ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
CyLight
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Russia
519 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 04:51:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CyLight
Απλα ηθελα να εκφρασω την λυπη μου για το γεγονος οτι θα κλεισει αυτο το τοπικ, τπτ αλλο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 12:36:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
Μια απάντηση στους πολυπράγμωνες, περισπούδαστους, επαΐοντες.

ΓΝΩΣΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η επιτροπή πληροφοριών Κύπρου (Cyprus Intelligence Committee) που απετελείτο από την Μ16,Μ15 την αστυνομία και του κλάδους πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στάθμευαν στην Κύπρο.
Η επιχείρηση “Tea Party” είχε σκοπό τον στιγματισμό της ΕΟΚΑ στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης
Η επιχείρηση εφαρμόστηκε από το τμήμα πληροφοριών και έρευνας (Information and Research Department/IRD) του φόρρεϊν όφφις
. Σε ανταποκριτές αλλοδαπών ΜΜΕ στην Κύπρο μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σύμφωνα με τα οποία “ η ΕΟΚΑ εκπόρνευε ανήλικα κορίτσια με τα μέλη της” και ήταν “ εναντίον της ευημερίας” της νήσου.
Σύμφωνα με άλλο φυλλάδιο “κοριτσάκι δώδεκα χρόνων αναγκάστηκε να έχει σεξουαλική σχέση με μέλος της ΕΟΚΑ”.
Παράλληλα προωθείτο η εκτίμηση ότι η ΕΟΚΑ ήταν όργανο του ΑΚΕΛ.

Οι βρετανικές αρχές πληροφόρησαν τους Αμερικανούς ανταποκριτές ότι ανακάλυψαν έγγραφα που πιστοποιούσαν την ΕΟΚΑ –ΑΚΕΛ. Οι δημοσιογράφοι δεν είχαν όμως άμεση πρόσβαση στα “ντοκουμέντα”.
Παράλληλα εφημερίδες όπως η συντηρητικής κατεύθυνσης “Daily Mirror” και “Daily Herald”(φύλλα 29ης Μαίου 1955) έγιναν αποδέκτες διαρροών απ τοΥπουργείο Αποικιών περί κουμμουνιστικής υποστήριξης από το Μακάριο ( όταν ο Αρχιεπίσκοπος είχε συμφωνήσει σε παγκυπριακή απεργία και είχε συναντηθεί με τρεις αρστερούς Κυπρίους δημάρχους).

Το φθινόπωρο του 1958 έκαναν εμφάνιση τους μέσω προκηρύξεων δύο βρετανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις η ΑΚΟΕ ( η λέξη ΕΟΚΑ γραμμένη ανάποδα) και ο Cromwell.
Οι οργανώσεις καλούσαν τους Κυπρίους και τους Βρετανούς να αντεπιτεθούν χωρίς οίκτο στην ΕΟΚΑ και να αγοράζουν βρετανικά προιόντα είχε προηγηθεί η επιτυχής έκκληση του Γρίβα για μποικοτάζ κατά των βρετανικών προιόντων.
Στην προσπάθεια δυσφήμησης της ΕΟΚΑ έλαβαν μέρος πλήθος υπηρεσιών δημόσιας ενημέρωσης και για αυτό υπήρξαν φαινόμενα μη συντονισμένων ενεργειών. Εκτός από IRD έλαβαν μέρος το Γραφείο Ενημέρωσης του Υπουργείο Αποικιών (Colonial Office Information Department), το Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτικής (Information Policy Department), το γραφείο Νοτίων Υποθέσεων (Southern Department) και το γραφείο του ΟΗΕ (όλα τα γραφεία του φορειν όφφις) καθώς και το Βρετανικό Γραφείο Ενημέρωσης που έδρευε στην Νέα Υόρκη (British Information Service/BIS).
Ιδιαίτερα το BIS ανέλαβε δράση κατά του Μακαρίου που μετά τις Σευχέλες επισκέφθηκε τις ΗΠΑ για να προωθήσει τις κυπριακά αιτήματα. Το BIS προώθησε αντικυπριακό προπαγανδιστικό υλικό σε περίπου 3-4.000 χιλιάδες Αμερικανούς δημοσιογράφους και διαμορφωτές κοινής γνώσης.

--

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 12:40:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
Μια σειρά τίτλων Greek Irredentism and Cypriot Terrorism ( Ελληνικός Αλυτρωτισμός και Κυπριακή Τρομοκρατία)
1956, Greece and Cyprus: The Policy behind Terrorism1957 Church and Terrorism in Cyprus.

Στις βρετανικές εφημερίδες ο Μακάριος εμφανιζόταν ως αρχιτρομοκράτης ενώ στο εξώφυλλο του τελευταίου τίτλου Church and Terrorism in Cyprus παρουσιαζόταν η εικόνα ενός πτώματος δίπλα σε μία φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου με φόντο τις Δέκα Εντολές (τονίζοντας το ου Φουνεύσεις)
Η εκκλησία έγινε στόχος επιθέσεων αλλά στελέχη του Φορρειν Οφφις συνειδητοποίησαν ότι μια τέτοια επιλογή στερούσε αξιοπιστίας το Λονδίνο και συμβούλευσαν οι επιθέσεις να εστιαστούν κατά του Μακαρίου και όχι κατά του θεσμού της Εκκλησίας.
Τέλος ένα άλλο μέσο μαύρης προπαγάνδας ήταν η συγγραφή μυθιστορημάτων που φωτογράφιζαν τον Μακάριο και την κυπριακή κρίση.
Τίτλοι όπως η Bad Summer (άσχημο καλοκαίρι) του Αμπλμπυ και το Not Yours the Island του Νας,.
Ακόμη δηλαδή και λογοτεχνικά κείμενα περνούσε η αρνητική εικόνα του Μακαρίου και των Κυπρίων. Οι εξελίξεις όμως θα προλάβουν τις επιχειρήσεις λευκής, γκρίζας και μαύρης προπαγάνδας.
Στα τέλη του 1958 και στις αρχές του 1959 όταν η επίλυση του Κυπριακού άρχισε να διαφαίνεται με τις τιμερείς επαφές το Λονδίνο άρχισε να ανακαλεί σταδιακά τις επιχειρήσεις προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου.
Το αντιμακαριακό μυθιστόρημα The Flaming Cassock του Αρθουρ Κάμπελ δεν εκδόθηκε και η βρετανική κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει την εχθρική προς τους Κυπρίους βρετανική κοινή γνώμη ότι ο Μακάριος δεν ήταν πλέον τρομοκράτης άλλα αξιόπιστος συνομιλητής στο τράπεζι των διαπραγματεύσεων.

Από τα τέλη του 1956 συγκροτήθηκαν ομάδες ψευδοαγωνιστών. Οι μυστικές ομάδες διώξεις ήταν επανδρωμένες από Βρετανούς και Ελληνοκυπρίους που περιεφέροντο στην ύπαιθρο και προσπαθούσαν να παγιδεύσουν κατοίκους χωρίων και μοναστηριών προσποιούμενοι ότι ήταν αγωνιστές της ΕΟΚΑ και ήθελαν να έρθουν σε επαφή με αλλα μέλη της οργάνωσης .Οι ομάδες αυτές στελεχώνονταν από συμμορίες τουρκοκύπριων από το ανατολικό λονδινο,οι ψευδοαγωνιστες κωδικοποιήθηκαν ως περίπολοι Q(Q Patrols)


Αυτά συνέβαιναν πριν 40 χρόνια με τα μέσα της τότε εποχής. Τεχνολογικά και Προπαγανδιστικά.
Το τι έγινε τις προηγούμενες μέρες θα το μάθουμε σίγουρα μετά από άλλα 40 χρόνια.
Αλλά μπορούμε ίσως να φανταστούμε το τι μπορούν να κάνουν με τα σημερινά τεχνολογικά και προπαγανδιστικά μέσα.

Για το κλείσιμο στο topic με καλύπτουν οι απαντήσεις των φίλων.


Φίλοι έρρωσθε.


--

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 27/04/2004 12:47:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

steelspring
Πλήρες Μέλος

Austria
829 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 13:06:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους steelspring
Ο Κυπριακός λαός ψήφισε.
Φωνή λαού οργή θεού.
Αν τώρα κάποιοι Εβραιολάγνοι πάνε να περάσουν Ισραηλινές προπαγάνδες βρίζοντας άλλους λαούς μαλλον ετεροχρονισμένα πράττουν.
Ας κλείσει το θέμα να τελειώνουμε και άμα προκύψει κάτι καινούριο ανοίγουμε άλλο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Apollwnios
Μέλος 1ης Βαθμίδας


64 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 19:04:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Apollwnios
Εθνικισμός και ανθρωπιά

Θα επαναφέρω το θέμα για να σας εξηγήσω πόσο πολύ σας έχει επηρεάσει αυτή η αρρώστια.

Οι εθνικιστές βλέπουν σχεδόν όλους τους αλλοδαπούς σαν δοχεία για ξένα συμφέροντα.

Σαν ένα παρόμοιο δοχείο είδα και εγώ τον Izaura όταν ήρθε σε αυτήν την συζήτηση.

Έχω την τάση να ξεφτιλίζω τους ιουδαίους τους μουσουλμάνους τους χριστιανούς και όλους τους άρρωστους γιατί μόνο έτσι μπορώ να τους βοηθήσω, το να παίρνεις με το καλό την ηλιθιότητα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, απλά τους σπρώχνεις ως προς τα να γίνουν ποιο ηλίθιοι.

Μια παρόμοια ασθένεια είναι και ο εκτός πραγματικότητας εθνικισμός.

Ο εθνικισμός κάποτε μπορεί να ήταν και ωφέλιμος και αναγκαίος.
όμως τώρα δεν ζούμε στις συνθήκες του ψυχρού πόλεμου, τώρα γίνεται μια
παγκόσμια προσπάθεια ούτω σωστέ να διατηρηθεί κάποια ειρήνη στον πολιτισμό και
να εκπολιτιστούν και οι υπόλοιποι, για να μην καταρρεύσει ξανά. Κάποτε ο εθνικισμός ήταν εντός πραγματικότητας τώρα είναι κάτι το οποίο δεν αποδέχεται κανείς.

Θεωρώ απάνθρωπο αυτό που γίνεται με τον Izaura για τους εξής λόγους

Δεν μπορεί να θεωρούμαι έναν άνθρωπο καταραμένο η δεν ξέρω και εγώ τι, γιατί είχε την τύχη η την ατυχία να γεννηθεί εβραίος για παράδειγμα.

Το καταλαβαίνω ότι σας δημιουργήθηκαν εντυπώσεις από το γεγονός ότι προσπάθησα να τον δικαιολογήσω, αλλά το θέμα δεν έχει να κάνει με εντυπώσεις, σας εξήγησα ότι εφόσον δεν είναι ρατσιστής και είναι τόσο ανοιχτόμυαλος δεν μπορούμε από προκατάληψη να τον θεωρούμαι εχθρό. Μπορεί να νομίζεται ότι μας δουλεύει, αυτό είναι σκέψη που κάνω και εγώ όταν μιλάω με κάποιον που μπορεί να κινείται από κάποια συμφέροντα, αλλά εδώ μέσα δεν έχει λόγο κανένας να έρθει και να μας πει την αλήθεια, άρα αντιμετωπίζουμε αν μπορούμε αυτά που λέει και όχι αυτό που είναι, είναι απάνθρωπη η οποία άλλη ερμηνεία μπορεί να υπάρξει.

Κρίνονται τα συμφέροντα που κινούνται πίσω από κάποιον και όχι ο κάποιος που μπορεί ίσως να έχει πέσει θύμα

Κανένας άνθρωπος δεν είναι κακός.

Αντίθετα υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι άνθρωποι.

Οι εβραίοι ιουδαίοι είναι μισητά υποκείμενα που μου προκαλούν αηδία, γιατί ξέρω τις παπαριές που έχουν στο κεφάλι τους, αλλά αυτός εξ αρχής δήλωσε ότι έχει την ίδια απέχθεια με εμένα, άρα η αντίληψη σας και οι απαντήσεις σας είναι στην σφαίρα της γελοιότητας και πρέπει να σας αντιμετωπίσω έτσι, από σεβασμό στην αντίληψη μου.

Θεωρώ τον Γιαχβε του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού γελοίο, αλλά ο δικός του Γιαχβε δεν έχει καμία σχέση με αυτόν, αν μπορέσω να διαβάσω τα βιβλία τους ίσως να έχω το ανθρώπινο δικαίωμα να κρίνω.

Το να καταδικάζεις κάποιον από προκατάληψη είναι αφαίρεση του δικαιώματος κατανόησης και μετάνοιας.

Αν μπορούσα να δω την προέλευση της ουσίας του ίσως να μπορούσα να κρίνω αν πρόκειται για ένα ακόμα πρόγραμμα η αν είναι η πηγή. Αυτό που βλέπω καθαρά είναι ότι η ουσία που φοράει είναι ελληνική. Η άποψη μου για την πηγή είναι συγκεκριμένη, θεωρώ σύμφωνα με αυτά που ξέρω για τον Ελληνικό πνευματισμό είναι ότι η πηγή της λογικής μεταδόθηκε από τους Απολλώνιους ιερείς του Απόλλωνα, ήταν η πηγή του προγράμματος που λέγεται Ελληνισμός. Το πρόγραμμα αυτό μολύνθηκε σε ισοπεδωτικό βαθμό από το πρόγραμμα virus Χριστιανισμός. Άρα η πηγή είναι κάτι που αναζητούν όλοι και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την προέλευση του.

Εν τω μεταξύ είναι φανερό ότι τα πάντα τελείωσαν, όλοι οι πολιτικοί και του ναι και του όχι προσπαθούν να διασώσουν το τομάρι τους.

Πάμε σε ένα μακροχρόνιο θάψιμο του Κυπριακού που στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε αποστρατικοποίηση και δυο κράτη.

Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται τα εξής

Αρχικά επενδύσεις από τους τουρκοκύπριους στον τουρισμό που τελικά θα μας πάρουν ένα μεγάλο ποσοστό από τον τουρισμό έτσι και αλλιώς

Γενικότερα οικονομική στήριξη και ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια με την βοήθεια της Ευρώπης.

Αυτούς που έστελναν σε εμάς τόσα χρόνια θα τους στέλνουν σε αυτούς, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά σε αυτό το θέμα.

Η οικονομία της Κύπρου θα επιβιώσει αλλά να μην περιμένετε τις καλές μέρες που είχαμε στο παρελθόν.

Αν μπορέσουν να ανοίξουν το εμπόριο τους στον διεθνή χώρο θα έχουν και την ευκαιρία να εξάγουν τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που καλλιεργούν, θα μπορεί και η Τουρκία να τους χρησιμοποιεί για παρόμοιους σκοπούς. Και αν πραγματοποιούμαι και εμείς εμπορικές συναλλαγές μαζί τους, θα έχουνε και από εμάς τρελά έσοδα σε αυτό το θέμα. Όχι ότι τώρα δεν έχουνε αλλά σαφώς θα είναι ποιο εύκολο να τα περνάνε μέσα στα φορτηγά από ότι μέσα από αυτοκίνητα.

Οι Εγγλέζοι και αυτοί θα χαρούν πολύ με αυτές τις εξελίξεις αφού θα έχουν πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις και μεγάλα κέρδη και γενικά όλοι θα κερδίσουν από αυτήν την υπόθεση εκτός από εμάς.

Να μην ξεχνάτε ότι εκεί ανοίγουν καζίνα ελευθέρα και έχει να γίνει της ποπης αν αφήσουν τον τουρισμό τους να εξελιχθεί.

Το μέρος εκεί πέρα θα μοιάζει με παράδεισο για τους Εβραίους και όλους τους υπόλοιπους που φρόντισαν να αγοράσουν περιούσιες.

Και γενικά το δεδομένο είναι ότι δεν θα μας έχουν καμία ανάγκη και στην πάροδο του χρόνου θα εγκαταλειφθούν όλες οι ιδέες για επανένωση, γιατί μέσα στις νέες συνθήκες θα βρουν και αυτοί την ηρωική πολυθρόνα τους και θα αράξουν.

Όλα αυτά θα είναι πολύ καλά αν συνδυαστούν με ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη και είναι πολύ πιθανόν στο βάθος του χρόνου να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός που να μας δίνουν πίσω την Αμμόχωστο για να τους αναγνωρίσουμε και άμα περάσουν και αλλά χρόνια αυτή θα είναι μια ωραία λύση για όλους.

Στην περίπτωση που δεν μπει η Τουρκία στην Ευρώπη τότε πάμε σε έναν εφιάλτη.

Αρχικά να θεωρείτε δεδομένο ότι θα ανοίξουν την Αμμόχωστο για να βλάψουν τον τουρισμό ακόμα περισσότερο. Σε αυτήν την περίπτωση η Αγια Ναπα και ο Προταρας θεωρούνται ξοφλημένη υπόθεση, γιατί οι τουρίστες θα μπορούν να κάνουν τα πάντα δυο βήματα ποιο πέρα με τα μισά λεφτά τουλάχιστον.

Θα ζητούν τις δικές τους περιούσιες τις οποίες δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε γιατί θα είμαστε χώρα της ΕΕ.

Θα αρχίσει μια εισροή Τούρκων εποίκων με ευρωπαϊκό διαβατήριο από χώρες όπως η Γερμανία που υπάρχουν 5 000 000 Τούρκοι.

Και η κόντρα θα ενταθεί σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο που θα φτάσει και στον απλό κόσμο που δεν θα διανοείται καν την συμφιλίωση.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θεωρείτε βέβαιο ότι θα υπάρξουν μικρό συγκρούσεις.

Το σίγουρο είναι ότι θα λησμονήσουμε το σχέδιο Αναν και θα θυμόμαστε σαν ανάμνηση αυτήν την χαμένη ευκαιρία.

Τα παιδία μας θα μας μουτζονουν για αυτό που τους παραδώσαμε και θα αναρωτιούνται και αυτά, γιατί ρε πατέρα μας πούλησες για ένα όνειρο?

Και όλα αυτά στην καλύτερη περίπτωση γιατί η χειρότερη είναι να μην αντέξουμε και να πάμε σε έναν άλλο χαμένο πόλεμο για να χάσουμε τα πάντα.

Μας πρόσφεραν δυο ειδών πολέμους

Τον πόλεμο για την επανένωση και την κοινή πορεία στην αντιμετώπιση τον προβλημάτων

Και τον πόλεμο του αγνώστου που μας αφήνει στο έλεος της Τουρκίας και της αιώνιας πάλης με τα φαντάσματα από το παρελθόν.

Πήραμε με ευκολία το δεύτερο για αρεσκόμαστε στο να βλέπουμε φαντάσματα αντί να φροντίσουμε για τα παιδία μας και για τον τόπο μας.

Οι δηλώσεις Φερχοιγκεν είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα και το γεγονός ότι είναι
Ένας από τους πρωταγωνιστές αλλά και τους εξαπατημένους από το Ντεκτασοπουλο, θα μας στοιχίσει την διεθνή απομόνωση τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση, όλα τα αλλά που λένε είναι παραμύθια.

Αυτό που είπε με τα ξενοδοχεία ισχύει, ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι οι ξενοδόχοι της Πάφου και της Λεμεσού τάχθηκαν εξ αρχής εναντίον της λύσης στην βάση του σχεδίου Αναν για οικονομικούς λόγους.

Αυτό που λέει για τον Ντεκτασοπουλο είναι σαφέστατο ότι ισχύει γιατί αυτός είναι και ο υπεύθυνος να παρουσιάσει την πραγματικότητα της Κύπρου στην Ε.Ε και δεν μπορεί παρά να παρουσιάσει αυτό που έζησε.

Αυτό που λέει για τους Παπάδες ισχύει 100% αφού με αυτά που έκαναν και αυτά που είπαν έστειλαν τα χειρότερα μηνύματα στο εξωτερικό.

Αυτά που λέει ο Μπαουτσερ είναι υπερβολικά αλλά νομίζω ότι εμείς δώσαμε το δικαίωμα, αφού η υπερβολή του βασίζεται και σε πραγματικά γεγονότα.

Περιμένουμε τώρα την έκθεση του γενικού γραμματέα που θα είναι και η ταφόπλακα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Αυτό που έκανε ο Αναστασιαδης να καταγγείλει την παραπληροφόρηση στον Πατ Κοξ ίσως τελικά να είναι λάθος γιατί θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην πολιτική μας ισοπέδωση, αυτό όμως δεν αναιρεί την γενναία του προσπάθεια να καταπολεμηθεί αυτό το αίσθημα φόβου που καλλιεργήθηκε από τον Τάσο και το επιτελείο του.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο που είπαμε όχι, το πρόβλημα είναι οι ενέργειες Ντεκτασοπουλου που μας έχουν εκθέσει διεθνώς.

Ο μόνος πολιτικός της κυβέρνησης που έχει μούτρα να αντικρίσει τους ξένους πολιτικούς είναι ο Χριστοφιας στον οποίο εγώ τουλάχιστον εναποθέτω τις τελευταίες μου ελπίδες για επανάληψη του δημοψηφίσματος και ίσως και κάποιες αλλαγές, φυσικά αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί όσο είναι πρόεδρος ο Ντεκτασοπουλος γιατί πολύ απλά δεν θα το επιτρέψει και γιατί και οι ξένοι δεν θα του δώσουν την ανάλογη ευκαιρία να ασχοληθούν μαζί του. Και φυσικά το τρίτο πρόβλημα για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι η Τουρκία, δεν νομίζω να υπάρχει το ενδεχόμενο να παρασυρθεί σε διαπραγματεύσεις γιατί έχει διασφαλισθεί και έπειτα είναι απίθανο να την πείσουν να δεχθεί ένα νέο δημοψήφισμα.

Τα αλλά που λέγονται από του πολιτικούς στην Κύπρο είναι για λόγους συντήρησης της αισιοδοξίας και για την διασκέδαση τον εντυπώσεων.

Αυτό που δεν κατάλαβα τώρα με τα νέα μηνύματα του Izaura είναι αυτά που λέει για την καινή διαθήκη, δηλαδή τι εννοείς άνθρωπε μου?

Ότι αυτό το βιβλίο στο σύνολο του παρουσιάζει κάτι το ορθό το οποίο θα μπορούσε να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα?

Χαίρομαι που είμαι μέλος σε αυτές τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, εδώ μέσα νιώθω πολύ ωραία με αυτά που λέτε.

Αλλά δεν θα με χάλαγε να ήμουν σε μια ψυχολογική επιχείρηση υπέρ του ναι και της ειρήνης, αλλά είναι φανερό ότι αν υπήρξαν τέτοιου είδους επιχειρήσεις ήταν υπέρ του όχι.

Καλή ιδέα να κλίσει αυτό το θέμα γιατί θα είναι κλειστό για πολλά χρόνια και δεν θα ήταν ωφέλιμο να λέμε τα ίδια και ίδια συνέχεια.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

29-5-1453
Νέο Μέλος


34 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 19:53:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους 29-5-1453
Πρός Apollwnios και τούς <<υπόλοιπους>>

Ο Φερχόιγκεν δεν εννοούσε τον Παπαδόπουλο και τον Ντενκτάς ότι τον δούλεψαν , αλλά τον Σημίτη , Παπανδρέου και Κληρίδη που τον διαβεβαίωναν περί αποδοχής οποιασδήποτε λύσης.
Ακόμα και αν ήταν αντίθετη με το συμφέρον του λαού. Μια φορά είπαμε και εμείς όχι και πέσανε τα παπαγαλάκια του ΝΑΙ για να μας φάνε.Βέβαια η απογοήτευση τους με τις χθεσινές αποφάσεις της Ε.Ε. περι μη αναγνώρισης του ψευδοκράτους και άρσης του εμπάρκο ήταν φανερή και οι προβοσκίδες τους είχαν φτάσει μέχρι το πάτωμα. Βλέπετε οι Αμερικανοί και η Ε.Ε. δεν πήγαν να μας βομβαρδίσουν ούτε και πήραν κάποιο μέτρο εναντίον μας , αλλά διαβεβαίωναν με κάθε τρόπο περί της μη αναγνώρισης και της μη άρσης του εμπάρκο. Η μεγάλη τρίπλα βέβαια ήταν του Τ.Παπαδόπουλου,που απίτησε την αποστολή βοηθείας ύψους 293 εκ. ευρώ στην Β.Κύπρο.
Και όπως είπε και ο Τζανετάκος <<απίστευτο που το είπε βέβαια>> πρόκειται περί διπλωματικής νίκης έναντι της Τουρκίας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 22:53:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Το ότι αυτό το τόπικ έχει κλείση τον κύκλο του συμφωνώ μόνο στο ότι έχει πάρει τεράστιο μέγεθος και είναι δύσκολο για τον χώρο.

Έπίσης θέλω να αναφέρω ότι διαφωνώ σε πολλά απο αυτά που έχει γράψει ο φίλος πλωτίνος απο τα οποία κάποια θίγουν εμένα πρσωπικά γιατί απο μέρους του έχουν γίνει διακρίσεις σε αυτό το τόπικ που εγώ δημιούργησα.
Είπε:
Από εκεί και πέρα με το να υπάρχουν απαντήσεις, στα γραφομενα τύπου Ιζαουρα, ε, μόνο σοβαρότητα του θέματος δεν καταδεικνύουν.

Το εαν είναι σοβαρό το θέμα η όχι το έχει αποδείξη.Έτσι το έκαναν δύο και μόνο άτομα.Και αυτά με την ασέβεια τους και το επίπεδο τους.

Υπάρχουν και σοβαρές απόψεις φίλε μου και δεν πρέπει να της ρίχνεις μέσα στην φωτιά μαζί με όλα τα άλλα.Και υπάρχουν και άτομα που προσπάθησαν να κρατήσουν το επίπεδο αλλά μάταια.
Βλέπεις κάποιοι είχανε σκόπο να το κλείσουν.

Τώρα σε αυτό το τελευταίο μου ποστ θέλω να πω ότι ο κυπριακός λαός αποφάσισε για το μέλλον του όποιο και να είναι αυτό.
Ο λαός μίλησε και φωνή λαού οργή θεού.
Κάποιοι δεν σέβονται την απόφαση του κυπριακού ελληνισμού .Εστω και αν έλεγαν άλλα.

Ο φανατισμός έκανε και πάλι την εμφάνιση του.Και αυτό είναι πολύ κακό.Γιατί την προηγούμενη φορά που υπήρξε φανατισμός και οι λίγοι πήγαν ενάντια στους πολλούς μας πήραν την μισή κύπρο.
Τώρα όμως έχουν και οι εφέδροι όπλα στα σπίτια τους.Δεν πρέπει να το ξεχνούν κάποιοι αυτό.

Να είστε όλοι καλά και σας ευχαριστώ όσους προσφέρατε σε αυτό το τόπικ παραγωγικά γιατί κάποιοι άλοι το αντίθετο έκαναν.

ΕρρωσσωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Apollwnios
Μέλος 1ης Βαθμίδας


64 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2004, 05:36:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Apollwnios
Ο Φερχοιγκεν κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Παπαδόπουλο, τώρα αν έκαναν λάθη οι πολιτικοί μας αυτό είναι άλλο θέμα.

Θα σας αναφέρω το ιστορικό έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι.

Αγανάκτησα με τον πρόεδρο και ήμουν υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς μου.

Έδειξα την πραγματικότητα που εγώ αντιλαμβάνομαι.

Και αυτός ήταν ο λόγος που κάποιοι άρχισαν να βρίζουν σε προσωπικό επίπεδο.

Έχω εύθηνη, όπως και όλοι οι Κύπριοι έχουν εύθηνη για αυτό το χάος που δημιουργήθηκε.

Όποιος δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις εύθηνες του είναι ασυνεπής με την καταγωγή του, όταν μάλιστα είναι Έλληνας.

Εκτός αν θεωρείτε τον πρόεδρο τον προσφύγων καθοδηγούμενο από συμφέροντα.

Γιατί και αυτός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Παπαδόπουλου και της κυβέρνησης γιατί τους απαγόρευσαν να ενημερώσουν τον κόσμο.

Φωνή λαού, οργή θεού.

Συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά όπως είπα είμαι άθεος :)

Και να μην περνούμε σαν δεδομένο ότι ο λαός έχει πάντα δίκαιο.

Και αν ξαναγίνει δημοψήφισμα να περιμένετε το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί ο λαός θα καταλάβει ποιες είναι επιλογές του.

Το θέμα έχει να κάνει με επιλογές μεταξύ δυνατοτήτων και όχι μεταξύ ονείρων.

Και εγώ έχω ανάλογα όνειρα, αλλά την ώρα της ευθύνης τα όνειρα μπαίνουν στην άκρη.

Κάποιος είπε ότι θέλω να επηρεάσω, μα γνωρίζω καλά ότι είσαστε αθεράπευτοι δεν νομίζω να έδειξα κάποια πόρτα εξόδου, την άποψη μου ήθελα να γράψω και αυτό έκανα.

Ήρθα από το πουθενά για να σας επηρεάσω.

Αυτή ήταν η αρχική αντίληψη όλον εδώ μέσα, από την ώρα που μπήκα, πως να μην σας αντιμετωπίσω σαν ηλίθιους?

Να σας επιρεάσω γιατί?

Για να κερδίσει 2 ψήφους το ναι η για να μεταδοθεί αυτή η συζήτηση πανελλήνια?

Στην Κύπρο σε ένα ποσοστό του 15% τουλάχιστον έχει την ίδια αντίληψη με εμένα για τον Τάσο, όσο περάνανε όμως οι μέρες θα στραφούν όλοι εναντίον του γιατί πλέον θα είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να κρύβετε κάποιος πίσω από την γνώμη του καθενός.

Γιατί αυτό ήταν το κλίμα που μεταδόθηκε σε όλους, ότι αυτοί του ναι είναι συμφεροντολόγοι και εγώ σας λέω μέσα από το δικά μου μάτια ότι ναι βλέπω το συμφέρον και στο ναι και στο όχι.

Γιατί θέλετε όλος ο κόσμος να είναι ένα όνειρο με αγγέλους?

Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και ζητάω συγνώμη σε οποίον είναι ικανός να το δεχθεί.

Στον Cy-light, δεν μπήκα με σκοπό να προσβάλω την Κύπρο, εκνευρίστηκα με αυτά που έγιναν, εσύ θεωρείς ότι όλα αυτά που έγιναν είναι σωστά.

Θεωρείς ότι όλες οι κατηγόριες που έγιναν είναι αβάσιμες?

Εδώ μέσα είναι σαν ένα καφενείο με 10-20 άτομα δεν είναι τηλεόραση η κάποιο ΜΜΕ,
το να αναφέρω τα κακά μας δεν σημαίνει ότι βλάπτω το κύρος της Κύπρου, εμείς και εμείς είμαστε στο καφενείο της γειτονίας, αν ήμουν πολιτικός η δημοσιογράφος δεν θα ήμουν τόσο απόλυτος.

Απόλυτος για ένα αιωρούμενο θέμα είναι μόνο ο εκνευρισμένος.

Και σας ξανά λέω ότι η δική μου εκτίμηση για όλα αυτά είναι ότι μας έδωσαν κάτι καλό.

Δεν μας έδωσαν το καλύτερο η το δικαιότερο, αλλά από την άλλη υπήρχε κάτι κακό που μας βάζει σε άλλες συνθήκες.

Για αυτό ακριβός τα έβαλα με κάποιους που ίσως από συναισθηματικούς λόγος ίσως όμως και για άλλους λόγους άφησαν την Κύπρο να μοιάζει με τριτοκοσμική χώρα.

Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να εκφράζω αυτά που έβλεπα, δεν κατάγγειλα στον Πατ Κοξ αυτά που είδα, αν και μπορεί να το έκανα πάνω στον εκνευρισμό μου αν ήμουν ο Αναστασιαδης, είναι γνωστό ότι εκνευρίζεται και πετάει τασάκια.

Νομίζω ότι αυτό που έγινε με τον Izaura είναι άδικο γιατί νομίζω ότι τουλάχιστον αυτό που λέει για την θρησκεία έχει βάση και έχει και άμεση σχέση με το Κυπριακό, γιατί ο Φερχοιγκεν παρουσίασε και αυτήν την διάσταση.

Δεν είναι και οι ποιο πολιτισμένοι άνθρωποι οι χριστιανοί.

Αυτό που κάνει φυσικά δεν είναι και άμεσα κατανοητό αλλά είναι αυτό που πιστεύει και που εντελώς συμπτωματικά πιστεύω και εγώ.

Άλλοι θέλουν να πιστεύουν στον Χριστιανισμό άλλοι στον βούδα, εγώ πιστεύω στον αντί χριστιανισμό γιατί τον θεωρώ αντί πολιτισμικό και απροσάρμοστο με την εξέλιξη για να μην συμφωνήσω ξανά με αυτά περί ασθένειας.

Γιατί ο καλύτερος ψυχίατρος του κόσμου θεωρεί ότι οι μονοθεϊστικές θρησκείες προκαλούν πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Ξέχασα το όνομα του, αν το θυμηθώ μπορεί να το αναφέρω στην συνέχεια.

Άρα δεν έχει κάποιο σκοπό με αυτά που λέει, λέει αυτό που αντιλαμβάνεται και αυτό που πιστεύει. Δυστυχώς σε λάθος χρόνο όχι όμως απαραίτητα σε λάθος τόπο.

Δεν είμαι ρελιανος και ουτε ξέρω τι είναι.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο χριστιανισμός συνέβαλε πολύ στον φανατισμό που έγινε.

Και αυτό είναι ορατό σε όλους τους αντικειμενικούς παρατηρητές αλλά στην τελική και σε όλους, αν εξετάσετε τι λένε.

Ο Φερχοιγκεν τους κατηγόρησε ως ρατσιστές άρα το θέμα υπάρχει.

Μας έχουν στείλει στην κόλαση, μας έχουν πει συμφεροντολόγους, μας κατηγόρησαν ότι θέλουμε τα σπίτια μας, μας είπαν προδότες, αλλά ήμαστε το 25% της χώρας και έχουμε και εμείς ανθρώπινα δικαιώματα.

Και λυπάμαι που παρερμήνευσα την ουσία του φόρουμ, αλλά νόμισα ότι έχει να κάνει με εσωτερισμό και πνευματισμό, οφείλει να αφήσει και τα θέματα που κρύβονται πίσω
απo την επιφάνεια μα αναπτυχθούν, αν αυτό το φόρουμ ήταν όμοιο με τα αλλά θα υπήρχε σοβαρή δικαιολογία να κοπεί ο Izaura.

Δηλαδή αν δεν εξεταστεί εδώ μέσα η συμβολή του χριστιανισμού στην όλη υπόθεση που θα εξεταστεί?

Πουθενά?

Τότε καλύτερα να μην κατηγορούμαι τους ξένους που τους λένε ρατσιστές.

Γιατί είναι και αυτοί και οι κοινωνία που βασίζεται σε αυτά τα θεμέλια.

Η πιστεύει κανείς ότι η κοινωνία είναι ανεπηρέαστη από την επικρατούσα θρησκεία?

Η μήπως πιστεύει κανείς ότι η κοινωνία δεν έχει άμεση σχέση με την κοινή λογική?

Οι πολλοί δεν έχουν πάντα δίκαιο, το αντίθετο συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε πνευματικά θέματα και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά οι υπεύθυνοι του φόρουμ.

Οποίος αγαπάει την χώρα του δεν είναι εθνικιστής.

Αυτός που γίνεται αρνί από το συναισθηματικό του κόσμο, αυτός είναι.

Αν τελικά τα καταφέρει ο Χριστοφιας και ο Αναστασιαδης και πάμε για ένα νέο δημοψήφισμα με τις διασφαλίσεις από το συμβούλιο ασφάλειας, τι νομίζεις Λούκα ότι θα γίνει?

Σε ποιον πολιτικό έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη Λούκα και Cy-light?

Δεν υπάρχει λογική που να μπορεί να στηρίξει το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κάποιος πολιτικός που να εκφράζει τις θέσεις σας. Ποιος είναι?

Υπάρχει λογική που λέει ότι ο απλός κόσμος ξέρει καλύτερα τις προοπτικές της χώρας μας?

Αν ναι θα ήθελα να την μάθω και ίσως κάπου να κάνω λάθος.

Όσο για την παραγωγικότητα έχει να κάνει με την μια και μόνο άποψη.

Οποίος άλλος και να έμπαινε εδώ μέσα και να είχε αντίθετη άποψη για το δημοψήφισμα θα γινόντουσαν τα ίδια γιατί υπήρχε εξ αρχής η συναισθηματική φόρτιση.

Και το όλο θέμα παραμένει ένας κύκλος που επανέρχεται συνέχεια στα ίδια πράγματα.

Στην ψυχική μας κατάσταση που είναι επηρεασμένη από τα γεγονότα.

Την μια να πιέζουν οι ξένοι με αυτόν το εκνευριστικό τρόπο.

Την άλλη να βγαίνει ο Παπαδόπουλος και να περνάει έναν ψυχικό εφιάλτη στον κόσμο.

Την άλλη να βγαίνει ο Κληριδης και να μιλά για καταστροφή μετά το όχι.

Οι πολιτικοί μας όλοι να βρίσκονται σε μια έξαλλη κατάσταση.

Η ψυχή της πολιτικής στην Κύπρο ο Κύριος Χριστοφιας να είναι συνεχεία σε μια κατάσταση αγονίας και θλίψης.

Δεν είναι απόλυτα δικαιολογημένο που η ψυχική κατάσταση της Κύπρου έπιασε πάτο?

Και το θέμα είναι ότι μόλις τώρα αρχίζουμε.

Οι ευρωπαίοι μας αγνοούν και μας κατσαδιάζουν οι Αμερικανοί μας παρουσιάζουν σαν
την Τουρκία, οι πολιτικοί του Πασοκ είναι αυστηροί και θυμωμένοι μαζί μας.

Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Αυτοί οι λίγοι που είχαν εύθηνη για το τότε συνέβαλαν ξανά στην επανάληψη της ιστορίας.

Οι παπάδες, οι εοκα β, ο νέος Μακάριος, ο νέος Καραμανλής, η χούντα (Καρατζαφερης).

Κανείς δεν έλειπε και ήταν όλοι με το όχι.

Αν ήταν ο Γιωργάκης στην κυβέρνηση δεν θα άφηνε ανοικτή πόρτα η τοποθέτηση της Ελληνικής κυβέρνησης για το όχι.

Ο νέος Καραμανλής σε συνεργασία με τον νέο Μακάριο καταστρώνουν το σχέδιο της απελπισίας και πολύ φοβάμαι ότι θα μείνουν στην ιστορία.

Αυτά που λέει ο αριθμός τα γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχετε στο μυαλό σας, νομίζεται ότι εγώ θα ζήσω σε άλλη χώρα?

Το θέμα δεν είναι η άμεση αναγνώριση αλλά η σταδιακή.

Πάνε να περάσουν την παγίδα της Taiwan, ανοίγουν απείθειας σχέση με το ψευδοκράτος.

Μην ακούτε μόνο τους τίτλους ειδήσεων να ακούτε και τις αναλύσεις, το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Αναγνώριση δεν μπορεί να γίνει άμεσα και αυτό είναι γνωστό, αλλά καθώς θα περνάει ο χρόνος όλα θα είναι πιθανά.

Για το εμπάργκο και για αλλά οικονομικά μέτρα έχω μεγάλες ανησυχίες.

Αντιμετωπίζεται αυτά που λέω σαν να είμαι πράκτορας τον εβραίων η κάτι τέτοιο.

Αυτά που λέω είναι πολιτικές αναλύσεις και υπαρκτοί κίνδυνοι.

Edited by - Apollwnios on 28/04/2004 05:51:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2004, 13:50:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
Αγαπητέ Louca, ειλικρινά δεν νομίζω ότι ο φίλος ΠΛΩΤΙΝΟΣ είχε κάποια πρόθεση να θίξει εσένα ή οποιονδήποτε άλλον προσωπικά! Ούτε φυσικά να υποβιβάσει τη σημασία ή τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου Θέματος Συζήτησης. Είναι κάτι που δεν έχει κάνει καμία φορά στο παρελθόν και αυτό αποδεικνύει τη συνολική σοβαρότατη και σώφρονα στάση του καθώς και τον σεβασμό στα Πονήματα των Μελών των Forums μας. Αναφέρθηκε, όπως καταλαβαίνω, στο "θέμα" των απαντήσεων στον Izaura και σε κάποιες από τις τελευταίες εξελίξεις της Συζήτησης και όχι στη Συζήτηση συνολικά.

Πέρα από αυτά, το συγκεκριμένο Θέμα θα απενεργοποιηθεί τώρα όπως έχει προαναγγελθεί. Το ενδεχόμενο καινούργιων Συζητήσεων που αναφέρονται στην Μεγαλόνησο Κύπρο είναι βέβαια κάτι περισσότερο από πιθανό, ειδικά με τόσα αξιόλογα Μέλη που προέρχονται από εκεί!

Καλές επιλογές Ζητημάτων προς Συζήτηση είναι, θεωρώ, στοιχεία που αφορούν την Ιστορία του νησιού καθώς και την Μυθολογία που αφορά την Κύπρο!


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy