ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 10:26:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραία ερώτηση!!!
.
Μέχρι τον 2ο βαθμό, έβλεπα χρώμα μόνο στο σύμβολο της ενδυνάμωσης. Μωβ ή λευκό. Τα άλλα σύμβολα δεν είχαν χρώμα ήταν διάφανα!!
΄Οταν ολοκλήρωσα τον 3ο βαθμό (εκπαίδευση) όλα τα σύμβολα έρχονταν πια σαν χρυσό φως που δονείται σε πολύ υψηλή συχνότητα.

Αυτό που διαπίστωσα επίσης είναι ότι δεν χρειάζεται πια να σχεδιάσω. ΄Ερχονται μόνα τους και αγκαλιάζουν τις σκέψεις μου, ενισχύοντας έτσι την πρόθεσή μου να δουλέψω μ’ αυτήν, πάντα για το ανώτερο καλό. Ειδικά όταν στέλνω από απόσταση, δεν χρειάζεται πια να απομονωθώ. Με την σκέψη τα σύμβολα έρχονται και αγκαλιάζουν εμένα και τον αποδέκτη συγχρόνως και αισθάνομαι συνδεδεμένη μέσω αυτών με μια πολύ υψηλή ενέργεια που την συγκεκριμένη στιγμή πραγματοποιεί την πρόθεσή μου για προστασία, ενδυνάμωση, θεραπεία του αποδέκτη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 10:41:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Nαι κάπως έτσι μου βγαίνει και εμένα Ρωρ.
Πλέον δεν τα σχεδιάζω, τα προσφωνώ και εμφανίζονται. Μερικές φορές καθώς εμφανίζονται αφήνουν πίσω τους ελαφρά ίχνη χρυσόσκονης (ένα χρυσό χρώμα που όμοιό του δεν έχω ξαναδεί). Πάντα σκέφτομαι ότι άνοιξε η πόρτα του πεδίου τους και ήρθαν!

Γνωρίζω ότι ο χρυσός όταν θερμανθεί αλλάζει χρώμα και καταλήγει στο λευκό. Θα ψάξω την αναφορά και θα σας ενημερώσω. Και ο ίδιος ο Usui αναφέρει πως τα είδε μέσα σε φωτεινές μπάλλες.

Στα μαθήματα "προκαλώ" και τον εαυτό μου και τα παιδιά να τα ζωγραφίσουν με χρώματα. Κάθε φορά τα κοιτώ με άλλη προοπτική και άλλα συναισθήματα. Με την πάροδο των χρόνων ανακαλύπτω πως όλοι χρησιμοποιούν το κίτρινο σαν πρώτο χρώμα και θέλουν το χαρτί να μην είναι λευκό αλλά χρωματιστό.

Αλλοι βλέπουν καλύτερα την κίτρινη ξυλομπογιά στο λευκό! Οπότε κάθε φορά διαπιστώνω πως όλοι τα κοιτούμε εκείνη την στιγμή με το ΟΛΟΝ μας και όχι μόνο με τα μάτια μας, είναι σαν ο εγκέφαλος να τα έχει δεχθεί σαν οικεία, κάπως έτσι.

Επίσης στο μεγάλο σύμβολο όλοι στην αρχή λένε: όλο το βράδυ θα προσπαθώ να το μάθω! και όμως ανακαλύπτουν πως μετά την τρίτη φορά, απλά το κάνουν αυτόματα.
Επίσης η κάθε λέξη στο σύμβολο παίζει μεγάλο ρόλο και το σύνολο της λέξεως ενεργοποιεί το ίδιο το σύμβολο. Θα μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε και αυτό επίσης

Λίγη δουλίτσα στο γραφείο και θα ξαναεπανέλθω

Φωτεινές αγκαλιές

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 10:59:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Nαι, Λίλλιαν, και εγώ τους βάζω και χρωματίζουν. Και εκεί φαίνεται η ανάγκη του κάθε "μαθητή" σε χρώμα και την αντίστοιχη δόνηση. Π.χ. όταν μου τα χρωματίζουν γαλάζια΄, γνωρίζω από το Aura-Soma, πως το γαλάζιο είναι γαλήνη και ο συγκεκριμένος θέλει αυτήν την δόνηση εκείνη την στιγμή. Η όταν μου χρωματίζουν με πράσινο, αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζονται χώρο για να βρούν τον εαυτό τους, κοκ. Είναι φανταστικό πως σε οδηγεί το χρώμα να αποκρυπτογραφήσεις κάποιες ιδιαιτερότητες. ΄Εχω διαπιστώσει ότι όσοι είναι στον δεύτερο βαθμό δεν επιλέγουν χρυσό ή ασημί χρώμα για να ζωγραφίσουν τα σύμβολα. Με συζητήσεις που έχουμε κάνει, έχω αντιληφθεί ότι ύπάρχει ένα δέος με το χρυσό. Το αντιλαμβάνονται σαν την ύψιστη δόνηση και θεωρούν ότι είναι νωρίς ακόμα για να το προσεγγίσουν. Στον 3Α βαθμό όμως, σχεδόν όλοι επιλέγουν χρυσό για το τελευταίο σύμβολο.

Αυτά, και θα επανέλθω
φιλιά
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SM-GIOTA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


150 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 11:10:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SM-GIOTA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια καλημέρα κι απο μένα.
Εγώ τα σύμβολα τα οραματίζομαι μωβ, μέσα σε χρυσό φως. Κι αυτό γιατί έτσι κάπως το διδάχτηκα και το συνήθησα.
Αλλά από ότι λέτε καταλαβαίνω ότι μπορούμε να αφεθούμε και να το οραματιστούμε όπως μας έρθει.
Πάντως αυτό το μώβ μέσα στο χρυσό φως το νοιώθω πολύ δυνατό.
Μέχρι τώρα τα ζωγράφιζα και με το χέρι, αλλά τώρα τελευταία έχω νοιώσει ότι με το που θα το σκεφτώ, έρχεται.

Πολλά φιλάκιαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 11:25:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπράβο, πολύ ωραία συζήτηση!

Εμένα μου δόθηκε πρόσφατα η ευκαιρία να τα ζωγραφίσω με πινέλο και το νέο σετ νερομπογιάς του γιού μου!! Η αίσθηση του σχεδιασμού τους με πινέλο είναι υπέροχη, καμία σχέση με τις ξυλομπογιές και τα μολύβια. Και οι γραμμές τραβιούνται πιο φυσικά.

Τέλος πάντων, στα χρώματα! Τα ζωγράφισα μαύρα και ζήτησα από τον μικρό (είναι 3 ετών) να μου πει τι χρώμα θα έβαζε στο καθένα. Είπε (και για τα τρία) αρχικά κίτρινο (δεν ξέρει το χρυσό) και μετά άσπρο.

Προσωπικά τα οραματίζομαι φωτεινά, αλλά όταν θέλω να τα ζωγραφίσω για πρακτική, χρησιμοποιώ διάφορα χρώματα... Στην προσωπική μου αισθητική, το τσόκουρέι φαίνεται καλύτερο μπλε, το σέιχεκί πράσινο και το χονσαζέισονέν μωβ, ενώ όλα έχουν ιδιαίτερη ομορφιά και δύναμη αν τα ζωγραφίσει κανείς με μαύρη μπογιά...

Με πολλή αγάπη,
Unseen

ΥΓ Αν δεν μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να γράψω σήμερα, να σας χαιρετήσω προσωρινά για λίγες μέρες, φεύγω ταξίδι! Αφήνω όμως πίσω μου μια τεράστια αγκαλιά που σας χωράει όλους...

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 11:40:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
SM-Giota,
πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Διδάχθηκες κάποιο χρώμα στα σύμβολα?
Μπορείς να μας πεις κάτι ακόμα. Γιατί εμένα καμία διδασκαλία δεν περιείχε χρώμα. Και επειδή ήταν κάτι που μου έλειπε, γι' αυτό το πρόσθεσα στην διδασκαλία που κάνω εγώ. ΄Ομως θα ήθελα να ξέρω και κάτι από τους άλλους "δασκάλους".

Unseen
καλό ταξίδι, θα μας λείψεις! Μια αγκαλιά γεμάτη, για να σε συντροφεύει.

Γαλάζια σφαίρα
που είσαι καρδούλα μου?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 11:46:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιώτα,
τι θα έλεγες να συμμετέχεις, στον δικό σου χρόνο και με τον δικο σου τρόπο, που περιέχει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ?

Σε χαιρετώ

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 11:48:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιώτα,
τι θα έλεγες να συμμετέχεις, στον δικό σου χρόνο και με τον δικο σου τρόπο, σε ένα σχήμα που γεννήθηκε και που περιέχει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ? Είναι πρόταση! ρώτησε την δυνατή σου διαίσθηση και απάντησε όταν νιώσεις πως είσαι έτοιμη για αυτό

Σε χαιρετώ

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 12:31:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...εδω ειμαι παιδια σας παρακολουθω οσο δεν φανταζεστε αλλά δενξερω βρε παιδι μου να πω κατι....το μονο που σκεφτηκα και θα το πω,απο προχθες το σκεφτομουν ...ειναι οτι το γραμμα Ο εινα η αγκαλια των ανθρωπων...ειναι η λιαμενη πετρα....ειναι το προσωπο οσων αγαπαμε...το σχημα των χεριων μας αυτο δεν κανει????
......αλλά ντρεπομουν ...ειπα στον εαυτο μου ασε τις σαχλαμαρες σου και τις αναγκες των χεριων σου...

Μια γλυκεια καλημερα και ενα ακόμη πιο ομορφο φωτεινο Σαββατοκύριακο!!!Αγκαλιές σε ολο τον κοσμο με ένα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 12:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου Galazia Sfaira,

Για.....συνέχισε! μην το κόβεις τώρα που πήρες φόρα!

Φιλιά

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 12:44:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
........ειναι αυτο που σχηματιζουμε όταν χορευουμε..κυκλο δεν κανουμε??
Αν ανοιξουμε τα χερια και κανουμε μια στροφη...το κορμι μας ειναι ο άξονας στο "σημειο" ψυχη, καιτα χερια διαγραφουν μια περιφερεια ενος Ο....

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 12:48:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
.......για συνέχισε μανάρι μου?
χι χι

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 12:58:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γαλάζια σφαιρούλα μου,
εσύ δεν ξέρεις...????

Λίλλιαν, μήπως να σκεφτείς την δυάδα???

φιλιάααααααααΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 12:59:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Meteor καλησπέρα,

Σου έχω στείλει e-mail μέσω του forum. Αν δεν το έχεις λάβει ενημέρωσέ με.

Σ'ευχαριστώ πολύ


~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 13:00:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

δυάδα? κατά ποιά μεριά ακριβώς?

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 13:07:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλή μου Galazia Sfaira,

Συμφωνώ με ότι λες, μάλιστα είδα σχεδόν την κίνησή σου καθώς σε διάβαζα. Οπότε σε ευχαριστώ που με έβαλες στον χορό!

Εμένα πάλι ο κύκλος των χεριών μου θυμίζει το τηλεσκόπιο. Οταν κοιτώ απο μέσα τα βλέπω όλα κοντύτερα!
Επίσης την περιφέρειά του την βλέπω σαν την ένωση των πέντε κέντρων -εννοώ πέντε δάκτυλα και πέντε δάκτυλα, και η ένωση αυτή των ακτινοβολιών τους δημιουργεί ένα κύκλο λευκού φωτός και ως γνωστόν όλα τα χρώματα μαζί δίνουν το λευκό!


~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 13:15:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Εννοούσα, δύο άτομα ανά γράμμα. ΄Οχι?
Οπότε θα έχουμε δύο ενέργειες για το ίδιο γράμμα και είμαι σίγουρη πως θα λειτουργήσει σαν αρνητική-θετική, άρρεν-θηλυ, για να βγει μια ενιαία ενέργεια, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα...
Δεν ξέρω, μια ιδέα μου πέρασε!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 13:25:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΡΩΡ,
Πριν λίγα λεπτά κουβέντιαζα με την unseen ακριβώς αυτό. Δεν έχω ιδέα. Νομίζω πως με την συνάντηση όλων θα απαντήσουμε όλοι μαζί.
Χαμός απο ιδέες ε? σημείωνε σημείωνε γιατί θα χαθούμε στο σύμπαν!
Πάω στο αφεντικό για δουλιά
φιλιά σε όλους

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SM-GIOTA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


150 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 14:04:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SM-GIOTA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βομβαρδισμός από προβληματισμούς και ιδέες. Τι ωραία.
galazia sfaira, τι καλός ο χορός με το Ο.

Ρωρ, στη μύηση του δεύτερου βαθμού κάποια στιγμή ενώ είχα κλειστά μάτια μου είπαν να τα ανοίξω και ήταν μπροστά μου τα σύμβολα (ένα κάθε φορά) ζωγραφισμένα με τον τρόπο που σας είπα. Μωβ με χρυσό πλαίσιο. Έτσι μου έμεινε αυτή η εικόνα.

Και κάτι άλλο που θέλω να σας πώ είναι ότι στη μύηση και των δύο βαθμών, ένοιωθα δυνατό φως σα λάμψη νε διαπερνά όλο το σώμα μου. Στην αρχή σκέφτηκα μήπως μου ρίχνουν φως με φακό, αλλά λέω αν ήταν έτσι θα περιοριζόταν στα μάτια, δεν θα το ένοιωθα να διαπερνά όλο το σώμα.
Αυτά..

Λίλλιαν θα σου απαντήσω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 14:10:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιώτα οκ,θα περιμένω
στο mail του site μας, σε παρακαλώ!

φιλιά καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 14:49:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι έγινε τώρα?
Αισθάνομαι μία δυνατή ενέργεια να γυρίζει γύρω μου και να μας ενώνει όλες μαζί...ξαφνικά, σαν σπείρα...
΄Ενας συνάδελφος έχει μείνει και με κοιτάει!!
"Τι έγινε" μου λέέι? "Μιλάς με κανένα αστέρι?"

Τι όμορφα, τι όμορφα, τι όμορφα!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SM-GIOTA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


150 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2006, 15:03:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SM-GIOTA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρωρ υπέροχα!
Καλό Σαββατοκύριακο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Antonis
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2006, 16:19:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Antonis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας!

Δεν έχω σταματήσει να σας κάνω παρέα, αν και σιωπηλά.

Σχετικά με το Ελληνικό Ρέικι, δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται... Εντούτοις, σκέφτομαι πολύ καιρό πως πρέπει να οργανωθεί το Ρέικι στη χώρα μας.

Υπήρχαν σίγουρα θεραπευτές στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν την επίθεση χεριών. Ένα από τα πρωσονύμια του Απόλλωνα ήταν "Παιάν", που σημαίνει "αυτός που θεραπεύει με επίθεση των χεριών". Ενδιαφέρον ε; Και τι σκέψεις μας φέρνει στο νού για τις γνώσεις των προγόνων μας επί του θέματος;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2006, 08:55:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους ,
καλή και φωτεινή εβδομάδα γεμάτη έμπευση, δύναμη, δημιουργικότητα και πλούτο συναισθημάτων!

Καλημέρα σιωπηλέ Αντώνη και καλώς όρισες!

Πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου! Οι αρχαίοι πρόγονοί μας είναι οι μοναδικοί που δεν είναι αρχαία ιστορία.
Είναι παρόντες γιατί αυτό που δημιούργησαν και άγγιξαν ήταν Οικουμενικό και συνεχίζει να είναι.

Οπότε καλημέρα Ιπποκράτη, Ασκληπιέ, Κένταυρε, Αριστοτέλη και καλημέρα σε όλους εσάς που ονομάζουμε "αρχαίους" αλλά τελικά είστε τόσο φρέσκιοι και παρόντες που είμαι σίγουρη πως θα ακούσετε την καλημέρα μου!

Φωτεινές αγκαλιές και καλές συζητήσεις για σήμερα

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2006, 10:15:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φωτεινή, λουλουδιαστή καλημέρα σε όλους
Λίλλια, Unseen (είσαι εδώ?), SM-Giota, Γαλάζια Σφαιρούλα, Αντώνη

Καλημέρα Αντώνη, λυπάμαι που έπεσες στο «κενό» του Σαββατοκύριακου, είμαστε όμως πάλι εδώ για ότι όμορφο προκύψει μέσα από αυτή την ανταλλαγή «λέξεων».

Το Σαββατοκύριακο είχα εκπαίδευση Master Teacher. Και διαπίστωσα για μια ακόμη φορά πόσο διαφορετική γνώση διοχετεύεται τελικά μέσα από τα σεμινάρια.

Γι’ αυτό θεωρώ τέλεια την ανταλλαγή που κάνουμε εδώ, γιατί αρχίζουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα δεν είναι σωστό, τίποτα δεν είναι λάθος, αλλά αν γίνονται όλα μέσα από την αγάπη και το φως, είναι όλα όσα λέγονται και γίνονται ευθυγραμμισμένα με το Ρέικι.

Σας φιλώ όλους

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2006, 10:28:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα Ρωρ!

χαίρομαι που πήγαν όλα κατ'ευχήν.
Κάθε φορά είναι διαφορετική, όλα προχωρούν, ανανεώνονται, επανατοποθετούνται και τίποτε δεν μένει στατικό, όλα ακτινοβολούν και μας παίρνουν μαζί τους ! Αυτή είναι μια απο τις υπέροχες στιγμές του Ρεικι, η εξέλιξη.

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2006, 10:51:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...τελικά λετε και η δική μου σκοτεινιασμενη Κυριακή (συμβαινει καιαυτο παιδια...) να ηταν μεσα στα πλαισια της εξέλιξης...?Ισως ετσι να ειναι γιατι με ταρακουνησαν πραγματα και εκανα μια βουτια που μαλλον την χρειαζομουν....
Να ειστε καλά κι αλλη μι αφωτεινη φωτεινή ενδομαδα άρχισε καισιγουρα θα τελειωσει με πολυ πολυ φωςςς!!!!!!!!
Μυρουδιες πευκου και θαλασσινης αλμυρας για ολους μας!

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2006, 11:01:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό το μήνυμα ήρθε σήμερα στο mail μου. Και μια και μιλάμε για Ελλάδα, φαντάστηκα ότι ίσως θα σας ενδιέφερε...
σας φιλώ

Ομήρου... αγγλικά!

Πηγή:
http://durabond.ca/gdouridas/glossa2.html
Μία εργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου.
Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών », η Αναστασία Γονέου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού. Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη ».

Παράδειγμα:

AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: ''θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ''.
AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!
BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα 'τραπέζια' (πάγκους) της αγοράς.
BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού.
BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού.
BRAVO = λατινικό, από το βραβείο.
BROTHER = λατινικά frater από το φράτωρ.
CARE = από το καρέζω.
COLONIE από το κολώνεια = αποικιακή πόλη.
DAY = Οι Κρητικοί έλεγαν την ημέρα 'δία'. Και: ευδιάθετος = είναι σε καλή μέρα.
DISASTER = από το δυσοίωνος + αστήρ
DOLLAR = από το τάλλαρον = καλάθι που χρησίμευε ως μονάδα μέτρησης στις ανταλλαγές. π.χ. «δώσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο είναι το τάλληρο, αλλά και το τελλάρo!
DOUBLE = από το διπλούς - διπλός.
EXIST = λατινικά ex+sisto από το έξ+ίστημι= εξέχω, προέχω.
EXIT = από το έξιτε = εξέλθετε
EYES = από το φάεα = μάτια.
FATHER = από το πάτερ (πατήρ).
FLOWER = λατινικά flos από το φλόος.
FRAPPER = από το φραγκικό hrappan που προέρχεται από το (F)ραπίζω = κτυπώ ( F= δίγαμμα).
GLAMO UR = λατινικό gramo ur από το γραμμάριο. Οι μάγοι παρασκεύαζαν τις συνταγές τους με συστατικά μετρημένα σε γραμμάρια και επειδή η όλη διαδικασία ήταν γοητευτική και με κύρος, το gramou r - glamou r, πήρε την σημερινή έννοια.
HEART, CORE = από το κέαρ = καρδιά.
HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό ' ς' προφέρεται ως 'ρ'. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης).
I = από το εγώ ή ίω, όπως είναι στην βοιωτική διάλεκτο.
ILLUSION = από το λίζει = παίζει.
ΙS = από το είς.
KARAT = εκ του κεράτιον, (μικρό κέρας για τη στάθμιση βάρους).
KISS ME = εκ του κύσον με = φίλησέ με (...είπε ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2006, 11:33:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα galazia sfaira που κάθεσαι πάνω στα πευκόμελα!

Γράφεις και γεμίζει μοσχοβολιές το forum! Αντε το σάββατο κοντεύει!


Ρωρ,
Ακου Ομήρου Αγγλικά! τέλειο είναι. Ηξερα για τις ελληνικές ρίζες των λέξεων αλλά αυτό πια...δεν το περίμενα!

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SM-GIOTA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


150 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2006, 13:38:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SM-GIOTA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα έχω πολύ δουλειά και σας γράφω βιαστικά.
Ρωρ υπέροχο αυτό για τη γλώσσα. Θα το τυπώσω να το δώσω στο γιό μου που δυσανασχετεί με τον Ομηρο και τα αρχαία.
Φιλάκια σε όλουςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy