ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Δαρβίνος vs Θρησκείας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 08:25:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου για τον Αινστάιν και για τα στάδια μέσα από τα οποία αντιλαμβάνεται κάποιος τον Θεό. Σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρεις (πανθεϊσμός, ντεϊσμός, κ.λπ.) μιλάμε για ένα δυϊστικό φιλοσοφικό υπόβαθρο. Δυϊσμός είναι η αποδοχή δύο υποστάσεων στον κόσμο, τη νοητική ή πνευματική και την υλική.
Ο δυϊσμός αντιπαραβάλλεται με το μονισμό που στην επικρατέστερη εκδοχή του, στον φυσικαλισμό (ή πιο ακραία, υλισμό), η υπόσταση είναι μία και όλα τα φαινόμενα, αντικείμενα, κ.λπ. μπορούν να αναχθούν σε ένα θεμελιώδες επίπεδο με βασικούς νόμους και θεμελιώδη σωματίδια, πεδία, κ.λπ. (αναγωγικός φυσικαλισμός) ή ο κόσμος είναι δομημένος σε ιεραρχία επιπέδων που μπορεί να αναδύονται από τα χαμηλότερα (μη αναγωγικός φυσικαλισμός).

Φιλοσοφικά λοιπόν, πιστεύω ότι το ερώτημα για τον Αϊνστάιν είναι, το εάν ήταν δυϊστής ή μονιστής (υλιστής). Και προσωπικά, δεν είμαι σίγουρη για την απάντηση, πιστεύω ότι μάλλον ήταν φυσικαλιστής με κάποιες τάσεις δυϊσμού που προσπαθούσε να τις συμβιβάσει με τον φυσικαλισμό του, πράγμα καθόλου εύκολο. Ίσως, στο ερώτημα αυτό να μας βοηθήσει λίγο η αναφορά στο τι πίστευε ο Σπινόζα, εφόσον ο Αϊστάιν "ομολογεί" ότι πιστεύει στο Θεό του Σπινόζα... [...]

Για τον Σπινόζα θα αντιγράψω ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Jaegwon Kim, "Φιλοσοφία του Νου" (σελ. 93):

"Η θεωρία της διπλής όψης:
Ο Spinoza ισχυριζόταν ότι ο νους και το σώμα είναι απλώς δύο σύστοιχες όψεις μιας μοναδικής υποκείμενης υπόστασης η οποία καθαυτή δεν είναι ούτε νοητική, ούτε υλική. Αυτή η θεωρία, όπως η θεωρία της προκαθορισμένης αρμονίας (Leibniz) και η περιπτωσιοκρατία (Malebranche), αρνείται ότι υπάρχει κάποια άμεση αιτιακή σχέση ανάμεσα στα νοητικά και τα φυσικά συμβάντα. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτές, δεν επικαλείται την αιτιακή δράση του Θεού για να εξηγήσει τις νοητικοφυσικές συσχετίσεις. Οι παρατρούμενες συσχετίσεις υπάρχουν διότι είναι δύο διακρίσιμες όψεις της ίδιας υποκειμένης πραγματικότητας."


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 08:31:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve:

Βασικά ρε παιδιά,επιμενω, σαν μεγαλυτερος και με άσχημες εμπειρίες
απο ....χούντα και αποφάσεις διατάγματα
Συμβουλή: Αφήστε το ποιός φταιει, όλοι φταίμε, ας πάμε παρακάτω.....
Εκτός, αν υπάρχουν μνησίκακοι και το κακό,θα συνεχιστεί....
Ο διάλογος, δεν κερδίζει...trexagireve πέταξε όποια εξυπνάδα και υπονοούμενο θες για "χούντες". Αυτό δεν αλλάζει όσα σου έγραψα για την ένδεια επιχειρημάτων και συνοχής στα μηνύματά σου, η οποία δε διορθώνεται όταν προσπαθείς να μειώσεις τους άλλους.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 09:31:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάτσε ρε αμαλία, γιατί εσύ θα μας τρελάνεις...
Ένδοια επιχειρημάτων, η ύπαρξη του χριστιανισμού,ή το όσα λέει; Αυτά, που, παρά το ότι,για εύλογους σκοπούς,δεν τα αναγνωρίζουν οι άλλοι, εσύ,απο τη μειρά σου, πόσο αντικειμενική νομίζεις ότι δείχνεις, αποκαλώντας τα χριστιανικά πιστεύω "επιχειρήματα" τα
οποία απορρίπτεις ασυζητητή, κι όλας;...
Ρε φιλαράκι,(λόγω της δίχρονης .....σχέσης μας, αν δεν σε πειράζει, βέβαια το "φιλαράκι",γιατί εμένα καθόλου),το μόνο που κανω είναι να λέω τι πιστεύω και που στηρίζεται...Κι αυτό, μέσα απο όσα λέει ο χριστιανισμός και με συζήτηση,για να δούμε αν στέκουν, πόσο λογικά,
πόσο οφέλιμα είναι για τον άνθρωπο...
Κακό είναι, πια;...
Και για το μειώνω τους άλλους, εδώ είναι το μεγαλύτερο λάθος σου...Πιστεύω τόσο πολύ σε αυτους τους "άλλους", που γι αυτο είμαι έτσι απέναντι τους.....
Όχι για να περάσω το δικό μου, όπως μπορεί να νομίζεις....Εγώ θέλω την αλήθεια, όχι ότι πιστεύω....
Ποτέ δεν έγραψα άσχημα σε άτομο πρώτος...Κι αν έγραψα δεύτερος, ήταν ...καθαρά για την ...προσέγγιση...
Πίστεψε με....Μου αρέσει ο διάλογος,όχι το μάλωμα....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 09:43:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
κατ'εμε μονισμος και δυισμος υπαρχουν εξισου αλλα αναλογα το επιπεδο που εστιαζομαστε...

αν κανουμε αναγωγη στην πρωταρχικη αιτια, στο νεοπλατωνικο Εν, τοτε καταληγουμε στο οτι τα παντα ειναι μονισμος...

ομως αυτο το Εν σε χαμηλοτερο επιπεδο διαφοριζεται σε πνευμα και υλη, σε φως και σκοτος, σε γιανγκ και γιν, στο δεντρο της ζωης και το δεντρο της γνωσης...

υπαρχει επιπεδο που ηταν παντα ενοτητα και υπαρχει επιπεδο που συμβαινει ενας πρωταρχικος διαχωρισμος και τιθενται οι βασεις του δυισμου...

ομως υπαρχει παραλληλα και ο παραγων που θελει να συμφιλιωσει τις δυο αντιθεσεις και λεγεται φιλοτητα και ερως...

υγ...πολυ ενδιαφεροντα και τα δικα σου σχολια που ηδη αποθηκευσα στον υπολογιστη μου...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 23/11/2010 09:45:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 10:52:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμ, μάλλον καταλαβαίνω τι εννοείς με τον μονισμό στο νεοπλατωνικό Εν και τη διαφόρησή του σε κατώτερο επίπεδο: ότι η πραγματική υπόσταση είναι η νοητική/πνευματική η οποία καθώς κατέρχεται επίπεδο (κατεβαίνει από το πνευματικό στο υλικό επίπεδο) γίνεται δυϊσμός, δηλαδή ύλη και νους - σωστά;

Το πρόβλημα που βλέπω εγώ με την αντίληψη αυτή, είναι η a-priori αποδοχή μιας πνευματικής οντολογίας η οποία ερχόμενη στην ύπαρξη δημιουργεί τα πράγματα και τα φαινόμενα. Αλλά αυτό μπορεί να είναι μόνο υπόθεση, ή με άλλα λόγια, είναι θέμα πίστης. Από την άλλη μεριά, ο (αντίστροφος από τον προαναφερθέντα) δυϊσμός που σου περιέγραψα πολύ συνοπτικά, ξεκινά από την παρατήρηση νοητικών και υλικών/φυσικών ιδιοτήτων στα πράγματα (φαινόμενα, αντικείμενα, συμβάντα). Προσπαθώντας να εξηγήσει τι σημαίνει νοητική ιδιότητα ή όψη η φιλοσοφία είτε θα απορρίψει την οντολογική υπόσταση του νοητικού, είτε θα αποδεχθεί ότι αυτή υπάρχει. Η αποδοχή αυτή συναντάται με δύο συνηθέστερες προτάσεις: Είτε ο κόσμος είναι δυϊστικός από τη φύση του, δηλαδη τα πάντα έχουν μια νοητική και μια υλική όψη, είτε η νοητική όψη είναι αναδυόμενη και προκύπτει από αλληλεπιδράσεις σε χαμηλότερα υλικά επίπεδα. Η τελευταία αυτή άποψη συναντάται ως "δυϊσμός αναδυόμενης ιδιότητας". Μια ενδιάμεση, τέλος, εκδοχή, είναι το ότι ο κόσμος έχει δύο υποστάσεις, μια υλική και μια "πληροφοριακή", όπου η τελευταία οργανωνόμενη σε ολοένα υψηλότερα επίπεδα αποκτά τις ιδιότητες που γνωρίζουμε και αποδίδουμε στα νοητικά φαινόμενα.

Για να συνοψίσω, αυτά που σου έγραψα διαφέρουν από τον νεοπλατωνικό μονισμό στο γεγονός ότι ξεκινούν από παρατηρήσεις στον κόσμο της ύπαρξης και καταλήγουν σε διαπιστώσεις που έχουν να κάνουν με την οντολογική σύσταση του κόσμου. Ο νεοπλατωνικός μονισμός ξεκινά από την οντολογική σύσταση και καταλήγει στο πως είναι φτιαγμένος ο κόσμος. Και όπως σωστά αναφέρεις, ο μονισμός αυτός είναι η βάση προσεγγίσεων όπως ο ταοϊσμός (γιν και γιανγκ).


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 10:56:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
το ενδιαφερον που παρουσιαζει για μενα ο δυισμος ειναι μονο στο σημειο κατα ποσο ειναι κατι πραγματικο-υπακτο και οχι απλα πλανη του μυαλου

εαν παρω το παραδειγμα που συχνα ολοι μας χρησιμοποιουμε, φως και σκοταδι , μπαινει το ερωτημα , ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ? υπαρχει απολυτο σκοταδι ? ή ακομη και το σκοταδι ειναι ΠΛΗΜΥΡΙΣΜΕΝΟ απο φως που απλα ΕΜΕΙΣ δεν βλεπουμε γιατι τα ματια μας δεν μας το επιτρεπουν ? τελευταια , ισως εχετε διαβασει για την ερευνα που γινεται για την υπαρξη ή οχι των νετρινων , οπου τοποθετουν φωτοευαισθητα στοιχεια κλεισμενα σε σφαιρες και σε βαθος μεσα στην θαλλασα , εκει δηλαδη που δεν μπορει να φτασει το φως , πως γινεται και τα φωτοευαισθητα στοιχεια ενεργοποιουνται ενω υποτιθεται οτι ειναι στο απολυτο σκοταδι ?

αρχικα να πω οτι ουτως ή αλλως η νυχτα μας ειναι πλημυρισμενη απο φως και ενα σωρο αλλες ακτινοβολιες , το υπερυθρο ή το υπεριωδες παραμενουν να ειναι φως ασχετα εαν εμεις δεν το βλεπουμε. αλλωστε υπαρχει και η θεωρια που θελει τα παντα να ειναι φως.

αυτο δηλαδη που κατα την αποψη μου δημιουργει τον δυισμο ειναι η αγνοια μας και τιποτα αλλο, εαν οι σοφοι γνωριζαν για τα στοιχεια αυτα για τις συχνοτητες του φωτος κτλπ ισως δεν δημιουργουσαν τις δυο καταστασεις φως-σκοτος (δεν αναφερομαι φυσικα στο ημερα και νυχτα)

ομοια αλλες καταστασεις οπως το καλο-κακο , δημιουργηθηκαν παλι μεσα απο την αγνοια μας για την "ψυχη" του ανθρωπου (εγκεφαλο για να μη μπερδευομαστε) και πως ενα καλο μπορει να προκαλει κακο ενω ενα κακο να προκαλει καλο και το κακο για μενα ειναι καλο για τον αλλο και οι κωλοτουμπες μεταξυ των δυο δεν εχουν τελιωμο.

θεωρω οτι ολες οι δυιστικες καταστασεις που οριζουμε εαν περασουν μεσα απο το φιλτρα της γνωσης που εχουμε σημερα αλλα και που θα αποκτησουμε αυριο δεν μπορουν να αντεξουν.


[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 11:28:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν το δεις ως υπαρξη και ανυπαρξια ισως διευκολυνθεις.Στο κατω κατω σκοταδι ειναι η απουσια φωτος.Η παρουσια του φωτος παλι επιφερει ενα παιχνιδι με τις σκιες,οι οποιες δε θα υπηρχαν χωρις δυο υπαρξης του φωτος και ενος τουλαχιστον αντικειμενου.Μπορεις να κανεις και αντιστοιχιες,στη θεση του φωτος μπορεις να βαλεις τη γνωση και στη θεση του αντικειμενου το σκοπο ή τη χρηση της γνωσης.Οσο πιο διαφανη ειναι η χρηση της τοσο λιγοτερη σκια αφηνει οσο πιο αδιαφανη η χρηση της τοσο πιο συμπαγης και η σκια που αφηνει.
Το μονο παιχνιδι που υφισταται για μενα ειναι αυτο,απουσια παρουσια υπαρξη ανυπαρξια ολα τα αλλα ειναι απλα απορρειες αυτων των δυο καταστασεων συνδιαστικη και αποδομιτικη ταυτοχρονα κατι σαν τον πυργο jenga!


Για

κανεις?


You've got to fight for your right

to fight
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 11:47:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Χμ, μάλλον καταλαβαίνω τι εννοείς με τον μονισμό στο νεοπλατωνικό Εν και τη διαφόρησή του σε κατώτερο επίπεδο: ότι η πραγματική υπόσταση είναι η νοητική/πνευματική η οποία καθώς κατέρχεται επίπεδο (κατεβαίνει από το πνευματικό στο υλικό επίπεδο) γίνεται δυϊσμός, δηλαδή ύλη και νους - σωστά;

Το πρόβλημα που βλέπω εγώ με την αντίληψη αυτή, είναι η a-priori αποδοχή μιας πνευματικής οντολογίας η οποία ερχόμενη στην ύπαρξη δημιουργεί τα πράγματα και τα φαινόμενα.

Αλλά αυτό μπορεί να είναι μόνο υπόθεση, ή με άλλα λόγια, είναι θέμα πίστης.
Αμαλία καλημέρα...αναφέρεις την λέξη-ρήμα "μπορεί"...έχεις ή έχουμε κάτι στα χέρια μας , που μπορεί -να χρησιμοποιήσω και γώ την ίδια λέξη-ρήμα- να μας οδηγήσει σε αυτό το μονοπάτι της σκέψης..???
Υπάρχει κάτι το αποδεδειγμένο..και που θα μπορούσε να τεθεί ως έγκυρη βάση για μια συζήτηση???
Διότι , αν είναι να αναλωνόμαστε σε "αισθήσεις" και "συναγόμενα" και να θεωρούμε ως δεδομμένα κάποια πράματα μόνο και μόνο επειδή καποιοι -ακόμα και ο Πλάτωνας- θεωρούσαν ως "έτσι-έχουν"...τότε να καταθέτουμε και "ιστορίες γι'αγρίους" ο καθένας και απλά τις "αισθήσεις του"...
Συγγνώμη για το ύφος μου , δεν πρόκειται για προσωπική αντιδικία -δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση- αλλα έχω την αίσθηση , ότι αν οδηγηθούμε εκεί , τότε δεν θα μιλάμε για αντικειμενικά πράματα -βασισμένα σε αποδείξεις- αλλα για υποθέσεις "ευ-φάνταστης-μυθιστοριογραφίας"..!!!

Κατεβάζουν απο διάφορες ιστοσελίδες διάφορες "υποθέσεις εργασίας" -για να μην πώ τίποτε άλλο- και αυτό το θεωρούν ως έγκυρη βάση , για να γίνει και σοβαρή συζήτηση..???

Ο Ενώχ και ο Δίας και οι Γίγαντες και οι Νεφελίμ...
Δεν έχεις την αίσθηση ότι οπισθοδρομούμε με τέτοιες θεωρίες και μαλιστα αναπόδεικτες ???

Έτσι όπως πάει το πράμα , κάποια στιγμή θα μας πούν ότι "ναι μεν" οι υπολογιστές έχουν το λειτουργικό πρόγραμμα και το ανάλογο software αλλα αν δεν κατήρχετο το πνεύμα σε υλικό επίπεδο για να το ενεργοποιήσει δεν θα "δούλευε"...τι να πώ και τι να πείς και σύ..

Ασφαλώς κάτι υπάρχει πίσω απ'ολα όσα βλέπουμε και δεν βλέπουμε...και το ψάχνουμε όλοι μας...αλλα απο αυτό μέχρι όλα αυτά που κατατίθενται ως "έγκυρα" και ως σοβαρή βάση συζητήσεως...έχει τεράστια διαφορά..!!

Ψάχνουμε να βρούμε τον "Θεό" και τον "δημιουργό" ενώ ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να γνωρίσουμε το/τα δίπλα μας αλλα και τον ίδιο μας τον εαυτό...δηλαδή "έλεος"...

Την καλημέρα μου!!!


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Άνακιν
troll


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 12:05:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Άνακιν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 12:05:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και αυτό είναι το θέμα φίλε Εαρινέ:
Με τα ζώα θα συγκρίνεις τον εαυτό σου, για να τον εννοήσεις,η με
τον Θεό,αφου, παιδιά και πνεύμα Του είμαστε;...
Να μην αναζητούμε τον Θεό, αλλά, τον εαυτό μας;
Πως θα κοιτάξεις τον εαυτό σου,πως θα τον αναγνωρίσεις, πως ξέρεις τι είναι, αν δεν καθρεφτιστείς, στο είδωλο, που απέναντι σου έχεις, ήτοι τον Θεό;...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 12:21:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εαρινός:

Κατεβάζουν απο διάφορες ιστοσελίδες διάφορες "υποθέσεις εργασίας" -για να μην πώ τίποτε άλλο- και αυτό το θεωρούν ως έγκυρη βάση , για να γίνει και σοβαρή συζήτηση..???

Ο Ενώχ και ο Δίας και οι Γίγαντες και οι Νεφελίμ...
Δεν έχεις την αίσθηση ότι οπισθοδρομούμε με τέτοιες θεωρίες και μαλιστα αναπόδεικτες ???Εαρινέ δε νομίζω ότι το νεοπλατωνικό Εν και η ιδέα της αδιαίρετης προ-υπαρξιακής πνευματικής υπόστασης είναι της ίδιας φύσεως με τις θεωρίες περί Γιγάντων, Νεφελίμ, κ.λπ.
Αν κατάλαβα βέβαια την ένστασή σου.

Σημείωση - άσχετο:
Όταν κάνεις quote, μπορείς να μη βάζεις και την ψηφιακή υπογραφή μέσα στο quote;
Αν θες, γράφε καλύτερα το username αυτού στον οποίο αναφέρεσαι επάνω από το μήνυμα, γιατί με την ψηφιακή υπογραφή είναι λίγο κουραστικό το διάβασμα των μηνυμάτων, ιδιαίτερα όταν η ψηφιακή υπογραφή έχει μεγάλη εικόνα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 12:29:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άνακιν, όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει,
όσο εσύ δεν κουράζεσαι να ανοίγεις νέους λογαριασμούς, έτσι κι εμείς δεν κουραζόμαστε να τους απενεργοποιούμε (αν και καταντάει γραφικό το όλο ζήτημα). Το όλο θέμα το δημιούργησες με τη συμπεριφορά σου στις συζητήσεις. Με τις προσβολές και τις χυδαιολογίες που απηύθυνες σε πολλά μέλη των συζητήσεων.

Σου δώσαμε την ευκαιρία να παραμείνεις στις συζητήσεις ως "Mithras", αλλά δεν μπόρεσες να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και πολύ σύντομα άρχισες τις προσβολές και την διασπαστική συμπεριφορά.

Θα πρέπει συνεπώς να βρεις έναν τρόπο ώστε να αποδείξεις ότι μπορείς να σεβαστείς τους άλλους και ότι μπορείς να συγκρατήσεις τον "κακό εαυτό σου" στις συζητήσεις αυτού του χώρου για να σου επιτραπεί να συμμετάσχεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 12:34:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ύπαρξη ανυπαρξια ως προς τι ?

εαν πχ η οραση μας ηταν 1.000.000Χ ζοομ , τοτε θα ΥΠΗΡΧΑΜΕ ? θα ταξιδευαμε σε μια θαλλασα απο σωματιδια και ΤΕΡΑΣΤΙΑ κενα , δεν θα υπηρχαμε αλλα θα υπηρχαμε (χαχα) , δεν θα βλεπαμε το "γυρω μας" αλλα τα βασικα υλικα απο τα οποια δομητε το γυρω μας ....

ανυπαρξια ως προς τι ? οταν με το καλο την κανουμε για το "ανυπαρκτο" δε θα γινουμε και παλι σωματιδια σε μια θαλλασα σωματιδιων ?

υπηρξαμε αραγε ποτε ? σωματιδια τυχαια συνδεδεμενα που αλλωτε δινουν ανθρωπο , αλλωτε μυρμηγκι , αλλωτε παλι δεντρα και χορταρι ... αλλωτε γινεται αστραπι και αλλωτε βορειο σελας ... τι υπαρχει και τι δεν υπαρχει απο ολα αυτα αραγε ...

χμμμ αντε ζαλιστικα τι με εβαλες παλι να σκεφτομαι χαχαχα


[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 12:58:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμαλία..

quote:

Εαρινέ δε νομίζω ότι το νεοπλατωνικό Εν και η ιδέα της αδιαίρετης προ-υπαρξιακής πνευματικής υπόστασης είναι της ίδιας φύσεως με τις θεωρίες περί Γιγάντων, Νεφελίμ, κ.λπ.
Αν κατάλαβα βέβαια την ένστασή σου.


Προσωπικά θεωρώ , ότι και τα δυό αποτελούν προσωπικές απόψεις-εκτιμήσεις , είτε του Πλάτωνα ... είτε του οποιουδήποτε και να είναι αυτός και θα παραμείνουν έτσι , μέχρι να υπάρξει έστω ΕΝΑ αποδεικτικό στοιχείο...

Υπάρχει κάτι , το οποίο να αποδεικνύει οτιδήποτε...???
Εξ'οσων γνωρίζω "όχι"...
Αυτό λέω και θεωρώ ότι δεν αδικώ κανέναν...!!!

Κάνω λάθος???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 23/11/2010 13:01:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dionysus
troll


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 13:09:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dionysus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 13:24:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.rassias.gr/9009.html


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dionysus
troll


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 13:32:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dionysus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 14:17:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


χμμμ αντε ζαλιστικα τι με εβαλες παλι να σκεφτομαι χαχαχα


[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]Την υπαρξη ως προς την ανυπαρξια...

natural high!

Καθε φορα που με πιανουν τα υπαρξιακα μου και βγαινω στο μπαλκονι εχω για συνοδεια το κελαϊδιμα του καναρινιου του γειτονα ε! και λιγο καπνο για τα πνευματα!
Τοτε και μονο τοτε συνοδεια ή τουλαχιστον ετσι αρεσκομαι να νομιζω!
Κατι πιανει,ειχα ακουσει για την ιστορια ενος γιογκι που εβγαινε για περιπατο και ολοκληρη η φυση γυρω του τον ακολουθουσε...
Περιεργο πραγμα το τι σε παιρνει στο κατοπι στις βολτες σου.


Bon appetit!
Γιατι περι ορεξεως προκειτε,


You've got to fight for your right

to fight
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 15:03:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
…..
Dios-kouros
Triesperus
Parisaktos
Darth Vader
Death Angel
Θώρ
Dionysus
Άνακιν

κλπ…….!!!!!!

Και αναρωτιόμουν γιατί τα έφτυσε τόσο σύντομα το τροφοδοτικό του υπολογιστή μου, το κακόμοιρο δεν άντεξε άλλο τόσες πολλές καυτές προσωπικότητες ….

Απορώ ρε Lupus στην προσωπική σου ζωή, αν προκύψει μια διαφωνία σε ένα χ θέμα με την παρέα σου ή με κάποιους άλλους ανθρώπους που συζητάς, θα προσπαθήσεις με την ίδια συμπεριφορά που έχεις και εδώ να τους περάσεις τα μηνύματα σου.
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά ο διάλογος δεν έχει καμιά σχέση με τον εξαναγκασμό, δηλαδή αυτό που κάνεις εσύ όλο αυτό τον καιρό…..


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Philip Morris
troll


4 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 15:29:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Philip Morris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 16:11:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά εξαναγκασμός της άποψης τους με ειρωνίες και βρισιές, είναι δική τους επιλογή.


Κι εσύ για να δείξεις στους άλλους πως είναι λάθος ακολουθείς χειρότερη τακτική?
Αυτό διδάσκει ο χριστιανισμός σας?
Το γύρνα το άλλο μάγουλο που πήγε??

quote:

Αυτοί δεν αφήνουν περιθώριο για συζήτηση.


Πες ΕΝΑΝ που σε έβρισε τόσο χυδαία.

quote:

Στην προσωπική μου ζωή, ενοείτε ότι δεν συζητάω τέτοια θέματα και
ότι αποφεύγω τους άθεους, όπως και αυτοί θα έλεγα τους Χριστιανούς.


Δλδ όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο τον ρωτάς αν είναι άθεος πριν τον κάνεις παρέα?
Και αν γνωρίσεις κάποιον πραγματικά καλό άνθρωπο θα τον βγάλεις από την ζωή σου απλά επειδή θα είναι άθεος?

Αν στην πορεία της ζωής του γίνει το παιδί σου (αν έχεις) άθεο θα του κόψεις την καλημέρα?

quote:

Θα πήγαιναν άθεοι σε μια παρέα Χριστιανών, να τους επιβάλουν την
αρρώστια τους με το έτσι θέλω;


Όχι.
Γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει.
Αν εσύ τον αθεισμό τον βλέπεις σαν "αρρώστια" είναι καθαρά δική σου άποψη και δικαιωμά σου να τον βλέπεις όπως θες.
Την ίδια όμως άποψη μπορεί να έχει και ένας άθεος για έναν ένθεο.
Και πάλι δικαιωμά του να το βλέπει έτσι.
Το θέμα είναι όμως πως εσύ είσαι εκείνος που θέλει ντε και καλά να επιβληθεί στους άλλους και αφού δεν το κάνουν απλά επιτίθεσαι.


===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4


ΑΜΗΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Lizard King
troll


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 16:24:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Lizard King  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 16:30:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε αυτά που σου είπα τι το χυδαίο βρήκες και απαντάς έτσι?
Σου είπα εγώ πως λες μ@λ@κίες? Δεν νομίζω.....
Είδες που τελικά ψάχνεσαι απλά για να ψάχνεσαι....?

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4


ΑΜΗΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Lizard King
troll


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 16:40:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Lizard King  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 16:54:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά η τάπα που έφαγε ο τρέχα είναι απερίγραπτη. Για αυτό άρχισε πάλι την κλάψα για "δημοκρατίες" και "χούντες". Ρε παιδιά μια απορία έχω. Πώς συγκρατιέστε και δεν τον βρίζετε. Εγώ ΔΕΝ το καταφέρνω. Θα προσπαθώ να περιορίζομαι ΜΟΝΟ σε επιχειρήματα και θα αφήνω το σφάξιμο με το γάντι στους άλλους.

Πλάνες στα όσα γράφει ο "έγκριτος" και "φιλαλήθης" δημοσιογράφος:


1. Δημοκρατία σημαίνει "ότι δεν έχουμε δικαίωμα να λέμε στον άλλο ότι κάνει λάθος". Μέγιστη πλάνη. Η ελευθερία του λόγου συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ το δικαίωμα να μπορώ να ασκώ κριτική στους ισχυρισμούς του συνομιλητή μου. Βεβαίως έχει το δικαίωμα ο τρέχα και ο κάθε τρέχα να λέει ότι χαζομάρα θέλει. ΟΜΩΣ είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμά μου στα πλαίσια του διαλόγου να δείξω και να εξηγήσω τα λάθη στους συλλογισμούς του. Αυτός που κλαίγεται για "δημοκρατίες" γιατί ΦΟΒΑΤΑΙ τον αντίλογο; Γιατί δε θέλει να υπάρχει; Το έχει πει ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ ότι είναι "δικαίωμά" του δήθεν να λέει Ο,ΤΙ του καπνίζει ΧΩΡΙΣ να του λέει ο άλλος ότι κάνει λάθος. Δημοκρατία σημαίνει ότι θα έχεις αντίλογο. ΤΕΛΟΣ με τη μπούρδα και την κλάψα για χούντες. Δεν είναι χούντα ο αντίλογος είναι,αντιθέτως, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο φόβος για τον αντίλογο αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο που θέλει εξουσία (όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος) και θεοκρατία πίσω από το δήθεν δημοκρατικό προσωπείο


2. Σε ποια δημοκρατία επιτρέπεται να παραπληροφορούν οι δημοσιογράφοι; Και μάλιστα ακόμα και όταν αποκαλύπτεται το γεγονός να μην ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ την αλήθεια. Δε θα πω τα τραγικά που έλεγε ο τρέχα σε μένα να "ζητήσω συγγνώμη για την απάτη του Piltdown Man" (που έγινε μισό αιώνα πριν γεννηθώ). Το μόνο που ζητάω είναι ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της αλήθειας. Ακόμα και τώρα ο "φιλαλήθης" δημοσιογράφος που δήλωσε ότι "θέλει την αλήθεια και όχι ότι πιστεύει" ΔΕΝ έχει απαντήσει στο αν όντως ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ αλλά το ρίχνει στην τρελίτσα, το χλευασμό και την κλάψα (σα γυναικούλα). Νομίζω είναι αυτονόητο ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η απόσταση ανάμεσα στο γεγονός που περιέγραψε ο τρέχα και στο γεγονός το οποίο περιέγραψα εγώ. Είναι κλασσική περίπτωση όπου,η μισή αλήθεια γίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψέμα.


3. Πάλι τα ίδια περί ανεξιθρησκείας (άλλη κλάψα εκεί). Το τι πιστεύει ο καθένας είναι δικαίωμα του αλλά δεν μπορεί να το επιβάλλει στους άλλους. Ειδικά όταν προσπαθεί με ΑΝΕΝΤΙΜΑ μέσα να διαβάλλει την αλήθεια και την επιστήμη. Επειδή υπάρχει ανεξιθρησκεία πρέπει να δεχόμαστε ως αληθή τα πάντα από όλες τις θρησκείες (και τις σέκτες όπως των ΓΟΧ);


4. Που ακριβώς λέει ρητά ΤΙ ακριβώς συνέβη στη "δημιουργία" του ανθρώπου; Και πώς αυτό ερμηνεύεται; Από ποιον; Αυτά που λέει ο τρέχα είναι απόψεις του τρέχα και της σάπιας ιδεολογίας που αυτός εκπροσωπεί ΟΧΙ του Χριστιανισμού. Μη βάζεις λοιπόν ανάχωμα ούτε τους χριστιανούς, ούτε την πίστη τους ούτε το Χριστό στις μπούρδες που λες. Για να καταλάβω είναι ΕΠΙΣΗΜΗ θέση του...Χριστιανισμού η ΜΙΣΗ αλήθεια (=ΜΕΓΑΛΟ ψέμα) που είπε ο τρέχα για το Αρκάνσας; Στα σοβαρά; Πού το λέει το ευαγγέλιο αυτό;;;;;;;


5. Επιτέλους ΠΑΨΤΕ να βάζετε θρησκεία και επιστήμη ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Ειδικά στο ζήτημα της εξέλιξης ΔΕΝ υπάρχει σύγκρουση παρά μόνο όταν τη συντηρούν είτε οι άθεοι από τη μια μεριά είτε οι φανατικοί (με εξουσιαστικά συμφέροντα) από την άλλη. Ας απαντήσει επιτέλους κάποιο χριστιανικό αντράκι από τα πολλά που γυρνάνε στο φόρουμ στα ερωτήματα που έχω θέσει περί συμβατότητας επιστήμης και θρησκείας.


6. Τεχνηέντως ο "μάχιμος" και "φιλαλήθης" δημοσιογράφος μπλέκει τα "ωφέλιμα" για το άνθρωπο του Χριστιανισμού με την επιστημονική αλήθεια. Επειδή δηλαδή υπάρχει το "αγάπα τον πλησίον σου " πρέπει ντε και καλά ό,τι άλλη μπαρούφα πει οποιοσδήποτε να είναι σωστή, αρκεί να την εντάξει στο "χριστιανικό" πλαίσιο. Το "αγάπα τον πλησίον σου" υπήρχε και την εποχή του Γαλιλαίου, δεν τους εμπόδισε όμως να τον φτάσουν ένα βήμα πριν την εκτέλεση. Δηλαδή επειδή υπήρχε το "αγάπα τον πλησίον σου" η γη είναι επίπεδη; Αυτή είναι η λογική; Το ωφέλιμο κουβαλά με κάποιον μαγικό τρόπο και το "αληθές". Αυτή η λογική πάσχει από παντού.


7.Τα περί νιάτων και μεγαλύτερων είναι απλά ανοησίες και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού


8. Θα μας φέρει κάποιος μεγαλοχριστιανός έστω και μια ελάχιστη απόδειξη των ισχυρισμών του; Εγώ έφερα κάποια στοιχεία και μπορώ να φέρω και άλλα. Όσο ψάχνω και όσο νέα δεδομένα έρχονται στο φως. Αυτοί που πρεσβεύουν ότι δεν ισχύει η εξέλιξη, ποια στοιχεία έχουν που να πιστοποιούν τη "δημιουργία";;;;;; Έχετε το χώμα όπου φτιάχτηκε ο Αδάμ;


Το κεφαλαιώδες ζήτημα όμως (η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ) είναι εδώ:


1. Τελικά το επιχείρημα περί παρακμής της εξελικτικής θεωρίας αποδομείται ναι ή όχι; Η εξέλιξη διδάσκεται ή όχι σχεδόν παντού;Εσχάτως ΚΑΙ στην Ελλάδα. Για αυτό τι λέει ο "φιλαλήθης" κύριος που καίγεται για τη "δημοκρατία"; Η' μήπως δεν πήρε πρέφα τα θέματα των εξετάσεων του 2010;


2. Παραπληροφόρησε ή όχι ο "έντιμος" κατά τα άλλα τρέχα στη μάταιη προσπάθεια του να στήσει ένα επιχείρημα που δεν ισχύει;

ΥΓ. ar_ia μην ασχολείσαι με το τρολ, που θα πάει θα βρει γκόμενα και θα ησυχάσει...

Edited by - IndustrialAngel on 23/11/2010 17:00:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 16:56:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 16:59:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δεν φταίω εγώ άμα καίγεσαι.

Μπήκα εδώ μέσα με μια θεωρία πανθειστική στην ουσία που περιελάμβανε τον Χριστό και αμέσως τα καμμένα(περί καμμένων πρόκειται μην το ψάχνετε) άρχισαν να βρίζουν και να ειρωνεύονται. Δεν το έχετε ξαναδεί το έργο με τους καμένους άρρωστους που καίγονται στην κόλαση και όποτε ακούνε για Χριστό παθαίνουν κάτι; Δεν παθαίνουν αυτοί φυσικά, αλλά οι δαίμονες που τους εξουσιάζουν. Δεν υπάρχουν καν. Άντε πριν να με διώξετε πάλι, φεύγω και ίσως να τα πούμε πάλι in hell ofcource.

Και ο ήλιος ρίχνει μια ματιά στους βόθρους, αλλά δε μολύνεται.Διογένης.

Edited by - Lizard King on 23/11/2010 16:41:36


http://www.youtube.com/watch?v=us00G8oILCM&feature=related


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
strangerz2
Μέλος 3ης Βαθμίδας


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 17:00:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangerz2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πλάκα πλάκα,ο lupus είναι η αντανάκλαση της δικής σας συμπεριφοράς εδω μέσα.Αν δεν υπήρχαν οι ειρωνίες και και τα μίση για τους ανθρώπους που έχουν διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο,όλα θα ήταν καλά.

Π.χ. ένας χριστιανός και ένας άθεος ή ενας πνευματικός με έναν υλιστή ανταλάζουν αρνητικά συναισθήματα μεταξύ τους.Αυτό γίνεται χρόνια τώρα.

Ας μήν κρίνουμε τους άλλους γιατί η ρίζα του λάθους είναι σε εμάς.

Δεν φταίει ο lupus που σας βρίζει,αλλά εσείς που χρόνια τώρα μαλώνετε και αυξάνετε το πνεύμα της χωριστικότητας μεταξύ σας.Δεν βλέπετε τα κοινά σας στοιχεία,αλλά σας νοιάζει μόνο να επικρατήσει η θεωρία σας και ας είναι λάθος.

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση κάποιος απο σάς να κάνει πίσω και να αναθεωρήσει τις ιδέες του.

Ο άνθρωπος απο την φύση του,δεν έχει μάθει να ακούει.Μόνο να μιλάει ξέρει.

Αυτό που κάνετε και εσείς, δεν ακούτε τι σας λέει ο άλλος,δεν προσπαθείτε να καταλάβετε τον άλλον,προσπαθείτε μόνο να περάσετε την δική σας άποψη νομίζοντας οτι τα ξέρετε όλα.Εξαιρούνται ελάχιστοι.

Ξέρω οτι ενοχλεί αυτό,αλλά δυστηχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Διαφωνεί κανείς?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 17:05:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ξέρω οτι ενοχλεί αυτό,αλλά δυστηχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Διαφωνεί κανείς?Eγώ...

http://www.youtube.com/watch?v=AAfpq6EPKck&feature=fvsr


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2010, 17:06:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
amalia

quote:

Χμ, μάλλον καταλαβαίνω τι εννοείς με τον μονισμό στο νεοπλατωνικό Εν και τη διαφόρησή του σε κατώτερο επίπεδο: ότι η πραγματική υπόσταση είναι η νοητική/πνευματική η οποία καθώς κατέρχεται επίπεδο (κατεβαίνει από το πνευματικό στο υλικό επίπεδο) γίνεται δυϊσμός, δηλαδή ύλη και νους - σωστά;

Το πρόβλημα που βλέπω εγώ με την αντίληψη αυτή, είναι η a-priori αποδοχή μιας πνευματικής οντολογίας η οποία ερχόμενη στην ύπαρξη δημιουργεί τα πράγματα και τα φαινόμενα. Αλλά αυτό μπορεί να είναι μόνο υπόθεση, ή με άλλα λόγια, είναι θέμα πίστης. Από την άλλη μεριά, ο (αντίστροφος από τον προαναφερθέντα) δυϊσμός που σου περιέγραψα πολύ συνοπτικά, ξεκινά από την παρατήρηση νοητικών και υλικών/φυσικών ιδιοτήτων στα πράγματα (φαινόμενα, αντικείμενα, συμβάντα). Προσπαθώντας να εξηγήσει τι σημαίνει νοητική ιδιότητα ή όψη η φιλοσοφία είτε θα απορρίψει την οντολογική υπόσταση του νοητικού, είτε θα αποδεχθεί ότι αυτή υπάρχει. Η αποδοχή αυτή συναντάται με δύο συνηθέστερες προτάσεις: Είτε ο κόσμος είναι δυϊστικός από τη φύση του, δηλαδη τα πάντα έχουν μια νοητική και μια υλική όψη, είτε η νοητική όψη είναι αναδυόμενη και προκύπτει από αλληλεπιδράσεις σε χαμηλότερα υλικά επίπεδα. Η τελευταία αυτή άποψη συναντάται ως "δυϊσμός αναδυόμενης ιδιότητας". Μια ενδιάμεση, τέλος, εκδοχή, είναι το ότι ο κόσμος έχει δύο υποστάσεις, μια υλική και μια "πληροφοριακή", όπου η τελευταία οργανωνόμενη σε ολοένα υψηλότερα επίπεδα αποκτά τις ιδιότητες που γνωρίζουμε και αποδίδουμε στα νοητικά φαινόμενα.

Για να συνοψίσω, αυτά που σου έγραψα διαφέρουν από τον νεοπλατωνικό μονισμό στο γεγονός ότι ξεκινούν από παρατηρήσεις στον κόσμο της ύπαρξης και καταλήγουν σε διαπιστώσεις που έχουν να κάνουν με την οντολογική σύσταση του κόσμου. Ο νεοπλατωνικός μονισμός ξεκινά από την οντολογική σύσταση και καταλήγει στο πως είναι φτιαγμένος ο κόσμος. Και όπως σωστά αναφέρεις, ο μονισμός αυτός είναι η βάση προσεγγίσεων όπως ο ταοϊσμός (γιν και γιανγκ).

το νεοπλατωνικο Εν...

δεν ειναι ουτε ζωη, ουτε αρνηση της ζωης...

δεν ειναι ουτε νους, ουτε αρνηση του νου...

δεν ειναι ουτε ον, ουτε μη ον...

δεν μπορουμε να του προσαψουμε κανενα κατηγορημα αλλα ουτε και την αρνηση καποιου κατηγορηματος...

ειναι παντελως ακαταληπτο και αταιριαστο στις λογικες διαφοροποιησεις που παραγει η νοητικη μας δομη...

και παραδοξως την ιδια αποφατικη θεολογια χρησιμοποιησε και ο ψ-Διονυσιος Αρεοπαγιτης για τον Πατερα, το πρωτο τριαδικο προσωπο του Χριστιανισμου...ελα ομως που εχει καταληξει η ιστορικη ερευνα οτι ο Αρεοπαγιτης ηταν πρωην Νεοπλατωνικος και μαθητης του Προκλου οποτε εδω εχουμε ενα σημειο που η νεοπλατωνικη θεολογια μπολιαζει τον πιο βασικο πυρηνα της στη χριστιανικη...

συμφωνα με τους Νεοπλατωνικους λοιπον το Ενα που δεν ξερουμε τι ειναι γινεται στην επομενη βαθμιδα Νους που γνωριζουμε εστω θεωρητικα τι ειναι (αυτος ο Νους του παντος ειναι και ο Λογος ου Ηρακλειτου και των Στωικων και αν θελεις ο Υιος των Χριστιανων)...

και στη συνεχεια ο Νους προβαλλεται χαμηλοτερα και γινεται Ζωη, η Ψυχη του Κοσμου, η αν θες το ζωοποιον Αγιο Πνευμα των Χριστιανων..

θα μπορουσα να πω πως συμφωνα με τον Πλατωνισμο και τις παραδοσιακες θρησκειες οτι παρατηρουμε με τα ματια αποτελει τη βαση μιας κλιμακωτης πυραμιδας που ανεβαινοντας επιπεδα καταληγουμε καποια στιγμη στο Εν που βρισκεται στην κορυφη της πυραμιδας, με λιγα λογια υπαρχει πρωτη αιτια για ολα και αυτη βρισκεται πισω απο τις γενννεσιουργες αιτιες των φαινομενων, πριν απο τα θεμελιωδη μεγεθη του δικου μας συμπαντος οπως ο χωρος και ο χρονος και η εντροπια, πριν απο ποιοτητητες οπως ο νους, η ενεργεια και η υλη...

η αρχη των παντων αναγκαστικα ειναι το απλουστερον τι που γενναει καθε εννοια και ποιοτητα και ειδος, ειναι προ-εννοιολογικο και υπερουσιο (η λεξη υπερουσιος ειναι νεοπλατωνικη), δεν ειναι ουτε καν νους γιατι ο νους ενεχει διακριση παρατηρητη και παρατηρουμενου, το απλουστερον τι αναγκαστικα ειναι προ του νου...και η ολη αυτη φαση του ειλικρινα θυμιζει τη Νιρβανα των Βουδιστων η το ησιοδειον χαος..

απο κει και περα η ολη αυτη εννοια της οντολογικης πυραμιδας μπορει να παραλληλιστει με τη μεθοδολογια που ακολουθησαμε για να φτασουμε πρωτα στο ατομο, μετα στον πυρηνα του και μετα στο υποατομικα σωματιδια...

οπως ξερω γω τα κουαρκς και τα μποζονια προεκυψαν απο ενα ταξιδι στο μικροκοσμο ετσι και η εννοια του Θεου ως κορυφης της πυραμιδας προκυπτει απο ενα ταξιδι στο μακροκοσμο..οι Πλατωνικοι αλλα και ο Αριστοτελης επεχειρησαν να αποδειξουν την υπαρξη του θειου μεσω αναγωγων, το ενδιαφερον στη σκεψη τους ηταν πως το θειο ηταν προ του ιδιου του Νου καθοτι ο Νους κατ'αυτους ηταν ηδη συνθετος...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 23/11/2010 17:07:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1699219
Maintained by Digital Alchemy