ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Βιβλικές αμφισβητήσεις No 2 - συνέχεια
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 14:32:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados
quote:
Η Δυσπιστία του Θωμά πείθει τους πιο καχύποπτους Χριστιανούς περί της Ανάστασης.

Ω θεοι,τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα;

Ότι ο Χίτλερ ήταν μεγάλος ηγέτης και αναμορφωτής της κατεστραμένης από τον Α.Π.Π Γερμανίας μήπως???

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 14:36:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Μύθος είναι η προφορική παράδοση, η φήμη(mouth=στόμα).

Μάλιστα.

Αφού λοιπόν το "Μύθος" έλκει την καταγωγή του από το "Mouth", το "Επιμύθιον" θα έχει και άμεση σχέση με το "Επιστόμιον"...

Κι επειδή τελικά έχουμε πήξει στην καφρίλα και την αμορφωσιά:

"Ο μύθος σχετίζεται γλωσσικά με τη ρίζα *μν – απ’ όπου οι λέξεις μύω, μυώ, μύστης, μυστήριο κ.ά. Υποθέτουμε ότι με τους γνωστικούς μύθους, δηλαδή με μύθους που περιέχουν στοιχεία γνώσης για το κυνήγι, τη βλάστηση, τους καρπούς, οι γέροι μύστες μυούν τους νέους στα μυστικά της φύσης.

Σ’ αυτήν την υπόθεση συνηγορεί ο Όμηρος για τον οποίο μύθος δεν είναι το παραμύθι, αλλά ο λόγος, η συμβουλή, η προσταγή, η πρόταση και η γνώμη."

Από:

http://www.clab.edc.uoc.gr/seminar/heraklio/promitheas/myth.htm

θεέ των μαύρων, τον καλό συγχώρεσε Γουίλ και δώσ' του εκεί που βρίσκεται λίγη απ' την άσπρη σκόνη...

Υ.Γ. Φτάνει. Όχι άλλο κάρβουνο.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.


Δεν είπα πως το μύθος βγαίνει από την αγγλική λέξη mouth, αλλά ότι η αγγλική λέξη mouth μαρτυρεί την έννοια της λέξης μύθος.

Μπορεί, δεν είμαι πάντως σίγουρος από που βγαίνει, αλλά τί σημαίνει. Εκτός από τις γνώσεις για το κυνήγι, το ζευγάρωμα κτλ. υπάρχουν και κοσμογονικές, θεολογικές γνώσεις που μιλούν για ζωντανά Τέρατα(τα οποία εσείς υποβιβάζετε σε "στοιχεία" της φύσης μιλώντας "φυσιολατρεία").

Το περίεργο είναι πως χρησιμοποιείς εδώ την λέξη μύθο ως κάτι αληθινό που είναι καλυμμένο από τους σοφούς, ενώ όταν μιλάς για την Βίβλο την χρησιμοποιείς αυτήν την λέξη για να εκφράσεις το ψέμα ή την άγνοια των ηλίθιων.

Από την άλλη κάποιοι διαχωρίζουν το παραμύθι από τον μύθο, λες και η λέξη μύθος είναι ο "αληθινός λόγος" ενώ το παραμύθι το "ψέμμα". Και τα δυο το ίδιο πράγμα είναι, ο προφορικός λόγος αληθινός ή ψεύτικος. Απλώς το παρα - μύθι* είναι ο μύθος του διπλανού, δηλαδή η φήμη από το διπλανό στόμα.

*Επίσης το παραμύθι μπορεί να σημαίνει την πλαστή διήγηση που θέλει όμως να διδάξει αλήθειες.


Συγκεκριμενοποιείς μια λέξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις, αν θες να δώσεις μια σύντομη ερμηνεία είναι ο προφορικός λόγος(για ότι και αν μιλάει αυτός).

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 14:49:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρίστος Έλ 21/11/2013, 20:35:46:

quote:

Να πω λίγα για τον μύθο.

Στην σημερινή εποχή η πλειοψηφία των ανθρώπων, χριστιανοί και μη, ερμηνεύουν την λέξη μύθος ως ψέμα. Μύθος είναι η προφορική παράδοση, η φήμη(mouth=στόμα). Από εκεί και πέρα μπορεί να είναι αληθινή, μπορεί και ψεύτικη. Αλλά μέχρι να φτάσουμε στο "από εκεί και πέρα", παραμένει απλά ως "αυτό που βγαίνει από το στόμα". Σε κάποιες περιπτώσεις θεωρούμε και την αντίστοιχη λέξη "φήμη" ως ψέμα. Λέμε "είναι μόνο φήμες"....


Χρίστος Έλ 22/11/2013, 14:36:28:

quote:

Δεν είπα πως το μύθος βγαίνει από την αγγλική λέξη mouth, αλλά ότι η αγγλική λέξη mouth μαρτυρεί την έννοια της λέξης μύθος.

Τρία πουλάκια κάθονταν...

Θεέ των μαύρων, τον καλό συγχώρεσε Γουίλ και δώσ' του εκεί που βρίσκεται λίγη απ' την άσπρη σκόνη...

Υ.Γ. Τί κάνετε μωρέ? Φτάνει! Όχι άλλο κάρβουνο!

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:04:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Χρήστο μου, εγώ δεν έχω βρει καμία λογική απόδειξη. Αυτό άλλωστε, στο λέει κι ο Αλέξανδρος, απαντώντας στο πρώτο μου μήνυμα.
Εκτός αν εννοείς διάφορα σχόλια τύπου : «ο ήλιος που ανατέλλει είναι απόδειξη», «η γέννηση ενός παιδιού είναι η απόδειξη», «η Φύση και η λειτουργία της είναι η απόδειξη» κλπ. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα συμφωνήσω καθώς τα παραπάνω δεν με καλύπτουν.
Από σοβαρούς λόγους τύπου : «δεν είναι όλοι έτοιμοι» κλπ, κλπ έχω χορτάσει. Ψάχνω κάτι καλύτερο για να δεχτώ όλο αυτό το παιχνίδι «ψάξε, ψάξε δεν θα με βρεις».


Ο καθένας έχει την δικιά του γνώμη.

Προς Ρωμαίους 1
19 Επειδή ό,τι δύναται να γνωρισθή περί Θεού είναι φανερόν εν αυτοίς, διότι ο Θεός εφανέρωσε τούτο προς αυτούς.
20 Επειδή τα αόρατα αυτού βλέπονται φανερώς από κτίσεως κόσμου νοούμενα διά των ποιημάτων, η τε αΐδιος αυτού δύναμις και η θειότης, ώστε αυτοί είναι αναπολόγητοι.

Ας πούμε για την ύπαρξη του dna. Ξέρουμε πως όλες οι γλώσσες γεννιούνται από την διάνοια για επικοινωνία.

Οι άθεοι προσπαθούν με γελοίο τρόπο να υποβιβάσουν το dna σε ένα απλό μακρομόριο που... "αντιγράφεται" και όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με αυτό σε "ωμή χημεία". Όταν όμως μιλούν για "μεταλλάξεις" αντιφάσκουν με τον εαυτό τους, διότι εκείνα που ισχυρίζονται πως μεταλλάσονται είναι τα γονίδια, δηλαδή ο κώδικας!

Αυτή την στιγμή στον οργανισμό σου τρέχει το πρόγραμμα του dna. Γίνονται ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ(και όχι μεταφορικά) πολύπλοκες μεταγραφές, μεταφράσεις, κατασκευή πρωτεϊνών και άλλων στοιχείων με ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΕΙΡΑ και φοβερή ακρίβεια(όπως βέβαια μπορεί να υπάρξει θόρυβος κατά την μετάδοση ενός σήματος, έτσι είναι δυνατόν να υπάρξει και λάθος κατά την μεταφορά και έκφραση της πληροφορίας)

Και αν μου πεις "πως ξέρω ότι δεν το έφτιαξαν εξωγήινοι το dna", θα σε ρωτήσω "τους εξωγήινους ποιους τους έφτιαξε" ή θα σου πω ότι και ο Θεός είναι "εξω-γήινος".


Εγώ τώρα αυτό που έκανα είναι να σου αποδείξω πως υπάρχει "Δημιουργός" Θεός, επειδή Εκείνος που μπορεί και ορίζει μια γλώσσα από την οποία εξαρτάται η ζωή και ο θάνατος ενός οργανισμού, είναι ισχυρότερος από τον Θάνατο.

Κάποιοι άλλοι τώρα, ας πούμε πανθεϊστές θα σου δώσουν άλλη απάντηση. Μπορεί να σου πουν πως τα πάντα "αυτοορίστηκαν", "αυτοοργανώθηκαν" σε αντίθεση με την "τυραννική" θεωρία των χριστιανών. Γιατί έχουν συνδέσει τους ανθρώπινους τύραννους με την Θεϊκή κυριαρχία και φοβούνται εκείνον που είναι μονάρχης.

Όμως ξέρεις κάτι; Ο Θεός μας έχει δώσει το δικαίωμα να αυτοοριστούμε και να αυτοοργανωθούμε. Αν ήταν κάποιοι εξωγήινοι και θέλανε να εξάγουν ας πούμε χρυσό ή κάτι πολύ πολύτιμο από την Γη, θα φτιάχνανε ρομπότ χωρίς ελεύθερη βούληση και αντιρρήσεις. Έχουμε ελεύθερη βούληση αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ, να δημιουργήσουμε την σωματική μας φύση. Μόνο να την πειράξουμε και να την επηρεάσουμε. Δεν έχω ιδέα για το τί γίνεται αυτήν την στιγμή στα κύτταρά μου, ούτε νομίζω πως και εσύ γνωρίζεις. Θα πρέπει να διαβάσεις κάποιο βιβλίο για να μάθεις.
Γι' αυτό είναι ασφαλές να συμπεράνεις πως είσαι κάτι παραπάνω από ένα κομμάτι ύλη και πως η ύλη δεν είναι δυνατόν να αυτοοριστεί χωρίς Πλάστη και Νομοθέτη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:08:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έβαλα παρένθεση αλλά μέσα στην παρένθεση δεν έγραψα απλώς mouth. Έγραψα mouth=στόμα. Δεν είπα πως φήμη=mouth=στόμα. Ελπίζω να κατάλαβες την παρεξήγησή σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:20:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μύθος είναι ο (πανάρχαιος) λόγος που βγαίνει από το στόμα(ούτε το στόμα ούτε τα σάλια του).

Δεν είπα πως μύθος=mouth, επειδή και καλά έβαλα δίπλα παρένθεση. Το έκανα για να τονίσω την σημασία της λέξης και όχι να δείξω την προέλευσή της.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; Lol, κάποιοι νεοέλληνες κάτι λέγανε για φασιστάκους. Τώρα πως τους πείραξαν τα αγγλικά; Γλώσσα δεν είναι και αυτή, δεν έχει την χάρη της;

Και για να πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Άγγλοι είναι πιο Έλληνες από τους τουρκόσπορους βαλκάνιους Νεοέλληνες ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΙΑ! Δες τους τρόπους τους και το χρώμα τους! Δες και τους Νεοέλληνες. Οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν απομείνει στο Αιγαίο είναι κοκκινομάληδες, ξανθοί και καστανοί(και κάποιοι μελαχρινοί βέβαια) με ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ χαρακτηριστικά. Οι άλλοι είναι τουρκοβαλκάνια σπόρια.

Άντε μιλάτε για φασιστάκους και μετά το παίζετε Ελληναράδες. Σας πείραξε η Αγγλία..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:21:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρίστος Έλ

quote:
Έβαλα παρένθεση αλλά μέσα στην παρένθεση δεν έγραψα απλώς mouth. Έγραψα mouth=στόμα. Δεν είπα πως φήμη=mouth=στόμα. Ελπίζω να κατάλαβες την παρεξήγησή σου.

Κοίτα να δεις. Κατά παράβαση της πρόθεσής μου να μην έχω κουβέντες μαζί σου, έκανα απλώς μια επισήμανση.

Όχι για άλλον λόγο, παρά μόνο γιατί το έχετε ξεφτιλίσει τελείως, και οι ορισμοί ιδιωτικής νοηματοδότησης και χρήσης έχουν γίνει πλέον ψωμοτύρι. Το δε χειρότερο, είναι που δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες επισημάνσεις (περί ιδιωτικότητας). Από ένα σημείο και πέρα δηλαδή, το άσπρο γίνεται μαύρο στο φτερό.

Το τι έγραψες εσύ, αλλά και το τι επισήμανα εγώ, είναι σε κοινή θέα, και φαντάζομαι εύγλωττα για τους περισσότερους.

Κατά τούτα, τα περί δικής μου παρεξήγησης, κράτα τα για τον εαυτό σου. Δεν είναι θέμα δικής μου παρεξήγησης ή παρανόησης, το γεγονός πως έχεις σοβαρές δυσκολίες έκφρασης.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:23:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρίστος Έλ

quote:
Και για να πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Άγγλοι είναι πιο Έλληνες από τους τουρκόσπορους βαλκάνιους Νεοέλληνες ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΙΑ! Δες τους τρόπους τους και το χρώμα τους! Δες και τους Νεοέλληνες. Οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν απομείνει στο Αιγαίο είναι κοκκινομάληδες, ξανθοί και καστανοί(και κάποιοι μελαχρινοί βέβαια) με ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ χαρακτηριστικά. Οι άλλοι είναι τουρκοβαλκάνια σπόρια.

Άντε μιλάτε για φασιστάκους και μετά το παίζετε Ελληναράδες. Σας πείραξε η Αγγλία..


...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:25:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:33:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
skartados
quote:
Η Δυσπιστία του Θωμά πείθει τους πιο καχύποπτους Χριστιανούς περί της Ανάστασης.

Ω θεοι,τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα;

Ότι ο Χίτλερ ήταν μεγάλος ηγέτης και αναμορφωτής της κατεστραμένης από τον Α.Π.Π Γερμανίας μήπως???




Ε καλα τοτε,ο χιτλερ ηταν μικρος ηγετης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:33:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Όχι για άλλον λόγο, παρά μόνο γιατί το έχετε ξεφτιλίσει τελείως, και οι ορισμοί ιδιωτικής νοηματοδότησης και χρήσης έχουν γίνει πλέον ψωμοτύρι. Το δε χειρότερο, είναι που δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες επισημάνσεις (περί ιδιωτικότητας). Από ένα σημείο και πέρα δηλαδή, το άσπρο γίνεται μαύρο στο φτερό.

Το τι έγραψες εσύ, αλλά και το τι επισήμανα εγώ, είναι σε κοινή θέα, και φαντάζομαι εύγλωττα για τους περισσότερους.

Κατά τούτα, τα περί δικής μου παρεξήγησης, κράτα τα για τον εαυτό σου. Δεν είναι θέμα δικής μου παρεξήγησης ή παρανόησης, το γεγονός πως έχεις σοβαρές δυσκολίες έκφρασης.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.


Και με μέλλει βρε τί κατάλαβες εσύ; Και εγώ να διορθώσω την παρεξήγηση που πας να δημιουργήσεις, θέλω. Νομίζω πως εξήγησα τί εννοώ, αν συνεχίζεις να πιστεύεις πως εννούσα ότι μύθος=στόμα δικαίωμά σου.

Αυτά περί "ιδιωτικής" νοηματοδότησης τί βλακείες είναι; Υπάρχει μια και μοναδική νοηματοδότηση;


Τέσπα δεν πιστεύεις πως μύθος είναι ο προφορικός λόγος των αρχαίων (ότι και αν μιλάει αυτός). Είναι μόνο ο λόγος των σοφών που μυούν τους νέους, κατ' εσέ.

Αλλά γιατί χρησιμοποιέίς την λέξη "μύθος" όταν μιλάς για την Ανάσταση του Ιησού, θα μπεις στον κόπο να εξηγήσεις για τους τρίτους που σε παρακολουθούνες;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:37:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδή λέτε πως η Ανάσταση του Ιησού είναι "μύθος" με την έννοια του ψέμματος. Άλλοι έχουν φτιάξει σάιτ με τίτλο "Christ Myth".

Τί έγινε εδώ; Δεν χρησιμοποιείς μια και μοναδική νοηματοδότηση; Κάνεις εξαιρέσεις;

Όταν μιλούν οι Έλληνες είναι ο λόγος των σοφών και όταν μιλούν οι Ιουδαίοι είναι ο λόγος των ψευταράδων ή των ανίδεων;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:45:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χριστος
Αυτά περί "ιδιωτικής" νοηματοδότησης τί βλακείες είναι; Υπάρχει μια και μοναδική νοηματοδότηση;

Εμ, έλα ντε, τι βλακείες είναι?

Ξέρεις Χριστο, ότν η λογική συναντά ένα ντουβάρι και δεν μπορεί να το παρακάμψει, τότε γίνεται το έλα να δείς, στο μυαλό.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα ερωτηματα σου alexandros ειναι για μια ακομη φορα αστεια...και οσο συνεχιζεις να μιλας για σοβαρους επιστημονες τοσο γελιοποιεισαι...αυριο θα ασχοληθω γιατι ειμαι εκτος...εχε χαρη δηλαδη που βρισκω χρονο για να γλενταω με τις ασυναρτητες κουβεντες σου...πας τσατρα πατρα να ενωσεις την επιστημη με τα ευαγγελια...και αυτο απο μονο του εχει προσφερει ηδη πολυ γελιο σε οσους διαβαζουνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 15:48:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρίστος Έλ

quote:
Αλλά γιατί χρησιμοποιέίς την λέξη "μύθος" όταν μιλάς για την Ανάσταση του Ιησού, θα μπεις στον κόπο να εξηγήσεις για τους τρίτους που σε παρακολουθούνες;

Πότε μίλησα εγώ για Ιησού κι Ανάσταση? Έχεις καταλάβει πως έχεις μπλέξει τα μπούτια σου?

quote:
Δηλαδή λέτε πως η Ανάσταση του Ιησού είναι "μύθος" με την έννοια του ψέμματος. Άλλοι έχουν φτιάξει σάιτ με τίτλο "Christ Myth".

Τί έγινε εδώ; Δεν χρησιμοποιείς μια και μοναδική νοηματοδότηση; Κάνεις εξαιρέσεις;

Όταν μιλούν οι Έλληνες είναι ο λόγος των σοφών και όταν μιλούν οι Ιουδαίοι είναι ο λόγος των ψευταράδων ή των ανίδεων;


Έχεις ξεφύγει εντελώς. Δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις ούτε με ποιόν μιλάς, ούτε τι σου λένε και τι όχι.

Σε κάποιο βαθμό πλέον, έχεις την κατανόηση και την συμπάθειά μου. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται, πως δεν έχει νόημα να μιλάμε μεταξύ μας.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 17:18:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολλοί Χριστιανοί αναφέρονται υποτιμητικά σε κάποιες άλλες πεποιθήσεις ή θρησκευτικές ιστορίες χρησιμοποιώντας την λέξη "μύθος" - It's a myth! Δηλαδή είναι ένα ψέμα ή μια ανοησία!

Το ίδιο, πολλοί μη Χριστιανοί αναφέρονται υποτιμητικά σε χριστιανικές πεποιθήσεις ή παραδόσεις χρησιμοποιώντας την λέξη "μύθος" - It's a myth! Δηλαδή είναι ένα ψέμα ή μια ανοησία!

Αλλά οι μη Χριστιανοί όταν αναφέρονται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις της αρεσκείας τους χρησιμοποιούν επίσης την λέξη "μύθος" ως το μάθημα των σοφών. Δηλαδή τώρα έχει την έννοια της απόκρυφης αλήθειας που φανερώνεται στον μυημένο!

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει αυτή την αντίφαση.


Για να γυρίσω λίγο στα περί της έννοιας του μύθου. Παρατηρώ πως η μύηση έχει να κάνει με πράξεις και καταστάσεις βιωματικές, όχι απλώς με λόγια διδακτικά. Όπως και να' ναι δέχομαι πως το μάθημα των σοφών είναι και αυτός ένα είδος πανάρχαιου μύθου, αλλά δεν μπορώ να του δώσω απόλυτα την έννοια της μύησης για τον παραπάνω λόγο.

Πάμε λοιπόν και σε κάτι άλλο για να γελάσουμε. Οι Χριστιανοί χλευάζονται λόγω της σημασίας που δίνουν στον γραμμικό χρόνο και τις υποσχέσης εκπλήρωσης προφητειών μέσα σε αυτόν. Γιατί οι μη Χριστιανοί πιστεύουν στην κυκλικότητα του αέναου χρόνου. Όμως και αυτοί κατά παράδοξο τρόπο μιλούν για πρόοδο και εξέλιξη της ανθρωπότητας μέσα στον γραμμικό χρόνο... Επίσης είναι παθιασμένοι με την "ιστορικότητα" ελληνικών γεγονότων που δεν πρόκειται να ξαναεπαναληφθούν.

Η μάχη των Θερμοπυλών λοιπόν είναι μύθος ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 17:26:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να εξηγήσω γιατί ρωτάω; Αν μου πείτε πως δεν είναι μύθος αλλά ιστορικό γεγονός, θα έχετε αρνηθεί την έννοια του μύθου ως το μάθημα των σοφών ή την έγκυρη πηγή σε αντίθεση με το παραμύθι.

Πως διαφέρει λοιπόν κύριοι η ιστορία από τον μύθο; Το ίδιο πράγμα δεν είναι; Κάποιος ιστορεί, μεταδίδει ή καταγράφει φήμες και εσείς τον ακούτε.

Και στον Χριστιανισμό η Ανάσταση του Ιησού δεν αναφέρεται από αυτόπτες μάρτυρες; Το ίδιο και στην μάχη των Θερμοπυλών, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες που διέδωσαν τα γεγονότα.

Που ξέρετε κύριοι ότι αυτά που γράφει ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ιστορικός είναι αληθινές φήμες, ενώ αυτά που γράφουν οι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ(ευαγγελιστές) είναι ψευδείς φήμες; Είναι ο επαγγελματίας ιστορικός ΞΕΡΟΛΑΣ και ΠΑΝΤΑ αυτόπτης μάρτυρας που λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια; Ή μήπως για να καταγράψει και αυτός βασίζεται σε φήμες του λαουτζίκου τον οποίο περιφρονείτε ως καθυστερημένο;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 18:49:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο kost σε ένα παλαιότερο μήνυμα του έφερε μια πανεπιστημιακή πηγή (The Blackwell Companion to the New Testament. Edited by
David E. Aune) σχετικά με τα ψευδεπίγραφα του Παύλου.

Αυτή είναι μια σοβαρή πηγή που αξίζει να συζητήσουμε επ'αυτής εκτενώς.

Καλόπουλοι, Ρασιάδες, θεωδωρίδηδες, Λυμπερίδηδες, Μάρες, Σάρες και λοιποί πουθενάδες σας επιστρέφονται ως πουθενάδες επί του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Το ίδιο θα κάνατε και εσείς αν ερχόμουνα σε κάποιο σοβαρό θέμα περί αθείας και σας έφερνα αντι-αθειστικά επιχειρήματα από κάποιο βιβλίο της Ελένης Λουκά.
Φανταστείτε να σας κατηγορούσα και από επάνω διότι αρνείστε να τοποθετηθείτε.
Παράνοια...

Οι περισσότεροι από εσάς ως φανατικοί αρνητές ΑΓΝΟΕΙΤΕ την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ που ασκείται στην Αγία Γραφή.

Τα διαβάσατε (ελπίζω) στο βιβλίο το Kenyon τα είδατε στο βίντεο του Aland πάμε να τα δούμε ΚΑΙ στην πηγή του kost.

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

http://islamic-replies.ucoz.com/Bible_Books/The_Blackwell_Companion_to_the_New_Testament.pdf

Από τον πίνακα περιεχομένων αντιγράφω.

7 Historical Criticism

8 Literary Criticism

9 Form Criticism

10 Feminist Criticism

11 Rhetorical Criticism

12 Social-Scientific Criticism

13 Socio-Rhetorical Interpretation

14 The Problem of the Historical Jesus

15 The Synoptic Problem

Επειδή αυτή η πηγή παραείναι γραμμένη σε επιστημονική γλώσσα που κάποιοι αγνοείτε δείτε σε πιο απλή γλώσσα εδώ από wiki

http://en.wikipedia.org/wiki/Biblical_criticism

και για την κριτική περί της Ιστορικότητας του Ιησού και την ακολουθούμενη επιστημονική μεθοδολογία δείτε εδώ

http://en.wikipedia.org/wiki/Quest_for_the_historical_Jesus

Προσοχή και στο 15ο κεφάλαιο που αναφέρεται στο Συνοπτικό Πρόβλημα.

Σε απλά Ελληνικά ξέρετε ποιο είναι αυτό?

Ότι τα Ευαγγέλια του Ματθαίου του Μάρκου και του Λουκά ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΒΑΘΜΟ!!!

Μετά απ'όλα αυτά καταλαβαίνετε που...γράφω τα περί αντιφάσεων, κατασκευής, ανυπαρξίας του Ιησού κτλ από τους δασκάλους, τους ηλεκτρονικούς, τους ηλεκτρολόγους, και τους μπετατζήδες που μου κουβαλάτε ως βιβλιογραφία εδώ μέσα και απαιτείτε και τοποθέτησή μου από επάνω...

Ξεκαθαρίζω ότι ούτε οι παραπάνω βιβλικές κριτικές είναι θεσφατα ούτε τα πραγματικά πανεπιστημιακα βιβλία είναι οι απόλυτες αλήθειες που δεν αμφισβητούνται και δεν επιδέχονται κριτικής (κάτι που θα δείτε και στο ανωτέρω βιβλίο).

Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να πέφτουμε στους ανειδίκευτους φανατικούς πουθενάδες είναι κάτι που δε γεφυρώνεται με τίποτα.

Πριν πάμε και στο θέμα του Παύλου ας δούμε κάτι από τον πρόλογο του βιβλίου

The BCNT contains thirty - eight articles written by thirty - four New Testament scholars, women and men representing the best of Protestant, Catholic, and Jewish scholarship.

Λείπει η Ορθόδοξη άποψη και αυτό είναι ένα τεράστιο μειον αυτού του βιβλίου! Όλοι αυτοί οι ερευνητές θα εξετάσουν κείμενα που προυπήρχαν τις ιδρύσεως των Εκκλησιών τους!!!

Τεράστιο ατόπημα για ένα τέτοιο βιβλίο...

Πάμε λοιπόν και στα ψευδεπίγραφα του Παύλου.

Διαβάζουμε μέσα από το βιβλίο για το ψευδεπίγραφο της Β' προς Θεσσαλονικείς

Questions about the authorship of 2 Thessalonians rest primarily on two interrelated issues. First, the letter seems very close in language and structure to 1 Thessalonians. σελ. 388

Βλέπετε πόσο σημαντικό είναι να ΜΗΝ μοιάζουν στο κείμενο και τη δομή (εν οίδει copy-paste πάντα). Βέβαια ο βαθμός ομοιότητας είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και πάντα υπάρχει debate για το θέμα.

Και κοιτάξτε την επιχειρηματολογία στην αμέσως επόμενη πρόταση


This suggests either that they were both written at about the same time while the words were still fresh in Paul ’ s mind

άρα δεν υπάρχει ψευδεπίγραφο σ'αυτήν την περίπτωση


or that one served as the literary template for the other, indicating a different author. σελ. 388

και άρα υπάρχει ψευδεπίγραφο σ'αυτήν την περίπτωση.

Πάμε και στο δεύτερο σημείο

Secondly, there are significant theological differences in
the two letters, especially in the eschatological views that they promote. It is not that the theology of 2 Thessalonians is incompatible with views found in the undisputed
letters.

Ο μελετητής αναφέρει θεολογικές διαφορές (στα εσχατολογικά κυρίως) οι οποίες είναι μεν σημαντικές αλλά δεν είναι ασύμβατες.

Για να δούμε αυτές τις σημαντικές διαφορές.

What is problematic is the presence of strikingly different theological emphases in letters written to the same church at about the same time. In 1 Thessalonians 4:13 – 18, for example, Paul encourages the community with the message of the nearness
of the Lord ’ s return. In 2 Thessalonians 2:1 – 12, however, he (or someone writing in his name) argues against an imminent expectation.[blue]

Αυτό που λέει ο μελετητής είναι σοβαρό ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ καθώς εγείρει θέμα χρόνου έλευσης (κοντινού vs μακρινού χρόνου) από την στιγμή που γράφτηκαν οι επιστολές.

Ας δούμε και τη συνέχεια για το πως το δικαιολογεί αυτό το επιχείρημα.

[blue]
The first letter anticipates the sudden arrival of the day of the Lord “ like a thief in the night ” with no warning signs.
The second lists a series of events (signs) that will herald that day.

Εδώ ο μελετητής αλλάζει αισθητά το επιχείρημά του καθώς ο χρόνος της έλευσης που τον απασχολούσε στο αμέσως προηγούμενο quote μετατρέπεται στην αμέσως επόμενη πρόταση σε διαφορά στον τρόπο έλευσης (ξαφνικός vs με προειδοποιητικά σημάδια).

Αλλά το σημαντικό είναι ότι θεωρεί ότι ο ερχομός "ως ο κλέφτης στο σκοτάδι" είναι διαφορετικός από τον ερχομό με τα προειδοποιητικά σημάδια και "εν μέσω full δόξης και δύναμης με τάγματα αγγέλων κτλ" και του γενικού κακού χαμού που θα συμβεί.

Εδώ ο συγκεκριμένος μελετητής είτε ηθελημένα είτε άθελά του τα έχει μπερδέψει καθώς.

α) και οι δύο τρόποι περιγράφονται στα Ευαγγέλια άρα είτε υπάρχει αντίφαση για να χαίρετε και ο kost είτε κακή κατανόηση σε απλά πράγματα.

Ας δούμε γιατί είναι ταυτόσημοι οι δύο τρόποι.

Ο πρώτος τρόπος είναι απλός, θα έρθει ξαφνικά κάποια στιγμή η οποία όμως στιγμή θα είναι μεν ξαφνική ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ καθώς θα πρέπει να του δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα και αυτό είναι κάποια στιγμή το βράδυ.

Πάνω στον πρώτο τρόπο ας δούμε πως κολλάει ΑΠΟΛΥΤΑ ο δεύτερος τρόπος.

Θα υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια κάτι που θα δείχνει στους πιστούς που τα περιμένουν αυτά τα σημάδια ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στις βραδυνές ώρες και αρχίζει να πέφτει το σκοτάδι. Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της έλευσης και δεν είμαστε το ίδιο ανέμελοι όπως τις απογευματινές ή τις μεσημεριανές ώρες (δηλ. πριν εμφανιστούν τα σημάδια).

Πάμε τώρα στα ίδια τα σημάδια.

Μήπως γράφεται πουθενά ότι τα σαλπίσματα ή οι φιάλες της Αποκάλυψης και οι αντίστοιχες πληγές που θα πέφτουν στη Γη θα διαρκούν ίδια χρονική περίοδο για κάθε ένα από τα σαλπίσματα και ανοίγματα των φιαλών?

Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Άρα, ακόμη και με γνωστό το τελευταίο σημάδι ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ (Ημέρα/ώρα) θα γίνει η έλευση.

Άρα ταύτιση στο Ξαφνικό ακόμα και αν υπάρχουν/ξέρουμε τα σημάδια.

Και μας μένει και ο κακός χαμός που θα γίνει καθώς ο Ιησούς θα έρθει με πλήρη Δύναμη.

Αυτό δεν είναι καν διαφορά καθώς αφορά τα λίιιιγο μετά της έλευσης.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως λίγα δευτερόλεπτα πριν κοιμόμασταν ήσυχοι και ανέμελοι στα κρεβάτια μας (αλλά με την πιθανότητα στο μυαλό μας να είναι το σημερινό βράδυ αυτό που θα έρθει ο κλέφτης), λίγα δευτερόλεπτα μετά ΑΦ'ΟΤΟΥ ΕΙΣΕΛΘΕΙ στο σπίτι μας θα γίνει ο κακός χαμός ανακατώνοντας όλα τα συρτάρια και τα ντουλάπια πιάνοντας εμάς τους ίδιους ομήρους ή ακόμα και δολοφονώντας μας.

Επίσης.

β) Αν δεχτούμε ότι όντως είναι διαφορετικοί τρόποι έλευσης και μόνο ο ένας από τους δύο θα έπρεπε αναγκαστικά να είναι ο σωστός τρόπος αυτός είναι ο δεύτερος καθώς σημάδια δίνει ολόκληρη η Αποκάλυψη.

Άρα η Β' προς Θεσσαλονικής θα έπρεπε να είναι η κανονική και η Α' η ψευδεπίγραφη και όχι το ανάποδο.

Όποια Επιστολή και να "βγάλεις" εκτός ως ψευδεπίγραφη έχεις θέμα καθώς θα σου λείπουν αλληλοσυμπληρώμενα κομμάτια.

Αν οι Χριστιανοί διάβαζαν μαζί με τα Ευαγγέλια και τις Επιστολές του Παύλου και την Αποκάλυψη ΔΕΝ θα περίμεναν τη Δευτέρα Παρουσία κάθε λίγο και λιγάκι που ευαγγελίζονται κατά καιρούς οι διάφορες χριστιανικές και μη αιρέσεις ούτε θα είχαμε μαζικές αυτοκτονίες ούτε τίποτα.

O μελετητής συνεχίζει και με κάποια άλλα επιχειρήμητα τα οποία δεν είναι τόσο καίρια κατά τη γνώμη μου και αφ,ής στιγμής η Β προς Θεσσαλονικείς ανήκει στη γκρι περιοχή μεταξύ κανονικής και ψευδεπίγραφης δεν συνεχίζω.

Αντίστοιχα αντεπιχειρήματα υπάρχουν και για τις άλλες επιστολές, αλλά αυτό που ήθελα να δείξω κυρίως είναι ότι

α) δεν έχω πρόβλημα να τοποθετηθώ αν η βιβλιογραφία είναι επιπέδου

β) το background του κάθε μελετητή δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί εντελώς όσον αφορά την επιχειρηματολογία του δηλ. ουδείς αλάθητος και

γ) επιχειρηματολογία/αντεπιχειρηματολογία και ανοιχτή κριτική με επιστημονική μεθοδολογία υπάρχει σ'ολόκληρη την έκταση των Γραφών αλλά δεν καταλήγουν στα αυθαίρετα συμπεράσματα που φέρνετε εδώ μέσα από μη-πανεπιστημιακές πηγές.

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 19:40:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Τα ερωτηματα σου alexandros ειναι για μια ακομη φορα αστεια...

Τώρα που διαφοροποιήθηκες και μας ανέφερες τι σημαίνει για εσένα κατασκευή Ευαγγελίων θα πέσει ακόμα περισσότερο γέλιο λέμεεεεε...

quote:

και οσο συνεχιζεις να μιλας για σοβαρους επιστημονες τοσο γελιοποιεισαι...

Από πότε κάποιος που φέρνει και (αντίστοιχα) ζητάει σοβαρή επιστημονική βιβλιογραφία γελοιοποιείται???

Σαν kost έχεις γράψει και πιο σπαρταριστά πάντως και άλλωστε είναι ολοφάνερο το χαμηλό επίπεδο σου που παθαίνει ίλιγγο από τη σοβαρή βιβλιογραφία...

Από αστήρικτη προσωπική άποψη πάντως μας έχεις χορτάσει!!!

quote:

αυριο θα ασχοληθω γιατι ειμαι εκτος...

Εδώ είμαστε.
Δεν χανόμαστε!

quote:

εχε χαρη δηλαδη που βρισκω χρονο για να γλενταω με τις ασυναρτητες κουβεντες σου...

Εεεπ, δεν θέλω τέτοια. ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ γιατί το γέλιο που μου προσφέρεις είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ στις εποχές που ζούμε.

quote:

πας τσατρα πατρα να ενωσεις την επιστημη με τα ευαγγελια...και αυτο απο μονο του εχει προσφερει ηδη πολυ γελιο σε οσους διαβαζουν

Γι'αυτό είσαι τελικά το ίδιο φανατικός αρνητής όπως και οι άλλοι.

Εγώ ασχολούμαι ΜΟΝΟ με Επιστήμονες και ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ήταν από Επιστήμονες κύρους με λόγο και αναγνώριση στην Επιστημονική κοινότητα.

Κατά ένα περίεργο τρόπο και δύο τελευταίες δικές σου ήταν σοβαρές πηγές (βέβαια αυτό δεν θα σε γλιτώσει από το ρεζιλίκι καθώς και ο Sesostris έφερε Kenyon και Aland και είδες πως επέστρεψε άρον-άρον σε Καλόπουλο και Δαυλό όταν τοποθετήθηκα) ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΕ ΜΑΤΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ.

Τα σύντομα βιογραφικά των επιστημόνων ΜΟΝΟ από τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΗΓΗ The Blackwell Companion to the New Testament

Contributors

Dale C. Allison, Jr . is Errett M. Grable Professor of New Testament Exegesis and Early Christianity at Pittsburgh Theological Seminary (Pittsburgh, Pennsylvania). His most recent books include The Historical Christ and the Theological Jesus (2009), The Historical
Jesus in Context (edited with Amy - Jill Levine and John Dominic Crossan, 2006), The Love That ’ s Sleeping: The Art and Spirituality of George Harrison (2006), The Luminous Dusk (2006), Resurrecting Jesus: The Earliest Christian Tradition and its Interpreters (2005), and Studies in Matthew: Interpretations Past and Present (2005).

David E. Aune is Walter Professor of New Testament and Christian Origins at the University of Notre Dame (Notre Dame, Indiana). He was elected a fellow in the Norwegian Royal Society of Sciences and Letters (Det Kongelige Norske Videnskabers
Selskab) in 2000 and a fellow in the Norwegian Academy of Science and Letters (Det Norske Videnskaps - Akademi) in 2009. His most recent books include Reading Religions in the Ancient World: Essays Presented to Robert McQueen Grant on his 90th Birthday (edited with Robin Darling Young, 2007), Apocalypticism, Prophecy, and Magic in Early Christianity: Collected Essays (2006), Rereading Paul Together: Protestant and Catholic Perspectives on Justifi cation (edited, 2006), The Westminster Dictionary of New Testament & Early Christian Literature & Rhetoric (2003), and a three - volume commentary on
Revelation (1997 – 8).

David L. Barr is Professor of Religion at Wright State University (Dayton, Ohio). He is the author of New Testament Story: An Introduction, 4th edition (2009), Tales of the End: A Narrative Commentary on the Book of Revelation (1998), and (with James V. Panoch, Rodney Allen, and Robert Spivey), The Bible Reader ’ s Guide (1970) and (with James V. Panoch) Religion Goes To School: A Practical Handbook for Teachers (1968). He has edited The Reality of Apocalypse: Rhetoric and Politics in the Book of Revelation (2006) and
Reading the Book of Revelation : A Resource for Students (2003). He has also edited, with Linda Bennett Elder and Elizabeth Struthers Malbon, Biblical and Humane: A Festschrift for John Priest (1996) and, with Nicholas Piediscalzi, The Bible in American Education (1982).


Jouette M. Bassler is Professor of New Testament Emerita at Perkins School of Theology, Southern Methodist University (Dallas, Texas). She is the author of Navigating Paul: An Introduction to Key Theological Concepts (2007), 1 Timothy, 2 Timothy, Titus (1996), and God & Mammon: Asking for Money in the New Testament (1991) and was
an associate editor of The HarperCollins Study Bible: New Revised Standard Version Including the Apocryphal/Deuterocanonical Books (1993, revised edition 2006).

Leslie Baynes is Assistant Professor, Department of Religious Studies at Missouri State University (Springfi eld, Missouri). She is the author of The Heavenly Book Motif in Judeo - Christian Apocalypses 200 BCE – 200 CE (2010). Karl Donfried is Elizabeth A. Woodson Professor Emeritus of Religion and Biblical Literature at Smith College (Northampton, Maine). He is the author of Who Owns the
Bible? Toward a Recovery of a Christian Hermeneutic (2006), and editor of The Romans Debate: Expanded and Revised Edition (fi rst edition 1991; revised edition 2001).


Dennis C. Duling is Professor Emeritus, Department of Religious Studies and Theology at Canisius College (Buffalo, New York). He is the author and reviser, after the death of
Norman Perrin, the author of the first edition, of The New Testament: Proclamation, Parenesis, Myth and History (2nd edition 1982; 3rd edition 1994; 4th edition 2003).

John Fotopoulos is Associate Professor of Theology at St. Mary ’ s College (Notre Dame, Indiana). His most recent publications include The New Testament and Early Christian Literature in Greco - Roman Context: Studies in Honor of David E. Aune (edited, 2006), Food Offered to Idols in Roman Corinth: A Social - Rhetorical Reconsideration of 1 Corinthians 8:1 – 11:1 (2003), translated in modern Greek as 8:1 – 11:1 (2006).

Brian Han Gregg is Assistant Professor of Biblical Studies at Sioux Falls University (Sioux Falls, South Dakota). He is the author of The Historical Jesus and the Final Judgment Sayings in Q (2006).

Paul A. Hartog is Professor of New Testament at Faith Baptist Theological Seminary. He is the author of Polycarp and the New Testament (2002). Petra Heldt teaches at Jerusalem University College and the Rothberg International School of Hebrew University (Jerusalem). She is the author of “ Patristik, ” in Wolfgang
Pauly (ed.), Geschichte der christlichen Theologie (2008), pp. 35 – 64, and of several articles on patristic subjects in The New Interpreter ’ s Dictionary of the Bible (2008).


Paul A. Holloway is Associate Professor of New Testament in the School of Theology, the University of the South (Sewanee, Tennessee). He is the author of Coping with Prejudice: 1 Peter in Social Psychological Perspective (2009), Consolation in Philippians:
Philosophical Sources and Rhetorical Strategy (2001) and is currently working on the Hermeneia commentary on Philippians.


Michael W. Holmes is University Professor of Biblical Studies and Early Christianity and Chair of the Department of Biblical and Theological Studies , Bethel University (St. Paul, Minnesota). He has edited and translated The Apostolic Fathers: Greek Texts and
English Translations (3rd edition 2007) and The Apostolic Fathers in English (3rd edition 2006), both after the earlier version of J. B. Lightfoot and J. R. Harmer. He has edited, with Bart D. Ehrman, The Text of the New Testament in Contemporary Research: Essays
on the Status Quaestionis (1995), and has edited, with Bart D. Ehrman and Gordon Fee, The Text of the Fourth Gospel in the Writings of Origen , vol. 1: Introduction, Text, and Apparatus (1992). He is the author of 1 and 2 Thessalonians: The NIV ApplicationCommentary (1998).

Craig R. Koester is Professor of New Testament at Luther Seminary (St. Paul, Minnesota). He is the author of The Word of Life: A Theology of John ’ s Gospel (2008),
Symbolism in the Fourth Gospel: Meaning, Mystery, Community (2003), Hebrews: A New Translation with Introduction and Commentary (2001), Revelation and the End of All Things (2001), The Resurrection of Jesus in the Gospel of John (1995), A Beginner ’ s Guide to Reading the Bible (1991), and The Dwelling of God: The Tabernacle in the
Old Testament, Intertestamental Jewish Literature, and the New Testament (1989). He has edited, with Reimund Bieringer, The Resurrection of Jesus in the Gospel of John(2008).

Edgar Krentz is Christ Seminary – Seminex Professor of New Testament Emeritus,
Lutheran School of Theology at Chicago. He is the author of The New Testament: History
of Interpretation (2004), Galatians, Philippians, Philemon, 1 Thessalonians , with John
Koenig and Donald H. Juel (1985), The Historical - Critical Method (1975), and Biblical
Studies Today (1960), and, with Arthur A. Vogel, Easter (1980).
Amy - Jill Levine is E. Rhodes and Leona B. Carpenter Professor of New Testament
Studies, Vanderbilt University Divinity School, Vanderbilt University. She is the
author of The Misunderstood Jew: The Church and the Scandal of the Jewish Jesus (2006)
and The Social and Ethnic Dimensions of Matthean Social History: “ Go Nowhere among
the Gentiles … ” (Matt. 10:5b) (1988). She has edited, with Maria Mayo Robbins, A
Feminist Companion to Patristic Literature (2008), A Feminist Companion to the New
Testament Apocrypha (2006), A Feminist Companion to Mariology (2005), and A
Feminist Companion to the Catholic Epistles and Hebrews (2004). With Marianne
Blickenstaff she has edited A Feminist Companion to Paul (2004), A Feminist Companion
to John (2003), A Feminist Companion to the Deutero - Pauline Epistles (2003), and A
Feminist Companion to Mark (2001). She has also edited A Feminist Companion to
Luke (2002) and “ Women Like This ” : New Perspectives on Jewish Women in the Greco -
Roman World (1991). With Dale Allison and John Dominic Crossan, she has edited
The Historical Jesus in Context (2006) and with Ernest Frerichs and Jacob Neusner
she has edited Religious Writings and Religious Systems: Systemic Analysis of Holy
Books in Christianity, Islam, Buddhism, Greco - Roman Religions, Ancient Israel, and
Judaism (1989).

John R. Levison is Professor of New Testament at the School of Theology, Seattle
Pacifi c University. He is the author of Texts in Transition: The Greek Life of Adam and Eve
(2000), Of Two Minds: Ecstasy and Inspired Interpretation in the New Testament World
(1999), The Spirit in First Century Judaism (1997), and Portraits of Adam in Early Judaism:
From Sirach to 2 Baruch (1988). He is the editor, with Joseph Feldman, of Josephus ’
Contra Apionem: Studies in its Character and Context with a Latin Concordance to the Portion
Missing in Greek (1996) and, with Priscilla Pope - Levison, of Return to Babel: Global
Perspectives on the Bible (1999) and Jesus in Global Contexts (1992).

Margaret Y. MacDonald is Professor of Religious Studies at St. Francis Xavier
University (Antigonish, Nova Scotia). She is the author (with Carolyn Osiek and Janet
Tulloch) of A Woman ’ s Place: House Churches in Earliest Christianity (2006), Colossians
and Ephesians (2000), Early Christian Women and Pagan Opinion: The Power of the
Hysterical Woman (1996), and The Pauline Churches: A Socio - Historical Study of
Institutionalization in the Pauline and Deutero - Pauline Writings (1988). She is currently
at work on a book projected entitled Children and Childhood in Early Christian House
Churches: The Signifi cance and Impact of Household Codes.

Troy W. Martin is Professor of New Testament at St. Xavier University (Chicago,
Illinois). He is the author of Metaphor and Composition in 1 Peter (1992), By Philosophy
and Empty Deceit: Colossians as Response to a Cynic Critique (1996), and, with Avis
Clendenen, Forgiveness: Finding Freedom through Reconciliation (2002).

C. Thomas McCollough is Nelson D. and Mary McDowell Rodes Professor of Religion
in the Department of Religion, Centre College (Danville, Kentucky). He has edited, with
Douglas R. Edwards, Archaeology and the Galilee: Text and Context in the Graeco - Roman
and Byzantine Periods (1997). Since 1985 he has been the assistant director of the
archaeological excavations in Sepphoris, Israel, and in 2002 became the assistant
director for the archaeological excavations of Khirbet Kana, Israel. He is working on a
book project entitled Ancient Christian Commentary of the Book of Daniel.

Kevin B. McCruden is Assistant Professor of Religious Studies at Gonzaga University.
He is the author of Solidarity Perfected: Benefi cent Christology in the Epistle to the Hebrews
(2008) and is editing (with Eric Mason) a collection of essays entitled Interpreting
Hebrews : Classic Sources and Contemporary Directions .
Mark D. Nanos teaches at Rockhurst University (Kansas City, Kansas). He is the
author of The Irony of Galatians: Paul ’ s Letter in First - Century Context (2002) and The
Mystery of Romans: The Jewish Context of Paul ’ s Letter (1996). He is the editor of
The Galatians Debate: Contemporary Issues in Rhetorical and Historical Interpretation
(2002).

Judith Newman is Associate Professor of Hebrew Bible and Early Judaism, Emmanuel
College of Victoria University in the University of Toronto. She is the author, withPieter van der Horst, of Early Jewish Prayers in Greek (2008), Praying by the Book: The
Scripturalization of Prayer in Second Temple Judaism (1999), and is the editor, with
Hindy Najman, of The Idea of Biblical Interpretation: Essays in Honor of James L. Kugel
(2003).

Jerome Neyrey is Professor of New Testament Emeritus in the Department of Theology,
University of Notre Dame (Notre Dame, Indiana). He is the author or editor of eighteen
books, most recently Give God the Glory: Ancient Prayer and Worship in Cultural Perspective
(2007), The Gospel of John (2007), Render to God: New Testament Understandings of the
Divine (2004), Honor and Shame in the Gospel of Matthew (1998), and Christ is Community:
The Christologies of the New Testament (1985). He has edited, with Bruce J. Malina,
Portraits of Paul: An Archaeology of Ancient Personality (1996) and Calling Jesus Names:
The Social Value of Labels in Matthew (1988), and, with Eric Stewart, The Social World of
the New Testament: Insights and Models (2008).

John Painter is Professor of Theology at St. Mark ’ s School of Theology, Charles Sturt
University (Australia). He is the author of Just James: The Brother of Jesus in History and
Tradition (1997; 2nd edition 2004), 1, 2, and 3 John (2002), Mark ’ s Gospel: Worlds
in Confl ict (1997), The Quest for the Messiah: The History, Literature, and Theology of
the Johannine Community (1991; 2nd edition 1993), Theology as Hermeneutics: Rudolf
Bultmann ’ s Interpretation of the History of Jesus (1987), and John Witness and Theologian
(1975; 2nd edition 1979; 3rd edition 1986). He has edited, with Alan Culpepper and
Fernando Segovia, Word, Theology, and Community in John (2002).

Ronald A. Piper is Professor of Christian Origins and Vice - Principal at the University
of St. Andrews (Scotland). He has served as the Secretary of the British New Testament
Society, as an offi cer of the Studiorum Novi Testamenti Societas, as Convenor of the Q
Seminar of the Society of Biblical Literature and as a Fellow of the Center for Theological
Inquiry (Princeton, New Jersey). He is the author of Wisdom in the Q - Tradition: The
Aphoristic Teaching of Jesus (1989) and (with Philip Esler) of Lazarus, Mary and Martha:
Social - Scientifi c Approaches to the Gospel of John (2006). He is the editor of The Gospel
behind the Gospels: Current Studies on Q (1995).

Christophe Rico is Assistant Professor at the É cole Biblique et Arch é ologique Fran ç aise
de J é rusalem and Visiting Professor at the Hebrew University of Jerusalem. He is the
author of Polis: Parler le grec ancien comme une langue vivante (2009) and numerous
articles focusing on linguistic issues.
Vernon K. Robbins was appointed Winship Distinguished Research Professor in the
Department and Graduate Division of Religion, Emory University (Atlanta, Georgia),
in 2001 and Professor Extraordinary at the University of Stellenbosch, South Africa
in 2006. He is the author of The Invention of Christian Discourse (2009), Sea Voyages
and Beyond (2009), Exploring the Texture of Texts: A Guide to Socio - Rhetorical
Interpretation (1996), The Tapestry of Early Christian Discourse: Rhetoric, Society and
Ideology (1996), New Boundaries in Old Territory: Form and Social Rhetoric in Mark
(1994), Jesus the Teacher: A Socio - Rhetorical Interpretation of Mark (1984, 2009), and,
with Burton L. Mack, Patterns of Persuasion in the Gospels (1989, 2009). A Festschrift
advancing his approach appeared in 2003, edited by David B. Gowler, L. Gregory
Bloomquist, and Duane F. Watson: Fabrics of Discourse: Essays in Honor of Vernon K.
Robbins.

Calvin J. Roetzel is the Sundet Professor of New Testament in the Department of
Classical and Near Eastern Studies, College of Liberal Arts, University of Minnesota
(Minneapolis). He is the author of 2 Corinthians (2007), Paul: A Jew on the Margins
(2003), The Letters of Paul: Conversations in Context (4th edition, 1998), Paul: The Man
and the Myth (1998), The World That Shaped the New Testament (1985; revised edition
2002), and Judgement in the Community: A Study of the Relationship between Eschatology
and Ecclesiology in Paul (1972).

Jens Schröter is Professor of New Testament Exegesis, Theology and New Testament
Apocrypha, Faculty of Theology at the Humboldt University (Berlin, Germany). He
is the author of Jesus von Nazaret: Jude aus Galil ä a, Retter der Welt (2006, 2nd edition
2009), Von Jesus zum Neuen Testament. Studien zur urchristlichen Theologiegeschichte
und zur Entstehung des neutestamentlichen Kanons (2007), Das Abendmahl:
Fr ü hchristliche Deutungen und Impulse f ü r die Gegenwart (2006), Jesus und die Anf ä nge
der Christologie. Methodologische und exegetische Studien zu den Urspr ü ngen des
christlichen Glaubens (2001), Erinnerung an Jesu Worte: Studien zur Rezeption der
Logien ü berlieferung in Markus Q und Thomas (1997), and Der vers ö hnte Vers ö hner:
Paulus als unentbehrlicher Mittler im Heilsvorgang zwischen Gott und Gemeinde nach 2
Kor 2,14 – 7,4 (1993).

Todd D. Still is Associate Professor of Christian Scriptures at George W. Truett
Theological Seminary, Baylor University (Waco, Texas). He is co - editor, with David
G. Horrell, of After the First Urban Christians: The Social - Scientifi c Study of Pauline
Christianity Twenty - Five Years Later (2009), and editor of Jesus and Paul Reconnected:
Fresh Pathways into an Old Debate (2007). He is the author of “ Colossians ” in The
Expositor ’ s Bible Commentary (2006) and Confl ict at Thessalonica: A Pauline Church
and its Neighbours (1999).

Richard P. Thompson is Professor of New Testament and Chair of the Department of
Religion, School of Theology and Christian Ministries, Northwest Nazarene University
(Nampa, Idaho). He is the author of Keeping the Church in its Place: The Church as
Narrative Character in the Book of Acts (2006).

Thomas H. Tobin, SJ is Professor of New Testament in the Theology Department at
Loyola University Chicago. He is the author of Paul ’ s Rhetoric in its Contexts: The
Argument of Romans (2004), The Spirituality of Paul (1987, reprinted 2008), On the
Nature of the World and the Soul by Timaios of Locri: Text, Translation and Notes (1985),
and The Creation of Man: Philo and the History of Interpretation 1983), and the editor,
with Harold W. Attridge and John J. Collins, of Of Scribes and Scrolls: Studies on the
Hebrew Bible, Intertestamental Judaism, and Christian Origins Presented to John Strugnell
on the Occasion of his Sixtieth Birthday (1990).

Patricia Walters is Coordinator, Department of Religious Studies at Rockford College
(Rockford, Illinois). She is the author of The Assumed Authorial Unity of Luke and Acts
(2009).

Duane F. Watson is Professor of New Testament Studies in the School of Theology,
Malone University (Canton, Ohio). He is the author of The Rhetoric of the New Testament:
A Bibliographic Survey (2006), Rhetorical Criticism of the Bible: A Comprehensive
Bibliography with Notes on History and Method (with Allan J. Hauser, 1994), Invention,
Arrangement, and Style: Rhetorical Criticism of Jude and 2 Peter (1988), and the editor of
The History of Biblical Interpretation , volume 1: The Ancient Period (with Alan J. Hauser,
2003), Fabrics of Discourse: Essays in Honor or Vernon K. Robbins (with David B. Gowler
and L. Gregory Bloomquist, 2003), The Intertexture of Apocalyptic Discourse in the New
Testament (2002), and Persuasive Artistry: Studies in New Testament Rhetoric in Honor of
George A. Kennedy (1991).


ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Ή ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ???

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 20:41:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλέξανδρε καταλαβαίνω την αγωνία σου και το πάθος σου να γίνουν κατανοητά κάποια πράγματα, τα οποία πιστεύεις δεν έχουν συνειδητοποιήσει άτομα διαφορετικής αντίληψης. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουν όλοι σε όλα. Υπάρχουν σίγουρα πολλοί αναγνώστες που συμφωνούν με πολλά από τα οποία γράφεις.

Όμως να κάνω μια παρατήρηση. Τουλάχιστον o Kost δεν φαινόταν να έχει εξ' αρχής διάθεση να γελοιοποιήσει ή να "ρεζιλέψει" την Βίβλο, όπως κάποιοι άλλοι ίσως. Παρουσίαζε μια διαφορετική άποψη αλλά και αυτή σε ήπιους τόνους, χωρίς διάθεση χλευασμού δηλαδή. Γι' αυτό καλύτερα ας λέμε απόψεις χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Να μου πεις τώρα έχει ξεκινήσει ένας καταιγισμός χλευασμών και από τις δυο πλευρές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να σταματήσει. Καλύτερα, γιατί έτσι και τα μηνύματα θα είναι πιο ευάγνωστα. Ας μην γράφουμε για να την πούμε, αλλά για να διδάξουμε κάτι που ξέρουμε ή να μάθουμε κάτι που δεν ξέρουμε.

Πίστεψέ με, όλο και κάποιος θα συμφωνεί με αυτά που γράφεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 20:53:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η γνώμη ΜΟΥ είναι πως ο Χριστιανισμός δεν χρειάζεται υποχρεωτικά την σφραγίδα των επιστημόνων για να γίνει αποδεκτός.

Άλλοι βιβλικοί μελετητές θα έχουν αρνητικά σχόλια, άλλοι θετικά...

Άλλωστε δεν λέει ο Χριστός πως "Σε ευχαριστώ Πατέρα που τα απέκρυψες αυτά από σοφούς και τα φανέρωσες σε νήπια";

Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην έρευνα των Γραφών, τότε είναι χρήσιμοι για εμάς αλλά ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Δεν θα σταθώ δηλαδή στο όνομα, ότι το λέει ο τάδε και άρα είναι σωστό...

Αυτό το λάθος το κάνουν και άθεοι και χριστιανοί και άτομα διάφορων ιδεολογιών. Φέρνουν στο τραπέζι αυθεντίες και δεν είναι κακό αυτό, αλλά δίνουν πολύ βάση στο όνομα λες και είναι πολύ ισχυρή απόδειξη ότι το λέει ο τάδε που αφιέρωσε την ζωή του στην επιστήμη... όμως κάποιος άλλος που αφιέρωσε εξίσου ίδιο χρόνο κατέληξε σε κάτι άλλο... οπότε ας σταθούμε ΜΟΝΟ σε αυτό που λένε και όχι στο ποιοι το λένε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 21:17:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ για το βιβλίο pdf Αλέξανδρε. Φαίνεται πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Lol, γιατί υπάρχει σε site με όνομα "islamic replies"; Το χρησιμοποιούν οι Μωαμεθανοί ως εγχειρίδιο κατά του Χριστιανισμού;

Να προσθέσω και κάτι. Κοίτα, εγώ τους Ρασσιάδες, τους Καλόπουλους και άλλους θα προσπαθήσω να τους εξετάσω ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Είναι βέβαια λίγο δύσκολο, ξέρεις γιατί; Αυτοί οι άνθρωποι είναι ΔΕΙΝΟΙ ΡΗΤΟΡΕΣ. Ο Καλόπουλος έχει φοβερή ευφράδεια λόγου και έτσι μπορεί να εξαπατάει πολύ εύκολα το φανατισμένο κοινό του.

Παράδειγμα λέει κάτι εντυπωσιακές ρήσεις του τύπου "Εκατομμύρια χρόνια μοναξιάς και τελικά ο Θεός που έταξε ότι θα μας σώσει παραλίγο να μην μας σώσει", μιλώντας για τον ιδρώτα και την αγωνία του Ιησού.

Έπειτα παρουσιάζει τον Ιησού ως ένα Θεό που είναι ανάξιος να λέγεται Θεός, γιατί φοβάται τον θάνατο και περιμένει την Ανάσταση σε αντάλλαγμα για την Θυσία Του, σε αντίθεση με τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την ελευθερία των άλλων χωρίς να ζητήσουν αντάλλαγμα.

Και τα διαβάζει αυτά ο φανατισμένος ελληναράς και τα χαύει. Πω πω λέει, εδώ έχουμε τόσους ήρωες του κερατά και θα ασχοληθούμε με τον φοβιτσιάρη τον εβραίο Γεχοσουά(όπως περιπαίζουν τον Ιησού); Μέσα στον φανατισμό του από την ρητορεία του Καλόπουλου δεν μπορεί να κατανοήσει πως όλοι αυτοί οι ήρωες δεν πεθάνανε για το τίποτα, αλλά κυρίως για ΔΟΞΑ και αναγνώριση.

Γι' αυτό ας τους προσέχει κανείς αυτούς τους ψευτοελληναράδες ρήτορες. Ο όχλος δεν δρα με βάση την λογική, αλλά το συναίσθημα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 22:32:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρίστο συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις.

Ουδέποτε προσπάθησα να πείσω κάποιον και είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι και εμείς οι δύο θα διαφωνούμε αρκετά ακόμα και σε χριστιανικά ζητήματα οπότε τι να συζητάμε για τους άλλους...

Η επικέντρωσή μου στις "επιστημονικές σφραγίδες" έχει να κάνει με τις Γραφές μας που τις έχουν (και οι περισσότεροι Χριστιανοί το αγνοούν) και με τα αντι-χριστιανικά βιβλία-ρετάλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ (και οι περισσότεροι Χριστιανοί ΕΠΙΣΗΣ το αγνοούν).

Εννοείται πως οι Γραφές είναι για όλους πως δεν χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε επιστήμονα, πως οι σχετικοί επιστήμονες διαφωνούν μεταξύ τους σε μικρά και μεγάλα ζητήματα, πως υπάρχουν πολλά συμφέροντα και πως ουδείς τελικά έχει το αλάθητο.

Το σκεπτικό των πουθενάδων στυλ Καλόπουλου μπαζει από παντού και γι'αυτό όσοι το μεταφέρουν εδώ μέσα θα υποστούν τη βάσανο να το υπερασπιστούν και όχι απλά να το παρουσιάσουν.

Βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω σκεπτικού είναι ότι ζητάμε από τις Γραφές αυτό που ΔΕΝ έχουν κάθε φορά σε επίπεδο εδαφίου προς εδάφιο.

Για παράδειγμα.
Λέει ο Ιησούς να γυρίζεις το μάγουλο είναι ηττοπαθής θα έπρεπε να είναι πιο μάτσο, λέει κατεσφάξατε εμπροσθεν μου κτλ είναι αιμοβόρος και μισάνθρωπος θα έπρεπε να είναι ο Θεός της Αγάπης, λέει σκυλί τη Χανναναία είναι προσβλητικός και μισογύνης θα έπρεπε να τη βοηθήσει χωρίς να την εξευτελίσει πρώτα, λέει αγαπάτε αλλήλους είναι εκτός πραγματικότητας και ουτοπικός διότι κανείς δεν μπορεί να αγαπάει τους πάντες και ως θεός που μας έφτιαξε έπρεπε να το γνωρίζει, δεν μπορεί να κάνει θαύματα στη Ναζαρέτ άρα δεν είναι Θεός θα έπρεπε να τα κάνει με το ζόρι παραβαίνοντας ως Θεός που είναι την ελεύθερη βούληση αφού αρρώστους και αδύναμους θα βοηθούσε, κάνει θαύματα δεξιά και αριστερά είναι τσαρλατάνος διότι οι άνθρωποι ήταν υγιείς και αν ήθελε να κάνει κάτι καλό ως Θεός ας τους θεράπευε όλους και ας εξάλειφε τις αρρώστιες, ίδρωσε είναι δειλός και δεν είναι Θεός αφού έχει τέτοιες ανθρώπινες αδυναμίες καθώς θα έπρεπε να είναι παντοδύναμος και ατρόμητος.

Αυτή όμως η συλλογιστική δεν αντέχει ούτε δευτερόλεπτο την επιστημονική βάσανο και είναι κατάλληλη μόνο για φανατισμένους ανθρώπους χαμηλού πνευματικού επιπέδου.

Τα μηνύματά μου εστιάζουν ακριβώς εκεί και βλέπεις πως φωνασκούν και πετουν σάλια δεξιά και αριστερά.

Και για να μη φανεί η αδυναμία τους καθώς ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ πετάνε και ένα χαμαιτυπικό και υβριστικό σχόλιο πλακώνουν και οι αβανταδόροι πετάνε και αυτοί από έναν (για επιχειρήματα ούτε λόγος) οπότε μαζί με την απάντηση παίρνουν ΟΛΟΙ πίσω και έναν αντίστοιχο χαρακτηρισμό για ενθύμιο.

Ελπίζω να σε κάλυψα...


______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.

Edited by - Alexandros. on 22/11/2013 22:47:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2013, 23:29:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aλεξανδρε

Ισχυρίζεσαι ότι:

1. Ο Ιησούς είναι ιστορικό πρόσωπο.

2. Οτι πράγματι είπε, τα μύρια όσα του βάζουν στο στόμα οι Ευαγγελιστές και οι Απόστολοι.

3. Οι επιστήμονες, που πιστεύουν σε οποιαδήποτε θρησκεία, είναι αποδεκτοί λόγω των περγαμηνών τους.

4. Οτι οι Οικουμενικές Σύνοδοι, δεν συγκαλέσθηκαν, υπό καθεστώς "παραγγελίας" των εκάστοτε αυτοκρατόρων.

5. Οτι ο άθεος, δεν έχει δικαίωμα να απορρίπτει τις θρησκείες και ας είναι...μπετατζής.

6. Οτι ο άθεος, είναι φανατικός.

7. Οτι οι συνομιλητές σου, είναι μαλάκες.


Αν θέλεις να συνεχίσω το σκεπτικό μου, πρέπει να απαντήσεις και στα 7 ερωτήματα, με ένα ξερό ΝΑΙ ή ΟΧΙ.Αν δεν θέλεις να συνεχίσω, μπορείς να απαντήσεις με τις γνωστές σου υπεκφυγές και διαστρεβλώσεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2013, 02:17:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Μετά απ'όλα αυτά καταλαβαίνετε που...γράφω τα περί αντιφάσεων, κατασκευής, ανυπαρξίας του Ιησού κτλ από τους δασκάλους, τους ηλεκτρονικούς, τους ηλεκτρολόγους, και τους μπετατζήδες που μου κουβαλάτε ως βιβλιογραφία εδώ μέσα και απαιτείτε και τοποθέτησή μου από επάνω...

Ξεκαθαρίζω ότι ούτε οι παραπάνω βιβλικές κριτικές είναι θεσφατα ούτε τα πραγματικά πανεπιστημιακα βιβλία είναι οι απόλυτες αλήθειες που δεν αμφισβητούνται και δεν επιδέχονται κριτικής (κάτι που θα δείτε και στο ανωτέρω βιβλίο).

Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να πέφτουμε στους ανειδίκευτους φανατικούς πουθενάδες είναι κάτι που δε γεφυρώνεται με τίποτα.




Εννοείται πως δεν είναι θέσφατα!!!...το αυτονόητο λες εδώ...και ο μόνος λόγος που σου φέρνω αυτές τις πηγές είναι διότι είναι αρκετά πιο σοβαρές σε σχέση με τις δικές σου ανόητες πηγές των φανατικών...


Όσο για αυτή την αδιόρθωτη βλακεία σου να υποτιμάς έτσι τις αντιφάσεις, τις ασυνέπειες και την κατάρριψη της θεωρίας των "αυτοπτών μαρτύρων" ένα πράγμα θα σου πω, και το λέω σε όσους διαβάζουν το θέμα αυτό...

Για να μην παραμυθιάζεστε από τσαρλατάνους διαβάστε προσεκτικά το περίφημο debate μεταξύ Dr. Bart Ehrman και Dr. William Lane Craig το 2006,http://www.philvaz.com/apologetics/p96.htm. Ο ένας είναι αυθεντία στην μελέτη της Καινής Διαθήκης και ο άλλος χριστιανός απολογητής, με ειδίκευση στη φιλοσοφία των θρησκειών και υπέρμαχος του χριστιανικού θεϊσμού.


Δεν τάσσομαι καθολικά με τις απόψεις του ενός ή του άλλου, ούτε και θα σας κάνω περίληψη του τι λένε...απλά διαβάστε το όλο διότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον...ο πρώτος, μεταξύ άλλων, αναφέρεται αναλυτικά και στην πληθώρα των προβληματικών αντιφάσεων και την έλλειψη αξιοπιστίας που αυτές δημιουργούν...αναφέρεται σε διάφορα παραδείγματα, αρκετά εκ των οποίων ανέφερα προηγουμένως εδώ, καταλήγοντας στο ότι "τα κείμενα αυτά δεν είναι ιστορικά αξιόπιστα...ούτε και αποτελούν έργα αυτοπτών μαρτύρων"...λέει δηλαδή το αυτονόητο!!!


Το πιο ωραίο όμως είναι το άλλο, όταν ο Craig κάπου λέει ότι "η πλειοψηφία των μελετητών δέχεται την ιστορική αλήθεια περιγραφόμενων γεγονότων όπως ο άδειος τάφος και οι μεταθανάτιες εμφανίσεις " ο Ehrman του ρίχνει την τάπα του αιώνα, λέγοντάς του "αναφέρεται ο κύριος Bill διαρκώς στους σύγχρονους μελετητές πολλοί εκ των οποίων μπορεί να αναγνωρίζουν τα τέσσερα σημεία του...το γεγονός όμως ότι οι περισσότεροι μελετητές μπορεί ενδεχομένως να συμφωνούν με τα λεγόμενα του δεν αποδεικνύει τίποτα...διότι είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι λόγιοι των ευαγγελίων πιστεύουν στην Κ. Διαθήκη, συνεπώς είναι αφοσιωμένοι στα κείμενα αυτά"!!!


Και έρχεται μετά ο άλλος ο κατσαπλιάς εδώ στο φόρουμ και έχει το αναιδέστατο θράσος να μας μιλάει για το επιστημονικό κύρος από τη μία και την δική μας προχειρότητα από την άλλη...έχει το θράσος να φωνάζει ο φτηνός λαϊκιστής ότι μόνο οι απαίδευτοι τρώγονται με τις ανούσιες λεπτομέρεις των υποτιθέμενων αντιφάσεων....έχει το θράσος αυτός ο τύπος να φωνάζει ότι μόνο κάτι γραφικοί πουθενάδες ασχολούνται με τα εμφανέστατα προβλήματα των ευαγγελίων....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2013, 07:16:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλέξανδρε έχεις δίκιο. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν με την θέληση να αποδείξουν πως η Γραφή είναι ένα τρανταχτό ψέμα και ένα επικίνδυνο βιβλίο για την ανθρωπότητα. Αυτός είναι ο σκοπός τους, Καλόπουλοι κτλ.

Ας πούμε ο Καλόπουλος έχει πειστεί πως το γένος Αβραάμ είναι ένα γένος πανάρχαιων μοχθηρών μάγων με στόχο να εξαλείψουν την ανθρωπότητα πλην των Εβραίων. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξετάσει μπας και είναι λίγο υπερβολικός. Έχει πει το τετέλεσται, ότι δηλαδή έτσι είναι.

Δηλαδή ΔΕΝ θέλουν να πειστούν(αν είναι αυτό δυνατό), έχουν την προδιάθεση άρνησης και δεν αφήνουν ένα ανοιχτό παράθυρο μπας και κάνουν κάπου λάθος. Είναι απλώς εχθροί...

Εγώ μπορεί να υποστηρίζω την Βίβλο αλλά όταν θα εξετάσω τυχόν αντιφάσεις ή άλλα, θέλω να το κάνω με ουδέτερο πνεύμα χωρίς να αφήσω τα συναισθήματα και τα πιστεύω μου να επηρεάσουν την έρευνα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2287 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2013, 10:09:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά αντί να κάνετε διαλόγους που κανείς δε διαβάζει και δεν βγάζουν και νόημα, βάλτε τα συμπεράσματά σας σε μια σειρά και απο κάτω τις πηγές που στηρίζουν αυτά τα συμπεράσματα.

Π.χ.

1) Ο Ιησους ήταν ιστορικό πρόσωπο.
Πηγές που το στηρίζουν: α)... β)... γ)...
Αποσπάσματα Πηγών (προαιρετικό): α)... β)... γ)...

ή

1) Ο Ιησούς ΔΕΝ ήταν ιστορικό πρόσωπο.
Πηγές που το στηρίζουν: α)... β)... γ)...
Αποσπάσματα Πηγών (προαιρετικό): α)... β)... γ)...

Πιο αναλυτικά μπορεί να γίνει ως εξής:

1) Ο Ιησούς ήταν/δεν ήταν ιστορικό πρόσωπο.
Επιχειρήματα: α)... β)... γ)...
Πηγές: α)... β)... γ)...
Αποσπάσματα Πηγών: α)... β)... γ)...


Με κατέβατα και με φωνές ούτε καν κάνουμε τον κόπο να διαβάσουμε τι γράφετε.

Βέβαια αυτό έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα. Τώρα μόνο ο Sesorstris και ο Alexandros βλέπω να συζητάνε για αμιγώς ιστορικά θέματα. Οι υπόλοιποι (π.χ. Κοστ, ΧριστοςΕλ) φαίνεται να το αντιμετωπίζουν πιο φιλοσοφικά το θέμα. Κάτι που για εμένα είναι απόλυτα θεμιτό.

Και για εμένα είναι καλύτερο και πιο εύκολο να συμμετέχω επι φιλοσοφικής/εσωτεριστικής βάσης παρά να τσακώνομαι για "ήταν - δεν ήταν" αλλά εν πάση περιπτώση, αφού αυτό γίνεται εδώ και καιρό, τουλάχιστον να γίνεται σωστά.

Edited by - Πύρινος on 23/11/2013 10:11:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2013, 12:40:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χριστος Ελ

Και στον Χριστιανισμό η Ανάσταση του Ιησού δεν αναφέρεται από αυτόπτες μάρτυρες; Το ίδιο και στην μάχη των Θερμοπυλών, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες που διέδωσαν τα γεγονότα.

Που ξέρετε κύριοι ότι αυτά που γράφει ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ιστορικός είναι αληθινές φήμες, ενώ αυτά που γράφουν οι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ(ευαγγελιστές) είναι ψευδείς φήμες; Είναι ο επαγγελματίας ιστορικός ΞΕΡΟΛΑΣ και ΠΑΝΤΑ αυτόπτης μάρτυρας που λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια; Ή μήπως για να καταγράψει και αυτός βασίζεται σε φήμες του λαουτζίκου τον οποίο περιφρονείτε ως καθυστερημένο;


Η ανάσταση του Ιησού, δεν αναφέρεται από κανέναν αυτόπτη μάρτυρα.
Τρεις από τους θεωρούμενους “ιστορικούς” του Ιησού , αναφέρουν περιγραφές τρίτων.
Όλοι τους όμως – και οι τέσσερις – δεν αναφέρονται στο γεγονός αυτό καθεαυτό της ανάστασης , αλλά στην επιβεβαίωση της απουσίας ενός πτώματος.
Κανείς από αυτούς δεν είδε να συμβαίνει το γεγονός της ανάστασης, αλλά “άκουσαν” πως το πτώμα είχε εξαφανιστεί.

Το καταπληκτικό μάλιστα είναι πως κάθε μια από τις τέσσερις περιγραφές , είναι διαφορετική από τις άλλες, και ιδικά αυτή του φερόμενου ως αυτόπτη μάρτυρα της επιβεβαίωσης απουσίας του πτώματος, διαφέρεις παντελώς από τις άλλες τρεις που και αυτές πάλι δεν είναι ίδιες μεταξύ τους ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2013, 13:28:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Παιδιά αντί να κάνετε διαλόγους που κανείς δε διαβάζει και δεν βγάζουν και νόημα, βάλτε τα συμπεράσματά σας σε μια σειρά και απο κάτω τις πηγές που στηρίζουν αυτά τα συμπεράσματα.

Με κατέβατα και με φωνές ούτε καν κάνουμε τον κόπο να διαβάσουμε τι γράφετε.

Βέβαια αυτό έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα. Τώρα μόνο ο Sesorstris και ο Alexandros βλέπω να συζητάνε για αμιγώς ιστορικά θέματα. Οι υπόλοιποι (π.χ. Κοστ, ΧριστοςΕλ) φαίνεται να το αντιμετωπίζουν πιο φιλοσοφικά το θέμα. Κάτι που για εμένα είναι απόλυτα θεμιτό.

Και για εμένα είναι καλύτερο και πιο εύκολο να συμμετέχω επι φιλοσοφικής/εσωτεριστικής βάσης παρά να τσακώνομαι για "ήταν - δεν ήταν" αλλά εν πάση περιπτώση, αφού αυτό γίνεται εδώ και καιρό, τουλάχιστον να γίνεται σωστά.



Πύρινε, εάν δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να παρακολουθήσεις αυτό το θέμα τότε καλύτερα να σταματήσεις να το παρακολουθείς...το θέμα εδώ είναι οι "βιβλικές αμφισβητήσεις" και σε αυτό γράφουν κατά βάση άτομα που αμφβισβητούν τα βιβλικά λεγόμενα και άτομα που δεν τα αμφισβητούν (χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι υπόλοιποι). Εάν έχεις προσωπική γνώμη και επιχειρήματα δεν έχεις παρά να τα καταθέσεις, διότι είναι ωραίο η συζήτηση να εμπλουτίζεται και με τη συμμετοχή άλλων μελών. Η εύκολη κριτική όμως ότι "το θέμα αυτό δεν διαβάζεται" και ότι "μονάχα συγκεκριμένα μέλη ομιλούν ιστορικά" εκτός από εντελώς εσφαλμένη είναι και μη-παραγωγική στο θέμα αυτό...φιλικά σουλέω τη γνώμη μου αυτή, χωρίς διάθεση έριδας.


Επίσης αυτή η φόρμα διαλόγου που προτείνεις είναι τεχνικώς αδύνατη, μιας και εδώ έχουμε μία ζωντανή και έντονη συζήτηση, με όλα τα ωραία και τα άσχημά της...

Για τα δε "κατεβατά" και τις "φωνές" που λες, εννοώντας φυσικά και εμένα μεταξύ άλλων, καλά κάνεις που το αναφέρεις όμως θα πρέπει να σου πω το εξής: εγώ πάντα στο φόρουμ αυτό με κατεβατά λειτουργούσα...εάν σε δυσκολεύει η ανάγνωσή τους τότε οκ, το καταλαβαίνω...εγώ όμως από την πλευρά μου εδώ ούτε chat κάνω, ούτε μπαίνω σε θέματα για να τσιγκλίσω, να ειρωνευτώ ή να πετάξω και κανά κλεμμένο ή ατεκμηρίωτο επιχείρημα...επιχειρώ να αρθρώνω σκέψη και λόγο (ανεξαρτήτως αν αυτή η σκέψη είναι σωστή ή λάθος) και προκειμένου να το επιτύχω αυτό κρίνω σκόπιμη την αναλυτική ξεδίπλωση μιας σκέψης.

Όσο για τις "φωνές" μου είναι προϊόν αγανάκτησης για ένα συγκεκριμένο μέλος το οποίο προβαίνει επανειλημμένα σε απαράδεκτες γενικευμένες τοποθετήσεις, χρησιμοποιεί σοφιστείες χαμηλού επιπέδου και επίσης έχει σχεδόν πλήρη άγνοια σε κείμενα τα οποία κατά τ'άλλα θεωρεί θεόπνευστα και ομιλούντα την μοναδική θεολογική αλήθεια.


Τα μηνύματά αυτού του ατόμου είναι προσβλητικά απέναντι στη νοημοσύνη όσων τα διαβάζουν και εάν εσύ αδυνατείς να το δεις αυτό τότε οκ, δεν μπορώ να κάνω κάτι...Επίσης να ξέρεις ότι απέναντι σε ένα τέτοιο άτομο όσο ευγενικός και αν είναι αρχικά κάποιος, με όσα επιχειρήματα και αν προσπαθήσει να του δείξει κάποιους εναλλακτικούς ορίζοντες, είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να του μιλάει με άσχημο τρόπο...διότι αυτό είναι που του αξίζει στο φινάλε...


Και ο ουσιαστικός λόγος που κριτίκαρα το μέλος Νικόμαχος ειναι όχι τόσο επειδή ειρωνεύτηκε τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του συγκεκριμένου ατόμου αλλά επειδή δεν παρέθεσε συνοπτικά τις δικές του απόψεις...

Έξω από τον χορό λοιπόν ενός θέματος Πύρινε είναι εύκολο να κάνουμε εύκολη κριτική (και εγώ το έχω κάνει αυτό πολλές φορές), όταν όμως μετέχεις ενεργά σε ένα θέμα και αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο σκέψης και την τακτική κάποιων μελών (πχ. ημιμάθεια, κομπογιανιτισμός, κομπλεξισμός), τότε οφειλεις όλα αυτά να τα υποδείξεις αλλά και να τα στηλιτεύσεις...και έχεις κάθε δικαίωμα για αυτό...το να μπαίνεις όμως με το καλημέρα κάποιος και να ειρωνεύεται και να βρίζει, αυτό φυσικά και δεν είναι δικαίωμά του...

Ελπίζω να συνενοούμαστε εδώ...και ελπίζω τουλάχιστον αυτό το κατεβατό να το διάβασεςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2013, 14:37:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Kost
Και ο ουσιαστικός λόγος που κριτίκαρα το μέλος Νικόμαχος ειναι όχι τόσο επειδή ειρωνεύτηκε τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του συγκεκριμένου ατόμου αλλά επειδή δεν παρέθεσε συνοπτικά τις δικές του απόψεις...

Κι εγω σ'αγαπάω Kost.Ξέρω γιατί μου την "πέφτεις"!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy