ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Δαρβίνος vs Θρησκείας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Iron Man
troll


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 00:02:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Iron Man  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
promitheus90
Μέλος 2ης Βαθμίδας


433 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 00:51:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δώστου μωρή τρέλα!!!
http://www.youtube.com/watch?v=7ixNkJPEm4w&feature=related
κι αυτό σχετικό είναι φαντάζομαι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 07:06:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια παράκληση σε όλους:

Όταν κάνετε quote, προσπαθείστε να μη βάζετε μέσα στην παράθεση την ή τις ψηφιακές υπογραφές από τα μηνύματα (κυρίως αναφέρομαι στις εικόνες) γιατί δυσκολεύει η ανάγνωση των μηνυμάτων. Μπορείτε απλά να κάνετε copy το username του ατόμου από το οποίο παραθέτετε το μήνυμα (καλό είναι βέβαια να αναγράφεται και το πότε απεστάλη, ώστε να μπορεί κανείς να εντοπίσει το μήνυμα, αλλά και το απλό username βοηθάει).

Ευχαριστώ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 07:09:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve - Απεστάλη: 23/11/2010, 20:49:51 (σελ. 15):

Βιομηχανικούλη, σου λέμε,ολοι τα ίδια πράγματα, εδώ και καιρό....
Τοσο ξεροκέφαλος, ή απλά εγωιστής;....
Αν ήσουν μαθητής μου, πάντως,παρά την εξυπνάδα σου, θα σε έκοβα...Η τελευταία φράση trexagireve έχει συλλεκτική αξία!
Να 'σαι καλά, μου έφτιαξες το κέφι (έριξα πολύ γέλιο, να' σαι καλά trexagireve )


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 07:36:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραθέτω ένα παλιότερο άρθρο μας που αναφέρεται στο τι σημαίνει επιστημονική θεωρία σε σχέση με τη διαφωνία Δημιουργισμού - Δαρβινισμού. Είναι μετάφραση από το Intelligent Design: Belief Posing as Theory

Ευφυής Σχεδιασμός: Μια δοξασία που παριστάνει την επιστημονική θεωρία

Μια μεγάλη πηγή δημόσιας σύγχυσης που σχετίζεται με την κλιμακούμενη διαφωνία ανάμεσα στον Ευφυή Σχεδιασμό και στην Εξέλιξη είναι η ερώτηση, τι στην πραγματικότητα είναι μια επιστημονική θεωρία. Ο Ευφυής Σχεδιασμός ισχυρίζεται ότι η ζωή είναι πολύ περίπλοκη για να εξηγηθεί με τη θεωρία της Εξέλιξης. Έτσι, θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο ον ή κάποια ύπαρξη που να σχεδίασε τα πάντα. Η Εξέλιξη από την άλλη πλευρά προτείνει ότι όλοι οι οργανισμοί κατάγονται από έναν απλό πρωτόγονο πρόγονο και ότι οι οργανισμοί εξαπλώθηκαν και διαφοροποιήθηκαν αποκτώντας και μεταβιβάζοντας νέα κληρονομικά γνωρίσματα μέσω διάφορων μηχανισμών, ένας από τους οποίους είναι η φυσική επιλογή. Η Εξέλιξη είναι μια θεωρία που υποστηρίζεται από στοιχεία πολλών διαφορετικών επιστημονικών πεδίων όπως η παλαιοντολογία, η γεωλογία, η γενετική και η αστρονομία.

Ένα από τα ζητήματα που συμμετέχουν στη γνωστή αυτή διαφωνία είναι το εάν ο Ευφυής Σχεδιασμός μπορεί να θεωρηθεί ως έγκυρη επιστημονική θεωρία, ή εάν, όπως ισχυρίζονται όσοι τον κριτικάρουν, αποτελεί ένα πρόσφατο προσωπείο του Δημιουργισμού. Η ερώτηση αναφορικά με το εάν ο Ευφυής Σχεδιασμός είναι μια θεωρία αποτελεί επίσης κεντρικό σημείο σε μια πλημμύρα νομοθεσιών, κάποιες από τις οποίες υποστηρίζουν πως οι σπουδαστές θα έπρεπε να έρχονται σε επαφή με ποικίλες θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ζωής.

Τι είναι μια θεωρία;

Αλλά τι ακριβώς είναι μια επιστημονική θεωρία; Είναι ο Ευφυής Σχεδιασμός θεωρία; Μήπως η Εξέλιξη δεν είναι μόνο θεωρία; Εάν και ο Ευφυής Σχεδιασμός και η Εξέλιξη είναι επιστημονικές θεωρίες, γιατί θα έπρεπε να διδάσκεται η μία και όχι η άλλη;

Μεγάλο μέρος της σύγχυσης προέρχεται από το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του πως η λέξη 'θεωρία' χρησιμοποιείται στην επιστήμη και πως χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη. Μια γνώμη, ένα υποθετικό συμπέρασμα ή μια μελετημένη εικασία μπορούν να γίνουν υπόθεση. Αλλά μια θεωρία είναι κάτι πολύ περισσότερο. Στην επιστήμη μια θεωρία είναι η εξήγηση που συνδέει μεταξύ τους διάφορες πειραματικά ελεγμένες υποθέσεις για να ερμηνεύσει κάποια θεμελιώδη όψη της φύσης. Για να μπορέσει να αξιολογηθεί μια ιδέα ως επιστημονική θεωρία θα πρέπει να εδραιωθεί στη βάση μιας ευρείας ποικιλίας επιστημονικών μαρτυριών. Οι ισχυρισμοί της θα πρέπει να μπορούν να ελεγχθούν και θα πρέπει να προτείνει πειράματα που να μπορούν να επαναληφθούν από άλλους επιστήμονες.

"Η Εξέλιξη είναι μια θεωρία με μια ειδική φιλοσοφική έννοια της επιστήμης, αλλά σε όρους της καθημερινής χρήσης της γλώσσας, είναι ένα γεγονός," δηλώνει ο Richard Dawkins, βιολόγος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. "Η Εξέλιξη είναι ένα γεγονός με την ίδια έννοια που είναι γεγονός το ότι η Γη είναι στρογγυλή και όχι επίπεδη, ή ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο. Και αυτές είναι επίσης θεωρίες που δεν έχουν ποτέ διαψευστεί και δεν πρόκειται να διαψευστούν."

Έχει περίπου το ίδιο νόημα η αμφισβήτηση ότι η Εξέλιξη είναι γεγονός, όσο η αμφισβήτηση ότι η βαρύτητα υπάρχει, λένε άλλοι επιστήμονες. Στη Γη, εάν αφήσουμε ένα μήλο θα πέσει προς τα κάτω, δηλαδή κατευθυνόμενο προς τον πλανήτη. Αυτό είναι ένα γεγονός και η θεωρία που εξηγεί αυτό το φαινόμενο είναι η τρέχουσα θεωρία της βαρύτητας. Ομοίως, όλοι οι ζώντες οργανισμοί μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο. Αυτό είναι ένα γεγονός που υποστηρίζεται όχι μόνο από τις εμφανείς ομοιότητες στις σωματικές δομές μεταξύ των οργανισμών, αλλά ακόμα πιο ισχυρά, από στοιχεία που προέρχονται από τη γενετική. Η θεωρία που ερμηνεύει με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ομοιότητες είναι η Εξέλιξη.

Ο Ευφυής Σχεδιασμός από την άλλη μεριά, δεν είναι μια θεωρία. Είναι μια υπόθεση, αλλά δεν είναι καν μια επιστημονική υπόθεση επειδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διαπιστώσουμε πειραματικά τον κεντρικό ισχυρισμό, ότι ένα Υπέρτατο Ον μεσολάβησε στη δημιουργία της ζωής στη Γη. Όπως και η θρησκεία, ο Ευφυής Σχεδιασμός είναι μια πίστη, μια δοξασία. Και ενώ πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν τη θρησκεία τους ως γεγονός, η επιστήμη δε θα πήγαινε πουθενά εάν λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο. Πολλές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις, από τις θεραπείες σε ασθένειες μέχρι τις προηγμένες τεχνολογίες και τα ταξίδια στη Σελήνη, δε θα μπορούσαν ποτέ να είναι πιθανές χωρίς τις αυστηρές επιστημονικές διαδικασίες που διαφοροποιούν προσεκτικά την πίστη από το γεγονός που μπορεί να ελεγχθεί.

Διπλή σημασία

"Η Εξέλιξη είναι μια οργανωτική αρχή και όταν την αποκαλούμε θεωρία, εννοούμε ότι είναι θεωρία, δεν εννοούμε ότι είναι μια πίστη που έχει κάποιος," δηλώνει ο Alan Leshner, επικεφαλής της Αμερικανικής Ένωσης για την Επιστημονική Πρόοδο (AAAS) και διοικητικός εκδότης του περιοδικού Science. Ο Ευφυής Σχεδιασμός έχει εκμεταλλευτεί τη διπλή σημασία της λέξης 'θεωρία' για να προωθήσει το κύρος του στα μάτια του κόσμου, λένε όσοι έχουν μια κριτική στάση απέναντι στον Ευφυή Σχεδιασμό.

"Προσπαθούν να κόψουν δρόμο και να μην πάνε μέσω της φυσικής οδού για να μπορέσουν να θεωρηθούν ως επιστήμη," είπε ο Leshner. "Θέλουν απλά να μπουν κάτω από το μανδύα της επιστήμης γιατί επιθυμούν την αξιοπιστία που συνεπάγεται αυτό."

Ένας τρόπος για να προσδιοριστεί εάν ο Ευφυής Σχεδιασμός θα έπρεπε να λαμβάνεται σοβαρά ως θεωρία είναι να εξεταστούν οι κεντρικές θέσεις που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό. Οι δημοσιογράφοι συχνά αμελούν να κάνουν κάτι τέτοιο και αντί γι' αυτό κάνουν το λάθος να αντιμετωπίζουν ισότιμα τις δύο πλευρές (σαν δύο θεωρίες) χωρίς να έχουν διερευνήσει την επιστήμη, είπε ο Lawrence Krauss, φυσικός στο πανεπιστήμιο Case Western Reserve του Οχάιο. "Στην επιστήμη συνήθως δεν συνυπάρχουν δύο αντίθετες πλευρές," λέει ο Krauss. "Γνωρίζεις ότι η βαρύτητα ισχύει."


Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: ESOTERICA.gr

πηγή:
http://www.livescience.com/strangenews/050926_ID_belief.html


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 09:24:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Who are you to wave your finger?
So full of it
Eye balls deep in muddy waters
Γαμημενοι' hypocrite


Πριν απο εσας το ακουσα εγω!

Ο πληθυντικός ευγενείας αποτελεί απευθυντικό τρόπο συνομιλίας, που υφίσταται στην ελληνική καθώς και σε πολλές άλλες γλώσσες, κύριος στόχος του οποίου είναι να καταδείξει ευγένεια, σεβασμό ή επιπλέον κοινωνική απόσταση και έλλειψη οικειότητας.


You've got to fight for your right

to fight

Edited by - geostat on 24/11/2010 09:29:42

Edited by - geostat on 24/11/2010 09:35:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 09:32:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το αποτελεσμα της υψηλης διανοησης εμφανιζεται με αστερακιααααα!!!

Who are you to wave your finger?
You must have been outta your head
Eye hole deep in muddy waters
You practically raised the dead

Rob the grave to snow the cradle
Then burn the evidence down
Soapbox house of cards and glass so
Don't go tossin' your stones around

You must have been high
You must have been high
You must have been

Foot in mouth and head up ass-hole
Whatcha talkin' 'bout?
Difficult to dance 'round this one
'til you pull it out, boy

You must have been so high
You must have been so high

Steal, borrow, refer, save your shady inference
Kangaroo done hung the juror with the innocent

Now you're weeping shades of cozened indigo
Got lemon juice up in your eye
When you pissed all over my black kettle

You must have been high high
You must have been high high

Who are you to wave your finger?
So full of it
Eye balls deep in muddy waters
****in' hypocrite

Liar, lawyer; mirror show me, what's the difference?
Kangaroo done hung the guilty with the innocent

Now you're weeping shades of cozened indigo
Got lemon juice up in your eye, eye
When you pissed all over my black kettle
You must've been...

So who are you to wave your finger?
Who are you to wave your fatty fingers at me?
You must have been out your mind

Weepin' shades of indigo
Trapped without a reason
Weepin' shades of indigo

Liar, lawyer; mirror for ya', what's the difference?
Kangaroo be stoned. He's guilty as the government

Now you're weeping shades of cozened indigo
Got lemon juice up in your eye, eye
Now when you pissed all over my black kettle

You must've been
High
High
High
High

Eyeballs deep in muddy waters
Your balls deep in muddy waters
Ganja Please
You must have been out your mind


You've got to fight for your right

to fight
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 10:28:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με τέτοιο πνεύμα, να βλέπεις, καλή μου αμαλια τη συζήτηση
και πίστεψε με, θα δούμε πολλά πράγματα,που βγαίνουν, απο το θετικό πνεύμα, όμορφα ζητούμενα κι όλας, όλοι...
Πάντως, πληροφοριακά, παντα,έχω διδάξει και δημοσιογραφία και διαφήμιση..Έτσι, για τους τύπους...
Ξέρω όι είστε ανώτεροι άνθρωποι μερικοί,έστω και δεν τα δινετε σημασία, τέτοια πράγματα,αλλα, εγώ, το παραθέτω...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 10:51:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 10:52:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 10:53:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 10:54:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 10:59:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 11:01:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 11:03:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 11:19:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
amalia

quote:
Ο Ευφυής Σχεδιασμός από την άλλη μεριά, δεν είναι μια θεωρία. Είναι μια υπόθεση, αλλά δεν είναι καν μια επιστημονική υπόθεση επειδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διαπιστώσουμε πειραματικά τον κεντρικό ισχυρισμό, ότι ένα Υπέρτατο Ον μεσολάβησε στη δημιουργία της ζωής στη Γη. Όπως και η θρησκεία, ο Ευφυής Σχεδιασμός είναι μια πίστη, μια δοξασία. Και ενώ πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν τη θρησκεία τους ως γεγονός, η επιστήμη δε θα πήγαινε πουθενά εάν λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο. Πολλές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις, από τις θεραπείες σε ασθένειες μέχρι τις προηγμένες τεχνολογίες και τα ταξίδια στη Σελήνη, δε θα μπορούσαν ποτέ να είναι πιθανές χωρίς τις αυστηρές επιστημονικές διαδικασίες που διαφοροποιούν προσεκτικά την πίστη από το γεγονός που μπορεί να ελεγχθεί.διαφωνω ως προς τα συμπερασματα του κειμενου...

αν εξαιρεσουμε το ακραιο ειδος εκεινο του Ευφυους Σχεδιασμου το οποιο δεν δεχεται την εξελιξη και με βαση το οτι η εξελιξη εχει αποδειχθει...

εχουμε τρεις θεωριες για αυτην που καμια δεν εχει αποδειχθει...

α) εξελιξη μεσω παρεμβασεων του Θεου η μεσω παρεμβασεων απο μακροκοσμικα οντα που λειτουργησαν ως εκπροσωποι του και εποπτες τροπον τινα οχι μονο της εξελιξης αλλα και της εμφανισης της ζωης στον πλανητη..

β) εξελιξη μεσω παρεμβασεων εξωγηινων οντων..

γ) τυχαια εξελιξη...

και η α και η β εκδοχη εκπροσωπουνται απο αρκετους επιστημονες, η β μαλιστα εκδοχη προβληθηκε και στο βιβλιο 2001 η Οδυσσεια του Διαστηματος που γυριστηκε σε φιλμ απο τον Στανλευ Κιουμπρικ...

ενδιαφερον εχει οτι η α εκδοχη δεν υποστηριζεται μονο απο το Χριστιανισμο αλλα και απο αρκετες νεοεποχιτικες οργανωσεις οπως η Θεοσοφια αν και δεν αναφερονται σε Θεο αλλα κυριως σε μακροκοσμικα οντα...

αλλες νεοεποχιτικες οργανωσεις και καποιες οικολογικες αναφερουν και μια τεταρτη θεωρια που ειναι αυτη της ζωντανης Γαιας η οποια τελικα εχει τη νοημοσυνη ενος υπερεξελιγμενου βιοσυστηματος το οποιο μπορει απο ενα σημειο και μετα να δημιουργει τις καταλληλες συνθηκες για την εξελιξη των ειδων του...

η ουσια ειναι οτι ο πλανητης Γη παρουσιαζει παρα πολλες ιδιομορφιες για την αναπτυξη της ζωης και μεγαλες διαφορες απο αλλλους πλανητες του ηλιακου συστηματος (πιχι ειναι ο μονος που εχει μεγαλη ποσοτητα οξυγονου ενω αλλοι εχουν μεγαλη ποσοτητα διοξειδιου του ανθρακα) που οχι μονο η ξελιξη των ειδων του αλλα και η ιδια η εμφανιση της ζωης πανω του μπορουν να βαλουν σε σκεψη για τη δραση καποιας νοημοσυνης...τωρα αυτη η νοημοσυνη ειπαμε οτι μπορει να ειναι ο Θεος αμεσα η ο Θεος μεσω εκπροσωπων η εξωγηινοι ανεξαρτητοι μεμονωμενοι η η ιδια η Γη ως εξελιγμενο βιοσυστημα απο ενα σημειο και μετα...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 24/11/2010 11:21:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 11:38:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 11:44:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 11:51:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 12:54:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 13:22:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 13:32:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εν
αρχη
ην
ο
λογος
=
5


Η πεμπτουσια που εψαχνες λυκε!


You've got to fight for your right

to fight
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 15:02:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zeus Thunder
troll


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 15:21:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zeus Thunder  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
24/11/2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Goodbye
troll


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 16:58:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Goodbye  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Μηδεία
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
156 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 17:40:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μηδεία  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τη μαστούρα την έκοψες τη μαλακία να δώ πότε θα κόψεις?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 17:53:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρίστος

quote:
1. πολλοι θεωρουν οτι κατι τετοιο θα συνεβαινε απο εξωτερικο παραγοντα (μετεωριτης, ουρανιο σωμα που περασε πολυ κοντα απο τη γη, μεγαλο κυμα απο το γαλαξιακο κεντρο), αλλοι οπως ο Αινσταιν πιστευουν πως ετσι κι αλλιως ο αξονας της γης δεν εχει ιδιαιτερη σταθεροτητα και πως το βαρος των παγων στην Ανταρκτικη μπορει σε συνδυασμο με αλλους παραγοντες να τον κανει να μετακινηθει σοβαρα και αποτομα...και πως κατι τετοιο εχει ηδη γινει καποιες φορες και θα ξαναγινει σιγουρα...


α) τι σημαίνει "μεγάλο κύμα από το γαλαξιακό κέντρο";;;;;;Πρώτη μου φορά ακούω τέτοια ορολογία
β) Ποιοι ακριβώς ισχυρίζονται και με ΠΟΙΑ στοιχεία; Ο Αϊνστάιν γράφει με ένα μεγάλο ΙΣΩΣ, ο άλλος που έφερες απαντάει σε μια υπόθεση εργασίας, εγώ δεν είδα πουθενά κάποιον άλλο να ισχυρίζεται κάτι στα σοβαρά.
γ) Δεν ξέρω αν κατάλαβες αλλά με ενδιαφέρουν τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ του πράγματος. Είναι αυτονόητο κάποιος να υπολόγισε τη μεταβολή της στροφορμής και την ισχύ που πέρασε στη γη. Θέλω να μου δείξεις ότι αυτό γίνεται με μαθηματικά. Μη μου λες λοιπόν συμπεράσματα αλλά το τι υπήρχε ΠΙΣΩ από τα συμπεράσματα. Επικλήσεις στην αυθεντία δε μετράνε. Γιατί αν ήταν να θεωρήσουμε τον Αϊνστάιν αυθεντία θα έπρεπε να απορρίψουμε την κβαντομηχανική.
δ) Γιατί ο άξονας της γης δεν έχει σταθερότητα; Έχεις ιδέα τι σημαίνει ευστάθεια;


quote:
2. θα αναφερω αποτελεσματα απο τη δραση του αιτιου...τα μαμμουθ της Σιβηριας που τα θεωρει και ο Αινσταιν στοιχειο, την αποτομη κλιματολογικη αλλαγη στο τελος της Πλειστοκαινου, την αποτομη εξαφανιση πολλων ζωικων κλαδων την ιδια εποχη, την ευρεση θαλασσιων υπολειματων σε ερημους και βουνα, τις παραδοσεις λαων απο ολες τις ηπειρους μεχρι και τα νησια του Ειρηνικου για ενα μεγαλο κατακλυσμο απο τον οποιο εζησαν ελαχιστοι..

Άλλο σε ρώτησα, άλλο μου απαντάς. Αρίστο, μάθε να ξεχωρίζεις τις λεπτές διαφορές των εννοιών και μη γράφεις στο βρόντο σαν τον τρέχα. Σε ρωτάω ποιο ακριβώς ήταν το αίτιο και ποια τα στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξή του. Πχ αν ήταν μετεωρίτης (μεγάλος σαν την Ευρώπη περίπου) ΚΑΠΟΥ δε θα άφησε έναν κρατήρα (για την ακρίβεια παίζει ο κρατήρας του να ήταν όσος είναι ένας ωκεανός και λίγο παραπάνω αλλά δε βαριέσαι...). Πού είναι ο κρατήρας λοιπόν; Τον κρατήρα του μετεωρίτη που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους τον βρήκαν, και μιλάμε για κρατήρα ΜΙΝΙΟΝ μπροστά σε αυτόν που θα άφηνε ο μετεωρίτης που φαντάζεσαι εσύ.


Και μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τους μετεωρίτες, έχεις ιδέα ΠΟΙΑ ζώα εξαφανίστηκαν από το μετεωρίτη που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους (το μικρό ντε, του γάλακτος). ΚΑΘΕ ζώο που ζύγιζε πάνω από 20-30 κιλά εξαφανίστηκε. Τώρα εσύ θες να μας πείσεις ότι ένα ζώο όπως ο ελέφαντας ή το λιοντάρι ή το βουβάλι ΜΑΓΙΚΑ εμφανίστηκαν στην κορυφή ενός βουνού και γλύτωσαν. Οι σαβάνες, οι στέπες κτλ έχουν πολυάριθμα ΜΕΓΑΛΑ ζώα. Αυτά ΠΩΣ επέζησαν; Καλά οι άνθρωποι και οι ορεσίβιες μορφές ζωής πάει και έρχεται...τα ζώα (και τα φυτά, αυτά και ΔΕΝ μπορούν να κουνηθούν με τίποτα)


Δεύτερον, ΔΕΝ καταλαβαίνω πώς συνυπήρχαν ΜΑΜΟΥΘ και υποτροπικά φυτά ΠΡΙΝ την κωλοτούμπα της γης. Στην αρχή ήταν ΚΡΥΟ το μέρος που ήταν το μαμούθ και άρα τα υποτροπικά φυτά φύτρωναν ΕΚΤΟΣ τόπου και χρόνου ή στην αρχή ήταν ΖΕΣΤΟ το μέρος και άρα τα μαμούθ (ζώα καλυμμένα με πυκνό τρίχωμα) ήταν εκτός τόπου και χρόνου;;;;;;;;; Και με ποιον τρόπο η κωλοτούμπα της γης δίνει απάντηση σε αυτήν την αντίφαση, αφού το μόνο που έκανε ήταν να κάνει το κρύο ζεστό ή το ζεστό κρύο που και πάλι το ένα από τα 2 (το υποτροπικό φυτό ή το μαμούθ) θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Τρέχα, στη ρουφιανιά και το ψέμα πρώτος είσαι. Λογικό να διδάσκεις δημοσιογραφία και διαφήμιση. Παίζει σε εργαστήρι ελεύθερων σπουδών μάλλον, σε αυτο κάνει μάθημα ο..Βερύκιος και έχει από κάτι μαθητές όπως τη...Βατίδου. Πώς το λένε να δεις...


Μάθημα σωστής δημοσιογραφίας
Καθηγητής Τόλιας Ευάγγελος, (a.k.a. Τρεχάγυρευε, γυναικούλα,ανευθυνο-υπεύθυνος, τριπτυχιούχος κτλ κτλ κτλ)

1.Πείτε ΜΟΝΟ ότι σας βολεύει για να περάσετε τη γραμμή αυτών που σας πληρώνουν. Η αλήθεια είναι κάτι που κάμπτεται και κόβεται στα μέτρα που θέλουμε. Αλήθεια είναι μόνο ότι θέλουμε εμείς

2. Αν σας ξεβρακώσουν δημοσίως για τις κομπίνες και τα ψέμματα που λέτε, πουλήστε τρελίτσα και μην απαντάτε άμεσα.

3. Αν σας επιτεθούν προσωπικά για τις λαμογιές που κάνετε παίξτε το κακομοίρης, ορφανός, γέρος, διωκόμενος,οικογενειάρχης. Γενικώς κλαψομουνιάστε όσο μπορείτε περισσότερο.

4. Αν κάποιος λέει πράγματα που δε σας συμφέρουν, επικαλεστείτε...τη δημοκρατία για μιλήσετε και να καλύψετε αυτά που λέει. Ο καλύτερος τρόπος να φιμώσεις κάποιον είναι να το κάνεις επικαλούμενος τη δημοκρατία. Γενικώς, τη δημοκρατία και τις άλλες αρχές χρησιμοποιήστε τες κατά το δοκούν όπως μάθαμε να κάνουμε αλήθεια στο (1).


5. Εκμεταλλευθείτε κάθε συναίσθημα που μπορεί να έχει ο άλλος για να χαμηλώσει τις άμυνες του απέναντι σε αυτά που λέτε και να τα δεχτεί. Ανάλογα το κοινό, βάλτε στοιχεία πατριωτικά,θρησκευτικά, πολιτικά κτλ. Μιλήστε για αγάπη, αισιοδοξία για το μέλλον και μετά πετάξτε το δηλητηριασμένο σας ψέμα. Θα το χάψουν εγγυημένα...


6. Βρείτε αφεντικό που πληρώνει καλά και έχει σκοτεινούς σκοπούς.

7. Ορθογραφία, συντακτικό και γνώσεις δε μετράνε. Τι και αν λες "κοινότυπος", τι και αν νομίζεις ότι ο αυστραλοπίθηκος(=νοτιοπίθηκος, Αυστραλία=χώρα του Νότου, στα λατινικά) είναι από την Αυστραλία και όχι την Αφρική; Δεν τρέχει τίποτα. Στη δημοσιογραφία, όπως τη διδάσκει και την εφαρμόζει ο τρέχα όχι όπως πρέπει να είναι και όπως την ασκούν πολλοί (ευτυχώς), αρκεί να είσαι ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑ για να πας μπροστά...

Τι λες κύριε...καθηγητά της δημοσιογραφίας, περνάω το μάθημα; Ή μήπως λόγω ήθους (εγώ δεν πουλάω και τη μάνα μου για να πάω μπροστά) δε σας κάνω;;;;;;;;;

Edited by - IndustrialAngel on 24/11/2010 17:55:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 18:33:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εαν ο μετεωριτης ηταν ΤΟΣΟ μεγαλος , παιζει η γη να μην υπηρχε σημερα , ολα εχουν την αντοχη τους, ακομη και εαν αντεχε θα ειχαμε αναφλεξη και θα καιγονταν τα ΠΑΝΤΑ , επισης εαν ενας μικρος μετεωριτης προκαλει 3000 χρονια βροχες και συννεφα , καταλαβαινουμε τι θα προκαλουσε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ?

ειναι ευκολο να λεμε τα 8ριχτερ ΕΠΙ 10 και να κανουμε πολλαπλασιασμους αλλα μπορει να υπαρξει τετοιος σεισμος ? αντε και πες οτι υπαρχει (το πως θα ηθελα να μας εφερνε καποις στοιχεια) τι ΑΛΛΑ προβληματα θα προκαλουσε ? δεν ξερω εαν ηταν σε θεση να μεταβαλη τον αξονα θεωρω πως οχι , αλλα μαλλον αυτο θα ηταν το μικροτερο προβλημα !!!!! απο την αλλη το επι 10 σε εναν μετεωριτη ή επι 100 ή δεν ξερω ποσο, δεν ειναι αντιληπτο ΠΟΣΟ μεγαλυτερη καταστροφη θα δημιουργουσε ?

τα μαμουθ παλι , δεν ζουσαν στον ισημερινο και φανταζομαι οτι δεν ζουσαν εκει γιατι τοτε δεν θα ειχαν ΓΟΥΝΑ ... αντιθετα ζουσαν σε κρυες περιοχες , τωρα ηταν τουνδρα ή δεν ξερω τι αλλο , θα σας γελασω ... επισης δεν εξαφανιστηκαν μια και εξω πριν απο 12000 ή 10000 χρονια ... αλλα μαλλον σταδιακα ... λογω της μεταβολης στο κλιμα ,τελος παγετωνων που μαλλον εδωσε την χαρηστικη βολη

μια αναφορα για τα μαμουθ υπαρχει εδω

quote:
Για να μελετήσουν τους παράγοντες που συντέλεσαν στον αφανισμό των μαμούθ, οι συγγραφείς μοντελοποίησαν το κλίμα σε περιοχές που κατοικούσαν τα μαμούθ κατά τη διάρκεια πολλών περιόδων της τελευταίας εποχής των παγετώνων. Το μοντέλο τους συνέδεσε τα αρχεία απολιθωμάτων – τα οποία δίνουν την κατανομή και την ηλικία των λειψάνων των μαμούθ – με προσομειωμένους χάρτες της μέγιστης μέσης θερμοκρασίας, της μέσης χαμηλότερης θερμοκρασίας και της μέσης βροχώπτωσης στην Ευρασιατική ήπειρο για τρεις περιόδους κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου παγετώνων στην Πλειστόκαινη (42 000, 30 000 και 21 000 χρόνια πριν) και σε μια χρονική περίοδο των μεσοπαγετώνων, στη μέση της Ολόκαινης περιόδου (6000 χρόνια πριν). Μετέπειτα, εφάρμοσαν τα κλιματικά μοντέλα στην Ευρασιατική ήπειρο 126 000 χρόνια πριν (η προηγούμενη φορά που ο πλανήτης είχε θερμανθεί μεταξύ δύο περιόδων παγετώνων). Όλα αυτά τα δεδομένα επέτρεψαν στην ομάδα να υπολογίσει τα χαρακτηριστικά και την έκταση του βιότοπου που προτιμούσαν τα ζώα στις περιόδους που μελετήθηκαν.
περισσοτερα ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

Edited by - makfor on 24/11/2010 18:44:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 19:37:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρίστος

quote:
εχουμε τρεις θεωριες για αυτην που καμια δεν εχει αποδειχθει...

α) εξελιξη μεσω παρεμβασεων του Θεου η μεσω παρεμβασεων απο μακροκοσμικα οντα που λειτουργησαν ως εκπροσωποι του και εποπτες τροπον τινα οχι μονο της εξελιξης αλλα και της εμφανισης της ζωης στον πλανητη..

β) εξελιξη μεσω παρεμβασεων εξωγηινων οντων..

γ) τυχαια εξελιξη...Αν ο ωραίος ορισμός που μας μετέφρασε η Αμαλία από το livescience :

"Η Εξέλιξη από την άλλη πλευρά προτείνει ότι όλοι οι οργανισμοί κατάγονται από έναν απλό πρωτόγονο πρόγονο και ότι οι οργανισμοί εξαπλώθηκαν και διαφοροποιήθηκαν αποκτώντας και μεταβιβάζοντας νέα κληρονομικά γνωρίσματα μέσω διάφορων μηχανισμών, ένας από τους οποίους είναι η φυσική επιλογή."

γίνεται σε σένα αντιληπτός ως "τυχαία" εξέλιξη, τότε ΟΥΤΕ ξέρεις τι είναι εξέλιξη, ΟΥΤΕ καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος...


quote:
διαφωνω ως προς τα συμπερασματα του κειμενου.

Δικαίωμα σου. Μόνο που δεν ξέρεις σε τι διαφωνείς. Αυτό που λέει το κομμάτι που κάνει quote είναι ότι η ευφυής σχεδιασμός ΔΕΝ είναι θεωρία. ΔΕΝ έχει πειράματα, ΔΕΝ είναι falsiafiable. Σε τι από αυτά διαφωνείς ακριβώς; Με ποιον τρόπο (πειραματικό) μπορείς να στηρίξεις τον ευφυή σχεδιασμό;;;;;;

quote:
και η α και η β εκδοχη εκπροσωπουνται απο αρκετους επιστημονες, η β μαλιστα εκδοχη προβληθηκε και στο βιβλιο 2001 η Οδυσσεια του Διαστηματος που γυριστηκε σε φιλμ απο τον Στανλευ Κιουμπρικ..

Έγκυρες επιστημονικές πηγές, βιβλία φαντασίας,χολιγουντιανές ταινίες κτλ κτλ


quote:
η ουσια ειναι οτι ο πλανητης Γη παρουσιαζει παρα πολλες ιδιομορφιες για την αναπτυξη της ζωης και μεγαλες διαφορες απο αλλλους πλανητες του ηλιακου συστηματος (πιχι ειναι ο μονος που εχει μεγαλη ποσοτητα οξυγονου ενω αλλοι εχουν μεγαλη ποσοτητα διοξειδιου του ανθρακα) που οχι μονο η ξελιξη των ειδων του αλλα και η ιδια η εμφανιση της ζωης πανω του μπορουν να βαλουν σε σκεψη για τη δραση καποιας νοημοσυνης...τωρα αυτη η νοημοσυνη ειπαμε οτι μπορει να ειναι ο Θεος αμεσα η ο Θεος μεσω εκπροσωπων η εξωγηινοι ανεξαρτητοι μεμονωμενοι η η ιδια η Γη ως εξελιγμενο βιοσυστημα απο ενα σημειο και μετα...

Δεν κατάλαβα πώς η ιδιαιτερότητα της γης (ως προς το ηλιακό μας σύστημα όχι ως προς το σύμπαν) συνδέονται με κάποια νοημοσύνη. Το οξυγόνο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ είναι ΤΟΞΙΚΟ για τους αναερόβιους οργανισμούς. Δηλαδή είναι ευνοϊκό για ΚΑΠΟΙΟΥΣ οργανισμούς. Ξέρεις γιατί μυρίζουν τα αθλητικά παπούτσια; Η μυρωδιά είναι προϊόν της μεταβολικής δραστηριότητας οργανισμών που ακμάζουν στο σκοτεινό, κλειστό και υγρό περιβάλλον ενός παπουτσιού. Ξέρεις πώς διώχνουμε τη μυρωδιά; Τα αφήνουμε να αεριστούν... Σωστά; Άρα το οξυγόνο δεν ευνοεί τη ΖΩΗ αλλά ΚΑΠΟΙΕΣ μορφές ζωής. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ μέσω της εξέλιξης οι αναερόβιοι αρχαίοι οργανισμοί στο οξυγόνο ή "φτιάχτηκαν" παράλληλα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Goodbye
troll


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2010, 19:58:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Goodbye  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1796875
Maintained by Digital Alchemy