είστε βρωμιάρηδες και παχύσαρκοι
3. Το ότι είστε βρωμιάρηδες και παχύσαρκοι σημαίνει ότι η αντίστοιχη ύλη περί βρωμιάς και παχυσαρκίας δεν υπάρχει στα σχολικά βιβλία.

Φο-βε-ρό!

ΥΓ: Μάθε αυτά τα ρημάδια τα ελληνικά τέλος πάντων. Ακου "ποιό βρομιάρηδες"

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 22:14:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μια και το ερώτημα του θέματος είναι το πώς νιώθουμε για τους κληρικούς, ας δούμε και μια είδηση από τα σημερινά "ΝΕΑ".

Και παπάς, και "ΓΝΗΣΙΟΣ" Χριστιανός και μαστρωπός.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2009, 23:33:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
makfor:
καπου ποιο πανω γινεται μια αναοφρα στις ασαφειες των ευαγγελιων ,

πετυχα το παρακατω στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10220&whichpage=1&ARCHIVE=

που εκανε ποστ ο Περιδιαβαίνων ,

εαν δεχτω τα παρακατω ως αληθινα , αντιμετωπιζω ενα σοβαρο θεμα κατανοησης του τι θελει να πει τελικα ο ποιοητης ή ο ΕΙΔΙΚΟΣ !!!

επειδη ομως δεν γνωριζω εαν ειναι αληθινα , ουτε εχω τα ευαγγελια προχειρα να τα ψαξω , γνωριζει κανεις εαν ισχυουν ή οχι οι ασαφειες ???


Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις:Για να τις δούμε......μία-μία.

quote:
makfor:
1. Ποιός προσήλθε πρώτος στο μνήμα την Κυριακή το πρωί;

α. Μία γυναίκα.
β. Δύο γυναίκες.
γ. Τρεις γυναίκες.
δ. Περισσότερες από τρεις γυναίκες.

2. Πότε πήγε (πήγαν) στο μνήμα η γυναίκα(ες);

α. Όταν ήταν ακόμα σκοτάδι.
β. Αφού είχε ανατείλλει ο Ήλιος.

3. Οι γυναίκες πήγαν στο μνήμα, προκειμένου να:

α. Αλείψουν το σώμα του Ιησού με αρώματα.
β. Δούν μόνο το μνήμα.

4. Οι γυναίκες απόκτησαν κι ετοίμασαν τα αρώματα:

α. Την Παρασκευή, προτού νυκτώσει.
β. Αφού νύκτωσε το Σάββατο και μετά.

5. Ο πρώτος επισκέπτης (ες) στο μνήμα συνάντησε (-αν):

α. Έναν άγγελο.
β. Ένα νέο.
γ. Δύο άνδρες.
δ. Κανέναν.

6. Που βρισκόταν αυτός (οι), που συνάντησαν στο μνήμα;

α. Καθισμένος σε μία πέτρα έξω από το μνήμα.
β. Καθισμένος μέσα στο μνήμα.
γ. Όρθιοι μέσα στο μνήμα.

7. Αφού βρήκε (αν) τον τάφο άδειο η γυναίκα (ες):

α. Έσπευσαν να το πουν στους μαθητές.
β. Έφυγαν από το μνήμα, γιατί τρόμαξαν και δεν είπαν σε κανέναν τίποτε.

8. Ο αναστηθείς Ιησούς εμφανίστηκε πρώτα:

α. Στη Μαρία τη Μαγδαληνή.
β. Στον Κλεόπα και σε έναν άλλο μαθητή.
γ. Στη Μαρία τη Μαγδαληνή και την άλλη Μαρία.
δ. Μόνο στον Κηφά.

9. Ο Ιησούς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά:

α. Κάπου μεταξύ του μνήματος και της Ιερουσαλήμ.
β. Ακριβώς έξω από το μνήμα.
γ. Στη Γαλιλαία.
δ. Στο δρόμο για το χωριό Εμμαούς, που απείχε εξήντα στάδια από την Ιερουσαλήμ.

10. Οι μαθητές πρωτοείδαν τον Ιησού:

α. Στη Γαλιλαία.
β. Στην Ιερουσαλήμ.

11. Ο αναστηθείς Ιησούς:

α. Αναγνωρίσθηκε από αυτούς που τον είδαν.
β. Δεν ήταν αναγνωρίσιμος.

12. Ο αναστηθείς Ιησούς:

α. Ήταν «φυσικός».
β. Δεν ήταν «φυσικός».

13. Οι μαθητές είδαν τον αναστημένο Ιησού:

α. Μια φορά μόνο.
β. Τρεις φορές.
γ. Πολλές φορές.

14. Όταν ο Ιησούς παρουσιάστηκε στους μαθητές του ήταν:

α. Ένδεκα μαθητές παρόντες.
β. Δώδεκα μαθητές παρόντες.

15. Ο αναστηθείς Ιησούς:

α. Επιθυμούσε να τον αγγίξουν.
β. Δεν επιθυμούσε να τον αγγίξουν.
γ. Δεν έδινε σημασία στο άν θα τον άγγιζαν ή όχι.

16. Ο Ιησούς αναλήφθηκε στον ουρανό:

α. Την ίδια ημέρα της ανάστασης.
β. Σαράντα ημέρες μετά την ανάσταση.
γ. Δεν γίνεται λόγος για ανάληψη του Ιησού.

17. Οι μαθητές έλαβαν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

α. Το βράδυ της ίδιας ημέρας της ανάστασης.
β. Πενήντα ημέρες μετά την ανάσταση.


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι απαντήσεις είναι όλες σωστές!

1. α. Ιωάν. 20,1, β. Ματθ. 28,1, γ. Μάρκ. 16,1, δ. Λουκ. 23, 55-56, 24, 1, 24, 10.
2. α. Ματθ. 28,1, Ιωάν. 20,1, β. Μάρκ. 16,2.
3. α. Μαρκ. 16, 1-2, Λουκ. 24,1, β. Ματθ. 28,1.
4. α. Λουκ. 23, 54-56, β. Μάρκ. 16,1.
5. α. Ματθ. 28, 2-5. β. Μάρκ. 16, 5. γ. Λουκ. 24, 4. δ. Ιωάν. 20, 1-2.
6. α. Ματθ. 28,2. β. Μάρκ. 16, 5, γ. Λουκ. 24, 3-4.
7. α. Ματθ. 28, 7-8, Λουκ. 24, 9, Ιωάν. 20,2, β. Μάρκ. 16,8.
8. α. Ιωάν. 20, 14, Μαρκ. 16, 9, β. Λουκ. 24, 13-18, γ. Ματθ. 28, 1-9, δ. Α΄ Κορ. 15, 4-5.
9. α. Ματθ. 28, 8-9, β. Ιωάν. 20, 11-14, γ. Στη Γαλιλαία Μαρκ. 16, 6-7, δ. Λουκ. 24, 13-15.

10. α. Ματθ. 28, 7, Μάρκ. 16,7-10, β. Λουκ. 24, 33-36, Ιωάν. 20,19, Πράξεις 1,4.
11. α. Ματθ., 28,9, Μάρκ. 16,9-10, Λουκ. 24,31, β. Μάρκ. 16,12, Λουκ. 24,15-16, 36-37, Ιωάν. 20,14-15.
12. α. Ματθ. 28,9, Λουκ. 24,41-43, Ιωάν. 20,27, β. Δεν ήταν «φυσικός» (Μάρκ. 16,9, 12, 14, Λουκ. 24,15-16, 31, 36-37, Α΄ Κορ. 15,8-9.
13. α. Ματθ. 28,16-17, β. Ιωάν. 20,19,26, 21,1,14, γ. Πράξεις 1,3.
14. α. Ματθ. 28,16-17, Λουκ. 24,33-36, β. Α΄ Κορ. 15,5.
15. α. Ιωάν. 20,27, β. Ιωάν. 20,17, γ. Ματθ. 28,10.
16. α. Μάρκ. 16, 9, 19, Λουκ. 24,13, 28-51, 50-51, β. Πράξεις, 1,3-9, γ. Ματθ. 28,19-20, Ιωάν. 21,23-τέλος.
17. α. Ιωάν. 20,19-22, β. Πράξεις, 2,1-13.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.........ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ!

Ας δούμε την πρώτη:

quote:
makfor:
1. Ποιός προσήλθε πρώτος στο μνήμα την Κυριακή το πρωί;

α. Μία γυναίκα.
β. Δύο γυναίκες.
γ. Τρεις γυναίκες.
δ. Περισσότερες από τρεις γυναίκες.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Οι απαντήσεις είναι όλες σωστές!

1. α. Ιωάν. 20,1, β. Ματθ. 28,1, γ. Μάρκ. 16,1, δ. Λουκ. 23, 55-56, 24, 1, 24, 10.


α. Στο 20,1 Ο Ιωάννης μας λέει ότι η Μαρία Μαγδαληνή πήγε στο μνημείο του Ιησού!

β. Στο 28,1 ο Ματθαίος, γράφει ότι πήγαν η Μαρία η Μαγδαληνή με μία άλλη Μαρία κ.λ.π.....

γ.Στο 16,1 ο Μάρκος μας λέει ότι πήγαν η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία μητέρα του Ιακώβου, η Σαλώμη κ.λ.π......

δ. Στο κατά Λουκά στο στοίχο 23, 55-56 αναφέρεται η εμφάνιση των γυναικών κατά την ταφή και όχι την Ανάσταση του Ιησού....με λίγα λόγια καμία σχέση.

Στο 24.1, το οποίο είναι σχετικό με το θέμα, μας αναφέρει ότι πήγαν η Μαρία η Μαγδαληνή η Μαρία του Ιακώβου και άλλες γυναίκες.

Ο κάθε Ευαγγελιστής γράφει το Ευαγγέλιο από τη δική του οπτική γωνία βάζοντας μέσα σε αυτό, αυτά που γι' αυτόν ήσαν τα ποιο σημαντικά!
Έτσι ο Ιωάννης θεωρεί ως σημαντικό γεγονός την Ανάσταση του Ιησού και την αναγγελία αυτής χωρίς να κάτσει να αναφέρει και τις λεπτομέρειες, το άν ήσαν εκεί δηλαδή η άλλη η Μαρία ή οι άλλες οι γυναίκες κ.λ.π.

Ο Ματθαίος δεν αναφέρει καν ποια ήταν η άλλη η Μαρία!......απλά γενικά και αόριστα υπήρχε μία Μαρία!

Ο Μάρκος θεωρεί να γράψει τα ποιο σημαντικά από τα παρευρισκόμενα πρόσωπα, έτσι μαθαίνουμε ότι η άλλη Μαρία ήταν η μητέρα του Ιακώβου, ενώ μαζί της ήταν και η Σαλώμη!

Ο Λουκάς πάλι θεωρεί ότι πρέπει να αναφέρει τα δύο ποιο σημαντικά πρόσωπα τις δύο δηλαδή Μαρίες! και για τις άλλες να μην αναφέρει κανένα όνομα παρά να τις αναφέρει γενικά και αόριστα.

Σε αντίφαση θα έπεφταν τα Ευαγγέλια εάν ανέφερε για παράδειγμα ο Ιωάννης ότι στον κενό τάφο ήταν μόνο η Μαρία η Μαγδαληνή και καμία άλλη.

Το Ευαγγέλιο δεν είναι παρά μία αγγελία μία είδηση! όπως η ετυμολογία της ίδιας της λέξης καταμαρτυρεί!

Είναι όπως όταν παρακολουθούμε τις ειδήσεις στην τηλεόραση, με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε ένα ίδρυμα για παράδειγμα!
-Σε άλλο κανάλι αναφέρεται μόνο ότι ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το εν λόγω ίδρυμα χωρίς να αναφέρονται οι συνοδοί του.
-Σε άλλο κανάλι ότι ο πρωθυπουργός συνοδευόταν με τον τοπικό γραμματέα της Ν.Δ.
-Σε άλλο αναφέρεται και ο γραμματέας της τοπικής Νομαρχιακής αλλά και ένας βουλευτής της ίδιας περιοχής!
-Σε άλλο αναφέρεται ότι πήγε με τον γραμματέα με τον βουλευτή και με άλλους τοπικούς παράγοντες!............

Άρα ποιο κανάλι λέει ψέματα και ποιο αλήθεια?...........
Ή μήπως δε λέει κανένα?

Ο Μάρκος μας γράφει για τον Αποκεφαλισμό του Ιωάννη.

Ο Λουκάς όμως μας λέει ότι ο Ιωάννης απλά φυλακίστηκε........άρα εδώ έχουμε σύμφωνα με αυτή την ίδια εντελώς παιδιάστικη λογική! Το γεγονός ότι κάποιος λέει ψέματα!

Ο Ιωάννης γράφει ότι ο Ιησούς κάποια στιγμή εξέπνευσε!

Ο Λουκάς ότι μόλις πέθανε έγινε σκοτάδι........σύμφωνα με την ίδια λογική η παράλειψη στον Ιωάννη ότι έγινε σκοτάδι, αμέσως μετά το θάνατο του Ιησού, βγάζει of το ένα από τα δύο Ευαγγέλια.

Εάν εγώ διηγηθώ σε έναν φίλο μου πως τα πέρασα στην Τρίπολη στο σεμινάριο που πήγα και του παραλείψω κάποιον από τους παλιούς φίλους μου που είδα εκεί!, αλλά σε έναν άλλον φίλο μου τους αναφέρω όλους......αμέσως αμέσως σύμφωνα με την ίδια τρομερή λογική της τετραγωνοποίησης του κύκλου!!!!!! παύω να ήπια καφέ στην Τρίπολη!

Θα συνεχίσω σιγά σιγά και με τις άλλες ερωτήσεις και απαντήσεις.

Σε κάθε μύνημά μου θα τοποθετούμαι και σε μία.

Εκεί που ποντάρουν οι διάφοροι συκοφάντες! κατά του Χριστιανισμού, είναι στην έλλειψη κριτικής σκέψης η οποία οδηγεί απευθείας στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στον αφελή αναγνώστη που δεν τη διαθέτει........κι ότι ήθελε προκύψει......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 14/05/2009 23:40:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 00:27:55  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ zip και macedon για τις απαντήσεις σας, ήταν κατατοπιστικές..

Δεν ξέρω αν το πήρε το μάτι σας? Αν όχι,
Ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω:


Κίνημα "αποκήρυξης της πίστης" στην Αγγλία


Περισσότεροι από 100.000 πρώην χριστιανοί έχουν "κατεβάσει" από το διαδίκτυο το "πιστοποιητικό απο-βάπτισης", ένα είδος πιστοποιητικού αποκήρυξης της πίστης, σε μια μεγάλη προσπάθεια να εισακουστούν, σύμφωνα με το NSS (National Secular Society), τα δικαιώματά τους. To NSS, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο, αποτελεί μια ομάδα πίεσης για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και την ελευθερία του ανθρώπου να ακολουθεί ή όχι κάποια θρησκευτική αντίληψη.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Terry Sanderson, αναφέρει ότι η ιστορία με το πιστοποιητικό ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, ως μια προσπάθεια αντίδρασης της βάπτισης νηπίων, που δεν έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν, πόσο μάλλον να επιλέξουν, τη θρησκεία που θα ακολουθήσουν.

Όπως αναγράφεται και στο διαδικτυακό τόπο της οργάνωσης, μέσω του ευφάνταστου μηνύματος "Ελευθέρωσε τον εαυτόν σου από τις Πρώτες Αρλούμπες, που σε ελευθέρωσαν από το Πρώτο Αμάρτημα το οποίο ποτέ δεν διέπραξες", ο επίδοξος θρησκευτικός αντιρρησίας έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί και να εκτυπώσει το πιστοποιητικό, το οποίο και τον "απαλλάσσει" από τις θρησκείες του βαπτίσματος και των προκαταλήψεων.

Ωστόσο με την κατά δεκάδων χιλιάδων ραγδαία αύξηση των επισκεπτών που κατέβασαν το πιστοποιητικό από το διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, η οργάνωση θεωρεί ότι έχει αγγίζει ένα ευρύ τμήμα της κοινωνίας, από άθεους μέχρι πρώην πιστούς, το οποίο θεωρεί ότι η εκκλησία δεν συμπλέει με τους σημερινούς καιρούς. Ο ίδιος ο Sanderson υποστηρίζει ότι "οι εκκλησίες έχουν γίνει τόσο αντιδραστικές και αναμειγνύονται τόσο πολύ με το πολιτικό προσκήνιο, που ο κόσμος πλέον θέλει να διαμαρτυρηθεί εναντίον τους", ενώ προσθέτει ότι "δεν είναι πλέον αδιάφορες, αντίθετα έχουν γίνει ενεργά εχθρικές".

Η καμπάνια έχει γίνει τόσο δημοφιλής, με τα στατιστικά να δείχνουν ότι περίπου 1.000 πιστοποιητικά μεταφορτώνονται κάθε εβδομάδα, που το NSS τα εκτυπώνει σε πάπυρο έναντι 4,5 δολαρίων, με τις πωλήσεις τους να φτάνουν τις 2.000 τεμάχια τις πρώτες τρεις εβδομάδες. Όπως επισημαίνει ο Sanderson "κάθε φορά που ο Πάπας λέει κάτι προκλητικό έχουμε άλλη μια 'επιδρομή' για το πιστοποιητικό", κάτι το οποίο επαληθεύτηκε και ύστερα από τις τελευταίες δηλώσεις του Πάπα, ότι το προφυλακτικό θα χειροτερεύσει την επιδημία HIV/AIDS στην Αφρική.

Αντίστοιχα κινήματα υπάρχουν και σε άλλες χώρες: Η ιταλική Ένωση Άθεων και Αγνωστικιστών Ορθολογιστών διοργάνωσε τον Οκτώβριο του 2008 την πρώτη "Μέρα Απο-βάπτισης", με τους αρνητές της θρησκείας να μοιράζουν πιστοποιητικά αποκήρυξης σε άθρησκους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πιο πρόσφατα, στις 2 Μαρτίου του τρέχοντος σωτήριου έτους, άθεοι και φεμινιστές στην Αργεντινή πραγματοποίησαν τη διαδικτυακή καμπάνια "Όχι στο όνομά μου", καμπάνια η οποία έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους Ρωμαιοκαθολικούς να δηλώσουν τη διάθεσή απόσχισής τους από την εκκλησία τους.

Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη κίνηση έχει βρει 1.800 υποστηρικτές στο Facebook. Συγκεκριμένα για την Αργεντινή, όπως πληροφορεί η Ariel Bellino, μέλος της καμπάνιας και πρώην Καθολική, "η εκκλησία μετρά ως Καθολικούς όσους έχουν βαπτιστεί και στηρίζεται σε νομοθετικές ρυθμίσεις με βάση αυτό το νούμερο, που είναι και ο λόγος για τον οποίο προσπαθούν να υποβιβάσουν τη σημασία τέτοιων διαμαρτυριών".

Είναι σύνηθες φαινόμενο στην Αργεντινή ελευθεριακές κοινωνικές αξίες να συγκρούονται με τη Ρωμαιοκαθολική αντίληψη, ιδιαίτερα σε θέματα όπως ο έλεγχος των γεννήσεων, η αποχή πριν το γάμο καθώς και στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, με το Μπουένος Άιρες να είναι η πρώτη πόλη της Λατινικής Αμερικής που νομιμοποίησε τις ομοφυλοφιλικές αστικές ενώσεις, το 2003.

Στην Βρετανία, όπως ισχυρίζεται ο Michael Evans, άθεος και πρώην δημοσιογράφος που συμπλήρωσε το πιστοποιητικό της NSS τον Μάρτιο, η εκκλησία έχει μεγάλο όφελος από το να φαίνεται μεγάλος ο αριθμός των μελών της, καθότι έτσι αυξάνεται και η επιρροή της στο κοινωνικό σύνολο.

"Υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί την πλειονότητα των Βρετανών", αναφέρει ο Evans, ωστόσο επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο Βρετανοί επισκέπτονται την εκκλησία κάθε Κυριακή, παρόλα αυτά υπάρχουν 26 επίσκοποι της εκκλησίας της Αγγλίας στη Βουλή των Λόρδων. "Με την εκκλησία, όλοι καταγράφονται υπέρ, αλλά ο μόνος τρόπος για να ξεγραφτεί κάποιος είναι με την κηδεία του", χαριτολογεί ο Evans.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του John Hunt, ενός 56χρονου νοσοκομειακού από το Croydon του νότιου Λονδίνου, ο οποίος κατάφερε να τροποποιήσει το επίσημο πιστοποιητικό βάπτισής του. Ενώ του το είχαν αρχικά αρνηθεί θρησκευτικοί ηγέτες της Επισκοπής του Southwalk, με την πρόφαση ότι αποτελεί ιστορικό έγγραφο, ο ίδιος αποκήρυξε επίσημα τη χριστιανοσύνη του μέσω της εφημερίδας London Gazette, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, κάτι το οποίο ανάγκασε τους επισκόπους να επισυνάψουν το πιστοποιητικό βάπτισης του πρώτου.

"Το γεγονός αυτό δεν μεταβάλει τίποτα", ανέφερε ο Επίσκοπος Nick Baines στο προσωπικό του blog, "πέρα από την αίσθηση στον κ. Hunt ότι έχει ακουστεί η φωνή του. Η αληθινή αποκήρυξη μπορεί να συμβεί μόνο μεταξύ ανθρώπου και Θεού".

Απεύθυνση προς το NSS έχουν κάνει και άθρησκοι από άλλες χώρες όπως η Αυστραλία, η Ρουμανία καθώς και η Σαουδική Αραβία, ζητώντας πιστοποιητικά αναλόγως διατυπωμένα για την θρησκεία τους.

Πηγή: TIME

http://www.tvxs.gr/v9755

Man refuses to drive 'No God' bus

Ένας χριστιανός οδηγός λεωφορείου αρνήθηκε να οδηγήσει ένα λεωφορείο που είχε τη παρακάτω συνθηματολογική αναγγελία

THERE'S PROPABLY NO GOD
NOW STOP WORRYING AND INJOY YOUR LIFE

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/hampshire/7832647.stm

Φιλικά....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ


Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 00:52:48  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε europaios2, εγώ δεν καταλαβαίνω δύο πολύ βασικά πράγματα, ας ξεχάσουμε τους παπάδες και τους δεσποτάδες και τους πάπες και ό,τι άλλο έχει σχέση με την εξουσία και ας πάρουμε τον απλό χριστιανό, που θέλω να πιστεύω δεν έχει κανένα άλλο κέρδος, (υλικό) εκτός από την πίστη του.

1. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις να συμβαίνουν όλα αυτά τα αίσχη που γίνονται εις βάρους του απλού ανθρώπου. Γιατί κάνεις πως δεν τα βλέπεις?

2. Γιατί υπάρχει τόση αντιπαράθεση προς τον κόσμο, (και από σένα και από οποιοδήπτε άλλον χριστιανό) που θέλει να αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής και να απαλλαγή από τα δεσμά της κάθε θρησκείας και εκκλησίας αφού πουθενά και κανείς δεν απαγορεύει σε κάποιον να πιστεύει αυτό που θέλει?
Γιατί τόσος πόλεμος? Γιατί τόσος ντόρος? Και Ναι, το καταλαβαίνω από το μέρος της εξουσίας που έχει όφελος, αλλά οι υπόλοιποι, οι απλοί άνθρωποι, γιατί κάνετε έτσι?


Φιλικά...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ


Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 11:18:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

Δυστυχώς για σένα όσο και να θέλετε ότι ασυναρτησίες και να γράφετε ότι και να σκαρφίζεστε! ο Έλληνας δεν εγκαταλείπει τη θρησκεία του!


Η θρησκεία του Έλληνα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Χριστιανισμός. Όσο και να χτυπάς το κωλαράκι σου στα μάρμαρα της Αγιας Σοφιάς, φίλε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Η Θρησκεία των Ελλήνων είναι ο δωδεκαθεϊσμός. Αυτή είναι η θρησκεία των Ελλήνων. Ιστορικά, αποδεδειγμένα, τεκμηριωμένα και αληθινά. Μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά ιστορικά, οι Έλληνες πίστευαν στο Δωδεκάθεο, στον Δία, στην Αθηνά, στον Άρη κτλ. κτλ. Οι Έλληνες. Τώρα, οι νέο-Έλληνες ειμαιογαμάουες αλαμπουρνέζοι Μάο - Μάο, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο που πιστεύουν.

quote:
europaios2

Το Ευαγγέλιο δεν είναι παρά μία αγγελία μία είδηση!


Μία κίτρινη είδηση ... πες το, πες το βρε, μην ντρέπεσαι.

quote:
europaios2

Ο Λουκάς πάλι θεωρεί ότι πρέπει να αναφέρει τα δύο ποιο σημαντικά πρόσωπα τις δύο δηλαδή Μαρίες! και για τις άλλες να μην αναφέρει κανένα όνομα παρά να τις αναφέρει γενικά και αόριστα.


Μάλιστα ... τον ρώτησες εσύ τον Λουκά και σου είπε "'Ντάξει ρε europaios2, ξε' ς εγώ θεώρησα να αναφέρω τα δύο ΠΙΟ σημαντικά πρόσωπα μωρέ, ε, και τις άλλες ... έλα μωρέ, ποιος νοιάζεται ;" Ωραία πράματα! για διανοητικά καθυστερημένους ...

quote:
europaios2


Ο Μάρκος μας γράφει για τον Αποκεφαλισμό του Ιωάννη.

Ο Λουκάς όμως μας λέει ότι ο Ιωάννης απλά φυλακίστηκε........άρα εδώ έχουμε σύμφωνα με αυτή την ίδια εντελώς παιδιάστικη λογική! Το γεγονός ότι κάποιος λέει ψέματα!


Προφανώς! Προφανώς, ή κάποιος λέει ψέμματα ή η συνωμοσία των Ευαγγελιστών δεν πήγε καλά. Ξέρεις την έννοια της "κατ' αντιπαράστασην εξέτασης", μελέτης και έρευνας ; Τι σε ρωτάω τώρα, ε; Ψηλά γράμματα αυτά για σένα. Τέλος πάντων, όταν δύο άνθρωποι που υποτίθεται είναι παρόν στο συμβάν λένε διαφορετικά πράγματα για το πως έγινε το συμβάν, ποιο είναι το πιο λογικό συμπέρασμα που θα βγάλει ένας ερευνητής της υπόθεσης ; Πρόσεξε! το πιο λογικό λέω, δεν λέω το πιο χριστιανικό. Πως είτε ο ένας από τους δύο λέει ψέμματα, είτε ο ένας από τους δύο δεν ήταν παρόν στο συμβάν και λέει ότι του κατέβει, είτε πως και οι δύο λένε ψέμματα. Γιατί αλήθεια ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, αποκλείεται να λένε. Αυτό είναι το λογικό.

Τώρα, εσύ έχεις βαλθεί απεγνωσμένα να μας κάνεις να βάλουμε το λογικό στην άκρη και να χρησιμοποιήσουμε την παράλογη, θρησκοληπτική και χριστιανοφασιστική κορδέλα του "είναι μαύρο, είναι άσπρο, ε, είναι και τα δύο ίδια και είναι και αλήθεια". Φίλε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, sorry my διαστημάνθρωπε, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Μην χτυπιέσαι σαν χταπόδι, μην σταυροκοπιέσαι σαν θύμα του Πάρκισσον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Προσπάθησε να ανοίξεις λίγο το 37άχρονο Χριστιανοχτυπημένο κεφάλι σου και να δεις τα πράγματα έτσι όπως είναι, κι όχι όπως το πέπλο της αυταπάτης και του χριστιανικού αυνανισμού στα παρουσιάζουν.


Edited by - zip on 15/05/2009 11:42:55

Edited by - zip on 15/05/2009 11:52:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 11:39:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είδες, λοιπόν, αγαπητη simori, πόσο εργάζονται ενάντια στον
χριστιανισμό και τον άνθρωπο; Αφού, δεν είχαν καμιά άλλη
ταυτότητα να απαρνηθούν, βρήκαν αυτή του χριστιανού,εντελώς
συμπτωματικά...Δεν συζητάμε για εθνικές, ευρωπαικές και λοιπές
ταυτότητες, είπαμε, σύμπτωση είναι που ότι απαρνιέται ο άνθρωπος
έχει να κάνει με την πίστη και όλες τις αξίες του...
Μου αρέσει πολύ, που μόνο η εκκλησία είναι προβληματική..Ούτε
οι πολιτικοί που κυβερνάνε, ούτε οι πολυεθνικές που μας κοροιδεύουν και μας πουλάνε πειραματικά τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά,
ούτε όσοι ελέγχουν το τι γίνεται στον κόσμο....Η εκκλησία φταίει
για όλα...Δεν είναι έτσι..Ακριβώς το αντίθετο, σε χαλεπούς για
τον άνθρωπο καιρούς, μόνο η εκκλησία στάθηκε στον άνθρωπο...Και
τώρα της στερούν αυτό τον λόγο, απο την επόμενη και δύσκολη εποχή
που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, ώστε ο άνθρωπος να μην έχει κανέναν να του σταθεί και να παραδοθέι στα σχέδια τους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 11:44:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
simori:
Αγαπητέ φίλε europaios2, εγώ δεν καταλαβαίνω δύο πολύ βασικά πράγματα, ας ξεχάσουμε τους παπάδες και τους δεσποτάδες και τους πάπες και ό,τι άλλο έχει σχέση με την εξουσία και ας πάρουμε τον απλό χριστιανό, που θέλω να πιστεύω δεν έχει κανένα άλλο κέρδος, (υλικό) εκτός από την πίστη του.

1. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις να συμβαίνουν όλα αυτά τα αίσχη που γίνονται εις βάρους του απλού ανθρώπου. Γιατί κάνεις πως δεν τα βλέπεις??
1) Tα ράσα δεν κάνουν τον παπά ή την πίστη!
Ο Χριστιανισμός δεν είναι ούτε ο σεμνός ηθικός και ταπεινός παπάς, που ως στόχο έχει το καλό και τίποτα άλλο! ούτε ο ανήθικος ή ο πόρνος ή ο κλέφτης κ.λ.π. που τον νοιάζει η κοιλιά του και τίποτα άλλο.

Ο Χριστιανισμός είναι μία θρησκεία με κανόνες και με διδάγματα τα οποία τα διαβάζουμε μέσα από τα Ευαγγέλια, με τελετουργικό το οποίο φωτισμένοι άνθρωποι το έθεσαν και με σκοπό την πνευματική διέγερση του ανθρώπου.

Ούτε ο καλός παπάς ούτε ο κακός παπάς είναι ο Χριστιανισμός.

Τα αίσχη τα βλέπω και τα καταδικάζω. Τα καλά και ωραία πράγματα τα βλέπω και τα επιδοκιμάζω.

quote:
simori:
2. Γιατί υπάρχει τόση αντιπαράθεση προς τον κόσμο, (και από σένα και από οποιοδήπτε άλλον χριστιανό) που θέλει να αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής και να απαλλαγή από τα δεσμά της κάθε θρησκείας και εκκλησίας αφού πουθενά και κανείς δεν απαγορεύει σε κάποιον να πιστεύει αυτό που θέλει?
Γιατί τόσος πόλεμος? Γιατί τόσος ντόρος? Και Ναι, το καταλαβαίνω από το μέρος της εξουσίας που έχει όφελος, αλλά οι υπόλοιποι, οι απλοί άνθρωποι, γιατί κάνετε έτσι?

?
Αντιπαράθεση προς τον κόσμο που θέλει να αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής και να απαλλαγή από τα δεσμά της κάθε θρησκείας και εκκλησίας αφού πουθενά και κανείς δεν απαγορεύει σε κάποιον να πιστεύει αυτό που θέλει? Πότε εγώ εναντιώθηκα σε κάποιον επειδή απλά! δεν είναι Χριστιανός! Ή επειδή απλά! θέλει να φύγει από τον Χριστιανισμό?

Άλλη σκασίλα δεν είχα παρά το τι θα κάνεις εσύ ή ο Φούφουτος!!! το αν θα φύγεις από τον Χριστιανισμό ή όχι!

Εγώ απαντάω στις συκοφαντίες που γίνονται κατά του Χριστιανισμού!

Εάν βρεις έστω κι ένα μήνυμά μου μέσα από το οποίο επιτίθεμαι σε κάποιον που δηλώνει ότι δε θέλει να είναι ποια Χριστιανός! δεν έχεις παρά να το φέρεις στην επιφάνεια για να με διαψεύσεις!
Αλλιώς είσαι συκοφάντης!

Εγώ αντιπαρατίθεμαι μόνο στις συκοφαντίες και στα ψεύδη κατά του Χριστιανισμού! πουθενά αλλού! ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει! και εφόσον θέλει! δεν είναι όμως ελεύθερος να συκοφαντεί με ψεύδη κατά το δοκούν την πίστη τη δική μου! γιατί αυτό το εκλαμβάνω ως επίθεση.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.........ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ!

Ας δούμε την δεύτερη:

quote:
makfor:
2. Πότε πήγε (πήγαν) στο μνήμα η γυναίκα(ες);

α. Όταν ήταν ακόμα σκοτάδι.
β. Αφού είχε ανατείλλει ο Ήλιος.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι απαντήσεις είναι όλες σωστές!
2. α. Ματθ. 28,1, Ιωάν. 20,1, β. Μάρκ. 16,2.


Mατθαίος 28.1: Οψέ δε σαββάτων, τη επιφωσκούσης εις μίαν σαββάτων.....

Ιωάννης 20.1:Tη δε μία σαββάτων Μαρία η Μαγδαληνή έρχεται πρωί σκοτίας......

Μάρκος 16.2:Αναστάς δε πρωί πρώτη σαββάτου εφάνη πρώτον Μαρία τη Μαγδαληνή......

Στις μία τη νύκτα λίγο δύσκολο να έχει ανατείλει ο ήλιος......να οδεύει προς την ανατολή ναι! προς τη δύση όμως λίγο δύσκολο..... Ούτε καν στην ώρα δεν κάνουν λάθος και οι τρεις μιλάνε για της μία.........άλλη μία συκοφαντία στο κενό.....


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 11:59:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

Ο Χριστιανισμός είναι μία θρησκεία με κανόνες και με διδάγματα τα οποία τα διαβάζουμε μέσα από τα Ευαγγέλια, με τελετουργικό το οποίο φωτισμένοι άνθρωποι το έθεσαν και με σκοπό την πνευματική διέγερση του ανθρώπου.


Αααα ... τέλεια λέξη, "διέργεση". Πως φαίνεται ότι έχεις πιάσει το νόημα ρε παιδί μου ... εύγε! Μπήκες στο πετσί ρε παιδί μου του Χριστιανισμού, τον έχεις νιώσει καλά μέσα σου ...

Κάθε μήνα, μα κάθε μήνα, έρχονται στην δημοσιότητα ιστορίες των παπάδων σας ... πολύ διεγερτικές. Κάθε μήνα η zougla.gr βγάζει και κάτι. Πότε παιδεραστία, πότε παιδική πορνογραφία, πότε μαστροπεία, πότε απάτες, πότε μίζες και ρεμούλες, πότε το ένα, πότε το άλλο. Μα κάθε μήνα όμως ... πως γίνεται αυτό ρε μεγάλε ; πως ; για πες μας ... Κοίτα εδώ να δεις TI γίνεται >

quote:
από το http://www.zougla.gr/search.php?do=search&search=%E9%E5%F1%DD%E1%F2 βάζοντας στην αναζήτηση την λέξη "ιερέας"

[15 Μαΐου 2009 10:18] Ιερέας απανθρακώθηκε επιχειρώντας να κάψει ξερά χόρτα
[15 Μαΐου 2009 07:53] Στον ανακριτή ο παλαιοημερολογίτης ιερέας από την Σαλαμίνα
[14 Μαΐου 2009 20:50] Οδηγός σεξ με τις… «ευλογίες» ιερέα
[13 Μαΐου 2009 15:55] Συνελήφθη ιερέας για μαστροπεία
[7 Μαΐου 2009 09:00] Ιερέας κατέστρεψε χελιδονοφωλιές γιατί λέρωναν την εκκλησία
[5 Μαΐου 2009 08:23] Αμλετ-Τελμα
[28 Απριλίου 2009 09:50] ΗΠΑ: Η ομογένεια τίμησε Μεϊμαράκη, Γιαννούλια
[24 Απριλίου 2009 13:31] Ιερέας ζητούσε «ταρίφα» από χωρικούς για να λειτουργήσει
[23 Απριλίου 2009 10:09] Ιερέας σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
[23 Απριλίου 2009 07:10] Ιερέας άφησε κηδεία στη μέση για… την ερωμένη του
[22 Απριλίου 2009 13:36] Ο πατέρας του ανήλικου, που αποπειράθηκε να βιάσει ιερέας, μιλά για πρώτη φορά
[21 Απριλίου 2009 10:52] Έκλεψαν προτομή μητροπολίτη στον Πύργο
[21 Απριλίου 2009 08:31] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αρχιμανδρίτης που αποπειράθηκε να βιάσει ανήλικο
[21 Απριλίου 2009 06:42] Ιερέας πυροβόλησε συγχωριανό του με ειδικές ανάγκες
[19 Απριλίου 2009 20:30] Ιερέας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής
[18 Απριλίου 2009 09:28] Μη μου λες αντίο (μέρος 2ο)
[17 Απριλίου 2009 20:05] Η περιφορά του Επιταφίου ανά την Ελλάδα
[15 Απριλίου 2009 11:54] Ιερέας αρνήθηκε να μεταλάβει μαθητή
[13 Απριλίου 2009 08:08] Ιερέας χάρισε 70.000 ευρώ στο… Υπουργείο Οικονομικών!
[8 Απριλίου 2009 20:13] Αθώος ο ιερέας με το λέιζερ
[4 Απριλίου 2009 13:32] Παπάς συνελήφθη για χρήση λέιζερ στο γήπεδο!
[31 Μαρτίου 2009 16:44] Βάφτιση ... με λεμονάδα
[30 Μαρτίου 2009 20:10] Σάτιρα της… πλάκας
[26 Φεβρουαρίου 2009 08:24] «Ξήλωσαν» το παγκάρι από εκκλησία
[12 Φεβρουαρίου 2009 20:17] «Άγιος Βαλεντίνος» μύθος ή πραγματικότητα;
[9 Φεβρουαρίου 2009 16:57] Ακτινογραφία μούμιας … 3.000 ετών!
[5 Φεβρουαρίου 2009 08:33] Οργανώστε μόνοι σας τη βάφτιση του μωρού σας
[24 Ιανουαρίου 2009 12:57] Ιερέας σκοπευτής, πρόεδρος ομάδας και με δική του σελίδα στο Facebook
[22 Ιανουαρίου 2009 17:26] Ιερείς έκαναν dolce vita με τα λεφτά του παγκαριού
[16 Ιανουαρίου 2009 10:09] Ιερέας έδειρε αλλοδαπούς
[29 Δεκεμβρίου 2008 08:45] ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΠΙ-ΚΟΥ-ΤΙ
[25 Δεκεμβρίου 2008 09:16] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τα Χριστούγεννα στα παλαιστινιακά εδάφη
[24 Δεκεμβρίου 2008 09:12] Ιερέας «χάλασε» τα Χριστούγεννα των παιδιών
[17 Δεκεμβρίου 2008 23:09] Σκοτώθηκε προσπαθώντας να μπει σε ναό
[2 Δεκεμβρίου 2008 19:10] Καταδικάστηκε βιαστής αγοριών, πρώην ιερέας
[2 Δεκεμβρίου 2008 08:56] Φορολογική συνείδηση!!! Χο! Χο! Χο! Χο!
[30 Νοεμβρίου 2008 06:42] Παπάς πιάστηκε με κοκαΐνη
[22 Νοεμβρίου 2008 12:59] Μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Κατάρ
[18 Νοεμβρίου 2008 07:56] Σαν σήμερα...
[14 Νοεμβρίου 2008 20:18] Στο εδώλιο παπάς για βιασμό αγοριών
[11 Νοεμβρίου 2008 19:13] Κλέφτες "σήκωσαν" μία ολόκληρη διώροφη …εκκλησία
[4 Νοεμβρίου 2008 15:40] Τι λένε οι ομογενείς για τις εκλογές στις ΗΠΑ
[28 Οκτωβρίου 2008 11:55] Ήρωες στα ...αζήτητα
[25 Οκτωβρίου 2008 14:55] Καταδικάστηκε ζηλιάρης παπάς που πέταγε μολότοφ
[23 Οκτωβρίου 2008 16:54] Ο κουμπάρος ''έριξε'' ... την κουμπάρα
[6 Οκτωβρίου 2008 18:31] ''Οι gay βλάπτουν σοβαρά την υγεία''
[5 Οκτωβρίου 2008 10:59] Οι «ιερές» φιλοδοξίες του Κάρλος Σαντάνα
[29 Σεπτεμβρίου 2008 19:03] «Κρυπτοχριστιανοί» επί αιώνες οι κάτοικοι του Κοσσόβου
[24 Σεπτεμβρίου 2008 21:14] Μαχαίρωσε ιερέα αφού είδε τον "Κώδικα Ντα Βίντσι"
[19 Σεπτεμβρίου 2008 20:03] Ιερέας καταδικάστηκε για οπλοκατοχή
[19 Σεπτεμβρίου 2008 18:41] ''Ξεγέλασε το θάνατο'' 14 φορές
[16 Σεπτεμβρίου 2008 15:12] Ιερέας ανέλαβε πρόεδρος ομάδας!
[15 Σεπτεμβρίου 2008 15:05] Παπάς ξελόγιασε παντρεμένη
[11 Σεπτεμβρίου 2008 18:39] Όρνιθες του Αριστοφάνη
[25 Αυγούστου 2008 20:00] Καλλιστεία για καλόγριες
[14 Αυγούστου 2008 12:05] ''Δυσμενής'' μετάθεση παιδόφιλου παπά απέναντι από σχολείο
[6 Αυγούστου 2008 23:51] Οιδίπους Τύραννος και Οιδίπους επί Κολωνώ
[6 Ιουλίου 2008 11:33] "Θυμάμαι"
[28 Ιουνίου 2008 11:35] Γάμοι σε Drive-In
[6 Ιουνίου 2008 10:03] Όταν το μυαλό σταματά!
[2 Ιουνίου 2008 17:31] Ο Ομπάμα "γύρισε την πλάτη" στην Εκκλησία
[27 Μαΐου 2008 20:10] Στα ''πράσα'' πιάστηκε ιερέας να κλέβει κινητά!


Και πόσα άλλα που δεν έχουν βγει ακόμη ...

Edited by - zip on 15/05/2009 12:53:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 12:31:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
"είναι που ότι απαρνιέται ο άνθρωπος
έχει να κάνει με την πίστη και όλες τις αξίες του..."


η πιστη δεν ειναι αξια , το οτι απαρνιεμαι την πιστη που ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ αλλα μου ΕΠΙΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ , δεν σημαινει οτι απαρνιεμαι αξιες ... οι αξιες ειναι αλλο θεμα και μακαρι οι πιστοι να ειχαν τις μισες απο αυτες που διακυρητουν οτι εχουν


quote:
"σε χαλεπούς για
τον άνθρωπο καιρούς, μόνο η εκκλησία στάθηκε στον άνθρωπο"

οπως ? τον μεσαιωνα ? οπως ο μεγας θεοδωσιος ? οπως ποτε ακριβως ? την τουρκοκρατια που ηταν φιλαρακια για να κρατανε τον κοσμο σε υπνο ??? ας μη μπερδευουμε τα πραγματα , αλλα λεει η εκκλησια και αλλα η ΙΣΤΟΡΙΑ και αλλο φυσικα η πίστη στην οποια υποτιθεται οτι οι κληρικοι πιστευουν !!! (η ιστορια που δεν γραφτηκε ΚΑΤ εντολη της εκκλησιας απο το ελληνικο κρατος!!!)


η πιστη που τοσο ωραια ολοι θελουμε να την ξεκολαμε απο τον ανθρωπο , ειναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ απο τον ανθρωπο , εαν καποιος θελει να πιστευει οτι "ιεροι" ανθρωποι ή "ειδικοι" ηρθαν σε επικοινωνια με τον θεο τους , με τηλεδιασκεψη ή φαξ ή μηπως με ιντερνετ?? , μεγεια τους και χαρα τους , αλλα σε καμια λογικη δεν αντεχει κατι τετοιο , γιατι απλουστατα δεν μπορεις να αποδείξης οτι αυτος ηταν "εστω" θεοφωτιστος ή ελεγε οτι του κατεβενε ... και μαλιστα ΠΟΤΕ ??? σε σκοτεινους και χαλεπους καιρους που το παιχνιδι εξουσιας γινονταν με καθε τροπο , εφοσον λοιπον η πιστη - θρησκεια ειναι ανθρωπινο προϊον τοτε ειναι και συνδεδεμενα μεταξυ τους , το εαν τα τηρει αυτα ο κυρηκας της πιστης εμενα δεν με αφορα ας το σκεφτουν αυτοι που τον προσκυνανε , εμενα αυτο που με νοιαζει ειναι οτι η πιστη αυτη ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ στους πολιτες των χωρων και ανθρωποι ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να πιστευουν σε ιστοριες 2000 χρονων , χωρις ουτε ιστορικη αποδειξη αλλα πολυ περισσοτερο χωρις καμια ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ... απλα ΠΙΣΤΗ


σημερα σε μια κοινωνια που ανοιγει σιγα σιγα το μυαλο της , που η σκεψη και ο λογος αποκτουν ελευθερια , σημερα ειναι λογικο οτι το πρωτο που θα πεταξει καποιος απο πανω του ειναι η "πιστη" την οποια την αντικαθηστα με την ΓΝΩΣΗ , οι αποφασεις που παιρνω πλεον ειτε ειναι για υλικα είτε "ηθικα" ζητηματα δεν περνανε πλεον απο το φιλτρο της πιστης αλλα απο το φιλτρο της γνωσης , ο ανθρωπος για πρωτη φορα ειναι σε θεση να πει ΟΧΙ σε μαγους , αστρολογους , θεους και δαιμονια και επιτελους να σταθει ορθιος μονος του χωρις ψευτοπατεριτσες της πιστης , χωρις τοιχους μπροστα του , χωρις αβατα ...

σημερα ανακαλυπτω οτι ειμαι ενα ελευθερο πλασμα , να κανει οτι θελει , αυτα που κανω τα κρινω εγω και μονο εγω και δεν εχω κανενα θεο να με παρακολουθει σα γκεσταπιτης , οι αποφασεις ειναι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ , κατα δικες μου και οχι βγαλμενες απο βιβλια αραχνιασμενα , τα δεδομενα που με κατακλιζουν ειναι ΑΠΟΔΕΚΤΑ με χαρα , τα βλεπω με χαρα και οχι φοβικα , οχι ως απαραδεκτα γιατι πανε κοντρα στην πιστη μου , και δεν φοβαμαι να πεθανω επειδη καποιος θα με κρινει εαν ειμουν καλο παιδι και θα με κανει ΝΤΑ , δε με νοιαζει να πεθανω γιατι δεν θα αλλαξει τιποτα απο οτι ειμαι με το θανατο μου , οτι ειμαι τωρα θα ειμαι και μετα ... μας τα ειπανε πολλοι αυτα αλλα εμεις θελουμε να κοιταμε πισω απο τις λεξεις , ελα ομως που η αληθεια ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ τις λεξεις που τοσο απαξιωτικα κοιταζουμε , ναι ειπα το Α αλλα δεν εννουσε το Α εννουσε το Β που και το Β ειναι ενα κρυμενο Γ που μετατρεπετε σε Δ οταν ισχυει το Ε !!! εεε ... εεεε ειπαμε , και η πυθια ελεγε ασαφειες αλλα αυτοι παιρνουν βραβειο , ηταν βλεπεις ΕΙΔΙΚΟΙ !!!! υπαρχει κανει που να εννοει οτι ΛΕΕΙ??? αραγε ???


οταν ο χριστος (εαν υπηρξε) λεει αγαπατε αλληλους , δεν λεει αγαπτε τους αλλα αμα σας κολανε βριστε τους , ειρωνευτειτε τους , δεν υπονοει οτι εαν τους αγαπας θα πας παραδεισο , ουτε τιποτα , ποτε δεν μιλησε για θεους και δαιμονες , ποτε δε ειπε τιποτα περα απο το ανθρωπινο και το φυσικο ... και εσεις ... ναι εσεις τον κανατε θεο ... με το μαστιγιο θα σας πλακωνε ολους σας για την καταστροφη που εχετε προκαλεσει στον αρχαιο κοσμο και τις συσορευμενες γνωσεις που ειχε , τον κανατε σταυρο και χαρτακια και τον πουλατε δεξια και αριστερα ως εκθεμα , ως ειδωλο ή αυτο δεν ειναι ειδωλο και ποια η διαφορα απο τα ειδωλα ?? εεε ??? ... σκεφτειτε το λιγο ... δειτε λιγο χωρις πιστη , δειτε λιγο σαν ανθρωποι ...

αυτα που ειπε ο χριστος τα ειπαν πολλοι πριν απο αυτον , ο σωκρατης δεν ελεγε αυτα που ελεγε ο χριστος , Ο χριστος ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ (επισης αγνωστο εαν ηταν πραγματικο προσωπο και ισως ηταν ο πλατωνας που τα ελεγε μεσω του σωκρατη για να μητον στειλουν αδιαβαστο) , κοιταξτε τωρα τι κανει η πλυση εγκεφαλου , εγω ουτε να με διαβασουν θελω ουτε πιστευω , γιατι κανω χρηση της λεξης "αδιαβαστος" ??? πως μου βγαινει μια λεξη που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ??? εαν αυτο δεν ειναι ΠΛΥΣΗ εγκεφαλου τι ειναι ???

οι αρχαιοι πολιτισμοι πιστευαν στην φυση , την οποια και θεοποιουσαν ΤΙ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΙΜΟ ??? εμεις σημερα , νομιζω το ξαναεγραψα, "θεοποιουμε" ή εαν θετε "λογικοποιουμε" τα παντα , οταν μιλαμε στο αυτοκινητο και το λεμε αντε καλο μου παρε μπρος , οταν μιλαμε στο καιρο και του λεμε , μη βρεξεις σημερα (αραγε γιατι το κανουμε αυτο εχει σκεφτει ποτε κανεις???) ... αυτο εκαναν και ολοι οι αρχαιοι πολιτισμοι , ουτε ειδωλολατρες ηταν , ουτε τιποτα ... ΑΠΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ τους γα τη μα ... οχι γιατι τους μισουσαν αλλα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ...


την ιστορια ομως την γραφουν οι νικητες , ως νικητες απο 300μχ και μετα γραφαν οτι θελαν , ελεγχαν τα παντα , οτι ηταν διαφορετικο στη φωτια , οτι μας βολευει στα ευαγγελια , πιστη και υποταγη μη σας φαει η μαρμαγκα ουσιαστικα και μεταφορικα , βασανιστηρια , πονος , καταστροφες ... ΓΙΑΤΙ ??? και ενα γμνο συγνωμη δεν ΤΟΛΜΗΣΕ κανενας να πει ... ΓΙΑΤΙ ??? μπορω να το δικαιολογησω οτι ολοι ετσι εκαναν και αντε να το δεχτω , ΑΛΛΑ γιατι δεν το αποδεχετε η εκκλησια , η θρησκεια ή ΚΑΘΕ θρησκεια ??? δεν μας προβληματιζει ? δεν ρωταμε ΓΙΑΤΙ ? ή δεν συνεβησαν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ? δεν ειχαμε ποτε μεσαιωνα ? δεν ειχαμε συνεργασια τουρκων με παπαδες ? δεν ειχαμε χουντικων και εκκλησιας ??? ολα ειναι αγαθα και αγγελικα πλασμενα ???

εαν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικη στην κριση μας για τους κληρικους (για μενα ολων των θρησκειων, απλα το ελληνικο φαινομενο το ζω στο πετσι μου) πρεπει να δουμε τα γεγονοτα οπως περιγραφονται στην ιστορια , να δουμε , να κρινουμε και μετα να ψαξουμε το παρα περα ... μετα θα δουμε εαν η πιστη ειναι ιερη και θεοσταλτη ή προϊον παππαδων , εαν εχει στοχο την υψωση του πνευματος-ανθρωπου ή απλα το κερδος και την εξουσια μεσω της υποταγης των πιστων

και φυσικα ολα αυτα ως θεμα κληρικοι , εαν ειχαμε θεμα πολιτικοι , που ειναι η αλλη οψη του ΙΔΙΟΥ νομισματος , θα λεγαμε αλλα τοσα και ακομη περισσοτερα !!!


Edited by - makfor on 15/05/2009 13:56:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 14:08:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

Ο κάθε Ευαγγελιστής γράφει το Ευαγγέλιο από τη δική του οπτική γωνία βάζοντας μέσα σε αυτό, αυτά που γι' αυτόν ήσαν τα ποιο σημαντικά!


Ναι, ε ; Έλα τ' αγόρι μ' ... τσίμπα το > http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10203&whichpage=2 για να μην το αναφέρω κι εδώ και βγαίνουμε εκτός ροής του διεγερτικού θέματος των "ιερέων" σας ...

Ψευδο-επιχείρημα, προσωπική πλάνη επικών διαστάσεων, παραπλάνηση, ψέμα, μούσι, τρίχες κατσαρές και μαύρες, και σκοροφαγωμένη διανοητική κουβέρτα Ευρωπαϊκή-Αβρααμική Α.Ε.

Edited by - zip on 15/05/2009 14:29:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 14:19:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η λέξη δημοκρατικότητα, υποχρέωση, νόμος,έχουν πολλές
φορές διττή σημασία, φίλε μου makfor..Απαγορεύεται να περνάμε
με κόκκινο, αλλά, για να μην σκοτώσουμε κανέναν, όχι γιατί
ετσι αρέσει σε κάποιον...Η πίστη,δεν έχει να κάνει με ανθρώπινα
πάθη, αλλά με πνευματική υπόσταση...Ο άνθρωπς πιστεύει γενικά σε
κάτι καλύτερο, όχι στην ύλη....Το καλύτερο είναι ιδέα και γι αυτό
πνεύμα και φυσικά, το τι κάνει ο ιερέας, όπως και εκατομμύρια
άλλοι άνθρωποι, δεν αποτελεί σημείο έκπτωσης της πίστης...
Απλά, το ότι πολλοί κυνηγούν τον χριστιανισμό λυσαλέα, γιατί
δεν πουλιέται, σαν ιδέα, είναι η αφορμή για τόσα σκάνδαλα,
πολύ σωστά λέει ο ζιπαριστός φίλος μας, απο τα κανάλια, κυριολεκτικα,
που ελέγχουν και καθοδηγούν την κοινή γνώμη...
Για την Βίσσυ με το μπουκάλι στον κ@@ο,πριν λίγα χρόνια που την τρέχανε στο ΚΑΤ και άλλα τραγελαφικά ηθοποιών και άλλων νουμέρων,
Κορκολής, κλπ,γι αυτα δεν λέμε τίπτε, απο σεβασμό στο ..νούμερο,
αυτά κρύβονται, έτσι και πιαστεί κανένας παπάς,όμως, τρεχάτε γειτόνοι, αποψε δεν γλυτώνει...
Τι κανάλια, τι Βαλιανάτοι να αναλύουν τις συνέπειες της πράξης....
Κοινώς, για τα πανηγύρια.....
Υποκρισία, δλδ.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 14:43:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve

πολύ σωστά λέει ο ζιπαριστός φίλος μας, απο τα κανάλια, κυριολεκτικα, που ελέγχουν και καθοδηγούν την κοινή γνώμη...Ε ;;;
ΠΟΥ το είπα ρε παιδιά αυτό ; Που ; Που το είδε το άτομο ;;;
και λέει πως το λέω και σωστά κιόλας ... χαχαχαχαχαχα!

άπαιχτος, άπαιχτος, απίστευτος, τρισμέγιστος, μοναδικός, αξεπέραστος ...
χαχαχαχαχα!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 14:43:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θελεις να συμφωνησω για την σκτκατασταση του κοσμου μας ? να συμφωνησω

αυτο ομως δεν αφαιρει τιποτα απο τα οσα εχει κανει η εκκλησια και οι θρησκειες ανα το κοσμο ... θεοι μαλωνουν ανθρωποι πεθαινουν ...

δηλαδη το οτι εχει εγκληματιες ο κοσμος τι παει να πει οτι καλος εχει και η εκκλησια ??? εγω παλι δε το βλεπω ετσι και θα ελεγα οτι δεν εξεταζω το τι κανει σημερα αλλα τι εχει κανει στο περασμα των αιωνων και για ολα αυτα δεν την βλεπω να λεει τιποτα

κατηγορουμε τα μμε (καλα τα κανουμε αλλα ασχετο αυτο) , οτι δειχνει τα κακα της εκκλησιας , ας σκεφτουμε οτι εαν σημερα που δεν υπαρχει τιποτα κρυμενο ή για να το πω ποιο σωστα που κρυβεσαι ποιο δυσκολο , εαν σημερα ειναι σε θεση να κατακλεβουν τη χωρα και το κοσμο , τι ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 100 , 200 ,1000 χρονια που ηταν και παρα του αυτοκρατωρα ...

Edited by - makfor on 15/05/2009 15:14:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2009, 15:32:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φιλε τρεχαγυρευε , συμφωνουμε στην ουσια και διαφοροποιουμαστε στο περιτυλιγμα ... ετσι το βλεπω εγω ...

θα ηθελα την αποψη σου για το οσα εχει κανει η εκκλησια στο περασμα της , μεσαιωνα, βυζαντιο , τουρκοκρατια , βασιλεια , χουντα , σημερα

τα θεωρεις σωστα ή λαθος ? τα αποδεχεσαι ή οχι ?

σημερα η εκκλησια εχει την δυνατοτητα να σωσει και τους πολιτες της χωρας και την χωρα , εχει μια τεραστια περουσια (δημιουργημενοι με πολλα σκοτεινα και υποπτα στοιχεια , συμφωνεις ή διαφωνεις σε αυτο?) , που θα μπορουσε να τα μοιρασε σε φτωχους και αστεγους , να τους δωσει σπιτια , μισθους , να κανει σχολεια και νοσοκομεια , να δωσει γη σε οσους δεν εχουν στον ηλιο μοιρα , συμφωνεις ή διαφωνεις οτι θα ηταν ενα ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ???

γιατι δεν τα κανει ολα αυτα και μη μου μιλησεις για συσιτια και αλλα γιατι θα σε ρωτησω ποσο κανει το τεμπλο μιας εκκλησιας (εαν εισαι της εκκλησιας θα ξερεις την τιμη ενος τεμπου , πες μου τη να σου πω εαν σου ειπαν ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΜΑΤΑ , ετυχε να συνεργαστω με καποιον που κανει τεμπλα!!!!)

κανενας μας θεωρω οτι δεν θα ειχε να πει τιποτα ουτε για την πιστη οσων πιστευουν , ουτε για την θρησκεια , ουτε και για τους εκπροσωπους ,,, εαν απλουστατα ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ !!! και μη το γυρισουμε παλι αλλο ο ανθρωπος αλλο η πιστη !!!

παραδειγμα και οποιος εχει αποψη να την πει , οταν γενιεται ενα παιδι γιατι πρεπει να το βαφτισουμε και δεν το αφηνουμε ως τα 18-21 να αποφασισει μονο του ??? επισης γιατι να πρεπει να μαθαινει απο το δημοτικο και υποχρεωτικα (γιατι ποια μανα θα παει να πει οχι ??) θρησκευτικα και μαλιστα ΜΙΑΣ συγκεκριμενης θρησκειας και να μην αποτελει μαθημα της Β-Γ λυκειου ? γιατι ως τοτε τα παιδια να μην παιρνουν μια γενικη θεωρηση των ιδεολογιων που υπαρχουν ανα το κοσμο ?

ρωταω ΓΙΑΤΙ και εαν το θεωρουμε σωστο ή λαθος

το προβλημα δεν το εχω με κανενας τρεχαγυρευε ή ευρωπαιο ή οποιον αλλο , το προβλημα δημιουργηται απο την ηγεσια της εκκλησιας και της συμπεριφορας που εχει , και εαν μας αρεσει παει καλος εαν οχι ΓΙΑΤΙ δε κανουμε κατι να αλλαξει ??? ειστε ευχαριστημενοι απο τα οσα κανουν ? (υπαρχει αποψη για αυτο?) δειτε το και απο πλευρας "συμφεροντος" πολλοι φευγουν απο την εκκλησια ακριβως για αυτον τον λογο , δεν σας ενδιαφερει ? δεν θελετε να παρετε ενα μαστιγιο και να καθαρισετε την εκκλησια ? το 95% των ελληνων χριστιανων εαν ειναι 35% θα πρεπει η εκκλησια να ειναι και ευχαριστημενη γιατι το 95% ειναι χριστιανοι στην ταυτοτητα ... και αυτο οπως καλα ξερετε ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , δεν βλεπετε ποιο πανε εκκλησια ? γιαγιαδες και απο κανενας μεσιληκας , στα επομενα 50 χρονια δεν θα παταει κανεις στην εκκλησια ... τουλαχιτον , εαν θελετε προστατεψτε την ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΑΣ... οι τροποι πολλοι

η πιστη αποτελει ενα αλλο θεμα απο εκει και περα ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 17 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy