ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3".
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 49
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
kk_raven_kk
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 09:05:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kk_raven_kk
Προς Incubus:
Δεν νομιζοω πως εθειξα κανεναν, αντιθετως καποιοι εδω μεσα θιγουν τους Χριστιανους που εχουν ανοιξει ενα θεμα. Αν δεν τους ενδιαφερει η δεν πιστευουν ας μην συμετασχουν. Επειδη ομως στις σελιδες 37-38 οι Macedon και Medtech χαρακτηρισαν ανθρωπους αναγνωρισμενους απο την εκκλησια μαστουρηδες και ψευτες, προσβαλλουν εμας και την θρησκεια μας. Οπως ανεφερα λοιπον και στους διαχειριστες προσωπικα σε μυνημα αν δεν παρουν καποια μετρα, ειμαι αναγκασμενος ως δικηγορος να κανω αγωγη στο forum, διοτι προσβαλλονται τα χριστα και τα ηθη. Υπαρχει ποινικη διαταξη που το απαγορευει. Υπαρχει ανεξηθρησεια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να προσβαλεις δημοσια τα πιστευω αλλων ανθρωπων. Αν λοιπον θελετε να υπαρχει το forum η θα ανακαλεσετε για τις διατυπωσεις η θα απευθυνθω σε εισαγγελεα. ΑυταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ELLHNAS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 09:15:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ELLHNAS
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Του Στεργίου Σάκκου
Καθηγητού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο ¶γιος Κοσμάς ο Αιτωλός δεν ήταν μόνο ένας συναρπαστικός διδάσκαλος, που εκλαΐκευε τις μεγάλες θεολογικές έννοιες και με απλά λόγια και ζωντανά παραδείγματα τις έκανε προσιτές στο απλοϊκό ακροατήριό του. Ήταν συγχρόνως και προφήτης. Αρκετές προφητείες επιβεβαίωσαν τη διδασκαλία του, τον απέδειξαν άγιο άνθρωπο του Θεού και τον καθιέρωσαν στη συνείδησι του λαού και στην ιστορία ως προφήτη.

Για τη δόξα του Κυρίου και τη μετάνοια ψυχών ο άγιος Κοσμάς και σημεία έκανε και προφητείες είπε. Υποστηρίζεται ότι στις προφητείες του επηρεάσθηκε από την "Οπτασία του Αγαθαγγέλου", ένα χρησμολογικό κείμενο που κυκλοφορούσε ευρύτατα στις μέρες του ανάμεσα στους σκλαβωμένους Έλληνες και καλλιεργούσε ψεύτικες ελπίδες κούφιας παρηγοριάς για το "ξανθό γένος", που θα βοηθούσε στην απελευθέρωσι από τους Τούρκους. Αλλά πουθενά μέσα στις "Διδαχές" του, όπου διαφυλάσσεται η αυθεντική διδασκαλία του αγίου Κοσμά, δεν υπάρχει δείγμα αυτής της νοοτροπίας.

Έχω τη γνώμη ότι η εντύπωσι αυτή δημιουργήθηκε εξ αιτίας ωρισμένων πλαστών προφητειών και διαφόρων λαϊκοθρησκευτικών χρησμών, που αποδόθηκαν στον Πατροκοσμά και διεκδικούν σήμερα την πατρότητά του. Αυτά προκαλούν βέβαια κάποια εντύπωσι στους αδαείς, στην πραγματικότητα όμως όχι μόνο δεν ωφελούν, αλλά και πολύ επιζήμια είνε, διότι, όταν αποδεικνύεται το νόθο τους, τίθεται σε αμφισβήτησι και η γνησιότητα των αληθινών προφητειών.

Eίνε ανάγκη, λοιπόν, να γίνη ένας διαχωρισμός, ένα ξεκαθάρισμα ανάμεσα στις πραγματικές προφητείες του αγίου και στους ανεύθυνους χρησμούς και αφορισμούς, που τόσο άφθονοι κυκλοφορούν. Το υγιές και δοκιμασμένο κριτήριο και τη διάκρισι αυτή θα μας τα προσφέρει η Αγία μας Γραφή, η πηγή και το ταμείο της αληθινής προφητείας.

Καμμία από τις χιλιάδες προφητείες, της αγίας Γραφής, δεν έχει σχέσι με χρησμούς και ελλιπογράμματες προτάσεις, όπου προσθέτοντας τα ανάλογα φωνήεντα η σύμφωνα, σχηματίζεται η προφητική ρήσι. Όλα αυτά ο λόγος του Θεού τα απορρίπτει και η Εκκλησία δεν τα υιοθέτησε ποτέ.

Η προφητεία στην Αγία Γραφή έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι συμπλέκεται με ιστορικά γεγονότα, συνδέεται με πρόσωπα και πράγματα της ιστορίας και εκπληρώνεται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου. "Η προφητεία που λέγεται συγκαλυμμένα, ξεκαθαρίζεται μετά από την έκβασι των πραγμάτων και ποτέ πριν από αυτά", σχολιάζει ο ιερός Χρυσόστομος. Και αλλού παρατηρεί· "Ο Θεός συνδέει τη μία προφητεία με άλλες, την εγγύτερη με τις απώτερες. Έτσι παρέχει ως μέγιστη απόδειξι των μελλόντων την προφητεία που πραγματοποιείται στην παρούσα γενιά". Έχουμε δηλαδή μία αλυσίδα αλληλένδετων προφητειών, στην οποία η τελευταία προφητεία αναφέρεται στο μεγάλο σχέδιο της θείας οικονομίας, ενώ οι προηγούμενες αφορούν σε διάφορα περιστατικά της ιστορίας. Έτσι, καθώς εκπληρώνονται μία μία με τη σειρά οι προφητείες σ’ αυτή την αλυσίδα, χαλκεύεται η εγγύησι και η βεβαιότητα ότι και η τελευταία, η εσχάτη μεγάλη προφητεία, είνε γνήσια και θα εκπληρωθή οπωσδήποτε. Εξ άλλου, καθώς κάθε προφητεία της σειράς εκπληρώνεται σε διαδοχικές γενιές και εποχές, η δύναμι της προφητείας διατηρείται ακέραιη από την πρώτη στιγμή που διατυπώθηκε, μέχρι την τελευταία ώρα που θα ολοκληρωθή.

Με άλλα λόγια η βιβλική προφητεία προσφέρεται με την ίδια την ιστορία και μάλιστα η προφητεία προηγείται της ιστορίας και η ιστορία προωθεί την προφητεία. Πρόσωπα, γεγονότα, περιστατικά της ιστορίας μεταφέρουν την προφητεία και διαφυλάσσουν το μήνυμά της από γενιά σε γενιά. Το προφητικό βλέμμα προσηλώνεται βέβαια στον Μεσσία και τη μεσσιακή εποχή. Για να φθάση όμως εκεί, διασχίζει τους ενδιάμεσους αιώνες, σταματά σε καίρια ιστορικά συμβάντα, τα επισημαίνει, τα προβάλλει και τα καθιστά μάρτυρες αξιόπιστους για την εκπλήρωσι της μεσσιακής προφητείας.

Οι προφήτες επίσης της αγίας Γραφής συχνά χρησιμοποιούν διάφορα σύμβολα, τα οποία γίνονται άφωνοι αλλά παραστατικοί μάρτυρες της προφητείας.
Kατά τον ίδιο τρόπο διατυπώνονται και οι προφητείες της Καινής Διαθήκης. Ο Κύριος π.χ. προφητεύοντας τη συντέλεια του κόσμου περιπλέκει την περιγραφή με την προφητεία για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ (Ματθ. 24, Μαρκ. 13, Λουκ. 21, 5-38). Η καταστροφή της Ιερουσαλήμ συνέβη, όταν ζούσαν ακόμη πολλοί από εκείνους που είχαν ακούσει την προφητεία από το στόμα του Κυρίου. Η εκπλήρωσι αυτής της προφητείας εγγυάται ότι και η άλλη, την οποία ο Κύριος είπε συγχρόνως, σχετικά με τη συντέλεια του κόσμου θα εκπληρωθή στον κατάλληλο καιρό.


Σε άλλες περιπτώσεις οι προφητείες του Κυρίου συνδέονται με διάφορα σημεία. Όταν π.χ θεράπευσε το δούλο του εκατοντάρχου, προφήτευσε και τη συμμετοχή των εθνικών στην Εκκλησία· "Λέγω δε υμίν ότι πολλοί από ανατολών και δυσμών ήξουσι και ανακλιθήσονται μετά Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ εν τη βασιλεία των ουρανών" (Ματθ. 8,11). Έτσι, οι σύγχρονοί του που είδαν το σημείο το έχουν ως εγγύησι για την εκπλήρωσι της προφητείας και εμείς που ζούμε την εκπλήρωσι της προφητείας, βεβαιωνόμαστε για την αλήθεια του σημείου και ότι αυτός που το πραγματοποίησε είνε ο Θεός.


Tά γνωρίσματα της βιβλικής προφητείας παρουσιάζουν υπό κλίμακα και οι προφητείες του αγίου Κοσμά. Συμπλέκονται δηλαδή με ιστορικά γεγονότα και λαμβάνουν ως μάρτυρες διάφορα σημάδια, κυρίως σταυρούς, που έστηνε ο ίδιος. Θα αναφέρω μερικές τέτοιες προφητείες, οι οποίες μαρτυρούνται αναμφισβήτητα, αν και είνε από τις πλέον άγνωστες. Οι δύο πρώτες είνε ανέκδοτες και αποτελούν προσωπική μου κατάθεσι. Η τρίτη και η τέταρτη δεν έχουν επισημανθή, όσο γνωρίζω, από άλλον ερμηνευτή, την δε πέμπτη θεωρώ κατ’ εξοχήν χαρακτηριστική της προφητικής νοοτροπίας του Αγίου Κοσμά...

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

Σημείωσις: Οι προφητείες αυτούσιες και τα σχόλια στις παρενθέσεις ελήφθησαν από το βιβλίο "ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" του Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αυγουστίνου Καντιώτου.

1. "Αυτό μια μέρα θα γίνη Ρωμαίϊκο και καλότυχος όποιος ζήση σε εκείνο το βασίλειο".

(Συνήθιζε να λέγη εις διάφορα μέρη της υποδούλου Ελλάδος, τα οποία μετά ταύτα απηλευθηρώθησαν).

2. Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσης όταν έλθουν τα χαλεπά χρόνια!".

(Είπε την προφητεία αυτήν εν Σιατίστη και αλλαχού αντικρύζων τα βουνά, τα οποία κατά τούς χρόνους της Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα των γυναικοπαίδων).

3. "Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες η τρεις μέρες θα υποφέρετε".

(Ελέχθη εις την περιφέρειαν Σιατίστης).

4. "Το ποθούμενο θα γίνη στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας".

(Ελέχθη εν Χειμάρρα).

5. "Θάρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστιν σας, όπως θα κάμουν οι άλλοι".

(Ελέχθη εν Σιατίστη).

6. "Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήση. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θαρθή μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους".

(Ελέχθη εις χωρίον ¶γιος Δονάτος Σουλίου).

7. "Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι’ ύστερα οι ¶γγλοι επί 54 χρόνια, και κατόπιν θα γίνη Ρωμαίϊκο".

(Ελέχθη εν Κεφαλληνία περί της απελευθερώσεως της Επτανήσου).

8. "Τα όρια του Ρωμαίϊκου θάνε η Βωβούσα (ο ποταμός Αώος)".

(Ελέχθη εν Παλαιά ¶ρτη).

9. "Εκείθε θάρθη το Ρωμαίϊκο".

(Την προφητεία ταύτην είπεν ο ¶γιος εν Πρεβέζη δεικνύων το μέρος της Στερεάς, από το οποίον θα προήρχετο ο στρατός της ελευθερίας. Η προφητεία επραγματοποιήθη τω 1912).

10. "Τα βάσανα είνε ακόμη πολλά. Θυμηθήτε τα λόγια μου· προσεύχεσθε, ενεργείτε και υπομένετε στερεά. Έως ότου να κλείση αυτή η πληγή του πλατάνου, το χωριό σας θάνε σκλαβωμένο και δυστυχισμένο".

(Ελέχθη εις Τσαραπλανά, το σημερινόν Βασιλικόν της Ηπείρου. Η πληγή του πλατάνου έκλεισε τω 1912, έτος απελευθερώσεως της Ηπείρου).

11. "Ποτε θαρθή το ποθούμενον;", ηρώτησαν τον ¶γιον εις Τσαραπλανά της Ηπείρου. "Όταν σμίξουν αυτά", απήντησεν ο ¶γιος δεικνύων δύο δενδρύλια.

(Τα δενδρύλια εμεγάλωσαν, επάχυναν και έσμιξαν τω 1912).

12. "Το ποθούμενον θα έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί".

(Πράγματι τω 1912 αι εορταί Ευαγγελισμού και Πάσχα συνέπεσαν).

13. "¶μα κλείση το δένδρον και κλεισθή μέσα το παλούκι, τότε θα έλθη το ποθούμενον. Θα γίνη κάποιο σημάδι και να μη φοβηθήτε. Να πηγαίνετε βασίλεμα ηλιού σ’ εκείνα τα βουνά (της Ομάλιας και της Μερόπης), όπου θα γλυτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μη πάρετε τίποτε, μόνον τις ψυχές σας να γλυτώσετε. Και δεν θα βαστάξη το κακό περισσότερο από 24 ώρες".

14. "Τα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές του Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι".

(Ελέχθη εν Λαρίση).

15. "Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθή από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθή· αν ξεραθή από κάτω, δεν θα ελευθερωθή".

(Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) της Ευρυτανίας).

16. "Με δυσκολία θάρθη".

(Εννοείται το ποθούμενον).

17. "Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στην ¶σπρη θάλλασα, θάρθη το ποθούμενον".

18. "Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη".

(Πρβλ. προηγουμένην).

19. "Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενον στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθή το ζήτημα της Πολης" .

20. "Θάρθη ξαφνικά. Να έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Αυτό θα σας εμποδίση φεύγοντας. Μη το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας".

21. "Στην Αυλώνα θα γίνη χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο".

22. "Στο Μπουκορμέ θα χυθή πολύ αίμα".

23. "Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είνε".

24. "Όσα χωριά είνε κοντά σε δρομό πολλά θα τραβήξουν".

25. "Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είνε γυμνός".

26. "Η Δρόπολις θα είνε γεμάτη στρατεύματα".

27. "Θα χαθή η σοδιά της χρονιάς από την εύφορη Δρόπολι και - μάνα μου! - αίμα πολύ που έχει να χυθή".

28. "Λακκοι και βράχοι στη Δρόπολι θα είνε γεμάτοι φεύγοντας" .

29. "Εις τα χωρία Πεπελη σεις άδικα θα φοβάσθε· τίποτε δεν θα πάθετε. Μονον τα παιδιά σας που θα είνε στούς δρόμους θα κλαίτε".

30. "Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θα τούς κυνηγήσετε έως την Κοκκινη Μηλιά ".

31. "Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί".

32. "Ξενος στρατός θα έλθη, Χριστό θα πιστεύη, γλώσσα δεν θα ξέρη...".

33. "Θάρθη και μια φορά ασκέρι ξένο που το Χριστό θα πιστεύη. Αλλά σεις δεν θα το ξέρετε".

34. "Με άλλους θα κοιμηθήτε και με άλλους θα ξημερώσετε".

35. "Θα ιδήτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι".

36. "Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θαρθούν να κατοικήσουν σε σας".

37. "Θα δήτε 40 άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι".

38. "Πολλοί θα χάνωνται από την πείνα".

39. "Οι πλούσιοι θα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν".

40. "Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι".

41. "Θα έρθη καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην".

42. "Θα ιδήτε και τακτικό στρατό, θα ιδήτε και ρέμπελο (αντάρτικο)· από αυτούς πολλά θα υποφέρετε".

43. "Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια· να έχετε διπλά· να δώκετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώση".

44. "Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα".

45. "Η αιτία του γενικού πολέμου θα είνε από τη Δαλματία".

46. "Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθη από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθή η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία".

47. "Ο χαλασμός θα γίνη από ένα κασσιδιάρη" .

48. "Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πέννα".

49. "Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δεν θα πάθετε".

50. "Αν το ζήτημα λυθή με τον πόλεμο, θα πάθετε πολλές καταστροφές· σε τρεις χώρες μια θα μείνη...".

51. "Θα έρθη καιρός που δεν θα ακούτε (μαθαίνετε) τίποτε".

52. "Ο,τι σας ζητούν, να δίνετε· ψυχές μόνον να γλυτώνετε".

53. "Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνωνται ποιός να το πρωτοπάρη...".

54. "Το κακό θα σας έρθη από τούς διαβασμένους".

55. "Ή τρεις μέρες ή τρεις μήνες ή τρία χρόνια θα βαστάξη".

56. "Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχη αυτή η αρμονία που είνε σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου".

57. "Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων".

58. "Στην Πόλι θα χυθή αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (πλεύση)".

59. "Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. Θα τρώγη με ασημένιο κουτάλι...".

60. "Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ’ αρνί".

61. "Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίϊκο· να μη το πιστέψετε· θα φύγη πίσω".

62. "Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (¶γιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας".

63. "Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις Κοκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθή, το άλλο τρίτο θα βαπτισθή και μονάχα το 1/3 θα πάη στην Κοκκινη Μηλιά" .

64. "Τοσα πολλά θα γίνουν, που οι μανάδες θα γεννήσουν πρόωρα από το φόβο τους".

65. "Ζώα δεν θα μείνουν· θα τα φάνε. Φάτε και σεις μαζί μ’ αυτούς. Στα Τζουμέρκα θα πάρετε σπόρο" .

66. "Σπίτια μεγάλα μη κάμετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχωνται μέσα".

67. "Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν".

68. "Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα".

69. "Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφθάσουν όμως".

70. "Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς" .

71. "Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είνε".

72. "Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστή από πάνω, θα καταστραφήτε".

73. "Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είνε γεμάτοι κόσμο".

74. "Θάρθη ξαφνικά· η το βόϊδι στο χωράφι η το άλογο στ’ αλώνι".

75. "Λυπηρόν είνε να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί" .

76. "Μετά τον πόλεμον οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμνουν αδελφό".

77. "Αμπέλια μη φυτεύετε, διότι θα χαλάσουν καθώς εκείνα στη Δρυϊνούπολι".

78. "Θα γίνη ένα χαρτοβασίλειο, που θα έχη μέγα μέλλον στην Ανατολή".

79. "Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύση, που θα ζώνεται με κληματσίδες".

80. "Η αιτία θα έλθη από τα Δελειατά".

81. "Η Γαλλία θα ελευθερώση πολλά ελληνικά μέρη και ιδίως οι Ιταλοί".

82. "Η Γαλλία θα λευτερώση την Ελλάδα, την Ήπειρο η Ιταλία".

83. "Από τρία μπουγάζια στενά, Κρα, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πολι. Καλόν είνε τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είνε μακρυά η Πολι· εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάση στην Πολι, στη μέση του δρόμου θα μάθη ότι ο πόλεμος ετελείωσε".

84. "Θα έρθη καιρός, που θα φέρη γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του" .

85. "Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι επάνω και άλλοι κάτω".

86. "Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τα νερά".

87. "Από πάνω και από τη σκάλα χαλασμό μη περιμένετε".

88. "Ένα ψωμί θα χαθή το μισό, και ένα ολόκληρο".

89. "Θα έρθη καιρός που μια γυναίκα θα διώχνη δέκα Τούρκους με τη ρόκα".

90. "Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είνε η αιτία".

91. "Ο χαλασμός στον τόπο θα γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου... (δυσανάγνωστον)".

92. "Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρεις χώρες θα γίνουν μία".

93. "Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη".

94. "Πίσω από τη μια θύρα να κρυφθή κανείς, γλυτώνει· θα είνε βιαστικό".

95. "Να παρακαλήτε να είνε μέρα και όχι νύκτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας".

96. "Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δένδρα".

97. "Οι άνθρωποι θα καταντήσουν γυμνοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες".

98. "Από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θάρθη ο χαλασμός".

99. "Θα σας ρίξουν παρά πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν".

100. "Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς".

101. "Εσείς θα φύγετε απ’ τ’ αριστερά βουνά· από τη δεξιά μεριά όχι· από τις σπηλιές μη φοβάστε".

102. "Θαρθή ξαφνικά· τ’ άλογα θ’ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φύγετε".

103. "Θάνε όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά".

104. "Να κρυφθήτε η κοντά στην πόρτα η κοντά στην πλάκα, αν είνε βιαστικό και γρήγορο".

105. "Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες".

106. "θα’ρθη καιρός πού θα βγή ο καταραμένος δαίμονας από τό καυκί του".

107. "Θα’ρθή μια φορά ένας ψευτοπροφήτης· μη τον πιστέψετε και μη τον χαρήτε. Παλι θα φύγη και δεν θα μεταγυρίση".

108. "Θαρθή καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου".

109. "Νάχετε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί".

110. "Δεν θα φτάση ο στρατός στην Πολι· στη μέση του δρόμου θάρθη το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο".

111. "Πήγαινε και στο δρόμο θ’ ανταμειφθής".

(Ελέχθη εν Δερβιστάνη περί τινος, όστις ειρωνεύθη τον ¶γιον. Ούτος μετ’ ολίγον ετραυματίσθη καθ’ οδόν υπό τινος εχθρού του).

112. "Ειπέ εις τα είδωλα εκείνα να μην έρθουν εδώ, αλλά να γυρίσουν εις τα οπίσω".

( Καθώς ο ¶γιος εδίδασκεν εις ¶σσον της Κεφαλληνίας, διέκοψε μίαν στιγμήν το κήρυγμά του και απέστειλεν ένα ακροατήν του εις την οικίαν του άρχοντος του τόπου ειπών τούς λόγους τούτους. Ούτος απελθών εύρε 4 κυρίας της αριστοκρατίας ασέμνως ενδεδυμένας, "κατά τον τότε ενετικόν συρμόν ξεστήθωτες", αι οποίαι ήσαν έτοιμοι να έλθουν και να παρακολουθήσουν το κήρυγμα του Αγίου).

113. "Φτιάνετε σπίτια τορνευτά και δεν πρόκειται να κατοικήσετε σ’ αυτά".

(Είπε τούς λόγους τούτους ο άγιος εις ¶σσον της Κεφαλληνίας, όταν μίαν ημέραν διήρχετο προ μιας νεοκτίστου οικίας. Μετ’ ολίγον όλοι οι ιδιοκτήται απέθανον πλην μιας μοναχής).

114. "Το παιδί αυτό θα προκόψη, θα κυβερνήση την Ελλάδα και θα δοξασθή".

(Ελέχθη περί του Ιωάννου Κωλέττη).

115. "Θα γίνης μεγάλος άνθρωπος, θα κυριεύσης όλη την Αρβανιτιά, θα υποτάξης την Πρέβεζα, την Παργα, το Σούλι, το Δελβινο, το Γαρδίκι και αυτό το τάχτι του Κούτρ πασά. Θα αφήσης μεγάλο όνομα στην οικουμένη. Και στην Πολι θα πας, μα με κόκκινα γένεια. Αυτή είνε η θέλησι της θείας προνοίας. Ενθυμού όμως εις όλην την διάρκειαν της εξουσίας σου να αγαπάς και να υπερασπίζεσαι τούς χριστιανούς, αν θέλης να μείνη η εξουσία εις τούς διαδόχους σου".

(Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά).

116. "Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται".

117. "Θα δήτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχη γρηγορώτερα από τον λαγό".

(Ελέχθη εν Βουλιαράταις παρά την Δρόπολιν).

118. "Θαρθή καιρός που θα ζωσθή ο τόπος με μια κλωστή".

(Ελέχθη εν ¶σσω της Κεφαλληνίας).

119. "Θαρθή καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρυνό μέρος σε άλλο, σαν νάνε σε πλαγιανά δωμάτια, π.χ. από την Πολι στη Ρωσία".

120. "Θα δήτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάζουν: Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε μεις οι ζωντανοί".

121. "Το κακό θα έλθη μέχρι τον Σταυρόν και δεν θα μπορέση να πάη κάτω. Μη φοβηθήτε. Μη φύγετε από τα σπίτια σας".

(Ελέχθη εις την περιοχήν Πολυνερίου Γρεβενών. Πράγματι τω 1940 οι Ιταλοί έφθασαν μέχρι την τοποθεσίαν Σταυρός, όπου είχε κηρύξει ο ¶γιος, και εσταμάτησαν).

122. "Όταν θα πέση ο κλώνος (που είνε στημένος ο Σταυρός), θα γίνη μεγάλο κακόν, που θα έλθη από το μέρος όπου θα δείξη ο κλώνος· και όταν θα πέση το δένδρον, θα γίνη ένα μεγαλύτερον κακόν".

(Ελέχθη εις χωρίον Τσιράκι (σήμερον ¶γιος Κοσμάς) Γρεβενών. Πράγματι τω 1940 έπεσεν ο κλώνος και ο Σταυρός προς το μέρος της Αλβανίας, όθεν επετέθησαν οι Ιταλοί, και τω 1947 το δένδρον, ότε η περιοχή κατεστράφη εντελώς από τον συμμοριτοπόλεμον).

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 09:53:08  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
ELLHNAS
Αλήθεια οι παραπομπές απο που είναι αυτές με τον αγαθάγγελο....

Από το βιβλίο του Θεόκλητου Πολυείδη και από το βιβλίο του Κοσμά Φλαμιάτου που μνημονεύω. Και τα δύο τα έχω στη βιβλιοθήκη μου, και τα δύο τα έχω διαβάσει.

quote:
ELLHNAS
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Του Στεργίου Σάκκου


Θα μπορούσες να βάλεις απλά το link από εκεί που το ξεσήκωσες αγαπητέ και να μην αντιγράφεις όλο το κατεβατό.

Εν πάσει περιπτώσει, δεν υπάρχουν προφητείες του Κοσμά, δεν υπάρχουν πρωτότυπα, δεν υπάρχουν αντίγραφα, δεν υπάρχει καμία αναφορά, δεν υπάρχει τίποτε μέχρι το 1955.

Αυτά που παραθέτεις, μπορεί κάλλιστα να τα είπε ο καθένας και να τα απέδωσε στον Κοσμά. Αλλωστε, ο Κοσμάς είχε 170 χρόνια που είχε πεθάνει όταν εμφανίστηκαν οι προφητείες, δεν μπορούσε να διαψεύσει τίποτε.

quote:
kk_raven_kk
Οπως ανεφερα λοιπον και στους διαχειριστες προσωπικα σε μυνημα αν δεν παρουν καποια μετρα, ειμαι αναγκασμενος ως δικηγορος να κανω αγωγη στο forum, διοτι προσβαλλονται τα χριστα και τα ηθη.

Ως δικηγόρος θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζεις πως τα "χρηστά ήθη" είναι ένα πράγμα και δεν είναι άλλα τα "χριστά" και άλλα τα "ήθη".

quote:
kk_raven_kk
Υπαρχει ποινικη διαταξη που το απαγορευει.

Υπάρχει ποινική διάταξη που απαγορεύει την έκφραση άποψης περί αγίων, της άποψης περί θρησκείας και την άποψη περί θεού; Θα ήθελα πολύ να την δώ.

quote:
kk_raven_kk
Υπαρχει ανεξηθρησεια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να προσβαλεις δημοσια τα πιστευω αλλων ανθρωπων.

Θα πρέπει να είσαι ο μόνος ανορθόγραφος δικηγόρος που υπάρχει στο δικηγορικό σύλλογο.

Εν πάσει περιπτώσει, σαν δικηγόρος που διατείνεσαι ότι είσαι, θα πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς συνιστά "προσβολή" και τι ακριβώς συνιστά "κριτική" ή "άποψη".

quote:
kk_raven_kk
Επειδη ομως στις σελιδες 37-38 οι Macedon και Medtech χαρακτηρισαν ανθρωπους αναγνωρισμενους απο την εκκλησια μαστουρηδες και ψευτες,

Για κάτσε βρε παληκάρι. Δηλαδή αν βγει κάποιος και πει "Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έδωσε 8 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει παιδεραστές" προσβάλει τη θρησκεία "σας";

Με τον ίδιο τρόπο, όταν κάποιος είναι απατεώνας, είναι απατεώνας. Μπορεί η εκκλησία "σας" να τον έχει αγιοποιήσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έγινε λιγότερο απατεώνας. Οσο και να αγιοποιήσει για παράδειγμα τον Κωνσταντίνο, το γεγονός ότι έβρασε τη γυναίκα του, σκότωσε το γιο του και αποκεφάλισε τον πεθερό του παραμένει. Με τον ίδιο τρόπο, όσο και να αγιοποιήσει τον Κοσμά τον Αιτωλό, το γεγονός ότι διαφήμιζε τη δουλεία των Τούρκων παραμένει. Τουρκορθόδοξος χριστιανός ήταν και τίποτε παραπάνω. Το αν εσύ θεωρείς ότι προσβάλλεσαι σημαίνει απλά ότι δεν γνωρίζεις τα γεγονότα.

Αντε τώρα στον εισαγγελέα να γελάσει και κείνος λίγο με τα "χριστά" και τα "ήθη".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 09:56:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Καλημέρα σε όλους

Φίλε kk_raven_kk, θα συνδυάσω δύο τοποθετήσεις σου και θα σε καλέσω να είσαι προσεκτικότερος στο μέλλον, απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, ακόμα και αν εκφέρεις άποψη επ' αυτής βασισμένη σε συγκεκριμένα παραδείγματα

quote:
Και αφου δεν πιστευετε σε Θεο και θρησκεια θα ειστε απο εκεινους που πιστευουν οτι προερχονται απο τον πιθηκο. Και δυστυχως με την σταση σας το επιβεβαιωνετε!!!!

quote:
Οπως ανεφερα λοιπον και στους διαχειριστες προσωπικα σε μυνημα αν δεν παρουν καποια μετρα, ειμαι αναγκασμενος ως δικηγορος να κανω αγωγη στο forum, διοτι προσβαλλονται τα χριστα και τα ηθη. Υπαρχει ποινικη διαταξη που το απαγορευει. Υπαρχει ανεξηθρησεια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να προσβαλεις δημοσια τα πιστευω αλλων ανθρωπων.

Μη κρίνεις, ίνα μην κριθείς. Σε καλώ φιλικά να ανακαλέσεις πρώτος την προβλητική σου γενίκευση, γιατί αλλιώς δεν είμαι σίγουρος για το ποιος θα βρει τον μπελά του στον εισαγγελέα, οπότε δε θα σου συνιστούσα να μπεις στη διαδικασία και στο έξοδο. Συμφωνώ πάντως με την άποψη που (ακραία) εκφέρεις ότι ο καθένας έχει το απόλυτο δικαίωμα στα πιστεύω του, αρκεί να μην προσβάλλει ή προσηλυτίζει το διπλανό του.
Επιστροφή στις προφητείες και απομάκρυνση του υποφαινόμενου, γιατί δε θέλω να συμμετάσχω επί του θέματος. Απλά δε με ενθουσιάζει να καθυβρίζομαι ερήμην.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ELLHNAS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 10:08:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ELLHNAS
quote:

Για κάτσε βρε παληκάρι. Δηλαδή αν βγει κάποιος και πει "Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έδωσε 8 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει παιδεραστές" προσβάλει τη θρησκεία "σας";

Με τον ίδιο τρόπο, όταν κάποιος είναι απατεώνας, είναι απατεώνας. Μπορεί η εκκλησία "σας" να τον έχει αγιοποιήσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έγινε λιγότερο απατεώνας. Οσο και να αγιοποιήσει για παράδειγμα τον Κωνσταντίνο, το γεγονός ότι έβρασε τη γυναίκα του, σκότωσε το γιο του και αποκεφάλισε τον πεθερό του παραμένει. Με τον ίδιο τρόπο, όσο και να αγιοποιήσει τον Κοσμά τον Αιτωλό, το γεγονός ότι διαφήμιζε τη δουλεία των Τούρκων παραμένει. Τουρκορθόδοξος χριστιανός ήταν και τίποτε παραπάνω. Το αν εσύ θεωρείς ότι προσβάλλεσαι σημαίνει απλά ότι δεν γνωρίζεις τα γεγονότα.

Αντε τώρα στον εισαγγελέα να γελάσει και κείνος λίγο με τα "χριστά" και τα "ήθη".

macedon


Μπορείς να μας παραθέσεις και να αποδείξεις ότι ο πατροκοσμάς είναι αυτά που λές......

Ήμαρτον δηλαδή.....το ότι διέδιδε και έλεγε "μην χτίζετε εκκλησίες , αλλά σχολεία"....δεν σου λέει τίποτα....

Ήμαρτον....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ELLHNAS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 10:18:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ELLHNAS
quote:
Από το βιβλίο του Θεόκλητου Πολυείδη και από το βιβλίο του Κοσμά Φλαμιάτου που μνημονεύω. Και τα δύο τα έχω στη βιβλιοθήκη μου, και τα δύο τα έχω διαβάσει.

"πηγές"? http://www.grandlodge.gr/Famous_gr_home.html

Αυτούς μνημονεύεις....και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kk_raven_kk
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 10:22:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kk_raven_kk
Macedon
Προφανως το οτι γραφω ανορθογραφα και γενικα χωρις παραγραφους,με λαθος συνταξη και τις περισσοτερες φορες χωρις τονους μαλλον οφειλεται στο γεγονος οτι πρωι πρωι εκνευριστικα με τα γραφομενα σου.
Ισως φταιει που τυχαινει να εργαζομαι και να θελω να απαντησω γρηγορα. Παντως αν δεν σε επεισα για την επαγγελματικη μου ιδιοτητα τοτε, με συγχωρειε αλλα αν εισαι ασχετος με ποινικη δικονομια αστο. Δεν εχω ουτε το χρονο, ουτε την διαθεση να σου κανω αναλυση περι νομικης διαστασης του παροντος θεματος. Οσο για τον εισαγγελεα δεν νομιζω να γελασει μιας και ειναι και αυτος παρατηρητης του θεματος. Οσοι πειραζονται που απεκαλεσα καποιους εδω μεσα πιθηκους, δεν φταιω εγω, αλλα ο τροπος συμπεριφορας τους.
Και κατι αλλο...
Ειανι πολυ ευκολο κρυμενος πισω απο τα αναληθη στοιχεια που δηλωνει σε ενα forum να εισερχεται και να υβριζει χωρις να φοβαται τις συνεπειες. Παρολα αυτα ομως δεν τυχαινει να συμβαινει το ιδιο και στους υπολοιπους που το διευθυνουν. Μπορει ο ομιλιτης να μην χρεωνεται αυτα που λεει σε αντιθεση με αυτον που του δινει το βημα για να το πει. Μπορειτε να καταλαβετε τι εννοω αν λαβετε τα προστιμα των ΜΜΕ σε απαραδεκτες συμπεριφορες. Οπως επισης κατι αναλογο που εγινε με τα blogs. Ειναι επιπλεον εκτος απο προσβολη, και συκοφαντικη δυσφημιση στο ονομα των αγιων και πατερων της εκκλησιας τα οσα ανωτερω εχουν αναφερθει. Εαν συνεχιστει αυτη η συμπεριφορα τοτε σας εχω ηδη ανακοινωσει τις διαθεσεις μου. Εαν παλι καποιοι δεν συνετιστουν τοτε δεν ευθυνομαι εγω για αυτο.
Καλημερα σας!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Rankett
Μέλος 2ης Βαθμίδας


410 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 10:29:40  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by ELLHNAS:
quote:
Από το βιβλίο του Θεόκλητου Πολυείδη και από το βιβλίο του Κοσμά Φλαμιάτου που μνημονεύω. Και τα δύο τα έχω στη βιβλιοθήκη μου, και τα δύο τα έχω διαβάσει.

"πηγές"? http://www.grandlodge.gr/Famous_gr_home.html

Αυτούς μνημονεύεις....και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά....Τώρα τα προαναφερθέντα ονόματα απλά απουσιάζουν από τον ανωτέρω σύνδεσμο ή μήπως πρέπει να πάω στον οφθαλμίατρο; Που θα πάω έτσι κι αλλιώς... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ELLHNAS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 10:39:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ELLHNAS
quote:

quote:

... όπως περιγράφει ο Φωτιάδης στο έργο του "Οθωνας - Η έξωση".

Για το ίδιο άτομο, ο Μπάμπης Αννινος ... (Μπάμπης Άννινος, "Ιστορικά σημειώματα", σελ. 137)

...(Μπάμπης Άννινος, ό.π. σελ. 401)

Τα ίδια λέει και ο Φωτιάδης:...
(Δημήτρης Φωτιάδης, "Οθων-Η έξωση", σελ. 172)


...(Φωτιάδης, ό.π. σελ. 173)

...(Φωτιάδης, ό.π. σελ. 175)


Γι'αυτόν τον απατεώνα λες;
*****************************************************************
χαλάρωσε...


macedon


εσύ ...αυτούς τους μασώνους εννοείς σαν "πηγές"? http://www.grandlodge.gr/Famous_gr_home.htmlquote:
Απεστάλη: 27/05/2008, 10:29:40
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by ELLHNAS:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Από το βιβλίο του Θεόκλητου Πολυείδη και από το βιβλίο του Κοσμά Φλαμιάτου που μνημονεύω. Και τα δύο τα έχω στη βιβλιοθήκη μου, και τα δύο τα έχω διαβάσει.
--------------------------------------------------------------------------------


"πηγές"? http://www.grandlodge.gr/Famous_gr_home.html

Αυτούς μνημονεύεις....και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά....

--------------------------------------------------------------------------------


Τώρα τα προαναφερθέντα ονόματα απλά απουσιάζουν από τον ανωτέρω σύνδεσμο ή μήπως πρέπει να πάω στον οφθαλμίατρο; Που θα πάω έτσι κι αλλιώς...


Ζητώ συγνώμη για το λάθος μου.....

Όπως και να έχει το πράγμα....αυτές είναι οι πηγές με αμφιβόλου ποιότητος προσωπικότητες.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 11:14:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol
quote:

Προς Incubus:
Υπαρχει ποινικη διαταξη που το απαγορευει. Υπαρχει ανεξηθρησεια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να προσβαλεις δημοσια τα πιστευω αλλων ανθρωπων. Αν λοιπον θελετε να υπαρχει το forum η θα ανακαλεσετε για τις διατυπωσεις η θα απευθυνθω σε εισαγγελεα. Αυτα


kk_raven_kk,
το να κινηθείς δικαστικά εναντίων του site, των χρηστών ή των διαχειριστών του δέν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα που θα βοηθήσει την παρούσα κατάσταση εδώ. Να απειλείς οτι θα το κάνεις και πάλι δείχνει πως αδυνατείς να αντιμετωπίσεις προσωπικά το θέμα και επαφίεσαι στο νόμο. Ο περιορισμός του internet δέν είναι κάτι το θεμιτό. Αντίθετα άν ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις είναι δόκιμος και αποτελεσματικός θα πετύχουν οι macedon medtech κτλ αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούν.
Άν έχεις την καλοσύνη, μήν βιάζεσαι να απαντήσεις, προσπάθησε να έχεις πιό «πολιτισμένη» διάλεκτο και σύνταξε τα επιχειρήματά σου με περισσότερο υπομονή. Γιατί παρόλο που είσαι νέο μέλος ήδη κατηγορείσαι για το (1ο?) post σου και ενδεχομένως οι αναγνώστες να παίρνουν λάθος εντύπωση για όλους μας. Συγχώρεσέ με άν σε προσβάλω δέν είναι η πρόθεσή μου αυτή, αλλά το να μήν δίνουμε αφορμές προς αυτούς που τις χρησιμοποιούν εναντίων μας για να ενισχύσουν την άποψή τους ή να μας κοροϊδέψουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ELLHNAS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 11:30:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ELLHNAS
quote:

quote:

Προς Incubus:
Υπαρχει ποινικη διαταξη που το απαγορευει. Υπαρχει ανεξηθρησεια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να προσβαλεις δημοσια τα πιστευω αλλων ανθρωπων. Αν λοιπον θελετε να υπαρχει το forum η θα ανακαλεσετε για τις διατυπωσεις η θα απευθυνθω σε εισαγγελεα. Αυτα


kk_raven_kk,
το να κινηθείς δικαστικά εναντίων του site, των χρηστών ή των διαχειριστών του δέν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα που θα βοηθήσει την παρούσα κατάσταση εδώ. Να απειλείς οτι θα το κάνεις και πάλι δείχνει πως αδυνατείς να αντιμετωπίσεις προσωπικά το θέμα και επαφίεσαι στο νόμο. Ο περιορισμός του internet δέν είναι κάτι το θεμιτό. Αντίθετα άν ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις είναι δόκιμος και αποτελεσματικός θα πετύχουν οι macedon medtech κτλ αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούν.
Άν έχεις την καλοσύνη, μήν βιάζεσαι να απαντήσεις, προσπάθησε να έχεις πιό «πολιτισμένη» διάλεκτο και σύνταξε τα επιχειρήματά σου με περισσότερο υπομονή. Γιατί παρόλο που είσαι νέο μέλος ήδη κατηγορείσαι για το (1ο?) post σου και ενδεχομένως οι αναγνώστες να παίρνουν λάθος εντύπωση για όλους μας. Συγχώρεσέ με άν σε προσβάλω δέν είναι η πρόθεσή μου αυτή, αλλά το να μήν δίνουμε αφορμές προς αυτούς που τις χρησιμοποιούν εναντίων μας για να ενισχύσουν την άποψή τους ή να μας κοροϊδέψουν.


Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται μέτρα.....

Πιστεύεις εσύ ότι μόνο η χρήστες κάθονται και διαβάζουν εδώ μέσα....

Πιστεύεις ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να έχει και κάποια όρια....

Ας πούμε ότι ο kk_raven_kk αδυνατεί να αντιμετωπίσει προσωπικά το θέμα , για τους υπόλοιπους τί έχεις να πείς που προσπάθησαν και στο φινάλε απειλήθηκαν ότι θα κλειδωθεί το θέμα.....πως την βλέπεις την δουλειά.....Μην ξεχνάς ότι το τσίγκλησμα εδώ μέσα έγινε κατάχρηση.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ELLHNAS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 11:35:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ELLHNAS
Έλεγε ο αείμνηστος Γέρων παϊσιος ότι όταν υβρίζουν εσάς , εσείς να δείχνετε διάκριση και ταπείνωση....όταν όμως σας υβρίζουν τον χριστό , την παναγία και τους αγίους τότε να είστε θηρία ανήμερα και δεν θα επιτρέψετε σε καμία περίπτωση να τα δεχτείτε....

Όποιος κατάλαβε , ας το κατανοήσει πλήρως....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 12:15:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol
ELLHNAS,
1. Αλίμονό μας άν περιμέναμε από την δικαστική οδό να επιβάλει την λογοκρισία των macedon medtech...
2. Έχω αναφερθεί ξανά στο ότι αυτούς που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι τους αναγνώστες που ενδεχομένως κλονιστεί η πίστη τους και όχι αυτούς που γράφουν.
3. Η δημοκρατία πρέπει να έχει όρια. Περιμένεις από αυτούς να τα κρατήσουν? Μήπως περιμένεις να τους τα επιβάλουν γιατί είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν κανόνες στο παρόν forum που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίων τους αλλά δυστυχώς έστω και άν όλοι μας ήμασταν τύπος και υπογραμμός στην συμπεριφορά μας, τίποτα δέν εμποδίζει τον κακόβουλο να παριστάνει οτι είναι κάποιος χριστιανός με άθλια συμπεριφορά και να ανοίξει τον διάλογο που επιθυμούν. Είναι στο χέρι μας να γίνει η συμπεριφορά μας τόσο σωστή ώστε να φανεί η διαφορά. Μήν ξεχνάμε πως όσοι γράφουμε περιγράφουμε και την χριστιανική συμπεριφορά μιάς και ασχολούμαστε με τις προφητείες. Αν δέν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος θα χάσουν την αξία τους γιατί προκειμένου να έχουν κάτι να πούν θα αναφέρονται διαρκώς στα ίδια και τα ίδια. Άν μόνο αυτοί συμπεριφέροντε άσχημα τότε θα έχουμε και το πάτημα προς τους admin. Οφείλουμε να ωθήσουμε όσους χριστιανούς γράφουν να έχουν σωστή συμπεριφορά.
4. Στην συμπεριφορά πρόσωπο με πρόσωπο μπορείς να γίνεις θηρίο, πράγματι. Εδώ πίσω από την ανωνυμία τους μόνο η έντονη κατάκρισή τους προς τους admin και όχι προς τους ίδιους μπορεί να φέρει αποτέλεσμα εφόσον επαναλαμβάνεται η στάση τους. Τί θα ωφελήσει στο forum να βρίζουμε αυτούς που βρίζουν τους αγίους μας? Ίσα ίσα, θα δώσει πάτημα στους admin να κλειδώνουν εμάς επιλεκτικά. Δέν πρέπει να γίνεται διαμαρτυρία για την απαράδεκτη στάση των macedon κλπ προς τους ίδιους για να τους στερηθεί ο διάλογος προς το θέμα. Αντίθετα όσοι νομίζουν πως έχουν την ωριμότητα και σύνεση να κάνουν ένα περιστασιακό διάλογο μαζί τους, χωρίς εμπάθεια, ας το κάνουν. Ας μήν ξεχνάμε πως ο Κύριός μας αγαπά τον άσωτο γιό. Ας γίνουμε το παράδειγμα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Crusader1453
Νέο Μέλος

Greece
25 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 12:16:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Crusader1453
Xairete!
Eimai kainourgios sto topic kai genika sto esoterika an kai to parakoutho kairo to site. Telika kanena neo apo Grapsa yparxei? Parakalo min dinete simasia stous asxetous me to topic. Exo mpei polles fores sto dilimma na mpo kai na apantiso se merikous pou katantane enoxlitikoi. kai den exei sxesi me tin eleftheria tis ekfrasis alla afou den simfonoun i theoroun geloio to thema giati asxolountai? Ego ksero oti otan theoreis kati geloio kai asxoleisai me afto tote eisai ki esy geloios!
Eida stin til oti ipirxan antiparatheseis sxetika me tin episkepsi Grapsa. Malista o Loverdos eipe se enan tis ND pos epitrepoun ston AGEA na milaei politika. Ennouse pos tous epitrepoun na exei atzenta me ethnika themata. Den katalava omos pou einai to provlima. Ta eprepe na mirazei koulourakia o GRapsas? Kai an den eprepe na milaei gia ethnika themata tote poios o logos na iparxei epikoinonia AGEA ekaterothen?
Ego genika gia na po tin apopsi mou vlepo enan kosmo sta oria tis xreokopias, anataraxi pantou, to petrelaio 150$, anergeia ktl. Ego an kai den theoro tin idaniki lisi, pisteuo oti o kosmos prepei na ligostepsei. Mporei na akougetai anoito, alla eimaste para poloi ston planiti. Min viasteite na me apokalesete fasista i otidipote asxeto. Apla exo paratirisei pos i tasi tou kosmou opote ipirxe adieksodo itan o polemos. Eksalou kai stous 2 pagkosmious, i katastasi itan sxedon i idia. Ta sxolia dika sas kai parakalo oxi ypervoles. Sizitisi kanoume.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 13:25:58  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
ειλικρινα λυπαμε που υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι...

συζητηση επ' αυτου δεν λογιζεται... μονο για αστεια !


"Say HELLO to My Little Friend"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Crusader1453
Νέο Μέλος

Greece
25 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 13:53:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Crusader1453
se mena aneferesai predator?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Marte
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
666 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 14:00:16  Εμφάνιση Προφίλ
Εγώ αν δεν γίνει πόλεμος το καλοκαίρι ή η Ρωσία δεν μας δώσει την Πόλη αλλά την δώσει σε άλλους π.χ. στους Πορτογάλους που να κάνω μήνυση για να βρω το έρμο το δίκιο μου


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 14:56:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32
Παιδια σας θερμοπαρακαλω!Υπαρχει λυση αφου δε παρεμβαινουν οι διαχειριστες.Αφηστε να λενε οτι θελουνε οι medtech και makedon και μην απαντατε ουτε μια λεξη.Ας μιλανε μονοι τους μεταξυ τους.Μην τους δινετε σημασια.Εμεις θα μιλαμε για προφητειες για κοντινο πολεμο Ελλαδας-Τουρκιας.Ακομα και να σας ειρωνευονται ή να απαντανε φραση φραση μην πεφτετε στην παγιδα τους.Πειτε οτι δεν υπαρχουνε.
Σε οποιον τους απανταει θα του στελνω εμαιλ και θα τον παρακαλω να μην ξανασχοληθει μαζι τους.
Πλεον θα ασχολουμαστε ΜΟΝΟ με τις προφητειες για κοντινο πολεμο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
NonFactor
Νέο Μέλος

Greece
6 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 15:06:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NonFactor
Κανενα νεο απο Γραψα?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 15:09:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
quote:
αι αφου δεν πιστευετε σε Θεο και θρησκεια θα ειστε απο εκεινους που πιστευουν οτι προερχονται απο τον πιθηκο.

H αποδοχη της θεωριας της εξελιξης των ειδων (αναμεσα σε αυτα και του ανθρωπινου ειδους) δεν ειναι ζητημα πιστης.Η θεωρια της εξελιξης των ειδων ειναι μια παρα πολυ καλα τεκμηριωμενη επιστημονικη θεωρια.Και ναι ανηκουμε σε αυτους που αποδεχονται την εξελιξη των ειδων και απορριπτουμε τα μυθολογικα παραμυθια περι καταγωγης του ανθρωπου απο ΟΠΟΙΑ θρησκεια και εαν προερχονται.

Οσο για για τις απειλες σου περι μηνυσης του forum,κανονισε μην βρεθεις εσυ με καποια μηνυση περι εξυβρισης.Ηδη μας αποκαλεσες σκοπιανογυφτους,αναισθητους και αλλα ωραια,τα οποια υπαρχουν καταγεγραμενα εδω για οποιον ενδιαφερομενο (αναμεσα σε αυτους και τον εισαγγελεα) θελει να το διαπιστωσει.

The plural of anecdote is not data.

Edited by - medtech on 27/05/2008 15:11:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 15:20:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Δικηγόροι;
Εισαγγελείς;
Μηνύσεις;
Φυλακή;

Εάν είναι να βρεθούμε τελικά και "πίσω από τα κάγκελα", καλύτερα να το απενεργοποιήσουμε το θέμα, να ηρεμήσετε κι όλοι όσοι θίγονται με την κριτική των πιστεύω τους, να ηρεμήσουμε κι εμείς που κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να παίζουμε τον ρόλο του αστυφύλακα!!!

Τι λέτε;
Να το απενεργοποιήσουμε να ησυχάσουμε όλοι;

Όσον αφορά στην ερμηνεία του macedon αναφορικά με τις ψυχοτρόπες ουσίες, αλλά και στην ερμηνεία της medtech...
και οι δύο ερμηνείες μπορούν να σταθούν μέσα στα πλαίσια μιας επιστημονικής διερεύνησης του θέματος. Ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να βλέπουμε μηνύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, επειδή ένα paper εξηγεί τις προφητείες με τον τρόπο που τις εξήγησαν οι προαναφερόμενοι!

Ωστόσο και όσον αφορά στις δύο επίμαχες φράσεις του macedon στις οποίες έγινε επέμβαση διαγράμμισης, πράγματι οι χρησιμοποιούμενες λέξεις μπορούν να προσβάλλουν κάποιον και υπερβαίνουν τα όρια. Για τον λόγο αυτό δεν είναι αποδεκτές στην παρούσα συζήτηση. Όπως δεν είναι φυσικά αποδεκτή και η έκφραση του kk_raven_kk αναφορικά με τους σκοπιανούς, εφόσον δεν αποτελεί μονάχα προκλητικό και εμπρηστικό τρόπο έκφρασης, αλλά ακόμα περισσότερο εκφράζει εθνική μισαλλοδοξία καλλιεργώντας το μίσος μεταξύ δύο γειτονικών λαών.

Εκτός εάν, το να αποκαλείς κάποιον γειτονικό λαό "σκοπιανόγυφτο" δεν είναι κάτι που προσβάλλει τα "χριστά και τα ήθη" (δηλαδή τα "χρηστά ήθη") αγαπητέ kk_raven_kk...!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Στώμεν Καλώς
Μέλος 1ης Βαθμίδας


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 16:05:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Στώμεν Καλώς
Γνωρίζετε πιθανόν το γεγονός πώς όταν η Πόλις αλώθηκε από τους Τούρκους, η Αγία Τράπεζα φυγαδεύτηκε με πλοιάριο στα νερά του Βοσπόρου. Κατά την μεταφορά της όμως το πλοιάριο βυθίσθηκε και από τότε η Αγία Τράπεζα βρίσκεται στον βυθό. Έχουν γίνει προσπάθειες εύρεσης αλλά κατέστη ανέφικτο λόγω του λασπώδους πυθμένος αλλά και των νερών που είναι πάρα πολύ θολά. Αξιοσημείωτο είναι το ότι τα νερά πάνω από το σημείο που θεωρητικά βρίσκεται η Αγία Τράπεζα, είναι πάντοτε ήρεμα (λάδι).
Γνωστός μου που επισκέφθηκε προσφάτως την Πόλη, έμαθε από τους ντόπιους πώς το σημείο αυτό εδώ και μερικά έτη, μετακινείται πρός την Αγία Σοφία με ολοένα και γρηγορότερους ρυθμούς με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται πολύ κοντά στον Ιερό Ναό. Παρακαλώ πολύ, όποιος γνωρίζει κάτι επ'αυτού ή μπορεί να μάθει κάτι πρόσθετο, να μας το εκθέσει.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 16:08:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
quote:

Rankett

Τώρα τα προαναφερθέντα ονόματα απλά απουσιάζουν από τον ανωτέρω σύνδεσμο ή μήπως πρέπει να πάω στον οφθαλμίατρο; Που θα πάω έτσι κι αλλιώς...


Οχι αγαπητε Ranket δεν χρειαζονται σερβις τα ματακια σου.Τα δυο αυτα ονοματα (Θεόκλητος Πολυείδης και Κοσμάς Φλαμιάτος) ΔΕΝ βρισκονται στην λίστα των Ελευθεροτεκτονων στην οποια μας παραπεμπει ο υπερσυνδεσμος που μας εδωσε.Υποθετω οτι αυτο αποδυναμωνει καπως τον ισχυρισμο του οτι αυτοι οι 2 ερευνητες ανηκαν σε καποιο ειδος σκοτεινης ανθελληνικης συνομωσιας και γιαυτο αμφισβητησαν οχι μονο τη εγκυροτητα αλλα και την ιδια την υπαρξη συγκεκριμενων "προφητων".

quote:
ELLHNAS
Όπως και να έχει το πράγμα....αυτές είναι οι πηγές με αμφιβόλου ποιότητος προσωπικότητες.....


Ελληνας ειναι θετικο οτι αναγνωρισες το λαθος σου (δηλ τον ισχυρισμο οτι οι 2 αυτοι ανθρωποι ειναι ελευθεροτεκτονες.Δεν ειναι διολου θετικο οτι επιμενεις στην αμφισβητηση της εγκυροτητας του εργου αυτων των ανθρωπων χωρις αποδειξεις.Περιμενω να παραθεσεις στοιχεια που να υποδεικνυουν οτι το ηθος αυτων των ανθρωπων επηρεασε αρνητικα την ποιοτητα του εργου τους.Αλλιως δεν βλεπω να πειθεις.

quote:
Sakis

Εκεί που τελειώνει η επιστήμη αρχίζει ο ΘΕΟΣ
Πάρτε παράδειγμα την ανάσταση του Λαζάρου. Ο Χριστός ζήτησε απο τους ανθρώπους να μετακινήσουν την πέτρα που έκλεινε τον τάφο. Σαν Θεός μπορούσε να την μετακινήσει αλλα δεν το έπραξε. Για ποιό λόγο;Απλούστατα γιατί οι άνθρωποι μπορούσαν να την μετακινήσουν μόνοι τους.Τι έκανε όμως που δεν μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι;Aνάστησε τον Λάζαρο.Με απλά λόγια ο Θεός επεμβαίνει εκεί που τελειώνει η επιστήμη οσες ανακαλύψεις και αν έχει κάνει.


Αντιλαμβανεσαι οτι επιχειρηματολογεις με βαση ενα ανεπιβεβαιωτο γεγονος?Προφανως οχι...

The plural of anecdote is not data.

Edited by - medtech on 27/05/2008 16:13:51

Edited by - medtech on 27/05/2008 16:17:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 16:29:57  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Στώμεν Καλώς
Γνωρίζετε πιθανόν το γεγονός πώς όταν η Πόλις αλώθηκε από τους Τούρκους, η Αγία Τράπεζα φυγαδεύτηκε με πλοιάριο στα νερά του Βοσπόρου.

Παραμύθια της Χαλιμάς. Μην μπερδεύεις τους θρύλους και τις λαϊκές δοξασίες με την ιστορία.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Στώμεν Καλώς
Μέλος 1ης Βαθμίδας


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 17:06:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Στώμεν Καλώς
Μακεδών, άποψή σου.
α)Πραγματικότητα είναι η βύθιση της Αγίας Τράπεζας και η μη δυνατότητα ανέλκυσής της.
β)Θρύλο αποτελεί η επιστροφή της με θεϊκή παρέμβαση στην θέση της. γ)Πιθανότητα αποτελεί η αγνώστου αιτίας μετακίνησή της στις ημέρες μας προς την Αγία Σοφία.
Αν γνωρίζεις κάτι για το θέμα να το εκθέσεις. Η έκφραση "παραμύθια της Χαλιμάς" σου επιστρέφεται...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 17:17:23  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
kk_raven_kk
Παντως αν δεν σε επεισα για την επαγγελματικη μου ιδιοτητα τοτε, με συγχωρειε αλλα αν εισαι ασχετος με ποινικη δικονομια αστο.

Θα σου έκανε φοβερή εντύπωση αν μάθαινες πόσο σχετικός είμαι

quote:
kk_raven_kk
Δεν εχω ουτε το χρονο, ουτε την διαθεση να σου κανω αναλυση περι νομικης διαστασης του παροντος θεματος

Θα με ενδιέφερε όμως.

quote:
kk_raven_kk
Ειανι πολυ ευκολο κρυμενος πισω απο τα αναληθη στοιχεια που δηλωνει σε ενα forum να εισερχεται και να υβριζει χωρις να φοβαται τις συνεπειες

Στο προφίλ μου μπορείς να βρεις το όνομά μου, τη φωτογραφία μου, το e-mail μου ενώ τόσο η ιδιότητά μου όσο και ο τόπος εργασίας και διαμονής μου είναι γνωστά εδώ μέσα.

Βλέπεις, αντίθετα με σένα που πιθανώς να ντρέπεσαι γι'αυτά που υποστηρίζεις (και γι'αυτό τα υποστηρίζεις ανώνυμα) εγώ καταθέτω κάθε άποψη ενυπόγραφα.

Αλήθεια, τα δικά σου στοιχεία δεν τα είδα στο προφίλ σου. Ούτε καν το όνομά σου.

quote:
kk_raven_kk
Ειναι επιπλεον εκτος απο προσβολη, και συκοφαντικη δυσφημιση στο ονομα των αγιων και πατερων της εκκλησιας τα οσα ανωτερω εχουν αναφερθει.

Τα άρθρα 362-363 του Ποινικού Κώδικα ορίζουν σαφώς τι αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση και συγκεκριμένα όποιος ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλο γεγονότα που ενδεχομένως μπορούν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του (362) και "όταν εν γνώσει του αυτά ήταν ψευδή (363).

Στη δική μου περίπτωση, οτιδήποτε έχω καταθέσει εναντίον οποιουδήποτε απατεώνα, τα έχω καταθέσει στηριζόμενος στη σχετική ιστορική βιβλιογραφία την οποία παραθέτω.

Αρα, θα πρέπει να ξεκινήσεις τις "αγωγές" από τους ιστορικούς αυτούς και λοιπούς ανθρώπους του πνεύματος. Θα σου πρότεινα για αρχή να μηνύσεις τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, ο οποίος στη σελίδα 70 των "Απάντων του", ονομάζει τον Κοσμά "ψευδοπροφήτη".

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως!

quote:
kk_raven_kk
Εαν συνεχιστει αυτη η συμπεριφορα τοτε σας εχω ηδη ανακοινωσει τις διαθεσεις μου.

Ειλικρινά λυπάμαι για τους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάς. Εχει πεθάνει και ο Τορκεμάδα, έχει καταργηθεί και η Ιερή Εξέταση... πώς να υπερασπιστεί ο χριστιανός το δίκιο του.

Αχ τι καλές εποχές ήταν τότε, ε; Διαφωνείς κύριε; Στην πυρά. Απλά πράματα. Τώρα μ'αυτά τα φιλελεύθερα δικαστήρια και συντάγματα, άντε να βρεις το δίκιο σου.

Υ.Γ. Στην περίπτωση που αποφασιστεί το κάψιμό μου στην πυρά, μπορεί αντί για μένα να πάει η γυναίκα μου;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 17:20:16  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Στώμεν Καλώς
α)Πραγματικότητα είναι η βύθιση της Αγίας Τράπεζας και η μη δυνατότητα ανέλκυσής της.Δώσε μας τις ιστορικές πηγές που αναφέρονται σ'αυτό.

Δε νομίζεις ότι είναι καιρός να σταματήσετε να ταϊζετε τον κόσμο παραμύθια; Τουλάχιστον αν το κάνεις, φρόντισε να είναι παραμύθια που απευθύνονται σε ενήλικες, γιατί το παραπάνω απευθύνεται σε παιδιά του προνηπιαγωγείου. Φυσικά το ότι το πιστεύεις, δεν αλλάζει την παραπάνω θέση...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 17:44:59  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
quote:

se mena aneferesai predator?σκεψου λιγο... δεν πρεπει να σκεφτομαστε ετσι!

καταρχας, οι 2 Παγκοσμιοι Πολεμοι, διαλυσαν τον κοσμο... κοντα στα 300.000.000 χαθηκαν συνολο... και δεν ειναι το θεμα οτι χαθηκαν καλοι και κακοι... χαθηκε κοσμος!

Και φυσικα δεν εγινε για να "αραιωσει" η Γη απο τα προβληματα που προκαλει ο "εν μερει" υπερπληθυσμος...

εγιναν κυριως για Πολιτικο-οικονομικους λογους ή και για το "καπριτσιο" ορισμενων ανθρωπων (αναφερομαι στους αλλους πολεμους, οπως Κορεα, Βιετναμ κυριωτερα, αλλα και στους μικροτερους που εγιναν στην Αφρικη, Ασια και λοιπα)...


οπως και να το κανουμε, ο πολεμος ειναι η ΧΕΙΡΙΣΤΗ λυση.


"Say HELLO to My Little Friend"

Edited by - PREDATOR on 27/05/2008 17:49:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 17:54:21  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
για τα "ορια" της χρεοκοπειας, φταινε οι "λιγοι και συγκεκριμενοι" που εχουν στα χερια τους εξουσια...

παρε παραδειγμα την καταστοφη στην Μιανμαρ για να καταλαβεις.


"Say HELLO to My Little Friend"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2008, 17:57:21  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
quote:

Δικηγόροι;
Εισαγγελείς;
Μηνύσεις;
Φυλακή;

Εάν είναι να βρεθούμε τελικά και "πίσω από τα κάγκελα", καλύτερα να το απενεργοποιήσουμε το θέμα, να ηρεμήσετε κι όλοι όσοι θίγονται με την κριτική των πιστεύω τους, να ηρεμήσουμε κι εμείς που κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να παίζουμε τον ρόλο του αστυφύλακα!!!

Τι λέτε;
Να το απενεργοποιήσουμε να ησυχάσουμε όλοι;

Όσον αφορά στην ερμηνεία του macedon αναφορικά με τις ψυχοτρόπες ουσίες, αλλά και στην ερμηνεία της medtech...
και οι δύο ερμηνείες μπορούν να σταθούν μέσα στα πλαίσια μιας επιστημονικής διερεύνησης του θέματος. Ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να βλέπουμε μηνύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, επειδή ένα paper εξηγεί τις προφητείες με τον τρόπο που τις εξήγησαν οι προαναφερόμενοι!

Ωστόσο και όσον αφορά στις δύο επίμαχες φράσεις του macedon στις οποίες έγινε επέμβαση διαγράμμισης, πράγματι οι χρησιμοποιούμενες λέξεις μπορούν να προσβάλλουν κάποιον και υπερβαίνουν τα όρια. Για τον λόγο αυτό δεν είναι αποδεκτές στην παρούσα συζήτηση. Όπως δεν είναι φυσικά αποδεκτή και η έκφραση του kk_raven_kk αναφορικά με τους σκοπιανούς, εφόσον δεν αποτελεί μονάχα προκλητικό και εμπρηστικό τρόπο έκφρασης, αλλά ακόμα περισσότερο εκφράζει εθνική μισαλλοδοξία καλλιεργώντας το μίσος μεταξύ δύο γειτονικών λαών.

Εκτός εάν, το να αποκαλείς κάποιον γειτονικό λαό "σκοπιανόγυφτο" δεν είναι κάτι που προσβάλλει τα "χριστά και τα ήθη" (δηλαδή τα "χρηστά ήθη") αγαπητέ kk_raven_kk...!

Αγαπητη Αμαλια... απο καιρο επρεπε να ειχε γινει... απο την πρωτη στιγμη που παρεκτραπησαν τα πραγματα!

κατι αναλογο δεν ειχε γινει και με παλιοτερα θεματα του ιδιου περιεχομενου (με τις Προφητειες) ??

θυμασε τι χαμος ειχε γινει τοτε?


"Say HELLO to My Little Friend"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 49 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.28125
Maintained by Digital Alchemy