ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Δαρβίνος vs Θρησκείας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 00:30:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να μην πεις τίποτα Νικόμαχε, να ανοίξεις τα μάτια του μυαλού σου μόνο...γιατί τα έχεις ερμητικά κλειστά.

Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι μέσα στον ωκεανό της αμάθειας τους...πράγματι.

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 00:33:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ευροπαιος
Γιατί μόνο ο άνθρωπος απέκτησε τη νόηση που έχει?
......
Γιατί θα τον αφανιζαν τα σαρκοφαγα. Επιβίωση. Ανάγκη.Και γιατι σημερα που κινδυνευουν τα αλλα ζωα να τα αφανισει ο ανθρωπος,δεν αποκτανε και αυτα νοηση;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 01:12:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευροποαιος
Ανάγκη? έτσι απλά? έτι ξερά?
Καταλαβαίνει το ζώο τα χρώματα της φύσης? μπορεί ένα ζώο να έχει τόσο μακρινό στόχο? έχει το ζώο τη νόηση να αφήσει τέτοια παρακαταθήκη?
Όχι βέβαια! ο μηχανισμός της φύσης που δημιούργησε ο Θεός, είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργεί και ταυτόγχρονα να επιλύει τέτοιες ανάγκες.
......

Ευροπαιε, κανε σοβαρά μια ερώτηση στον εαυτο σου. 
Αν είχες στην τράπεζα 1.000.000 εύρο, λέμε, θα πήγαινες τη δευτέρα για δουλεια?  Η θα αγοραζες άλλες δυο τρεις βιβλιοθήκες, και θα διεθετες το χρόνο σου διαφορετικά? ισως να έκανες και κανά ταξιδάκι προς τα εδω, να αφήναμε τις γυναίκες στα μαγαζιά, (στις ανάγκες τους, αν και κάτι θα έχεις να πεις για τα παπούτσια τις τσάντες που αγοράζουν) και εμείς να συζητούσαμε όπως αρμόζει? μιλάω σωστά?

Τώρα δες το και έτσι. Αν είμαστε αθάνατοι, βρε παιδι μου ήσουν πάντα 25 άντε 30 Χρονων, δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, θα ήσουν η όχι υληστης? 

όλα δημιουργούνται απο ανάγκη, και δεν γράφω πως δεν υπάρχουν πνεύματα, θεοί, κλπ, μα αν τα δημιουργούμε σαν σκέψη, εμείς οι άνθρωποι, (δεν πιστεύω να αμφιβαλεις πως στα δυς χρόνια ζωής της γης, μπορει να έχουμε καταστραφεί όχι μια, μα 1000 φορές,  μα η σκέψη ισως κάπου να υπάρχει) τίποτα δεν καταστρέφεται, ας μην ξεχνάμε και την επιστήμη, γιατί η ανάγκη της ανθρωπότητας, να μην φέρνει ένα Χριστό, και σώνει και καλα είναι θεοσταλτος? 
Τι θα καταλάβαιναν τοτε, με έστειλε το απλυτο, η με έστειλε ο πατέρας, αφού τετοιο ζητάγε και είχε ανάγκη ο τοτε κόσμος?

Ευροπαιος
Θα της καθόταν στραβά να μπορούσε να καμουφλαριστεί?
Και η λεοπάρδαλη τρέχει....τι το θέλει το καμουφλάζ?
Και το σαλιγκάρι πάει αργά...γιατί να μην αλλάζει καμουφλάζ?
Και το μολυντήρι πάει αργά, γιατί να μην αλλάζει και αυτό καμουφλάζ?
........
Έγραψα, η φύση μερικές φορές βγάζει και λευκα λιοντάρια, αν κάτι δεν το χρειάζεται, το πολλαπλασιάζει ακατάπαυστα,  και το τελειώνει. Δεν στέλνει κανενας θεός τον καρκίνο.

Ευροπαιος
Τι προηγήθηκε? η σκέψη να χάσει τη δύναμη, και το τρίχωμα? ή να αναπτύξει τον εγκέφαλό του?
Και γιατί αυτό δε συνέβη με κανένα άλλο ζώο?
Αφού όπως λένε ο πρόγονός μας ήταν στα δέντρα και έκανε τη μαϊμού! γιατί να κατέβει από αυτά? γιατί δεν τον ακολούθησαν και οι μαϊμούδες? γιατί δεν τον ακολούθησαν οι πίθηκοι?
Πως είναι δυνατόν κάποιος να ισχυρίζεται ότι θα χάλαγε τον Γορίλα να ήταν έξυπνος όπως ο άνθρωπος?
.........
Δεν λέω πως ερχόμαστε απο το γοριλα. Έγραψα μαλιστα πριν καιρο, πως είχα μια μελέτη απο πανεπιστημιακό φίλο, (την έχασα σε μια μετακόμιση) που μου έγραψε πως η γλώσσα και τα νεύρα μας, είναι έτσι κατασκευασμένα, ωστε να σκεφτόμαστε και να μιλάμε. 
Τώρα άμα η πορτοκάλια είναι φτιαγμένη απο φύση της να κάνει πορτοκάλια, άντε με ένα μπολιασμα να φτιάξει λεμόνια, μα δεν θα βγουν ποτε ψάρια. 
Έτσι και ο γοριλας. Απο φύση του μπορει μόνο να γριλυζει, άντε να μάθει μηχανικά να κάνει κάτι, δεν νομίζω πάντως να μίλησει.

Ευροπαιος
Η φύση δεν μπορεί να έχει νόηση από μόνη της. Η νόηση παίζει στο απρόσωπο και μόνο ο Θεός δεν έχει πρόσωπο.
.....
Γιατί φυλαρακο δεν εχει νοηση? εχει και παράσχει, απόδειξη μόλις γέννηθεις γνωρίζεις να κολυμπας, 
στα 6, με ότι μαθαίνεις,
ξεμαθαινεις αυτα που ειχες απο φύσης!

Ευροπαιος
Είναι μεγάλα από μόνα τους ΠΛΑΤΩΝΑ, δε χρειάζονται εμένα.
.......
Είναι αδερφέ, μα είναι πιο σοφο να πούμε και καμία φορα, δεν γνωρίζω πως έγιναν ορισμένα πράγματα, παρά να τα αποδίδουμε σε Θεό.

Ευροπαιος
Τότε του αποκαλύφτηκε ο Θεός, όταν έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο.
......
Αν εννοείς το Χριστό, σου γράφω πως ισως εμφανίσθηκε γιατί ο κόσμος είχε ανάγκη. Αν για σένα είναι θεοσταλτος, δεν θα τα χαλάσουμε εδω. Η ένσταση μου είναι για τις ερμηνείες, τις προκαταλήψεις, γενικα τη θρησκοφοβια, όχι για την μεγαλωσυνη του.

Ευροπαιος
Η φύση όμως αποδεικνύεται ότι είναι ζωντανή γιατί διέπεται από κανόνες.
Χωρίς αυτούς δε θα υπήρχε.
Πως όμως μπορεί να τεθούν αυτοί οι κανόνες όταν δεν υπάρχει ο ιθύνων Νους για να τους θέσει? 
Από μόνα τους τα πράγματα οδηγούν στο Φως! σε Εκείνον.
..........
Η φύση είναι ζωντανη και έξυπνη απο Μονή της. Εχει φως, αιωνιας ζωής, που ανάβει και σβηνει με μετρο. Όσα διαδραματίζονται μέσα, είναι άλλη υπόθεση. Για αυτο τσακονονται, μόνο που διαφεύγει, που είναι το άσπρο και που το μαύρο.

Ευροπαιος
Εγώ Τον θυμάμαι και όταν βλέπω ντοκιμαντέρ!.....τι θέλεις τώρα?
..........
Δεν θέλω τίποτα. Συζητάμε.

Ευροπαιος
Αυτό αφορά εμάς τους ανθρώπους. Όχι όμως τα ζώα.
Εάν τα ζώα είχαν μυαλό και γλώσσα, θα ήσαν αλλιώς τα πράγματα!
Θα πήγαινε το αρνί για τα δικαιώματά του στον ΟΗΕ και θα σου λεγα εγώ εάν ποτέ σου έτρωγες παϊδάκια.
.....
Δεν χρειαζεται ο ΟΗΕ. Έτσι και αλλιώς δεν τα τρώω.

Ευροπαιος
Βλέπεις έτσι, ότι φρόντισε ο Κύριος να μη μας λείψει τίποτα.
Κι εμείς από την άλλη τον ευχαριστούμε κατάλληλα.
Τον βρίζουμε, Τον συκοφαντούμε, Τον μειώνουμε, λέμε ψέματα γι΄ Αυτόν. 
Δεν Τον σεβόμαστε, δεν Τον αγαπάμε. 
Αδιαφορούμε και καταστρέφουμε αυτά που μας έδωσε, αυτά που μας χάρισε για να περνάμε τέλεια και να Τον αποζητούμε.
Το παίζουμε δημιουργοί και ξερόλες!

Ως πότε όμως θα μας ανέχεται?
Ως πότε ο Βασιλιάς θα βλέπει την αταξία των υπηκόων του και θα σιωπά?
Ως πότε θα βλέπει να καταστρέφουμε αυτό που έφτιαξε και θα μας χαρίζεται?

Εύχομαι να αργήσει πολύ η στιγμή που θα πάψει η ανοχή Του και θα γυρίσει για τις εξηγήσεις.
.............
Αυτο είναι το πιστεύω σου? Γιατί να στο χαλασω?

Προς το παρόν, βρες εξηγήσεις για τη γυναίκα σου το Σάββατο. 
Φαντάζομαι, 
κάλτσες παντελόνια πουκάμισα πεταμενα παντού στο σπίτι....χαχα

Και δεν είμαι θεός! 
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 12:19:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ο Ρουπερτ Σελντρεικ ειναι ενας Αγγλος βιολογος που εχει παραλληλα σπουδασει φυσικη και φιλοσοφια στο Χαρβαρντ...

ο Σελντρεικ εχει γινει γνωστος για τη θεωρια του οτι υπαρχει ενα αορατο πεδιο που περναει πληροφοριες που συμβαλλον στη διαμορφωση των χαρακτηριστικων και των συμπεριφορων των ζωντων οργανισμων καθε ειδους...

ονομαζει αυτο τον αορατο παραγοντα, μορφογεννητικα πεδια και εχει παρουσιασει διαφορες ενδειξεις για την παρουσια του μεσω μελετης διαφορων ζωων...

για παραδειγμα...

1) Η ιστορία του εκατοστού πιθήκου

«Ο γιαπωνέζικος πίθηκος «Μακακαφουσκάτη» βρίσκεται υπό παρατήρηση εδώ και 30 χρόνια καθώς ζει στη φυσιολογική του άγρια κατάσταση. Το 1952 στο νησί Koshima, επιστήμονες προμήθευαν στους πιθήκους γλυκοπατάτες που τις έριχναν στην άμμο. Η γεύση της ωμής γλυκοπατάτας άρεσε πολύ στους πίθηκους αλλά τους ενοχλούσε Η άμμος. Μια πιθηκίνα 16 μηνών που την έλεγαν Ίμο, έλυσε το πρόβλημα πλένοντας τις πατάτες σ' ένα γειτονικό ρυάκι και έμαθε το κόλπο αυτό και στη μητέρα της. Αυτόν τον καινούργιο τρόπο τον έμαθαν και όσα πιθηκάκια έπαιζαν μαζί της και τον έμαθαν και στις μητέρες τους. Αυτή την πολιτιστική καινοτομία, την έμαθαν σταδιακά διάφοροι πίθηκοι, πράγμα που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια οι επιστήμονες. Ανάμεσα στο 1952 και το 1958 όλοι οι νεαροί πίθηκοι έμαθαν να πλένουν τις γλυκοπατάτες που ήταν λερωμένες για να τις κάνουν πιο εύγεστες. Οι μόνοι ενήλικοι πίθηκοι που ακολούθησαν αυτή την κοινωνική πρόοδο, ήταν αυτοί που μιμήθηκαν το παιδιά τους. Όλοι οι άλλοι ενήλικες εξακολουθούσαν να τρώνε τις πατάτες λερωμένες.

Και ξαφνικά έγινε κάτι καταπληκτικό. Το φθινόπωρο του 1958 ένας ορισμένος αριθμός πιθήκων του νησιού Koshima έπλεναν τις γλυκοπατάτες τους. Είναι άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους, αλλά ας υποθέσουμε ότι όταν ανέτειλε ο ήλιος κάπου πρωί, υπήρχαν 99 πίθηκοι στο νησί Koshima που είχαν μάθει να πλένουν τις γλυκοπατάτες τους. Κι ας υποθέσουμε ότι αργότερα εκείνο το πρωί έμαθε να πλένει τις πατάτες του και ο εκατοστός πίθηκος. Μέχρι να νυχτώσει εκείνο το βράδυ όλοι οι πίθηκοι της φυλής έπλεναν τις γλυκοπατάτες πριν τις φάνε. Αλλά προσέξτε. Το πιο εκπληκτικό πράγμα που παρατήρησαν οι επιστήμονες ήταν πως η συνήθεια να πλένουν τις πατάτες πέρασε τη θάλασσα αυτόματα. Ολόκληρες αποικίες πιθήκων σ’ άλλα νησιά και στη στεριά Τακασακιγιάμα άρχισαν να πλένουν τις πατάτες τους.

2) εδω ο λογος στον ιδιο τον Σελντρεικ...

"Για παράδειγμα, ένα σμήνος πουλιών μπορεί να στρίψει όλο μαζί την ίδια ακριβώς στιγμή. Αυτό νομίζω συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα πεδίο που ανήκει στο σμήνος. Το μορφικό αυτό πεδίο τα ενώνει και τα συντονίζει.

Όλα ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν και πάντοτε στρίβουν ταυτόχρονα με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έτσι ώστε να μην μπορεί να πει κάποιος ότι διαφέρει η κίνηση του ενός από το άλλο.

Νομίζω ότι οι κινήσεις τους συντονίζονται με τέτοιο τρόπο όπως τα ρινίσματα σιδήρου γύρω από ένα μαγνήτη.

Όταν μετακινείς τον μαγνήτη, όλο το σχέδιο των ρινισμάτων αλλάζει γιατί όλα ανταποκρίνονται στο πεδίο το οποίο αποτελούν μέρη.

Αυτό ισχύει τόσο για τα πουλιά ενός σμήνους όσο και για τα ανθρώπινα μέλη μιας κοινωνικής ομάδας ..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 12:41:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ο Σελντρεικ ισχυριζεται στο παραδειγμα του εκατοστου πιθηκου πως οταν ενα μελος μιας ζωικης ομαδας κατακτησει μια καινοτομια για την επιβιωση της φυλης, σε ελαχιστο χρονικο διαστημα ολα τα μελη των ομαδων του ιδιου ειδους ακομη και σε περιοχες περα απο τη θαλασσα υιοθετουν την καινοτομια...

αυτο θεωρει οτι συμβαινει επειδη ο πρωτος πιθηκος μετεδωσε την πληροφορια αυτη χωρις να το γνωριζει στο αορατο πεδιο εκεινο που λειτουργει σαν ασυνειδητη κοινη νοημοσυνη ολων των πιθηκων και ετσι η πληροφορια μεταδωθηκε συντομα και στους αλλους πιθηκους που επικοινωνουσαν με αυτο...

αυτο που αποκαλει ο Σελντρεικ μορφογεννητικα πεδια ειναι αυτο που εγω αποκαλω ζωικη ψυχη...ειχα πει σε περσινες μου δημοσιευσεις πως η ζωικη ψυχη ειναι κατι που υπαρχει τοσο στον ανθρωπο οσο και στα ζωα και τα φυτα, αλλα ο ανθρωπος εχει επιπλεον την λογικη ψυχη και ενδεχομενως και την πνευματοψυχη (γι' αυτο και αποτελει πολυεπιπεδη οντοτητα)...

υπαρχει μια παγκοσμια ζωικη ψυχη που οι Νεοπλατωνικοι την ονομαζαν Φυση...

αυτη ειναι το συνολο των μορφογεννητικων πεδιων σε ολο το συμπαν και αποτελει εναν ωκεανο ζωης μεσα στον οποιο κολυμπανε πληροφοριες και αρχετυπα που επηρρεαζουν την εξελιξη ολων των ειδων...

πανω απο την παγκοσμια ζωικη ψυχη υπαρχει ομως μια παγκοσμια ψυχη υψηλοτερου επιπεδου και ειναι αυτη που αποκαλουσαν οι Νεοπλατωνικοι Ψυχη του Κοσμου και οι Χριστιανοι Αγιο Πνευμα, η μεν ζωικη ψυχη εχει ασυνειδητη νοημοσυνη η δε Ψυχη του Κοσμου εχει συνειδητη νοημοσυνη...η λογικοτητα του homo sapiens οφειλεται στο οτι διαθετει ενα απειροελαχιστο μερος της Ψυχης του Κοσμου και αυτο τον ξεχωρισε απο τα αλλα ανωτερα θηλαστικα...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 12:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
η παγκοσμια ζωικη ψυχη η Φυση των Νεοπλατωνικων η μορφογεννητικα πεδια του Σελντρεικ η τσι των Κινεζων η οργονη του Ραιχ η αιθερας των Ορφικων η κα των Αιγυπτιων η αστρικο σωμα του Παρακελσου η Πανας των αρχαιων Ελληνων...

ειναι υπευθυνη για την εμφανιση της ζωης σε καθε εμβιο οργανισμο, ετσι η ζωη δεν ειναι αποτελεσμα χημικων διαδικασιων αλλα εισοδος μικρου τμηματος της παγκοσμιας ψυχης σε καταλληλες χημικες διαταξεις που ασυνειδητα αντιλαμβανεται οτι μπορει να αποτελεσουν "σπιτι" της...

οταν δυο ανθρωποι κανουν ερωτα δημιουργουν ενα κοινο μορφογεννετικο πεδιο (εσονται εις σαρκα μια) το οποιο περιλαμβανει πληροφοριες για τα χαρακτηριστικα και των δυο, αυτο το κοινο μορφογεννετικο πεδιο θα αποτελεσει τη ζωικη ψυχη του καθε παιδιου που θα προκυψει απο τον ερωτα του ζευγαριου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 13:07:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
συμφωνα με τα παραπανω η ζωη ειναι πολυδιαστατο φαινομενο γι' αυτο και ουτε μπορεσαμε ουτε θα μπορεσουμε να τη δημιουργησουμε σε εργαστηριο μεσω χημικων διαδικασιων...

επισης πολυδιαστατο φαινομενο ειναι η λογικοτητα η οποια βρισκεται στην κλιμακα των λειτουργιων ψηλοτερα και απο την ιδια τη ζωη, η ζωη ειναι πολυ πιο συχνη, η λογικοτητα ειναι κατι πιο σπανιο...

οπως η παγκοσμια ζωη εισερχεται ασυνειδητα η μαγνητιζεται αν θελετε απο καταλληλες χημικες διαταξεις ετσι και η λογικοτητα εισερχεται σε οργανισμους πρωτευοντων ζωων που ειναι πλεον καταλληλοι γι' αυτο το αλμα...φαντασθειτε οτι υπαρχει ενα παγκοσμιο ταμειο ζωης και ενα παγκοσμιο ταμειο λογικοτητας και αυτα μεταγγιζουν διαρκως μικροποσοτητες τους στα καταλληλα περιβαλλοντα...

ο homo sapiens προεκυψε απο ενα τετοιο αλμα, γιατι η λογικοτητα σε σχεση με τον ενστικτωδη νου ειναι ενα τεραστιο αλμα και δεν μπορει να προελθει απο μικρες μικρες ποσοτικες αλλαγες η τυχαιες μεταλλαξεις..

αυτος ειναι και ο λογος που δεν θα βρεθουν ενδιαμεσοι κρικοι ουτε θα βρουμε ποτε το συνδεσμο που οδηγησε ξερω γω στον Κρο Μανιον...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 07/01/2011 13:08:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 13:19:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ολο το συμπαν ειναι ενα, ολοι οι οργανισμοι συνδεονται μεσω της ζωικης ψυχης η των μορφογεννετικων πεδιων και ολοι οι λογικοι οργανισμοι συνδεονται επισης ως μερη της λογικης ψυχης...

η ζωικη ψυχη ειναι παραρτημα η αν θελετε προβολη της λογικης ψυχης σε χαμηλοτερο πεδιο η διασταση και τετοιες διαστασεις με αντιστοιχες λειτουργιες υπαρχουν αρκετες...

η δικη μας επιστημη προσπαθει να τα αναγει ολα στην υλικη διασταση γι' αυτο αποτυγχανει να δημιουργησει ζωη ποσο μαλλον νοημονα ζωη...

επισης οσο και να προσπαθησει μεσω τεχνητων μεταλλαξεων δεν θα μπορεσει να μετατρεψει ενα χιμπατζη σε homo sapiens ακομη και αν εργαστει σε συγκεκριμενες ομαδες χιμπατζηδων σε πειραμα που θα κρατησει αιωνες και οπου η καθε νεοτερη γεννια επιστημονων θα ακολουθει τους παλιοτερους...

δεν θα τα καταφερει ακομη και αν αλλαξει το γεννετικο κωδικα των χιμπατζηδων...

γενικοτερα το ολο παιχνιδι παιζεται μεσω επικοινωνιας διαφορων διαστασεων, αν επιχειρησεις σε τετοια ζητηματα να παλαιψεις μονο με μεσα της δικιας μας διαστασης εισαι χαμενος απο χερι εστω και αν εχεις τη βοηθεια υπερεξελιγμενων κομπιουτερ που εχουν αποθησαυρισει ολη την ανθρωπινη γνωση...

μπορει καποτε να φτιαξουμε αποικιες σε ολο το ηλιακο συστημα η να παιρνουμε την ενεργεια μας απ' ευθειας απο τον ηλιο...

θα μπορεσουμε λογικα αν δεν αυτοκαταστραφουμε να ελεγξουμε πληρως το υλικο πεδιο...

δεν θα μπορεσουμε ομως ποτε να δημιουργησουμε ζωη η λογικοτητα γιατι αυτα τα φαινομενα ειναι πολυδιαστατα και χρειαζονται τη συνεργασια διαστασεων για να προκυψουν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 13:37:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
απο αυτη τη σκοπια ο Δαρβινισμος ειναι μια μηχανιστικη ερμηνεια της εξελιξης γιατι ασχολειται μονο με τις αλλαγες στις εξωτερικες μορφες, οταν στην εξελιξη συναντα αλματα τα αποδιδει σε τυχαιες μεταλλαξεις...

μια δυναμικη ερμηνεια της εξελιξης (γιατι υπαρχει εξελιξη) θα μπορουσε να προκυψει μονο αν καποτε μπορουσαμε να κατανοησουμε τη συνεργασια διαφορων πεδιων στο φαινομενο που ονομαζουμε ζωη και στο φαινομενο που ονομαζουμε λογικοτητα...

τοτε θα βλεπαμε οτι τα βασικα αλματα της εξελιξης δεν οφειλονται τοσο σε μεταλλαξεις (ειναι υπευθυνες για καποιες δευτερευουσες αλλαγες μονο) αλλα στη συνεργατικη δραση αυτων των πεδιων...

οταν αρχιζαμε να βλεπουμε τα πραγματα απο αυτη τη σκοπια θα κατανοουσαμε κιολας οτι ολο το συμπαν ειναι Ενας ζωντανος οργανισμος οπου οι πληροφοριες που επηρρεαζουν την εξελιξη των ειδων μεταβιβαζονται μεσω επικοινωνουντων αορατων πεδιων που ζωοοποιουν την υλη και που μεταβιβαζουν εντολες οπως στον ανθρωπο το νευρικο συστημα με τους αναριθμητους νευρωνες του...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 23:28:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που θεωρούσαν ως σημαντικό στόχο της επιστήμης οι επιστήμονες στα μέσα του Δέκατου Ένατου αιώνα ήταν η συσσώρευση μιας ορισμένης γνώσης .

Μια επιτυχής επιστημονική εξήγηση όφειλε να καταλήγει σε ένα θετικό αποτέλεσμα .

Καθετί που δεν ενέπνεε βεβαιότητα ήταν ελλειμματικό .

Σύμφωνα με την επαγωγική προσέγγιση του Φράνσις Μπέικον (Francis Bacon), (που είχε τις ρίζες της στα κείμενα που δημοσίευσε τον Δέκατο Έκτο αιώνα) , ο επιστήμονας που επιτελεί σωστά το έργο του είναι αυτός που συλλέγει τα δεδομένα , ταξινομεί σε μια λογική και ιεραρχημένη σειρά , και επιτρέπει να αναδυθούν μέσα από αυτό το δίκτυο των ιδεών οι εξηγήσεις του .

“Το προϊόν αυτών των επαναλαμβανόμενων επαγωγών μπορεί να είναι μια σειρά από προτάσεις , των οποίων ο αριθμός μειώνεται , ενώ , συγχρόνως , η καθολική ισχύς τους ενισχύεται και στο αποκορύφωμά της καταλήγει “σε νόμους και ορισμούς που είναι απόλυτα πραγματικοί” , οι οποίοι είναι γνωστοί ότι εκφράζουν όντως την αλήθεια” (αναφορά από τον Τζον Λόζι – John Losee – , στο “Historical introduction to the Philosophy of Science” – “μια ιστορική εισαγωγή στη φιλοσοφία της επιστήμης” – Oxford University Press , 1972 , σελ. 164 – 167) . Σύμφωνα με την εν λόγω προσέγγιση μια επιστημονική εξήγηση θεωρείται αποδεδειγμένη όταν πληροί όλες αυτές τις συνθήκες και μπορεί να σχηματίσει έτσι έναν πλήρη και αναμφίλεκτο νόμο της φύσης . Βεβαίως , ένα παρόμοιο ιδεατό σύστημα είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Η ίδια η φύση της επιστήμης μας δείχνει ότι οι νέες ανακαλύψεις μας ωθούν να εξετάσουμε εκ νέου τα συμπεράσματά μας και να αναθεωρήσουμε τις εξηγήσεις μας .

Στις ημέρες μας , κανείς δεν δέχεται την ιδέα ότι υπάρχει οριστική βεβαιότητα σε μια επιστημονική εξήγηση , ενώ στα τέλη του Δέκατου Όγδοου αιώνα η αντίληψη αυτή ήταν κοινώς αποδεκτή – με ορισμένες εξαιρέσεις, φυσικά – από τους επιστήμονες και τους ενημερωμένους πολίτες .

Όμως οι απόψεις αυτές δεν ταίριαζαν με την προσέγγιση του Δαρβίνου .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2011, 23:40:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Ευροπαιε, κανε σοβαρά μια ερώτηση στον εαυτο σου.
Αν είχες στην τράπεζα 1.000.000 εύρο, λέμε, θα πήγαινες τη δευτέρα για δουλεια? Η θα αγοραζες άλλες δυο τρεις βιβλιοθήκες, και θα διεθετες το χρόνο σου διαφορετικά? ισως να έκανες και κανά ταξιδάκι προς τα εδω, να αφήναμε τις γυναίκες στα μαγαζιά, (στις ανάγκες τους, αν και κάτι θα έχεις να πεις για τα παπούτσια τις τσάντες που αγοράζουν) και εμείς να συζητούσαμε όπως αρμόζει? μιλάω σωστά?

Τώρα δες το και έτσι. Αν είμαστε αθάνατοι, βρε παιδι μου ήσουν πάντα 25 άντε 30 Χρονων, δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, θα ήσουν η όχι υληστης?

όλα δημιουργούνται απο ανάγκη, και δεν γράφω πως δεν υπάρχουν πνεύματα, θεοί, κλπ, μα αν τα δημιουργούμε σαν σκέψη, εμείς οι άνθρωποι, (δεν πιστεύω να αμφιβαλεις πως στα δυς χρόνια ζωής της γης, μπορει να έχουμε καταστραφεί όχι μια, μα 1000 φορές, μα η σκέψη ισως κάπου να υπάρχει) τίποτα δεν καταστρέφεται, ας μην ξεχνάμε και την επιστήμη, γιατί η ανάγκη της ανθρωπότητας, να μην φέρνει ένα Χριστό, και σώνει και καλα είναι θεοσταλτος?
Τι θα καταλάβαιναν τοτε, με έστειλε το απλυτο, η με έστειλε ο πατέρας, αφού τετοιο ζητάγε και είχε ανάγκη ο τοτε κόσμος?Μάλιστα!....δεν απάντησες, έστριψες διά του αρραβώνος.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Έγραψα, η φύση μερικές φορές βγάζει και λευκα λιοντάρια, αν κάτι δεν το χρειάζεται, το πολλαπλασιάζει ακατάπαυστα, και το τελειώνει. Δεν στέλνει κανενας θεός τον καρκίνο.

Μάλιστα...η φύση λοιπόν ξέρει από χρώματα....μήπως φεύγουμε όμως από το φυσικό και πάμε έτσι στο μεταφυσικό?....ως φανάρι που λέμε!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Γιατί φυλαρακο δεν εχει νοηση? εχει και παράσχει, απόδειξη μόλις γέννηθεις γνωρίζεις να κολυμπας,
στα 6, με ότι μαθαίνεις,
ξεμαθαινεις αυτα που ειχες απο φύσης!

Τότε να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί της......που μπορώ να τη βρω?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Είναι αδερφέ, μα είναι πιο σοφο να πούμε και καμία φορα, δεν γνωρίζω πως έγιναν ορισμένα πράγματα, παρά να τα αποδίδουμε σε Θεό.

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Αν εννοείς το Χριστό, σου γράφω πως ισως εμφανίσθηκε γιατί ο κόσμος είχε ανάγκη. Αν για σένα είναι θεοσταλτος, δεν θα τα χαλάσουμε εδω. Η ένσταση μου είναι για τις ερμηνείες, τις προκαταλήψεις, γενικα τη θρησκοφοβια, όχι για την μεγαλωσυνη του.

Ούτε προκαταλήψεις θα βρεις στη θρησκεία μου ούτε θρησκοφοβία. Μόνο σεβασμό και δέος προκαλεί σε αυτόν που τη δέχεται.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Η φύση είναι ζωντανη και έξυπνη απο Μονή της. Εχει φως, αιωνιας ζωής, που ανάβει και σβηνει με μετρο. Όσα διαδραματίζονται μέσα, είναι άλλη υπόθεση. Για αυτο τσακονονται, μόνο που διαφεύγει, που είναι το άσπρο και που το μαύρο.

Σωστά, μόνο όμως όταν πίσω από αυτά υπάρχει η νόηση, αυτά μπορούν και συμβαίνουν!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Δεν χρειαζεται ο ΟΗΕ. Έτσι και αλλιώς δεν τα τρώω.

Μην κρίνεις εξ΄ιδίων τ' αλλότρια!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Προς το παρόν, βρες εξηγήσεις για τη γυναίκα σου το Σάββατο.
Φαντάζομαι,
κάλτσες παντελόνια πουκάμισα πεταμενα παντού στο σπίτι....χαχα
Και δεν είμαι θεός!

Βασικά δεν είναι τόσο τα ρούχα όσο η χαρτούρα!....χαρτιά φιλαράκο! παντού!! στο τραπέζι στις καρέκλες, στο πάσο!, στη βιβλιοθήκη δεν το συζητώ!!, ένας χαμός, με τα ντοσιέ!!, για τα ρούχα βρήκα τη λύση, τα μάζεψα και τα έχωσα στο καλάθι για τα άπλυτα!...σε χρόνο ντε ντε!!

Αλλά η χαρτούρα και τα ντοσιέ, είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Έχω μία άσχημη συνήθεια, δεν ξεμπερδεύω ένα ένα τα θέματα που ασχολούμαι!....εκεί που ασχολούμαι με ένα, θυμάμαι κάτι άλλο που και αυτό επείγει! και το ανοίγω κι αυτό! να άλλο ντοσιέ, να άλλα χαρτιά....μετά χάνομαι, απελπίζομαι, εκνευρίζομαι και μπαίνω στο φόρουμ για χαλάρωμα!

Τη χαρτούρα όμως τώρα την έχω ανοίξει όπως απλώνουν τον τραχανά!....δε θα έχει που να κάτσει η κυρά όταν έρθει!
Άσε που προέκυψε και μία δουλειά επειγόντως που πρέπει να κάνω αύριο με τον πατέρα μου.
Ήθελα το πρωί να κάνω το μάζεμα..... εκτός και εάν η γυναίκα μου έρθει την Κυριακή....θα της το προτείνω αύριο πριν φύγω..... να κάτσει βρε αδερφέ και μια μέρα παραπάνω με τους γονείς της!...να τους δώσει χαρά!.......... κι εμένα χρόνο!

Δε λέει συνήθως τίποτα είναι ψυχούλα, αλλά όταν δε λέει, με κοιτάει με ένα παράπονο που θα προτιμούσα τη γκρίνια της!
Τέσπα...αύριο θα μαζέψω.

Εκάεν και το Τσάμπασιν

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2011, 18:53:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Δαρβίνος παραδεχόταν ότι ο κόσμος δεν είναι στατικός και , λόγω του πλούτου των γνώσεών του σχετικά με τη φυσική ιστορία , αντιλαμβανόταν ότι η ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τα φυσικά φαινόμενα καθιστά ιδιαίτερα απίθανη τη βεβαιότητα της προσέγγισης του Μπέικον .

Πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει όλα τα δεδομένα , όταν συνεχώς νέα δεδομένα έρχονται στο φως της ημέρας ;

Η επιστημονική προσέγγιση του Δαρβίνου ήταν πράγματι η συλλογή των δεδομένων (και υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος δεδομένων στο βιβλίο του για την καταγωγή των ειδών , δεδομένου ότι ο Δαρβίνος ήταν ένας έμπειρος ιστορικός και ερευνητής) , αλλά υπό τον όρο η συλλογή αυτή να βασίζεται σε κάποια υπόθεση ή σε κάποια πιθανή εξήγηση .

Οι υποθέσεις εκείνες που δεν είχαν αποκλειστεί μπορούσαν να γεννήσουν επιπρόσθετες υποθέσεις , οι οποίες θα δοκιμάζονταν , επίσης , πειραματικά .

Συνεπώς , μέσα από αυτή την προσέγγιση γινόταν η συγκρότηση ενός δικτύου εικασιών .

Ο Δαρβίνος φρόντιζε να ανακοινώνει τον τρόπο με τον οποίο οι υποθέσεις του και οι γενικεύσεις μπορούσαν να δοκιμαστούν πειραματικά μέσα από έναν κατάλογο του είδους των παρατηρήσεων που έπρεπε να γίνουν για να απορριφθούν οι απόψεις αυτές – αλλά δηλώνοντας επίμονα ότι , μέχρι στιγμής , οι εξηγήσεις του αυτές ήταν οι πλέον κατάλληλες .

Η προσέγγιση του Δαρβίνου διαφέρει από την γενικώς αποδεκτή προσέγγιση του Μπέικον η οποία παρουσιάζει τις απόψεις της όταν τις θεωρεί “αποδεδειγμένες” ή “αληθείς” .

Αντιθέτως , ο Δαρβίνος παρουσιάζει ένα συνεκτικό σύστημα υποστηριζόμενων εικασιών , υπογραμμίζοντας , ωστόσο , ότι η απουσία απορριπτικών αποδείξεων είναι το γεγονός αυτό που τις καθιστά ακριβώς περισσότερο πιθανές ως προς το να συστήνουν μια ακριβή ή αληθή εξήγηση .

Η πιθανολογική προσέγγιση της επιστήμης , που απεικονίζει ένα δυναμικό σύμπαν , αποτελεί την οξεία αντίθεση με την παλαιά αντίληψη του Μπέικον που πρέσβευαν οι σύγχρονοι ερευνητές του Δαρβίνου , πολλοί από τους οποίους θεωρούσαν ότι το σύμπαν ήταν προκαταβολικά σχεδιασμένο και σταθερό .

Η ιδιοφυής μελέτη του Δαρβίνου κατηγορήθηκε ότι ήταν “υποθετική” , “πιθανολογική” και “ανυπόστατη” , “χωρίς καμία απόδειξη” .

Εντούτοις , σήμερα , στον Εικοστό Πρώτο αιώνα , είναι πιο κοντά στις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του επιστημονικού κόσμου ο δαρβινικός τρόπος οικοδόμησης της επιστήμης , που βασίζεται στις πιθανότητες , από αυτόν των συγχρόνων του .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2011, 20:47:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας δούμε , τώρα , ποια ήταν η θρησκευτική αντίδραση στο βιβλίο “Η καταγωγή των ειδών”.

Η Βίβλος στην κατά γράμμα ανάγνωσή της , μας αναφέρει ότι η δημιουργία του σύμπαντος έγινε σε έξι ημέρες , ενώ τα δεδομένα της φυσικής , της αστρονομίας και της βιολογίας παρουσιάζουν μια εικόνα του σύμπαντος που εξελίσσεται μέσα σε δισεκατομμύρια χρόνια .

Αρχικά λαμβάνει χώρα το μπιγκ – μπανγκ , στη συνέχεια υπάρχουν τα σύννεφα αερίων , έπειτα ο σχηματισμός των αστέρων και γαλαξιών και στη συνέχεια , πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια , σχηματίζεται ο πλανήτης Γη .

Στη συνέχεια , για περίπου 2 δισεκατομμύρια χρόνια δεν εμφανίζεται η ζωή και ακολουθεί η εμφάνισή της , αλλά και τότε όχι στο σύνολο των μορφών της .

Η βιβλική ανάγνωση κατά γράμμα υποστηρίζει ότι η εμφάνιση της ζωής συνέβη πριν από μικρό σχετικά χρονικό διάστημα , που υπολογίζεται σε μερικές χιλιάδες χρόνια και όχι σε δισεκατομμύρια χρόνια .

Όμως τα δεδομένα της φυσικής και της γεωλογίας υποστηρίζουν σταθερά την ιδέα ότι η Γη δημιουργήθηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια .

Μια βιβλική ανάγνωση της Γένεσης παρουσιάζει την εμφάνιση των ζωικών ειδών με τη σύγχρονη μορφή τους και παραπέμπει στην ύπαρξη ποικιλότητας μόνο “μέσα στο είδος” , ενώ η βιολογία , η γενετική και η γεωλογία υποστηρίζουν την άποψη ότι τα είδη αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου .

Η άποψη του ιδιαίτερου δημιουργισμού συνδέεται με την ιδέα ενός σύμπαντος που γεννήθηκε ξαφνικά πρόσφατα και το οποίο είναι αναλλοίωτο , ενώ η άποψη της εξέλιξης συνδέεται με την ιδέα της σταδιακής εμφάνισης του σύμπαντος , το οποίο έχει δημιουργηθεί πριν από δισεκατομμύρια χρόνια , και το οποίο υφίσταται συνεχώς αλλαγές .

Δεν αποτελεί , συνεπώς , έκπληξη ότι αυτές οι δυο προοπτικές βρίσκονται σε σύγκρουση .

Τα σύγχρονα χριστιανικά ρεύματα , σε γενικές γραμμές , δεν ασπάζονται τη βιβλική ανάγνωση κατά γράμμα και , συνεπώς , δεν βλέπουν την ασυμβατότητα μεταξύ της εξέλιξης και της βιβλικής ανάγνωσης ως ένα λόγο για την απόρριψη της εξέλιξης .

Υπάρχει , ωστόσο , ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο οι χριστιανοί απορρίπτουν την εξέλιξη , για τον οποίο συμφωνούν και αυτοί που πιστεύουν στην κατά γράμμα ερμηνεία της Βίβλου αλλά και αυτοί που δεν πιστεύουν σε αυτήν : ο λόγος αυτός έχει να κάνει με το σχέδιο , με τη σκοπιμότητα και το νόημα .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2011, 22:14:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην αριστοτελική φιλοσοφία , η σκοπιμότητα ή το τέλος είναι το αποτέλεσμα της ιδέας του αίτιου .

Το να μπορείς να εξηγείς το οτιδήποτε μέσα από τη σκοπιμότητά του ονομάζεται τελεολογία.

Μέχρι τον Δέκατο Ένατο αιώνα , όλοι πίστευαν ευρέως ότι ο θαυμάσιος κόσμος της φύσης , στον οποίο περιλαμβάνονται και οι ανατομικές δομές , συνιστούσε ένα εσκεμμένο σχέδιο του Θεού . Συνεπώς η προσαρμογή ενός οργανισμού στο περιβάλλον του ήταν το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης δημιουργίας των χαρακτηριστικών του .

O θεολόγος Γουίλιαμ Πάλεϊ (Paley , 1803), στο έργο του “Natural Theology; Or Evidences of the Existence and Attributes of the Deity , Collected from the Appearances of Nature” ( “Φυσική θεολογία ή Αποδείξεις της ύπαρξης και των έργων του Θεού , που έχουν συλλεχθεί μέσα από τον τρόπο της εμφάνισης της φύσης”) , θεωρούσε ότι ο Θεός σχεδίασε ειδικά τις πολύπλοκες δομές για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των οργανισμών . Η Φυσική θεολογία συνιστούσε , επίσης , μια απολογητική , ή θρησκευτική απόδειξη της ύπαρξης του Θεού .

Το επιχείρημα του Πάλεϊ υπέρ του σχεδίου θεωρείται κλασικό . Έλεγε , λοιπόν , ο Πάλεϊ ότι η ύπαρξη του Θεού μπορεί να αποδειχθεί μέσα από την ύπαρξη της δομικής πολυπλοκότητας στη φύση . Στην περίφημη αναλογία του , συνέκρινε την εύρεση σε έναν λόφο ενός βράχου και ενός ρολογιού . Ο βράχος θα βρίσκεται εκεί για πάντα , δεδομένου ότι αποτελεί ένα φυσικό αντικείμενο και δεν χρειάζεται καμία εξήγηση . Όμως το ρολόϊ αποτελεί ένα αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί , δηλαδή έχουν συναρμολογηθεί τα ελατήριά του και όλα τα εξαρτήματά του ειδικά για να σηματοδοτεί το πέρασμα του χρόνου . Η δομική πολυπλοκότητα που εξασφαλίζει μια σκοπιμότητα είναι απόδειξη ενός σχεδίου και , συνεπώς , και ενός σχεδιαστή .

Όταν παρατηρούμε μια φυσική δομή σαν αυτή του οφθαλμού των σπονδυλωτών , η οποία επιτρέπει την όραση , μπορούμε , παρομοίως , να υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από αυτή και , συνεπώς , και ένας σχεδιαστής . Η ύπαρξη μιας δομής σαν αυτή του οφθαλμού των σπονδυλωτών συνιστά την απόδειξη για την ύπαρξη Θεού , σύμφωνα με την αναλογία του Πάλεϊ .

Ο Πάλεϊ συνέκρινε την ιδέα του σχεδίου μιας δομής με την ιδέα της τυχαίας δημιουργίας της δομής και θεώρησε προφανώς παράλογο το να πιστεύει κανείς ότι ένα όργανο , όπως ο οφθαλμός του Σπονδυλωτού , μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την τυχαιότητα , όπως θα ήταν παράλογο , επίσης , τα μέρη του ρολογιού να έχουν συναρμολογηθεί και να λειτουργούν με την τυχαία κίνηση των ελατηρίων και των άλλων εξαρτημάτων .

Οι σύγχρονοι δημιουργιστές έχουν υιοθετήσει μια παρόμοια άποψη , όταν αντιπαραβάλλουν την εξέλιξη μέσω της τυχαιότητας (υπό την έννοια ότι δεν καθοδηγείται και δεν είναι εσκεμμένη) με το καθοδηγούμενο σχέδιο .

Αλλά και πριν από τη συγγραφή της Καταγωγής των ειδών από τον Δαρβίνο , το επιχείρημα για το σχέδιο των οργανισμών δεν είχε αποδειχθεί χρήσιμο στην κατανόηση του φυσικού κόσμου . Και αυτό οφειλόταν εν μέρει στην αύξηση της γνώσης του φυσικού κόσμου κατά τη διάρκεια του Δέκατου Όγδοου και στις αρχές του Δέκατου Ένατου αιώνα .

Καθώς οι νατουραλιστές εξέταζαν τον κόσμο και τα δημιουργήματά του πιο προσεκτικά , κατέστη φανερό ότι η ιδέα του Γουίλιαμ Πάλεϊ για την τελειοποίηση της δομικής πολυπλοκότητας δεν ταίριαζε πολύ με την πραγματικότητα .

Παρά το γεγονός ότι πολλές εντελείς δομές μπορούσαν να συντελέσουν στην προσαρμογή των οργανισμών στο περιβάλλον τους – όπως τα φτερά που φέρουν οι πάπιες , τα οποία τις προστατεύουν από το νερό , ή τα οστά των πτηνών που τους εξασφαλίζουν δύναμη αλλά και μικρό βάρος – , κάποιες άλλες ιδιότυπες κατασκευές έδιναν την εντύπωση ότι δεν προσέφεραν μεγαλύτερη επιβίωση στους φορείς τους , όπως η έλλειψη φτερών στο πτηνό “κίβι” και σε άλλα πτηνά που δεν πετούν .

Άλλες , επίσης , ιδιότυπες δομές , όπως η δομή ενός ψαριού που έχει και τα δυο του μάτια από τη μία πλευρά της κεφαλής του δεν μπορούσε να εξηγηθεί γιατί να είναι πολύπλοκες . Εάν τα ψάρια αυτά χρειάζεται να προσαρμοστούν στο ωκεάνιο περιβάλλον , γιατί δεν γεννήθηκαν με οφθαλμούς που να βρίσκονται και από τις δυο πλευρές της κεφαλής τους ;

Τα παραδείγματα είναι πολλά (για παράδειγμα , μπορούμε να δούμε από τους σύγχρονους συγγραφείς τον Gould , 1980) .

Πριν από τον Δαρβίνο , λοιπόν , είχε υπογραμμιστεί το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα περίεργων δομών στους οργανισμούς , που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε ότι αποτελούν την άμεση δημιουργία τους από έναν παντοκράτορα και καλοκάγαθο Θεό . Το κύρος των παρατηρήσεων της φυσικής ιστορίας αποδυνάμωσε την ιδέα του επιχειρήματος του θεϊκού σχεδιασμού .

Φυσικά , η φυσική επιλογή προσέφερε ένα φυσικό εργαλείο για την εξήγηση της καταγωγής των πολύπλοκων δομών που συντελούν στην προσαρμογή των οργανισμών οι οποίοι τις διαθέτουν στο περιβάλλον τους .

Όπως προανέφερα παλαιότερα , οι οργανισμοί αυτοί οι οποίοι διαθέτουν δομές που τους προσαρμόζουν καλύτερα σε ένα ειδικό περιβάλλον , έχουν περισσότερες πιθανότητες να δώσουν απογόνους , από άλλους που δεν τις διαθέτουν .

Συνεπώς , οι πληθυσμοί αλλάζουν μέσα στο χρόνο και τα μέλη τους προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον τους .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2011, 22:21:41  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θα σου πεσει το εργαλειο

εξαιρετικα αφιερωμενο
http://www.youtube.com/watch?v=LmAUQfJx3U0


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2011, 23:07:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά είναι άπιστος και νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός έρωτάς του...

http://www.youtube.com/watch?v=ih6W19KTlZo


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 16:16:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Πάλεϊ είχε δίκιο να επιλέξει το σχεδιασμό και όχι την τυχαιότητα , αλλά δεν γνώριζε ότι , παράλληλα με το υπερβατικό , υπήρχε και ένας φυσικός σχεδιασμός .

Αλλά πώς να επιλέξεις μεταξύ του υπερβατικού σχεδιασμού και της φυσικής επιλογής ;

Είναι προφανές ότι ο παντοκράτωρ δημιουργός μπορεί να δημιουργήσει δομές όπως αυτή του οφθαλμού των Σπονδυλωτών – αλλά το ίδιο και η φυσική επιλογή .

Η ύπαρξη δομών που να έχουν σχεδιαστεί στην εντέλεια μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους : είτε μέσω της παρέμβασης του Θεού είτε μέσω φυσικής επιλογής .

Στην πραγματικότητα , στην "Καταγωγή ..." , ο Δαρβίνος χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Πάλεϊ , που αναφέρεται στον οφθαλμό των Σπονδυλωτών , για να απεικονίσει πώς μια πολύπλοκη δομή μπορεί να προκύψει μέσα από τη φυσική επιλογή . Όσοι πίστευαν στο επιχείρημα του σχεδιασμού των οργανισμών , δυσκολεύονταν περισσότερο να εξηγήσουν τις δομές εκείνες που ήταν ελάχιστα λειτουργικές , ή δομές που προφανώς προέκυψαν από μαστόρεμα διαφορετικών τμημάτων του σώματος και είχαν άλλους λειτουργικούς στόχους στα συγγενικά είδη .

Η φυσική επιλογή μπορεί να είναι λειτουργική μόνο σε διαθέσιμες ποικιλότητες , έτσι ώστε εάν η “σωστή” ποικιλότητα δεν είναι διαθέσιμη , ο πληθυσμός είτε θα κινδυνεύει να εξαφανιστεί είτε κάποιες δομές του θα τροποποιηθούν ώστε να γίνει η προσαρμογή .

Συνεπώς η φύση είναι γεμάτη με παραξενιές , όπως συμβαίνει , για παράδειγμα , με τις κεραίες κάποιων όντων που τροποποιούνται σε όργανα προσέλκυσης θηραμάτων στους απογόνους , ή με τα οστά των σιαγόνων που μετατρέπονται σε δομές ακοής . Παραξενιές που δε μοιάζουν να είναι το έργο του μηχανικού αλλά το έργο ενός μάστορα (Jacob , 1977) .

Για να αιτιολογήσουμε τις δομές αυτές που είναι ελάχιστα λειτουργικές , πρέπει να αναφέρουμε ότι παρότι ορίζουμε ως φυσική επιλογή την "επιβίωση των καλύτερα προσαρμοσμένων δομών" , αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιο "τέλειες" , οι βέλτιστες δομές , θα είναι πάντοτε το τελειωτικό αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής .

Συνεπώς , η φυσική επιλογή μπορεί να ερμηνεύσει και τα πολύ καλά σχέδια των δομών των οργανισμών (υπό την έννοια της σωστής και ικανοποιητικής λειτουργίας τους) , αλλά και τις προβληματικές δομές .

Από την άλλη , είναι , φυσικά , δυνατόν ο Θεός να έχει εσκεμμένα δημιουργήσει προβληματικές , παράξενες ή όχι σωστά σχεδιασμένες δομές , αλλά , από θεολογικής απόψεως , η ιδέα αυτή δεν ικανοποιεί τους πιστούς και δεν μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 17:20:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς:
Η Βίβλος στην κατά γράμμα ανάγνωσή της , μας αναφέρει ότι η δημιουργία του σύμπαντος έγινε σε έξι ημέρες , ενώ τα δεδομένα της φυσικής , της αστρονομίας και της βιολογίας παρουσιάζουν μια εικόνα του σύμπαντος που εξελίσσεται μέσα σε δισεκατομμύρια χρόνια .

Στην κατά γράμμα, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι η Βίβλος εδώ ομιλεί αλληγορικά και αναφέρεται στη σειρά των γεγονότων που αφορούν τον πλανήτη μας.

quote:
Κηφεύς:
Η βιβλική ανάγνωση κατά γράμμα υποστηρίζει ότι η εμφάνιση της ζωής συνέβη πριν από μικρό σχετικά χρονικό διάστημα , που υπολογίζεται σε μερικές χιλιάδες χρόνια και όχι σε δισεκατομμύρια χρόνια .
μως τα δεδομένα της φυσικής και της γεωλογίας υποστηρίζουν σταθερά την ιδέα ότι η Γη δημιουργήθηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια .

Και πάλι εδώ η Βίβλος ομειλεί αλληγορικά.
Η Βίβλος καταπιάνεται με τον άνθρωπο και η αναφορά της είναι αυτός.
Δεν είναι βιβλίο Φυσικής Ιστορίας, αλλά Θεολογίας και η Θεολογία πραγματεύεται τον άνθρωπο και όχι τα ζώα ή τα πουλιά.
Αναφέρεται μάλιστα στον άνθρωπο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα και όχι στον άνθρωπο των σπηλαίων.

quote:
Κηφεύς:
Μια βιβλική ανάγνωση της Γένεσης παρουσιάζει την εμφάνιση των ζωικών ειδών με τη σύγχρονη μορφή τους και παραπέμπει στην ύπαρξη ποικιλότητας μόνο “μέσα στο είδος” , ενώ η βιολογία , η γενετική και η γεωλογία υποστηρίζουν την άποψη ότι τα είδη αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου .

Φυσικό κι επόμενο. Η Βίβλος αναφέρεται όχι στον τρόπο σχηματισμού και εξέλιξης των ζώων, αλλά στο ρόλο τους απέναντι στον άνθρωπο που πραγματεύεται.
Δε θα βρεις στη Βίβλο το από που και πως εξελίχθηκε το βόιδι ή ο κροκόδειλος, αλλά το γιατί το ένα εξημερώνεται και το άλλο όχι.


quote:
Κηφεύς:
Η άποψη του ιδιαίτερου δημιουργισμού συνδέεται με την ιδέα ενός σύμπαντος που γεννήθηκε ξαφνικά πρόσφατα και το οποίο είναι αναλλοίωτο , ενώ η άποψη της εξέλιξης συνδέεται με την ιδέα της σταδιακής εμφάνισης του σύμπαντος , το οποίο έχει δημιουργηθεί πριν από δισεκατομμύρια χρόνια , και το οποίο υφίσταται συνεχώς αλλαγές .
Δεν αποτελεί , συνεπώς , έκπληξη ότι αυτές οι δυο προοπτικές βρίσκονται σε σύγκρουση .

Τον ιδιαίτερο δημιουργισμό πρώτη φορά τον ακούω....ποιος είναι? και ποιους εκπροσωπεί?

Αν αυτός ο δημιουργισμός έτσι λέει, τότε φυσικό είναι να έρχεται σε σύγκρουση.

quote:
Κηφεύς:
Τα σύγχρονα χριστιανικά ρεύματα , σε γενικές γραμμές , δεν ασπάζονται τη βιβλική ανάγνωση κατά γράμμα και , συνεπώς , δεν βλέπουν την ασυμβατότητα μεταξύ της εξέλιξης και της βιβλικής ανάγνωσης ως ένα λόγο για την απόρριψη της εξέλιξης .

Υπάρχει , ωστόσο , ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο οι χριστιανοί απορρίπτουν την εξέλιξη , για τον οποίο συμφωνούν και αυτοί που πιστεύουν στην κατά γράμμα ερμηνεία της Βίβλου αλλά και αυτοί που δεν πιστεύουν σε αυτήν : ο λόγος αυτός έχει να κάνει με το σχέδιο , με τη σκοπιμότητα και το νόημα .Δεν υπάρχουν σύγχρονα χριστιανικά ρεύματα, αλλά Δόγματα. Το Δόγμα της Ορθοδοξίας γνωρίζει πολύ καλά μέσω των ανθρώπων του ότι η Βίβλος είναι γεμάτη με συμβολισμούς.
Για παράδειγμα γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Θεός δεν πήρε χώμα, έφτυσε και έφτιαξε τον Αδάμ και μετά του έκοψε ένα πλευρό κ.λ.π., γνωρίζει λοιπόν το συμβολικό του πράγματος και τα έχει ερμηνεύσει ως πρέπει.


Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 19/01/2011 17:21:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 17:42:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς:
Μέχρι τον Δέκατο Ένατο αιώνα , όλοι πίστευαν ευρέως ότι ο θαυμάσιος κόσμος της φύσης , στον οποίο περιλαμβάνονται και οι ανατομικές δομές , συνιστούσε ένα εσκεμμένο σχέδιο του Θεού . Συνεπώς η προσαρμογή ενός οργανισμού στο περιβάλλον του ήταν το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης δημιουργίας των χαρακτηριστικών του .

Και σήμερα αυτό πιστεύεται.

quote:
Κηφεύς:
Στην αριστοτελική φιλοσοφία , η σκοπιμότητα ή το τέλος είναι το αποτέλεσμα της ιδέας του αίτιου .
Το να μπορείς να εξηγείς το οτιδήποτε μέσα από τη σκοπιμότητά του ονομάζεται τελεολογία.
Μέχρι τον Δέκατο Ένατο αιώνα , όλοι πίστευαν ευρέως ότι ο θαυμάσιος κόσμος της φύσης , στον οποίο περιλαμβάνονται και οι ανατομικές δομές , συνιστούσε ένα εσκεμμένο σχέδιο του Θεού . Συνεπώς η προσαρμογή ενός οργανισμού στο περιβάλλον του ήταν το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης δημιουργίας των χαρακτηριστικών του .
O θεολόγος Γουίλιαμ Πάλεϊ (Paley , 1803), στο έργο του “Natural Theology; Or Evidences of the Existence and Attributes of the Deity , Collected from the Appearances of Nature” ( “Φυσική θεολογία ή Αποδείξεις της ύπαρξης και των έργων του Θεού , που έχουν συλλεχθεί μέσα από τον τρόπο της εμφάνισης της φύσης”) , θεωρούσε ότι ο Θεός σχεδίασε ειδικά τις πολύπλοκες δομές για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των οργανισμών . Η Φυσική θεολογία συνιστούσε , επίσης , μια απολογητική , ή θρησκευτική απόδειξη της ύπαρξης του Θεού .

Το επιχείρημα του Πάλεϊ υπέρ του σχεδίου θεωρείται κλασικό . Έλεγε , λοιπόν , ο Πάλεϊ ότι η ύπαρξη του Θεού μπορεί να αποδειχθεί μέσα από την ύπαρξη της δομικής πολυπλοκότητας στη φύση . Στην περίφημη αναλογία του , συνέκρινε την εύρεση σε έναν λόφο ενός βράχου και ενός ρολογιού . Ο βράχος θα βρίσκεται εκεί για πάντα , δεδομένου ότι αποτελεί ένα φυσικό αντικείμενο και δεν χρειάζεται καμία εξήγηση . Όμως το ρολόϊ αποτελεί ένα αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί , δηλαδή έχουν συναρμολογηθεί τα ελατήριά του και όλα τα εξαρτήματά του ειδικά για να σηματοδοτεί το πέρασμα του χρόνου . Η δομική πολυπλοκότητα που εξασφαλίζει μια σκοπιμότητα είναι απόδειξη ενός σχεδίου και , συνεπώς , και ενός σχεδιαστή .
Όταν παρατηρούμε μια φυσική δομή σαν αυτή του οφθαλμού των σπονδυλωτών , η οποία επιτρέπει την όραση , μπορούμε , παρομοίως , να υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από αυτή και , συνεπώς , και ένας σχεδιαστής . Η ύπαρξη μιας δομής σαν αυτή του οφθαλμού των σπονδυλωτών συνιστά την απόδειξη για την ύπαρξη Θεού , σύμφωνα με την αναλογία του Πάλεϊ .
Ο Πάλεϊ συνέκρινε την ιδέα του σχεδίου μιας δομής με την ιδέα της τυχαίας δημιουργίας της δομής και θεώρησε προφανώς παράλογο το να πιστεύει κανείς ότι ένα όργανο , όπως ο οφθαλμός του Σπονδυλωτού , μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την τυχαιότητα , όπως θα ήταν παράλογο , επίσης , τα μέρη του ρολογιού να έχουν συναρμολογηθεί και να λειτουργούν με την τυχαία κίνηση των ελατηρίων και των άλλων εξαρτημάτων .
Οι σύγχρονοι δημιουργιστές έχουν υιοθετήσει μια παρόμοια άποψη , όταν αντιπαραβάλλουν την εξέλιξη μέσω της τυχαιότητας (υπό την έννοια ότι δεν καθοδηγείται και δεν είναι εσκεμμένη) με το καθοδηγούμενο σχέδιο .Πολύ ωραία τα λέει ο Πάλε, τα πάντα έχουν σχεδιαστεί-προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όχι μόνο να τρέχει η εξέλιξη δίνοντας έστω ακούσια την ευκαιρία στον οργανισμο να προσαρμοστεί σε νέα κάθε φορά δεδομένα, αλλά να δείχνουν μέσα από την τεράστια βιοποικιλότητα το θαύμα του Θεού, που ακούει στο όνομα φύσις.

quote:
Κηφεύς:
Αλλά και πριν από τη συγγραφή της Καταγωγής των ειδών από τον Δαρβίνο , το επιχείρημα για το σχέδιο των οργανισμών δεν είχε αποδειχθεί χρήσιμο στην κατανόηση του φυσικού κόσμου . Και αυτό οφειλόταν εν μέρει στην αύξηση της γνώσης του φυσικού κόσμου κατά τη διάρκεια του Δέκατου Όγδοου και στις αρχές του Δέκατου Ένατου αιώνα .

Καθώς οι νατουραλιστές εξέταζαν τον κόσμο και τα δημιουργήματά του πιο προσεκτικά , κατέστη φανερό ότι η ιδέα του Γουίλιαμ Πάλεϊ για την τελειοποίηση της δομικής πολυπλοκότητας δεν ταίριαζε πολύ με την πραγματικότητα .

Παρά το γεγονός ότι πολλές εντελείς δομές μπορούσαν να συντελέσουν στην προσαρμογή των οργανισμών στο περιβάλλον τους – όπως τα φτερά που φέρουν οι πάπιες , τα οποία τις προστατεύουν από το νερό , ή τα οστά των πτηνών που τους εξασφαλίζουν δύναμη αλλά και μικρό βάρος – , κάποιες άλλες ιδιότυπες κατασκευές έδιναν την εντύπωση ότι δεν προσέφεραν μεγαλύτερη επιβίωση στους φορείς τους , όπως η έλλειψη φτερών στο πτηνό “κίβι” και σε άλλα πτηνά που δεν πετούν .
Άλλες , επίσης , ιδιότυπες δομές , όπως η δομή ενός ψαριού που έχει και τα δυο του μάτια από τη μία πλευρά της κεφαλής του δεν μπορούσε να εξηγηθεί γιατί να είναι πολύπλοκες . Εάν τα ψάρια αυτά χρειάζεται να προσαρμοστούν στο ωκεάνιο περιβάλλον , γιατί δεν γεννήθηκαν με οφθαλμούς που να βρίσκονται και από τις δυο πλευρές της κεφαλής τους ;
Τα παραδείγματα είναι πολλά (για παράδειγμα , μπορούμε να δούμε από τους σύγχρονους συγγραφείς τον Gould , 1980) .Ωστόσο τόσο το “κίβι” όσο και το ψάρι αυτό, έχουν έως σήμερα επιβιώσει. Έτσι από τη μία δείχνουν το θαύμα της βιοποικιλότητας και από την άλλη την επιτυχία της επιβίωσης.

Ας σκεφτεί κάποιος να είχε φτερά η κότα! ή η γαλοπούλα! ή το αρνί!.....άντε όλη μέρα να τρέχαμε με τα ντουφέκια! να πιάσουμε το φαγητό μας!.....τα πάντα εν σοφία εποίησε!

quote:
Κηφεύς:
Πριν από τον Δαρβίνο , λοιπόν , είχε υπογραμμιστεί το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα περίεργων δομών στους οργανισμούς , που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε ότι αποτελούν την άμεση δημιουργία τους από έναν παντοκράτορα και καλοκάγαθο Θεό . Το κύρος των παρατηρήσεων της φυσικής ιστορίας αποδυνάμωσε την ιδέα του επιχειρήματος του θεϊκού σχεδιασμού .
Φυσικά , η φυσική επιλογή προσέφερε ένα φυσικό εργαλείο για την εξήγηση της καταγωγής των πολύπλοκων δομών που συντελούν στην προσαρμογή των οργανισμών οι οποίοι τις διαθέτουν στο περιβάλλον τους .
Όπως προανέφερα παλαιότερα , οι οργανισμοί αυτοί οι οποίοι διαθέτουν δομές που τους προσαρμόζουν καλύτερα σε ένα ειδικό περιβάλλον , έχουν περισσότερες πιθανότητες να δώσουν απογόνους , από άλλους που δεν τις διαθέτουν .
Συνεπώς , οι πληθυσμοί αλλάζουν μέσα στο χρόνο και τα μέλη τους προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον τους .

Έτσι οι περίεργες δομές των οργανισμών , μας επιτρέπουν να σκεφτούμε ότι αποτελούν την άμεση δημιουργία τους από έναν παντοκράτορα και καλοκάγαθο Θεό.
Ενώ, το κύρος των παρατηρήσεων της φυσικής ιστορίας ενδυνάμωσε την ιδέα του επιχειρήματος του θεϊκού σχεδιασμού.

Ας σκεφτούμε απλά το εξής....πολλά ζώα έχουν αχρωματοψία. Παρ' όλα αυτά τα ίδια όχι μόνο είναι έγχρωμα, αλλά έχουν και ειδική κάλλυψη για το περιβάλλον. Όπως για παράδειγμα οι τίγρεις, που οι ραβδώσεις τους τις βοηθούν για καμουφλάζ, ή οι βούλες των λεοπαρδάλεων.
Πως αλήθεια ένα ζώο, που έχει αφενός αχρωματοψία και αφετέρου δεν έχει τη νόηση, ούτε το χρόνο για να παράγει καμουφλάζ!.....έχει ωστόσο καμουφλάζ? Με τι μηχανισμούς το απέκτησε? Ποια λογικά κριτήρια χρησιμοποίησε το ζώο ώστε να θέσει σε κίνηση τον μηχανισμό του καμουφλάζ?
Δείγμα της σοφίας του Θεού Πατέρα και Δημιουργού των πάντων και αυτό.

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 17:54:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς:
Ο Πάλεϊ είχε δίκιο να επιλέξει το σχεδιασμό και όχι την τυχαιότητα , αλλά δεν γνώριζε ότι , παράλληλα με το υπερβατικό , υπήρχε και ένας φυσικός σχεδιασμός .
Αλλά πώς να επιλέξεις μεταξύ του υπερβατικού σχεδιασμού και της φυσικής επιλογής ;

Είναι προφανές ότι ο παντοκράτωρ δημιουργός μπορεί να δημιουργήσει δομές όπως αυτή του οφθαλμού των Σπονδυλωτών – αλλά το ίδιο και η φυσική επιλογήΤο ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Εξάλλου ο φυσικός σχεδιασμός είναι απόρροια του υπερβατικού, του Θεϊκού.

quote:
Κηφεύς:
Η ύπαρξη δομών που να έχουν σχεδιαστεί στην εντέλεια μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους : είτε μέσω της παρέμβασης του Θεού είτε μέσω φυσικής επιλογής .
Στην πραγματικότητα , στην "Καταγωγή ..." , ο Δαρβίνος χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Πάλεϊ , που αναφέρεται στον οφθαλμό των Σπονδυλωτών , για να απεικονίσει πώς μια πολύπλοκη δομή μπορεί να προκύψει μέσα από τη φυσική επιλογή . Όσοι πίστευαν στο επιχείρημα του σχεδιασμού των οργανισμών , δυσκολεύονταν περισσότερο να εξηγήσουν τις δομές εκείνες που ήταν ελάχιστα λειτουργικές , ή δομές που προφανώς προέκυψαν από μαστόρεμα διαφορετικών τμημάτων του σώματος και είχαν άλλους λειτουργικούς στόχους στα συγγενικά είδη .
Η φυσική επιλογή μπορεί να είναι λειτουργική μόνο σε διαθέσιμες ποικιλότητες , έτσι ώστε εάν η “σωστή” ποικιλότητα δεν είναι διαθέσιμη , ο πληθυσμός είτε θα κινδυνεύει να εξαφανιστεί είτε κάποιες δομές του θα τροποποιηθούν ώστε να γίνει η προσαρμογή .

Συνεπώς η φύση είναι γεμάτη με παραξενιές , όπως συμβαίνει , για παράδειγμα , με τις κεραίες κάποιων όντων που τροποποιούνται σε όργανα προσέλκυσης θηραμάτων στους απογόνους , ή με τα οστά των σιαγόνων που μετατρέπονται σε δομές ακοής . Παραξενιές που δε μοιάζουν να είναι το έργο του μηχανικού αλλά το έργο ενός μάστορα (Jacob , 1977) .
Για να αιτιολογήσουμε τις δομές αυτές που είναι ελάχιστα λειτουργικές , πρέπει να αναφέρουμε ότι παρότι ορίζουμε ως φυσική επιλογή την "επιβίωση των καλύτερα προσαρμοσμένων δομών" , αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιο "τέλειες" , οι βέλτιστες δομές , θα είναι πάντοτε το τελειωτικό αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής .
Συνεπώς , η φυσική επιλογή μπορεί να ερμηνεύσει και τα πολύ καλά σχέδια των δομών των οργανισμών (υπό την έννοια της σωστής και ικανοποιητικής λειτουργίας τους) , αλλά και τις προβληματικές δομές .Η φυσική επιλογή, είναι ο μηχανισμός που επέλεξε ο Θεός για την εξέλιξη των οργανισμών.
Η επιλογή αυτή προϋποθέτει μηχανισμούς, οι οποίοι δρουν όχι ανεξέλεγκτα, αλλά κάτω από το πρίσμα της επιτυχίας.
Και επιτυχία ένας τομέας μπορεί να έχει μόνο όταν ακολουθεί συντεταγμένες και όχι όταν δρα στο βρόντο.

quote:
Κηφεύς:
Από την άλλη , είναι , φυσικά , δυνατόν ο Θεός να έχει εσκεμμένα δημιουργήσει προβληματικές , παράξενες ή όχι σωστά σχεδιασμένες δομές , αλλά , από θεολογικής απόψεως , η ιδέα αυτή δεν ικανοποιεί τους πιστούς και δεν μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά .

Τίποτα δεν έχει δημιουργήσει στον αέρα ο Θεός!
Αλίμονο εάν ο Δημιουργός των πάντων, που υπάρχει πολύ πριν το μπιγκ – μπανγκ, δρούσε χωρίς σχέδιο και στο βρόντο. Πολύ απλά δε θα υπήρχε ο κόσμος μας όπως τον ξέρουμε.
Η λογική αυτή της ικανοποίησης των πιστών κ.λ.π. χάνει λογικής.

Υπάρχουν σήμερα οι ανάπηροι άνθρωποι.....άραγε απέτυχε ο Θεός? και αν όχι θεωρείται επιτυχία να γεννηθεί ένας άνθρωπος χωρίς χέρια και χωρίς πόδια?
Ας δώσουμε την ευκαιρία σε έναν τέτοιο άνθρωπο να μας πει τη γνώμη του.εδώ


Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 18:53:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ετσι και ανιχνευθει το μποζονιο Χιγκς,ευρωπαιε θα σου πω,
που θα παει ο θεος και τα συν αυτω ρασοφορα τερατα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 19:08:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ετσι και ανιχνευθει το μποζονιο Χιγκς,ευρωπαιε θα σου πω,
που θα παει ο θεος και τα συν αυτω ρασοφορα τερατα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.


Κάτι τού'πες τώρα Νικόμαχε , συγκινήθηκε ξέρεις...

Ποιό Μποζόνιο φίλε μου , για ποιό μποζόνιο μιλάς..???
Οι άνθρωποι είναι αλλού δεν το έχεις καταλάβει ακόμα???
Έχω αναρτήσει θέμα για την χρησιμότητα των Θρησκειών και αντί να τοποθετηθούν και να μας πούν το πως μπορούν αυτές να καλλιεργήσουν ανθρώπους υγιείς , αυτοί λένε ιστορίες για Θεούς και Διαβόλους...

Ρε!!! τους λές..ο ανθρωπος έχει καραμπερδευθεί και έχει λάθος ιδέες και πεποιθήσεις και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ενδο-επικοινωνήσει και να επικοινωνήσει...

Και τι σου απαντούν???

-Προσευχήσου...

Αυτή είναι καλλιέργεια , η προσευχή και το γονάτισμα , ενίοτε και άλλα ... όπως το θυμιατό...!!!

Για ποιό μποζόνιο μιλάς φίλε μουυυυυυυ...???

Ακόμα και αυτό το γνωρίζουν...έχεις καμμιά αμφιβολλία δηλαδή???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 19:19:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εαρινε

Να προσευχηθουμε να σωθουμε?
Πινω τωρα ενα κρυο φραππε,λες να παθω κατι?
Δεν τον εχει ευλογησει ο Μωυσης!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 19:35:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εαρινε

Να προσευχηθουμε να σωθουμε?
Πινω τωρα ενα κρυο φραππε,λες να παθω κατι?
Δεν τον εχει ευλογησει ο Μωυσης!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.


Frappe δεν είχε ο Μόουσες φίλε μου , οπότε και προφανώς δεν τον είχε/έχει ευλογήσει...ούτε αυτοκίνητο είχε -καμηλαρία- ωστόσο τώρα τα ευλογούν...οπότε σύmφωνα με την μεταβατική ιδιότητα -δυνητικά παντα- υπάρχει η δυνατότητα ευλογίας και του καφέ...

Το θέμα είναι άλλο όμως σε αυτήν την περίπτωση...ο χρόνος που θα χρειασθεί για το ευλόγημα -του- θα τον κάνει Nes-cafe....σε real-time προφανώς δεν μπορεί να ευλογηθεί ο Φραπές....οπότε πιές τον και ας είσαι σύ ευλογημένος...θα πάρει απο την δική σου ευλογία...

Είδες τελικά , όλα γίνονται...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
42NA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


432 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2011, 19:16:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους 42NA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy