ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Όρος Πεντελικόν
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 39
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2004, 14:05:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Θα σας διηγηθώ μια ιστορία, με πρωταγωνιστές μιά ομάδα νεαρών οι οποίοι θέλησαν να το "κάψουν" μια όμορφη νύχτα Σαββάτου στη Σπηλιά του Πεντελικού.
Ήταν η δεύτερη φορά που πήγαινα για διανυκτέρευση εκεί, φοβόμουν μέν, αλλά ήθελα επιτέλους να ξεπεράσω αυτό το φόβο. Έτσι, με παρέα ένα κόμπο στο λαιμό και ένα ελαφρό σφίξιμο στο στομάχι, άφησα πίσω μου την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης και ακολούθησα το Αρχαίο Μονοπάτι. Όταν έφτασα, ήταν περίπου 1:00 το βράδυ. Χάρηκα ιδιαιτέρως όταν διαπίστωσα πως δεν βρισκόταν κανείς εκεί τέτοια ώρα για να διαταράσσει το χώρο με φωνές, μουσικές, και οτι επακολουθεί μετά απο αυτά. Αφού χαιρέτησα τον Τόπο, εξηγώντας του το σκοπό του ερχομού μου, ανέβηκα στην κορυφή του κάθετου λατομείου όπου και ξάπλωσα κάτω απο κάτι πεύκα. Έκατσα πολύ ώρα ξύπνιος κοιτάζοντας τ'αστέρια, πιάνωντας το γνωστό πλέον σ'αυτές τις στιγμές εσωτερικό μονόλογο, ο οποίος πολλές φορές κατέληγε σε διάλογο με το Βουνό. Η μελωδία της σιωπής και του αέρα χάϊδευαν απαλά τ'αυτιά μου ώσπου...δύο αμάξια εμφανίστηκαν λίγο πρίν τη Σπηλιά. Αυτό ήταν. Τελείωσαν όλα.
Απο το αυτοκίνητο κατέβηκαν ίσα με 6-7 άτομα με σκοπό να ξεφαντώσουν στη Σπηλιά. Έβαλαν στο τέρμα σκυλάδικα, έπιναν ασταμάτητα σπάζοντας τα μπουκάλια στα βράχια, φώναζαν, τραγουδούσαν, έψελναν ύμνους στον Ολυμπιακό...
Τους κοιτούσα απο ψηλά να ποτίζουν τον Ιερό Τόπο με το φαρμάκι της νεοελληνικής κουλτούρας και και μια αβάσταχτη πικρία μου έσκιζε τα σωθικά. Ένιωθα σα να βιάζουν το ίδιο μου το σπίτι. Οι ήχοι του Βουνού και της Νύχτας έσβησαν κάτω απο την ύστατη παραφωνία της σύγχρονης εποχής και νοοτροπίας. Κοιτούσα την περιοχή τριγύρω ακούγοντας όλο αυτό το σαματά και έλεγα "μα πώς είναι δυνατόν, μια τέτοια εικόνα να συνοδεύεται απο ένα τέτοιο ήχο. Τι θλιβερή αντίφαση" Η Σπηλιά σιωπηλή, υπομονετική, ήξερε πως έπρεπε να υποστεί για πολλοστή φορά και σίγουρα όχι τελευταία, μια ακόμα ανίερη εισβολή ανθρωποειδών στα Ιερά Εδάφη της.
Φανταστήτε να σας έχουν δέσει κάπου και να σας εξαναγκάζουν να βλέπετε να βιάζουν την Αγαπημένη σας και εσείς να μην μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα. Αν το φανταστήτε και νιώσετε είς βάθος τι είδους συναισθήματα μπορεί να σας προκαλέσει, τότε θα καταλάβετε ακριβώς τι ένιωσα μπρός στην χυδαία αυτή θέα που αντίκρυζα. Δυστηχώς δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να αποτρέψω για μια φορά, έστω για μία φορά το κακό που έβρισκε πάλι την χιλιοταλαιπωρημένη Σπηλιά. Πόσο άχρηστος και ασήμαντος ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Το Βουνό που τόσο αγαπούσα, όμως στη δύσκολη αυτή στιγμή, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα για αυτό.
Το γλέντι συνεχίστηκε για πολύ και εγώ καθόμουν κάτω απο ένα πεύκο πικραμένος για την βεβήλωση, αλλά και για την ανικανότητα μου να την αποτρέψω. Σκεφτόμουν οτι μόνο στις δύσκολες στιγμές μπορεί κάποιος να αποδείξει πόσο πραγματικά αγαπάει κάποιον άλλο και στην προκειμένη περίπτωση, απέδειξα για άλλη μια φορά στον εαυτό μου την ανικανότητα μου να προστατέψω το σπίτι μου απο τους βάρβαρους εισβολείς. Ντράπηκα που ήμουν εκεί. Ένιωθα όλο το μέρος να με αγριοκοιτάζει που δεν ήμουν σε θέση να κάνω τίποτα.
Ώσπου σε κάποια στιγμή, σηκώνομαι πάνω ασυναίσθητα και έριξα πάλι το βλέμμα μου πάνω τους. Χωρίς να το καταλάβω, άρχισα σιγά-σιγά να μουρμουρίζω λόγια που έβγαιναν αυθόρμητα απο μέσα μου. Λόγια πικρά και άσχημα. Πείτε το κακία, αλλά δεν σας κρύβω οτι εκείνη τη στιγμή ευχήθηκα ολόψυχα. να πάθουν κάτι κακό που θα τους ανάγκαζε να ξεκουμπιστούν απο 'κεί. Και θυμάμαι που συνέχεια έλεγα μέσα μου ένα αυτοσχέδιο ποιηματάκι που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή :

"Έλα Πάν και φέρε πανικό
Έλα Εκάτη και φέρε τρόμο,
Προστατέψτε το Πεντελικό,
Οι βέβηλοι να πάρουν δρόμο"

Η ώρα όμως περνούσε και οι τελευταίες μου ελπίδες άρχισαν να με εγκαταλείπουν κι'αυτές. Το κακό συνεχίστηκε με την παρέα αυτή να μπαίνει μέσα στη Σπηλιά φωνάζοντας "Θρύλε θεέ μου Ολυμπιακέ μου". Είχα εγκαταλείψει πλέον κάθε ελπίδα. Οι τύποι δεν έλεγαν να φύγουν απο'κεί. Σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την πιθανότητα να κινηθώ πρός το Νυμφαίο και περάσω εκεί το βράδυ...αλλά ποιό βράδυ ; Σε δύο ώρες ξημέρωνε.
Εκεί λοιπόν που καθόμουν, άκουσα μια τρομαχτική κραυγή μέσα απο τη Σπηλιά :
" ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ'ΔΩ. ΓΡΗΓΟΡΑ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ. ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ"
Πάγωσα ! Κοιτάω κάτω και βλέπω τρία άτομα να πετάγονται έξω απο τη Σπηλιά τρέχοντας πανικόβλητοι. Ο ένας απο αυτούς, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη και σε κάποια στιγμή έβαλε τα κλάματα. Οι υπόλοιποι είχαν μείνει απ'έξω και οι οποίοι προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους προηγούμενους. Ένας απ'αυτούς, τους άρχισε στο δούλεμα : "Τι έγινε ρε μαλ....σας πήρε στο κυνήγι ο Νταβέλης;" Εκείνοι όμως συνέχιζαν να φωνάζουν : ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ ! Οι άλλοι που έμειναν απ'εξω μπήκαν κι΄αυτοί στη Σπηλιά να δούν τι ήταν αυτό που τρόμαξε τους φίλους τους και πήγαν στο συγκεκριμένο σημείο που τους είπαν. Λίγο αργότερα άκουσα πάλι φωνές : ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ! ΤΡΕΞΤΕ ΡΕ !
Απο τη μία είχα τρομοκρατηθεί, απο την άλλη, ένιωθα μια γλυκιά ικανοποίηση. Μη χάνοντας ευκαιρία, έτρεξα μέχρι κάτω να τους προλάβω. Είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους, δίπλα στην πρώτη τεχνητή σήραγγα. Μόλις με είδαν τα "χρειάστηκαν". "Ποιός είσαι εσύ ; " ούρλιαξε ο ένας. "Είμαι βοσκός" τους είπα, "και έχω τη στάνη του πατέρα μου εδώ πιο πάνω". Φάνηκε να με πιστέψανε. Ήταν όλοι τους λαχανιασμένοι και τα πρόσωπα τους έδειχναν οτι κάτι φρικτό είχαν δεί. Σας παραθέτω ολόκληρη την κουβέντα :
- Άκουσα που φωνάζατε και έτρεξα να δώ τι γίνεται.
- Άσε ρε φίλε, κοντέψαμε να πεθάνουμε.
- Γιατί ; Τι συνέβη ;
- Μπήκαμε σ'ενα σημείο πίσω απο τα εκκλησάκια με κάτι φακούς και είδαμε ένα άνοιγμα. Είπαμε να μπούμε μέσα να δούμε τι έχει. Και ξέρεις τι βρήκαμε ; Ένα πτώμα ρε μεγάλε. Ήταν ένα σάπιο πτώμα και γύρω του είχε μικρά κόκκινα κεράκια αναμμένα !
-Δεν σας πιστεύω.
-Πιάσε την καρδιά μου ρε μεγάλε. Πιάστη. (πήρε το χέρι μου και το'βαλε στην καρδιά του. Χτυπούσε σα τρελή !) Με πιστεύεις τώρα ; Ακόμα και τώρα που μιλάμε νομίζω οτι θα πεθάνω απο τη φρίκη.
- Ύστερα μπήκαμε και 'μείς. Και είδαμε το κρανίο ενός τράγου, είπε ένας άλλος.
Με τούτα, τους "πέταξα" ένα παραμύθι για "διαβόλους και σατανάδες που κατοικούν στην περιοχή" και μ'αυτό έγιναν καπνός ! Ούτε κάν σκέφτηκαν την πιθανότητα να τους κάνω πλάκα. Δεν σας κρύβω όμως οτι σοκαρίστηκα. Μάζεψα τα μπογαλάκια μου και μετακόμισα στο Νυμφαίο όπου και περίμενα το ξημέρωμα.
Τα Σκοτάδια της Εκάτης παρέδωσαν τη θέση τους στον Ήλιο και με το πρώτο φώς κίνησα πρός τη Σπηλιά. Ήμουν πολύ περίεργος να δώ το σημείο του "συμβάντος". Πηγαίνοντας πίσω απο τα εκκλησάκια και μπαίνοντας σ'εκείνο το άνοιγμα, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Ούτε πτώμα, ούτε κεράκια, ούτε η τραγοκεφαλή. Στον τσιμεντένιο τοίχο όμως κάτω απο τα ναϊδρια, εντόπισα δύο ανθρώπινα ομοιώματα φτιαγμένα απο γάζες τυλιγμένες πάνω σε δύο κομμάτια ξύλο σε σχήμα σταυρού. Παραδίπλα, ήταν δύο μεγάλα άσπρα κεριά.
Στο δρόμο της επιστροφής, είδα δύο μικρούς πέτρινους κύκλους, το ένα δίπλα στον άλλο, σχηματίζοντας ένα οκτώ. Σε κάθε ένα, υπήρχαν μέσα δύο μακρόστενα κομμάτια ξύλο που σχημάτιζαν σταυρό. Δεν υπήρχαν εκεί την προηγούμενη μέρα.
Ερωτήσεις που ίσως να μην βρούν ποτέ απάντηση :
- Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη φρίκη στην παρέα των νεαρών ;
- Απο που προέρχεται ;
- Στάθηκαν ικανά δύο απλά ανθρώπινα ομοιώματα και δύο κεριά να εξάψουν τόσο πολύ την φαντασία τους και να δούν πράγματα που δεν υπήρχαν ;
- Θα'ταν υπερβολή να λέγαμε οτι η Σπηλιά είναι ολοζώντανη, βλέπει, αναπνέει, νιώθει και είναι σε θέση να καταλάβει τις προθέσεις του καθενός που την επισκέπεται αντιμετωπίζοντας τους ανάλογα ; (Τα παραδείγματα αμέτρητα)
- Τι δουλειά είχαν οι πέτρινοι κύκλοι ; Είχαν κάποια σχέση με το συμβάν ή πρόκειται απλώς για σύμπτωση ;
- Δύο είναι τα έντονα στοιχεία της ιστορίας : Ο παν-ικός που κυρίεψε τους νεαρούς και οι εικόνες δύσοσμης μαγείας με πτώματα σε αποσύνθεση, ανθρώπινα ομοιώματα, κεριά και πέτρινους κύκλους. Μήπως το ίδιο το Βουνό έχει ιδιαίτερους τρόπους για να αμύνεται στις ορδές των καταστροφέων της ; Κι'αν είναι έτσι ποιά δύναμη κυβερνά τις εκδηλώσεις των φαινομένων αυτών ;

Σας χαιρετώ


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2004, 19:37:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Λάτρεις της φύσης και της Πανίερης Πεντέλης σας χαιρετώ.
Χαίρε αδελφέ Ntavellis666.
Χαιρετώ τις φίλες και τους φίλους που έδωσαν παρών στο κάλεσμα της συμβολικής δενδροφύτευσης, στο κάλεσμα (μάθημα αγάπης) του υπέροχου φυσιολάτρη και ανθρώπου Ntavellis666.

Πόσο άδελφέ μου περήφανη ένοιωσα, όταν σε είδα, καθώς φτάναμε στον Αγ. Ιωάννη (Λατομείων), να σκάβεις την Γη για να φυτεύσεις τα δενδράκια της αγάπης!
Χίλια μπράβο και χιλιάδες συγχαρητήρια δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα που αναβλύζουν μέσα απ'τα βάθη της ψυχής μου για το ατομό σου!
Εκείνη την μικρή πλαγιά με τα δένδρα της αγάπης σου, δικαίως πρέπει να ονομασταστεί πλαγιά ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Του ΑΝΘΡΏΠΟΥ που μας δίδαξε την ανθρωπιά!
Μην με μαλώσεις που τα αισθήματά μου πήραν ζωή απ'την αγάπη σου για τη φύση, για το Πανίερο Βουνό. Άσε με να υμνώ την ανθρωπιά...
Σε ευχαριστώ αδελφέ μου.

Χαιρετώ ακόμα την Avallon, τον glineaaea, τον Πέτρο, τον Χείρων και τα πέντε πολύ γλυκά κοριτσάκια της παρέας μας.
Nα είσαστε πάντα καλά.
Σας χαιρετώ φιλικά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2004, 22:12:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Ομολογώ οτι σοκαρίστηκα. Αδελφή μου Zezmperg, με έκανες να νιώσω πολύ άβολα και αμήχανα. Δεν νομίζω καλή μου οτι είμαι αυτός που περιγράφεις. Δεν αξίζουν τέτοια λόγια στο άτομο μου.
Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να σας ευγνωμονώ πάντοτε για την τιμή που μου κάνατε να έρθετε να με βοηθήσετε στην ατομική μου προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πολύ.

Βέβαια να μην ξεχάσω και τον φίλτατο Χείρων, το οποίο εντοπίσαμε τυχαίως να περιπλανιέται στη Σπηλιά. Πολύ χάρηκα που σε γνώρισα φίλε και ελπίζω να τα ξαναπούμε κάποια στιγμή εκεί στα μέρη μας !


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πετρος
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
256 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2004, 22:41:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πετρος
Αγαπητοί φίλοι,

Από το φιλόξενο παρόν topic,παρακαλώ δεχτήτε τις θερμότερες
ευχές μου για ένα καινούργιο χρόνο,όπως τον επιθυμεί καθένας
μας.
Σήμερα,το πρωϊ (6-01-04),κατόπιν μιας αμφίβολης για την πραγ-
ματοποίησή της συνάντησης,λόγω καιρού,στην Πεντέλη,είχα την
ευτυχία να γνωρίσω νέα πρόσωπα συνοικούντα του esoterica.
Γνώρισα την συμπαθεστάτη Zezberg,τον Αντρέα και τον Χείρωνα.
Την παρέα συμπλήρωσαν η Avallon,ο Νταβέλης και κάποια άλλα
άτομα.Δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία η αναφορά μου αυτή αν δεν
ήμουν μάρτυρας μιας συγκινητικότατης προσπάθειας εκ μέρους
του φίλου μου του Νταβέλη (κυρίως),ο οποίος με δικά του έξοδα
κάνει μία σημαντικότατη προσπάθεια,αναδάσωσης του κατακα-
μένου Βουνού.Πιστεύω ότι τέτοιου είδους ενέργειες έχουν ανάγκη
μιμητών!!!!!!!!!!
Αγαπητέ Νταβέλη ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!Οποιαδήποτε
λόγια είναι λίγα να αποδώσουν ένα ιδιαίτερο φόρο τιμής στην
ευγενικότατη αυτή προσπάθειά σου.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!


Φιλικώτατα
Πέτρος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Rostar
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
161 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2004, 04:41:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Rostar
Φίλοι του Πεντελικού Όρους σας χαιρετώ.
Είμαι νέος στα topics του Esoterica και με έχουν συγκλονίσει οι αφηγήσεις των βασικών συντελεστών των θεμάτων για τα πανίερα όρη της Αττικής Γης Πεντέλη και Πάρνηθα.
Παίρνοντας αφορμή την τελευταία πρωτοβουλία του Νταβέλη, για την δενδροφύτευση στην χιλιοπληγωμένη Πεντέλη μας, θέλω να καταθέσω, ένα μικρό μόνο σχόλιο με περισσή ταπεινότητα ψυχής.
Ζωντανοί οργανισμοί, φίλοι μου, αφότερα τα όρη τούτα, εκλεκτά μέλη του ιερού κορμού της Θείας Αττικής Γης, λαμβάνοντας το νέκταρ της χειρονομίας σας, αφ' ενός θα σας ανταμείψουν, με το δικό τους τρόπο, πλουσιοπάροχα και αφ' ετέρου ενδυναμώνονται απεριόριστα απέναντι στις όποιες κακόβουλες επιβουλές.
Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, ότι οι βορεινοί αυτοί φύλακες της Αττικής... "φυλάττοντας Θερμοπύλας" ...τοις 'Κείνων Ρήμασι (των Θεών της Ελληνικής Φυλής) Πειθόμενοι...θα κατισχύσουν απέναντι στην οποιαδήποτε βαρβαρική επέμβαση...
Η Ελληνική Ιστορία Επαναλαμβάνεται φίλοι μου...Πάντοτε...
Είναι η μοναδική οδός που υπάρχει για την άνοδο του ανθρωπίνου είδους στα πεδία που έχει ταχθεί, από τους Ολυμπίους...
Όσο κι αν έχουν πολλαπλασιαστεί, στις μέρες μας, οι "Εφιάλτες", εκδηλώσεις όπως αυτές του Νταβέλη, της Ζέτας, της Αvallon και των υπολοίπων "μαχητών" (ας με συγχωρήσουν που λησμονώ τα ονόματα, μικρή άλλωστε σημασία έχει για τα δικά τους ψυχικά δεδομένα) θα υπενθυμίζουν για πάντα ότι η επικράτηση του "Ξέρξη" (όποια ονομασία κι αν φέρει αυτός) δεν πρόκειται να διαρκέσει (με τα Θεϊκά Χρονικά Μέτρα βέβαια) περισσότερο από εκείνη του Πέρση "συναδέλφου" τους...
Η μέρα που θα νοιώσουν την Φοβερή Έκπληξη, που εκείνος έννοιωσε, από την κορυφή του Ιερού Αιγάλεω (μπορείτε να συλλάβετε τον συμβολισμό με την Διαθήκη ενός ακόμη Όρους...;) είναι προδιαγεγραμμένη.
Μπορεί να μην εκτόπισε από τους τηλεοπτικούε δέκτες, τον εκτοξευόμενο βόρβορο, αλλά κάθε ρίζα που βάλατε έστειλε στο Σύμπαν, ένα τεράστιο στην μεγαλοπρέπειά του μήνυμα.
Να είστε πάντα καλά και να έχετε Καλή Χρονιά.

Φιλικά

Rostar


ΕΝΩΠΙΟΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΕΙΣΙΝ (Asimov)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2004, 22:18:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Φίλε Πέτρο,
(το "Φίλε" το λέω με όλη τη σημασία της λέξεως και όχι απο υποκριτική ευγένεια,)
τα λόγια σου, μου έδωσαν νέα δύναμη και κουράγιο αλλά πολύ περισσότερο αισιοδοξία για το μέλλον του Πεντελικού Βουνού. Και ξέρεις καλά πόσο πολύ λείπει η αισιοδοξία κι απο τους δυό μας. Σε ευχαριστώ γιατί εσύ, κατάφερες να μου την δώσεις, κάτι που εγώ δεν κατόρθωσα ακόμα να κάνω για'σένα και ντρέπομαι για αυτό.
Σ'ευχαριστώ απο τα τρίσβαθα της καρδιάς μου για την πραγματική Αγάπη και την συμπαράσταση στίς δύσκολες στιγμές που έδειξες έμπρακτα
σ'ένα άτομο που ουσιαστικά δεν γνωρίζεις ούτε ένα χρόνο.


Rostar, καταρχάς ΚΑΛΩΣόρισες στο τόπικ αυτό και εύχομαι το νέο έτος να σου φέρει όσα ποθείς.
Το μύνημα σου όχι μόνο με συγκλόνισε, αλλά κατάφερε να φέρει δάκρυα στα μάτια μου. Δεν θα υπερέβαλλα, αν έλεγα οτι τα λόγια σου, είναι τα ωραιότερα που έχουν γραφεί στο τόπικ αυτό. Σε ευχαριστώ που το μύνημα σου αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κόσμημα και ίσως το μοναδικό μέχρι στιγμής μέσα σε 30 σελίδες.
Επειδή όμως μιλάς περί "ανταμοιβής", θέλω να σου πώ πως η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορώ να λάβω απο την ίδια την Πεντέλη, είναι να ξαναγίνει έτσι όπως ήταν όταν την πρωτοεπισκέφθηκα, την Άνοιξη του 1993. Τότε, που το μόνο που έβλεπε το μάτι σου όπου κι'αν κοιτούσε, ήταν ΔΑΣΗ ! ΔΑΣΗ !! ΔΑΣΗ !!! απέραντα και ονειρεμένα. Να ξέρεις Rostar, αν δεν το γνωρίζεις ήδη, πως το δάσος της Πεντέλης, μαζί με εκείνο του Ταϋγετου και του Ολύμπου, θεωρήθηκαν ως τα ομορφότερα, και με τη μεγαλύτερη οικολογική σημασία σε ολόκληρη την Ελλάδα !
Όταν ο αείμνηστος Καμπούρογλου, αυτή η ψυχούλα που ζούσε και ανέπνεε για να θαυμάζει το γυναικείο κορμί της Πεντέλης την αποκαλούσε "ΑΕΤΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΩΡΑΙΟΤΗΤΟΣ" δεν είχε καθόλου άδικο. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή λοιπόν για 'μένα είναι τα λόγια αυτά του Καμπούρογλου να αποτελέσουν και πάλι μια πραγματικότητα.
Βέβαια δε λέω με συγκινεί απεριόριστα η έρευνα πάνω σε αυτήν και οι παραδοξότητες της, αλλά όλα αυτά τα βάζω σε δεύτερη μοίρα. Σημασία έχει η αποκατάσταση του Βουνού. Πρώτα για το ίδιο το Βουνό και ύστερα για'μάς. Κάτι που δυστηχώς αγνοούν είτε απο αφέλεια, είτε εσκεμμένα οι διάφοροι ερευνητάδες που γέμισαν τις τσέπες τους εκμεταλλευόμενοι την Παν-ιερότητα της Πεντέλης. Να'σαι καλά Rostar, και ελπίζω να είσαι εδώ για να μιλάμε. Σου εύχομαι ό'τι καλύτερο.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χείρων
Μέλος 2ης Βαθμίδας


175 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2004, 23:17:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χείρων
Καλησπέα σε όλους,

Ζezmperg,Νταβέλη,Πέτρο,glineaaea: Τιμή μου που σας γνώρισα!

Νταβέλη θα ξαναγίνει το βουνό όπως κάποτε ήταν...και κάποτε στο μέλλον, στη σκιά των δένδρων που φύτεψες, θα παίξουν τα παιδιά σου. Και θα είσαι πολύ περήφανος, όπως πρέπει να είσαι και τώρα!

Φιλικά,
Χείρων


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cat
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Italy
589 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2004, 01:48:47  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος cat  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος cat  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος cat
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!!!!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ .......
ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΑΝΑΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.......ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ........ΚΑΙ ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ////ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΕΙΟΥΣ


ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ ΝΤΑΒΕΛΗ !!!!!!!

ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ......ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ !!!!!!! Η ΑΓΑΠΗΜΕΜΕΝΗ ΜΟΥ ΦΡΑΣΗ !!!

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Rostar
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
161 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2004, 02:16:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Rostar
Φίλοι μου καλησπέρα σας και πάλι
Αγαπητέ Νταβέλη, ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια

Θέλω να σας γνωστοποιήσω, ότι παρακολούθησα τα διαδραματισθέντα στο topic με μεγάλη προσοχή, διαβάζοντας κατ’ επανάληψη τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, έχοντας αποθηκεύσει τις σελίδες στα Documents του υπολογιστή μου.
Αγαπητέ Admin, ελπίζω να μη θεωρηθεί ως «υπεξαίρεση» αυτή η ενέργειά μου, αλλά η αργή σύνδεση που έχω στη διάθεσή μου και ο σχετικά ξεπερασμένος Pentium II, δεν μου επέτρεπαν να ανατρέχω στις σελίδες με άνεση. Αν, παρ’ όλα αυτά, η αποθήκευση των σελίδων θεωρείται ότι υπερβαίνει τα δικαιώματα των αναγνωστών, ζητώ τη συγγνώμη σας…
Επανερχόμενος στο κυρίως θέμα, θέλω να καταθέσω την καλοπροαίρετη παρατήρησή μου, ότι ο αφιερωθείς χώρος και χρόνος, στα δυσεξήγητα φαινόμενα, που λαμβάνουν χώρο στο Ιερό Πεντελικόν, μας απομάκρυνε από το κύριο μέλημά μας, που είναι η προσπάθεια διάσωσης ενός κινδυνεύοντος πνεύμονος της Αττικής μας από ποικίλους εχθρούς.
Ας το έχουμε υπ’ όψη μας αυτό φίλοι μου.
Αξίζει να καταγράψουμε, να αναλύσουμε, να ταξινομήσουμε και να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τα παρατεθέντα φαινόμενα, όχι σαν γεγονότα αυτά καθ’ αυτά, αλλά σαν εκδηλώσεις και μηνύματα, ενός Ζώντος Οργανισμού στο σύνολό του. Μηνύματα που ψάχνουν τα ευήκοα ώτα, εκείνων που θα λάβουν το χρίσμα και τη δωρεά της Μύησης στα όσα ένα πολυδιάστατο ΟΝ, όπως είναι το Πεντελικόν, επιχειρεί να μας μεταδώσει…
Το να εστιάσουμε την προσοχή μας, στους ήχους, τις λάμψεις, τις εκτοπλασματικές εμφανίσεις, τις βαρυτικές εκτροπές και τα λοιπά «παράδοξα» δεν αποτελεί Αποκάλυψη, αλλά Παγίδα…Προσέξτε πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο…
Από τη Συνολική Θεώρηση θα φτάσουμε στην εξήγηση των λεπτομερειακών γεγονότων και όχι από την αντίστροφη πλοήγηση του σκάφους της σκέψης μας.
Η Συνολική Θεώρηση, λοιπόν, επιτάσσει κατ’ αρχάς το Προσκύνημα στη Πεντέλη, στην Πάρνηθα, τον Υμηττό, το Αιγάλεω κλπ. ως Σύνολα και όχι σαν αφορμή να εκτονώσουμε την ανία που μας ενσταλάζει μια προδιαγεγραμμένη, από τους απανταχού συσκοτιστές, μίζερη καθημερινότητα στην οποία μας έχουν παρασύρει…
Αλλοίμονο αν εκλάβουμε τα λαμβάνοντα χώρα στη Σπηλιά, σαν το «θρίλερ» που βρίσκουμε στο Video Club της γειτονιάς…
Πολλοί θα περιοριστούν σ’ αυτό, δεν έχω τη παραμικρή αμφιβολία, είναι κρίμα όμως να μας προσφέρεται μια «σελίδα» από ένα «Έπος» και αντί να ευλογήσουμε την καλή μας τύχη, αποφασίζοντας να το «μελετήσουμε» στο σύνολό Του, εμείς να παίρνουμε «μεγεθυντικό φακό» και να ερίζουμε για τον τύπο της «γραμματοσειράς» κάποιων «λέξεων» μόνο, αυτής της «σελίδας»…
Ελπίζω ότι το παράδειγμα που αναφέρω, με παραβολικό τρόπο, να είναι εμφανές και τα χρησιμοποιηθέντα εισαγωγικά, να το καθιστούν εμφανέστερο…
Αυτά τα λίγα γι’ απόψε…πριν ανέβω στη ταράτσα του σπιτιού μου, να πιω ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αγναντεύοντας την Πεντέλη και την Πάρνηθα, λουσμένος στο φως της Πανσελήνου του Ιανουαρίου, για την οποία η λαϊκή ρήση λέει εύστοχα…
«Του Γενάρη το φεγγάρι, λίγο θέλει νά ’ναι μέρα…»

ΥΓ.
Φίλε Νταβέλη,
Για όσα κακοπροαίρετα σχόλια διατυπώθηκαν εναντίον σου, θα σου μεταφέρω ένα ακόμη βουκολικό ρητό που άκουσα πιτσιρικάς, στο χωριό μου, κάπου ψηλά στα υπέροχα Βαρδούσια Όρη της Φωκίδας…
«Τ’ αστροπελέκια χτυπούν βελανιδιές κι όχι τ’ αμπελοφάσουλα…»

Η "ΓΝΩΣΗ" ΟΜΙΛΕΙ, ΟΜΩΣ Η "ΣΟΦΙΑ" ΑΚΟΥΕΙ...(Jimi Hendrix)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2004, 10:44:04  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Για όσα κακοπροαίρετα σχόλια διατυπώθηκαν εναντίον σου, θα σου μεταφέρω ένα ακόμη βουκολικό ρητό που άκουσα πιτσιρικάς, στο χωριό μου, κάπου ψηλά στα υπέροχα Βαρδούσια Όρη της Φωκίδας…
«Τ’ αστροπελέκια χτυπούν βελανιδιές κι όχι τ’ αμπελοφάσουλα…»

Πολύ σωστά αυτά που μας είπες καινούργιε φίλε του τόπικ της Πεντέλης... Είσαι και από ωραίο μέρος τυχερέ!
Κάποτε έκανα ελεύθερο camping στον Προφήτη Ηλία του Αθανάσιου Διάκου λίγο πιο κάτω από τα αλπικά λιβάδια της κορυφής και από το πρώτο καταφύγιο που εκείνη την εποχή κάποια παρέα το ανακαίνιζε βάζοντας πλακάκια με ιδιωτική πρωτοβουλία. Θυμάμαι ήταν Αύγουστος και το μέρος ήταν καταπράσινο. Στον Προφήτη Ηλία μάλιστα οι φτέρες έφταναν το 1 μέτρο! Ενας μικρός παράδεισος... (Συγνώμη για την παρένθεση)
Ελπίζω Rostar να έρθεις στην επόμενη αναδάσωση...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2004, 21:20:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
"Επανερχόμενος στο κυρίως θέμα, θέλω να καταθέσω την καλοπροαίρετη παρατήρησή μου, ότι ο αφιερωθείς χώρος και χρόνος, στα δυσεξήγητα φαινόμενα, που λαμβάνουν χώρο στο Ιερό Πεντελικόν, μας απομάκρυνε από το κύριο μέλημά μας, που είναι η προσπάθεια διάσωσης ενός κινδυνεύοντος πνεύμονος της Αττικής μας από ποικίλους εχθρούς.
Ας το έχουμε υπ’ όψη μας αυτό φίλοι μου."

"Το να εστιάσουμε την προσοχή μας, στους ήχους, τις λάμψεις, τις εκτοπλασματικές εμφανίσεις, τις βαρυτικές εκτροπές και τα λοιπά «παράδοξα» δεν αποτελεί Αποκάλυψη, αλλά Παγίδα…Προσέξτε πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο…
Από τη Συνολική Θεώρηση θα φτάσουμε στην εξήγηση των λεπτομερειακών γεγονότων και όχι από την αντίστροφη πλοήγηση του σκάφους της σκέψης μας.
Η Συνολική Θεώρηση, λοιπόν, επιτάσσει κατ’ αρχάς το Προσκύνημα στη Πεντέλη, στην Πάρνηθα, τον Υμηττό, το Αιγάλεω κλπ. ως Σύνολα και όχι σαν αφορμή να εκτονώσουμε την ανία που μας ενσταλάζει μια προδιαγεγραμμένη, από τους απανταχού συσκοτιστές, μίζερη καθημερινότητα στην οποία μας έχουν παρασύρει…
Αλλοίμονο αν εκλάβουμε τα λαμβάνοντα χώρα στη Σπηλιά, σαν το «θρίλερ» που βρίσκουμε στο Video Club της γειτονιάς…" (ROSTAR)

Ο-Λ-Ο-Σ-Ω-Σ-Τ-Ο-Σ ! ! !

Rostar, αυτά τα πράγματα προσπαθούσα και 'γώ να πώ πρό καιρού σε όσους ασχολούνται με την παραδοξότητα της Πεντέλης, αλλά "απ'το ένα αυτί έμπαινε κι'απ' το άλλο έβγαινε."
Όπως σου'πε και η Φίλη μου Avallon, θα'ταν μεγάλη χαρά να βρίσκεσαι και'σύ μαζί στην επόμενη αναδάσωση που θα γίνει σύντομα.

Θέλω να καλωσορίσω και πάλι την πολύ καλή μου Φίλη Cat όπως να δώσω και τον εγκάρδιο χαιρετισμό μου στη NΕREID, (αν γράφω σωστά το ψευδώνυμο της) και να της ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη που δεν την ευχαρίστησα ποτέ για τα παλιά μυνήματα συμπαράστασής της πρός εμένα. Σε ευχαριστώ Νηρηϊδα, αν και καθυστερημένα. Ελπίζω να βρίσκεσαι ακόμα εδώ και να γράφεις στο τόπικ αυτό.

Σας χαιρετώ

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2004, 06:30:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Λάτρεις της Ιερής Πεντέλης σας χαιρετώ.
quote:

Το να εστιάσουμε την προσοχή μας, στους ήχους, τις λάμψεις, τις εκτοπλασματικές εμφανίσεις, τις βαρυτικές εκτροπές και τα λοιπά «παράδοξα» δεν αποτελεί Αποκάλυψη, αλλά Παγίδα…Προσέξτε πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο…


Καλέ μου φίλε Rostar σε χαιρετώ.
Συμφωνώ για την έννοια, την ουσία των όσων γράφεις, μα...
Για ένα πράγμα είμαι σίγουρη: Η Πανίερη Πεντέλη έγινε παγκόσμια γνωστή απ' τα γεννήματά της... Και οι "εχθροί" της, τελικά, δεν θα μπορέσουν να της καταφέρουν το τελικό χτύπημα από τούτα τα συνεχόμενα ενεργειακά γεννήματα!
Και πια είναι ετούτα τα γεννήματα;

Δες σαν μικρό παράδειγμα: <<Την ημέρα της δενδροφύτευσης, ο χρόνος δεν μας έπερνε για να επισκευτούμε και άλλες περιοχές του βουνού όπως είχαμε προγραμματίσει. Θα έπρεπε, όπως είναι λογικό, τουλάχιστον να ποτίζαμε τα νέα φυτώρια που μπήκαν στη γη... Γνώριζα ήδη όμως καλέ μου φίλε, ότι η θεία ενέργεια που εκρέει απο την Ιερή Πεντέλη δεν θα άφηνε την πράξη αυτή της αγάπης να πάει χαμένη. Κι όντως δεν διαψεύτικα...>> Το χιόνι έκανε όλη την "δουλειά" ίσως καλλίτερα και απ'το πότισμα, ήταν εκείνο που θα τους δώσει την ζωή και είναι σίγουρο πια, πως δεν θα χαθεί ούτε ένα δενδράκι εάν δεν μπει χέρι ανθρώπου!
Η Πανίερη Πεντέλη, όπως συνεχώς τονίζω (μαζί με την Πανίερη αδελφή της Πάρνηθα), δεν είναι το συνηθισμένο βουνό, είναι το βουνό με την ευλογούσα ενέργεια προς την Αττική Γη. Κάποτε λεγόταν, το όρος των Αμώμων, διότι σε τούτη είχαν επιλέξει (δικαίως) να αφιερώσουν την ζωή τους πολλοί μοναχοί και να εργαστούν πάνω στις θείες εντολές, για την ψυχή τους.
Ο Παρθενώνας γεννήθηκε (δικαίως πάλι) απ'τα σπλάχνα της, για να εκπέμπει την ενέργεια του (της Πεντέλης), στην πόλη των Αθηνών!
Και τόσα άλλα, που σχεδόν, όλο το esoterica.gr θα γεμίζαμε εάν τα απαριθμούσαμε...

quote:

Από τη Συνολική Θεώρηση θα φτάσουμε στην εξήγηση των λεπτομερειακών γεγονότων και όχι από την αντίστροφη πλοήγηση του σκάφους της σκέψης μας.
Η Συνολική Θεώρηση, λοιπόν, επιτάσσει κατ’ αρχάς το Προσκύνημα στη Πεντέλη, στην Πάρνηθα, τον Υμηττό, το Αιγάλεω κλπ. ως Σύνολα και όχι σαν αφορμή να εκτονώσουμε την ανία που μας ενσταλάζει μια προδιαγεγραμμένη, από τους απανταχού συσκοτιστές, μίζερη καθημερινότητα στην οποία μας έχουν παρασύρει…
Αλλοίμονο αν εκλάβουμε τα λαμβάνοντα χώρα στη Σπηλιά, σαν το «θρίλερ» που βρίσκουμε στο Video Club της γειτονιας...


Καλέ μου φυσικά και δεν θα πρέπει, να ψάχνουμε τη στάλα της βροχής στη θάλασσα... ή το δένδρο από το δάσος -γιατί χάνουμε την ουσία του θέματος- και η ουσία, είναι αυτά τα δύο Πανίερα βουνα της Αττικής.
Μα, ουδέν κακόν αμιγές καλού, που λέει και το ρητό... Τα εμφανή στολίδια της Πεντέλης, όπως την φύση της, τον καθαρό αέρα της, της τα στέρησαν με δόλο οι μωροί άνθρωποι και Εκείνη υποδεικνύει τώρα πια μόνο την ενεργειά της. Όπου η "μερική" άγνοια των ανθρώπων πιστεύει ό,τι βρίσκετε εκεί γύρω απ'το σπήλαιο...

Και κάτι ακόμα για όλους μας. Η Πανίερη Πεντέλη δεν πρέπει να είναι ο τόπος που θα πάμε να μαζέψουμε τα χορταράκια μας, τα αγριολούλουδα και τα αφεψήματά μας. Ας κόψουμε επιτέλους ετούτη τη πολύ κακή συνήθεια, με δυο-τρία ευρό, μπορούμε να ικονοποιήσουμε τις αυτές ανάγκες μας! Ότι χρειάσθηκαν χιλιετηρίδες να εξελίσσουν, εμείς με μια πράξη κακή, (άγνοιας κατα τον Σωκράτη), το καταστρέφουμε!
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

incurable
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2004, 07:08:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους incurable
Όπως βλέπεται είναι 7:00 το πρωί περίπου και μόλις τελείωσα την ανάγνωση των 30 σελιδών του θέματως αυτου! (ξεκίνησα κατα της 9:30 το βράδι). Δυστηχώς δεν ειμαι καθόλου καλός στο εκφάζω συνεσθήματα και έτσι δεν μπορώ πραγματικά να περιγράψω το τι ακριβώς νοιόθω, το μονο που μπορώ να πω είναι οτι από την μέση περίπου τών σελιδών, μπωρούσα να αναγνωρίσω ποιός γράφει χωρίς καν να βλέπω το nick του, ξαφνικά ένοιωθα λες και σας γνωρίζω όλους χρόνια. Σας ευχάριστω όλους μέσα απο την καρδία μου που μου θυμήσατε οτι ειπάρχουν ακομά "άνθρωποι" πάνω σε αυτών των τόπο. Φίλε μου Νταβέλη σε κάποιο σημείο αναφέρεις οτι το topic είναι ολο γεμάτο απο μαλώματα και χώρις ουσία, εγώ προσωπικά έμαθα αρκετά πράγματα απο το θέμα αλλα ακόμα και τα μαλώματα ειναι το αλατοπίπερο της ζώης μας και δεν έχουν παντοτε αρνητικές συνέπειες για το πνέυμα, πιστεψέ με έβγαλα αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα μέσα απο απαντήσεις μετα προσβολών κ.λ.π.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2004, 17:31:48  Εμφάνιση Προφίλ
Kαλώς ήλθες στην παρέα μας incurable!
Νταβέλη τι έγινε, το βρήκες το βιβλίο που σου πρότεινα?
Χείρων... κρίμα που είχα φύγει και δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω και γω...
αν και έμαθα από τα παιδιά ότι έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2004, 17:02:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Γειά χαρά σε όλους.
Ζezmperg, πόσο δίκιο έχεις στα όσα λές. Και δυστηχώς λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να καταλάβουν.
'Εγραψες : "Την ημέρα της δενδροφύτευσης, ο χρόνος δεν μας έπερνε για να επισκευτούμε και άλλες περιοχές του βουνού όπως είχαμε προγραμματίσει. Θα έπρεπε, όπως είναι λογικό, τουλάχιστον να ποτίζαμε τα νέα φυτώρια που μπήκαν στη γη... Γνώριζα ήδη όμως καλέ μου φίλε, ότι η θεία ενέργεια που εκρέει απο την Ιερή Πεντέλη δεν θα άφηνε την πράξη αυτή της αγάπης να πάει χαμένη. Κι όντως δεν διαψεύτικα... Το χιόνι έκανε όλη την "δουλειά" ίσως καλλίτερα και απ'το πότισμα, ήταν εκείνο που θα τους δώσει την ζωή και είναι σίγουρο πια, πως δεν θα χαθεί ούτε ένα δενδράκι εάν δεν μπει χέρι ανθρώπου!

Θα σου πώ κάτι. Το πιστεύεις οτι και τις τρείς φορές που έκανα αναδάσωση αμέσως μετά ξεσπούσε δυνατή βροχή ; Ακόμα κι'όταν προλίγου είχε λιακάδα ; Μήπως σημαίνει κάτι αυτό ;

Έγραψες : "Εκείνη υποδεικνύει τώρα πια μόνο την ενεργειά της. Όπου η "μερική" άγνοια των ανθρώπων πιστεύει ό,τι βρίσκετε εκεί γύρω απ'το σπήλαιο... "

Άσ'τους να ψάχνουν στη Σπηλιά καλή μου. Άλλωστε η Πεντέλη για όλο τον κόσμο είναι μία και μοναδική Σπηλιά. Ξεχνάνε οτι είναι ΒΟΥΝΟ. Ίσως όμως να'ναι καλύτερα έτσι, μιάς και τα μυστικά μένουν καλά φυλαγμένα και μακριά απο τον Τόπο όπου ερευνούν.
Ο καλός μου Φίλος Πάνειος, (του ζητάω συγγνώμη που τον αποκαλώ έτσι, αλλά έτσι τον νιώθω) σε κάποιο άρθρο του στο Τρίτο Μάτι, είχε γράψει την εξής "αιρετική" άποψη και τον συγχαίρω, γιατί ήταν ο μόνος που τόλμησε να κάνει αυτή τη σκέψη όταν τους υπόλοιπους έχει κυριεύσει μια βλαβερή για τον Τόπο σπηλαιολαγνεία. Έγραψε λοιπόν οτι :

"Υπάρχουν πάμπολα περιστατικά που έχουν συμβεί σε αυτή τη σπηλιά και έχουν γίνει με κάθε τρόπο γνωστά. Η γνώμη μου είναι οτι το μυστικό της Πεντέλης ίσως υπάρχει ακόμα απείραχτο, αλλά όχι εκεί που ψάχνουμε να το βρούμε..."

Ιncurable, καλώς όρισες ! Σε ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια αγαπητέ. Να'σαι πάντα καλά.

Αvallon, όχι δεν κατάφερα ακόμα να αγοράσω το βιβλίο που μου'πες λόγω τεράστιας έλλειψης χρόνου. Με αυτά που μου'πες όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω έτσι.


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2004, 17:06:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Επιτρέψτε μου να σας αφιερώσω ένα Ύμνο στην Πεντέλη, του Κώστα Κρυστάλλη.

Όσες βολές κινάω ναρθώ,
βουνό να σε απολάψω,
-βουνό που μες' στ' ανέγνωρα,
και μυστικά σου βάθια,
πως μου εμεταμορφώθηκες
και μόγινες αγάπη
κρυθιομαίνομαι κι εγώ
και μ'αγνωμιά απομνέσκω-
όσες βολές κινάω ναρθώ,
βουνό,να σ'απολάψω,
μες' αφ'του χαμηλόκαμπου
τα βαρετά τα πλάτια,
τα βαρετά και τ'άδροσα,
τα λιοπυροκαμένα,
ο ευωδερός αγέρας σου
κι ο δροσοβολισμένος
μου ροβολάει και μόρχεται
να με συναπαντήση
και μέσα μου νέα ύπατα,
νέα δύναμη μου δίνει,
να ξακαμπίσω, τα ισκερά
να φτάκω τα ριζά σου.
Και φθάνω οχ' την αγάπη σου,
θερμός και ξαναμμένος
και σου αγκαλιάζω του κορμιού
τ'ασύγκριτα τα κάλλη
με τη θαμπή κι αδύνατη
κι ανέτολμη ματιά μου,
γιατί δεν φτάν' η αγκαλιά,
δεν φτάνουν μου τα χέρια-
και βόσκω και κρυφολογώ,
βουνό τες ομορφιές σου,
τες ομορφιές σου πούν' θεϊκές
παραδεισοπλασμένες-
τα πολλά δάση, τες κορφές
και τα δροσόνερα σου.
Άλλοι τ'αφράτα μάρμαρα
του κόρφου σου ας παινέσουν,
όπου είς αγύριστους καιρούς
Θεούς έπλασε η τέχνη,
Άλλοι της Φράγκισσας Κυράς
ας περιτραγουδήσουν
την ερωτιάρικη ζωή
και το θλιμμένο τέλος.
Εγώ στους άσπρους κόρφους σου
δε θα ν'απλώσω χέρι,
ούτε για ξένες, για παλιές
θα γλυκοκλάψω αγάπες.
Εγώ με το τραγούδι μου
να διαλαλήσω θέλω
τα εξωτικά, τα ηλιόβλεφτα
τα ολόφαντά σοτ κάλλη,
όπου τους πόθους μου ξυπνούν
κι ανοίγουν μου τα μάτια
και βλέπουν μές τα κάλλη σου
άλλων βουνώνε κάλλη.
Να'ξερες όμορφο βουνό,
τι μου θυμίζει εμένα
ένα κεδρί, ένας πεύκος σου,
μια ρεμματιά, μια βρύση !
Να'ξερες πως ξαφνιάζομαι
και πως αυτιολογούμαι
στην άγριας σου βαλανιδιάς
το μυστικό μουρμούρι.
Να'ξερες, πως κι η κάκοψη
πως κ' η τραχιά της φλούδα
γίνεται μές'τα χέρια μου
η πιο απαλή σαρκίδα.
Να΄ξερες όμορφο βουνό,
τι ενθύμησες μου φέρνουν
τ'απάτητα τα βάθητα
της μαύρης λαγκαδιάς σου.
Να'ξερες, όμορφο βουνό,
τι κελαϊδεί σ'εμένα
της βρύσης σου το γάργαρο
και δροσερό νεράκι.
Να'ξερες, πως κι η πλιό μικρή
γλυκιά σταλαγματιά σου
μές την καρδιά μου αρίφνητα
μου ξανανιώνει μάγια.
Να'ξερες όμορφο βουνό,
τι πόθους μου ξανάφτει
κι ένας ανθός σου ταπεινός
με τη μοσχοβολιά του.
Να'ξερες, πως κ' η μυρουδιά
του χόρτου σου, του βάτου,
ονειροβότανου ακριβού
για εμένα μυρουδιά είναι !
Γι'αυτό βουνό μου, σ'αγαπώ
περίσσ' απ'όλα τ'άλλα
γι'αυτό μέσα στ'ανέγνωρα
και μυστικά μου βάθεια
τόσο κρυφά, τόσ' άστοχα
θερμή έχεις γένει αγάπη.


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

glinaaea
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2004, 19:25:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους glinaaea
Φίλοι μου, φίλοι της πανέμορφης και πανίερης Πεντέλης,Ολόψυχα σας χαιρετώ.Εύχομαι σ όλους σας να έχετε Χρόνια Πολλά και Καλά.Εύχομαι ο νέος χρόνος και όλα τα επόμενα χρόνια να φέρουν σ όλους σας Πνευματική και κυρίως Ψυχική Άνοδο.την αγάπη σας γιά την φύση να την μιμηθούν πάρα πολλοί.Αν πάρουν ως πρότυπο τον αγαπητό φίλο μας Νταβέλη ,σίγουρα η φύση θα έχει τεράστια ωφέλη και επιτέλους θα αξιωθεί να βλέπει την αγάπη του (την αγάπη μας), την όμορφη Πεντέλη να ντύνεται και να στολίζεται.
Φίλοι μου ,ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ (πόσοι από σας μπορούν να το πουν αυτό? Πόσοι θέλουν να το πουν αυτό ? Πόσοι θά το πουν μελοντικά? ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ) στη θαυμάσια προτοβουλία του φίλου μας Νταβέλη. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για εμάς (zezmperg ,Avallon,Πετρος, Χείρων και πέντε όμορφες κοπέλες ακόμα )που μας επετράπη να κόψουμε ένα ελάχιστο κομμάτι της πίτας (που ανήκει εξ ολοκλήρου στον φίλο μας Νταβέλη)που προσδείει φόρο τιμής ΣΟΝ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΥΜΝΟ.
Φίλοι μου χάρηκα που ήρθα στο ραντεβού αυτό και χάρηκα ιδιαίτερα που σας γνώρησα.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να σας πω μιά ιστορία.

Κάποτε πριν πάρα πολλά χρόνια γεννήθηκαν τρία αδέλφια, ένας αδελφός και δύο αδελφές. Η χάρη τους και η ομορφιά τους ήταν απαράμιλες. Επι πλέον ο θεός φρόντισε να τους δώσει και αρκετές ιδιαίτερες δυνάμεις.
Τα αδέλφια αυτά ενσυνείδητα και έχοντας το γνώθει σαυτόν, απεφάσισαν να είναι προστάτες δίκαιοι, ευεργέτες και γεναιόδωροι σ όλους οσους ανήκαν στην επικρατειά τους. Στην επικράτειά τους μετην πάροδο του χρόνου γεννήθηκαν πολλά παιδια και με τα παιδιά τους και τους απογόνους τους ήλθε εποχή που οι άνθρωποι ήσαν αμέτρητοι. Τα αδέλφια πάντοτε τους φρόντιζαν περίσια.Όμως απόλους αυτούς τους ανθρώπους ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αναγνώριζαν τις ευεργεσίες των αδελφών και ακόμα πιό λίγοι ήταν αυτοί που έδειξαν και έδειχναν την ευγνωμοσύνη τους.Το μέγιστο ποσοστό ήταν αδιάφοροι. Μα ήταν και ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που ηθελημένα έκαναν κακό όσο μπορούσαν στα αδέλφια χωρίς ποτέ αυτά να ανταποδώσουν το παραμικρό. Η προσπάθεια αυτή αυτών των κακών ανθρώπων κάποτε έφερε τα αποτελέσματά της. Χωρίς ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΑΠΟΓΥΜΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ κατάφεραν να απογυμνώσουν πολύ μεγάλο ποσοστό της χάρης και της ομορφιάς από τα τρία αδέλφια. Μαλιστα κατάφεραν να γδύσουν τον αδελφό και την μιά αδερφή από τα ρούχα τους .Τα αδέλφια όμως ακόμα και τώρα σ αυτή την κατάσταση που είναι συνεχίζουν και τους αγαπούν ΟΛΟΥΣ παρέχοντας ακόμα τις ίδιες τις αρχικές υπηρεσίες τους και συνεχίζουν να ανταμείβουν αυτούς που τους φέρονται σωστά .ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ.
Πιστεύω να καταλάβατε ότι τα τρία αυτά αδέλφια είναι ο ΥΜΗΤΟΣ η ΠΕΝΤΕΛΗ και η ΠΑΡΝΗΘΑ.
ΔΕΞΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΏΡΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΝΙΕΡΑ ΒΟΥΝΑ. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε το παράδειγμα του φίλου μας Νταβέλη και των άλλων φίλων της συνάντησης αυτής.
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ.
Αν όλοι οσοι κατοικούμε στο λεκανοπέδιο της Αττικής Γης πηγαίναμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στα τρία αυτά ιερα βουνά έχοντας μαζί μας μιά γλαστρούλα με ένα δενδράκι και ένα μπουκάλι νερό και φυτεύαμε το δενδράκι, πιστεύετε ότι θα χρειάζονταν κάποια άλλη αναδάσωση τα ιερά αυτά βουνά μας???????? ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙ.
ΣΚΕΥΘΗΤΕ ΤΟ.
Ο φίλος (πιστεύω)των ιερών βουνών μας και φίλος δικός σας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2004, 19:37:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητοί φίλοι της Πεντέλης γεια σας,

Και εγώ όπως ο φίλος ο incurable, νέος ων στο topic, πέρασα και τις 30 μέχρι στιγμής σελίδες του θέματος, παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον τα μηνύματα σας. Κατ’ αρχάς οφείλω να σας συγχαρώ όλους για την πολύπλευρη συμβολή σας στη δημιουργία του, και ειδικά στον φίλο Ntavelis666 που έχει αφιερώσει όλο τον ελεύθερο χρόνο του από την μία στο αγαπημένο του βουνό, αλλά και στη συντήρηση του topic με τις τόσο ενδιαφέρουσες εξιστορήσεις του για την περιοχή, που μόνο μπορεί να προσφέρει κανείς εάν έχει αφιερώσει την ζωή του σ΄ αυτό. Πρέπει να πω επίσης ότι όλοι οι φίλοι που πήγαν εκεί και μοιράστηκαν μαζί μας τις όποιες εμπειρίες τους στο βουνό, αξίζουν ειδική μνεία, διότι φωτίζουν με τις καταθέσεις τους γύρω από όλα αυτά τα εξαιρετικά γεγονότα που ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, και προσφέρουν μια πολύ ξεχωριστή υπηρεσία: βοηθούν στη συγκέντρωση υλικού για να χτιστεί ο πύργος πάνω στον οποίο θα μπορεί να ανέβει ο καθένας από εμάς που θέλει να νοιώσει ή να κατανοήσει, ανάλογα με την αντιληπτική του οδό, τι κρύβεται πίσω από τα ανεξήγητα αυτά φαινόμενα, μεταφέροντάς μας εκεί όχι με το μάτι των ερευνητών, αλλά με αυτό του ανθρώπου της δικής μας καθημερινότητας.
Βέβαια θα ήμουν έξω από το πνεύμα του topic εάν δεν σας έλεγα ότι στενοχωρήθηκα, αιφνιδιάστηκα και απογοητεύτηκα, όταν σε κάποια φάση, άτομα που στην πορεία του διαβάσματος των μηνυμάτων είχα εκτιμήσει πάρα πολύ, βρέθηκαν να εξακοντίζουν μύδρους ο ένας εναντίον του άλλου, ξοδεύοντας υψηλού επιπέδου ικανότητες, σε –λυπάμαι που το λέω- χαμηλού επιπέδου στόχους. Ελπίζω στη συνέχεια να υπερισχύσει ο σεβασμός διότι είναι κάτι που διαπιστώνω ότι υπάρχει στη συμπεριφορά, κατά μεγάλη πλειοψηφία, των φίλων που συμμετέχουν.
Τελειώνοντας πρέπει να συμπληρώσω τώρα, ώστε να μην θεωρηθεί προσωπικό για κανέναν αργότερα, ότι σεβόμενος την κληρονομιά των προγόνων μου δεν θα σχολιάσω, ούτε θα απαντήσω σε κανένα μήνυμα γραμμένο σε greeklish.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και πολλές επισκέψεις στην Πεντέλη μας

Πελασγός


(=|=)

Edited by - Πελασγός on 17/01/2004 19:45:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 20:22:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Λάτρεις της Πανίερης Πεντέλης σας χαιρετώ.
Χαίρε αδελφέ Ntavellis666.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας Πελασγέ.
Καλέ μου φίλε Πελασγέ έχεις δίκιο, όταν αρχίζεις να διαβάζεις τούτο το topic η ώρα τρέχει σαν το νερό και να μην θέλεις να σταματήσεις εώς και την τελευταία του σελίδα, την τελευταία απάντηση!
Το ίδιο παθαίνω, λέω να διαβάσω κάποια κείμενα, να ξαναθυμηθώ μερικές στιγμές και να που, απ'την αρχή να μελετάω όλες τις σελίδες... Αλήθεια νομίζω πως τα παιδιά που έγραψαν μέσα, έβαλαν πολύ ψυχούλα στα "γραπτά" τους!
Μόνο που χάθηκαν κάποιοι...
Ας είναι.

Είναι πολύ όμορφα και για όλες τις εποχές του χρόνου η μαγική Πεντέλη.
Να, στις 06/04 που ανεβήκαμε στον Αγ. Ιωάννη των Λατομείων και μετά που τελειώσαμε με την πράξη αγάπης του υποκινητή Ntavelli666 πήγαμε στους Αγ.Ασώματους.
Εκεί να δεις τη μαγεία, από ένα πανέμορφο χειμωνιάτικο μεσημέρι!
Κάποιος είχε ανάψει το τζάκι στο μεγάλο κελί, το χίονι να πέφτει απαλό, απ'την πηγή να έρχεται ο ήχος του νερού νανουριστός και η ματιά να ταξιδεύει στο βάθος του λεκανοπεδίου, στο βάθος του Αργοσαρωνικού μέχρι και τον Πόρο, όλα σαν σε μαγική εικόνα να τονίζουν την παρουσία τους που και που μέσα απ'τις νιφάδες του χιονιού...
Ω θεοί, γιατί να είμαστε τόσο τυφλοί, γιατί οι άνθρωποι να μην καταλαβαίνουμε το πόσο μικροί και εφήμεροι είμαστε μπροστά στο κάλος της μεγαλοσύνης σας;

Κάποια στιγμή ο αδελφός μου Νταβέλης, θα πρέπει να γράψει και μερικά μονοπάτια, κάποιες διαδρομές για τους πεζοπόρους της φύσης όταν θα βρεί τον καιρό.
Σήμερα θα σας γράψω πως μπορείτε να πάτε στους Αγ.Ασώματους με αυτοκίνητο γιατί μετά την τελευταία πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε το μονοπάτι.
Από την "ανώνυμη" πηγή στην τοποθεσία Βαγιάτη, (η πηγή που είναι αριστερά και επάνω στο δρόμο ακριβώς, από Παλαιά Πεντέλη για Αγ.Πέτρο, Νέα Μάκρη και αμέσως μετά την τοποθεσία Καραούλι). Όπου θα μπείτε στον πρώτο χωματόδρομο αριστερά και θα ανηφορίσετε για 2000μ. περίπου. Στην πρώτη διασταύρωση χωματόδρομων θα κάνετε πάλι αριστερά και θα κατηφορίσετε για περίπου 500μ. Στην πρώτη διασταύρωση χωματόδρομών τώρα που θα συναντήσετε (είναι σαν αλάνα και η τοποθεσία εδώ λέγετε Μπαλκόνι η μικρή Καλιθέα), θα μπείτε τώρα δεξιά και ο χωματόδρομος θα σας οδηγήσει στον πανέμορφο χώρο των Αγ.Ασωμάτων.
Καλές λοιπόν διαδρομές και το καλό με την μαγική Πεντέλη είναι ότι δεν μπορείς να χαθείς....
Χαίρε αδελφέ Νταβέλη.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 21:55:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Σας χαιρετώ.
Χαίρε Αδελφή μου Ζέτα!

Glinaaea, Φίλε μου, βρεθήκαμε μαζί μόνο για λίγες ώρες και δεν σου κρύβω οτι ένιωσα σα να σε ήξερα χρόνια. Ένιωσα σα να είχα μιλήσει για ώρες ατελείωτες μαζί σου. Ένιωσα αυτομάτως ένα δέσιμο μεταξύ μας όπως βεβαίως και με τη Ζέτα. Χάρηκα πολύ και είναι ΤΙΜΗ μου που γνώρισα ένα Άνθρωπο όπως εσύ και όπως σου είπα εκείνη την ημέρα στην Πεντέλη, δεν θα'θελα σε καμία περίπτωση να χαθούμε. Η ευγενικότατη χειρονομία σου, (ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω) με συγκίνησε απεριόριστα καθώς και το πανέμορφο μύνημα που παρέθεσες εδώ.

Φίλτατε ΠΕΛΑΣΓΕ, καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ για τα λόγια σου.
Σε κάποιο σημείο του μυνήματος σου, γράφεις :

"Βέβαια θα ήμουν έξω από το πνεύμα του topic εάν δεν σας έλεγα ότι στενοχωρήθηκα, αιφνιδιάστηκα και απογοητεύτηκα, όταν σε κάποια φάση, άτομα που στην πορεία του διαβάσματος των μηνυμάτων είχα εκτιμήσει πάρα πολύ, βρέθηκαν να εξακοντίζουν μύδρους ο ένας εναντίον του άλλου, ξοδεύοντας υψηλού επιπέδου ικανότητες, σε
–λυπάμαι που το λέω- χαμηλού επιπέδου στόχους. Ελπίζω στη συνέχεια να υπερισχύσει ο σεβασμός διότι είναι κάτι που διαπιστώνω ότι υπάρχει στη συμπεριφορά, κατά μεγάλη πλειοψηφία, των φίλων που συμμετέχουν."

Επειδή γνωρίζω οτι είμαι και'γω ένας απο αυτούς, και επειδή γνωρίζω οτι σε πολλά σημεία αυτού του τόπικ φέρθηκα εντελώς ηλίθια ίσως περισσότερο απο τον καθένα, και έγραψα πράγματα που δεν έπρεπε να γράψω και μετανοιώνω ακόμα για αυτό, θέλω να σου πώ πως σε ευχαριστώ για την ειλικρίνεια σου αυτή να τονίσεις τα σφάλματα μας. Αναγνωρίζω τα λάθη μου που είναι αμέτρητα και προσπαθώ να τα διορθώσω. Άλλωστε τι είναι η ζωή εκτός απο μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού μας και του κόσμου μας ; Να'σαι καλά και ελπίζω να τα ξαναπούμε.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 21:56:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Ένα βράδυ κατέβαινα απο τη Σπηλιά ύστερα απο μιάς ημέρας περιπλάνηση στην κορυφογραμμή του Βουνού. Είχε νυχτώσει για τα καλά όταν έφτασα στην Κρύα Βρύση. Λίγο πιο κάτω απο την ομώνυμη πηγή, διέκρινα κάπου στο βάθος του δάσους μια μικρόσωμη φιγούρα σχεδόν καμπουριαστή, φορούσε κουκούλα και στεκόταν ανάμεσα στα πεύκα. Η πλάκα ήταν πως η ανθρώπινη σιλουέτα ήταν ακίνητη και βρισκόταν ακριβώς πάνω στο μονοπάτι το οποίο έπρεπε να ακολουθήσω για να φτάσω στην Παλαιά Πεντέλη. Αφού πήρα δυνάμεις απο το γάργαρο νερό της πηγής, αποφάσισα να συνεχίσω. Πλησίασα πρός το μέρος της, θέλοντας και μή, μιάς και απο'κεί ήταν ο δρόμος μου σκεπτόμενος τι θα γινόταν αν τελικώς απεδεικνύετο οτι αυτό που έβλεπα δεν είχε και τόση σχέση με άνθρωπο. Αν και να σας πώ την αλήθεια, όταν βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις, πιο πολύ με φοβίζει να δώ άνθρωπο, παρά κάτι άλλο. Καθώς πλησίαζα, η φιγούρα συνέχιζε να είναι ανησυχητικά ακίνητη, πράγμα που άρχισε ταχυτάτως να με προβληματίζει. Ολοένα και πλησίαζα αλλά η σκιά, ακίνητη σαν άγαλμα. Περνώντας ακριβώς απο δίπλα της και με την καρδιά μου να χτυπάει σε υπερφυσικές ταχύτητες ακούστηκε μια χαμηλότονη και τρεμάμενη φωνή : "Ποιός είσαι εσύ;" Το "μυστήριο" της σκιάς είχε πλέον λυθεί. Μπροστά μου είχα μια λεπτοκαμωμένη και συμπαθέστατη γριούλα, την κυρά Ευρύκλεια όπως μου συστήθηκε, η οποία ζούσε σε μια στάνη μέσα στο δάσος. Μου εξήγησε οτι στεκόταν ακίνητη γιατί είχε κατατρομάξει που έβλεπε κάποιον μέσ΄το σκοτάδι να έρχεται κατά πάνω της και μόλις της είπα οτι τρόμαξα και εγώ μ΄αυτήν, αρχίσαμε τα γέλια. Αφού με ρώτησε όλες εκείνες τις τυπικές ερωτήσεις του στύλ "ποιανού είσαι" "που κάθεσαι" και τέτοια, με ρώτησε, τι δουλειά είχα εκεί πάνω τέτοια ώρα. Της είπα οτι επισκέπτομαι συνέχεια το Βουνό και οτι επέστρεφα απο πεζοπορεία. Ύστερα έθεσε την καυτή ερώτηση : "Που πήγες ;" "Στη Σπηλιά του Νταβέλη" απάντησα. Ακούγοντας αυτό, τα μάτια της γούρλωσαν, πήρε μια βαθιά ανάσα, άρπαξε το χέρι μου και σφίγγοντας το μου είπε : "Μην ξαναπάς ! Άκουσε παιδί μου τι σου λέω, μην ξαναπάς ! Εκεί πάνω βασιλεύει το κακό. Μόνο κακό υπάρχει εκεί που πάς." Όταν την ρώτησα να μου εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε, εκείνη δίσταζε στην αρχή λέγοντας "Όχι, όχι, θα με σφάξουν" (!) Μετά απο πολλά παρακάλια κατόρθωσα να της αποσπάσω τα εξής : "Παλιά που ήμουνα κοπέλα, ανέβαινα με τις φιλενάδες μου στη Σπηλιά και απολαμβάναμε τη φύση. Καθόμασταν, παίζαμε και μαζεύαμε λουλούδια. Μια φορά όμως που ήμασταν εκεί, είδαμε κι'αυτούς..." (άρχισε τότε να σιγομουρμουρίζει κάτι προσευχές) "Ποιούς "αυτούς;"" την ρώτησα λουσμένος στον κρύο ιδρώτα. "Ήταν άνθρωποι πολλοί και μαυροντυμένοι, άγριοι στην όψη οι οποίοι έμπαιναν μέσα στη Σπηλιά και ύστερα απο λίγο, έβγαιναν έξω μεταμορφωμένοι !"
Η κυρά Ευρύκλεια είχε τα μάτια της συνεχώς γουρλωμένα και κρατούσε συνεχώς σφιχτά το χέρι μου. Τα λόγια της άρχισαν να μπερδεύονται με προσευχές και το μόνο που κατάλαβα εν συνεχεία σχετικά με αυτούς που είδε, ήταν οτι..."πετούσαν."
Κι'ολα αυτά μέσα σε ένα τρισκότεινο δάσος. Ιδανική ατμόσφαιρα για τέτοιου είδους συζητήσεις, πόσο μάλλον και με τα καταλληλότερα άτομα, όπως η γριούλα αυτή. Κάτι τέτοιο δεν μου'χε ξανατύχει και ομολογώ οτι με άφησε άναυδο.
Και συνέχισε : "Πώ,πώ τι κάθομαι και σου λέω τέτοια ώρα μέσ'τη νύχτα. Δεν πρέπει να λέγονται αυτά. Άει πήγαινε στην ευχή του θεού και την επόμενη φορά που θα'ρθεις εδώ, να έχεις μια εικονίτσα της Παναγιάς. Βοηθάει ξέρεις. Και ποτέ να μην σε βρίσκει η νύχτα εδώ. Ποτέ, μ΄ακούς ; Αν θές να μην σε κλάψει η μάνα σου."
Όση ώρα μου μιλούσε, παρατήρησα οτι φορούσε ένα δαχτυλίδι το οποίο είχε ένα φίδι τυλιγμένο πάνω του. Όταν την ρώτησα τι είναι αυτό, μου απάντησε κάπως αμήχανα, οτι τέτοια έφτιαχνε πολλά ο αδελφός της και τα πούλαγε σε πανηγύρια.
Απο τότε γίναμε φίλοι και όποτε περνάω απο τη στάνη της, κάθομαι και της κάνω παρέα, που την έχει τόσο ανάγκη Πρόσφατα έχασε και τον άνδρα της και τώρα είναι ολομόναχη στον κόσμο με μοναδική παρέα τα ζώα της. Που και πού την επισκέπτεται ένας ανηψιός της, αλλά κι'αυτός, όποτε του'ρθει.
Πολλές φορές την παρακαλούσα να μου ξαναδιηγηθεί την ιστορία με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά το απέφευγε λέγοντας οτι θα την βρούν και θα την σκοτώσουν. Κι'όταν την ρωτούσα ποιοί μπορεί να είναι αυτοί κι'αν έχουν σχέση με τους μαυροντυμένους ανθρώπους, η μόνη απάντηση που εισέπρατα ήταν : "ήδη σου είπα πολλά".


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nikolasote
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 23:39:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nikolasote
EXO PAEI3 FORES STH SPILIA DEN EXO DEI TIPOTA.MIPOS EINAI TIS FANTASIA SAS?

TIMAIOSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 12:55:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ φίλε Νταβέλη,

Σε ευχαριστώ για καλά σου λόγια, και η αυτοκριτική σου σε τιμά.
Η τελευταία σου αφήγηση σχετικά με την κυρά Ευρύκλεια προσθέτει ακόμα ένα
κομμάτι στο πάζλ που λέγεται " τα μυστήρια της Πεντέλης" και δείχνει όπως και
αρκετές άλλες, την διαχρονικότητα των φαινομένων. Πέρα όμως από αυτό δείχνει
ακόμα ένα πράγμα : ότι πρέπει να εκδόσεις το βιβλίο που έλεγες, διότι θα συνδυάζει
εκτός από την μεγάλη γοητεία που από μόνα τους ασκούν τα φαινόμενα αυτά, και
την δική σου εξαιρετική λογοτεχνική ικανότητα που πιστεύω είναι η κύρια αιτία που
έχει φέρει αυτό το θέμα να έχει τις περισσότερες σελίδες αυτή τη στιγμή -τουλάχιστον
απ' όσα έχει πέσει το μάτι μου - στα fora του esoterica.

Καθώς συγκεντρώνονται οι εμπειρίες και πληθαίνουν τα περιστατικά που
προσθέτουν τα κομμάτια του πάζλ αυτού, θα ήθελα να ρωτήσω όλους τους φίλους που
συμμετέχουν, τη γνώμη τους για το τι μπορεί να βρίσκεται πίσω από τα φαινόμενα, τόσο
αυτά που έχουν εξιστορηθεί σε αυτό το forum, αλλά και σε περιοδικά ή βιβλία, που είναι
πάμπολλες, Κάτι που δεν παρατήρησα ανατρέχοντας τις σελίδες αυτού του θέματος, είναι
κάποιος να προσπαθήσει να αποδώσει πειστικά τα φαινόμενα αυτά σε κάποιον παράγοντα,
λαμβάνοντας υπ' όψη όλο το φάσμα των φαινομένων που έχουν εξιστορηθεί, και όχι
αποσπασματικά, κρατώντας μόνον όσα καλύπτουν την προσωπική του άποψη για το τι
μπορεί να σημαίνουν. Θα ήταν καλό πιστεύω να δώσει ο καθένας την άποψή του - εφ' όσον
εννοείται το επιθυμεί - , με δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί ότι η περιοχή
συγκεντρώνει πολύ περισσότερα παράδοξα από οπουδήποτε αλλού, στην Ελλάδα τουλάχιστον.
Έχουν βέβαια αναφερθεί έμμεσα πολλές γνώμες , όπως περί "πύλης " π.χ. αλλά πάντα με
την αοριστία και την επιφυλακτικότητα που είναι φυσικό να περιγράφονται τέτοια θέματα, καθώς
και πάμπολλες απαξιωτικές για τις εμπειρίες των άλλων αναφορές, αγνοώντας το πλήθος των
περιστατικών και χωρίς ταυτόχρονα να συνοδεύονται από προτάσεις για το τι μπορεί να είναι ο
ζητούμενος παράγοντας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, και περιμένω την απόκρισή σας.

Φιλικά

Πελασγός


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scully
Πλήρες Μέλος

Greece
916 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 13:07:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scully
quote:
Έχουν βέβαια αναφερθεί έμμεσα πολλές γνώμες , όπως περί "πύλης " π.χ. αλλά πάντα με
την αοριστία και την επιφυλακτικότητα που είναι φυσικό να περιγράφονται τέτοια θέματα, καθώς
και πάμπολλες απαξιωτικές για τις εμπειρίες των άλλων αναφορές, αγνοώντας το πλήθος των
περιστατικών και χωρίς ταυτόχρονα να συνοδεύονται από προτάσεις για το τι μπορεί να είναι ο
ζητούμενος παράγοντας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, και περιμένω την απόκρισή σας.

Μα και εμεις...μονο αποψεις μπορουμε να "προσφερουμε"...!

Στην Αφρικη θα παω με τους MassaiΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 14:13:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητή φίλη Scully.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Διευκρινιστικά σου απαντώ σχετικά με την πρόταση μου,
ότι αυτό που ζήτησα είναι την πιο καταληκτική για εσάς θεωρία, πιθανολογόντας πάντα,
για το τι μπορεί να είναι ο παράγοντας που δημιουργεί και διαμορφώνει τα εξωπραγματικά αυτά
φαινόμενα. Ακριβώς αυτό δηλαδή που λες και εσύ: τις απόψεις σας, αλλά σε ένα ξεχωριστό
μήνυμα, αφήνοντας την κριτική επ' αυτών για μια άλλη χρονική στιγμή.

Ελπίζω να κατάφερα να το διευκρινίσω.

Φιλικά

Πελασγός


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 19:33:08  Εμφάνιση Προφίλ
Αγαπητέ Πελασγέ καλώς ήλθες και καλή συνέχεια!
Από τα πρώτα σου μηνύματα και μας ρίχνεις στα βαθιά...
Αντε να δω ποιοί θα τολμήσουν να εξωτερικεύσουν το δικό τους τρελλό πιστεύω...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 23:37:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Καλησπέρα σας.

Φίλε Πελασγέ χαίρε !!! Θέλω να σε ευχαριστήσω και'γώ για τα πολύ ενθαρρυντικά σου λόγια. Ναί, θα εκδόσω το βιβλίο που ανέφερες, ήδη το πρώτο μέρος της σειράς είναι έτοιμο και ελπίζω, αν όλα πάνε καλά, να κυκλοφορήσει πρίν την Άνοιξη. Βέβαια, τα πάντα μπορεί να συμβούν και να "ναυαγήσουν" όλα.

Τι καυτή ερώτηση ήταν αυτή που έθεσες Αγαπητέ Πελασγέ ; Προσωπικά, λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να απαντήσω. Όχι οτι δεν έχω απάντηση. Κάθε άλλο. Απλά θα χρειαστώ άλλες 30 σελίδες στο τόπικ αυτό για να δώσω κάποια πιθανή εξήγηση σχετικά με το ΤΙ προκαλεί (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα ) όλα αυτά τα φαινόμενα στο ΒΟΥΝΟ και όχι μόνο στη ΣΠΗΛΙΑ της Πεντέλης. Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, όλες μου οι σκέψεις, οι αναλύσεις, οι έρευνες,οι περιπλανήσεις και τα αποτελέσματα αυτών, θα βρεθούν στα χέρια σας σε μια σειρά βιβλίων. Αυτά που έχουν γραφεί εδώ μέσα δεν είναι ούτε το 1%.

Επειδή όμως ξέρω οτι με τούτα τα λόγια κινδυνεύω να παρεξηγηθώ απο πολλούς, θέλω να σας πώ, πώς δεν είμαι ούτε ψωνάρα, ούτε είμαι κάτοχος κάποιας απαγορευμένης γνώσης που μου δόθηκε απο τους Θεούς, ούτε είμαι κλειδοκράτορας των Μυστηρίων του Πεντελικού Βουνού. Αν είχα αυτή την ιδέα για τον εαυτό μου, αυτό θα σημαίνε αυτομάτως την ύστατη βλασφημία πρός το Ιερό Βουνό που χάρισε στην Ανθρωπότητα έναν ανυπέρβλητο Παρθενώνα. ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι σε θέση να ισχυριστεί οτι ξέρει τι είναι αυτό που συμβαίνει στην Πεντέλη. ΚΑΝΕΙΣ ! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι υποθέσεις που ίσως, λέω ίσως, μας φέρουν κάποτε κοντά στην αρχή του τεράστιου αυτού νήματος των μυστηρίων. Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αγγίξουμε την άκρη του νήματος, αλλά το να το ξετυλίξουμε, μου φαίνεται μάλλον ακατόθρωτο. Γιατί δεν μιλάμε για ένα απλό βουνό, αλλά για την ΠΕΝΤΕΛΗ.
Θέλω να ελπίζω τουλάχιστον, πως τα άτομα του Esoterica που με γνώρισαν απο κοντά να μην έχουν σχηματίσει τέτοια άποψη για μένα.
Ελπίζω σε κατανόηση σου/σας.

Αγαπητή Scully, καλώς όρισες !

Φίλε Nicolasote, το οτι δεν είδες ή δεν ένιωσες, ή δεν άκουσες κάτι, δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει ή πως κάποιοι άλλοι που βίωσαν κάποια παράδοξη εμπειρία στο εν λόγω μέρος ήταν της φαντασίας τους. Επέτρεψε μου να σου δώσω μια φιλική συμβουλή. Μην πηγαίνεις εκεί με το σκεπτικό οτι θα σου συμβεί κάτι. Πήγαινε σα φίλος και δώσε ένα ένθερμο χαιρετισμό. Αν μπορείς, άφησε και κάτι σαν προσφορά. Φύτεψε ένα δεντράκι ή άφησε κάπου ένα λουλούδι. Φεύγοντας, θα σε κάνει να νιώσεις πολύ όμορφα.

Αγαπητή μου Αδελφή Zezmperg, συγχώρα με, μα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου. Αναφέρομαι στα λόγια σου αυτά :

"Κάποια στιγμή ο αδελφός μου Νταβέλης, θα πρέπει να γράψει και μερικά μονοπάτια, κάποιες διαδρομές για τους πεζοπόρους της φύσης όταν θα βρεί τον καιρό."

Καλή μου, πρέπει να ξέρεις οτι εδώ, δεν μπαίνουν να διαβάσουν μόνο λάτρεις και προσκυνητές της Φύσης, αλλά και άλλοι, που όπου πάνε, μαγαρίζουν τα πάντα είτε με τον θόρυβο της μηχανής και του αυτοκινήτου τους, είτε γράφοντας πάνω σε πέτρες, είτε πετώντας σκουπίδια και πάει λέγοντας. Το ένα φέρνει τ'άλλο, το άγνωστο μέχρι τότε μέρος γίνεται γνωστό, όλοι πηγαίνουν εκεί ώσπου κάποια στιγμή, όλες οι κρυμμένες και απείραχτες περιοχές της Πεντέλης να καταντήσουν κι'αυτές σα τη Σπηλιά. Όχι, δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει την Πεντέλη, ας την γνωρίσει ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ τη και όχι μέσα απο μια άψυχη οθόνη.

Εσύ Αδελφή μου έχεις γνωστοποιήσει τις μαγικές περιοχές και τα άγνωστα σε πολλούς, μονοπάτια της πανίερης Πάρνηθας που ΕΣΥ, βρήκες με πολύ κόπο και άφθονο ιδρώτα.
Να ξέρεις οτι τα λόγια σου δεν διαβάζουν μόνο καλοπροαίρετοι άνθρωποι.

Η Πεντέλη είναι ένας τόπος που έχει υποστεί την μεγαλύτερη καταστροφή απο όλα τα βουνά. Δεν θέλω, γνωστοποιώντας κάποιες ανέγγιχτες περιοχές Της, να βάλω και γώ το λιθαράκι μου στην επίτευξη του ολικού αφανισμού της. Θυμήσου Αδελφή μου, για ποιό λόγο ο πολύ Καλός Φίλος και των δυό μας, ΟΑΝΝΕS, ζήτησε το προσωρινό "κλείδωμα" του τόπικ της Πάρνηθας.

Kαλό σας βράδυ !

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 00:00:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Αγαπητοί Φίλοι, μόλις τώρα έμαθα απο κάποιο φίλο το θλιβερό νέο οτι η κυρά Ευρύκλεια, η συμπαθέστατη αυτή γριούλα της ιστορίας που σας ανέφερα παραπάνω, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.
Λυπάμαι πραγματικά.
Αγαπητέ φίλε που μου γνωστοποίησες αυτό το τραγικό για'μένα γεγονός, την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε θα σου'χω ένα δώρο. Μια βιντεοκασσέτα μέσα στην οποία θα βλέπεις τη γυναίκα αυτή στη στάνη της να μιλάει για την Πεντέλη και να εκφράζει με απίστευτο πάθος το τι νιώθει για Αυτήν. Θα δακρύσεις, πίστεψε με. Θα γνωρίσεις ένα άνθρωπο που αγάπησε αυτό το Βουνό όσο λίγοι. Και δυστηχώς αυτοί οι άνθρωποι χάνονται μέρα με τη μέρα.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 07:28:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg

Φίλοι της Πανίερης Πεντέλης σας χαιρετώ.

quote:

Αγαπητή μου Αδελφή Zezmperg, συγχώρα με, μα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου. Αναφέρομαι στα λόγια σου αυτά :

"Κάποια στιγμή ο αδελφός μου Νταβέλης, θα πρέπει να γράψει και μερικά μονοπάτια, κάποιες διαδρομές για τους πεζοπόρους της φύσης όταν θα βρεί τον καιρό."

Καλή μου, πρέπει να ξέρεις οτι εδώ, δεν μπαίνουν να διαβάσουν μόνο λάτρεις και προσκυνητές της Φύσης, αλλά και άλλοι, που όπου πάνε, μαγαρίζουν τα πάντα είτε με τον θόρυβο της μηχανής και του αυτοκινήτου τους, είτε γράφοντας πάνω σε πέτρες, είτε πετώντας σκουπίδια και πάει λέγοντας. Το ένα φέρνει τ'άλλο, το άγνωστο μέχρι τότε μέρος γίνεται γνωστό, όλοι πηγαίνουν εκεί ώσπου κάποια στιγμή, όλες οι κρυμμένες και απείραχτες περιοχές της Πεντέλης να καταντήσουν κι'αυτές σα τη Σπηλιά. Όχι, δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει την Πεντέλη, ας την γνωρίσει ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ τη και όχι μέσα απο μια άψυχη οθόνη.Χαίρε αδελφέ Νταβέλη.
Καλέ μου αδελφέ είναι όμορφο οι άνθρώποι να διαφωνούνε (μέσα στα πλαίσια της λογικής), διότι έτσι κάθε τι, που είναι η αιτία της διαφωνίας παίρνει μεγαλύτερη διάσταση...
Φυσικά θα πρέπει να σου εκθέσω και τους λόγους που πιστεύω για την τοποθέτησή μου ετούτη.
1ος) Η φύση ανήκει στην φύση, μέρος της φύσης δε, είναι και ο άνθρωπος. Όπου ήδη έχει απομακρυνθεί απ'την ζωτική του τούτη πηγή.
2ος) Ο απομακρυνθής άνθρωπος από την ζωοδότρα πηγή, μισεί σχεδόν και κακοποιεί την φύση. (Κατα τον Σωκράτη ΚΑΚΙΑ = ΑΓΝΟΙΑ).
3ος) Οποσδήποτε πρέπει να επιστρέψει στην φύση και να την γνωρίσει.
Αν δεν υποδείξουμε λοιπόν εμεις, που έστω γνωρίσαμε λίγο παραπάνω, τα δύο Πανίερα και τις ομορφίες τους βουνά, να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν γνώση και να κτήσουν συνείδηση φύσης. Τότε η ίδια η φύση θα μας τιμωρίσει για τα εγωιστικά ψήγματα της αγάπης μας. Έτσι...
quote:

Εσύ Αδελφή μου έχεις γνωστοποιήσει τις μαγικές περιοχές και τα άγνωστα σε πολλούς, μονοπάτια της πανίερης Πάρνηθας που ΕΣΥ, βρήκες με πολύ κόπο και άφθονο ιδρώτα.
Να ξέρεις οτι τα λόγια σου δεν διαβάζουν μόνο καλοπροαίρετοι άνθρωποι!


Δεν ήταν ο κόπος, ούτε ο ιδρώτας, που με έκαναν να ανακαλύψω αδερφέ μου τα μονοπάτια των Ιερότατων ενεργειακών τούτων βουνών. Αλλά μόνο η αγάπη κι αυτήν την αγάπη, πρέπει και ΘΕΛΩ να την μοιρασθώ με τους ανθρώπους της άγνοιας, τους ανθρώπους της πόλης, τους ανθρώπους του άγχους και της αιθαλομίχλης.
quote:

Η Πεντέλη είναι ένας τόπος που έχει υποστεί την μεγαλύτερη καταστροφή απο όλα τα βουνά. Δεν θέλω, γνωστοποιώντας κάποιες ανέγγιχτες περιοχές Της, να βάλω και γώ το λιθαράκι μου στην επίτευξη του ολικού αφανισμού της. Θυμήσου Αδελφή μου, για ποιό λόγο ο πολύ Καλός Φίλος και των δυό μας, ΟΑΝΝΕS, ζήτησε το προσωρινό "κλείδωμα" του τόπικ της Πάρνηθας.


Εκείνοι καλέ μου αδελφέ που καταστρέφουν την φύση δεν είναι οι απλοί άνθρωποι, μα μεγάλα συμφέροντα και αισχρά, όπου πίσω τους κρύβονται υψηλοί θώκοι! Και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα διαβάσουν τους δικούς μας τόπους στο εσωτέρικα... Και εάν τύχει και ρίξουν το βρωμερό βλέμα τους προς τα εδώ, το πολύ-πολύ να δεχτούμε κατα την συνήθη τακτική τους, μερικά απειλητικά μηνύματα ακόμα!
Σίγουρα οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίσουν εμπειρικά πλέον τα Ιερά βουνά της Αττικής γης, μα στους τεράστιους χώρους που κατέχουν ετούτα, εάν εμείς δεν τους πούμε που είναι η πηγή, το εκκλησάκι και το μπαλκόνι, ίσως να μην ξέρουνε που θα πάνε και τότε να μείνουν για πολύ καιρό ακόμα πίσω απ'την οθόνη τους!
Σε χαιρετώ με εκτίμηση αδελφέ μου.
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scully
Πλήρες Μέλος

Greece
916 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 10:28:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scully
quote:
αυτό που ζήτησα είναι την πιο καταληκτική για εσάς θεωρία, πιθανολογόντας πάντα,
για το τι μπορεί να είναι ο παράγοντας που δημιουργεί και διαμορφώνει τα εξωπραγματικά αυτά
φαινόμενα.

Την πιο καταπληκτικη...!
Χμμμμ...ασε με να το ψαξω λιγο (γιατι εχω χασει επεισοδιο σ'αυτο το θεμα) και δεν θα σε απογοητευσω...!

Στην Αφρικη θα παω με τους MassaiΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 39 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy