ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 21:31:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Λοιπόν ας χρησιμοποιήσουμε την απλή λογική! Ο Κων/νος σκωτώνει τους Έλληνες!, Ο Θεοδόσιος όσους ξέφυγαν, ο Ιουστινιανός και τους τελευταίους καλά κρυμένους! ο Ηράκλειος σκωτώνει τους Καπαδόκες τους Πόντιους και τους Εφέσιους (μη ρωτάτε γιατί αυτοκράτορας ήταν όλο και κάποιο λόγο θα είχε). Ο Ίσαυρος σκωτώνει τους λοιπούς Μ.Ασιάτες μη μπορώντας να τους ξεχωρίσει., ο Κων/νος ο Ε' σκωτώνει τους Θρακιώτες όλους, Με την εικονομαχία σκοτώνονται από τον Λέοντα τον Γ΄οι μισοί Κωνσταντινοπουλίτες, ο Βουλγαροκτόνος σκοτώνει τους Ιλιριούς και τους Σλάβους όλους, Ο Λέων ο στ' σκωτώνει τους Κρήτες όλους, ο Φωκάς τους ξανασκωτώνει γιατί λόγω μορφολογίας εδάφους πολλοί είχαν κρυφτεί στον Ψηλορίτη, ο Τσισμικής σκωτώνει πάλι τους Μικρασιατες και ότι κινείτε γύρω από τον Πόντο γιατί είχε περάσει καιρός και όλο και κάπιοι είχαν γεννηθεί, ο Αλεξιος Κομνηνός κατέβηκε στη Στερεά Ελλάδα και δεν άφησε κολυμπηθρόξυλο κάπιος του είχε σφυρίξει ότι ναι υπήρχαν κάτι Έλληνες που έκαναν τους Νορμανδούς, ο Ισαάκιος Άγγελος σκώτωσε τους μισούς Κωνσταντινοπουλίτες που κατά την εικονμομαχία είχαν σκωτώσει τους άλλους μισούς! ο Προπροπροπροπροπροπαπους του είχε ξέφύγει από τη σφαγή! ο ίδιος είχε κατί ρίζες από Μάνη και όπως καταλαβαίνετε μόλις πήρε το θρόνο αμέσως εκδηκήθηκε.
-Αισίως έτσι φτάσαμε στους Παλαιολόγους, αυτοί πια χωρίς υπηκόους όλοι ήσαν νεκροί! κάτι έπρεπε να κάνουν! τη λήση την έδωσε ο Κων/νος Παλαιολόγος πούλησε κάτι σκεύη της Αγια Σοφιάς, με τα χρήματα αυτά μίσθωσε όποιους βρήκε και αμέσως του μπήκε η ιδέα μη έχοντας τίποτα να σκωτώσει στην Πόλη, να αντισταθεί στους Τούρκους ώστε να σκωτώσει αυτούς! Δεν τα κατάφερε...............................

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 00:16:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon
«Σύμφωνα με το Φραντζή οι γηγενείς υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης ήταν κάτι λιγότεροι από 5.000 ενώ οι ξένοι ήταν περίπου 2.500-2.700, το 1/3 δηλαδή του συνόλου των υπερασπιστών».

Αγαπητέ υπήρχαν ακόμη περίπου 1.000 μόνιμοι Γενοβέζοι στρατιώτες οι οποίοι όμως φρουρούσαν την Γενοβέζικη αποικία-παροικία του Πέραν. Αυτοί όχι μόνο δεν συμμετείχαν στην άμυνα, αλλά κατηγορήθηκαν για προκλητική ουδετερότητα. Αν συμπεριλάβουμε και αυτούς, στους ξένους, έχουμε τον αριθμό που δίνει ο Φραντζής.

Τον αριθμό των 3.000 για τους ξένους, επίσης δίνει και ο Λεονάρδος της Χίου, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς τους Γενοβέζους στρατιώτες του Πέραν.

macedon

«Τώρα αυτοί οι ξένοι ήταν μισθοφόροι ή όχι;
Ο Φρατζής στα χρονικά του λέει:
"Επειδή δε και χρημάτων εσπάνιζον τα βασίλεια διά τον μισθόν των στρατιωτών, προσέταξεν ο βασιλεύς λαβείν τα των εκκλησιών σκεύη άγια και αφιερωμένα τω θεώ και χρήματα εποίησαν".
Για τους μισθούς ποιών ήταν αυτά τα χρήματα;»

Από τις πρώτες μέρες του Μαΐου άρχισαν να εξαντλούνται οι προμήθειες. Άντρες που έπρεπε να βρίσκονται στα τείχη, ζητούσαν συνεχώς άδεια να πάνε στην Πόλη για να βρουν εφόδια για τα παιδιά και τις γυναίκες τους που πεινούσαν.

Τότε ο αυτοκράτορας προέβη σε συλλογή χρημάτων από εκκλησίες και από όπου αλλού ήταν δυνατόν, και οργάνωσε επιτροπή που αγόραζε προμήθειες και φρόντιζε να διανέμονται ακριβοδίκαια στους στρατιώτες και στις οικογένειές τους.

Τώρα από τους ξένους, οι ευγενείς που ήρθαν να πολεμήσουν ήρθαν αυτοβούλως ξοδεύοντας σημαντικές περιουσίες π.χ. περίπτωση Ιουστινιάνη.

«Για την τιμή του θεού και την τιμή όλης της χριστιανοσύνης» όπως είπε υπερήφανα ο Βενετός Γκαμπριέλι Τριβιζάνο στον αυτοκράτορα».

Οι απλοί στρατιώτες που πολλοί από αυτούς έφεραν μαζί τους, δεν στρατολογήθηκαν ως μισθοφόροι από τον αυτοκράτορα αλλά από τους ίδιους.

Να υποθέσω πως ίσως ο αυτοκράτορας τους τροφοδοτούσε-μισθοδοτούσε, κατά την παραμονή τους στην πολιορκημένη από τους Τούρκους Κωνσταντινούπολη, όταν τέλειωσαν τα εφόδια που έφεραν μαζί τους;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 01:28:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ symbol

Τα περί της άλωσης της Κωνσταντινούπολης θεωρώ ότι δε σχετίζονται με το παρόν θέμα, που διαπραγματεύεται την επιβολή του χριστιανισμού και ως εκ τούτου θα σε παρακαλούσα να συνεχιστεί η σχετική συζήτηση στο αντίστοιχο topic "Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453)"

Ευχαριστώ

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 02:19:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ιουνιο εχουμε?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 02:37:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
MIXAHL32:
Ιουνιο εχουμε?

-To internet μας ενώνει!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 10:52:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΟΤΘΟΙ

Πολύ σημαντική βοήθεια στους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων εθνικών και στην καταστροφή των ελληνικών ναών πρόσφεραν στο Θεοδόσιο και τους διαδόχους του οι σύμμαχοί του, οι Γότθοι, που είχαν γίνει ήδη χριστιανοί.

Τόσο δε ευχαριστημένοι έμειναν οι χριστιανοί αυτοκράτορες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από το χριστιανικό ζήλο της καταστροφής του ελληνικού πολιτισμού και των μαζικών σφαγών των Ελλήνων, που μετά το τέλος της δουλειάς ο Αρκάδιος τίμησε και παρασημοφόρησε τον Αλάριχο.

Οι σχέσεις στοργής του Θεοδόσιου με τους Γότθους ξεκινάει το 381 μαχχ, όταν ο αρχηγός των Βησιγότθων Αθανάριχος επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και γίνεται δεκτός με μεγάλες τιμές από τον Θεοδόσιο. Με τον Αθανάριχο αρχικά και κατόπιν με όλες τις φυλές των Γότθων ο Θεοδόσιος κλείνει μια συμφωνία μη επίθεσης, παραχωρώντας τους τη Θράκη, τη Μυσία και άλλα εδάφη. Με την πολιτική αυτή οι βάρβαροι βάζουν πόδι σε αρχαία εδάφη της αυτοκρατορίας, έχοντας επ'αυτών την πλήρη πολιτική και στρατιωτική διοίκηση.

Και, όπως σημειώνει ο Αρμίνιος, "η συμμαχία του Θεοδόσιου με τους Γότθους και οι παραχωρήσεις τους προς αυτούς δεν είναι άσχετες με το γεγονός πως οι Γότθοι είχαν εκχριστιανιστεί. Ο Θεοδόσιος έβλεπε με καλό μάτι μια συμμαχία με τους χριστιανούς βαρβάρους. Το γεγονός πως η αυτοκρατορία πλέον βασιζόταν στους εχθρούς της, φαίνεται να αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια" (Arminius, "Ιστορία των Γερμανικών λαών από την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα έως τον Καρλομάγνο", Λονδίνο 1856, μέρος 2 κεφ. 2).

Αυτή η συμμαχία των νεορωμαίων με τους Γότθους έμελλε να αποτελέσει την πηγή δεινών για τις ελληνικές πόλεις και τους Ελληνες, τόσο επί Θεοδοσίου όσο και επί των διαδόχων του.


Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Θεσσαλονίκη ήταν από τα εδάφη που δόθηκαν από το χριστιανό Θεοδόσιο στους χριστιανούς Γότθους. Εκεί βρισκόταν η βυζαντινή-γοτθική φρουρά υπό τον Βεδέριχο. Η καταπίεση των Γότθων έναντι των Θεσσαλονικέων, οι προσπάθειες εκχριστιανισμού της πόλης και η γενική συμπεριφορά τους έναντι του λαού της πόλης είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός επαναστατικού κλίματος που εκδηλώθηκε με αφορμή τη φυλάκιση ενός ηνίοχου την παραμονή των αγώνων, το έτος 390 μαχχ. Ο λαός της Θεσσαλονίκης επαναστάτησε εναντίον των Γότθων, εισέβαλλε σε δημόσια κτίρια και σκότωσε αρκετούς από τη φρουρά, συμπεριλαμβανομένου και του διοικητή της, Γότθου Βεδέριχου.

Ο Θεοδόσιος από το Μιλάνο όπου βρισκόταν, διέταξε τη σφαγή των κατοίκων της πόλης. Δεκαπέντε χιλιάδες άμαχοι σφάχτηκαν ανηλεώς από τις ορδές των χριστιανών του Θεοδόσιου μέσα στον ιππόδρομο της πόλης με ξίφη, τόξα και ακόντια, ώστε να τιμωρηθούν για το θάνατο των μελών και του διοικητή της Γοτθικής φρουράς.

"Μετά δε ταύτα ιππικόν αγώνα εκήρυξε και του λαού αθροισθέντος επί το θέατρον περιέστησεν αυτοίς τα στρατεύματα και κατετόξευσαν τον δήμον και κατηκόντισαν, ώστε θανείν εξ αυτών άχρι των πεντεκαίδεκα χιλιάδων". (Ζωναράς, Επιτομή ιστοριών, στη συλλογή "Corpus Scriptorum Historiae Byzantinae", Βόννη 1897, τ. 3 σ.84).

Ξεπερνώντας ακόμη κι αυτόν τον ... εαυτό του, ο αιμοδιψής Θεοδόσιος ζητάει από τους στρατιώτες του να του παρουσιάσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό κεφαλιών των δολοφονηθέντων θυμάτων, ώστε να είναι σίγουρος πως έγινε σωστά η δουλειά (W.G. Smith, "Λεξικό της Ελληνικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας και Μυθολογίας", Λονδίνο 1906, σελ. 1066).

Φυσικά ο Θεοδόσιος τιμωρήθηκε αυστηρά από τον επίσκοπο Αμβρόσιο του Μιλάνου. Του ζητήθηκε .... να παραδεχτεί δημόσια το σφάλμα του και να ζητήσει συγνώμη (!!).


ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Ο ανθρωπόμορφος σφαγέας από την Ισπανία, ο χριστιανός Θεοδόσιος έμελλε να μείνει στην Ιστορία σαν ένας από τους πλέον απηνείς διώκτες των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού. Μετά τα απανωτά έδικτα κατά των ελληνικών ναών και της ελληνικής θρησκείας, μετά τις διώξεις εθνικών, φιλοσόφων και ρητόρων, μετά τη σφαγή της Θεσσαλονίκης, ο Θεοδόσιος το 391 μαχχ εκδίδει νέο έδικτο κατά των εθνικών με το οποίο απαγορεύεται ακόμη και η επίσκεψη σε μη χριστιανικούς ναούς ενώ με νέο νόμο το 392 οποιαδήποτε μορφή θυσίας τιμωρείται με θάνατο.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τώρα οι θρησκευτικές τελετές, τα μυστήρια και στην πρακτική εκτέλεση των διωγμών χρησιμοποιούνται οι ψυχοπαθείς χριστιανοί καλόγεροι, γνωστοί με το όνομα circumcelliones, στρατολογημένοι από τα κατακάθια της Νουμιδίας και της Μαυριτανίας, με έντονο χριστιανικό ζήλο και με μοναδικό τους στόχο την καταστροφή των εθνικών ναών, σπιτιών, ιερών και τη δολοφονία των μη χριστιανών. Οπλο τους ήταν ένα βαρύ ρόπαλο που το ονομάζανε "Ισραήλ" ενώ η δολοφονική τους μανία συνοδευόταν από την κραυγή "Ευλογητός ο Θεός". (Ε. Gibbon, Παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Νέα Υόρκη 1906, τ. 3 κεφ. 21)

Με τη βοήθειά τους, καταστρέφονται τα ιερά της Σαμοθράκης και σταματούν οι μυστηριακές τελετές στο νησί. Οι ναοί γκρεμίζονται ενώ οι μοναχοί δε διστάζουν να εισβάλουν σε σπίτια εθνικών, δολοφονώντας τους ενοίκους, κραυγάζοντας πάντα "Ευλογητός ο Θεός" (J. Leberton, "Η ιστορία του πρώιμου χριστιανισμού", 1942, τ. 4)

Την ίδια χρονιά, ο "Αγιος" Επιφάνειος, επίσκοπος Κύπρου, έχοντας τη ρητή εξουσιοδότηση και εντολή από το Θεοδόσιο, προχωράει σε καταστροφή των ναών του νησιού και στο βίαιο εκχριστιανισμό του πληθυσμού, με την απειλή του ξίφους. Οσοι δεν γίνονται χριστιανοί είτε σφάζονται είτε εξορίζονται από το νησί, σύμφωνα με το Νόμο 16.4.3 του Θεοδοσιανού Κώδικα που έλεγε πως "οποιοσδήποτε δεν ασπάζεται τη χριστιανική πίστη, αξίζει να εξοριστεί" (J.F. Dechow, "Δόγμα και Μυστικισμός στον πρώιμο Χριστιανισμό: Ο Επιφάνειος Κύπρου και η κληρονομιά του Ωριγένη", Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, 1975, σελ. 52-53)

Την επόμενη χρονιά, το 393 μαχχ, ο Θεοδόσιος καταργεί τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα Πύθια ενώ το άγαλμα του Δία, φτιαγμένο από τα χέρια του Φειδία μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη, για να χαθεί εκεί μετά τη μεγάλη πλημμύρα του 475 μαχχ. (Albert Mayer, "Οι Ολυμπιάδες", Ν. Υόρκη 1938, Εισαγωγή).

Το 395 ο Θεοδόσιος πεθαίνει, αφήνοντας πίσω του άξιους συνεχιστές της χριστιανικής παράδοσης και πρακτικής, που θα συνέχιζαν το έργο του καταστρέφοντας τον πολιτισμό αιώνων με την ενεργό συμμετοχή των βαρβάρων που τώρα πια, χριστιανοί όντες, ήταν οι καλύτεροι σύμμαχοι του Βυζαντίου στον αγώνα για τον εκχριστιανισμό της αυτοκρατορίας.

Ο Θεοδόσιος, ο σφαγέας της Θεσσαλονίκης και καταστροφέας του ελληνισμού ονομάστηκε από τη χριστιανική εκκλησία "Μέγας", όπως "μεγάλοι" ή "άγιοι" ονομάστηκαν απ'αυτήν ένα σωρό άλλοι εγκληματίες που είχαν σαν κοινό γνώρισμα το μίσος τους για τον ελληνισμό και την καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού. Κι αν απορεί κανείς πώς ένας τέτοιος εγκληματίας ονομάστηκε "Μέγας", ο Σωζομενός μας δίνει την απάντηση: (Σωζομενός, "Εκκλησιαστική Ιστορία" 1809, τ, Β, σελ. 778).

"Ικανά μεν ουν και τάδε προς εύκλειαν του Χριστιανών δόγματος επί της παρούσης βασιλείας συνεκύρησε"

Αξιο τέκνο του χριστιανισμού!

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 11:02:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Πολλά θρίλερ βλέπεις! Σίγουρα θα είσαι και οπαδός του Ράμπο!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 13:02:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε, μηπως θα ήταν καλλίτερα να ανοίξεις μάτια και μυαλό (;), αντί να τοποθετείς όλα τα ενάντια προς αυτά που σου έχουν εισάγει στο κεφάλι, στη σφαίρα της φαντασίας;

Μήπως, εσύ και οι ομόσταυλοί σου, θα πρέπει να πάψετε να ερμηνεύετε όσα διαλέγετε, απ' την ιστορία βασισμένοι στο κακό που σας κάνουν κάτι άκοποι "ερμηνευτές" της, οι οποίοι αμφισβητούν τα πάντα πλην της βίβλου;

Μήπως θα πρέπει να σταθήτε κριτικά απέναντι και στις δικές σας πηγές και να βάζετε περισσότερο "μυαλό" σ' αυτά που σας σερβίρουν;

Μήπως θα πρέπει να δείτε συνδιαστικά και σφαιρικά κάποια γεγονότα, για να καταλήξετε σε προσωπική άποψη;

Δεν διαπιστώνεις κι εσύ, ότι η έτοιμη τροφή είναι αιτία μη εκγύμνασης του εγκεφάλου;

Αν ξαναδιαβάσεις το τελευταίο μήνυμά σου θα δεις τι έχεις να αντιτείνεις (μια ατάκα εντελώς ...), στην εξιστόριση γεγονότων δεν σε προβληματίζει αυτή η ανεπάρκεια που δείχνεις;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 16:00:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίε, μηπως θα ήταν καλλίτερα να ανοίξεις μάτια και μυαλό (;), αντί να τοποθετείς όλα τα ενάντια προς αυτά που σου έχουν εισάγει στο κεφάλι, στη σφαίρα της φαντασίας;

Μήπως, εσύ και οι ομόσταυλοί σου, θα πρέπει να πάψετε να ερμηνεύετε όσα διαλέγετε, απ' την ιστορία βασισμένοι στο κακό που σας κάνουν κάτι άκοποι "ερμηνευτές" της, οι οποίοι αμφισβητούν τα πάντα πλην της βίβλου;

Μήπως θα πρέπει να σταθήτε κριτικά απέναντι και στις δικές σας πηγές και να βάζετε περισσότερο "μυαλό" σ' αυτά που σας σερβίρουν;

Μήπως θα πρέπει να δείτε συνδιαστικά και σφαιρικά κάποια γεγονότα, για να καταλήξετε σε προσωπική άποψη;

Δεν διαπιστώνεις κι εσύ, ότι η έτοιμη τροφή είναι αιτία μη εκγύμνασης του εγκεφάλου;

Αν ξαναδιαβάσεις το τελευταίο μήνυμά σου θα δεις τι έχεις να αντιτείνεις (μια ατάκα εντελώς ...), στην εξιστόριση γεγονότων δεν σε προβληματίζει αυτή η ανεπάρκεια που δείχνεις;-Μήπως φίλε γιαπετ σου μοιάζω για το 14χρονο που θα ανοίξει το στόμα σα χάνος?
-Μήπως έχετε μπερδέψει τη βούρτσα με κάτι άλλο?
-Τι προσπαθήτε να μας πείτε ότι ένας Ρωμαίος Αυτοκράτορας απαγόρεψε τον ειδολολατρισμό! και προέβη σε δολοφονίες?
-Ποιον νομίζετε ότι κοροιδεύετε? Ξέρετε κάποιον αυτοκράτορα στο πέρασμα της ιστορίας μη δολοφόνο? Για πείτε μου έναν!
-Ο Κων/νο ο Θεοδόσιος και άλλοι! κατείχαν την εξουσία! μία αυτοκρατορία για να μπορέσει να σταθεί θα πρέπει να είναι ομιόμορφη σε όλους τους τομείς όπως και σε αυτόν της θρησκείας!
-Και οι 2 παραπάνω βλέποντας ότι ο Χριστιανισμός είχε ρεύμα! τον διάλεξαν και για χάριν της εξουσίας έκαναν ότι νόμισαν καλό για τους ίδιους!
-Γιατί έγεινε η εικονομαχία? Χριστιανοί εναντίον Χριστιανών δεν ήταν?
-Η σου διαφεύγει το πολιτκό κίνητρο?
-Για δες................ο Κων/νος και ο Θεοδόσιος ήσαν δολοφόνοι! τι νέο! ευτυχώς που έχουμε και εσάς!
-Να σας πω και γω! ένα νέο! ο Ηρώδης έσφαξε παιδάκια! Τι κακοί που ήσαν οι ειδολολάτρες! οι Σπαρτιάτες έσφαξαν τους Αθηναίους! τι κακοί που ήσαν οι ειδολολάτρες! ο Αλέξανδρος ισοπέδωσε τη Θήβα! τι κακοί που ήσαν οι ειδολολάτρες!

-Λάθος κοινό διαλέξατε για τη μαύρη προπαγάνδα σας!
-Αλλά τι να περιμένω όταν όλοι σας υποστηρζετε ότι η Κων/λη ούτε ήταν ούτε είναι Ελληνική!
-Τι να περιμένω όταν ο θεματοθέτης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα κατοικοίτε από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες!....

ΝΤΡΟΠΗ!..........ΣΑΣ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 17:10:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε2, είσαι πολύ επιθετικός και μερικές φορές προσπαθείς να προσβάλλεις, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Απλά θέλω να πω ότι εσύ και κάποιοι άλλοι, δεν δικαιούσθε τουλάχιστον, να γκρινιάζετε για "ατιμωρησία" των υπόλοιπων και ότι αυτό το απδεικνύεις με τις καταλήξεις των μηνυμάτων σου, όπως η τελευταία:

quote:
ΝΤΡΟΠΗ!..........ΣΑΣ!


Με το προηγούμενο μήνυμά μου ήθελα να σου πω ότι αντί να αναμασάς εσύ και οι άλλοι που το κάνουν, συμπεράσματα άλλων, θα ήταν καλλίτερα, να έχετε δικά σας, βγάζοντάς τα μέσα από διαδικασίες δικές σας, αφού μελετήσετε το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και να μη γίνεστε( θελημένα ή όχι) εκφραστές παραλογισμού ή μεταφορείς πονημάτων που δεν αντιλαμβάνεστε.

Τώρα βέβαια, αν θέλεις να συνεχίσεις έτσι, είναι δικαίωμά σου, όμως μη βρίζεις ό,τι δεν καταλαβαίνεις ή τις απόψεις των άλλων.

Μπορείς ας πούμε (αντί να κραυγάζεις άσχετα πράγματα), να μου πεις πότε ο Ηρώδης "έσφαξε" τα μωράκια, όπως λες;

Ποιά χρονολογία;

Πώς τεκμηριώνεται ιστορικά αυτό;

Το ότι ο Κωνσταντίνος, ο Θεοδόσιος, ο Ιουστινιανός και οι άλλοι, ήταν δολοφόνοι, είναι ιστορικά δεδομένα, γιατί κραυγάζεις και ειρωνεύεσαι και δεν τα καταρρίπτεις;

Υ.Γ. Θέλεις να σου φέρονται άλλοι όπως εσύ και να απαντούν συνεχώς, έτσι στα μηνύμαστά σου;
Αν ναι, είναι πανεύκολο.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 18:44:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Macedon, στάζετε φαρμάκι κι εσύ πιο πολύ απ’ όλους…Ειλικρινά το μίσος σας ξεπερνάτα όρια και πιστεύω ότι εσωτερικά θα σας βλάψει ότι τόσο δηλητήριο μίσους δεν μπορεί παρά να βλάψει τα εντόσθια σας που το συσωρεύουν…
Τα κείμενα σας και των πηγών σας επίσης στάζουν μίσος και φθόνο. Σαςπαραθέτω λοιπόν,κείμενο από τον αγαπητό σας Απολογητή (ξέρω ότι εσείς δικαιούστε να βάζετε κείμεναάλλωνκι εμείς δεν δικαιούμαστε,αλλά τι να κάνουμε δημοκρατία έχουμε, ) περί του Θεοδοσίου και του Βυζαντίου έναντι επικίνδυνων βιβλίων και διωγμών που δενείχαν βέβαια την ισχύ και την βιαότητα που επικαλείστε, ενώ θα συμφωνήσω,φυσικά με τον Europaiow2,καθώς εκείνες οιεποχέςήταν πλήρεις βίας και φυσικά, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου, δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση:
Η έκφραση «στην βυζαντινή εποχή απεκεφαλίζετο όποιος είχε βιβλία του Πορφυρίου» είναι διπλή, διότι μόνο για τα 15 βιβλία του «Κατὰ Χριστιανῶν» που εξύβριζαν τον Χριστό, ο οποίος ήταν και ο επίσημος Θεός του Κράτους, είχε εξαγγελθεί το 448 μ.Χ. αυτοκρατορικό διάταγμα του Θεοδόσιου Β΄ (408 - 450) της Ανατολής και του Ουαλεντιανού (425 - 451) της Δύσεως, το οποίο τα καταδίκαζε στην πυρά: «Θεσπίζομεν πάντα, ὅσα Πορφύριος ὑπὸ τῆς ἑαυτοῦ μανίας ἐλαυνόμενος κατὰ τῆς εὐσεβοῦς τῶν Χριστιανῶν θρησκείας συνέγραψε, παρ οἰωδήποτε εὑρισκόμενα πυρὶ παραδίδοσθαι. πάντα γὰρ τὰ κινοῦντα τὸν Θεὸν εἰς ὀργὴν συγγράματα καὶ τάς ψυχὰς ἀδικοῦντα οὐδὲ εἰς ἀκοὰς ἀνθρώπων ἐλθεῖν βουλόμεθα», ενώ τα υπόλοιπά βιβλία του διδάσκονταν και στα σχολεία αλλά και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινουπόλεως. Τίποτα δεν αναφέρονταν για τους κατόχους των βιβλίων αυτών στο διάταγμα. Έτσι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως ο Μαρίνης κατέληξε στο συμπέρασμα πως «στην βυζαντινή εποχή απεκεφαλίζετο όποιος είχε βιβλία του Πορφυρίου», διότι όλοι οι διδάσκαλοι του Βυζαντίου θα έπρεπε να ήταν ακέφαλοι, σύμφωνα πάντοτε με τα δικά του λόγια.
Δεύτερον: Είναι αδιανόητο να κατηγορούν οι νεοπαγανιστές το Βυζάντιο και τους νόμους του, όταν διαρκώς επιτάσσουν την «ευνομία» και το ιδεώδες της Πολιτείας που διατηρεί με νόμους τον εθνικό της χαρακτήρα εν αντιθέσει με τον αναχωρητισμό: «Η εξέλιξις συναρτάται προς την θετική κοινωνικήν δράσιν και την πολιτικήν συμμετοχήν. Δεσπόζον σημείον αναφοράς της τοιαύτης δράσεως είναι η διατήρησις του εθνικού χαρακτήρος της πολιτείας και η συγκρότησες της δι’ αρίστων θεσμών τηρούντων την πρωτοκαθεδρίαν του Νόμου. Συνεπώς, ο αναχωρητισμός, το μοναστικόν ιδεώδες, και πάσα άλλη πρακτική ατομικής σωτηρίας, αντιβαίνουν προς τον Νόμον.» (1). Ο Μαρίνης δεν κάνει τίποτα άλλο εδώ, παρά να συμφωνεί με μια Πολιτεία του Βυζαντίου που με νόμους τηρεί τα εθνικά της χαρακτηριστικά, τα οποία δεν θα πρέπει να ήσαν άλλα παρά η Ρωμιοσύνη, δηλαδή το κράτος των Ορθοδόξων «Ρωμιών» Πολιτών. Διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει η «θετική» δράση με «δεσπόζον σημείον αναφοράς» την διατήρηση «του εθνικού χαρακτήρος της πολιτείας» που αναφέρει ο Μαρίνης; Ας σημειωθεί δε, πως από τους Νόμους της Πολιτείας, και όχι από Μοναχούς, καταστράφηκαν και τα των Χριστιανών συγγράμματα τα οποία ασκούσαν πολεμική στα 15 αυτά βιβλία του Πορφυρίου, δηλαδή τα έργα του Μεθόδιου και Ευσέβιου, Απολλιναρίου και Φιλοστοργίου, εκ των οποίων θα μπορούσε να συντεθεί το έργο του πρώτου.
Τρίτον: Γιατί οι νεοπαγανιστές ρίχνουν τα βάρη για τέτοιες συμπεριφορές στο Χριστιανισμό και όχι στην Αρχαία Ελλάδα και στην βία των Κρατικών Νόμων; Στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν που ο Πρωταγόρας δήλωσε ότι «περὶ μὲν θεῶν οὐκ ἔχω εἰδέναι οὔθ' ὡς εἰσίν, οὔθ' ὡς οὐκ εἰσίν· πολλὰ γὰρ τὰ κωλύοντα εἰδέναι, ἥ τ' ἀδηλότης καὶ βραχὺς ὢν ὁ βίος τοῦ ἀνθρώπου» και «διὰ ταύτην δὲ τὴν ἀρχὴν τοῦ συγγράμματος ἐξεβλήθη πρὸς Ἀθηναίων· καὶ τὰ βιβλία αὐτοῦ κατέκαυσαν ἐν τῇ ἀγορᾷ, ὑπὸ κήρυκι ἀναλεξάμενοι παρ' ἑκάστου τῶν κεκτημένων.»; [Μφτρ: «Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω, ούτε ότι υπάρχουν ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε να έχω ιδέα ποιοι είναι. Γιατί είναι πολλά αυτά που εμποδίζουν να μάθεις, και ότι το θέμα είναι σκοτεινό και ότι η ζωή του ανθρώπου είναι σύντομη· γι αυτή την αρχή στο σύγγραμμά του εξορίστηκε από τους Αθηναίους· και τα βιβλία του κατάκαψαν στην Αγορά, αφού πρώτα έβγαλαν κήρυκα και τα μάζεψαν από όσους είχαν αντίτυπα»](2)

Ξέρω ότι θα λυσσάξουν πάλι, αλλά ας αντέχουν την αλήθεια…Τακείμενα, ναι είναι άλλων, καθώς ούτε ιστορία έχω γράψει,ούτε μπορώ σελεπτά να γράψω τα κείμενα που είναι προςαπάντησηνσας…Όπως και σεις άλλωστε, όσο και να το αρνηθείτε…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 19:07:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
(ξέρω ότι εσείς δικαιούστε να βάζετε κείμεναάλλωνκι εμείς δεν δικαιούμαστε,αλλά τι να κάνουμε δημοκρατία έχουμε, )

Δεν έχω βάλει κανένα κείμενο άλλων. Οτιδήποτε καταθέτω είναι από βιβλία που έχω στην κατοχή μου και έχω διαβάσει. Και οπωσδήποτε δεν αντιγράφω από ανώνυμες ιστοσελίδες ανοησίες ανώνυμων συντακτών.

quote:
trexagireve
Η έκφραση «στην βυζαντινή εποχή απεκεφαλίζετο όποιος είχε βιβλία του Πορφυρίου» είναι διπλή

Πού ακριβώς αναφέρθηκα στον Πορφύριο;

quote:
trexagireve
Έτσι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως ο Μαρίνης κατέληξε στο συμπέρασμα πως «στην βυζαντινή εποχή απεκεφαλίζετο όποιος είχε βιβλία του Πορφυρίου»,

Ποιός είναι ο Μαρίνης;

quote:
trexagireve
Τρίτον: Γιατί οι νεοπαγανιστές ρίχνουν τα βάρη για τέτοιες συμπεριφορές στο Χριστιανισμό και όχι στην Αρχαία Ελλάδα και στην βία των Κρατικών Νόμων;

Οι θρησκευτικοί διωγμοί ξεκίνησαν με την εμφάνιση του χριστιανισμού. Κανείς νόμος στην Αρχαία Ελλάδα δεν δίωκε τους αλλόθρησκους

Αντέγραψες πάλι από λάθος σελίδα και για λάθος θέμα. Την άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 19:20:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 19:56:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Macedon, ειλικρινά ψάχνεις συνέχεια να
με βγάλεις λάθος και αποτυχαίνεις, αλλά δεν βάζεις μυαλό…
Αθεράπευτα αισιόδοξος!!!
Πάμε λοιπόν:
Αυτά που βάζεις, το λες κι εσύ, είναι από βιβλία άλλων, το ότι τα έχεις δεν κάνουν ...δικά σου και τα κείμενα.
Τις σελίδες με την βιβλιογραφία είτε από βιβλία είτε από ιστοσελίδες, το ίδιο είναι ,είτε το θες είτε όχι…
Αλλά είπαμε τα δικά σας αγιάζονται των άλλων είναι καταραμένα και φυσικά γιατί δεν σας συμφέρουν…

Σου παραθέτω το κείμενο ολόκληρο, αλλά αφού το θέλεις, θα σου βάζω διακεκομένα, αλλά και τότε πάλι θα συκοφαντείς…Απλά δεν δέχεται ο …δημοκρατισμός σας τον διάλογο…
Δεν σε πιστεύω ότι δεν ξέρεις τον Μαρίνη…
Είστε που είστε λίγοι, ούτε μεταξύ σας δεν γνωρίζεστε; Ή η μανία σας σας έχει και από τους δικούς σας απομονωμένους;…

Από την αρχαιότητα είτε τον Σωκράτη είτε άλλους τους διώξαν και τους σκοτώσαν είτε το θέλεις είτε όχι..
Να μην σε πειράζει η αλήθεια…
Τα συμπεράσματα σου ευσεβείς και εμμανείς πόθοι…
Θα πάθεις τίποτε ρε φίλε, ηρέμησε λίγο …

Θέλεις να σου κατεβάσω κανένα "σεντόνι" με διωγμούς ή με μαζικές δολοφονιες από την αρχαιότητα;... Αν θέλεις πές μου...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 20:48:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Αυτά που βάζεις, το λες κι εσύ, είναι από βιβλία άλλων, το ότι τα έχεις δεν κάνουν ...δικά σου και τα κείμενα.

Η διαφορά μας είναι πως εγώ τις πηγές που παραθέτω τις έχω διαβάσει. Εσύ απλά βάζεις πηγές που έχουν διαβάσει άλλοι και είπαν σε κάποιους να σου πούνε πως έτσι είναι.

quote:
trexagireve
Θέλεις να σου κατεβάσω κανένα "σεντόνι" με διωγμούς ή με μαζικές δολοφονιες από την αρχαιότητα;.

Σεντόνια ούτε διαβάζω ούτε τα δίνω σημασία, γιατί δεν δείχνουν τίποτε άλλο παρά επιχειρηματική γύμνια και αγραμματοσύνη του ανθρώπου που τα αντιγράφει.

Η ιστορική έρευνα προϋποθέτει αναζήτηση στις πηγές και όχι μηρυκασμό ανιστόρητων θεωριών από πηγές που ούτε γνωρίζεις αν υπάρχουν, ούτε τις έχεις δει ποτέ σου.

Χαίρομαι πάντως ειλικρινά να έχω ιδεολογικούς αντιπάλους του επιπέδου σου ή του επιπέδου του ευρωπαίου "προφήτη" αλλά λυπάμαι ειλικρινά για το δόγμα που υπερασπίζεις(-ετε). Μη μου πεις ότι αποτελείς(-είτε) ό,τι καλύτερο έχει αυτό να διαθέσει;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2008, 21:13:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειλικρινά ώρες ώρες φίλε μου Macedon,
καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να κρύψεις την μεγάλη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου…
Τα κείμενα για να τα βάζω, φίλε μου,πάει να πει ότι τα ξέρω…
Εκτός αν εννοείς ότι έχω μαντικές ικανότητες ή να παίξω κανένα τζόκερ να γίνω εκατομμυριούχος,
και βάζω τυχαία τις πρέπουσες απαντήσεις.
Όταν δεν έχεις κάτι να πεις,μην συκοφαντείς γιατί μόνο ο εγωϊσμός σου φαίνεται …

Ξέρω ότι δεν διαβάζεις ότι δεν συμφωνείς είναι δείγμα δημοκρατίας που πιστεύεις αυτό,αλλά γι’ αυτό και παραμένεις…παραμορφωμένος με τις δικέςσου πηγές.
Ιστορική έρευνα δεν λέγεται το να διαβάζεις τρεις πορωμένους ψυχάκιδες μισητές του χριστιανισμού..
Ιστορική έρευνα λέγεται το να διαβάζεις και άλλους που δεν υποστηρίζουν τα ίδια,εκτός αν εκτός από την ιστορία,διαστρέφεις και τις έννοιες των λέξεων…
Κρίμα δηλώνεις δάσκαλος, αλλά αρνείσαι το γηράσκω αεί διδασκόμενος και το ότι η γνώση είναι πολλαπλή και όλοιέχουν τα δίκια τους λίγο ή πολύ…
Κοινώς,μάλλον εγώ σου δίνω παραπάνω σημασία απ’ ότι πρέπει…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 11:19:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
Τώρα βέβαια, αν θέλεις να συνεχίσεις έτσι, είναι δικαίωμά σου, όμως μη βρίζεις ό,τι δεν καταλαβαίνεις ή τις απόψεις των άλλων.


-Πλάκα έχεις γιατεπ! ήθελα να ξερα το πιστεύεις το παραπάνω? Γιατί αν ναι τότε τι άλλο να σου πω! από το είπε ο γαίδαρος τον πετιενό κεφάλα!

-Ο Ηρώδης ο οποίος δε δίστασε να σκωτώσει τον ίδιο του το γιο τον Αντίπατρο! ήταν σκέτος τύρανος για τους κατοίκους της Ιουδαίας!
-Πέθανε από μια άγωνστη αρώστεια που σάπισε όλο το κάτω μέρος του κορμιού του! μετά από μήνες φρικτών πόνων! στην Ιεριχώ έχοντας έτσι το τέλος που του άρμοζε!

quote:
macedon:
Χαίρομαι πάντως ειλικρινά να έχω ιδεολογικούς αντιπάλους του επιπέδου σου ή του επιπέδου του ευρωπαίου "προφήτη" αλλά λυπάμαι ειλικρινά για το δόγμα που υπερασπίζεις(-ετε). Μη μου πεις ότι αποτελείς(-είτε) ό,τι καλύτερο έχει αυτό να διαθέσει;

-Θα με λυπούσε πολύ το γεγονός να άνηκα στην ίδια ιδεολογική ομάδα με κάποιον ο οποίος είναι δάσκαλος εμφανίζεται με τα σώβρακα σε 2 κοπελίτσες μόνο και μόνο επειδή ήσαν μάρτυρες του Ιεχωβά! και δηλώνει ευθρασώς ότι Η Ελλάδα κατοικοίτε από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες...................

-Δε θα μπορούσα ποτέ να ανοίκω ιδεολογικά σε ανθρώπους που δέχονται ως σύνορα της Ελλάδας, την αυλή του σπιτιού τους, επαναπαύομενοι σε όποιο χάρτη και να τους πλασάρει ο Αμερικάνος!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 15:13:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ ευρωπαίε2

Το ερώτημα είναι απλό και δέχεται απλές απαντήσεις.

Στο παρόν θέμα έχουν κατατεθεί συγκεκριμένα γεγονότα από συγκεκριμένες ιστορικές πηγές. Ποιά απ'αυτά αμφισβητείς;

Κατατίθεται επίσης και η συγκεκριμένη νομοθεσία που υποστηρίζει τους διωγμούς εναντίον των μη χριστιανών και ποινικοποιεί τους μη χριστιανούς. Ποιά απ'αυτά αμφισβητείς;

Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες και κηρύγματα.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 15:52:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon
Κατατίθεται επίσης και η συγκεκριμένη νομοθεσία που υποστηρίζει τους διωγμούς εναντίον των μη χριστιανών και ποινικοποιεί τους μη χριστιανούς. Ποιά απ'αυτά αμφισβητείς;Ας δούμε λίγο τι ορίζεται ως θρησκευτική ελευθερία και ανεξιθρησκία, σύμφωνα με τον Διεθνή Πολιτιστικό και Φιλοσοφικό Οργανισμό "Νέα Ακρόπολη" (γιαπετ και macedon, να δω τώρα τι έχετε να πείτε, δεν είναι ο Απολογητής):

http://www.nea-acropoli.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=101&Itemid=336


"Θρησκευτική ελευθερία & ανεξιθρησκία

Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα ατομικό δικαίωμα που θεμελιώνει την υποχρέωση της κρατικής εξουσίας να μην επεμβαίνει παρεμποδίζοντας ή επιβάλλοντας είτε τη διαμόρφωση είτε την εκδήλωση θρησκευτικών πεποιθήσεων."

Από τη στιγμή που επιβαλλόταν να λατρεύεται ο αυτοκράτορας ως θεός, πάνε περίπατο τα φούμαρα περί "θρησκευτικής ελευθερίας και ανεξιθρησκίας" κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.


Όντως, πιο κάτω στο άρθρο της Νέας Ακρόπολης αναφέρει:


Η πρώτη θρησκευτική κοινότητα με την οποία η ρωμαϊκή αυτοκρατορία έρχεται σε ρήξη είναι η χριστιανική κοινότητα. Τα αίτια της σύγκρουσης ίσως πρέπει να αναζητηθούν στην αμφισβήτηση της χριστιανικής κοινωνίας προς την πολιτική εξουσία. Αρχίζει να εφαρμόζεται η πολιτική των θρησκευτικών διώξεων που ήταν ξένη προς την παραδοσιακή πολιτική της αυτοκρατορίας, αν και ήδη από την εποχή του Τραϊανού υπήρχε ένας νόμος που τις καθιστούσε νόμιμες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 17:01:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

quote:
"Θρησκευτική ελευθερία & ανεξιθρησκία

Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα ατομικό δικαίωμα που θεμελιώνει την υποχρέωση της κρατικής εξουσίας να μην επεμβαίνει παρεμποδίζοντας ή επιβάλλοντας είτε τη διαμόρφωση είτε την εκδήλωση θρησκευτικών πεποιθήσεων."

Από τη στιγμή που επιβαλλόταν να λατρεύεται ο αυτοκράτορας ως θεός, πάνε περίπατο τα φούμαρα περί "θρησκευτικής ελευθερίας και ανεξιθρησκίας" κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.


Πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, τη στιγμή που η ιστοσελίδα που, εσύ, αναφέρεις, διευκρινίζει:

"Η επίσημη θρησκεία του ρωμαϊκού κράτους έχει δύο αντικείμενα λατρείας: τον αυτοκράτορα και την τριάδα Jupiter, Juno, Minerva που λατρέυονται στο Καπιτώλιο.
Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στους ναούς που είναι αφιερωμένοι στην αυτοκρατορική λατρεία ή στα Καπιτώλια των διάφορων επαρχιακών πόλεων όπου ευχαριστούν και τιμούν όχι το πρόσωπο του αυτοκράτορα αλλά την θεϊκή δύναμη στην οποία η αυτοκρατορία οφείλει την ύπαρξή της."

και πιο κάτω:

"Παράλληλα, στους κόλπους της αυτοκρατορίας γεννιούνται και αναπτύσσονται θρησκευτικά και φιλοσοφικά ρεύματα: οι Στωικοί, ο Νεοπλατωνισμός, ο Νεοπυθαγορισμός κ.α.
Ταυτόχρονα δεν εγκαταλείπεται η μελέτη των άστρων, οι τοπικές θεότητες, οι λατρεία συντεχνιών καθώς και η ελληνορωμαϊκή θρησκεία.

Ουσιαστική σημασία έχει το γεγονός ότι οι κάτοικοι των επαρχιών, των περιοχών που κατέκτησαν οι Ρωμαίοι, τιμούν τις δικές τους τοπικές θεότητες: Οι Κέλτες τις νεράιδες (matres) και τις νύμφες των ποταμών και των δασών, οι Θράκες το θεό πολεμιστή με το όνομα «Ήρως», οι Αφρικανοί τους παλιούς βερβερικούς και σημιτικούς θεούς τους, οι Ανατολίτες τη Μεγάλη Μητέρα κ.ο.κ."

Δεν το "πρόσεξες";

Αυτό εσένα σου λέει ότι ο αυτοκράτορας λατρευόταν σαν θεός και μάλιστα, αναγκαστικά;

quote:
Η πρώτη θρησκευτική κοινότητα με την οποία η ρωμαϊκή αυτοκρατορία έρχεται σε ρήξη είναι η χριστιανική κοινότητα. Τα αίτια της σύγκρουσης ίσως πρέπει να αναζητηθούν στην αμφισβήτηση της χριστιανικής κοινωνίας προς την πολιτική εξουσία. Αρχίζει να εφαρμόζεται η πολιτική των θρησκευτικών διώξεων που ήταν ξένη προς την παραδοσιακή πολιτική της αυτοκρατορίας, αν και ήδη από την εποχή του Τραϊανού υπήρχε ένας νόμος που τις καθιστούσε νόμιμες.

Μήπως λοιπόν, οι λόγοι που επήλθε αυτή η ρήξη, δεν ήταν θρησκευτικοί;

Δεν σου λέει κάτι το γεγονός ότι δεν δίωξαν καμμία άλλη θρησκευτική "ομάδα";

Είναι εύκολο, αν μια συγκεκριμένη αίρεση, για δικούς της λόγους, έχει παραβατική συμπεριφορά, η δίωξη των οπαδών της να "φανεί" (ή να το ισχυριστούν κάποιοι) σαν θρησκευτική, λόγω του κοινού (θρησκετυικού) χαρακτηριστικού των διωκόμενων.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 17:38:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε2, για πρόσεξε τι σε ρώτησα, στο μήνυμα που υποτίθεται ότι απαντάς.

Σε ρώτησα ΠΟΤΕ πέθανε ο Ηρώδης και όχι πού και από τι...

quote:
-Ο Ηρώδης ο οποίος δε δίστασε να σκωτώσει τον ίδιο του το γιο τον Αντίπατρο!

Και όχι μόνο, αλλά... κακό είναι αυτό;

Το λέω, διότι το ίδιο έκανε κι ο Κωνσταντίνος και έγινε... "μέγας" και "άγιος".


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 17:39:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μερικές φορές δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τη ροή της σκέψης σου, αγαπητέ Ψηλέ.

Σχολιάζεις το: "Κατατίθεται επίσης και η συγκεκριμένη νομοθεσία που υποστηρίζει τους διωγμούς εναντίον των μη χριστιανών και ποινικοποιεί τους μη χριστιανούς. Ποιά απ'αυτά αμφισβητείς;"

και απαντάς με μια άσχετη ερώτηση τόσο σε σχέση με το σχόλιο, όσο και με το θέμα.

Ας είναι!

quote:
Ψηλός
Από τη στιγμή που επιβαλλόταν να λατρεύεται ο αυτοκράτορας ως θεός, πάνε περίπατο τα φούμαρα περί "θρησκευτικής ελευθερίας και ανεξιθρησκίας" κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.

Υπάρχει μια σαφής διαφορά ανάμεσα στα θρησκευτικά στοιχεία που προωθεί η κρατική εξουσία και στην ποινική δίωξη των θρησκειών που δεν είναι σύμφωνες μ'αυτήν.

Η ρωμαϊκή νομοθεσία δεν απαγόρευε να λατρεύει κανείς οποιονδήποτε θεό ήθελε, αρκεί να απέδιδε τις τιμές που καθόριζε ο νόμος στον αυτοκράτορα.

Αντίθετα, στο χριστιανικό βυζάντιο, όχι μόνο υπάρχει επίσημη θρησκεία του κράτους αλλά ταυτόχρονα ποινικοποιούνται όλες οι μη σύμφωνες μ'αυτήν.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τη διαφορά.

Αλλωστε, με βάση τον ορισμό που παραθέτεις, ούτε η Ελλάδα του 2008 είναι ανεξίθρησκη, όχι περισσότερο απ'ό,τι ήταν η Ρώμη του 1ου αιώνα μαχχ

quote:
Ψηλός
Η πρώτη θρησκευτική κοινότητα με την οποία η ρωμαϊκή αυτοκρατορία έρχεται σε ρήξη είναι η χριστιανική κοινότητα. Τα αίτια της σύγκρουσης ίσως πρέπει να αναζητηθούν στην αμφισβήτηση της χριστιανικής κοινωνίας προς την πολιτική εξουσία.

Οι χριστιανοί δεν διώκονται γι'αυτό που πιστεύουν, ούτε ποινικοποιείται η θρησκεία τους. Διώκονται γιατί δε συμμορφώνονται με τους νόμους του κράτους.

Αντίθετα στο χριστιανικό βυζάντιο ποινικοποιείται άμεσα τόσο η θρησκεία των μη χριστιανών όσο και οι ίδιοι οι πιστοί.

quote:
Ψηλός
Αρχίζει να εφαρμόζεται η πολιτική των θρησκευτικών διώξεων που ήταν ξένη προς την παραδοσιακή πολιτική της αυτοκρατορίας, αν και ήδη από την εποχή του Τραϊανού υπήρχε ένας νόμος που τις καθιστούσε νόμιμες.

Εχω επανηλειμμένα ζητήσει να προσκομίσεις έναν (έστω έναν) νόμο της Ρώμης που να ποινικοποιούσε το χριστιανισμό και τους χριστιανούς αλλά δεν έχω δει κανένα μέχρι σήμερα. Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει;


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 18:40:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά ρε Ψηλέ, επιμένεις ότι μπορείς να
συνεννοηθείς μαζί τους; Τους ρώτησες αν θέλουν;
Αυτοί (Μακεδον, Γιάπετ,κλπ) μιλάνε μόνοι τους…
Δεν διαβάζουν τίποτε γιατί φοβούνται μη βγουν π’ το μαντρί…
Κοίταξε πάντως να δεις…
Ότι είναι ενάντια στον χριστιανισμό, ας είναι νομοθετημένο,
ή ήταν είναι καλό, οπότε δεν κρίνεται, κατάλαβες;
Ωρέ τι άλλο θα ακούσουμε…

Εσύ πάντως Μακεδον, ξέρεις καλά τους νόμους των Ρωμαίων, έτσι δεν είναι;
Εξ’ ου και το ότι τους υπερασπίζεσαι..,
Μωρέ ότι να’ ναι φτάνει να μην είναι χριστιανικό…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 19:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
σύ πάντως Μακεδον, ξέρεις καλά τους νόμους των Ρωμαίων, έτσι δεν είναι;

Πάρα πολύ καλά.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 20:15:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Γιάπετ,μόνο ως προβοκάτορας
θα γράφεις στο φόρουμ; καλά θα ήταν να τοποθετείσαι και επι των θεμάτων,...
Να δούμε και τις δικές σου θέσεις.,..
Θέσεις όχι αντιθέσεις..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 21:24:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στον πιο μεγάλο διωγμό εναντίων των Χριστιανών 303-311 του Διοκλητιανού θεσπίστηκε η ποινή του θανάτου για όσους έμεναν σταθεροί στην πίστη τους.
-Κατά τους διωγμούς του μαρτύρισαν οι άγιοι Γεώριος και Δημήτριος.

....Ένα πράγμα μόνο σας ενδιαφέρει άρχοντες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ένα μόνο Αυτό που είναι απαραίτητο για ν αξεσηκώσει το μίσος του όχλου, να ομολογήσουμε πως είμαστε Χριστιανοί!
Τερτυλιανός......

Άγιοι θύματα από τους διωγμούς:
-Νέρωνας................ απόστολοι Πάυλος και Πέτρος
-Δέκιος.............. ο καθηγητής της Θεολογικής σχολής της Αλεξάνδρειας Ωριγένης
-Μαξιμιανός.........αγία Αικατερίνη και Βαρβάρα
-Δομιτιανός..........Διονύσιος ο Αεροπαγίτης
-Τραϊανός...............επίσκοπος Αντιόχειας Ιγνάτιο τον οποίον και τον έριξαν στο αμφιθέατρο όπου τον έφαγαν τα λιοντάρια.
-Αντώνιος Πίος..............επίσκοπος Σμύρνης άγιος Πολύκαρπος ετών 86, τον έκαψαν ζωντανό γιατί δε θυσίαζε στα είδωλα.

-χιλιάδες τα θύματα, χιλιάδες οι βασανισμένοι, χιλιάδες οι εξορυσμένοι, χιλιάδες οι εξαφανισμένοι, χιλιάδες οι δήθεν μετανοημένοι προκειμένου να γλιτώσουν τα λιοντάρια και την πυρά!

-Και ερχόμαστε στον Κων/νο! ο οποίος με το διάταγμα των Μεδιολάνων ανακυρίσει το Χριστιανισμό ως θρησκεία <<απόλυτα νόμιμη και ελεύθερη>> . Πως να μην τον κάνουν Άγιο?

-Ο κάθε νοήμων όμως άνθρωπος γνωρίζει το λόγο το αίτιο δηλαδή αυτών των διωγμών! όπως και τον μετέπειτα από τους Χριστιανούς αυτοκράτορες.

-Το αίτιο ήταν η συνοχή της αυτοκρατορίας και της εξουσίας. Έτσι στην αρχή κυνηγούσαν τους Χριστιανούς! τους έβλεπαν ως απειλή της συνοχής! Όταν δεν κατάφεραν να τους εξαφανίσουν και είδαν τον πολαπλασιαμό των οπαδών του Χριστιανισμού με ξέφρενους ρυθμούς! στράφηκαν εναντίων των Εθνικών ή αλλιώς και Ελλήνων όπως αλλιώς ονόμαζαν τους ειδολολάτρες μιας και η ειδλολολατρία είχε ως πατρώα καταγωγή τους προγόνους μας.

-Το θέμα είναι: ότι είναι αληθινό αντέχει και δεν ξεπρνιέται! έτσι ο Χριστιανισμός άντεξε ενώ η ειδολολατρία όχι! Εξάλου από λογικής και μόνο απόψεως δε θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά, αν βάλουμε δίπλα τις δύο διαφορετικές αυτές θρησκείες.

-Εδώ όμως στο συγκεκριμένο topic το θέμα δεν είναι η αλήθεια αλλά το πως οι κάθε πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να πληγεί ο Χριστιανιμσός! Αυτό είναι και κατακριτέο αλλά προπάντων ύποπτο μια και δια της υπερβολής αυτής πέρα από το χτύπημα που προσπαθούν εναντίον της Ορθοδοξίας, προσπαθείται η αλλιώση της ίδιας της Ιστορίας, κάτι που έντεχνα προσπάθησε και η Ρεπούση να το κάνει με το νέο βιβλίο της ιστορίας και όλοι ξέρουμε ειδικά σήμερα, τι σημαίνει αυτό αλλά και ποιον και τις σκοπούς εξυπηρετεί!
-Πιστεύω και πάλι θα το πω ότι αυτοσκοπός δεν είναι το χτύπημα εναντίων της Ορθοδοξίας αλλά αυτό είναι απλά ένας απαραίτητος μηχανισμός για το χτύπημα εναντίων της Ελλάδας γιατί μέσω αυτού προσπαθούν να πλήξουν την ιστορία και κατεπέκταση τη χώρας!
-Δεν γίνεται ένας υγιείς θρησκευτικός διάλογος αλλά μία προσπάθεια να πληγεί μέσω θρησκείας η ιστορία! με έναν σπάρο δυο τριγώνια!
-Το συγκεκρινένο topic δεν πραγματεύεται θρησκευτικές ανησυχίες ή διλήματα αλλά γενοκτονίες και πιων? των Ελλήνων! και από πιους? από τους Χριστιανούς Ορθόδοξους! οι οποίοι τι είναι? το 95% και πλέον του Ελλήνικού πληθυσμού!...........Το πράγμα δηλαδή οδηγεί από μόνο του στο συνηρμό μου!
-Για αυτό για άλλη μια φορά! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 23:22:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βασικά, φίλε Europaios2,
το ίδιο το τόπικ είναι ψευδές ως τίτλος...
Υποδηλώνει ότι έχει ειπωθεί τέτοια κουβέντα από χριστιανούς και δει από τον ίδιο τον Θεό, με τα εισαγωγικά, ενώ δεν έχει ειπωθεί ποτέ και δεν θα μπορούσε κάποιος πυ δίνει το περιθώριο επιλογήςστον άνθρωπο να έκανε κάτι τέτοιο...
Με ψέματα φτειάχνεται μια ψεύτικη ιστορία και μόνο και μόνο για να καλύψει τον εγωϊσμό ορισμενων, όπως ο φίλος Μακεδόν...
Το " ο μή μεθ' εμού...φωτιά και τσεκούρι" δείχνει και σε ποια θρησκεία ανήκει και ποιοί θα το έλεγαν...
Το να φορτώνουν στον χριστιανισμό δικές τους ατάκες,σημαίνει ότι ούτε την θρησκεία τους δεν σέβονται,πόσο μάλλον το 98% των πολιτών της χώρας τους...

Οι συντονιστές του φόρουμ,πάντως, κακώς διατηρούν ένα τέτοιο προβοκατόρικο τίλο θέματος....
Δείχνει τόσο στημένο που θα έπρεπε να βγεί,τουλάχιστον τα εισαγωγικά,αν το ρίξουμε στη δημοκρατία...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2008, 01:43:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
-Εδώ όμως στο συγκεκριμένο topic το θέμα δεν είναι η αλήθεια αλλά το πως οι κάθε πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να πληγεί ο Χριστιανιμσός!

Το θέμα εδώ είναι η επικράτηση του χριστιανισμού στον κόσμο μέσα από τις ιστορικές πηγές.

quote:
europaios2
Αυτό είναι και κατακριτέο αλλά προπάντων ύποπτο μια και δια της υπερβολής αυτής πέρα από το χτύπημα που προσπαθούν εναντίον της Ορθοδοξίας, προσπαθείται η αλλιώση της ίδιας της Ιστορίας,

Είσαι ελεύθερος και μάλιστα επιβάλλεται να εντοπίσεις τις αλλοιώσεις και να παραθέσεις τα "πραγματικά" στοιχεία. Δε βλέπω όμως να το κάνεις.

quote:
europaios2
-Δεν γίνεται ένας υγιείς θρησκευτικός διάλογος

Ούτε θα μπορούσε να γίνει θρησκευτικός διάλογος σε ένα ιστορικό θέμα. Εδώ παρατίθενται ιστορικά στοιχεία. Είτε τα δέχεσαι είτε δεν τα δέχεσαι και παραθέτεις τα δικά σου, τα "αληθινά". Το να προσπαθείς να παρεκτρέψεις το θέμα πετώντας μέσα ό,τι σαβούρα περί "διωγμών των χριστιανών" μαζεύεις στις διάφορες ιστοσελίδες, δεν είναι οπωσδήποτε υπέρ του "υγιούς διαλόγου".

quote:
europaios2
αλλά μία προσπάθεια να πληγεί μέσω θρησκείας η ιστορία!

Η ιστορία δεν πλήττεται. Η ιστορία καταγράφει και διδάσκει. Δυστυχώς όμως για να διδάξει πρέπει να μελετηθεί. Απ'ό,τι φαίνεται όμως, κάποιοι ούτε τη μελετούν ούτε διδάσκονται απ'αυτήν...

quote:
europaios2
-Το συγκεκρινένο topic δεν πραγματεύεται θρησκευτικές ανησυχίες ή διλήματα

Προφανώς. Το παρόν τόπικ είναι ιστορικού χαρακτήρα που σχετίζεται με συγκεκριμένη θρησκεία.

quote:
europaios2
με έναν σπάρο δυο τριγώνια!

Και με δυο σπάρους μια τσιπούρα.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2008, 04:39:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
"ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ"

Οι διάδοχοι του Θεοδόσιου ακολούθησαν την πολιτική των προκατόχων τους όσον αφορά τους θρησκευτικούς διωγμούς εναντίον των μη χριστιανών και ειδικά εναντίον των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού που αποτελούσαν μόνιμο εχθρό της ασιατικής θρησκείας.

Ο Αρκάδιος, ως αυτοκράτορας του ανατολικού τμήματος και ο Ονώριος ως αυτοκράτορας του δυτικού συνεχίζουν τους διωγμούς εναντίον των μη χριστιανών, τόσο με απανωτά απαγορευτικά έδικτα όσο και με επιστράτευση των χριστιανών Γότθων εναντίον της Ελλάδας.


A. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Τη συνολική νομοθεσία των χριστιανών αυτοκρατόρων με τους οποίους κηρύχτηκαν οι διωγμοί εναντίον των μη χριστιανών υπηκόων της αυτοκρατορίας θα τη δούμε αναλυτικά σε χωριστό κεφάλαιο. Συνοπτικά όμως μπορούμε να δώσουμε μια εικόνα των νόμων που εκδόθηκαν την περίοδο αυτή (395-457 μαχχ) που ξεκινάει με την ενθρόνιση του Αρκάδιου μέχρι το τέλος της Θεοδοσιανής δυναστείας.

Σύμφωνα με τους νόμους αυτούς:

- Απαγορεύεται η είσοδος στους εθνικούς ναούς (Codex Th. XVI.10.13)
- Απαγορεύεται η άσκηση των καθηκόντων τους στους εθνικούς ιερείς (id. xvi.10.14)
- Καταργούνται οι εθνικές γιορτές (id. xi.8.22)
- Διατάσσεται η ισοπέδωση των ναών (id. xvi.10.16)
- Δημεύονται οι ναοί και τα περιουσιακά τους στοιχεία και αποδίδονται στη χριστιανική εκκλησία ενώ διατάσσεται η καταστροφή των αγαλμάτων (id. xvi.5.43)
- Αποκλείονται οι μη χριστιανοί από θέσεις του παλατιού (id. xvi.5.42)
- Αποκλείονται οι μη χριστιανοί από δημόσιες και στρατιωτικές θέσεις (id. xvi.10.21)
- Προβλέπεται εξορία και δήμευση των περιουσιακών στοιχείων σαν τιμωρία σ'αυτούς που θυσιάζουν (id. xvi.10.23)
- Ποινικοποιείται οποιαδήποτε ιδέα αντιτίθεται στο χριστιανισμό και προβλέπεται τιμωρία του υπαίτιου ως εγκληματία (id. xvi.5.63)

Πηγές:
Γεώργιος Μουσουράκης, "Ιστορικό και Θεσμικό πλαίσιο του Ρωμαϊκού Δικαίου", Λονδίνο 2003
Oliver Thatcher, "Η βιβλιοθήκη των πρωτότυπων πηγών", Πανεπιστήμιο τοy Wisconsin, εκδ. 2004


Β. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ

Κατά τον πρώτο χρόνο της βασιλείας του Αρκάδιου, ο ευνούχος επίτροπος του Αρκάδιου Ρουφίνος στρέφει τον Αλάριχο εναντίον της Ελλάδας. Ο ιστορικός Hodgkins στο βιβλίο του "Η Ιταλία και οι εισβολείς της" μιλάει "ουσιαστικά για πρόσκληση του Ρουφίνου προς τον Αλάριχο για εισβολή τους στην Ελλάδα". Ετσι το 395 ο Αλάριχος με τους χριστιανούς στρατιώτες του και τους χριστιανούς καλόγερους εισβάλλουν στα ελληνικά εδάφη, ενώ ο Αρκάδιος δίνει την εντολή για ολοκληρωτική καταστροφή των ναών. Η εντολή του Αρκάδιου προς τον Αλάριχο είναι σαφής: "Ες έδαφος φέρειν": Ισοπέδωσέ τους! (Thomas Hodgkins, "Η Ιταλία και οι εισβολείς της", Οξφόρδη 1880, σελ. 252-260)

Ο Αλάριχος εισβάλλει στη Μακεδονία και κατευθύνεται νότια. Στο πέρασμα των βάρβαρων χριστιανών, στρατιωτών και μοναχών, η Ελλάδα ερημώνεται, οι ναοί καίγονται, λεηλατούνται, ισοπεδώνονται. Επί τούτοις, Αλάριχος των Θράκης απανίστατο τόπων, και επί Μακεδονίαν προήει και Θεσσαλίαν, πάντα καταστρεφόμενος τα εν μέσω." (Ζώσιμος, "Ιστορία Νέα", Βόννη 1837, σ. 252).

Τα ιερά στο Δίον, στην ιερή πόλη των Μακεδόνων, καταστρέφονται. Το ίδιο και τα ιερά της Θεσσαλίας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας. Ο Αλάριχος φτάνει στην Αττική και κατευθύνεται προς την Πελοπόννησο. Το Ιερό της Δήμητρας και της Περσεφόνης στην Ελευσίνα καταστρέφεται ενώ οι πιστοί σφάζονται μέσα στο ναό. Οι ιερείς του ναού βασανίζονται από τους χριστιανούς και καίγονται ζωντανοί, ενώ στην πυρά παραδίδονται και τα ερείπια του ναού (J.B. Bury, "Ιστορία της ύστερης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας", τ. 1, Λονδίνο 1889, σ. 67)

Ακολουθούν οι ελληνικοί ναοί στα Μέγαρα, στην Κόρινθο, στο Αργος και στην Σπάρτη. Θύμα του χριστιανικού συρφετού που σέρνει μαζί του ο Αλάριχος είναι ο μεγαλοπρεπής ναός του Δία στη Νεμέα, τα ιερά της Αρκαδίας και τα περίλαμπρα ιερά στην Ολυμπία.

Στην Πελοπόννησο ο Αλάριχος ανακόπτεται από τον Στηλίχωνα, που είχε έρθει στο μεταξύ από την Ιταλία με δική του πρωτοβουλία και τον αναγκάζει να επιστρέψει στην Ηπειρο, όπου υφίσταται σημαντικές απώλειες από τους Ελληνες της περιοχής.

Ο Αλάριχος, για το έργο της καταστροφής της Ελλάδας τιμήθηκε από το χριστιανό αυτοκράτορα Αρκάδιο, που του απένειμε τον τίτλο "Στρατηγός της Ιλλυρίας" (magister militum peri Illyricum) (Bury, ό.π. σ. 68).

Γ. ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Δεν έχει νόημα να καταγράψουμε αναλυτικά τους ναούς που καταστράφηκαν από το χριστιανικό όχλο στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Αυτό που έχει κατά τη γνώμη μου σημασία είναι πως οι βασανισμοί των εθνικών, οι σφαγές, το λυντσάρισμα, το γκρέμισμα των ναών, οι λεηλασίες και οι πυρπολήσεις δεν ήταν έργο ούτε μεμονωμένων προσώπων ούτε συγκυριακών καταστάσεων. Επρόκειτο για την επίσημη πολιτική των Ρωμαίων αυτοκρατόρων και οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τους κατά τόπους χριστιανούς επισκόπους και τον όχλο, που ήταν αυτοί που ανέλαβαν να εφαρμόσουν τους νόμους περί διωγμών στην αυτοκρατορία.


Ο Πορφύριος στην Παλαιστίνη, ο Επιφάνειος στην Κύπρο, ο Θεόφιλος και αργότερα ο Κύριλλος στην Αλεξάνδρεια κι ανάμεσά τους ο μέγας ανθέλληνας Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γίνονται οι πρωτεργάτες των διωγμών, οι πρωτεργάτες της καταστροφής του ελληνικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα οι περισσότεροι απ'αυτούς, που θα διώκονταν σε μια πολιτισμένη κοινωνία σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, τόσο για φυσική όσο και για ηθική αυτουργία, αγιοποιούνται από τους χριστιανούς και ονομάζονται "μεγάλοι", "άγιοι", "όσιοι" μέχρι και "προστάτες των γραμμάτων"(!!). Ταυτόχρονα στο βιογραφικό τους προστίθεται με καμάρι η ανθελληνική τους δράση και η μισαλλοδοξία τους, οδηγώντας στο συμπέρασμα ίσως πως το κύριο αν όχι το αποκλειστικό κριτήριο της αγιοποίησής τους ήταν το πόσο ενεργά συμμετείχαν στους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων.

Δ. Η ΥΠΑΤΙΑ

Τέλος, κατά την περίοδο της Θεοδοσιανής δυναστείας μαρτυράει η νεοπλατωνική φιλόσοφος Υπατία η Αλεξανδρινή, που το σώμα της το ξέσκισε με όστρακα ο αφρισμένος χριστιανικός όχλος της Αλεξάνδρειας, το διαμέλισε δημόσια και τα μέλη της παραδόθηκαν στην πυρά. Δεν θα γράψουμε τίποτε γι'αυτήν... θα αφήσουμε ένα χριστιανό Ιστορικό, το Σωκράτη το Σχολαστικό να μας μιλήσει γι'αυτήν και για την, ανήμπορη να περιγραφεί με λόγια, βαρβαρότητα των χριστιανών, μέσα από την "Εκκλησιαστική Ιστορία" του.

Ην τις γυνή εν τη Αλεξανδρεία τούνομα Υπατία· αύτη Θέωνος μεν του φιλοσόφου θυγάτηρ ήν. Επί τοσούτον δε προύβη παιδείας, ως υπερακοντίσαι τους κατ'αυτήν φιλοσόφους, την δε Πλατωνικήν από Πλωτίνου καταγόμενη διατριβήν διαδέξασθαι και πάντα τα φιλόσοφα μαθήματα τοις βουλομένοις εκτίθεσθαι. Διό και πανταχόθεν φιλοσοφείν βουλόμενοι, κατέτρεχον παρ'αυτής. Διά την προσούσαν αυτή εκ της παιδεύσεως σεμνήν παρρησίαν, και τοις άρχουσιν σωφρόνως εις πρόσωπον ήρχετο· και ουκ τις αισχύνη, εν μέσω ανδρών παρείναι αυτήν(...)

Και δη συμφωνήσαντες άνδρες το φρόνημα ένθερμοι, ων ηγείτο Πέτρος τις αναγνώστης, επιτηρούσι την άνθρωπον επανιούσαν επί οικίαν ποθέν· και εκ του δίφρου εκβαλόντες, επί την εκκλησίαν ή επώνυμον Καισάριον συνέλκουσιν· αποδύσαντές τε την εσθήτα, οστράκοις ανείλον. Και μεληδόν διασπάσαντες, επί τον καλούμενον Κιναρώνα τα μέλη συνάραντες, πυρί κατηνάλωσαν".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2008, 09:32:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Macedon, όσες φορές και να γράφεις τα ίδια δεν μπορείς να αντικαταστήσεις την αλήθεια…
Οι Άγιοι που αναφέρεις, είναι άγιοι που κάνουν θαύματα και έχουν προσφέρει στην διεθνή πραγματικότητα έργα ογκώδη και ιστορικά, kai κάτι μύες δεν μπορούν να τους σπιλώσουν…
Αντιθέτως, εκτίθενται οι ίδιοι στην κοινή γνώμη που και μνήμη έχει και ξέρει να τιμά τους από τον Θεό τιμηθέντας…
Μιλάμε για αγίους ολκής και θέλει περισσό θράσσος, ή να νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε κάφρους, για να πιστεύεις ότι θα το φάει κανείς...Ειδικά τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο που εξορίστηκε τρεις φορές, δεν περίμενα ότι θα τολμούσες να αναφερθείς...
Το γκεμπαιλικό «συκοφάντησε συκοφάντησε όλο και κάτι θα μείνει..» δείχνει τις «ένδοξες» καταβολές σου,
απλά η …Γερμανία δεν ανήκει στην Ελλάδα…
Οι πληροφορίες σου αποτελούν διαστρεβλώσεις ιστορικών
στοιχείων και φυσικά, στην ιστορία, οι μάγοι και τα δαιμόνια που βασάνιζαν τον λαό, έπρεπε να γκρεμιστούν μαζί με τους ναούς των ειδώλων όπου κατοικούσαν δαιμόνια..
Από την αρχή της χριστιανικής θρησκείας οι εβραίοι πολέμησαν με μίσος την θρησκεία του Χριστού και με συκοφαντείες πολλές, χρήση αυτοκρατόρων, αλλά και διαβολών, διώξανε τους χριστιανούς πανταχόθεν… Η διαστρέβλωση όμως, συνεχίστηκε με πολλούς τρόπους έως σήμερα και φυσικά πάντα θα βρίσκονται ο καλοθελητάδες που τους βοηθούν, με τα όποια κίνητρα τους…
Μου αρέσει ότι οι πηγές σου είναι κατά βάση αγγλικές, φίλε Μακεδόν, οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες αποτελούν την πηγή σου…Το μίσος σου για τον χριστιανισμό, σ' έκανε νασυμμαχήσεις με εχθρούς της Ελλάδος..
Καλά θα ήταν να σου δώσουν και βραβείο για τις υπηρεσίες που τους προσφέρεις…
Όχι απλά οι έλληνες δεν διώχθηκαν, κατά πως θα το ήθελες, αλλά Έλληνες είναι οι χριστιανοί κι η προέλαση του Αλάριχου στην Ελλάδα, έχει γραφεί, ως μαύρη σελίδα για το έθνος… Όχι βέβαια γιατί εδίωξε εθνικούς, αλλά γιατί προσπάθησε να υποτάξει την χώρα και εκδιώχθηκε… Τώρα, μια επιδρομή που κάνει επιλογή σε ποιους σκοτώνει ο επιδρομέας, έχει το αμίμητο του… Πές μας κι άλλα τέτοια , φίλε μου, διδάσκεις έτσι σε μικρά παιδιά,(!!!) οι μεγάλοι και γνώση έχουνε και ξέρουνε που καταλήγουνε τέτοιες μισαλέες και ανυπόστατες κατηγορίες: στο σκουπιδιάρικο της ιστορίας…
Όσο για την Υπάτια, τα ξαναείπαμε, αλλά η προπαγάνδα σου, θέλει να τα περάσει όπως τά’ χει στο μυαλό σου… Η Υπάτια ήθελε να γίνει χριστιανή, κατηγορήθηκε ότι καθοδηγούσε αντιχριστιανικούς κύκλους και φυσικά δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε…
Αλλά ένα πλήθος που είχε περάσει τόσους διωγμούς και δεινά, δεν είναι πάντα ο καλύτερος κι αμερόληπτος κριτής. Εσύ όμως, μόνο από κάτι τέτοια μεμονωμένα περιστατικά δεν μπορείς να αλλάξεις την ιστορία..
Περισσότερο γίνεσαι γραφικός, παρά ότι άλλο…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2177734
Maintained by Digital Alchemy