ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 21:40:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Δεν είναι ένας είναι δύο Ντενκτάς

Υπάρχουν κάποιοι όροι που πρέπει να τηρήσει η συγκυβέρνηση ανάμεσα σε Ρεπουπλικανικό και Δημοκρατικό Κόμμα. Και ένα τέτοιοι κριτήριο είναι οτι θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική επίκριση ακόμα και το παραμικρό λάθος. Και είναι σημαντικό οτι αυτό δεν είναι μόνο απο τις δυνάμεις του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος που υποστηρίζουν την ειρήνη. Ετσι ασφάλεια για τους Τουρκοκυπρίους πρέπει να αποτελεί η Κίνηση Ειρήνης και Δημοκρατίας.

Δεν είναι ένας είναι δύο Ντενκτάς
Σήμερα θα προταθεί στον πρόεδρο Ραούφ Ντενκτάς η λίστα με τα ονόματα της συγκυβέρνησης και θα αρχίσει μια νέα περίοδος. Η συγκυβέρνηση αυτών των δύο κομμάτων υπερασπίζεται απο κάποιους κύκλους. Και φυσικά η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων δεν επιθυμούσε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Και για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση που σχηματίστηκε πληρεί τα κριτήρια για να βγούμε και πάλι στους δρόμους. Δηλαδή τι υπάρχει; Αυτό το ερωτηματικό; Άραγε μέχρι τον Μαϊο του 2004 το κυπριακό θα επιλυθεί και πόσο η κυβέρνηση θα διευκολύνει τις προσπάθειες; Και πόσες προσπάθειες θα γίνουν για να γίνει δημοψήφισμα; Βλέπουμε οτι δεν παίρνουμε βέβαιες απαντήσεις η ξεκάθαρες απο αυτές τις απόψεις σχετικά με την λύση αυτών των δύο κομμάτων. Και γνωρίζουμε τι συνέβει οταν το 1994 τα δύο κόμματα είχαν 34% και σχημάτισαν κυβέρνηση. Αυτή την φορά θέλουμε να δώσουν στους ανθρώπους την ευκαιρία για ειρήνη αλλά υπάρχει ενόχληση και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Οι άνθρωποι μας υπέγραψαν πρωτόκολλο με όλες τις δυνάμεις της ειρήνης και δεν ήθελαν καμιά συνεργασία με τα κόμματα του καθεστώτος ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έβλεπε θετικά αυτή την εξέλιξη. Και επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα πήρε 4 υπουργεία παρά το ποσοστό του και επειδή δόθηκε το ΥΠΕΞ στον Σερτάρ Ντενκτάς δεν αντικρύζεται με ευχαρίστηση ούτε και στηρίζεται αυτή η εξέλιξη απο τις δυνάμεις της λύσης. Και είμαστε υποχρεωμένοι να αναμένουμε διαφορετικά πράγματα ως κοινότητα. Οι άνθρωποι μας βλέπουν την κυβέρνηση και τον στόχο της. Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε θα πρέπει να έχει σαν στόχο της την λύση πριν τον Μαϊο κάτι που αποτέλεσε και ένα καλό κριτήριο για το τι θα περιμένουμε. Για αυτό οι άνθρωποι μας με τον σχηματισμό κυβέρνησης άρχισαν να εκφράζουν απόψεις για το τι αναμένουν αλλά και για το δημοψήφισμα. Και είναι φανερό οτι αυτές οι διεργασίες δεν προχωρούν με τον Ντενκτάς και ενώ λέγαμε οτι σωθήκαμε απο αυτόν τώρα στην θέση του ενός γίνεται κατανοητό οτι συνεχίζουμε με δύο Ντενκτάς. Δηλαδή ο Ταλάτ μαζί με τον πατέρα Ντενκτάς που λέει οτι το σχέδιο Ανάν πέθανε και θάφτηκε λέει οτι δεν είναι δυνατή η επίλυση πριν απο τον Μαϊο μαζί με τον άλλον Ντενκτάς θα πετύχει συνομιλίες και λύση. Και ο Ταλάτ δεν έχει την εξουσία μόνος του αλλά με κάποιον άλλο. Και όπως συνέβει με τις Τουρκικές εκλογές δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση να προχωρήσει μόνη. Και φυσικά αυτό δεν το θέλει κανείς. Και λέγοντας για αυτό το πρωτόκολλο δεν βρίσκω σωστό αυτό. Μόνο που το πρωί χθές ο Ακκιντζί που μιλούσε στο πρόγραμμα του Ταιλάν Και σε ερώτηση κατα πόσο θα επηρεάσει τις εξελίξεις . Για κάποιους κύκλους και ΜΜΕ η άποψη που επικρατεί είναι το Ρεπουπλικανικό Κόμμα άφησε μόνη την Κίνηση Ειρήνης και Δημοκρατίας και σχημάτισε κυβέρνηση κάτι για το οποίο προσπαθούν να την κατηγορήσουν. Και στην Κίνηση Ειρήνης και Δημοκρατίας λές και ανέμεναν οτι θα έρχονταν να τις πούν έλα και μπές στην κυβέρνηση ή έλα να μας στηρίξεις. Και υπάρχει η άποψη αυτή σύμφωνα με τις δηλώσεις Ακκιντζί. Και η Κίνηση δεν ενδιαφέρεται για το μοντέλο όπως έχει διακηρύξει αλλά για τον στόχο. Και χθές το πρωί ο Ακκιντζί δήλωσε οτι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Και τι θα κάνει; Για πρώτη φορά ένα αριστερό κόμμα παίρνει την πρωθυπουργία και συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό στην κυβέρνηση. Σε ένα τέτοιο οικοδόμημα οι ειρηνιστές αγαπούν και την πατρίδα. Με τις παρεμβάσεις του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές έκαναν το κάθε τι για να σωθούν. Μόνο που οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι οι ίδιοι όπως ήταν το 1994. Αυτή την φορά η κυβέρνηση δεν θα δώσει την ευκαιρία για να παίξουν. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος δημοψήφισμα και λύση μέχρι τον Μαϊο. Και εν συντομία υπάρχει μια δήλωση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τον Απρίλη του 2003. Και αυτή η κυβέρνηση μπορεί να δώσει και συνέχεια στους όρους
Και έτσι αν υπάρχει μια τέτοια περίπτωση ο στόχος ακόμα και στην πιο μικρή περίπτωση θα υπάρχει αντίδραση. Και σημαίνει οτι το Ρεπουπλικανικό Κόμμα δεν υποστηρίζει την ειρήνη. Και έτσι σε μια διάρκεια η ασφάλεια είναι η Κίνηση Ειρήνης και Δημοκρατίας για τους Τουρκοκυπρίους. Και για αυτό τον λόγο δεν θα είναι εύκολο να αλλάξει ο στόχος.
Τώρα εγώ έχω να πω για το τι θέλω για αυτή την κυβέρνηση : Ο πρώτος στόχος είναι ο εκδημοκρατισμός του Μπαιράκ. Και η δεύτερη είναι να αλλάξει η εφαρμογή για τα διαβατήρια στα οδοφράγματα. Και η τρίτη είναι να προσπαθήσουμε για να σταματήσουν οι εφαρμογές και οι παρεμβάσεις του Κόμματος Εθνικής Ενότητας όπως ήταν πριν απο τις εκλογές.

Ortam | Hasan KAHVECİOĞLU (Doğruya doğru)


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 21:44:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η ετοιμότητα των Ελληνοκυπρίων για επιθέσεις

Οι εκλοφές που έγιναν στην ΤΔΒΚ και οι εξελίξεις μετά απο αυτές δεν ενόχλησαν τους Ελληνοκύπριους οι οποίοι συνέχισαν την προπαγάνδα τους. Παρακολουθώντας την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών θα δούν οτι δεν υπάρχει άλλη τόσο άσχημη προπαγάνδα. Και αυτές τις μέρες η προαγάνδα αυτή είναι είδηση για τον παγκόσμιο τύπο.

Η ετοιμότητα των Ελληνοκυπρίων για επιθέσεις
Αν παρακολουθείτε τις Ελληνοκυπριακές εφημερίδες απο το διαδύκτιο θα μπορέσετε να δείτε αυτή την προπαγάνδα. Ειδικότερα η εφημερίδα Μάχη στα δημοσιεύματα της αναφέρεται στη ΤΜΤ και στις επιθέσεις της Κίνησης Εθνικής Αλληλεγγύης ενάντια στους Ελληνοκυπρίους και οτι η ΤΜΤ παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των Ελληνοκυπρίων για να προστατεύσει τους Τουρκοκυπρίους. Αυτοί οι άσχημοι ισχυρισμοί της Μάχης προχωρούν περισσότερο και λένε οτι έρχονται αξιωματικοί απο την Τουρκία και εκπαιδεύουν την Κίνηση Εθνικιστικής Αλληλεγγύης παραπλανώντας έτσι τον κόσμο. Και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου και ο αγώνας της ΕΟΚΑ μαζί με την εφημερίδα Μάχη στο παρελθόν δημοσίευε αυτά τα έργα κάτι που συνεχίζει μέχρι σήμερα. Μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούσε εκφραστικό όργανο της ΕΟΚΑ και συνέχιζε την προπαγάνδα παραπλανώντας τον κόσμο. Και με αυτά τα δημοσιεύματα στις Ελληνοκυπριακές εφημερίδες οι Ελληνοκύπριοι αποδέχονται αυτού του είδους την προπαγάνδα και ετοιμάζονται για κρυφές επιθέσεις όπως είναι φανερός ο στόχος των δημοσιευμάτων. Αν δείτε την εφημερίδα Εουμ θα θα δείτε οτι χάνεται εξοπλισμός απο τα Ελληνοκυπριακά στρατόπεδα. Και αν θυμάστε στο παρελθόν η Ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθούσε πραγματικά να εξοπλίσει την ΕΟΚΑ. Και έτσι θα δείτε οτι η Ελληνοκυπριακή προπαγάνδα με τα όργανα της σε διεθνές επίπεδο προσπαθεί να πει οτι οι Τούρκοι ετομάζονται να επιτεθούν στους Ελληνοκυπρίους κάνοντας μας να σαστίζουμε. Και με τέτοιες ειδήσεις και με τέτοια προπαγάνδα ήλθε η ώρα να πάρουμε μέτρα και να τα εφαρμόσουμε. Ας μην αργούμε άλλο.

Volkan | Meryem KURŞUN (Gündeme bakış)

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.

ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ.ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΩΡΕ ΓΕΛΙΑ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 21:51:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Καχυποψία στη Λευκωσία μετά τις δηλώσεις Ντενκτάς για το σχέδιο Ανάν

Ζητούνται έργα και όχι λόγια

Λευκωσία: Κυβέρνηση και κόμματα διατύπωσαν επιφυλάξεις σχετικά με τις δηλώσεις Ντενκτάς, με τις οποίες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παρουσιάστηκε να αποδέχεται το σχέδιο Ανάν τουλάχιστον ως αφετηρία συζήτησης για λύση του κυπριακού. Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν και για τις προοπτικές λύσης μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στα κατεχόμενα με συμμετοχή του Σερντάρ Ντενκτάς.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι οι αντιφατικές δηλώσεις από τουρκικής πλευράς δημιουργούν σύγχυση "και αναμένεται να ξεκαθαρίσει η τουρκική πολιτική ούτως ώστε να διαφανεί ποια είναι η θέση της Αγκυρας και εάν θα υπάρξουν προοπτικές προώθησης των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού στη βάση των δικών μας θέσεων".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε, επίσης, πως η παραμονή του Ραούφ Ντενκτάς επικεφαλής και υπεύθυνου για τις διαπραγματεύσεις, η συμμετοχή Σερντάρ Ντενκτάς, ''ο οποίος έχει τις ίδιες θέσεις όπως και ο πατέρας του, στο νέο σχήμα το οποίο παρανόμως δημιουργείται φαίνεται ότι δεν αποτελούν θετικά στοιχεία''.

Ερωτηθείς αν η συγκρότηση ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Κόμματος θα διευκολύνει τα πράγματα, ο Εκπρόσωπος είπε πως ''οι όποιες δήθεν θεσμικές διεργασίες στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου κινούνται στα πλαίσια της παρανομίας''.

Πρόσθεσε πως ''η παραμονή του Ραούφ Ντενκτάς επικεφαλής και υπεύθυνου για τις διαπραγματεύσεις, η συμμετοχή Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος έχει τις ίδιες θέσεις όπως και ο πατέρας του, στο νέο σχήμα το οποίο παρανόμως δημιουργείται φαίνεται ότι δεν αποτελούν θετικά στοιχεία''. ''Η Αγκυρα είναι εκείνη που καθορίζει την πολιτική και ως εκ τούτου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Κυβέρνηση της Τουρκίας'', ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν έχει σταλεί η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο Εκπρόσωπος είπε πως δεν έχει ενημερωθεί από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο αν έχει σταλεί η επιστολή.

"Άδραξε την ευκαιρία η Τουρκία"
Ο Προεδρεύων της Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα, ανέφερε πως η ισοψηφία που υπήρξε στις πρόσφατες ''εκλογές'' έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να διαδραματίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτιζε και θα διαδραματίζει στις κυπριακές εξελίξεις.

Πρόσθεσε πως ''βλέπουμε Τ/Κ πολιτικούς πάνω στους οποίους είχαμε επενδύσει ότι θα μπορούσαν να είχαν διαφοροποιήσει κάπως τις τουρκικές απόψεις στο κυπριακό, να προσαρμόζονται πλήρως με το βαθύ κράτος της Τουρκίας και να αναμένουν την καθοδήγηση της Τουρκίας για να δράσουν στο κυπριακό".

Ο κ. Λυσσαρίδης διερωτήθηκε ''πού πήγαν οι απόψεις ότι θέλουμε άλλο συνομιλητή, θέλουμε άλλη νοοτροπία, θέλουμε μια νέα πνοή για το κυπριακό πρόβλημα''. ''Παρά το γεγονός ότι η τ/κ κοινότητα στην πλειοψηφία της, αν σκεφτεί κανείς πόσοι έποικοι είχαν συμπεριληφθεί στους καταλόγους, έχει εκφράσει την απαρέσκειά της για την πολιτική Ντενκτάς και σε προηγούμενες εκλογές, το πρακτικό αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό'', είπε.

Ανησυχούν τα κόμματα
Εξ άλλου, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ εξέφρασαν ανησυχία για τις εξελίξεις στα κατεχόμενα μετά την ανακοίνωση σχηματισμού ψευδοκυβέρνησης με τη συνεργασία των Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Σερντάρ Ντενκτάς αλλά και για τον αποκλεισμό του Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι έμεινε εκτός ο Μουσταφά Ακιντζί "ο οποίος παραμένει ένας γνήσιος εκφραστής της επιθυμίας των Τουρκοκυπρίων για λύση το συντομότερο δυνατόν με βάση το σχέδιο Ανάν".

Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμα ότι οι απόψεις των Ταλάτ και Ντενκτάς ήταν διαμετρικά αντίθετες και οι ανησυχίες του κόμματός του εστιάζονται στο ποιος από τους δύο έκανε υποχωρήσεις χάριν του σχηματισμού μιας διοίκησης. ''Υπάρχουν ανησυχίες ιδιαίτερα από την πολυγλωσσία που παρατηρείται στην Αγκυρα ακόμη και από τον κ. Ερντογάν'', είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Σημείωσε επίσης ότι η συνάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο στις 28 Ιανουαρίου θα είναι κρίσιμη, καθώς εκεί θα διαβιβάσει ο κ. Ερντογάν τις επιδιώξεις της Τουρκίας όσον αφορά το κυπριακό. Συνεπώς, κατέληξε, ο ΔΗΣΥ θα αναμένει να δει πως θα συμπεριφερθούν και πώς θα διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού χαρακτήρισε αρνητικές τις εξελίξεις και σημείωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Αγκυρα και όχι στα κατεχόμενα. Είναι ενδεικτικό, πρόσθεσε το γεγονός ότι ο κ. Ταλάτ είπε ότι θα γίνουν συνεννοήσεις με την Τουρκία πριν προχωρήσουν.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ακόμα ότι ο Ραούφ Ντενκτάς παραμένει διαπραγματευτής και παράλληλα παρουσιάζεται να δηλώνει ότι μεταξύ του και του κυρίου Ερντογαν δεν υπάρχει καμιά απολύτως διαφορά σε ότι αφορά την προσέγγιση τους στο κυπριακό.

Φιλελεύθερος | ΑΠΕ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΡΟΥΛΑ
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2004, 20:43:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΡΟΥΛΑ
Αγαπητοι μου φιλοι,ειμαι ενα νεο μελος και θα θελα και εγω να καταθεσω την αποψη μου στο θεμα στο οποιο αναφερεστε,καταθετοντασ μια διαφορετικη παραμετρο στην συζητηση.
Ειχα την ευκαιρια τον τελευταιο χρονο,να επισκεφτω γυρω στισ 6 φορεσ την ομορφη Κυπρο,την οποια και αγαπω πολυ,αν και Ελλαδιτισσα.
Το καλοκαιρι,μαλιστα ειχαν την τυχη-ατυχια,να επισκεφτω και τα κατεχομενα.
Καταρχην,θα θελα να ξεκαθαρισω το εξης.Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα ουτε με το λαο των Κυπριων,ουτε αυτα που θα πω αφορουν ολο τον Κυπριακο λαο,αν και δεν συμβαινει το ιδιο και με αυτους,σε σχεση με εμας,κατι που αφορα αλλο θεμα συζητησης,που ισωσ καποια αλλη στιγμη αναπτυξουμε.
Οσον αφορα λοιπον,την ερωτηση σου Λουκα,το να πασ στα κατεχομενα και να δεισ το σπιτι σου,ειναι κατι σεβαστο,και ωποσδηποτε ειναι παρα πολυ φυσιολογικο,για καποιον να θελει μετα απο τοσα χρονια,να επισκεφτει το σπιτι του,και τον τοπο του.Το να πηγαινεισ ομωσ καθημερινα,και να αφηνεις τα χρηματα,σε αυτους που καταχραστηκαν τη γη σου,αυτο σαν Ελληνιδα δεν το δεχομαι.Ειδαν πολλα τα ματια μου,πραγματα που εγω σαν πατριωτισσα δεν μπορω να χωνεψω.
Και καλα απλα να πηγαινεις να βλεπεις το σπιτι σου,χαλαλι οι λιριτσες που δινεις για να σου βγαλουν τη βιζα..(βιζα και λεφτα,για να δω αυτο που μου ανηκει...),αλλα να τρως,να πινεις,να καθεσαι στα εστιατορια τουσ,να πινεις καφεδακι στα καφε τουσ,και να διασκεδαζεις,λες και πηγεσ διακοπεσ στην Παφο!!!Αυτο για μενα ειναι ανεπιτρεπτο!
Να δινω τα λεφτα μου που?Σε αυτουσ,που καταχραστηκαν τισ περιουσιεσ μου?Σε αυτους που σκοτωσαν τουσ δικουσ μου?Σε αυτουσ που βεβηλωσαν το σπιτι μου,που βιασαν τις γυναικες της πατριδας μου?ΠΟΥ???Και οχι μονο αυτο,ποσοι Τουρκοκυπριοι,αγκαλιασαν τουσ Ελληνοκυπριους και εγιναν γξαφνικα ολοι φιλοι,και να οι επισκεψεισ στα σπιτια,και να τα κερασματα.Ξαφνικα ξεχαστηκαν ολα?Και μη μου πεις οτι οι Τουρκοκυπριοι υπεστησαν πολλα,και δεν φταινε...Ναι,υπεστησαν και αυτοι πολλα,αλλα δεν παυει να ναι Τουρκοι.Και καλως η κακως,τη στιγμη που θα χρειαστει,ο ιδιος ανθρωποσ που τωρα αγκαλιαζεις και φιλασ,αυριο μεθαυριο,δεν θα σεβαστει ουτε εσενα,ουτε τη γυναικα σου,ουτε το σπιτι σου.Θα κανει ακριβωσ τα ιδια,και ακομα χειροτερα.
Ισωσ καποιος με θεωρησει εθνικιστρια,η αληθεια ομως ειναι,οτι ειναι ντροπη,να υπαρχουν καποιοι ανθρωποι,που με τη συμπεριφορα τουσ,να προσβαλλουν και να ντροπιαζουν ετσι ενα ολοκληρο εθνοσ και μια ολοκληρη ιστορια.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!
ΤΟ Ν]


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2004, 17:19:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Με τι θυμώνουμε;

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Σημίτης και ο υπεύθυνος επίτροπος για την διεύρυνση Γκύντερ Φερχόιγκεν χθές μιλώντας στα πρακτορεία και πάλι προκάλεσαν ενόχληση στη Βόρεια Κύπρο και την Τουρκία. Τόσο ο Σημίτης όσο και ο Φερχόιγκεν αναφέρθηκαν στην επίλυση του κυπριακού και την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Με τι θυμώνουμε;
θυμώνουμε με αυτό τον συσχετισμό. Και με τι θυμώνουμε; Θυμώνουμε επειδή σχετίζουν τις σχέσεις μας με την Τουρκική πλευρά και το τι κάνουμε χωρίς να δούν την πραγματικότητα. Και πριν η Τουρκία ενταχθεί στην Ε.Ε θα πρέπει να λύσει το κυπριακό και αυτό διαφαίνεται σε πολλά μέτωπα ενώ δεν είναι διαφορετικός ο δρόμος της σε σχέση με την Κύπρο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Σημίτης μετά την συνάντηση του με τον Τάσο Παπαδόπουλο τι είπε; Ορίστε τα λεγόμενα τους."Αν το κυπριακό δεν επιλυθεί η Τουρκία δεν εντάσσεται στην Ε.Ε."
Εμείς είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις για λύση στο πλαίσιο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν. Το κλειδί για λύση στην Κύπρο είναι στα χέρια της Τουρκίας. Η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει τον κύριο Ντενκτάς και παρά τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα. Και ελπίζω οτι η Τουρκική πλευρά θα αλλάξει αυτή την αδιάλλακτη της στάση. Και υποστηρίζουμε οτι η ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην Ε.Ε. θα είναι προς όφελος και των Τουρκοκυπρίων."
Ο Σημίτης λέγοντας αυτά δεν είπε οτι οι πλευρές θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα χωρίς συμφωνία. Η Αθήνα μπήκε σε προεκλογική περίοδο. Με την ηγεσία του Παπανδρέου η Ελλάδα θα δυσκολευτεί στις εκλογές και δεν θα είναι για κανένα εύκολες. Και σε αυτό το σημείο αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα η θέληση για λύση και για διαπραγματεύσεις. Και υπάρχει μια προσέγγιση για το θέμα. Το Κόμμα Δικαιοσύνης θέλει να δείξει αυτή την αποφασιστικότητα. Αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Και παρατηρούμε τι σημαίνει αυτό στην πολιτική ζωή.
Ο υπεύθυνος επίτροπος για την διεύρυνση Γκύντερ Φερχόιγκεν στην ανακοίνωση που έκανε στην εφημερίδα Σουντεουτσε Ζαιτουνγκ είπε οτι "η λύση του κυπριακού δεν αποτελεί βασικό όρο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αλλά είναι αδύνατο να αρχίσει ενταξιακές χωρίς να αναγνωρίσει την Κύπρο." Ο Φερχόιγκεν είπε οτι "η λύση του κυπριακού δεν αποτελεί τον πρώτο όρο για την ένταξη της Τουρκίας στην ένωση αλλά δεν πρέπει η Τουρκία να αποτελεί εμπόδιο για την λύση."
Η κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει θετικά την εκπαίδευση στην Ευρώπη. Αλλά η κυβέρνηση με διπλωματική γλώσσα συνιστά προσοχή στους πρέσβεις της. Ο Φερχόιγκεν τονίζοντας και επικρίνοντας τους πρέσβεις δεν σημείωσε οτι η εξωτερική πολιτική του Κόμματος Δικαιοσύνης δεν είναι εντελώς ανεξάρτητη;
Και η Αθήνα και η Νότια Λευκωσία έχουν ανάγκη τη λύση μέχρι το 2004 τον Μαϊο. Και με αυτή την κατάσταση τίθεται φρένο με τις σχέσεις και τις εκλογές Σημίτης-Παπανδρέου. Με αυτή την κατάσταση η Αγκυρα και η Βόρεια Κύπρος θέλουν περισσότερο τη λύση και πρέπει να πετύχουμε την λύση στη βάση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές τους.
Βασικά χαμένοι θα είναι η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος. Ο λόγος της ημέρας. Για να υπάρχει ανάγκη θα πρέπει και ο κόσμος να το απαιτά.

Kibris | Hasan HASTÜRER (Habere bakış)


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2004, 17:21:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Πρώτα συνομιλίες και μετά δημοψηφίσματα, λέει και η Λευκωσία

Συνομιλίες μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Λευκωσία: Η θέση της κυβέρνησης είναι πρώτα έναρξη συνομιλιών και μετά δημοψηφίσματα, νοουμένου ότι θα υπάρξει συμφωνία κατά τις συνομιλίες. Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, λέγοντας ότι αυτό που προσπαθεί η τουρκική πλευρά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν είναι να εκφύγει από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών η διαδικασία επίλυσης του κυπριακού, κάτι το οποίο απορρίπτει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η θέση μας, είπε ο κ. Χρυσοστομίδης είναι ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών.

"Η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης της Τουρκίας ήταν να εκφύγει από αυτό το πλαίσιο, και έκανε και ο ίδιος (ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν) νύξεις και προτάσεις προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας δύο φορές για τετραμερή διάσκεψη. Ο κ. Σημίτης απέρριψε ρητώς, και κατ' ιδίαν, και δημοσίως την πρόταση του κ. Ερντογάν στο Βελιγράδι. Αργότερα, ο κ. Ερντογάν είπε ότι όχι μόνο τετραμερής, πρέπει να συμμετέχει και η Μεγάλη Βρετανία ως εγγυήτρια δύναμη. Τώρα η προσπάθεια είναι να γίνει εξαμερής η συμμετοχή στις διεργασίες για την εξεύρεση λύσης του κυπριακού", ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σε παρατήρηση ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί και είναι πρόβλημα για τον ίδιο οποιαδήποτε ανάμιξη των Αμερικανών στις συνομιλίες, ο Κύπρος Χρυσοστομίδης εξήγησε ότι "εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί είναι ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, συνεχείς κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει και προσπαθούν να διατηρήσουν τις διεργασίες και τη διαπραγμάτευση για τη λύση του κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ".

Εκείνο το οποίο τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι "γιατί να αλλάξει ο μέχρι σήμερα ρόλος των ΗΠΑ ο οποίος είναι συμβουλευτικός, επικουρικός, βοηθητικός για τις προσπάθειες του ΟΗΕ για επίλυση του κυπριακού. Η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμούν να παραμείνει η όλη διαδικασία για την επίλυση του κυπριακού μέσα στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Και σε αυτό, νομίζω, συμφωνεί πλήρως και το Εθνικό Συμβούλιο", πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αμπτουλάχ Γκιουλ, ο οποίος απορρίπτει τον καθορισμό ημερομηνίας διενέργειας δημοψηφισμάτων πριν την κατάληξη σε συμφωνία, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι σημειώνεται η θέση του κ. Γκιουλ, προσθέτοντας ότι "η δική μας θέση ήταν εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι ο καθορισμός ημερομηνίας πριν από την έναρξη διαπραγματεύσεων και την κατάληξη σε συμφωνία είναι ένας όρος απραγματοποίητος και αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες, αλλά δεν είναι καινούργια θέση. Η δική μας θέση είναι 'ναι' σε δημοψήφισμα, νοουμένου ότι θα υπάρξει συμφωνία".

Σε ότι αναφορά τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ότι η λύση που θα έρθει από μόνη της λόγω απραξίας θα είναι η διχοτόμηση και η αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο εκπρόσωπος απάντησε πως αυτές οι απόψεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας ''λαμβάνονται υπόψη, θα συζητηθούν όπου δει''.

''Εκείνο όμως το οποίο πρέπει να τονίσω είναι ότι έχει πει και άλλα πράγματα ότι δεν πρέπει να συζητούμε δημοσίως τις θέσεις μας με το οποίο συμφωνούμε απολύτως", ανέφερε.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την εκτίμηση του κ. Κληρίδη ότι σταδιακά διαπιστώνεται ότι κατατασσόμαστε σχεδόν στην ίδια μοίρα με την τουρκική πλευρά, ο Κύπρος Χρυσοστομίδης απάντησε: "Όχι, δεν νομίζω να συμφωνούμε, είναι εκτίμηση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας".

Είπε επίσης ότι το θέμα των διαπραγματεύσεων και το με ποια σημεία θα πάμε στις διαπραγματεύσεις είναι θέματα τα οποία θα καθορισθούν "όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και μετά από συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο".

Πρόσθεσε ότι η πολιτική απόφαση για τα ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν δεν έχει ακόμη ληφθεί.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Κληρίδης "συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο, έχει συχνές επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι απόψεις του είναι σεβαστές, και ασφαλώς λαμβάνονται υπόψη. Δεν σημαίνει όμως ότι κατ' ανάγκη συμφωνούμε με όλα όσα λέγει ο κ. Κληρίδης", κατέληξε.

Φιλελεύθερος | ΑΠΕ, ΚΥΠΕ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2004, 17:22:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Προσπάθεια για λύση την 1η Μαϊου

Ο Ραύφ Ντενκτάς μια μέρα μετά την Σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας θα πάει στην Άγκυρα να συναντηθεί με τον Ερντογάν. Και η Ελληνοκυπριακή πλευρά έδειξε οτι με την στάση της είναι υπεύθυνη για τη μη λύση και δεν είναι η Τουρκία.

Προσπάθεια για λύση την 1η Μαϊου
Και επειδή έμεινε πολύ λίγος χρόνος δεν οριστικοποιήθηκε ακόμα αν θα αρχίσουν ή όχι διαπραγματεύσεις. Και ο γενικός γραμματές επιθυμεί και καλεί να οριστούν ημερομηνίες δημοψηφίσματος. Αλλά ακόμα οι πλευρές δεν απάντησαν σε αυτό. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά αποφάσισε να πληροφορήσει τον Ανάν οτι δεν είναι διαθετιμένη να προχωρήσει σε δημοψήφισμα πριν απο τις διαπραγματεύσεις. Ο Ιακώβου είπε οτι ετοιμάστηκαν οι αλλαγές για την φιλοσοφία του σχεδίου. Απέναντι στην άρνηση των Ελληνοκυπρίων η Τουρκική πλευρά δείχνει αποφασιμένη για δημοψήφισμα κάτι που αναμένεται να αλλάξει την κατάσταση στο κυπριακό.
Οι όροι για να μην είναι η πλευρά που αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις
Ο γενικός γραμματέας Ανάν απαιτεί να οριστεί ημερομηνία για δημοψήφισμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και επειδή δεν δόθηκε οριστική ημερομηνία για το δημοψήφισμα δεν καλεί τις διαπραγματεύσεις. Δηλαδή ο Ανάν είτε φτάσουν ή δεν φτάσουν σε συμφωνία απαιτεί δημοψήφισμα. Και απο την άλλη ο επίτροπος για την διεύρυνση Γκύντερ Φερχόιγκεν προειδοποίησηε για το θέμα. Και αυτός θέλει να οριστικοποιηθεί ημερομηνία για δημοψήφισμα. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά αρνείται.
BM Genel Sekreteri Kofi Annan Kıbrıs’ta taraflar arasında görüşmeleri başlatmak
Χωρίς να γίνει διαπραγματεύσεις εναντιώνεται στην ημερομηνία δημοψηφίσματος. Και ο Τάσος Παπαδόπουλος βρήκε την υποστήριξη της Αθήνας. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός Σημίτης δεν εναντιώθηκε σε αυτό.
Ποιά είναι η κατάσταση στην Τουρκοκυπριακή πλευρά;
Βλέπουν το πόθο του λαού στις επισκέψεις που κάνουν. Και δεν γνωρίζουν πόσο θα πετύχουν με τον Ραούφ Ντενκτάς ενώ ο Ερντογάν τονίζει οτι δεν είναι η πλευρά που δεν κάθεται για διαπραγματεύσεις. Όπως και να έχει έγιναν κάποια βήματα.
Η Ελληνοκυπριακή πλευρά αρνείται το δημοψήφισμα και αυτοί ανακοίνωσαν οτι αποδέχονται το δημοψήφισμα για να μην χαθεί η ευκαιρία. Και για αυτό όρισαν ημερομηνία και είπαν στον Ανάν οτι είναι έτοιμοι. Και δεν είναι σημαντική εξέλιξη αυτή για την Τουρκική πλευρά; Και ποιά είναι αυτά που φοβάται για το δημοψήφισμα; Σημαίνει οτι φοβάται επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στο λαό. Και τι μέλλον έχουν κυβέρνήσεις που δεν εμπιστεύονται το λαό; Και αυτός είναι ο πρώτος όρος για να μην κάθεται μια πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δημοψήφισμα.
Ο άλλος όρος είναι να μην πούν όχι αμέσως στις προτάσεις των Ελληνοκυπρίων. Αλλά το σημαντικότερο να μην εγκαταλείψουν τις απόψεις του γενικού γραμματέα. Για παράδειγμα να μην συνεχιστεί το θέμα της κυριαρχίας. Γίνετει να υπάρχει θέμα κυριαρχίας μιας χώρας που εκπροσωπείται στην Ε.Ε.; Και είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει η στάση για το θέμα των περιουσιών και τις αποζημιώσεις. Ότι και να αποφασίσει η τουρκική πλευρά για το θέμα ο λαός θα χάσει την ευκαιρία του. Ούτε τα Ηνωμένα Έθνη ούτε διεθνώς αποδέχονται αυτή την κατάσταση. Επειδή κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης της περιουσίας του.
Και δεν νομιμοποιούνται οι περιουσίες στο Βορρά μετά το 1974. Δεν μας έμεινε πολύς χρόνος. Και είναι πολύ κοντά η ευκαιρία του Μαϊου. Ακόμα δεν οριστικοποιήθηκε κατα πόσο θα αρχίσουν συνομιλίες. Και έχει την σημασία του το να λέμε οτι δεν είναι λύση η μή λύση. Τώρα δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα.


Afrika


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2004, 17:23:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Θα εργαστούν για λύση του κυπριακού διαβεβαιώνουν Γκιουλ και Ταλάτ

Συνάντηση στην Άγκυρα

Άγκυρα: Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξευρεθεί μια ικανοποιητική, δίκαιη και διαρκής λύση του κυπριακού πριν την 1η Μαΐου 2004, που θα προστατεύει το μέλλον των Τουρκυπρίων, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος παρακάθισε την Τρίτη σε γεύμα στην Αγκυρα με τον ψευδοπρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.


Ο κ. Ταλάτ, ο οποίος βρίσκεται στην τουρκική πρωτεύουσα ύστερα από πρόσκληση της Ενωσης Τουρκικών Επιμελητηρίων και του Συνδέσμου Χρηματιστηρίων, επανέλαβε ότι ο στόχος είναι η εξεύρεση μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης του κυπριακού μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Οι κ. Γκιούλ και Ταλάτ απαντούσαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν το γεύμα.

''Ελπίζουμε ότι οι πλευρές στην Κύπρο θα βρουν μια ικανοποιητική, δίκαιη και διαρκή λύση πριν την 1η Μαίου 2004, προστατεύοντας το μέλλον των Τ/Κ'', ανέφερε ο κ. Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", προσθέτοντας ότι ''τόσο η τουρκική όσο και η τ/κ πλευρά θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν προς αυτό το σκοπό''.

Ο κ. Ταλάτ είπε πως αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος σε σχέση με τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του κυπριακού.
''Εχουμε κάποιες πολύ σοβαρές πρωτοβουλίες και προπαρασκευαστικές εργασίες για το κυπριακό'', ανέφερε ο λεγόμενος πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: ''Θα αναλώσουμε τις προσπάθειες για λύση του κυπριακού πραγματοποιώντας διαβουλεύσεις στην Τουρκία. Ο στόχος είναι να εξεύρουμε μια δίκαιη και διαρκή λύση μέχρι το Μάιο''.

Μια από τα ίδια ο Ραούφ Ντενκτάς
Εξάλλου, ο Ραούφ Ντενκτάς επανήλθε στην αξίωση για την ύπαρξη "δύο δημοκρατιών" και δύο λαών στην Κύπρο

Μιλώντας σε συνάντησή με το νέο αντιπρόεδρο της ψευδοβουλής, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι το κυπριακό πρέπει να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο και για τις δύο πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Ο Ντενκτάς επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία το Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για το κυπριακό.


Φιλελεύθερος | ΑΠΕ, ΚΥΠΕ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2004, 21:35:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΗ ΡΟΥΛΑ.

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΙΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ.

ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.

ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ.ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕΤΑ.

ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.
ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ 1974.
ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΣΑΑΚ.
ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ ΣΟΛΟΜΟΥ.

ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΩ.ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ********.ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.

ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ.

ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΑ.
ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ.

Να δινω τα λεφτα μου που?Σε αυτουσ,που καταχραστηκαν τισ περιουσιεσ μου?Σε αυτους που σκοτωσαν τουσ δικουσ μου?Σε αυτουσ που βεβηλωσαν το σπιτι μου,που βιασαν τις γυναικες της πατριδας μου?

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΡΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕΣ ΟΜΩΣ????ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ????ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ.ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ .ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ.
ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ.ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ.ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΔΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΛΑ.
ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.
ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑΙ.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΤΕ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΗΝΩ ΩΣ ΕΔΩ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ.ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

Edited by - Loucas on 21/01/2004 22:22:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΡΟΥΛΑ
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 15:17:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΡΟΥΛΑ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΟΥΚΑ,
ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ,ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΥΠΡΑΙΟ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΠΡΩΞΕ ΝΑ ΠΑΩ,ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ.ΠΗΓΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ,ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ,ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.Η ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ,ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ,ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ Η ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ.
ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ,ΤΗΝ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΕΚΕΙ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ.ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΙΟΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΣΟΥ,ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ,ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΗΣ ΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ,ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ,(ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ),ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΥΠΡΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.ΙΣΩΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Π*****ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ,ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ.ΕΚΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ,ΚΑΛΟΙ,ΣΥΜΜΑΧΟΙ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΣΩΣ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΕΙΣ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ,ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΡΟΛΟ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ Η Η ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ?Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΕΤΑ,ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΙΑ,ΟΠΩΣ ΛΕΣ?ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΡΝΙΑ?
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΘΕΣΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΣΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟ,ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΚΛΗΡΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 16:14:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΗ ΡΟΥΛΑ.

ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.

ΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣ.
ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΑΛΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ.

ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ.

ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΟΥ 74 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ 100-200 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ.
ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.

ΕΓΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΟΣΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΙΣΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΑΤΑΡΧΕΣ.ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ.
ΠΕΤΑ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ???ΠΕΤΑ ΠΕΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ.ΔΕΝ ΛΗΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ.ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΑΘΕΙ.

ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΡΧΗΣΕΙ ΝΑ ΘΥΜΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΕΙΠΕΣ:ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ,ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΡΟΛΟ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ Η Η ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ?Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΕΤΑ,ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑ.

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.

ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΑΩ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ.ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.

ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ.
ΟΜΩΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΕΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ.

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ.
ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

ΘΑ ΜΝΩ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ .

ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΡΟΥΛΑ
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2004, 13:29:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΡΟΥΛΑ
ΕΚΤΙΜΩ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ,ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ,ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΟΝΤΩΣ,ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ,ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΥΠΗΡΟ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΟΠΩΣ ΕΓΩ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ¨"ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ,ΗΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ,ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΕΡΦΙΑ,ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,ΤΟ 74,Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ,ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΟΤΕ,ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ!"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ,ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
ΕΜΕΙΣ,ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΠΟΝΑΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ,ΟΥΤΕ ΠΑΘΗ!ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,ΙΣΩΣ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ,ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ,ΜΕΤΑΞΥ 2 ΛΑΩΝ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ,ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΨΗΛΑ,ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!
ΑΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ,ΟΧΙ ΠΟΛΥ,ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΚΑΙ ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ!
ΟΧΙ,ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε,ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ!
"ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ!'
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!ΟΣΟ ΠΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ,ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!ΜΕΧΡΙ ΛΟΙΠΟΝ,ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ,ΑΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2004, 14:15:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΗ ΡΟΥΛΑ.

ΕΓΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.
ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ.
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ.
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

ΕΝΑ ΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΖΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΗΝΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ.

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΕΡΕΣ.
ΟΙ ΕΡΓΟΠΑΤΕΡΕΣ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ 80%ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΞΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ.

ΑΥΤΟ ΤΟ 80%ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΑΛΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ.......
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ 74.
ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΗΡΘΑ ΜΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟ.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΜΑΚΑΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΓΕΝΙΚΟΥΣ???
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ??/

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΟΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ.

ΜΑΣ ΡΟΥΦΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΤΟΥΣ.

ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝΩ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

ΚΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ....

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΑ ΙΝΙΑ.
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙ ΑΣΡΗ ΜΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ.ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ.
ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΟΧΙ.
ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ(ΠΑΝΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ)ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΑΚΟΜΑ.ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΑΣΤΕ.

ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ.
ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.
ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΑΡΙΑΚΟΣ ΟΥΤΕ ΔΙΓΕΝΙΚΟΣ.ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΚΕΤΕΣ.

ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2004, 11:49:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Όσκαρ δημαγωγίας…

Ο TAΓIΠ EPNTOΓAN μας δουλεύει χοντρά. Και έχει την ψευδαίσθηση ότι είμαστε αφελείς Ανατολίτες, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα έδινε από ένα πλυντήριο, εάν εκλεγόταν Πρωθυπουργός. Όπως ο Χίτλερ έταζε στους Γερμανούς ένα «Βολξβάγκεν». Το αυτοκίνητο του λαού. Βεβαίως, οι Τούρκοι ψηφοφόροι ακόμη περιμένουν το πλυντήριο… Κατ’ ανάλογον τρόπο κάποιοι εξ ημών αναμένουν αλλαγή της στάσης του Ερντογάν στο Κυπριακό…

Ο TOYPKOΣ Πρωθυπουργός είναι πιστός οπαδός της διχοτόμησης. Και τις τελευταίες ώρες έδωσε ρεσιτάλ ηθοποιίας. Παίρνει όσκαρ δημαγωγίας. Και αντιφατικότητας. Ενώ αρχικώς είπε στο Νταβός ότι εάν η «ε/κ διοίκηση» δεχθεί τον επιδιαιτητικό ρόλο του Ανάν, η Τουρκία θα πει «ναι», λίγο αργότερα αυτοαναιρέθηκε. Μόλις πάτησε το πόδι του στην Άγκυρα, έκανε στροφή 180 μοιρών. Και δήλωσε ότι ο Γ. Γ. των Ην. Εθνών δεν μπορεί να καλύπτει τα κενά του σχεδίου του. Ούτε να βάλει την τελευταία τελεία στη λύση. Εν ολίγοις δεν μπορεί να είναι επιδιαιτητής.

Το εξόχως ανησυχητικό είναι άλλο: Ο Αμερικανός ΥπΕξ Κόλιν Πάουελ βρίσκει ενθαρρυντική την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (Σ.Ε.Α.) της Τουρκίας, στην οποία τονίζεται ότι το σχέδιο Ανάν είναι απλώς σημείο αναφοράς για την εξεύρεση λύσης στη βάση των «πραγματικοτήτων». Και γιατί η στάση Πάουελ είναι ανησυχητική; Διότι, σύμφωνα με το ελληνικό ΥπΕξ, η τουρκική πλευρά με την απόφαση του Σ.Ε.Α. επιδιώκει: Πρώτον, ν’ αλλάξει το πλαίσιο της διαδικασίας των συνομιλιών. Και κάτι τέτοιο προσκρούει και στον ΟΗΕ και στο κοινοτικό κεκτημένο. Δεύτερον, προσδοκά ν’ αποποιηθεί των ευθυνών της στο Κυπριακό. Αντί των λέξεων «δυο κράτη» χρησιμοποιεί συνώνυμες, όπως είναι αυτές της «διζωνικότητας», η οποία συνοδεύεται με τις διχοτομικές, χωριστές «εσωτερικές κυριαρχίες» και των «πραγματικοτήτων», τις οποίες καθορίζει στη λογική των «δύο κρατών».

EAN η εκτίμηση του ελληνικού ΥπΕξ είναι ορθή, τότε εφόσον ο κ. Πάουελ χαιρετίζει την απόφαση του Σ.Ε.Α., δικαίως μπορεί να πει κάποιος ότι είναι στο κόλπο, που έχει σαφή στόχο: Να θέσει νοκ άουτ από τον κεντρικό ρόλο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, όπως οι Τούρκοι αξιώνουν, τον κ. ντε Σότο. Τον ίδιο τον Ανάν. Τα Ην. Έθνη.

ΕAN ο κ. Ανάν πει «ναι» αυτοκαταργείται. Οι συνομιλίες θα είναι πλέον υπό την αυστηρή επιτήρηση των ΗΠΑ. Για να διευκολυνθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί, κατά την παραδοχή Πάουελ, τα τουρκικά συμφέροντα. Και αυτά των Aγγλοαμερικανών. Για να εορταστεί, όπως είπε ο πρόεδρος Μπους, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο. Πάνω στην πλάτη των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Καθώς και των Ευρωπαίων. Εν μέσω, μάλιστα, πυροτεχνημάτων, που θα είναι πολύ πιο αξιόπιστα και αυθεντικά από εκείνα που ρίχνει ο Ερντογάν για να καλύψει την αδιαλλαξία της χώρας του στο Κυπριακό. Ερώτημα: Εμείς πώς αντιδρούμε;

Σημερινή | Γιάννου Χαραλαμπίδη


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2004, 11:52:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Κι αν είχε δίκαιο ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ...

ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ, ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ είναι σχεδόν από μόνος του ένας θεσμός στην Άγκυρα. Έμπειρος με πολλαπλές διασυνδέσεις στη χώρα του αλλά και στο εξωτερικό, είναι ένας από τους εκπροσώπους της ευρωπαΐζουσας τουρκικής ιντελιγκέντσιας που υπερασπίζεται σθεναρά αλλά με έξυπνο τρόπο τα τουρκικά συμφέροντα (αρκετά "πονηρά" λένε κάποιοι). Η επιρροή του στην τουρκική πολιτική ζωή είναι καλά γνωστή όπως και οι σχέσεις του με τη γραφειοκρατική ομάδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς και με ηγετικά στοιχεία του τουρκικού στρατού. Ο Μπιράντ είναι κεμαλιστής, αλλά με ανοικτούς ορίζοντες και με πολιτική οξυδέρκεια. Ανήκει στη μερίδα εκείνη του κεμαλικού κατεστημένου που βλέπει το μέλλον της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Είναι υποστηρικτής ενός πολιτικού ρόλου του στρατού επειδή αποτελεί ανάχωμα στην πρόοδο των Ισλαμιστών αλλά θέλει αυτός ο ρόλος να είναι διακριτικός. Του έτυχε να γράψει πως ακόμη και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο τουρκικός στρατός θα έχει κάποιο πολιτικό ρόλο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της τουρκικής πολιτικής ζωής. Όσον αφορά το Κυπριακό, από τότε που παρουσιάστηκε το σχέδιο Ανάν έχει γράψει μερικές δεκάδες άρθρα. Παλιότερα ασχολήθηκε σε βιβλία του με την τουρκική εισβολή και έγραψε, ίσως μερικές εκατοντάδες άρθρα που έχουν σχέση με την Κύπρο. Κάποτε έγραψε πως μεγάλωσε με το Κυπριακό. Είναι επομένως κάποιος που γνωρίζει καλά όλες τις πτυχές του, που πήρε κατά καιρούς συνεντεύξεις από Ελλαδίτες και Κυπρίους πολιτικούς. Έχει υποστηρίζει στο παρελθόν πως το σχέδιο Ανάν νομιμοποιεί στην ουσία τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής. Με αυτή την έννοια είχε προειδοποιήσει κατ' επανάληψη πως η απόρριψη του από την Άγκυρα θα οδηγούσε πιθανόν στην απώλεια της Κύπρου από την Τουρκία.
Δύο λόγοι
Γι' αυτό το λόγο ήταν και είναι ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου για δύο βασικά λόγους: Ο πρώτος είναι γιατί κατοχυρώνει κατά τον ίδιο, τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και ο δεύτερος, εξίσου σημαντικός, είναι γιατί η αποδοχή του ανοίγει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία. Ο Μπιράντ λοιπόν σ' ένα τελευταίο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Turkish Daily News (22 Ιανουαρίου 2004) επανέρχεται στο σχέδιο Ανάν. Στο άρθρο αυτό απαριθμεί τα πλεονεκτήματα που θα αποκόμιζε η Τουρκία με την αποδοχή του. Ανάμεσα σ' αυτά σημειώνει: * Η Τουρκία, που άδικα κατηγορήθηκε για εισβολή στην Κύπρο, νομιμοποιεί την εκεί στρατιωτική της παρουσία και έτσι κανένας πια δεν θα μπορεί να την κατηγορεί ως κατοχική δύναμη.
* Το σχέδιο Ανάν θα επιτρέψει στους Τούρκους εποίκους να παραμείνουν στην Κύπρο.
* Ο Βορράς θα κυβερνάται από τους Τούρκους και θα αναγνωρισθεί η ύπαρξη δύο λαών στην Κύπρο (η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιεί εδώ τον ορό two populations, αλλά από τα συμφραζόμενα εννοεί μάλλον δύο λαούς).
* Ο ηγέτης της Τουρκικής κοινότητας θα μπορεί να γίνει πρόεδρος της Κύπρου και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου θα είναι κυρίαρχη στη δική της περιοχή, θα έχει τη βουλή της, τους νόμους της και τη δίκη της αστυνομία. * Ο τουρκικός πληθυσμός του νησιού θα έχει ίση αντιπροσώπευση με τον ελληνικό.
* Αν δεν βρεθεί μια λύση πριν την 1η Μαΐου η Ελλάδα θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στο νότο. Το σχέδιο Ανάν προβλέπει την αποστρατικοποίηση ολόκληρης της Κύπρου μόνο μετά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως απομακρύνει οποιονδήποτε κίνδυνο που θα προέκυπτε από την Ελλάδα. * Τέλος η εφαρμογή όλων αυτών εξαρτάται από το κατά πόσον η Τουρκία θα γίνει αποδεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κερδίζει η Τουρκία
Ο Μπιράντ καταλήγει πως η Τουρκία δεν έχει τίποτε να χάσει από την αποδοχή του σχεδίου Ανάν. Αντίθετα, θα είναι κερδισμένη παντού ενώ χαμένοι θα είναι οι Ελληνοκύπριοι που στριμώχνονται στη γωνιά ("are cornered by the Annan Plan") και υποχρεώνονται να κάνουν σοβαρές θυσίες. Να σημειωθεί ότι ο Μπιράντ απαντά σ' αυτούς που στην Άγκυρα θεωρούν πως όσοι από τους Τούρκους υποστηρίζουν το σχέδιο Ανάν είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την Κύπρο. Θα διερωτάται κανείς αφού το σχέδιο Ανάν δίνει τόσα πολλά στους Τούρκους γιατί δεν το έχουν δεχτεί ακόμη. Για δύο βασικά λόγους : Ο πρώτος είναι γιατί δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Κυπριακό ως το τέλος σαν το ισχυρό χαρτί τους για την ένταξη. Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με την ξεπερασμένη αντίληψη της στρατηγικής αξίας της Κύπρου για την Τουρκία που έχουν οι Τούρκοι στρατηγοί. Όχι βεβαίως ότι δεν θα έχει στρατηγική σημασία η Κύπρος στο μέλλον αλλά με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αποστρατικοποίηση της δεν θα αποτελεί κανένα κίνδυνο για την Τουρκία, όπως ισχυρίζονται οι στρατηγοί.
Όσον αφορά τώρα τη δική μας πλευρά και προπάντων αυτούς που υποστηρίζουν την αποδοχή του σχεδίου Ανάν σαν μια ουρανόσταλτη ευκαιρία, το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής : Και αν είχε δίκαιο ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ; Και αν το σχέδιο Ανάν νομιμοποιεί, όπως λέει την εισβολή, μήπως θα πρέπει να τον εντάξουμε στους "απορριπτικούς";

* Ο καθηγητής Στέφανος Κωνσταντινίδης διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ και διευθύνει το Κέντρο Ελληνικών Ερευνών Καναδά-ΚΕΕΚ

Πολίτης | Στέφανος Κωνσταντινίδης *

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2004, 11:54:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Αντικρουόμενες οι δηλώσεις Ερντογάν, δήλωσε ο Τ.Παπαδόπουλος

Διευκρινίσεις από Κόφι Ανάν

Λευκωσία: Επίσημη ενημέρωση από τα Ηνωμένα Εθνη για τις θέσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού στο κυπριακό, όπως τις εξέφρασε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ζήτησε η κυπριακή κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες αντιφατικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ύστερα από συνομιλίες που είχε στο προεδρικό με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Ζουγκέρ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει ορισμένες ανεπίσημες πληροφορίες από τα Ηνωμένα 'Εθνη και υπογράμμισε ότι λόγω των αντιφατικών του δηλώσεων, καθίσταται αναγκαία μια διευκρίνιση, καθώς όπως είπε, ''ορισμένες δηλώσεις του κ. Ερντογάν έχουν αναιρεθεί από τον ίδιο''.

''Στη συνάντηση ανταλλάξαμε εκτιμήσεις και σχόλια για τις αντικρουόμενες και διαφορετικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού. Θα επιφυλαχθούμε μέχρι να πάρουμε επίσημη ενημέρωση από τα ΗΕ για το τι ακριβώς είπε και τι σκοπεύει να κάνει ο ΓΓ του ΟΗΕ και μετά θα σταθμίσουμε την κατάσταση σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου'', δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

Παράθυρο ευκαιρίας, είπε ο Κ. Πάουελ
Ερωτηθείς για την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ο κ. Πάουελ συνέστησε ότι δεν πρέπει να χαθεί το παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού, αλλά δεν ζήτησε οτιδήποτε συγκεκριμένο.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Πάουελ πήρε από ελληνικής πλευράς την επιβεβαίωση ότι πάντοτε έδειχνε ευελιξία τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα, και ότι θα συνεχίσει την ίδια θετική της στάση. ''Ημουν σε συνεχή επαφή με την Ελλάδα και τον κ. Παπανδρέου. Ενημερώθηκα από τον ίδιο και νομίζω η σωστή θέση ήταν να επαναβεβαιώσουμε την πολιτική μας ότι είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με επιδίωξη να λυθεί το κυπριακό με κάθε δυνατή προσπάθεια, αν είναι δυνατό, μέχρι την 1η του Μάη στη βάση του σχεδίου Ανάν'', είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Λύση πριν την 1η Μαϊου
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου υπογράμμισε ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θεωρούν ότι θα πρέπει να επιτευχθεί επίλυση του κυπριακού πριν την 1η Μαϊου 2004, ενώ είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο των ΗΕ στο κυπριακό. Ο κ. Ζουγκέρ είπε ακόμη ότι υπάρχει θέληση για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και τόνισε την ανάγκη άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών.

Ερωτηθείς για το ρόλο της ΕΕ, ο κ. Ζουγκέρ είπε ότι το κυπριακό βρισκόταν από την αρχή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μέσω των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και σημείωσε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο του ΟΗΕ.


Φιλελεύθερος | ΚΥΠΕ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2004, 11:56:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Επιθυμητή η ανάμειξη των ΗΠΑ, αρκεί να στηρίζεται σε θέσεις του ΟΗΕ

Λύση μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Λευκωσία: Η ανάμειξη των ΗΠΑ στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού είναι καλοδεχούμενη "φτάνει να οδηγεί σε βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, που θα στηρίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και στο σχέδιο του Γενικού Γραμματέα".

Αυτό δήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρεσβευτή της Ρωσίας στη Λευκωσία.

Σχολιάζοντας την πρόταση για διορισμό μεσολαβητή στο Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι "οι οποιεσδήποτε άλλες διεργασίες, οι οποίες πιθανόν να εκφεύγουν από το πλαίσιο του ΟΗΕ, για μας δεν είναι καλοδεχούμενες και μας δυσκολεύουν".

Επισημαίνοντας πως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το ρόλο και την ανάμειξη των ΗΠΑ στην επίλυση διαφορών, συμπεριλαμβανομένου και του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως "οι οποιοιδήποτε άλλοι θα πρέπει πέρα από τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους σκοπιμότητες να λάβουν υπόψη και το γεγονός ότι αυτός ο λαός δίδει αγώνα για την ύπαρξη του".

Ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε δε ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, όσο και το Εθνικό Συμβούλιο έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ε/κ πλευρά εμμένει στις διαδικασίες που καθορίζουν τα Ηνωμένα Έθνη μέσω των ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού και στα οποία καθορίζονται και οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει καταλήξει στο δικό του σχέδιο για επίλυση του Κυπριακού και το οποίο είναι πάνω στο τραπέζι και σημείωσε ότι η ε/κ πλευρά δέχεται το σχέδιο ως βάση για διαπραγμάτευση μέσα από καλή θέληση για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού πριν από την 1η Μαΐου.

Ανέφερε ότι η "άλλη πλευρά μέσω του Τούρκου Πρωθυπουργού και του πιο ισχυρού οργάνου που υπάρχει στην Τουρκία, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εκφεύγει από αυτή τη διαδικασία υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί το σχέδιο Ανάν σημείο αναφοράς και ότι θέλει λύση με βάση τις πραγματικότητες".

Επανέλαβε ότι είναι σε όλους γνωστό ότι η Τουρκία όταν κάνει λόγο για πραγματικότητες, εννοεί δύο κυρίαρχα κράτη και σημείωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι ο πρωταγωνιστής από πλευράς διεθνούς κοινότητας σε αυτή τη διαδικασία και ζητούμε να παραμείνει ως τέτοιος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι δεν πρέπει να σπεύδουμε να εξάγουμε συμπεράσματα, αντίθετα θα πρέπει να είμαστε και συγκρατημένοι και ψύχραιμοι.

Φιλελεύθερος | ΚΥΠΕ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2004, 10:51:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Όσκαρ δημαγωγίας…

Ο TAΓIΠ EPNTOΓAN μας δουλεύει χοντρά. Και έχει την ψευδαίσθηση ότι είμαστε αφελείς Ανατολίτες, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα έδινε από ένα πλυντήριο, εάν εκλεγόταν Πρωθυπουργός. Όπως ο Χίτλερ έταζε στους Γερμανούς ένα «Βολξβάγκεν». Το αυτοκίνητο του λαού. Βεβαίως, οι Τούρκοι ψηφοφόροι ακόμη περιμένουν το πλυντήριο… Κατ’ ανάλογον τρόπο κάποιοι εξ ημών αναμένουν αλλαγή της στάσης του Ερντογάν στο Κυπριακό…

Ο TOYPKOΣ Πρωθυπουργός είναι πιστός οπαδός της διχοτόμησης. Και τις τελευταίες ώρες έδωσε ρεσιτάλ ηθοποιίας. Παίρνει όσκαρ δημαγωγίας. Και αντιφατικότητας. Ενώ αρχικώς είπε στο Νταβός ότι εάν η «ε/κ διοίκηση» δεχθεί τον επιδιαιτητικό ρόλο του Ανάν, η Τουρκία θα πει «ναι», λίγο αργότερα αυτοαναιρέθηκε. Μόλις πάτησε το πόδι του στην Άγκυρα, έκανε στροφή 180 μοιρών. Και δήλωσε ότι ο Γ. Γ. των Ην. Εθνών δεν μπορεί να καλύπτει τα κενά του σχεδίου του. Ούτε να βάλει την τελευταία τελεία στη λύση. Εν ολίγοις δεν μπορεί να είναι επιδιαιτητής.

Το εξόχως ανησυχητικό είναι άλλο: Ο Αμερικανός ΥπΕξ Κόλιν Πάουελ βρίσκει ενθαρρυντική την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (Σ.Ε.Α.) της Τουρκίας, στην οποία τονίζεται ότι το σχέδιο Ανάν είναι απλώς σημείο αναφοράς για την εξεύρεση λύσης στη βάση των «πραγματικοτήτων». Και γιατί η στάση Πάουελ είναι ανησυχητική; Διότι, σύμφωνα με το ελληνικό ΥπΕξ, η τουρκική πλευρά με την απόφαση του Σ.Ε.Α. επιδιώκει: Πρώτον, ν’ αλλάξει το πλαίσιο της διαδικασίας των συνομιλιών. Και κάτι τέτοιο προσκρούει και στον ΟΗΕ και στο κοινοτικό κεκτημένο. Δεύτερον, προσδοκά ν’ αποποιηθεί των ευθυνών της στο Κυπριακό. Αντί των λέξεων «δυο κράτη» χρησιμοποιεί συνώνυμες, όπως είναι αυτές της «διζωνικότητας», η οποία συνοδεύεται με τις διχοτομικές, χωριστές «εσωτερικές κυριαρχίες» και των «πραγματικοτήτων», τις οποίες καθορίζει στη λογική των «δύο κρατών».

EAN η εκτίμηση του ελληνικού ΥπΕξ είναι ορθή, τότε εφόσον ο κ. Πάουελ χαιρετίζει την απόφαση του Σ.Ε.Α., δικαίως μπορεί να πει κάποιος ότι είναι στο κόλπο, που έχει σαφή στόχο: Να θέσει νοκ άουτ από τον κεντρικό ρόλο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, όπως οι Τούρκοι αξιώνουν, τον κ. ντε Σότο. Τον ίδιο τον Ανάν. Τα Ην. Έθνη.

ΕAN ο κ. Ανάν πει «ναι» αυτοκαταργείται. Οι συνομιλίες θα είναι πλέον υπό την αυστηρή επιτήρηση των ΗΠΑ. Για να διευκολυνθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί, κατά την παραδοχή Πάουελ, τα τουρκικά συμφέροντα. Και αυτά των Aγγλοαμερικανών. Για να εορταστεί, όπως είπε ο πρόεδρος Μπους, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο. Πάνω στην πλάτη των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Καθώς και των Ευρωπαίων. Εν μέσω, μάλιστα, πυροτεχνημάτων, που θα είναι πολύ πιο αξιόπιστα και αυθεντικά από εκείνα που ρίχνει ο Ερντογάν για να καλύψει την αδιαλλαξία της χώρας του στο Κυπριακό. Ερώτημα: Εμείς πώς αντιδρούμε;

Σημερινή | Γιάννου Χαραλαμπίδη


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2004, 11:02:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Συζήτηση

Χθές το πρωί όπως και κάθε φορά διάβαζα τις εφημερίδες. Και τα άρθρα τους όπως πάντα ήταν τα ίδια. Και αναφέρονταν στον αγώνα που διεξήχθη στη Νότια Κύπρο. Και είχαν σκοπό να πλήξουν την ειρήνη.

Συζήτηση
Μετά το παιχνίδι δεν ήταν δυνατό να δεχθούμε τι έκαναν οι Ελληνοκύπριοι θεατές. Αλλα΄μετά απο αυτό είναι λάθος να πούμε οτι δεν μπορούν Τουρκοκύπριοι με Ελληνοκυπρίους να ζήσουν μαζί. Και υπάρχουν λανθασμένες πράξεις παντού. Σε πολλές χώρες αυτός ο αντιφασισμός και αντιρατσισμός προσπαθεί να εμποδιστεί με άρθρα και νόμους. Ίσως να γίνει και εδώ. Αυτό προστάζουν οι νόμοι της Ε.Ε. Και λέγεται οτι υπάρχει μεγάλη κίνηση στην Άγκυρα για τους δημοσιογράφους και για το τι θα κάνουν.
Αλλά δεν ανακοινώνουν πως θα γίνει αυτό. Και δεν λένε πως θα τελειώσει αυτή η κινητικότητα. Δεν έμεινε τίποτα κρυφό. Και θα δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτός ο μυστικισμός. Και είναι δύσκολο να προχωρήσουν Σερτάρ και Μεχμέτ Αλί. Γιατί συζητούν; Θα προχωρήσουν ή όχι με τον Ερντογάν; Η μήπως είπαν οτι ευχαριστούν τον πρωθυπουργό για αυτά που έκανε; Και αντιστέκονται στην κρυφή διπλωματία. Και συζητούν για όλα. Και παρόλο που προσπάθησαν να τα κρύψουν τις πρώτες μέρες.
Απο το πρωί άκουγα τον Σιμ FM. Και αναφερόταν ο Οζκάν Μουράτ για τις απαράδεκτες ιθαγένειες. Αυτό άκουσα απο τον ίδιο. Και ήλθε ξαφνικά στο νού μου η εποχή της διακυβέρνησης Ρεπουπλικανικού και Δημοκρατικού. Ο Οζκάν Μουράτ που έδιδε συνέντευξη και που έλεγε στους δημοσιογράφους οτι θα καταργηθούν οι ταυτότητες οταν γίνει υπουργός εργασίας. Είπε οτι δεν καταργηθούν αυτά απο εμάς και οτι τους φώναξε ο Τούρκος πρέσβης. Υπάρχει κάτι που να έχει αλλάξει σήμερα; Ο Μουράτ είναι υπουργούς. Μπορεί να αλλάξει αυτά που δεν του άρεσαν τότε.
Εγώ δεν νομίζω οτι αυτό είναι δυνατό. Επειδή και ο Ταγγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση του αυτό θέλουν. Και οταν τον επισκέφθηκαν μέλη της Πλατφόρμας αυτή η χώρα είναι δική μας είπε οτι "είναι πολλοί απο εμάς που θα μεταναστεύσουν. Θα σταλούν πίσω στον τόπο τους." Δεν είπε έτσι; Και ας μείνουν στο μυαλό μας οι λέξεις που είπε. Και οταν το Ρεπουπλικανικό Κόμμα οταν ήταν αντιπολίτευση αντιστεκόταν στις ιθαγένειες. Και οι ίδιο σέβονται αυτή την κατάσταση νομίζω.
Και εφαρμόζοντας τους νόμους σύμφωνα με αυτά που θέλουν. Και γνωρίζουν τα πάντα. Και θα δούμε τι θα γίνει. Και φυσικά τι θα συζητήσουν και τι θα πούν.

Afrika | Ali Osman(Periyodik)


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2004, 11:15:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Μόνο σύγχυση προκαλούν οι αντιφατικές δηλώσεις της Τουρκίας

Έτοιμοι για ουσιαστικές συνομιλίες

Λάρνακα: Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ με την πολιτική τους θέλουν να βοηθήσουν στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και για αυτό προσπαθούν παράλληλα να συμβάλουν και στον εξωραϊσμό της εικόνας που έχει η χώρα στη διεθνή πολιτική σκηνή, Αυτό δήλωσε την Δευτέρα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως εάν υπάρξει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Τουρκία, η πλευρά μας θα τη χαιρετίσει, επαναλαμβάνοντας έτσι για ακόμη μία φορά την πάγια θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, «ότι είμαστε έτοιμοι, όποτε μας καλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς οποιουσδήποτε όρους, να μετάσχουμε σε ουσιαστικές συνομιλίες στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν».


Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν την αναχώρησή του για το Στρασβούργο και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ικανοποίηση για την πολιτική βούληση του κ. Ερντογάν και ζητούν την ίδια πολιτική βούληση και από την ελληνικυπριακή πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η πλευρά μας ακόμη δεν γνωρίζει «ποια είναι η πολιτική βούληση που εξεδήλωσε ο κ. Ερντογάν» και για αυτό για να μπορέσει η πλευρά μας να κρίνει οτιδήποτε πρέπει πρώτα να ενημερωθεί.

Στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι η Τουρκία τείνει να ανταποκριθεί στο πλαίσιο που είχαν καθορίσει τα Ηνωμένα Έθνη ή τείνει να επιχειρήσει να αλλάξει το πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «υπάρχουν αντιφατικές δηλώσεις που μόνο σύγχυση προκαλούν, αναφορικά με το τι ακριβώς είναι που επιδιώκουν (οι Τούρκοι), ενώ άλλες δηλώσεις που έχουν γίνει, έχουν αναιρεθεί από τον κ. Ερντογάν» και για αυτό καλύτερα είναι να έχει η πλευρά μας επίσημη ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη, για να μπορέσει να σταθμίσει ποια είναι η πραγματική θέση της τουρκικής πλευράς.

Κληθείς στη συνέχεια να πει τι θα γίνει σε περίπτωση που αυτή τη φορά όντως υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση από πλευράς της Τουρκίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «μακάρι να υπάρξει βούληση και η πλευρά μας θα τη χαιρετίσει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την πάγια θέση της πλευράς μας ότι «είμαστε έτοιμοι, όποτε μας καλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς εμείς να βάλουμε οποιουσδήποτε όρους, να μετάσχουμε σε ουσιαστικές συνομιλίες στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν».

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος βλέπει σε όλες αυτές τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις που έχουν γίνει οποιαδήποτε μορφή πίεσης προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος είναι βέβαιος ότι «όλες οι πλευρές επιθυμούν σύντομη επανέναρξη των συνομιλιών, με στόχο και επιδίωξη να βρεθεί λύση μέχρι την 1η Μαΐου» και άρα «είναι φυσικό να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές σ' αυτή την πορεία».

«Τώρα, εάν λέγοντας πιέσεις», δήλωσε, «εννοείται ότι ετέθησαν μπροστά μας διλήμματα ή απαιτήσεις, η απάντηση είναι όχι, ούτε σ' εμένα ούτε και στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μέρος της αντιπολίτευσης, μέσω εφημερίδας, προβάλλει κατηγορίες λέγοντας πως ενώ η Τουρκία προχωρεί σ' αυτές τις κινήσεις η κυβέρνηση «υπνώττει», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο ίδιος δεν έχει υπόψη του «καμιά θετική κίνηση που έχει κάνει η τουρκική πλευρά» και πως το μόνο που έχει υπόψη του είναι η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, η οποία μιλά για το Σχέδιο Ανάν, ως έγγραφο αναφοράς και λέει ότι πρέπει να γίνει προεργασία, για να ετοιμαστούν συνομιλίες, που να λαμβάνουν υπόψη τις "πραγματικότητες".

«Εάν αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά η τουρκική πλευρά θέλει να γίνει ένα νέο πλαίσιο αρχών, νομίζω πως αυτό δεν είναι βήμα προς τα μπροστά, αλλά προς τα πίσω», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ότι αφορά το εάν πιστεύει ότι η Τουρκία έχει επιτύχει σ' ένα βαθμό να δημιουργήσει θετικές για την ίδια εντυπώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «το ότι η Τουρκία θέλει να εξωραΐσει τη θέση της και την εικόνα της, ενόψει των προοπτικών της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ολοφάνερο», προσθέτοντας πως «δεν είναι πολύ δύσκολο να πείσεις αυτούς που θέλουν να πεισθούν ή αυτοί που σχεδιάζουν την πολιτική και θέλουν να προβάλλουν ότι εφαρμόζεται».

Κληθείς να πει σε ποιους αναφέρετε όταν λέει «αυτοί που σχεδιάζουν την πολιτική», ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «είναι γνωστή η πολιτική των ΗΠΑ να βοηθήσει εις την εισδοχή της Τουρκίας, στην ΕΕ και για να το πετύχει, πρέπει να βοηθήσει και στον εξωραϊσμό της εικόνας που έχει η Τουρκία».

Σχολιάζοντας αρνητικές αναφορές από τουρκικής πλευράς προς το πρόσωπο του Άλβαρο ντε Σότο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε με έναν παραλληλισμό, λέγοντας πως «μερικές ομάδες που θέλουν να τύχουν εύνοιας προς τη διαιτησία, ξεκινούν πριν γίνει ο αγώνας να κατηγορούν το διαιτητή».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στο Στρασβούργο, είπε πως εκεί θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την Τετάρτη θα προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο θέμα του Κυπρίου Επιτρόπου και κληθείς να πει εάν αποφάσισε για το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου της Κύπρου, είπε πως το θέμα αυτό θα το συζητήσει με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, στις Βρυξέλλες, όπου θα μεταβεί μετά το Στρασβούργο.

Φιλελεύθερος | ΚΥΠΕ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 12:21:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Οι αμαρτίες δεν διαγράφονται/ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

Ογδόντα χρονών έγινε ο Ραούφ Ντενκτάς.
? Quiz: Ποιοι είναι οι δύο Ελληνοκύπριοι πολιτικοί οι οποίοι, μόλις διαβάσουν το πιο πάνω, θα ευχηθούν αυθόρμητα και ειλικρινά να τα εκατοστήσει; ΟΚ, θα σας δώσουμε μία μικρή βοήθεια: Ο ένας είναι (ο) προϊστάμενος και ο άλλος υφιστάμενος (του). Ποιος; Ε, όχι και ο κ. Βασιλείου... Εκείνος είναι τέως. Και εξάλλου, εκείνος δεν θα έλεγε ποτέ «Χρόνια Πολλά». Θα έλεγε «Happy Birthday».


Αναλύοντας μεταφυσικά το φαινόμενο Ντενκτάς - το φαινόμενο δηλαδή ένας άνθρωπος της ηλικίας του, του βάρους του και απολύτως... χοιροκίνητος (σ.σ. βαλβίδα Miss Piggy Turbo Injection) να φτάνει τα ογδόντα του χρόνια και να βασανίζει ακόμη τόσον κόσμο - καταλήγει κανείς σε ένα συμπέρασμα αλλά και σε ένα ηθικό δίδαγμα: Πως, ό,τι «στραβό» κάνεις στη ζωή σου θα σε καταδιώκει και στις επόμενες ζωές. Αυτό, είναι το ηθικό δίδαγμα. Το συμπέρασμα είναι πως αδίκως εμείς οι Κύπριοι τσακωνόμαστε τόσα χρόνια σε σχέση με την καταγωγή μας. Είμαστε, απλούστατα, ψυχές που πρέπει να έκαναν πολλά «στραβά» σε πολλές προηγούμενες ζωές. Ας προσέξουμε, λοιπόν, σ’ αυτήν μήπως και γλιτώσουμε από το αδυσώπητο κάρμα στην επόμενη.
? Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών: Εάν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα των όσων πρέπει να έχουμε κάνει στην προηγούμενη ζωή μας δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε το ακόλουθο απόσπασμα από την χθεσινή έκδοση της Cyprus Mail και πιο συγκεκριμένα από σχετικό ρεπορτάζ της για την αποφράδα ημέρα. «Ο Ντενκτάς πέρασε από έξι Γενικούς Γραμματείς του ΟΗΕ, δέκα Προέδρους των ΗΠΑ, πέντε Προέδρους της Κύπρου, εφτά Προέδρους της Τουρκίας και τριάντα έξι τούρκους Πρωθυπουργούς». Τρομακτικό δεν είναι; Εμείς σας προειδοποιήσαμε. Μετανοείτε!
? Μιλώντας για τις αμαρτίες που πληρώνουμε, εκδήλωση με θέμα «Η Κύπρος της Ευρώπης, η Κύπρος του Μέλλοντος», διοργανώνουν το ΚΣ ΕΔΕΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κύπρου του ΠΑΣΟΚ. Τι σχέση έχει αυτό με τις αμαρτίες μας; Μην είσθε ανυπόμονοι, αγαπητοί αναγνώστες. Και επειδή το ΚΣ ΕΔΕΚ υπό την καθοδήγηση του αγωνιστή της δημοκρατίας κ. Ομήρου κάνει πάντα σωστές κινήσεις και επιλογές, αποφάσισε να στείλει το καταλληλότερο - για να μιλήσει για την Κύπρο, την Ευρώπη και το μέλλον - στέλεχός του: Τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Θεοδώρου. ? Μια και μόνο ατάκα, εφάμιλλη εκείνης της αλησμόνητης πως οι μισές ανατολικοευρωπαίες γυναίκες (και μέλλουσες συμπολίτισσες μας στην Ε.Ε.) ονειρεύονται να γίνουν πόρνες για να τις κουτουπώνουν οι λεβέντες Κυπραίοι και άλλοι θερμόαιμοι αδρώποι χρειάζεται, για να συνειδητοποιήσει η Ευρώπη πως στο μέλλον δεν πρόκειται να την ξαναπατήσει με περιπτώσεις σαν την Κύπρο. Οπότε, καλύπτεται επιτυχώς το τρίπτυχο του θέματος της εκδηλώσεως. Φοβερά ανοιχτομάτης ο κ. Ομήρου. Ξέρει να επιλέγει. Και να σκεφτεί κανείς πως, όπως λεει, κόντεψε να μείνει μονόφθαλμος κάνοντας αντίσταση. Σκεφτήκατε τι επιλογές θα έκανε αν ήταν μονόφθαλμος; ? Πώς είπατε; Τι σχέση έχει αυτό με τις αμαρτίες που πληρώνουμε; Αμάν ανυπομονησία... Θα σας το πούμε άλλη φορά, ΟΚ; Η δικηγόρος μας έχει πολλά τρεχάματα αυτό τον καιρό.

Πολίτης | Κώστας Κωνσταντίνου


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 12:27:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Οι περιουσίες λόγος της μη λύσης

Στην αρχή της εβδομάδας έγινε στην Κωνσταντινούπολη απο τον Ίδρυμα Κοινωνικών και Οικονομικών Μελετών Τουρκίας συνέδριο για το σχέδιο Ανάν στο οποίο συμμετείχαν 60 Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Γιώργος Βασιλείου με τον Κωνσταντίνο Λόρδο οι οποίοι έκαναν ανακοινώσεις για οικονομικά και περιουσιακά θέματα. Ειδικότερα ο Βασιλείου ακολούθησε μια προσεκτική πολιτική για τις περιουσίες και δεν έπαιξε με τις παραμέτρους. ο Βασιλείου απαντούσε στις επιθέσεις που δέχθηκε για τις περιουσίες λέγοντας οτι το θέμα των περιουσιών και η μη επίλυση του αποτελεί πρόβλημα.

Οι περιουσίες λόγος της μη λύσης
Στην αρχή της εβδομάδας το Ίδρυμα Κοινωνικών και Οικονομικών Μελετών Τουρκίας ετοίμασε πάνελ για το σχέδιο Ανάν μετά απο εργασίες Διεθνούς συνδέσμου Ατελιέ ενώ ήταν πολύ οφέλιμο για την λύση μέχρι την 1η Μαϊου. Τόσο η Ελληνοκυπριακή όσο και η Τουρκοκυπριακή είναι συγχυσμένες. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε οτι άνοιξαν πανιά και οτι οι άνθρωποι είτε το θέλουν είτε δεν θέλου θα πρέπει να γίνει πρώτα δημοψήφισμα και μετά υπογραφή. Και αυτός είναι όρος του σχεδίου. Επιπλέον τόνισε οτι θα πρέπει να υπάρχει λύση μέχρι τον Μαϊο του 2004 ενώ δεν θα πρέπει να ενοχλούμαστε απο τον τρόπο που εφαρμόζεται η λύση.
Εμείς όμως αρχίσαμε να αναρωτιούμαστε κατα πόσο συνεχίζουν στη βάση του σχεδίου Ανάν. Απο την άλλη μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα είδαμε οτι παίζουμε το παιγνίδι απο μόνοι μας ενώ πάνω απο εμάς βρίσκεται ο νότος. Ούτε οι ΗΠΑ ούτε ο Ανάν θα πραγματοποιήσουν το όνειρο μας και γίνεται κατανοητό γιατί μιλούν για άλλη βάση και για άλλες αναφορές. Για αυτό πριν απο οτιδήποτε θα πρέπει να μην υπάρχει σύγχυση. Η Τουρκία άρχισε να βλέπει ξεκάθαρα οτι θα πρέπει να προχωρήσει έχοντας σαν βάση το σχέδιο Ανάν. Στην Κωνσταντινούπολη στο πάνελ που έγινε έχει ειδική σημασία η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο οργανώσεων πολιτών για το σχέδιο Ανάν.
Με τις φανταστικές θεωρίες του Φουάτ Βεζίρογλου και τις θεωρίες περί συνωμοσίας ο Κουτρέτ Ακάι που εκπροσωπούσε το Δημοκρατικό Κόμμα μίλησε για φόβους που παρέμειναν απο την εποχή του ψυχρού πολέμου. Ο Ακάι μιλησε για την ντε φάκτο κατάσταση στην ΤΔΒΚ και συζήτησε για την προσέγγιση που υπάρχει για ένα ιστορικό σχέδιο ενώ για το σχέδιο Ανάν υπάρχει μια πλατφόρμα διανοουμένων. Οι 60 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που συμμετείχαν στο πάνελ ήταν ο Κωνσταντίνος Λόρδος μαζί με τον Γιώργο Βασιλείου οι οποίοι αναφέρθηκαν στο θέμα των περιουσιών. Ειδικότερα ο Βασιλείου αναφέρθηκε για το θέμα των περιουσιών και ακολούθησε μια προσεκτική πολιτική. Ο Βασιλείου τόνισε οτι η μη επίλυση του θέματος αποτελεί μεγάλο πρόβλημα ενώ για το θέμα μίλησαν ο Ουμίτ Μπονέρ μαζί με τον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπο Μιχάλη Παπαπέτρου. Επίσης αναφέρθηκαν στην σημασία της 1ης Μαϊου και απαρίθμησαν τις πραγματικότητες και ειδικότερα συνέστησαν προσοχή για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν αν χαθεί η ημερομηνία της 1ης Μαϊου. Ο Παπαπέτρου προειδοποίησε τους ηγέτες της κοινότητας του οτι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την θέση τους οτι αυτή είναι άνευ ευθυνών. Ο Παπαπέτρου αναφερόμενος στις απαιτήσεις του Ταλάτ τόνισε οτι αυτό που θέλουν είναι κατάργηση των διαβατηρίων στα οδοφράγματα. Το Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών Τουρκίας διοργανώνει συζητήσεις για το κυπριακό και το σχέδιο Ανάν έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες στη κοινή γνώμη. Ο πρόεδρος του ιδρύματος Τζάν Πεκέρ είπε οτι αυτό δεν είναι θέμα που θα αφεθεί μόνο στους στρατιωτικούς και τους διπλωμάτες αλλά στους πολιτικούς. Ο Μποινέρ είπε οτι η Τουρκία αλλάζει γρήγορα και εκπολιτίζεται. Επίσης τόνισε οτι τα παιδιά μορφώνονται και είναι πιο κοινωνικοποιημένα και αυτό θα πρέπει να γίνει και στην Τουρκία.
Τόνισε οτι ο ίδιος θέλει να τελειώσει το κυπριακό επειδή θέλει τα παιδιά του να μην υποφέρουν αυτά που αντιμετώπισε ο ίδιος. Φυσικά έξω η θερμοκρασία ήταν δύο βαθμοί ενώ χιόνιζε και κόπηκε το ρεύμα. Παρόλα αυτά η Τουρκία θέλει να πετύχει τον στόχο του Μαϊου και θα είναι μια σημαντική αρχή για να συζητηθεί το σχέδιο Ανάν. Ένα πρόβλημα που υπάρχει και σημείωσαν οι Μουμτάζ Σοισάλ και ο Ερόλ Μανίσαλθ τόνισαν οτι υπάρχει μια κινητικότητα απο τους πολίτες. Σύνδεσμοι όπως τον Σύνδεσμο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών Τουρκίας κάνουν σοβαρές αναλύσεις και επιδεικνύουν θέληση για ειρήνη.
Και έτσι ενθαρύνονται οι κύκλοι διανοουμένων στην Τουρκία και προσπαθούν να ενωθούν. Και φυσικά οι δεινόσαυροι του ψυχρού πολέμου μένουν πίσω και συγκρούονται για διάφορα θέματα.Ο Βεζίρογλου είπε οτι αν δεν προστατευθούν τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους θα μαλώσουν με τους διοικούντες στην Άγκυρα συνηθισμένος απο τις ομιλίες που διάβαζε για το Κόμμα Δικαιοσύνης στην Κωνσταντινούπολη.
Η Τουρκία θέλει πολλά όπως και ο Φουάτ Μπέη και όσοι ευχαριστούν την Άγκυρα και ξεσηκώθηκαν για να αλλαξουν την Κύπρο. Εύχομαι οργανισμοί όπως το Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών Τουρκίας θα συνεργαστούν για να μην υπάρχουν καυγάδες και να υπάρχει μια και μόνο Τουρκία.

Ortam | Hasan KAHVECİOGLU (Doğruya doğru)


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 12:31:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
"Θέατρο του παραλόγου" η αντιφατική στάση της Τουρκίας

Δεν πείθουν για τις "καλές" τους προθέσεις

Λευκωσία: Η κυβέρνηση αναμένει πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, η ε/κ πλευρά θα τύχει πλήρους ενημέρωσης για τις πραγματικές θέσεις της τουρκικής πλευράς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις επαφές του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τις πραγματικές τουρκικές προθέσεις, ούτε και οποιαδήποτε πληροφόρηση ότι ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ επιθυμεί να εμπλακεί στη διαδικασία.

Επισημαίνοντας πως οι τουρκικές θέσεις μέχρι σήμερα είναι αβέβαιες, αντιφατικές και προκαλούν σύγχυση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο θα συζητήσει την κατάσταση όπως δημιουργείται και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στη συνάντησή του με το ΓΓ του ΟΗΕ θα επιμείνει στις διακηρυγμένες θέσεις της ε/κ πλευράς, ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρώτα θα αναμένει να ενημερωθεί από τον κ. Ανάν για τις θέσεις της τουρκικής πλευράς και κατόπιν θα τοποθετηθεί.

Ερωτηθείς αν η συνάντηση Ερντογάν - Ανάν αλλάζει τις θέσεις της ε/κ πλευράς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, ενώ σημείωσε πως αν ο Γενικός Γραμματέας συγκαλέσει συνομιλίες η ε/κ πλευρά θα είναι παρούσα.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τις δημόσιες δηλώσεις για νέα τουρκική προσέγγιση, ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε τη Χάγη, όπου ο Γενικός Γραμματέας είπε ξεκάθαρα ποιος έφταιγε για την αποτυχία των συνομιλιών, κάτι που προσυπέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες και άλλοι αξιωματούχοι.

Υπενθύμισε ακόμη ότι τότε ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε υποδείξει στον Τ/κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι δεν είναι μόνο οι πολιτικές πραγματικότητες επί του εδάφους που καθορίζουν την διεθνή πολιτική, αλλά και οι πολιτικές πραγματικότητες της διεθνούς πολιτικής και οι πραγματικότητες του διεθνούς δικαίου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού και του Εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, που όπως σημείωσε δεν συμβιβάζονται, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι "είναι άδικο για οποιαδήποτε πλευρά, ιδίως χώρα της διεθνούς κοινότητας να θέτει την ε/κ και την τουρκική πλευρά στην ίδια μοίρα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη δικής μας θέση που είναι σταθερή στην επίλυση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων στη βάση του σχεδίου Ανάν πριν την 1η Μαΐου 2004".

Αναφερόμενος στις "φραστικές εκφάνσεις διαλλακτικότητας που υιοθέτησε ο κ. Ερντογάν" είπε ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός "πιέζεται λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνει μια επιχείρηση με πολιτική ταχύτητα για να αλλάξει την αρνητική εικόνα της τουρκικής πολιτικής που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα".

Σημειώνοντας την εισήγηση που γίνεται προς την Τουρκία στο ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για απόσυρση στρατευμάτων από την, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε πως εάν πράγματι ο κ. Ερντογάν εννοεί αυτά που λέει και αν πραγματικά υπάρχει πρόθεση αλλαγής της τακτικής του "ας δοκιμάσει ή ας δείξει ότι αποσύρει έστω και χίλιους στρατιώτες από την Κύπρο".

"Η στάση του κ. Ερντογάν και οι αντιφάσεις του που για κάθε λογικό άνθρωπο είναι εμφανείς θυμίζουν το θέατρο του παραλόγου", είπε ο Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως για ένα ολόκληρο χρόνο ο Τούρκος Πρωθυπουργός έλεγε "όχι" στις συνομιλίες και στήριζε τον κ. Ντενκτάς, φτάνοντας στην απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία "το σχέδιο Ανάν αποτελεί σημείο αναφοράς και η λύση πρέπει να βασίζεται στις λεγόμενες πραγματικότητες.

Ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως η μόνη θετική εικόνα που βγαίνει από την απόφαση του ΣΕΑ είναι η επιθυμία τους για ταχεία επίλυση του Κυπριακού καθώς και η αφηρημένη στήριξη των προσπαθειών του ΓΓ και των καλών του υπηρεσιών, κάτι που όπως είπε χαιρετίστηκε χωρίς να εισέλθει κανείς σε λεπτομέρειες, αφού στο μεταξύ ο κ. Ερντογάν επανήλθε με την πρόταση για αντικατάσταση του εκπροσώπου του ΓΓ, εμπλοκή άλλου μεσολαβητή, συνομιλίες με σημείο αναφοράς το σχέδιο του ΓΓ και διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί άλλου είδους σχεδίου.

Για να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει αλλαγή γραμμής ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι κατά τις επαφές του κ. Ντενκτάς στην Άγκυρα τόσο με τον Πρόεδρο Σεζέρ όσο και με τον Τούρκο Πρωθυπουργό σημειώθηκε η πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ τους. Για τις προθέσεις της άλλης πλευράς ο Εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμη το βέτο που άσκησε την Τετάρτη στη συνάντηση των ε/κ και τ/κ κομμάτων ο Σερντάρ Ντενκτάς και δεν δέχθηκε να γίνει αναφορά στο σχέδιο Ανάν.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Αλέκου Μαρκίδη ότι η κυβέρνηση έχει στείλει τόσα αρνητικά μηνύματα προς τα έξω, που η διεθνής κοινότητα έχει πάρει την εντύπωση ότι η ε/κ πλευρά δεν βιάζεται για λύση, ο Εκπρόσωπος εξέφρασε τη διαφωνία του με αυτή τη θέση. "Κανένα αρνητικό μήνυμα δεν έχει φύγει από τη δική μας πλευρά. Απεναντίας πάντοτε επαναλαμβανόταν η προθυμία μας να προσέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", είπε ο Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως σε όλα τα επίσημα βήματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει θέσει με σαφήνεια τις θέσεις της ε/κ πλευράς.


Φιλελεύθερος | ΚΥΠΕ


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 12:35:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΤΑΛΑΤ - Οι «πραγματικότητες» στην Κύπρο αντικατοπτρίζονται στο Σχέδιο Ανάν

Τη θέση ότι οι πραγματικότητες στην Κύπρο αντικατοπτρίζονται στο Σχέδιο Ανάν, διατύπωσε ο ψευδοπρωθυπουργός και αρχηγός τού Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όταν κλήθηκε να ερμηνεύσει την πρόσφατη δήλωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας περί λύσης στη βάση των «πραγματικοτήτων» στην Κύπρο και περί του Σχεδίου Ανάν ως σημείου αναφοράς.

«Αυτό που έχει σημασία στο παρόν στάδιο είναι η έναρξη συνομιλιών, ενώ η απόφαση του ΣΕΑ δεν είναι αντίθετη με τη ροή των πραγμάτων και υποστηρίζει τη λύση», είπε ο κ. Ταλάτ, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σε σεμινάριο για το Σχέδιο Ανάν, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Ταλάτ, «οι πραγματικότητες στο νησί αντικατοπτρίζονται στο Σχέδιο Ανάν». Είπε ακόμα πως αυτό που επείγει αυτήν τη στιγμή είναι η έναρξη συνομιλιών ενώ, σε μεταγενέστερο στάδιο, το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων. «Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», σημείωσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο συμφωνεί με τις θέσεις του Τ/κ ηγέτη αναφορικά με το Σχέδιο Ανάν και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο κ. Ταλάτ είπε πως στη διαδικασία του Κυπριακού υπάρχουν «πολλοί παράγοντες», όχι μόνο ο κ. Ντενκτάς, και είπε πως «χρειάζεται χρόνος για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ανέφερε ακόμα πως οι πλείστες αλλαγές που επιδιώκει η τουρκική πλευρά δεν είναι εναντίον των συμφερόντων της άλλης πλευράς αλλά αφορούν, όπως ισχυρίστηκε, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του νέου κράτους καθώς και οικονομικές πτυχές του προβλήματος.

Ο κ. Ταλάτ αναφέρθηκε σε αλλαγή πλεύσης στην πολιτική τής Αγκυρας, που πηγάζει, όπως είπε, από τη θέληση της τουρκικής πλευράς για λύση και που ενδεχομένως επιθυμεί να ρίξει το μπαλάκι στην ε/κ πλευρά


Χαραυγή

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 12:40:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Απορρίπτεται το "πλαίσιο συμφωνίας"

Η Λευκωσία απορρίπτει κατηγορηματικά την τουρκική ιδέα για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων επί ενός πλαισίου συμφωνίας αντί του σχεδίου Ανάν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος μιλώντας χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σημείωσε ότι η ιδέα αυτή που διατυπώνει ο κ. Ερντογάν κινείται σαφώς εκτός του σχεδίου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Τούρκου βουλευτή, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: "Ο κ. Ερντογάν είπε να πάρουμε από το σχέδιο Ανάν τα μεγάλα σημαντικά θέματα που ονόμασε βασικές αρχές. Έτσι έχουμε ένα μικρότερο σχέδιο που θα τεθεί σε δημοψήφισμα πριν από την 1η Μαΐου, όπως λέει. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο από αυτό που ζητά ο κ. Ανάν. Είναι εκτός του σχεδίου Ανάν. Δεν είναι το σχέδιο Ανάν. Είναι ένα διαφορετικό σχέδιο. Όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας δίνουν στον κ. Ανάν την εντολή να ενεργήσει για μια συνολική λύση που να μπορεί να εφαρμοστεί από μόνη της. Και αυτό είναι που λέει το σχέδιο Ανάν στην εισαγωγική του παράγραφο".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι με βάση τις καλές υπηρεσίες του Γ.Γ., τίποτα δεν συμφωνείται μέχρι να συμφωνηθούν όλα. Επεσήμανε ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρεται σε δημοψήφισμα, συμμορφώνεται με τους όρους κάποιου άλλου πακέτου, όχι όμως του σχεδίου Ανάν. Και τόνισε: "Ο κ. Ερντογάν στη δημόσια ομιλία του είπε πως παίρνει τις βασικές αρχές, τους χάρτες και το σύνταγμα και ετοιμάζει ένα πλαίσιο αρχών που θα συμφωνηθεί να τεθεί σε δημοψήφισμα. Αυτό δεν είναι βήμα προς τα μπρος. Αυτό είναι βήμα προς τα πίσω. Επιστρέφουμε στη Δέσμη Ιδεών Γκάλι του 1991 μιλώντας για γενικές αρχές και όχι για ένα συνολικό σχέδιο. Αντικρούοντας ουσιαστικά τους κινδύνους που εγκυμονεί μια συμφωνία σε πλαίσιο αρχών πριν από τη λύση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να επιδείξει όση ευελιξία μπορεί και να προβεί σε όσο το δυνατό περισσότερες διευθετήσεις ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση, αλλά προειδοποίησε: "Σε ένα μόνο θέμα δεν είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξαίρεση. Στο θέμα της ύπαρξης δύο κρατών στην Κύπρο ανεξάρτητα από το πώς η άλλη πλευρά αποκαλεί αυτό το θέμα".
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση απέφυγε να αναφερθεί στα σημεία του σχεδίου Ανάν επί των οποίων η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιθυμούσε αλλαγές. Είπε ωστόσο ότι η οικονομική πτυχή του σχεδίου δεν έτυχε σοβαρής μελέτης, ότι υπάρχει η ανάγκη βελτίωσης της λειτουργικότητας του σχεδίου έναντι της Ε.Ε. και ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία των εγγυητριών δυνάμεων στο θέμα της Ασφάλειας. "Εάν θα κάνουμε όλες τις θυσίες, εάν θα πληρώσουμε ένα τίμημα για να έχουμε μια λύση που να είναι βιώσιμη, πρέπει τουλάχιστον να διασφαλιστεί για το λαό της Κύπρου η ασφάλεια ώστε να μην υπάρξει ούτε παραβίαση, ούτε περιπέτειες στο νησί".

Στην ομιλία του ενώπιον της ΚΣΣΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε κατηγορηματικά την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να ανταποκριθεί θετικά στην όποια πρόσκληση απευθύνει ο Γ.Γ. για ένα νέο γύρο συνομιλιών στη βάση του σχεδίου του και χαρακτήρισε "εκστρατεία δημοσίων σχέσεων" τις τουρκικές κινήσεις των τελευταίων ημερών. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι "ακόμα και αύριο αν συγκαλέσει συνομιλίες ο Γ.Γ., θα είμαι εκεί χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις". Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωσή του στον "Π" ότι δεν θα υπέγραφε το σχέδιο Ανάν στη Χάγη ακόμα κι αν το έκανε ο Ντενκτάς, ο Πρόεδρος είπε ότι η θέση αυτή αφορούσε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν είχαν συμφωνήσει στο μείζον θέμα της ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέτερ Σίντερ και τον Γενικό Γραμματέα Βάλτερ Σβίμερ. Ο κ. Σβίμερ δήλωσε πως η Τουρκία "θα διαδραματίσει έναν αποφασιστικό ρόλο" στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική πλευρά θα κάνει "γενναία βήματα".


Πολίτης | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 12:45:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Είπε το "ναι", έρχεται ο Πάουελ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΑΝ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει αποστολή ενίσχυσης της προσπάθειας του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Την επιθυμία του για άμεση επίλυση του Κυπριακού, ανακοίνωσε χθες στον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται ότι έκανε το μεγάλο άλμα που διαφήμιζε με δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, για αποδοχή των όρων του γενικού γραμματέα Κόφι Ανάν. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ρόλο στο Κυπριακό ο υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος «θα πραγματοποιήσει επισκέψεις (στην περιοχή) και τηλεφωνήματα» (στους ηγέτες της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου).

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπους είναι πλήρως ικανοποιημένος με τις θέσεις που ανέπτυξε ο κ. Ερντογάν. Απαντώντας σε ερώτημα, εάν ο Τούρκος πρωθυπουργός αποδέχθηκε τους όρους Ανάν, ο αξιωματούχος είπε ότι «αυτό θα το αποφασίσει ο γενικός γραμματέας», και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που ακούσαμε». Ο εκπρόσωπος Σκοτ Μακλέλαν τόνισε ότι μετά το σημαντικό βήμα που έκανε ο κ. Ερντογάν, τώρα είναι η σειρά της ελληνικής πλευράς να ακολουθήσει τα βήματα του Τούρκου πρωθυπουργού, ώστε να επιλυθεί, όπως είπε, το Κυπριακό πριν από την 1η Μαϊου.

Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος έγινε δεκτός με τιμές στον Λευκό Οίκο, ανέπτυξε τις προτάσεις που παρέδωσε στον κ. Ανάν, στο Νταβός, και εξήγησε ότι αποδέχεται την επανέναρξη των συνομιλιών, εφόσον συναινέσει και η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ζήτησε από τον πρόεδρο Μπους να πιέσει σε ανώτατο επίπεδο την Αθήνα και τη Λευκωσία. Ο ίδιος φέρεται έτοιμος να αποδεχθεί την παράγραφο 148 της έκθεσης του κ. Ανάν προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γενικός γραμματέας απαιτεί ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και πραγματοποίηση των δημοψηφισμάτων σε καθορισμένη ημερομηνία. Το άτυπο χρονοδιάγραμμα που έθεσε, προβλέπει έναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν, ολοκλήρωση των συνομιλιών στις 31 Μαρτίου και δημοψηφίσματα, στις 4 ή στις 18 Απριλίου, ή σε άλλη ημερομηνία που θα καθοριστεί εκ των προτέρων.
Μετά την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο κ. Μπους δήλωσε ότι ο κ. Ερντογάν τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες στο Κυπριακό και πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι προσπαθεί να βρει μία λύση σ’ αυτή τη μακροχρόνια διαφορά». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν έπεισε τους Αμερικανούς ότι προσπαθεί, ενώ στην ουσία δεν πράττει τίποτα -
μέχρι της στιγμής τουλάχιστον- για την επίλυση του προβλήματος.
Ο κ. Ερντογάν, από την πλευρά του, είπε ότι με τον κ. Μπους, συζήτησαν το γεγονός ότι «οι Τούρκοι υποστηρίζουν την αποστολή καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα». Είμαστε έτοιμοι, είπε ο κ. Ερντογάν, «να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις παίρνοντας το σχέδιο Ανάν σαν σημείο αναφοράς. Δηλώνω για μία ακόμη φορά ότι η τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη για λύση και είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους Ελληνες. Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν», είπε ο κ. Ερντογάν.

Ο κ. Μπους χαρακτήρισε τον Τούρκο πρωθυπουργό «ευθύ πολιτικό» με τον οποίο μπορεί να έχει καλή συνεργασία και αναφερόμενος στο Ιράκ τον διαβεβαίωσε ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ενώ τόνισε ότι προσβλέπει στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Ερντογάν, εισηγήθηκε επίσης να υπογραφεί ένα «μνημόνιο κατανόησης», μεταξύ των δύο πλευρών και αμέσως μετά να διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα. Και είπε ότι η εισήγησή του θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ομως, η πρόταση αυτή απέχει από τους όρους του κ. Ανάν. Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα επανέλαβε ότι ο κ. Ανάν δεν πρόκειται να αλλάξει τους όρους του και πρόσθεσε ότι έχει την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής πλευράς, η οποία στηρίζει όλες τις επιλογές του.

Προτάσεις στον Μπους
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επρόκειτο να θέσει και τέσσερις προτάσεις- εισηγήσεις, αλλά δεν έγινε γνωστό αν το έπραξε.
Συγκεκριμένα:
Πρώτον: Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης, πριν διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα.
Δεύτερον: Πολυμερή διάσκεψη με τη συμμετοχή των Ην. Πολιτειών, αλλά και της Βρετανίας, που είναι εγγυήτρια δύναμη.
Τρίτον: Αλλαγή του Αλβάρο ντε Σότο. Σημειώνεται ότι και να ήθελε ο Κόφι Ανάν την αντικατάστασή του, είναι αδύνατον να αναλάβει τη διαπράγματευση οποιοσδήποτε άλλος και να ενημερωθεί για όλες τις πτυχές του Κυπριακού μέσα σε μία εβδομάδα.
Τέταρτον: Αμερικανική ανάμειξη με το διορισμό γνωστής προσωπικότητας, που θα αντικαθιστά τον Κόφι Ανάν. Σύμφωνα με αμερικανική πηγή, η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ο κ. Ερντογάν, ζήτησε και την προσωπική ανάμειξη του Κόλιν Πάουελ, ο οποίος θα μπορούσε να επισκεφθεί την Αγκυρα, την Αθήνα και τη Λευκωσία πριν αρχίσουν οι συνομιλίες, ή όταν η διαπραγματευση φτάσει στο πιο κρίσιμό της σημείο. Επίσης θα μπορούσε να επισκεφθεί την πόλη, όπου θα διεξάγονται οι συνομιλίες.


Πολίτης | ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 12:50:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Συνομιλίες μόνο στη βάση του σχεδίου του επιθυμεί ο Κόφι Ανάν

Πλήρης υποστήριξη στον Αλβάρο ντε Σότο

Βρυξέλλες: Μόνο στη βάση του δικού του σχεδίου επιθυμεί επανεμπλοκή του στο Κυπριακό, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ, ο κ. Ανάν δήλωσε η λύση στο Κυπριακό θα εξευρεθεί μόνον εάν τα μέρη επιδείξουν θέληση και αποφασιστικότητα να εμπλακούν με σοβαρότητα στη διαδικασία. Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι εάν η διαδικασία επαναλαμβανόταν θα ήθελε για συνεργάτη του κάποιον καλό γνώστη του Κυπριακού.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση για διαμεσολαβητή από την τουρκική πλευρά και ερωτηθείς αν θα συμφωνούσε με μια ενδεχόμενη ενεργό εμπλοκή κάποιου όπως για παράδειγμα του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ο κ. Ανάν είπε πως "ο καλός του φίλος Κόλιν Πάουελ έχει ήδη πολλή εργασία να επιτελέσει".

Επισημαίνοντας ότι ασχολείται με το Κυπριακό εδώ και κάποιο διάστημα, ο ΓΓ του ΟΗΕ υπογράμμισε πως καθ' όλη τη διάρκεια είχε έναν πάρα πολύ καλό μεσολαβητή που γνωρίζει άριστα το θέμα, τον Αλβαρο ντε Σότο. "Στην πορεία μάς βοηθούσαν αντιπρόσωποι από διάφορες φιλικές χώρες και πιστεύω πως εάν θα επαναλαμβάναμε τη διαδικασία, εξαιτίας και του χρονικού παράγοντα, θα ήθελα κάποιον υπεύθυνο που να γνωρίζει τα θέματα", είπε συγκεκριμένα ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε δε πως θα αποδεχόταν τη βοήθεια καλής θέλησης από κυβερνήσεις που έχουν επιρροή και δυνατότητα να βοηθήσουν έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνον "εάν τα μέρη επιδείξουν τη θέληση και την αποφασιστικότητα να εμπλακούν με σοβαρότητα και συνέπεια στους χειρισμούς τους".

Σε ερώτηση για τις προτάσεις Ερντογάν και κατά πόσο θα μπορούσε να διανοηθεί συνομιλίες επί κάποιου άλλου εγγράφου, ο κ. Ανάν εξέφρασε την εκτίμηση "πως τα μέρη που μετείχαν στις συνομιλίες γνωρίζουν ότι εάν είναι να προχωρήσουμε, αν είναι να εμπλακούμε, θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου μου". Ανέφερε δε ότι είχε πολύ καλή συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Ερντογάν αλλά "δεν ανταλλάγηκαν οποιαδήποτε έγγραφα μεταξύ τους".

"Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η Τουρκία υπέδειξε ξεκάθαρα την επιθυμία της για επανάληψη των συνομιλιών, θα στηρίξει και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι που να καταλήξουμε", είπε ο κ. Ανάν. Υπογράμμισε ακόμη πως "γνωρίζουμε πως αυτό πρέπει να γίνει πριν την 1η Μαΐου".

Φιλελεύθερος | ΚΥΠΕ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 13:00:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΒΑΛΤΕΡ ΣΒΙΜΕΡ - Χρειάζεται γενναιότητα για μια λύση

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη οδός εκτός από τη διευθέτηση του προβλήματος, υπογραμμίζει ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης


Η λύση του Κυπριακού δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, δήλωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμερ, σημειώνοντας ωστόσο πως στο τέλος δεν θα μπορεί να υπάρξει άλλη οδός εκτός από τη διευθέτηση του προβλήματος. Μιλώντας ύστερα από συνάντηση στο Στρασβούργο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο κ. Σβίμερ είπε πως η Τουρκία θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και εξέφρασε την ελπίδα πως η τουρκική πλευρά θα κάνει γενναία βήματα.


Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως «ο κύριος στόχος μας ήταν ανέκαθεν η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού που θα επανενώνει την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε μια επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην ΕΕ την 1η Μαΐου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σβίμερ είπε πως «το παράθυρο ευκαιρίας, κατά την άποψή μου, είναι ακόμη ανοικτό μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., για χάριν όλων των πολιτών της Κύπρου».

«Ελπίζω μια ενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ε.Ε. και όλοι οι πολίτες της Κύπρου ν' απολαύσουν τη διαδρομή και τις ευκαιρίες που έχουν οι πολίτες μιας χώρας μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης», πρόσθεσε. Ο κ. Σβίμερ σημείωσε πως «τα πλεονεκτήματα είναι εκεί, πρέπει κανείς να δει τα πλεονεκτήματα και ας προχωρήσουμε μπροστά, και από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να διευκολύνω και θα προσκαλέσω και πάλι τους ηγέτες πολιτικών κομμάτων των δύο κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει να ενθαρρυνθούν όλοι να κάνουν τα σωστά βήματα».

Σε ερώτηση εάν έχουν γίνει γενναία βήματα από την τουρκική πλευρά, ο κ. Σβίμερ είπε: «Βλέπω μιαν ετοιμότητα για γενναία βήματα».

«Φυσικά, δεν μπορούμε να λάβουμε μια λύση ως δεδομένη. Πρέπει να δουλέψουμε για αυτήν. Χρειαζόμαστε γενναιότητα για μια λύση, αλλά στο τέλος νομίζω ότι δεν θα υπάρξει εναλλακτική λύση», κατέληξε.

Χαραυγή

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2004, 21:42:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η Τουρκία και το status quo στην Κύπρο

Η κατάσταση είναι, καλώς ή κακώς, περισσότερο πολύπλοκη από ποτέ

Οι εξελίξεις τρέχουν και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, προσπαθώντας να προλάβει το χρόνο που απομένει ως την 1η Μαΐου 2004, αποφάσισε "να αποδεχτεί το σχέδιο Ανάν ως σημείο αναφοράς για την επίλυση του Κυπριακού, με βάση τις πραγματικότητες που επικρατούν στο νησί σήμερα". Βέβαια, η φράση αυτή υποδηλώνει κάτι τελείως διαφορετικό από την αποδοχή του εν λόγω σχεδίου ως βάση για τη διαπραγμάτευση. Ο όρος "πραγματικότητες" παραπέμπει στην ουσία στο status quo που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο, από την εποχή της εισβολής μέχρι και σήμερα.


Πολλοί κύκλοι στην Τουρκία έσπευσαν να δηλώσουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο στρατός έδωσε τη συγκατάθεσή του προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη διευθέτηση του προβλήματος. Στην πραγματικότητα, αυτού του τύπου η ερμηνεία δόθηκε για να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το μήνυμα ότι η Άγκυρα ανοίγει το δρόμο για τις τελικές διαπραγματεύσεις και, άρα, επιδεικνύει καλή θέληση στο θέμα του Κυπριακού. Οι στρατηγοί, όμως, θέλουν να προωθήσουν ένα άλλο μήνυμα, με αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πέρα από την όποια υποχωρητικότητα επιδεικνύουν προκειμένου να διασφαλίσουν, έστω και στο ελάχιστο, τη "δυτική" και "εξευρωπαϊσμένη" εικόνα της Τουρκικής Δημοκρατίας, οι επιτελείς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαιώνουν τη θέση τους, ως θεματοφύλακες των αξιών και ιδανικών του σύγχρονου κράτους. Για εκείνους, κύριος στόχος και άξονας δράσης είναι η προστασία του κεμαλικού οικοδομήματος. Και σύμφωνα με την κεμαλική ιδεολογία, ένα μέρος του όποιου κυπριακού κράτους πρέπει να είναι τουρκικό: να έχει τουρκικό χαρακτήρα, να είναι αποτέλεσμα των τουρκικών εθνικών-εθνικιστικών ιδεωδών και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικότητας. Και αυτό το σχήμα εκφράζεται μέσα από την υφιστάμενη κατάσταση. Για αυτό, άλλωστε, χρησιμοποιήθηκε και η φράση "υφιστάμενες πραγματικότητες" στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Άγκυρας. Ο στρατός δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει ή τουλάχιστον να συναινέσει στην απώλεια του ελέγχου ακόμα κι ενός μικρού μέρους του κυπριακού χώρου και, κατ' επέκταση, στην υπαγωγή των αξιών της τουρκικότητας σε εκείνες της κυπριακότητας και του κοινού κυπριακού συμφέροντος. Η κατάσταση είναι, καλώς ή κακώς, περισσότερο πολύπλοκη από ποτέ. Από τη μία, η αδυναμία της μείζονος τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης - για διάφορους προφανείς και μη λόγους - να σχηματίσει κυβέρνηση, η διατήρηση της άκαμπτης διαπραγματευτικής θέσης του Ραούφ Ντενκτάς και το σχετικά ηχηρό "παρών" των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, και από την άλλη η θέση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συντελούν στη δημιουργία ενός κλίματος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περίεργο. Οι ισορροπίες μεταβάλλονται συνεχώς. Το προφανές της όλης υπόθεσης είναι η σφοδρή επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει την πολυπόθητη ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως παράλληλα με αυτόν τον άξονα πολιτικής αναπτύσσονται και πολλοί άλλοι, οι οποίοι δεν ξεκινούν και δεν κατευθύνονται απαραίτητα από κυβερνητικούς κύκλους. Η συνισταμένη όλων των δυνάμεων δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.
Μέσα στο υπάρχον κλίμα, το κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκεται αναμφισβήτητα στην Άγκυρα. Υπό άλλες συνθήκες, αυτό ίσως να χαροποιούσε την τουρκική πλευρά. Αλλά μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις στη διεθνή σκηνή και, πάνω απ' όλα, μετά την ένταξη της Κύπρου στην ενωμένη Ευρώπη, η κατοχή του εν λόγω κλειδιού δεν φαίνεται να αποτελεί πηγή τέρψης...

Πολίτης | Τάσου Χατζηβασιλείου

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2004, 21:45:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Πολλά λόγια, καθόλου δουλειά!

Οι Τουρκοκύπριοι παρακολουθούν παραδειγματικά τις πολιτικές που με τον καιρό τους εξοντώνουν

Πολλά λόγια, καθόλου δουλειά!
Σχετικά με τις συναντήσεις που αναμένεται ν’ αρχίσουν με βάση το σχέδιο Ανάν για να βρεθεί μια λύση στην Κύπρο, παρά τα πολλά λόγια των πολιτικών στο όνομα των ενδιαφερόμενων πλευρών, ακόμη δεν έχει γίνει κανένα συγκεκριμένο βήμα.
Η κυβέρνηση CTP-DP που σχηματίστηκε στη βόρεια Κύπρο σέρνει τα πόδια της· παρά την ανακοίνωση ότι έχει τη βούληση ως συνδεόμενη με την Τουρκία στο ζήτημα της έναρξης των συναντήσεων, δεν ανακοινώνει ότι δέχτηκε να διεξάγει δημοψήφισμα τον Απρίλιο.
Η τουρκική κυβέρνηση, παρά την ανακοίνωση ότι έχει τη βούληση, δηλώνει ότι δε δέχτηκε το σχέδιο Ανάν ως βάση για τη λύση, αλλά ως αναφορά και, στο θέμα του δημοψηφίσματος, έθεσε τον όρο ότι ‘αν το δεχτεί η ελληνοκυπριακή πλευρά’.
Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, φερόμενη σαν να θέλει την έναρξη των συναντήσεων, συνεχίζει την τακτική της να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Δεν μπορεί να κρύψει την απροθυμία της στο θέμα του δημοψηφίσματος τον Απρίλιο.
Η Ελλάδα, παρά τις δηλώσεις της ότι θέλει τη λύση κι ότι βλέπει τις ωφέλειες απ’ αυτό για όλες τις πλευρές, ακολουθεί αναβλητική πολιτική, τόσο στο θέμα της έναρξης των συναντήσεων, όσο και στο θέμα του δημοψηφίσματος, προβάλλοντας για δικαιολογία τις εκλογές.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπους, εξαιτίας των προεδρικών εκλογών που πλησιάζουν, παρά τις δηλώσεις του ότι θέλει να κερδίσει ένα εκλογικό πλεονέκτημα, συμβάλλοντας στην εξεσφάλιση της λύσης, δεν μπόρεσε ακόμη να ασκήσει επαρκή επιρροή.
Για ν’ αρχίσουν οι συναντήσεις, απ’ όλες τις πλευρές που δέχτηκαν το σχέδιο του ΟΗΕ, και δε θα θα ζητήσουν να γίνουν αλλαγές στην ουσία του σχεδίου, ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, που θέλει την εμπιστοσύνη προκειμένου μετά τις συναντήσεις να έρθει το αποτέλεσμά τους σε δημοψήφισμα, παρόλες τις δηλώσεις που έγιναν απ’ όλες τις πλευρές, δεν έχει γίνει ακόμη πειστικός.


Ortam


ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.25
Maintained by Digital Alchemy