ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2010, 11:08:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
quote:
πιστεύω να καταλαβαίνεις το αυτονόητο των νόμων..

Ναι,αυτό το καταλαβαίνω,απλώς ζήτησα να μάθω άν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες,για αυτό σου είπα αν μπορείς να τους περιγράψεις.

Αυτή η τριαδικότητα της αρχικής δύναμης εμφανίζεται σε όλες τις παραδόσεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nniikkooss
Νέο Μέλος


7 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2010, 22:18:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nniikkooss


Καλησπέρα παιδιά. Με την αστρική προβολή έχω ασχοληθεί και το παρελθόν αλλά τελικά δεν τα κατάφερα και είναι κάτι που πραγματικά θέλω να πετύχω. Μήπως έχει κανένας κανένα βιβλίο στα ελληνικά μου θα με βοηθήσει;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SOLIM
Νέο Μέλος

Greece
49 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2010, 09:10:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SOLIM
Μα αγαπητέ Νίκο όλο αυτό το forum είναι γεμάτο πληροφορίες για το πως να βγει κανείς συνειδητός στον αστρικό κόσμο....
Έχω την πεποίθηση επίσης ότι θα βοηθηθείς και από το κλαμπ στην διεύθυνση:
http://clubs.pathfinder.gr/LUCID_DREAMING
Καλές πτήσεις .........Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2010, 12:10:26  Εμφάνιση Προφίλ
Να ρωτήσω κάτι στα γρήγορα τα παιδιά που έχουν κάνει αστρική προβολή.
Οι τρανταγμοί της ΑΠ δίνουν την εντυπωση ότι γίνεται σεισμός?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2010, 15:22:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Αγαπητέ φιλέ Dr Jekyll Mr Hyde

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές περιγραφές για το ίδιο φαινόμενο. Αυτό που είναι απόλυτα αντικειμενικό είναι ότι όταν υπάρχουν οι κραδασμοί, το σώμα είναι σαν παράλυτο..δεν μπορείς να το κουνήσεις..δεν μπορείς να φωνάξεις..δεν βγαίνει η φωνή.. Υπάρχει κάτι σαν βουητό στο κεφάλι..και από αυτό το βουητό είναι σαν να έχει κυριευτεί όλο το σώμα..κάποιοι αυτό το ονομάζουν κραδασμούς ή δονήσεις ….η μόνη κίνηση που είναι δυνατή είναι να ανοίξουμε τα μάτια ..αλλά δεν μπορούμε να τα κουνήσουμε και επίσης το κάθε μάτι κοιτά αλλού.

Μετά από λίγο όλα αυτά υποχωρούν και κάποιος μπορεί να νιώσει ότι βουλιάζει στο κρεβάτι ή ότι πλέει προς τα πλάγια σε σχέση με το σώμα ή έχει την αίσθηση ότι ανεβαίνει ψηλα…Πολλες φορές η όραση..στην προκειμένη περίπτωση η αστρική όραση, δεν είναι δυνατή..υπάρχουν κάποιοι λόγοι για αυτό..

Τώρα αν αυτό που έζησες σαν να γίνεται σεισμός συνοδευόταν με την ακινησία του σώματος..πολύ πιθανών να περιγράφεις το τελευταίο στάδιο πριν την έξοδο.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2010, 18:04:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
Την πρώτη φορά που μου συνέβη (ακούσια) ένιωθα σαν να μου χτυπάνε με σφυριά το κεφάλι, τη δεύτερη σαν σεισμός, ναι. Αλλά εσωτερικός.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
SOLIM
Νέο Μέλος

Greece
49 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2010, 09:31:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SOLIM
Μπορεί κάποιος να βιώσει την πραγματικότητα του αστρικού κόσμου είτε βιώνοντας την έξοδο του από το σώμα καθώς αυτό περνά στην κατάσταση του ύπνου είτε αντιλαμβανόμενος ότι βρίσκεται σε όνειρο ενώ ονειρεύεται και να αναπτύξει στην συνέχεια πρωτοβουλία.
Έχω βιώσει αρκετές φορές και τις δύο περιπτώσεις. Για να συμβεί η πρώτη περίπτωση απαιτείται το σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου και πλήρη άγρυπνη αντίληψη του τι συμβαίνει καθώς το φυσικό σώμα αποκοιμιέται.
Εκεί βιώνει κάποιος την βαθειά χαλάρωση του φυσικού σώματος και καθώς η αντίληψη περνά από το φυσικό σώμα στο αστρικό και καθώς αυτό αρχίζει να αποκολλάται από το φυσικό αντιλαμβανόμαστε την κίνηση του σαν κραδασμούς μέχρι την στιγμή που βιώνουμε την έξοδο του από την κορυφή του κεφαλιού.
Στην δεύτερη περίπτωση αν η αντίληψη έχει εξασκηθεί στο να παρατηρεί τον κόσμο για ασυμβατότητες, για παράξενα συμβάντα ή αντικείμενα ή καταστάσεις με το σκεπτικό ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στα ονειρικά περιβάλλοντα τότε με την πρώτη αντίληψη του παράξενου αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στον φυσικό κόσμο άρα είσαι στον αστρικό κόσμο.
Σχετική τεκμηρίωση και παραδείγματα υπάρχουν στην διεύθυνση: http://clubs.pathfinder.gr/LUCID_DREAMING/696749

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2010, 21:15:22  Εμφάνιση Προφίλ
Thanks guys. Εγώ έχω καταφέρει να συνειδητοποιηθώ σε όνειρο αρκετές φορές αλλά μόνο μία κατάφερα να αποκτήσω πλήρη συνείδηση κ τότε βέβαια παρέμεινα στο νοητικό μου κουκούλι.
Στις άλλες ίσως δεν ήμουν αρκετά συνειδητός και με συνέπερνε πάλι το όνειρο, ενώ στη πρώτη περίπτωση ήταν σχεδόν αν όχι ολοκληρωτικά σαν να ζούσα μέσα στο όνειρο όπως ζω τώρα που μιλάμε. Αντί όμως για τα αστρικά χέρια κουνήθηκαν τα σωματικά όταν προσπάθησα να κουνήσω τα άκρα μου τα οποία και δνε έβλεπα μέσα στο νοητικό κουκούλι μου.Το μόνο που κέρδισα προσπαθώντας ήταν αργά αργά να επανέλθω στον ξύπνιο. Δε ξέρω τι έπρεπε να κάνω.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Chela
Νέο Μέλος


29 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2010, 10:59:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Chela
Το Πείραμα

Λένε πως τα μαθητικά χρόνια μένουν αξέχαστα... φίλοι, σχολείο, αγάπες, σχέδια για το μέλλον, ο καθένας κάτι έχει να θυμάται.

Αυτά τα λόγια ακούστηκαν ενώ έξω σκοτείνιαζε σε μια παρέα φίλων που είχαν μαζευτεί με τον ειλικρινή σκοπό να γνωρίσουν κάτι πάνω στο νόημα της ζωής. Εγώ έμεινα σκεπτικός να συλλογίζομαι τι μου έχει μείνει αξέχαστο από εκείνα τα χρόνια... και μια ιστορία άρχισε να πλάθεται στην οθόνη του νου.

Ήταν τότε που το άγχος και οι έγνοιες μας μετρούσαν μέχρι τον αριθμό 20... ο βαθμός που ποθούσαμε να γράψουμε στις εξετάσεις. Τα όνειρα μας θύμιζαν ταινίες του Hollywood... ύφαιναν εικόνες της ζωής που έρχεται... πανεπιστήμιο, ανεξαρτησία, έρωτας, ενήλικη ζωή.

Αλλά εγώ είχα και ένα πιο προσιτό και πεζό όνειρο... πότε θα έρθει η επόμενη νύχτα και με αυτό ήμουν ευτυχισμένος.

Ήταν μια από εκείνες τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες που καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου "σχεδιάζοντας" το Πείραμα. Έξω νύχτωνε, στο βάθος έβλεπα αστραπές μιας καλοκαιρινής μπόρας που πλησίαζε. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη... αλλά εγώ ένιωθα έναν άλλο "ηλεκτρισμό" ενθουσιασμού να με διαπερνάει καθώς άλλη μια νύχτα μυστηρίου είχε φτάσει.

Τέλειωσα τις υποχρεώσεις μου βιαστικά, καληνύχτισα την οικογένεια και ξάπλωσα στο κρεβάτι μου για να κοιμηθώ. Ο ύπνος δεν ερχόταν εύκολα καθώς ο ενθουσιασμός με κρατούσε σε ένταση. Αλλά κάποια στιγμή η κούραση της ημέρας νίκησε και εγώ "χάθηκα" σε όνειρα.

Είχε αρχίσει να χαράζει έξω όταν με ξύπνησε ο ήχος του ξυπνητηριού. Εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες για την εκτέλεση του Πειράματος.

Έπλυνα λίγο το πρόσωπο μου και κάθισα στην καρέκλα μου έχοντας στο μυαλό μου συνεχώς το "Πείραμα". Τα λεπτά περνούσαν και κάποια στιγμή ένιωσα έτοιμος. Κοίταξα το ρολόι μου και αυτό με επιβεβαίωσε πως η ώρα είχε φτάσει.

Ξάπλωσα ξανά στο κρεβάτι και καθώς είχα προνοήσει να μην χάσω την "νύστα" ένιωσα γρήγορα την ανάγκη να ξανά κοιμηθώ. Στο μυαλό μου γινόταν μια μάχη να "ξεχάσω" τον στόχο μου, το Πείραμα και να αφεθώ στον ύπνο γιατί το σώμα είναι κουρασμένο...

Δεν γνωρίζω ποιός κέρδισε την μάχη αλλά αργότερα χάθηκα σε όνειρα, έπεσα σε ύπνο...

Ξαφνικά όμως ξυπνάω, δεν νιώθω ούτε νύστα ούτε κούραση. Βλέπω μόνο ένα λευκό φως παντού. Καταλαβαίνω αμέσως πως το Πείραμα στέφθηκε με επιτυχία. Νιώθω αυτό το κοκτέιλ συναισθημάτων που νιώθει ο καινούργιος... λίγο φόβο, λίγο ενθουσιασμό και μια ανείπωτη χαρά.

Δίχως να κάνω κάτι νιώθω να "σηκώνομαι" από το κρεβάτι και να αιωρούμε προς το ταβάνι του δωματίου μου. Η χαρά μου δεν μετριέται, για πρώτη φορά στην ζωή μου πετάω όπως ένα πουλί με πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει.

Κοιτάω γύρω μου και βλέπω το δωμάτιο μου όπως το ήξερα, το φως του χαράματος να μπαίνει μέσα και κάτι περίεργο... δεν βλέπω απλώς τα αντικείμενα αλλά τα νιώθω κιόλας...

Κινούμε προς το παράθυρο για να φύγω από το σπίτι πετώντας αλλά ο ενθουσιασμός και η έξαψη δίνουν φυσιολογικά ένα τέλος στο πείραμα και γυρνάω ακαριαία στο κρεβάτι μου και μέσα στο φυσικό μου σώμα. Ανοίγω τα μάτια και κοιτάω προς το ταβάνι εκεί όπου βρισκόμουν πριν αναφωνώντας "Αυτό ήταν πιο πραγματικό από το πραγματικό!".

Όλες οι θεωρίες για το τι είναι ζωή, τι είναι ο άνθρωπος, από που ερχόμαστε και που πάμε ξαφνικά κατέρρευσαν μπροστά στην ωμή πραγματικότητα ότι είμαστε κάτι πέρα από αυτό το φυσικό σώμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

riku
Νέο Μέλος

Greece
14 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2010, 18:48:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους riku
Καλησπέρα σας ςίμαι καινούριος σε αυτό το φόρουμ. Όσο αφορά την αστρική προβολή αληθεύει αυτό που λένε ότι αν κάνεις και μπεί κάποιος στο χώρο οπού βρίσκεσαι και σε αγγίξει απότομα θα παγιδευτεί η ψυχή έξω από το σώμα;

Κ.ΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CHARMED3
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1914 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2010, 21:31:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CHARMED3
Chela ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΟΥ..ΜΑΓΕΥΤΗΚΑ...!!
NA ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟ
ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΗ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.
(Π.Χ. ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ Η' ΟΠΟΙΑ ΛΛΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΕΣΥ, ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ)


CHARMED

Edited by - CHARMED3 on 24/03/2010 21:40:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CHARMED3
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1914 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2010, 22:05:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CHARMED3
quote:
Καλησπέρα σας ςίμαι καινούριος σε αυτό το φόρουμ. Όσο αφορά την αστρική προβολή αληθεύει αυτό που λένε ότι αν κάνεις και μπεί κάποιος στο χώρο οπού βρίσκεσαι και σε αγγίξει απότομα θα παγιδευτεί η ψυχή έξω από το σώμα;

riku ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ
ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ
ΔΥΝΑΤΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ , ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ
Η ΨΥΧΗ ΛΟΓΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΒΙΑΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΜΑΛΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΜΣΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ "ΣΟΚ" ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..

CHARMED

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

riku
Νέο Μέλος

Greece
14 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2010, 17:25:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους riku
Να παραθέσω και την πρώτη εμπειρία μου αστρικης προβολής: Ήμουν μαθητής του δημοτικού, ενά βράδυ καθώς κοιμόμουν ένιωσα κάτι σαν δόνηση το οποίο ξεκινούσε από τα πόδια μου και απλωνόταν σε όλο το σώμα. Ξαφνικά άρχισα να νιώθω την ψυχή μου να βγαίνει απο το σώμα και το αποτέλεσμα ήταν να βλέπω από το ταβάνι τπυ δωματίου μου τον εαυτό μου στο κρεβάτι να κοιμάται.

Κ.ΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Chela
Νέο Μέλος


29 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2010, 09:50:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Chela
quote:

Chela ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΟΥ..ΜΑΓΕΥΤΗΚΑ...!!
NA ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟ
ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΗ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.
(Π.Χ. ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ Η' ΟΠΟΙΑ ΛΛΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΕΣΥ, ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ)

CHARMED


Γεια, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Είναι αλήθεια πως η χαλάρωση του σώματος αλλά και των συναισθημάτων όπως και των σκέψεων είναι κάτι το απαραίτητο για τον διαχωρισμό. Αλλά όπως ανακάλυψα στην πράξη η χαλάρωση είναι μια ικανότητα, μια τέχνη, κάτι το οποίο μαθαίνεται. Στα αυτιά των περισσότερων ανθρώπων, ο όρος χαλάρωση υποδηλώνει μια παθητική στάση, μια κατάσταση όπου ξαπλώνουμε ή καθόμαστε και αφηνόμαστε στην αδράνεια του ψυχισμού μας.

Η αυθεντική χαλάρωση του σώματος είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι μια ενεργητική στάση στην οποία η αντίληψη χρησιμοποιώντας την προσοχή μελετάει και ηρεμεί το οργανικό σύνολο, το σώμα με τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Σχετικά με τον ύπνο, είναι απαραίτητο να κοιμάται το φυσικό σώμα για να μπορέσει να διαχωριστεί το αστρικό. Αλλά φυσικά, όπως πολύ σωστά προτείνεις, χρειαζόμαστε ελεγχόμενο ύπνο. Για αυτό, μια στάση που μας δίνει ένα μίγμα εγρήγορσης και ύπνου είναι η ιδανική.

Καταλήγει ο αστρικός διαχωρισμός να είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αν υπάρξουν όλες οι απραίτητες προϋποθέσεις.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2010, 12:15:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Πολύ καλά τα λέτε. Την καλημέρα μου.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2010, 13:39:18  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλη(/ε) Chela μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερο τι εννοείς όταν λες ότι η προσοχή μελετάει το οργανικό σύνολο? Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να μελετήσεις για να επιφέρεις χαλάρωση?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Chela
Νέο Μέλος


29 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2010, 14:13:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Chela
quote:

Φίλη(/ε) Chela μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερο τι εννοείς όταν λες ότι η προσοχή μελετάει το οργανικό σύνολο? Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να μελετήσεις για να επιφέρεις χαλάρωση?

Γεια, είμαι φίλος.

Η Προσοχή είναι ένα εργαλείο Αντίληψης το οποίο απορρέει απευθείας από την ίδια μας την ψυχή.

Όταν βάζεις το χέρι σε ένα κουβά με ζεστό νερό, η Προσοχή μέσω της αίσθησης της αφής δίνει τα δεδομένα στην Αντίληψη, στην Ψυχή, για να διαπιστώσει το φαινόμενο.

Ο νους μετά δημιουργεί τη σκέψη, κάνει τα λόγια και λέει: "Αυτό είναι καυτό."

Το να ερευνούμε αυτήν την διαφορά μεταξύ σκέψης και αγνής, άμεσης Αντίληψης έχει πολύ ενδιαφέρον και μπορεί να μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε πολύτιμες ικανότητες του ψυχισμού μας. Ικανότητες που έχουν αδρανήσει καθώς έχουμε αφεθεί να χρησιμοποιούμε το Νου ως εργαλείο αντίληψης.

Έτσι, για να χαλαρώσεις βαθιά το σώμα, χρησιμοποιείς την Προσοχή για να φέρεις στο Φως της Αντίληψης τα σημεία όπου επικρατεί ένταση, σφίξιμο, δυσαρμονία. Ναί είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, ουσιαστικά "κοιτάς" με διάρκεια διαδοχικά τα σημεία που θέλεις να χαλαρώσεις, αφήνοντας κατά μέρους την κουραστική διαδικασία της σκέψης.

Αν ο Νους σκέφτεται, άστο να σκέφτεται, εσύ ως Αντίληψη, δρας ανεξάρτητα, έχοντας συγκεκριμένο σκοπό, άρα γιατί να σκέφτεσαι; (χρήσιμο ερώτημα προς το Νου εκείνη την στιγμή).

Πολύ χρήσιμη καταλήγει και η ελεγχόμενη φαντασία, για την χαλάρωση. Μπορείς να φαντασείς στα σημεία που Προσέχεις διάφορα χρώματα, φως, που δίνουν μια αίσθηση της χαλάρωσης... όλα αυτά βοηθούν στο να παραμένει ενεργή η Αντίληψη στο σημείο που επιθυμούμε.

Αφού τελειώσεις χαλαρώνοντας το φυσικό σώμα, μπορείς να συνεχίσεις χαλαρώνοντας με τον ίδιο τρόπο την περιοχή της καρδιάς, εκεί που συνήθως νιώθουμε τους "κόμπους" των συναισθημάτων, με απώτερο σκοπό να νιώσεις την ηρεμία μιας ήσυχης καρδιάς.

Στο τέλος μένει να ηρεμίσεις τον ίδιο το Νου, αλλά στην πράξη θα ανακαλύψεις πως στον βαθμό που αποκτάς την ικανότητα να χαλαρώνεις το σώμα με αυτήν την μέθοδο, θα αρχίζεις να αποκτάς και εξουσία μπροστά στο Νου, να ταυτίζεσαι όλο και λιγότερο με τις ίδιες σου τις σκέψεις, και η χαλάρωση του θα έρθει απλά και φυσιολογικά ως αποτέλεσμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2010, 16:33:19  Εμφάνιση Προφίλ
Ευχαρστώ φίλε Chela. Συγνώμη για την αλλαγή φύλου. Να χαίρεσαι που δεν ειμαι χειρούργοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Chela
Νέο Μέλος


29 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2010, 20:32:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Chela
quote:

Ευχαρστώ φίλε Chela. Συγνώμη για την αλλαγή φύλου. Να χαίρεσαι που δεν ειμαι χειρούργος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SOLIM
Νέο Μέλος

Greece
49 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2010, 16:25:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SOLIM
Φίλε Chela,
όταν λες χαλαρώνεις τον νου τι εννοείς;
μήπως το φυσικό μέρος, δηλαδή τον εγκέφαλο;
μήπως την διανοητική λειτουργία; δηλαδή μειώνεις την συχνότητα εμφάνισης των σκέψεων; ή μήπως κάτι άλλο; και αν χρησιμοποιείς την προσοχή σαν εργαλείο χαλάρωσης του νου, που ακριβώς την τοποθετείς;
Τέλος τι γίνεται με αυτόν τον έμφυτο τρόπο λειτουργίας που έχουμε ως υπάρξεις δηλαδή να ξεχνάμε τον στόχο μας;
Μπορεί για παράδειγμα να αποφασίζω να χειριστώ την προσοχή για να χαλαρώσω όπως λες αλλά σε λίγο να βρίσκομαι να ασχολούμαι και να αναλύω τα προβληματα της δουλειάς μου, έχοντας τελείως ξεχάσει τους προηγούμενους στόχους μου.
Τι γίνεται εκεί;
πως συνεχίζει η χαλάρωση;

Edited by - SOLIM on 30/03/2010 16:27:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Chela
Νέο Μέλος


29 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2010, 22:37:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Chela
Φίλε Solim, γεια. Πολύ χαίρομαι για τις ερωτήσεις που θέτεις καθώς είναι φανερό πως προέκυψαν από πραγματική έρευνα στην προσπάθεια να πετύχεις την χαλάρωση αυτού που βιώνουμε ως ανθρώπινη ύπαρξη.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω διαδοχικά τα ερωτήματα σου.

quote:

όταν λες χαλαρώνεις τον νου τι εννοείς;
μήπως το φυσικό μέρος, δηλαδή τον εγκέφαλο;
μήπως την διανοητική λειτουργία; δηλαδή μειώνεις την συχνότητα εμφάνισης των σκέψεων; ή μήπως κάτι άλλο;

Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ρεαλιστικό ορισμό για τον νου όπως τον αντιλαμβανόμαστε ως άνθρωποι, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας χώρος στον οποίο γίνεται με έναν ημί-αυτόματο τρόπο επεξεργασία οπτικο-ακουστικών δεδομένων (μνήμες, δεδομένα των αισθήσεων κτλ.).

Είναι φανερό και εύκολα αντιληπτό πως η παραπάνω διαδικασία η οποία διαμορφώνει τις σκέψεις επηρεάζει άμεσα το υπόλοιπο της ανθρώπινης ύπαρξης μας. Ναι, τα συναισθήματα και οι δράσεις του φυσικού μας σώματος είναι το άμεσο αποτέλεσμα των κυρίαρχων σκέψεων μας.

Το πρόβλημα είναι πως η διαδικασία του σκέπτεσται δεν γίνεται συνειδητά. Προσέξτε! Δεν αναφέρομαι στο περιέχομενο των σκέψεων, αλλά στην τρόπο που διαμορφώνονται οι σκέψεις. Δηλαδή δεν γνωρίζουμε πως να σκεπτόμαστε, αλλά γνωρίζουμε μόνο τι να σκεπτόμαστε!

Οι επιθυμίες μας ή οι αντιδράσεις στο εξωτερικό περιβάλλον, απλά είναι άγκυρες που θέτουν μια γενική κατεύθυνση στην σκέψη (π.χ. θέλω παγωτό) και από πίσω το "Οικοδόμημα", ο προσωπικός μας Νους, ξεκινάει να τρέχει το πρόγραμμα διαμορφώνοντας χρήσιμες και άχρηστες σκέψεις, σχετικές ή και άσχετες με την γενική κατεύθυνση που δόθηκε ("Θα πάω στο περίπτερο", "Μην ξεχάσω το πορτοφόλι!", "Μήπως έχει κρύο για παγωγό;", "Θυμάμαι όταν η γιαγιά μου έπαιρνε παγωτό...", "Τί να κάνει η γιαγιά;", "Ας την πάρω τηλέφωνο")

Εύκολα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα, και δίχως πολύ σκέψη () απλά δοκιμάζοντας, πως με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας του Νου, παρόλο που μπορεί κάποιος να έχει την πεποίθηση πως δεν είναι και σπουδαίο πρόβλημα στην καθημερινή ζωή, είναι αδύνατο να επιτύχεις την λειτουργία της συγκέντρωσης, την τόσο απαραίτητη για κάθε εσωτερική έρευνα (π.χ. για μια πρακτική αστρικού διαχωρισμού).

Η χαλάρωση του Νου με μια αυθεντική έννοια του όρου, θα μπορούσε να υποδηλώνει την ικανότητα, την γνώση να θέτεις κάτω από τον έλεγχο της Αντίληψης την λειτουργία του μηχανισμού του Νου.

Αλλά καθώς κολύμπι μαθαίνεις πέφτωντας στο νερό.. έτσι η αρχή αυτής της μελέτης για την χαλάρωση του Νου εστιάζεται στον τρόπο που η ίδια η Αντίληψη συμπεριφέρεται μπροστά στην σκέψη.

Ταυτίζεται, και την τροφοδοτεί δίνοντας το απαραίτητο καύσιμο στο Νου για να συνεχίσει;

Ή αναγνωρίζει ακριβώς την πραγματικότητα της σκέψης και ισχυροποιεί την ίδια της την θέση ως Αντίληψη;

Χρήσιμα ερωτήματα για πειραματισμό.

quote:

και αν χρησιμοποιείς την προσοχή σαν εργαλείο χαλάρωσης του νου, που ακριβώς την τοποθετείς;
Τέλος τι γίνεται με αυτόν τον έμφυτο τρόπο λειτουργίας που έχουμε ως υπάρξεις δηλαδή να ξεχνάμε τον στόχο μας;
Μπορεί για παράδειγμα να αποφασίζω να χειριστώ την προσοχή για να χαλαρώσω όπως λες αλλά σε λίγο να βρίσκομαι να ασχολούμαι και να αναλύω τα προβληματα της δουλειάς μου, έχοντας τελείως ξεχάσει τους προηγούμενους στόχους μου.
Τι γίνεται εκεί;
πως συνεχίζει η χαλάρωση;

Κάθε άτομο που επιθυμεί την χαλάρωση θα βρεθεί να πειραματίζεται με τα εργαλεία που έχει στην διάθεση του για να την πετύχει. Έτσι, θα αρχίζει να βιώνει και να κάνει συγκεκριμένο το εργαλείο της Προσοχής, και ίσως να αναζητά από που απορρέει η Προσοχή... αν όλα πάνε καλά, κάποια στιγμή θα ανακαλύψει στον εαυτό του και για τον εαυτό του την θέση στην οποία βρίσκεται η ίδια η Αντίληψη, θα φτάσει σε αυτό που καλείται σε πολλές διδασκαλίες Ανάμνηση Εαυτού.

Το παραπάνω είναι μια σημαντική κατάκτηση και η οποία μας δίνει νέα δεδομένα για τον στόχο μας.

Αλλά καθώς βλέπω πως ήδη έχω γράψει πολλά και κάπως σύνθετα, θα μου επιτρέψεις να σταματήσω εδώ δίχως να σου απαντήσω τα τελευταία ερωτήματα σε αυτό το μήνυμα.

Είμαι στην διάθεση σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση για την συνέχεια της συζήτησης.

Edited by - Chela on 30/03/2010 22:40:36

Edited by - Chela on 30/03/2010 23:59:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SOLIM
Νέο Μέλος

Greece
49 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2010, 08:59:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SOLIM
Chela,
αν θεωρητικά υπήρχε η δυνατότητα από ένα άνθρωπο να του αφαιρεθεί ο φυσικός εγκέφαλος ( εννοώ :) το όργανο αυτό που βρίσκεται μέσα στο κρανίο) αυτός ο άνθρωπος θα είχε αντίληψη; θα είχε σκέψεις;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
anastasios5
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2010, 22:42:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anastasios5
Γεια σας παιδια,θα ηθελα την βοηθεια σας για κατι που μου συνεβη και με συγκλονισε κυριολεκτικα.Χθες βραδυ εβλεπα καποια περιεργα ονειρα,οτι πεταγα σε καποια κτιρια μαζι με καποιους αλλους,υστερα ειδα οτι ειμαι πανω απο το χωριο του πατερα μου και βλεπω το καμπαναριο της εκκλησιας απο ψηλα,οτι εβλεπα το φεγγαρι απο κοντα και αλλα τετοια παραξενα τοτε ξαφνικα βρεθηκα να ειμαι στο κρεβατι και να θελω να ξυπνησω και να μην μπορω,ζοριζομουν για αρκετη ωρα(απ'οτι αισθανθηκα)δεν μπορουσα να κουνηθω και μου φανηκε οτι ειδα και για λιγο το προσωπο μου απο ψηλα,τελικα ξυπνησα τρομοκρατημενος και πηγα ηπια νερο και μετα απο λιγη ωρα ξανακοιμηθηκα.Μετα απο καμποση ωρα ειδα παλι καποια περιεργα ονειρα(δεν τα θυμαμαι καλα να τα περιγραψω),μετα απο λιγο παλι ηθελα να ξυπνησω και ζοριζομουν χωρις να κουνιεμαι και ακουγα εναν περιεργο θορυβο αλλα αυτη την φορα δεν ειδα το σωμα μου αλλα κατι ασπρο σαν συννεφο απο πανω μου,ακουσα την καρδια μου να χτυπα δυνατα και μετα ξυπνησα.

Σημερα που το σκεφτομουν παλι πιστευω οτι μαλλον αθελα μου εκανα αστρικη προβολη,και για αυτο ρωταω και εσας που ξερετε καλυτερα να με κατατοπισετε.Αυτο το γεγονος με τρομοκρατησε και εχω καποιες φοβιες,ειναι επικινδυνη η αστρικη προβολη?σας παρακαλω βοηθηστε με!

Edited by - anastasios5 on 06/04/2010 22:44:53

Edited by - anastasios5 on 06/04/2010 22:53:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SOLIM
Νέο Μέλος

Greece
49 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2010, 10:41:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SOLIM
Αγαπητέ anastasios5
κάθε βράδυ αφού το φυσικό σώμα μας κοιμάται η αντίληψη εξέρχεται από αυτό και εισέρχεται στον αστρικό κόσμο όμως περιτριγυρισμένη από τις μηχανικές προβολές του νου. Αυτή γοητευμένη από αυτές αντιλαμβάνεται μόνο αυτές αδυνατώντας να αντιληφθεί την πραγματικότητας, που είναι τα τοπία του αστρικού κόσμου.
Εν ολίγοις κάθε βράδυ με κοιμισμένη την αντίληψη περιφερόμαστε στον αστρικό κόσμο. Όμως ποτέ αν και κοιμισμένοι δεν έχουμε ποτέ πάθει τίποτα. Πως θα ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι αρνητικό αν κάποιος εισέλθει στον αστρικό κόσμο έχοντας την αντίληψη ενεργή και ξύπνια και έχοντας πλήρη αντίληψη το τι του συμβαίνει, το που είναι και τι κάνει;
Πότε κινδυνεύεις να σε πατήσει ένα αυτοκίνητο όταν περνάς ένα δρόμο μεθυσμένος χωρίς αντίληψη; ή όταν τον περνάς με πλήρη αντίληψη;
Προφανής η απάντηση.
Στην εμπειρία που μας παρέθεσες απλά υπήρξε για λόγους που αγνοώ αν θες μια σχετική αύξηση της αντιληπτικότητας σου και αυτό προκάλεσε κάποιες αντιλήψεις του αστρικού κόσμου και της εξόδου σου από το φυσικό σώμα. Όμως η έλλειψη εμπειρίας και επαρκούς ικανότητας χειρισμού αυτών των καταστάσεων προκάλεσαν αυτές τις δυσκολίες εισόδου και εξόδου από το φυσικό σώμα.
Όμως αν αρχίσεις να εξασκείσαι πολύ σύντομα η συνειδητή αστρική έξοδος θα γίνει για σένα μια ικανότητα και σκέψου: ένας νέος θαυμαστός κόσμος ανοίγεται μπροστά σου για να τον εξερευνήσεις και μια νέα ζωή, μια εσωτερική ζωή, για να ζήσεις!!!

Κ α λ έ ς π τ ή σ ε ι ς ! ! !

και Όνειρα συνειδητά :)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anastasios5
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2010, 15:45:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anastasios5
Solim,ευχαριστω για την απαντηση σου,ομολογω οτι ηταν αρκετα κατατοπιστικη και με βοηθησε επισης στο να κατανοησω περισσοτερα για την αστρικη προβολη.Οταν λες να εξασκηθω στην αστρικη προβολη,τι εννοεις;με ποιον τροπο θα μπορουσα να αναπτυξω αυτη την ικανοτητα;υπαρχουν καποια απλα βηματα ωστε να μπορεσω ευκολα και συνειδητα να εκτελεσω αστρικη προβολη;και αν υπαρχουν,θα μπορουσες να μου τα παραθεσεις;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
SOLIM
Νέο Μέλος

Greece
49 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/04/2010, 11:32:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SOLIM
anastasios5,
Χαίρομαι που δείχνεις ειλικρινές ενδιαφέρον και ρωτάς. Είναι όμως γεγονός ότι στην παρούσα συζήτηση θα βρεις πολλές από τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Επίσης στην διεύθυνση:
http://clubs.pathfinder.gr/LUCID_DREAMING
θα βρεις μια πιο επιστημονική προσέγγιση στο θέμα.

Αν παρόλα αυτά συνεχίζεις να έχεις κάποιες απορίες μπορείς να απευθυνθείς με email στους διαχειριστές του εν λόγω κλαμπ ή ακόμα πάντα υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουμε την κουβέντα μας στο παρόντα χώρο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

astralboy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


65 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/04/2010, 16:01:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους astralboy
paidia ginete katati diarkia astrikis provolis na epembeis sto yliko pedio? ke kati allo afoy litoyrgis me ti psixi soy kai oxi me to soma soy xrisimopieis tis psixikes dinameis ti diarkeia tis astrikis provolis?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mpampoulas
Νέο Μέλος


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/05/2010, 19:34:28  Εμφάνιση Προφίλ
Καλησπέρα σε όλους. Όπως θα καταλάβατε είμαι νέος στη παρέα αλλά κατα καιρούς διαβάζω το forum. Ο λόγος που μπήκα στο forum είναι γιατί με ενδιαφέρουν τα μεταφυσικά και ειδικά το θέμα της Α.Π. Μικρός είχα ξεκινήσει θυμάμαι να κάνω κάποιες προσπάθειες αλλά μάλλον μάταια. Και λέω μάλλον γιατί έχω την εντύπωση ότι κάτι είχε γίνει άθελα μου, αλλα θα ήθελα τη γνώμη σας. Συγκεκριμένα θυμάμαι 2 φορές να έχω ονειρευτεί ότι είμαι σε δρόμο σε βουνό. Στέκομαι στην άκρη του δρόμου και χωρίς να σκεφτώ γιατί κτλ απλά ήθελα να πετάξω και ένοιωσα το πέταγμα. Θυμάμαι ότι δεν πήγα μακριά, αλλά περιφερόμουνα στο βουνό. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αίσθηση του ανάλαφρου που είχα. Κάτι άλλο που μου έχει συμβεί σε μικρή ηλικία, είναι ότι στο όνειρο άγγιζα αντικείμενα των οποίων δεν ήξερα την αίσθηση στην πραγματικότητα και όταν έπιανα το αντικείμενο στην πραγματικότητα η αίσθηση ήταν η ίδια. Και συγκεκριμένα αναφέρω το παρακάτω παράδειγμα το οποίο θα σας φανεί λίγο αστείο αλλά εμένα με παραξενεύει ακόμα. Όταν ήμουνα μικρός πολλές φορές μου είχε συμβεί σε διαδικασίες "ονείρωξης" να αγγίζω το γυναικείο στήθος χωρίς να ξέρω στην πραγματικότητα πως είναι αυτή η αίσθηση λογω του μικρού της ηλικίας. Μου έκανε τότε εντύπωση αν η αίσθηση που είχα στο χέρι μου στο όνειρο είναι η αληθινή. Και το περίεργο είναι όταν ήρθε η ώρα να μάθω την αίσθηση αυτή ήταν ίδια και απαράλλακτη με αυτήν του ονείρου. Πως ήξερε το χέρι μου αυτήν την αίσθηση? Ακόμα αναρωτιέμαι. Αυτό συμβαίνει και τώρα στα όνειρά μου να αγγίζω πράγματα και να τα νοιώθω αλλά δεν μου κάνει πλέον αίσθηση γιατι τα ξέρω τα αντικείμενα
Πάμε τώρα στο σήμερα. Προσπαθώ να ακολουθήσω τα βήματα της χαλάρωσής του σώματος και στη συνέχεια να σκεφτώ μια από τις 3 τεχνικές με τις ακτίνες που φεύγουν από τα μάτια, η άλλη που φαντάζεσαι τον εαυτό σου όρθιο και η συγκέντρωση στο μέτωπο στο τρίτο μάτι, αλλά δεν έχω κανένα αποτέλεσμα. Την χαλάρωση και να μην σκέφτομαι τίποτα παρά μόνο να παρατηρώ το μαύρο που υπάρχει στα μάτια μου, το πετυχαίνω. Όταν πάω όμως να ξεκινήσω ειδικά την τρίτη τεχνική τότε από εκεί που είμαι χαλαρός και δεν αισθάνομαι το σώμα μου, ούτε καν το σεντόνι που με σκεπάζει νοιώθω ότι το σώμα μου όλο σα να σφίγγεται, σαν να κοκαλώνει. Αισθάνομαι και το μυρμήγκιασμα αλλά μάλλον είναι επειδή είμαι τόση ώρα ακίνητος. Επίσης μπορώ σε αυτή τη φάση να φανταστώ και να νοιώσω το σώμα μου και το περιβάλλον μου σαν να έχω αλλάξει προσανατολισμό. Μπορώ να το νοιώσω σε οποιαδήποτε γωνία θέλω μέσα στο δωμάτιο αλλά πάντα σε οριζόντιο επίπεδο, ποτέ σε κατακόρυφο. Αυτό το έχω καταφέρει από μικρός που πειραματιζόμουνα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ενώ πιστεύω ότι έχει περάσει κανένα μισάωρο από όλη τη προσπάθεια τελικά έχει περάσει κανένα 2ωρο με αποτέλεσμα να το σταματάω και να με παίρνει ο ύπνος κάθε μέρα τις πρώτες πρωινές ώρες.
Προσπαθώ να διαβάσω όλα τα μέρη του θέματος αλλά είναι πολλά. Σιγά σιγά θα τα εχω διαβάσει όλα. Ήθελα απλά να μου πείτε αν είναι ο σωστός τρόπος αυτός που κάνω και αξίζει να συνεχίσω ή πάω εντελώς λάθος. Συγνώμη για την έκταση.

Edited by - mpampoulas on 25/05/2010 19:38:18

Edited by - mpampoulas on 25/05/2010 19:39:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cody30
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
97 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2010, 20:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cody30
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
Η παραδοξότητα του ξύπνιου μέσα στον ύπνο
Γ. Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ | Κυριακή 25 Ιουνίου 2000
Είναι μια κοινή ανθρώπινη εμπειρία, την οποία μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μελετά στα σοβαρά ο άνθρωπος. Πρόκειται για τα λεγόμενα lucid dreams ή συνειδητά όνειρα. Και όταν μιλάμε για «ονειροναυτική», δεν κινούμαστε στον χώρο της παραψυχολογίας αλλά στον χώρο των επιστημονικών ερευνών για τη φύση του ύπνου

Ενας άνθρωπος ονειρεύεται ότι βρίσκεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Μέσα στο όνειρό του, κοιτάζοντας τους δρόμους από κάτω, νιώθει ίλιγγο και γραπώνεται γερά από το προστατευτικό κιγκλίδωμα, μην τυχόν παραπατήσει και πέσει στο κενό. Ως αυτή τη στιγμή βιώνει το όνειρό του σαν πραγματικότητα και συμπεριφέρεται αναλόγως.
Κάποια όμως, ασύμβατη με το σκηνικό, λεπτομέρεια, ίσως κάποια στιγμιαία έμπνευση, τον κάνει να συνειδητοποιήσει, μέσα στο ίδιο του το όνειρο, ότι ονειρεύεται και ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στη φαντασία του. Με αυτή την επίγνωση τώρα ο ονειρευόμενος, απαλλαγμένος από τις φοβίες και τις ανησυχίες του, αναφωνεί:
¬ Μα είναι υπέροχο! Ονειρεύομαι! Δεν διατρέχω κανέναν κίνδυνο!
Χωρίς ενδοιασμούς πλέον, παίρνει την απόφαση να πηδήξει από τον ουρανοξύστη και να προσγειωθεί μαλακά στην άσφαλτο, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω. Κατά την ελεύθερη πτώση και την ομαλή προσεδάφιση, πάντοτε μέσα στο όνειρό του, νιώθει απερίγραπτη χαρά, ευφορία και ένα μοναδικό συναίσθημα απόλυτης ελευθερίας. Τα αισθήματα αυτά εξακολουθούν να τον πλημμυρίζουν όταν πραγματικά ξυπνάει λίγο αργότερα στο κρεβάτι του, έχοντας την επίγνωση ότι μόλις έζησε μια μοναδική εμπειρία, ένα όνειρο, κατά τη διάρκεια του οποίου ήξερε ότι ονειρευόταν!
Αυτό ήταν ένα πρώτο, απλό και σύντομο παράδειγμα ενός «lucid dream», ενός συνειδητού ονείρου. Τις τελευταίες δεκαετίες ένας ολόκληρος τομέας ερευνών έχει ανοίξει σχετικά με αυτό το είδος ονείρων. Στη διεθνή βιβλιογραφία έχει επικρατήσει ως όρος «lucid dreams». Στα ελληνικά, δεν γνωρίζω να υπάρχει ακόμη ικανοποιητική μετάφραση. Εχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί όροι όπως «συνειδητά», «διαυγή» ή «φωτεινά» όνειρα. Εμείς όμως, προς το παρόν, ας κρατήσουμε τον διεθνή όρο.
«Lucid dreams» λοιπόν λέγονται εκείνα τα όνειρα κατά τα οποία το υποκείμενο έχει πλήρη επίγνωση ότι ονειρεύεται.

Εχω και συνεχεια!

Παρακαλω ας προσεχουμε τις γατες , ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cody30
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
97 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2010, 20:32:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cody30
Της νύχτας τα καμώματα...

Φυσικά κάθε νύχτα ονειρευόμαστε. Κάθε νύχτα μάς κατακλύζουν δεκάδες απίστευτα και παράλογα πράγματα, χωρίς εμείς να δίνουμε μεγάλη σημασία. Δεχόμαστε την «ονειρική λογική», τις παραβιάσεις των φυσικών νόμων, τις «τρελές» ιστορίες, σαν να ήταν φυσιολογικά και καθημερινά συμβάντα. Κάθε νύχτα, όταν αρχίζουν τα όνειρα, σβήνει το φως της κρίσεως, που διαχωρίζει το φανταστικό από το πραγματικό. Ακόμη και αν χρησιμοποιήσουμε την παραδοσιακή τεχνική του τσιμπήματος στο μπράτσο, για να ελέγξουμε αν είναι όνειρο, δεν θα μας οδηγήσει στην αλήθεια. Απλώς θα πονέσουμε λίγο και θα συνεχίσουμε την ονειρική ζωή, τώρα πια εντελώς πεπεισμένοι ότι πρόκειται για την πραγματικότητα.

Αυτά βέβαια δεν είναι «lucid dreams», γιατί δεν έχουμε την επίγνωση ότι ονειρευόμαστε. Τη στιγμή όμως που θα τεθεί η... ερώτηση κρίσεως «Μήπως ονειρεύομαι;» και η απάντηση είναι καταφατική, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Επειδή στον ονειρόκοσμο, όπως αναφέραμε, παύουν να ισχύουν οι φυσικοί νόμοι και η κοινή λογική, στα «lucid dreams» μπορούμε να ελέγξουμε και να κατευθύνουμε, κατά βούληση, το ονειρικό υλικό. Μπορούμε να πειραματιστούμε άφοβα και ελεύθερα με τις ονειρικές εικόνες, αφού γνωρίζουμε ότι, όποιες εκπλήξεις και αν μας επιφυλάσσουν, αυτές θα είναι πάντοτε προϊόντα της φαντασίας μας.

Σύγχρονοι ερευνητές, όπως η Patricia Garfield, ο Charles Τ. Tart, η Celia Green κ.ά., έχουν δημοσιεύσει πολλές αφηγήσεις συνειδητών ονείρων, όπου το υποκείμενο αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά τον έλεγχο του ονειρικού βασιλείου του. Γίνεται, όπως λένε, ένας μάγος στο υποσυνείδητο, ένας άρχοντας του ονειρόκοσμου, ένας ονειροναύτης...


Υπάρχουν πλέον αμέτρητες μαρτυρίες όπου οι ονειρευόμενοι διηγούνται ότι μεταμορφώνονται κατά βούληση σε, π.χ., λυκάνθρωπους, παίζουν τζούντο με δαίμονες, γράφουν ποιήματα σε ξένες γλώσσες, γίνονται αόρατοι, περνάνε μέσα από τοίχους, εκτοξεύουν φωτιές με τα χέρια τους, τηλεμετακινούνται, υλοποιούν σκέψεις, ενσαρκώνουν χαρακτήρες, κουβεντιάζουν με πεθαμένους, ερωτοτροπούν με τοπ μόντελς, εξερευνούν άγνωστους πλανήτες, πλάθουν δικά τους ονειρικά τοπία... και όλα αυτά έχοντας πάντοτε την επίγνωση ότι στον πραγματικό, φυσικό κόσμο κοιμούνται ήσυχα και ανενόχλητα στο κρεβάτι τους.

Εδώ φαίνεται αμέσως και η ομοιότητα που έχουν τα lucid dreams με την εικονική πραγματικότητα (virtual reality). Μόνο που στον ονειρόκοσμο μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια επιθυμητή πραγματικότητα χωρίς πολύπλοκα μηχανήματα και πανάκριβες συσκευές. Αρκεί μόνο να συνειδητοποιήσει ότι πραγματικά ονειρεύεται.

Μεγάλο βάρος δίνεται σήμερα στα λεγόμενα «εργαστήρια ονείρων» για την κατανόηση αυτής της παράδοξης εμπειρίας.

Οι πρώτες όμως αναφορές του ανθρώπου σε συνειδητά όνειρα χρονολογούνται στον 4ο π.Χ. αιώνα, στα κείμενα «περί Ονείρων» του Αριστοτέλη. Η ιδέα λοιπόν δεν ήταν ξένη στους φιλόσοφους εκείνης της εποχής.

Στα χριστιανικά χρόνια συναντάμε αναφορές για lucid dreams στην αλληλογραφία του Αγίου Αυγουστίνου (415 μ.Χ.) και σε κείμενα του Θωμά του Ακινάτη.

Κατά την άνθηση του αραβικού πολιτισμού, τον 12ο αιώνα, ο γνωστός διδάσκαλος Ibn-el-Arabi φαίνεται ότι μελέτησε σοβαρά το φαινόμενο και θεωρούσε πολύ σημαντική τη συνειδητότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τον 19ο αιώνα αρχίζουν να δημοσιεύονται αρκετές μελέτες με αποκλειστικό θέμα τα lucid dreams, των Marquis d'Harvey Saint Denis, Φρειδερίκου Νίτσε κ.ά. Τα συνειδητά όνειρα εισχωρούν τώρα και στη λογοτεχνία, όπως σε έργα του Καρόλου Ντίκενς και αργότερα του Τόμας Μαν.

Τον 20ό αιώνα, ακόμη και ο πατέρας της ψυχανάλυσης Ζίγκμουντ Φρόιντ θα αναφερθεί σε αυτά, από τη δεύτερη έκδοση και μετά της Ερμηνευτικής των ονείρων.

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ .

Παρακαλω ας προσεχουμε τις γατες , ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy