ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2003, 14:37:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Θα δικαστεί και θα απελαθεί ο Τούρκος έποικος, λέει η κυβέρνηση

"Ήρθε παράνομα στην Κύπρο"

Λευκωσία: Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία χειρισμού της υπόθεσης του Τούρκου έποικου που κατέφυγε στις ελεύθερες περιοχές, ζητώντας από την Κυπριακή Δημοκρατία βοήθεια, ώστε να μεσολαβήσει προς το κατοχικό καθεστώς για επανάκτηση της περιουσίας του, την οποία αναγκάστηκε να πωλήσει. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε ότι ο έποικος Ντελίτ Ακμπουλουτ θα παρουσιασθεί ενώπιον δικαστηρίου για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια θα απελαθεί.


Ο Ακμπουλουτ παρουσιάζεται ως αρχηγός κόμματος εποίκων στα κατεχόμενα. Ο έποικος ήρθε στην Κύπρο το 1975 μαζί με τη σύζυγό του και τα επτά παιδιά τους και έκτοτε διέμενε στα κατεχόμενα. Στις 6 Ιουλίου όλη η οικογένειά του συνελήφθη στις τουρκοκρατούμενες περιοχές για υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Στις 25 Ιουλίου, όλα τα μέλη της οικογένειάς του απολύθηκαν και επαναπατρίστηκαν στην Τουρκία, εκτός από τρεις γιους του, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση από το κατοχικό καθεστώς.

Ο ίδιος παρέμεινε στην Κύπρο για να βοηθήσει οικονομικά στην υπεράσπιση των τριών γιων του και αναγκάστηκε να πωλήσει την περιουσία, που του παραχώρησε το ψευδοκράτος άμα τη αφίξει του στο νησί το 1975 και η οποία αποτελεί ιδιοκτησία Ελληνοκυπρίων.

Πόρισμα για απαγόρευση εισόδου σε Τουρκοκύπρια
Στο μεταξύ, το πόρισμα των ερευνών για την περίπτωση της Τουρκοκύπριας Γκουλσεβίν Μπέρρο στην οποία απαγορεύθηκε η είσοδος στην Κύπρο, από το αεροδρόμιο Λάρνακας, αποδίδει ευθύνες σε λειτουργούς του Τμήματος Μετανάστευσης. Το πόρισμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο ερευνών λειτουργός επισημαίνει παράβαση του νόμου και λανθασμένο χειρισμό της όλης υπόθεσης.

Η Τουρκοκύπρια είχε έλθει στην Κύπρο με λιβανικό διαβατήριο, αλλά της απαγορεύθηκε η είσοδος με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε θεώρηση.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2003, 15:07:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Οι Τ/κ θα είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά την ένταξη

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας"

Λευκωσία: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για βιασύνη ή για προσέλευση μεγάλου αριθμού Τουρκοκυπρίων για έκδοση διαβατηρίων ή άλλων πιστοποιητικών, δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, χαρακτηρίζοντας αβάσιμη τη σχετική προτροπή της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα".

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της "Αφρίκα" που καλεί τους Τ/κ να σπεύσουν να εκδώσουν διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας διότι μετά την 1η Μαΐου αυτό δεν θα είναι δυνατό, ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι "οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εξακολουθούν να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά την ένταξη".

Την ίδια στιγμή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε την επιθυμία της κυβέρνησης για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πριν από την 1η Μαΐου 2004.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Τουρκία απαγορεύει στους Τ/κ να ταξιδέψουν από την Τουρκία προς την Ευρώπη με τα κυπριακά διαβατήρια, ο Εκπρόσωπος είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την διακηρυγμένη πολιτική για ελεύθερη πλέον είσοδο Κυπρίων πολιτών στην Τουρκία.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2003, 15:15:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
61% των Ελληνοκυπρίων σκοπεύει να ξαναπάει στα κατεχόμενα

Λευκωσία: Αυξάνεται το ποσοστό των Ε/κ που έχουν πρόθεση να επισκεφθούν ξανά τα κατεχόμενα. Αυτό καταδεικνύει η δεύτερη έρευνα για τη διακίνηση Ε/κ και Τ/κ προς και από τα κατεχόμενα, που διενεργήθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία στις 11, 12 και 13 Ιουλίου 2003. Συγκεκριμένα, από την έρευνα που έγινε τον Ιούλιο προκύπτει πως το 61% των ερωτηθέντων Ε/κ έχουν πρόθεση να επισκεφτούν ξανά τα κατεχόμενα. Όσον αφορά τους Τ/κ, η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 94%, εξακολουθεί να δηλώνει ότι θα ξαναεπισκεφθεί τις ελεύθερες περιοχές.

Από το σύνολο των διακινουμένων Τ/κ, ποσοστό 35% δήλωσε ότι επισκέφθηκε τα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης. Εξάλλου σύμφωνα με τη διακίνηση από τις 23/4/2003 μέχρι τις 13/7/2003, οι συνολικές δαπάνες των Ε/κ στα κατεχόμενα υπολογίζονται σε 5.523.000 λίρες και των Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές σε 3.133.000 λίρες.

Επίσης το ποσοστό των Ε/κ που μεταβαίνουν τώρα για πρώτη φορά έχει μειωθεί σημαντικά από 43% που ήταν τον Μάιο σε 16% τον Ιούλιο. Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται και μεταξύ των Τ/κ. Το ποσοστό των Τ/κ που διακινούνται τώρα για πρώτη φορά μειώθηκε στο 4% σε σύγκριση με 27% που ήταν τον Μάιο.

Αυξημένες οι δαπάνες
Η μέση κατά άτομο δαπάνη των Ε/κ στις κατεχόμενες περιοχές αυξήθηκε από 7,38 λίρες που ήταν τον Μάιο σε 9,81 τον Ιούλιο. Η αύξηση αυτή προήλθε από τη σημαντική αύξηση των δαπανών στα κέντρα διασκέδασης και στα εστιατόρια. Οι δαπάνες σε μεταφορικά μειώθηκαν σε 2 από 3,10 λίρες και τα άλλα έξοδα μειώθηκαν από 0.43 τον Μάιο σε 0,11 λίρες τον Ιούλιο.

Οι δαπάνες των Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές παρουσιάζονται επίσης αυξημένες. Συγκεκριμένα, η μέση κατά άτομο δαπάνη των Τ/κ αυξήθηκε στις 8,89 λίρες τον Ιούλιο από 7,19 που ήταν τον Μάιο. Η διαφορά οφείλεται κυρίως στις αυξημένες δαπάνες σε τρόφιμα και ποτά κυρίως από υπεραγορές. Οριακά αυξημένη ήταν και η δαπάνη των Τ/Κ σε μεταφορικά, ενώ μειώθηκε η δαπάνη σε εστιατόρια και σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Στα κατεχόμενα και ξένοι περιηγητές
Επίσης, με βάση δειγματοληπτική έρευνα που έγινε όλο τον Ιούνιο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, προέκυψε ότι ποσοστό 4,1% των περιηγητών που διέμεναν στις ελεύθερες περιοχές επισκέφθηκαν τις κατεχόμενες περιοχές, με μέση δαπάνη 12,70 λίρες κατά άτομο και συνολικά 136.000 λίρες για τον μήνα Ιούνιο.

Η έρευνα έγινε με προσωπικές συνεντεύξεις κατά την επιστροφή των διακινουμένων στα σημεία διέλευσης στο Λήδρα Πάλας, στον Άγιο Δομέτιο και στο Πέργαμος. Τις συνεντεύξεις πήραν 11 ερευνητές και συγκεκριμένα οκτώ για τους Ε/κ και τρεις για τους Τ/κ. Οι συνεντεύξεις με τους Τ/κ γίνονταν στην τουρκική γλώσσα.

Η έρευνα κάλυψε με τυχαία συστηματική δειγματοληψία τόσο τους πεζούς όσο και άτομα που διακινήθηκαν με αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, η έρευνα κάλυψε 2.534 Ε/κ, οι οποίοι είχαν μεταβεί στις κατεχόμενες περιοχές, και 1.294 Τ/κ, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί τις ελεύθερες περιοχές. Το δείγμα αυτό εκπροσωπεί ποσοστό 13% των Ε/κ και 8% του συνολικού αριθμού των Τ/κ που διακινήθηκαν κατά το τριήμερο 11 ως 13 Ιουλίου.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2003, 11:44:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Οπλίζουν τον Ντενκτάς με «τελωνειακή ένωση»
Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΝ
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΗΣ
Η Λευκωσία περιμένει την Πρωτομαγιά 2004
Το δρόμο της οριστικής ρήξης φαίνεται να επιλέγουν Άγκυρα και Ντενκτάς στο Κυπριακό. Την ερχόμενη Παρασκευή φθάνει στα κατεχόμενα πολυμελής αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της χώρας, για να υπογράψει με τον Σερντάρ Ντενκτάς την "τελωνειακή ένωση" Τουρκίας - ψευδοκράτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν τέσσερις υπουργοί, ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ. Με την κίνησή της αυτή, εκτιμάται ότι η Τουρκία ουσιαστικά εγκαταλείπει την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και στρέφεται προς την κατεύθυνση ενσωμάτωσης των κατεχομένων. Η Λευκωσία παρακολουθεί τις διεργασίες, υποδεικνύοντας για την ώρα ότι μια τέτοια ενέργεια είναι παράνομη και προετοιμάζεται για κινήσεις στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2003, 13:57:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Άνθρωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη ο νέος στρατηγός
ΓΕΡΑΚΙΑ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
Κορυφώνεται ο πόλεμος, επικρατούν οι σκληροί
Τα γεράκια του Ντενκτάς εξασφαλίζουν θέσεις-κλειδιά στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Άγκυρας. Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Σουκρού Σαριισίκ είναι στενότατος συνεργάτης του Τουρκοκύπριου ηγέτη και διετέλεσε διοικητής του Αττίλα για αρκετά χρόνια. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς, σε μια περίοδο που στην Άγκυρα φαίνεται να κορυφώνεται η σύγκρουση των στρατιωτικών με την κυβέρνηση, με τους πρώτους να «αδειάζουν» τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει η Ε.Ε. και να διατηρούν την ισχυρή τους θέση. Μέσα σ' αυτό το κλίμα, πληροφορίες από τα κατεχόμενα αναφέρουν ότι το καθεστώς Ντενκτάς έστησε μια "βιομηχανία κατασκευής ψηφοφόρων" στην Τουρκία και έχει μέχρι σήμερα μοιράσει 50.000 "ταυτότητες" του ψευδοκράτους σε Τούρκους υπηκόους! Στη Λευκωσία, η κυβέρνηση αντέδρασε χθες έντονα στην προωθούμενη υπογραφή "τελωνειακής ένωσης" της Τουρκίας με το ψευδοκράτος και ανακοίνωσε ότι γίνονται ήδη διαβήματα στην Ε.Ε. και τα Ηνωμένα Έθνη


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2003, 14:03:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Αισιοδοξία με το στανιό απ' τον Γκιουλ

Ο υπουργός εξωτερικών και βοηθός πρωθυπουργού της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ, είπε ότι η τελωνειακή ένωση μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ δεν έρχεται σε αντίθεση με με τις οικονομικές συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ


Aισιοδοξία με το στανιό απ’ τον Γκιουλ
Ο Γκιουλ, στην κοινή συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε μετά από τη συνάντησή του με τον υπ. εξ. και βοηθό πρωθυπουργού του Μπαχρέιν Μουχάμεντ μπιν Μουμπάρεκ ελ Ηαλιφέ, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Στην ερώτηση ‘λέγεται ότι την Παρασκευή, στη συάντηση του κοινοτικού συμβουλίου μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ θα υπογραφεί συμφωνία τελωνειακής ένωσης. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τις οικονομικές συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ;’, ο Γκιουλ απάντησε ως εξής:
‘Όχι. Η Τουρκία παίρνει υπόψη της όλα αυτά. Από μια πλευρά η Τουρκία είναι μέσα στην τελωνειακή ένωση της Ευρώπης, οι σχέσεις μας με την ΕΕ είναι υπό εξέλιξη μέσα σε μια νέα διαδικασία. Ελπίζουμε ότι, απ’ αυτή την άποψη, το προσεχές έτος θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά. Αλλά απ’ την άλλη πλευρά είναι αναμφίβολο ότι αυτές οι συμφωνίες γίνονται για να βοηθήσουν την οικονομία της βόρειας Κύπρου’.
Ο Γκιουλ, δηλώνοντας ότι και η Τουρκία και η ΤΔΒΚ κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να εξασφαλιστεί μια μόνιμη ειρήνη στην Κύπρο, μίλησε ως εξής: ‘Συνεπώς όλ’ αυτά δεν είναι εμπόδιο στην εξασφάλιση μιας μόνιμης ειρήνης στην Κύπρο. Ίσα ίσα διευκολύνει μια τελική λύση’.


ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2003, 09:45:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Αδίκημα το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Είναι για πολλά χρόνια που για να γίνει μέλος της Ε.Ε. η Τουρκία δεν άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και δεν απομακρυνόταν απο αυτό το σκοπό της. Όμως συνεχίζει να μην επιτρέπει την χρήση διαβατηρίων της Ε.Ε. και ειδικότερα της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι μέλος της Ε.Ε.

Αδίκημα το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Όπως το Ντενκτάς και αυτή ονομάζουν αυτό το διαβατήριο Ελληνοκυπριακό. Και δεν μπορεί να περάσει ούτε μύγα απο τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια με Ελληνοκυπριακό διαβατήριο. Πριν απο ένα μήνα αυτοί που διακήρυσσαν στον κόσμο οτι άνοιξαν λιμάνια και αεροδρόμια της Τουρκίας στους Ελληνοκυπρίους καμαρώνοντας οτι ανοίξαμε ανοίξαμε για μια ακόμη φορά κοροϊδευσαν όντας πολιτικοί. Και διακήρυξαν στον κόσμο οτι δεν αναγνωρίζουν τα κυπριακά διαβατήρια.
Όνομα Ιμπραχίμ Γιολτσού. Τουρκοκύπριος. Την περασμένη Κυριακή το πρώί αναχώρησε απο το νησί για να πάει στη Γερμανία στο Ντύσεντορφ μέσω της Κωνσταντινούπολης. Έφτσασε στο αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης με τουρκοκυπριακό διαβατήριο. Αλλά όταν τελείωσαν όλες οι διαδικασίες και ήταν έτοιμος να μπεί στο αεροπλάνο περνώντας απο τον έλεγχο διαβατηρίων ξαφνικά τον σταμάτησαν. Η αστυνομία όταν έδωσε το διαβατήριο του της Κυπριακής Δημοκρατία του είπαν οτι :" Δεν μπορείτε να βγείτε απο εδώ με αυτό το διαβατήριο."
Γιατί ρώτησε ο Ιμπραχίμ Γιολτσού.
"Επειδή δεν γίνεται με αυτό το διαβατήριο ούτε να μπείς ούτε να βγείς απο την Τουρκία."Αυτή την απάντηση του έδωσαν. Για αυτό τον λόγο ο Γιολτσού λέγονας οτι "μας εμποδίζετε να φύγουμε απο την Λάρνακα χαρακτηρίζοντας το σαν αδίκημα" στον αξιωματικό της αστυνομίας. Και τον προσέβαλε λέγοντας του οτι "και μόνου που πήρατε αυτό το διαβατήριο κάνατε μεγάλο σφάλμα. Και με μια απόφαση που πήραν οι αξιωματούχοι στην Τουρκία είπαν οτι απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο στην Τουρκία με διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ιμπραχίμ Γιολτσού που κατέβηκε άδικα και χωρίς λόγο απο το αεροπλάνο μαζί με την γυναίκα του στο αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης υποχρεώθηκε να αναβάλει το ταξίδι που θα έκανε στο Ντύσεντορφ αφού δεν έγινε δεχτό το διαβατήριο του της Κυπριακής Δημοκρατίας παρά τις προσπάθειες του.
Όπως και να έχει ο συμπατριώτης μας περίμενε να έχει αυτή την φορά διαφορετική αντιμετώπιση. Και επειδή αγόρασε εισητήρια Κωνσταντινούπολη-Ντούσεντορφ πλήρωσε και πρόστιμο 150 ευρώ. Τώρα ερωτώ. Τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών. Τους αξιωματούχους της Ε.Ε. Και τις ΗΠΑ. Πιστεύετε την θέληση της Τουρκίας για ειρήνη και λύση στην Κύπρο; Αν την πιστεύετε τότε κατηγορήστε την απο κοινού. Και υπάρχει το δικαίωμα να καταδικάσετε για το τείχος της ντροπής που μοιράζει την Κύπρο. Και επειδή βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και επειδή συνεχίζει να υφίσταται αυτό το τείχος να είσαστε όλοι υπεύθυνοι που δεν κάνατε οτι ήταν αναγκαίο για να καταρρεύσει.
Πρώτα είπαν οτι είναι προδοσία της πατρίδας. Μετά είπαν οτι είναι άδικο ελάτε και πάρτε. Τώρα είπαν οτι είναι το μεγαλύτερο αδίκημα. Το ξέρω δεν είναι εύκολο να είσαι Τούρκος. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2003, 09:46:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Κίνηση εντυπωσιασμού η τελωνειακή σύνδεση Άγκυρας- ψευδοκράτους

Η προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή συμφωνίας λεγόμενης τελωνειακής ένωσης Τουρκίας - ψευδοκράτους
αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού και γίνεται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση εκτιμούν Αθήνα και Λευκωσία.


Η κυβέρνηση ενημέρωσε, ωστόσο, την ΕΕ για τις ενδεχόμενες παρενέργειες στις σχέσεις της Ένωσης με την Άγκυρα.
Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία, Χρήστος Παναγόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρακτική σημασία της κίνησης θα είναι ελάχιστη.
Αυτή τη στιγμή, είπε, είμαστε μάρτυρες ενός ασφυκτικού εναγκαλισμού Τουρκίας - κατεχομένων από οικονομικής και άλλης πλευράς. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις αν και δεν αναμένεται κάτι φοβερό.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι η απόφαση αποτελεί ένα ακόμα βήμα αφομοίωσης των κατεχομένων από την Τουρκία και ένα πρόσθετο μήνυμα πως η τουρκική πλευρά θα συνεχίσει να είναι αδιάλλακτη και θα μείνει σταθερή στις διχοτομικές της θέσεις όσον αφορά την επίλυση του κυπριακού.
Ο κ. Χριστόφιας κάλεσε την ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη να αντιδράσουν. Ανέφερε επίσης ότι η πραγματική στρατηγική του Ραούφ Ντενκτάς δεν είναι μέτρα εμπιστοσύνης, ούτε διάλογος, αλλά ροκάνισμα του χρόνου σε λεγόμενα μέτρα εμπιστοσύνης, τα οποία πάντοτε στοχεύουν στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ,Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε πρόκληση προς την Ευρώπη και όλους όσοι εργάστηκαν για λύση του κυπριακού την πρόθεση για συμφωνία τελωνειακής ένωσης Τουρκίας ψευδοκράτους.
Με βάση τις δηλώσεις Ερτογάν, είπε, και τις δήθεν προθέσεις για συμβολή στη λύση, θα ανέμενε κανείς πως δεν θα προέβαιναν στη δημιουργία παράνομων τετελεσμένων, που υποδηλώνουν έλλειψη βούλησης για επίλυση του κυπριακού.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

manos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2467 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2003, 16:59:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους manos
καλησπερα φιλοι μου:)))
λουκα, απορριφθηκε, η συνδεση ειναι ανεφικτη.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ,ο μανος σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2003, 17:51:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ.

ΕΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ Ο ΝΤΕΚΤΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑΥΑΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2003, 09:44:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ελληνοκύπριοι προσέφυγαν στον Ντενκτάς για τις περιουσίες
6 ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Ο αρχηγός του κατοχικού καθεστώτος, λέει ότι είναι ήδη στα χέρια του
Όπλα στα χέρια του Ντενκτάς φαίνεται πως δίνουν κάποιοι συμπατριώτες μας. Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, έξι Ελληνοκύπριοι έχουν υποβάλει στον ίδιο αιτήσεις αποζημιώσεων για τις περιουσίες τους που έχουν στα κατεχόμενα. Ο Ντενκτάς είπε ότι θα παραπέμψει τις εν λόγω αιτήσεις στην "ειδική επιτροπή" που συστάθηκε για το σκοπό αυτό και η οποία συνέρχεται σήμερα στην πρώτη της συνεδρία. Η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και μέρες τις σχετικές πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για το ποιοι και πόσοι έχουν απευθυνθεί στο κατοχικό καθεστώς. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου υποδεικνύοντας ότι "τέτοιου είδους ενέργειες είναι ανεύθυνες", ενώ άφησε να νοηθεί ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει και νομικά μέτρα εναντίον όσων απευθυνθούν για θέματα περιουσίας στο κατοχικό καθεστώς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως, η πρόσφατη κίνηση του ΕΒΚΑΦ στη Λάρνακα δεν είναι άσχετη με το παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Ντενκτάς στο θέμα των περιουσιών.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2003, 18:47:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Τελωνειακή Ένωση

Η τελωνειακή ένωση που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ είναι ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με σκοπό να αναπτύξει και να διευκολύνει τις εξαγωγές της ΤΔΒΚ. Γιαν να μπορούν να εξάγονται τα προϊόντα που θα στην Τουρκία στο βαθμό της τελωνειακής της ένωσης με την ΤΔΒΚ και για να μην υπάρχουν εμπόδια στις εισαγωγές απο την Τουρκία. Έτσι η βιομηχανία μας και οι επιχειρηματίες μας της ΤΔΒΚ θα αρχίσουν εμπόριο 450 εκ. με την Ε.Ε. αλλά και με την αγορά της Τουρκίας που ζούν 70 εκατμομύρια άτομα. Και αν κάνουν εμπόριο σε φτηνές τιμές και έχουν ποιότητα θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τα προϊόντα και τις εργασίες τους. Οι επιχειρηματίες που παραπονιούνταν για τη μικρή μας αγορά θα μπορούν αν διευρύνουν τους εμπορικούς ορίζοντες τους αφού τα πάντα έχουν φιλελευθεροποιηθεί.

Τελωνειακή Ένωση
Με την διευκόλυνση των εισαγωγών θα υπάρχει καλύτερη ποιότητα ενώ θα πέσουν και οι τιμές στην ΤΔΒΚ. Η φθήνια θα ανοίξει δρόμους για διεύρυνση του τομέα της παραγωγής, των πανεπιστημίων και του τουρισμού. Και θα αυξηθούν στο τέλος με αυτές τις εξελίξεις ενώ αναμένεται οτι θα επηρεαστεί θετικά το εμπόριο ανάμεσα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. Δεν θα υπάρξει λόγος για προβλήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε εξαιτίας της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας και ΤΔΒΚ.
Επειδή η Τουρκία κάνοντας τέτοια βήματα θα κινηθεί θετικότερα προς την Ε.Ε. Ειδικότερα ο ΥΠΕΞ Αμπντουλλάχ Γκιούλ και η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δημιούργησαν σχέσεις που βασίζονται στην πολύ στενή συνεργασία με την Ε.Ε. Και συνεχίζονται σε ένα τέτοιο πλαίσιο οι σχέσεις της Τουρκίας και της Κύπρου στο πλαίσιο της Ε.Ε.
Πίσω απο την προτίμηση για τελωνειακή ένωση δεν υπάρχει η πρόθεση να μην υπάρξει συμφωνία με την Ελληνοκυπριακή πλευρα. Η Τουρκία παρακολουθείται απο την Ε.Ε. για να μην αντιτίθεται στην Ελληνοκυπριακή πλευρά ενώ άρχισαν και οι προσπάθειες συνεργασίας και εξομάλυνσης ανάμεσα σε Τουρκία-ΤΔΒΚ και Κύπρο. Για παράδειγμα το άνοιγμα των συνόρων απο την Τουρκική πλευρά έγινε προσπάθεια να εμποδιστεί δυστυχώς με σκληρά μέτρα απο την Ελληνοκυπριακή διοίκηση που δεν δίνει άδεια για εμπόριο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η Ελληνοκυπριακή διοίκηση στράφηκε προς την καταδίκη του να δίνονται λεφτά στο Βορρά,προσπαθεί να εμποδίσει την διέλευση Ελληνοκυπρίων στο Βορρά και εκμεταλλεύεται τις τουρκικές περιουσίες στην πλευρά της. Οι Τουρκοκύπριοι που περνούν στην Ελληνοκυπριακή πλευρά κάποιες φορές αντιμετώπισαν δυσάρεστα γεγονότα. Κάποιοι Τουρκοκύπριοι, ξυλοκοπήθηκαν, δέχθηκαν προσβολές ενώ εκδιώχθηκαν απο Ελληνοκυπριακά μαγαζιά. Και ενώ υπήρχαν θετικές χειρονομίες για τους Τουρκοκύπριους, η Ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθεί να καταργήσει τις προσπάθειες καλής θέλησης που κάνει η Τουρκοκυπριακή πλευρά.
Έτσι θεωρείται αδύνατο να γίνεται εμπόριο ανάμεσα στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και τους Τουρκοκύπριους. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να παρεμποδίσουν ακόμα και την εισαγωγής ενός κιλού χαλουμιού. Έτσι απέναντι σε μια τέτοια εικόνα πρέπει η Τουρκία και αν χρειαστεί και η Ε.Ε. να συμμετέχουν στη τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. Δηλαδή η ΤΔΒΚ θα μπει στην αγορά της Ε.Ε. κάνοντας την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία. Εν συντομία η ΤΔΒΚ θα αποτελέσει την εμπορική ενσωμάτωση της Τουρκίας με την Ε.Ε. Δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν εμποδίσουν το εμπόριο μας ενώ εμείς ανοιγόμαστε στον κόσμο απο το Βορρά. Και αυτό δείχνει οτι δεν θα αφήσουν του Ελληνοκυπρίους να κάνουν οτι θέλουν με την μοίρα της ΤΔΒΚ.

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2003, 18:48:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Δεν προβλέπεται για εμάς το ίσως

Καλά δεν υπάρχει θέληση για ειρήνη απο τους Κύπριους και υπάρχει το ίσως του Παπαδόπουλου και του Ντενκτάς; Φυσικά και όχι. Στο παρελθόν ο Ντενκτάς μπαίνοντας στην μάχη των εκλογών τις κέρδιζε τελικά λέγοντας στους Τουρκοκυπρίους οτι θα κάνει ειρήνη. Τώρα με τις ίδιες υποσχέσεις κέρδισε τις εκλογές και ο Παπαδόπουλος. Αλλά αυτά δεν θα μπορέσουν να αποτελέσουν εμπόδιο για τους Κύπριους για να ζήσουν μέσα στην ειρήνη στην κοινή τους πατρίδα. Γιατί οι Κύπριοι δεν λένε ίσως θέλουν ειρήνη. Και θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο οταν δεν μπορέσουν να δώσουν στήριξη σε άλλους και σε αυτούς που θα τους πάρουν απο τις συνομιλίες με το ίσως τον Δεκέμβριο αυτή την λύση. Επειδή τότε και οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να δούν καλύτερα ποιοί απο εμάς είναι αυτοί που λένε ίσως.

Δεν προβλέπεται για εμάς το ίσως

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα πιστεύω οτι μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να καταλάβει και να αναλύσει το σχέδιο Ανάν και τις προτάσεις λύσης των Ηνωμένων Εθνών που παρουσιάστηκαν μέχρι σήμερα. Και μετά απο αυτό θέλω να μπώ στο θέμα υπενθυμίζοντας το οτι θα υπάρχουν θετικά στοιχεία οπωσδήποτε για τους Τουρκοκυπρίους σχετικά με το σχέδιο και οτι πάλι επαναλαμβάνονται στο σχέδιο. Και ήταν αυτά τα στοιχεία που δεν άκουσα για κάμια υποψία;
Το σχέδιο Ανάν αποτελείται απο κοινοτικά θέματα που παρουσιάστηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα στις συνομιλίες που συνεχίζονταν για χρόνια σχετικά με το κυπριακό. Και έγιναν αποδεκτά ως τέτοια απο τους συνομιλητές σε διαφορετικές περιόδους η πλειοψηφία αυτών των θεμάτων. Για τα θέματα που δεν έγιναν αποδεκτά απο τις πλευρές μπήκαν στο σχέδιο απο μια κοιννή αποδοχή αφού λήφθηκαν υπόψη οι αλήθειες που υφίστανται. Και σε αυτό το σχέδιο υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπήκαν στο σχέδιο αναφερόμενα στην ένταξη στην Ε.Ε. μαζί με την λύση στην Κύπρο.
Και μετά απο αυτές τις επιπλέον εισηγήσεις παρουσιάστηκε μια σημαντική αλήθεια στη λήψη αποφάσεων. Δεν είναι δυνατό να γίνουν σοβαρές αλλαγές στο σχέδιο επειδή αυτό θα διαταράξει τις ισορροπίες. Επειδή μια σοβαρή αλλαγή την οποία θα επιθυμεί εναντίον ενός θέματος οποιαδήποτε απο τις δύο πλευρές στο τραπέζι θα είναι εναντίον της άλλης και σημαίνει οτι μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Δηλαδή εν συντομία τα παζαρέματα που θα γίνονται μετά απο αυτό μπορεί να δημιουργήσουν κάποια κενά στο σχέδιο για θέματα τα οποία δεν θεωρούνται σημαντικά. Οι Τουρκοκύπριοι όπως είπαμε και πιο πάνω είναι μέσα σε αυτές τις αναφορές και ενώ συναντιούνται για το σχέδιο Ανάν με τον Ντενκτάς του οποίου του όνομα συνομιλεί εκ μέρος τους λέει ναι στην ειρήνη αλλά ίσως. Και δεν αποδέχεται την άποψη για αλλαγή του σχεδίου και αυτή η συμπεριφορά αντιτίθεται στην ειρήνη και ενώ πηγαίνει στις συνομιλίες δείχνει οτι δεν έχει εμπιστοσύνη. Φυσικά η κατάσταση του Ντενκτάς είναι όπως ενός δικτάτορα και ενώ όλοι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν λύση επειδή το θέμα δεν είναι ξεκάθαρο όπως και το μήνυμα που παίρνουν. Όμως τώρα αντιμετωπίζουν μια άσχημη κατάσταση που συνεχίζει την συμπεριφορά ενάντια στην ειρήνη που βλάπτει τον ίδιο τον λαό.
Οι Κύπριοι δεν λένε ίσως θέλουν λύση
Μαζί με το άνοιγμα των πυλών διαφάνηκε ακόμα μια αλήθεια σε όλο τον κόσμο για την δημιουργία σοβαρής φιλίας που αποτελεί το θέμα των βιβλίων και που παρουσιάστηκαν για τους Κύπριους και οτι αντιμετωπίζουν άκαιρες ανησυχίες που παρουσιάστηκαν.
Και θα μπορούν να ζούν φιλικά όντας συμπατριώτες μέσα στην ειρήνη αυτοί που καθοδηγούν Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Και ορίστε σε αυτό το σημείο υπάρχουν ανησυχίες απο Ελληνοκύπριους αξιωματούχους που δεν είχαν την ανάγκη να δείξουν την δική τους ανάγκη για τις συμπεριφορές που τους εμποδίζουν μαζί με την συμπεριφορά του Ντενκτάς. Γιατί και αυτοί θέλουν να συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους.
Και τα καθεστώτα των δύο πλευρών στηρίζει το ένα το άλλο και εναντιώθηκαν στο σχέδιο. Ο Ντενκτάς και οι αποδοί του πήραν μια αρνητική στάση απέναντι σε κάποια αρνητικά όπως οτι δεν υπάρχουν προοπτικές για ευκαιρίες και είπαν"ορίστε είδατε, οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν λύση." Απο την άλλη ο Παπαδόπουλος ενώ είπε οτι είναι έτοιμος για συνομιλίες εντούτοις άρχισε να θυμάται μαζί με το ίσως και τις αμφισβητήσεις του σχεδίου Ανάν. Ο Παπαδόπουλος τώρα πιστεύω οτι λέει ίσως άλλα άρχισε να λέει οτι έγινε αποδεκτό και τελείωσε. Μετά απο την ανάλυση που κάναμε για το σχέδιο Ανάν ποιός μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν αποτελούν τα λεγόμενα του Ντενκτάς την αλήθεια; Και δεν είναι ενάντια στο ίσως του Ντενκτάς ο καυγάς μας;
Καλά δεν υπάρχει θέληση για ειρήνη απο τους Κύπριους και υπάρχει το ίσως του Παπαδόπουλου και του Ντενκτάς; Φυσικά και όχι. Στο παρελθόν ο Ντενκτάς μπαίνοντας στην μάχη των εκλογών τις κέρδιζε τελικά λέγοντας στους Τουρκοκυπρίους οτι θα κάνει ειρήνη. Τώρα με τις ίδιες υποσχέσεις κέρδισε τις εκλογές και ο Παπαδόπουλος. Αλλά αυτά δεν θα μπορέσουν να αποτελέσουν εμπόδιο για τους Κύπριους για να ζήσουν μέσα στην ειρήνη στην κοινή τους πατρίδα. Γιατί οι Κύπριοι δεν λένε ίσως θέλουν ειρήνη. Και θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο οταν δεν μπορέσουν να δώσουν στήριξη σε άλλους και σε αυτούς που θα τους πάρουν απο τις συνομιλίες με το ίσως τον Δεκέμβριο αυτή την λύση. Επειδή τότε και οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να δούν καλύτερα ποιοί απο εμάς είναι αυτοί που λένε ίσως.


ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2003, 18:52:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Το χάσαμε το παιχνίδι!

Το παιχνίδι το έχουμε χάσει. Όχι μόνο γιατί η πολιτική ηγεσία αδράνησε και αποδείχθηκε ανίκανη να χειριστεί τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Όχι μόνο γιατί η φαντασία δεν υπήρξε και οι ηγέτες μας δήλωσαν νωρίς ότι "στέγνωσαν" από ιδέες. Όχι μόνο γιατί δεν καταφέραμε ποτέ να συγκροτήσουμε μιαν ολοκληρωμένη πολιτική με όραμα και συνέπεια. Το παιχνίδι το χάσαμε γιατί και σαν κοινωνία έχουμε σαπίσει. Έχουμε καταργήσει αξίες και αναγάγαμε το χρήμα σαν το ύψιστο ιδανικό που προσφέρει κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση.


Με αφορμή τις πληροφορίες για έξι Ελληνοκύπριους που - όπως είπε ο Ντενκτάς- προσέφυγαν ήδη κοντά του για θέματα περιουσιών, δέχθηκα χθες τρία τηλεφωνήματα από άγνωστα πρόσωπα. Ήθελαν να συζητήσουν αυτό ακριβώς το θέμα. Και με πραγματική έκπληξη διαπίστωσα ότι οι απόψεις τους συνέκλιναν σε ορισμένα βασικά συμπεράσματα. Διερωτώνταν οι άνθρωποι αυτοί πώς είναι δυνατόν αυτή η κοινωνία, με τόση ευκολία, να βαφτίζει κάποιους "προδότες". Και σημείωναν:
- Σε αυτό τον τόπο που μια χούφτα... αξιότιμων κυρίων "έφαγε" τους κόπους μιας ζωής των απλών ανθρώπων μέσα από την απάτη του Χρηματιστηρίου.
- Σε αυτό τον τόπο που κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι θησαύρισαν εκμεταλλευόμενοι και αυτά ακόμα τα αποτελέσματα της κατοχής.
- Σε αυτό τον τόπο που πολιτικά πρόσωπα αλλάζουν πολυτελή αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα προκαλώντας τον απλό πολίτη.
- Σε αυτό τον τόπο που αν δεν έχεις χρήμα και πλάτες δεν μπορείς να προχωρήσεις και που η διαπλοκή έγινε ένα αισχρό, καθημερινό, φαινόμενο.
- Σε αυτόν λοιπόν τον τόπο, ποιος αισθάνεται τόσο καθαρός και άμεμπτος να κατηγορήσει εκείνον που -μέσα στο γενικότερο κλίμα- πιστεύει (αφελώς) ότι μπορεί να πάρει μερικές χιλιάδες λίρες έστω και από τον Ντενκτάς και να πλησιάσει έτσι την "κοινωνική επιφάνεια";

Το χάσαμε το παιχνίδι! Ο πήχυς των αξιών μας κατέβηκε πολύ χαμηλά. Κι εδώ θα πρέπει όλοι να αναζητήσουμε τις ευθύνες μας. Κι αυτοί που στέκονται (ή κάθονται) ψηλά, πολύ περισσότερο. Γιατί αυτό που φαντάζει αδιανόητο, όπως είναι η διεκδίκηση μερικών λιρών από το κατοχικό καθεστώς, είναι κομμάτι της γενικότερης αντίληψης που θέλει τον άνθρωπο να εξευτελίζεται για το χρήμα. Γιατί αυτό που όντως είναι προδοτικό, κινείται απλώς στο πνεύμα που κυριαρχεί γύρω μας και που δεν είναι άλλο από την πρόσκαιρη και άνευ αξιών καλοπέραση. Γιατί, σε τελική ανάλυση, πουλήσαμε την ψυχή μας για την "καλύτερη" και πιο "άνετη" ζωή! Πόση διαφορά έχουν οι 6 "προδότες" από τους χιλιάδες που κυκλοφορούν γύρω μας και καθημερινά πατούν επί πτωμάτων, καταργούν αξίες και δεν διστάζουν να προδώσουν αυτούς και αυτά που κάποτε ίσως πίστευαν για... να πιάσουν την καλή;
Όταν πια πουλάς την ψυχή σου, πόση σημασία αλήθεια έχει αν ο αγοραστής είναι ο Ντενκτάς;…


ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΟΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΤΕΚΤΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2003, 18:53:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ


Ελληνοκύπριοι προσφεύγουν σε δικαστήρια στα κατεχόμενα

Νέες φάλιες επιχειρεί ν’ ανοίξει ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Όπως μετέδωσε χθες το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, ο κ. Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του πέντε με έξι αιτήσεις Ε/κ. Διά των αιτήσεων αυτών ζητούν να προσφύγουν στα λεγόμενα «Ειδικά Δικαστήρια» του ψευδοκράτους, προκειμένου να εισπράξουν αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους που βρίσκονται στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον κ. Nτενκτάς, οι αιτήσεις των Ε/κ έχουν, ήδη, προωθηθεί στις σχετικές με το θέμα Επιτροπές του ψευδοκράτους και θα εκδικαστούν σύντομα όταν θα αρχίσει η λειτουργία των ειδικών ψευδοδικαστηρίων.


Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης. Διά του Εκπροσώπου της Κύπρου Χρυσοστομίδη δήλωσε πως δεν έχει στοιχεία, τα οποία να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς Ντενκτάς. Όμως, πρόσθεσε, η κυβέρνηση είναι αντίθετη με τέτοιες ενέργειες και τις αποθαρρύνει, επειδή: Πρώτο, η σύσταση των λεγόμενων «Ειδικών Δικαστηρίων» είναι παράνομη. Ως εκ τούτου, είπε, η υποβολή αιτήσεων στα ψευδοδικαστήρια είναι «πράξη ανεύθυνη και δεν βοηθά ούτε την επίλυση του Κυπριακού ούτε τις προσπάθειες για την επιστροφή και την ανάκτηση των περιουσιών μας».
Δεύτερο, ενδεχόμενες υποβολές αιτήσεων προς τα «δικαστήρια» των κατεχομένων ενισχύουν την προσπάθεια που η τουρκική πλευρά καταβάλλει στο Στρασβούργο, για τον τερματισμό προσφυγών από Ε/κ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ). Ως γνωστόν, το επιχείρημα του κ. Ντενκτάς είναι ότι οι Ε/κ δεν μπορούν να προσφεύγουν απευθείας στο ΕΔΑΔ, εφόσον δεν εξαντλήσουν, όπως η διαδικασία ορίζει, τα τοπικά ένδικα μέσα. Και ως τέτοια θεωρεί τα «Ειδικά Δικαστήρια» που εγκαθιδρύει στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστομίδη, η κυβέρνηση δεν εκτιμά ότι θα υποβληθούν αιτήσεις από Ε/κ στα κατοχικά δικαστήρια. Όμως, είπε, θα αντιδράσει εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Και διευκρίνισε ότι η αντίδρασή της θα μελετηθεί με τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας.
Ο βουλευτής των ΝΕ.Ο. Χρίστος Κληρίδης, ο οποίος χειρίζεται ως δικηγόρος υποθέσεις Ε/κ στο ΕΔΑΔ, δήλωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, ο Σερντάρ Ντενκτάς προσήγγισε Ε/κ οι οποίοι έχουν προσφύγει ενώπιον του ΕΔΑΔ. Όπως είπε ο κ. Κληρίδης, «ο Σ. Ντενκτάς έθεσε ενώπιον των Ε/κ δύο εισηγήσεις. Είτε να εγκαταλείψουν τη διαδικασία στο ΕΔΑΔ και να προσφύγουν στα ψευδοδικαστήρια για να τους επιδικαστεί αποζημίωση, προφανώς με συνοπτικές διαδικασίες, είτε να αποσύρουν τις προσφυγές στο ΕΔΑΔ έναντι χρηματικού αντιτίμου που θα δοθεί υπό μορφήν αποζημίωσης». Πέραν τούτου, ο κ. Κληρίδης επισήμανε ότι, εάν έχουν υποβληθεί αιτήσεις Ε/κ στα «δικαστήρια» των κατεχομένων, θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας ενώπιον του ΕΔΑΔ και θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στις ήδη εκκρεμούσες υποθέσεις. Και επί τούτου εξήγησε ότι, με το πρόσχημα του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων αυτών, ενδεχομένως να προβληθεί από κάποιους ο ακόλουθος ισχυρισμός: Eφόσον οι Ε/κ προσφεύγουν στα «δικαστήρια» του ψευδοκράτους, γιατί να μην ακολουθήσουν την ίδια οδό και άλλες υποθέσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, όσοι προσφύγουν ενώπιον των «δικαστηρίων» του ψευδοκράτους, είναι δυνατό να διαπράττουν τα ποινικά αδικήματα της αντιποίησης εξουσίας (άρθρα 108 και 20) και της στασιαστικής συνωμοσίας (άρθρα 47 και 48).
Σε συναφείς δηλώσεις προέβη και ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος τόνισε ότι οι Ε/κ πρέπει ν’ αποφασίσουν εάν θα προσφύγουν στα «δικαστήρια» του κ. Ντενκτάς, για να εισπράξουν αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους, ή εάν θα προσφεύγουν στο ΕΔΑΔ για να θωρακίσουν το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας και τις περιουσίες τους. Διότι, είπε, στην πρώτη περίπτωση, ο Ε/κ αιτητής αποδέχεται ότι δεν του ανήκει η περιουσία του και ότι θα εισπράξει αποζημίωση ενώ, στη δεύτερη, διατηρεί το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και ταυτοχρόνως του επιδικάζεται αποζημίωση, την οποία καλείται να πληρώσει η Τουρκία επειδή του στερεί την άσκηση των ατομικών του δικαιωμάτων


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2003, 18:54:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ντενκτάς : πήρα τις αιτήσεις 5-6 Ελληνοκυπρίων για το θέμα των αποζημιώσεων και αρχίσαμε δουλειά.

Ο πρόεδρος Ντενκτάς ανακοίνωσε οτι ετοιμάζονται να προσφύγουν με την δική του βοήθεια κάποιοι Ελληνοκύπριοι στην Επιτροπή Δικανονισμού Ακίνητων Περιουσιών που δημιούργηθηκε απο τη ΤΔΒΚ για να μπορούν να προσφέυγουν οι Ελληνοκύπριοι για θέματα ακίνητης περιουσίας, τα οποία και αποτελούν ένα απο τα πιο μεγάλα εμπόδια για την επίλυση του κυπριακού.

Ντενκτάς : πήρα τις αιτήσεις 5-6 Ελληνοκυπρίων για το θέμα των αποζημιώσεων και αρχίσαμε δουλειά
Ο πρόεδρος Ντενκτάς είπε οτι :"Εμείς όπως είπαμε θα αλλάξουμε τα θέματα περιουσίας και ιδιοκτησία και με αποζημιώσεις θα προβούμε σε διακανονισμούς. Για αυτό και άρχισαν οι συναντήσεις με Ελληνοκυπρίους για το θέμα. Εγώ τις προηγούμενες μέρες δέχτηκα τις αιτήσεις 5-6 Ελληνοκυπρίων για αποζημιώσεις και άρχισα δουλειά. Δημιουργήσαμε μια υπηρεσία για αυτά τα θέματα και εκεί θα στείλω τους αιτητές. Ο Ντενκτάς έκανε αυτή την ανακοίνωση μετά που δέχθηκε τους εκπροσώπους των Δημαρχείων της περιοχής του Μαρμαρά στην προεδρία του Χαϊρί Ερτσάγ

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2003, 18:55:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas

Η τελωνειακή ένωση αναβλήθηκε

Η Τουρκία οπισθοχώρησε στη συμφωνία τελωνειακής ένωσης που αναμενόταν να υπογραφεί μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ. Η υπογραφή της συμφωνίας ‘προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε κάποια τεχνικά ζητήματα’ αναβλήθηκε για μια προσεχή ημερομηνία

Η τελωνειακή ένωση αναβλήθηκε
Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και βοηθός του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αμπντουλλατίφ Σενέρ, στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε χτες σχετικά με το κοινοτικό συμβούλιο ΤΔΒΚ – Τουρκίας, δηλώνοντας ότι η υπογραφή της συμφωνίας αναβλήθηκε για μια προσεχή ημερομηνία, είπε: ‘η συμφωνία είναι έτοιμη, αλλά θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να υπογραφεί’. Γνωστοποιώντας ότι στη συμφωνία τελωνειακής ένωσης μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα ο Σενέρ, στη βάση της 6ης συνάντησης του κοινοτικού συμβουλίου Τουρκίας – ΤΔΒΚ που θα γίνει σήμερα στην Κερύνεια / Γκίρνε, σημειώνοντας ότι οι οικονομικές σχέσεις που ξεκινούν από παλιά, είναι σε διαδικασία να ενισχυθούν και να εμπλουτιστούν, μίλησε ως εξής:
‘Χρειάζεται να συνεχιστούν οι τεχνικές εργασίες’
‘Σ’ αυτά τα συμφραζόμενα έχουν γίνει εργασίες από τεχνικές επιτροπές στο πλαίσιο της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης μεταξύ των δύο χωρών. Πάσχισαν για να ετοιμάσουν το κείμενο μιας φανερής συμφωνίας. Ετοιμάστηκε ένα προσχέδιο συμφωνίας με 30 παραγράφους. Όμως χρειάζεται να συνεχιστούν οι τεχνικές εργασίες πάνω σε μερικές λεπτομέρειες’.
[Στον ελληνοκυπριακό τύπο βγήκε μια αξιολόγηση του είδους ‘προκαλούν την ΕΕ’· όταν αναφέρθηκε αυτό και έγινε μια ερώτηση σχετικά με το αν αποτελεί ή όχι νομική αντίφαση η τελωνειακή ένωση που θα γίνει μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ με την τελωνειακή ένωση που υπάρχει με την ΕΕ, ο υπουργός Σενέρ απάντησε ότι αυτή δεν είναι σωστή εκτίμηση].
‘Η τελωνειακή ένωση δε θα αποτελέσει πρόβλημα για καμιά πλευρά’
Ο βοηθός πρωθυπουργού Σενέρ εκφράζοντας ότι η τελωνειακή ένωση με την ΤΔΒΚ δε θα αποτελέσει πρόβλημα για καμιά πλευρά, επέστησε την προσοχή στο ότι έχουν γίνει και στο παρελθόν παρόμοιες συμφωνίες.
Ο Σενέρ εξήγησε ότι η ΕΕ έχει κάνει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες κι αυτό επηρέασε αρνητικά την Τουρκία και τόνισε ότι αυτό κατά καιρούς έγινε ζήτημα διαπραγματεύσεων, αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε πρόβλημα.
Ο Σενέρ, εφιστώντας την προσοχή στο ότι με την παγκοσμιοποίηση έχουν αρθεί τα μέτρα προστατευτισμού και τα τελωνειακά τείχη όλων των χωρών και είπε ότι η τελωνειακή ένωση θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, θα βελτιώσει την ποιότητα και θα αυξήσει το εμπόριο.
Ο Σενέρ μίλησε ως εξής: ‘Η Κύπρος για μας είναι ένας εθνικός αγώνας. Η ενδυνάμωση της οικονομίας της ΤΔΒΚ θα συμβάλει στην ευημερία της τουρκικής κοινότητας εκεί κι αυτό είναι μεγάλο όφελος και για την Τουρκία. Με αυτό το σκοπό συνεργαζόμαστε, υπογράφουμε συμφωνίες. Είναι κι αυτό ένα τμήμα της διαδικασίας’.
Γνωστοποιώντας ότι η τεχνική επιτροπή εξακολουθεί τις εργασίες της απ’ την αρχή της εβδομάδας ως σήμερα, ο Σενέρ είπε ότι έχουν συζητηθεί σημαντικά θέματα.
Ο Σενέρ, είπε ότι στη συνάντηση, από πλευράς της Τουρκίας θα συμμετέχουν οι υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου Αλί Μπαμπατζάν και Κιουρσάτ Τουζμέν, ο υπουργός οικονομικών Κεμάλ Ουνακιτάν, ενώ από πλευράς της ΤΔΒΚ ο Σερντάρ Ντενκτάς, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, ο υπουργός οικονομικών Μεχμέτ Μπαϋράμ, ο υπουργός εξωτερικών και άμυνας Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο υπουργός εθνικής οικονομίας Σαλίχ Τζοσάρ και ο υπ. εσωτερικών, γεωργίας και εγκαταστάσεων Μεχμέτ Αλμπαϋράκ.
Αναφέροντας ότι με το πέρας της συνάντησης θα γίνουν οι αναγκαίες ανακοινώσεις και θα υπογραφούν οι συμφωνίες, ο Σενέρ είπε: ‘με αυτές τις συναντήσεις, μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας, το ζητούμενο είναι στο η εξέλιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών’.
Με την οικονομική εξέλιξη των σχέσεων θα ενδυναμωθεί η οικονομία των δύο χωρών, θα γίνουν πιο βαθιές, ευρείες και ποικίλες, χαρακτηριστικά που αποτελούν πάντα ένα από τα βασικά ζητήματα.
Οι Ελληνοκύπριοι διαμαρτυρήθηκαν στην ΕΕ για την Τουρκία.
Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έκανε παράπονα στην ΕΕ για την τελωνειακή ένωση που ετοιμάζεται μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ. Οι Ελληνοκύπριοι ετοιμάζονται να φέρουν το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης νότιας Κύπρου Κ.Χρυσοστομίδης, υποστηρίζοντας ότι η υπογραφή συμφωνίας τελωνειακής ένωσης μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ είναι παράνομη, είπε ότι διαμαρτυρήθηκε για την Άγκυρα στην ΕΕ.
Ο Ελληνοκύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι οι αρμόδιοι της ΕΕ εξέτασαν το θέμα από τη νομική του σκοπιά εξέφρασε τη θέση ότι θα μεταφέρουν το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Κ. Χρυσοστομίδης είπε: ‘η συμφωνία τελωνειακής ένωσης δε δείχνει την έλλειψη βούλησης για την επίλυση του κυπριακού μόνο από το στρατό του Ντενκτάς, αλλά και την πλήρη στήριξη (σ’ αυτόν) από την κυβέρνηση του Ερντογάν’.


ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2003, 18:56:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Αντιδρά η Αθήνα στην τελωνειακή σύνδεση Τουρκίας - κατεχομένων
Φιλελεύθερος
"Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο"

Αθήνα: Έντονα αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην υπογραφή της τελωνειακής σύνδεσης Άγκυρας - ψευδοκράτους. "Επιβαρύνει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Αναλυτικά, η δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

Η υπογραφή της συμφωνίας-πλαισίου για την τελωνειακή ένωση μεταξύ της Τουρκίας και του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επίσης των αρχών και των αποφάσεων της ΕΕ.

"Η συμφωνία αυτή αντιστρατεύεται το θεσμικό πλαίσιο των σχέσεων της ΕΕ με την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και με την ίδια την υποψήφια προς ένταξη Τουρκία. "Πρόκειται για μια παράνομη πράξη που θα επιβαρύνει αρνητικά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και την αξιολόγηση της υποψηφιότητάς της από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα".

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 14:44:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η ''τελωνειακή ένωση'' Τουρκίας - ψευδοκράτους είναι κενή περιεχομένου

Ο Πρόεδρος προειδοποιεί για αποζημιώσεις, ενώ...

Λευκωσία: Η "συμφωνία - πλαίσιο" για τη λεγόμενη ''τελωνειακή ένωση'' Τουρκίας - ψευδοκράτους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος πλήττει την ίδια την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι σαν να υπέγραψε τη συμφωνία η Τουρκία με τον εαυτό της, αφού το καθεστώς Ντενκτάς, με απόφαση του Ευρωπαϊκού την Κυριακή στον Παχύαμμο Πάφου για τις δήθεν επιστολές Ε/Κ προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για διεκδίκηση αποζημιώσεων για περιουσίες τους στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως με τη σύσταση της λεγόμενης ''επιτροπής'' για τις αποζημιώσεις αυτές, ο κ. Ντενκτάς επιδιώκει στην πραγματικότητα να παρεμποδίσει την άσκηση του δικαιώματος αυτού από τους Ε/Κ.

Ο Πρόεδρος διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να παρέμβει αποτρεπτικά η κυβέρνηση. Πιστεύω, είπε, ότι η κατακραυγή από όλο τον κόσμο, το αίσθημα ευθύνης και ηθικής υποχρέωσης προς όλο το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι αρκετά ανασταλτικός παράγοντας.

Από την πλευρά του, ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να... υπογράψει παρόμοια συμφωνία με το ψευδοκράτος και υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει να δημιουργήσει αρμονία στην Κύπρο. Οι δυο πλευρές, είπε, θα μπορέσουν να κάμουν βήματα προς μια βιώσιμη και διαρκή ειρήνη, ενεργώντας με καλή βούληση και αποδεχόμενες, κατά την έκφρασή του, την ύπαρξη δύο κρατών.

Ερωτηθείς για τα θέματα εσωτερικής πολιτικής που ανέκυψαν κατά τις τελευταίες ημέρες, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια, επισημαίνοντας ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την κυβέρνηση και από την επιτέλεση του έργου.

Το θέμα της προβολής, όπως είπε, δεν τον απασχολεί και το αφήνει στα μέσα ενημέρωσης.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 14:45:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Κάνουν πίσω Άγκυρα και ψευδοκράτος

Αποφασισμένη φερόταν μέχρι χθες η Τουρκία να προχωρήσει στην υπογραφή της λεγόμενης τελωνειακής σύνδεσης, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή της πορεία.
Ωστόσο έγινε γνωστό σήμερα από δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο ότι η υπογραφή της συμφωνίας αναβάλλεται, μέχρις ότου διευκρινιστούν ορισμένα σημεία.


Οι εργασίες του λεγόμενου συμβουλίου σύνδεσης θα πραγματοποιηθούν, και θα εξεταστούν οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.
Η ''Κίπρις'' αφιερώνει το σύνολο σχεδόν της πρώτης σελίδας της στο θέμα αυτό υπό τον πηχυαίο τίτλο ''Αναβλήθηκε η τελωνειακή ένωση''. Στον πλαγιότιτλο η εφημερίδα γράφει ότι η συμφωνία θα υπογραφεί "εν ευθέτω χρόνω'' και ότι ''η Τουρκία υπαναχώρησε''.
Όπως δήλωσε χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου Αμπτουλατίφ Σενέρ, η "συμφωνία" είναι έτοιμη και αποτελείται από 30 άρθρα.
Ο Σενέρ που ηγείται της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο 6ο "συμβούλιο σύνδεσης" Τουρκίας - ψευδοκράτους που πραγματοποιείται σήμερα στην κατεχόμενη Κερύνεια, δήλωσε ότι θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι η υπογραφή ''τελωνειακής ένωσης'' με το ψευδοκράτος δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα σε καμιά πλευρά και υπενθύμισε ότι παρόμοιες "συμφωνίες" είχαν υπογραφεί και κατά το παρελθόν.
Η ''Χαλκίν Σεσί'' στεγάζει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο ''Αίνιγμα η 'τελωνειακή ένωση'''.
Σε υπότιτλο η εφημερίδα γράφει ότι "αξιωματούχος" του ψευδοκράτους δήλωσε ότι η υπογραφή της ''τελωνειακής ένωσης'' θα γίνει μεν σήμερα, αλλά θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα.
Με τυπογραφικά στοιχεία που καλύπτουν διαγωνίως όλη την πρώτη σελίδα η ''Γενί Ντουζέν'' γράφει … ''ΑΚΥΡΩΣΗ''.
Στον επίτιτλο, αναφέρεται ''Αντιδράσεις στις προσπάθειες του Ντενκτάς να φέρει αντιμέτωπη την Τουρκία με την ΕΕ'' και γίνεται λόγος σε αιφνιδιαστική απόφαση που ελήφθη αργά χθες το βράδυ.
Πολλές τουρκοκυπριακές εφημερίδες δεν πρόλαβαν να δημοσιεύσουν τη νέα απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και στα σημερινά τους φύλλα συνεχίζουν να κάνουν λόγο για ''τελωνειακή ένωση'' και ''μερική ενοποίηση''.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 14:47:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Αμφισβητείται ότι Ε/κ προσέφυγαν στο ψευδοκράτος για αποζημιώσεις

Κίνηση εντυπωσιασμού εκ μέρους του Ντενκτάς

Λευκωσία: Η κυβέρνηση δεν έχει στη διάθεση της στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς ότι Ε/κ προσέφυγαν στην "επιτροπή" την οποία συνέστησε για αποζημιώσεις περιουσιών τους στα κατεχόμενα και διερευνά το θέμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Ο Εκπρόσωπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ένσταση της κυπριακής κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου "για την υποβολή τέτοιων αιτήσεων από Ε/κ εκτοπισμένους ή μη" έχει σημειωθεί.

Τόνισε δε ότι η υποβολή αιτήσεων από Ε/κ αποτελεί πλήγμα στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, επειδή, όπως είπε το θέμα περιουσιών είναι κεντρικό στοιχείο στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε επίσης ότι το θέμα των περιουσιών δεν είναι μόνο ατομικό δικαίωμα, είναι και συλλογικό δικαίωμα και πρόβλημα που αφορά 200.000 εκτοπισμένους κυρίως, όπως και όλο τον υπόλοιπο ε/κ πληθυσμό.

Ο κ. Χρυσοστομίδης εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο Ντενκτάς προσπαθεί με τις δηλώσεις του να δημιουργήσει κλίμα εντυπωσιασμού στη διεθνή κοινότητα. Υπογράμμισε τέλος ότι η επιτροπή που έχει δημιουργήσει ο κ. Ντενκτάς είναι παράνομη. Καταλήγοντας είπε ότι κανένας Ε/κ που σκέφτεται σωστά δεν θα προσφύγει σε τέτοια παράνομα όργανα του καθεστώτος.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 22:32:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΟΝΕ το 2007

Το 2007, στην καλύτερη περίπτωση, θα ενταχθεί η Κύπρος στην ΟΝΕ δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην εφημερίδα Σημερινή. Ουσιαστικές αποφάσεις επί του θέματος σημειώνει θα ληφθούν το 2004 κατόπιν συνεννόησης με την ΕΕ.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει, ήδη, ενώπιόν του εκθέσεις από το Υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες θα μελετήσει αυτές τις μέρες, που αφορούν στην καταπολέμηση του δημοσιονομικού ελλείμματος. (Φέτος υπολογίζεται να ξεπεράσει το 5% επί του Α.Ε.Π). Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος υπόσχεται ότι η φορολογία δεν περιλαμβάνεται στα μέτρα που θα λάβει για την καταπολέμηση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Και προσθέτει ότι για να πετύχει το στόχο του θα ενεργήσει ως εξής: Πρώτο, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αποτελεσματικότερη πληρωμή οφειλόμενων φόρων. Δεύτερο, αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης με έργα υποδομής άμεσης απόδοσης, ασχέτως εάν αυτό συνεπάγεται μετακίνηση άλλων έργων σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα. Τρίτο, εάν τα δυο προηγούμενα μέτρα δεν αποδεχτούν αρκετά, η Kυβέρνηση θα προσχωρήσει είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό δανεισμό.
Ο περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος, οι δείκτες του Μάαστριχ, μια σειρά άλλων κριτηρίων, καθώς και η σταθεροποίηση της οικονομίας για τρία συνεχή χρόνια (track record) αποτελούν προϋποθέσεις για την ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος, η ένταξη στην ΟΝΕ είναι υποχρέωση. Δεν έχουμε το δικαίωμα της επιλογής, όπως είχαν τα υφιστάμενα 15 κράτη – μέλη. Και προσθέτει ότι η υποχρέωση αυτή πρέπει να εκπληρωθεί εντός τριών ετών από την ημέρα υποβολής της αίτησης, δηλαδή μέχρι το 2007 και εφόσον η οικονομία έχει μια διαρκή σταθερότητα τριών ετών (track record). Εάν, ένα κράτος έχει το (track record) κατά την ημέρα ένταξης στην Ε.Ε., εάν δηλαδή η οικονομία του ήταν σταθερή τα έτη 2002, 2003 και 2004, θα μπορεί να ενταχθεί στην ΟΝΕ.
Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος, επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα έχει σταθερότητα τριών ετών (track record) το 2004, πράγμα για το οποίο δεν ευθύνεται, κατά την άποψή του, η υφιστάμενη κυβέρνηση, θα συζητήσει το χρόνο ένταξής της στην ΟΝΕ με την ίδια την Ε. Ένωση. Και η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι ανάλογη της κατάστασης στην οποία θα βρίσκεται η κυπριακή οικονομία την ημέρα της ένταξης, δηλαδή την 1η Μαΐου του 2004. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, εάν ένα κράτος δεν πετύχει (track record) μέχρι το 2007 μπορεί να ζητήσει παράταση ένταξης στην ΟΝΕ, κατόπιν διαβουλεύσεων με την Ε.Ε. Όμως, τονίζει, η οικονομία του θα υποστεί τους όρους που θα τις επιβληθούν από τις Βρυξέλλες


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 22:33:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Όλο και περισσότεροι Ελληνοκύπριοι πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα

7.437 μόνο την Κυριακή

Λευκωσία: Συνολικά 7.437 Ε/Κ και 5.419 Τ/Κ διακινήθηκαν χθες Κυριακή προς και από τα κατεχόμενα σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα 567 Ε/Κ πέρασαν στις κατερχόμενες περιοχές μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, 1.820 μέσω του οδοφράγματος Περγάμου, 1.799 μέσω του οδοφράγματος Στροβιλιών και 3.751 μέσω του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου. Από τους Τ/Κ που πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές οι 1.664 από αυτούς εισήλθαν μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, 993 μέσω του οδοφράγματος Περγάμου, 968 μέσω του οδοφράγματος Στροβιλιών και 1.794 μέσω του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 22:34:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Σύλληψη Ε/κ από την ψευδοαστυνομία, άνευ λόγου και αιτίας

Άλλη μία αψυχολόγητη ενέργεια

Λευκωσία: Ένας Ελληνοκύπριος ηλικιωμένος απήχθη το βράδυ της Κυριακής από τις αρχές του ψευδοκράτους, την ώρα που περνούσε το οδόφραγμα του Περγάμους, κατά την επιστροφή του από τα κατεχόμενα. Μέχρι στιγμής το κατοχικό καθεστώς δεν έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις γιατί συνέλαβε προέβη στην πράξη αυτή.


Ο συλληφθείς είναι ο Γρηγόρης Μάρκου, 78 χρόνων από την Κοφίνου, ο οποίος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον ψευδοδικαστηρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία, ο 78χρονος επισκέφθηκε την Κυριακή τα κατεχόμενα και γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, μετέβη σε χώρο στάθμευσης κοντά στο λιμανάκι της Κερύνειας, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Εκεί δύο Τουρκοκύπριοι έκλεισαν με σιδερένιους λοστούς το χώρο εγκλωβίζοντας όλα τα οχήματα. Οι δύο Τουρκοκύπριοι ανέφεραν στον Μάρκου, ότι ο χώρος θα παραμείνει κλειστός μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Στη συνέχεια ο 78χρονος ζήτησε από τους δύο Τουρκοκύπριους να ανοίξουν το χώρο για να παραλάβει το αυτοκίνητό του. Με τη βοήθεια άλλου Τουρκοκύπριου, ο Μάρκου κατάφερε να παραλάβει το αυτοκίνητό του.

Κατά την επιστροφή του στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα Περγάμους, ο Μάρκου απήχθη από "αστυνομικούς" του ψευδοκράτους.

Η σύλληψη του 78χρονου, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία, φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι, κατά τη συζήτηση που είχε με τους δύο Τουρκοκύπριους φέρεται να τους ανέφερε ότι όταν θα επέστρεφε στις ελεύθερες περιοχές θα γνωστοποιούσε το συμβάν στις εφημερίδες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 22:35:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Να πούμε στόπ στην ομηρία

Κάλεσμα απο τον Μουσταφά Ακκιντζί ηγέτη της Κίνησης Ειρήνης και Δημοκρατίας που είπε οτι πρέπει να εφαρμοστούν αποτρεπτικές πολιτικές ενάντια στην ομηρία των Τουρκοκυπρίων απο μέρος της Τουρκίας.

Να πούμε στόπ στην ομηρία
Ο Ακκιντζί που μίλησε για το πλαίσιο συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης που υπογράφηκε ανάμεσα στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ είπε οτι να μαζέψουμε τα μυαλά μας και σημείωσε οτι τέτοιες πολιτικές είναι λανθασμένες για αυτούς που επιθυμούν την λύση.
Ακκιντζί : Πώς δεν αγωνίζονται ομάδες της ΤΔΒΚ με ομάδες της Τουρκίας και δεν θα κάνουμε συμφωνία τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία. Αν κάνουν αγώνες μεταξύ τους αντίθενται στους κανόνες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ ενώ η συμφωνία τελωνειακής Ένωσης είναι αντίθετη με την Ε.Ε. Ο Ακκιντζί τόνισε οτι είναι υποχρεωμένη η Τουρκία να πραγματοποιήσει την συμφωνία τελωνειακής ένωσης με τη Νότια Κύπρο απο την 1η Μαϊου 2004 ενώ μια συμφωνία που θα υπογράψει τυχόν με την ΤΔΒΚ δεν θα την ωφελέσει αλλά θα αποτελεί μια προσπάθεια αναγνώρισης. Ο Ακκιντζί που τόνισε οτι πρέπει να εγκαταλειφθούν αμέσως οι πολιτικές ομηρίας των Τουρκοκυπρίων είπε οτι αποτελούν ένα στοιχείο της πολιτικής της μή λύσης και ο ίδιος λέγοντας οτι "εμείς υποστηρίζουμε την λύση" , κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν.



THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 22:36:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Μέχρι πότε ;

Με τραγούδια χωρισμού οι φίλοι που έρχονται κάθε μέρα απο το Νότο επιβαρύνουν τα τραπέζια. Μέχρι πότε;

Μέχρι πότε;
Εξαιτίας μιας σύντομης δουλειάς σταμάτησα να γράφω επειδή είχα την άδεια μου αλλά δεν ήταν να δυνατό να μην μπορέσω να ακούω αυτές τις φωνές. Και ενώ προσπαθούμε να συνεχίσουμε τις αλλαγές τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε σαν κοινότητα μετά το άνοιγμα των συνόρων δεν παρατήρησαν να μην σχολιαστούν πουθενά σε κανένα μέρος του κόσμου οι πολιτικές και οι συμπεριφορές που υπάρχουν.
Και ακόμα παρακολούθησαν τις αρνητικές αλλά και τις θετικές συμπεριφορές της αντιπολίτευσης. Απο μακριά και απο μια πιο καθαρή προοπτική. Και είναι πολύ δύσκολο και σοβαρό το ξεχώρισμα του σπόρου. Απέναντι στις οικονομικές αντιξοότητες που οφείλονται σε διαφορετικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που μας οδηγούν σαν κοινότητα οι συμπεριφορές και το ψάξιμο ανθρώπων που δεν μας αναγνωρίζουν εξαιτίας των θετικών συνθηκών ζωής;
Αν δεν παρθούν μέτρα ίσως να οδηγηθούμε στην καταστροφή. Και επειδη δεν είναι δυνατό να περάσουμε εξαιτίας της ύπαρξης των συνόρων. Τα σύνορα διεύρυναν τα κανάλια επικοινωνίας που υπήρχαν μέρα με την μέρα και συνεχίζουν να το κάνουν αλλά εμείς δεν μπορούμε να δούμε την διαφορά. Επειδή εμάς αυτά που δεν μας αρέσουν μαζί με τα ψυχολογικά προβλήματα που υπάρχουν και που έρχονται απο το Νότο δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη των ανθρ΄βποων που προσπάθησαν και που δεν μπόρεσαν να βρούν τίποτα ψάνχνοντας για το παρελθόν τους; Συνεχίζουν χωρίς να σταματούν συνεχώς τις επισκέψεις χτυπώντας τις πόρτες των σπιτιών στα σοκκάκια και στις γειτονιές, στους στενούς δρόμους χωρίς να υπάρχει διαφορά για τίποτα μέσα στην κυκλοφοριακή αναρχία. Και ενώ θυμούνται το δρομάκι σκεφτείτε ένα τζίπ με ελληνοκυπριακές πινακίδες που έρχεται στους στενούς δρόμους των βουνών κοντά σας βάζοντας πυρκαγιά; Είτε θα βγείτε απο το δρόμο και πείτε τι συμβαίνει είτε θα χτυπήσετε. Και στον κήπο σας απο κοινού αγκαλιάζοντας κάθε Σαββατοκυρίακο τα άτομα που έρχονται και που μιλάνε για αυτό τον χώρο πώς τα αντιμετωπίζετε;
Και ανάμεσα σε όλα αυτά αυτοί που γυρεύουν κάτι περισσότερο μαζί με τα θετικά βήματα τους αλλά και την αρνητική προσέγγιση τους χρησιμοποιούν συνεχώς την έκφραση το καθεστώς σαν να και κόλλησε το στόμα τους αλλά για να δημιουργήσουν το δικό τους καθεστώς κάνουν οτι περνά απο το χέρι τους. Και μετά φεύγουν. Με τραγούδια χωρισμού βαραίνουν τα τραπέζια οι φίλοι που έρχονται απο το Νότο. Μέχρι πότε;


ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Edited by - Loucas on 11/08/2003 22:40:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 22:37:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Τα αλλοπρόσαλλα και ο Ακιντζί

Οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές που ακολουθεί σχετικά με την λύση του κυπριακού το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν ανταποκρίνονται στις ελπίδες για οριστική λύση του προβλήματος.

Τα αλλοπρόσαλλα και ο Ακιντζί

Ο πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αλλά και πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν μαζί με τον ΥΠΕΞ Γκιούλ κάνουν ανοικτά δηλώσεις και με τις απόψεις που εκφράζουν απο καιρούς εις καιρόν πιστεύουν οτι θα βρεθεί μια ειρηνική λύση στο κυπριακό πρόβλημα που θα είναι διαφορετική απο όσες παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα. Αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν διαφορετικές οι απόψεις τους που έχουν.

Οι δύο ηγέτες που δήλωσαν οτι διαχωρίζουν την θέση τους απο το υφιστάμενο στρατιωτικό καθεστώς το οποίο δημιούργησε μια σταθερή και ενωτική πολιτική για το κυπριακό και με τις συμπεριφορές τους δείχνουν οτι υπάρχουν δύο διαφορετικές πολιτικές. Και σαν τελευταίο παράδειγμα έχουμε τις απόψεις για το παιγνίδι του πλαισίου συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης και τις δηλώσεις Ντενκτάς "ας κάνουμε πλαίσιο τελωνειακής ένωσης με τους Ελληνοκυπρίους" που δείχνουν οτι δεν τον υποστηρίζουν ανοικτά ούτε στηρίζουν τις απόψεις τους. Ενώ ταυτόχρονα γίνεται κατανοητό οτι προσπαθούν να κερδίσουν προτείνοντας τις νέες αλλοπρόσαλλες πολιτικές που παρουσιάζουν.
Και στις δύο καταστάσεις υπάρχει κίνδυνος και για τους Τουρκοκυπρίους αλλά και για τους Τούρκους. Γιατί με την ύπαρξη του κυπριακού προσπαθούν τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Ελλαδίτες εναντίον της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Και ενώ ο χρόνος περνά υπάρχει μια διαφορετική πολιτική του καθεστώτος.
Μετά που θα γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. η Κυπριακή Δημοκρατία τον Μαϊο του 2004 θα δείξει ακόμα περισσότερο την άρνηση του για λύση ο Τάσος Παπαδόπουλος. Και πίσω απο τις χώρες της Ε.Ε. που θα κρύβεται ο Παπαδόπουλος θα αρχίσει ένα πόλεμο εναντίον της Τουρκίας σε όλα τα μέτωμα. Και αυτό θέλει ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ντενκτάς.
Η Τουρκία ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα που δυσκολεύουν τις σχέσεις της με την Ε.Ε. θα επιστρέψει και πάλι πίσω στις σκληρές πολιτικές της με πρωτομάστορα τον Ντενκτάς και τα γεράκια στην Τουρκία και θα αποτελέσει εκ νέου η Κύπρος πηγή έντασης στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης βρίσκεται σε μια ολοφάνερα δύσκολη θέση και αφού αφήσει τις αλλοπρόσάλλες πολιτικές είτε θα ανοίξει τον δρόμο για την ειρήνη είτε θα συγκρουστεί με το καθεστώς.
Και αυτή η κατάσταση σύμφωνα με εμένα θα δώσει την ευκαιρία στους Τουρκοκυπρίους να παίξουν μεγάλο ρόλο. Και οι Τουρκοκύπριοι παρουσιάζοντας δυναμικά την θέληση τους μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Ζήσαμε μια περίοδο η οποία και αποτελεί το πιο ωραίο παράδειγμα η περίοδος συζήτησης του σχεδίου Ανάν.
Τα δεκάδες χιλιάδες άτομα που γέμισαν τις πλατείες με την θέληση τους επηρέασαν πάρα πολύ πολλές χώρες διεθνώς αλλά και τις ΗΠΑ. Μέχρι και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ανάν χρησιμοποίησε προτάσεις που εξυμνούσαν τους Τουρκοκυπρίους και είπε οτι : "λυπήθηκα παρά πολύ που σταμάτησαν και που χάλασαν τα όνειρα των ανθρώπων που ήθελαν την ειρήνη.
Και κατά την γνώμη μου η θέληση των Τουρκοκυπρίων μπορεί να επηρεάσει και τα ισοζύγια στην Άγκυρα. Και πρέπει να υπογραμμιστεί η πολιτική που ακολουθεί ο ηγέτης της Κίνησης Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακκιντζί.
Και πρέπει να παρουσιαστεί δυναμικά η θέληση για να παρουσιαστούν ανοικτά οι πραγματικοί χαρακτηρισμοί για την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απο τις δυνάμεις που επιθυμούν Ε.Ε., λύση και ειρήνη στη Βόρεια Κύπρο. Πιστεύω οτι θα είναι χρήσιμο να πάει μια επιτροπή ευρείας επιτροπής στην Άγκυρα που θα την αποτελούν τέτοιες δυνάμεις.
Και αφού εκπροσωπηθούν όλες οι δυνάμεις της χώρα μας πρέπει απο τώρα να υπάρξει ένα ημερολόγιο για τον δρόμο προς την Ε.Ε. και την λύση ενώ πρέπει να συναντηθούν αυτές οι δυνάμεις που θέλουν λύση τόσο με εκπροσώπους άλλων δυνάμεων αλλά και με εκπροσώπους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Και δεν είναι δυνατό να οδηγηθούμε οπουδήποτε με προσωπικές σχέσεις ή με αλλπρόσαλλες πολιτικές. Και είναι ο καιρός να δείξουμε τώρα την θέληση μας. Δεν είδαμε όλοι μαζί που μας οδήγησε αυτή η θέληση;
Έτσι τι να περιμένουμε;

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2003, 22:39:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε την αναγκαιότητα για συζήτηση με την Άγκυρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε με ανακοίνωση της την ανάγκη για επικοινωνία ανέμεσα στην ίδια και την Άγκυρα πριν απο την υπογραφή του πλαισίου Τελωνειακής Ένωσης ανάμεσα στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε την αναγκαιότητα για συζήτηση με την Άγκυρα
Ο εκπρόσωπος τύπου της Επιτροπής Στέφαν Ντε Ρινκ στην ανακοίνωση του που έκανε χθές είπε οτι υπήρχε η ανάγκη για επικοινωνία ανάμεσα στην Επιτροπή και την Τουρκία πριν την υπογραφή της συμφωνίας με την Άγκυρα. Ο εκπρόσωπος είπε οτι "Έπρεπε να δοθεί πληροφόρηση στις Βρυξέλλες πριν την υπογραφή της συμφωνίας επειδή υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία. Τώρα θέλουμε λεπτομερή πληροφόρηση και θα συναντηθούμε αμέσως με Τούρκος Αξιωματούχους."
Απο την άλλη άλλος ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής ο Έρικ Μάμερ στην ανακοίνωση που έκανε προηγουμένως είπε οτι : "Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα πληροφόρησης μας πριν απο την υπογραφή αυτής της συμφωνίας."

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Edited by - Loucas on 11/08/2003 22:41:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2003, 11:13:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
18 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ" - ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ
Στήνει παιχνίδι στις πλάτες αφελών


Η κυβέρνηση ξέρει ποιοι πήγαν στον Ντενκτάς

"Χοντρό χρήμα" θα δώσει η Τουρκία για να στήσει την υπόθεσή της στο ΕΔΑΔ

Παιχνίδι στις πλάτες αφελών θέλει να στήσει ο Ραούφ Ντενκτάς ενόψει της εξέτασης της τουρκικής θέσης για "εσωτερικά ένδικα μέσα" από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο Ντενκτάς, ο οποίος χθες κατέθεσε στην "επιτροπή αποζημιώσεων" του ψευδοκράτους τους φακέλους 18 υποθέσεων ελληνοκυπρίων που διεκδικούν αποζημιώσεις, έδωσε ρητές οδηγίες όπως η διαδικασία ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου αυτό να δελεάσει και άλλους για να προσφύγουν κοντά του. Σε μια τέτοια περίπτωση, το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία πιστεύουν ότι θα εξασφαλίσουν ισχυρά ερείσματα ενόψει της ειδικής συνεδρίας του ΕΔΑΔ όπου θα αναλύσουν το "νόμο" που ψηφίστηκε στα κατεχόμενα για εξέταση ελληνοκυπριακών αιτήσεων από την "ειδική επιτροπή". Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, αναμένεται να εκταμιευθούν μεγάλα ποσά τα οποία θα αποτελέσουν το δόλωμα και για νέες περιπτώσεις. Κι αυτό γιατί, για την ώρα, οι υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια του Ντενκτάς αξιολογούνται ως "μη σοβαρές".

Ο Ντενκτάς
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", ο Ντενκτάς επισκέφθηκε προσωπικά χθες τον πρόεδρο της "επιτροπής" Σαλίχ Νταγίογκλου στον οποίο παρέδωσε τους φακέλους 18 υποθέσεων. Ο Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι μέχρι χθες το πρωί είχε στα χέρια του 15 υποθέσεις ενώ αργότερα ο αριθμός τους αυξήθηκε στις 18. Ο κατοχικός ηγέτης κάλεσε την "ελληνοκυπριακή διοίκηση" να μην εμποδίζει τους Ελληνοκύπριους που επιθυμούν να προσφύγουν στην "επιτροπή", η οποία -κατά την έκφρασή του- "δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική". "Εάν το δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι ιερό, τότε το να αμύνεσαι του δικαιώματος αυτού πρέπει επίσης να είναι ιερό και δεν πρέπει να εμποδίζεται. Ιδιαίτερα δεν πρέπει να παρεμβάλλονται τεχνητά εμπόδια που έχουν σχέση με πολιτικούς λόγους", είπε ο Ντενκτάς ο οποίος κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να προσφύγουν στα δικαστήρια της Δημοκρατίας για να διεκδικήσουν και τις δικές τους περιουσίες. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε τέλος ότι όσοι Ε/Κ δεν ικανοποιηθούν από τις αποζημιώσεις, μπορούν μετά να προσφύγουν στο ΕΔΑΔ.

Η κυβέρνηση ξέρει
Η κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει τα 18 πρόσωπα στα οποία αναφέρεται ο Ντενκτάς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Προεδρικό είχαν καταφθάσει πριν από λίγο καιρό δύο επιστολές. Η μια είχε αποστολέα πρόσωπο από την Μόρφου και η άλλη πρόσωπο από το Παραλίμνι. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, επιχειρήθηκε εκβιασμός του Προέδρου. Συγκεκριμένα, ο κάτοικος αυτός Παραλιμνίου ζήτησε χρήματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "για να σπουδάσει τις κόρες του", όπως ανέφερε, διαφορετικά θα προσέφευγε στον Ντενκτάς. Στη δε επιστολή του περιέλαβε τα ονόματα άλλων 13 - 14 συγγενών του που θα έκαναν το ίδιο.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι αυτές είναι οι υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια του Ντενκτάς, αφού ο εκβιασμός δεν είχε περάσει. Τις αξιολογεί ως "μη σοβαρές", δεν παραβλέπει ωστόσο τον κίνδυνο να προκύψουν σοβαρά προβλήματα στο χώρο του ΕΔΑΔ εάν απευθυνθούν και άλλοι στο κατοχικό καθεστώς.

Να συνέλθουν Εθνικό και Βουλή
Τη λήψη αυστηρών μέτρων εναντίον όσων απευθυνθούν στον Ντενκτάς, ζητεί και ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Σε δήλωσή του ο κ. Ομήρου σημειώνει ανάμεσα σ' άλλα ότι "οποιοιδήποτε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρούν σε ενέργειες που νομιμοποιούν τις παράνομες αρχές του ψευδοκράτους και αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της παράνομης εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τα συντεταγμένα κρατικά όργανα με τη δέουσα αυστηρότητα μέσα στα πλαίσια του κράτους δικαίου, των θεσμών του και του συνταγματικού πλαισίου". Ο κ. Ομήρου επισημαίνει ότι το Εθνικό Συμβούλιο και η Βουλή πρέπει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και το ταχύτερο τέτοια τυχόν φαινόμενα και δηλώνει την ετοιμότητα της ΕΔΕΚ να καταθέσει τις απόψεις της στα δύο αυτά σώματα.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2003, 11:16:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ"
Η τελευταία ανοησία


"Μη οξυγονωμένος εγκέφαλος ο Ντενκτάς"

Ακόμα και αν οι Υπουργοί είναι "αγράμματοι", κάποιοι θα πρέπει να γνώριζαν ότι δεν είναι δυνατόν να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία με τα κατεχόμενα

''Η τελευταία ανοησία'' είναι ο τίτλος του καυστικού άρθρου - σχολίου του Τζουνέιτ Ούλσεβερ στην τουρκική εφημερίδα ''Χουριέτ'' για την υπογραφείσα ''συμφωνία πλαίσιο'' για τη λεγόμενη ''τελωνειακή ένωση'' Τουρκίας - ψευδοκράτους.
Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει τη συμφωνία ''σκάνδαλο για την εξωτερική πολιτική'' της Τουρκίας, σημειώνει την πρακτική του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να σκαρφίζεται συνεχώς εξυπνάδες, ενώ επικρίνει με δριμύτητα την αντιφατική πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά ο Ούλσεβερ προβάλλει το διάλογο με Τ/Κ φίλο του ο οποίος τον ενημερώνει για την εξέλιξη, ενώ ο ίδιος αρνείται να πιστέψει ότι πρόκειται για ιδέα της τουρκικής κυβέρνησης. ''Δυσκολεύομαι να καταλάβω την κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Το AKP, το οποίο χειροκροτήσαμε με το 6ο και 7ο Πακέτο Προσαρμογής, ή παγιδεύεται σε ένα νέο παιχνίδι των 'γερακιών' και του Ντενκτάς, ή είναι τελείως αγράμματοι, ή θεωρούν τον κόσμο ηλίθιο. Ομως, ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι μας δουλεύει'', σημειώνει χαρακτηριστικά. Του λόγου το αληθές, προσθέτει, επιβεβαιώνει μια ματιά στα μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν, Κιουρσάτ Τουζμέν και Αμπντουλατίφ Σενέρ.

Ο αρθρογράφος εξηγώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης επισημαίνει τις αποφάσεις του ΟΗΕ με τις οποίες εφαρμόζεται το λεγόμενο εμπάργκο στο ψευδοκράτος και τη Συμφωνία Τελωνειακής Ενωσης της ΕΕ με την Τουρκία. ''Υπάρχουν οι κανόνες της ΕΕ που έχουμε υπογράψει. Οι δικοί μας θέλουν, απ' ό,τι φαίνεται, να κάνουν εξυπνάδες'', γράφει ο Ούλσεβερ. Απαντώντας σε όσους επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, ο Ούλσεβερ αναφέρει: ''Εκείνο που έγινε είναι ότι η κυβέρνηση, η οποία επέλεξε τον Ραούφ Ντενκτάς και τα τουρκικά 'γεράκια' ως πλοηγό, υπέστη μία κατατρόπωση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί 'σκάνδαλο' για την εξωτερική πολιτική''. Ακόμα και αν οι Υπουργοί είναι "αγράμματοι", συμπληρώνει, κάποιοι θα πρέπει να γνώριζαν ότι δεν είναι δυνατόν να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία με τα κατεχόμενα της Κύπρου. Εκφράζει τη βεβαιότητα ''ότι κάτι συνέβη με τη νοημοσύνη του Ντενκτάς αφού δεν περνά ημέρα που να μην ξεφουρνίσει κάποια καινούργια ανοησία''. Παραθέτοντας και παραδείγματα, ο αρθρογράφος της "Χουριέτ" υπενθυμίζει ότι ο κατοχικός ηγέτης κατά καιρούς έχει πει ότι ''αυτοί που έχουν πάρει κυπριακά διαβατήρια είναι προδότες, ενώ μετά άλλαξε το τροπάρι και είπε 'βάσει του Συντάγματος του 1960 είναι φυσικό δικαίωμά μας'. Μετά πάλι το άλλαξε και αυτή τη φορά είπε 'σ' όποιον έχει πάρει κυπριακό διαβατήριο, να μην δοθεί δικαίωμα ψήφου'''. ''Επίσης, είχε πει ότι 'όσοι αναφέρονται στην υπόθεση Λοϊζίδου είναι προδότες'. Οταν όμως η Τουρκία δέχθηκε την καταβολή αποζημίωσης αυτή τη φορά είπε 'ας εξετάζουν τις υποθέσεις αυτές στα δικά μας δικαστήρια', και άλλα πολλά'', πρόσθεσε.

Εν κατακλείδι ο αρθρογράφος παραδέχεται πως είναι πιθανόν ''ο Ντενκτάς λόγω των συμφερόντων του και της ηλικίας του, μπορεί να λέει τέτοια πράγματα και να τα αλλάζει''. ''Ομως, δεν οξυγονώνεται ούτε ο εγκέφαλος των δικών μας Υπουργών και ακολουθούν τον Ντενκτάς και μας ρεζιλεύουν στον κόσμο;'' διερωτάται τέλος ο Ούλσεβερ.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy