ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο 5ος κι η Ελληνική Επανάσταση
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 39
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
sensum
Νέο Μέλος


33 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2007, 17:01:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sensum  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για την μικρόκαρδη, εκδικητική και κατάφωρα άδικη αποπομπή του Trainman:


S - P - A - M

Σπίτι που με αδικίες χτίζεται, πέφτει και τσακίζεται (για το esoterica)

quote:
amalia @ Trainman:
Εάν μετά το πέρας ενός δεκαημέρου έχεις σκεφτεί πόσο μεγάλο λάθος και αδικία ήταν αυτό που έκανες, έχεις καταφέρει να αποβάλλεις τα συναισθήματα αυτά και έχεις δει την πραγματικότητα, του ότι αυτός ο χώρος δεν υποστηρίζει την οποιαδήποτε φανατική άποψη έναντι της άλλης, αλλά προσπαθεί να προωθήσει τον υγιή και φιλοσοφικό διάλογο καθώς και τον σεβασμό του άλλου ανθρώπου, μπορείς να μας στείλεις ένα email ζητώντας την επανενεργοποίηση του λογαριασμού σου.
Εδώ θαυμάζει κανείς τα επινίκια της κλασικής γυναικείας αυταρέσκειας, υποκρισίας και μοχθηρίας: Δεν φτάνει δηλαδή που τον έσφαξε, επιδιώκει να του κλέψει και τα ρούχα (την αξιοπρέπειά του), προφασιζόμενη μάλιστα πως τα οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα αποτελούν a priori ανασταλτικό παράγοντα στην προώθηση ενός υγιούς (sic) φιλοσοφικού διαλόγου!

Προσωπικά, με βάση τέτοιες αιτιάσεις, βγάζω το συμπέρασμα πως δεν βρίσκομαι σε κάποιο δημόσιο φόρουμ, που εξ ορισμού σημαίνει χώρο ιδεολογικών ζυμώσεων και αντιπαραθέσεων, αλλά σε on-line ομακοείον, όπου με τη μέθοδο e-learning καλούμαστε να χάφτουμε – σαν φρόνιμα μαθητούδια με το στόμα ανοιχτό και προπαντός με συναισθήματα αφοσίωσης προς το/τη διδάσκαλο – τις δοξασίες διαφόρων οιωνοσκόπων, χειρομαντών, καφετζούδων, χαρτοριχτρών και τις ιδεοληψίες νεοπαγανιστών και λοιπών εγγαστρίμυθων συγκρητιστών.

quote:
amalia
Το λάθος όμως είναι λάθος, απ' όπου κι αν προέρχεται.
Μία ανθρώπινη αρετή, είναι η αναίρεση του λάθους και η λύτρωση απ' αυτό, μέσω της πράξης.
Ιδού η Ρόδος, να θέσεις σε εφαρμογή τις διακηρύξεις σου. Εμπρός λοιπόν αναίρεσε το λάθος σου. Ποτέ δεν είναι αργά για επανόρθωση. Επανάφερε τον Trainman στο forum. Aπέδειξέ μας πως δεν είσαι μια στενόκαρδη και στριφνή εγωίστρια με εν θερμώ αντιδράσεις κατά το δοκούν της μοχθηρίας σου. Μια αξιοπρεπής στάση θα επέβαλε να του ζητούσες - εξίσου ευγενικά μ' αυτόν - να σου εκθέσει τους λόγους για τους οποίους προέβη σε μια δήλωση που σε θίγει ως πρόσωπο.

Απ' ότι είδα και άλλα μέλη υπέστησαν μια παρόμοια συμπεριφορά του Trainman, αλλά τον αντιμετώπισαν κόσμια και χωρίς κραυγές και, όσον αφορά το μέλος Bartimaeus, με υποδειγματική νομίζω αξιοπρέπεια – σε αντίθεση με τη δική σου εγωιστική επίδειξη εξουσίας που συνιστά μια ηθικά μίζερη στάση.

Μια παρόμοια αξιοπρεπή στάση θα φανέρωνε πως είσαι όντως άνθρωπος της αληθινής εσωτερικής αναζήτησης (όπως θέλετε να βαυκαλίζεστε οι εσωτεριστές), αφού οι όποιες αιτιάσεις του Trainman θα σε βοηθούσαν ενδεχομένως να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, να δεις λάθη και συμπεριφορές που λανθάνουν του Εγώ σου, και να βοηθηθείς έτσι να υπερβείς το στάδιο της συμβατικής ηθικής που σε διακρίνει, κατά Kohlberg.

-------
Υ.Γ. Επιφυλάσσω μια απάντηση και για τις εις βάρος μου μεθοδεύσεις και κυρώσεις, αλλά για άλλη στιγμή. Αν και την έχω έτοιμη, ήδη από την πρώτη μέρα της ποινής μου, με προβληματίζει όμως το ιδιαίτερα καυστικό ύφος της, καθόσον συνετάχθη εν θερμώ. Σκέφτομαι λοιπόν να νερώσω λίγο το κρασί μου αλλά όχι εις βάρος των δικαίων μου.

Από κει και πέρα, γνωρίζω βέβαια πως «κακής της απαρχής (και της υποδοχής), κακόν και το τέλος»...

Sensum aestimandum esse, non verba.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sensum
Νέο Μέλος


33 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2007, 18:15:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sensum  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon @ Trainman:
Τα 2 σχόλιά μου ήταν σ α φ έ σ τ α τ α και επ'αυτών δεν άκουσα τίποτε σχετικό και τίποτε σαφές.

1. Η Συνθήκη της Λωζάνης μιλάει για μη μουσουλμανικές μειονότητες στην Τουρκία και μουσουλμανικές μειονότητες στην Ελλάδα. Είτε συμφωνείς (οπότε δεν έχεις τίποτε να ανασκευάσεις), είτε διαφωνείς (οπότε μας παρουσιάζεις τα άρθρα εκείνα που μιλάνε για "ελληνική" ή "τουρκική" μειονότητα). Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να γνωρίζεις ότι ναι μεν είναι έτσι αλλά πρέπει να έχεις αντίλογο ντε και καλά, οπότε τότε είσαι όντως σε δύσκολη θέση, οπότε και κατανοητή η αναγκαιότητα ενός πανάσχετου πονήματος περί της αρχαίας ιστορίας των συγκεκριμένων νήσων.

2. Η Σύμβαση Νο.6 της συνθήκης της Λωζάνης "περί ανταλλαγής πληθυσμών" ήταν διμερής, ανάμεσα στην "Κυβέρνηση της Μεγάλης Εθνοσυνελεύσεως της Τουρκίας και την Ελληνική Κυβέρνηση". Το ίδιο διμερής ήταν η σύμβαση νο. 7 με το όνομα "Ελληνοτουρκική συμφωνία περί αποδόσεως των πολιτικών κρατουμένων και ανταλλαγής των αιχμαλώτων πολέμου".

Αυτό δε χρειάζεται πολύ επιστήμη: Διαβάζεις τις επικεφαλίδες των συμφωνιών και βλέπεις ανάμεσα σε ποιούς υπογράφεται (ο φίλος σου δεν το κατάφερε ούτε αυτό).Δεν θα επιμείνω να σχολιάζω τις πρόδηλες οφιοειδής αναδιπλώσεις σου, τις οποίες αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων αναγνώστης. Θα μπω κατευθείαν στην ουσία:

Αν λοιπόν θεωρήσουμε ως μειονότητα μια πληθυσμιακή ομάδα με νομική αναγνώριση της ιδιαιτερότητας που τη χαρακτηρίζει και τη διακρίνει από τον ευρύτερο πληθυσμό μιας χώρας, ανάλογα τότε με τη φύση της ιδιαιτερότητάς της η μειονότητα αυτή χαρακτηρίζεται ως εθνική, θρησκευτική, γλωσσική κλπ. Τι τεκμαίρεται λοιπόν από το άρθρο 2 της ειδικής συμφωνίας;

Στη συνθήκη της Λωζάνης με το άρθρο 142 ενσωματώθηκε ειδική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία περί ανταλλαγής πληθυσμών, ισόκυρης με τα υπόλοιπα άρθρα της Συνθήκης, όπως και εξ αρχής αναφέρθηκε ξεκάθαρα και με μεγάλα bold γράμματα. Το άρθρο 1 αναφέρεται στην υποχρεωτική ανταλλαγή Ελληνορθόδοξων Τούρκων πολιτών και μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών, εγκατεστημένων σε Τουρκία και Ελλάδα αντίστοιχα.

Το άρθρο 2 αποτελεί την εξαίρεση όσων προβλέπονται στο άρθρο 1. Και πως χαρακτηρίζονται αντίστοιχα οι μειονοτικοί πληθυσμοί που παραμένουν στο έδαφος της καθεμιάς χώρας; Στην περίπτωση των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, αυτοί δεν χαρακτηρίζονται ως χριστιανοί αλλά ως Ελληνες, ενώ στην περίπτωση των κατοίκων της Δυτικής Θράκης όσων παραμένουν, αυτοί δεν χαρακτηρίζονται αντίστοιχα ως Τούρκοι, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά ως μουσουλμάνοι.

Αν τώρα η Τουρκία χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο γι' αυτήν την αβλεψία της, σκόπιμης και υστερόβουλης τότε, δεν φταίει γι' αυτό η Ελλάδα – κι ούτε είμαστε εμείς που θα της δώσουμε το δικαίωμα για τέτοιυ είδους διεκδικήσεις. Απ' το "εμείς" εξαιρείται βέβαια η αφεντιά σου και οι ομοϊδεάτες σου εθνικοί μειοδότες. Η συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη είναι ξεκάθαρη. Εμείς δικαιούμαστε να κάνουμε λόγο για ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, ενώ οι Τούρκοι μόνο για μουσουλμανική.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι ενδεικτικό για την πολιτική προσέγγιση του θέματος από την ελληνική διπλωματία:

www.mfa.gr/el-GR/Policy/Geographic+Regions/South-Eastern+Europe/Turkey/International+Obligations+for+Turkey/Greek+Minority/" target="_blank">ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

[...] Σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάννης, τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος περιήλθαν στην Τουρκία. Προβλέφθηκε, ταυτόχρονα, η θέσπιση ενός καθεστώτος ειδικής διοικητικής οργάνωσης (τοπική αυτονομία) αποτελούμενης από τοπικά στοιχεία για την παροχή εγγυήσεων στον γηγενή μη-μουσουλμανικό πληθυσμό (ο οποίος αποτελούσε τότε την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των δύο νήσων). Όμως, οι προβλέψεις του άρθρου αυτού ουδέποτε εφαρμόσθηκαν. Μάλιστα, το 1964 απαγορεύθηκε και η διδασκαλία της ελληνικής με αποτέλεσμα ο κύριος όγκος των μαθητών να μεταναστεύσει προς Κωνσταντινούπολη και Ελλάδα.

Τα μέτρα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση του ελληνικού πληθυσμού στις δύο νήσους. Έτσι από 9.000 μέλη περίπου το 1960, ανέρχεται σήμερα σε 500 περίπου ομογενείς (μονίμους κατοίκους) και στα δύο νησιά.

Οι ομογενείς πού κατοικούν στην Ίμβρο και την Τένεδο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα κυρίως όσον αφορά τις ατομικές και κοινοτικές περιουσίες. Οι τουρκικές αρχές δεν αναγνωρίζουν την κυριότητα των ομογενειακών ιδρυμάτων επί πολλών ακινήτων, ναών και παρεκκλησίων. Με το πρόσχημα καταρτίσεως νέου κτηματολογίου, την ανακήρυξη μεγάλων περιοχών ως διατηρητέων πολιτιστικών ή φυσικών μνημείων καθώς και τη μη αναγνώριση παλαιών τίτλων κυριότητος, πολλά ακίνητα, ακόμη και Ναοί, περιέρχονται στο τουρκικό δημόσιο και, εν συνεχεία, εκποιούνται σε εποίκους από την ενδοχώρα. Η Κοινότητα Τενέδου έχει ήδη καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την κατοχύρωση της περιουσίας της.

Η προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο αποτελεί διεθνή υποχρέωση της Τουρκίας, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία παραβιάζεται συστηματικά. Επίσης, η αποτελεσματική προστασία των μειονοτήτων αποτελεί τμήμα των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης, στα οποία θα πρέπει να προσαρμοσθεί η Τουρκία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας. Στις ετήσιες Εκθέσεις Προόδου για την Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επισημάνει τα υπάρχοντα προβλήματα και αναμένει από την υποψήφια Τουρκία την διευθέτησή τους. [...]

Ευτυχώς στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος δεν καταφέρνουν να διαβάσουν τις επικεφαλίδες των συμφωνιών, ούτε γνωρίζουν άπταιστα την ελληνική γλώσσα όπως η αφεντιά σου.

-----
Υπάρχει πρόβλημα με την εμφάνιση της ανακατεύθυνσης του link: h**p://www.ypex.gov.gr/www.mfa.gr/el-GR/Policy/Geographic+Regions
/South-Eastern+Europe/Turkey/International+Obligations+for+Turkey/Greek+Minority

(Στη θέση των αστερίσκων βάλε "tt")

Edited by - sensum on 10/09/2007 19:20:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sensum
Νέο Μέλος


33 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2007, 19:36:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sensum  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ @ Trainman:
Εν τελει πρεπει να εισαι πολυ πολυ μ......ς !!
Το μεν σημαίνον της λέξης σε ενοχοποιεί, το δε σημαινόμενο των αποσιωπητικών εντός της λέξης σε απαλλάσσει!
Υπάρχει τέτοιος κανονισμός στο φόρουμ;
Ή μήπως οι κρετίνοι απαλλάσσονται λόγω ...πνευματικής στάθμης;
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ : Γλωσσαν ευφημον ισχειν = Να μιλας ευπρεπως !
!!!.. ;;;?#$+#&^>/?!...
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Να μια ενδιαφερουσα φωτο του .... νυν "Ελληνα" κατα τα αλλα , Πατριαρχη σας ,αλλα με ... μμμμ ... Τουρκικο "φεσι" !
Φτηνή προπαγάνδα, φίλε, προς άγραν εντυπώσεων, τι άλλο...

Μάθε λοιπόν ως αδιάβαστος που είσαι:

1. Το ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου και ΔΕΝ αποτελεί απόκρυφο μυστικό, γιατί δεν ενέχει κάτι το επιλήψιμο, τουλάχιστον για τους γνωρίζοντες ιστορία...

2. Η θητεία του στον τουρκικό στρατό δεν ήταν ιδία προαιρέσει του: Η εκπλήρωση θητείας στον τουρκικό στρατό αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής μειονότητας, που απορρέει από τη Συνθήκη της Λωζάνης, και μάλιστα μη εξαγοράσιμη. Την εξαγορά της την είχε θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών ο Curzon, αλλά υπερίσχυσε η τουρκική αδιαλλαξία και η υστεροβουλία των Συμμάχων ένεκεν ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά και λοιπών διομολογήσεων εμποροοικονομικού χαρακτήρα.

3. Το ότι ο Πατριάρχης είναι εξ αίματος Έλληνας είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι τούρκος πολίτης ελληνικής ιθαγένειας. Εξάλλου, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης η ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου απέκτησε διπλή υπηκοότητα, ελληνική και τουρκική. Το ελληνικό κράτος ποτέ δεν τους αφαίρεσε την ελληνική υπηκοότητα και, εκτός τούτου, με προσωπική δέσμευση του Καραμανλή θα παραχωρηθεί οσονούπω δικαίωμα ψήφου στην ελληνική ομογένεια της Διασποράς. Η δική σας αυθεντική ελληνικότητα δεν ξέρω από πού τεκμηριώνεται. Προφανέστατα αποτελεί και αυτή προϊόν της ιδεοληψίας σας...

Οι άσχετοι, αδιάβαστοι και ανιστόρητοι μπορούν να συνεχίσουν να χαίρονται με τα πυροτεχνήματά τους, σαν μωρά...

Και σαν μωρά που είναι, θα συνεχίσουμε να τους κερνάμε μαντζούνια διαρκείας. (ματζούνια = γλειφιτζούρια, και δεν εννοώ τα όργανα τα ευρισκόμενα υποκάτω της οσφυικής χώρας...)

Sensum aestimandum esse, non verba.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2007, 23:28:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το μεν σημαίνον της λέξης σε ενοχοποιεί, το δε σημαινόμενο των αποσιωπητικών εντός της λέξης σε απαλλάσσει!

Να και εισαγγελικο πορισμα !
quote:
Ή μήπως οι κρετίνοι απαλλάσσονται λόγω ...πνευματικής στάθμης;


Λεξικό της κοινής νεοελληνικής.

Αναζήτηση για: κρετίνος

Αποτελεσμα : 1 εγγραφη

κρετίνος ο [kretínos] Ο18: αυτός που πάσχει από κρετινισμό. || σε έκφραση υπερβολής, χαρακτηρισμός ανθρώπου ανόητου, βλάκα. [λόγ. αντδ. < ιταλ. cretino -ς < γαλλ. crétin (στη νέα σημ. ) < νότ. διάλ. cretin `χριστιανός, καθυστερημένος σωματικά και πνευματικά΄ (με την έννοια πως κι αυτοί είναι ανθρώπινα όντα) < λατ. christianus < ελνστ. χριστιανός

Απο κρετινισμο δεν πασχω , αρα με θεωρεις ανοητο - βλακα και καθυστερημενο πνευματικα . Το χριστιανος δεν ξερω τι σημαινει . Αφου λοιπον μου αποδιδεις το ακαταλογηστο γιατι αφιερωνεις χρονο να μου εξηγησεις κατι που δεν θα καταλαβω . Εισαι αλαζονας ,υπεροπτης και σου επιστρεφω τους χαρακτηρισμους του λεξικου με κεφαλαια γραμματα και εντονη γραφη .

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ : Γλωσσαν ευφημον ισχειν = Να μιλας ευπρεπως !
--------------------------------------------------------------------------------

!!!.. ;;;?#$+#&^>/?!...


Προσπαθησα να ειμαι οσο γινεται ευπρεπης , γι΄αυτο και τα .... αποσιωπητικα .
quote:
Φτηνή προπαγάνδα, φίλε, προς άγραν εντυπώσεων, τι άλλο...
Νo comments !
quote:
Μάθε λοιπόν ως αδιάβαστος που είσαι:

1. Το ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου και ΔΕΝ αποτελεί απόκρυφο μυστικό, γιατί δεν ενέχει κάτι το επιλήψιμο, τουλάχιστον για τους γνωρίζοντες ιστορία...


Που ακριβως στην ιστοσελιδα ; Δεν το βρισκω . Εδω μια φορα (http://www.ec-patr.org/athp/index.php?lang=gr) που λεει λιγα λογια για τον Πατριαρχη (Η Α.Θ.ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΣ
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
) δεν γραφει τιποτα . Υπεδειξε μου το σημειο της αναφορας .

Και για πες μου σε παρακαλω , αν κατα την περιοδο που υπηρετουσε ως εφεδρος αξιωματικος στον Τουρκικο στρατο , ερχομασταν σε συραξη με την Τουρκια και του δινονταν διαταγη για "επιθεση" ,τι θα ελεγε ή τι θα εκανε . Αν εχεις παει στρατιωτης ξερεις τι σημαινει ανυπακοη σε περιοδο πολεμου .... προδοσια ... μπαμ και κατω ! Τι θα εκανε λοιπον ;
Ακου δεν ειναι επιληψιμο ! Σαφεστατα και ειναι .

quote:
2. Η θητεία του στον τουρκικό στρατό δεν ήταν ιδία προαιρέσει του: Η εκπλήρωση θητείας στον τουρκικό στρατό αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής μειονότητας, που απορρέει από τη Συνθήκη της Λωζάνης, και μάλιστα μη εξαγοράσιμη.

Σωωωπα ! Ως αξιωματικος ; Απορρεει και αυτο απο την συνθηκη της Λωζανης ; Ας εβγαινε Ι3 ή Ι4 ή Ι5 Τι ειπες παραπανω ; "Φτηνη προπαγανδα προς άγραν εντυπώσεων"; Ιδου !

quote:
Το ότι ο Πατριάρχης είναι εξ αίματος Έλληνας είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι τούρκος πολίτης ελληνικής ιθαγένειας. Εξάλλου, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης η ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου απέκτησε διπλή υπηκοότητα, ελληνική και τουρκική.

Ασχετο !Και ο Πηλιος Γουσης Ελληνας ηταν και μαλιστα μονο με Ελληνικη ιθαγενεια και υπηκοοτητα!

quote:
... με προσωπική δέσμευση του Καραμανλή θα παραχωρηθεί...

quote:
Η δική σας αυθεντική ελληνικότητα δεν ξέρω από πού τεκμηριώνεται. Προφανέστατα αποτελεί και αυτή προϊόν της ιδεοληψίας σας...
132/98754/83Ε ΕΣΟ . Γνωριζεις τετοιους αριθμους ; Ειναι ο ΑΣΜ μου (Αριθμος Στρατιωτιμου Μητρωου). Υπηρετησα στις Ελληνικες Ειδικες Δυναμεις Πεζοναυτων στο 505 ΤΠΝ στο Βολο το 1983 . Πληρωνω φορους απο το 1978 στο Ελληνικο κρατος . Δεν το απομιζω με κρυφα κονδυλια δισεκατομυριων οπως ο εν λογω Πατριαρχης σας !Ειμαι ποντιακης καταγωγης Ελληνας (3ης γενιας στη Ελλαδα)(απο το Καρτς) και οπως θα ξερεις -ιστορικε μου- οι ποντιοι ειναι ο λαος με μηδαμινες εως ελαχιστες προσμιξεις αλλοεθνων (βαρβαρων θαλεγα...) Και θα μου αμφισβητησεις εσυ ,χριστιανε , την Ελληνικοτητα μου ; Εισαι πολυ λιγος , μα πολυ λιγος φιλτατε .
quote:
Οι άσχετοι, αδιάβαστοι και ανιστόρητοι μπορούν να συνεχίσουν να χαίρονται με τα πυροτεχνήματά τους, σαν μωρά...

Μπαααα , μαλλον σε εσενα αρμοζουν αυτοι οι προσδιορισμοι . Και οπως ανεφερα και παραπανω με κεφαλαια !Αλλος εχει το ονομα και αλλος την χαρη !

quote:
Και σαν μωρά που είναι, θα συνεχίσουμε να τους κερνάμε μαντζούνια διαρκείας. (ματζούνια = γλειφιτζούρια, και δεν εννοώ τα όργανα τα ευρισκόμενα υποκάτω της οσφυικής χώρας...)

No comment, on the hour !

Επι της ουσιας λοιπον μιας και δεν προλαβε ή δεν ηθελε ο Trainman να απαντηση . Μηπως εχει καπου στο διαδυκτιο αναρτημενο το Πατριαρχειο τον ενθρονιστηριο λογο του Πατριαρχη Βαρθολομαιου ; Και αυτο δεν μπορεσα να το βρω @@@#^^&$$&&(^^%% . Οχι τιποτα αλλο , αλλα για να δουμε αν ειπωθηκε η επιμαχη φραση .
Αυτα τα ολιγα . Περιμενω .


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sensum
Νέο Μέλος


33 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2007, 02:05:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sensum  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Να και εισαγγελικο πορισμα !
Στείλτο στην amalia σου, για αφισοκόλληση εν είδει κανονισμού στο φόρουμ...
quote:
νότ. διάλ. cretin `χριστιανός, καθυστερημένος σωματικά και πνευματικά΄ (με την έννοια πως κι αυτοί είναι ανθρώπινα όντα) < λατ. christianus < ελνστ. χριστιανός
Ινδοευρωπαϊκή ή ελληνομπακαλιστική η ετυμολόγηση;
quote:
Απο κρετινισμο δεν πασχω [...]
Τον γιατρό τον ρώτησες;
quote:
αρα με θεωρεις ανοητο - βλακα και καθυστερημενο πνευματικα .
Απλή υπόθεση εργασίας, φίλε μου, για την αγνόηση της "ευπρέπειάς" σου από τη διαχειρίστρια. Επομένως, σ' αυτήν πρέπει ν' απευθύνεις τα παραπάνω ερωτήματά σου, η οποία κόπτεται για τη συναισθηματική ορθότητα των μελών του φόρουμ!
quote:
Το χριστιανος δεν ξερω τι σημαινει .
Αυτός που συμπονεί τους κρετίνους...
quote:
Αφου λοιπον μου αποδιδεις το ακαταλογηστο γιατι αφιερωνεις χρονο να μου εξηγησεις κατι που δεν θα καταλαβω .
Άγνωσται αι καταχθόνιαι βουλαί των χριστιανών.
quote:
Εισαι αλαζονας ,υπεροπτης και σου επιστρεφω τους χαρακτηρισμους του λεξικου με κεφαλαια γραμματα και εντονη γραφη .
Σςς, πιο σιγά, ρε...
Θα σ' ακούσει το amalia και θα ρίξει άλλες 7 μέρες ποινή στον ...sensum!!
quote:
Που ακριβως στην ιστοσελιδα ; Δεν το βρισκω . Εδω μια φορα (http://www.ec-patr.org/athp/index.php?lang=gr) που λεει λιγα λογια για τον Πατριαρχη (Η Α.Θ.ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΣ
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
) δεν γραφει τιποτα . Υπεδειξε μου το σημειο της αναφορας .
Γράφει μεν, αλλά φόρα πρώτα τα γυαλιά σου.
quote:
Και για πες μου σε παρακαλω , αν κατα την περιοδο που υπηρετουσε ως εφεδρος αξιωματικος στον Τουρκικο στρατο , ερχομασταν σε συραξη με την Τουρκια και του δινονταν διαταγη για "επιθεση" ,τι θα ελεγε ή τι θα εκανε . Αν εχεις παει στρατιωτης ξερεις τι σημαινει ανυπακοη σε περιοδο πολεμου .... προδοσια ... μπαμ και κατω ! Τι θα εκανε λοιπον ;
Ακραίο σενάριο, αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται. Και το αίμα του Βαρθολομαίου είναι ελληνικό και η ψυχή του χριστιανική. Και τα δύο συνηγορούν υπέρ του.
quote:
Σωωωπα ! Ως αξιωματικος ; Απορρεει και αυτο απο την συνθηκη της Λωζανης ; Ας εβγαινε Ι3 ή Ι4 ή Ι5
Ρε κεφάλα πεζοναύτη, έφεδρος είπαμε, όχι μόνιμος. Μη γίνεσαι πιο μπουνταλάς και απ' τον εαυτό σου. Αν οι Τουρκαλάδες τον είδαν παίδαρο και τον επέλεξαν για αξιωματικό, αυτό δείχνει πόσο ξεχωρίζει ο Έλληνας, όπου κι αν βρεθεί. Μη ξεχνάς πως και οι Σουλτάνοι είχαν για προσωπική τους φρουρά Έλληνες γενίτσαρους . Τυχαίο ή επιλήψιμο κι αυτό, αδιάβαστε ιστορικέ μου;
quote:
Aσχετο !Και ο Πηλιος Γουσης Ελληνας ηταν και μαλιστα μονο με Ελληνικη ιθαγενεια και υπηκοοτητα!
Άσε, έχω βάσιμες υποψίες και για τα δύο. Ξέχασες όμως τον θρυλικό Σαμουήλ στο Κούγκι. Το όνομα βλέπεις...
quote:
[... με προσωπική δέσμευση του Καραμανλή θα παραχωρηθεί...]


Εννοείται, βρε, κατά τις δημοσκοπήσεις...
quote:
132/98754/83Ε ΕΣΟ . Γνωριζεις τετοιους αριθμους ; Ειναι ο ΑΣΜ μου (Αριθμος Στρατιωτιμου Μητρωου). Υπηρετησα στις Ελληνικες Ειδικες Δυναμεις Πεζοναυτων στο 505 ΤΠΝ στο Βολο το 1983 . Πληρωνω φορους απο το 1978 στο Ελληνικο κρατος . Δεν το απομιζω με κρυφα κονδυλια δισεκατομυριων οπως ο εν λογω Πατριαρχης σας !Ειμαι ποντιακης καταγωγης Ελληνας (3ης γενιας στη Ελλαδα)(απο το Καρτς) και οπως θα ξερεις -ιστορικε μου- οι ποντιοι ειναι ο λαος με μηδαμινες εως ελαχιστες προσμιξεις αλλοεθνων (βαρβαρων θαλεγα...) Και θα μου αμφισβητησεις εσυ ,χριστιανε , την Ελληνικοτητα μου ; Εισαι πολυ λιγος , μα πολυ λιγος φιλτατε .
Καλά ρε, Πόντιος και αρχαιολάτρης;!!! Τη Σουμελά πρόδωσες, βρε αχαΐρευτε "Ελληναρά"; Και μου καμαρώνεσαι για Πόντιος;

Μάλλον ποντικός, θα έλεγα, και μάλιστα λιγδωμένος...

quote:
Μπαααα , μαλλον σε εσενα αρμοζουν αυτοι οι προσδιορισμοι . Και οπως ανεφερα και παραπανω με κεφαλαια !Αλλος εχει το ονομα και αλλος την χαρη !
Μη θίγεσαι! Κάποτε θα μεγαλώσεις κι εσύ (στο πνεύμα). Δεν είναι ντροπή να είσαι μωρό στα... 30+ σου!
quote:
Επι της ουσιας λοιπον μιας και δεν προλαβε ή δεν ηθελε ο Trainman να απαντηση . Μηπως εχει καπου στο διαδυκτιο αναρτημενο το Πατριαρχειο τον ενθρονιστηριο λογο του Πατριαρχη Βαρθολομαιου ; Και αυτο δεν μπορεσα να το βρω @@@#^^&$$&&(^^%% . Οχι τιποτα αλλο , αλλα για να δουμε αν ειπωθηκε η επιμαχη φραση .
Αυτα τα ολιγα . Περιμενω .
Κατακαημένοι παγανοί!! Ούτε τον στοιχειώδη κοινό νου δεν διαθέτετε ρε!

Είναι δυνατόν να έλεγε τέτοιες ανοησίες ο Πατριάρχης στην ενθρόνισή του με παρούσες δεκάδες πολιτικές προσωπικότητες από την Ελλάδα κι άλλα τόσα τηλεοπτικά συνεργεία επί τω έργω και κανείς από το σκανδαλοθηρώδες εδώ πανελλήνιο να μην πήρε χαμπάρι τίποτα, εκτός από τον φανατισμένο παλαιοημερολογίτη καλόγερο, που τα θυμήθηκε επιλεξεί μετά από 16 ολόκληρα χρόνια; Μα τόσο πια;

Πώς εκτίθεστε έτσι, σας λυπάμαι! Μεταμόσχευση φρουί ζελέ έχετε κάνει όλοι στο κεφάλι σας;


Sensum aestimandum esse, non verba.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2007, 03:15:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πατώ το "unsubscribe from topic".


Αμαλία έχεις αρκετή δουλειά.


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vasiliscm
Μέλος 3ης Βαθμίδας


704 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2007, 08:36:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vasiliscm  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Amalia,

αν και σε προσέβαλε ο Trainman, πστεύω ότι ήταν άδικη και υπερβολική η αποπομπή του από το esoterica για 10 μέρες.

Πιστεύω ότι έπρεπε να του ζητήσεις να ανακαλέσει.

ΒασίληςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sensum
Νέο Μέλος


33 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2007, 09:41:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sensum  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Αμαλία έχεις αρκετή δουλειά.
Tι έγινε πάλι, ρε πουλάκια μου;

Εξαντλήθηκε το αστείρευτο ελληνοκεντρικό πνεύμα σας και τρέχετε πάλι στον κηδεμόνα σας; Να τιμωρήσει τους κακούς χριστιανούς που ενοχλούν τις μωρές παγανές παρθένες;

Είπα στον ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ να μη φωνάζει όταν με στολίζει, γιατί θα φάω πάλι πόρτα! Βαλθήκατε να με βγάλετε προφήτη;

Sensum aestimandum esse, non verba.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EPAITHS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
244 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2007, 14:26:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EPAITHS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ακραίο σενάριο, αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται. Και το αίμα του Βαρθολομαίου είναι ελληνικό και η ψυχή του χριστιανική. Και τα δύο συνηγορούν υπέρ του.

Μου αρέσει η βεβαιότητα σου ντόκτορα λές και του έχεις κάνει ανάλυση αίματος για να βγάλεις το ταχύτατο συμπέρασμα οτι είναι Ελληνικό απο τα πολλά καλά Ελληνικά που του έχουν μάθει οι Τούρκοι δασκάλοι του.
Λές και υπάρχει το άφθονο Ελληνικό στοιχείο στην σημερινή Τουρκία ικανό να του δημιουργήσει ισχυρή εθνική συνείδηση.
Χριστιανός είναι αγαπητέ μου στα πάντα σώμα, ψυχή, αίμα χριστιανός Τούρκος πολίτης για την Ελλάδα το μόνο που γνωρίζει είναι πρόκειται για γείτονα λαό που πιστεύει στην ίδια θρησκεία με αυτόν, το ομόθρησκο τον ενώνει με την Ελλάδα τίποτα περισσότερο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sensum
Νέο Μέλος


33 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2007, 17:05:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sensum  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
EPAITHS
Μου αρέσει η βεβαιότητα σου ντόκτορα λές και του έχεις κάνει ανάλυση αίματος για να βγάλεις το ταχύτατο συμπέρασμα οτι είναι Ελληνικό απο τα πολλά καλά Ελληνικά που του έχουν μάθει οι Τούρκοι δασκάλοι του.
Ούτε ανάλυση αίματος και DNA, ούτε έλεγχο της γλωσσικής του επάρκειας στα ελληνικά επικαλέστηκα, παρά μόνο την ελληνική ιθαγένεια, την ελληνική του καταγωγή. Τίποτε άλλο. Και ΔΕΝ υπάρχει άλλωστε τίποτε άλλο που να τεκμηριώνει την ελληνικότητα ΚΑΝΕΝΟΣ. Μακριά από μένα οι ιδεοληψίες περί φυλετικής καθαρότητας, οι οποίες είναι συλλήβδην αντιεπιστημονικές και ανιστόρητες όσο και φασιστικές.
quote:
Λές και υπάρχει το άφθονο Ελληνικό στοιχείο στην σημερινή Τουρκία ικανό να του δημιουργήσει ισχυρή εθνική συνείδηση.
Αν θες να βρεις πού υπάρχει ισχυρή ελληνική συνείδηση και τι λογής είναι, ψάξε στις ολιγάριθμες ελληνικές παροικίες της Ζιμπάμπουε, της Κένυα, της Μοζαμβίκης κοκ. Εκεί θα δεις μάτια να δακρύζουν και μόνο στο άκουσμα της λέξης "Ελλάδα", ενώ η έπαρση της ελληνικής σημαίας κι ο εθνικός ύμνος είναι στην ημερήσια διάταξη σχολείων και ιδρυμάτων τους. Εμείς τα έχουμε "ξεπεράσει" αυτά και στα σχολεία μας είναι παντελώς άγνωστες έννοιες η έπαρση κι υποστολή της σημαίας. Κανένας διευθυντής σχολείου δεν τολμά να τα καθιερώσει στη σχολική ζωή, έστω και για μια φορά το μήνα, από φόβο να μη χαρακτηριστεί γραφικός!

Κατά κανόνα οι απόδημοι Έλληνες της Διασποράς μάς φοράνε γυαλιά σε θέματα εθνικής συνείδησης και πατριωτισμού. Σκέψου μόνο το θέμα που ταλάνισε πριν μερικά χρόνια την ελληνική τηλεοπτική μας κοινωνία: κατά πόσον η σημαία μας αποτελεί ένα κομμάτι πανί και τίποτε παραπάνω!! Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει με τίποτε απ' το μυαλό του απόδημου Έλληνα, ούτε σαν απλή αρνητική ιδέα, του είναι εντελώς αδιανόητη μια τέτοια σκέψη! Η εθνική συνείδηση είναι πρωτίστως ποιοτικό μέγεθος, φίλε μου, κι όχι ποσοτικό.

quote:
Χριστιανός είναι αγαπητέ μου στα πάντα σώμα, ψυχή, αίμα χριστιανός Τούρκος πολίτης για την Ελλάδα το μόνο που γνωρίζει είναι πρόκειται για γείτονα λαό που πιστεύει στην ίδια θρησκεία με αυτόν, το ομόθρησκο τον ενώνει με την Ελλάδα τίποτα περισσότερο.
Εδώ, φίλε μου, δεν μιλά η λογική σου αλλά ο φανατισμός σου. Κι επειδή προσπαθείς εκ του πονηρού να μειώσεις, αν όχι να εκμηδενίσεις, τον πατριωτισμό των χριστιανών, θα σε προκαλούσα να μου υποδείξεις έστω και έναν ελληνόθρησκο ήρωα του ΄21 ή του '40, έτσι για να μην μονοπωλούμε οι χριστιανοί τους εθνικούς αγώνες. Είμαι περίεργος λοιπόν να ακούσω...

----------

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ:

Για την μικρόκαρδη, εκδικητική και κατάφωρα άδικη αποπομπή του Trainman:


S - P - A - M


Να ενεργοποιηθεί άμεσα και πάλι ο λογαριασμός του Trainman και - ει δυνατόν - να του ζητηθεί συγγνώμη από τη Διαχείριση, ώστε να δοθούν κατόπιν και οι αμοιβαίες εξηγήσεις σε ένα πλαίσιο καταλλαγής των παθών.


Sensum aestimandum esse, non verba.

Edited by - sensum on 11/09/2007 17:26:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2007, 22:18:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τον γιατρό τον ρώτησες;
Γιατρος ειμαι !
quote:
Απλή υπόθεση εργασίας, φίλε μου, για την αγνόηση της "ευπρέπειάς" σου από τη διαχειρίστρια. Επομένως, σ' αυτήν πρέπει ν' απευθύνεις τα παραπάνω ερωτήματά σου, η οποία κόπτεται για τη συναισθηματική ορθότητα των μελών του φόρουμ!
Προφανως δεν εχω υπερβει τα εσκαμμενα , τουτεστιν ειμαι εντος των οριων της ευπρεπειας κι ας προσπαθεις να με εκτρεψεις αγαπητε .
quote:
Αυτός που συμπονεί τους κρετίνους
Δεν νομιζω .Αν ηταν ετσι το πρωτο που θα εκαναν θα ηταν να αυτοαναιρεθουνε ως θρησκεια , ουτως ωστε να μην καπηλευονται την αγνοια και τον φοβο των συνανθρωπων των .
quote:
Σςς, πιο σιγά, ρε...
Θα σ' ακούσει το amalia και θα ρίξει άλλες 7 μέρες ποινή στον ...sensum!!
Προσπαθεις γι΄αυτο .... το amalia ; Χμ !
quote:
Γράφει μεν, αλλά φόρα πρώτα τα γυαλιά σου.
Δεν χρειαζομαι εγω γυαλια , εσυ πρεπει να βγαλεις τις παρωπιδες ! Ἀπὸ τοῦ 1961 μέχρι τοῦ 1963 ἐξεπλήρωσε τάς στρατιωτικὰς αὐτοῦ ὑποχρεώσεις ὡς ἔφεδρος ἀξιωματικός. Ναι , αλλα που ; Στο Αζερμπαϊσταν ;
Θυμασαι τι ειπες ; Να στο κανω paste να το δεις : Μάθε λοιπόν ως αδιάβαστος που είσαι:

1) Το ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου . Πρεπει να ανασκευασεις τις τοποθετησεις σου ! Ειπαμε , αλλος εχει το ονομα και αλλος την χαρη

quote:
Άσε, έχω βάσιμες υποψίες και για τα δύο. Ξέχασες όμως τον θρυλικό Σαμουήλ στο Κούγκι. Το όνομα βλέπεις...
quote:
Καλά ρε, Πόντιος και αρχαιολάτρης;!!!
Ελληνολατρης φιλε μου , Ελληνολατρης , οχι Εβραιολατρης !
quote:
Τη Σουμελά πρόδωσες, βρε αχαΐρευτε "Ελληναρά";
Μακρια απο μενα η Παναγια Σουμελα .Την ιστορια των προπατορων μου τιμω και τους αγωνες τους (των οποιων εσυ εχεις παντελη αγνοια)
quote:
Και μου καμαρώνεσαι για Πόντιος;
Βεβαιως ! Ο ποντος δεν ειναι συνυφασμενος με την χριστιανοσυνη ... αδιαβαστε !
quote:
Μάλλον ποντικός, θα έλεγα, και μάλιστα λιγδωμένος...
Θελω να δω για ποσο ακομη θα ειμαι εγκρατης
quote:
Μη θίγεσαι! Κάποτε θα μεγαλώσεις κι εσύ (στο πνεύμα). Δεν είναι ντροπή να είσαι μωρό στα... 30+ σου!
Τους μεν ασκους το πνευμα διιστησι τους δ΄ανοητους το οιημα ( Τα ασκια τα φουσκωνει ο αερας , ενω τους ανοητους η επαρση )(ΣΩΚΡΑΤΗΣ) και εσυ φιλε μου εχεις φουσκωσει πολυ μα παρα πολυ !
quote:
Κατακαημένοι ..............έχετε κάνει όλοι στο κεφάλι σας;


Στο διαδυκτιο υπαρχουν δεκαδες ενθρονιστηριοι λογοι αλλα ο σημαντικοτερος απουσιαζει .Γιατι ; Η μηπως ειναι και αυτος αναρτημενος στο επισημο site του Πατριαρχειου και δεν τον βλεπω .... χωρις τα γυαλια μου


=============================================

quote:
Είπα στον ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ να μη φωνάζει όταν με στολίζει, γιατί θα φάω πάλι πόρτα! Βαλθήκατε να με βγάλετε προφήτη;
Εν αντιθεση με σενα , εγω ακομη δεν σε "στολισα" ... επιφυλασσομαι

==============================================

quote:
Ρε κεφάλα πεζοναύτη, έφεδρος είπαμε, όχι μόνιμος.Μη γίνεσαι πιο μπουνταλάς και απ' τον εαυτό σου.
Το αφησα τελευταιο αυτο . Ως φαινεται στρατιωτης δεν εχεις παει , ουτε εχεις ιδεα τι συμβαινει εν καιρω πολεμου .Ρωτα , μαθε και μετα κομπαζεις . Ακου λεει εφεδρος ! Ξερεις ποσοι εφεδροι αγνοουνται ακομη απο τα γεγονοτα της Κυπρου βρε ανιστορητο κουτσαβακη ;
quote:
Αν οι Τουρκαλάδες τον είδαν παίδαρο και τον επέλεξαν για αξιωματικό, αυτό δείχνει πόσο ξεχωρίζει ο Έλληνας, όπου κι αν βρεθεί.
Αλλα λογια ν΄αγαπιομαστε !
quote:

quote:
Μη ξεχνάς πως και οι Σουλτάνοι είχαν για προσωπική τους φρουρά Έλληνες γενίτσαρους . Τυχαίο ή επιλήψιμο κι αυτό, αδιάβαστε ιστορικέ μου;
Καλα , τα σκεφτεσαι αυτα οταν τα γραφεις ; Αυτον ακριβως τον παραλληλισμο κανω και εγω , πως ειναι γεννιτσαρος ο παπας σας (νεος στρατος , στα Τουρκικα = γενι τσερι , εξ ου και γενιτσαρος)! Επι τελους το επιασες το νοημα . Ελεγα και εγω ... δεν μπορει να ειναι τοσο βλακας ο sensum !
quote:
Εδώ, φίλε μου, δεν μιλά η λογική σου αλλά ο φανατισμός σου. Κι επειδή προσπαθείς εκ του πονηρού να μειώσεις, αν όχι να εκμηδενίσεις, τον πατριωτισμό των χριστιανών, θα σε προκαλούσα να μου υποδείξεις έστω και έναν ελληνόθρησκο ήρωα του ΄21 ή του '40, έτσι για να μην μονοπωλούμε οι χριστιανοί τους εθνικούς αγώνες. Είμαι περίεργος λοιπόν να ακούσω...
Θεοδοσιος , Αλαριχος ... ουπς ! Συγνωμη και αυτοι χριστιανοι ,συμπονετικοι ,ευπατριδες ησαν !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2007, 00:57:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
sensum
Η επιστροφή σου στις συζητήσεις μετά από την 7ήμερη απενεργοποίηση του λογαριασμού σου δεν πείθει για το ότι αντιλήφθηκες σε τι χώρο βρίσκεσαι, καθώς και για το ότι δεν βρίσκεσαι σε κάποιον ιερό πόλεμο.
Το αντίθετο μάλιστα.

Η συμπεριφορά σου υποδεικνύει ότι στοχεύεις κατά το πλείστον στον δυναμιτισμό της συζήτησης καθώς επίσης και στην αύξηση του φανατισμού, παρά σε έναν ειλικρινή και φιλοσοφικό διάλογο. Την δε "καταλλαγή των παθών" που επικαλείσαι στο μήνυμά σου (Απεστάλη: 11/09/2007, 17:05:40) δεν την εφαρμόζεις στον ίδια σου τον εαυτό. Φαίνεται μάλλον, πως κάνεις κάποιου είδους προβολή δικών σου ανεξέλεγκτων παθών σε άλλους ανθρώπους...

Ακόμα, σε κάποια μηνύματά σου παίζεις ένα ύπουλο "παιχνίδι":
Ενώ πιθανότατα γνωρίζεις ότι με τη συμπεριφορά σου στην παρούσα συζήτηση (δυναμιτισμός της συζήτησης, αύξηση του φανατισμού, προσβολές, κ.λπ.) το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι να απενεργοποιηθεί και πάλι ο λογαριασμός σου, αναφέρεσαι έμμεσα σε μία πιθανή απενεργοποίησή σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να φανεί ότι επιβεβαιώνονται οι "προφητείες" σου, που θέλουν να είσαι κάποιου είδους "μάρτυρας" σε μία "αδικία" που γίνεται εις βάρος σου και επιπλέον δημιουργείς εντυπώσεις ότι αν κάτι τέτοιο γίνει, σημαίνει ότι υπακούουμε στις βουλές όσων έχουν διαφορετικά πιστεύω από τα δικά σου.

quote:
Σςς, πιο σιγά, ρε...
Θα σ' ακούσει το amalia και θα ρίξει άλλες 7 μέρες ποινή στον ...sensum!!

Είπα στον ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ να μη φωνάζει όταν με στολίζει, γιατί θα φάω πάλι πόρτα! Βαλθήκατε να με βγάλετε προφήτη;


Σε πληροφορούμε ότι τέτοια παιχνίδια είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και στον παρόντα χώρο δεν "πιάνουν".
Για να πούμε την αλήθεια, τέτοιου είδους συμπεριφορά, σαν αυτή που έχεις επιδείξει στα περισσότερα μηνύματά σου, είχαμε να δούμε εδώ και πολύ καιρό. Στο παρελθόν είχαν υπάρξει κάποιοι άνθρωποι που συμμετείχαν με ακραία φανατικό και υποδαυλιστικό τρόπο στις συζητήσεις, άνθρωποι που υποστήριζαν μία έντονα αντιχριστιανική και ακραία φανατική πολεμική. Οι λογαριασμοί αυτών (των λίγων) ανθρώπων απενεργοποιήθηκαν και δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στις συζητήσεις. Το ίδιο ισχύει λοιπόν για οποιαδήποτε τόσο έντονα φανατική και ακραία συμπεριφορά, από οποιοδήποτε "στρατόπεδο" κι αν προέρχεται.

Τα τελευταία αυτά μπορείς να τα σκεφτείς διεξοδικά στο ερχόμενο χρονικό διάστημα, εφόσον ο λογαριασμός σου από αυτή τη στιγμή απενεργοποιείται και πάλι. Μετά την πάροδο ενός μηνός, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή θεωρήσεις ότι έχεις επιτύχει την "καταλλαγή" των παθών σου και αποφασίσεις ότι θέλεις να συμμετάσχεις σε έναν διάλογο με ειλικρινή τρόπο και χωρίς καταστροφικούς φανατισμούς, μπορείς να μας στείλεις ένα email συνοψίζοντας τις σκέψεις σου σχετικά με τη συμμετοχή σου στα forums και ζητώντας μας - αν θέλεις - να επανενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό σου.

__________________________________________

Μια παρατήρηση και προς όλους τους συμμετέχοντες:
Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις γενικεύσεις, καθώς και εμπρηστικού τύπου απαντήσεις. Γνωρίζουμε βέβαια πολύ καλά ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν υπάρξει προκλήσεις, αλλά με την διατήρηση μίας εμπρηστικού τύπου συνδιαλλαγής, η συζήτηση ξεφεύγει τελείως και συντηρείται το κλίμα φανατισμού.
Για παράδειγμα:
"όλοι εσείς οι αρχαιολάτρες"
"όλοι εσείς οι εβραιόπληκτοι"
κ.λπ.

Ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως αυτός επιθυμεί και είναι ανεπίτρεπτο να τον προσδιορίζουν κάποιοι άλλοι για να δημιουργούνται εντυπώσεις και να τροφοδοτείται ο φανατισμός.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2007, 01:15:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια που έχει γίνει λόγος για μια δήθεν δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που στοχεύει να τον χαρακτηρίσει ως ανθέλληνα, εγώ έχω να παραθέσω μια ΓΝΗΣΙΑ δήλωσή του, η οποία θα στεναχωρήσει ορισμένους και θα σβήσει τους «ευγενείς» πόθους τους.

Κωνσταντινούπολη

«Διεκδικούμε δια της δικαστικής οδού εντός Τουρκίας και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτά που μας ανήκουν και δεν ανεχόμεθα τις αδικίες» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενος στις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: «Αισθανόμεθα χρέος μας να διεκδικήσουμε αυτά που χάσαμε, να προστατεύσουμε αυτά που απέμειναν και να συνεχιστεί η παράδοση και η ιστορία μας σε αυτό τον τόπο των πατέρων μας».

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η γενική διεύθυνση των Βακουφιών και άλλες κρατικές υπηρεσίες με διάφορες μεθοδεύσεις και αδικίες, όπως στην περίπτωση του Ορφανοτροφείου της Πριγκιπονήσου, αφαίρεσαν «οιονεί πραξικοπηματικώς το ένα μετά το άλλο τα περιουσιακά μας στοιχεία».

Ωστόσο, κατέληξε δηλώνοντας αισιόδοξος για τις εξελίξεις: «Θα έχουμε θετικές εξελίξεις και επίλυση μερικών τουλάχιστον από τα χρονίζοντα προβλήματα. Θέλω να πω ότι αυτό το ρεύμα φυγής έχει σταματήσει.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=828609&lngDtrID=244

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sensum2
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2007, 02:04:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sensum2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Γιατρος ειμαι !
Ουδείς ιατρός του εαυτού του!
quote:
Προφανως δεν εχω υπερβει τα εσκαμμενα , τουτεστιν ειμαι εντος των οριων της ευπρεπειας κι ας προσπαθεις να με εκτρεψεις αγαπητε .
Δεν προσπαθώ να σε εκτρέψω, έχεις εκτραπεί από μόνος σου. Εγώ τους κανόνες του φόρουμ προσπαθώ να καταλάβω μέσω των ...εκτροπών σου! Πιο λιανά δεν μπορώ να στο κάνω, βρε γιατρέ!
quote:
Αν ηταν ετσι το πρωτο που θα εκαναν θα ηταν να αυτοαναιρεθουνε ως θρησκεια , ουτως ωστε να μην καπηλευονται την αγνοια και τον φοβο των συνανθρωπων των .
Δυστυχώς εδώ, φίλε μου, στο βαθμό που εμείς οι χριστιανοί θρησκειοποιούμε και ιδεολογικοποιούμε την Εκκλησία μας, έχεις απόλυτο δίκιο. Η όποια καπηλεία ψυχοβιολογικών ακόμη και πολιτικών αναγκών ανθρώπων και κοινωνίας ελλοχεύει σαν παγίδα στο απόλυτο σκοτάδι. Και δυστυχώς πέφτουμε σ' αυτήν την παγίδα, και θα πέφτουμε μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως Εκκλησία και θρησκεία είναι ασύμπτωτα μεγέθη: η πρώτη, θεραπευτήριο των ανθρωπίνων παθών, ενώ η δεύτερη, θωπεία και τροφός τους.
quote:
Δεν χρειαζομαι εγω γυαλια , εσυ πρεπει να βγαλεις τις παρωπιδες ! Ἀπὸ τοῦ 1961 μέχρι τοῦ 1963 ἐξεπλήρωσε τάς στρατιωτικὰς αὐτοῦ ὑποχρεώσεις ὡς ἔφεδρος ἀξιωματικός. Ναι , αλλα που ; Στο Αζερμπαϊσταν ;
Μας προέκυψες και σοφιστής τώρα; Άντε και εις ανώτερα, γιατρέ μου: με δίπλωμα ρητορικής!
quote:
Ελληνολατρης φιλε μου , Ελληνολατρης , οχι Εβραιολατρης !
Καημένε ελληνολάτρη μου...

Μακάρι να ήσασταν, βρε καημένε, τουλάχιστον ελληνολάτρες. Χαλάλι, θα έλεγα τότε, ο σαματάς σας! Δυστυχώς, φίλε μου, η αλήθεια είναι πως η μυθολογική λατρεία των παππούδων μας ήταν ελληνικής συναρμολόγησης μεν, αφροασιατικής προέλευσης δε! Βεβαιότατα.

quote:
Βεβαιως ! Ο ποντος δεν ειναι συνυφασμενος με την χριστιανοσυνη ... αδιαβαστε !
Συμφωνώ. Πριν ανατείλλει το Φως δεν ήταν "συνυφασμένος", μετά όμως ζυμώθηκε με την καλή τη Ζύμη...
quote:
Θελω να δω για ποσο ακομη θα ειμαι εγκρατης
Σεμνά, προσβάλλεις τα ποντίκια, γιατρέ μου...
quote:
Τους μεν ασκους το πνευμα διιστησι τους δ΄ανοητους το οιημα ( Τα ασκια τα φουσκωνει ο αερας , ενω τους ανοητους η επαρση )(ΣΩΚΡΑΤΗΣ) και εσυ φιλε μου εχεις φουσκωσει πολυ μα παρα πολυ !
Με τόσους "επαίνους" που ακούω από λόγου σας πώς να μη φουσκώσουν τα πανιά μου; Οσονούπω θα σαλπάρω για άλλες πολιτείες...
quote:
Στο διαδυκτιο υπαρχουν δεκαδες ενθρονιστηριοι λογοι αλλα ο σημαντικοτερος απουσιαζει .Γιατι ; Η μηπως ειναι και αυτος αναρτημενος στο επισημο site του Πατριαρχειου και δεν τον βλεπω .... χωρις τα γυαλια μου
Λιγάκι χλωμό το βλέπω να ψηφιοποιήθηκε την εποχή που εκφωνήθηκε, το 1991. Σίγουρα όμως ένα φωτοτυπημένο αντίγραφο θα μπορούσε να σου σταλεί. Γιατί δεν δοκιμάζεις, βρε κακόπιστε; Patriarchate@ec-patr.org
quote:
Εν αντιθεση με σενα , εγω ακομη δεν σε "στολισα" ... επιφυλασσομαι
Έλα τώρα που θίχτηκες κιόλας απ' τα λόγια μου! Σου μίλησα όπως μιλάω στον κολλητό μου (κεφάλα, μπουνταλά etc). Ωστόσο θα αντιλήφθηκες, φαντάζομαι, πως δεν με σκιάζουν ύβρεις και φοβέρες.
quote:
Το αφησα τελευταιο αυτο . Ως φαινεται στρατιωτης δεν εχεις παει
Έλυνα G3, G4, MK11, FN και MAG με κλειστά μάτια. Τώρα χρειάζομαι μια επανάληψη μόνο.
quote:
Ρωτα , μαθε και μετα κομπαζεις . Ακου λεει εφεδρος ! Ξερεις ποσοι εφεδροι αγνοουνται ακομη απο τα γεγονοτα της Κυπρου βρε ανιστορητο κουτσαβακη ;
Εδώ έχεις χάσει τη συνάφεια με τα λεγόμενά μου. Κάπου βραχυκύκλωσες, ψάξτο.
quote:
Καλα , τα σκεφτεσαι αυτα οταν τα γραφεις ; Αυτον ακριβως τον παραλληλισμο κανω και εγω , πως ειναι γεννιτσαρος ο παπας σας (νεος στρατος , στα Τουρκικα = γενι τσερι , εξ ου και γενιτσαρος)! Επι τελους το επιασες το νοημα . Ελεγα και εγω ... δεν μπορει να ειναι τοσο βλακας ο sensum !
Σε βλέπω προχωρημένο στη σοφιστική. Αυτοδίδακτος ή μαθητούδι του Αμυρά; Γενίτσαροι: νέος στρατός ελληνικής εσοδείας...

Τον έπιασες τον παραλληλισμό τώρα; Κράτα τον γερά να μη σου ξαναξεφύγει, θα σε ξεστολίσω...

quote:
Θεοδοσιος , Αλαριχος ... ουπς ! Συγνωμη και αυτοι χριστιανοι ,συμπονετικοι ,ευπατριδες ησαν !
Καλά ρε doctor, τόσο εύκολα καίγονται τα τρανζιστοράκια σου; Έπεσες και πάλι έξω, αυτή τη φορά μόνο κατά ...15 αιώνες!!!

Άντε στο επανιδείν, μετά από 29 κι απόψε... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sensum2
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2007, 02:06:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sensum2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
sensum
Η επιστροφή σου στις συζητήσεις μετά από την 7ήμερη απενεργοποίηση του λογαριασμού σου δεν πείθει για το ότι αντιλήφθηκες σε τι χώρο βρίσκεσαι, καθώς και για το ότι δεν βρίσκεσαι σε κάποιον ιερό πόλεμο.
Το αντίθετο μάλιστα.
Το ποιοι νομίζουν, αγαπητή μου, πως βρίσκονται σε πόλεμο μπορείς άμεσα να το εξακριβώσεις τόσο από την διακήρυξη τους περί ΙΕΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, όσο και από την προβοκατόρικη θεματολογία τους στο "ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ": Στο ομακοείον του esoterica οι "ιερές σταυροφορίες" είναι κατά κόρον και κανόνα νεοπαγανιστικής προέλευσης και αντιχριστιανικής στόχευσης.

Σταχυολογώ μερικές προσάπτοντας επιγραμματικά σχόλια:

1. Στο Άγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα
( Θα 'ναι λαθραναγνώστες των θεόσοφων δοξασιών του esoterica. Αντίδοτο; Τα σπαρταριστά κουφά των αρχαιοβαρεμένων του esoterica...)

2. Τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια
( Ένα γιώτα στο "ομοούσιος". Η υποταγή στον Παντεπόπτη Οφθαλμό (Μ.Α.Τ.Σ.) που ευνοεί τα εγχειρήματα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Το Σκότος που προσποιείται το Φως, το ημίφως. )

3. Κώδικας Da Vinci: Ήταν ο Ιησούς παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή;
( Ποιος κώδικας! Μούφα Ονομασίας Προέλευσης Δαν Βράουν - μέχρι και το "Τρίτο Μάτι" τον έσπασε! )

4. ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;
(O Σατανάς το ξέρει; Αρχαίες περσικές θρησκείες, Βάαλ, Μίθρας, Αστάρτη και Μυστηριακή Αίγυπτος τον διεκδικούν με (διαβολικές) αξιώσεις... )

5. Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
( Μην πιστεύετε τον θεματοθέτη. Ήταν μεν παρών στη Σταύρωση αλλά εμπρός απ' το Σταυρό... )

6. Ποιός ήταν ο πατέρας του Χριστού?
( Έλα ντε, ο νομιζόμενος ή ο Άλλος;... Εμ, άμα ου Μάντιδα δάφνην, ου παγάν λαλέουσα, απέσβετο και λάλον ύδωρ, να μείνετε τότε με την απορία σας. )

7. ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
( Η πρωτοτυπία κατοχυρώθηκε στην Άρτεμη: μαστίγωμα ανηλίκων με βούνευρα μέχρι να χορτάσει αίμα η θεά! Ας μη θυμηθούμε τις "ιερές εκδηλώσεις" στην Αφροδίτη: της Πόπης... το κάγκελο ! )

8. Σε τι γλώσσα μίλησε ο Θεός στην Γένεση και άλλες πολλές απορίες!
( Θέλει κι ερώτημα; Στα αρχαία ελληνικά, βεβαίως βεβαίως! )

9. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών "
( Ναι μεν «έσονται οι έσχατοι πρώτοι, και οι πρώτοι έσχατοι» αλλά και «ον γαρ αγαπά Κύριος παιδεύει, μαστιγοί δε πάντα υιόν ον παραδέχεται» )

10. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο 5ος κι η Ελληνική Επανάσταση
( Νεοπαγανός που εθεάθη στο τρένο του τρόμου, ουπς του Trainman, τα κακάρωσε. Αιωνία η μνήμη του Trainman... και του Πατριάρχη! )

11. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ: η πύλη του τέλους δικαίωση?
( Δεν μασάει ούτε από πύλη, ούτε από Βαβύλη: και Πύλαι Άδου ου κατισχύσουσι αυτού! )

12. Πότε τιμωρούνται οι αμαρτωλοί......
( Μάλλον, όταν παραμένουν αγύριστα κεφάλια. Οσονούπω θα το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι απαξάπαντες οι στρεψαύχενοι... )

13. Τι πιστεύετε οτι θα έπρεπε να πράξει η Ορθόδοξη Εκλησία προς εξιλέωση?
( Να διεκδικήσει πνευματικά δικαιώματα για τα κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, χε χε...)

14. Γιατί οι Χριστιανοί δεν πάνε στο τοίχος των δακρύων να κλάψουν;
(Γιατί, λένε οι φήμες, κατουράνε εκεί κάτι νεοναζί φασιστοπαγανοί. Μαγαρίσαν και το τοίχος τα ντουβάρια... )

15. ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΜΕ Η ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΡΙΜΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ;;
( Βρε εσύ κοιμάσαι όρθιος κι η ειμαρμένη σου δουλεύει! Τι σε μέλλει για το αύριο;)

16. ΣΧΕΣΗ ΧΟΥΝΤΑΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Γουστάρει αυταρχισμό το χριστεπώνυμο πλήθος;
( Ελλάς Ελλήνων Αυταρχικών, να 'ούμε, που καταπιέζουν τα παγανά. Να δεις που το προφήτεψε κι ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του! )

17. Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία...
( Ο θιγόμενος δικαιούται να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Στα ελληνικά δεν έχει καμία τύχη... )

18. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;
( Ο... ο... ο Γερμανός ! )

19. Με κοινώνησε παιδεραστής με τάνγκα. Ισχύει το μυστήριο;
( Καταζητείται ιεροφάντης του Διός που τελούσε "θυρανοίξια" στον Γανυμήδη... Εθεάθη με τάνγκα, ο ασεβέστατος!)

20. ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
( Ασφαλώς και έχει όρια η Παντοδυναμία του Θεού: τη νεοπαγανιστική βλακεία που είναι ακαταμάχητη! )

Ξ ο υ, Α ρ χ α ι ο π λ η ξ ί α α ν ά β α θ η π ο υ ρ έ β ε σ α ι σ α π ί λ α(*)

(*)(Η φρασεολογία έχει την έγκριση της Ελεγκτικής Επιτροπής Συντονιστών, Διαχειριστών, Τοποτηρητών και λοιπών Λογοκριτικών Οργάνων από 30/09/2006 και ώρα 03:15:36 - © Copyright macedon)

quote:
Φαίνεται μάλλον, πως κάνεις κάποιου είδους προβολή δικών σου ανεξέλεγκτων παθών σε άλλους ανθρώπους...

Ακόμα, σε κάποια μηνύματά σου παίζεις ένα ύπουλο "παιχνίδι" [...]Αγαπητή madam, ως αντίδωρον στις εκ μέρους σας ψυχολογικές βυθομετρήσεις της γραφής μου και του χαρακτήρα μου καταθέτω κι εγώ με τη σειρά μου το αντίστοιχον τοιούτον μικρόν ψυχογράφημα, το οποίον ταπεινά σας ζητώ να λάβετε σοβαρά υπόψη σας:

Διακρίνω να σας διακατέχει ένα σύντονο σύνδρομο εξουσιομανίας, το οποίο χρήζει οπωσδήποτε άμεσης ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης, στην ανάγκη και με ψυχιατρική υποστήριξη με οπτικοακουστικά προκλητά δυναμικά του στελέχους του εγκεφάλου και του εγκεφαλικού φλοιού. Οι αιτιολογικοί παράγοντες της νεύρωσής σας πιθανότατα εντοπίζονται στα βάθη της παιδικής ηλικίας σας και αφορούν σε ψυχοκοινωνική αποστέρηση, κατάθλιψη, κακοποίηση - σεξουαλική ενδεχομένως - με πιο καθοριστικό ωστόσο τον παράγοντα της σχολικής βίας που ασκήθηκε πάνω σας περί τα τέλη της δεκαετίας του '60, κυρίως από την αδιάκριτη, διαρκή και εκτεταμένη επέμβαση των διδασκάλων σας με ΚΟΚΚΙΝΟ μελάνι κατά τη διόρθωση των γραπτών εργασιών σας. Η δε επιτυχής έκβαση της θεραπευτικής παρέμβασης θα εξαρτηθεί, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, από την απόφασή σας να επανορθώσετε τοιαύτη κατάφωρη αδικία κατά του μέλους Trainman επαναφέροντας σε ισχύ το λογαριασμό του και επιφέροντας έτσι καίριο πλήγμα στο παθογόνον κέντρον του ψυχογενούς εγωισμού σας, την αιτία πάντων των κακών, Υμών τε και ημών...

Εν τέλει, μαντάμ, μάλλον δεν σας διαβάζω σαν εφημερίδα αλλά σαν φωτεινή μαρκίζα...

--------------
Υ.Γ. Οίδα ότι ουκ ευ πάρειμι ενθάδε...

Για την μικρόκαρδη, εκδικητική και κατάφωρα άδικη αποπομπή του Trainman (όχι τη δική μου):


S - P - A - M

Edited by - sensum2 on 12/09/2007 02:10:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2007, 02:49:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

sensum καλή θεραπεία από την αρρώστια του φανατισμού.
Κι αν νομίζεις ότι αυτά που εγείρεις αποτελούν αξιόλογα επιχειρήματα, μαζί με την "καταλλαγή" των παθών σου, σου συνιστούμε να σπουδάσεις και κείμενα σαν τα παρακάτω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Strawman
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_herring
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies


Απενεργοποιείται και αυτός ο λογαριασμός σου.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2007, 11:56:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ sensum

Ο τρόπος που μπαίνεις με αύξοντα αριθμό στο nickname σου, μου θυμίζει την σειρά Rambo I (first blood), II, III ...και τώρα βγαίνει και IV.

Αυτά που λες τα ξέρουμε, αλλα τι να κάνουμε? πρέπει να τα ακούμε. Όλοι εξοργιζόμαστε με αυτά που ακούγονται εδώ μέσα από τους βιετναμέζους, αλλα πρέπει να κάνουμε υπομονή. θα πρότεινα να μπεις σαν Rocky. Ας φας και καμια μπουνια κάτω από τη ζώνη, τουλάχιστον θα κερδίσεις τη συμπάθεια του κοινού, γιατί θα έχεις παίξει καλο Box.

Δεν πονάς!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2007, 22:51:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ουδείς ιατρός του εαυτού του!
Οτι πεις μεγαλε
quote:
Δεν προσπαθώ να σε εκτρέψω, έχεις εκτραπεί από μόνος σου. Εγώ τους κανόνες του φόρουμ προσπαθώ να καταλάβω μέσω των ...εκτροπών σου! Πιο λιανά δεν μπορώ να στο κάνω, βρε γιατρέ!

"Κατεβα" στο επιπεδο μου , ισως σε αντιληφθω
quote:
Δυστυχώς εδώ, φίλε μου, στο βαθμό που εμείς οι χριστιανοί θρησκειοποιούμε και ιδεολογικοποιούμε την Εκκλησία μας, έχεις απόλυτο δίκιο. Η όποια καπηλεία ψυχοβιολογικών ακόμη και πολιτικών αναγκών ανθρώπων και κοινωνίας ελλοχεύει σαν παγίδα στο απόλυτο σκοτάδι. Και δυστυχώς πέφτουμε σ' αυτήν την παγίδα, και θα πέφτουμε μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως Εκκλησία και θρησκεία είναι ασύμπτωτα μεγέθη: η πρώτη, θεραπευτήριο των ανθρωπίνων παθών, ενώ η δεύτερη, θωπεία και τροφός τους.
Ως ενα βαθμο θα συμφωνησω . Απο τη στιγμη ομως που η οποια θρησκεια καθοδηγειται ή μεθοδευεται μεσω καποιου καταστατικου πιστης ,εγω θα ειμαι καθετα αντιθετος. Καθετα αντιθετος σε οποια μορφη "μαντροποιησης" του νου και κατα συνεπεια "του θεραπευτηριου των ανθρωπινων παθων".
quote:
Μας προέκυψες και σοφιστής τώρα; Άντε και εις ανώτερα, γιατρέ μου: με δίπλωμα ρητορικής!
Εσετε ημαρ!
quote:
Καημένε ελληνολάτρη μου...

Μακάρι να ήσασταν, βρε καημένε, τουλάχιστον ελληνολάτρες. Χαλάλι, θα έλεγα τότε, ο σαματάς σας! Δυστυχώς, φίλε μου, η αλήθεια είναι πως η μυθολογική λατρεία των παππούδων μας ήταν ελληνικής συναρμολόγησης μεν, αφροασιατικής προέλευσης δε! Βεβαιότατα.


Μου προκαλεις τον γελωτα ! Πολυ αμερικανικο κινηματογραφο βλεπεις .
quote:
Συμφωνώ. Πριν ανατείλλει το Φως δεν ήταν "συνυφασμένος", μετά όμως ζυμώθηκε με την καλή τη Ζύμη...
Συμφωνω κι εγω ... στο ζυμωτηριο ...
quote:
Σεμνά, προσβάλλεις τα ποντίκια, γιατρέ μου...
Για να το λες εσυ ... πιθανολογω πως εχεις επικοινωνια μαζι τους ... ζητα τους συγνωμη απο μερους μου
quote:
Με τόσους "επαίνους" που ακούω από λόγου σας πώς να μη φουσκώσουν τα πανιά μου; Οσονούπω θα σαλπάρω για άλλες πολιτείες...
!!!!!!!
quote:
Λιγάκι χλωμό το βλέπω να ψηφιοποιήθηκε την εποχή που εκφωνήθηκε, το 1991. Σίγουρα όμως ένα φωτοτυπημένο αντίγραφο θα μπορούσε να σου σταλεί. Γιατί δεν δοκιμάζεις, βρε κακόπιστε; Patriarchate@ec-patr.org
Good idea . Θα το πραξω ευθυς αμεσως .
quote:
Έλα τώρα που θίχτηκες κιόλας απ' τα λόγια μου! Σου μίλησα όπως μιλάω στον κολλητό μου (κεφάλα, μπουνταλά etc).
Οταν θα γινω κολλητος θα σου το επιτρεψω , επι του παρωντος ...σεβασμος .
quote:
Ωστόσο θα αντιλήφθηκες, φαντάζομαι, πως δεν με σκιάζουν ύβρεις και φοβέρες.
Ανωνυμα ; Ουτε η γιαγια μου σκιαζεται . Δεν θελεις "πολεμο" μαζι μου ... και δει αν-ορθοδοξο ... ηηηηη ειδικοτητα βλεπεις
quote:
Έλυνα G3, G4, MK11, FN και MAG με κλειστά μάτια. Τώρα χρειάζομαι μια επανάληψη μόνο.
Πολλα χρειαζεσαι ...
quote:
Εδώ έχεις χάσει τη συνάφεια με τα λεγόμενά μου. Κάπου βραχυκύκλωσες, ψάξτο.
I do not believe. Μαλλον στερεψε η δεξαμενη των επιχειρηματων σου .
quote:
Σε βλέπω προχωρημένο στη σοφιστική. Αυτοδίδακτος ή μαθητούδι του Αμυρά; Γενίτσαροι: νέος στρατός ελληνικής εσοδείας...

Τον έπιασες τον παραλληλισμό τώρα; Κράτα τον γερά να μη σου ξαναξεφύγει, θα σε ξεστολίσω...


Ομολογω πως οχι ! Με εχεις μπερδεψει . Ειπα εγω το αντιθετο ; Βεβαιως ελληνικής εσοδείας... αλλα ο χειροτερος εφιαλτης των Ελληνων .

Ειναι ντροπη σου ομως να ισοσκελιζεις τον Πατριαρχη με εκεινα τα αμοιρα Ελληνοπαιδα . Με την πληση εγκεφαλου που υπεστησαν απωλεσαν πασαν μνημην καταγωγης .Πατριδα τους ητο ο στενος χωρος της διαμονης τους και η τραπεζαρια.Ιερο δε σημειο της πατριδας τους αυτης ητο το μαγειριο και συμβολο της ισχυος τους ο λεβητας . Τι κοινο σημειο μπορει να εχει ο Πατριαρχης μ΄αυτα τα παιδια βρε ανιστορητε

quote:
Καλά ρε doctor, τόσο εύκολα καίγονται τα τρανζιστοράκια σου; Έπεσες και πάλι έξω, αυτή τη φορά μόνο κατά ...15 αιώνες!!!
Αν δεν μπορεις να αντιληφθεις ενα αστειο ... θα ηταν αστειο να προσπαθησω να σου εξηγησω το αστειο !
quote:
Άντε στο επανιδείν, μετά από 29 κι απόψε...

Ειλικρινα λυπαμαι γι΄αυτο . Στα πλαισια του διαλογου ή της διαμαρτυριας και των οποιων εντασεων , θα πρεπει νομιζω να ειμαστε ολοι μας πιο εγκρατεις στις εκφρασεις μας .Ετσι μονο θα οικοδομησουμε εναν υγειη διαλογο ουτως ωστε να βγουμε ολοι κερδισμενοι . Και παλι λυπαμαι .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2007, 19:39:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ

Πολύ ανδρείο εκ μέρους σου, να μιλάς σε κάποιον που δεν μπορεί να σου απαντήσει. Εύγε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2007, 13:58:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
samuel1974:

@ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ

Πολύ ανδρείο εκ μέρους σου, να μιλάς σε κάποιον που δεν μπορεί να σου απαντήσει. Εύγε!Μα τι ειναι αυτυα που λες αγαπητε ; Η επιλεκτικη σου μνημη σε προδωσε . Να σου θυμισω λοιπον τι του προτεινες , εστω δικην αστεϊσμου :
quote:
@ sensum

Ο τρόπος που μπαίνεις με αύξοντα αριθμό στο nickname σου, μου θυμίζει την σειρά Rambo I (first blood), II, III ...και τώρα βγαίνει και IV.

Αυτά που λες τα ξέρουμε, αλλα τι να κάνουμε? πρέπει να τα ακούμε. Όλοι εξοργιζόμαστε με αυτά που ακούγονται εδώ μέσα από τους βιετναμέζους, αλλα πρέπει να κάνουμε υπομονή. θα πρότεινα να μπεις σαν Rocky. Ας φας και καμια μπουνια κάτω από τη ζώνη, τουλάχιστον θα κερδίσεις τη συμπάθεια του κοινού, γιατί θα έχεις παίξει καλο Box.Αν ηθελε να απαντηση τωρα ο sensum θα μπορουσε να ακολουθησει την συμβουλη σου οπως αλλωστε εκανε νωριτερα (sensum2).Δεν τιθεται λοιπον θεμα ανδρισμου , ουτε χρονικων περιθωριων , μπορω να περιμενω. Τι παραλογισμος ειναι αυτος !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4892 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2007, 14:19:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου δείτε αυτό το βίντεο του αίσχους για να αντιληφθήτε τί φίδια τρέφει ο Ελληνικός λαός στον κόρφο του και στο κοινοβούλιό του .

http://www.protothema.grΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2007, 14:21:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις σελιδες παρά μόνο ένα μικρό μέρος, αλλά νομίζω ότι κάπου εδώ είμαστε: Απόσπασμα από το γιατί τα παιδιά μας διδάσκονται πλαστή ιστορία!
Θα επανέλθω μόλις μπορέσω!

KERRYKING
--------------------------------------------------------------------------------

Προσωπικά όσο πιο πολύ το ψάχνω, τόσο πιο πολλά ερωτήματα μου δημιουργούνται...

Δίδάχτηκα με ένα αμφιλεγόμενο διδαχτικό σύστημα και ξεκίνησα από τα 30 μου να αναζητώ της αλήθειες - συμπεριλαμβανομένων και των ιστορικών. Είχα ήδη λύση πολλά από τα προβλήματά μου για να αποκτήσω την "πολυτέλεια" του να αρχίσω να ψάχνομαι. Και μέρος των γνώσεων που κατέχω πλέον είναι μέσα από τον χώρο του esoterica όπου μέσα από τον διάλογο και τις αντιπαραθέσεις (και το πλήθος των χρησιμότατων παραπομπών) άρχισα πλέον να δημιουργώ την άποψη.

Συμπερασμα : δεν με έβλαψε εθνική και χριστιανική διδασκαλία που έλαβα στα μαθητικά μου χρόνια (αν και την δεκαετία του '80 είχανε ξεσαλώσει οι αριστεροί καθηγητές και γινότανε και κάποιο ψιλομπάχαλο )

Η σύγκριση βοηθά την κρίση και βοηθήσανε αρκετοί παράγοντες για να διαμορφωθεί αυτή η κρίση. Τι εμπιστοσύνη μπορούμε όμως να έχουμε στα παιδιά, όταν στεγνά θα απομυθοποιήσεις όλα αυτά τα οποία εμείς τώρα καταλήγουμε να θεωρούμε ως μη γενώμενα ? Αν μη τι άλλο, πιτσιρίκια θεωρούσαμε το Βυζάντιο την καλή αυτοκρατορία, το έθνος μας ενωμένο και αγαπημένο κάτω από την ευλογία του καλού θεούλη στον πόλεμο κατά των απίστων κατακτητών.... Δεν πάθαμε και τίποτα, μεγαλώσαμε και κάποιοι τα έχουνε ήδη ξεχάσει (ρωτάς τα ζώα τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και σου λένε την αντίσταση κατά των γερμανών), ενώ κάποιοι το ψάχνουν - και είμαστε τυχεροί γιατί μπορούμε πλέον να το ψάξουμε καλά και από όλες τις μεριές...

Οπότε, σε μια νεολαία με είδωλα τον Νίνο τον Νίνη και το κακό το συναπάντημα, με μια νεολαία αδιάφορη για γνώση (αφού το σύστημα φρόντισε να της στερεί τον χρόνο για γνώση), με μια νεολαία φορτωμένη ήδη με το άγχος της οικονομικής στενότητας (η πλειοψηφία), είναι φως-φανάρι πως η μόνη ελπίδα είναι πλέον το ίδιο της το σπίτι. Αναρωτηθήτε πόσα ελληνικά σπίτια έχουνε τους προβληματισμούς που μοιραζόμαστε εμείς εδώ....

Τελικά μήπως από το ολότελα, καλή και η "παρατραβηγμένη" ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά μας ? Αν μη τι άλλο, ίσως να τους μένει πως κάτι καλό υπήρχε τότε, γιατί με το να τα απομυθοποιήσουμε όλα μήπως τελικά τα σπρώξουμε βαθύτερα στον βούρκο ???

--------------------------------------------------------------------------------

EUROPAIOS2:
-Πολύ ωραίο το σχόλιό σου!
-Είναι γεγονός ότι όλοι γράφουμε ότι θα πρέπει να κοιτάμε τα λάθη του παρελθόντος για να τα αποφύγουμε στο μέλον.
-Δυστηχώς όμως με αυτή την κόντρα που έχει ξεσπάσει και που δεν είναι άλλη από το κατα πόσο η εκκλησία είναι εχθρός της Ελλάδας! το μόνο που τελικά αποδυκνύει είναι ότι τα λάθη επναλαμβάνονται.
-Η Αρχαία Ελλάδα αποδεκατισμένη από τους συνεχείς εμφύλιους πολέμους έπεσε εύκολα στα χέρια των Ρωμαίων! Στην επανάσταση του '21 από τη μια πολεμούσαν τους Τούρκους και από την άλλη είχαμε εμφύλιο!
-Σταματήσαμε τους Ιταλούς, δημιουργήσαμε σωρεία προβλημάτων στους Γερμανούς με φρικτές απώλειες, την ώρα που άλλα μεγαλύτερα κράτη παραδινόντουσαν αμαχιτή και μετα..........εμφύλιος!!!!!!!
-Τώρα αντί να κοιτάμε να φτιάξουμε το κράτος μας, κοιτάμε να δημιουργήσουμε στο βωμό τάχα, της αληθινής Ιστορίας νέες κόντρες!
Γι΄αυτό σε κάπιο μύνημα μου, είχα γράψει ότι εδώ καράβια χάντονται βαρκούλες αρμενίζουν!
-Αντί να απομονώσουμε αυτούς που εντέχνως προσπαθούνε να δημιουργήσουνε μία τεχνητή κρίση, μήπως γινόμαστε γρανάζι στη μηχανή τους?
- Για σκεφτείτε πριν 1-2 μήνες, νεολαία του Συνασπισμού εισέβαλε σε εκκλησία εν ώρα λειτουργίας με πανό με σπρέιτ και βρίζοντας. Αυτό έπρεπε να προβληματίσει! Σήμερα αυτό, αύριο κάτι άλλο! Για σκεφτείτε να ξεκινήσουν τίποτα αντπίποινα!
-Δε θέλω να σκέφτομαι ότι αυτό μπορεί να συμβεί στην ενορία μου και να τύχει να είμαι παρόν! όσο χριστιανός και αν είμαι, είμαι άνθρωπος και δυστηχώς για μένα πολύ ευαίσθητος και οξύθυμος σε εθνικά και θρησκευτικά θέματα! Μου αρέσει ο διάλογος αλλά μέχρι εκεί! Αν περαστεί η γραμμή της ελευθερίας μου ''ΠΑΡΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΒΑΓΙΑ''
-Πολλές φορές έχουνε κάψει βιβλιοπωλεία όπως π.χ. του Άδωνη Γεωργιάδη επειδή τον θεωρούν Φασίστα! ενώ αυτοί που μπήκαν χτήπησαν υπαλλήλους και κάψαν το βιβλιοπωλείο είναι Δημοκράτες!!!!.
-Αν αγαπάτε την Ελλάδα κυνηγίστε την πόλωση και αυτούς που εντέχνως τη δημιουργούν! Σε καμία περίτπωση μη γινόσαστε γρανάζια των άλλων!
-Αγαπάς την Ελλάδα? Απόδειξη! Μη γίνεσαι φερέφωνο του οιοδήποτε, κυνήγησέτον αλλιώς πάλι τα λάθη του παρελθόντος θα έχουμε! Πάλι διχασμούς μίση και κόντρες!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2008, 13:25:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καθημερινή 27-09-08

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αρμενία

«Αδελφικές πατριαρχικές ευχές από την Κωνσταντινούπολη» έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος «στον φίλο αρμενικό λαό» φθάνοντας στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Ο Πατριάρχης σημείωσε τη μεγάλη ικανοποίησή του γιατί βρίσκεται για τρίτη φορά στην «αγαπημένη γη της Αρμενίας».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μεταξύ της Τουρκίας, της χώρας στην οποία ζούμε, και της Αρμενίας, της χώρας που μας φιλοξενεί άρχισε διάλογος», είπε ο Πατριάρχης, και εξήρε την πρωτοβουλία του Αρμένιου Προέδρου, ο οποίος προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ, με την αφορμή μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Αρμενία για να συμμετάσχει στις τελετές καθαγιασμού του αγίου μύρου που οργανώνει το Αρμενικό Πατριαρχείο του Ετμιετζίμ.

Ο Καρεκίμ ο Β΄, Πατριάρχης του Ετμιετζίμ, υποδέχθηκε ο ίδιος τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη σκάλα του αεροσκάφους, που τον μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη στο Ερεβάν.

Εκπρόσωποι της αρμενικής πολιτείας και ο πρεσβευτής της Ελλάδας Ιωάννης Κορίνθιος συμμετείχαν στην υποδοχή.

Ο Πατριάρχης θα προεξάρχει μνημοσύνου ακολουθίας, που θα ψαλεί υπέρ των ψυχών των θυμάτων της γενοκτονίας με τη συμμετοχή πιστών και εκπροσώπων της πολιτείας στο κέντρο του Ερεβάν.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/09/2008_249959

Μάλλον δεν ακολουθεί τη γραμμή εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, που σφυρίζει ακόμα αδιάφορα για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Nεότερη ενημέρωση 15.09.2008:
Turkey will never recognize the Armenian Genocide to improve its relations with Yerevan, said an executive of the ruling Justice & Development (AK) Party.
Πηγή: http://www.panarmenian.net/news/eng/?nid=27051


HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2008, 14:35:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
samuel1974
. . . . . .

Μάλλον δεν ακολουθεί τη γραμμή εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, που σφυρίζει ακόμα αδιάφορα για την γενοκτονία των Αρμενίων.Μα καλά, αφού ο macedon, άλλα μας λέει!!!!!

Βρε είσαι σίγουρος για αυτά που μας λες;;;;;;;;
Για κάτσε καλά τώρα γιατί μας χαλάς το ...... όνειρο!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2008, 17:11:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Μα καλά, αφού ο macedon, άλλα μας λέει!!!!!

Βρε είσαι σίγουρος για αυτά που μας λες;;;;;;;;
Για κάτσε καλά τώρα γιατί μας χαλάς το ...... όνειρο!!!


Συνήθως δεν απαντάω σε ανοησίες, αλλά στην περίπτωσή σου θα κάνω μια εξαίρεση, μια και απευθύνεσαι έμμεσα σε μένα.

1. Ο Πατριάρχης, είναι Τούρκος υπήκοος με τουρκική χριστιανική συνείδηση, και μέσα στα καθήκοντά του είναι και η προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας του την οποία υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός και την οποία ορκίστηκε να υπερασπίζει έναντι (και) της Ελλάδας.

2. Ο Πατριάρχης ασκεί επίσης πολιτική προς όφελος του ... μαγαζιού του, διατηρώντας σχέσεις με άλλα γειτονικά ... μαγαζιά που πουλούν παρόμοιο εμπόρευμα.

3. Το ότι θα παρεβρεθεί σε τρισάγιο υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας δε λέει τίποτε με τον ίδιο τρόπο που δε λέει τίποτε ουσιαστικό το συλλείτουργό του με τον πάπα (εκτός αν κι εκεί θεωρήσουμε ότι συμφώνησε με τις απόψεις του πάπα).

4. Το ότι εγώ, ως εκπαιδευτικός, αναγκάζομαι λόγω του Π.Δ. 201/1998 να παρευρίσκομαι στην πρωινή προσευχή του σχολειου, δε σημαίνει ότι αποδέχομαι ή ότι πιστεύω οτιδήποτε σχετίζεται μ'αυτήν.

5. Εξ όσων γνωρίζω, ο Πατριάρχης ουδέποτε ως πρόσωπο ως φορέας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων ή των Αρμενίων από τους συμπατριώτες του Τούρκους.

6. Ο πατριάρχης, μέχρι σήμερα (187 χρόνια μετά) δεν έχει άρει τον αφορισμό κατά της ελληνικής επανάστασης.

7. Για ενημέρωσή σου, σου παραθέτω και τον όρκο που έδωσε αυτό το εκλεκτό χριστιανό τέκνο της τουρκικής γης μαζι με άλλους Τούρκους που ομοθυμαδόν υπηρετούσαν την γείτονα:

Ορκίζομαι στην τιμή μου ότι, σε πόλεμο και ειρήνη, στη στεριά και στη θάλασσα και τον ουρανό, παντού και πάντοτε, να υπηρετώ το έθνος μου και τη Δημοκρατία, με πλήρη και αφοσίωση. Θα υπακούω στους νόμους, τους κανονισμούς και τους ανωτέρους μου. Θα σέβομαι την τιμή του στρατού και τη δόξα των τουρκικών χρωμάτων, που τα θεωρώ πιο πολύτιμα κι από τη ζωή μου και όταν χρειαστεί, θα θυσιάσω τη ζωή μου εκούσια για την πατρίδα, τη Δημοκρατία και το καθήκον."

... Να μη σας το βασκάνω...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2008, 17:35:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ macedon

quote:
3.
Macedon
Το ότι θα παρεβρεθεί σε τρισάγιο υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας δε λέει τίποτε με τον ίδιο τρόπο που δε λέει τίποτε ουσιαστικό το συλλείτουργό του με τον πάπα (εκτός αν κι εκεί θεωρήσουμε ότι συμφώνησε με τις απόψεις του πάπα).

quote:

Καθημερινή
Ο Πατριάρχης θα προεξάρχει μνημοσύνου ακολουθίας, που θα ψαλεί υπέρ των ψυχών των θυμάτων της γενοκτονίας με τη συμμετοχή πιστών και εκπροσώπων της πολιτείας στο κέντρο του Ερεβάν.

Παραμερίζωντας για πολύ λίγο τα άλλα, που ανέφερες. Ας σταθούμε πρώτα στο συγκεκριμένο.

Απο πότε το ρήμα "προεξάρχομαι" έγινε συνώνυμο του ρήματος "παρευρίσκομαι";;

Να ήσουνα κανένας αμαθής, θα έλεγα: "Δεν κατάλαβε την έννοια της λέξεως"...


HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Edited by - samuel1974 on 29/09/2008 17:39:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2008, 19:38:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
samuel1974
Απο πότε το ρήμα "προεξάρχομαι" έγινε συνώνυμο του ρήματος "παρευρίσκομαι";;

Το ρήμα "προεξάρχω" (και όχι "προεξάρχομαι") σημαίνει "χοροστατώ", δηλαδή "συμμετέχω σε μία εκκλησιαστική τελετή ως επικεφαλής".

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις, αλλά η χοροστασία του πατριάρχη δεν έχει να κάνει με την ανύπαρκτη καταδίκη εκ μέρους του οποιασδήποτε γενοκτονίας, αλλά με το εκκλησιαστικό τυπικό με το οποίο το οψιγενές πατριαρχείο της Αρμενίας αναγνωρίζει ως ανώτερο (ουσιαστικά αρχαιότερο) το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, οπότε ο πατριάρχης του δεύτερου χοροστατεί στη συγκεκριμένη εκκλησιαστική τελετή.

Θέμα δηλαδή τυπικού της εκκλησίας είναι η χοροστασία και όχι κάτι ιδιαίτερο.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2008, 21:01:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν είναι να ξαναρχίσουμε έναν ακόμη γύρο για τον "πατριωτισμό" των πατριαρχών, καλλίτερα οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια βόλτα προς τα πίσω στο θέμα...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2008, 22:33:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ macedon

quote:
Το ρήμα "προεξάρχω" (και όχι "προεξάρχομαι") σημαίνει "χοροστατώ", δηλαδή "συμμετέχω σε μία εκκλησιαστική τελετή ως επικεφαλής".

Ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση, αλλά και για την διευκρίνιση της έννοιας, στην οποία θέλω λίγο να σταθώ. Άλλο παρευρίσκομαι και άλλο χοροστατώ. Σε αυτό τουλάχιστον είμαστε σύμφωνοι.

quote:
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις, αλλά η χοροστασία του πατριάρχη δεν έχει να κάνει με την ανύπαρκτη καταδίκη εκ μέρους του οποιασδήποτε γενοκτονίας, αλλά με το εκκλησιαστικό τυπικό με το οποίο το οψιγενές πατριαρχείο της Αρμενίας αναγνωρίζει ως ανώτερο (ουσιαστικά αρχαιότερο) το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, οπότε ο πατριάρχης του δεύτερου χοροστατεί στη συγκεκριμένη εκκλησιαστική τελετή.
Θέμα δηλαδή τυπικού της εκκλησίας είναι η χοροστασία και όχι κάτι ιδιαίτερο.

Δεν ξέρω ποιές απόπειρες βλέπεις εναντίον του θέματος σου, αλλά εγώ αυτό που ήθελα να πω, το είπα δύο ποστ πιο πάνω:

quote:
Μάλλον δεν ακολουθεί τη γραμμή εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, που σφυρίζει ακόμα αδιάφορα για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Και αυτό ισχύει, γιατί όποιος μιλάει δημόσια για την Αρμενική γενοκτονία, σύμφωνα με το άρθρο 301 "προσβολή του τουρκικού έθνους", παθαίνει ότι έπαθε και ο δημοσιογράφος Hrant Dink,

ο οποίος

"...Βρέθηκε συχνά αντιμέτωπος με την τουρκική δικαιοσύνη για προσβολή της τουρκικής ταυτότητας, εξαιτίας των θέσεων του για την γενοκτονία των Αρμενίων. Αν και δεχόταν απειλές για τη ζωή του, από Τούρκους εθνικιστές, επέλεξε να παραμείνει στην Τουρκία. Δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Ιανουαρίου 2007..."

Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Χραντ_Ντινκ

...Απο ποιόν άραγε δολοφονήθηκε; Μήπως απο παρακρατικούς;; Όχι, τέτοια δεν υπάρχουνε στη γείτονα χώρα....

Εσένα σε ρωτάω τώρα, που έσπευσες να πεις, ότι το παρόν δεν αποδεικνύει τίποτα. Ο Βαρθολομαίος ήτανε υποχρεωμένος να πάει στο Ερεβάν;; Γιατί λες ότι πήγε εκεί γιατι του είπε η τουρκική του συνέιδηση να πάει.

quote:
Macedon
1. Ο Πατριάρχης, είναι Τούρκος υπήκοος με τουρκική χριστιανική συνείδηση, και μέσα στα καθήκοντά του είναι και η προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας του την οποία υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός και την οποία ορκίστηκε να υπερασπίζει έναντι (και) της Ελλάδας.

Δηλαδή η προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας, κατ εσέ, ωθήσανε τον Πατριάρχη να χοροστατήσει σε τρισάγιο για τα θύματα της Αρμενικής γενοκτονίας;;;

Για εξήγησε το λίγο σε παρακαλώ, πως το εννοείς αυτό.


HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2008, 01:01:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
samuel1974
Δεν ξέρω ποιές απόπειρες βλέπεις εναντίον του θέματος σου

Δεν είδα καμία απόπειρα και δεν διατύπωσα καμία σκέψη για καμία απόπειρα. Φαντασιώνεσαι.

Ενα ανόητο σχόλιο είδα από τον Ψηλό και απάντησα πάνω σε κείνο επειδή απευθυνόταν σε μένα. Το δικό σου αρχικό μήνυμα ούτε το έδωσα σημασία.

quote:
samuel1974
Εσένα σε ρωτάω τώρα, που έσπευσες να πεις, ότι το παρόν δεν αποδεικνύει τίποτα.

Προφανώς και δεν αποδεικνύει τίποτε, εκτός από το γεγονός ότι ο πατριάρχης των Ρωμαίων στην Κωνσταντινούπολη έχει καλές σχέσεις με την Αρμενική εκκλησία.

Κατ'εσέ τι αποδεικνύει δηλαδή;

quote:
samuel1974
Ο Βαρθολομαίος ήτανε υποχρεωμένος να πάει στο Ερεβάν;

Οχι. Του ήρθε και πήγε. Οπως πήγε και στη Ρώμη. Οπως πήγε και στις Η.Π.Α. Αυτή είναι η δουλειά του. Να κάνει ταξίδια και να ευλογεί τον υποψήφιο της Ελλάδας για τη Eurovision (Καλομοίρα, Σαρμπέλ, Ρουβά... ξέρεις).

quote:
samuel1974
Γιατί λες ότι πήγε εκεί γιατι του είπε η τουρκική του συνέιδηση να πάει.

Επίσης δεν είπα ότι "πάει εκεί γιατί του το είπε η τουρκική του συνείδηση να πάει". Φαντασιώνεσαι πάλι.

Είπα ότι:
"Ο Πατριάρχης, είναι Τούρκος υπήκοος με τουρκική χριστιανική συνείδηση, και μέσα στα καθήκοντά του είναι και η προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας του"

Δεν σύνδεσα πουθενά την προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας του με το συγκεκριμένο ταξίδι που το θεωρώ απλά εθιμοτυπικό και άνευ ουσίας, απ'αυτά που οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί αρχηγοί κάνουν πολλάκις.

Ο λόγος της επίσκεψης είναι η πολιτική που κάνει με την εκκλησία της Αρμενίας και οι εθιμοτυπικές επισκέψεις που επιβάλλονται, με τον ίδιο τρόπο που κάνει πολιτικη με και επισκέψεις προς το Βατικανό και άλλες εκκλησίες του κόσμου.

Αλλωστε στο αρχικό σου μήνυμα λες:

"και εξήρε την πρωτοβουλία του Αρμένιου Προέδρου, ο οποίος προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ"

Λες ο Γκιουλ, αν πάει, θα πάει γιατί δεν είναι Τούρκος;

quote:
samuel1974
Δηλαδή η προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας, κατ εσέ, ωθήσανε τον Πατριάρχη να χοροστατήσει σε τρισάγιο για τα θύματα της Αρμενικής γενοκτονίας;;;

Για εξήγησε το λίγο σε παρακαλώ, πως το εννοείς αυτό.


Στο απάντησα προηγουμένως. Μια απλή εθιμοτυπική επίσκεψη είναι σε μια άλλη ορθόδοξη εκκλησία. Και σίγουρα δεν πάει εκεί γιατί έχει οποιαδήποτε πρόθεση να προωθήσει θέσεις που είναι αντίθετες με την Τουρκία, στην οποία άλλωστε ορκίστηκε πίστη. Και το ότι χοροστατεί στη λειτουργία είναι γιατί έτσι επιβάλλουν οι κανόνες της εκκλησίας. Ενώ στη Ρώμη π.χ. δεν μπορούσε να χοροστατήσει.

Ακομη δεν μπορω να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις με την παράθεση της είδησης της επίσκεψης του Τούρκου πατριάρχη στην Αρμενία.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 39 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.296875
Maintained by Digital Alchemy