ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2008, 15:43:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
trexagireve

quote:
Οι Χριστιανοί όχι μόνον δεν αντέγραψαν τα της λατρείας των ειδώλων, ούτε βεβαίως ήταν δυνατόν να τα αντιγράψουν, διότι, όπως είπαμε, θεωρούσαν και θεωρούν ότι όλοι χωρίς καμιά εξαίρεση «οι θεοί των εθνών» είναι ψεύτικα πλάσματα και επινοήματα της ανθρώπινης φαντασίας και τού διαβόλου.

Φίλε μου, διάβασε, πάνω σ' αυτό, τι γράφεται μέσα στην ιστοσελίδα που χρησιμοποιείς σαν πηγή, άρα δέχεσαι και την αλήθεια της, τον ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ.

(Τα κεφαλαία, δικά μου).

Εν πρώτοις ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η κίνηση αυτή της Εκκλησίας τού Χριστού. Διότι απευθυνομένη σ ένα κόσμο ειδωλολατρικό, ήταν φυσικό να τού μιλήσει στη γλώσσα του ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΈΤΣΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Η παράσταση τού Ορφέως ήταν βεβαίως παράσταση ειδωλολατρική. Αλλ’ ας μη λησμονούμε ότι ο μυθικός Ορφεύς ήταν, όπως διδάξαν οι εθνικοί ποιητές, εκείνος που κατέβηκε στά βασίλεια τού Άδου, για να ελευθερώσει από εκεί την αγαπημένη του σύζυγο Ευρυδίκη. ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΝΕΚΡΟΠΟΛΕΙΣ

ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΝΝΟΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ· π.χ. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ο οποίος τρέφει τον δράκοντα με παπαρούνα (αφιόνι), ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ο Οποίος «κατακοιμίζει τά μηχανήματα (= τα τεχνάσματα) τοῦ διαβόλου». ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ, που διασχίζει το αγριεμένο πέλαγος δεμένος στον ιστό τού πλοίου από φόβο μήπως ελκυσθεί και αφανισθεί από τις Σειρήνες, ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΕΙ ΓΕΡΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΨΩΜΕΝΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ «ΠΑΡΑΝάΛΩΜΑ ΤῶΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙῶΝ (= ΜΑΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΩΝ) ΤΟῦ ΚόΣΜΟΥ».

Εκτός αυτών ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΥΣ, αλλά και στη βάση Χριστιανικού αγίου Ποτηρίου, ανιστορημένος ο μύθος τού «Ἔρωτος καί τῆς Ψυχῆς», που έχει περιγράψει ο Ρωμαίος ρήτορας και φιλόσοφος Λούκιος Απουλήϊος (Lucius Apuleius, γεννήθηκε το 125 μ.Χ.), ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ. Κατά τον μύθο «ἡ φιλοπεριέργεια, τό πάθος καί ἡ μετριοφροσύνη ἀπέσπασαν τήν φιλοπαίγμονα καί χρυσαλιδοειδῆ Ψυχήν ἀπό τοῦ θείου Ἔρωτος»· και η Αφροδίτη, που εκπροσωπεί την φιληδονία, αποστέλλει την Ψυχή στον Άδη, «ὅπου περιπίπτει εἰς βαθύν ὕπνον». ΑΛΛ’ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΈΡΩΣ, ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ, ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ, κατέρχεται μέχρι των τού Άδου βυθών, την αφυπνίζει και συζεί πλέον μαζί της «συμβίωσιν αἰώνιον».

Και βέβαια, αφού κατάλαβε και ο ίδιος (ο Καλλίνικος) ότι παραδέχεται το σφετερισμό, λέει και το παρακάτω, για να μην το... παρακάνουμε κιόλας και φανεί η αλήθεια:

Ωστόσο ο Κωνστ. Καλλίνικος διατυπώνει την επιφύλαξη «ὅτι ὁ τοιοῦτος τρόπος τοῦ βλέπειν δέν πρέπει καθ᾿ ὑπερβολήν νά χρησιμοποιῆται καί νά ἀναζητῇ κάποιος καί εἰς τάς ἁπλουστέρας, φέρ᾿ εἰπεῖν, τοῦ Καλοῦ Ποιμένος ἐξεικονίσεις Νομίους (= ποιμενικούς) Ἀπόλλωνας καί Ἑρμᾶς Κριοφόρους (= που κρατούν στους ώμους τους κριούς), διότι τοῦτο ὑπερβαίνει τήν πραγματικήν ἀλήθειαν»

2.Πέραν αυτού είναι πολύ αφελής ο ισχυρισμός των νεοπαγανιστών ότι μπορεί να υπάρξει έστω και η ελάχιστη σύγκριση μεταξύ τού παναγίου προσώπου τού Χριστού, τού ιστορικού προσώπου τού Θεανθρώπου Κυρίου, και των νεκρών ειδώλων, διότι «πάντες οἱ θεοί τῶν ἐθνῶν δαιμόνια» (Ψαλμ. 95, 5)· όλοι οι θεοί των ειδωλολατρών είναι δαιμόνια, ψεύτικα πλάσματα και επινοήματα της φαντασίας και τού διαβόλου. Ορθώς ο ιερός ερμηνευτής Ζιγαβηνός παρατηρεί· Δαιμόνια και «δαίμονας οἱ Ἕλληνες ὠνόμαζον τούς θεούς αὐτῶν ὡς δαήμονας καί ἐπιστήμονας τοῦ καλοῦ· ἡμεῖς δέ (οι Χριστιανοί) προσαγορεύομεν αὐτούς δαίμονας ὡς ἐπιστήμονας τοῦ κακοῦ».

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ, ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΧΤΑΡΜΑ...ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2008, 18:05:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ, ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΧΤΑΡΜΑ...

Έχω την εντύπωση πως ο αχταρμάς υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό σου. Ξεκόλλα λίγο και θα διαπιστώσεις πως στο κείμενο που παρέθεσε ο Τρεχαγύρευε μιλά για συμβολισμούς.

Για παράδειγμα:

ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΝΝΟΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ· π.χ. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ο οποίος τρέφει τον δράκοντα με παπαρούνα (αφιόνι), ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

…….
……………..


Ο Ηρακλής συμβολίζει το Χριστό. Δεν είναι ο Χριστός ο αντίστοιχος Ηρακλής της Χριστιανικής θρησκείας.

Καταλαβαίνεις τη διαφορά;


ΑΛΛ’ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΈΡΩΣ, ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ, ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ,


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2008, 19:56:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαίρομαι, που βλέπεις την χάρη κάποιου να πλησιάσει ειδωλολάτρες για να τους προσφέρει την σωτηρία, φίλε Γιάπετ…. Να τους σώσουν από τέτοιους κάλπικους ψευτοθεούς που δεν αφήνουν γκόμενα, …αφυστίκωτη, ως θηλυμανείς ίπποι, ευσεβείς πόθοι, κάποιων που έχουν να δουν γκόμενα από γέννας και τώρα βλέπουν με το κυάλι…
Ρε Ψηλέ, αυτά που στέλνουν περιμένεις να τα διαβάζουν κιόλας; Ζητάς πολλά…
Η να τα καταλαβαίνουν; Ζητάς περισσότερα…
Μη τους λες άλλα, θα ζαλιστούνε, δεν την αντέχουν τόση περιεκτική γνώση…
Αν θέλανε θα διαβάζανε κάτι από την Αγία Γραφή και θα καταλαβαίννε, φαίνεται ότι απλά δεν θέλουνε και γι' αυτό κολάζονται...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2008, 23:35:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Ψηλός
Αγαπητέ Τρεχαγύρευε,
είναι γεγονός πως αρκετοί χριστιανομάχοι, όπως και ο Sesostris, "ξεσκονίζουν" τα συγγράμματα θεολόγων προκειμένου να βρουν κάποια "επιλήψιμη" φράση ή πρόταση στην οποία, με την κατάλληλη τροποποίηση εκ μέρους τους, θα στηρίξουν την επόμενη επίθεσή τους κατά του Χριστιανισμού.

Μόνο που αγνοούν πως πριν από αυτούς, στους πρωτοπόρους αυτής της τακτικής, δόθηκαν οι δέουσες αποστομωτικές απαντήσεις.

Ελπίζω μόνο πως όποιος τους διαβάζει, να μπαίνει στον κόπο να το ψάχνει παραπάνω μόνος του και να μην επαναπαύεται στις διαστρεβλώσεις τους.
Δυστυχώς, εμείς οι Έλληνες έχουμε γίνει τεμπέληδες αναγνώστες και αρκούμαστε σε αυτά που μας προσφέρουν έτοιμα στο πιάτο μας. Αυτό το πράγμα το γνωρίζουν πολύ καλά οι γενίτσαροι παραχαράκτες της ιστορίας και σε αυτό ακριβώς στοχεύουν έτσι ώστε να περάσουν στον κόσμο τη χαλκευμένη ιστορία.Όταν σε κάποιους έδειχναν το δάσος , αυτοί κοιτάζανε το δάχτυλο . Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 00:15:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris τους κούφανες όλους, ..γιατί;…
Δηλαδή εσύ πιστεύεις, ότι εσείς δείχνετε το δάσος;
Ποιο δάσος, της αρχαίας Ολυμπίας, μήπως;
Τώρα τι να σου πω, δεν φταίς εσύ,
η φαντασία σου τα φταίει…
Πές και κάτι επίτης ουσίας ρεφίλε... Άσε την τηελριτική... Φτάνει
πια με τους μικρούς και τους ..μικρούτσικους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 00:30:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Δυστυχώς, εμείς οι Έλληνες έχουμε γίνει τεμπέληδες αναγνώστες και αρκούμαστε σε αυτά που μας προσφέρουν έτοιμα στο πιάτο μας. Αυτό το πράγμα το γνωρίζουν πολύ καλά οι γενίτσαροι παραχαράκτες της ιστορίας και σε αυτό ακριβώς στοχεύουν έτσι ώστε να περάσουν στον κόσμο τη χαλκευμένη ιστορία.

Είναι χαρακτηριστικό των φανατικών χριστιανών Ψηλέ , να μήν διαβάζουν άλλα βιβλία εκτός από αυτά που εγκρίνει και τους επιτρέπει ο πνευματικός τους , και στην προκειμένη περίπτωση η μασημένη τροφή του "Απολογητή".

Άλλωστε η εντολή (διαταγή) δια στόματος Κλήμεντος είναι σαφής.

[ Των εθνικών βιβλίων πάντων απέχου. Τι γαρ σοι και αλοτρίοις λόγοις ή νόμοις ή ψευδοπροφήταις , ά δη και παρατρέπει της πίστεως τους ελαφρούς ; Τί γαρ σοι και λείπειεν τω νόμω του Θεού , ίνα επ' εκείνα τα εθνόμυθα ορμήσης ; Είτε γάρ ιστορικά θέλεις διέρχεσθαι , έχεις τας Βασιλείους , είται σοφιστικά και ποιητικά , έχεις τους προφήτας , τον Ιώβ , τον Παρομοιαστήν ... ]

Από το "Διαταγαί των αγίων Αποστόλων διά Κλήμεντος" 1,6,1 κ.ε

Με άλλα λόγια Ψηλέ , ο Κλήμης λέει :
[ Νά απέχης από τα βιβλία των εθνικών . Τι θα σε ωφελήση διαβάζοντας αλλότρια πράγματα ή ψευδοπροφήτες , που απομακρύνουν τους ελαφρόμυαλους απότην πίστη ; Τι τάχα σου λείπει από τον κόσμο του Θεού για να ανατρέξης σ' εκείνα τα παραμύθια των εθνικών ;

Εάν θέλης να διαβάσης ιστορικά βιβλία , έχεις τα βιβλία των Βασιλειών , εάν θέλης φιλοσοφικά και ποιητικά , έχεις τα βιβλία των Προφητών , του Ιώβ και των Παροιμιών ...(και συνεχίζει) , μέσα στα οποία θα συναντήσης περισσότερη πνευματικότητα από κάθε ποίηση και σοφιστεία .

Εάν πάλι θέλεις να διαβάσης άσματα , έχεις τους ψαλμούς του Δαυίδ . Εάν θέλης για την κοσμογονία έχεις το βιβλίο της Γένεσης . Εά θέλης νομικά , έχεις τον νόμο του Θεού . Απ' όλα τα υπόλοιπα που είναι ξένα προς αυτά και διαβολικά , να απέχης με όλη σου την δύναμη . ]Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 00:43:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Φίλε Sesostris τους κούφανες όλους, ..γιατί;…
Δηλαδή εσύ πιστεύεις, ότι εσείς δείχνετε το δάσος;
Ποιο δάσος, της αρχαίας Ολυμπίας, μήπως;
Τώρα τι να σου πω, δεν φταίς εσύ,
η φαντασία σου τα φταίει…
Πές και κάτι επίτης ουσίας ρεφίλε... Άσε την τηελριτική... Φτάνει
πια με τους μικρούς και τους ..μικρούτσικους...

Δηλαδή φίλε trexagireve , εσύ θεωρείς ότι εκείνο το copy-paste άσχετο εν πολοίς με το θέμα κατεβατό που παρέθεσες σαν απάντηση στο απόσπασμα από την πυρπόληση του Σεραπείου , ήταν απάντηση επί της ουσίας ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 09:08:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο Ηρακλής συμβολίζει το Χριστό. Δεν είναι ο Χριστός ο αντίστοιχος Ηρακλής της Χριστιανικής θρησκείας.

Αγαπητέ Ψηλέ, γίνεται κάτι προγενέστερο να συμβολίζει κάτι μεταγενέστερο;

quote:
Φίλε Sesostris τους κούφανες όλους, ..γιατί;…
Δηλαδή εσύ πιστεύεις, ότι εσείς δείχνετε το δάσος;

Αγαπητέ trexagireve, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ο Sesostris είναι ένας άνθρωπος κι όχι πολλοί.
Οπότε το β' πρόσωπο ενικού αριθμού είναι και το κατάλληλο για να τους πεις αυτό που επιθυμείς...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 09:27:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε D Incubus, εντάξει η πλακα παρατράβηξε,
αν δεν μπορούν να κάνουν διάλογο δεν χρειάζεται
και ακόμη ένας στην υποστήριξη...
ξέρεις πολύ κάλά ότι μιλώ για τους Γιάπετ,Macedon & Schwabe,
οι οποίοι είναι συντονισμένοι...
Δεν είμαστε και ηλίθιοι...
Τους τύπους ρε παιδιά!!!
Αν δεν μπορείτε να γράψετε ( Sesostris, κλπ)_ μην γράφετε ότι νάναι, δείχνει πολύ έντονα το κόλλημα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 10:42:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve:
Φίλε D Incubus, εντάξει η πλακα παρατράβηξε,
αν δεν μπορούν να κάνουν διάλογο δεν χρειάζεται
και ακόμη ένας στην υποστήριξη...
ξέρεις πολύ κάλά ότι μιλώ για τους Γιάπετ,Macedon & Schwabe

Aπό τους οποίους ο macedon πιστεύει ότι η Ελλάδα αποτελείται από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες! ενώ όλοι τους θεωρούν ότι η Κων/λη ούτε ήταν ούτε είναι Ελληνική! (ο γιαπετ θεωρεί ότι καποτε προ Βυζαντίου η Πόλη ήταν για λίγο Ελληνική! δεν απαντάει όμως στο ερώτημά μου για το ποιοι αποτελούν την Ελλάδα σήμερα! ίσως να μη θέλει να κακοκαρδίσει το φίλο γου macedon! ίσως πάλι να έχει την ίδια με αυτόν άποψη αλλά να ντρέπεται να το πει!)
-Εσύ sesostris τι άποψη έχεις και για την πόλη αλλλά και για τη σημερινή Ελλάδα?

-Υ.Γ. και ο Agnostic συμφωνεί για την Κων/λη με τους παραπάνω!

-Επόμενη ερώητηση τι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω (έτσι για να προετοιμαστούν τα παιδιά! μην πουν ότι δεν είχαν ύλη!)


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 14:31:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

-Υ.Γ. και ο Agnostic συμφωνεί για την Κων/λη με τους παραπάνω!


Οχι φίλε europaios2, μη με καρφώνεις! Δεν θα μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ από τις τύψεις!

Πέρα από την πλάκα...δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανοίξεις έναν σύγχρονο πολιτικό χάρτη όπου θα φαίνεται η Κωνσταντινούπολη. Πιάνεις με το ένα χεράκι τη μια πλευρά, με το άλλο την άλλη και ξεδιπλώνεις τον χάρτη! Για δοκίμασέ το στο σπίτι το απόγευμα και πες μας τι κατάφερες. Πάντως ένα παιδάκι της πρώτης δημοτικού ή ακόμα και του νηπιαγωγείου μπορεί να το κάνει. Τωρα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις προτείνω στους φίλους του φόρουμ να βάλουμε από 1-2 ευρώ έκαστος, για να προσλάβουμε έναν νηπιαγωγό ή έναν εκπαιδευτή παιδιών με διανοητική καθυστέρηση,ώστε να σε σε βοηθήσει στο πρόβλημα σου. Πάνω από 5000 μέλη, από 1 ευρώ ο καθένας...ουουου φτάνει για να σε βοηθήσει...έστω να μπορεις να ανοίγεις έναν χάρτη.

Τι λες? Να το ξεκινήσουμε?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 15:41:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

quote:
Έχω την εντύπωση πως ο αχταρμάς υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό σου. Ξεκόλλα λίγο και θα διαπιστώσεις πως στο κείμενο που παρέθεσε ο Τρεχαγύρευε μιλά για συμβολισμούς.

Το κείμενο αυτό, το παρέθεσα εγώ, ψηλέ.

Τα μπέρδεψες διότι χρησιμοποίησα τις «πηγές» σου, που είναι οι ίδιες με του τρεχαγύρευε, παρ’ όλα τα «εκατοντάδες» βιβλία και σου φάνηκαν γνωστά.


quote:
Για παράδειγμα:
ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΝΝΟΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ· π.χ. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ο οποίος τρέφει τον δράκοντα με παπαρούνα (αφιόνι), ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
…….
……………..

Ο Ηρακλής συμβολίζει το Χριστό. Δεν είναι ο Χριστός ο αντίστοιχος Ηρακλής της Χριστιανικής θρησκείας.
Καταλαβαίνεις τη διαφορά;


Δεν είπα ότι λέει πως είναι ο χριστός, Ηρακλής, ούτε ο Ηρακλής, χριστός (πώς θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο, άλλωστε), είπα ότι είναι απόδειξη για δύο πράγματα:

1) Ότι οι συγγραφείς (κατά καιρούς) και «εμπνευστές» του χριστιανισμού, υπέκλεψαν την αρχαία Ελληνική σοφία και τα σύμβολά της, όπως παραδέχεται ο Καλλίνικος, ελλείψει δικών τους αντίστοιχων και

2)Μόνο σε εξελιγμένης μορφής παραμυθάκια επιστημονικής φαντασίας, μπορούν να υπάρχουν εκπρόσωποι μελλοντικών προσώπων στο παρελθόν, κάτι που σου επισημαίνει, απορώντας, και ο Dying_Incubus.

quote:
ΑΛΛ’ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΈΡΩΣ, ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ, ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ,

Στο παραπάνω δεν φαίνεται καμμία αντιστοίχιση, αντίθετα λέει ότι ΕΙΝΑΙ σύμβολα της δύναμης του χριστού.

Εσύ βλέπεις την οικειοποίηση;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 16:05:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
trexagireve

quote:
Χαίρομαι, που βλέπεις την χάρη κάποιου να πλησιάσει ειδωλολάτρες για να τους προσφέρει την σωτηρία, φίλε Γιάπετ….

Ποτέ δεν κατάλαβα από τι «θέλουν» να μας σώσουν, οι εβραιογενείς θρησκείες, φίλε μου.

quote:
Να τους σώσουν από τέτοιους κάλπικους ψευτοθεούς που δεν αφήνουν γκόμενα, …αφυστίκωτη, ως θηλυμανείς ίπποι, ευσεβείς πόθοι, κάποιων που έχουν να δουν γκόμενα από γέννας και τώρα βλέπουν με το κυάλι…

Αυτό που λες, δείχνει την τεράστια απόσταση που έχεις απ’ τη συγκεκριμένη κοσμοθεωρία, αποτέλεσμα της τεράστιας συκοφαντίας την οποία καλλιέργησαν και συνεχίζουν να το κάνουν, αυτοί που την αντέγραψαν λόγω πνευματικής γύμνιας, με σκοπό να την οικειοποιηθούν.
Επίσης δείχνει και το επίπεδο αναλυτικής κρίσης αυτών που τα αναμασούν και επιβεβαιώνει την ορθότητα της άποψης που έχουν οι ταγοί της εκκλησίας για το ποίμνιο.

quote:
Ρε Ψηλέ, αυτά που στέλνουν περιμένεις να τα διαβάζουν κιόλας; Ζητάς πολλά…
Η να τα καταλαβαίνουν; Ζητάς περισσότερα…

Φίλε μου, το τι αντιλαμβάνεται ο καθένας, φαίνεται απ’ τις απόψεις που εκφράζει καθώς και από το πού τις στηρίζει.

quote:
Μη τους λες άλλα, θα ζαλιστούνε, δεν την αντέχουν τόση περιεκτική γνώση…
Αν θέλανε θα διαβάζανε κάτι από την Αγία Γραφή και θα καταλαβαίννε, φαίνεται ότι απλά δεν θέλουνε και γι' αυτό κολάζονται...

Εμένα, προσωπικά, με ζαλίζει η διαπίστωση ότι υπάρχουν ενήλικες που εξελικτικά, έχουν περάσει το στάδιο σκέψης του μονοκύτταρου πρωτόζωου, οι οποίοι προσπαθούν να αντλήσουν γνώση και πνεύμα, από ιστοριούλες και εμηνείες τους, για εσωτερική κατανάλωση.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 16:12:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
...(ο γιαπετ θεωρεί ότι καποτε προ Βυζαντίου η Πόλη ήταν για λίγο Ελληνική!...

Απλά προσπάθησα να σου πω ότι το Βυζάντιο ήταν επί χίλια χρόνια περίπου, Ελληνική πόλη και πάνω του κτίστηκε η Κωνσταντινούπολη.

Δεν είμαι υπεύθυνος, αν εσύ κατάλαβες αυτό που γράφεις.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 17:32:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωρέ παλικάρια, γνωρίζετε τη σημασία των λέξεων "δανείζομαι" και "συμβολίζει";

Άντε πάλι στο δημοτικό να τα μάθετε και μετά έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με πιο προχωρημένα θέματα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 23:32:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Εσύ sesostris τι άποψη έχεις και για την πόλη αλλλά και για τη σημερινή Ελλάδα?

Φίλε europaios2 , είναι καταφανές από τις απαντήσεις που δίνεις οτι μπερδεύεις τις εποχές , και ταυτίζεις την Ελληνικότητα της Κωνσταντινούπολης , με την Ελληνικότητα του Βυζαντίου .

Τον όγδοο αιώνα παχχ , ο Βύζας ο Μεγαρεύς ίδρυσε στην περιοχή μία πόλη που ονομάστηκε προς τιμή του Βυζάντιο . Αυτή η πόλη ήταν Ελληνική αποικία και κατοικείτο από Έλληνες .

Στην ίδια θέση της πόλεως που ίδρυσε ο Βύζας , το 324 μαχχ , ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μ. Κωνσταντίνος έχτισε μία πόλη μεγαλύτερη , που την ονόμασε "Νέα Ρώμη" και αργότερα πρός τιμήν του ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη .

Η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλεως αυτής ήταν όπως είναι φυσικό Έλληνες , όμως δεν ήταν Ελλάδα αλλά επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας , και οι κάτοικοί της μπορεί στην πλειοψηφία τους να ήταν ελληνικής καταγωγής αλλά η διοίκηση της πόλεως και οι αρχές ήταν Ρωμαϊκές .

Το ότι την συγκεκριμένη περιοχή όπως και την τότε υπόλοιπη Ελλάδα την κατοικούσαν Έλληνες , και το ότι η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία όρισε σαν επίσημη γλώσσα του κράτους τα Ελληνικά , δεν σημαίνει ότι και η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ,ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία , όπως αποκλήθηκε αργότερα χάριν συντομίας από τους ιστορικούς ήταν Ελληνική .

Έκτός από τους Έλληνες , συμπεριελάμβανε στα εδάφη της ένα σωρό λαούς , οι οπόιοι μιλούσαν την δικιά τους γλώσσα στα σπίτια και τις παρέες τους , και Ελληνικά για να διαβάζουν τους νόμους και για να συνεννοούνται μεταξύ τους .

Με την πάροδο των αιώνων και την μετακίνηση των πληθυσμών μέσα στα όρια της αυτοκρατορίας , η Κωνσταντινούπολη η οποία ήταν αφ' ενός εμπορικό σταυροδρόμι και αφ' ετέρου το κέντρο των υπηρεσιών και των αποφάσεων της αυτοκρατορίας κατοικήθηκε τελικά από κατοίκους που ανήκαν σε όλες τις εθνότητες και έγινε ένα μωσαϊκό λαών .

Τόσο πολίτες όσο και οι αυτοκράτορες αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους , (πρόσφατα σού είχα γράψει ένα παράδειγμα) , και μόνο οι Έλληνες κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης έλεγαν πως είναι Ρωμαίοι μεν αλλά Βυζαντινοί , εννοόντας ότι είναι απόγονοι του Βύζαντα .

Ελπίζω να έγινα κατανοητός .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2008, 23:43:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι κι αυτό μια αρχή… Αφού παραδέχεστε
(μιλάω για Sesostris,Makedon, Schwabe,και λοιποί παγανιστές) ότι η Κων/πολη ήταν αρχικά ελληνική, κάτι γίνεται…
«Το ότι την συγκεκριμένη περιοχή όπως και
την τότε υπόλοιπη Ελλάδα την κατοικούσαν Έλληνες ,
και το ότι η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία όρισε σαν επίσημη γλώσσα του κράτους τα Ελληνικά , δεν σημαίνει ότι και η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ,ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία ,
όπως αποκλήθηκε αργότερα χάριν συντομίας από τους ιστορικούς ήταν Ελληνική .»
Τους κούφανες όλους…γιατί; Αφού όλα ήταν ελληνικά, η χώρα αυτή τι ήταν; …αφρικανική; Ρε παιδιά, τι λέμε τώρα;…
Διαφωνεί μαζί σου και με τους ομοίους σου ο Αριστοτέλης
που πρώτος μετέθεσε την παλαιότατη Ελλάδα από την Θεσσαλία στην Ήπειρο και κυρίως στην περιοχή της Δωδώνης και του Αχελώου «(ὁ κατακλυσμὸς) περὶ τὸν ἑλληνικὸν ἐγένετο μάλιστα τόπον· καὶ τούτου περὶ τὴν Ἑλλάδα τὴν ἀρχαίαν.
Αὔτη δ’ ἐστὶν ἡ περὶ Δωδώνην καὶ τὸν Ἀχελῷον· οὖτος γὰρ πολλαχοῦ τὸ ρεῦμα μεταβέβληκεν· ᾤκουν γὰρ οἱ Σελλοὶ ἐνταῦθα καὶ οἱ καλούμενοι τότε μὲν Γραικοί, νῦν δ’ Ἒλληνες» (Μετεωρ. 352α).
Αλλά και ο Ρωμιός Σολωμός δεν είναι μήπως Έλληνας;

Η φυλή αποτελεί κοινωνικό σχηματισμό. Τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τα μέλη της είναι η συνείδηση της κοινής τους καταγωγής, οι κοινές παραδόσεις, η κοινότητα τύχης στην διαδρομή των αιώνων και η κοινότητα πολιτισμού τους, η γλώσσα, η λαϊκή τέχνη, η δημώδης ποίηση, οι χοροί κ.α. Ως φυλές μ’ αυτά τα γνωρίσματα σήμερα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι Βάσκοι της Ισπανίας, οι Βουσμάνοι κ.α.
Οι αρχαίες ελληνικές φυλές είναι τυπικές μορφές κοινωνικών σχηματισμών. Οι Αχαιοί, οι Ίωνες, οι Αιολείς και οι Δωριείς είχαν κατά την μυθολογία επώνυμους προγόνους με κοινό αρχηγέτη πρόγονο τον Έλληνα. Με κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις και θεούς, παραπλήσια ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα διαφοροποιημένη σε γλωσσικές διαλέκτους και θεσμούς μεταξύ τους. (1)
φυλή η [filí] O29 : 1. (ανθρωπολ.) μεγάλη και (γεωγραφικά) ενιαία ομάδα ανθρώπων με ορισμένα κοινά ή παρόμοια κληρονομικά χαρακτηριστικά (χρώμα δέρματος, μαλλιά, σχήμα κεφαλιού κτλ.): Λευκή / κίτρινη / μαύρη ~. Σπάνια / άγρια / πρωτόγονη ~. Άρια* ~. 2. έθνος, εθνότητα: Tα πεπρωμένα της ελληνικής φυλής. (έκφρ.) το δαιμόνιο* της φυλής. 3. (βιολ.) υποδιαίρεση είδους: Oι ανθρώπινες φυλές. [λόγ. < αρχ. φυλή «γενιά, ομάδα ατόμων με κοινό τόπο διαμονής» σημδ. γαλλ. race & αγγλ. race, tribe

Το έθνος είναι η ανώτερη μορφή κοινωνικού σχηματισμού. Τα συστατικά του στοιχεία είναι ο κοινός ιστορικός βίος των μελών του, ο κοινός πολιτισμός και η ομόθυμη θέληση να συνεχιστεί η κοινή πολιτιστική πορεία. Ακόμη οι κοινές αναμνήσεις και παραδόσεις, οι κοινές θυσίες, οι ένδοξες πράξεις αλλά και οι συμφορές που έπληξαν το εθνικό σώμα. Ιδιαίτερα οι δοκιμασίες και οι συμφορές είναι που σφυρηλατούν ακατάλυτους θεσμούς ενότητας. Τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων και των ζωντανών μελών, μεγάλες πολιτιστικές δημιουργίες καλλιεργούν αισθήματα περηφάνιας, που ενισχύουν την διάθεση γι’ ασυνέπεια και συνέχεια δημιουργικής πορείας στο μέλλον. Αυτά είναι βάση και θεμέλιο του έθνους· ουσία του είναι οι ψυχικοί δεσμοί των μελών του. Το έθνος είναι ενότητα ψυχής και πνεύματος.
Η γλώσσα, η θρησκεία, η φυλή, η ενιαία διοίκηση, τα κοινά συμφέροντα, είναι γνωρίσματα δευτερεύοντα και όχι συστατικά της ενότητας του έθνους. Συχνά λείπουν ένα ή περισσότερα χωρίς να διαταράσσεται η ενότητα του έθνους. Πάνω και πρώτα απ’ όλα μετράει το φρόνημα· η πίστη του κάθε μέλους ότι ανήκει στο έθνος και η θέληση του ν’ ανήκει σε αυτό....
Φίλε Sesostris,κάπου έχετε μπερδευτεί πολύ... Καλά είναι να το ξαναδείτε από την αρχή το όλο ζήτημα...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 00:13:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
trexagireve:
«(μιλάω για Sesostris,Makedon, Schwabe,και λοιποί παγανιστές)»

Καλά θα κάνεις να μιλάς για όσα είτε είναι αλήθεια είτε έχεις τεκμήρια.

Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά πως μόνο και μόνο επειδή εσύ ανήκεις σε ένα μαντρί, δεν σημαίνει ότι όλοι έχουνε και έναν προβατάρχη πάνω απο το κεφάλι τους.

Νομίζω ότι είναι σχετικά απλό, και ενδεχομένως να το αντιλαμβάνεσαι και εσύ.

Μπορείς λοιπόν να αισθάνεσαι περήφανος για την θρησκεία σου, να ασπάζεσαι όλο το Ιουδαϊκό πάνθεο της μυθολογίας τους περί «Θεών», ωστόσο να είσαι απολύτως βέβαιος ότι είναι πολλά εκατομμύρια αυτοί οι άνθρωποι που απλά δεν αναγνωρίζουνε κανένα μαντρί και κανέναν «Θεό».

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ανάξια σχολιασμού, και φυσικά μασημένη τροφή...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 00:25:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

quote:
Ωρέ παλικάρια, γνωρίζετε τη σημασία των λέξεων "δανείζομαι" και "συμβολίζει";

Άντε πάλι στο δημοτικό να τα μάθετε και μετά έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με πιο προχωρημένα θέματα.


Τι μπορείς να πείς, εκτός από εξυπνάδα;
Δεν είναι η πρώτη φορά που το "θεόπνευστο" δόγμα, σ' αφήνει εκτεθιμένο.

Λεξικό Τριανταφυλλίδη:

δανείζω –ομαι: παραχωρώ σε κάποιον κάτι δικό μου για να το χρησιμοποιήσει, με την προϋπόθεση να μου το επιστρέψει μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα, με αφηρημένα ουσιαστικά, χρησιμοποιώ κάτι που δεν το έχω δημιουργήσει εγώ ο ίδιος.

Να που μάθαμε ότι τα δανεικά θα πρέπει να επιστρέφονται...

συμβολίζω –ομαι: χρησιμοποιώ ένα σύμβολο για να παραστήσω ή για να εκφράσω μια αφηρημένη έννοια.

Ξέρεις πολλές έννοιες να συμβολίζονται με οτιδήποτε, πριν υπάρξουν, ψηλέ;

Αυτά τα ισχυρίζεται κάποιος, μόνο όταν ξέρει ότι αυτοί στους οποίους απευθύνεται, θα τα χάψουν.

Εσύ τι λες ότι σημαίνουν οι λέξεις που ανέφερες;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 01:15:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα φορουμ πιστευω εχουν πολυ σημαντικο ρολο.Πολλες φορες παιζουν και το ρολο διασκεδαστη.Και μονο που διαβαζουμε αυτα που λενε καποιοι δωδεκαθεοι,τους ευχαριστουμε.Συνεχιστε το καλο εργο.
Ειλικρινα τα σεβη μου στους δωδεκαθεους.Ελπιζω να συνεχισουν να μας διασκεδαζουνε.Εγω προσωπικα αν μπορουσα θα τους εκανα κονε και στην εκπομπη της Αννιτας Πανια.Εκει θα δινανε την χαρα και την ευχαριστηση σε ευρυτερο κοινο,πιστευω δεν πρεπει να το στερειται το γελιο που βγαζουνε απο κανεναν ελληνα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 01:21:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ trexagireve, περιμένω τις απόψεις σου για τον Απολλώνιο τον Τυανέα, όπως "απείλησες" ότι θα παραθέσεις.

Υπάρχει παλαιό θέμα σχετικό, αλλά, με την προϋπόθεση ότι πράγματι έχεις κάτι να πεις (ό,τι κι αν είναι αυτό), θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους του φορουμ, να υποδείξουν σε ποιό τοπικ, θα ήταν λειτουργκά χρήσιμο, να παραθέσεις αυτά που έχεις γι' αυτόν τον άνθρωπο, που διέσυραν τόσο πολύ οι "πετέρες' του χριστιανισμού, αφού "δανείστηκαν" ακόμη και τη μορφή του, για τον "μεσσία" τους.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 01:32:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
MIXAHL32, τι είναι οι... δωδεκάθεοι;ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 02:05:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
(μιλάω για Sesostris,Makedon, Schwabe,και λοιποί παγανιστές)

Εειδή αναφέρεις το όνομά μου, δεν θυμάμαι να έχω δηλώσει πουθενά ότι είμαι παγανιστής ούτε θυμάμαι να ήμουν ποτέ. Φυσικά αν έχεις κάποια τέτοια δήλωση, ή κάποιο παρόμοιο στοιχείο, παρακαλώ να με διαψεύσεις.

Για την ενημέρωσή σου πάντως σε πληροφορώ πως ούτε οι Ελληνες ήταν ποτέ παγανιστές.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

D.P.J. 10
Μέλος 3ης Βαθμίδας


481 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 09:29:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους D.P.J. 10  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Τα φορουμ πιστευω εχουν πολυ σημαντικο ρολο.Πολλες φορες παιζουν και το ρολο διασκεδαστη.Και μονο που διαβαζουμε αυτα που λενε καποιοι δωδεκαθεοι,τους ευχαριστουμε.Συνεχιστε το καλο εργο.
Ειλικρινα τα σεβη μου στους δωδεκαθεους.Ελπιζω να συνεχισουν να μας διασκεδαζουνε.Εγω προσωπικα αν μπορουσα θα τους εκανα κονε και στην εκπομπη της Αννιτας Πανια.Εκει θα δινανε την χαρα και την ευχαριστηση σε ευρυτερο κοινο,πιστευω δεν πρεπει να το στερειται το γελιο που βγαζουνε απο κανεναν ελληνα.

ΠΟΙΟΣ ;...υπερασπίζεται το δωδεκάθεον ;;;;; Συγκεκριμένα , όχι απλά κόλλημα μιας ταμπέλας , επειδή έτσι βολεύει.
Δεν είμαι ούτε παγανιστής , ούτε δωδεκαθεϊστής ούτε.........
ΔΙΚΑΙΩΜΑ του καθενός όμως είναι να πιστεύει και στα παραπάνω και λογαριασμό δεν θα δώσει σε κανέναν μας.
Πάντως γεγονός είναι το εξής είτε σου αρέσει (εσένα και άλλους), είτε όχι :
Με δωδεκάθεο οι Έλληνες ήταν στην κορυφή , με τον ένα και μοναδικό θεό δεν προλαβαίνουν να μετράνε τις ....σφαλιάρες !!
Πιάσαμε πάτο ! Φυσικό είναι βέβαια αφού κοιτάμε πάντα προς τα κάτω με φόβο και ταπείνωση........Αμήν.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 10:00:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Ο φίλος trexagireve με κάλυψε στο απόλυτο!
-Απλά απορρώ! και κάνω συνηρμούς! σε πιο μαντρί ανήκουν αυτοί που θεωρούν την Πόλη Ελληνική και σε ποιο αυτοί που δεν τη θεωρούν ή την υποθεωρούν......κάτι δηλαδή σαν ναι μεν έγκυος αλλά λίγο! σαν ανεμογκάστρι δηλαδή! κατά τα άλλα.................είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων! του Λεωνίδα και του Νικηταρά!

-Υ.Γ. Το ότι αυτοαποκαλούντουσαν Ρωμαίοι οι αυτοκράτορες όπως και οι πολίτες Ρωμιοί, αυτό ήταν φυσικό λόγω του ότι το Βυζάντιο προήλθε από την Ανατολική αυτοκρατορία. Η επικράτηση της Ελληνικής όμως αποδυκνύει περίτρανα τη σύνθεση και του Βυζαντίου και της Πόλης! Πέραν τούτου πολλές φορές οι Δυτικοί αποκαλούσαν τον Βυζατνινό αυτοκράτορα <<Βασιλευ των Ελλήνων>>.

-Η παγίδα που προσπαθούν τα ξένα αλλά και ντόπια συμφέροντα είναι τάχα τάχα ότι το Βυζάντιο δεν ήταν Ελληνικό αλλά Χριστιανικό! με στόχο να δημιουργήσουν ψευτοδιλήμματα όπως ή Χριστιανός ή Έλληνας!
-Να χτυπήσουν έτσι την ιστορία και κατά συνέπεια το έθνος.

-Εχθές έδειξε η τηλεόραση έναν νεαρό ματωμένο που του επιτέθηκαν σε φανάρια <<αντιεξουσιαστές>> επειδή ήταν με την Ελληνική σημαία και πλήγαινε στη συγκέντρωση. Πρόκειται για τους ιδεολογικούς απογόνους των όσων μοναχών την είχαν κάνει από το Βυζαντινό στρατό προκειμένου να αποφύγουν τον πόλεμο. Πρόκειται για τους ίδους τύπους που μιλάνε για το ότι η ιστορία γράφεται από τους δυνατούς που απαξιώνουν τα πάντα.....και στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους έχουν τη συρίκνωση του Ελληνισμού!
-Για σκεφτείτε οι Έλληνες τρώμε και ξύλο μέσα στη χώρα μας. Τρανή απόδειξη της χαλάρωσης της Εθνικής συνείδησης του φόβου και του βομβαρδισμού που δέχεται η ιστορία της Ελλάδας από τους επιτίδειους καπηλευτές και πιόνια του ανθελληνισμού. (ειδικά αφιερωμένη αυτή η τελευταία παράγραφος σε σένα sesostris ως θύμα και όχι ως θύτη.)

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 10:06:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί, φίλοι δωδακεθεϊστές ή όπως
αλλοιώς αυτοπροσδιορίζεστε…
Ο λόγος της «αγελοποίησης» σας οφείλεται
στο ότι γράφετε με τον ίδιο τρόπο τα ίδια πράγματα και με τις ίδιες αντιχριστιανικές κορώνες…
Αυτό που βλέπω βέβαια, τώρα είναι ότι γίνεται ένας καλύτερος διάλογος και εγώ προσωπικά σας ευχαριστώ
γιατί έτσι πιστεύω περνάμε όλοι καλύτερα…

Τα μαντριά φίλε Schwabe , έχουν το ιδιόρρυθμο να δείχνουν όλα τα πρόβατα που είναι …ίδια …Είτε δεν γράφουμε,
είτε είναι αναμασημένη τροφή, καλά θα ήταν να συζητούσαμε και λίγο επ’ αυτών αντί να αλληλοβριζόμαστε,
δεν κερδίζουμε τίποτε όλοι…
Φίλε μου Γιάπετ,για τον Τυαννέα, έχω να σου πω πολλά αλλά,
θέλεις σίγουρα να ακούσεις;
Πιστεύεις ότι κάποιος που έζησε 300 χρόνια μετά Χριστόν, δάνεισε στοιχεία του στον χριστιανισμό που προυπήρχε, ή όπως όλοι οι νορμάλ άνθρωποι πιστεύουν, το αντίθετο;
Αυτός δανείστηκε στοιχεία του προηγουμένου του Ιησού, σαν προπαγανδιστής που ήτανε και μάλιστα για την κονόμα…
Όπως ,δε, αναφέρουν ιστορικά κείμενα, ο …φρικτός ( κατά τη γνώμη σας) Μέγας Κωνσταντίνος, του έκανε άγαλμα στον Ιππόδρομο της Κων/πολης, μετά την προτομή του Ιησού Χριστού που ήταν ήδη εκεί, για να δείξει την ανεξιθρησκεία του, άρα ποιος ήταν πρώτος;

Με δωδεκάθεο ήμασταν ωραίοι όσο οι άλλοι ήταν βάρβαροι, από Ρωμαίους και μετά, παρά το δωδεκάθεο, γίναμε καρπαζοεισπράχτορες.
Με τον Χριστιανισμό , ξαναπήραμε τα πάνω μας, μέχρι το ελληνικό…δαιμόνιο με τις ίντριγκες του Βυζαντίου να ξεπουλήσει κάθε στρατηγικής σημασίας περιοχή (Δαρδανέλια, Βόσπορο,κλπ) στους «έξυπνους» Ευρωπαίους για να τους δώσουν την εξουσία και αφήνοντας τους Τούρκους να αναπτύσσονται στην Μικρά Ασία και δίνοντας τους οφίκια και δύναμη…
Ρε παιδιά, διαβάστε και λίγο Ιστορία, όχι μόνο τα αποσπάσματα που θέλετε….
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 10:13:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ωρέ παλικάρια, γνωρίζετε τη σημασία των λέξεων "δανείζομαι" και "συμβολίζει";

Άντε πάλι στο δημοτικό να τα μάθετε και μετά έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με πιο προχωρημένα θέματα.


Ωρέ παλικάρι, προσωπικά στο Δημοτικό έμαθα ότι είθισται με τη λογική το μεταγενέστερο να προσδιορίζεται από το προγενέστερο και στην προκειμένη περίπτωση το μεταγενέστερο να συμβολίζει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προγενέστερου.
Οπότε δε μπορώ να δεχθώ ότι ο Ήρακλής συμβολίζει τον Ιησού, αν το δεχόμουν θα έπεφτα σε λογικό σφάλμα.
Αν είναι να φτάσω σε Διδακτορικό και να κάνω τέτοια σφάλματα, ας μείνω στο Δημοτικό λοιπόν...

quote:
Αγαπητοί, φίλοι δωδακεθεϊστές ή όπως
αλλοιώς αυτοπροσδιορίζεστε…

Αγαπητέ trexagireve, δεν έχω δει τους ανθρώπους που ομαδοποίησες να έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως Δωδεκαθεϊστές.
Ας τους αφήσουμε λοιπόν να αυτοπροσδιορίζονται κι όχι να τους προσδιορίζουμε...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 11:18:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε D Incubus, ξέρω ότι δεν είσαι συνήγορος κάποιων,
αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως δωδεκαθεϊστές είτε αμέσως είτε εμμέσως …
Όσον αφορά το προγενέστερο και το μεταγενέστερο,
που λες, επειδή κι εγω πιστεύω τα ίδια με τον Ψηλό,
θέλω να πω ότι ο Θεός υπήρχε εξ’ αρχής, ο Χριστός ήρθε σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή επίτηδες γιατί ο νους του ανθρώπου, χάρην των Ελλήνων αν θέλεις,
καταλάβαινε περισσότερα και είχε ξεφύγει από το βίαιο των προηγουμένων αιώνων.
Τώρα το προγενέστερο και το μεταγενέστερο που κολλάει με τον προάναρχο Θεό; Δεν προηγείται, ο Θεός από τον άνθρωπο;….
Δεν υπάρχει στη μνήμη όλων των ανθρώπων η ύπαρξη του Θεού και εκφράζεται συμβολικά; Μη λέμε για τη μια ή την άλλη απόδοση του θείου… Μιλάμε για το αν είναι ένας ο Θεός κιόχι ποιός τον ...είδε πρώτος...
Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, έλεγε η συγχωρεμένη η μάνα μου, αν μου επιτρέπεις την μεταφορά…
Δεν δέχεσαι τον Ηρακλή ως σύμβολο του Ιησού, αλλά όλα τα συμβολικά της αρχαίας ελληνικής θρησκείας ( Δήμητρα ή γη,κλπ, )πως τα δέχεσαι;
Φίλε μου κάποια στιγμή, να δούμε
όλοι μαζί το θέμα , καθώς αφορά όλους,γιατί η κόντρα ( όχι με σένα) δεν ωφελεί… Χρειάζεται συντονιστής συζήτησης…
Αν θέλεις βάλε διαδικασίες και να τοποθετούμαστε …
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 11:20:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Γιαπετ το λινκ είναι αυτό

Ελπίζω μόνο αυτήν την φορά να επικεντρωθούμε όλοι στο να δώσουμε κάποια επιπλέον «ιστορικά στοιχεία» και όχι να έχουμε πάλι ένα επιπλέον θέμα με τυμπανοκρουσίες…

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 12:34:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απορίες περί του Απολλώνιου του Τυανέως. :

Αν ο Απολλώνιος αποτελεί πρόδρομο του Ιησού και πρόσωπο μεγαλύτερης φήμης τότε γιατί ο Σεβήρος Αλέξανδρος ανυψώνει ομοίωμά του
δίπλα από το προϋπάρχουν ομοίωμα του Ιησού; αν κάποιοι μετέτρεψαν τον Τυανέα εις Ιησού τότε γιατί ο Σεβήρος έχει δύο αγάλματα,
ένα του Ιησού και το άλλου του Τυανέα; δεν του έφτανε το ένα;
Γιατί στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης υπάρχει άγαλμα του Τυανέα και η θρησκεία είναι υπέρ Χριστού; Γιατί η θρησκεία δεν είναι υπέρ Τυανέα εφόσον Τυανέας = Ιησούς (;)
Αν εις την Βίβλο όλα είναι αισχρά και βδελυρά και τα οποία οι νεοπαγανιστές, όπως κι οι τότε ειδωλολάτρες δεν δέχονται, τότε γιατί ένας αυτοκράτορας του Εθνικού κόσμου υψηλής ηθικής όπως ο Αλέξανδρος Σεβήρος ανυψώνει άγαλμα εις τον Αβραάμ;
Αν η κλασσική ελληνική παιδεία δεν συμβαδίζει με τον Χριστιανισμό γιατί τότε ο Αλέξανδρος Σεβήρος που διαπαιδαγωγήθηκε εις την ελληνική παιδεία συντηρεί άγαλμα του ιδρυτή του Χριστιανισμού Ιησού;
Αν ο Εθνισμός της εποχής εκείνης είναι τόσο στείρος και κεκλεισμένων των θυρών, όπως ο σημερινός, γιατί ο Σεβήρος Αλέξανδρος ύψωσε ομοίωμα του Τυανέα δίπλα από άγαλμα του Αβραάμ και του Ιησού;
Γιατί ο Τυανέας εμφανίζεται έναν αιώνα μετά την παρέλευση του Ιησού εις τον Εθνικό κόσμο και όχι νωρίτερα; γιατί δεν υπάρχουν νωρίτερα παραδείγματα παγανιστών προσωπικοτήτων ανάλογα του Ιησού σε όλα τα χιλιάδες χρόνια του Εθνισμού εις όλα τα μήκη και πλάτη της γης; μήπως γιατί η προσωπικότητα του Ιησού επηρέασε τον ειδωλολατρικό κόσμο;
Γιατί τα κανονικά Ευαγγέλια δεν γίνονται πιστευτά από τους παγανιστές, αφού τα συγγράψανε 4 διαφορετικοί συγγραφείς ακόλουθοι του Ιησού και γίνεται πιστευτή η βιογραφία του Τυανέα που την συνέγραψε ο ρήτορας, ο Φιλόστρατος που δεν υπήρξε ακόλουθος του Τυανέα; ακόλουθος του Τυανέα όπως είναι γνωστό είναι μόνο ο Δάμις.
Πώς λοιπόν ο Φιλόστρατος κατόπιν εντολής της Ιούλιας Δόμνας συμπληρώνει το έργο του Δάμι ή μη μόνο από αντίδραση και αντιγράφοντας τον Χριστό για να ικανοποιήσει τουε ειδωλολάτρες της εποχής; Έχει δηλαδή κανείς να κάνει με μια μη ορθολογική διαχείριση αρχαίων κειμένων από μέρους των νέοπαγανιστών ανάλογη της ακόλουθης: οι Εθνικοί ομοίως με τον Φιλόστρατο (μεταγενέστερος) και του Δάμι (προγενέστερος) δίνουν έμφαση και βάρος εις τα απόκρυφα Ευαγγέλια (μεταγενέστερα) και όχι εις τα κανονικά (προγενέστερα)
Ο Απολλώνιος εντάσσεται από το νεοεθνικό θρησκευτικό κύκλο εις της αρχαιοελληνική Εθνική Ολύμπια πίστη. Ο αναγνώστης όμως των άνωθι μπορεί να αναρωτηθεί τα εξής:
α. Πώς ο Τυανέας εντάσσεται εις το αρχαιοελληνικό θρησκευτικό σύστημα όταν λατρεύει τον ήλιο ως ανώτατη θεότητα και όχι τον Δία;
β. Πώς εντάσσεται ο Τυανέας εις τον Εθνισμό όταν αναφέρεται εις την βιογραφία του Φιλόστρατου ως ο «φέρων νέες αποκαλύψεις;». Διότι αν οι αποκαλύψεις του Τυανέα είναι νέες, τότε πώς εντάσσονται εις την αρχαιοελληνική Εθνική «αρχαιότατη» παράδοση;
γ. Πώς εντάσσεται εις τον αρχαιοελληνικό Εθνισμό, όταν παρουσιάζεται ως «ιδρυτής θρησκείας;»
δ. Με ποια θρησκεία ή θρησκευτικές απόψεις μοιάζει περισσότερο η διδασκαλία του Απολλώνιου Τυανέα όταν ομιλεί «περί ενός θεού υψίστου που τον καταλαβαίνουμε μόνο με τον νου και δεν πρέπει να τον ονομάζουμε με λέξεις, ούτε να του προσφέρουμε θυσίες»; με τον Χριστιανισμό ή με τον Εθνισμό;
Ο Τυανέας προτείνει ασκητικό βίο που ως γνωστόν οι νεοπαγανιστές είναι πολέμιοι του.
Εφόσον οι παγανιστές ομιλούν συχνά και κάνουν χρήση της αρχαιοελληνικής ορθολογικής πρέπει να ειπωθεί το εξής: αν οι αφηγήσεις του Δάμι, ακολούθου του Ταυνέα, είναι αληθινές, τότε οι αφηγήσεις των 4 ακολούθων του Ιησού που συνέγραψαν τα Ευαγγέλια τι είναι; αλήθεια ή ψέματα;
οι πιθανότητες τα Ευαγγέλια να είναι τόσο αληθινές αφηγήσεις όσο και η βιογραφία του Τυανέα είναι 4: 1 (τέσσερα συγγραφείς έναντι ενός)
Όταν γίνεται λόγος περί Ευαγγελίων από μέρους τους, υβρίζονται οι απόστολοι και συγγραφείς των ως ψεύτες, αγύρτες κ.λ.π.
και κυρίως κατηγορούνται ως «Ιουδαίοι» και προσπαθούν να τους ταυτίσουν οι νεοπαγανιστές με ένα γενικότερο ανθελληνικό κύκλο μη Ελλήνων.
Εντούτοις, οι σύγχρονοι παγανιστές , για να αρνηθούν τον Ιησού και τους αποστόλους, πέφτουν εις πλήρη ανορθολογική αντιμετώπιση των γεγονότων της ιστορίας διότι ενώ δεν δέχονται, όπως λένε τους 4 (τέσσερις) «Εβραίους» απόστολους καθότι μη Έλληνες, εντούτοις είναι προθυμότατοι να δεχθούν τα συγγραμμένα υπέρ Τυανέα από τον 1 (ένα) Δάμι, ο οποίος είναι γεννημένος εις την Νινευή και δηλαδή είναι έτοιμοι να δεχθούν έναν Ασσύριο και τα γραφόμενα του.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2028809
Maintained by Digital Alchemy