ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2007, 09:14:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mια υπέροχη μερα γαι ολους μας,μαι φωτεινή μερα για δασκαλους κα μαθητες.
Εϊχα την τυχη να μυηθώ απο την Unseen,απο την αγάπη της.
Θεωρώ όμως ότι ο καθένας μας μπορεί να γίνει δασκαλος και μαθητής,είναι ρόλοι εναλασσόμενοι.
Η προθεση είνα η κινητήριος δύναμη όλων.
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα βλεμματα στρέφονται ψηλά και το κρίσιμο πλήθος δημιουργείται.
Ολο και περισστεροι άνθρωποι πλέον εσωστρέφονται γιατι μεσα μας είναι οι θησαυροι,μεσα μας ειναι οι απαντήσεις,μέσα μας έιναι το Ενα και το Ολον.
Το Ρέικι είναι αγαπη.
Καθαρίζει,θεραπεύει,συγχωρεί,γαληνευει,δυναμώνει.
Είναι φωτιά που μετουσιώνει.
Νοιώθω να κινειται όχι σαν ενεργεια,όχι σαν κατι που διοχετεύεται καπου,αλλά σαν να ειναι μια φωτια που σε καιει,σε μαλακώνει και σε ξαναχύνει σε καινουργιο καλουπι.Το Ρέικι το βιώνω σαν να ειναι ενα με μενα ολες τις ώρες,σε ολα τα σημεια,σε ολες τις διαστασεις και να εκπέμπεται σαν θέρμη απο τους πορους όχι τους σωματος μου αλλα της ψυχής μου!
Μια αγκαλιά για ολους!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2007, 22:07:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπημένη μου Γαλάζια Σφαιρούλα,

μπορουν όλοι πια να καταλάβουν, με αυτά που έγραψες, τι σημαίνει για τις μυήσεις στο ρέικι ο "δάσκαλος"!!!!

Αγάπη, αγάπη, αγάπη, αγάπη!!!!
Και μέσα στην αγάπη, πως να γίνει λάθος;;;;

Και αυτό που περιγράφεις...ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ!!!
Δικό σου, για τον εαυτό σου, για να ξεχειλίσεις από αυτό...και μετά να το δώσεις!!!

Σ' αγαπώ πολύ


Με πολύ αγάπη για όλους μας!
ΒάσωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2007, 08:53:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα!
quote:
Νίκο, αισθάνομαι ότι έχουμε πιάσει από μία άκρη μιας ευθείας «ηθικής» και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το σημείο που συναντιόμαστε και οι δύο μας.Δυστυχώς τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ όταν μιλάμε για ψυχοπνευματικά φαινόμενα και συναισθήματα. Η συνεννόηση μέσω ιντερνετ είναι εξαιρετικά δύσκολη για κάτι τέτοιο, ενώ στην τετ α τετ επαφή πολλές φορές(ίσως τις περισσότερες) δεν χρειάζεται να πεις πολλά.Στο Ρέικι ειδικά ίσως να χρειάζεται ένα βλέμμα για να τα "πεις" όλα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Σε κατάλαβα στα περί πνευματικού εγωισμού.Η δυνατή νόηση και η γνώση μέσω βιβλίων βεβαίως και δεν αντικαθιστούν την πνευματικότητα.Τα δεδομένα που μπορούν να σου δώσουν τα βιβλία απέχουν μακράν της εμπειρίας του βιώματος του απείρου και σίγουρα δεν μπορούν να δώσουν το ζητούμενο για τον άνθρωπο αίσθημα πληρότητας.

Για τον Ιησού δεν ανοίγω μακρά κουβέντα για να μη χρειαστούν πάλι σελίδες για να πούμε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα! Κάποια άλλη στιγμή αφού θέμα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο στο εσοτέρικα αλλά η προσωπικότητα αυτή και οι πράξεις του αποτελούν τροφή για σκέψη και μεγάλη συζήτηση.Καταλαβαίνεις...

Συνεννοηθήκαμε περί αμφίδρομης πορείας at last!

Η επιστήμη μπορεί να μετρήσει (μάλλον) τις πιο πολλές φορές αποτελέσματα κι όχι αιτίες σε τέτοια θέματα. Δεν μπορεί να σου πει νιώθεις πολύ ή λίγο αγάπη κλπ. Πολύ θεωρούν πως δεν υπάρχει διαίσθηση. Ας το θεωρούν! Επειδή δεν αποδεικνύεται με μετρήσιμο τρόπο κάτι στο τώρα δεν σημαίνει πως δεν ισχύει. Το ίδιο λέγαν και για κάποιον άλλο στο παρελθόν όταν έλεγε πως η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο κι όχι αντίστροφα.
Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να βιώσουν τέτοιου είδους βιωματικές αλήθειες έχουν και φόβο αφήματος των συναισθημάτων αλλά και συγχώνευσης για αυτό που παρατηρούν. Για αυτό και η αποστασιοποίηση. Ο συναισθηματικός κόσμος του φασίστα ο οποίος κλείνεται και επιτίθεται σε εκείνον που βιώνει κάτι άλλο επειδή πιστεύει πως απειλεί τον ίδιο(που έτσι είναι αν σκεφτείς πως εκείνος δεν μπορεί να τα ανακαλύψει γιατί κρύβονται κάτω από πολύ πόνο.Αστα στην ησυχία τους!Καλύτερα να μειώσεις τον απ'έξω.Λιγότερο συναισθηματικό κόστος!)Η στείρα νοητική "επιστημονική" επιχειρηματολογία που θέλει να απορρίψει την πνευματικότητα επειδή δεν την καταλαβαίνει το αντιληπτικό της πεδίο,χρησιμοποιείται από διάφορους ως ένας κόσμιος τρόπος για να προσβάλλουν τους άλλους και τα πιστεύω τους. Στον αντίποδα υπάρχει και η πλάνη του πνευματικού(φυγή) για εκείνους που φοβούνται να εκδηλώσουν ενεργητικότητα. Ελπίζω να ενωθούν αυτές οι δύο δυνάμεις κι αν όχι τουλάχιστον να αποδεχτεί η μία το χώρο της άλλης.

Ας είναι τρέλα αυτό με τα κύτταρα Βάσω! Ένα ενδιαφέρον βιβλίο του Β.Ράιχ (μαθητής του Φρόυντ) που λέγεται "Η βιοηλεκτρική θεωρία της σεξουαλικότητας και του άγχους", αναφέρει με πείραμα που έγινε σε (καλωδιομένο) ζευγάρι το δυναμικό της επαφής τους σε ένα φιλί.Τη στιγμή που φιλιόταν το ζευγάρι νιώθοντας αγάπη το δυναμικό στο σημείο επαφής αυξανόταν πολύ, όλο και πιο πολύ και ενεργοποιούσε τις αισθήσεις,ενώ όταν υπήρχε βίαιη επαφή(ισχυρή πίεση κ.α) το δυναμικό στο σημείο έπεφτε κατακόρυφα και αδρανούσε η αφή στο σημείο! Ενεργοποιείται και το σώμα λοιπόν με την αγάπη!(...και πειραματικά!Συγγνώμη αν ο όρος "δυναμικό" χρειάζεται συμπλήρωση ή διόρθωση την οποία δεν γνωρίζω για να είμαι σαφέστερος,ελπίζω όμως να καταλάβατε το νόημα).
Βάσω αν σου είναι εύκολο,θα ήθελα να ακούσω για το διαλογισμό που αναφέρεις (κάποια στιγμή).

Μου αρέσει που από αστρολογικής απόψεως τα βλέπεις θετικά! Να δούμε όμως τι θα περάσουμε για να τα δούμε,αφού οι όψεις του 2009 και του 2012 μόνο θετικές δεν είναι.Εγκυκλοπαιδικά, η μία όψη που σχηματίζεται,την προηγούμενη φορά συνέπεσε με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.Μπρρρ!

Για να κλείσω με κάτι θετικό.Τι θα λέγατε αν μια φορά την εβδομάδα(πχ),οι του φόρουμ κι όσοι άλλοι θέλουν να στέλνουμε ενέργεια συντονισμένα μεταξύ μας (κατόπιν συνεννόησης),ή σε κάποια κατάσταση κ.α? Αν έχετε χρόνο, ένας "ποταμός" ενέργειας θα ήταν καλός για όλους μας (κι ας μην αποδεικνύεται!)

Ευχές για καλή μέρα και καλή πορεία σε όλους
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2007, 10:17:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Η βιοηλεκτρική θεωρία της σεξουαλικότητας και του άγχους", αναφέρει με πείραμα που έγινε σε (καλωδιομένο) ζευγάρι το δυναμικό της επαφής τους σε ένα φιλί.Τη στιγμή που φιλιόταν το ζευγάρι νιώθοντας αγάπη το δυναμικό στο σημείο επαφής αυξανόταν πολύ, όλο και πιο πολύ και ενεργοποιούσε τις αισθήσεις,ενώ όταν υπήρχε βίαιη επαφή(ισχυρή πίεση κ.α) το δυναμικό στο σημείο έπεφτε κατακόρυφα και αδρανούσε η αφή στο σημείο! Ενεργοποιείται και το σώμα λοιπόν με την αγάπη!(...και πειραματικά!Συγγνώμη αν ο όρος "δυναμικό" χρειάζεται συμπλήρωση ή διόρθωση την οποία δεν γνωρίζω για να είμαι σαφέστερος,ελπίζω όμως να καταλάβατε το νόημα).

Eπιτρέψτε μου να πω κάτι απλό.Αν κανεις εχει την δυναμη να εινα ειλικρινής με τον εαυτο του ,τοτε το παραπάνω πειραμα,το εχουμε βιώσει πολλες φορες.Αρκει να ειμαστε ειλικρινεις καιτοτε μπορουμε να εντοπισουμε το δυναμικό.Παιδιά μόνο με την αγαπη γίνεσαι΄Ενα και στον ερωτικό τομεα,απλά.
Μια ηλιολουστη καλημερα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2007, 11:06:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους!

Νίκο νομίζω συναντηθήκαμε!!!
Σε όσα λες συμφωνώ και (αν υπάρχει αυτό ενεργειακά επαυξάνω!!

Ο Κέβιν μας εξήγησε τι θα γίνει το 2012! Αλλά μας εξήγησε απλά τι θα γίνει...Ισχυρίζεται ότι κανείς δεν γνωρίζει, γιατί η ανθρωπότητα δεν έχει ξαναβρεθεί στο σημείο αυτό.
Θα προσπαθήσω χωρίς σχήμα να σας το μεταφέρω!

Φανταστείτε ένα κύκλο. ΄Εχει ένα πάνω σημείο Ο και ένα κάτω σημείο Ο.
Το κύκλο διασχίζει ένα ρεύμα. Φανταστείτε το σαν δύο παράλληλες γραμμές, λίγο πριν και λίγο μετά από τα σημεία Ο (πάνω και κάτω).

Η ανθρωπότητα βαδίζει από την αριστερή μεριά του κύκλου καθοδικά!
Το 2012 θα έρθει (για πρώτη φορά) στο κάτω σημείο Ο και θα μπει σ' αυτήν την φωτεινή κάθετη ροή.
Είναι το σημείο μηδέν μεταξύ αναπνοής και εκπνοής της θεότητας!!!
Μετά θα ξεκινήσει την ανοδική πορεία για να φθάσει στο πάνω σημείο Ο!

Φανταστείτε ότι αυτός ο μισός κύκλος διαρκεί 250.000.000 εκ. χρόνια.
Το 2012 θα γίνει για πρώτη φορά πλανητική, γαλαξιακή και συμπαντική σύγκλιση!!!
Ο Κέβιν μας είπε ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι κάτι θα γίνει.
Συζητήσαμε γι' αυτό και είπαμε τις απόψεις μας.
Εγώ πιστεύω ότι σ' αυτό το σημείο διευρύνεται η συνειδητότητα των ανθρώπων που βρίσκονται ήδη στην διαδικασία ανάληψης, ώστε η διεύρυνση αυτή να τους δώσει την δυνατότητα να περάσουν από την 4η διάσταση στην 5η!
Αυτό σημαίνει με λίγα λογια, όχι επανασάρκωση!

Δεν σημαίνει καταστροφή της Γης, να το ξεκαθαρίσω αυτό! Είναι το μόνο σίγουρο! Σημαντικά γεγονότα στην πορεία της ανθρωπότητας είναι όχι μόνο καταστροφικά.
Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που θα βιώσουμε αυτήν την σύγκλιση!! Και σ' αυτό περιέχεται η αρμονία και η αγάπη, ότι τίποτα δεν είναι μη θεϊκό, σ' έναν θεϊκό κόσμο!!!
Η καθοδική πορεία της ανθρωπότητας την απομάκρυνε από την θεϊκή προέλευση. Ο άνθρωπος επικεντρώθηκε στο σώμα του γιατί ήρθε στην 3η διάσταση για να το βιώσει. Να βιώσει την εμπειρία και τον δυαδισμό, και να κατανοήσει μέσα από τις πολλαπλές ενσαρκώσεις την μία και μοναδική ενέργεια που τα περιέχει όλα.Αυτό είναι επιλογή μας! Γι' αυτό και λέμε ότι η ζωή είναι δική μας επιλογή. Δεν μας πέταξε κανείς στην γη για να ζήσουμε και να βιώσουμε τον πόνο και την θλίψη. Και αυτό εμείς το επιλέγουμε.
Η ανοδική πορεία σημαίνει επιστροφή σε ότι φυσικό και στην ενότητα, στην γνώση της θεϊκής ύπαρξης μέσα στην πνοή της θεότητας.
Το κάτω σημείο Ο είναι μία σημαντικη παύση της εξέλιξης που στις παραπάνω διαστάσεις μεταφράζεται σε δευτελόπετα, ώστε να προετοιμαστούμε για την "νέα ανάσα"!!!
΄Οσοι μπορέσουμε...

Να λοιπόν πόσο ξεκάθαρο γίνεται το δώρο του ρέικι!
Η ισορροπία με το φυσικό μας σώμα, εναρμονισμένο με τις σκέψεις, το συναίσθημα και το πνεύμα μας, η απαλλαγή από τον φόβο της μοναξιάς μας (ο Θεός σαν ξένη δύναμη, έξω από εμάς) και η επιλογή της αγάπης σαν θεϊκή συνοχή του Σύμπαντος, είναι αυτό ακριβώς που μας προσφέρει
το ρέικι! Ωστε να κατανοήσουμε την σύνδεσή μας με το Πνεύμα!

΄Οταν κατανοήσει ο άνθρωπος την θεϊκότητά του, τότε μπορεί και να θεραπεύσει τους άλλους. Γιατί τον εαυτό του θα τον έχει σίγουρα θεραπεύσει.


Νίκο, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο πάνω στο θέμα αυτού του διαλογισμού που μου εδόθη. Δεν είναι απλά για να στον μεταφέρω.
΄Εχουν προηγηθεί κάποιες μυήσεις (αιθερικές) και θα ήθελα να το συζητήσουμε, όχι όμως μέσα από αυτό το topic!!

Συμφωνώ με την συμμετοχή στην ενεργειακή αγάπη που προτείνεις! Από αυτό ξεκινά και η ομαδική μας εργασία. Ο ένας με τον άλλον.
Αν συμφωνούν και άλλοι, ας ορίσουμε την ώρα!


Σας φιλώ
με πολυ αγάπη
Βάσω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2007, 14:17:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα κι από μένα

Χαίρομαι για την πρόταση του αγαπητού nk. Όσοι έχουν β΄ βαθμό στο ρέικι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα σύμβολα. Διαφορετικά και η αποστολή φωτός και αγάπης είναι ασφαλώς αρκετή...

Όσο για την ώρα, νομίζω ότι μια βραδινή ώρα θα είναι βολικότερη για τους περισσότερους.

Καλή μου Ρωρ, χαίρομαι που κρατάς το οχυρό, να είσαι πάντα καλά! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, η εκτίμηση είναι αμοιβαία, το γνωρίζεις άλλωστε...

Την αγάπη μου σε όλους,
Unseen

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2007, 16:13:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνείστε μια ώρα και είμαι κι εγω ανάμεσα σε σας,αρκει να ειναι μετα τις 10.30 το βραδυ ώστε να εχει παει ο μικρος μου στο κρεβάτι του.Επισης πεστε και την διαδιακασία ώστε να ειναι κοινή για όλους.
Φιλιά!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2007, 17:08:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπημένη μου Unseen,

Γνωρίζω ότι αυτό το topic διαβάζεται από πολλούς!! Παρ' όλο που δεν γράφουν, όμως διαβάζουν...
Εύχομαι να διαβάζουν όχι μόνο αυτοί που ενδιαφέρονται από την πλευρά του "μαθητή", αλλά και αυτοί που είναι "δάσκαλοι" ρέικι.
΄Αλλωστε το είπε η Γαλάζια Σφαίρα μας!
Τι σημαίνει "δάσκαλος" και "μαθητής"!!!! ΄Ολοι μας είμαστε εδώ για να μάθουμε και προφανώς για ν' αγαπήσουμε...όχι μόνο αυτό που δεν φαίνεται, αλλά και αυτό που φαίνεται, όπως και αν εκδηλώνεται.

Η αγάπη είναι η σημαντικότερη παράμετρος της μετάδοσης του ρέικι. Γιατί αυτό που λαμβάνεις, αυτό δίνεις...
Μέσα στην συστηματοποίηση των πνευματικών μεθόδων, τα ισοπεδώσαμε όλα! ΄Ομως...δεν θα γίνει έτσι, όπως θέλουν...

Η εκτίμηση προέρχεται από την "αναγνώριση" της αγνότητας και της αγάπης! Και γι' αυτό είναι αμοιβαία.

Συμφωνώ απόλυτα με την ώρα που προτείνεις Γαλάζια Σφαιρούλα μου!
Περιμένουμε ανταπόκριση και ξεκινάμε...Ενεργειακή θύελλα αγάπης!!Τέλειο. Και αγαπημένη μου...δεν χρειάζεσαι οδηγίες για να στείλεις...
΄Οσοι έχουν σύμβολα ξέρουν, αλλά και εσύ που δεν έχεις ακόμα σύμβολα, έχεις την βασική τους παράμετρο...ΠΡΟΘΕΣΗ!!! Οπότε...

μια αγκαλιά ρέικι
με αγάπη
Βάσω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2007, 22:05:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπον να σας ανακοινώσω, πως μετά από 18 χρόνια καπνίστρια με τουλάχιστον 20 τσιγάρα ημερησίως(!!!) χωρίς ίχνος δυσκολίας από τη μία στιγμή στην άλλη, μόνο με την πρόθεση, το έκοψα (!!!) εδώ και μία εβδομάδα!!!


Το να το κόψω, το περιέλαβα απλά στο χαρτί με τους στόχους μου, όπου έστειλα τα σύμβολα του ρεϊκι!

Αυτό που με ώθησε να το κόψω ήταν όχι τα προβλήματα που προκαλεί στην υγεία -αυτά μου ήταν γνωστά από καιρό, αλλά παρόλ' αυτά κάπνιζα ακόμη και στις εγκυμοσίνες μου -λιγότερο, αλλά κάπνιζα-, αλλά ένα άρθρο όπου έλεγε πως όλες οι πνευματικές λειτουργίες μας επιρεάζονται αρνητικά από το κάπνισμα!!! Ε, όχι στο μυαλό και το πνεύμα μου δεν δέχομαι κανέναν "έξωθεν περιορισμό".

Επίσης κάνω σωστό αγώνα υπέρ του περιβάλλοντος -και της υγείας μας- και δεν αρμώζει να σαμποτάρω τα λόγια και τα έργα μου...

Το ρεϊκι κάνει θαύματα. Όσο περισσότερο πιστεύεις σ'αυτό τόσο μεγαλύτερα τα θαύματα του.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας και ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή που μας πέρασε, σχετικά με το ρεϊκι φυσικά- θα σας το στείλω σε λίγο.

Φιλιά προς το παρόν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2007, 00:11:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Bικάκι, πόσο χαίρομαι γι' αυτό που πέτυχες! ΄Ηταν κάτι που ήθελες που η δυναμική του ρέικι το πυροδότησε... Το βρίσκω τέλειο, αλλά...

quote:
Αυτό που με ώθησε να το κόψω ήταν όχι τα προβλήματα που προκαλεί στην υγεία -αυτά μου ήταν γνωστά από καιρό, αλλά παρόλ' αυτά κάπνιζα ακόμη και στις εγκυμοσίνες μου -λιγότερο, αλλά κάπνιζα-, αλλά ένα άρθρο όπου έλεγε πως όλες οι πνευματικές λειτουργίες μας επιρεάζονται αρνητικά από το κάπνισμα!!! Ε, όχι στο μυαλό και το πνεύμα μου δεν δέχομαι κανέναν "έξωθεν περιορισμό".

Πες σ' αυτόν τον δημοσιογράφο, που έγραψε το άρθρο, να μιλήσει μαζί μου περί πνευματικότητας και τσιγάρου!!!
Για να δούμε ποιού οι "πνευματικές λειτουργίες" είναι αρνητικά επηρεασμένες...!!!

Το τσιγάρο δεν επηρεάζει αρνητικά τις πνευματικές μας λειτουργίες. Αυτό που τις επηρεάζει είναι ο δογματισμός και οι "ταμπέλες"...
Γι' αυτό προσοχή σε ότι σας λένε ότι "πρέπει" ή "απαγορεύεται"!
Είναι η τάση του New Age να βάζει απαγορεύσεις για να δείξει πόσο "πνευματικο" είναι... ΄Οπως η εκκλησία που έβαλε τον Θεό σε σύστημα...και μονοπώλησε την "συνομιλία" μαζί Του.

Σήμερα μίλησα με κάποια κυρία από την επαρχία. ΄Ηθελε βαθμό ρέικι, αλλά δίσταζε, γιατί μία "δασκάλα" ρέικι της επέβαλε
1. να φορά μόνο λευκά ρούχα
2. να νηστεύσει τρεις ημέρες
3. να τρώει ένα μέλι (μου το είπε κάπως...αλλά το ξέχασα)

Κρίμα, γιατι όλες αυτές οι δεσμεύσεις προέρχονται από μία πνευματικη μέθοδο που φέρνει ελευθερία.

Το λέω λοιπόν ξεκάθαρα και φωναχτά!
ΣΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.

Τα λευκά ρούχα δεν φέρνουν την αγνότητα, ούτε γίνεται καλύτερη "διοχέτευση" του ρέικι!!!
Η νηστεία είναι η ανάγκη του σώματός μας να αποτοξινωθεί και δεν έχει σχέση με την ενέργεια.
Το μέλι τώρα...ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο χρησιμότητάς του στο ρέικι, εκτός του ότι είναι πεντανόστιμο και θρεπτικό με ή χωρίς ρέικι.

φιλιά πολλά
Βάσω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2007, 09:20:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλή σας μέρα,μια ακόμη με΄ρα αγάπης.
Εχω ναπροσθέσω σε όσα "επιτρέπεται"και σε όσα "απαγορεύεται"τίθενται απο οπουδήποτε....ότι στην ουσία ολα και τα μεν και τα δε δεν ειναι τίποτα αλλο απο ελείμματα που εχουν τα συστηματα και οι άνθρωποι που τα υπηρετουν,εν αγνοία τους.Τίποτα και κανεις δεν μπορει να επιτρεψει ή να απαγορέυσει παρα μόνο η εσωτερική φωνή.Και έπίσης τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επιθυμία του καθενός.Γιατί απλά μόνο ο εαυτος μου μπορεί και ξερει το δικο μου καλο,κανείς αλλος με την καλυτερη προθεση,εκει ανα΄γεται πιστευω και η μόνη "απαγορευση " του Ρέικι.Στη νουσία λεει,ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ τον αλλον ανεξάρτητα με το τι εσεις πιστευετε και μπορείτε.
Η έννοια της αγάπης είναι έξω απο τα χιλιάδες "εγω" μας!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2007, 11:01:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα σε όλους μας!

Αγαπημένη μου Γαλάζια Σφαίρα, ναι αυτό που λες είναι το σωστό!

΄Ομως βλέπω πως λειτουργούν οι παράμετροι της φανταχτερής "πνευματικότητας" και θυμώνω...κακώς βέβαια!
Γιατί όλα μα όλα είναι επιλογές μας. Και εγώ το ξέρω πολύ καλά!
΄Ετσι ο "θυμός" κρατά δευτερόλεπτα! Μετά επανέρχομαι στην επίγνωση του όλα είναι θεϊκά και χρήσιμα!!!

Οι επιβολές, ο εκφοβισμός και η πειθαρχία ανήκουν στην "παλιά ενέργεια", αυτή που μέχρι τώρα κυριαρχούσε στην ανθρωπότητα και η οποία οδηγούσε τους ανθρώπους να "ακολουθούν" έναν δάσκαλο.
Ο οποίος δάσκαλος μαζί με την σοφία του "επέβαλε" και τους όρους της "πνευματικότητας" ή του δρόμου προς την θεότητα!

Σήμερα, η "νέα ενέργεια" προσπαθεί να μας ελευθερώσει από τον δογματισμό και της ταμπέλες. Και μας στρέφει προς τον εσωτερικό δάσκαλο, την καθοδήγηση και την χαρά της ζωής. Και μέσα από αυτήν την χαρά μαθαίνουμε ξανά από την αρχή την αγάπη!!! Για να καταλάβουμε την ουσία της Θεότητας και κυρίως την ουσία του Εαυτού μας! Και αυτό, μόνο μέσα από την ελευθερία το κατανοούμε!


Πολλά φιλιά
και μια χαμογελαστή καλημέρα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2007, 13:45:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
α, κι αυτό που ήθελα να διευκρινήσω πάνω στο θέμα.

Οι άνθρωποι που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το ρέικι ή θέλουν να έρθουν...σίγουρα έχουν τις απορίες τους και σίγουρα χρειάζονται "συμβουλες". Απευθύνονται λοιπόν στους "ειδικούς", τους δασκάλους του ρέικι!

Μα είναι απόλυτα φυσιολογικό!

Χωρίς λοιπόν να έχει δοθεί στην παραδοσιακή διδασκαλία ρέικι "αυτό θα κάνεις", αρχίζουμε να γεμίζουμε "συμβουλές" τους ανθρώπους, τι να κάνουν για να γίνει "καλύτερη"η επαφή τους με το ρέικι!!! Και απλά τους μεταδίδουμε τις δικές μας ανασφάλειες και τις δικές μας φοβίες.
Τα λευκά ρούχα, π.χ. εξασφαλίζουν την αγνότητα του Πνεύματος,
λες και το Πνεύμα υπολογίζει αν φοράμε ρούχα μαύρα ή άσπρα. Μήπως χρειάζεται και τίποτα "επώνυμο" για να άνέλθει σε υψηλότες διαστάσεις;;;

΄Εχω ακούσει vegeterian "δασκάλους" να λένε με πάθος πόσο βλαβερό είναι το κρέας, και έχω ακούσει κρεατοφάγους "δασκάλους" να λένε πόσο ωφέλιμο είναι το κρέας, αλλά βλάπτει το τσιγάρο.
ΕΛΕΟΣ!!!

Και βέβαια αυτά, από τους μεν που πειθαρχούν, ακολουθούνται, από τους δε που χρειάζονται ελευθερία όχι μόνο δεν ακολουθούνται αλλά τους απομακρύνουν κι όλας από το ρέικι, αφού πίστευαν και πιστεύουν στην ελευθερία του Πνεύματος!

Είχα κοντά μου τρεις "δασκάλες" του ρέικι. Καμία δεν μου είπε τι να φοράω, τι να τρώω. ΄Ισως να μην το επέτρεψα κι εγώ! Η πρώτη μάλιστα, που δεν ήταν πραγματική δασκάλα μου στο ρέικι, αλλά φίλη μου (μεγάλη σε ηλικία)γενικά, μου είχε πει τότε:

"Ο δρόμος του Πνεύματος είναι εσωτερικός. Οτιδήποτε εξωτερικό, σε απομακρύνει από αυτόν. Στον εσωτερικό δρόμο συναντάς τις δικές σου μοναδικές αλήθειες που τον δυσκολεύουν ή τον διευκολύνουν. Αλλά είναι δικές σου. Εσύ μόνη σου θα κάνεις, αυτό που σε δυσκολεύει, επίγνωση, για να δεις στην συνέχεια ότι αυτή η επίγνωση είναι και η ζωή σου."

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι' αυτήν την οδηγία. Με κράτησε μακριά από οτιδήποτε φαίνεται και θεωρείται "πνευματικό" χωρίς να είναι! Εννοείται για μένα πάντα.

Αλλά είναι και ένας "δρόμος" να κρατάς τις δικές σου αλήθειες για τον εαυτόν σου και να "επιτρέπεις" με αγάπη στους άλλους να ακολουθούν τις δικές τους.
Χρειάζεται ισορροπία και γνώση...θεωρώ εγώ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2007, 16:22:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας!
Βάσω, για επικοινωνία αν προτιμάς μέιλ η διεύθυνσή μου είναι στο προφίλ.Σε αναμένω να μιλήσουμε περί διαλογισμού...Αν δεν σου "βγαίνει" όρισε κάτι άλλο.Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σου...

quote:
Τα λευκά ρούχα, π.χ. εξασφαλίζουν την αγνότητα του Πνεύματος,
λες και το Πνεύμα υπολογίζει αν φοράμε ρούχα μαύρα ή άσπρα. Μήπως χρειάζεται και τίποτα "επώνυμο" για να άνέλθει σε υψηλότες διαστάσεις;;;


Α, γιατί το λες? Άκουσα πως τα guc@i είναι πολύ trendy στις αγγελικές διαστάσεις!

Λοιπόν όσο αφορά τώρα το να στέλνουμε ενέργεια.Αν ορίστηκε η 10.30μμ ως ώρα ΟΚ. Τι θα λέγατε για τη Δευτέρα ως ημέρα κάθε εβδομάδα? Προτείνετε επίσης αν θέλετε στόχο προορισμού(!) και αποφασίζουμε.
Ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο όπως (κι αν μπορεί και) θέλει ας συμβάλλει σε αυτή τη θετική κίνηση. Είτε γνωρίζει σύμβολα είτε όχι, η συμμετοχή είναι πάντα πολύτιμη και βοηθητική. Η πρόθεση -όπως ειπώθηκε παραπάνω- μετράει!
Με ευχάριστη αναμονή
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2007, 17:11:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Nικο

quote:
Α, γιατί το λες? Άκουσα πως τα guc@i είναι πολύ trendy στις αγγελικές διαστάσεις!

ναι, συμφωνώ...χιχι

Το βραδάκι θα σου στείλω e-mail!

Κάθε Δευτέρα 10.30 λοιπόν!
Αν χρειάζεται κάποιος να επικεντρωθούμε κάπου, ας το πει.
Αλλιώς να στέλνουμε στην ομάδα;;;;;
Χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιοί θα συμμετέχουν.
Νίκος, Χριστίνα, Καλλιόπη, Βάσω μέχρι στιγμής...
Βικάκι εσύ;

Μην "φάει" κανείς ενέργεια και οδηγεί...χιχι

φιλιά
ΒάσωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2007, 18:29:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
πολυ ωραια,Δευτέρα λοιπον στις 10,30 το βράδυ.
Αν καποιος έχει ανάγκη αποκάτι ας το πει νομίζω ότι κι αυτο θα μποροσυε να γινει.Επι του παρόντος στελνουμε φως αγάπης προς τα ατομα που απαρτίζουν την ομαδα.Ας κάνει και καποιος αλλος διευκρίνηση μήπως καιδεν κατάλαβα καλα.
Ευχαριστω και καλο βράδυ να εχουμε.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2007, 23:06:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α κορίτσια και Νίκο, ε τώρα τι να σας πω...

Οχι δεν είμαι άτομο που ..."μασάει" στις απαγαορεύσεις. Ίσα ίσα είμαι άτομο που "κλωτσάει" αν κάποιος ή κάτι πάει να του περιορίσει τις ελευθερίες του.

Το να κόψω το κάπνισμα ήταν μία δική μου επιλογή, μολονότι το ευχαριστιόμουνα όσο κάπνιζα. Και πράγματι εξεπλάγην που δεν μου λείπει. Να πω επίσης πως ζήλεψα μια δυό φορές με τον καφέ, αλλά με μια τζούρα άρχιζα να φτίνω από την πίκρίλα... Αλλά η διακοπή ήρθε ενελώς αβίαστα, απλά και φυσικά, λες και δεν κάπνιζα ποτέ πριν. Τι να πω κι εγώ εκπλίσσομαι. Την μία μέρα καπνίζω ολόκληρο πακέτο και την επομένη δεν καπνίζω καθόλου.


Πέρα από αυτό να πω όμως πως πραγματικά αισθάνθηκα πολύ άσχημα στην πρώτη μου μύηση. Γιατί ειπώθηκε και αυτό: πως είναι καλύτερα να είναι κανείς "καθαρός" και πως "ρεϊκι και τσιγάρο δεν πολυπάνε μαζί", όπως επίσης δόθηκε μεγάλη έμφαση στα μπάνια πριν και μετά την θεραπεία με ρεϊκι. Όταν το άκουσε η Χριστίνα είχε μείνει έκπληκτη ενώ εγώ μέχρι τότε το θεωρούσα κανόνα (όπου και όταν είναι εφικτό βέβαια).

Σχετικά με τα ραντεβού της Δευτέρας. Τι ακριβώς κανονίσατε γιατί δεν πολυκατάλαβα? Συντονισμό και αποστολή ενέργειας μεταξύ μας? Ή και θεραπείες? Γενικά ναι θέλω να συμμετέχω, εξηγήστε μου όμως τι σχεδιάσατε.


Σχετικά με το συμβάν της Κυριακής που σας έλεγα:
Ο αδελφός μου ζει στη Γερμανία και είχε έρθει για λίγες ημέρες στη Θεσ/νίκη για δουλειές. Την Κυριακή στις 11 το βράδυ θα πετούσε πίσω. Επειδή όλη την εβδομάδα δεν πολυβρεθήκαμε, υποσχέθηκα-συννενοηθήκαμε να του στείλω ρεικι την ώρα που θα βρισκόταν χαλαρός στο αεροπλάνο για Γερμανία. Λίγο πριν τις 11 με πήρε στο τηλέφωνο -ήταν μαζί με τον άντρα μου στο αεροδρόμιο- και μου είπε να μην ξεκινίσω γιατί θα είχαν μισή ώρα καθυστέρυση. Συννενοηθήκαμε, όταν ανέβαινε να μου έστελνε ένα μύνημα "οκ" για να αρχίσω να στέλνω. Ήταν 11:30 όταν άρχισα να στέλνω ενέργεια -με τη "δική μου μέθοδο" και όχι την κλασική του 2ου βαθμού, η οποία ακολουθεί τα βήματα μιας συνεδρείας ρεϊκι πρόσωπο με πρόσωπο και κρατάει περίπου μισή ώρα- παρ' όλο που δεν είχε έρθει ακόμη το μύνημα. Δεν έστειλα περισσότερο από 5-6 λεπτά περίπου όταν αναγκάστηκα να σταματίσω γιατί με κυρίεψε ένα περίεργο αίσθημα-προαίσθημα πως κάτι κακό θα συμβεί. Άρχισα να σκέφτομαι μέσα μου πως είναι χαζομάρες και πως μου παίζει παιχνίδια το μυαλό μου. Παρ' όλ' αυτά σταμάτισα τη διαδικασία πήγα πλύθηκα για να ηρεμίσω και σκεφτόμουν μήπως να τον έπαιρνα στο τηλέφωνο και να του πω να μην πετάξει με αυτή την πτήση. Από την άλλη σκεφτόμουν πως ίσως πράγματι ήταν η ιδέα μου και άδικα θα τους ανησυχούσα και δεν θα πήγαιναν ο αδελφός μου με τον φίλο του στον προορισμό τους.

Βρισκόμουν ακόμη μπλεγμένη σε αυτές τις σκέψεις όταν έφτασε το μύνημα "οκ" από τον αδελφό μου -11:40. Αισθανόμουν ακόμη φόβο αλλά αντί να τον πάρω στο τηλέφωνο του απάντησα αμέσως για να προλάβω πριν το κλείσει γράφοντας του "να προσέχεις".

Αποφάσισα να του στείλω ρεικι με τα σύμβολα, μιας και είναι πιο σύντομη διαδικασία. Καθώς έκανα αυτό λοιπόν "είδα" τον αδελφό μου καθισμένο στο αεροπλάνο μέσα με κλειστά τα μάτια, αλλά "μολυβένιο". Η εικόνα αυτή δεν μου άρεσε καθόλου. Φοβόμουν πως κάτι κακό θα του συμβεί. Αισθήματα άσχημα με γέμιζαν και άρχισα να κλαίω και να προσεύχομαι και να στέλνω ρεικι. Ρέϊκι στον αδελφό μου, στην πτήση, στο αεροπλάνο ολόκληρο και όλους τους επιβάτες να μην πάθουν κακό.
Κυριολεκτικά είχα βαλαντώσει στο κλάμα αλλά δεν σταματούσα να στέλνω ρεϊκι. ¨Ηταν 12:08 λεπτά όταν σταμάτισα. Πήρα μερικές βαθιές ανάσες και αποφάσισα να περιμένω μέχρι να με πάρει να μου πει πως έφτασε καλά.

Γύρω στις 2 το πρωί με πήρε πως φτάσανε. Τον ρώτησα πως ήταν η πτήση τους και μου είπε όλα καλά. Τον ρώτισα αν ένιωθε την ενέργεια και μου είπε πως την ένιωθε και ιδιαίτερα αισθανόταν τα έντερα του λες και στριφογύριζαν. Έμεινε από μπαταρία και έτσι αποφασίσαμε να μιλήσουμε την άλλη μέρα.

Όταν μου είπε πως όλα ήταν καλά σκέφτηκα πως πράγματι μου είχε παίξει παιχνίδια το μυαλό, το συνδύασα με το ταξίδι του κ.τ.λ. κτλ Αλλά αφού έφτασε καλά δεν είχε πλέον σημασία.

Την άλλη μέρα όμως με πήρε να μιλήσουμε με την υσηχία μας. Μου είπε πως γύρω στις 11:30 ήταν που είχαν δει το αεροπλάνο και το σκεφτόντουσαν να πετάξουν ή όχι, γιατί ήταν παμπάλαιο και μικρό. Επίσης η καθυστέρηση οφειλόταν σε πρόβλημα που είχε. Όταν έστειλα το μύνημα "να προσέχεις"¨το είχε δείξει στο φίλο του και εκείνος δεν πίστευε στα μάτια του.

Όταν πια ήταν καθισμένος στο αεροπλάνο θέλησε να συγκεντρωθεί -όπως του είχα ζητίσει- για να νιώσει την ενέργεια του ρεϊκι και είχε κλείσει πράγματι τα μάτια του.

Ταυτόχρονα προσπαθούσε να μου στείλει το μύνημα, πως κάτι δεν πάει καλά με το αεροπλάνο και την πτήση τους και πως όλοι φοβόντουσαν...

Ε....τι να πω... το μύνημα το το είχα λάβει για τα καλά νομίζω... με έκανε να βαλαντώσω στο κλάμα...

Όσο για το ρεϊκι? Νομίζω πως έκανε το θαύμα του...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 02:01:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Bικάκι ούτε μία στιγμή δεν πίστεψα ότι δεν ήταν δική σου θέληση και απόφαση!
Γι' αυτό σου το τόνισα αυτό που είπες...πως σε επηρέασε!
Γιατί δεν το πίστεψα ούτε μία στιγμή για σένα!

Αν ήταν ο οποιοσδήποτε που το έλεγε, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να εξηγήσω. Γιατί θεωρώ πως ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.
Να κάνει μπάνιο πριν και μετά το ρέικι, να κάνει ότι αισθάνεται.
Τίποτα δεν απαγορεύεται, τίποτα δεν πρέπει, τίποτα δεν επιβάλλεται.

΄Ομως γνωρίζω ότι αυτό που νομίζεις ότι σε επηρέασε δεν ήταν παρά δική σου επιθυμία. Και θέλοντας να βρεις και μια δικαιολογία (έτσι λειτουργεί ο νους μας) είπες ότι σε επηρέασε αυτό το άρθρο περί τσίγάρου και καθαρού πνεύματος!

Βικάκι καπνίζω από τα 17 μου χρόνια. Ούτε μία στιγμή δεν αισθάνθηκα το τσιγάρο εμπόδιο όχι μόνο για το ρέικι, αλλά για οποιαδήποτε "επικονωνία" έχω. Εμπόδιο θεωρούσα πάντα τον φόβο! Γιατί με εμπόδιζε να αγαπήσω όσο βαθιά ήθελα...
Είδες ότι ο καθένας μας "κόβει" ότι θεωρεί ότι του εμποδίζει την εξέλιξη...;;;

Είναι βαθιές οι αποφάσεις μας για ότι μας δημιουργεί εμπόδιο. Και ο Εαυτός μας ξέρει πολύ καλά πως να "βγάζει" από την μέση αυτό το εμπόδιο, όταν έρθει η ώρα να "βγει"...

Λέμε να στέλνουμε ενέργεια στην ομάδα. Κανείς δεν έχει δηλώσει κάποιο σκοπό. ΄Αρα στέλνουμε ενέργεια για το Ανώτατο καλό όλων μας!
Στα συγκεκριμένα άτομα προς το παρόν μέχρι να μαζευτούνε κι άλλα.

Κάθε Δευτέρα στις 10:30
ενεργειακό ραντεβού!!! Τέλειο ε


καληνύχτα
και μια αγκαλιά γεμάτη όνειρα
με αγάπη
Βάσω

Βικάκι "ανοίγει" η διαίσθηση...και το κλάμα κάνει ξεκάθαρη την ματιά μας! Υπέροχα!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 09:27:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Tην καλημερα μου σε ολους τους φιλους και σε ολους οσους κανουν ενα περιπατο μαζι μας.
Θα συμφωνήσω με την Ρωρ όσον αφορα τα δεσμά του φόβου και θα συμπληρώσω ότι εξίσου πολυ κακό κάνουν οι ενοχές.Και τα δύο μαζι αναστέλουν κάθε ανάταση και όχι μόνο.Δεν καθηλώνουν απλά αλλά σε πηγαίνουν προς τα πίσω στα "γνωστά" και "ασφαλη".Αλλά και τα δυο για να καταφερουμε να τα αποβαλλουμε θέλει πρωτα να συγχωρέσουμε τον εαυτο μας για οσα κάναμε γιατί απλά μεχρι εκει μπορουσαμε,και γιατι ταυτοχρονα απο αυτού ξεκίναγε και το μαθημα ζωής μας.Μετα την συγχωρεση έρχεται καιη αγαπη αλλά πρωτα και κύρια για τον εαυτο μας! Μετα θα είναι μπορετό και για ολους τους αλλους.Θέλει να εχουμε κατα νου πάντα ότι "ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος".Συγχωρεση κι αγάπη για τον εαυτο μας λοιπον......
Αγκαλιες!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
FRA LE NUVOLE
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 10:20:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους FRA LE NUVOLE  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα ρεϊκούλιδες!!!!
Τι κάνετε; Εύχομαι να είστε όλοι πολύ πολύ πολύ καλά!!!!

SM_GIOTA με συγχωρείς που δεν σου απάντησα τόσο καιρό, αλλά έχουν σφίξει λίγο τα πράγματα στη δουλειά! Σχετικά με τις κάρτες....όχι δεν πιστεύω πως είναι οι κάρτες...''κακές'', μάλλον είναι λίγο δυνατές για 'μένα. Εντάξει, δεν ήμουν και στην καλύτερη κατάσταση, είχα μια αίσθηση έντονης ναυτίας, αλλά πιστεύω πως με τον διαλογισμό και την ''εξάσκηση'', η ενέργειά σου δυναμώνει... (συγνώμη αν δεν έχω διατυπώσει σωστά το θέμα, δεν είμαι καλή σ' αυτά).

Χθες το απόγευμα είχα πάει να δω ένα φίλο μου. Επειδή μετά είχα κάποια δουλειά η επίσκεψή μου θα ήταν σύντομη. Όταν πήγα στο σπίτι του, στο οποίο έχει πολύ πρόσφατα μετακομίσει, και τον είδα τρόμαξα. Είχε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του παλιότερα και μου είπε πως και πάλι ο οργανισμός του έχει απορυθμιστεί εξαιτίας της κούρασης από την μετακόμιση. Τον ρώτησα αν ήθελε να κάναμε μια θεραπεία και έτσι λάβαμε και οι δυο θέσεις. Ήταν μια ομαλή θεραπεία, αν εξαιρέσει κανείς κάποια σημεία που τα αισθανόμουν λίγο πιό έντονα επάνω του. Όταν τελειώσαμε με έπιασε μια απίστευτη φαγούρα στα πόδια! Ήθελα να βγάλω το δέρμα μου. Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν εντελώς χαλαρά εκείνος γύρισε και μου είπε: ''Α, σε πιάνει κι εσένα; Καλά εγώ τα έχω κάνει κομμάτια τα πόδια μου, αλλά εμένα είναι παρενέργεια του φαρμάκου.'' Όχι, εμένα δεν με πιάνει φαγούρα στα πόδια. Μερικές φορές μόνο μετά το μπάνιο εξαιτίας του σαπουνιού. Είναι δυνατόν να συναίβει αυτό που σκέφτομαι; Είναι δυνατόν να ''πέρασε'' προσωρινά αυτή η παρενέργεια σε 'μένα;

Επίσης θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ στις συγκεντρώσεις της Δευτέρας. Υπάρχει ένα παιδάκι στην Αγγλία 10 μηνών που το ετοιμάζουν για μεταμόσχευση συκωτιού (η Unseen το ξέρει και έχει βοηθήσει ήδη πολύ). Αν θέλετε μπορούμε να αφιερώσουμε τη Δευτέρα το βράδυ στον Νικόλα....

Σας ευχαριστώ και πολλά φιλιά σε όλους!
ΡούλαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 11:30:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους!

Ρούλα μου και βέβαια μπορούμε να στείλουμε στον μικρό!!! Εννοείται όλοι μας την Δευτέρα και φυσικά και ο καθένας όποτε μπορεί.
Προσοχή, όμως όχι πριν την εγχείρηση!!!
Αυτό μπορούμε να το ξέρουμε; Πότε, ποιά ώρα;;
Και φυσικά θα στείλουμε και σε όλους μας. Αυτό δεν αλλάζει. Απλά θα διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά ποιός νοιάζεται…

Τώρα γι’ αυτό που με ρωτάς, θα σου πω μόνο την άποψη μου. Συνήθως στην παραδοσιακή διδασκαλία λέγεται ότι δεν μπορείς να πάρεις το σύμπτωμα…
Ούτε αρνητική ενέργεια από τον «θεραπευόμενο»…
΄Ομως, εγώ έχω άλλα αισθανθεί.
Αν ο ίδιος δεν είσαι «ενεργειακά» δυνατός, ναι μπορεί να πάρεις σύμπτωμα, όπως και πόνο από κάποιο όργανο, όπως και συναίσθημα ίσως όχι καλό.
Επίσης (αυτό διδάσκεται) μπορεί κάποιος πόνος ή κάποιο συναίσθημα του "θεραπευόμενου" να πυροδοτήσει κάποιο δικό σου, που κρύβεται και από εσένα και να βγει στην επιφάνεια. Πρέπει να το γνωρίζεις αυτό. Λέγεται στον 1ο βαθμό
Γι’ αυτό συμβουλεύω πάντα όσους είναι στον 1ο βαθμό να μην κάνουν θεραπείες σε άλλους.Τους συμβουλεύω να μείνουν μόνοι τους με την ενέργεια και...να την "ερωτευθούν"! ΄Ετσι όπως την περιγράφει η Γαλάζια Σφαίρα. Μέσα από αυτόν τον "έρωτα" προκύπτει η απόλυτη ταύτιση μαζί της και έτσι η "εφυΐα" να μπορείς να διαχειριστείς ενεργειακά ότι "βγαίνει" από αυτόν που θεραπεύεις.
Αλλά αυτή είναι συμβουλη και όχι επιβολή. ΄Οποιος θέλει μπορεί να κάνει...με την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών του.
΄Αλλωστε κανείς δεν μπορεί να πει τι είναι καλό για τον άλλον και εδώ έρχεται η μεγάλη αλήθεια, πως όλες οι επιλογές μας είναι σοφές...ακόμα και αν δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.
Σχετικά με το θέμα της θεραπείας άλλων, έχω πει την προσωπική μου άποψη και είναι για μένα πολύ σημαντικός δρόμος.
Πρωτίστως η θεραπεία του εαυτού μας, όπου στην έννοια «θεραπεία» δεν είναι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και όλο το «υπόλοιπο» που δεν φαίνεται και όμως υπάρχει.
Σ’ αυτό το θέμα είχα μεγάλη «καθοδήγηση» που με βοήθησε να αποφύγω άσχημες καταστάσεις. Σκέψου Ρούλα μου,εσύ είχες μια απλή «φαγούρα». ΄Εχω δει ανθρώπους να βγάζουν ένα μεγάλο συναίσθημα «φόβου» και «θυμού». Και αν εσύ σαν «θεραπευτής» δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς «ενεργειακά» αυτά τα συναισθήματα, τότε αλλίμονο!!!

Η ενεργειακή συμμετοχή μας σε θεραπείες προϋποθέτει ξεκάθαρες αντιλήψεις για τον εαυτό μας και όσα τον περιβάλλουν.

Το ίδιο αμφίδρομα μπορεί να συμβεί όταν πάρεις "θεραπεία" από κάποιον θεραπευτή που ο ίδιος δεν είναι "ενεργειακά" καθαρός! Γιατί ναι μεν η ενέργεια περνά μέσα από το σώμα του, αλλά όχι μόνο...Περνά και κατακλύζει και τα άλλα πεδία (τα αόρατα) και παρασύρει μαζί της και διάφορα "σκουπίδια", αν ο θεραπευτής δεν είναι σε θέση αυτό να το ελέγξει.

Δεν ξέρω πως έφτασε σε μας τόσο απλά η μετάδοση του ρέικι. Είναι απλό πολύ απλό βέβαια, αλλά -ας σκεφτούμε-, αν το λάστιχο έχει "βρωμίτσες" δεν θα παρασυρθούν αυτές από το νερό για να φθάσουν στα λουλούδια που ποτίσαμε;;;

Μετά έχουμε γύρω μας ενεργειακά πεδία! Με τις δικές μας ιδιαίτερες δονήσεις. ΄Οταν απλώνεις τα χέρια σου σε κάποιον άλλον άνθρωπο, δεν γίνεται αυτόματα μια ανταλλαγή ενέργειας; Δεν αισθανόμαστε ιδιαίτερα με μερικούς ανθρώπους ή και με όλους;;;
Γι' αυτό υπάρχει μία τεχνική στο ρέικι που σε αποκόπτει από την ενέργεια του "θεραπευόμενου" όταν τελειώσεις με την συνεδρία.
΄Οσο όμως "θεραπεύεις" είσαι εκεί...!

Απλά οι απαόψεις μου…

φιλιά πολλά
με αγάπη
Βάσω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 12:54:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλώς την Ρούλα,φυσικά και να στείλουμε φως στο παιδάκι.Ας αποφανθουν και οι υπόλοιποι.
Οσον αφορα την μεταφορά συμπτωματων,θα συμφωνήσω με την Ρωρ απόλυτα ότι,ο θερεαπευτής πρεπει ναείναι εσωτερικά θωρακισμενος,δηλαδη να ξερει και τα δικα του αδυναμα σημεια ώστε να μην ταυτιστεί με αυτα του θεραπευόμενου.Οσον αφορα τις ενέργεις γενικά νομίζω ότι είσαι αυάλωτος(βιοενεργεια)αλλά το Ρέικι μουδίνει μια μεγαλυτερη ασφαλεια.Αλλά είαν πολυ σημαντικό να είσαι ώς "θεραπευτής"(συγχωρέστε με γαι τον όρο,θωρακισμενος και απολυτα συνειδητός και για τα δικα σου σκοτεινά σημεια.
Κάνοντας Ρέικι σε μια κοπελίτσα,οσο κατεβαινα προς την κοιλιά διαισθανόμουν την δικη της αγωνία και φόβο (απο συζητηση που ειχα μαζι της έίχα εντοπίσει τι την απασχολουσε και πως ένοιωθε)και είμουν έτοιμη για την αντιδραση της.Ενοιωσε πολυ ένταση,ένοιωθα διαφοροποιηση στην αναπνοή της και εξέφρασε ότι κρύωνε)Αν δεν ειχα οριοθετηθει έγω θα ήταν πολυ ευκολο να μπω μεσα στο δικό της κομματι αγωνίας και φοβου.Την σκεπασα και συνεχισα ήρεμα κι εκεινη χαλαρωσε και στο τελος κοιμήθηκε.Ετσι κάπως το βιωσα και σας το περιγραφω.
Πάντως η ανταλλαγή ενεργειας είναι κατι που γίνεται και με το απλό άγγιγμα,με ένα βλεμμα........Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
SM-GIOTA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


150 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 13:16:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SM-GIOTA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους.
Θέλω κι εγώ να συμμετέχω στην ομάδα της Δευτέρας.
Αλλά πείτε μου κάτι. Για την ομάδα θα γίνει όπως ακριβώς γίνεται όταν θέλουμε να στείλουμε ρέικι σε ένα άτομο; θα φέρουμε τα άτομα στο νού μας όλα μαζί; Κάπως έτσι νομίζω.
Φιλάκια σε όλους.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 14:12:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καλλιόπη μου! Τι να πω για σένα παιδάκι μου!
Πρώτο βαθμό έχεις ή μας δουλεύεις όλους και την Χριστίνα μαζί που σου τον έδωσε;;;
Αποτύπωσες ακριβώς αυτό που είπα!!!! Με περιγραφή...
Τελικά όλα είναι μαγεία! Σ' ευχαριστώ που με έκανες για άλλη μια φορά να το αντιληφθώ.

Γιώτα μου, είπαμε να "μαζευτούμε" και να συναντηθούμε ενεργειακά

Χαίρομαι που γινόμαστε ολοένα και πιο πολλοί!

Λοιπόν:
Νίκος, Χριστίνα, Καλλιόπη, Βίκυ, Ρούλα, Γιώτα, Βάσω

Αυτή είναι προς το παρόν η ομάδα.
Στέλνουμε κατ' αρχήν στο παιδάκι (αφού μας ενημερώσει η Ρούλα για το θέμα της εγχείρησης) και μετά σε όλους! Για το καλύτερο!
Ναι, στον καθένα ονομαστικά και έτσι κι αλλιώς αφού θα λειτουργούμε σαν ομάδα, θα έρχεται και ομαδικά!!!

φιλιά πολλάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 16:08:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Στέλνουμε κατ' αρχήν στο παιδάκι (αφού μας ενημερώσει η Ρούλα για το θέμα της εγχείρησης) και μετά σε όλους! Για το καλύτερο!
Ναι, στον καθένα ονομαστικά και έτσι κι αλλιώς αφού θα λειτουργούμε σαν ομάδα, θα έρχεται και ομαδικά!!!


OK!

quote:
Τώρα γι’ αυτό που με ρωτάς, θα σου πω μόνο την άποψη μου. Συνήθως στην παραδοσιακή διδασκαλία λέγεται ότι δεν μπορείς να πάρεις το σύμπτωμα…
Ούτε αρνητική ενέργεια από τον «θεραπευόμενο»…
΄Ομως, εγώ έχω άλλα αισθανθεί.


Παρομοίως. Στην αρχή μου είχαν τύχει περιστατικά παρόμοια με αυτό που λέει η φίλη Fra Le Nuvole. Οφείλεται σε ανισορροπία στη σχέση παθητικότητας-ενεργητικότητας. Το να ακούμε πολύ το "τι έχει να πει" το σώμα και η ενέργεια του άλλου, μπορεί να μας οδηγήσει σε ταύτιση και δεκτικότητα -όπως ειπώθηκε- με αποτέλεσμα την εισροή αρνητικών ενεργειακών δεδομένων. Αν έχουμε την αίσθηση πως είμαστε αγωγοί -στο εδώ και τώρα- με ενεργητικότητα στη ροή της ενέργειας ισορροπούμε.Αν δεν λειτουργήσει αυτό υπάρχουν οι "πρώτες βοήθειες" με μια απλή τεχνική: κρατήστε με βαθιά εισπνοή τον αέρα μέσα και κατευθύνετέ τον στο στομάχι.( Ίσως στη συνέχεια νιώσετε την ανάγκη να πάει ως τη βάση.Κάντε το).Με αυτό τον τρόπο διακόπτετε το "ρούφηγμα" από εξωτερική κατάσταση και οριοθετείστε. Μπορεί να σας πιάσουν λίγα νεύρα ή κάποιο "αρνητικό" συναίσθημα για λίγη ώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί επανακτάτε την επαφή με τον εαυτό σας και πετάτε "σαβούρα" από μέσα,είναι διαδικαστική κατάσταση. Ωστόσο αν είναι έντονο πάρτε τα χέρια σας όσο χρειάζεται από το "θεραπευόμενο" για να μην τον πάρουν τίποτα "σκάγια"! Επαναλάβετε δυο-τρεις φορές χωρίς να πιέζεστε όταν κρατάτε μέσα σας τον αέρα. Βγάζετέ τον αργά.Έπειτα νιώστε τον εαυτό σας και αποδεχτείτε πως συμβάλλει όσο καλύτερα μπορεί στην κατάσταση που ζει χωρίς να έχετε προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Με τα χέρια ενωμένα στην καρδιά,νιώστε το συναίσθημα της προσφοράς και συνεχίστε με τον τρόπο σας.
Αυτή η απλή τεχνική βοηθά το ανιόν ρεύμα να ανέβει προς τα πάνω.Σας την προτείνω...

Καλό και ενδιαφέρον απόγευμα
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2007, 17:01:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βάσω μου έτσι που τα λες με τρομάζεις...
και τρομάζω περισσότερο γιατί αισθάνομαι πως έχεις δίκιο!

Έχω παρατηρήσει πως "φορτώνομαι" την "αρρώστεια" όσων προσπαθώ να βοηθίσω με ρεϊκι.
Αρχικά νόμιζα πως αισθάνομαι μόνο το σύμπτωμα και δη τον πόνο στο σημείο του σώματος μου όπως ο ασθενής. Αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί μπορώ να εστιάσω την προσοχή μου εκεί που είναι το πρόβλημα του. Και πράγματι παύει να υφίστατε ο πόνος με την λήξη της διαδικασίας ρεϊκι ή και λίγο πριν. Π.χ. πονάνε τα δόντια μου όταν πονάνε του γιού μου και του στέλνω ρεϊκι, αισθάνομαι ένα πόνο ο΄ξυ στον τένοντα του χεριού μου όταν στέλνω στη φίλη μου για την τενοντίτιδα της και ούτω καθ' εξής. Αλλά διαπιστώνω πως έχω φορτωθεί και συμπτώματα που δεν φεύγουν με τη λήξη της θεραπείας. Π.χ. έστειλα ρεϊκι στη φίλη μου γιατί είχε οξύ πόνο στον ώμο και την ωμοπλάτη της και μούδιαζαν τα δάχτυλα του χεριού της. Μία δύο μέρες μετά άρχισα να έχω εγώ πόνους στον ώμο μου και κράτησε περισσότερο από μία εβδομάδα. Μία εβδομάδα μετά άρχισαν τα μουδιάσματα στο χέρι μου... και τώρα σκέφτομαι τι άλλο μπορεί να έχω φορτωθεί διαβάζοντας σε.

Δηλαδή τι πόνους αισθάνομαι που δεν είναι δικοί μου...

Κάπου κάτι έκανα λάθος? Κάτι ξέχασα να κάνω?

Μας είχαν πεί βέβαια να περιοριστούμε στον πρώτο βαθμό να στέλνουμε μόνο στην οικογένεια μας, αλλά με τίποτε δεν έγινε λόγος στο να περιοριστούμε σε εμάς.

Εξάλλου εγώ πλησίασα το ρεϊκι για να μπορώ να βοηθάω άλλους, αν δεν μποορούσα αυτό τότε τι. Ξέρω θα μου πείτε πως πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε εμάς τους ίδιους κτλ κτλ. Ε, εγώ το ήθελα παράλληλα. Αλλά κάπου ίσως μου ξέφυγε το τρένο και έριξα μεγαλύτερη βαρύτητα στους άλλους από εμένα. Εξάλλου θεωρούσα πως καθώς στέλνω ενέργεια σε άλλους δέχομαι κι εγώ και είναι λίγο πολύ το ίδιο.
Ελπίζω να καταλαβένεται τι εννοώ...

Θεωρούσα επίσης πως δεν χρειάζονται ασπίδες προστασίας στη διαδικασία αυτή, όπως επίσης θεωρούσα πως η "σκούπα" αφορά μόνο τις κατ' ιδίαν θεραπείες...

Πείτε μου τι μπορεί να έκανα λάθος και τι μπρώ να κάνω τώρα για να καθαρίσει η "υπόθεση" πάνω μου?

Ξέρω η Χριστινούλα μου πιστεύει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν παίρνουμε ούτε και δίνουμε προσωπικές ενέργειες και "ασθένειες ή συμπτώματα" με το ρεϊκι...αλλά εγώ το ζω στο πετσί μου και αυτό σημαίνει πως ναι, το λάστιχο μας "κάνει παλινδρόμιση και φέρνει βρωμίτσες πίσω" ελπίζω μόνο να μην δίνει και βρωμίτσες σε άλλους γιατί τότε ...τη βάψαμε.

Περιμένω νέα από τις δασκάλες/-ους και τις συμμαθήτριες/-ες.

Φιλιά
με αγάπη
Βίκυ

Θαρρώ πως το μαιλ δεν πήγε στη Βάσω, κάνε ένα κόπο Καλλιοπίτσα μου γιατί "βαριούμε" να το ξαναγράφω...σματσ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2007, 00:38:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπημένη μου Βίκυ,

Δεν ήταν ο σκοπός μου να σε φοβίσω. Το ρέικι είναι στην ζωή μας για να μας ελευθερώσει από τον φόβο.
Και απελευθερωνόμαστε από αυτό το ύπουλο συναίσθημα, όταν νιώσουμε την αλήθεια μας και την ακολουθήσουμε με αφοσίωση.

Θα ήθελα να σου πω ότι η δασκάλα σου στο ρέικι έχει μια άλλη άποψη που είναι από εμένα απόλυτα σεβαστή και πρέπει να είναι και από εσένα.
Αν λοιπόν η δασκάλα σου σού είπε ότι είσαι σε θέση να κάνεις «θεραπεία» και μπορείς να χειριστείς την ενέργεια για όφελος του «θεραπευόμενου», δεν έχεις κανέναν λόγο να το αμφισβητείς.

Κι εγώ απλά άποψη ανέφερα! Και μια δική μου επίγνωση!

΄Ετσι κι αλλιώς σου εξήγησα, ότι στην παραδοσιακή διδασκαλία λέγεται ότι δεν παίρνεις ούτε πόνο, ούτε αρνητική ενέργεια από αυτόν που θεραπεύεις.
Μπορεί όμως κάποιο μπλοκάρισμα του «θεραπευόμενου» να πυροδοτήσει και κάποιο δικό σου. Κάτι που ίσως δεν το έχεις αντιληφθεί και χρειάζεται να έρθει στην επιφάνεια. Κι αυτό επίσης λέγεται στην παραδοσιακή διδασκαλία. Που σημαίνει ότι όταν δεν είναι όλα καλά με σένά, γίνεται αμφίδρομη "θεραπεία"...

΄Όμως παρ’ όλο που σέβομαι την παραδοσιακή διδασκαλία, με προβλημάτισε το γεγονός ότι και ο Ουσούι δεν έδινε μεμιάς την άδεια στους «μαθητές» του να διδάσκουν την «θεραπεία» ρέικι. Τους εκπαίδευε στην εργασία με τον εαυτό τους για αρκετό διάστημα, ίσως και χρόνια.

΄Ολο αυτό το «εύκολο» για την «θεραπεία» εγώ το έχω εξερευνήσει και εσωτερικά. Γιατί γνωρίζω ότι η «θεραπεία» είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο μονοπάτι, ακόμα περισσότερο η θεραπεία του εαυτού μας, που αν δεν τον γνωρίζουμε βαθιά, τον θεωρούμε «μια χαρά»!

΄Όμως Βίκυ μου, εσύ άκουσε την καρδιά σου. Και ακολούθησε το μονοπάτι της αγάπης, όπου εκεί κάθε φόβος διαλύεται. Είναι το μονοπάτι της «θεραπείας» μας και της σοφής συμπόνιας . Και ότι κι αν έρθει σαν εμπόδιο σ’ αυτό το μονοπάτι, δεν θα αντέξει και θα διαλυθεί.

Σε διαβεβαιώ ότι ποτέ δεν έχω πάρει την παραμικρή ενέργεια από κάποιον που «θεραπεύω» . Ούτε έχω αισθανθεί δυσφορία, πόνο ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά εξάσκησα το ρέικι σε άλλους μετά από αρκετά χρόνια αφού το είχα πάρει. ΄Ηταν μάλιστα και το παράπονο της αδερφής μου αυτό!
Η φίλη μου όμως και δασκάλα του ρέικι μου το είχε τονίσει αυτό! « Πρώτα εσύ και μετά οι άλλοι!!! Εδώ δεν λειτουργούν οι νόμοι της ευγένειας, αλλά οι νόμοι της αγάπης για τον εαυτό μας».

΄Έχω ακούσει αμέτρητες ιστορίες σαν την δική σου και της Ρούλας. Και θεωρώ ότι θα έπρεπε κάποιος να απαντήσει σ’ αυτές τις ερωτήσεις που προκύπτουν. Γιατί συμβαίνει λοιπόν όλο αυτό; Που είναι λάθος η διδασκαλία;
Μήπως λοιπόν πρέπει να την επανεξετάσουμε; Ο Ουσούι δεν ζει πια για να μας βοηθήσει. ΄Όμως υπάρχουν «καθοδηγήσεις» που βοηθούν στο ξεκαθάρισμα των αμφιβολιών. Κάποια τέτοια «καθοδήγηση» υπάρχει και στο site. Που εμένα τουλάχιστον μου έδωσε απαντήσεις. Και από εκεί και πέρα άρχισα να αναθεωρώ.
Και να συμβουλεύω –απλά συμβουλή- τους ανθρώπους να κάνουν αυτοθεραπεία, μέχρι να νιώσουν μόνοι τους δυνατοί να δώσουν και στους άλλους!

Δεν σημαίνει ότι με ακούν όλοι! Και καλά κάνουν!
Γιατί σου εξήγησα, ότι όλα είναι επιλογές μας που έρχονται για να μας κάνουν σοφότερους.

quote:
Αλλά κάπου ίσως μου ξέφυγε το τρένο και έριξα μεγαλύτερη βαρύτητα στους άλλους από εμένα.

Μήπως έδωσες μόνη σου την απάντηση;


Τίποτα δεν έκανες λάθος θεωρώ εγώ. Απλά θα πρέπει να περάσεις από μία διαδρομή που θα σου εντοπίσει ότι η αγάπη για τον εαυτό μας είναι πολυτιμότερη από την «θεραπεία» των άλλων. ΄Εχοντας εμείς οι ίδιοι πληρότητα και αγάπη δίνουμε στους άλλους όχι από το «υστέρημα», αλλά από το «ξεχείλισμα».
Και στην αγάπη μόνο το «ξεχείλισμα» μετράει.

΄Όπως λέει και ο Νίκος λοιπόν

quote:
Με τα χέρια ενωμένα στην καρδιά,νιώστε το συναίσθημα της προσφοράς και συνεχίστε με τον τρόπο σας.

Νιώστε λοιπόν το συναίσθημα της προσφοράς και βάλτε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα, θα συμπληρωνα εγώ!

φιλιά
με αγάπη
ΒάσωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2007, 10:15:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου Βασούλα μου,
δεν με φόβισες. Όχι κάθε άλλο. Απλά κατάλαβα ότι πράγματι κάτι δεν είχα ζυγίσει σωστά μάλλον και το μόνο που ήθελα ήταν να μπορούσε να μου εντοπίσει κάποιος την αιτία για να προσέξω, ώστε να μην "φορτώνομαι".

Οτι αυτό συμβαίνει το πιστεύω και σίγουρα δεν θέλω να αμφισβητίσω τη δασκάλα μου. Απλά μου συμβαίνει για κάποιο λόγο. Ίσως επειδή όπως είπα για μένα έπαιζε σπουδεότερο ρόλο να μπορώ να βοηθίσω άλλους.

Ίσως πάλι η θέληση μου να εντοπίσω το πρόβλήμα και να εστιάσω εκεί με "ευαισθητοποιεί" τόσο που να νιώθω ακριβώς τον ίδιο πόνο με τον θεραπευόμενο.

Πραγματικά, η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν έστειλα ρεϊκι στο χέρι τη ς πεθεράς μου, που το είχε δεμένο επειδή πονούσε. -το είχε σπάσει και της είχαν βάλει βίδα- ένιωθα όση ώρα είχα τα χέρια μου εκεί ένα μεταλλικό "καρφί" να μου έχει τρυπίσει το κόκαλο! πονούσα κι εγώ όση ώρα της έστελνα ρε¨κι.

Αυτό δεν νομίζω να έχει να κάνει με "πυροδότηση" δικού μου μπλοκαρίσματος και αμφίδρομη θεραπεία... μη με παρεξηγείται δεν θέλω να αμφισβητίσω κανέναν και φυσικά όχι την παραδοσιακή διδασκαλεία, αλλά νομίζω πως κάτι άλλο συμβαίνει.

Πιθανόν να είναι και αυτό: πως δεν έδινα από "ξεχείλισμα" αλλά από "υστέρημα". Αφού πολλές φορές δεν έβρισκα χρόνο παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα -ή λιγότερο- για μένα ενώ για θεραπεία-ανακούφιση του πόνου κάποιου άλλου αρκετές φορές την ημέρα...

Δεν μου είπατε όμως κάνω "σκούπα" πάντα ή μόνο σε ολόκληρη θεραπεία και κατ' ιδίαν -όχι από μακρυά?

Φιλιά και καλή σας ημέρα
Βίκυ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2007, 10:26:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
To γνώθι σαυτόν είναι η πρώτη καιμεγαλύτερη θεραπεία!Μετα απο άυτό ολά τα άλλα.Ακόμα και η "ανάγκη" να θελουμε να θεραπευσουμε περα απο τις προθέσιες ενέχεικαι κατι αλλο,ενα μεγαλο "εγω".
Αν δεν ανακαλυψουμε λοιπον αυτην την αναγκη μας,αν δεν εξυχνιάσουμε τι μας καλυπτει(συνηθως καθρεφτίζει την δικη μας έλλειψη για "θεραπεία- αγάπη")αναμφίβολα η ενεργεια "διοχετεύεται μεσω του καναλιου (εαυτου μας)αλλάταυτόχρονα εμφανίζει τις δικες μας ανάγκες θεραπειας και το καθρεφτίζει ομοιοπαθητικά θα ελεγα.Η αγάπη δινεται,κι αυτη θεραπευει,αλλά ταυτοχρονα φωτιζει τα σημεια τα μπλοκαρισμενα,κι εκει είναι καλο να σταθούμε αλλά θα επανελθω σε ότι παραπανω ανέφερε ο ΄Νίκος και συμφώνησε και η Ρωρ...........το εσωτερικό ξεμπλοκάρισμα έρχεται με δυο τρόπους που έιναι καιοι δύο οδυνηροί αλλά ταυτόχρονα λυτρωτικοί.Ο ένας είναι μεσω του βιώματος και απαιτεί χρόνο,κι ο αλλος μεσω της αυτογνωσίας με ένα δασκαλο(είναι εξίσου οδυνηρό αλλά απειτεί λιγώτερο χρόνο ίσως..) και δεν λεω ψυχολόγο!(δεν αρνουμαι την συνεισφορα τους αλλά...)

Θα πω αυτο το τοσο όμορφο που ακουγα απο τον δικο μου δασκαλο τον Μωυση (εχω την τυχη να εχω αρκετούς δασκάλους κιο καθενας εινα ιο καλύτερος).ΕΣΩΣΤΡΑΦΕΙΤΕ μετα απο αυτο ολα ρεουν και ΕΙΝΑΙ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2007, 14:01:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου γαλάζια σφαίρα, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά νομίζω πως μόνο το ένα κομμάτι καλύπτουν.

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν περισσότεροι από αλάχιστους ανθρώπους δίχως "εσωτερικά μπλοκαρίσματα". Ο καθ' ένας έχει τα δικά του και αν το αρνείται... μάλλον κάτι δεν είναι ανθρώπινο πάνω του. (με συν ή πλην κατευθυνση ανάλογα με τη περίσταση)

Αλλά πες μου, πως εξηγείς το δικό μου όποιο μπλοκάρισμα στο παράδειγμα με την πεθερά μου? Ακόμη και ομοιπαθητικά δεν κολλάει. ΔΕν έσπασα εγώ το χέρι μου ούτε εγχείρηση έκανα με σίδερα για να το αισθάνομαι.
Απλά αισθανόμουν τον πόνο της όση ώρα της έδινα ρεϊκι και προφανώς με την ίδια ένταση που τον ένιωθε κι εκείνη.

Αυτό έπεψε με το που σταμάτησα να στέλνω.

Άλλο αυτή η περίπτωση και άλλο αυτό με τον ώμο και τα μουδιάσματα στα δάκτυλα μου, που ήταν παρόν για μεγάλο διάστημα και όπως ήρθε έφυγε μετά από 2 εβδομάδες περίπου χωρίς κάποια θεραπεία.

Δεν ένιωθα κατά τη διάρκεια της θεραπείας αυτά τα συμπτώματα παρά μόνο έντονη ροή ενέργειας στα πάσχοντα σημεία της φίλης μου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy