ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Εγκέφαλος, Συνείδηση και Κβαντική Μηχανική
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 27
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2014, 20:15:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς :

Ας προχωρήσουμε σε μια επισκόπηση των επιπέδων και των βρόχων από τη δική μας οπτική γωνία .

Υποθέτω ότι σε αυτό το σημείο έχουμε εξοικειωθεί με το παράξενο λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιηθεί κατά την ανακεφαλαίωση αυτών των απόψεων .

Θα προχωρήσουμε αντίστροφα : από τη θεωρία που υιοθετήσαμε , στην κριτική των άλλων εναλλακτικών λύσεων .

Ας έχουμε κατά νου τη γενίκευση ότι ο εγκέφαλος (ιδιαίτερα ο εγκεφαλικός φλοιός) , ως επιλεκτικό σύστημα , είναι “συσχετιστής” .

Συσχετίζει χρονικές εισόδους κατά τη διάρκεια της ίδιας του της ανάπτυξης , και , κατά τη διάρκεια της ενήλικης λειτουργίας του , συσχετίζει τις ιδιότητες των σημάτων και των σκηνών για να δημιουργήσει συνείδηση .


Πριν από πολλά μηνύματα , μεσολάβησαν αρκετές παρεμβολές συνδικτύων , στις οποίες έδωσα πολλές διευκρινιστικές απαντήσεις . Συνεχίζω , από εκείνο το σημείο , στο οποίο είχα αναφέρει τα παραπάνω :

Η πρώτη υπόθεση είναι ότι η συνείδηση εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα φυσικής επιλογής . Η νόηση εξαρτάται από τη συνείδηση για την ύπαρξη και τη λειτουργία της .

Μια σχετική άποψη είναι ότι η συνείδηση είναι αποτελεσματική , αυξάνοντας την προσαρμοστικότητα σε ορισμένα περιβάλλοντα .

Η συνείδηση γεννιέται από ένα ιδιαίτερο σύνολο σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στην αντίληψη , το σχηματισμό εννοιών και τη μνήμη .

Αυτές οι ψυχολογικές λειτουργίες εξαρτώνται από μηχανισμούς κατηγοριοποίησης που υπάρχουν μέσα στον εγκέφαλο .

Επιπλέον , η μνήμη επηρεάζεται από συστήματα αξιών που έχουν εδραιωθεί στην πορεία της εξέλιξης και από συστήματα ομοιοστατικού ελέγχου χαρακτηριστικά του καθενός είδους .

Η πρωτογενής συνείδηση επιτυγχάνεται από την επανείσοδο μιας μνήμης αξιών - κατηγοριών στις τρέχουσες αντιληπτικές κατηγοριοποιήσεις που εκτελούνται ταυτόχρονα σε πολλούς τρόπους αίσθησης .

Συνδέει παράλληλα ερεθίσματα σε τόπο και χρόνο (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν συνδέονται κατ’ ανάγκην με κάποια αιτιώδη σχέση) σε μια συσχετισμένη σκηνή .

Κάθε ζώο προσδίδει στα χαρακτηριστικά αυτής της σκηνής μια σπουδαιότητα που εξαρτάται από τις προηγούμενες αξίες και την προηγηθείσα μάθησή του .

Η πρωτογενής συνείδηση περιορίζεται στο ανακαλούμενο παρόν . Είναι αναγκαία για την εμφάνιση της συνείδησης ανώτερης τάξης , και συνεχίζει να λειτουργεί σε ζώα προικισμένα με συνείδηση ανώτερης τάξης .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2014, 10:46:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κηφέα,

Ξεχωρίζω τρεις προτάσεις σου από τις πρόσφατες αναρτήσεις σου παραπάνω,ώστε να βοηθηθώ να διατυπώσω ερώτηση.

1."Όσο σπουδαία όμως κι αν είναι η βασική τριάδα της αντίληψης , της μνήμης και της μάθησης , η από κοινού λειτουργία τους
δεν μπορεί να δημιουργήσει τα είδη των ικανοτήτων που συνδέουν τις αντιληπτικές κατηγοριοποιήσεις μεταξύ τους ώστε να παράγουν γενικές συσχετιστικές ιδιότητες . "

2."Η TNGS προτείνει ότι η εξελικτική ανάπτυξη εξειδικευμένων περιοχών του εγκεφάλου προαπαιτείται για την εμφάνιση αυτών των ικανοτήτων ."

3."Επιπλέον , μπορούμε να δούμε πώς οι περιοχές του σχηματισμού εννοιών , διεγείροντας κατ’ επανάληψη τμήματα καθολικών χαρτογραφήσεων που περιέχουν προγενέστερες συναπτικές μεταβολές , δημιουργούν νέους συνδυασμούς σχέσεων και κατηγοριών . "


Η ερώτησή μου τώρα..

Θα ήταν ασφαλές να ισχυριστούμε ότι η διαφοροποίηση που υπάρχει ανάμεσα σε ένα ζώο Α που δεχόμαστε ότι έχει συνείδηση και ενός ζώου Β που δεν έχει,
είναι η έλλειψη του τμήματος αυτού του μετωπικού λοβού, που πραγματοποιεί το επαναλαμβανόμενο feed back των χαρτογραφήσεων των εξωτερικών ερεθισμάτων σε συνδυασμό με τις χαρτογραφήσεις των "εσωτερικών διεργασιών",έτσι ώστε να παράξει αυτοδημιούργητα συστήματα αξιών και άρα συνείδηση;

Συχώρεσέ μου τυχόν λάθη ειδικής ονοματολογίας.
Δηλώνω μαθητής, επί του συγκεκριμένου θέματος, και γι' αυτό κυρίως το διαβάζω και δεν το σχολιάζω.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2014, 18:07:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ :

Κηφέα,
Ξεχωρίζω τρεις προτάσεις σου από τις πρόσφατες αναρτήσεις σου παραπάνω,ώστε να βοηθηθώ να διατυπώσω ερώτηση.

1."Όσο σπουδαία όμως κι αν είναι η βασική τριάδα της αντίληψης , της μνήμης και της μάθησης , η από κοινού λειτουργία τους
δεν μπορεί να δημιουργήσει τα είδη των ικανοτήτων που συνδέουν τις αντιληπτικές κατηγοριοποιήσεις μεταξύ τους ώστε να παράγουν γενικές συσχετιστικές ιδιότητες . "
2."Η TNGS προτείνει ότι η εξελικτική ανάπτυξη εξειδικευμένων περιοχών του εγκεφάλου προαπαιτείται για την εμφάνιση αυτών των ικανοτήτων ."
3."Επιπλέον , μπορούμε να δούμε πώς οι περιοχές του σχηματισμού εννοιών , διεγείροντας κατ’ επανάληψη τμήματα καθολικών χαρτογραφήσεων που περιέχουν προγενέστερες συναπτικές μεταβολές , δημιουργούν νέους συνδυασμούς σχέσεων και κατηγοριών . "
Η ερώτησή μου τώρα..
Θα ήταν ασφαλές να ισχυριστούμε ότι η διαφοροποίηση που υπάρχει ανάμεσα σε ένα ζώο Α που δεχόμαστε ότι έχει συνείδηση και ενός ζώου Β που δεν έχει,είναι η έλλειψη του τμήματος αυτού του μετωπικού λοβού, που πραγματοποιεί το επαναλαμβανόμενο feed back των χαρτογραφήσεων των εξωτερικών ερεθισμάτων σε συνδυασμό με τις χαρτογραφήσεις των "εσωτερικών διεργασιών",έτσι ώστε να παράξει αυτοδημιούργητα συστήματα αξιών και άρα συνείδηση ;


Γενικά, , φίλε Αμείνια , ο εγκέφαλος των ανθρώπων διαφέρει κατά πολύ από αυτόν των υπολοίπων ζώων, με εξαίρεση τον εγκέφαλο των πρωτευόντων θηλαστικών, κυρίως γιατί διαθέτει "νεοφλοιό". Νεοφλοιός αποκαλείται το ανώτερο εξωτερικό τμήμα, η ανώτερη στοιβάδα του φλοιού, η οποία στους ανθρώπους καταλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό του συνόλου του εγκεφάλου. Στον νεοφλοιό συναντάμε τις σύνθετες και "ανώτερες" λειτουργίες μας, όπως είναι η φαντασία, η λογική σκέψη, η κατανόηση και η παραγωγή της γλώσσας, η ανακάλυψη νέων ιδεών, κ.α. Σε έναν υγιή νεοφλοιό, η διατήρηση της χημικής ισορροπίας παίζει μεγάλο ρόλο .

Ο μετωπιαίος λοβός αποτελεί το κέντρο ελέγχου και ρύθμισης των συναισθηματικών μας αντιδράσεων, αλλά και της αντίληψης των συναισθημάτων των άλλων ατόμων. Η ικανότητά μας να αξιολογούμε, να ξεκινάμε και να σταματάμε μία συμπεριφιρά μας η οποία συνδέεται με κάποιο συναίσθημα, όπως και η ικανότητά μας να σκεφτόμαστε σχετικά με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά μας αποτελούν σημαντικές λειτουργίες αυτής της δομής.

Η ιδιότητα της επανεισόδου επιτρέπει αυτό που συχνά ονομάζουμε αναδρομική σύνθεση : όχι μόνο τα γεγονότα συσχετίζονται τοπογραφικά σε διαφορετικούς χάρτες χωρίς την ανάγκη κάποιου επιτηρητή , αλλά νέες επιλεκτικές ιδιότητες ανακύπτουν στην πορεία του χρόνου μέσω διαδοχικών και αναδρομικών επανεισόδων στους χάρτες ..

Πώς μπορεί η επανείσοδος να εξηγήσει την αντιληπτική κατηγοριοποίηση , τη λειτουργία την οποία η TNGS θεωρεί απαραίτητη σε κάθε προσπάθεια συσχέτισης της φυσιολογίας με την ψυχολογία ;

Εν ολίγοις , η απάντηση είναι η εξής : συνδυάζοντας τα σήματα εξόδου ενός πλήθους χαρτών , οι οποίοι συνδέονται μέσω επανεισόδου , με την αισθητηριοκινητική συμπεριφορά του ζώου .

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας ανώτερης τάξης δομής που ονομάζεται συνδυάζοντας τα σήματα εξόδου ενός πλήθους χαρτών , οι οποίοι συνδέονται μέσω επανεισόδου , με την αισθητηριοκινητική συμπεριφορά του ζώου . .

Η καθολική χαρτογράφηση είναι μια δυναμική δομή που περιέχει πολλαπλούς χάρτες (τόσο κινητικούς όσο και αισθητήριους) συνδεόμενους μέσω επανεισόδου , οι οποίοι μπορούν να αλληλεπιδρούν με μη χαρτογραφημένα τμήματα του εγκεφάλου .

Αυτά τα μη χαρτογραφημένα τμήματα του εγκεφάλου περιλαμβάνουν τμήματα εξειδικευμένων δομών , όπως είναι ο ιππόκαμπος , τα βασικά γάγγλια και η παρεγκεφαλίδα .

Θέλω να τονίσω εδώ ότι η καθολική χαρτογράφηση επιτρέπει στα επιλεκτικά γεγονότα που συμβαίνουν στους τοπικούς της χάρτες να συνδέονται με την κινητική συμπεριφορά του ζώου , με νέες αισθητήριες δειγματοληψίες του εξωτερικού κόσμου και με περαιτέρω διαδοχικά γεγονότα επανεισόδου .

Μια τέτοια καθολική χαρτογράφηση εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός δυναμικού βρόχου που προσαρμόζει συνεχώς τις κινήσεις και τη στάση του ζώου στην ανεξάρτητη δειγματοληψία διαφόρων ειδών αισθητηριακών σημάτων .

Η επιλογή νευρωνικών ομάδων μέσα στους τοπικούς χάρτες μιας καθολικής χαρτογράφησης έχει ως αποτέλεσμα ιδιαίτερες κατηγορικές απαντήσεις .

Η κατηγοριοποίηση δεν γίνεται σύμφωνα με ένα πρόγραμμα , όπως αυτά των υπολογιστών , σε μια αισθητήρια περιοχή η οποία στη συνέχεια εκτελεί ένα πρόγραμμαώστε να δώσει μια ιδιαίτερη κινητική έξοδο .

Αντίθετα , η αισθητηριοκινητική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη χαρτογράφηση επιλέγει τις νευρωνικές ομάδες που δίνουν την κατάλληλη έξοδο ή συμπεριφορά , καταλήγοντας στην κατηγοριοποίηση .

Σε τέτοιου είδους συστήματα , οι αποφάσεις βασίζονται στη στατιστική των συσχετισμών των σημάτων .

Ας σημειώσουμε πόσο έρχεται σε αντίθεση αυτό με τη λειτουργία των υπολογιστών .

Οι μεταβολές συμβαίνουν μέσα σε ένα επιλεκτικό σύστημα και δεν εξαρτώνται από τη μεταφορά κωδικευμένων μηνυμάτων κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας οδηγίας .

Τι είναι όμως “κατάλληλο” όσον αφορά τη συμπεριφορά και πώς εκδηλώνεται η αντιληπτική κατηγοριοποίηση ;

Η TNGS (Theory of Neuronal Groups Selection) προτείνει ότι η κατηγοριοποίηση γίνεται πάντοτε σε σχέση με εσωτερικά αξιολογικά κριτήρια , και ότι αυτή ακριβώς η σχέση καθορίζει και την καταλληλότητά τους .

Τέτοια αξιολογικά κριτήρια δεν ορίζουν ειδικές κατηγοριοποιήσεις αλλά περιορίζουν τις περιοχές στις οποίες συμβαίνουν .

Σύμφωνα με τη θεωρία , οι βάσεις των αξιολογικών συστημάτων των ζώων ενός δεδομένου είδους έχουν ήδη τεθεί από την επιλογή κατά τη διάρκεια της εξέλιξης .

Εκδηλώνονται στις περιοχές του εγκεφάλου που ενέχονται στη ρύθμιση των σωματικών λειτουργιών : του καρδιακού ρυθμού , της αναπνοής , της σεξουαλικής και της τροφικής συμπεριφοράς , των ενδοκρινικών λειτουργιών , των αυτόνομων απαντήσεων .

Η κατηγοριοποίηση εκδηλώνεται με εκείνη τη συμπεριφορά η οποία εκπληρώνει ικανοποιητικά τις εξελικτικά επιλεγμάνες απαιτήσεις τέτοιων ζωτικών φυσιολογικών συστημάτων .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2014, 18:18:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Κηφέα,
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Φρέσκια τώρα..
Υπάρχει επιστημονική άποψη για το εύρος χρόνου που χρειάστηκε για τη δημιουργία-εξέλιξη του νεοφλοιού?

Υποθέτω ότι αν υπάρχουν στοιχεία, θα επιβεβαιώνουν ότι η εξέλιξη του νεοφλοιού, πραγματοποιήθηκε στο βήμα προς τον homo sapiens;
Ισχύει αυτό? Συνάδει-επιβεβαιώνει η μια επιστήμη την άλλη?

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2014, 02:50:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ :

Κηφέα,
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Φρέσκια τώρα..
Υπάρχει επιστημονική άποψη για το εύρος χρόνου που χρειάστηκε για τη δημιουργία-εξέλιξη του νεοφλοιού?

Υποθέτω ότι αν υπάρχουν στοιχεία, θα επιβεβαιώνουν ότι η εξέλιξη του νεοφλοιού, πραγματοποιήθηκε στο βήμα προς τον homo sapiens;
Ισχύει αυτό? Συνάδει-επιβεβαιώνει η μια επιστήμη την άλλη?

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.


Φίλε Αμεινία
Οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι, με κοντά ενάμισι κιλό κύτταρα και φαιά ουσία, είναι περίπου τριπλοί σε μέγεθος από αυτούς με τους οποίους είναι εφοδιασμένοι οι πλησιέστεροι συγγενείς μας στην κλίμακα της εξέλιξης, τα ανθρωποειδή πρωτεύοντα θηλαστικά.

Κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης, ο εγκέφαλος αναπτύχθηκε από τη βάση προς τα επάνω , τα δε ανώτερα κέντρα του αναπτύχθηκαν ως βελτιώσεις κατώτερων, παλαιότερων μερών. ( Η ανάπτυξη του εγκεφάλου στο ανθρώπινο έμβρυο ακολουθεί σε χοντρές γραμμές αυτή την εξελικτική πορεία .)

Το πιο πρωτόγονο κομμάτι του εγκεφάλου, το οποίο είναι κοινό σε όλα τα είδη που διαθέτουν ένα ελάχιστο νευρικό σύστημα, είναι το εγκεφαλικό στέλεχος, το οποίο αποτελεί την προέκταση προς τα πάνω, μέσα στο κρανίο, του νωτιαίου μυελού που βρίσκεται μέσα στη σπονδυλική στήλη.

Αυτός ο πρώτος εγκέφαλος ρυθμίζει βασικές ζωτικές λειτουργίες, όπως την αναπνοή και το μεταβολισμό των υπόλοιπων οργάνωv του σώματος, όπως επίσης ελέγχει τις στερεότυπες αντιδράσεις και κινήσεις. Αυτός ο πρωτόγονος εγκέφαλος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι σκέπτεται ή μαθαίνει. Περισσότερο αποτελεί ένα σύστημα προγραμματισμένων από τα πριν ρυθμιστών που διατηρούν τη λειτουργία του σώματος και τις αντιδράσεις του στα σωστά επίπεδα, ώστε να του εξασφαλίζουν την επιβίωση. Αυτός ο εγκέφαλος κυριαρχούσε στην Εποχή των Ερπετών .

Από την πιο πρωτόγονη ρίζα, το εγκεφαλικό στέλεχος, ξεπήδησαν τα συγκινησιακά κέντρα.

Εκατομμύρια χρόνια αργότερα στην εξέλιξη των ειδών, από αυτές τις συγκινησιακές περιοχές αναπτύχθηκε ο σκεπτόμενος εγκέφαλος ή “ νεοφλοιός ” .

Το γεγονός ότι ο σκεπτόμενος εγκέφαλος αναπτύχθηκε από τον συγκινησιακό αποκαλύπτει πολλά γύρω από τη σχέση μεταξύ σκέψης και συναισθήματος . Ο συγκινησιακός εγκέφαλος υπήρχε πολύ πριν υπάρξει ο λογικός .

Περίπου εκατό εκατομμύρια χρόνια πριν, ο εγκέφαλος των θηλαστικών παρουσίασε μια αλματώδη εξέλιξη .

Στοιβαγμένα επάνω στο λεπτό διστρωματικό φλοιό —τις περιοχές που σχεδιάζουν, κατανοούν το αισθητό, συντονίζουν την κίνηση — κάμποσα νέα στρώματα εγκεφαλικών κυττάρων προστέθηκαν για να σχηματίσουν το νεοφλοιό .

Σε αντίθεση με τον αρχαίο διστρωματικό φλοιό του εγκεφάλου, ο νεοφλοιός προσέφερε ένα εκπληκτικό διανοητικό πλεονέκτημα .

Ο νεοφλοιός του Homo Sapiens , κατά πολύ πιο εκτεταμένος από κάθε άλλο είδος, προσέθεσε όλα τα καθαρά ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Ο νεοφλοιός είναι η έδρα της σκέψης. Εμπεριέχει τα κέντρα που συνθέτουν και κατανοούν αυτό που οι αισθήσεις συλλαμβάνουν. Συμβάλλει στο να νιώσουμε αυτό που σκεφτόμαστε και μας επιτρέπει να έχουμε συναισθήματα για ιδέες, τέχνες, σύμβολα, νοητά στοιχεία .

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του, ο νεοφλοιός βοήθησε στην ανάπτυξη μιας συνετής συμπεριφοράς που χωρίς αμφιβολία προσέφερε τεράστια πλεονεκτήματα στην ικανότητα ενός οργανισμού να αντέχει στις αναποδιές, αυξάνοντας τις πιθανότητες να μεταβιβάσουν οι απόγονοι με τη σειρά τους στους επόμενους τα γονίδια που αναπαράγουν το ίδιο νευρωνικό κύκλωμα.

Το ζήτημα της επιβίωσης οφείλεται στο ταλέντο του νεοφλοιού να καταρτίζει στρατηγικά, μακρόπνοα προγράμματα και άλλα πνευματικά τεχνάσματα .

Πέρα από αυτό, ο θρίαμβος της τέχνης, του πολιτισμού, της παιδείας, όλα αυτά είναι καρποί του νεοφλοιού .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2014, 00:41:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας συνεχίσουμε τώρα με την συνείδηση ανώτερης τάξης :

Η συνείδηση ανώτερης τάξης γεννιέται με την εμφάνιση σημασιολογικών ικανοτήτων κατά την πορεία της εξέλιξης και φτάνει στην ωριμότητα με την απόκτηση της γλώσσας και της συμβολικής αναφοράς .

Οι γλωσσικές ικανότητες απαιτούν ένα νέο είδος μνήμης για την παραγωγή και την ακρόαση των συναρθρωμένων ήχων , η παραγωγή των οποίων κατέστη δυνατή χάρη στην εξέλιξη του υπερλαρυγγικού χώρου .

Οι περιοχές του λόγου που μεσολαβούν για τη γλωσσική κατηγοριοποίηση και μνήμη αλληλεπιδρούν με τις ήδη εξελιγμένες περιοχές του εγκεφάλου όπου σχηματίζονται οι έννοιες .

Σε μια γλωσσική κοινοτήτα , η λειτουργία τους συνίσταται στη σύνδεση της φωνολογίας με τη σημασιολογία , κάνοντας χρήση αλληλεπιδράσεων με τις εννοιολογικές περιοχές του εγκεφάλου ώστε να κατευθύνει τη μάθηση .

Έτσι γεννιέται η σύνταξη , όταν αυτά τα ίδια τα εννοιολογικά κέντρα κατηγοριοποιούν τα γεγονότα οργάνωσης που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια λεκτικών πράξεων .

Καθώς αρχίζει να δομείται η σύνταξη και αποκτάται μέσω της μάθησης ένα αρκετά μεγάλο λεξικό , τα εννοιολογικά κέντρα του εγκεφάλου επεξεργάζονται τα σύμβολα και τις αναφορές τους , καθώς και τις νοητικές παραστάσεις που προκαλούν , ως έναν “ανεξάρτητο” κόσμο που πρέπει να υποστεί περαιτέρω κατηγοριοποίηση .

Με την αλληλεπίδραση των εννοιολογικών και των γλωσσικών κέντρων καθίσταται δυνατή μια εννοιολογική έκρηξη και μια οντολογική επανάσταση — αναπαριστούμε έναν κόσμο , όχι απλώς ένα περιβάλλον .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2014, 22:30:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με αυτά τα μέσα εμφανίζονται οι έννοιες του εγώ , του παρελθόντος και του μέλλοντος .

Η συνείδηση ανώτερης τάξης εξαρτάται από τη δόμηση ενός εγώ μέσω συναισθηματικών διυποκειμενικών συναλλαγών .

Αυτές οι αλληλεπιδράσεις — με γονείς , φίλους και σεξουαλικούς συντρόφους — είναι του ίδιου είδους με εκείνες που καθοδηγούν τη σημειωτική συναλλαγή και τη δόμηση της γλώσσας .

Χρωματισμένες συναισθηματικά συναλλαγές μέσω συμβόλων ενεργοποιούν τη σημασιολογική αυτοδιέγερση .

Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέλο ενός κόσμου μάλλον παρά μιας οικοθέσης , και μοντέλα του παρελθόντος , του παρόντος και του μέλλοντος .

Την ίδια στιγμή , όμως , που η συνείδηση ανώτερης τάξης μας απελευθερώνει από την τυραννία του ανακαλούμενου παρόντος , η πρωτογενής συνείδηση συνυπάρχει και αλληλεπιδρά με τους μηχανισμούς της συνείδησης ανώτερης τάξης .

Πράγματι , η πρωτογενής συνείδηση παρέχει μια ισχυρή κινητήρια δύναμη για τις διαδικασίες ανώτερης τάξης . Ζούμε ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα .

Οι τζαιημσιανές ιδιότητες αυτών των συνειδητών διαδικασιών εξαρτώνται από τη λειτουργία του εγκεφαλικού φλοιού και των προσαρτημάτων του , δηλαδή των οργάνων διαδοχής — της παρεγκεφαλίδας για την ομαλοποίηση των κινήσεων , του ιπποκάμπου για την αποθήκευση της μακροπρόθεσμης μνήμης , και των βασικών γαγγλίων για την επιλογή διατάξεων κινητικής συμπεριφοράς και σχεδίων που αφορούν την προσοχή .

Η λειτουργία τους εξαρτάται από την κίνηση και τη δράση του οργανισμού καθώς αυτός εξερευνά το περιβάλλον του .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 10:19:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι ιδιότητες που προκύπτουν , δηλαδή η υποκειμενικότητα , η προθετικότητα , η συνέχεια και η αλλαγή , παρουσιάζονται όλες μαζί , με προφανή ενότητα . Αυτές οι ιδιότητες είναι δυνατόν να εξηγηθούν από την εκτεταμένη TNGS , χωρίς να απαιτείται καμία νέα παραδοχή πέρα από εκείνες της αναπτυξιακής επιλογής , της εμπειρικής επιλογής και της επανεισόδου .

Νέες λειτουργίες , συμπεριλαμβανομένης της συνείδησης , κατέστησαν δυνατές μέσω νέων μορφολογιών , προϊόντων της εξέλιξης , οι οποίες συνδέονται με νέους τρόπους με τις ήδη υπάρχουσες εγκεφαλικές δομές .

Τόσο η “αντικειμενική” επιστήμη όσο και η γλώσσα εξαρτώνται από τη σταθερότητα των αντικειμένων του φυσικού κόσμου .

Η θεωρία της συνείδησης δέχεται ως δεδομένο ότι η φυσική επιλογή και η εξέλιξη , αν τους προστεθούν οι παραδοχές της TNGS αρκούν για να δομήσουν μια επιστήμη της νόησης .

Εντούτοις , είναι αδύνατον να διαμορφωθεί μια επιστημονική θεωρία για τη νόηση ενός δεδομένου ατόμου , όπου είναι αδύνατον να περιγραφούν επιστημονικά όλα τα γεγονότα της ιστορίας του κόσμου .

Για να παραμείνει επιστημονική , η εκτεταμένη TNGS πρέπει να δεχτεί ως δεδομένο ότι τόσο ο άνθρωπος που υποβάλλεται σε έρευνα όσο και ο επιστήμονας - παρατηρητής που τον μελετά έχουν εμπειρία ποιοτήτων .

Αυτή η παραδοχή είναι αναγκαία προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η διυποκειμενική επιστημονική συναλλαγή είναι σημασιολογημένη .

Σύμφωνα με τη θεωρία , οι ποιότητες είναι κατηγοριοποιήσεις , που επιτελούνται από τη συνείδηση ανώτερης τάξης , των “σκηνών” και των “αναμνήσεων” τις οποίες παρέχει η πρωτογενής συνείδηση .

Περιλαμβάνουν σχέσεις επανακατηγοριοποίησης που σε τελευταία ανάλυση διέπονται από τον τρόπο με τον οποίο οι εξελικτικά επιλεγμένες αξίες αλληλεπιδρούν με την μνήμη .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 11:08:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έπετρεψέ μου φίλε/φίλη να Να διακόψω το μονόλογό σου για κάποιο σχόλιο & διευκρίνηση. Λες:
quote:
...Σύμφωνα με τη θεωρία , οι ποιότητες είναι κατηγοριοποιήσεις , που επιτελούνται από τη συνείδηση ανώτερης τάξης , των “σκηνών” και των “αναμνήσεων” τις οποίες παρέχει η πρωτογενής συνείδηση ....

1ον Ποιά «θεωρία» λέει κάτι τέτοιο;
2ον Οι ποιότητες είναι κατηγοριοποιήσεις αλλά άραγε επιτελούνται από «τη συνείδηση ανώτερης τάξης;» Αποκλείεται.
Αυτό το αιτιολογώ από την παρατήρηση ότι «κατηγοριοποιήσεις» ποιότητας κάνουν και να ζώα (ανεξαρτήτως συνείδησης «ανώτερης τάξης») και τα φυτά ακόμα – μην πάω πιο πίσω στις χημικές ενώσεις όπου και εκεί παρατηρούμε ανάλογα. Ακόμα κι ένα κύτταρο (του αποδίδεις «συνείδηση ανώτερης τάξης;») κάνει ποιοτικές κατηγοριοποιήσεις που κι αν δεν διατυπώνει λεκτικά (πως να το κάνει;) είναι φανερές από τις «επιλογές» του.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 12:17:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
panpam :

Έπετρεψέ μου φίλε/φίλη να Να διακόψω το μονόλογό σου για κάποιο σχόλιο & διευκρίνηση.


Επίτρεψέ μου φίλε/φίλη να μην σου απαντήσω στα σχόλιά σου , αλλά να σου συστήσω , να διαβάσεις πιο προσεκτικά τα προηγούμενα μηνύματά μου , στα οποία θα βρεις όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 13:56:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
panpam :

Έπετρεψέ μου φίλε/φίλη να Να διακόψω το μονόλογό σου για κάποιο σχόλιο & διευκρίνηση.


Επίτρεψέ μου φίλε/φίλη να μην σου απαντήσω στα σχόλιά σου , αλλά να σου συστήσω , να διαβάσεις πιο προσεκτικά τα προηγούμενα μηνύματά μου , στα οποία θα βρεις όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά


Επίστρέφω την απάντηση ως απαράδεκτη - 14 σελίδες "μονόλογου" (αν θέλεις πες μου σε πια να κοιτάξω) - το ζήτημα παραμένει. "Χτίζοντας" ένα νοητικό οικοδόμημα με κάποιο σκοπό χρειάζεται τα υλικά να είναι σταθερά. Αν "πατάς" πάνω πχ σε ορισμό της ποιότητας μόνο από ανώτερη συνείδηση είναι φανερό ότι αφήνεις κενά που ίσως δεν αντέξουν το βάρος της οικοδομής.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 14:34:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

--------------------------------------------------------------------------------


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
panpam :

Έπετρεψέ μου φίλε/φίλη να Να διακόψω το μονόλογό σου για κάποιο σχόλιο & διευκρίνηση.


--------------------------------------------------------------------------------
Κηφεύς :

Επίτρεψέ μου φίλε/φίλη να μην σου απαντήσω στα σχόλιά σου , αλλά να σου συστήσω , να διαβάσεις πιο προσεκτικά τα προηγούμενα μηνύματά μου , στα οποία θα βρεις όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

--------------------------------------------------------------------------------
panpam :

Επίστρέφω την απάντηση ως απαράδεκτη - 14 σελίδες "μονόλογου" (αν θέλεις πες μου σε πια να κοιτάξω) - το ζήτημα παραμένει. "Χτίζοντας" ένα νοητικό οικοδόμημα με κάποιο σκοπό χρειάζεται τα υλικά να είναι σταθερά. Αν "πατάς" πάνω πχ σε ορισμό της ποιότητας μόνο από ανώτερη συνείδηση είναι φανερό ότι αφήνεις κενά που ίσως δεν αντέξουν το βάρος της οικοδομής.


Να ελέγξεις το διανοητικό σου οικοδόμημα . Μήπως είναι υπό κατάρρευση.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arte
Μέλος 2ης Βαθμίδας


216 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 15:16:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παντως φιλε Κηφευς, πρεπει να παραδεχτεις οτι οταν εθεσα δυο ερωτηματα πραγματικα θεμελιακα, τα οποια θα βοηθουσαν μεσα απο την απαντηση τους να δομηθει ενα στερεο και ισχυρο οικοδομημα νοησης και κατ επεκταση συνειδησης , δεν πειρα απαντησεις , αλλα αφορισμους. Επειδη ομως η επιστημονικη πραξη, πρεπει να στεκει στερεα, και οχι σε υποθεσεις τις οποιες θεωρει ως αξιωματικα δεδομενα, ξαναθετω τις ιδιες ερωτησεις με την ελπιδα αυτη την φορα να παρω απαντησεις.

1) Ποια ειναι η φυση της ενδοκυτταρικης και ενδοεγκεφαλικης αποτυπωσης του παρελθοντος;

2) Ποια ειναι η φυση της ανακλησης , των ενδοκυτταρικων και ενδοεγκεφαλικων αναμνησεων;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 16:18:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Έπετρεψέ μου φίλε/φίλη να Να διακόψω το μονόλογό σου για κάποιο σχόλιο & διευκρίνηση.
Κηφεύς :

Επίτρεψέ μου φίλε/φίλη να μην σου απαντήσω στα σχόλιά σου , αλλά να σου συστήσω , να διαβάσεις πιο προσεκτικά τα προηγούμενα μηνύματά μου , στα οποία θα βρεις όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

--------------------------------------------------------------------------------
panpam :

Επίστρέφω την απάντηση ως απαράδεκτη - 14 σελίδες "μονόλογου" (αν θέλεις πες μου σε πια να κοιτάξω) - το ζήτημα παραμένει. "Χτίζοντας" ένα νοητικό οικοδόμημα με κάποιο σκοπό χρειάζεται τα υλικά να είναι σταθερά. Αν "πατάς" πάνω πχ σε ορισμό της ποιότητας μόνο από ανώτερη συνείδηση είναι φανερό ότι αφήνεις κενά που ίσως δεν αντέξουν το βάρος της οικοδομής.


Να ελέγξεις το διανοητικό σου οικοδόμημα . Μήπως είναι υπό κατάρρευση.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά


Πολύ φτωχή απάντηση προς σαφή ερώτηση σχετικά με κάτι που έγραψες. (εκτός κι αν το φόρουμ για σένα απλά είναι βήμα για μονόλογους.)

quote:

1) Ποια ειναι η φυση της ενδοκυτταρικης και ενδοεγκεφαλικης αποτυπωσης του παρελθοντος;

2) Ποια ειναι η φυση της ανακλησης , των ενδοκυτταρικων και ενδοεγκεφαλικων αναμνησεων;[/quote]

arte κανείς δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σ'αυτά δεν είναι παράξενο που παίρνεις "αφορισμούς" - κάποιες αόριστες εικασίες υπάρχουν μόνο.

Edited by - panpam on 20/02/2014 16:19:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arte
Μέλος 2ης Βαθμίδας


216 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 16:40:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια στιγμη φιλε Panpam, κανεις λαθος , Η θεση του φιλου Κηφευς, ειναι διαφορετικη, παραθετω την θεση του ετσι οπως διατυπωθηκε σε προηγουμενη του απαντηση .

<< Αν το μοντελο που θελω να προτεινω εδω ειναι νεο, οφειλεται στο οτι βασιζεται απολυτα στη φυσικη και τη βιολογια.>>

Επομενως ειναι εκ των πραγματων υποχρεωμενος να απαντα, σε σχετικες με το μοντελο που θελει να προτεινει ερωτησεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 16:52:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μια στιγμη φιλε Panpam, κανεις λαθος , Η θεση του φιλου Κηφευς, ειναι διαφορετικη, παραθετω την θεση του ετσι οπως διατυπωθηκε σε προηγουμενη του απαντηση .

<< Αν το μοντελο που θελω να προτεινω εδω ειναι νεο, οφειλεται στο οτι βασιζεται απολυτα στη φυσικη και τη βιολογια.>>

Επομενως ειναι εκ των πραγματων υποχρεωμενος να απαντα, σε σχετικες με το μοντελο που θελει να προτεινει ερωτησεις.Εν τάξει - αν θέλεις να το δεις έτσι - αλλά γενίκευα λέγοντας ότι κανένα μοντέλο δεν προτείνει κάτι πέρα από εικασίες - επί των ερωτήσεών σου. Επί της δικής μου το μοντέλο αυτό - με αυτά τα κριτίρια: << Αν το μοντελο που θελω να προτεινω εδω ειναι νεο, οφειλεται στο οτι βασιζεται απολυτα στη φυσικη και τη βιολογια.>>
Δείχνει εγγενή αδυναμία γιατί είναι βασισμένο απολυτα στη φυσικη και τη βιολογια[σημ δική μου ΚΑΙ τη χημεία] ότι η ποιότητα είναι κατηγοριοποίηση που δεν απαιτεί "συνείδηση ανώτερης τάξης" αλλά απλά συστήματα "αυτοματισμού" (ανάδρασης) - η μεμβράνη ενός κύτταρου πχ δεν έχει συνείδηση ανώτερης τάξης όταν "αποφασίζει" ποιες ουσίες θα επιτρέψει την είσοδο, σε ποιές θα την εμποδίσει και ποιές από μέσα θα ξαποστείλει. (δράσεις τέτοιες - που πάει να πει ότι κατηγοριοποιεί ποιοτικά)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arte
Μέλος 2ης Βαθμίδας


216 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 17:32:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματι η αναγωγη της νοησης και της συνειδησης σε νευρωνικες ηλεκτροχημικες διεργασιες, κρυβει ή μαλον αποκαλυπτει μια εγγενη αδυναμια κατανοησης της διαφορας μεταξυ των αναγωγικων εξηγησεων της φυσικης επιστημης επι του ηλεκτρισμου, του μαγνητισμου, των χημικων φαινομενων, των φυσικων φαινομενων, των βιολογικων φαινομενων, και της νοησης και της συνειδησης η οποια δεν αναγεται μηχανηστικα.

Ο αναγωγισμος ειναι μια καθαρα υλιστικη μεθοδος επιστημονικης εξηγησης που χανει σε βαθυτερο επιπεδο κατανοησης , και εφαρμοζεται κυριως στις φυσικες επιστημες. Αν η ιδια μεθοδος ακολουθηθει και για την κατανοηση της νοησης και της συνειδησης, τοτε αναγκαστικα εχουμε μια εκπτωση υπεραπλουστευτικη στο επιπεδο των απλων φυσικοχημικων εξηγησεων, πραγμα που για την νοηση και την συνειδηση θεωρω οτι ειναι ανεπιτρεπτο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 18:36:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
arte :

Πραγματι η αναγωγη της νοησης και της συνειδησης σε νευρωνικες ηλεκτροχημικες διεργασιες, κρυβει ή μαλον αποκαλυπτει μια εγγενη αδυναμια κατανοησης της διαφορας μεταξυ των αναγωγικων εξηγησεων της φυσικης επιστημης επι του ηλεκτρισμου, του μαγνητισμου, των χημικων φαινομενων, των φυσικων φαινομενων, των βιολογικων φαινομενων, και της νοησης και της συνειδησης η οποια δεν αναγεται μηχανηστικα.

Ο αναγωγισμος ειναι μια καθαρα υλιστικη μεθοδος επιστημονικης εξηγησης που χανει σε βαθυτερο επιπεδο κατανοησης , και εφαρμοζεται κυριως στις φυσικες επιστημες. Αν η ιδια μεθοδος ακολουθηθει και για την κατανοηση της νοησης και της συνειδησης, τοτε αναγκαστικα εχουμε μια εκπτωση υπεραπλουστευτικη στο επιπεδο των απλων φυσικοχημικων εξηγησεων, πραγμα που για την νοηση και την συνειδηση θεωρω οτι ειναι ανεπιτρεπτο.


Το μόνο που ξέχασες arte , είναι να μας πεις ποια είναι η δική σου άποψη για την κατανόηση της "νόησης" και τη "συνείδησης" .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arte
Μέλος 2ης Βαθμίδας


216 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 19:45:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πως να κατανοησω φιλε Κηφευς, την νοηση παλι με νοηση;

Τι να κατανοησω, να κατανοησω ειναι σαν να προσαρμοζομαι σε ενα νεο εγω, αλλα ποιο εγω, αφου ερευνω την ιδια την νοηση.

Μετα για να αρχισω να εξηγω οτι κατανοησα, πρεπει να εκπεσω παλι στο προηγουμενο ή σε ενα προηγουμενο επιπεδο της κατανοησης, και παλι απο την αρχη.

Και ξερω τι θα μου πεις, και για αυτο σου λεω οτι το βιωμα δεν φτανει για να εχεις ολη την γνωση, ουτε φυσικα με το να εξηγω με δικα μου λογια αυτο που καταλαβα, κατακτω την γνωση. Ειναι κατι αλλο, κατι ισως αναμεσα.

Και παλι επαναλαμβανω πως να νοησεις την νοηση, χωρις να την κανεις κατι διαφορετικο απο αυτο που πραγματικα ειναι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 20:38:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
arte
Πως να κατανοησω φιλε Κηφευς, την νοηση παλι με νοηση;

Με τι άλλο? Με...ραδίκια?


quote:
arte
Πραγματι η αναγωγη της νοησης και της συνειδησης σε νευρωνικες ηλεκτροχημικες διεργασιες, κρυβει ή μαλον αποκαλυπτει μια εγγενη αδυναμια κατανοησης της διαφορας μεταξυ των αναγωγικων εξηγησεων της φυσικης επιστημης επι του ηλεκτρισμου, του μαγνητισμου, των χημικων φαινομενων, των φυσικων φαινομενων, των βιολογικων φαινομενων, και της νοησης και της συνειδησης η οποια δεν αναγεται μηχανηστικα.

Ζητάς διάλογο.Αναρωτιέσαι μήπως τι ακριβώς λες?
Η μία πρότασή σου αναιρεί την άλλη.Την διαλύει στα εξ ων συνετέθη.Απίστευτη παραπλάνηση, με χρήση "δύσκολων" για πολλούς νοημάτων.
Οχι για όλους όμως arte!


panpam

Την επόμενη φορά που θα σε φτύσει ο Κηφέας, μην πάρεις ομπρέλα.Δεν θα βρέχει!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arte
Μέλος 2ης Βαθμίδας


216 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 21:00:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου φιλε ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, χαιρομαι που εληξε το χρονικο οριο της ποινης σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2014, 21:35:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γεια σου φιλε ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, χαιρομαι που εληξε το χρονικο οριο της ποινης σου.γειά σου φίλη arte. κι εγώ χαίρομαι!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2274 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2014, 00:01:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γεια σου φιλε ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, χαιρομαι που εληξε το χρονικο οριο της ποινης σου.
http://www.youtube.com/watch?v=Zh3lXDWdyJc


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2014, 00:05:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα πλάσματα που έχουν μόνο πρωτογενή συνείδηση δεν μπορούν ούτε να περιγράψουν ποιότητες ούτε να τις στοχαστούν .

Ακόμη και αν αποκτούν εμπειρία ποιοτήτων (και δεν μπορούμε παρά μόνο να υποθέσουμε κάτι τέτοιο) , αποκτούν αυτή την εμπειρία μόνο μέσα στο ανακαλούμενο παρόν .

Βασιζόμενοι σε μορφολογικές συγκρίσεις , μπορούμε να εικάσουμε την εμφάνιση τριών αισθητήριων ιδιοτήτων κατά τη διάρκεια της εξέλιξης ζώων που διαθέτουν νευρώνες :

1.Αποστροφικές και καταναλωτικές απαντήσεις σε ερεθίσματα , οι οποίες διέπονται άμεσα από την επιλογή αξιών κατά τη διάρκεια της εξέλιξης . Ο αστακός , για παράδειγμα , είναι ικανός να μαθαίνει και να έχει μακροπρόθεσμη μνήμη , αλλά δεν έχει πρωτογενή συνείδηση .

2.Ερεθίσματα που προκαλούν απαντήσεις σε ζώα που έχουν πρωτογενή συνείδηση . Μια νοητική ζωή που αποτελείται από τζαιημσιανές σκηνές οι οποίες συσχετίζουν την αξία και την αντιληπτική κατηγοριοποίηση , αλλά κανένα κοινωνικά δομημένο εγώ . Ανατομικές βάσεις για τις ποιότητες και τη διάκρισή τους σύμφωνα με διαφορετικούς τρόπους αίσθησης . Όχι κατηγοριοποίηση ποιοτήτων μέσα στο χρόνο από ένα υποκείμενο , αλλά μακροπρόθεσμη μνήμη (ασυνείδητη) βασισμένη σε ποιότητες που βιώνονται στο ανακαλούμενο παρόν . Παράδειγμα : οι σκύλοι .

3.Ερεθίσματα σημαντικά από άτομα αποστροφής και επιθυμίας , τα οποία μετασχηματίζονται από ζώα που έχουν συνείδηση ανώτερης τάξης μέσα σε έναν κόσμο , όχι απλώς σε μια υπόθεση . Πλήρεις ποιότητες που επιδέχονται εκλέπτυνση , ανάμνηση , μετατροπή και περιγραφή , όπως γίνεται στην περίπτωση της δοκιμασίας κρασιών . Παράδειγμα : οι άνθρωποι.

Προς το παρόν μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά τα ζητήματα .

Γνωρίζουμε όμως ότι η συνείδηση ανώτερης τάξης οδηγεί στην κατασκευή ενός φανταστικού πεδίου , ενός πεδίου αισθημάτων , συναισθημάτων , σκέψεων , φαντασιώσεων , εγώ και βούλησης .

Κατασκευάζει τεχνητά αντικείμενα που είναι νοητικά . Από πολιτιστική άποψη , αυτές οι ενέργειες οδηγούν σε μελέτες σταθερών σχέσεων ανάμεσα στα πράγματα (επιστήμη) , σταθερών σχέσεων ανάμεσα σε σταθερά νοητικά αντικείμενα (μαθηματικά) , και σταθερών σχέσεων μεταξύ προτάσεων που ισχύουν για πράγματα και νοητικά αντικείμενα (λογική) .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2014, 11:00:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Τα πλάσματα που έχουν μόνο πρωτογενή συνείδηση δεν μπορούν ούτε να περιγράψουν ποιότητες ούτε να τις στοχαστούν . ...
Επειδή δεν το περιγράφουν με του δικούς σου (και τους δικούς μου) όρους δεν σημαίνει ότι δεν το περιγράφουν (με όρους άλλους) ή δεν το "στοχάζονται" (έχουν στόχο - την επιβίωση) και το ενσωματώνουν στις πράξεις τους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2014, 11:01:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
arte
Πως να κατανοησω φιλε Κηφευς, την νοηση παλι με νοηση;

Με τι άλλο? Με...ραδίκια?


...


Ξέρει ο σκουντούφλης από κηπουρική -

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2014, 20:49:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς :
. . . Γνωρίζουμε όμως ότι η συνείδηση ανώτερης τάξης οδηγεί στην κατασκευή ενός φανταστικού πεδίου , ενός πεδίου αισθημάτων , συναισθημάτων , σκέψεων , φαντασιώσεων , εγώ και βούλησης .

Κατασκευάζει τεχνητά αντικείμενα που είναι νοητικά . Από πολιτιστική άποψη , αυτές οι ενέργειες οδηγούν σε μελέτες σταθερών σχέσεων ανάμεσα στα πράγματα (επιστήμη) , σταθερών σχέσεων ανάμεσα σε σταθερά νοητικά αντικείμενα (μαθηματικά) , και σταθερών σχέσεων μεταξύ προτάσεων που ισχύουν για πράγματα και νοητικά αντικείμενα (λογική) .


Η μη πληρότητα αυτών των τομέων , την οποία όσον αφορά τα μαθηματικά κατέδειξε ο Kurt Gödel είναι δυνατόν να οφείλεται στο γεγονός ότι ο σχηματισμός διατάξεων στη νόηση απαιτεί πάντοτε ανώτερης τάξης αυτοδιεγέρσεις , αναγκαίες για τη συνείδηση .

Η σκέψη γίνεται μέσω συνθετικών προτύπων , όχι με λογικούς όρους , και ίσως γι’ αυτό το λόγο υπερβαίνει πάντοτε τις πλούσιες συντακτικές , ή μηχανικές , σχέσεις της .

Η αναλογία μεταξύ νόησης και υπολογιστή είναι εσφαλμένη για πολλούς λόγους .

Ο εγκέφαλος είναι κατασκευασμένος με αρχές που εξασφαλίζουν τη διαφοροποίηση και τον εκφυλισμό .

Αντίθετα απ’ ό,τι ένας υπολογιστής , ο εγκέφαλος δεν έχει αντιγραφική μνήμη .

Βασίζεται στην ιστορία και διέπεται από αξίες .

Διαμορφώνει κατηγορίες με εσωτερικά κριτήρια και με περιορισμούς που δρουν σε πολλές κλίμακες , και όχι μέσω συντακτικά δομημένων προγραμμάτων .

Ο κόσμος με τον οποίο αλληλεπιδρά ο εγκέφαλος δεν είναι συγκροτημένος από σαφώς καθορισμένες κλασικές κατηγορίες . (Ωστόσο , είναι αλήθεια ότι μερικά “φυσικά αντικείμενα” φαίνεται πως ακολουθούν αυτές τις κατηγορίες εξαιτίας των αλληλεπιδρώντων χαρακτηριστικών του φαινοτύπου μας και των φυσικών ιδιοτήτων των εν λόγω αντικειμένων) .

Συνεπώς , ο κόσμος δεν είναι σαν ένα κομμάτι προγράμματος υπολογιστή .

Η φυσική που μελετά έναν τέτοιο κόσμο , περιγράφει τις τυπικές συσχετικές ιδιότητες αλλά δεν περιέχει μια θεωρία μοναδικών κατηγοριών για το διαχωρισμό μακροσκοπικών αντικειμένων . Όπως έχω επισημάνει παλαιότερα , ο αντικειμενισμός είναι αποτυχημένος .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arte
Μέλος 2ης Βαθμίδας


216 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2014, 19:11:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η φυσική που μελετά έναν τέτοιο κόσμο , περιγράφει τις τυπικές συσχετικές ιδιότητες αλλά δεν περιέχει μια θεωρία μοναδικών κατηγοριών για το διαχωρισμό μακροσκοπικών αντικειμένων . Όπως έχω επισημάνει παλαιότερα , ο αντικειμενισμός είναι αποτυχημένος .

Υπαρχει μια αποψη , με κινδυνο παλι να πεσουμε στο απλουστευτικο επιπεδο του αναγωγισμου και κατ επεκταση να χασουμε σε βαθυτερο νοημα, που λεει οτι ολος ο κοσμος των αντικειμενων που υπαρχει εξω απο το μυαλο και μεσα στο μυαλο, ειναι αποτελεσμα καποιων αυλων μαθηματικων οντοτητων που βρισκονται αποκλιστηκα μεσα στο μυαλο. Επομενως μιλαμε για μια απειρη σειρα αντικειμενικων στοιχειων, που αναγωνται σε εναν απειρο αυτοτροφοδοτουμενο κυκλο μη αντικειμενικων στοιχειων, οπως ειναι οι αριθμοι και τα συνολα.

Φυσικα ολα τα παραπανω, αν ακολουθησουμε παλι το κλασσικο μονοπατι της επιστημονικης αναγωγης, που λεει οτι η συνειδητη λειτουργια ειναι αποτελεσμα εκτεταμενων νευρωνικων σχηματισμων , αυτοι οι σχηματισμοι αναγωνται σε τοπικους νευρωνες , οι νευρωνες σε ηλεκτροχημικες διεργασιες , οι ηλεκτροχημικες διεργασιες στις χημικες ενωσεις , στα μορια, στα ατομα, στα ηλεκτρονια, στα χωροχρονικα σημεια, μετα στα συνολα , και στο τελος στα αφηρημενα Πλατωνικα συνολα που βρισκονται εκτος χωροχρονου.


Συμφωνα με την παραπανω θεωρηση ενος αυτοτροφοδοτουμενο κυκλου μη αντικειμενικων στοιχειων που ξεκινουν και τελειωνουν στο μυαλο, ο κοσμος γυρο μας ειναι αντικειμενικο αποτελεσμα , μιας μη αντικειμενικης εξω απο τον χωρο και τον χρονο συνειδησης .


Με δεδομενο το πειραμα που εκτελεστηκε σχετικα προσφατα στην Κινα , το οποιο εξεταζε την "πραγματικη" κτασταση της μετρησης ενος υποατομικου σωματιου, βρεθηκε οτι η πραγματικη κατασταση δεν ειναι και τοσο πραγματικη, αφου μετρηθηκε ταυτοχρονα ως σωματιο και κυμα. Επομενως η κατασταση απολυτα πραγματικο σωματιο, ειναι μια κατασταση ιδεατη , ειναι μια κατασταση ακραια, και φυσικα δεν ειναι κανονας, αλλα εξαιρεση .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2014, 00:12:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Συμφωνα με την παραπανω θεωρηση ενος αυτοτροφοδοτουμενο κυκλου μη αντικειμενικων στοιχειων που ξεκινουν και τελειωνουν στο μυαλο, ο κοσμος γυρο μας ειναι αντικειμενικο αποτελεσμα , μιας μη αντικειμενικης εξω απο τον χωρο και τον χρονο συνειδησης .

Οι μηχανισμοί κατηγοριοποίησης λειτουργούν μέσω καθολικών χαρτογραφήσεων που περιλαμβάνουν αναγκαστικά τα σώματά μας και την προσωπική ιστορία μας .

Η αντίληψη , επομένως , δεν είναι αναγκαστικά αξιόπιστη .

Η συμπεριφορά μας διέπεται από μια επανακατηγοριοποιημένη μνήμη υπό την επίδραση δυναμικών αλλαγών και αξιών . Οι πεποιθήσεις και οι έννοιες δεν εξατομικεύονται παρά μόνο με αναφορά σε ένα ανοιχτό περιβάλλον , η περιγραφή του οποίου δεν μπορεί να καθοριστεί εκ των προτέρων .

Οι τρόποι κατηγοριοποίησης και η χρήση μεταφορών στη σκέψη μας (η εγκαθίδρυση μιας αντιστοιχίας ανάμεσα σε δύο πράγματα που ανήκουν σε διαφορετικές περιοχές) αντικατοπτρίζουν αυτές τις παρατηρήσεις .

Όπως έχω υποστηρίξει και παλαιότερα , η άποψη της γνωσιακής επιστήμης , σύμφωνα με την οποία η νόηση βασίζεται σε υπολογιστικές ή αλγοριθμικές αναπαραστάσεις , είναι αστήρικτη .

Η ιδέα ότι υπάρχουν νοητικές αναπαραστάσεις που υποτίθεται ότι είναι συντακτικά οργανωμένες (σε μια “γλώσσα της σκέψης”) και στη συνέχεια χαρτογραφημένες σε ένα ασαφώς καθορισμένο σημασιολογικό μοντέλο ή σε ένα υπερβολικά περιορισμένο αντικειμενιστικό μοντέλο δεν είναι συμβιβαστή με τα γεγονότα της εξέλιξης .

Οι ιδιότητες που προτείνονται από αυτά τα γνωστικά μοντέλα δεν είναι συμβιβαστές με τις ιδιότητες των εγκεφάλων , των σωμάτων του κόσμου .

Η εκτεταμένη TNGS φιλοδοξεί να εξηγήσει πώς ενσαρκώνεται η νόηση , συνδέοντας έτσι τη γνωστική λειτουργία με τη βιολογία . Παρέχει μια σταθερή βάση για την εξήγηση του τρόπου με τον οποίο προκύπτει η σημασία από την ενσάρκωση ως αποτέλεσμα αναφορικών αλληλεπιδράσεων .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arte
Μέλος 2ης Βαθμίδας


216 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2014, 13:24:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι ιδιότητες που προτείνονται από αυτά τα γνωστικά μοντέλα δεν είναι συμβιβαστές με τις ιδιότητες των εγκεφάλων , των σωμάτων του κόσμου .


To προβλημα της υπαρξης ενος φυσικο-υλικου-σωματος εγκεφαλου, λυνεται απο την κβαντικη αποσυνοχη, αλλα τοτε ανακυπτει το θεμελιωδες Προβλημα της μετρησης.

Συμφωνα με την αποσυνοχη αρκει η συνεχης αλληλεπιδραση ολων των γειτονικων κβαντικων συστηματων (μορια-ατομα-ηλεκτρονια), που συναποτελουν ενα συνολο κβαντικων καταστασεων, για να περασουμε απο τον κοσμο των δυνητικοτητων των κυματισμων, στον φυσικο κοσμο των μακροσκοπικων αντικειμενων.

Ομως οπως ειπα με αυτο τον τροπο δεν λυνεται το προβλημα της μετρησης . Η μετρηση εξακολουθει να εκτελειται κατω απο το πλαισιο των αλληλεπιδρασεων των αλλων σωματιδιων, οπου και αυτα συνεχως μεταξυ τους οδηγουν σε ενα πλαισιο δυναμοσειρων της καταστασης μετρουμενου συστηματος προς μετρητικη συσκευη, που ειναι και παλι σωματιο εναντι ενος αλλου σωματιου. Ετσι ομως συνεχιζουμε σε εναν αεναο κυκλου αντικειμενων-ιδεων.

Σχετικα προσφατα ομως εγινε ενα πειραμα μετρησης φωτονιων , στο οποιο μετρηθηκε η πραγματικη κατασταση του σωματιδιου , η οποια δεν ηταν και τοσο πραγματικη. Συμφωνα με την ορθοδοξη ερμηνεια , αρκει να μετρησουμε δηλαδη να αλληλεπιδρασουμε με το κβαντικο συστημα , και αυτο αυτοματα θα γινει πραγματικο.

Στο πειραμα λοιπον που εκτελεστηκε , στα πανεπιστημια της Κινας (Hei-Fei),του Bristol -England, και της Γαλλιας- Νικαια, τα αποτελεσματα ηταν οτι το σωματιο δεν εμφανιστηκε στις μετρησεις, ως πραγματικο σωματιο , αλλα σαν κατι αναμεσα σε σωματιο και κυμα. Αλλοτε εμφανιζονταν σαν 80% κυμα και 20% σωματιο , αλλοτε σαν 40% κυμα και 60% σωματιο. Επομενως η ορθοδοξη αποψη που λεει οτι κατα την μετρηση συμβαινει καταρευση της κυματοσυναρτησης , και επομενως πραγματικοτητα υλικη , ειναι μια ακραια κατασταση σε ενα φασμα καταστασεων μετρησης απο 100% κυμα ......σε 100% σωματιο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 27 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy