ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 19
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2006, 00:27:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και οι παρελάσεις που κάνουν στη Νέα Υόρκη κάθε 25η Μαρτίου τι είναι, οι εξαιρέσεις;

Πάντως στην Αγγλία όπου έχω ζήσει πολλά χρόνια, κανείς που γεννήθηκε στην Ελλάδα δεν αυτοπροσδιορίζεται ως "Βρεττανός".

Ότι κι αν γράφει το διαβατήριό του, Έλληνας θέλει να παραμένει, πλην όμως, όχι αχρείος του Ελλαδιστάν, αλλά φορέας ενός παγκόσμιου Ελληνισμού.

Σαν "λαούς τους φωτός" μας περιέγραφε μια Γερμανίδα γνωστή μου. Και δεν αναφέρονταν στη λιακάδα. Ο Ελληνισμός, οι "λαοί του φωτός", βρίσκονται εξαπλωμένοι σε όλη τη Μεσόγειο, πολιτιστικά και γενετικά, με όλα τα ελαττώματα τους, αλλά και τα προτερήματά τους.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2006, 00:40:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gentleman
Και οι παρελάσεις που κάνουν στη Νέα Υόρκη κάθε 25η Μαρτίου τι είναι, οι εξαιρέσεις;

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην 5η λεωφόρο δεν είναι εθνική παρέλαση. Είναι ένα πέρασμα αρμάτων που εκπροσωπούν τράπεζες που διαφημίζουν τους Έλληνες υπαλλήλους τους, τηλεφωνικές εταιρείες που έχουν φτηνά πάγια για ελλάδα, οργανισμούς που σχετίζονται με ελληνικές επιχειρήσεις, ιδιώτες, σκυλιά με ελληνικές σημαίες, διοικητικά συμβούλια εκκλησιών, σχολές καράτε, ιδιωτικά σχολεία χωρίς καμία σχέση με την Ελλάδα (για λόγους διαφήμισης), άρματα με διαφημίσεις από μπαρ και εστιατόρια και γενικά όποιος θέλει να περπατήσει κατά μήκος της 5ης λεωφόρου είναι ευπρόσδεκτος. Το μόνο τμήμα που παρελαύνει είναι οι εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς.

Σχεδόν κάθε μήνα υπάρχει και μία παρέλαση στην 5η λεωφόρο: Ιρλανδοί, Ιταλοί, Αμερικανοί, Gays και μπορεί να δει κανείς πολλούς να παίρνουν μέρος σε όλες τις παρελάσεις.

Γνωρίζω πως στα ελληνικά κανάλια παρουσιάζεται διαφορετικά αλλά θα πρέπει να το δει κανείς από κοντά για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Δέστο σαν μια κοινωνική εκδήλωση περισσότερο παρά σαν εθνική.

Επίσης η παρέλαση οργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων των οποίων οι προσκλήσεις (εκτός από 5) πωλούνται σε "εξέχοντα" στελέχη της ομογένειας οι οποίοι θέλουν να βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Στραβων
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2006, 00:52:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Στραβων  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν είμασταν απόλυτα γενετικά όμοιοι με τους Αρχαίους προγόνους μας είμαι σίγουρος ότι θα ορίζαμε ως απαραίτητη προυπόθεση της Ελληνικότητας τα γενετικά (που εκφράζονται με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά).Σήμερα όμως γνωρίζοντας ή υποθέτοντας ότι δεν είμαστε "καθαρόαιμοι" αρχίζουμε να τα "μασάμε" κάπως.
Μήπως ο ορισμός της Ελληνικότητας ορίζεται διαφορετικά σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας;Πιστεύετε ότ ιοι Αρχαίοι (ειδικά οι Σπαρτιάτες) θα μας αναγνώριζαν ως Έλληνες;

Εγώ για να δόσω τον ορίσμο της Ελληνικότητας ξεκίνησα ανάποδα.Θεώρησα τον εαυτό μου Έλληνα (έτσι νιώθω σε υπερβολικό βαθμό) και έπειτα ανέλυσα τα χαρακτηριστκά μου.
Είμαι Πόντιος.Τα γονιδιά μου δηλαδή είναι Μικρασιατικά.Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι λαοί της Μ.Ασιας εξελληνίστηκαν σταδιακά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην έχω ούτε ένα γονίδιο κληρονομημένο από τους Αρχαίους.Αυτό θα με στεναχωρούσε πολύ αλλά δεν νομίζω να έπαβα να νιώθω Έληνας και να αγωνίζομαι γι'αυτήν.Επομένως για'μενα η γενετική συσταση δεν είναιτο κατ'εξοχήν κριτήριο Ελληνικότητας (ταυτόχρονα όμως πιστεύω αν οισύγρονοι Έλληνες ήταν νεγροειδέις δεν νομίζω ότι θα έπειθαν κανέναν για την Ελληνικότητα τους).

Επίσης συμφωνώ ότι οι ομογενείς μας είναι χαμένοι υπόθεση.Έχω γεννηθεί στην πρώην Σοβιετική ένωση.Γνώριζα ελάχιστα Ελληνικά (Ποντιακή διάλεκτο) και ενώ νόμιζα ότι είμαι περήφανος Έλληνας (για την ακρίβεια Γραικός ή Ρωμαίος,να΄'ναι "καλά" το Βυζάντιο) ταυτόχρονα ανατρίχιαζα όταν άκουγα τον ύμνο της Σ.Ένωσεως.Αργότερα κατάλαβα ότι δεν ήμουν Έλληνας και αν δεν ερχόμουν στην Ελλάδα δεν θα μου έμενε ίχνος ελληνικου χαρακτηριστικού μετά από χρόνια.Δεν γίνεται να αγαπάς δύο πατρίδες και να θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα 100%.
Και μιάς και μίλησα γιά ποσοστά,μήπως δεν γίνεται να ορίσουμε (όμως γίνεται να νιώσουμε)ποιός είναι Έλληνας και ποιός δεν είναι;Γιατί απλούστατα δεν είναι μαθημάτικος όρος.Απλά θεωρούμε κάποιους πιό Έλληνες και κάποιους λιγότερο.

Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι Έλληνας είναι όποιος έχει γεννηθεί από Έλληνες προγόνους.Και αν υπήρχαν μη Έλληνες πρόγονοι αυτή η ανάμνηση να έχει χαθέι.Ο άνθρωπος πάντα έδινε μεγάλη σημασία στο "αίμα" (σκεφτείτε τους γονείς σας και το γεγονός ότι τους αγαπάμε χωρίς συγκεκριμένο λόγο).Οπότε όταν κάποιος γνωρίζει ότι έχει ελληνικό "αίμα" αποκτώντας και την ανάλογη παιδεία θα γίνει ένας ολοκληρωμένος Ελλην.Το αντίθετο δεν μπορεί να συμβεί.

Παρατήρησα ότι πολλοί συμμετέχοντες στο forum δίνουν μεγάλη σημασία στην γενετική συνέχεια του Έθνους.Έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις.Μήπως θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες (σχετικές έρευνες) σχετικά με την γενετική σύνθεση των Νεοελλήνων;Αν έιναι εκτός θέματος θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο topic.
'Εχω βρεί το εξής http://dienekes.angeltowns.net/articles/greeknry/indexgr.htmlΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Στραβων
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2006, 01:03:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Στραβων  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ζητω συγνώμη γιά τα λάθη.Δεν ήξερα ότι δεν γίνεται να κάνω επεξεργασία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2006, 01:34:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάποιοι Ιταλοί έκαναν έρευνες σε οστά αρχαίων κατοίκων της μεσογείου, και τα συνέγκριναν γενετικώς με τους σημερινούς Ιταλούς κλπ. Βρήκαν αυτό που όλοι περιμέναμε:

Οι κάτοικοι της Ιταλίας, της Ελλάδας και της (δυτικής κυρίως) Τουρκίας, είναι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

Έχει κανείς υπόψη που θα βρω λεπτομέρειες για αυτή την έρευνα, που μνημονεύεται συχνά στον πατριωτικό χώρο;

Κι ένας άλλος στην πάλαι πότε σοβιετική ένωση, συνέγκρινε τα κρανία των διαφόρων λευκών υποφυλών, και κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2006, 01:36:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εμένα με αφήνουν εντελώς αδιάφορο οποιαδήποτε πιθανά γεννετικά και βιολογικά χρακτηριστικά συνέχειας. Αλλωστε και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν είναι αποτέλεσμα "προνομιούχων" γεννετικών και βιολογικών χαρακτηριστικών αλλά γεωπολιτικών και κοινωνικοϊστορικών συγκυριών.

Ως σημαντικότερο στοιχείο για τον προσδιορισμό του Ελληνα θεωρώ την μητρική Ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα είναι το βασικότερο μέσο επικοινωνίας ενός λαού. Χωρίς κοινή γλώσσα δεν μπορεί να συγκροτηθεί εύκολα ούτε κοινός πολιτισμός, ούτε κοινά θρησκευτικά και πολιτισμικά έθιμα, ούτε επικοινωνία γεικότερα.

Βέβαια η θρησκεία σήμερα έχει γίνει "πολυεθνικη" και δεν χαρακτηρίζει οποιαδήποτε εθνική συνείδηση. Αλλωστε είναι και αυστηρώς προσωπικό ζήτημα του κάθε ανθρώπου. Αντίθετα στην αρχαιότητα συγκεκριμένες θρησκείες ταυτίζονταν και με συγκεκριμένους λαούς και πολιτισμούς. Π.χ. οι Αιγύπτιοι είχαν τους δικούς τους θεούς, οι Μάγιας τους δικούς τους, οι Ελληνες τους δικούς τους, οι Ινδοί τους δικούς τους, οι Βίκινγκς τους δικους τους κ.ο.κ. Στην αρχαιότητα δηλαδή, μαζί με τη γλώσσα ερχόταν και η συγκεκριμένη θρησκεία που ενοποιούσε τον κάθε λαό.
Αυτό από ένα σημείο και μετά άλλαξε. Γι 'αυτό πιστεύω ότι το πιο στέρεο στοιχείο είναι η γλώσσα...αλλά και αυτή έχει διεθνοποιηθεί αρκετά.

Φανταστείτε λόγου χάρη, οι ιστορικές συγκυρίες να τα είχαν φέρει έτσι και η Ελλάδα να ήταν μια από τις αποικιοκρατικές δυνάμεις του 1500 μ.Χ. μαζί με Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία κτλ. και ελληνόφωνοι να είχαν ιδρύσει αποικίες στο εξωτερικό. Οταν αυτές κάποια στιγμή θα αποκτούσαν την αναξαρτησία τους ως κράτη, πράγμα που έγινε με όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές αποικίες...τότε θα είχαμε το φαινόμενο να μιλούν πληθυσμοί τα ελληνικά ως μητρική γλώσσα χιλιόμετρα μακρία από την Ελλάδα, αλλά να αποτελούν διαφορετικά έθνη και κράτη!!

Ποιος θα ήταν "γνήσιος" Ελληνας σε μια τέτοια περίπτωση??
Μπορείτε να το φανταστείτε??

Το σημαντικότερο είναι το πώς νιώθει ο καθένας για τον εαυτό του...
Ετσι πιστεύω...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2006, 01:44:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έρευνες σε δίδυμα που έχουν μεγαλώσει σε διαφορετικές οικογένειες στη Σουηδία, έχουν δείξει τόσο πολλές ομοιότητες στη συμπεριφορά και την ιδιοσυγκρασία, που συμπεραίνεται ότι τουλάχιστον 50% από τη συμπεριφορά μας είναι γενετικά καθορισμένη.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2006, 06:47:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gentleman:
Ότι κι αν γράφει το διαβατήριό του, Έλληνας θέλει να παραμένει, πλην όμως, όχι αχρείος του Ελλαδιστάν, αλλά φορέας ενός παγκόσμιου Ελληνισμού.

Εξαρτάται απο την σκοπιά που θα δείς το θέμα.
Οι Ευρωπαίοι σήμερα στην μεγάλη τους πλειοψηφία (με εξαίρεση κάποιους μορφωμένους φιλέλληνες) μας βλέπουν με την πρώτη όψη ... σάν αχρείους του Ελλαδιστάν δηλαδή.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2006, 00:46:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα είναι εμείς να ξεκολλήσουμε από τα στενά όρια της Ελλάδας, και η εκτίμηση των ξένων θα έρθει.

Ο Ελληνισμός είναι ήδη παγκόσμιος, δεν είναι η Εβραϊο-αμερικανική αποικία του Ελλαδιστάν.

Ότι καλύτερο έχει ο Ελληνισμός βρίσκεται εκτός Ελλάδας, το θέμα είναι πως θα γίνει να σταματήσουν για μια στιγμή να κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και να παίξουν μπάλα για την πατρίδα, σαν τον Λάλα (τον θυμάται άραγε κανείς).

Πόσες φορές είδαμε τον Πύρρο Δήμα να δακρύζει; Δάκρυσα κι εγώ μαζί του κανά δυο φορές.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2006, 17:29:38  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενας Πυρρος και ενας Λαλας ΠΟΤΕ δεν θα μπορεσουν να μας βγαλουν απο την μιζερια μας, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ εχουμε την ευθυνη αυτης της καταστασης.

Πρεπει να ξεκινησουμε την χαλιναγωγηση της ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ...Βλεπουμε παιδια ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα παντα...Θα πειτε, ναι δημοκρατια εχουμε, ελευθερια εχουμε... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ????

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΣ????

Mετα ειναι οι ανρθωποι που ΑΝΑ 4 χρονια (ενιοτε και 3) που τους ψηφιζουμε για να μας Κυβερνησουν... ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ...ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ειναι η μονη δυναμη που εχουμε πανω τους και φυσικα ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ... ΠΗΔ...ΝΕ ολο και περισσοτερο.... ΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ...

ΩΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ...γιατι αυτο ειμαστε...ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ και το πως να καταπατησει τον αλλον για να γλεντησει ο ιδιος την ζωη του...

ΔΗΜΟΛΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ...

****ΣΗΜΕΙΩΣΗ: φυσικα και δεν ειναι ολοι ετσι, αλλα δυστυχως ειναι η πλειοψηφια, και αυτο ειναι που βγαινει στους εξω... ΑΡΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΟΣ...

ΑΥΤΟΙ ειναι που "κρυβουν" τα πραγματικα προβληματα της χωρας μας...Γιατι προφανως δεν τους συμφερει...

Συγγνωμη για την σκληρη "γλωσσα" ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ λιγο να ξεκολλησουμε γενικως, οχι μονο φιλε gentleman για την εκτιμηση των ξενων...αλλα για την αυτοεκτιμηση μας... ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ... ΟΛΑ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΥΧΗΝ

...and the Predators will prevail...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2006, 02:46:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παλιά λέγαμε "όλα από την παιδεία ξεκινάνε, εκεί να δώσει σημασία το κράτος και όλα θα πάνε καλά". Έγιναν φιλότιμες προσπάθειες αλλά δεν φτάνει η παιδεία. Δεν φτάνει η "χαλιναγώγηση" που λες της μικρής ηλικίας. Υπάρχουν δυνάμεις που κινούν τα σχοινιά, και αποφασίζουν πριν από μας για μας.

Είναι αφελές να λέμε δώστε μας καλύτερη παιδεία, απευθυνόμενοι σε μαριονέτες ενός μισελληνικού καθεστώτος.

Ούτε είναι θεμιτό να απομονώνουμε τα παιδιά μας από την πραγματικότητα, σαν ένα καθηγητή θεολογίας που δεν άφηνε τα παιδιά του να παρακολουθούν τηλεόραση καθόλου και τους έδειχνε slides με λουλούδια, φύση και γραφικές τοποθεσίες. Για να καλλιεργήσουν λέει την ευαισθησία τους. Και να βγουν μετά στη ζωή, ξενέρωτα αρνιά για σφάξιμο στο εβραϊκό μαστρωπείο του ελλαδιστάν.

Η απελευθέρωση από τους Τούρκους γεννήθηκε ιδεολογικά εκτός Ελλάδας.

Έτσι και η απελευθέρωση από τη σιωνιστική λαίλαπα μόνο από το εξωτερικό και με απόλυτη μυστικότητα μπορεί να επιτύχει.


@Macedon:

Μήπως αυτά που λες ισχύουν στη Νέα Υόρκη, που αποτελεί σπάνια εξαίρεση επιτυχώς ολοκληρωμένης πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας, και όχι σε μικρότερες πόλεις;

Η ταινία "Γάμος αλά Ελληνικά" (My Big Fat Greek Wedding), όπου οι Έλληνες:

- αλληλοϋποστηρίζονται πολύ

- θέλουν να κρατήσουν την Ελληνικότητά τους πάση θυσία, γενετικά και πολιτιστικά,

σε ποια πόλη να γυρίστηκε; Ποια κοινότητα διακωμωδεί η ταινία; Κάτι τελείως φανταστικό στο κεφάλι της Vardalos, ή μία πραγματική κατάσταση;

Οι συγγενείς της Vardalos μπορεί να μην πολεμήσουν για την Ελλάδα σε μια εισβολή των Τούρκων. Θα πολεμούσαν όμως για την κοινότητά τους αν χρειαζόταν.

Μένει να συνδεθεί αυτή η κοινότητα με όλες τις ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με φρέσκες και ανατρεπτικές ιδέες για ένα παγκόσμιο Ελληνισμό. Κάτι σαν τον σιωνισμό των Εβραίων, αλλά χωρίς την σκοτεινή πλευρά και την εγκληματική μισανθρωπία.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2006, 03:21:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gentleman
Η ταινία "Γάμος αλά Ελληνικά" (My Big Fat Greek Wedding), όπου οι Έλληνες:
- αλληλοϋποστηρίζονται πολύ

Όλοι οι Έλληνες που εμφανίζονται στην ταινία υποτίθεται ότι είναι συγγενείς. Οι μετανάστες πρώτης γενιάς στις Η.Π.Α. (ειδικά στη Νέα Υόρκη) είναι πολύ συντηρητικοί (με δεδομένο και την καταγωγή τους). Οι δεσμοί της οικογένειας είναι πολύ στενοί ανάμεσά τους αλλά οι σχέσεις ανάμεσα στους υπόλοιπους Έλληνες είναι από μηδαμινές έως μηδενικές. Τα πράγματα είναι διαφορετικά στο Los Angeles.

quote:
gentleman
- θέλουν να κρατήσουν την Ελληνικότητά τους πάση θυσία, γενετικά και πολιτιστικά,

Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει θέμα ελληνικότητας για τους Έλληνες μετανάστες των Η.Π.Α., πλην εξαιρέσεων. Η Ελλάδα για τους περισσότερους είναι χώρος διακοπών όπου, όταν πάνε, θα πρέπει να αποδείξουν πόσο πετυχημένοι είναι. ΄

Οι ελάχιστοι που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση αυτών που λες, όπως για παράδειγμα ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου έχουν να αντιμετωπίσουν την έντονη πολεμική της αρχιεπισκοπής εδώ η οποία έχει άλλους στόχους.

Περισσότερες λεπτομέρειες μόλις ολοκληρωθεί το βιβλίο μου που είναι στις διορθώσεις αυτόν τον καιρό.

quote:
gentleman
σε ποια πόλη να γυρίστηκε; Ποια κοινότητα διακωμωδεί η ταινία; Κάτι τελείως φανταστικό στο κεφάλι της Vardalos, ή μία πραγματική κατάσταση;

Γυρίστηκε κατά βάση στο Τορόντο ενώ ελάχιστες σκηνές γυρίστηκαν στο Σικάγο.

Από την προσωπική μου εμπειρία θεωρώ πως δεν είναι φανταστική η ιστορία, αν μιλάμε για τη δεκαετία του '60, όταν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα μετανάστευσης. Όντως η κατάσταση που επικρατούσε τότε ήταν: Στο κέντρο της κοινότητας η εκκλησία, δίπλα το σχολείο και γύρω τα σπίτια των μεταναστών. Στο τέλος της δεκαετίας αυτής έγινε ονομαστή και η Αστόρια σαν ελληνικό γκέτο - γιατί οι μετανάστες αρχικά γκετοποιούνται, όπως σήμερα γκετοποιούνται οι Ισπανόφωνοι στο Μανχάταν. Το Ισπανικό Χάρλεμ είναι η μόνη περιοχή στις Η.Π.Α. όπου πληρώνει κανείς μόνον μετρητά.

Αργότερα, όταν οι Έλληνες έκαναν χρήματα, έφυγαν από τις κοινότητες προς πιο ακριβές περιοχές. Σήμερα για παράδειγμα η Αστόρια είναι γκέτο Πακιστανών, Αραβοφώνων και ... εργαζομένων στο προξενείο (λόγω της γειτνίασής του με το μετρό).

Με τα σημερινά δεδομένα η ταινία είναι απλά ρομαντική.

quote:
gentleman
Οι συγγενείς της Vardalos μπορεί να μην πολεμήσουν για την Ελλάδα σε μια εισβολή των Τούρκων. Θα πολεμούσαν όμως για την κοινότητά τους αν χρειαζόταν.

Πολύ αμφιβάλω. Πάντως η σύγκριση ανάμεσα στο ταμπεραμένο, τη συμπεριφορά και τις ανθρώπινες σχέσεις Ελλήνων και αγγλοσαξώνων, όπως παρουσιάζεται στην ταινία, είναι απολύτως πραγματική. Το έζησα και στο Los Angeles, και στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2006, 03:51:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα δεν είναι καμιά γριά η Vardalos, τη δεκαετία του 60 που λες δεν υπήρχε καν, που τα είδε όλα αυτά τα έθιμα και τα διακωμωδεί;


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2006, 04:23:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου. Δηλαδή ο Μελ Μπρουκς πού είδε τα γεγονότα της αρχαίας Ρώμης και τα διακωμώδησε;

Οι σχέσεις που περιγράφονται στην εν λόγω ταινία είναι σχέσεις της δεκαετίας του '60 δεν είναι σημερινές. Άλλωστε, ταινία είναι δεν είναι ιστορικό ή κοινωνικό ντοκυμανταίρ. Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2006, 04:42:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι Έλληνες μετανάστες της Ευρώπης (Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία) δεν έχουν καμία σχέση με τους μετανάστες της Αμερικής ή της Αυστραλίας (που κυμαίνονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο).

Η απόσταση από τη Μητρόπολη, οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν έφτασαν εκεί, η πρακτική διακοπή των δεσμών με την Ελλάδα οδήγησαν στη διαμόρφωση μιας ημιελληνικής (και ενίοτε ανθελληνικής) συνείδησης. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί και η έκφραση της συνείδησης αυτής επίσης πολυμορφική.

Από την άλλη, οι μετανάστες της Ευρώπης βρισκόταν κοντά στην Ελλάδα, είχαν ελληνική εκπαίδευση σε σχολεία που ανήκαν στο Υπουργείο Παιδείας (τα οποία βέβαια δεν εξυπηρέτησαν την ένταξη αλλά εξυπηρετούσαν άλλους σκοπούς), Έλληνες δασκάλους, και πήγαν εκεί με σκοπό να "φτιαχτούν" και να γυρίσουν. Ελάχιστοι πήγαν στην Αυστραλία ή την Αμερική για το λόγο αυτό. Εκεί πήγαν για να μείνουν. Ήταν και οι πολύ αυστηροί μεταναστευτικοί νόμοι στις Η.Π.Α. που εμπόδιζαν το "σύρε κι έλα" παρανόμων μεταναστών, με αποτέλεσμα από ένα διάστημα και μετά οι σχέσεις με την Ελλάδα να διακοπούν τελείως.

Άκόμη και η γεωγραφική κατανομή των μεταναστών (στην Ευρώπη πήγαν μετανάστες κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα ενώ στις Η.Π.Α. από την Πελοπόννησο) δίνει το δικό της στίγμα στη διαμόρφωση της συνείδησης αυτής.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2006, 06:53:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Οι Έλληνες μετανάστες της Ευρώπης (Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία) δεν έχουν καμία σχέση με τους μετανάστες της Αμερικής ή της Αυστραλίας (που κυμαίνονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο).

Η Ευρωπαική Ένωση είναι αιτία σε αυτό
Η αλήθεια είναι οτι στην Αμερική και την Αυστραλία τα τελευταία χρόνια η προπαγάνδα εναντίων της Ελλάδας έχει γίνει μεγαλύτερη. Και αυτό επηρεάζει και το Ελληνικό στοιχείο της διασποράς που αισθάνεται και ως έναν βαθμό οικείο με τον τρόπο που κατοικεί.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2006, 21:30:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από συνέντευξη με τη Nia Vardalos και τον άντρα της:

Q: This is based on your one-woman play. How close was the film's script to what you did on stage?
Nia: The script goes further, much further, [...] In terms of my real life and my real marriage, everything that happened in the movie actually happened either to me, or a cousin, or happened to me 20 years before I even met Ian. I just condensed it all and put it all into the year framework.

Q: What is it about Windex?
Nia: My dad just started using Windex to cure stuff and it just caught on with him. Now he uses it for everything.

Q: John, did you know any families like this family your character was marrying into?
John: I grew up in a town where there was a lot of Italians. It's kind of the same big family feel [...]
Nia: I love that actually. Yeah, it's Italian, it's Jewish… I did an interview with a Jewish guy from Philadelphia and he said, “How did you manage to spy on so many Jewish weddings?” Isn't that great?

Q: How important of a role did the Internet play in promoting this film?
Nia: Very important. There was [...] an email campaign [...] by a group in San Francisco that took it upon themselves to decree the film positive: positive Greek values, positive America values, and positive family values. They sent out this campaign saying, “Don't sit at home and go to this movie three weeks after it opens when it's gone from movie theatres. This is an independent film,” - this was a great email - “that will be yanked from the theatres so please help us out and go on the first Friday.” And people went! They organized groups, churches put buses together, and not just Greeks.


ΥΓ. Αλήθεια πόσοι Έλληνες πήγαν στο πρόσφατο φιλικό μάτς Αυστραλία-Ελλάδα; Χαμός έγινε.


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 27/10/2006 21:39:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2006, 23:02:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ gentleman
δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσεις μαζί μου. Εγώ σου είπα αυτό που βλέπω και βιώνω εδώ και 5 χρόνια καθώς και ορισμένα από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από ποιοτικά δεδομένα που μάζεψα με συνεντεύξεις και ερωτηματολόγια για τις ανάγκες της μελέτης μου.

Τώρα το τι λέει η Vardalos και τι λένε οι πολιτικοί περί "ελληνισμού της διασποράς" είναι κάτι που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2006, 23:48:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απλά τα πράγματα.

Άλλο Νέα Υόρκη (και οι άλλες αμερικανικές πόλεις όπου μοίρασες ερωτηματολόγια και έζησες), άλλο Καναδάς (απ' όπου η Vardalos), κι άλλο Αυστραλία.

Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί, εκεί όπου δεν έχουμε προσωπική εμπειρία.

Όχι ότι δεν είναι όπως τα λες, και στην Αυστραλία και τον Καναδά. Απλά δεν μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος.

Οι Ελληνίδες της Αυστραλίας τρελλαίνονται για Έλληνες από Ελλάδα, σ' αυτό έχω προσωπικές αναφορές.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2006, 00:49:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gentleman
Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί, εκεί όπου δεν έχουμε προσωπική εμπειρία.

Ακριβώς

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2006, 16:44:44  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχως, το προβλημα ειναι μεγαλυτερο... Πρωτο (και το κυριοτερο) οι μεταναστες που εχουν φυγει απο την Ελλαδα και εχουν να ξαναγυριζουν χρονια στην Πατριδα τους, αυτοι ουσιαστικα μεριμνουν και την λησμονουν...τα παιδια τους ομως... που δεν γνωρισαν την μαμα-Πατριδα δεν γνωριζουν την πραματικοτητα (οπως εμεις καθημερινα που τη ζουμε)... Αρα, ναι μεν ειναι Ελληνες...αλλα οχι Ελληνες της Ελλαδας... Ειναι αξιολυπητο να μην θελουν εστω και μια φορα να ρθουν εδω...(αν και εδω που τα λεμε, σε αυτο εμεις φταιμε που "δεν τους θελουμε")


THE HOUSE CAT

...and the Predators will prevail...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2006, 11:04:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εγώ πάλι πιστεύω ότι ο Ελληνισμός μεταλλάχτηκε σε αυτή την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα από τότε που οι Έλληνες γίνανε χριστιανοί...χάθηκε η εθνική ταυτότητα...ναι,εντάξει,κι εγώ χριστιανή ορθόδοξη βαπτίστηκα και είμαι από τους ανθρώπους που γενικά πιστεύουν.αλλά η ταπεινή μου άποψη είναι αυτή..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2006, 12:45:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

εγώ πάλι πιστεύω ότι ο Ελληνισμός μεταλλάχτηκε σε αυτή την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα από τότε που οι Έλληνες γίνανε χριστιανοί...χάθηκε η εθνική ταυτότητα...ναι,εντάξει,κι εγώ χριστιανή ορθόδοξη βαπτίστηκα και είμαι από τους ανθρώπους που γενικά πιστεύουν.αλλά η ταπεινή μου άποψη είναι αυτή..


Μαράκι καλώς ήλθες,
Τι εννοείς με το "χάθηκε η εθνική ταυτότητα";;
Οι ήρωες του 21, για παράδειγμα, δεν είχαν ελληνική εθνική ταυτότητα;

Λες ότι ο ελληνισμός μεταλλάχτηκε και παρουσιάζει την σημερινή εικόνα. Κατά τη γνώμη σου πώς θα έπρεπε να είναι σήμερα οι Έλληνες για να ομοιάζουν ίσως σε αυτό που λες ότι χάθηκε;;

Μήπως εννοείς την εξωτερική τους εμφάνιση και συμπεριφορά;
Μήπως θα έπρεπε να φορούν μανδύες και χλαμύδες, οι άνδρες όλοι τους να έχουν γένια, να υπάρχει η ιερή πορνεία, να υπάρχει ο θεσμός της δουλείας, τα μαντεία, να λατρεύουν τις χιλιάδες των θεών τους (πρόσωπα, αντικείμενα, ζώα, ....), να θυσιάζουν ζώα ή και ανθρώπους στους διάφορους θεούς, να τρώνε και να πίνουν και να φιλοσοφούν, ......

Αν θες, εξήγησέ μου τι εννοείς;

Καλώς ήλθες και καλή παραμονή.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2006, 13:43:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ macedon

Γράφεις:
"Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει θέμα ελληνικότητας για τους Έλληνες μετανάστες των Η.Π.Α., πλην εξαιρέσεων. Η Ελλάδα για τους περισσότερους είναι χώρος διακοπών όπου, όταν πάνε, θα πρέπει να αποδείξουν πόσο πετυχημένοι είναι."

Ο πατέρας μου ήτανε το 1979 στο Σαν Φραντσίσκο και μου αφηγήθηκε φάση μέσα σε μία ελληνική ταβέρνα, με έναν 80χρονο γέρο καταγόμενο απο τους Γαργαλιάνους και όπου είχε εργαστεί στο φτιάξιμο του σιδηρόδρομου, όταν οι εργάτες το 1915 δουλεύανε και πολεμούσανε παράλληλα εναντίον των Ινδιάνων...
Αυτός ο γέρος λοιπόν χόρευε ένα τσάμικο μέσα στην ταβέρνα...

Edited by - samuel1974 on 01/11/2006 13:47:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2006, 14:51:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τώρα αν το τσάμικο του φίλου του πατέρα σου ή η ταινία της Vardalos (η οποία παρεπιπτόντως δεν ξέρει λέξη ελληνικά) θεωρούνται καθολικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την ελληνικότητα των μεταναστών στις Η.Π.Α. ... τι άλλο να πω.

Κάνε όμως μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της "Ελληνορθόδοξης" αρχιεπισκοπής Αμερικής και ψάξε να βρεις έναν ελληνικό χαρακτήρα ή μια παράγραφο γραμμένη στα ελληνικά. Θα δεις και μόνος σου σε ποιους απευθύνεται και πόσο "Έλληνες" είναι οι "Ελληνορθόδοξοι" της Αμερικής.

Όσο για το San Francisco, δεν έχει ούτε ένα ημερήσιο ελληνοαμερικανικό σχολείο (όπως άλλωστε ολόκληρη η Καλιφόρνια εκτός από ένα κατ'ονομα στο Northridge του Los Angeles). Κανένα σχολείο ελληνικό επίσης δεν υπάρχει στις 13 πολιτείες της Δυτικής Ακτής. Το μοναδικό κατ'όνομα "ελληνορθόδοξο σχολείο" του Los Angeles (όπου κανείς δε μιλάει ελληνικά) δεν γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου "για να μην προσβάλλουμε τους Ιταλούς" και στη γιορτή της 25ης Μαρτίου απαγορεύεται σε ομιλία, θεατρικό, ποίημα, κτλ. να αναφερθεί η λέξη "Τούρκοι" για να μην προσβάλλουμε τους Τούρκους, σύμφωνα με ρητή εντολή του ιερατικώς προϊσταμένου, ιερέα Spencer Kezios.

Η μόνη "ελληνική" εκδήλωση είναι το "greek festival" το οποίο γίνεται για να συγκεντρωθεί ένα μέρος του μισθού των ιερέων για την επόμενη χρονιά. Βλέπεις, το ετήσιο εισόδημά τους είναι της τάξης των 120-130 χιλιάδων δολλαρίων για τον καθένα (μέσος ετήσιος μισθός ομογενών εκπαιδευτικών: 20-23 χιλιάδες).

Οι "Έλληνες" της Αμερικής είναι δυστυχώς μύθος και βασικός υπεύθυνος γι'αυτό είναι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής που πολέμησε και πολεμάει οποιαδήποτε προσπάθεια παροχής ελληνικής παιδείας στις Η.Π.Α. (με εξαίρεση, οφείλω να πω, τον επίσκοπο Ατλάντας που στήριξε και στηρίζει όλες τις προσπάθειες για διάδωση των ελληνικών γραμμάτων).

macedon

Edited by - macedon on 01/11/2006 14:52:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2006, 22:06:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μήπως θα έπρεπε να φορούν μανδύες και χλαμύδες, οι άνδρες όλοι τους να έχουν γένια, να υπάρχει η ιερή πορνεία, να υπάρχει ο θεσμός της δουλείας, τα μαντεία, να λατρεύουν τις χιλιάδες των θεών τους (πρόσωπα, αντικείμενα, ζώα, ....), να θυσιάζουν ζώα ή και ανθρώπους στους διάφορους θεούς, να τρώνε και να πίνουν και να φιλοσοφούν, ......
Αν θες, εξήγησέ μου τι εννοείς;
---------------------------------------------------------------
ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΡΑΣΑ ,ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΑ…ΚΟΛΙΕΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2006, 22:10:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Περισσότερες λεπτομέρειες μόλις ολοκληρωθεί το βιβλίο μου που είναι στις διορθώσεις αυτόν τον καιρό

ΦΙΛΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΑΜΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2006, 22:15:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Agnostic
Ως σημαντικότερο στοιχείο για τον προσδιορισμό του Ελληνα θεωρώ την μητρική Ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα είναι το βασικότερο μέσο επικοινωνίας ενός λαού

ΔΗΛ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΑΘΑΝ ΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2006, 03:42:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Agnostic
Ως σημαντικότερο στοιχείο για τον προσδιορισμό του Ελληνα θεωρώ την μητρική Ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα είναι το βασικότερο μέσο επικοινωνίας ενός λαού

ΔΗΛ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΑΘΑΝ ΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ?
nik67


Δεν έχει σημασία πώς θα τους πω εγώ, αλλά τι νιώθουν εκείνοι ότι είναι.


Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 03/11/2006 03:43:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2006, 09:08:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΡΑΣΑ ,ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΑ…ΚΟΛΙΕΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Καταρχήν,ευχαριστώ για την υποδοχή στο forum.
αυτό που έγραψε ο nik67,νομίζω ότι με κάλυψε.Νομίζω ότι παντού και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με χλαμύδες ή ρασα που θα απομυζούν,κλέβουν,εξαπατούν,ψεύδονται και οργιάζουν.
Ναι,οκ,υπήρχε μπόλικη ομοφυλοφιλία τότε στην Ελλάδα.Δεν ήταν όμως κατακριτέα,δεν θεωρούταν αρρώστεια,όπως αποκαλέστηκε από τον σεβασμιώτατο αρχιεπίσκοπο.Ήταν ένα πολιτικοκοινωνικοθρησκευτικό φαινόμενο που καμία σχέση δεν είχε με αρρώστεια ή ανωμαλία.Ναι,οκ,οι ιερείς των ναών τότε,τρώγανε με χρυσά κουτάλια.Ενώ τώρα οι παπάδες,κυκλοφορούν με SLK και ωγάζουν τους περιβόητους δίσκους ακόμα και μέσα στον επιτάφιο..Τλοτε,οι τέχνες και οι επιστήμες προόδευαν με γοργούς ρυθμούς,χωρίς να παρεμποδίζονται από την θρησκεία.Τώρα,ότι παράξενο και προοδευτικό υπάρχει,το καίνε στην πυρά.Κάθε θαυμαστό και όμορφο δημιούργημα από τότε,έχει γκρεμιστεί κι έχει ένα κακάσχημο κτίσμα από πάνω του που λέγεται εκκλησία.
Πολλά ακόμα θα μπορούσα να γράψω,αλλά φοβάμαι μήπως γίνω κουραστική.
Νομίζω ότι ο χριστιανισμός πήγε πολύ πίσω τον Ελληνισμό.Από εκεί που ήταν φωτισμένος λαός και φώτιζε και τους υπόλοιπους λαούς,έπεσε στο σκοτάδι,την μισαλλοδοξία,την καχυποψία και τον φανατισμό.Και μετά μου αποκαλούν τον Θεοδόσιο-κτήνος,ΜΕΓΑ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 19 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy