ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Νέο Μέλος

Greece
26 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2007, 10:37:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΤΑΜΑΤΗΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
IRIUM
Θα ηθελα να σου πω οτι η επικοινωνια με πνευματα σε ανεβαζει παρα
πολυ ψηλα σε σημειο που χανεις τα λογικα σου.
Οι ψυχιατρικες κλίνικες σε αυτες τις περιπτωσεις σου χορηγουν
αλοπερειδολη και σε μαστουρωνουν προς τα κατω μονο που το
παρακανουν.
Γιαυτο λεω οτι χρειαζεται μεγαλη προσοχη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2007, 12:41:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σταμάτη θα συμφωνήσω με τον Irium.Δε νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος για παράνοια.Όμως αναγνωρίζω ότι ένας ευαίσθητος άνθρωπος ενδεχομένως να μην άντεχε κάποιες επιπτώσεις από μια αποτυχημένη Επίκληση...

Irium πάντα πίστευα ότι υπάρχει πιθανότητα να μην εμφανιστεί αυτό που καλείς όταν το καλείς με τρόπους όπως πχ τον πίνακα.
Όταν όμως κάνεις μια Επίκληση,εξαναγκάζεις μια συγκεκριμένη οντότητα να παρουσιαστεί ενώπιόν σου και μάλιστα την απειλείς...στο όνομα και τη δύναμη του Κυρίου των Πνευμάτων.
Πιστέυω ότι η οντότητα υποχρεούται να παρουσαστεί επειδή η διαδικασία που ακολουθείς είναι ιδιαίτερη.Μάλιστα όταν προετοιμάζεσαι μέρες πριν,η οντότητα μπορεί να καταλάβει ότι σχεδιάζεις να τν καλέσεις και να προσπαθήσει να σε αποθαρίνει.
Τη στιγμή που ο Λειτουργός βρίσκεται στον Κύκλο και τελεί την Επίκληση πραγματοποιείται ο Μυστικός Γάμος και ο Λειτουργός "αποκαλύπτει" τον Θεό που βρίσκεται μέσα του.Σε μια τέτοια φωτεινή ύπαρξη η δαιμονική οντότητα υποχρεούται να παρουσιαστεί όταν της ζητηθεί όπως ακριβώς θα υποχρεούνταν αν την καλούσε ένας Άγγελος...

Φυσικά αυτά είναι γνώμη που βασίζεται σε εκτίμηση,διαίσθηση κτλ και όχι σε εμπειρία...

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2007, 10:39:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους.

quote:
Οι ψυχιατρικες κλίνικες σε αυτες τις περιπτωσεις σου χορηγουν
αλοπερειδολη

Αν και δεν είμαι ψυχίατρος, τυχαίνει το πρώτο μου πτυχίο να είναι από την Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αλλοπεριδόλη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται κυρίως σε καταστάσεις ψύχωσης και σε άλλες ψυχιατρικές παθήσεις. Σε αυτές τις καταστάσεις υπάρχουν παραισθησίες, συχνά ακουστικές. Ο ασθενής αντιλαμβάνεται δεδομένα (π.χ. ακούει ήχους, φωνές, κτλ) που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Ταυτόχρονα εμφανίζονται και άλλα συμπτώματα που οδηγούν τον ψυχίατρο στη χορήγηση αλλοπεριδόλης.
Αν ο φίλος Σταμάτης χρειάζεται να παίρνει αλλοπεριδόλη θα πρέπει να το κάνει προσεκτικά και με τη βοήθεια ειδικών γιατρών. Δεν θα πρέπει να διακοπεί η χρήση της αλλοπεριδόλης με αυθαίρετο τρόπο. Αντιθέτως, χρειάζεται συχνή και ειλικρινής επικοινωνία με τον γιατρό ώστε να υπάρχει καλή εκτίμηση της προόδου της θεραπείας.

Οι παραισθησίες (μπορεί ακόμη να προέρχονται από χρήση ψυχοτρόπων ουσιών) σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι προέρχονται από τις πνευματικές οντότητες, ή είναι το αποτέλεσμα επικλήσεων. Βέβαια, υπάρχει πάντοτε το ερώτημα αν τα φαινόμενα που σχετίζονται με επικλήσεις (γιατί όντως υπάρχουν τέτοια φαινόμενα) είναι αντικειμενικά (π.χ. μπορούν να γίνουν αντιληπτά από περισσότερο του ενός ανθρώπους ή μπορούν να καταγραφούν από όργανα) ή υποκειμενικά. Αυτό είναι κάτι που με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό.
Έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι συμβαίνουν και τα δύο. Τουλάχιστον κάποια φαινόμενα είναι αντιληπτά και από άλλα άτομα ή ζώα, ενώ ενδέχεται να μπορούν να καταγραφούν από μηχανήματα, μετρητές, να φωτογραφηθούν, κλπ. Από την άλλη, τουλάχιστον κάποια από τα αποτελέσματα είναι ατομικά (για να μην πω υποκειμενικά) και αυτά σχετίζονται με το άτομο που πειραματίζεται ή εκτελεί κάποια εργασία.
Παρόλα αυτά, η διάκριση μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές!


quote:
Όταν όμως κάνεις μια Επίκληση,εξαναγκάζεις μια συγκεκριμένη οντότητα να παρουσιαστεί ενώπιόν σου

Δεν έχω ποτέ καταφέρει (και ούτε έχω προσπαθήσει πρόσφατα, εκτός από παλαιές ανόητες απόπειρες) να κάνω κάποια οντότητα να υλοποιηθεί. Είμαι περισσότερο οικείος με αυτό που περιγράφεται με τον όρο scrying και το περιγράφει θαυμάσια ένα παλαιό κείμενο που αποδίδεται στον Τριθέμιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα 'χαοτικά' πνεύματα δεν είναι ευπρόσδεκτα. Όμως, οι οντότητες που εμφανίζονται δίνουν ορισμένες φορές διαφορετικά ονόματα από αυτά που περιμένω. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα ονόματα των οντοτήτων που γνωρίζουμε είναι απλώς κώδικες επικοινωνίας και όχι αναγκαστικά τα πραγματικά ονόματα των πνευματικών δυνάμεων, αν αυτές οι δυνάμεις έχουν όντως ονόματα. Είναι επίσης πιθανό μία αυτόνομη οντότητα να έχει περισσότερα του ενός ονόματα. Η προσπάθειά μας, πάντως, είναι να ρυθμίσουμε την επίκληση ώστε να συντονιστούμε στο 'μήκος κύματος' που αντιστοιχεί στο όνομα και την επιθυμητή φύση της οντότητας, έστω και αν εκτελούμε επίκληση χαοτικής οντότητας από πλεονεκτική θέση (και όχι για να συνδιαλλαγούμε μαζί της). Αν υπάρχουν δυσκολίες στο να αντιληφθούμε το πραγματικό όνομα της οντότητας που ανταποκρίνεται, νομίζω ότι αυτές δεν είναι τίποτα μπροστά στις δυσκολίες αντιστοίχησης της ίδιας της πραγματικής φύσης της οντότητας που εμφανίζεται με το όνομα που χρησιμοποιούμε και την φύση της οντότητας που θα επιθυμούσαμε να επικαλεστούμε.
Το καλό με τις 'αρμονικές' οντότητες είναι πως δεν φαίνεται να είναι ανταγωνιστικές του ανθρώπου. Έχουν ανεπτυγμένο ένα αίσθημα ελέους και ευσπλαχνίας και είναι εκπληκτικό ότι αναφέρονται ή απευθύνονται με τον ίδιο τρόπο ΑΚΟΜΑ και στις οντότητες του χάους. Από την άλλη, φαίνεται να έχουν τρομερή δύναμη (καλύτερα: ενέργεια) και ένας απλός συντονισμός μαζί τους προκαλεί ψυχικό (ψυχοσωματικό) και διανοητικό τραύμα. Για να το πω περισσότερο απλά, ένα τέτοιο τραύμα θυμίζει την μονομανία ενός σφοδρά ερωτευμένου ανθρώπου ή την τεράστια απελπισία και κατάθλιψη κάποιου που μόλις έχασε ένα προσφιλές του άτομο. Πολύ δυσάρεστη εμπειρία.

Το μπέρδεμα με το ποιά οντότητα ανταποκρίνεται σε ποιό όνομα είναι πολύ χειρότερο - νομίζω και φαντάζομαι - στις περιπτώσεις που επικαλείται κάποιος οντότητες του χάους. Αυτές μπορεί να δώσουν εσκεμμένα διαφορετικά ονόματα και να μπλέξουν μισή αλήθεια με μισό ψέμα, ώστε κανείς δεν κατανοεί που αρχίζει το ένα και τελειώνει το άλλο. Αναφέρεται επίσης ξεκάθαρα σε ορισμένα γριμμόρια ότι αν ένα συγκεκριμένο πνεύμα δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να έρθει θα πρέπει να στείλει κάποιο άλλο, ή άλλα, για να το αντικαταστήσουν. Προσοχή λοιπόν τι τελικά έρχεται στο τέλος!

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Νέο Μέλος

Greece
26 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2007, 08:17:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΤΑΜΑΤΗΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο θεμα μου ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ αναφερω ακριβως τι
μου συνεβει και πως το αντιμετωπησα.Η επαφη με πνευματα, το να
βρισκεις νερο, η ακαια των αναστεναριδων και οσα αλλα αναφερει
στην ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ο κ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΙΜΟΝΕΤΟΣ θελουν λιγο ΑΝΑΤΟΛΗ.
Αγαπητοι φιλοι εσεις λειτουργητε λιγο ορθολογιστικα και δεν
διατρεχεται κανεναν κινδυνο.
Οσο για μενα φιλε ιrium εχω βρει τον δρομο μου και ξερω πολλα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Angelic Dragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
50 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 00:39:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelic Dragon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εχω βρει τον δρομο μου και ξερω πολλα

Εισαι συγουρος?

Και μια γενικη απορία....αφου λήσαμε(πιστευω) το θέμα του ότι τελικα δεν ξέρει κανεις το τι εμφανίζεται στο τέλος....γιατι να καλέσει καποιος ενα πνευμα?
Δεν εχω διαβάσει ακόμα κανένα Γριμόριο και δεν ξέρω...καλει καποιος ενα πνευμα για να κάνει κατι για αυτόν...ή για να μαθει κατι...ή για να ασχολήτε με την Υψηλή Μαγεια επειδή αυτο νόμίζει οτι είναι ο αυτοσκοπός του ή η μοίρα του...ή νομίζει οτι είναι αυτό το μονοπάτι για τη φώτηση ή τι?Μαλλον όλα θα μου πείτε!
Γιατι!
Γιατι δεν ξεκινάμε να μελετάμε για το πως θα φτιάξουμε τη Φιλοσοφηκή Λύθο...πιο ευκολο μου φαίνεται...
Τωρα θα μου πειτε ξεφέυγω απο το θέμα...ίσως θα έπρεπε να φτιάξω ενα καινουργιο topic αν θελω να το φιλοσοφισω κι άλλο...Αλλά ακόμη δεν καταλαβαίνω...αν εγω ξεφέυγω απο το θέμα ο Φίλος μας Σταμάτης τι κάνει? Τι προσπαθεις να μας πεις επητέλους...αν ξέρεις τοοοσα πολλά που να σχετίζονται με το θέμα γιατί δεν μας τα λες(που ίσως μπορουν να μας βοηθήσουν κίολας)!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 09:30:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους!!!!

Κατ'αρχάς να πω στον Irium ότι θα ήθελα να μου στείλει μια φωτοτυπία από το κείμενο που λέει.Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιο βιβλίο ήταν αυτό που διάβαζες αν δε σε πειράζει.Πως ήρθε στην κατοχή σου;Είναι σύγχρονο ή παλιό;Θα με ενδιέφερε πολύ να το δω.

Συμφωνώ με αυτά που λες απόλυτα.Όταν κάνεις scrying είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μια οντότητα άσχετη με αυτό που καλείς και αν σου λέει ψεύτικο όνομα.Όμως πιστεύω ότι σε μια Επίκληση που έχει άλλη διαδικασία πολύ πιο αυστηρή και πιο "πρακτική" αν θες αυτός ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος.Δεν καλείς κάτι να παρουσιαστεί στο αστρικό αλλά μπροστά σου,στον κόσμο αυτό.Ακόμα κι αν δεν καταφέρεις πλήρη υλοποίηση(που είναι και το ποιο πιθανό) πιστεύω ότι αυτό που καλείς εμφανίζεται.Στον Κύκλο, όπως είπα, συντελείται αυτός ο Μυστικός Γάμος που υποχρεώνει την οντότητα να εμφανιστεί.Εκείνη τη στιγμή ο Λειτουργός έχει εξυψωθεί και σε ένα φωτεινό ον η δαιμονική οντότητα υποχρεούται να παρουσιαστεί.Εντάξει,δεν μπορώ να πω ότι πάντα θα εμφανίζεται αυτό που καλείς διότι δεν έχω σχετική εμπειρία αλλά πιστεύω σίγουρα ότι οι πιθανότητες να εμφανιστεί κάτι άλλο είναι κατά πολύ μικρότερες από ότι στο scrying.Άλλο επίπεδο το ένα...άλλο το άλλο...

Angelic Dragon είναι νομίζω πολλοί οι λόγοι που κάποιος κάνει μια Επίκληση.Μπορεί να θέλει να "δέσει" τον δαίμονα για να του κάνει μια δουλειά καλή ή κακή, να το κάνει για να βιώσει μια εμπειρία που πιστεύει ότι θα τον βοηθείσει να εξελιχθεί στο μονοπάτι που διάλεξε κτλ.Εγώ πιστεύω ότι είναι καλό να μπορείς να ελέγχεις και να έχεις συναντήσει στη ζωή σου αυτές τις οντότητες...τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου αν θες...Μόνο τότε θα είσαι πραγματικά δυνατός να συνεχίσεις.
Τώρα όσον αφορά τη Φιλοσοφική Λίθο...αυτό είναι ολόκληρο κεφάλαιο της Αλχυμείας ή Αλχημείας....

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 18:23:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Aleister Crowley έλεγε πως αν μέσω των επικλήσεων δεν έχεις σκοπό να επικοινωνήσεις με τον HGA σου, τότε, οτιδήποτε άλλο θεωρείται μαύρη μαγεία.

Άντε, άλλα δύο δωράκια για τους "ανήσυχους". Book of Solomon's magick, Poke Runyon

* και με προσοχή το torrent...

R + C
Invoke Often
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 22:19:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους.

quote:
να πω στον Irium ότι θα ήθελα να μου στείλει μια φωτοτυπία από το κείμενο που λέει.Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιο βιβλίο ήταν αυτό που διάβαζες αν δε σε πειράζει.Πως ήρθε στην κατοχή σου;Είναι σύγχρονο ή παλιό;

Πρόκειται για το βιβλίο 'Τhe Goetia of Dr Rudd' των S. Skinner & D. Rankine, εκδόσεις Golden Hoard Press (2007). To αγόρασα από τον εκδοτικό οίκο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει το ίδιο. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για πολύ σύγχρονο βιβλίο, στηρίζεται όμως σε παλαιά χειρόγραφα κείμενα. Ευχαρίστως μπορώ να στείλω την φωτοτυπία, αν μπορώ να έχω κάποιο τρόπο επικοινωνίας, κάποια διεύθυνση ή υπόδειξη άλλου τρόπου αποστολής.


quote:
Ο Aleister Crowley έλεγε πως αν μέσω των επικλήσεων δεν έχεις σκοπό να επικοινωνήσεις με τον HGA σου, τότε, οτιδήποτε άλλο θεωρείται μαύρη μαγεία.

Είναι πιθανό ο Crowley να είχε δίκιο, αναρωτιέμαι όμως αν ο ίδιος έπραξε κάτι τέτοιο. Διάβασα πριν ένα χρόνο τη βιογραφία του Crowley, μεταφρασμένη στα Ελληνικά (Sutin L. 2004: Do What Thou Wilt! Η ζωή και το έργο του Άλιστερ Κρόουλυ, 634 σελίδες, Εκδόσεις Αρχέτυπο, ISBN 960-421-041-6) και τα περισσότερα στοιχεία που γνωρίζω για την προσωπικότητά του προέρχονται από εκεί. Μου έκανε εντύπωση, μεταξύ άλλων, η τακτική χρήση οπιούχων ναρκωτικών που έκανε ο Κρόουλυ, σύμφωνα με τον βιογράφο του.

Για να αναφέρω μία προσωπική γνώμη, ποτέ δεν αντιλήφθηκα στοιχεία Μαύρης Μαγείας στις επικλήσεις μου, με την έννοια ότι ποτέ δεν ζήτησα, άμεσα ή έμμεσα προσωπικό όφελος ή τη βλάβη οποιουδήποτε όντος. Ποτέ, επίσης, δεν επέμβηκα στην ελεύθερη γνώμη ή απόφαση του οποιουδήποτε, ούτε θέλησα να ενισχύσω τη γνώμη μου. Η ζωή μου είναι μακριά από ιδανική και ο χρόνος μου πολύ περιορισμένος, δεν θέλησα όμως να βελτιώσω οτιδήποτε μέσω της άσκησης μαγείας (η αντίθεσή μου με τον Lisiewski). Έχω, παρόλα αυτά, ζητήσει στήριξη και βοήθεια και - νομίζω - ορισμένες φορές μου έχει δοθεί. Αν αυτό είναι Μαύρη Μαγεία τότε είμαι μαύρος μάγος, άθελά μου.

Υποψιάζομαι όμως ότι ο Crowley μπορεί να εννοεί ότι αν κάποιος αφιερωθεί σε άλλους σκοπούς, μέσω άσκησης επικλήσεων, εκτός από την επικοινωνία με τον HGA, τότε χάνει τον δρόμο του, που ενδεχομένως ισοδυναμεί με αποπροσανατολισμό και καταστροφή ισοδύναμα με άσκηση Μαύρης Μαγείας.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 22:41:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για να αναφέρω μία προσωπική γνώμη, ποτέ δεν αντιλήφθηκα στοιχεία Μαύρης Μαγείας στις επικλήσεις μου, με την έννοια ότι ποτέ δεν ζήτησα, άμεσα ή έμμεσα προσωπικό όφελος ή τη βλάβη οποιουδήποτε όντος. Ποτέ, επίσης, δεν επέμβηκα στην ελεύθερη γνώμη ή απόφαση του οποιουδήποτε, ούτε θέλησα να ενισχύσω τη γνώμη μου. Η ζωή μου είναι μακριά από ιδανική και ο χρόνος μου πολύ περιορισμένος, δεν θέλησα όμως να βελτιώσω οτιδήποτε μέσω της άσκησης μαγείας (η αντίθεσή μου με τον Lisiewski). Έχω, παρόλα αυτά, ζητήσει στήριξη και βοήθεια και - νομίζω - ορισμένες φορές μου έχει δοθεί. Αν αυτό είναι Μαύρη Μαγεία τότε είμαι μαύρος μάγος, άθελά μου.

Χμμ, τότε προς τι οι επικλήσεις που έκανες; Αν δεν είχαν ως σκοπό την επίκληση του HGA αλλά μιας "τρίτης" οντότητας, τότε που αποσκοπούσαν;

R + C
I n v o k e O f t e n
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 23:28:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χμμ, τότε προς τι οι επικλήσεις που έκανες; Αν δεν είχαν ως σκοπό την επίκληση του HGA αλλά μιας "τρίτης" οντότητας, τότε που αποσκοπούσαν;

Στη γνώση και την κατανόηση. Σε μία προσπάθεια καλύτερης αντίληψης. Και αν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη, στην έρευνα.
Με λυπεί το ότι δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτό που αναγράφεις ως Invoke Often. Κατανοώ ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ invoke και evoke. Kαι σίγουρα είμαι ακόμη πολύ μακριά από το Φως.

ΙriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 23:56:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είσαι ειλικρινώς μετριόφρων και αυτό σε τιμά! Σίγουρα η ενασχόληση αυτή πρέπει να έχει έναν σκοπό. Αλλιώς δεν ξέρουμε που βαδίζουμε.

Κατά τη γνώμη μου, δύο είναι οι πιθανοί λόγοι-εκδοχές επικλήσεων:

α) επίκληση κάποιας "οντότητας" προς ίδιον όφελος, είτε για κάτι καλό, είτε για κάτι κακό.
β) επίκληση του HGA προς πλήρη ταύτιση με το σύμπαν.

Η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με πιο "γήϊνες" επιδιώξεις, καθώς ενασχολείται με βραχυπρόθεσμες ίσως ανάγκες που συχνά άπτονται της καθημερινότητας.

Η δεύτερη περίπτωση, μέσω του HGA, εντάσσει τον άνθρωπο στο μητρικό του περιβάλλον και τον φέρνει στην ανώτερη δυνατή κατάσταση συνειδητότητας. Οι πληροφορίες και τα ερεθίσματα έρχονται καταιγιστικά και ο αναγεννημένος άνθρωπος βρίσκει τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξής του.

Σχετικά με αυτό που αναφέρεις, πως υπάρχει δηλαδή διαφορά μεταξύ του invokation και του evocation, στο πιο πάνω βίντεο που σας έδωσα, ο Poke Punyon εξηγεί πως:

- το invokation σχετίζεται με επίκληση εξωγενούς οντότητας και κυρίως των αρχαγγέλων και δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από τυπικό αποπομπής.
- το evocation σχετίζεται με επίκληση ενδογενούς οντότητας που αναδύεται από μέσα μας όταν ο τελετουργός έρθει σε "δεκτική" προς την τελετή κατάσταση.

R + C
I n v o k e O f t e n
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2007, 00:39:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Trithemius,

Το τελευταίο σου μήνυμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα και σε ευχαριστώ που το έγραψες.

Όσον αφορά στην επίκληση του HGA, εκτός από τα δημοσιευμένα τελετουργικά πρακτικά και τις έμμεσες αναφορές για εμένα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξία το έργο 'Τhe sacred magician, a ceremonial diary' του William Bloom (Gothic Image Publications, 1992) το οποίο ουσιαστικά πυροδότησε το ενδιαφέρον μου για την επίκληση του HGA. Μία εργασία που παλαιότερα θεωρούσα ότι ανήκει στη σφαίρα του ακατόρθωτου.

O Bloom περιγράφει αναλυτικά - και νομίζω με πολύ ειλικρίνεια - την περίοδο των 6 μηνών που χρειάστηκε για να ολοκληρώσει με επιτυχία την επίκληση του HGA το 1972. Είναι η μόνη αναλυτική, 'από πρώτο χέρι' μαρτυρία που έχω πάνω στο θέμα. Με έχει βοηθήσει πολύ.

Αν κάποιος από τους αναγνώστες γνωρίζει κάποια ανάλογη μαρτυρία ή έργο, θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν θα μπορούσε να με ενημερώσει.

Με εκτίμηση,

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 09:59:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας και πάλι!

quote:
Κατά τη γνώμη μου, δύο είναι οι πιθανοί λόγοι-εκδοχές επικλήσεων:

α) επίκληση κάποιας "οντότητας" προς ίδιον όφελος, είτε για κάτι καλό, είτε για κάτι κακό.
β) επίκληση του HGA προς πλήρη ταύτιση με το σύμπαν.


Συμφωνώ απόλυτα με τον Trithemius!Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν όταν δεν έχεις σαν σκοπό την επικοινωνία με τον HGA τότε αυτό που κάνεις θεωρείται "μαύρη μαγεία".Φυσικά δε σημαίνει ότι προσπαθείς να βλάψεις κάποιον αλλά όπως και να έχει δεν προσπαθείς να ανελιχθείς και να εξελιχθείς σαν ον.

quote:
Στη γνώση και την κατανόηση. Σε μία προσπάθεια καλύτερης αντίληψης. Και αν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη, στην έρευνα.

Irium θα συμφωνήσω και με εσένα!Και εγώ αυτά έχω στο μυαλό μου σαν "κινητήριες" δυνάμεις.

quote:
Όσον αφορά στην επίκληση του HGA, εκτός από τα δημοσιευμένα τελετουργικά πρακτικά και τις έμμεσες αναφορές για εμένα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξία το έργο 'Τhe sacred magician, a ceremonial diary' του William Bloom (Gothic Image Publications, 1992) το οποίο ουσιαστικά πυροδότησε το ενδιαφέρον μου για την επίκληση του HGA. Μία εργασία που παλαιότερα θεωρούσα ότι ανήκει στη σφαίρα του ακατόρθωτου.


Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία!Θα προσπαθήσω να βρω το βιβλίο.Δεν ήξερα ότι υπήρχε άνθρωπος που είχε καταγράψει σε ένα βιβλίο την εμπειρία του.Μπορείς να μας πεις δυο τρεία σημεία που θεωρείς σημαντικά;
Πραγματικά σε ευχαριστώ εκ μέρους όλων για αυτή την πληροφορία. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.

Τώρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Θεωρείτε ότι η Επίκληση βοηθά πραγματικά στο Μεγάλο Έργο;Αν ναι πως;Αν όχι,θεωρείτε ότι μπορεί να επιδράσει αρνητικά(ίσως στο καρμα πχ).
Κατά τη γνώμη μου βοηθά και είναι μέρος του δρόμου προς το Μεγάλο Έργο για λόγους που έχω αναπτύξει ήδη.
Ποια είναι η γνώμη σας;

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 10:14:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και κάτι επιπλέον

quote:
Η ζωή μου είναι μακριά από ιδανική και ο χρόνος μου πολύ περιορισμένος, δεν θέλησα όμως να βελτιώσω οτιδήποτε μέσω της άσκησης μαγείας (η αντίθεσή μου με τον Lisiewski).

Θα συμφωνήσω με τον Irium εδώ.Και εγώ έχω αυτή τη διαφωνία με τον Lisiewski.Αυτός θεωρεί ότι το να ζητήσεις υλική άνεση και πλούτο μέσω της Μαγείας δεν είναι κακό διότι έτσι εξασφαλίζεις μερικά πράγματα και μπορείς να αφιερωθείς πλέον στον σκοπό σου...στο Μεγάλο Έργο.Μάλιστα στο βιβλίο του ειρωνεύεται αυτούς που δεν έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο!Είναι πραγματικά άσχημο και σαν άποψη και σαν συμπεριφορά.Στο ερώτημα που έθεσα σχετικά με τη χρησιμότητα της Επίκλησης θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Γιατί κανείς να το θεωρήσει "κακό" να εξασφαλίσει ευμάρεια με τη Μαγεία ώστε να αφιερωθεί απερίσπαστος στο Μεγάλο Έργο;

Irium σου έστειλα ένα μήνυμα στο mail που έχεις στο esoterica.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 10:29:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Irium μπορείς να μας πεις από που αγόρασες το βιβλίο του William Bloom;Ψάχνω στο διαδίκτυο αλλά είναι δύσκολο να το βρω.Το βρήκα στο amazon αλλά η τιμή....

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 10:47:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το βρήκα...το αγόρασα....

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2007, 01:21:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους.

quote:
Το βρήκα...το αγόρασα....

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σου απαντήσω νωρίτερα, ήμουν εκτός Αθήνας. 'Επρεπε να σου δώσω κάποιες συμβουλές που θα βοηθούσαν. Τώρα όμως η αγορά έγινε.
Ευχαριστώ πολύ για τα στοιχεία σου που μου έστειλες. Σύντομα θα λάβεις αυτό που υποσχέθηκα, αν και νομίζω ότι οι απορίες σου ίσως να μην λυθούν.

quote:
Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν όταν δεν έχεις σαν σκοπό την επικοινωνία με τον HGA τότε αυτό που κάνεις θεωρείται "μαύρη μαγεία". Φυσικά δε σημαίνει ότι προσπαθείς να βλάψεις κάποιον αλλά όπως και να έχει δεν προσπαθείς να ανελιχθείς και να εξελιχθείς σαν ον.

Λυπάμαι για το ότι δεν θα συμφωνήσω. Ο χαρακτηρισμός ως 'μαύρη μαγεία' σε οτιδήποτε πλην της επίκλησης του HGA είναι κάτι πολύ βαρύ. Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό του Crowley, ούτε την παραπάνω ερμηνεία. Υπάρχουν ελάχιστοι που θα σημαδέψουν ως στόχο κατευθείαν στο Τίφαρετ. Η εξέλιξή μας είναι πολλές φορές ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω, μέχρι να μάθουμε, να διδαχτούμε από τις εμπειρίες μας, να μπορούμε να αξιολογούμε αρτιότερα. Θα πέσουμε και θα ξανασηκωθούμε. Μετά είναι δυνατόν να γίνουν περισσότερα βήματα μπροστά. Ο Trithemius είχε δίκιο στην ανάλυση που έδωσε, συμφωνώ μαζί του. Όμως ... μαύρη μαγεία η επίκληση ενός αγγέλου, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, μου είναι κάπως δύσκολο να το αποδεχτώ.

Η προσωπική μου εμπειρία, για να μην γίνομαι πολύ θεωρητικός: τολμώ να πω ότι η Μαγεία με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο και είμαι ακόμη πολύ μακριά από το Φως.

Ευχές για Σοφία και Κατανόηση.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2007, 15:39:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω πως ο Crowley δεν ήθελε να πάρουμε κυριολεκτικά αυτή του τη δήλωση. Πιστεύω πως απλά εκφράζει με έντονο τρόπο το σκεπτικό ότι μπροστά στην επίκληση του HGA, όλες οι άλλου τύπου επικλήσεις είναι ασήμαντες, και το εκφράζει με τέτοιο τρόπο που φαίνεται εξόχως ακραίος, σε τέτοιο βαθμό που αν η επίκληση δεν αφορά στον HGA, τότε στοχεύει τόσο χαμηλά, ώστε θα μπορούσε να θεωρηθεί "μαύρη" μαγεία.

Είναι αυτό που στην καθημερινή μας γλώσα ονομάζουμε "απλές οδοντόκρεμες"

R + C
I n v o k e O f t e n
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2007, 16:36:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνήσω γενικά με τον Trithemius.Βέβαια δεν θεωρώ οτιδήποτε άλλο εκτός από την επίκληση του HGA σαν μαύρη μαγεία.Αυτό που λέω "μαύρη μαγεία" είναι ο ΣΚΟΠΟΣ της Επίκλησης είτε πρόκειται για δαίμονα είτε για τον HGA(παρ'όλ'αυτά θεωρώ την τελευταία σαν τον τελικό στόχο που οδηγεί σε ανώτερη βαθμίδα και συνειδητότητα ύπαρξης αν θέλετε.)

Ιrium,τον όρο "μαύρη μαγεία" τον χρησιμοποιούμε εδώ καταχρηστικά ακριβώς για να δηλώσουμε ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από το να γίνεσαι καλύτερος είναι απεχθές.Ένας άνθρωπος πχ που ξέρει και μπορεί να καλεί δαιμονικές δυνάμεις και που τίποτα άλλο δεν έκανε στη ζωή του παρά να το εκμεταλευτεί αυτό για προσωπικό όφελος δεν κάνει στην ουσία τίποτα άλλο παρά "μαύρη μαγεία".Είναι ένας άδειος τενεκές που κάνει πολύ θόρυβο....οτιδήποτε άλλο παρά σοφός.
Ένας άλλος όμως που κάνει το ίδιο άλλα δεν σταματά στο προσωπικό όφελος και συνεχίζει ώστε να μάθει και να κατανοήσει περισσότερα όπως κι εσύ πολύ σωστά είπες,κάνει "λευκή μαγεία" με τον όρο ότι φροντίζει να γίνει καλύτερος και με ταπινότητα να μυηθεί στα μυστικά του Κόσμου.


Υ.Γ Τελικά ο Lisiewski μας άφησε στα κρύα του λουτρού...δεν πειράζει, αρκετά έχει κάνει.Δεν μπορείς να ζητήσεις από κάποιον να εγκαταλείψει την προσωπική του ζωή.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2007, 18:42:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eυχαριστώ τον F.R.C και τον Trithemius για τις επεξηγήσεις τους.

Κατανοώ τις σκέψεις τους. Παρόλα αυτά, αν έγραφα και εγώ τις απόψεις μου συμβολικά, αλληγορικά ή μη κυριολεκτικά και το ίδιο έκαναν όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες του forum είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα δημιουργούσαμε μία μεγάλη ασυναρτησία.

Όμως τώρα σας γράφω για ένα άλλο λόγο. Σήμερα, ο Cyrix 777 στο occultforums.com έβαλε σε μια σειρά πολλά μικρά, όμως σημαντικά κομμάτια που αφορούν στο τι πρέπει να ξέρει και να κάνει κάποιος που ξεκινά τα βήματά του στην Τελετουργική Μαγεία. Θεωρώ τα στοιχεία που δίνει εξαιρετικά σημαντικά, αν και δεν συμφωνώ με όλα.

Θα ήθελα να τα παραθέσω εδώ. Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο για να τα μεταφράσω στα Ελληνικά. Μήπως κάποιος καλός φίλος/φίλη θα μπορούσε να αφιερώσει χρόνο για να το κάνει;

Ο Cyrix 777 ονομάζει το μήνυμά του 'New to Cm read this first' μου μεταφράζεται: Νέος στην Τελετουργική Μαγεία, [τότε] διάβασε αυτό πρώτα.

Παραθέτω το ατόφιο κείμενο στα Αγγλικά.
Ευχαριστούμε πολύ Cyrix 777!

quote:
What I have learned:

1. Study the theory before the praxis! (I AM recommended me Kybalion and Magick in Theory and Practice which had prepared my first steps into magick)

2. Daily basic rituals to empower your divinity, faith, believes and power.

3. Elementals are the "easiest" entity to evoke for newbie.

4. Summoning Spirits is the most popular initiation into evocations, but Bardon's IIH is the way to adepthood.

5. Do not summon Lucifer for obvious reasons ;p

6. Do not sit in the triangle! or morph your own face on black mirror

7. Invoke often and inflame thyself with prayers

8. When someone/book said, sacrifice a virgin kid or anything like that, it meant to be body liquid/sperm, NOT a human sacrifice.

9. There is no such thing as a quick fix.

10. Develop astral sense and evoke astrally first.

11. Selling your soul and blood sacrifice is way off limits!

12. Be nice and respectful with the demons but YOU are in charge.

13. Meditate often and get in touch with your higher self.

14. Evocation to pyshical manifestation is best done out in nature or close to the ground, ie: basement, forest, beach, etc. Evoking from your apartment on the 13th floor for instance will distort manifestation.

15. Demons will test your circle. Make sure it will hold.

16. How to make the circle hold? Answer: Faith, divinity, inflame thy self with prayers, invoke often, imagination and lot's of practices.

17. Evocation is not for kids, ignorance or the weak of heart. Stop bothering us with silly chicken questions.

18. Like PaulS from OF Witchcraft forum said: Magick works, but it is not the only way!

19. Always banish before and after evocations, even when you assume it was unsuccessful evocation.

20. Always ID the entity properly you are summoning. Banish it if you got a wrong number and try dialing again one more time. Try another day if still unsuccessful.

21. Use the correct incense and other correspondences for each entities. ie: prepare the fishbowl with the correct water and environments for the kind of fish you're after!

22. Learn to raise and manipulate energies.

23. When you can, "pick" up the entity from the astral and help bring it down to the physical plane.

24. Entity sigil functions in a similar way to a cell phone number. Expect occasional "no signal/busy/mailbox"

25. Entity sigil are usually destroyed after desired result is manifested - burn, buried, thrown to body of water.

26. Result manifested will usually happens by sets of "normal" coincidences.

27. Do not Invoke negative entities for obvious reasons.

28. Some people treat some demons like retarded child with superhuman powers.

29. You may NOT get what you want, you WILL get what you deserve > interpret that anyway you like

30. Start studying the Qabalah! for me chicken Qabalah is the "easiest" book ever.

31. Don't get cheap with books. Knowledge IS power. Invest that money to build up your own
occult library. Amazon.com clients! pls use my site (http://www.astralsense.com/) Education is the most important thing you'll ever invest on ANY part of your life.

32. Demons and angels cannot tell between right or wrong (we human had eaten the tree of knowledge), they are NOT good nor evil , but they will do what they do. Use this to YOUR advantages > interpret this anyway you like

33. Demons submit NOT to you, but to the divinity within you. - probably also with a hidden agenda, but I wouldn't have a clue

34. Conjurations should be done in a commanding, yet respectful tone. Hold your
ground.

35. Different system works better than the other, find one suitable to you.

36. Make your own magick and rituals. YOU are the MAGICK and the STAR. KNOW this. BE IT. Fake it till you make it. "The only limits to our Magick are our own..." - I AM

37. How does "faith" developed? with time and "re-enforcements": information > opinion > belief > faith > conviction.

38. Learn astral projection. Robert Bruce's "Astral Dynamics" is the current best book on the subject and there's a lot of usefull energy raising manipulation exercises can be found there.

39. Rewards given to entity: respect, sigil made from material of entity choice/element, energy, a small amount of body liquid/blood(must be disassociated first from you), certain housing to place it's sigil, lighting a candle in appreciation for result/s, etc

40. Triangle can be made from cardboard, circle from rope, ducktape, stone, or flour. Butter knife as dagger, your broom as staff, whatever works for YOU.

41. Get familiar and understand the meaning of the words of power. Ignorance rarely gives power.

42. Learn to skry! Read and practice: Benjamin Rowe's "A Short Course in Scrying"

43. The fastest newbie successful evocation in my knowledge is done after 3 months of training. Expect at least a year until you're ready. Remember, no quick fix, no miracles either. Expect to work hard to gain result. Magick is not the only way to solve your problem/s.

44. Drugs is a major no no! Good magician are the healthy ones.

45. While beginning your basic rituals, try not to "find" your rituals tools, let them find you.

46. Magick is the ancient physiology and psychology of change. Try NLP for a change!

47. Learn to be and stay in trance at will (no xtacy please) or "state of bliss"

48. Project your will, intent and energies toward the triangle/black mirror to help manifest the entity (lending energies).

49. Learn to consecrate your tools properly.

50. Repetition is the mother of skills ~ Anthony Robbins

51. Clean your aura daily and often!

52. Dangers of evocation are usually depressions, and other mental health problems, when malicious demons will enter your weak aura and temper with your vibrations Death are rare, but happens to disrespectful few.

53. When training to meditate, USE distractions to your advantage.

54. Magick, such as evocation happens FIRST on the astral before it manifested on the physical plane. As above so below.

55. If you're ashmatic, use a gas mask or diver's equipment to prevent the incense choking you to death lol jk guys..

56. Demons/entity may "look" differently from one mage to another. Part of them are inside your mind > based on your perception at the same time they are OUTSIDE of your mind.

57. You'll get exactly what you believe. ie: banishment or any magick will not work if you have no faith it IS working. It's all mind > learn to control your own brain!

58. Work and open up all your 7 chakra's to aid you to raise energy and more! It is probably the 7 seals mentioned on Revelation chapter of the bible. Open the chakra's at your own risk.

59. There is no guarantee evocation or magick will work for you, but you can change your perception into making magick works for you. Persistence, change and perception is key.

60. There are no "Greater and Lesser" Keys of Solomon. This is part and parcel of the myth that the "Lesser Key" deals with demons while the "Greater Key" deals with Angels. They are not two books in a set- they are merely two books within a similar Tradition. One is called the "Key of Solomon the King", and the other is called the
"Lemegeton or Key of Solomon". BOTH of them present operations to summon earth- bound spirits or demons. ~Aaron Leitch

61. Necronomicon is fake and so is your perception of the world, but it will work out great for you if you only have faith ~Me!

62. Chaotes believed laughter is the "best" banishment, why is this so? Laughter, like it's lesser, crying is an emotion that creates release. Banishment, release, understand the connection? ~ChaosTech

63. When one understands that THEY are the Circle, then it cannot be broken. One should also understand that they are also the BANISHING ~ I AM

64. Your subcouncious cannot tell the difference between what is real and what is imagined. Most "magick" is done by and with the subconcious. Again, fake it till you believe it. Repetition IS the mother of all skills!

65. In relation to above, delusions are very closely associated with practicing magick, don't lose your mind and do reality check.

66. Ritual equipment is only an aid to focusing the mind and nothing else.

67. Never do or say anything that you do not fully understand. When you understand something, you remove the chances of failure. Study the theory before the praxis!

68. Magick is the art of getting to know about energies and learning how to use it. Elemental energies and everything else comes from one source. Like a laser is composed of various colors

69. KNOWING the magick is all about faith and beliefs. Positive failth will bring positive results. Go on..delude yourself lol.. Magick is the science of using and understanding the power of the subconcious mind.

70. No such thing as instant magick. No free lunch either. Patience, persistence and regular practice is key.

71. You do not NEED to see the entity you're evoking. You only need to KNOW that it's there. You evoke it to COMMAND it and NOT to explore a vision.

72. Every aspect of evocation must be on the magician's terms. Watch your OWN mind while communicating with the entity/demons, and learn to differentiate the difference.

73. If you're worried your conjuration will not work, then chances are it won't.

74. Bare evocation tools: Circle, and Triangle + Seals + wand/staff/dagger/sword/spoon + Insanity.

75. A link must be established first with the entity through it's sigil and it's name by entering gnosis before you can have a successful evocation.

76. I am very suspicious of any demon, even an imp, as they are as innocent as a snake in a rat farm and as clever as a fox - LadyHydralisk

77. How does one "hear" the entity? Think of the last time your mom talks to you, you should hear her voice on RIGHT side of your mind.

78. How do you felt entities presence? Think of the feeling when someone peeks over your shoulder. Think of an invisible person in front of you.

79. will edit and add more when I learn new info or as I remembers them... PS: I should take my own medicine lol.... PSS: There's a different between knowing the theory and KNOWING the magick.

You're not ready to evoke when...
1. You still ask what is the basic rituals.
2. You question the strength of your circle.
3. You cannot sense your circle/astral sense to communicate with the entities.
4. You are affraid of darkness and demons.
5. You have little to no idea on how to astrally protect yourself.


Ο Lisiewski αλλάζει τα δεδομένα κάθε ένα χρόνο περίπου, ίσως και λιγότερο. Μου έχει προσωπικά προσφέρει πολύ τροφή για να μεγαλώσω, να ενηλικιωθώ και να αρχίσω να δουλεύω μόνος μου. Ξέρει τι γράφει, νομίζω ότι αυτό το καταλαβαίνει κάποιος αμέσως, ακόμη και αν διαφωνεί μαζί του.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2007, 15:59:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Θα συμφωνήσω με τον Irium εδώ.Και εγώ έχω αυτή τη διαφωνία με τον Lisiewski.Αυτός θεωρεί ότι το να ζητήσεις υλική άνεση και πλούτο μέσω της Μαγείας δεν είναι κακό διότι έτσι εξασφαλίζεις μερικά πράγματα και μπορείς να αφιερωθείς πλέον στον σκοπό σου...στο Μεγάλο Έργο.Μάλιστα στο βιβλίο του ειρωνεύεται αυτούς που δεν έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο!Είναι πραγματικά άσχημο και σαν άποψη και σαν συμπεριφορά.Στο ερώτημα που έθεσα σχετικά με τη χρησιμότητα της Επίκλησης θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Γιατί κανείς να το θεωρήσει "κακό" να εξασφαλίσει ευμάρεια με τη Μαγεία ώστε να αφιερωθεί απερίσπαστος στο Μεγάλο Έργο

γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με την ευμάρεια...

ας δοκιμάσουμε κάτι.. καλά μου μαγόπουλα...

λοιπόν .....πάρτε ένα οποιοδήποτε άτομο και βάλτε το μπροστά σε 2 καρέκλες ...

την πρώτη φορά .. φορέστε τις ρομπίτσες σας... πάρτε τα τελετουργικά σας οργανα... και ότι άλλο χρησιμοποιείτε .......και Επικαλεστείτε όποιον δαίμονα...αγγελική ...ή οτιδήποτε οντότητα .. μαζέψτε όλη την δύναμη που μπορείτε ......και διατάξτε - το άτομο - να καθίσει στην αριστερή καρέκλα...


...
την δεύτερή φορά ... φορέστε απλά το σώβρακο σας... και δώστε του ένα 20Ευρω... και πες τε του να καθίσει στην αριστερή καρέκλα ....


τι νομίζεται ότι θα γίνει...?

γιατί ένα κομμάτι χαρτί με μερικές μουτζούρες... και είκονες.. (κάτι σαν μια μαγική σφραγίδα...σίγκιλ...) θα τον κάνουν ... να κάνει ότι τα μεγάλα ...αποκρυφα... δυνατά... γρημόρια .. δεν μπορούν...

και πιστέψτε με .θα λειτουργήσει κάθε φορά .. χωρίς να έχουμε κάνει νηστείες.. ειδικές ώρες...και μέρες.....
απλα.... 20Ευρώ -- καρέκλα...


...είναι ή Goetia (γοητεία.. ) - δηλαδή ή σημασία που δίνει κάποιος σε κάτι.... που θα τον βάλει σε κίνηση ..και θα τον κάνει να καθίσει στην καρέκλα...ή να κάνει άλλα διάφορα πράγματα...(όπως το να μαζέψει έναν Στρατό ( για να βοηθήσει τον Ελέκτορα της Σαξονίας ...... ή να έχει επιτυχίες με το αντίθετο φύλο... (εδώ να δεις τρελή ...επιτυχία το χαρτάκι με την μουντζούρα)


έχει να κάνει όμως και με έλεγχο και δύναμη... ...

τον έλεγχο στην ζωή σας.. του να μην είσαστε "σκλάβοι του μισθού" .. να έχετε ποιο ελεύθερο χρόνο ... για να ζήσετε περισσότερο και ποιο Υγιεινά χωρίς στρές... και μόρφωση
αλλά και την δύναμη... όχι για να ελέγχετε τις μικρές ή μεγάλες οντότητες ... (που βασικά δεν μπορούν να σας πουν τίποτα άλλο εκτός από αυτό στο οποίο είναι "δαήμονες"....)του κοσμικο/αστρικού πεδίου ..
αλλά κάτι μεγαλύτερο ... τα ίδια φωτεινά - αλλά και συγχρόνως χαοτικά - όντα .. τα οποία - όπως και εσείς άλλωστε - ... έχουν την "divinity withiin them.". επικαλούνται.. να κάνουν όμορφα..πραγματα... φρικτά πραγματα... δημιουργούν θεούς.. και πιστευω... να αγαπάνε ..να μισούν.. κλπ...


Γιώργος
Fr. ΚΟΝΟΜΑΣ ...

και ... ένα 20 Ευρώ ... σε όποιον μου πει ... ποίος είναι ο θεός της Σημασίας...?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2007, 20:17:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Fr. ΚΟΝΟΜΑ:

Πιστεύω πως υπεραπλουστεύεις μία επίκληση με μία... παράκληση...

Εδώ δεν πρόκειται για "οντότητες" που είναι δούλοι του χρήματος. Άλλωστε, αν το κόλπο που αναφέρεις έπιανε, σίγουρα θα το είχαν ακολουθήσει χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο εδώ και αιώνες. Η επικλητική μαγεία σίγουρα δεν είναι για πολλούς, γι' αυτό και δεν είναι καθόλου δημοφιλής. Αντίθετα, η "λαδωτική" μαγεία των 20ευρων όντως έχει μεγάλη απήχηση και αποτελεί σίγουρο και δικομασμένο σύστημα εδώ και αιώνες, καθώς όλα έχουν την "τιμή" τους (επί της γης όμως και όχι στα πεδία όπου αναφερόμαστε...).

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και αυτές οι "οντότητες" χρειάζονται κάποιο σύστημα, κάποια τεχνική για να έρθεις σε επαφή μαζί τους. Πάντως εκεί που "ταξιδεύει" ο τελετουργός, σίγουρα τα χρήματα του είναι άχρηστα...

Όσο για τον θεό που μας ρωτάς (αφιλοκερδώς), αν θέλεις δώσε περισσότερες εξηγήσεις.

R + C
I n v o k e O f t e n
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2007, 01:11:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

συγνώμη που ακριβώς μιλάω για οντότητες που είναι δούλοι του χρήματος..?
και για ... ποιο κόλπο..
εγώ μιλάω για μια δυναμική που είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε αρκεί να το καταλάβει ... και να επιτύχει τα αποτελέσματα που πιθανών να επιθημεί....

ή μήπωςδηλ....θα πρέπει να κάνουμε 6 μήνες το τελετουργικό ΄του Αμπραμελίν για μιλήσουμε με τον Αγγελο μας... για να μας πει πως ...να μαζέψουμε στρατό ..και να έχουμε επιτυχίες με το αντίθετο φύλο...

quote:
Η επικλητική μαγεία σίγουρα δεν είναι για πολλούς, γι' αυτό και δεν είναι καθόλου δημοφιλής.

ναι....αυτό αρχίζει και το καταλαβαίνει αρκετός κόσμος.


αλλά ....ας μεταφράσουμε λοιπόν μερικά από την παραπάνω λίστα...
που παρεμπιπτόντως ισχύουν και στην Μαγεία του Χάους

Your subcouncious cannot tell the difference between what is real and what is imagined. Most "magick" is done by and with the subconcious. Again, fake it till you believe it. Repetition IS the mother of all skills!

το υποσυνείδητο σου δεν μπορεί να πει την διαφορά μεταξύ του" τι είναι αληθινό και τι φανταστικό. όλη ή μαγεία γίνεται "από το" και "με το "υποσυνείδητο .. Ξανά... προσποίηση .. προσποίηση μέχρι να τα καταφέρεις .. Η επανάληψη είναι η μητέρα της επιδεξιότητας ..


Different system works better than the other, find one suitable to you.

διαφορετικά συστήματα δουλεύουν καλύτερά σε άλλους .. βρες αυτό που είναι κατάλληλο για σένα,,,

Necronomicon is fake and so is your perception of the world, but it will work out great for you if you only have faith

το νεκρονομικό είναι ψεύτικο αλλά το ίδιο και ή αντίληψη σου για τον κόσμο ...αλλά θα δουλέψει εξαιρετικά - για σένα - εάν έχεις πίστη ( σε αυτό)

Make your own magick and rituals. YOU are the MAGICK and the STAR. KNOW this. BE IT. Fake it till you make it. "The only limits to our Magick are our own..." -

φτιάξε τα δικά σου μαγικά και τελετουργικά. ΕΣΥ είσαι η ΜΑΓΕΙΑ .. και το ΑΣΤΕΡΙ. ΝΑ το ΞΕΡΕΙΣ . ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ. προσποιήσου μέχρι να τα καταφέρεις... τα μοναδικά όρια στην μαγεία μας ..είναι τα δικά μας (όρια).....


...και κάτι δικό μου... "η μεγάλη προσπάθεια δεν ισοδυναμεί και με μεγάλη επιτυχία..."


αλήθεια .. βρε μαγόπουλα .. το έχουμε καταλάβει γιατί πρέπει να το κάνουμε fake it μέχρι να τα καταφέρουμε..?

Γιώργος
magus inside...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2007, 10:27:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα Γιώργο ή αλλοιώς, Fr. KONOMA!

Υποψιάζομαι ότι είσαι και εσύ ένα ... μαγόπουλο, ή κάνω λάθος; Σε κάθε περίπτωση, θα χαιρόμουν πολύ να έχω τις απόψεις σου πάνω στο θέμα και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα επιθυμούν πολλοί που μας διαβάζουν. Σε ευχαριστούμε που μας γράφεις. Όμως αν ήσουν λίγο περισσότερο σαφής, θα ήταν καλό για όλους και δεν θα υπήρχε και ο κίνδυνος misconception που θα έλεγαν και οι Αγγλομαθείς.

quote:
Ξανά... προσποίηση .. προσποίηση μέχρι να τα καταφέρεις .. Η επανάληψη είναι η μητέρα της επιδεξιότητας ..

quote:
και κάτι δικό μου... "η μεγάλη προσπάθεια δεν ισοδυναμεί και με μεγάλη επιτυχία..."

Να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, με πολλές επαναλήψεις μέχρι να πετύχουμε ή όχι; Ποιά είναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου;

quote:
αλήθεια .. βρε μαγόπουλα .. το έχουμε καταλάβει γιατί πρέπει να το κάνουμε fake it μέχρι να τα καταφέρουμε..?

θα χαρούμε να έχουμε τη γνώμη σου!

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2007, 10:31:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βασικά σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε κάποιο άτομο να καθίσει στην αριστερή καρέκλα.....


Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2007, 00:22:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα φίλε Irium

Ναι είμαι μαγόπουλο .. και εάν θες να βάλεις και μια ταμπέλα.. βάλε... «των αποτελεσμάτων»
Ή του Χάους (Chaos Magick) όπως έχει επικρατήσει να λέγεται..

Πάνω στο θέμα σχετικά με τα γριμόρια και το Επτάμερον δεν έχω να πω τίποτα .. και γιατί ξέρω ελάχιστα για την τελετουργική μαγεία ..… αλλά και δεν δίνω σημασία σε αυτή…

δίνοντας όμως σημασία στο χρήμα.. (όπως άλλωστε …λέει και το μαγικό μου όνομα ΚΟΝΟΜΑΣ) ---I am soo going to enjoy this...
ήθελα να κάνω μια μικρή παρέμβαση ,

όσο αφορούσε τα σχόλια του Lisiewski.σχετικά με την
«υλική άνεση και πλούτο»


Για μένα Μαγεία είναι του να δίνεις σημασία σε κάτι.. - εάν δεν του δώσεις ...πως γίνεται αυτό να γίνει ή να είναι «μαγικό»απλό δεν είναι .?

quote:
Να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, με πολλές επαναλήψεις μέχρι να πετύχουμε ή όχι;

Ή μετάφρασή .. της λέξης Fake it δεν σημαίνει "προσπάθεια" .. αλλά προσποιούμαι .. (παρακαλώ να τσεκάρεται ένα οποιοδήποτε λεξικό)…
Δηλαδή είναι ή προσποίηση που θα φέρει την πιθανών επιτυχία.. όχι ή προσπάθεια..

για να φέρω ένα παράδειγμα... οικονομικού περιεχομένου πάντα..
Η εταιρία Ενρον .. προσποιήθηκε ότι είχε τα νούμερα και τα λεφτά .. για να πετύχει να γίνει μια από της μεγαλύτερες εταιρίες .. του πλανήτη .. και ο Κοσκωτάς προσποιήθηκε ότι είχε τα λεφτά .. για να πετύχει να γίνει ο μεγάλος τραπεζικός και ιδιοκτήτης του ολυμπιακού..


άλλα μαγόπουλα έχουν φυσικά...άλλες προσποιήσεις..

quote:
Ποιά είναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου;

Ή εμπειρία μου έχει να κάνει με sex , drugs , and economics. είναι μπόλικη και συναρπαστική … (διαφημιστικό…εεε?) και την θεωρώ και μαγική... γιατί απλά...προκαλώ αλλαγές σύμφωνα με την θέληση... μου

αλλά ή Ερώτηση ..που θα ήθελα να κάνω ... δηλαδή μπορείτε να επικαλεστείτε αγγελικές οντότητες .. να προστάζεται δαιμονικές .. και δυνάμεις της φύσεως… και να προκαλείτε αλλαγές σε εσάς και στους άλλους

αλλά δεν μπορείτε να κάνετέ μια απλή αλλαγή με το προστάξετε κάποιον να καθίσει σε μία καρέκλα…

ή μήπως έαν πιάσει ή προσποίηση και αρχίσουμε και -εχουμε αποτελέσματα
πώς να γίνεται αυτό άραγε..?) ... τότε το άτομο θα αρχίσει να σας δίνει σημασία .. και θα ακούσει την εντολή σας να πάει να καθήσει στην αριστερή καρέκλα..(και χωρίς το 20Ευρω..)


Γιώργος
Αδελφοσύνη , Σεβασμός , Τιμή για να λέμε με υπερηφάνεια ... όλοι .."είμαστε με΄ς στην ΚΟΝΟΜΑ"... - πώς σας φαίνεται για μότο
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2007, 23:53:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους!

quote:
και γιατί ξέρω ελάχιστα για την τελετουργική μαγεία ..… αλλά και δεν δίνω σημασία σε αυτή…

Συμβαίνει, παρόλα αυτά, να συζητάμε εδώ κυρίως για Τελετουργική Μαγεία. Αν θέλεις ρίξε μία ματιά στην αρχική τοποθέτηση του F.R.C.

quote:
Για μένα Μαγεία είναι του να δίνεις σημασία σε κάτι..

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Είναι αυτή η σημασία που δίνεται σε κάτι που κάνει τα γρανάζια να πάρουν στροφές. Μόνο που πρέπει να καθορίζεται και ένας σκοπός. Και αυτός ο σκοπός που ο καθένας καθορίζει πέφτει τελικά σαν ένα βάρος πάνω του.

Ένας γηραιός κύριος μου είχε κάποτε πει: πρόσεξε μήπως γίνεις αυτό που τόσο πολύ αγαπάς! Θεός αν αγαπάς τον Θεό, διάβολος αν αγαπάς τον διάβολο, χρωματιστό χαρτί αν αγαπάς τα χιλιάρικα (της προ-Ευρώ εποχής).

quote:
Η εταιρία Ενρον .. προσποιήθηκε ότι είχε τα νούμερα και τα λεφτά .. για να πετύχει να γίνει μια από της μεγαλύτερες εταιρίες .. του πλανήτη .. και ο Κοσκωτάς προσποιήθηκε ότι είχε τα λεφτά .. για να πετύχει να γίνει ο μεγάλος τραπεζικός και ιδιοκτήτης του ολυμπιακού..

Πως μου φαίνεται ότι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι λέγεται ξεκάθαρα εξαπάτηση!

To fake, στο οποίο τόσο πολύ δίνεις σημασία, έχει κατά τη γνώμη μου πολύ διαφορετικές ερμηνείες από αυτές που παραθέτεις. Θα αναφερθώ σε μιά πολύ μικρή ιστορία (αν και δεν μου αρέσουν οι συμβολισμοί) για να δείξω ότι χρησιμοποιούμε τις ίδιες αρχές, ενδεχομένως την ίδια πορεία, όμως για διαφορετικές επιτεύξεις και κυρίως, με διαφορετικά κριτήρια.

Ένας φτωχός νέος από τα Ιμαλάια έφυγε από το χωρίο του για να βρει την τύχη του στην Ινδία. Η μητέρα του, που πίστεψε ότι δεν θα τον ξανάβλεπε, τον έβαλε να της υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει και στην περίπτωση που θα γινόταν πλούσιος, θα της έφερνε πίσω ως δώρο ένα ιερό κειμήλιο.
Τα χρόνια πέρασαν, ο γιός έγινε πραγματικά πολύ πλούσιος και αποφάσισε να επιστρέψει στο απομακρυσμένο χωριό του. Λίγο πριν φτάσει όμως στο σπίτι της μητέρας του κατάλαβε ότι είχε ξεχάσει το δώρο της. Σκύβοντας στο χώμα είδε ένα οστό από τη γνάθο ενός ζώου. Έβγαλε τότε ένα δόντι, το τύλιξε σε ένα πολύτιμο ύφασμα και το πρόσφερε στην γηραιά μητέρα του λέγοντας ότι αυτό είναι το πολυτιμότατο δόντι μίας ιερής ενσάρκωσης του Βουδισμού. Η μητέρα του ένιωσε ότι δεν υπήρχε μεγαλύτερη ευλογία για το σπίτι της και για όλο το χωριό. Το δόντι του ζώου έγινε αντικείμενο λατρείας όχι μόνο από τη μητέρα του αλλά και από όλους τους ανθρώπους της περιοχής που θεώρησαν ότι η ευλογία είχε επισκεφθεί τα μέρη τους.

Και αυτό έγινε σε τέτοιο βαθμό που μετά από λίγο το δόντι άρχισε να βγάζει φως. Η φήμη του διαδόθηκε τότε ακόμη πιο μακριά, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να προσκυνήσουν και το δόντι συνέχισε να φωτίζει.

''Όπου υπάρχει σεβασμός, ακόμη και ένα δόντι σκύλου βγάζει φως''.

Βέβαια, ίσως κάποιοι άλλοι, εκτός από φως θα επιθυμούσαν το δόντι να βγάζει και ευρώ! Φαντάζομαι ότι αυτό θα ήταν ακόμη περισσότερο συγκινητικό!

quote:
Η εμπειρία μου έχει να κάνει με sex , drugs , and economics. (διαφημιστικό…εεε?)

Η ζωή μου δεν ήταν ποτέ εύκολη. Έχω μάθει όμως ένα μάθημα και αυτό είναι να σέβομαι την προσωπικότητα του ανθρώπου που στέκεται μπροστά μου. Χαίρομαι επίσης πολύ, κάθε φορά που αυτός που στέκεται απέναντί μου σέβεται τη δική μου προσωπικότητα.

Δεν χρειάζεσαι Μαγεία καλέ μου φίλε για να πετύχεις τα sex , drugs , and economics! Γιατί να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο αφού υπάρχουν άλλοι ευκολότεροι, γρηγορότεροι, σιγουρότεροι; Γιατί να κουραστείς; Αν επιθυμείς οτιδήποτε από αυτά, νομίζω ότι υπάρχουν άμεσοι τρόποι απόκτησής τους!

Ανεξάρτητα από την ξεκάθαρη αντίθεσή μου στις επιλογές σου, έχω την εντύπωση ότι απευθύνομαι σε ένα άτομο ικανό, δημιουργικό και ευφυές. Δεν θα μου άρεσε να σε αποκαλώ απλώς Fr. ΚΟΝΟΜΑ, έναν τίτλο που εσύ επέλεξες και που θα το χρησιμοποιήσω μόνο άλλη μία φορά.

Όμως εσύ τώρα, καλέ μας φίλε, έδωσες την απάντηση στον F.R.C! Ο οποίος αναρωτήθηκε αν μπορεί να αποκτηθεί ευμάρεια μέσα από την Μαγεία. Βεβαίως μπορεί! Απάντησε ξεκάθαρα ο Fr. ΚΟΝΟΜΑΣ!

quote:
δηλαδή μπορείτε να επικαλεστείτε αγγελικές οντότητες .. να προστάζεται δαιμονικές .. και δυνάμεις της φύσεως…

Αν αυτό που απάντησε στις παρακλήσεις μου θα μπορούσε να είναι μία αγγελική οντότητα, τότε, Γιώργο, θα άξιζε να σου στείλει μία ένδειξη της παρουσίας του. Εγώ έκλαιγα επί μία ημέρα και βούρκωνα περισσότερο από ένα χρόνο, κάθε φορά που ανακαλούσα την εμπειρία. Ταυτόχρονα μου δημιούργησε συνθήκες κατάθλιψης. Και τα sex , drugs , and economics πίστεψέ με, δεν θα μπορούσαν καθόλου μα καθόλου να βοηθήσουν.

Irium

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2007, 04:01:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα διαβάζω το θέμα εδώ και καιρό.. και ο FRC έχει κάνει – και εξακολουθεί- εξαιρετική δουλειά ..(μαγική ….εφόσον είναι μαγόπουλο … )

quote:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Είναι αυτή η σημασία που δίνεται σε κάτι που κάνει τα γρανάζια να πάρουν στροφές. Μόνο που πρέπει να καθορίζεται και ένας σκοπός. Και αυτός ο σκοπός που ο καθένας καθορίζει πέφτει τελικά σαν ένα βάρος πάνω του.

Μα ο σκοπός είναι ένας αγαπητέ .. [Αποτελέσματα .. (results …results.. ) όπως γράφει κάπου παραπάνω και ο Lisiewski.


quote:
Πως μου φαίνεται ότι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι λέγεται ξεκάθαρα εξαπάτηση!

Ναι είναι..!!!

Το ίδιο και οι μυστικοί αρχηγοί του Τάγματος της Χρυσής Αυγής

Που είναι το προβλημα.. ?

Ο σκοπός ενός Μάγου είναι ή αλλαγή ….τα αποτελέσματα .. όχι … εάν είναι καλά κακά ή εξαπάτηση .. αυτό είναι άλλη κάρτα .. αυτή του ιεροφάντη.. οπου έχει και δύο παρατηρητές…που τον παρατηρούνε και του δίνουν σημασία…

Να υποθέσω…ότι είσαι εξοικειωμένος με τα Ταρώ…

quote:

To fake, στο οποίο τόσο πολύ δίνεις σημασία, έχει κατά τη γνώμη μου πολύ διαφορετικές ερμηνείες από αυτές που παραθέτεις. Θα αναφερθώ σε μιά πολύ μικρή ιστορία (αν και δεν μου αρέσουν οι συμβολισμοί) για να δείξω ότι χρησιμοποιούμε τις ίδιες αρχές, ενδεχομένως την ίδια πορεία, όμως για διαφορετικές επιτεύξεις και κυρίως, με διαφορετικά κριτήρια.
Ένας φτωχός νέος από τα Ιμαλάια έφυγε από το χωρίο του για να βρει την τύχη του στην Ινδία. Η μητέρα του, που πίστεψε ότι δεν θα τον ξανάβλεπε, τον έβαλε να της υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει και στην περίπτωση που θα γινόταν πλούσιος, θα της έφερνε πίσω ως δώρο ένα ιερό κειμήλιο.
Τα χρόνια πέρασαν, ο γιός έγινε πραγματικά πολύ πλούσιος και αποφάσισε να επιστρέψει στο απομακρυσμένο χωριό του. Λίγο πριν φτάσει όμως στο σπίτι της μητέρας του κατάλαβε ότι είχε ξεχάσει το δώρο της. Σκύβοντας στο χώμα είδε ένα οστό από τη γνάθο ενός ζώου. Έβγαλε τότε ένα δόντι, το τύλιξε σε ένα πολύτιμο ύφασμα και το πρόσφερε στην γηραιά μητέρα του λέγοντας ότι αυτό είναι το πολυτιμότατο δόντι μίας ιερής ενσάρκωσης του Βουδισμού. Η μητέρα του ένιωσε ότι δεν υπήρχε μεγαλύτερη ευλογία για το σπίτι της και για όλο το χωριό. Το δόντι του ζώου έγινε αντικείμενο λατρείας όχι μόνο από τη μητέρα του αλλά και από όλους τους ανθρώπους της περιοχής που θεώρησαν ότι η ευλογία είχε επισκεφθεί τα μέρη τους.
Και αυτό έγινε σε τέτοιο βαθμό που μετά από λίγο το δόντι άρχισε να βγάζει φως. Η φήμη του διαδόθηκε τότε ακόμη πιο μακριά, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να προσκυνήσουν και το δόντι συνέχισε να φωτίζει.
''Όπου υπάρχει σεβασμός, ακόμη και ένα δόντι σκύλου βγάζει φως''.
Βέβαια, ίσως κάποιοι άλλοι, εκτός από φως θα επιθυμούσαν το δόντι να βγάζει και ευρώ! Φαντάζομαι ότι αυτό θα ήταν ακόμη περισσότερο συγκινητικό!

μα αυτό δεν λέω και εγώ.. προσποιήσου.. εξαπάτησε.. fake it για να «μαζέψεις» σημασία.. ή σεβασμό (πές το όπως θές..)… …και … ναι …..θα έχεις αποτελέσματα ..


quote:
Δεν χρειάζεσαι Μαγεία καλέ μου φίλε για να πετύχεις τα sex , drugs , and economics!

Δηλ… Δεν χρειάζεσαι να δίνεις σημασία για πετύχεις στο σέξ , στα ντραγκς.. και στα economics …

Ααα… γιατί αυτό ….. είναι όλοι πνιγμένοι στα χρέη… υπάρχει τόσο «πείνα» εκεί εξω… και καταπίνουν χαπάκια με την δεκάδα…

quote:
Γιατί να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο αφού υπάρχουν άλλοι ευκολότεροι, γρηγορότεροι, σιγουρότεροι; Γιατί να κουραστείς; Αν επιθυμείς οτιδήποτε από αυτά, νομίζω ότι υπάρχουν άμεσοι τρόποι απόκτησής τους!

Θα είχες την καλοσύνη σε παρακαλώ να μου τους πείς.. γιατί έχει πολλή δουλεία να δίνεις σημασία σε κάτι .. έστω και εάν είναι να βάλεις κάποιον να καθίσει σε κάποια καρέκλα..
.

quote:
Αν αυτό που απάντησε στις παρακλήσεις μου θα μπορούσε να είναι μία αγγελική οντότητα, τότε, Γιώργο, θα άξιζε να σου στείλει μία ένδειξη της παρουσίας του. Εγώ έκλαιγα επί μία ημέρα και βούρκωνα περισσότερο από ένα χρόνο, κάθε φορά που ανακαλούσα την εμπειρία. Ταυτόχρονα μου δημιούργησε συνθήκες κατάθλιψης. Και τα sex , drugs , and economics πίστεψέ με, δεν θα μπορούσαν καθόλου μα καθόλου να βοηθήσουν.


.. take it easy… man, εάν είναι να ζορίζεσαι δοκίμασε κάτι ποιο light όπως το wicca.. (έχει και ωραία μωρά..)


Την επόμενη φορά όμως ….εάν θές… ρώτησε τους κάτι.. γιατί θέλουν να κατέβουν "κάτω".. και "ζητούν"… την σημασία μας.. (που με τόση προσπάθεια την μαζευουμε..)

Είναι γιατί είμαστε ανώτερα όντα που «Ο μάγος που γίνεται θεός στον κύκλο του» ..έχουμε το θεϊκό δικαίωμα να τα προστάζουμε… κλπ….

είναι μήπως γιατί εδώ είναι ο κόσμος του πιθανού(οπού ακόμα και ένα δόντι βγάζει φώς…)

Γιώργος
η ζωή τα έχει μαζί μου...!!

Ερώτηση.. με τον Ιάμβλιχο πως τα πάμε.. ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2007, 21:59:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μικρές γρήγορες απαντήσεις.

Αν η Μαγεία είναι εξαπάτηση, οι καλύτεροι και υψηλότεροι μάγοι θα πρέπει να είναι φυλακή. Εκεί μπορούμε όλοι να τους βρούμε και να διδαχτούμε.

quote:
Που είναι το προβλημα.. ?

Στον τρόπο σκέψης.

quote:
μα αυτό δεν λέω και εγώ.. προσποιήσου.. εξαπάτησε..

Για να μπορείς να έχεις απο-τελέσματα και να πας φυ-λακή.

quote:
.. take it easy… man, εάν είναι να ζορίζεσαι δοκίμασε κάτι ποιο light όπως το wicca..

Ευχαριστώ, έχω αποφασίσει εδώ και καιρό.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/11/2007, 13:38:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην αγγλική γλώσσα, για τις επικλήσεις, χρησιμοποιούνται 2 όροι:

Invocation: Αφορά στην επίκληση μίας "οντότητας" που βρίσκεται μέσα μας, ή κάποιας οντότητας (πχ ένας θεός, ο HGA κλπ) την οποία εμείς οι ίδιοι "ενδυόμαστε". Το τελετουργικό δεν απαιτεί κύκλο προστασίας, καθώς η επίκληση δεν γίνεται προς κάποια "εξωτερική" οντότητα.

Evocation: Αφορά στην επίκληση εξωτερικής οντότητας, η οποία μέσω ειδικού τελετουργικού "εμφανίζεται" σε κάποιο τρίγωνο, μαύρο καθρέφτη κλπ. Απαιτεί κύκλο προστασίας και πολλά άλλα πρόσθετα.

Εσείς θεωρείτε πως η επιτυχής evocation πρέπει να τελείται αφού πρώτα γίνει η invocation, ή είναι απλώς δύο ανεξάρτητα και οικειοθελώς εμπλεκόμενα τελετουργικά; Η άποψη πάντως του Crowley είναι πως πρέπει οπωσδήποτε να γίνει το τελετουργικό της σύνδεσης και κατόπιν γνώσης και κατανόησης με τον HGA (invocation). Αφού επιτευχθεί αυτό, τότε ο ίδιος ο HGA θα μας οδηγήσει στα επόμενα (ανώτερα) στάδια.

R + C
I n v o k e O f t e n
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy