ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας .
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 22
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2008, 14:13:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«στο αρχικό της όμως στάδιο! όσο συρικνωνώταν μετατρεπόταν και σε αμιγώς Ελληνική! κοίτα το χάρτη από το 700 μ.χ. είναι καθαρά Ελληνικοί χώροι!»

Ποτέ δεν υπήρξε «ελληνική» η Νέα Ρώμη. Εάν το έλεγε αυτό κανείς τότε, θα τον κοίταγαν σαν να……μίλαγε εξωγήινος! Όπως φυσικά, ουδέποτε υπήρξε και η έννοια «Βυζάντιο».

europaios2:
«Σου απαντώ ότι από το 732 μ.Χ. περιείχε αμιγώς Ελληνικά εδάφη εκτός εάν δε θεωρείς Ελληνικά εδάφη τη Μικρασία και τη Βόρεια Ήπειρο!»

Στην Μικρά Ασία ζούσανε διάφοροι λαοί, οι οποίοι όντως σε μεγάλο ποσοστό ήσαν επηρεασμένοι από ελληνικά ονόματα, φυσικά και ένα σεβαστό ποσοστό ήσαν Έλληνες.

Ωστόσο, δεν έχουμε αυτά τα ιστορικά στοιχεία που να βεβαιώνουν ότι η Μικρά Ασία ήταν «αμιγώς» Ελληνική. Και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έβαλε την πινελιά του ο Ελληνισμός, ωστόσο ουδέποτε υπήρξε «αμιγώς» Ελληνική.

europaios2:
«Ποια φωτιά μωρέ και πιο τσεκούρι στους 3 κι ο κούκος? από π.χ. ήδη σοφοί όπως ο Σωκράτης ή ο Αριστοτέλης ήσαν υπερ του μονοθεισμού και όχι του πολυθεισμού!»

Τόσα ξέρεις, τόσα λές φίλτατε ευρωπαίε!

Ο ΕΝΟθεϊσμός των Ελλήνων δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με τον ΜΟΝΟθεϊσμό των Χριστιανών!! Καμία απολύτως!

Ο Έλληνας φιλόσοφος θεωρούσε ΟΛΑ ΕΝΑ, και όχι……..ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΛΑ!!! Πιάνεις την ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΧΑΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ?

Η είδες ποτέ τον Σωκράτη ή τον Πλάτωνα να κραδαίνουνε το ρόπαλο του Αθεϊσμού κατά των απίστων? Είδες ποτέ σε κανένα σύγγραμμα του Σωκράτη να αναφέρει πως υπάρχει ο…..«αληθινός Θεός και οι κάλπικοι θεοί»??

Το μόνο που ταιριάζει μεταξύ των Ελλήνων που μίλησαν για τον ΕΝΑ ΘΕΟ και τον Θεό των Χριστιανών είναι η λέξη!

europaios2:
«Οι Έλληνες κατά χιλιάδες από τον ερχομό του Παύλου στην Ελλάδα και παρόλους τους διωγμούς είχανε ασπαστεί το Χρισιανμισμό, ο οποίος έγεινε επίσημη θρησκεία αναγκαστικά λόγω της μεγάλης πλειοψηφίας!»

Ιστορικό ψεύδος, το οποίο και αποδεικνύεται από τους ανελέητους διωγμούς που υπέστησαν οι Εθνικοί (οι έλληνες πρόγονοι μας..) από τα Βυζαντινά αλλοεθνή καθάρματα.

Τα αλλεπάλληλα Έδικτα (Νόμοι) που εξέδιδαν διάφοροι βυζαντινοί αυτοκράτορες κατά των Εθνικών, κατά την διάρκεια πολλών αιώνων, μαρτυρούν και τον αδυσώπητο αγώνα εκχριστιανισμού που εξαπέλυαν οι βυζαντινοί κατά όσων δεν επιθυμούσαν την Ασιατική θρησκεία.

Με λίγα λόγια, την ίδια ακριβώς τακτική που εφάρμοσαν λίγους μόλις αιώνες αργότερα οι Μουσουλμάνοι επί των χριστιανών αυτή την φορά. Πως λέει ο λαός, όπως στρώσεις θα κοιμηθείς!

Το ποια «ανταπόκριση» έλαβε ο Παύλος κατά τον ερχομό του στην Ελλάδα, γίνεται εύκολα κατανοητό εάν σκεφτούμε την απάντηση που έλαβε όταν πήγε να μιλήσει τους Αθηναίους στον Άρειο Πάγο. Η απάντηση ήταν…..τέτοιες φλυαρίες δεν μπορούμε να ακούμε!

Όσο «Μουσουλμανικές» είναι οι περιοχές που σήμερα κάθονται οι Τούρκοι, άλλο τόσο «Ελληνικό» ήταν και το Βυζάντιο φίλτατε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2008, 14:31:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Και είναι κρίμα προκειμένου να πουλούνται νέα βιβλία ( νομίζεις ότι κάποιοι θέλουν να την ξαναγράψουν! την Ιστορία γιατί δήθεν αγαπάν την Ελλάδα? την τσέπη τους αγαπάνε!) να γράφονται ανακρίβειες!»

Ξέρεις Ευρωπαίε, είναι μεγάλο κακό να σου’χουνε βάλει κάτι στο μυαλό και σώνει και καλά να πρέπει να το «αποδεικνύεις». Εν προκειμένω, τα κακοραμμένα κείμενα που ξανά και ξανά ως «ιστορική αλήθεια» θεωρείς, είναι απλά οι παρενέργειες του «ελληνικού» Rum Orthodox Think Tank που απλά δεν σε αφήνουνε να δεις και λίγο παραπέρα.

Πάντως μην χάνεις το κουράγιο σου, διάβασε αμέσως παρακάτω ορισμένες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, και μετά ξανά ταξίδεψε στο γένος των Φλάβιων, των Ισπανών και του κάθε λογής αλλοεθνή κατακτητή, βάφτισε τους «έλληνες βυζαντινούς» (!), και……….πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικιά μας θα’ναι!!!!!!

Στο θέμα όμως.

Η ιστορία, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, αρχίζει με μια γοερή αντίφαση: Οι «Βυζαντινοί» αλλοεθνείς μας λένε ότι ένιωθαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων, διατηρούσαν πάμπολλα έθιμά τους, μιλούσαν τη γλώσσα τους, οι λόγιοί τους μελετούσαν την αρχαία Γραμματεία, τη «συντηρούσαν» αντιγράφοντας τα κείμενά της. Αυτό όμως που δεν μας απάντησαν ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, είναι το ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ διέσωσαν τα κείμενα???

Μήπως γνωρίζεις άραγε του λόγου σου?

Από την άλλη όμως, ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ την Ελλάδα και τους Έλληνες, επειδή τους ταύτιζαν με την επάρατη ειδωλολατρία, τον εχθρό και αλλοτινό διώκτη της χριστιανικής θρησκείας. Έτσι, έγιναν αυτοί διώκτες ανελέητοι των παλιών διωκτών τους.

Με μια διαφορά: Οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν κυνήγησαν κανέναν για τα πιστεύω του! Απλά ποτέ. Όμως, κυνηγήθηκαν απο τους Βυζαντινούς.

Και φυσικά, πρωταρχικό ρόλο στο μίσος κατά «παντός του ελληνικού» και στον λυσσαλέο κατατρεγμό του, έπαιξε η Εκκλησία, που ήταν ο φορέας και λειτουργός της νέας θρησκείας και ο μοναδικός σχεδόν πνευματικός οδηγητής των «Βυζαντινών ελληναράδων».

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να καταστρέφουν τους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων,στερώντας έτσι τον κόσμο από ανεπανάληπτα δημιουργήματα της αρχαίας τέχνης, για να μη μείνει ίχνος από τη «βδελυρή θρησκεία των ειδώλων».
Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, πρωτοστάτησε, το 391, στην πυρπόληση της βιβλιοθήκης του Σεραπείου, με τους 42.000 τόμους της μοναδική κιβωτό της αρχαίας γνώσης και λογοτεχνίας. Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (395) και ο…..πολύς Ιουστινιανός έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας (529).

Μα, τόοοοοοοση ελληνικότητα πια????

Και να ήταν μόνο τα άψυχα? Καλά θα’τανε!

Οι πρόδρομοι των σημερινών ζηλωτών του ιουδαιοχριστιανισμού επιδόθηκαν σε φοβερούς διωγμούς και σφαγές των «εθνικών» (ελλήνων μη εκχριστιανισμένων δηλαδή..), που τις ομολογούν και οι χριστιανοί χρονικογράφοι ακόμη.

Ο ελληνολάτρης αυτοκράτορας Ιουλιανός όχι μόνο συκοφαντήθηκε και αναθεματίστηκε σαν «αποστάτης» και «παραβάτης» αλλά και δολοφονήθηκε (πιθανότατα) από χριστιανό, ενώ πολεμούσε εναντίον των Περσών.
Ο ανεψιός και διάδοχος του πατριάρχη Θεόφιλου, ο Κύριλλος, θεωρείται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της σπουδαίας νεοπλατωνικής φιλοσόφου Υπατίας (415). Και το 797, η Σύνοδος της Νικαίας αναθεμάτιζε όσους «μελετούσαν διεξοδικώς τα ελληνικά μαθήματα»...

ΑΚΟΜΑ και το όνομα «Ελλην» πήρε νόημα υβριστικό και αποκρουστικό από τους εκχριστιανισμένους κατακτητές των ελλήνων!!!

Το Βυζάντιο «πολέμιον υπελάμβανε (θεωρούσε εχθρικό) το των Ελλήνων όνομα, καθ' όσον ανέκαθεν το όνομα τούτο εταυτίσθη μετά της εννοίας του ειδωλολάτρου», γράφει ο κάθε άλλο παρά «αντίχριστος», βέβαια, ιστορικός Κ. Παπαρηγόπουλος. «Ανόσιους, μυσαρούς, παμμίαρους» αποκαλούσαν τους Ελληνες οι αυτοκρατορικοί νόμοι και οι εκκλησιαστικοί πατέρες.

Ας μην κουράσουμε με τα σχετικά στοιχεία ξανά διότι μόνο αναγούλα προκαλούν....

Ο Αθανάσιος κατακεραύνωνε τους «μιαρούς» Ελληνες, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός στηλίτευσε την «κίβδηλον ποίησιν» των αρχαίων, και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρούσε πως Χριστιανισμός και Ελληνισμός είναι ασυμβίβαστοι, διαφωνώντας με τους νυν ελληνοχριστιανικούς κήρυκες, όπως και η αφεντιά σου προφανώς ευρωπαίε.

«Το όνομα Ελλην κατήντησε θρησκευτικόν και ελέγετο περί μη χριστιανών και αν ακόμη ούτοι ήσαν Σαρακηνοί», λέει ο ιστορικός Κ. Αμαντος.

Και, αυτό, όχι μόνο από τους τότε ζηλωτές και «θεούσες». Ακόμα και κορυφαίοι διανοητές, όπως ο πατριάρχης Φώτιος (9ος αιώνας) έγραφε πως οι Ρώσοι, προτού εκχριστιανισθούν, είχαν «ελληνικήν και άθεον δόξαν», ενώ ο «πλατωνιστής» Μιχαήλ Ψελλός (11ος αιώνας) έλεγε πως οι Κινέζοι ήταν «Ελληνες το δόγμα«!!

Και θέλεις και ένα ακόμα σχετικό παράδειγμα ευρωπαίε?

Όταν το 968, απεσταλμένοι του Πάπα εγχείρισαν στον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά γράμματα του Ποντίφηκα με την προσφώνηση «αυτοκράτωρ των Ελλήνων», ο Φωκάς…….τους έριξε στη φυλακή για την προσβολή ετούτη!!
Αλλά βλέπεις Ευάγγελε, τότε ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ 1821…..

Είναι αλήθεια πως από τον 10ο και περισσότερο από τον 13ο αιώνα, λιγοστοί βυζαντινοί ανθρωπιστές προσπάθησαν να ξαναδώσουν στα ονόματα «Ελλάς» και «Έλληνες» την παλιά τους αίγλη, και διεκδίκησαν την πνευματική «κληρονομιά» της Αθήνας.

Ωστόσο, αυτή η «αποκατάσταση» δεν εξάλειψε τον (κληρικό προπάντων) ανθελληνισμό ως το τέλος της αυτοκρατορίας. Ο μέγας λογοθέτης (πρωθυπουργός) του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου, Θεόδωρος Μετοχίτης (αρχές 14ου αιώνα), θεωρούσε τους Έλληνες «εχθρούς του κράτους» και ευχόταν να «εξολοθρευθούν με την βοήθειαν του Θεού», ενώ ο προοδευτικός θεολόγος Βαρλαάμ (14ος αιώνας) θα κατηγορηθεί, ανάμεσα στ' άλλα, και σαν «ελληνομανής»!

Και ο Γεννάδιος Σχολάριος (ο κατοπινός πρώτος πατριάρχης της Τουρκοκρατίας), όταν ρωτήθηκε, τρία χρόνια πριν απ' την Άλωση, αν είναι Έλλην, απάντησε με αποστροφή: «... ει τις έροιτό μοι (αν με ρωτήσει κανείς) τις ειμί, αποκρινούμαι Χριστιανόν είναι».

Τα πιάνεις Ευρωπαίε ετούτα?

Και ο ιστορικός Παύλος Καλλιγάς επιλέγει: «Αυτούς τους διώκοντας τον Χριστιανισμόν Τούρκους, αποκαλεί η Εκκλησία "νέους Ελληνας", διότι το όνομα Ελλην ήτο τότε συνώνυμον τω αντιχρίστω... Οι περισωθέντες επίσημοι αναθεματισμοί του ελληνικού ονόματος, αποδεικνύουν ότι οι ακαταλόγιστοι εκείνοι άνθρωποι ενόσουν (έπασχαν από) αληθή ελληνοφοβίαν»

Δεν εθελοτυφλούμε Ευρωπαίε, σε αντίθεση με την αφεντιά σου, και είναι αυτονόητο ότι δεν παραγνωρίζω διόλου τη συμβολή μερίδας του κλήρου στην στήριξη του υπόδουλου γένους καθώς και κάποιων ολίγων κυβερνητικών εξαιρέσεων.

Άλλο όμως αυτό και άλλο οι κορώνες σας πως «ορθοδοξία και ελληνισμός είναι ταυτόσημοι» ή το βυζάντιο ήταν δήθεν ελληνικό. Ο βυζαντινός ιερός πόλεμος κατά των Ελλήνων, που κράτησε έντεκα αιώνες, απόδειξε πόσο τυφλώνει ο δογματικός φανατισμός, αλλά και ποια η δύναμη που έχει ο ελληνικός πολιτισμός, ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΘΕΝ «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», αφού κατόρθωσε να επιβιώσει ακόμα κι όταν τον μαχόταν ανένδοτα η πιο κραταιή (μαζί με τον αυτοκράτορα) δύναμη του Βυζαντίου, η ιεραρχία των σκοταδιστών του ιουδαϊσμού!

Αυτά τα ολίγα, και περισσότερα όποτε και όσα θες...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 00:46:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι αρχαιοι ελληνες ειχαν πολιτισμο που ζηλευαν οι παντες.Μα που και που κανανε και πλακες (αυτο το χαρακτηριστικο εχει περασει σε μας ανα αιωνες),οπως ειχαν τα παρατραγουδα της εποχης που ηταν οι 12 "θεοι".Πως ειναι η Πανια σημερα που καλει καποια παρατραγουδα,ετσι και αυτοι ριχναν γελωτες στα θεατρα,σε φαρσοκωμωδιες κτλ με τους 12 θεους.Φυσικα γνωριζαν ακομα και απο τοτε οτι υπαρχει ενας θεος.Φυσικα μερικοι αστεια αστεια αρχισαν να τα πιστευουνε.
Ευτυχως στη συγχρονη εποχη,εχουμε να γελαμε με αλλα πραγματα.Ετσι κανεις δε πιστευει στους 12 θεους Ουτε για αστειο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 01:16:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ποτέ δεν υπήρξε «ελληνική» η Νέα Ρώμη. Εάν το έλεγε αυτό κανείς τότε, θα τον κοίταγαν σαν να……μίλαγε εξωγήινος! Όπως φυσικά, ουδέποτε υπήρξε και η έννοια «Βυζάντιο».

-Η Κων/λη για σένα τι ήταν? Γιατί με αυτά που γράφεις μάλλον από το διάστημα ήρθες
quote:
Στην Μικρά Ασία ζούσανε διάφοροι λαοί, οι οποίοι όντως σε μεγάλο ποσοστό ήσαν επηρεασμένοι από ελληνικά ονόματα, φυσικά και ένα σεβαστό ποσοστό ήσαν Έλληνες.
Ωστόσο, δεν έχουμε αυτά τα ιστορικά στοιχεία που να βεβαιώνουν ότι η Μικρά Ασία ήταν «αμιγώς» Ελληνική. Και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έβαλε την πινελιά του ο Ελληνισμός, ωστόσο ουδέποτε υπήρξε «αμιγώς» Ελληνική.

-Άσε την Αίγυπτο! Και περιορίσου στη Μικρά Ασία του Βυζαντίου και στις χρονολογίες που αναγράφω! Ο εποικισμός της Μικρά Ασίας και όχι της Αιγύπτου είχε ξεκινήσει από π.Χ. και τότε στη περίοδο του Βυζαντίου ήταν οι Έλληνες η μεγάλη πλειοψηφία.
quote:
Ο ΕΝΟθεϊσμός των Ελλήνων δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με τον ΜΟΝΟθεϊσμό των Χριστιανών!! Καμία απολύτως!
Ο Έλληνας φιλόσοφος θεωρούσε ΟΛΑ ΕΝΑ, και όχι……..ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΛΑ!!! Πιάνεις την ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΧΑΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ?
Η είδες ποτέ τον Σωκράτη ή τον Πλάτωνα να κραδαίνουνε το ρόπαλο του Αθεϊσμού κατά των απίστων? Είδες ποτέ σε κανένα σύγγραμμα του Σωκράτη να αναφέρει πως υπάρχει ο…..«αληθινός Θεός και οι κάλπικοι θεοί»??

-Δεν ήταν θεός για να το πει! ή αν θέλεις να τα πουν!
quote:
Ιστορικό ψεύδος, το οποίο και αποδεικνύεται από τους ανελέητους διωγμούς που υπέστησαν οι Εθνικοί (οι έλληνες πρόγονοι μας..) από τα Βυζαντινά αλλοεθνή καθάρματα.

-Για πες μου εσύ αλήθεια πιο έθνος ήταν αυτά τα καθάρματα οι Βυζαντινοί! Είμαι πολύ περίεργος!
quote:
Τα αλλεπάλληλα Έδικτα (Νόμοι) που εξέδιδαν διάφοροι βυζαντινοί αυτοκράτορες κατά των Εθνικών, κατά την διάρκεια πολλών αιώνων, μαρτυρούν και τον αδυσώπητο αγώνα εκχριστιανισμού που εξαπέλυαν οι βυζαντινοί κατά όσων δεν επιθυμούσαν την Ασιατική θρησκεία

Πολύ δυνατή τελικά αυτή η Ασιατική θρησκεία! Που επιβλήθηκε δια πυρός και σιδήρου σε όλα τα έθνη Γερμανία Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, να υποθέσω ότι οι Βυζαντινοί ήσαν……………………Ιουδαίοι? -Αυτά είναι τα ιστορικά ψεύδη! Βυζαντινό αλλοεθνή κάθαρμα ήταν ο Κων/νος Παλαιολόγος? Και τόσο μίσος κατά των Ελλήνων πως έβαλαν ως κύρια γλώσσα από το 620 περίπου την Ελληνική? Μόλις 300 χρόνια από τη μεταφορά της πρωτεύουσας στην Ανατολή? Τι έγινε και η Λατινική γλώσσα, έπαψε να είναι κύρια? Τι έγινε και οι αυτοκράτορες ακολουθώντας τους Έλληνες έγιναν και αυτοί Ορθόδοξοι? Γιατί δεν παρέμειναν δωδεκαθειστές ή γιατί δεν έγιναν παπικοί όπως οι Λατίνοι? Γιατί δίδασκαν στα σχολεία Όμηρο και Ιλιάδα? Τι βίτσια ήσαν αυτά?
quote:
Με λίγα λόγια, την ίδια ακριβώς τακτική που εφάρμοσαν λίγους μόλις αιώνες αργότερα οι Μουσουλμάνοι επί των χριστιανών αυτή την φορά. Πως λέει ο λαός, όπως στρώσεις θα κοιμηθείς!

-Δεν είδα όμως οι Έλληνες να γίνονται Μουσουλμάνοι! Απόδειξη ότι η πίστη δεν ξεριζώνεται
quote:
Το ποια «ανταπόκριση» έλαβε ο Παύλος κατά τον ερχομό του στην Ελλάδα, γίνεται εύκολα κατανοητό εάν σκεφτούμε την απάντηση που έλαβε όταν πήγε να μιλήσει τους Αθηναίους στον Άρειο Πάγο. Η απάντηση ήταν…..τέτοιες φλυαρίες δεν μπορούμε να ακούμε!

-Γι αυτό οι Έλληνες γινόντουσαν Χριστιανοί μετά μανίας! Αλλά ξέχασα! Αυτοί οι Βυζαντινοί!.................. Σήμερα όμως επιτέλους θα αποκατασταθεί η τάξη! Επιστροφή στις ρίζες μας! Βουρ! Στα βουνά και στα λαγκάδια! Να γιορτάσουμε τη θεά Δήμητρα!
quote:
Όσο «Μουσουλμανικές» είναι οι περιοχές που σήμερα κάθονται οι Τούρκοι, άλλο τόσο «Ελληνικό» ήταν και το Βυζάντιο φίλτατε!

-Άσε μας κούφανες! τελείως παραπάνω γράφεις ότι ….στη Μικρά Ασία ζούσανε διάφοροι λαοί, οι οποίοι όντως σε μεγάλο ποσοστό ήσαν επηρεασμένοι από ελληνικά ονόματα, φυσικά και ένα σεβαστό ποσοστό ήσαν Έλληνες
-Ποιοι ήσαν αυτοί οι λαοί? Και σε ποιες περιοχές κάθονται τελικά οι Τούρκοι?
quote:
Ξέρεις Ευρωπαίε, είναι μεγάλο κακό να σου’χουνε βάλει κάτι στο μυαλό και σώνει και καλά να πρέπει να το «αποδεικνύεις». Εν προκειμένω, τα κακοραμμένα κείμενα που ξανά και ξανά ως «ιστορική αλήθεια» θεωρείς, είναι απλά οι παρενέργειες του «ελληνικού» Rum Orthodox Think Tank που απλά δεν σε αφήνουνε να δεις και λίγο παραπέρα.
Πάντως μην χάνεις το κουράγιο σου, διάβασε αμέσως παρακάτω ορισμένες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, και μετά ξανά ταξίδεψε στο γένος των Φλάβιων, των Ισπανών και του κάθε λογής αλλοεθνή κατακτητή, βάφτισε τους «έλληνες βυζαντινούς» (!), και……….πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικιά μας θα’ναι!!!!!!

-Να υποθέσω ότι τελικά οι Βυζαντινοί ήσαν ένα σωρό άλλα έθνη? η Η.Π.Ε.? κάτι σαν τις Η.Π.Α.?
quote:
Η ιστορία, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, αρχίζει με μια γοερή αντίφαση: Οι «Βυζαντινοί» αλλοεθνείς μας λένε ότι ένιωθαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων, διατηρούσαν πάμπολλα έθιμά τους, μιλούσαν τη γλώσσα τους, οι λόγιοί τους μελετούσαν την αρχαία Γραμματεία, τη «συντηρούσαν» αντιγράφοντας τα κείμενά της. Αυτό όμως που δεν μας απάντησαν ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, είναι το ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ διέσωσαν τα κείμενα???
Μήπως γνωρίζεις άραγε του λόγου σου?

-Όχι! Όχι! για λέγε για λέγε έχει πολύ πλάκα!
quote:
Από την άλλη όμως, ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ την Ελλάδα και τους Έλληνες, επειδή τους ταύτιζαν με την επάρατη ειδωλολατρία, τον εχθρό και αλλοτινό διώκτη της χριστιανικής θρησκείας. Έτσι, έγιναν αυτοί διώκτες ανελέητοι των παλιών διωκτών τους.

-Διχασμός προσωπικότητας αυτό είναι το βρήκα! Σωστός?
quote:
Με μια διαφορά: Οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν κυνήγησαν κανέναν για τα πιστεύω του! Απλά ποτέ. Όμως, κυνηγήθηκαν απο τους Βυζαντινούς

-Τι καλοί άνθρωποι! Κράταγαν χαρακτήρα οι πρόγονοί μας!
quote:
Και φυσικά, πρωταρχικό ρόλο στο μίσος κατά «παντός του ελληνικού» και στον λυσσαλέο κατατρεγμό του, έπαιξε η Εκκλησία, που ήταν ο φορέας και λειτουργός της νέας θρησκείας και ο μοναδικός σχεδόν πνευματικός οδηγητής των «Βυζαντινών ελληναράδων».

-Γιατί άραγε? Από πού ξεφύτρωσε πάλι αυτή? Πως πήρε τα πρωτεία? Στο κάτω κάτω δεν ήταν παρά μια χούφτα Ιουδαίοι!
quote:
Η πρώτη τους κίνηση ήταν να καταστρέφουν τους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων,στερώντας έτσι τον κόσμο από ανεπανάληπτα δημιουργήματα της αρχαίας τέχνης, για να μη μείνει ίχνος από τη «βδελυρή θρησκεία των ειδώλων».
Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, πρωτοστάτησε, το 391, στην πυρπόληση της βιβλιοθήκης του Σεραπείου, με τους 42.000 τόμους της μοναδική κιβωτό της αρχαίας γνώσης και λογοτεχνίας. Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (395) και ο…..πολύς Ιουστινιανός έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας (529).


-Είναι αλήθεια είναι από τις μαύρες σελίδες όχι μόνο της Εκκλησίας αλλά και της Ελληνικής Ιστορίας!
quote:
Μα, τόοοοοοοση ελληνικότητα πια????

-Γιατί? Στον πρόσφατο εμφύλιο τι είχαμε? Έλληνες εναντίων Ανθελλήνων? Στην εικονομαχία τι είχαμε? Που και κει γίνανε εκατοντάδες φόνοι! –Έλληνες εναντίων Ελλήνων πάλι!
Και να ήταν μόνο τα άψυχα? Καλά θα’τανε!
quote:
Οι πρόδρομοι των σημερινών ζηλωτών του ιουδαιοχριστιανισμού επιδόθηκαν σε φοβερούς διωγμούς και σφαγές των «εθνικών» (ελλήνων μη εκχριστιανισμένων δηλαδή..), που τις ομολογούν και οι χριστιανοί χρονικογράφοι ακόμη.
Ο ελληνολάτρης αυτοκράτορας Ιουλιανός όχι μόνο συκοφαντήθηκε και αναθεματίστηκε σαν «αποστάτης» και «παραβάτης» αλλά και δολοφονήθηκε (πιθανότατα) από χριστιανό, ενώ πολεμούσε εναντίον των Περσών.
Ο ανεψιός και διάδοχος του πατριάρχη Θεόφιλου, ο Κύριλλος, θεωρείται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της σπουδαίας νεοπλατωνικής φιλοσόφου Υπατίας (415). Και το 797, η Σύνοδος της Νικαίας αναθεμάτιζε όσους «μελετούσαν διεξοδικώς τα ελληνικά μαθήματα»...
ΑΚΟΜΑ και το όνομα «Ελλην» πήρε νόημα υβριστικό και αποκρουστικό από τους εκχριστιανισμένους κατακτητές των ελλήνων!!!


-Άσε τους ηθικούς αυτουργούς και κοίτα πιος ανέβηκε στο θρόνο! Δε μπορείς να καταλάβεις κάτι! ότι για την εξουσία οι κυβερνώντες παντού και πάντα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους! αλλάζουν θρησκείες αλλάζουν κόμματα αλλάζουν ότι ιερό έχουν και δεν έχουν με την όποια ευκαιρία! εδώ πατέρας σκώτωνε το γιο και το αντίστροφο και μάνα σκώτωνε το σύζηγο κ.ο.κ. για τη θρησκεία λες να γινόντουσαν αυτά? τόσο αφελής είσαι?
-Εμφύλιος πόλεμος ήταν αλλά λόγω του ότι οι ειδωλολάτρες ήσαν πολλοί λιγότεροι δεν πήρε διστάσεις και περιοριστικε κυρίως στα άψυχα υλικά! Που εξίσου ήταν κακό!
quote:
Το Βυζάντιο «πολέμιον υπελάμβανε (θεωρούσε εχθρικό) το των Ελλήνων όνομα, καθ' όσον ανέκαθεν το όνομα τούτο εταυτίσθη μετά της εννοίας του ειδωλολάτρου», γράφει ο κάθε άλλο παρά «αντίχριστος», βέβαια, ιστορικός Κ. Παπαρηγόπουλος. «Ανόσιους, μυσαρούς, παμμίαρους» αποκαλούσαν τους Ελληνες οι αυτοκρατορικοί νόμοι και οι εκκλησιαστικοί πατέρες.

-Έτσι όπως το θέτεις <<Ανόσιους, μυσαρούς, παμμίαρου>> αποκαλούσαν
τους ειδολολάτρες και όχι τους ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ! αναδιατύπωσέτο!
quote:
Ο Αθανάσιος κατακεραύνωνε τους «μιαρούς» Ελληνες, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός στηλίτευσε την «κίβδηλον ποίησιν» των αρχαίων, και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρούσε πως Χριστιανισμός και Ελληνισμός είναι ασυμβίβαστοι, διαφωνώντας με τους νυν ελληνοχριστιανικούς κήρυκες, όπως και η αφεντιά σου προφανώς ευρωπαίε.

-Με έχεις μπερδέψει λίγο πιο πάνω γράφεις <<Οι «Βυζαντινοί» αλλοεθνείς μας λένε ότι ένιωθαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων, διατηρούσαν πάμπολλα έθιμά τους, μιλούσαν τη γλώσσα τους, οι λόγιοί τους μελετούσαν την αρχαία Γραμματεία, τη «συντηρούσαν» αντιγράφοντας τα κείμενά της>>……….εδώ λες άλλα! Τι ίσχυε τελικά? Με χει φάει η αγωνία!
quote:
Και θέλεις και ένα ακόμα σχετικό παράδειγμα ευρωπαίε?
Όταν το 968, απεσταλμένοι του Πάπα εγχείρισαν στον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά γράμματα του Ποντίφηκα με την προσφώνηση «αυτοκράτωρ των Ελλήνων», ο Φωκάς…….τους έριξε στη φυλακή για την προσβολή ετούτη!!
Αλλά βλέπεις Ευάγγελε, τότε ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ 1821…..


- Γιατί ο Νικηφόρος Φωκάς σταμάτησε τα επιδόματα που δίνονταν στις εκκλησίες και ενίσχυσε τη μικρή ιδιοκτησία απαγορεύοντας την παραχώρησή της στα μοναστήρια? Και αλήθεια τι φόρους πλήρωναν οι Έλληνες υποτελείς στους Βυζαντινούς? Ο Νικηφόρος Φωκάς επέβαλε σε όλα τα μοναστήρια φορολογικά βάρη, απαγόρευσε την ίδρυση νέων μονών σε αγροτικές περιοχές και εγκωμίαζε την απομάκρυνση των μοναχών σε έρημες και άγονες περιοχές
-Μάλον κι αυτός ήταν διχασμένη προσωπικοτητα!
quote:
Και ο Γεννάδιος Σχολάριος (ο κατοπινός πρώτος πατριάρχης της Τουρκοκρατίας), όταν ρωτήθηκε, τρία χρόνια πριν απ' την Άλωση, αν είναι Έλλην, απάντησε με αποστροφή: «... ει τις έροιτό μοι (αν με ρωτήσει κανείς) τις ειμί, αποκρινούμαι Χριστιανόν είναι».
Τα πιάνεις Ευρωπαίε ετούτα?

-Όχι! Τι εθνικότητα ήταν ο Γεννάδιος? Και από ποιες εθνικότητες αποτελούταν τελικά το Βυζάντιο τον 14ο αιώνα? Σίγουρα μία μειοψηφία ήσαν οι Έλληνες αν έχω καταλάβει καλά!
quote:
Δεν εθελοτυφλούμε Ευρωπαίε, σε αντίθεση με την αφεντιά σου, και είναι αυτονόητο ότι δεν παραγνωρίζω διόλου τη συμβολή μερίδας του κλήρου στην στήριξη του υπόδουλου γένους καθώς και κάποιων ολίγων κυβερνητικών εξαιρέσεων

-Πάλι καλά!
quote:
Άλλο όμως αυτό και άλλο οι κορώνες σας πως «ορθοδοξία και ελληνισμός είναι ταυτόσημοι» ή το βυζάντιο ήταν δήθεν ελληνικό. Ο βυζαντινός ιερός πόλεμος κατά των Ελλήνων, που κράτησε έντεκα αιώνες, απόδειξε πόσο τυφλώνει ο δογματικός φανατισμός, αλλά και ποια η δύναμη που έχει ο ελληνικός πολιτισμός, ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΘΕΝ «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», αφού κατόρθωσε να επιβιώσει ακόμα κι όταν τον μαχόταν ανένδοτα η πιο κραταιή (μαζί με τον αυτοκράτορα) δύναμη του Βυζαντίου, η ιεραρχία των σκοταδιστών του ιουδαϊσμού!
Αυτά τα ολίγα, και περισσότερα όποτε και όσα θες...

Άχ! Από πολιτισμό τελικά καλά τα καταφέραμε από θρησκεία όμως…………………….άσε που μετά ήρθαν και οι Τούρκοι γιατί μη νομίζεις κρυφοχριστιανοί ήσαν και αυτοί! Και με τη βία ανάγκαζαν τους Έλληνες να παραμένουν Χριστιανοί για άλλα 400 χρόνια! Σήμερα όμως ……………..εμείς οι ελεύθεροι πια Έλληνες γυρίζουμε κατά σωρηδόν στην αρχαία μας θρησκεία!
-Σε φαντάζομαι με ένα λευκό μανδύα! Κάτι σα ρόμπα! Να ξεκινάς στο θυσιαστήριο τις σπονδές στο λυράρη τον Απόλλωνα (μεγάλη η χάρη του! Βγήκε καλό το κρασί φέτος!) Δίπλα σου τον macedon να σφάζει τα Αρναία και να μελετά τα σπλάχνα τους συνάμα κάπου πιο πέρα ο γιαπετ! Να απαγγέλει τον Όμηρο σε μένα και τον ψηλό! Λίγο πιο πέρα να κλαίει μόνος του ο eidos! Νιώθωντας τη μοναξιά να είναι αδιαπέραστη!
-Άντε καληνύχτα! Πάω να ονειρευτώ την Αλλοεθνή πια βασιλεύουσα!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 09:44:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ europaios2, καταρχάς δεν δήλωσα εγώ ότι από το 600 μ.Χ. και για 900 περίπου χρόνια η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία περιέκλειε στα σύνορα της πολλές ελληνικές περιοχές.
Το ανέφερε πρώτος ο symbol και τοποθετήθηκα επάνω σ' αυτό το σχόλιο.

quote:
-Σου απαντώ ότι από το 732 μ.Χ. περιείχε αμιγώς Ελληνικά εδάφη εκτός εάν δε θεωρείς Ελληνικά εδάφη τη Μικρασία και τη Βόρεια Ήπειρο! εκτός εάν δε θεωρείς Ελληνικά εδάφη τη Μικρασία και τη Βόρεια Ήπειρο!η εκτός εάν θεωρείς ότι η κτίση της κάτω Ιταλίας για μακρύ χρονικό διάστημα όπου κακά τα ψέματα ζούσαν χιλιάδες Έλληνες σου δίνει το δικαίωμα να μιλάς ..........<<περιέκλειε στα σύνορα της πολλές περιοχές του πρώην ελλαδικού χώρου>> ενώ το σωστό θα ήταν το 90% της αυτοκρατορίας ήταν Ελληνικά εδάφη.

Αγαπητέ, δεν υπάρχει λόγος να εξεγείρεσαι και να αναστατώνεσαι...
Το δικαίωμα να έχω τις απόψεις μου - όπως κι εσύ τις δικές σου κι ο κάθε άνθρωπος εν τέλει - το έχω λάβει μόνος μου και δεν συνηθίζω να αναφέρω κάτι χωρίς να το έχω "ψάξει".

Τα ελληνικά αυτά εδάφη περιέκλειε στα σύνορα της κι η Οθωμανική Αυτοκρατορία για αιώνες.
Αυτό κάνει εμάς Τούρκους ή τους Τούρκους Έλληνες;

quote:
-Ποια φωτιά μωρέ και πιο τσεκούρι στους 3 κι ο κούκος? από π.χ. ήδη σοφοί όπως ο Σωκράτης ή ο Αριστοτέλης ήσαν υπερ του μονοθεισμού και όχι του πολυθεισμού!
-<<Μειονότητα θρησκευτική ήτανε>>. Οι Έλληνες κατά χιλιάδες από τον ερχομό του Παύλου στην Ελλάδα και παρόλους τους διωγμούς είχανε ασπαστεί το Χρισιανμισμό, ο οποίος έγεινε επίσημη θρησκεία αναγκαστικά λόγω της μεγάλης πλειοψηφίας!

Τρεις κι ο κούκος έμειναν μετά τους διωγμούς του Μέγα Κωνσταντίνου, του Μέγα Θεοδόσιου, του Ιουστινιανού, μετά από τις καταστροφές των μνημείων, ναών της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας, μετά την παύση των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών, μετά την καταστροφή μεγάλου τμήματος της Ελληνικής Γραμματείας κλπ.
Ο Μεσαίωνας έκανε την εμφάνιση του στην Ανατολική Ευρώπη - και στον Ελλαδικό χώρο - πολύ νωρίτερα απ' ό,τι στην Δυτική...
Όσον αφορά τον ασπασμό - κατά χιλιάδες μάλιστα - Ελλήνων στον Χριστιανισμό με την προσέλευση του Παύλου στην Αθήνα, αυτό είναι αναληθές.

quote:
-Όσον ισχυρίζονται ότι το Βυζάντιο δεν ήταν Ελληνικό και ότι οι Έλληνες δια πυρός και σιδήρου αλλαξοπίστησαν!
-Και είναι κρίμα προκειμένου να πουλούνται νέα βιβλία ( νομίζεις ότι κάποιοι θέλουν να την ξαναγράψουν! την Ιστορία γιατί δήθεν αγαπάν την Ελλάδα? την τσέπη τους αγαπάνε!) να γράφονται ανακρίβειες!

Δεν υπάρχει λόγος να τους τσουβαλοποιείς όσους έχουν κάποιες παρόμοιες απόψεις, μπορείς να αποφεύγεις τέτοιου είδους γενικεύσεις.
Όπως βλέπεις μάλιστα, στο μεταξύ μας διάλογο σου απευθύνομαι στο β' ενικό πρόσωπο, αναγνωρίζοντας ότι είσαι μια ξεχωριστή οντότητα με την δική της προσωπικότητα, το σύνολο απόψεων της, την δική της πορεία και δικά της γνωρίσματα.

Σχετικά με την Ιστορία, αυτή δυστυχώς απέχει μακράν από την "Ιστορία" που έχουμε μάθει κι η οποία γράφτηκε από αυτόν που είχε και την δύναμη να την γράψει κατά πως ήθελε.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 10:55:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τα ελληνικά αυτά εδάφη περιέκλειε στα σύνορα της κι η Οθωμανική Αυτοκρατορία για αιώνες.
Αυτό κάνει εμάς Τούρκους ή τους Τούρκους Έλληνες;


-Φίλε μου! Υπάρχει διαφορά μεγάλη! οι Τούρκοι εμφανίστηκαν εκεί από τον 11ο περίπου αιώνα εμείς ήμασταν εκεί αιώνες π.Χ. παντως χαίρομαι που τα θεωρείς Ελληνικά! άρα από τι αποτελούταν το Βυζάντιο? αφού περιέκλειε την Ελλάδα τη Β.Ηπειρεο και τη Μικρα Ασία? Τα άλλα τα εδάφη στη Βόρεια πλευρά τα είχε ως ασπίδα κυρίως από τα Βουλγαρικά φύλα. Και οι κτήσεις στη Β.Αφρική γρήγορα χάθηκαν ενδεικτικό του ότι οι Έλληνες ήσαν η μειοψηφία!
quote:
Τρεις κι ο κούκος έμειναν μετά τους διωγμούς του Μέγα Κωνσταντίνου, του Μέγα Θεοδόσιου, του Ιουστινιανού, μετά από τις καταστροφές των μνημείων, ναών της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας, μετά την παύση των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών, μετά την καταστροφή μεγάλου τμήματος της Ελληνικής Γραμματείας κλπ.
Ο Μεσαίωνας έκανε την εμφάνιση του στην Ανατολική Ευρώπη - και στον Ελλαδικό χώρο - πολύ νωρίτερα απ' ό,τι στην Δυτική...
Όσον αφορά τον ασπασμό - κατά χιλιάδες μάλιστα - Ελλήνων στον Χριστιανισμό με την προσέλευση του Παύλου στην Αθήνα, αυτό είναι αναληθές.

-Μα τους διωγμούς τους κάνανε ακριβώς επειδή είχανε μείνει τρεις κι ο κούκος! ήταν εύκολη δουλειά! εξάλου για αυτό και οι αυτοκράτορες έγιναν Χριστιανοί........... πήγαν με το ρεύμα!
-Και μη μπερδεύεις το Μεσαίωνα! μη μπερδεύεις τη θρησκεία με την εξουσία ο Μεσαίωνας δεν ήταν παρά ο τρόπος διατήρησης της εξουσίας με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και στο όνομα δήθεν του Χριστού!
-Η εξουσία ήταν το αίτιο η θρησκεία ήταν η αφορμή!
-Όπως με τις σταυροφορίες όπως με τους ειδολολάτρες! όπως στο Μεσαίωνα, όπως στους πρώτους 3 αιώνες με τους Φαρισαίους που κυνηγούσαν τους Χριστιανούς! τα πάντα στο προσκύνιο γινόντουσαν στο όνομα κάπιου Θεού, στο παρασκήνιο όμως στο όνομα της εξουσίας!
-Εγώ φίλε μου τα έχω διαχωρίσει αυτά! Το ίδιο σου πρωτείνω!
quote:

Δεν υπάρχει λόγος να τους τσουβαλοποιείς όσους έχουν κάποιες παρόμοιες απόψεις, μπορείς να αποφεύγεις τέτοιου είδους γενικεύσεις.
Όπως βλέπεις μάλιστα, στο μεταξύ μας διάλογο σου απευθύνομαι στο β' ενικό πρόσωπο, αναγνωρίζοντας ότι είσαι μια ξεχωριστή οντότητα με την δική της προσωπικότητα, το σύνολο απόψεων της, την δική της πορεία και δικά της γνωρίσματα.
Σχετικά με την Ιστορία, αυτή δυστυχώς απέχει μακράν από την "Ιστορία" που έχουμε μάθει κι η οποία γράφτηκε από αυτόν που είχε και την δύναμη να την γράψει κατά πως ήθελε.


-Καλά που αλλού να τους βάλω αν όχι στο τσουβάλι! και πέτρες πρέπει να βάλω μέσα και να τους ρίξω στη λίμνη της Γαλιλαίας!
-Δεν απέχει καθόλου από την Ιστορία! σεβαστή η άποψή σου αλλά όσους υποστηρίζουν ότι το Βυζάντιο δεν ήταν παρά στυγνοί κατακτητές των Ελλήνων συγνώμη αλλά θα τους βάλω στο ίδιο τσουβάλι! και για να μην τρέχω στη Γαλιλαία θα τους βάλω και μια γάτα μέσα! έτσι για να μην αισθάνονται τελειώς μόνοι!
-Άμα θέλει ο άνθρωπος πηδάει τελικά εύκολα από δόγμα σε δόγμα! ανάλογα με τις ανάγκες!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2008, 09:47:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
-Φίλε μου! Υπάρχει διαφορά μεγάλη! οι Τούρκοι εμφανίστηκαν εκεί από τον 11ο περίπου αιώνα εμείς ήμασταν εκεί αιώνες π.Χ. παντως χαίρομαι που τα θεωρείς Ελληνικά! άρα από τι αποτελούταν το Βυζάντιο? αφού περιέκλειε την Ελλάδα τη Β.Ηπειρεο και τη Μικρα Ασία? Τα άλλα τα εδάφη στη Βόρεια πλευρά τα είχε ως ασπίδα κυρίως από τα Βουλγαρικά φύλα. Και οι κτήσεις στη Β.Αφρική γρήγορα χάθηκαν ενδεικτικό του ότι οι Έλληνες ήσαν η μειοψηφία!

Δε μπορώ να αντιληφθώ κάποια διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις.
Να επισημάνω επίσης ότι δεν αμφισβήτησα την ελληνικότητα διαφόρων περιοχών.
Αναφέρθηκα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μόνο η οποία περιέκλειε διάφορες περιοχές στα σύνορα της, κάτι που την κάνει πολυπολιτισμική κι όχι Ελληνική.
Όσον αφορά τα εδάφη στην Βόρεια Αφρική, τα έχασε λόγω λανθασμένων χειρισμών κι όχι επειδή οι Έλληνες εκεί ήταν η μειοψηφία.

quote:
-Μα τους διωγμούς τους κάνανε ακριβώς επειδή είχανε μείνει τρεις κι ο κούκος!

Πίστεψε με, δεν ήταν τρεις κι ο κούκος...
Δε μιλάμε για εξόντωση ενός μικρού αριθμού Εθνικών, μιλάμε για ξεκλήρισμα τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους που σου ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου, θεωρώ ότι ο Μεσαίωνας εμφανίστηκε στον Ελλαδικό χώρο αιώνες προτού εμφανιστεί στην Δυτική Ευρώπη.
Δεν διαφωνώ στα κίνητρα που αναφέρεις, μπορώ να διαχωρίσω εξίσου κάποια πράγματα.

quote:
-Καλά που αλλού να τους βάλω αν όχι στο τσουβάλι! και πέτρες πρέπει να βάλω μέσα και να τους ρίξω στη λίμνη της Γαλιλαίας!
-Δεν απέχει καθόλου από την Ιστορία! σεβαστή η άποψή σου αλλά όσους υποστηρίζουν ότι το Βυζάντιο δεν ήταν παρά στυγνοί κατακτητές των Ελλήνων συγνώμη αλλά θα τους βάλω στο ίδιο τσουβάλι! και για να μην τρέχω στη Γαλιλαία θα τους βάλω και μια γάτα μέσα! έτσι για να μην αισθάνονται τελειώς μόνοι!

Πάρτα αλλιώς γιατί θα βρεις...

Όσον αφορά τα βασανιστήρια που αναφέρεις, μάλλον έχεις ισχυρές επιρροές από το Μεσαίωνα.
Ευτυχώς που δεν έζησες κάποιους αιώνες πριν.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2008, 10:42:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Με σκέφτεσαι με μια άσπρη μπερούκα να δικάζω? ή με ένα μαύρο καπέλο?

-Δε νομίζω μάλλον απεναντί τους θα ήμουν! και ίσως στο τσουβάλι με τη γάτα!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2008, 12:27:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε schwabe, βλέπω πως κυριολεκτικά …γράφεις …ιστορία, ειλικρινά προτιμώ Έλληνας από δημοκράτης (το λέω γνωρίζοντας ότι κάποτε οι δυο λέξεις ήταν ταυτόσημες αλλά το …μεταλλαγμένο κακέκτυπο του με αηδιάζει, συγνώμη schwabe...)
Είσαι πρόθυμος να τα πουλήσεις όλα βλέπω, φτάνει να μείνεις δημοκράτης, αυτό δεν λέγεται …δημοκρατία!!!
Συμβουλεύεις τον φίλο μου europaios2, αλλά μάλλον εσύ χρειάζεσαι μία:διάβασμα ιστορίας, διάβασμα ιστορίας κι όχι τον Ζούπερμαν και την Ζίνα . Απ’ ότι έμαθα, η τελευταία, συμετείχε παντού, αυτή γιατί δεν την αναφέρεις ως ιστορική πηγή; (χιούμορ;)
Ξέρεις σου ξέφυγαν κάποιοι τώρα τελευταία, ανακάλυψαν λέει ( άκου να δείς!!!) ελληνικό φυλάκιο στην Ινδία και με το όνομα Φιλκ…Στην πυρά, στην πύρά, φίλε schwabe βάλε ξύλα, έχει πολλούς για κάψιμο!!!
Το ίδιον των Ελλήνων που κι εσύ έχεις ( χωρίς να παρεξηγούμε)είναι ο αλληλοσπαραγμός, θυμήσου Αθήνα – Σπάρτη και τον στρατηγό που τους έλεγε να σταματήσουν τις διχόνοιες για «τα σύννεφα που έρχονταν από τη δύση», εννοώντας τους Ρωμαίους κι αυτοί το βιολί τους ή μάλλον, την άρπα τους.Αλλά, αλήθεια, δεν ξέρεις ότι έχει γίνει ανέκδοτο για όλους κι εφαρμογή των ορκισμένων εχθρών μας η αλληλοφαγωμάρα των Ελλήνων;
Ήταν λέει ένας Έλληνας κι ενας τούρκος και πλάκωνε στο ξύλο ο Έλληνας τον τούρκο. Τι παρακάλεσε ο τούρκος τον αλλάχ του; Κάνε ακόμη έναν Έλληνα!!! Και όντως,λέει το ανέκδοτο, έγινε ακόμη ένας Έλληνας και σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους και γελούσε ο τούρκος. Αλλά και τα δάνεια της Αγγλίας που πληρώνουμε ξέρεις γιατί τα πληρώνουμε ακόμη; Νεώτερη ιστορία: Στον εμφύλιο του 1829 και μετά ή κάτι τέτοιο στα χρόνια, το πρώτο δάνειο που πήραμε το φάγαμε μεταξύ μας σε εμφύλιο αντί για την επανάσταση. Κι είχαμε λέει περισσότερους νεκρούς και ζημειές απ’ ότι με την απελευθέρωση απ’ τους τούρκους.Κλπ …ιστορικά παραδείγματα αδελφοσύνης και αγάπης μεταξύ Ελλήνων… Πως λέει η παροιμία; «9 Έλληνες 10 αρχηγοί;…»
Πάντως ….οι ιστορικές σου γνώσεις είναι φοβερές!!! Όπως τα λες, καλύτερα να πάμε να αυτοκτονήσουμε ομαδικά, εμείς οι Έλληνες είμαστε το μίασμα της γης. Τέτοια διαστρέβλωση, ρε φίλε;
Για το κείμενο σου θα έλεγα ότι το μόνο του ιστορικά σωστό είναι η…τελεία στο τέλος, ασε που είναι και ανακουφιστική γιατί ..τελειώνεις…
Βλέπω, όμως πως στο φιλαράκι μου, «επιτίθεται» λεκτικά και ο προσφιλής, κατά τα άλλα, D.. incubus, αλλά δεν πιστεύω ότι τα εννοεί, μάλλον τον φίλο του schwabe υπερασπίζεται. Πρέπει να είστε πολύ φίλοι για να κάνεις τέτοια θυσία …
Φίλε europaios2, μη μασάς, αυτή η αρρώστεια δημοκρατίας όπως όλα τα άρρωστα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους και φεύγουν αφήνοντας μας με αντισώματα….
Τώρα επί του θέματος, ελληνισμός και χριστιανισμός…
πάνε πακέτο και να σκάσουν οι οχθροί μας.
Ο χρόνος αντέχει πολλά μπαλόνια, τα μπαλόνια
όταν περάσει ώρα ξεφουσκώνουν…
Ελληνικά γράφτηκε το ευαγγέλιο, Α και Ω είπε ο Χριστός κι όπου αλλού στη δύση έγινε χίλια κομμάτια ο χριστιανισμός κι έγινε ειδωλολατρεία, όπως όλα γίνονται με τους ειδωλολάτρες του νού. Ο Έλληνας αποδεικνύει τον μονοθεισμό του κάθε μέρα εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Στήτε, στήτε κρατάτε τη λογική σας γιατί θα χάσουμε όχι μόνο τον μπούσουλα, αλλά και τα μυαλά μας. Α, ρε άτιμοι οβριοί, τόσο μίσος έχετε γιατί ξέρετε την αλήθεια. Ξέρετε ποιοι είναι οι Έλληνες και από τη ζήλεια σας δεν αφήνετε τίποτε όρθιο….
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2008, 17:07:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Φίλε trexagireve, η μη αποδοχή <<των πιστεύων>> του κάθε ανθρώπου ή ομάδας ή δόγματος, είναι κατανοητή! η έλειψη σεβασμού όμως προς στα πιστεύω των άλλων και η προσπάθεια σπήλωσης αυτών με όποια μέσα! δείχνει την αλαζονεία την έπαρση και τον πραγματικό εαυτό του καθενός! Η σπορά της διχόνοιας είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα από τα αρχαία χρόνια!
-Θα έπρεπε τα αποτελέσματά της να παραδειγματίσουν και να μην δημιουργούν μιμητές!............ παρόλα αυτά στο βωμό του προσωπικού οφέλους! (μιας και κάποιοι από δω γράφουν άρθρα σε εφημερίδες όπως οι ίδιοι έχουν πει, αλλά και σε περιοδικά ) ...........οι μιμιτές εξακολουθούν να βρίσκονται!
-Πέρα από αυτούς υπάρχουν και τα θύματα που νομίζουν ότι θα ξεχωρίσουν αν πουν το κάτι διαφορετικό! Ευτυχώς όμως είναι τόσοι λίγοι που τους μόνους που καταφέρνουν να βλάψουν είναι τους ίδιους τους, τους εαυτούς!
-Τρέχουν αγοράζουν βιβλία και δεν τα κρίνουν με τη λογική αλλά με την προτωτυπία τους! Όσο πιο προτώτυπα τόσο πιο φιλικά προς αυτούς! Έτσι σήμερα μας λένε ότι οι Βυζαντινοί σκώτωναν τους Έλληνες αύριο πιος ξέρει!................ίσως ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν πράκοτρας των Άγγλων! (το έχω ακούσει και αυτό! και μάλιστα από άθεο-άθρησκο!)

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2008, 20:31:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ europaios2, συμφωνούμε απολύτως, όσον
αφορά την προσπάθεια πολλών να δείξουν την
δημοκρατικότητα τους και για την διχόνοια των
Ελλήνων. Έχει τραβήξει πολλά δεινά η χώρα μας,
από τον εφιάλτη και μετά, αλλά και πριν απ’ αυτόν.
Το κακό είναι ότι πολλές από αυτές τις ανθελληνικές
Θέσεις δεν τις έχουν αυτοί οι άνθρωποι γιατί τις πιστεύουν,
αλλά γιατί ποθούν να διαφέρουν, να επιδεικνύουν πόσο
δημοκρατικότεροι είναι από τους άλλους, πόσο καλύτεροι
είναι από τους άλλους. Αυτό έχει βλάψει ποικιλοτρόπως
την χώρα μας, αλλά, αυτοί δεν το κατανοούν, ή δεν τους
ενδιαφέρει μπρός στο δικό τους, ατομικό σκοπό.
Μιλάμε για ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ!!!
Συμφωνώ σε όλα όσα λες και επαυξάνω, καθώς απ’ όσο
Σε ξέρω, έχεις πολύ καθαρή ψυχή και πέρα από ότι έχεις
περάσει και περνάς, σου λέω «οι ωραίοι έχουν χρέη»
οι …υπόλοιποι, έχουν χρόνο να μετανοήσουν. Να χαίρεσαι
για ότι σου συμβαίνει, σημαίνει ότι είσαι δυνατός. Ο Θεός
δεν στέλνει δυνατές καταστάσεις στους αδύνατους, αλλά,
στους δυνατούς, άρα σε έχει για τέτοιο. Είθε να αξιωθούμε
να ζήσουμε τον τέλειο κόσμο του που γρήγορα έρχεται!!!...
Ή όπως λέγαμε παλιά "και του χρόνου σπίτια μας"...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2008, 21:14:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι trexagireve και europaios2, συγγνώμη που παρεμβαίνω στο "ειδύλλιο", αλλά

για ποιούς λέτε;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2008, 23:04:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε γιάπετ, λέμε για τις δυο ελληνικές φυλές που
η μια προχωράει κι η άλλη την προδίδει εις τους
αιώνες. Ξέρεις κάτι γι’ αυτό; Γράφει η ελληνική
ιστορία γι’ αυτούς… Θυμάσαι τίποτε;…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2008, 23:14:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve

Φίλε γιάπετ, λέμε για τις δυο ελληνικές φυλές που
η μια προχωράει κι η άλλη την προδίδει εις τους
αιώνες. Ξέρεις κάτι γι’ αυτό; Γράφει η ελληνική
ιστορία γι’ αυτούς… Θυμάσαι τίποτε;…Λυπάμαι τρεχαγύρευε, αλλά αυτό το μήνυμα, είναι αντάξιο του ψευδώνυμου, που έχεις επιλέξει και κατά συνέπεια, αδυνατώ να αντιληφθώ το βαθύ νόημά του.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2008, 23:50:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν θυμηθείς την καταγωγή του εφιάλτη και τις πόλεις
Που πολεμούσαν μεταξύ τους και πότε κάποιοι πήγαιναν
Με τους εχθρούς της Ελλάδας, (στην ιστορία το γράφει)
Θα καταλάβεις τι εννοώ.Κι αυτοί είναι μίγμα ελλήνων
Και της καταραμένης φυλής του κόσμου…
Μήπως αυτό μπορείς να το κοιτάξεις, χωρίς να περιμένεις
Νασου το πώ εγώ;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2008, 00:14:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
Λυπάμαι τρεχαγύρευε, αλλά αυτό το μήνυμα, είναι αντάξιο του ψευδώνυμου, που έχεις επιλέξει και κατά συνέπεια, αδυνατώ να αντιληφθώ το βαθύ νόημά του.

-Να λυπάσαι!, για λύπηση είσαι!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2008, 00:29:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote] quote:
--------------------------------------------------------------------------------
γιαπετ:
Λυπάμαι τρεχαγύρευε, αλλά αυτό το μήνυμα, είναι αντάξιο του ψευδώνυμου, που έχεις επιλέξει και κατά συνέπεια, αδυνατώ να αντιληφθώ το βαθύ νόημά του.
--------------------------------------------------------------------------------
ευρωπαίος2

-Να λυπάσαι!, για λύπηση είσαι![/quote


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2008, 11:36:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ γιάπετ, κάποια στιγμή πρέπει να μπορέσεις
Να αφήσεις πίσω σου τα κολλήματα και να αποκτήσεις
Την γνήσια περιέργεια, ίδιον του ανθρώπου. Μην γίνεσαι
Καμήλα (μεταφορικά μιλάω) και κουβαλάς πράγματα
Που δεν σ’ αφήνουν να δείς, να καταλάβεις, καθώς
Από το βάρος τους είσαι πολύ σκυφτός και δεν βλέπεις
Που πηγαίνεις. Στο «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» του Νίτσε
Θα δεις ότι σου λείπονται δυο στάδια. Του λιονταριού
Και τέλος του παιδιού, που προηγείται της καμήλας.
Πρέπει να κάνεις τον κύκλο…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2008, 15:30:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βλέπω, όμως πως στο φιλαράκι μου, «επιτίθεται» λεκτικά και ο προσφιλής, κατά τα άλλα, D.. incubus, αλλά δεν πιστεύω ότι τα εννοεί, μάλλον τον φίλο του schwabe υπερασπίζεται. Πρέπει να είστε πολύ φίλοι για να κάνεις τέτοια θυσία …

Αγαπητέ trexagireve, ευχαριστώ για την προσπάθεια "αποκωδικοποίησης" των μηνυμάτων μου στο παρόν θέμα αλλά νομίζω πως το αν εννοώ κάτι ή όχι είμαι σε θέση να το γνωρίζω καλύτερα εγώ.
Η εύκολη τακτική του να ακούω ότι υπερασπίζομαι κάποιον έναντι κάποιου άλλου, μου είναι σύνηθης οπότε και δεν θα επεκταθώ για άλλη μια φορά σ' αυτήν.
Για να είμαι ειλικρινής, δε μου λέει και πολλά ως προσπάθεια ούτε αυτή ούτε η τακτική της λεπτεπίλεπτης ειρωνίας, την οποία παρατηρώ ότι "τιμάς" υπέρ του δέοντος στον τρόπο με τον οποίο απευθύνεσαι στους συνομιλητές σου.
Αυτό δε, στο επεσήμανα και στο θέμα ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2, στο μήνυμα που έστειλα στις 07/02/2008, 10:14:17...
Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα καταβάλλεις λίγη προσπάθεια για να μετριαστεί αυτή σου η τάση ώστε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε όμορφους κι εποικοδομητικούς διαλόγους, σωστά;

Καλή σου μέρα.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2008, 22:16:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαίρομαι φίλε D Incubus, για την ανωτερότητα
που προσπαθείς να επιδείξεις, αλλά, ούτε πούστικο είπα
για κανέναν, όπως με αποκαλέσανε ότι φέρομαι,
ούτε κακοπροαίρετα ασκώ αυτή την λεπτεπίλεπτη
ειρωνία που μου προσάπτεις. Δεν το πιστεύω, αλλά,
δέχομαι ότι μπορεί να «ακούγεται» έτσι. Το ξαναλέω,
«συγνώμη για την άμυνα». Όταν πρωτομπήκα στα
Sites σας, χάρηκα για την πνευματική «παλαίστρα»
Με στόχο όλοι (κι εγώ μαζί) να κερδίσουμε
Μια άλλη αλήθεια πολύ ανώτερη από την όποια
Προσωπική. Προτιμώ την Αλήθεια από την δική μου
Μερική απόδοση της.
Ναι, έχω πολλές γνώσεις, κι αυτό δεν το καυχιέμαι…
Σε πολλά πρακτικά είμαι σκράπας. Και σε άλλα,
Άλλης πνευματικής υφής από της κλίσης μου,
Είμαι στην αρχή, αλλά, δεν διεκδικώ για πάρτη μου
Τίποτε. Ότι μπορώ να έχω κι ότι έχω το έχουν
Όλοι οι άνθρωποι. Καθένας ασκεί κάποια, αλλοιώς
Θα είμασταν κόπιες και πίστεψε με ούτε αυτό
Θα μου/σου άρεσε. Θα ήταν βαρετό να έβλεπα/
Έβλεπες, αντίγραφα μου/σου να ζούμε μαζί.
Θα ήταν πληκτικό και χωρίς μέλλον. Πιστεύω
Στον άνθρωπο κι έχω ζήλο πολύ γι’ αυτό, πάθος,
Αν το θέλεις, αλλά τίποτε άλλο με χαμηλά κίνητρα…
Η ηλικία μου με τις εμπειρίες μου έχουν απομυθοποιήσει
Μέσα μου κάθε εγωισμό. Πιστεύω στον άνθρωπο, όχι
Ατομικά σε μένα.
Αυτό,όμως που από την αρχή με κάνει και διασκεδάζω,
Είναι η προσπάθεια να με κρίνεις/κρίνετε, κάποιοι
Που μοιάζετε για «παρέα» και αυτό μου είναι εύκολο
Να το καταλάβω, απ’ το ότι επί της ουσίας, δεν μιλάτε,
Μιλάτε για μένα. Δείχνει προβοκατόρικο.
Μην με κολακεύετε, τόσο, θα το…
Πάρω πάνω μου…
Και για να αντιστρέψουμε λίγο αυτά που λές εσύ για μένα,
Επέτρεψε μου να πω ότι ακόμη κι …εσύ μπορεί κάτι
]να μάθεις για σένα από μένα, όχι μόνο εγώ για μένα.
Κι αυτός ο …έρημος διάλογος που λές, θα γίνει φέτος
Ή του χρόνου; Γιατί αν και σας έχω θέσει θέματα που
Σας αγγίξαν και το ξέρω, άκρα του τάφου σιωπή…
Δείχνει περίεργο…το ξαναλέω…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2008, 11:28:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ trexagireve, δεν προσπαθώ να επιδείξω κάποια ανωτερότητα, σου παραθέτω απλά τις απόψεις μου καθώς και το πως έχουν τα πράγματα.

Δεν βρίσκω το λόγο που θα έπρεπε να θεωρείς τον εαυτό σου ότι βρίσκεται σε άμυνα γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρχει και κάποια επίθεση.
Μια τέτοια επίθεση δεν υφίσταται, τουλάχιστον όχι απ' όσο έχω αντιληφθεί.
Προσπαθώντας όμως να είμαι δίκαιος απέναντι στις καταστάσεις, θα σου εκθέσω κάποιες από τις σκέψεις μου.
Έκανες το "ντεμπούτο" σου στις Συζητήσεις του Esoterica μέσω του θέματος των Προφητειών για έναν ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας - το οποίο παρέθεσα σε clickable μορφή στο προηγούμενο μήνυμα μου.
Χαίρομαι που μπόρεσες να νιώσεις το πνεύμα του "όλοι μαζί" γιατί αυτό είναι και το πνεύμα που διέπει τον παρόντα Χώρο.
Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, καταγωγής κλπ μπορούν να ενωθούν με σκοπό την επίτευξη ενός σκοπού αγαθού κι ανώτερου από εμάς τους ίδιους που θα προκύψει από όλους εμάς.
Η σύνθεση των ιδεών, η απόρριψη των προκαταλήψεων μας και των "καλουπιών" μας, η ελευθερία του νου μας και του Λόγου κι η έννοια του ορθού διαλόγου τόσο με εμάς όσο και τους γύρω μας, είναι κάποιοι από τους σκοπούς των Συζητήσεων αλλά και της Προσπάθειας του Esoterica.
Σε αυτή λοιπόν την Προσπάθεια, ο καθένας μας επιτελεί κι ένα ρόλο και την γονιμοποιεί με τα δικά του στοιχεία και παράλληλα γονιμοποιείται κι ο ίδιος από το ευρύτερο σύνολο.

Όταν όμως μπαίνεις στο θέμα που σου αναφέρω κι από την αρχή σχεδόν χρησιμοποιείς ένα λόγο που προκαλεί δυσφορία σε κάποιους συνομιλητές σου, δεν είναι αναμενόμενο να τους κάνεις να γίνουν πιο "κλειστοί" απέναντι σου;
Γιατί διαχώρισες τον εαυτό σου από το υπόλοιπο σύνολο τονίζοντας το "εσείς" αρκετές φορές;
Γιατί δεν άφησες τον εαυτό σου λίγο πιο ανοιχτό ώστε ένα μικρό κομμάτι Γνώσης να ρεύσει και μέσω εσένα προς τους υπόλοιπους και παράλληλα από τους υπόλοιπους προς εσένα;
Διαισθάνομαι ότι η αμυντική στάση κάποιων συνομιλητών σου ίσως να σου προκάλεσε κάποια δυσφορία - πίσω από την φαινομενική διασκέδαση - αλλά, σε παρακαλώ, αναλογίσου την πιθανότητα έστω να έγινες άθελα σου η αιτία για να νιώσουν κι εκείνοι κάποια δυσφορία.

Υπάρχουν τόσα θέματα συζήτησης στα Forums μέσα στα οποία οι συμμετέχοντες μπορεί να συμφωνήσουν, να διαφωνήσουν, να υψώσουν τους τόνους, να μεταδώσουν πληροφορίες και να λάβουν.
Όμως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η επιθυμία μας να ανοιχτούμε μεταξύ μας, να προβληματιστούμε και να προσφέρουμε.

Την διάθεση σου για προσφορά και να μας μεταδώσεις κάποια πράγματα δικά σου, πίστεψε με, δεν την παρακάμπτω κι ούτε την ακυρώνω.
Φυσικά κι ως άνθρωπος θα μάθω κάποια πράγματα από σένα, αν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά απέναντι στα ερεθίσματα που μας δίνονται μπορούμε να γίνουμε πολύ σοφότεροι.

Μην θεωρείς λοιπόν τον εαυτό σου ως το άτομο το οποίο βρίσκεται "στη μπούκα του κανονιού" γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Ρίξε λίγο νερό στο κρασί σου, προσπάθησε να χρησιμοποιείς το "εμείς" κι όχι τόσο το "εγώ" κι "εσείς" κι αν προσεγγίσεις τους συνομιλητές σου λίγο πιο φιλικά, θα δεις ότι θα συμβεί το ίδιο κι από εκείνους.

quote:
Κι αυτός ο …έρημος διάλογος που λές, θα γίνει φέτος
Ή του χρόνου; Γιατί αν και σας έχω θέσει θέματα που
Σας αγγίξαν και το ξέρω, άκρα του τάφου σιωπή…
Δείχνει περίεργο…το ξαναλέω…

Για να είμαι ειλικρινής, έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές στο θέμα των Προφητειών - αν σ' αυτό αναφέρεσαι - παρόλο που δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που αναλώνεται αρκετά σ' αυτές.
Ίσως να το κάνω ξανά κάποια στιγμή οπότε μπορεί και να ανταλλάξουμε απόψεις επάνω σ' αυτό το ζήτημα.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2008, 11:43:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν είναι καλό πράγμα η διαστρέβλωση των λόγων του
Άλλου, φίλε D Incubus, ούτε ο προσεταιρισμός των άλλων.
Το «συγνώμη για την άμυνα» σε ομοιοματικά, δηλώνει ότι
Απλά υπερασπίστηκα εαυτόν, σε επιθέσεις πολλές, αλλά, από
«συγκεκριμένα» άτομα, αντιθέτως άλλοι, με καλοδέχτηκαν και
Τους αναγνωρίζω σαν πνεύματα ανήσυχα που ψάχνουν διάλογο.
Για τους υπόλοιπους, τους λείπει ο …διάλογος.
Πίστεψε με ότι το πνεύμα «όλοι μαζί» το αντιλαμβάνομαι πολύ
Περισσότερο από ότι φαντάζεσαι, καθώς αυτή είναι η έφεση μου…
Το «εγώ» μου, δε, έχει άλλη έννοια, που δεν είναι ώρα να συζητήσουμε,
σου υπόσχομαι πάντως ότι θα γίνει…
Από κει κι έπειτα διάλογος. Όπερ έδει δείξαι…
Για τις προφητείες, είναι το αντικείμενο του θέματος, γι’ αυτό
Και το συζητάω.
Οι προφητείες είναι κομμάτια πάζλ που πρέπει να
Συναρμοσθούν. Κι αυτό ήλπιζα να δουμε όλοι μαζί εδώ…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2008, 13:19:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Είναι γεγονός ότι οι επιθέσεις σε πολλά θέματα ξεκινάνε αμέσως μόλις προσδιοριστεί κάπιος ως Χριστιανός! αμέσως βγαίνουν οι μουσίτσες και κατηγορούν ασύστολα! ο στόχος δυσυτηχώς κάποιων δεν είναι η καλοπροαίρετη ενημέρωση αλλά η κακοπροαίρετη στάση απένατι σε κάθε τι Χριστιανικό, αρκεί φίλε Dying_Incubus! να σου θυμίσω το θέμα που άνοιξε ο Schwabe! με τίτλο ''ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ'', δεν μαζεύτικαν παρά 3-4 τοποθετήσεις επί του θέματος και αμέσως ο ίδιος ο θεματοθέτης, το μετέτρεψε σε κατηγορώ κατά του Χριστιανισμού!
-Μόλις κάποιος τοποθετήται υπερ του Χριστιανισμού αμέσως αυτές οι μουσίτσες αρχίζουν και χαρακτηρίζουν τα γραφόμενα των Χριστιανών ως ηλιθιότητες, ανοησίες, παπαριές, ασυναρτησίες, από άτομα μαντρωμένα κάτω από έναν κακό λύκο!
-Μάλιστα είναι τόσο <<καλοπροαίρετοι>> που κάποιος του ξέφυγε και είπε χωρίς να ντραπεί, ότι μόλις είδε 2 Ιεχωβούδες εμφανίστηκε μπροστά τους με το σώβρακο! εκεί όλοι το θεώρησαν ένα έξυπνο αστείο! αντιθέτως ενοχλήθηκαν όταν του είχα γράψει ....<<ο κόραξ αληθώς λέγεις φωνή ην συ, μυαλό δ' ουκ έχεις>> κατί που αποδείχτηκε με τη συγκεκριμένη στάση του! με όποιους διαφωνούμε τους δείχνουμε το σώβρακο!....................
-Αν παρατηρήσεις στα γραφόμενα του trexagireve δεν προκύπτει επίθεση αλλά άμυνα, μία άμυνα που θα μπορούσε να είχε αποφεχθεί εάν απλά δεν του είχαν κάνει επίθεση.
-Ο διάλογος σίγουρα είναι απαραίτητος εφόσον είναι καλοπροαίρετος! όταν όμως δεν είναι θα αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να παρεμβαίνεις είτε μεροληπτώντας είτε όχι.
-Εγώ προσωπικά άνετα μπορώ να προσαρμοστώ σε όλα τα είδη διαλόγου, είτε κατεβάζοντας το επίπεδο είτε ανεβάζοντάς το, ανάλογα με τον ύφος του αντίλογου.
-Μη με ρωτήσεις πιους εννοώ μουσίτσες.........................γιατί θα σου απαντήσω όσοι είναι.


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2008, 17:22:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

με όποιους διαφωνούμε τους δείχνουμε το σώβρακο!....................


Το αν αυτό είναι κακό, φίλε μου, εξαρτάται απ' το σώβρακο.

Έχεις κάτι με τα σώβρακα;

Άντε έβαλα και φατσούλα, που σ' αρέσει...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2008, 17:37:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιάπετ, τσά και σε έπιασα πάλι «κλέπτων οπώρας»
«συκοφάντησε, συκοφάντησε όλο και κάτι θα μείνει»…
Τον Λαζόπουλο στη θέση του Λαζόπουλου θα δούμε
Τώρα; Υπάρχουν και παιδικές σελίδες που μπορείς
Να γράψεις. Άσε και τίποτα σοβαρό….
Μιλάμε ότι νοιώθω πως μ’ αγαπάς πολύ!!!
Το ακέφαλο άγαλμα, αλήθεια, τι το κάνεις ..βόλτες;
το ρώτησες αν θέλει;....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2008, 18:28:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
τρεχα.....

Το ακέφαλο άγαλμα, αλήθεια, τι το κάνεις ..βόλτες;
το ρώτησες αν θέλει;....


...........................

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2008, 19:20:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε γιάπετ,όπως πολύ σωστά κατάλαβες,
αυτό ήταν χιούμορ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 09:41:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ europaios2, κάποιος άλλος συνομιλητής σου θα μπορούσε να μου πει ότι όταν αναφέρει την άποψη του που αναιρεί κάποιο μέρος της Χριστιανικής διδασκαλίας, του την πέφτουν αντίστοιχες "μουσίτσες".

Από την προσωπική μου παρατήρηση στα θέματα της συγκεκριμένης Κατηγορίας Συζητήσεων, παρατηρώ "μουσίτσες" κι από τις δύο πλευρές.
Ολόκληρα θέματα παρεκτρέπονται για να εξεταστεί αν οι Χριστιανοί ή οι αρχαίοι Έλληνες είναι καλύτεροι, αν έγιναν διωγμοί Χριστιανών κι Εθνικών, αν η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει σκάνδαλα ή αν στην αρχαία Ελληνική κοινωνία υπήρχαν σκάνδαλα κλπ κλπ.
Οι ευθύνες λοιπόν θα πρέπει να διαμοιραστούν εξίσου και στις δύο πλευρές κι από κει και πέρα ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί σε τι ποσοστό συμβάλλει στην παρεκτροπή που αναφέρω...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 10:39:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ D Incubus, οι «μουσίτσες» κι οι
«μουχρίτσες» αποτελούν δικό τους είδος.
«Διαίρει και βασίλευε» θα προσθέσω από αυτούς
Που μας μισούν και ως Έλληνες και ως Χριστιανούς.
Για μένα είναι ελληνοχριστιανισμός.
Κι αυτό γιατί πέραν της ελληνικής γλώσσας του ευαγγελίου,
Πέραν του ειπωμένου πληστάκις
«Εγώ είμαι το Α και το Ω…»
Εμεις οι Έλληνες …Χριστιανοί, έχουμε 4,5 εκατ. Μάρτυρες
( ξέρω, αδύνατον,αλλά, έτσι λέει το χριστιανικό μαρτυρολόγιο)
Στον Χριστιανισμό, όσοι κανένα άλλο έθνος κι αυτό
Δείχνει αν μη τι άλλο, το πόσο και αν είναι αντίθετα είναι ελληνισμός
Και χριστιανισμός.
Η δίκαια κατανομή ευθυνών, συγνώμη, αλλά, διαστρεβλώνει
Την αλήθεια. Λάθος είναι να δεχτούμε εξ’ αρχής μια τέτοια κόντρα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 00:54:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Εμεις οι Έλληνες …Χριστιανοί, έχουμε 4,5 εκατ. Μάρτυρες
( ξέρω, αδύνατον,αλλά, έτσι λέει το χριστιανικό μαρτυρολόγιο)
Στον Χριστιανισμό, όσοι κανένα άλλο έθνος κι αυτό
Δείχνει αν μη τι άλλο, το πόσο και αν είναι αντίθετα είναι ελληνισμός
Και χριστιανισμός.

Το πόσο αλληλένδετοι είναι και ταυτίζονται ο Ελληνισμός με τον Χριστιανισμό , φαινεται καθαρά από το τι πίστευαν και και έπραταν οι (Άγιοι) Πατέρες της εκκλησίας . Απολαύστε τους :

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

1)Στο έργο του "εις προφητην ησαϊα" 9.230.8 έλεγε:
«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν κατα¬βροχθίζοντας με ορθάνοιχτο στόμα τον "Ισραήλ". Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας θ' 11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων».

2)Στο έργο του «εις τον προφητην ησαϊάν προοιμιον» 7.196.3 έλεγε
β) «Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι είναι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν»

ΙΩΑΝΝΗΣ O ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

1)Στο έργο του «εις απόν Ιωάννην τον ευαγγελιστήν» (ομιλία ΞΣ') 59.369.12-370.11 έλεγε:
«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε, ου παραιτούμεθα της κατ' αυτών μάχης»

2)Στο έργο του «εις ιωαννην» 59.31.33 έλεγε σε ένδειξη ανθελληνισμού
«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του βάρβαρου) καθ' εκάστην λαμπρότερα γίνονται»

3)Στο έργο του «λογοι κατα ιουδαιων» 48.851.38 έως 852.35.Ο Ι. προέτρεπε τον εμπρησμό της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας με τις εμπρηστικές δηλώσεις του:
«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ' αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί»
Δηλαδή δαίμονες κατά τον "σοφό" ιεράρχη ήταν τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης και ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!!!

4)Στο έργο του «περι κενοδοξιας και πώς δει τους γονεις ανατρεφειν τα τεκνα» (690)641.65Ο) απαγόρευσε στους ελληνες τα ελληνικά ονόματα και ηθελε μονον τα εβραΙκα
«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγόνων να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δίκαιων (δηλαδή της Π. Διαθήκης.}"

5)Επιστρατευε μισθοφορους για την συστηματικη κατεδαφιση τον ελληνικων μεγαλουργηματων, όπως προκύπτει από το εργο του Θεοδωρήτου «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤ' ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΑΜΑΣΙΟ» (Τομ. 5ος 329/ 8-330/8):
"Ο δε Μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος» ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φονατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε ιερών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ' τα βασιλικά ταμεία, αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υλειπόμενους Σηκούς (ναούς, οίκους, τάφους) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν".

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Κατεδάφισε το 391 μ.Χ. την βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας.
Σχετικά ο Ευνάπιος (346-414 μ.Χ.) στο έργο του ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ 6.11.4 αναφέρει:
«Στην Αλεξάνδρεια πάντα τα οικοδομήματα του Σεράπειου όπως στους ποιητικούς μύθους των Γιγάντων έγιναν... Θεοδοσίου δε βασιλεύοντος και (πατριάρχου) Θεοφίλου (της επιθέσεως) πρωτοστατούντος... του Σεράπειου τα αναθήματα κατελυμένοντο. Τους δε ανδριάντες και τα αναθήματα, τόσο "γενναία" εμάχοντο, ώστε όχι μόνο "νικούσαν", αλλά και έκλεπταν... του δε Σεράπειου μόνο το έδαφος δεν απέσπασαν κι' αυτό δια το βάρος των λίθων, αυτοί δε (οι θεμέλιοι λίθοι) ήσαν αμετακίνητοι. Οι πολεμικότατοι δε αυτοί φιλοχρήματοι "γενναίοι"... την ασέβεια αυτή εις έπαινο αυτών των ιδίων καταλόγιζαν.

Έπειτα εισέβαλαν οι καλούμενοι μοναχοί, άνθρωποι (μόνο) κατά το είδος, ο δε βίος αυτών συώδης (γουρουνώδης) και εμφανώς πάσχοντες, μύρια έκαμαν κακά και ανείπωτα, αλλά αυτά ευσέβειαν ενόμιζαν... Τότε πας άνθρωπος μέλαιναν (μελανή) φορών εσθήτα (ράσα) τυραννική είχεν εξουσίαν και δημοσίως να ασχημονεί ημπορούσε. Σε τόση "αρετή" άλλαξε (η νέα θρησκεία) τον άνθρωπο»

ΕΥΣΕΒΙΟΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

Στο έργο του «ευαγγ. Προπαρ. / εις τους ψαλμους/αλληλουια». Ριβ• (23.1352.34)έλεγε τα εξής
«Τον πτωχόν και πένητα λαόν, σήκωσες από... της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού»

Ενδεικτικοι υποτιτλοι απο το εργο του Ευσεβιου «Κλεις Πατρολογίας»:
*Πράξη σωφροσύνης είναι η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης. *Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν".
*Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!!!) και μ' αυτήν εξαναγκάζουν την ανθρώπινη γνώμη.
*Τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν (οι Έλληνες) και στην μαγεία προτρέπουν.
*Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε.
*Τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν.
*Περί του πόσο κλέφτες ιδεών είναι οι Έλληνες.
*Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία των
Εβραίων παραδεχθήκαμε

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ
"Εγώ δε την παρ' Ελλήνων παιδεία φληναφίαν (δηλαδή μωρολογία) κακού δαίμονος και χαλεπωτάτη (δηλαδή θλιβερώτατη) υπόθεσιν είναι λέγω»

Aπό τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 22 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy