ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2012, 17:08:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θενκς macedon.
Ας το επαναφέρουμε στον αφρό για να γίνονται συγκρίσεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2012, 16:40:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Thanks και από εμένα macedon!

Όντως οι συγκρίσεις είναι βασικό εργαλείο της αναλυτικής σκέψης που κατέχετε...

Για να λιώνουν γλυκά οι καραμελίτσες που σας έχουν μοιράσει αφειδώς οι διάφοροι "πράκτορες", κατά Φουράκη πάντα, για ρίξτε και μια ματιά εδώ.


«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)

Και επειδή ο "Σύμμαχος" που αναφέρει ο Gibbon δεν ήταν από κάποια τυχαία οικογένεια άσημων και τυχάρπαστων Παγανιστών αλλά αυτοί εδώ

Παππούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelius_Valerius_Tullianus_Symmachus

Πατέρας
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Aurelius_Avianius_Symmachus

Υιός
http://en.wikipedia.org/wiki/Quintus_Aurelius_Symmachus

Πάμε όμως και στους ίδιους τους κώδικες που ο Δαυλός και τα υπόλοιπα "πρακτοράκια" (κατά Φουράκη πάντα) "ξέχασαν" επιμελώς να τους αναφέρουν σε εσάς οι οποίοι είστε και λάτρεις της αναλυτικής σκέψης (ας μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό)...


«(...) Ιδιαιτέρως διατάσσουμε τους πραγματικούς χριστιανούς και αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι, να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και τολμήσουν να απλώνουν βίαιο χέρι επάνω στους εβραίους και εθνικούς που ζουν ήσυχα και δεν επιχειρούν ενάντιο στην τάξη και στους νόμους Μας. Γιατί αν τέτοιοι χριστιανοί φερθούν βίαια εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που ζουν με ασφάλεια, ή λεηλατήσουν τα αγαθά των, θα υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν εις διπλούν, τριπλούν ή και ακόμη τετραπλούν αυτά που έκλεψαν. Επίσης, οι διοικητές των επαρχιών, το προσωπικό τους και οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ας ενημερωθούν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλιώς, θα τιμωρηθούν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο μ’ αυτούς που διέπραξαν το έγκλημα».(Codex Theodosianus XVI.10.24 (8 Ιουνίου 423 μ.Χ.) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου)

«Επιθυμία μας είναι οι ναοί που βρίσκονται έξω από τα τείχη της πόλης να παραμείνουν ακέραιοι και αλώβητοι. Γιατί, καθώς κάποια αθλητικά παιχνίδια ή θεάματα του ιπποδρόμου ή άλλοι αγώνες έλκουν την καταγωγή από τους ναούς, δεν αρμόζει να τους καταστρέφουμε, αφού σε αυτούς οφείλεται η τέλεση εορτών που διασκεδάζουν το λαό της Ρώμης».(Codex Theodosianus, XVI, 10, 3, Αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Αύγουστος προς Κατουλλίνον, Έπαρχο της Πόλεως (1 Νοεμβρίου 342 μ.Χ.)

«Με την έγκριση του δημοσίου συμβουλίου διατάσσουμε ότι οι ναοί όπου προηγουμένως σύχναζαν τα πλήθη, και που βρίσκονται ακόμα σε δημόσια χρήση, θα παραμείνουν ανοικτοί. Έτσι θα μπορούν τα πλήθη γηγενών και επισκεπτών να βλέπουν το ναό. Η αξία των αγαλμάτων, που βρίσκονται μέσα στους ναούς, θα υπολογίζεται με βάση την αισθητική τους και όχι τον ιερό τους χαρακτήρα (..)».(Codex Theodosianus, XVI.10.8, Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Παλλάδιο, Δούκα της Οσροηνής (30 Νοεμβρίου 382 μ.Χ.)

«(..) επιθυμούμε και να διατηρηθούν τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν θα βασίζεται σε καμία εξουσία».(Codex Theodosianus, XVI.10.15, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο, Βικάριο της Ισπανίας, και Προκλιανόν, Βικάριο των Πέντε Επαρχιών (29 Ιανουαρίου 399 μ.Χ.)

«Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει ναούς, οι οποίοι είναι κενοί από παράνομα αντικείμενα, δεν θα έχει την αυτοκρατορική υποστήριξη. Διατάσσουμε ότι η κατάσταση των κτιρίων θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη (..)».(Codex Theodosianus, XVI.10.18, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Απολλόδωρο, Ανθύπατο Αφρικής (20 Αυγούστου 399 μ.Χ.)

«Όπως απαγορεύθηκαν οι θυσίες, έτσι θέλουμε να διατηρήσουμε τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Όποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν βασίζεται σε καμία εξουσία. Αν τυχόν εμφανίσει κάποια αυτοκρατορική απάντηση ή νόμο για να υπερασπίσει τον εαυτόν του, τα έγγραφα αυτά θα αποσπασθούν απ’ τα χέρια του και να παραπεμφθούν στη Σοφία Μας».(Ιουστινιανός Κώδικας I.11.3, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο και Βικάριο Προκλιανό (399 μ.Χ.))

«Οι ναοί που βρίσκονταν σε αυτοκρατορικά κτήματα θα χρησιμοποιούνταν για άλλες χρήσεις, ενώ οι ιδιώτες ήταν υποχρεωμένοι να καταστρέψουν τα αγάλματα και τους βωμούς τους (Codex Theodosianus, XVI, 10, 19 του έτους 408). Κατά κανόνα οι αυτοκράτορες προστάτευαν την κληρονομιά τους και άλλαζαν τη χρήση της˙ κατέστρεφαν μόνο τα παλιά ιδιωτικά ιερά, επειδή ήταν δυσκολότερο να ελεγχθεί αν χρησιμοποιούνταν ακόμη για λατρευτικούς σκοπούς» (Pierre Chuvin, Οι τελευταίοι Εθνικοί, εκδ. Θύραθεν, σ. 100).

Πηγή για τη μετάφραση του Gibbon και τους παραπάνω κώδικες εδώ.
http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia6.html#14e

Για όσους έχουν ξεχάσει ή δεν ξέρουν αυτά που λέω περί Φουράκη εδώ.
ΦΟΥΡΑΚΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ''
http://www.youtube.com/watch?v=FKlcUBLJUFA

Ερευνάτε τας Γραφάς


Edited by - PanosT on 07/05/2012 16:46:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2012, 16:45:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σωτήρη, αν δε σου κάνει κόπο μετέφερε εδώ τα ποστς σου από Μαλάλα, Λέοντα Σοφό κτλ αφού είναι το κατάλληλο thread για να τα σχολιάσουμε με την ησυχία μας ένα-ένα.

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/05/2012, 14:58:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
XVI.10.16

Idem aa. ad Eutychianum praefectum praetorio.
Si qua in agris templa sunt, sine turba ac tumultu diruantur. his enim deiectis atque sublatis omnis superstitioni materia consumetur. -dat. vi id. iul.; proposita damasco theodoro v. c. cons. (399 iul. 10)

Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Ευτυχιανόν, Έπαρχο Πραιτορίου
Όσοι ναοί βρίσκονται στην επαρχία θα καταστραφούν χωρίς φασαρία και οχλαγωγία. Γιατί μόνο όταν θα έχουν γκρεμιστεί και εξαλειφθεί από προσώπου γης, θα έχει καταστραφεί και η υλική βάση επάνω στην οποία στηρίζονται οι δεισιδαιμονίες. -10 Ιουλίου, 399 μαχχ


XVI.10.22

Idem aa. Asclepiodoto praefecto praetorio. post alia:
Paganos qui supersunt, quamquam iam nullos esse credamus, promulgatarum ....Iam dudum praescripta compescant. -et cetera. dat. v id. april. constantinopoli asclepiodoto et mariniano conss. (423 apr. 9)

Οι ίδιοι Αυτοκράτορες προς Ασκληπιοδότο, Έπαρχο Πραιτορίου
Οι νόμοι που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα θα εξαλείψουν όσους ειδωλολάτρες υπάρχουν ακόμη, αν και πιστεύουμε ότι δεν έχει μείνει πια κανένας. - 9 Απριλίου, 423 μαχχ

Χεχε... Οπου μεταφράζεται "ειδωλολάτρης" ή "εθνικός" είναι πλαστογραφία.

Για παγανιστές μιλάνε στα λατινικά.
Για φυσιολάτρες. Για Ελληνες!
Ούτε ειδωλολάτρες, ούτε εθνικούς.

Απατεώνες...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2012, 15:30:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σιγά που τους καίγονταν καρφάκι για τους Έλληνες φυσιολάτρες βρε Αίολε.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα σας είναι άλλο.

Η εξήγηση που δίνει το μπλοκ των όψιμων οπαδών της πατρώας θρησκείας (Δαυλός, Ρασσιάς, Ραδάμανθυς και λοιπά πρακτοράκια/κοινοί απατεώνες κατά Φουράκη) σύμφωνα με τα ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ διατάγματα που εμφανίζει ΔΕΝ μπορούν να εξηγήσουν και τα υπόλοιπα διάταγματα που σας έφερα εγώ και βρίσκονται στους ΙΔΙΟΥΣ κώδικες.

Η Απλή Λογική λέει τα εξής:

α) Τα διατάγματα που σας έφερα είναι πλαστά
β) Οι συντάκτες των διαταγμάτων ήταν σχιζοφρενείς
γ) Η εξήγηση και τα αίτια των διαταγμάτων ΔΕΝ είναι αυτά που ισχυρίζεστε.

Βέβαια αν διαβάζατε (και κατανοούσατε κυρίως) Gibbon, Robin Lane Fox και λοιπούς άθεους Ιστορικούς θα βλέπατε ότι η πραγματικότητα είναι ΑΛΛΗ.
Επίσης και ο Ιουλιανός λέει κάποια πραγματάκια ξεκάθαρα αν είχατε ανοιχτά μάτια και αυτιά.

Τα διατάγματα τα οποία επικαλείστε δεν στρέφονταν ενάντια στους φιλήσυχους πιστούς της πατρώας(?) θρησκείας αλλά σε κάποια αποβράσματα και παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου που ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ την πατρώα θρησκεία την οποία αναμιγνύανε με ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ (όπως λένε και τα διατάγματα) της Ανατολής (Κρόνιας/Βαβυλωνιακής/Αιγυπτιακής προέλευσης) τελούσαν ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ τόσο σε ναούς της παλαιάς θρησκείας αλλά πολύ συχνά και στην ύπαιθρο (δάση, άλση) εξ'ου και ο όρος ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ.

Σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο μέρος των πληθυσμών των εν λόγω περιοχών είχε ΗΔΗ στραφεί στο Χριστιανισμό (από το 400 μ.Χ έψαχνες με το κυάλι πιστούς της πατρώας (λέμε τώρα) θρησκείας) ο οποίος μας απάλλαξε απ'όλα αυτά τα βδελύγματα...

Η χειρότερη πλάνη στην οποία έχετε υποπέσει είναι ότι ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ υποστηρίζετε αυτά τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ από το τυφλό μίσος που έχετε στο Χριστιανισμό αλλά δυστυχώς για εσάς ούτε η Πραγματικότητα αλλάζει ούτε η Ιστορία...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 01/06/2012 15:31:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2012, 17:27:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Από τα "ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΛΕΟΝΤΟΣ"

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2012, 17:48:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
α) Επί των ήδη γραφέντων δεν είδα κάποιο σχόλιο.

Πως εξηγείς τα διατάγματα που σας έφερα εγώ και βρίσκονται στους ΙΔΙΟΥΣ κώδικες με τα διατάγματα που σας πλάσαρε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ο Δαυλός?

β) Υπογράμμισε ΠΡΩΤΟΣ Σωτήρη αυτά που θέλεις να σχολιάσουμε από τα Βασιλικά.

Υ.Γ Περιμένω και για το Σταγειρίτη τις υπογραμμίσεις σου.

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 01/06/2012 17:57:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2012, 23:40:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PanosT
Περιμένω και για το Σταγειρίτη τις υπογραμμίσεις σου.

Πρόβλημα IQ ή θρησκευτικού φανατισμου ?

*

Edited by - Sesostris on 01/06/2012 23:50:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2012, 23:49:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Συνέχεια από τα "ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΛΕΟΝΤΟΣ"


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2012, 12:26:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
PanosT
Περιμένω και για το Σταγειρίτη τις υπογραμμίσεις σου.

Πρόβλημα IQ ή θρησκευτικού φανατισμου ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2012, 14:48:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
PanosT
Περιμένω και για το Σταγειρίτη τις υπογραμμίσεις σου.

Πρόβλημα IQ (...)

Για όποιες απορίες έχεις σχετικά με το IQ μου θα σε παραπέμψω απ'ευθείας στο thread "Περι Αθείας..." όπως έστειλα και τον έτερο φίλο του Μισύρη Schwabe αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει το χρόνο να ποστάρει κάτι ως "επιπεδάτος" και "ξεμάντρωτος".

Εκεί θα τα πούμε όλα με την ησυχία μας.
Εδώ θα κάνουμε πιο απλά πραγματάκια.

Θα υπογραμμίσεις εσύ όσα θεωρείς ότι έκανα εγώ γαργάρα όπως ισχυρίστηκες και τα οποία κατά τη γνώμη σου δεν με συμφέρουν διότι βγάζουν άλλο συμπεράσμα από το δικό μου...

Εγώ σου λέω εκ προιμοίου ότι αποδέχομαι ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη σελίδα Σταγειρίτη και απλά κατ'οικονομία υπογράμμισα όσα υπογράμμισα.

Τόσο δύσκολο σου είναι να υποστηρίξεις την κατηγορία σου εναντίον κάποιου?

Πόσο πρέπει να σε παρακαλέσει ο άλλος?

Μου θυμίζεις την περίπτωση που σε παρακάλαγε ο Robben να του φέρεις κάποιες πηγές που υποσχέθηκες αλλά ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ.

Λάσπη και όσο πιάσει ε?

quote:

(...)ή θρησκευτικού φανατισμου ?

Καλά κάνεις και διαχωρίζεις τους "φανατισμούς" διότι μας προέκυψαν και πολιτικοί φανατισμοί σε άλλα threads/topics.

Αλήθεια, συμμερίζεσαι και τις πολιτικές απόψεις του macedon ή σταματάς μόνο στις ιστορικο/θρησκευτικές???

(ευτυχώς δεν σε είδα να ποστάρεις ακόμα εκεί...)

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2012, 17:11:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καλά κάνεις και διαχωρίζεις τους "φανατισμούς" διότι μας προέκυψαν και πολιτικοί φανατισμοί σε άλλα threads/topics.
Καλά, σ' έχει πονέσει ΠΟΛΥ ο macedon φιλαράκο.
Κι επειδής μόνον οι αλήθειες πονάνε, ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2012, 19:29:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αίολος
quote:
Καλά κάνεις και διαχωρίζεις τους "φανατισμούς" διότι μας προέκυψαν και πολιτικοί φανατισμοί σε άλλα threads/topics.
Καλά, σ' έχει πονέσει ΠΟΛΥ ο macedon φιλαράκο.
Κι επειδής μόνον οι αλήθειες πονάνε, ...

Τόσο πολύ που εγώ είμαι εδώ και συνεχίζω να σας κάνω πλακίτσα και εσείς ένας-ένας την κάνετε με ελαφρά (...προς άλλα threads)...

Αλήθεια, αντίλογο σ'αυτά που σου έγραψα περί των διαταγμάτων δεν σε είδα να κάνεις υπερήφανε υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Βλέπεις δεν σας τα ανέφερε τα εν λόγω διατάγματα ο Δαυλός και τα άλλα πρακτοράκια (κατά Φουράκη) που ακολουθείτε τυφλά και υπάκουα και μείνατε ρέστοι από επιχειρήματα...

Υ.Γ Τι ποσοστό λέτε να πάρετε στις ερχόμενες εκλογές?

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 05/06/2012 19:35:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2012, 19:41:33  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Αίολος
quote:
Καλά κάνεις και διαχωρίζεις τους "φανατισμούς" διότι μας προέκυψαν και πολιτικοί φανατισμοί σε άλλα threads/topics.
Καλά, σ' έχει πονέσει ΠΟΛΥ ο macedon φιλαράκο.
Κι επειδής μόνον οι αλήθειες πονάνε, ...

Τόσο πολύ που εγώ είμαι εδώ και συνεχίζω να σας κάνω πλακίτσα και εσείς ένας-ένας την κάνετε με ελαφρά (...προς άλλα threads)...

Αλήθεια, αντίλογο σ'αυτά που σου έγραψα περί των διαταγμάτων δεν σε είδα να κάνεις υπερήφανε υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Βλέπεις δεν σας τα ανέφερε τα εν λόγω διατάγματα ο Δαυλός και τα άλλα πρακτοράκια (κατά Φουράκη) που ακολουθείτε τυφλά και υπάκουα και μείνατε ρέστοι από επιχειρήματα...

Υ.Γ Τι ποσοστό λέτε να πάρετε στις ερχόμενες εκλογές?

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 05/06/2012 19:35:11PanosT πιστευω οτι ενα περιπου 4 % να παρουν ,παραπανω δεν νομιζω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2012, 17:24:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν ανακεφαλαίωση για να τελειώνουμε και με το macedon.

Αν είναι σωστή η επιχειρηματολογία σου περί δίωξης των μη-Χριστιανών τότε πως εξηγείς αυτά (πολλοστό copy-paste αλλά αφού πέσαμε σε αργόνοες τι να κάνουμε...)

"
Για να λιώνουν γλυκά οι καραμελίτσες που σας έχουν μοιράσει αφειδώς οι διάφοροι "πράκτορες", κατά Φουράκη πάντα, για ρίξτε και μια ματιά εδώ.


«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)

Και επειδή ο "Σύμμαχος" που αναφέρει ο Gibbon δεν ήταν από κάποια τυχαία οικογένεια άσημων και τυχάρπαστων Παγανιστών αλλά αυτοί εδώ

Παππούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelius_Valerius_Tullianus_Symmachus

Πατέρας
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Aurelius_Avianius_Symmachus

Υιός
http://en.wikipedia.org/wiki/Quintus_Aurelius_Symmachus

Πάμε όμως και στους ίδιους τους κώδικες που ο Δαυλός και τα υπόλοιπα "πρακτοράκια" (κατά Φουράκη πάντα) "ξέχασαν" επιμελώς να τους αναφέρουν σε εσάς οι οποίοι είστε και λάτρεις της αναλυτικής σκέψης (ας μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό)...


«(...) Ιδιαιτέρως διατάσσουμε τους πραγματικούς χριστιανούς και αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι, να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και τολμήσουν να απλώνουν βίαιο χέρι επάνω στους εβραίους και εθνικούς που ζουν ήσυχα και δεν επιχειρούν ενάντιο στην τάξη και στους νόμους Μας. Γιατί αν τέτοιοι χριστιανοί φερθούν βίαια εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που ζουν με ασφάλεια, ή λεηλατήσουν τα αγαθά των, θα υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν εις διπλούν, τριπλούν ή και ακόμη τετραπλούν αυτά που έκλεψαν. Επίσης, οι διοικητές των επαρχιών, το προσωπικό τους και οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ας ενημερωθούν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλιώς, θα τιμωρηθούν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο μ’ αυτούς που διέπραξαν το έγκλημα».(Codex Theodosianus XVI.10.24 (8 Ιουνίου 423 μ.Χ.) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου)

«Επιθυμία μας είναι οι ναοί που βρίσκονται έξω από τα τείχη της πόλης να παραμείνουν ακέραιοι και αλώβητοι. Γιατί, καθώς κάποια αθλητικά παιχνίδια ή θεάματα του ιπποδρόμου ή άλλοι αγώνες έλκουν την καταγωγή από τους ναούς, δεν αρμόζει να τους καταστρέφουμε, αφού σε αυτούς οφείλεται η τέλεση εορτών που διασκεδάζουν το λαό της Ρώμης».(Codex Theodosianus, XVI, 10, 3, Αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Αύγουστος προς Κατουλλίνον, Έπαρχο της Πόλεως (1 Νοεμβρίου 342 μ.Χ.)

«Με την έγκριση του δημοσίου συμβουλίου διατάσσουμε ότι οι ναοί όπου προηγουμένως σύχναζαν τα πλήθη, και που βρίσκονται ακόμα σε δημόσια χρήση, θα παραμείνουν ανοικτοί. Έτσι θα μπορούν τα πλήθη γηγενών και επισκεπτών να βλέπουν το ναό. Η αξία των αγαλμάτων, που βρίσκονται μέσα στους ναούς, θα υπολογίζεται με βάση την αισθητική τους και όχι τον ιερό τους χαρακτήρα (..)».(Codex Theodosianus, XVI.10.8, Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Παλλάδιο, Δούκα της Οσροηνής (30 Νοεμβρίου 382 μ.Χ.)

«(..) επιθυμούμε και να διατηρηθούν τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν θα βασίζεται σε καμία εξουσία».(Codex Theodosianus, XVI.10.15, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο, Βικάριο της Ισπανίας, και Προκλιανόν, Βικάριο των Πέντε Επαρχιών (29 Ιανουαρίου 399 μ.Χ.)

«Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει ναούς, οι οποίοι είναι κενοί από παράνομα αντικείμενα, δεν θα έχει την αυτοκρατορική υποστήριξη. Διατάσσουμε ότι η κατάσταση των κτιρίων θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη (..)».(Codex Theodosianus, XVI.10.18, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Απολλόδωρο, Ανθύπατο Αφρικής (20 Αυγούστου 399 μ.Χ.)

«Όπως απαγορεύθηκαν οι θυσίες, έτσι θέλουμε να διατηρήσουμε τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Όποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν βασίζεται σε καμία εξουσία. Αν τυχόν εμφανίσει κάποια αυτοκρατορική απάντηση ή νόμο για να υπερασπίσει τον εαυτόν του, τα έγγραφα αυτά θα αποσπασθούν απ’ τα χέρια του και να παραπεμφθούν στη Σοφία Μας».(Ιουστινιανός Κώδικας I.11.3, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο και Βικάριο Προκλιανό (399 μ.Χ.))

«Οι ναοί που βρίσκονταν σε αυτοκρατορικά κτήματα θα χρησιμοποιούνταν για άλλες χρήσεις, ενώ οι ιδιώτες ήταν υποχρεωμένοι να καταστρέψουν τα αγάλματα και τους βωμούς τους (Codex Theodosianus, XVI, 10, 19 του έτους 408). Κατά κανόνα οι αυτοκράτορες προστάτευαν την κληρονομιά τους και άλλαζαν τη χρήση της˙ κατέστρεφαν μόνο τα παλιά ιδιωτικά ιερά, επειδή ήταν δυσκολότερο να ελεγχθεί αν χρησιμοποιούνταν ακόμη για λατρευτικούς σκοπούς» (Pierre Chuvin, Οι τελευταίοι Εθνικοί, εκδ. Θύραθεν, σ. 100).

Πηγή για τη μετάφραση του Gibbon και τους παραπάνω κώδικες εδώ.
http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia6.html#14e

Για όσους έχουν ξεχάσει ή δεν ξέρουν αυτά που λέω περί Φουράκη εδώ.
ΦΟΥΡΑΚΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ''
http://www.youtube.com/watch?v=FKlcUBLJUFA

"

Επειδή ζητάς και την άποψή μου macedon να σου θυμίσω ότι σε κοντράρω ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΗΓΕΣ με τις οποίες ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ καθώς εσύ έχεις κάνει όοοοολες τις πηγές μια μάζα μέσα στο παγανιστικό κεφαλάκι σου και απλά μεταφέρεις αποσπασματικές προτάσεις απ'αυτές.

Λοιπόν, Ιωνας Δραγούμης σου κάνει???

Για πάρε λίγο Ίωνα (το μεγαλύτερο Έλληνα Εθνικιστή να σου θυμίσω) για να "σιάξεις" χαρακτήρα...


Είτε ο Δραγούμης δε μας τα λέει και τόσο καλά για το Βυζάντιο είτε η μάζα που έχετε στο μυαλό σας χρειάζεται...εξαύλωση στο υπερπέραν!

Και επειδή το σεξ χωρίς βία δεν έχει και τόσο γούστο να σου αναφέρω macedon ότι το link που βρήκα τον Δραγούμη είναι της OOΔΕ!

http://www.oodegr.com/neopaganismos/pagan/arxaioplixia1.htm

Έλα, σου δίνω την ευκαιρία να επιτεθείς στο site και να καταπιείς ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Δραγούμη...

Για να δούμε τι θα επιλέξει η ξεφωνημένη αναμετάδοση των κοινών απατεώνων και των πληρωμένων πρακτόρων του Δαυλού και του Υ.Σ.Ε.Ε (κατά Φουράκη πάντα)...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2012, 18:06:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

1. Τα περί νόμων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στα απάντησα σε άλλο θέμα. Δεν ξέρω σε ποιά θέση μου ακριβώς απαντάς (δεν απαντάς σε καμία αλλά λέμε τώρα) και δεν θα το μάθουμε ποτέ αυτό, μέχρι να μας παρουσιάσεις το σχετικό quote.

2. Πολύ καλό το κείμενο από τον Δραγούμη αλλά αν διάβαζες μέχρι τη σελίδα 63 του βιβλίου που αναφέρεις (και το οποίο δεν έχεις ιδέα τι γράφει), θα διαπίστωνες ότι:

α) Στο απόσπασμα που αντέγραψες ο Δραγούμης παραθέτει (όπως ρητά τονίζει στην αρχή) τις απόψεις αυτών που έφτιαξαν το νέο κράτος και όχι τις δικές του απόψεις, οι οποίες είναι αντίθετες με τις ιδέες αυτές και τις αναλύει στα επόμενα κεφάλαια.

β) Ο Δραγούμης δεν υποστηρίζει σε κανένα σημείο του έργου του την παλινόρθωση του Βυζαντίου αλλά τον εξελληνισμό της Μεσογείου μέσω του ελληνικού πολιτισμού.

γ) Δεν έχει καμία σχέση η Μεγάλη Ιδέα του Ελληνισμού με Κωνσταντινουπόλεις και Βυζάντια. Και, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση ο Δραγούμης με την ανθελληνική και μισαλλόδοξη πολιτική και νομοθεσία του πρώιμου Βυζαντίου, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το έβαλες εδώ. Δεν είναι βέβαια η μόνη σου ανοησία, οπότε ... καμία έκπληξη...

Συμβουλή: Το να διαβάζεις Δραγούμη από τα πετσοκομμένα αποκόμματα της ΟΟΔΕ είναι σα να αγοράζεις κρύσταλλα από τους γύφτους. Προτίμησε το ίδιο το βιβλίο του Δραγούμη όπου θα σου λυθούν οι απορίες και θα σε βοηθήσει να αποφεύγεις τη γελοιοποίηση όταν γράφεις για θέματα που αγνοείς.

... εκτός κι αν η καθημερινή γελοιοποίησή σου είναι μέρος της ζωής σου, πράγμα που μάλλον αποτελεί βεβαιότητα...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2012, 23:04:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτός είναι ο macedon που αγάπησα...

Κατ'αρχάς ότι σου πόσταρα μέχρι στιγμής από Gibbon και Βυζαντινούς κώδικες ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ σου.

Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα!!!

Και όσο δεν βρίσκετε σκεπτικό το οποίο να απαντάει σε ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ εξαπατάτε τους ημιμαθείς και τους αφελείς όπως κάνουν και οι κοινοί απατεώνες και τα πληρωμένα πρακτοράκια του Δαυλού, του ΥΣΕΕ και της υπόλοιπης σάρας και μάρας (κατά Φουράκη πάντα).

Στο παρών θέμα και στη σελίδα 26 ο europaios 2 σου ποστάρει ΔΥΟ φορές το παρακάτω

quote:
europaios 2

Aγαπητέ macedon! μια και έχεις τους νόνους γράψε μας λίγο τους εξής:
(Θεοδ. Κώδ. IX, 16, 1 και 2, νόμοι του 319 και 320 μ.Χ.)
(Θεοδ. Κώδικας, XVI.10.8 382μ.Χ.)
(Θεοδ. Κώδικας, XVI.10.15 399μ.Χ.)
(Θεοδ. Κώδικας XVI.10.18, 399μ.Χ.)
(Ιουστινιανός Κώδικας I.11.3, 399μ.Χ.)
(Θεοδ. Κώδικας. XVI.10.24, 423 μ.Χ.)

-Υ.Γ. Μήπως έχει πέσει στα χέρια σου το έργο του Γάλλου συγραφέα Ραμπώ <<Η Ελληνική αυτοκρατορία το 10ο αιώνα?)


Μία φορά στις 23/04/2008, 23:09:48

και επειδή εμφανίζεις επιλεκτική τύφλωση στο ξαναποστάρει

στις 24/04/2008, 11:56:27.

Εκ νέου ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ και ΕΚΤΡΕΠΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
Βέβαια όπου και να την πήγες έφαγες τις συνηθισμένες σου σφαλιάρες όπου τελικά (ω, τι πρωτότυπο) ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΚΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ταλαίπωρε δάσκαλε του Δημοτικού!!!!

Στις 7/5/2012 ΣΟΥ ΠΟΣΤΑΡΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΩΔΙΚΕΣ που έκανες ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟΤΕ και εσύ τι κάνεις???

ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ μέχρι και σήμερα!

Πόσα χρόνια θέλεις να περάσουν μέχρι να βρεις λίγο ανδρισμό να σχολιάσεις???
Πάρε από το Ζαγοράκη ρε Μπαοκάρα που του περισσεύει στην τελική αν δεν βρίσκεις το δικό σου...

Αντ'αυτού τι ζητάς???

Συγκεκριμένα σχόλια επί των δικών σου quotes για να συνεχίζεις να παρουσιάζεις αποσπασματικά του κώδικες που νομίζεις ότι σε βολεύουν και να βγάζεις τα στρεβλωμένα συμπεράσματα που επιθυμείς.

Η επιμονή σου για συγκεκριμένο quote γίνεται μόνο και μόνο για να κάνεις ακροβατισμούς όπως ΗΔΗ άρχισες με Δραγούμη.

Μέτρα σε πόσα ποστς θα μου προτείνεις "να πας να ρωτήσεις τον ίδιο" όπως έχεις ΗΔΗ κάνει με Θιριδάτη, Gibbon, Renan, Δάκογλου, Πλεύρη, Μιχαλολιάκο και που θα σημάνει την ταυτόχρονη εξαφάνισή σου ΚΑΙ ΑΠΟ αυτό το thread.

Λοιπόν, σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά.

Μέχρι να σου σκανάρω ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ αυτά που "ζήτησες" :

α) Πες μας "Ποιοι ήταν αυτοί που έφτιαξαν το νέο κράτος" των οποίων κατ'εσέ ΔΕΝ ενστερνιζόνταν τις απόψεις???

β) Πηγαίνοντας πιο πίσω χρονικά για πες μας ρε macedon ποιο ήταν το κοινό όραμα Ίωνος Δραγούμη και Αθανασίου Σουλιώτη‐Νικολαΐδη όπως καταγράφηκε από τον ίδιο το Δραγούμη στο έργο του «Όσοι Ζωντανοί»???

Και τέλος, για να μη σε κουράζω άλλο, γιατί έχεις αγώνα αύριο που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, ΠΟΙΟΣ "Χριστιανόπληκτος" έγραψε την παρακάτω "παπάτζα" ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ κατ'εσέ (αν έχεις τα καρύδια βέβαια...)???

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 14/11/2012 23:05:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2012, 18:15:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PanosT
«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

Μια θρησκεία που δεν έγινε πιστευτή ούτε από το ίδιο το ιερατείο της .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2012, 23:01:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
PanosT
«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

Μια θρησκεία που δεν έγινε πιστευτή ούτε από το ίδιο το ιερατείο της .

Αυτή μάλιστα ρε Σωτήρη!
Είναι μια αξιόπιστη πηγή και μπράβο σου!


Πάντως γι'αυτό μου κάνει εντύπωση ποιος "Χριστιανόπληκτος"/"Απολογητής"/"έμμισθος Χριστιανός" στυλ Ευσέβιου ή Παπαρρηγόπουλου ή μέλους της Ο.Ο.Δ.Ε να είπε τέτοια παπάτζα...

Για πάμε άλλη μια γιατί πρόκειται για μεγάλη παπάτζα και ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΡΗΜΑΔΑ (άσχετα αν αυτές που ακολουθούν είναι ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ...), έτσι macedon???

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

Λες να είναι καμμία τελευταία χριστιανική κορώνα του Μιχαλολιάκου ή του Παππά της Χρυσής Αυγής???

Τεσπα.

Για κάνε λίγο ησυχία όμως γιατί ενοχλείς το macedon που σκέφτεται από εχθές την απάντηση και σ'αυτό το ερώτημα και στα άλλα δύο...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2012, 12:29:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

quote:
Κατ'αρχάς ότι σου πόσταρα μέχρι στιγμής από Gibbon και Βυζαντινούς κώδικες ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ σου.

Ο Gibbon αναφέρεται στο έδικτο του Κωνστάντιου και Κώνστα και η νομοθεσία που έχω παραθέσει (και για την οποία δεν λες κουβέντα) καλύπτει μια περίοδο 6 αιώνων.

Οπότε, με άλλα λόγια, λες ανοησίες (το ξέρεις βέβαια, αλλά απλά στο υπενθυμίζω).

quote:
Βέβαια όπου και να την πήγες έφαγες τις συνηθισμένες σου σφαλιάρες όπου τελικά (ω, τι πρωτότυπο) ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΚΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ταλαίπωρε δάσκαλε του Δημοτικού!!!!

Στο εν λόγω θέμα, είχα σαν σκοπό να παρουσιάσω ολοκληρωμένη την δίωξη των μη χριστιανών από το καισαροπαπικό σύστημα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Κατέθεσα τις απόψεις μου, δεν υπήρξε κανείς αντίλογος, δεν είχα κάτι άλλο να πω και δεν είχε νόημα να επαναλαμβάνομαι, όπως κάνουν κάποιοι σαλτιμπάγκοι του φόρουμ που θεωρούν ότι αποκτούν αξία επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

Οπότε, αν έχεις κάτι επί των θέσεών μου, ευχαρίστως να σου απαντήσω. Αν, απ' την άλλη, γράφεις μόνον για να γράφεις, γράφε όσο θέλεις...

quote:
α) Πες μας "Ποιοι ήταν αυτοί που έφτιαξαν το νέο κράτος" των οποίων κατ'εσέ ΔΕΝ ενστερνιζόνταν τις απόψεις???

Υπάρχει στο κεφάλαιο που παρέθεσες. Διάβαστο.

quote:
β) Πηγαίνοντας πιο πίσω χρονικά για πες μας ρε macedon ποιο ήταν το κοινό όραμα Ίωνος Δραγούμη και Αθανασίου Σουλιώτη‐Νικολαΐδη όπως καταγράφηκε από τον ίδιο το Δραγούμη στο έργο του «Όσοι Ζωντανοί»???

Ξέρω και γω; Είμαι σίγουρος πάντως πως θα μας διαφωτίσεις και σ'αυτό, αν έχει βέβαια καταγράψει κάτι σχετικό η ΟΟΔΕ, διαφορετικά θα μας το ρωτάς συνέχεια...

Επειδή όμως είσαι πολύ μικρός και πολύ ανόητος για να κατανοήσεις τον Δραγούμη, θα έλεγα να τον αφήσεις κατά μέρος γιατί ούτε σχέση έχει με το θέμα, ούτε μπορώ να σου εξηγώ κάθε φορά τι ακριβώς εννοεί. Δεν είναι για σένα αυτά.

Γιατί δεν φέρνεις κανα Παϊσιο να συζητήσουμε που είναι και πιο κοντά στο νοητικό σου επίπεδο;

quote:
Και τέλος, για να μη σε κουράζω άλλο, γιατί έχεις αγώνα αύριο που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, ΠΟΙΟΣ "Χριστιανόπληκτος" έγραψε την παρακάτω "παπάτζα"

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».


Δεν ήταν ο ίδιος που έγραψε "κάθε Έλληνας θα πρέπει να μάθει να λέει πως είναι Έλληνας και όχι Χριστιανός";

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2012, 16:54:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon

Κατ'αρχάς γιορτάζεις σήμερα?

Το λόγο για το Πολυτεχνείο στο Δημοτικό, εσένα βάζουνε να τον γράψεις μιας που το παίζεις και συγγραφέας (τρομάρα σου)???

Τεσπα.
Πάμε στα "έμορφα" τώρα.

Λοιπόν όπως το έχεις ΗΔΗ καταλάβει με Δραγούμη θα γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματός σου και σκούξε όοοοοοσο θες!!!!!!

Απαντώ μόνο εκεί που κάτι πήγες να ψελλίσεις καρπαζοεισπράκτορα.

quote:
macedon

PanosT

quote:
Και τέλος, για να μη σε κουράζω άλλο, γιατί έχεις αγώνα αύριο που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, ΠΟΙΟΣ "Χριστιανόπληκτος" έγραψε την παρακάτω "παπάτζα"

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».


Δεν ήταν ο ίδιος που έγραψε "κάθε Έλληνας θα πρέπει να μάθει να λέει πως είναι Έλληνας και όχι Χριστιανός";


Μπαααα...

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΕΓΡΑΨΕ και προφανώς ο "δικός σου" ΤΟΝ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙ ΑΛΛΟΥ ΝΟΗΜΑ ίσως γιατί φοβότανε ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ο ταλαίπωρος.

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


"Καλό είναι το όνομα Χριστιανός, φτάνει να μην έχει κανείς αντίκρυ του Βουλγάρους. Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, γιατί δεν είναι όμοιοι, ούτε μπορούν να γίνουν, ούτε και θα άξιζε ποτέ να γίνουνταν-Το όνομα Χριστιανός σκεπάζει πολλά όντα ανόμοια-Και οι Έλληνες και οι Βούλγαροι είναι Χριστιανοί, αλλά οι Έλληνες δεν είναι Βούλγαροι. Πρέπει λοιπόν κάθε Έλληνας να μάθει να λέγει πως είναι Έλληνας και όχι Χριστιανός"

Αλήθεια, ο δικός σου ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ???


Αν πάλι επιμένεις ότι είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ που έγραψε το αρχικό δικό μου quote και το δικό σου βγάλε τη ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΣΟΥ όπως μόνο εσύ μπορείς να κάνεις και πόσταρέ τη μας.

Εκτός βέβαια αν έχεις ΕΝΑ ΣΚΕΠΤΙΚΟ στο πως μπορούν να συνδυαστούν τα εν λόγω quotes του ίδιου ανθρώπου, οπότε με πολύ χαρά θα περιμένω να σ'ακούσω.

Για να σε δούμε ρε κρυφο-παγανιστάκο της ατελείωτης καρπαζιάς...

Επειδή πάντως το αναγνωρίζω ότι δύσκολα ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ το ρημάδι ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ...

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΜΟΥ ΠΝΙΓΕΙΣ...

Καλή επέτειο σου εύχομαι, και από εβδομάδα ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ...

Υ.Γ Δεν αποκλείεται να με δεις και αύριο μπροστά σου γιατί θέλω να σε... απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ για το λίγο καιρό που θα είσαι ακόμα μαζί μας...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 17/11/2012 16:54:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2012, 01:07:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και ξαναρωτάω.

1. Τι σχέση έχει ο Δραγούμης με τη νομοθεσία διώξεων των μη χριστιανών του Βυζαντίου; "Τίποτε" θα μου πεις, "αλλά επειδή δεν ξέρω τι να γράψω, γράφω αυτά". Σωστό κι αυτό.

2. Τελικά σχετικά με τις θέσεις μου που διαπραγματεύομαι στο φόρουμ αυτό, έχεις κάποιο συγκεκριμένο αντίλογο;

ΥΓ: Γιατί το φόρουμ ανέχεται την εμετική συμπεριφορά σου, κομπλεξικέ της καρπαζιάς;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2012, 13:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Και ξαναρωτάω.

1. Τι σχέση έχει ο Δραγούμης με τη νομοθεσία διώξεων των μη χριστιανών του Βυζαντίου; "Τίποτε" θα μου πεις, "αλλά επειδή δεν ξέρω τι να γράψω, γράφω αυτά". Σωστό κι αυτό.

2. Τελικά σχετικά με τις θέσεις μου που διαπραγματεύομαι στο φόρουμ αυτό, έχεις κάποιο συγκεκριμένο αντίλογο;

ΥΓ: Γιατί το φόρουμ ανέχεται την εμετική συμπεριφορά σου, κομπλεξικέ της καρπαζιάς;

macedon


Κακώς ασχολείσαι μαζί του.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2012, 15:55:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Eumenis
Κακώς ασχολείσαι μαζί του.

Κοίτα εσύ να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να τον υπερασπιστείς όταν κατηγορείσαι για φθηνή προπαγάνδα εδώ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11412&whichpage=9&ARCHIVE=

ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΙΔΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΙΔΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΣΤ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (NICKNAMES)

Έχεις να μας πεις τίποτα γι'αυτό???

Και ύστερα δίνεις συμβουλές και στους άλλους τρομάρα σου....

Υ.Γ Εσείς οι κρυφοπαγανιστές/ντεμέκ άθεο-αγνωστικιστές έχετε ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ πάντως για να συμπεριφέρεστε μ'αυτόν τον τρόπο όταν σας έχουν πιάσει στα πράσσα για πολλοστή φορά...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2012, 17:48:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon

Τι έγινε ρε τενεκέ ξεγάνωτε, ξέμεινες από πετσοκομμένα quotes του Δραγούμη???

Ας είναι, εγώ έτσι κι'αλλιώς, θλιβερέ καρπαζοεισπράκτορα του esoterica, θα σου εκφράσω εκ νέου δημόσια (και σε κοινή θέα πάντα) την...αγάπη μου όπως ακριβώς την έχεις βιώσει μέχρι σήμερα στον...σβέρκο σου.

quote:

Και ξαναρωτάω.

Δεν είναι κακό να ρωτάς.

ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΡΩΤΑΝΕ όπως κάνεις ανέκαθεν ΕΣΥ στο esoterica...

Δε με πειράζει πάντως διότι έτσι κι'αλλιώς το...στρίμωγμα δεν το γλιτώνεις!

quote:

1. Τι σχέση έχει ο Δραγούμης με τη νομοθεσία διώξεων των μη χριστιανών του Βυζαντίου;

ΠΟΙΟΣ μίλησε για "νομοθεσία vs Δραγούμη" όπως θες να το εμφανίσεις και ΓΙΑΤΙ το περιορίζεις ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ????

Άστο να...ρεύσει το θέμα και θα δεις ότι και εσύ ο ίδιος θα το απολαύσεις!

ΕΣΥ ο ίδιος λοιπόν, ως θεματοθέτης μας ενημερώνεις με υπερηφάνεια για το σκοπό που δημιούργησες το εν λόγω θέμα.

Για πάμε μια να τα θυμηθείς.

quote:
macedon
Οι λόγοι που άνοιξα αυτό το topic είναι κατά βάση δύο. Ο πρώτος είναι η εξέταση του τρόπου επικράτησης του Χριστιανισμού σε ανατολή και δύση και η ανασκευή του (εκούσιου ή ακούσιου) ψεύδους (όπως φαίνεται από τα στοιχεία) ότι τα εγκλήματα του Χριστιανισμού οφείλονται σε μεμονωμένα πρόσωπα και καταστάσεις. (...)

Στην Εισαγωγή γράφεις αυτό.

quote:
macedon
Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Θα περίμενε κανείς από μια θρησκεία που ευαγγελίζεται την αγάπη να είναι τουλάχιστον ανεκτική απέναντι στις άλλες θρησκείες. Κι όμως η ιστορία δείχνει πως δεν υπήρξε καμία ανοχή, όχι μόνον απέναντι στις αρχαίες θρησκείες αλλά ούτε σ'αυτές ακόμη τις διάφορες μορφές της ίδιας θρησκείας. Στην παράθεση των στοιχείων θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν σύντομος, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο γιατί ο κατάλογος των εγκλημάτων του χριστιανισμού εναντίον της ανθρωπότητας μοιάζει ατέλειωτος.


Και τέλος στον Επίλογο μας γράφεις αυτό.

quote:
macedon
Δ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αν και τα στοιχεία είναι ενδεικτικά και δεν περιλαμβάνουν ούτε τις σταυροφορίες ούτε άλλους θρησκευτικούς πολέμους (Ουγενότοι, Διαμαρτυρόμενοι της Γερμανίας, 30ετή πόλεμο, κτλ.) γίνεται φανερό ότι η φιλοσοφία επικράτησης του χριστιανισμού από τη Δύση μέχρι την Ανατολή και ανεξάρτητα από το χρόνο, περικλείεται στη ρήση του Ιεροεξεταστή Μπέρναρντ Γκούι: "Ο καλός χριστιανός δεν κάνει διάλογο με τον άπιστο αλλά καρφώνει το ξίφος στην κοιλιά όσο πιο βαθιά μπορεί".


Όπως βλέπεις το θέμα είναι ευρύτερο ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΕΔΙΚΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ) ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ.

Απ'όλη την παραπάνω παρουσίαση ΚΑΙ του εν λόγω thread προκύπτει η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ότι

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
συν του ότι το Βυζάντιο ήταν "ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ" καθώς αποτέλεσε το ΜΕΣΟ για την βίαιη επιβολή/επικράτηση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ επάνω στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.


Από την άλλη μας δηλώνεις και ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ (και μάλιστα αποτελώντας ομιλητή σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής) και λάτρης του Ίωνος Δραγούμη.

Ας απολαύσουμε δύο πρόσφατα ποστς σου στο thread για το Μιχαλολιάκο και τους ρασσοφόρους.

quote:
macedon
Ποτέ δεν απέδωσα τον τίτλο του "μεγαλύτερου Έλληνα θεωρητικού του εθνικισμού" στον Πλεύρη. Τον τίτλο αυτόν τον κατέχει επάξια ο Δραγούμης.

και

quote:

Και οι 100 (σ.σ εννοεί Χρυσαυγίτες) θα σου πούνε πως ο Πλεύρης ήταν πράκτορας και πως ο Δραγούμης ήταν ο μεγάλος Δάσκαλος. Και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα σου πούνε και τι ακριβώς λέει ο Δραγούμης.

Επειδή δεν θα περιμένω τους Χρυσαυγίτες να μου πουν "τι ακριβώς λέει ο Δραγούμης" π.χ για ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ πάμε στον ίδιο το Δραγούμη


"Καλό είναι το όνομα Χριστιανός, φτάνει να μην έχει κανείς αντίκρυ του Βουλγάρους. Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, γιατί δεν είναι όμοιοι, ούτε μπορούν να γίνουν, ούτε και θα άξιζε ποτέ να γίνουνταν-Το όνομα Χριστιανός σκεπάζει πολλά όντα ανόμοια-Και οι Έλληνες και οι Βούλγαροι είναι Χριστιανοί, αλλά οι Έλληνες δεν είναι Βούλγαροι. Πρέπει λοιπόν κάθε Έλληνας να μάθει να λέγει πως είναι Έλληνας και όχι Χριστιανός"

Καθώς και ΑΥΤΟ!

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».


Να τονίσω σ'αυτό το σημείο ότι ο Δραγούμης ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ αλλά άθεος είτε κατ'άλλους αγνωστικιστής.

Έτσι για να ξεχωρίζουν οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΑΘΕΟ/ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ από κάποιους ΝΤΕΜΕΚ/ΓΙΑΛΑΤΖΙ του esoterica...

Η ερώτησή μου είναι αυτή και για να αποφύγω τα συμπτώματα ΤΥΦΛΩΣΗΣ που παρουσιάζεις θα τη μεγαλώσω λίγο


Ο Δραγούμης γνωρίζοντας ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ κατέληξε ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ περί Ιστορικής σχέσεως ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ όπως ΕΣΥ και οι κοινοί απατεώνες και τα πληρωμένα πρακτοράκια του Δαυλού του ΥΣΕΕ κτλ (κατά Φουράκη πάντα)???

ΝΑΙ, ΟΧΙ και (κυρίως) ΓΙΑΤΙ???

quote:

2. Τελικά σχετικά με τις θέσεις μου που διαπραγματεύομαι στο φόρουμ αυτό, έχεις κάποιο συγκεκριμένο αντίλογο;

Πάμε άλλη μια.

Έχω αντίλογο (ΣΥΝΤΑΣΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ), με τη θέση ΣΟΥ (που προκύπτει ΚΑΙ από το παρών thread) ότι ο Χριστιανισμός είναι η ταφόπλακα του Ελληνισμού με το "έγκλημα" να ξεκινάει χρονικά από το Βυζάντιο.

Πάρε άλλη μια Δραγούμη που φαίνεται πως δεν τον χορταίνεις...


"Καλό είναι το όνομα Χριστιανός, φτάνει να μην έχει κανείς αντίκρυ του Βουλγάρους. Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, γιατί δεν είναι όμοιοι, ούτε μπορούν να γίνουν, ούτε και θα άξιζε ποτέ να γίνουνταν-Το όνομα Χριστιανός σκεπάζει πολλά όντα ανόμοια-Και οι Έλληνες και οι Βούλγαροι είναι Χριστιανοί, αλλά οι Έλληνες δεν είναι Βούλγαροι. Πρέπει λοιπόν κάθε Έλληνας να μάθει να λέγει πως είναι Έλληνας και όχι Χριστιανός"

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».


Εσύ έχεις ΑΝΤΙΛΟΓΟ στον αντίλογο το δικό μου ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ που αποτελεί το μεγαλύτερο Έλληνα Εθνικιστή και μεγάλο Δάσκαλο ακόμα και κατ'εσέ???

ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ???

ΑΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ???

quote:

ΥΓ: Γιατί το φόρουμ ανέχεται την εμετική συμπεριφορά σου,(...)

Η μόνη εμετική συμπεριφορά είναι αυτή που ακολουθείς εσύ με την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ και ΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΟΥ που έχουν δηλώσει Χριστιανοί.

Όοοοολα τα υπόλοιπα είναι ΑΠΟΤΟΚΑ....

quote:
(..) κομπλεξικέ της καρπαζιάς;

Έλα ρε σύ???
Αλήθεια????
Μου έχεις ρίξει καρπαζιά???

Πότε το ανακάλυψες αυτό???
Τώρα που σφίγγεσαι με Δραγούμη???

Τεσπα.
Μπορείς να μου ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΡΠΑΖΙΑ που μου έχεις ρίξει (είτε και οποιοσδήποτε άλλος της συνομοταξίας σας) όπως κάνω εγώ που στις απαριθμώ με ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ και links και είναι τόοοοοοσες πολλές που σε κάθε thread ή post μπορώ να περιλαμβάνω κάθε φορά και διαφορετικές????

Y.Γ 1 Για μετάφραση Gibbon και Βυζαντινούς κώδικες η τύφλωσή σου θα αναλυθεί σε επόμενα posts

Υ.Γ 2 Το κερασάκι στην τούρτα και ο θλιβερός επιλόγός σου στο εν λόγω thread θα είναι με το τι εκπροσωπεί ο ΠΑΟΚ για τις αλύτρωτες/χαμένες πατρίδες, την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, το σήμα της φανέλας του που είναι ο Βυζαντινός Δικέφαλος Αετός και του οποίου έχεις δηλώσει και...φανατικός οπαδός ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ...

Υ.Γ 3 Ελπίζω να έμαθες το χθεσινό σκορ, ε???

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 19/11/2012 17:55:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2012, 21:57:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


JUST CLICK THE PICTURE

*
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2012, 22:11:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άντε, μαζέψτε τα από εδώ σιγά-σιγά, αφού ούτως ή άλλως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΕΤΕ ΟΥΔΕΝ που να μοιάζει σε ΑΝΤΙΛΟΓΟ Ή ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ και πηγαίνετε να γιατρευτείτε.

Εγώ εδώ θα είμαι για όσο χρόνο σας χρειαστεί για να επανέλθετε με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ σε διάλογο ΕΝΗΛΙΚΩΝ...

Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου και τις ολόθερμες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στο esoterica...

Υ.Γ 1 Περιμένετε να δείτε αν θα ψελλίσει τίποτα και ο δάσκαλος του Δημοτικού, αλλιώς πάρτε τον και αυτόν μαζί σας για να σας έρθει ακόμα πιο φθηνά το group therapy...

Y.Γ 2 Δεν θα ήθελα πάντως να έχετε τέτοια κατάληξη/κατάντια αλλά τι να κάνουμε...

Υ.Γ 3 Miserabile visu...

Ερευνάτε τας Γραφάς


Edited by - PanosT on 19/11/2012 22:13:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2012, 22:36:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

quote:
ΕΣΥ ο ίδιος λοιπόν, ως θεματοθέτης μας ενημερώνεις με υπερηφάνεια για το σκοπό που δημιούργησες το εν λόγω θέμα.

Ακριβώς.

quote:
ΓΙΑΤΙ το περιορίζεις ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ????

Γιατί έτσι θέλω ως θεματοθέτης. Αυτό είναι το περιεχόμενο του θέματος που άνοιξα: Η βίαιη επικράτηση του χριστιανισμού και η αναίρεση του βλακώδους ισχυρισμού ότι τα εγκλήματά του ήταν πράξεις μεμονωμένων ανθρώπων και όχι η επίσημη πολιτική της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

quote:
Όπως βλέπεις το θέμα είναι ευρύτερο ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΕΔΙΚΤΑ

Ως θεματοθέτης διατηρώ το δικαίωμα να το ορίσω όπως ακριβώς θέλω και συγνώμη που δεν σε ρώτησα. Αν εσύ πάλι θέλεις να συζητήσεις για οτιδήποτε σου'ρχεται στο μυαλό, θα πρέπει είτε να βρεις κατάλληλο θέμα ή να ανοίξεις κάποιο δικό σου.

quote:
Απ'όλη την παραπάνω παρουσίαση ΚΑΙ του εν λόγω thread προκύπτει η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ότι Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ συν του ότι το Βυζάντιο ήταν "ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ" καθώς αποτέλεσε το ΜΕΣΟ για την βίαιη επιβολή/επικράτηση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ επάνω στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Αυτό είναι το συμπέρασμά μου με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Θα πρόσθετα επίσης πως ο χριστιανισμός είναι ο απόλυτος εχθρός του ελληνισμού.

quote:
Από την άλλη μας δηλώνεις και ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ (και μάλιστα αποτελώντας ομιλητή σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής) και λάτρης του Ίωνος Δραγούμη.

Δεν δηλώνω. Είμαι από το 1978. Αλλά όχι "λάτρης του Δραγούμη". Λάτρης των ιδεών του Δραγούμη.

quote:
Επειδή δεν θα περιμένω τους Χρυσαυγίτες να μου πουν "τι ακριβώς λέει ο Δραγούμης" π.χ για ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ πάμε στον ίδιο το Δραγούμη

Οι θέσεις του Δραγούμη για τη θρησκεία είναι απλά οι θέσεις του Δραγούμη για τη θρησκεία. Τις αναλύει πολύ καλά ο Μεταλληνός, λέγοντας πως "Ο Δραγούμης, αντίθετα, δεν μπόρεσε, ή δεν θέλησε ποτέ να δει την Ορθοδοξία ως στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας, πεμπτουσία και εντελέχεια του Ελληνισμού στην ιστορική του πορεία. Δεν απέρριπτε ρητά την Ορθοδοξία, όπως αυτός βέβαια την κατανοούσε, αλλά την ανεχόταν μόνον ως δεκανίκι για την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού".

Ο ίδιος ο Δραγούμης έλεγε για τη σχέση θρησκείας-έθνους: "Τι θέλει το γένος μας; Η θρησκεία του χρησίμεψε, αλλά τώρα πάει πια, ξεθύμανε"

Φυσικά, οποιοσδήποτε που έχει διαβάσει έστω και περιστασιακά Δραγούμη, γνωρίζει πως η θρησκεία για τον Δραγούμη ήταν ένα αναγκαία ανεκτό κακό που ο ίδιος το θεωρούσε ξένο μεν προς το έθνος αλλά πολιτικά ωφέλιμο. Εσύ βέβαια θεωρείς πως ο Δραγούμης ήταν από ιδεολογία υπέρ της θρησκείας, αλλά ούτε εμένα με απασχολεί ιδιαίτερα ούτε τον Δραγούμη...

Τα ίδια λέει και ο οποιοσδήποτε εθνικιστής και ο οποιοσδήποτε εθνικισμός: "Οποιαδήποτε θρησκεία είναι ανεκτή αρκεί το συμφέρον της να μην συγκρούεται με το συμφέρον του έθνους."

Βέβαια, ο αδελφικός φίλος του Δραγούμη, ο έτερος Δάσκαλος του εθνικισμού, ο Περικλής Γιαννόπουλος, τα λέει πολύ πιο ωμά: Η μεγαλύτερη αξία του χριστιανισμού δι' εμάς είναι ότι αποδεικνύει τον ειδωλολατρισμό και τη Γνησιότητά μας, υπό όλα τα φορέματα… Το ορθόδοξο Ελληνικό Πνεύμα να πολεμήσει τον κτηνώδη καλογερισμό δια να περιορίσει την θέση της θρησκείας στο πρέπον, δια να αφήσει το Πνεύμα ελεύθερον να φωτίσει τη Φυλή

quote:
Έχω αντίλογο

Καλά κάνεις. Λίγο με απασχολεί.

quote:
(ΣΥΝΤΑΣΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ), με τη θέση ΣΟΥ (που προκύπτει ΚΑΙ από το παρών thread) ότι ο Χριστιανισμός είναι η ταφόπλακα του Ελληνισμού

Συντασσόμενος πλήρως με το Δραγούμη, θεωρείς και συ πως ο Δραγούμης θεωρεί το χριστιανισμό σαν αναγκαίο κακό για το έθνος;

Εν πάσει περιπτώσει δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν έχεις ή αν νομίζεις ότι έχεις αντίλογο και με ποιον νομίζεις ότι συντάσσεσαι. Συνεχίζεις να είσαι εκτός θέματος.


(ΥΓ): Γιατί το φόρουμ συνεχίζει να ανέχεται την εμετική συμπεριφορά σου, συμπλεγματικέ καρπαζοεισπράκτορα;

macedon

Edited by - macedon on 19/11/2012 22:59:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2012, 22:49:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PanosT
Miserabile visu...

Ε! Αφού δεν αντέχεις τη φάτσα σου , γιατί δεν αποφεύγεις να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη ;


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 05:13:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποιοι νόμοι των Βυζαντινών αυτοκρατόρων που εμφανίζουν μια περισσότερο ανεκτή στάση των αρχών πάνω στις τύχες των αρχαίων μνημείων.

Πώς θα μπορούσαν λοιπόν να ερμηνευτούν και αξιολογηθούν σε σχέση με τους αριθμητικά περισσότερους και σκληρότερους αντιπαγανιστικούς νόμους της βυζαντινής εξουσίας? Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αντιφάσκουν με το υπόλοιπο αντιπαγανιστικό corpus, αλλά νομίζω ότι αν εξετάσουμε το θέμα λίγο πιο προσεκτικά, η ύπαρξη αυτών των νόμων δεν είναι παράλογη ούτε αντιφατική στο πλαίσιο μιας γενικότερης περιόδου διωγμών των Εθνικών και των μνημείων τους εκείνη την περίοδο.

Κατ' αρχήν ας μην ξεχνάμε ότι η εν λόγω περίοδος των διωγμών και καταστροφών κρατάει γύρω στους 3 αιώνες. Η αυτοκρατορία προφανώς δεν θα μπορούσε να γίνει χριστιανική μέσα σε λίγα χρόνια. Άρα είναι αναμενόμενο η θρησκευτική μεταστροφή να έγινε βαθμιαία και συνήθως σε τέτοιες σταδιακές ιστορικές αλλαγές συναντάμε μεταπτώσεις στην ένταση των δράσεων που φέρνουν τις αλλαγές.

Μια πολύ γενική και συνοπτική εικόνα είναι η ακόλουθη:

Η αντιπαγανιστική πολιτική ξεκίνησε δειλά δειλά με κάποιες απαγορεύσεις για την εξάσκηση μαντικής τέχνης επί Κωνσταντίνου Ά, κλιμακώνεται επί Κωνστάντιου και Κώνστα όπου έχουμε απαγορεύσεις θυσιών και κλείσιμο ναών και ακολουθεί το "διάλειμμα" επι Ιουλιανού.

Στο ανωτέρω διάστημα υπάρχει ο φαινομενικά αντιφατικός νόμος [16.10.3] που ορίζει να διατηρηθούν τα ιερά έξω από τα τείχη της πόλης. Εφόσον όμως αιτιολογεί το αυτοκρατορικό σκεπτικό, δηλαδή την διασκέδαση του λαού της Ρώμης από παραδοσιακούς αθλητικούς αγώνες που διεξάγονται εκεί, δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ειδικά όταν στην αρχή του νόμου αναφέρεται ρητά "αν και όλες οι προλήψεις θα πρέπει να έχουν ξεριζωθεί".("Quamquam omnis superstitio penitus eruenda sit" είναι η αρχική πρόταση στα λατινικά και προφανώς εννοεί τις ειδωλολατρικές θρησκευτικές πεποιθήσεις)
http://la.wikisource.org/wiki/Codex_Theodosianus/Liber_XVI
(Ο νόμος έτσι όπως τον έφερε ο φίλος PanosT δεν περιλαμβάνει την πρώτη αυτή διαφωτιστική πρόταση.)

Άλλωστε σε προηγούμενο νόμο του Κωνστάντιου [16.10.2] έχει ήδη απαγορευτεί η "ψευδής θρησκευτική πίστη" και η "τρέλα των θυσιών". Συνεπώς το βασικό χτύπημα στην ειδωλολατρία έχει ήδη δοθεί νομικά και στον επόμενο νόμο απλά άφησε συγκεκριμένα ιερά να λειτουργούν για συγκεκριμένο λόγο. Μετά από 10 χρόνια όμως ο Κωνστάντιος έδωσε την εντολή να κλείσουν όλοι οι ναοί και επανέλαβε την απαγόρευση των θυσιών με ποινή τον αποκεφαλισμό [16.10.4]

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ερμηνευτικό πρόβλημα στην παραπάνω ακολουθία διατάξεων ούτε κάποια αντίφαση.

Μετά έχουμε μια "χαλαρή" αντιπαγανιστική περίοδο του Βαλεντινιανού και του Βάλη για να κλιμακωθεί εκ νέου με τα αυστηρά αντιπαγανιστικά μέτρα του Θεοδοσιου. Μπορεί επί Θεοδόσιου να υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα κτίσματα των ναών, τη διακόσμησή τους, τα αγάλματα και άλλα έργα τέχνης εντός αυτών, όμως αυτό γίνεται για "αισθητικούς" λόγους απ' ό,τι φαίνεται και όχι επειδή δεν επιθυμούσε την πάταξη της παλιάς θρησκείας. Με άλλα λόγια γίνεται διαχωρισμός της παλιάς λατρείας από την αρχιτεκτονική κληρονομιά η οποία μέχρι ενός σημείου είναι σεβαστή. Δεν είναι σεβαστή όμως η αρχαία θρησκεία η οποία απαγορεύεται να εκδηλωθεί μέσω θυσιών, ιεροπραξιών κλπ. Βέβαια για να εμφανίζεται η αναγκαιότητα τέτοιων νόμων σημαίνει ότι καταστροφές ναών από χριστιανούς ήδη γίνονταν πιθανώς με την καθοδήγηση κληρικών αν και εδώ δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ευθέως το κράτος.

Επίσης κάποιες διατάξεις θέλουν περισσότερη προσοχή στην ερμηνεία τους. Η αντίφασή τους μπορεί να εξηγηθεί αν τσεκάρουμε τη γεωγραφία και τα ιστορικά δεδομένα. Για παράδειγμα ο νόμος (16.10.8) που απευθύνεται στον "Δούκα της Οσροηνής" επιτρέπει να παραμείνει ανοιχτός ένας συγκεκριμένος ναός, προφανώς ιδιαίτερα αγαπητός στα πλήθη της περιοχής. Η Οσροηνή κατείχε μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση γεωγραφικά για την άμυνα της αυτοκρατορίας στην ανατολή. Για κάποιο διάστημα αποτέλεσε ένα είδος προστατευτικού κράτους μεταξύ Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και Πάρθων για να καταλήξει τελικά στα χέρια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με την εκστρατεία του Λεύκιου Βήρου κι αργότερα έγινε επαρχία. Μήπως λοιπόν οι αυτοκράτορες δεν ήθελαν να κακοκαρδίσουν τους κατοίκους μιας τόσο ευαίσθητης περιοχής ειδικότερα όταν οι επισκέψεις στο ναό τους απέφεραν έσοδα? Αρκετά πιθανό.

Εδώ υπεισέρχεται και ο γεωγραφικός παράγοντας. Πιθανώς να μην ίσχυαν απόλυτα οι διατάξεις για κάθε περιοχή. Σημειώστε κιόλας ότι υπάρχουν νόμοι που ισχύουν για το δυτικό τμήμα της αυτοκρατορίας και νόμοι που ισχύουν για το ανατολικό. Για παράδειγμα ο νόμος [16.10.15] ορίζει να διατηρηθούν τα διακοσμητικά στοιχεία των δημόσιων κτηρίων(παρά την απαγόρευση των θυσιών). Ο αμέσως επόμενος [16.10.16] διατάζει την ολοσχερή καταστροφή των ναών στις επαρχιακές περιοχές αντιφάσκοντας φαινομενικά με τον πρώτο. Ο πρώτος νόμος όμως εκδόθηκε στη Ραβέννα και αφορά το δυτικό τμήμα ενώ ο δεύτερος εστάλη στη Δαμασκό και αφορά το ανατολικό τμήμα της αυτοκρατορίας.

Με αφορμή τους παραπάνω νόμους έχουμε ήδη περάσει στην λίγο πιο ήπια περίοδο των γιων του Θεοδόσιου, Ονώριου και Αρκάδιου. Στην περίοδό τους συναντάμε λόγου χάριν τον νόμο (16.10.15) που είδαμε παραπάνω και προστετεύει τις διακοσμήσεις των ναών. Εξακολουθούν όμως να απαγορεύονται οι ιεροπραξίες των παγανιστών, συνεπώς βλέπουμε και πάλι μια επίγνωση του διαχωρισμού καλλιτενχικών και θρησκευτικών στοιχείων. Τα δεύτερα σταθερά απαγορεύονται. Όπως είδαμε μέχρι μια εποχή τα αγάλματα και έργα τέχνης προστατεύονταν. Κι αυτή η εποχή όμως έλαβε τέλος κάπου στο 399 μ.Χ. Ακόμα και στην πιο ανεκτή δύση που ακόμα απαγορευόταν η καταστροφή ναών, τα αγάλματα θεωρούνταν απαγορευμένα αντικείμενα και έπρεπε να ξεριζωθούν εκ θεμελίων (16.10.19)

Η καταλυτική για τα ιερά νομοθεσία του Θεοδοσιανού Κώδικα διατυπώθηκε γύρω στο 435 από τον Θεοδόσιο Β. Με το τελευταίο άρθρο ορίζεται ότι τα ιερά πρέπει να καταστραφούν και στη θέση τους να υψωθούν τα σημεία του σταυρού και τα σύμβολα του χριστιανισμού (16.10.25)

Επειδή όμως θρησκευτικές λατρείες και παραδόσεις που κρατούσαν αιώνες ήταν δύσκολο να εξαλειφθούν, ειδικά στην πιο συντηρητική επαρχία, χρειάστηκε και μια επιπλέον, πιο αυστηρή νομοθεσία για να αποτελειώσει τα ψήγματα ειδωλολατρείας που είχαν απομείνει. Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε τον 6ο αιώνα με τη νομοθεσία του Ιουστινιανού.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι παρά τις περιστασιακές ευνοϊκές διατάξεις για τους Εθνικούς, η γενικότερη εικόνα των τριών αυτών αιώνων είναι σαφώς αντιπαγανιστική από πλευράς συμπεριφοράς του Βυζαντινού κράτους. Είναι φανερά εικόνα διωγμών. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι συγγραφείς της εποχής, Εθνικοί και Χριστιανοί, όπως οι Λιβάνιος, Θεοδώρητος, Μαλάλας, Σωκράτης, Ιωάννης Εφέσου, Σωζομενός, Ζώσιμος, Ευσέβιος Καισαρείας κ.α. Η σύγκλιση συγγραφέων και νομοθετικών διατάξεων επιβεβαιώνει τους διωγμούς κατά των Εθνικών.
Οποιεσδήποτε "προστασίες" προς τους Εθνικούς και τα μνημεία τους μπορούν να εξηγηθούν λογικά μέσα από τις φυσιολογικές μεταπτώσεις και κατά τόπους διαφοροποιήσεις πολιτικών που χαρακτηρίζουν μεγάλες ιστορικές περιόδους ριζικών αλλαγών. Δεν αντιφάσκουν με την υπόλοιπη αντιπαγανιστική νομοθεσία του Βυζαντινού κράτους το οποίο προφανώς δεν ήταν δυνατό εν μια νυκτί να μετατρέψει τα θρησκευτικά πιστεύω των υποκόων του.

Το σοβαρό πλήγμα που επέφεραν στον εναπομείναντα παγανισμό είναι γενικά αποδεκτό από τους ιστορικούς ακόμα και από τις μεγαλύτερες αυθεντίες της βυζαντινής ιστοριογραφίας όπως η Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ. Αυτό που όμως συνυπολογίζεται και που συνήθως αποκρύπτεται από την σημερινή φιλοπαγανιστική φιλολογία είναι η ύπαρξη πολλών χριστιανών και πριν την αυστηρή αντιπαγανιστική νομοθεσία καθώς και η εξασθένιση της παραδοσιακής θρησκείας, άρα η εν λόγω νομοθεσία δεν μπορεί να καλύψει από μόνη της το θέμα του εκχριστιανισμού της αυτοκρατορίας και ειδικότερα των ελληνικών πληθυσμών που μας καίει περισσότερο. Είναι πιο σύνθετο το φαινόμενο και πιθανώς κάποια πράγματα να έχουν ήδη ειπωθεί στην παρούσα συζήτηση (π.χ. το κοινωνικό πρόσωπο του χριστιανισμού τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες που αγκάλιασε τη φτωχολογιά).

ΥΓ. Επειδή στις τελευταίες δημοσιεύσεις η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει με αχρείαστους, υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και γηπεδικές κραυγές, προτρέπω (για πολλοστή φορά) τους αγαπητούς συμμετέχοντες να αποφεύγουν τέτοια σχόλια και να ρίξουν τους τόνους.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 20/11/2012 05:33:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2487793
Maintained by Digital Alchemy