ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2007, 16:15:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα σχόλιά σου με πεθαίνουν!

Όσον αφορά τον πίνακα,επειδή δεν κάνεις επίκληση,όταν μιλάς με ένα πνεύμα και του ζητάς να φύγει τότε αυτό φεύγει.Ο δείκτης πρέπει πάντα να πηγαίνει στο "Good Bye" και έτσι η συνεδρία λύνεται. Δεν μπορεί να μείνει άμα δεν του το έχεις επιτρέψει εσύ.Άμα δηλαδή δεν του έχεις ζητήσει να κάνει κάτι υπερφυσικό ή δεν του έχεις ζητήσει να έρθει στον κόσμο σου.Θα μου πεις που το ξέρεις;Θα σου πω κι εγώ που ξέρεις το αντίθετο;
Σου λέω μόνο ό,τι κατάλαβα από τη χρήση του πίνακα και ό,τι μπόρεσα να μάθω από ανθρώπους που τον είχαν χρησιμοποιήσει παλιότερα. Αν το πνεύμα αρνηθεί να φύγει μετακινώντας τον δείκτη στη θέση "Όχι" τότε το υποχρεώνεις εσύ να φύγει τραβώντας εσύ τον δείκτη στη θέση "Good Bye" και λέγοντας μια προσευχή.Ναι ακούγεται απλό αλλά μην ξεχνάτε ότι απλή είναι και η επαφή που κάνεις με αυτόν τον πίνακα.


Όσον αφορά την εγκυρότητα των απαντήσεων πιστεύω ότι ισχύουν τα εξείς.Αν δεν ξέρεις με τι μιλάς τότε φυσικά τίθεται θέμα εγκυρότητας.Άμα ξέρεις ότι μιλάς με κάτι κακό τότε δεν πρέπει να πιστέψεις τίποτα.Ανακατεύει αλήθειες και ψέματα για να σε μπερδέψει και πιστέψτε με το καταφέρνει μια χαρά άμα είσαι άπειρος. Τώρα αν μιλάς με κάτι "καλό"(άντε...το έβαλα σε εισαγωγικά) ή με μια ψυχή ανθρώπου τότε νομίζω ότι οι απαντήσεις είναι έγκυρες.Το μόνο που επιφυλάσσομαι είναι μήπως και η ψυχή για κάποιο λόγο έχει λάθος αίσθηση "χρόνου" ή δεδομένων.
Όπως και να έχει,έχει μεγάλη σημασία πως νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Οι καλές και επιτυχείς επικοινωνίες δημιουργούν ένα πολύ ωραίο αίσθημα ευφορίας και αρμονίας.

Τώρα για τις φωτογραφίες.Πίστεψέ με θα το έκανα με πολύ χαρά.Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς.Φωτογραφήσαμε με ψηφιακή για αυτό μπορούσαμε να δούμε εκείνη τη στιγμή τι τραβήξαμε.Αμέσως μετά τη συνεδρία πήγαμε στον υπολογιστή και τις βάλαμε μέσα για να τις δούμε καθαρότερα.Η μορφή φαινόταν σε μία.Τη φορτώνουμε λοιπόν στον υπολογιστή και τη βλέπουμε.Παθαίνουμε το πρώτο σοκ και επιλέγουμε εκείνο το σημείο που φαίνεται η μορφή για να το μεγενθύνουμε.Ε..είτε το πιστεύεις,είτε όχι το ζώον που χειρίζονταν εκείνη τη στιγμή τον υπολογιστή από σύγχυση μάλλον πατά το κουμπί της διαγραφής....
Αυτό ήταν.Ψάξαμε σε διάφορα μέρη του υπολογιστή αλλά δεν την βρήκαμε. Τώρα βέβαια που γράφω σκέφτομαι ότι η φωτογραφία λογικά θα έμεινε στην κάμερα!Θα επικοινωνίσω να δω μήπως τη βρούμε από εκεί.
Η οντότητα αυτή κάθονταν σε έναν καναπέ(εμείς της το είχαμε ζητήσει). Στη φωτό λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα δίπλα από τον φίλο μου που φωτογραφίζει την αντανάκλαση στον καθρέπτη να στέκεται καθισμένη μια αχνή φιγούρα.Αυτό που φαίνεται κυρίως είναι το πρόσωπο.Ένα πράγμα καραφλό και μαυριδερό που κοιτάζει λοξά και που καμία σχέση δεν έχει με τη μορφή εκείνου που καλέσαμε.Ακόμα μου σηκώνεται η τρίχα όταν το σκέφτομαι.
Θέλω πάντα να είμαι προσεκτικός με όλα αυτά και σχολαστικός.Δεν θα μου συγχωρήσω ποτέ που παρασύρθηκα έτσι.Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.Το αστείο είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της συνεδρείας ένιωθα άβολα και καθόλου άνετα.Κάτι δεν πήγαινε καλά,το ένιωθα αλλά να που παρασύρθηκα.Καμία σχέση δεν είχε το αίσθημα που ένιωθα μέσα μου με αυτό που ένιωθα όταν είχαμε κάνει την πρώτη επαφή με τον Στέλιο.

Αυτά.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2007, 16:32:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όχι δεν έχω ξεχάσει τη λίστα YHVH απλά ένας φίλος μου μου είχε πει πριν από εσένα ότι θέλει κάποια βιβλία και περιμένω να μου πει πια.Πάντως μην φαντάζεσαι ότι έχω πολλά σχετικά με μαγεία διότι πολλά τα έχω δώσει ήδη.Πάντως σίγουρα κάτι έχει μείνει.
Τώρα επικοινώνησα με αυτόν που είχε σβήσει καταλάθος τη φωτογραφία και μου είπε ότι δεν έχει μείνει στη φωτογραφική διότι συνδέσαμε την κάμερα με τον υπολογιστή και μέσα από το αρχείο της κάμερας βλέπαμε τις φωτογραφίες.Δεν τις αντιγράψαμε δηλαδή πρώτα στον υπολογιστή και μετά τις είδαμε αλλά τις βλέπαμε απευθείας μέσα από τον φάκελο της μηχανής στην οθόνη του υπολογιστή.Τι να πω...γραφτό ήταν;

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ermotimos
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2007, 17:19:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ermotimos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα! Γράφω για πρώτη φορά και ομολογώ οτι αυτό το θέμα με τράβηξε πρώτο..
Εχει ακούσει κανείς ποτέ για τα λεγόμενα "κέλυφη" "όστρακα" των νεκρών??
Διότι είναι τα πρώτα που θα έρθουν σε μια συνεδρία με συνέπειες βλαπτικές για την υγεία των παρευρισκομενων (σε ολα τα επίπεδα.
Τρέφονται απο το πράνα των ζωντανών και εχουν την τάση μόνιμης προσκολησης (βρυκολακιασμα).
Μια προσεκτικη ματιά στη ζωή την υγεία και τα γεγονότα που αφορούν σε διάμεσα και "μαγους" θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα.
Αρκεί ακόμα και η θέαση της όψης τους για να καταλάβετε τι εννοώ..
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί αυτή μου η παρέμβαση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
YHVH
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
356 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2007, 23:40:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καλησπέρα! Γράφω για πρώτη φορά και ομολογώ οτι αυτό το θέμα με τράβηξε πρώτο..
Εχει ακούσει κανείς ποτέ για τα λεγόμενα "κέλυφη" "όστρακα" των νεκρών??
Διότι είναι τα πρώτα που θα έρθουν σε μια συνεδρία με συνέπειες βλαπτικές για την υγεία των παρευρισκομενων (σε ολα τα επίπεδα.
Τρέφονται απο το πράνα των ζωντανών και εχουν την τάση μόνιμης προσκολησης (βρυκολακιασμα).
Μια προσεκτικη ματιά στη ζωή την υγεία και τα γεγονότα που αφορούν σε διάμεσα και "μαγους" θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα.
Αρκεί ακόμα και η θέαση της όψης τους για να καταλάβετε τι εννοώ..
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί αυτή μου η παρέμβαση.

Πράγματι ἡ "ἰσχύουσα ἀποκρυφιστικὴ θεωρία" ἂν θέλετε, τὸ "τρέχον ἀποκρυφιστικὸ μοντέλο" λέει ὅτι μετὰ τὸ θάνατο τὸ "ψωμὶ τῆς ὑπόθεσης"
ἀφήνει τὰ χαμηλότερα "κελύφη" του καὶ πάει, ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ, γιὰ μετενσάρκωση. Κάτι σὰν ψυχικὴ ἀνακύκλωση ἂν θέλετε. Τὰ κατώτερα, φθαρτὰ κομμάτια (προσωπικότητα, "ἐγὼ" κλπ.) παραμένουν στὸ κατώτερο ἀστρικό (τὸ προσβάσιμο μὲ τὴν Ouija) μέχρι ἐν τέλει νὰ διαλυθοῦν, ὁπότε πράγματι ἡ ἐπικοινωνία τοῦ πίνακα γίνεται μὲ τὸ κέλυφος τῆς προσωπικότητας, ὄχι μὲ τὸ Πρόσωπο. Σύμφωνα μὲ τὸ τρέχον ἀποκρυφιστικὸ μοντέλο πάντα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2007, 03:00:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε ολους,φιλε YHVH σε καποια εργασια δεν προχωρω ακομη στο χρονικο διαστημα που ανεφερες γιατι δεν εχω τα εργαλεια της τεχνης και αυτο το διαστημα ειμαι στριμωγμενος οικονομικα και δεν μπορω να τα αποκτησω και ακομη νομιζω πως χρειαζεται να διαβασω αρκετα να ψαχτω και αλλο και να μου λυθουν καποιες αποριες.Αργα η γρηγορα θα γινει αλλα θελω να ειμαι σιγουρος για το τι θα κανω μην παω ξεκρεμαστος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
YHVH
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
356 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2007, 08:17:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Do what thou wilt shall be the whole of the Law.

Μὲ ὅλο τὸ σεβασμὸ καὶ τὴν ἀγάπη μου, φίλτατε F.R.C., σοῦ ἐπιρρίπτω εὐθύνες καὶ μάλιστα βαρύτατες! Ἐδῶ καὶ 20-21 σελίδες λὲς στοὺς πᾶντες πόσο σημαντικὸ εἶναι νὰ ΜΗΝ κάνουν, ἂς ποῦμε, Lesser Banishing Ritual of the Pentagram, LBRP, ἤ/καὶ Middle Pillar, τὰ ὁποῖα θὰ ἄνοιγαν ΑΓΡΙΩΣ, μετὰ ἀπὸ ἕνα δεδομένο χρονικὸ διάστημα, τὴν ἀστρικὴ ὅραση κλπ! Χρήσιμα σὲ ΚΑΘΕ περίπτωση, κι ἐδῶ σνομπάρονται, μὲ τὴν ἐναλλακτικὴ τῆς μηδενικῆς δουλειᾶς! Πές μου, θεωρεῖς αὐτά:www.ordoaa.org* λίγη δουλειά. ἢ τουλάχιστον "ψευτο-"δουλειά;

Love is the law, love under will.

*=Νὰ σημειωθεῖ ὅτι τὸ "πραγματικό" Α.᾿.Α.᾿. ἔχει τελειώσει τῆν ἱστορική του πορεία (γιατὶ ἔτσι "ἔπρεπε") ἐδῶ καὶ πολλὲς δεκαετίες, ὁπότε ὁποιοσδήποτε ἄλλος εἶναι ἁπλὰ lineages. Γι'αὐτὸ καὶ εἶναι κωμική ἢ ἐξοργιστική, λόγῳ ἑκούσιας παραπληροφόρησης, ἡ ρήση τοῦ Lisiewski ὅτι... ἔχει συμμετάσχει στὸ Α.᾿.Α.᾿. καὶ "δὲν τοῦ ἄρεσε"! Ποῦ τό βρῆκε νὰ πάω κι ἐγώ????Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2007, 11:32:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα!

YHVH μου φαίνεται ότι κάτι έχεις παρεξηγήσει.
Γιατί λες ότι τα " Lesser Banishing Ritual of the Pentagram, LBRP, και Middle Pillar σνομπάρονται με την εναλλακτική της μηδενικής δουλειάς";
Εγώ είχα κάνει από την αρχή ξεκάθαρο ότι αυτό το forum το δημιούργησα για να συζητήσω θεωρητικά(γιατί μέσα από ένα forum ΔΕΝ γίνεται πρακτική δουλειά) πάνω στο Επτάμερον ή πιο γενικά πάνω σε αυτό μου ονομάζουμε αν θες "Παλαιό Σύστημα".Η συζήτηση όπως ήταν φυσικό πήρε διάφορες τροπές και το θεώρησα ανούσιο να προσπαθήσω να την κατευθήνω στον αρχικό της σκοπό.Ούτως ή άλλως δεν είχα σκοπό να λύσουμε εδώ πρακτικές απορίες γιατί πρόκειται για FORUM. Υποστηρίζω φυσικά την πρακτική εφαρμογή αλλά εδώ μόνο να συζητήσουμε μπορούμε. Μια συζήτηση μέσω διαδικτύου προσφέρεται μόνο για θεωρητικές και ιδεολογικές "κόντρες"(με την καλή έννοια φυσικά). Αν διαβάσεις αυτά που έλεγα θα δεις ότι φοβάμαι την πιθανότητα να καταλήξει κανείς "φιλόσοφος της καρέκλας".Το ότι δεν συζητάω εδώ πολύ για την καθημερινή πρακτική εφαρμογή δε σημαίνει ότι δεν κάνω τίποτα κι όλας!

Τώρα όσον αφορά τα LBRP κτλ φυσικά δεν τα σνομπάρω με την εναλλακτική της μηδενικής δουλειάς!Όταν μιλάω για την προσευχή,για τους ψαλμούς,για την ταπείνωση κτλ μιλάω για μηδενική δουλειά; Ίσως σου φαίνεται έτσι γιατί αυτά δεν είναι τόσο,αν θες, "τελετουργικά" όσο μια LBRP όμως κατά τη γνώμη μου έχουν μεγάλη δύναμη.
Θες κάτι ποιο "τελετουργικό";Φυσικά και υπάρχει απλά δεν ήρθε στην κουβέντα μέχρι στιγμής.Υπάρχει τελετουργικό που "ανοίκει" στο Παλαιό Σύστημα και που λόγω της απλότητάς του με συγκινεί πολύ περισσότερο από ένα BRH.Ακριβώς αυτή η απλότητα φανερώνει μια μεγαλοπρέπεια και μια ουσία που λείπει από τις άλλες τεχνικές με τους συνεχείς οραματισμούς και τον ατελείωτο συνδιασμό κινήσεων.

Δεν λέω ότι οι τεχνικές τύπου LBRP είναι άχρηστες ή ότι δεν αναπτύσουν τίποτα.Απλά σκέφτομαι ότι παλαιότερα δεν υπήρχαν.Τι έκαναν τότε;Μήπως η μαγεία "ανακαλύφθηκε" ξαφνικά τον 19ο αιώνα; Τι γίνονταν πριν;Ναι,αυτές οι τεχνικές ίσως βασίζονται σε παλαιότερες αλλά σίγουρα είναι πολύ αλλαγμένες και έχουν πολλά στοιχεία που δεν υπήρχαν τότε.Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι στερούνται εγκυρότητας διότι όπως λέω "Μήπως η μαγεία "ανακαλύφθηκε" τον 19ο αιώνα;" μπορώ να πω και "Μήπως η μαγεία σταμάτησε τον 12ο αιώνα;".

Η αλήθεια είναι απλή.Συνεπώς το απλό είναι και αληθινό.Όποτε θες μπορούμε να συζητήσουμε αυτή την απλή καθημερινή τελετή που "ανοίκει" στο Παλαιό Σύστημα.Υπάρχουν κι άλλες;Θα υπάρχουν αλλά ακόμα δεν τις ξέρω.Μην ξεχνάς ότι είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους και βιβλία που να μιλάνε για αυτά.Στη σημερινή γραμματεία κυριαρχούν τα τυπικά και η "οπτική" της Χρυσής Αυγής και του New Age.

Και δεν λέω να μην κάνουμε με τίποτα LBRP.Απλά σκέφτομαι και κάτι άλλο.Σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.Σκέφτομαι έναν άλλον δρόμο που είναι λιγότερο εντυπωσιακός αλλά ίσως περισσότερο αληθινός.Και πάνω από όλα λέω να μην πλέκουμε τα συστήματα.

(Συζήτηση κάνω.Δεν φοβάμαι όπως ο διάολος το λιβάνι τα BRH,Middle Pillar κτλ!)

Η θεωρία με το "κέλυφος" είναι γνωστή.Δεν ξέρω καθόλου αν ισχύει όμως.Μπορεί να είναι και έτσι(γιατί μόνο έτσι μπορεί να σταθεί η μετενσάρκωση).Το σίγουρο είναι ότι με τον Ouija προφανώς δεν έχεις σκοπό να επικοινωνήσεις με "ανώτερες" σφαίρες.Από ότι φαίνεται επικοινωνείς με το κατώτερο αστρικό.Αυτό όμως δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι δεν μπορείς να "συναντήσεις" οντότητες ή ψυχές που μπορούν να σε βοηθήσουν ή να σε συμβουλέψουν αποτελεσματικά.
Επειδή υπάρχει μια παράδοση στο τάγμα μου ότι η ψυχή μετενσαρκώνεται γενικά κάθε 114 χρόνια(φυσικά αυτό δεν ισχύει πάντα) σκέφτομαι την πιθανότητα να επικοινωνείς με πραγματικές ψυχές,και όχι κελύφη,οι οποίες απλά δεν έχουν μετενσαρκωθεί ακόμα.
Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά.

ermatimos καλώς ήρθες!Φυσικά δεν θα παρεξηγήσουμε την παρέμβασή σου! Γιατί να γίνει αυτό;

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τον Irium και τον Trithemius.Αν θέλετε να πάμε σε πιο πρακτικές διαδικασίες μπορείτε να κάνετε την αρχή!

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Angelic Dragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
50 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2007, 13:03:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelic Dragon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα!
F.R.C. αυτη την απλη μεθοδο για το ανοιγμα της ορασης....γιατι δεν την γραφεις?Τι περιμένεις την αδεια? Ειμαι συγουρι οτι όλοι εδω μεσα θελουν να τη διαβάσουν και να την κάνουν....

Για να τον πίνακα τώρα...ξέρεις ότι είμαι ψυχική γιαυτό θελω να έχω μια επαφή με αυτον....που ξέρεις τι μπορει να συμβει...

Επισης ΥΗV εχω πει κι αλλη φορα οτι δεν με ενδιαφέρουν οι επικλήσεις...απλα εγκυκλοπαιδικα ναι! Ομως αθτο που με ενδιαφέρει ειναι να μπορω να εξουσιάζω τις δυναμεις τις Φυσης, γιαυτο και σε είχα ρωτησει αν εσυ μπορεις...την απαντηση σου ομως δεν την καταλαβα....και δεν εκανες και τον κόπο να την εξηγήσεις. Καταλαβαινουμε οτι έχεις παρα πολυ εμπειρια στο ενεργητηκό σου και οτι προσπαθεις να μας βαλεις ισως σε μια σειρα...αφου ανοιξαμε που ανοιξαμε αυτο το τοπικ...αλλα ουτε εσυ μας γράφεις πολλά πραγματα....Περιμένεις απο τον F.R.C. που εχει λιγοτερη εμπειρια απο σενα...και επιτελους μην τον αναγκαζεις να λεει και να ξαναλεει οτι ανοιξε το θεμα για να συζητησουμε...οχι για να καλεσοθμε καποιο πνευμα μεσω διαδυκτιου....αυτο πιστευω να καταλαβαινεις οτι ΔΕΝ γηνεται...Θα αρχησει να γηνεται μονο αν συναντιθουμε....εδω Μονο να συζηταμε μπορουμε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ermotimos
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2007, 14:23:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ermotimos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φιλε FRC για να φτάσουμε στην επικοινωνία με αληθινά πνέυματα θα πρέπει να διέλθουμε στην κραδασμική κατάσταση που εκείνα βρίσκονται.. Ασφαλώς εξαρτάται απο το τι ονομάζει κανείς πνέυμα (και αναφερομαι σε αυτούς που θεωρούν σπουδαία την επαφή με τα μερικώς εμψυχωμένα απο τα διάμεσα και τους πειραματιζόμενους κέλυφη,τα μορμολύκια και πάσης φυσεως κατοίκους του Αστρικού πεδίου)
Η μετενσάρκωση σαφώς και παίρνει χρόνο και αυτός εξαρτάται απο την ατομικότητα. Όμως η κατοικια των ατομικοτήτων μπορει να γινει προσβάσιμη μονο με ενα τμημα μας... καταλαβαίνεις βέβαια οτι εμείς παμε εκεί και δεν κατεβαίνουν τα πνέυματα σε εμάς.. διότι το πεδίο των γνήσιων πνευμάτων ειναι το υποκειμενικο που ειναι άμορφο ενω το
δικό μας ειναι το αντικειμενικό δηλαδή μορφικό..
Αφού λοιπόν αναπτύξουμε τη γέφυρα ΕΝΤΟΣ μεταξυ ανώτερης και κατώτερης τριάδας τότε...
Προσωπικα πιστέυω πως θα έπρεπε κανείς να ξεκαθαρίζει πρώτα τι εννοει Μαγεία και τι ζητά απο τις επικλήσεις..
Απο εμπειρία θα σου πώ οτι κανένα "πνέυμα" δε χρείαζεσαι. Καμία δύναμη εξωτερική δέν ειναι μεγαλυτερη απο τη δική σου.
Τα τυπικα βοηθουν πάντα μα το πιο αποτελεσματικο ειναι παντα το δικο σου τυπικο. Αυτό που εσυ θα ορίσεις. Όσο πιο απλό τόσο πιο δυνατό. Αλλωστε το αποτέλεσμα θα κριθεί απο τη δυναμη σου σε θεληση αλλα και ΕΣΤΙΑΣΗ (η κύρια αιτία αποτυχιών τυπου βατράχου!!!!).
Με αυτά και μόνο μπορείς να κάνεις πολλά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Angelic Dragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
50 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2007, 12:03:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelic Dragon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα... φίλε ermotimos συμφωνω με την αποψή σου, καπως ετσι λειτουργώ κι εγω

"Καμία δύναμη εξωτερική δέν ειναι μεγαλυτερη απο τη δική σου.
Τα τυπικα βοηθουν πάντα μα το πιο αποτελεσματικο ειναι παντα το δικο σου τυπικο. Αυτό που εσυ θα ορίσεις. Όσο πιο απλό τόσο πιο δυνατό. Αλλωστε το αποτέλεσμα θα κριθεί απο τη δυναμη σου σε θεληση αλλα και ΕΣΤΙΑΣΗ (η κύρια αιτία αποτυχιών τυπου βατράχου!!!!).
Με αυτά και μόνο μπορείς να κάνεις πολλά."

Συγνώμη που τα εκανα αντιγραφη επικοληση....αλλα δεν ξερω πως να τα βαζω σε αυτες τις γραμμες πανω και κατω...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2007, 13:39:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Angelic Dragon, για να παραθέσεις τα λεγόμενα κάποιου συνομιλητή σου πατάς το εικονίδιο .
Θα σου εμφανιστεί στην φόρμα απάντησης ο κώδικας [quote][/quote].

Ανάμεσα στα 2 tags θα επικολλήσεις τα λεγόμενα του συνομιλητή σου τα οποία επιθυμείς να σχολιάσεις.
Παράδειγμα:

[quote]απόσπασμα[/quote]

Αγαπητέ F.R.C, πιστεύω κι εγώ ότι οι ενσαρκώσεις έχουν άμεση σχέση με την ατομικότητα κι όχι τόσο με τα χρόνια.
Βέβαια υπάρχουν αρκετές θεωρήσεις γύρω από τη μετενσάρκωση καθώς μέσα από κάποιες εσωτερικές διδασκαλίες μπορεί να δίνεται ένα χρονικό διάστημα από τη μία ενσάρκωση στην επόμενη, ο αριθμός των ενσαρκώσεων (777 πχ) κλπ.

Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ο πίνακας Ouija μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για τις επικλήσεις κλπ, ποιός λόγος υπάρχει για να έρθεις σε επικοινωνία με οντότητες των κατώτερων υποπεδίων του αστρικού πεδίου;
Στο αστρικό υπάρχει ένα πλήθος "κατοίκων" - σε διαφορετικά υποπεδία - όπως οι ψυχές που έφυγαν από το φυσικό πεδίο, οι ψυχές που πρόκειται να επανενσαρκωθούν, αστρικά κελύφη, στοιχειακά, η συνείδηση των ανθρώπων οι οποίοι είναι στην φάση του ύπνου, Έμπουσες, Σκιές και πολλοί άλλοι.

Τι γνώση θα αποκόμιζε κάποιος από την επαφή του με αυτές τις οντότητες οι οποίες βρίσκονται στα κατώτερα υποπεδία, από την στιγμή που υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που βρίσκονται σε κάποιο από αυτά;

Η προσωπική μου άποψη πάντως τείνει με αυτήν του ermotimos σε αυτό που αναφέρει:

quote:
Προσωπικα πιστέυω πως θα έπρεπε κανείς να ξεκαθαρίζει πρώτα τι εννοει Μαγεία και τι ζητά απο τις επικλήσεις..
Απο εμπειρία θα σου πώ οτι κανένα "πνέυμα" δε χρείαζεσαι. Καμία δύναμη εξωτερική δέν ειναι μεγαλυτερη απο τη δική σου.


Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να "μπλεκόμαστε" με πράγματα τα οποία για κάποιο λόγο δε μας έχουν αποκαλυφθεί και παραμένουν κρυμμένα από τα μάτια μας.
Όσο διευρύνουμε την συνείδηση μας κι όσο προσπαθούμε να εξελιχθούμε ως οντότητες, θα μας αποκαλύπτεται ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της Γνώσης κι εμείς θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε καλύτερα πως να το προσεγγίσουμε.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2007, 11:42:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους!
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέτε.Δεν λέω πάρτε έναν πίνακα ο καθένας και αρχίστε να μιλάτε...
Απλά ήθελα να πω ότι δεν είναι μια αρνητική εμπειρία και έχει κάτι να προσφέρει.Μέχρι εκεί.Αυτό που θέλει κανείς να πετύχει με τη μαγεία φυσικά δεν το πλησιάζει καν με τον πίνακα.
Και ermotimos συμφωνώ ότι ο προσωπικός σου δρόμος είναι ο καλύτερος.Συμφωνώ απόλυτα και το λέω και εγώ.Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις κάποιο τυπικό το οποίο είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να αναπτύξεις και να κατευθύνεις τις δυνάμεις σου. Όπως και να έχει,ο τρόπος που θα εφαρμώσεις το τυπικό θα είναι μοναδικός.
Ίσως σου φαίνεται λίγο περίεργο που ενώ από τη μία υποστηρίζω τον προσωπικό δρόμο από την άλλη εμμένω στην Παράδοση.Έχω εξηγήσει τους λόγους.Η Παράδοση προσφέρει στην αρχή έναν "ασφαλή" και δοκιμασμένο δρόμο.Αργότερα ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τον δικό του δρόμο όπως ακριβώς αναπτύσει την προσωπική του σχέση με τον Θεό.Όμως για τα δικά μου μυαλά αυτός ο δρόμος δεν θα πρέπει ποτέ να ξεφεύγει από τον σεβασμό προς το Θείο και την ευσέβεια.Η ευσέβεια πιστεύω είναι μεγάλο κλειδί για να μπορέσουν να ανοιχθούν πύλες.

Τώρα όσον αφορά στον κραδασμό που λες συμφωνώ.Αυτό προσπαθεί να κάνει ο μάγος με το τυπικό.Να βυθιστεί μάλλον μέσα στον εαυτό του(όπου συναντά τη θεία φλόγα και εννόνεται μαζί της.Για αυτό μέσα στον Κύκλο λέμε ότι γίνεται ένας μυστικός γάμος)και να μπορέσει να αλλάξει "κραδασμό".Βέβαια,όταν καταφέρνεις και υλοποιείς ένα πνεύμα(το κάνεις να εμφανιστεί μπροστά σου με υλική μορφή) τότε εκείνο είναι που αλλάζει κραδασμό και μπαίνει στον κόσμο σου νομίζω.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2007, 15:57:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χθες βράδυ "κατέβασα" το "Initiation into Hermetics" του Franz Bardon σε μορφή .pdf. Φαίνεται πως ακολουθεί μία πιο "ήπια" μέθοδο μαγείας που είναι απαλλαγμένη από πολύπλοκα και απαιτητικά τελετουργικά. Θα ρίξω μια ματιά και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.

R + C
A - Lux e Tenebris - Ω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2007, 10:34:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μήπως μπορείς να μας πεις από που το κατέβασες;Θα ήθελα να το διαβάσω μιας και το έχουν προτίνει κι άλλοι.

Που είναι ο Irium;Ελπίζω απλά να είναι πηγμένος στη δουλειά...

Dying_Incubus προφανώς οι μετενσαρκώσεις έχουν σχέση με την προσωπικότητα.Εγώ είπα μαι παράδοση που υπάρχει στην Αδελφότητά μου. Δεν είμαι προς το παρόν σε θέση να ξέρω αν αυτό ισχύει ή όχι. Πάντως ο αριθμός δεν είναι τυχαίος βγαίνει με μια "λογική".
Όπως και να έχει είναι κάτι σχετικό.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2007, 16:04:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μήπως μπορείς να μας πεις από που το κατέβασες;Θα ήθελα να το διαβάσω μιας και το έχουν προτίνει κι άλλοι.

Initiation into Hermetics

3 εκδόσεις που απ' ότι φαίνεται διαφέρουν μόνον στις διαστάσεις της σελίδας.

R + C
A - Lux e Tenebris - Ω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
YHVH
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
356 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2007, 17:13:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Do what thou wilt shall be the whole of the Law.

quote:

quote:
Μήπως μπορείς να μας πεις από που το κατέβασες;Θα ήθελα να το διαβάσω μιας και το έχουν προτίνει κι άλλοι.

Initiation into Hermetics

3 εκδόσεις που απ' ότι φαίνεται διαφέρουν μόνον στις διαστάσεις της σελίδας.

R + C
A - Lux e Tenebris - ΩΜπράβο! Μεγάλε! Μέγιστε! Παμμέγιστε! Δὲν ἤξερα πὼς ὑπάρχει online.

Προσωπικὴ ἄποψη: Αὐτὸ τὸ σύστημα εἶναι λιτὸ κι ἀπέριττο ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ.... Βασικὰ ἡ ἄποψή μου εἶναι ἕνα ἀτελείωτο ἐγκώμιο, ὁπότε παραλείπεται. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δὲν τό ἄρχισα ὅταν τὸ ἀνακάλυψα, μετανοιώνω γι'αὐτό. Εὐχὴ καὶ κατάρα (μὲ τὴν καλὴ ἔννοια) δίνω σ' ὅποιον ἀσχοληθεῖ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μὲ τὸ σύστημα τοῦ Bardon, καὶ τὶς εἰλικρινέστερες εὐχές μου! Ὄχι ὅτι σᾶς ἀφορᾶ, ἀλλὰ ἔνοιωθα τὴν ἀνάγκη νὰ τὸ πῶ.

-YHVH
Love is the law, love under will.

Solve et Coagula
«Ἄσαρκος γὰρ ὤν, ἐσαρκώθη ἑκὼν καὶ γέγονεν ὁ ὤν, ὃ οὐκ ἦν, δι’ ἡμᾶς. Καὶ μὴ ἐκστὰς τῆς φύσεως, μετέσχε τοῦ ἡμετέρου φυράματος. Ἐξῆλθε Λόγος εἰς ἀνάπλασιν λαῶν.»


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2007, 17:56:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικά φαίνεται πως αποτελεί ένα πολύ ισορροπημένο εγχειρίδιο και απόλυτα συμβατό με έναν σύγχρονο εσωτεριστή που δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να εξαφανιστεί από ανθρώπου μάτι για 6 μήνες.

Τώρα φεύγω για επαγγελματικό ταξίδι, θα τα λέμε φυσικά αλλά για το βιβλίο αυτό νεότερα το σαββατοκύριακο.

Καλό βράδυ σε όλους!

R + C
A - Lux e Tenebris - Ω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
YHVH
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
356 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2007, 19:09:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Do what thou wilt shall be the whole of the Law.

Νὰ σημειωθεῖ ὅτι ἡ ἐπίτευξη τοῦ 10ου σταδίου ἰσοδυναμεῖ ἐπ' ακριβῶς μὲ τὸ Ἀμπραμελινικὸ Knowledge & Conversation of the HGA. Γιὰ νὰ μιλήσει ὁ ἴδιος ὁ Bardon:

quote:
After the magician’s further progress in profoundly knowing and practically controlling the
four elemental kingdoms, he may try to come into contact with his spiritual leader, his guru
or genius. As mentioned previously with respect to the passive communication with the
world Beyond, Divine providence has given Man a guardian angel or genius directing his
mental development and watching over it. Here for the first time man came into passive
contact with his genius. But thanks to his clairvoyance, he could see his genius whether in
trance or in his magic mirror if he wished to contact him. But now he has advanced so far as
to establish a visible connection with his genius on the mental plane. The practical
performance is not difficult, provided the genius did not make himself known already to a
magician while mastering the mental wandering. The practice of the visible connection with
the genius needs only one thing, that is, to stand upright and to feel imaginatively grasped
and carried off with a whirling motion into the air. Instead of being whirled into the air, one
can imagine oneself being light as a feather and being pushed of the earth. This is left to the
concentration of every individual. After several attempts the magician will find out for
himself which method is best suitable for him. If the magician thus ascends mentally, he will
climb higher and higher until the earth looks like a small star, and while being completely
removed from the globe and floating in the universe, he concentrates on the wish that his
guide might appear before him or that he might be drawn toward the guide. If not instantly,
then certainly after some trials, the guide or guardian angel or whatever you may call him will
become visible to the magician. The first meeting with his spiritual leader will make a deep
impression on the magician, since henceforth he has the opportunity of mutual intercourse
from mouth to ear. First of all he will ask his genius when, how, and under what conditions he
can contact him at any time. Every scholar then of course has to obey the instructions of the
leader. From now on the guru is taking over the magician’s guidance. As soon as the
connection with the guru has been established, the magician will enter the last phase of his
mental development, and as the physical world has nothing more to offer him, he will visit
other spheres. He will manage this in the same manner by ascending straight as a dart from
the earth, concentrating on the sphere his wishes to visit, and according to his will, being
attracted by the sphere. As there does not exist any perception of time and space for his spirit,
he can visit any sphere instantly, either alone or in the company of his leader. According to
the qabbalistic tree of life, he will reach in turns, first the sphere of the Moon, next the one
of Mercury, then that of Venus, of the Sun, mars, Jupiter and finally the sphere of Saturn. On
all spheres he will meet the organisms living there, and he will learn to know all about their
laws and secrets. If the magician has gone so far as to be able to visit the universe, that is the
spheric planetary system of the organisms and to master it, his mental training is completed.
He has grown to be a perfect magician, he is a Brother of the Light, a true adept who has
achieved a great deal but not yet all.

-YHVH
Love is the law, love under will.

Solve et Coagula
«Ἄσαρκος γὰρ ὤν, ἐσαρκώθη ἑκὼν καὶ γέγονεν ὁ ὤν, ὃ οὐκ ἦν, δι’ ἡμᾶς. Καὶ μὴ ἐκστὰς τῆς φύσεως, μετέσχε τοῦ ἡμετέρου φυράματος. Ἐξῆλθε Λόγος εἰς ἀνάπλασιν λαῶν.»


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2007, 19:29:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους.

Έστω με μεγάλη καθυστέρηση, χρόνια πολλά στον F.R.C.
Νομίζω ότι γνωρίζω το όνομά του και του εύχομαι πρόοδο και επιτεύξεις.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2007, 22:30:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν και το πρώτο βιβλίο του Bardon θεωρείται εξαιρετικό, δεν αποτελεί παρά μία εισαγωγή στις απόκρυφες επιστήμες και κατ' ουσίαν μας δίνει μία πλήρη εικόνα για την ενεργοποίηση διαφόρων πνευματικών μας δυνάμεων.

Αν όμως θέλετε ένας πλήρες εγχειρίδιο τελετουργικής μαγείας πάλι από τον Bardon, για ρίξτε μια ματιά στο The practice of Magical Evocation. Μόνον 534 σελίδες γεμάτες με αναλυτικές "Instructions for invoking Spirit Beings from the Spheres surrounding us". O τίτλος τα λέει όλα...

Κι αν ακόμα δεν έχετε χορτάσει με αποκρυφιστικό υλικό, δείτε και αυτή τη λίστα...

R + C
A - Lux e Tenebris - Ω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2007, 14:55:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Trithemius σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!
Φαίνεται ενδιαφέρον αλλά θα πρέπει να το διαβάσω όλο για να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.Μου αρέσουν οι τεχνικές που παρουσιάζει γιατί είναι απλές.
Βέβαια κατά τη γνώμη μου δεν είναι δυνατόν κάποιος να αφιερωθεί στην οδό που επιλέγει και να ζει ταυτόχρονα μια συμβατή ζωή.Πιστεύω πως ό,τι και να κάνει θα είναι μέτριο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να πετύχει ένα αξιόλογο επίπεδο!Απλά θα ήταν καλύτερο να μπορούσε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο Έργο πράγμα το οποίο είναι αδύνατον υπό κανονικές συνθήκες.

Irium σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!Ναι,Δημήτρη με λένε!

YHVH βλέπω ότι θεωρείς το βιβλίο αυτό πολύ πολύ αξιόλογο! Δυστυχώς ακόμα δεν είχα χρόνο να το διαβάσω.Θα το κάνω όμως αλλά θα πάρει λίγο καιρό.
Προς το παρόν μεταξύ άλλων,μαθαίνω τους κανόνες του πολυτονικού... Ωραία τα κατάφερες!Μου κόλλησες το μικρόβιο...

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2007, 15:29:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συγνώμη που γράφω λίγα αλλά αυτές τις μέρες έχει πέσει πολύ δουλειά στο γραφείο και γυρίζω πάντα πτώμα στο σπίτι.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2007, 19:32:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους

quote:
δεν είναι δυνατόν κάποιος να αφιερωθεί στην οδό που επιλέγει και να ζει ταυτόχρονα μια συμβατή ζωή

Νομίζω ότι έχεις δίκιο. Έχω κάνει μικρά πειράματα που δείχνουν κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, έμεινα στο σπίτι μου για 4 ημέρες, χωρίς τηλέφωνο, τηλεόραση, επικοινωνία με φίλους και οικογένεια και χωρίς να βγω έξω, εκτός από ένα μικρό κήπο που έχω φτιάξει στο μπαλκόνι. Προσπαθούσα να κάνω νοητικές ασκήσεις, να εργαστώ με το Δέντρο της Ζωής, να βελτιώσω τον οραματισμό μου. Ιδιαίτερα την τελευταία ημέρα ήμουν πολύ διαφορετικά από τις συνηθισμένες ημέρες. Προσωπικό συμπέρασμα: η απομόνωση μου κάνει καλό!

quote:
Αν όμως θέλετε ένας πλήρες εγχειρίδιο τελετουργικής μαγείας πάλι από τον Bardon, για ρίξτε μια ματιά στο The practice of Magical Evocation. Μόνον 534 σελίδες γεμάτες με αναλυτικές "Instructions for invoking Spirit Beings from the Spheres surrounding us"

Αγόρασα και τα δύο αναφερόμενα βιβλία του Bardon πριν 2-3 χρόνια. Βρήκα τα κείμενά του ενδιαφέροντα. Για τις εφαρμογές του βιβλίου The practice of Magical Evocation, σύμφωνα με τον συγγραφέα και αν θυμάμαι καλά μετά από 2-3 χρόνια που το έχω διαβάσει, χρειάζεται κάποιος να ολοκληρώσει επιτυχώς τα μαθήματα (ή τουλάχιστον κάποια από αυτά) που προσφέρονται στο πρώτο βιβλίο, Ιnitiation into Hermetics. Όμως στο πρώτο βιβλίο οι απαιτήσεις είναι υψηλές και δύσκολα κάποιος μπορεί να πετύχει τις ασκήσεις που ο Bardon δίνει στο επίπεδο που ο Bardon απαιτεί. Επιπλέον, στο δεύτερο βιβλίο μου έδωσε την εντύπωση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο συγγραφέας έχει δανειστεί στοιχεία από αλλού. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κάτι κακό. Το αμάλγαμα όμως που έχει προκύψει προσωπικά με δυσκολεύει.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου γνώμη για τις ασκήσεις οραματισμού και τις τεχνικές που εμφανίζονται σε διάφορες σχολές ή τάγματα. Είναι σίγουρο ότι δεν τα ξέρω όλα. Όμως έχω περάσει πολλούς μήνες καθημερινής εργασίας πάνω σε διάφορες τεχνικές (εκτός από αυτές που εισήγαγε ο Crowley που δεν μου ταιριάζουν, καθώς ενδεχομένως και άλλες που σχετίζονται με την Ενωχιακή Μαγεία, με την οποία δεν έχω ασχοληθεί) ώστε να μου επιτρέπεται να μιλήσω. Και η απάντησή μου σχετίζεται στενά με την ερώτηση που συχνά παραθέτει ο Lisiewski: 'where are the results?'.
Ύστερα από πολλών μηνών εργασία δεν έβλεπα αποτελέσματα. Φίλοι και συνοδοιπόροι στους δύσκολους αυτούς δρόμους μου έλεγαν πολύ χαρακτηριστικά 'υπάρχουν πολλά αποτελέσματα, όμως δεν τα βλέπεις, δεν τα καταλαβαίνεις!'. Κάτι τέτοιο όμως ήταν για εμένα εντελώς οξύμωρο. Είχα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα ΧΩΡΙΣ τους ατελείωτους μήνες εξάσκησης αν και είχα ταλαιπωρηθεί από τη τόλμη και την ανοησία μου.

Το συμπέρασμά μου: οι τεχνικές θα πρέπει να μαθαίνονται προσεκτικά και με επιμέλεια. Όμως τελικά θα πρέπει να ελέγχονται αποτελεσματικά στην πράξη. Η ατελείωτη επανάληψη του LBRP, του LBRH, του Δέντρου της Ζωής και των μονοπατιών του, κ.ά. σε εμένα επέφερε ένα αίσθημα κόπωσης και απόγνωσης (ακόμη και αν συνδυάζονταν με τις τεχνικές της Μεσαίας Στήλης). Θυμάμαι μία ημέρα που περπατούσα στους δρόμους της Αθήνας και αισθανόμουν σαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο (αυτό που γράφω είναι μεγάλη ασέβεια!) με τις σφαίρες των Σεφιρώτ στα χρώματα του Μπριά να κινούνται μαζί μου. Παρόλα αυτά, είμαι ευτυχής γιατί το LBRP και άλλες τεχνικές με βοήθησαν εκεί που έπρεπε και όταν έπρεπε. Αυτό ήταν για εμένα η πρακτική απόδειξη που χρειαζόμουν.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε ορισμένα έργα του Regardie καθώς και σε δύο δοκίμια του B. Rowe που είδα ότι υπάρχουν ακόμη στο διαδίκτυο (The Essential Skills of Magick και A Short Course in Scrying)που προσωπικά με έχουν βοηθήσει πολύ. O Rowe είναι πολύ ειλικρινής ώστε να παραδέχεται ότι έχει πάρει ορισμένα τουλάχιστον δεδομένα από άλλους. Υπάρχουν άλλοι που παρουσιάζουν δεδομένα ως δικά τους, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι.

Irium
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ermotimos
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/11/2007, 17:09:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ermotimos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Βέβαια,όταν καταφέρνεις και υλοποιείς ένα πνεύμα(το κάνεις να εμφανιστεί μπροστά σου με υλική μορφή) τότε εκείνο είναι που αλλάζει κραδασμό και μπαίνει στον κόσμο σου νομίζω.

--------------------------------------------------------------------------------


....Εισαι σίγουρος οτι θα πρόκειται για ενα κατόρθωμα? Έισαι σίγουρος οτι θα είναι "πνέυμα"? Και τι σόι "πνέυμα" θα είναι αύτο
που θα υποταχτεί στη δική σου βούληση? Ενα ελέυθερο πνέυμα ή μήπως ενα ανόητο ή και κακόβουλο δέσμιο στον αστρικό βόθρο των παθών μορμολύκιο?
Κατα τα άλλα μου άρεσε η διατύπωσή σου.. Χαίρομαι που τα βλέπεις έτσι
Κάθε μου ένσταση αφορά στις επαφές. Να γνωρίζεις οτι αυτοί που έχουν βαδίσει τον ίδιο δρόμο με σένα και έχουν φτάσει σε επίπεδα εξέλιξης μετάγενέστερα του δικού σου ΚΑΙ θέλουν και μπορούν να σε πλησιάσουν.
Αυτό γινεται πάντα σε υποκειμενικό επίπεδο και σε μεταγενέστερα στάδια σε αντικειμενικό. Ειναι αυτοί που σε οδηγούν στις μυήσεις.
Κάθε μύηση και μια κραδάσμικη άυξηση.Κάθε κραδασμική άυξηση και μια αληθινή κατάκτηση. Μόνο που ο δρόμος της απόκτησης αληθινών δυνάμεων για την υποταγή και των έλεγχο των στοιχείων την ενόραση(και όχι την απατηλή διόραση) κτλ ΔΕ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ. Περνά μέσα απο τη καθημερινότητα την αυτοδιάθεση και την ισοπέδωση της ιδιοτέλειας. Μεσα απο αυτό το δρόμο θα βρείς αυτό που ψάχνεις. Μέσα απο αυτό το δρόμο θα αυξήσεις τον κραδασμό σου.
Μεχρι τότε πειραματίσου.. Χρεώσου καρμικά κάθε ιδιοτελή σου απόπειρα μαγείας. Σε τελική ανάλυση κάποιες φορές είναι και ο μόνος τρόπος να γνωρίσεις τη δυναμή σου.. Μα πίστεψε στον εαυτό σου και μόνο. Δούλεψε με τις νοητικές δυνάμεις σου στηριζόμενος στη εσωτερική σου φωνή.Θέλει πάντα να ακουστεί.
Στην Ατραπό αυτή μονάχα ανηφόρες και κινδύνους συναντάμε.
Διερχόμενοι αναγκαστικά απο τα αστρικά πεδία ας έχουμε κατα νου οτι "κάθε λουλούδι που βρίσκεται εκεί κρύβει και ενα φαρμακερό φίδι στη βάση του".. Εχουμε αποκτήσει την απαραίτητη ανοσία?
Στο σταδιο αυτό γυρνα τη πλάτη στα τυπικά τα έτοιμα.Αυτα που μοιάζουν με τις πανάκριβες αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου που ποτέ δε πραγματοποιούν αυτό που αρχικά είχαν υποσχεθεί.Αυτά που να εντυπωσιασουν και να υποβάλλουν είναι προορισμένα. Στη καλύτερη περίπτωση θα χάσεις το χρόνο σου γιατι απλά δε θα λειτουργήσουν. Στη χειρότερη θα ανοίξεις πύλες που μονό να σε "ρουφήξουν" ειναι προορισμένες. Τα ψυχιατρεία ειναι γεμάτα απο τέτοιες περιπτώσεις.
Το ίδιο και τα κατώτερα φάσματα. Γεματα "πνέυματα" που ανυπομονούν να σε γνώρίσουν...


Κλείσιμο Παραθύρου
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Νέο Μέλος

Greece
26 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/11/2007, 19:26:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΤΑΜΑΤΗΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοι φιλοι συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφει ο ermotimos.
Καλεσα πνευματα και στο τελος βρεθηκα σε ψυχιατριο.
Διαβαστε με στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7189.
Το θεμα μου ειχε τιτλο "ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ"
Παρακαλω τον DIV INC να εμφανισει την διευθυνση το θεματος μου
εαν δεν τα καταφερνω.
Ευχαριστω πολυ και προσοχη μεγαλη.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2007, 08:01:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Παρακαλω τον DIV INC να εμφανισει την διευθυνση το θεματος μου
εαν δεν τα καταφερνω.

Αγαπητέ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, αν η "αποκωδικοποίηση" που έκανα είναι σωστή, ο DIV INC είμαι εγώ.

Το link που παρέθεσες είναι σωστό και για του λόγου το αληθές το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι είναι το (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ

Δεν γνωρίζω εάν μπορούμε να πούμε ότι η επίκληση πνευμάτων μπορεί να προκαλέσει κάποιου είδους ψυχολογικής διαταραχής σε ένα άτομο - να αποτελεί δηλαδή την αιτία - ή αν συνετέλεσαν σ' αυτό κι άλλοι παράγοντες.

Θα συμφωνήσω όμως ότι το θέμα αυτό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής κι ειλικρινά πιστεύω πως η καλύτερη "μαγεία" μπορεί να ασκείται από το ίδιο το άτομο σε καθημερινή βάση πέραν των τυπικών κλπ.
Ακόμη και το γεγονός ότι κάθε μέρα που ξεκινάει μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε κάτι πρωτόγνωρο κι όμορφο, δεν είναι ένα είδος μαγείας;


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ermotimos
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2007, 08:06:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ermotimos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΟΚΙΜΗ


[img ] http://img212.imageshack.us/img212/3181/0001vc9.jpg[/img]

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ermotimos
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/11/2007, 04:31:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ermotimos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
----Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/11/2007, 12:56:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να 'μαι πάλι!
Χίλια συγνώμη ζητάω για την απουσία μου αλλά αυτές οι μέρες ήταν κάτι το απερίγραπτο!Απίστευτα πολλή δουλειά,είχα πολλές εξωτερικές υποχρεώσεις και γυρνούσα πτώμα στα σπίτι.
Τώρα είναι κάπως καλύτερα.
ermotimos συμφωνώ πολύ με αυτά που λες.Σημασία έχει ο εσωτερικός δρόμος που βαδίζεις και όχι τα ατελείωτα τυπικά σε αίθουσες.

quote:
Εισαι σίγουρος οτι θα πρόκειται για ενα κατόρθωμα? Έισαι σίγουρος οτι θα είναι "πνέυμα"? Και τι σόι "πνέυμα" θα είναι αύτο
που θα υποταχτεί στη δική σου βούληση? Ενα ελέυθερο πνέυμα ή μήπως ενα ανόητο ή και κακόβουλο δέσμιο στον αστρικό βόθρο των παθών μορμολύκιο?


Καταρχάς υλοποιείται το πνεύμα που καλείς και όχι τίποτα άλλο. Έπειτα τα πνεύματα που ανοίκουν στη "σκοτεινή" πλευρά ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να παρουσιαστούν όταν τα καλείς επειδή εσύ είσαι πλάσμα φωτεινό και έχεις τη δύναμη να τα εξουσιάζεις με τη Χάρη Του.Ο προϊστάμενος εξουσιάζει τον υφιστάμενο...
Αυτό που δεν μπορείς να υποχρεώσεις να εμφανιστεί είναι το πνεύμα εκείνο που είναι ανώτερό σου όπως πχ μια Αγγελική οντότητα. Αυτό φαίνεται και από την τελείως διαφορετική διαδικασία που ακολουθείς στο Τυπικό του Αβραμελέν εν αντιθέση με την διαδικασία που ακολουθείς όταν υποτάσεις μια δαιμονική οντότητα.
Για εμένα η αληθινή εξουσία πάνω στις δαιμονικές οντότητες υπάρχει μόνο με τη Θεία Χάρη μόνο δηλαδή με τη θεϊκή προστασία.
Ο Λισιένσκι αναφέρει ότι γύρω από τον Κύκλο υπάρχουν πιασμένες χέρι χέρι μορφές πιθανώς αγγελικές που προστατεύουν τον Μάγο....

Τώρα τελευταία άρχισα να ασχολούμαι ξανά με την Αστρολογία ποιο εντατικά!Τι υπέροχη επιστήμη Θεέ μου!

Γνώρισα ένα κορίτσι που είναι πολύ "αλαφροίσκιωτο" και βγαίνει από το σώμα της όποτε θέλει.Το έκανε αυτό από μικρή.Συναντά πολλούς ανθρώπους εκεί και μιλάει μαζί τους.Μου είπε ότι οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει χαίρονται να μιλούν μαζί μας.Ξέρει πάρα πολλά από εμπειρία.Είναι τρομερή η συζήτηση μαζί της!

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/11/2007, 20:14:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
F.R.C,

σε ένα πρόσφατο βιβλίο που διαβάζω υπάρχουν 4 παραδείγματα κύκλων που χρησιμοποιείται στο Heptameron. H αναπαραγωγή τους δεν είναι πολύ καλή και ίσως χρειαστεί μεγέθυνση για να μελετηθούν. Προέρχονται από το χειρόγραφο Sloane 3824 (χρονολογημένο γύρω στα 1650). Μία πρώτη ματιά δεν φαίνεται να προσθέτει νέα στοιχεία στο πρόβλημα της 'πληρότητας' του κύκλου, χρειάζεται όμως προσεκτικότερη μελέτη.

Αν το επιθυμείς θα μπορούσα να σου στείλω μία φωτοτυπία σε μεγέθυνση.

quote:
Καταρχάς υλοποιείται το πνεύμα που καλείς και όχι τίποτα άλλο. Έπειτα τα πνεύματα που ανοίκουν στη "σκοτεινή" πλευρά ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να παρουσιαστούν όταν τα καλείς επειδή εσύ είσαι πλάσμα φωτεινό και έχεις τη δύναμη να τα εξουσιάζεις με τη Χάρη Του.Ο προϊστάμενος εξουσιάζει τον υφιστάμενο...

Χμ, με εντυπωσιάζει η απλότητα των λόγων σου! ΔΕΝ έρχεται πάντα ότι καλείς και θα πρέπει να εξεταστεί η ταυτότητα της οντότητας που εμφανίζεται, αν τελικά κάτι εμφανιστεί (που μπορεί να έρθει, όχι όμως να εμφανιστεί).

quote:
Καλεσα πνευματα και στο τελος βρεθηκα σε ψυχιατριο.

Η ισορροπία της ανθρώπινης οντότητας είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Κατά τη γνώμη μου η μεταφυσική δεν οδηγεί σε παράνοια. Για να το πω διαφορετικά, αν κάποιος αποκτήσει ψυχικά προβλήματα εξαιτίας κακής πρακτικής με τις επικλήσεις πιθανότατα θα αποκτούσε ανάλογα προβλήματα κάτω από οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες έντονης καταπόνησης.
Δεν ισχυρίζομαι ότι μία τέτοια ενασχόληση είναι ανώδυνη. Από την άλλη όμως αυτή η ενασχόληση δεν είναι υποχρεωτική!

'Εκανα πολλές ανοησίες σε νεότερη ηλικία. Ποτέ όμως δεν ένιωσα να απειλείται η νοητική μου ισορροπία, παρά τις ψυχολογικές μεταπτώσεις.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy