ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 11:05:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Φίλε Ζιπ Ειπα:

quote:
Πως θα εμφανιζόταν ο χρόνος σε όντα τα οποία κατοικούν σε ένα κόσμο δύον διαστάσεων;

Αυτά τα όντα παρόλο που ζουν μέσα στην απειρότητα του Σύμπαντος αλλά και των πολλαπλών διαστάσεων αντιλαμβάνονται μόνο δυο διαστάσεις. Το μήκος και το πλάτος. Το ύψος δεν το αντιλαμβάνονται άρα για αυτούς δεν υπάρχει.

Σε αυτόν τον επίπεδο κόσμο πάμε εμείς που είμαστε όντα που αντιλαμβάνονται την τρίτη διάσταση σαν ταξιδευτές για να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.

Ο κόσμος τους είναι όπως η επιφάνεια ενός τραπεζιού. Στεκόμαστε δίπλα από αυτή την επιφάνεια αλλά δεν μπορούν να μας δουν. Είμαστε ανύπαρκτοι.

Τότε παίρνουμε μια κιμωλία και διαγράφουμε έναν κύκλο κλείνοντας μερικά όντα μέσα σε αυτόν.

Ούτε το χέρι είδαν να έρχεται ούτε μπορούν να καταλάβουν πως δια μαγείας του φυλάκισε μια λευκή γραμμή που εμφανίστηκε από το πουθενά.
Δεν μπορούν να δουν οτι κινείτε στην 3η διάσταση σε σχέση με το παράδειγμα δηλ του ύψους.

Τότε αρπάζουμε ένα από αυτά τα όντα και το υψώνουμε στην τρίτη διάσταση. Τα άλλα όντα βλέπουν τον σύντροφο τους να εξαφανίζετε από μπροστά τους δεν μπορούν να καταλάβουν που πήγε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

Για αυτούς το υψος είναι κάτι που δεν κατανοούν αλλά ούτε και μπορούν να δουν. Ζουν σε ένα επίπεδο κόσμο. Ότι είναι έξω από αυτό το επίπεδο δεν είναι παρατηρησημο.

Για εμάς που αντιλαμβανόμαστε την 3η διάσταση ο σύντροφος τους δεν χάθηκε ούτε και εξαφανίστηκε. Απλά μεταφέρθηκε σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από τις 2 διαστάσεις του επιπέδου κόσμου τους.


Τώρα τοποθετούμε έναν τροχό ο οποίος είναι χρωματιστός. στην άκρη του τραπεζιού. Ξεκινούν ακτίνες από το κέντρο πως την περιφέρεια και μέσα σε αυτά τα διαστήματα υπάρχουν ξεχωριστά χρώματα.

Ο μισός τροχός είναι πάνω από το τραπέζι και ο άλλος μισός κάτω από το τραπέζι.
Τα όντα του επιπέδου κόσμου λόγω του ότι δεν μπορούν να δουν το ύψος βλέπουν μια χρωματιστή γραμμή .

Αρχίζουμε να περιστρέφουμε τον τροχό, τα όντα δεν βλέπουν καμία περιστροφή.
Το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι ότι η γραμμή μετά από έναν συγκεκριμένο χρόνο αλλάζει χρώμα.

Έτσι για αυτούς καθώς εμείς γυρνάμε τον τροχό ,όποιο χρώμα από τον τροχό φεύγει από την δυσδιάστατη πραγματικότητα τους,δηλ υψώνετε προς την κατεύθυνση που δεν βλέπουν χάνετε από αυτό το οποίο ορίζουν ως πραγματικότητα. Έτσι αυτό το χρώμα ή το διάστημα του κύκλου περνάει στο παρελθών και ότι χρώμα έρχεται, για αυτούς ανήκει στο μέλλων.

Για εμάς όμως το παρελθών και το μέλλων του τροχού σε σχέση με τα όντα του δυσδιάστατου κόσμου είναι εδώ ,τώρα.

Βλέπουμε τα χρώματα πότε θα μπουν στον κόσμο τους και τα βλέπουμε όταν αυτά φεύγουν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και προφητείες για αυτούς. Π.Χ. <Μετά το κόκκινο χρώμα θα έρθει το πράσινο μετά το κίτρινο μετά το άσπρο.>

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για αυτούς.


Για εμάς τους τρισδιάστατους παρατηρητές ένα φαινόμενο χώρου γίνετε φαινόμενο χρόνου για τους δυσδιάστατους παρατηρητές. Κάνε τον συλλογισμό αυτόν σε σχέση με εμάς και με κάποιους τετραδιαστατους παρατηρητές.

Αυτό που είναι χρόνος για εμάς για αυτούς είναι φαινόμενο χώρου!!!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 11:05:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
alex22,

Στην πραγματικότητα, ο χρόνος δεν υπάρχει. Είναι ανύπαρκτος. Δεν είναι ούτε φυσικό, ούτε υπερφυσικό μέγεθος. Συνεχίζω να δέχομαι τον χρόνο, γιατί είναι αδύνατο να ερμηνεύουμε τα φαινόμενα ανάγοντάς τα κάθε φορά στις απαρχές του σύμπαντος. Όμως γνωρίζω πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και ασφαλώς αυτό μπορώ να στο αποδείξω και μέσω της Θεωρητικής Φυσικής.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 11:18:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
ΥΠΗΡΕΤΗ

στο ξαναλέω : η θεώρηση του χρόνου ως διάσταση είναι ΛΑΘΟΣ. Ο χρόνος δεν είναι διάσταση γιατί δεν είναι φυσικό μέγεθος. Δεν είναι μήκος, για να έχουμε 2 και 3 διαστάσεις. Μετράμε τον χρόνο βάσει της κίνησης. Αν δεν υπάρχει κίνηση, δεν υπάρχει χρόνος. Στο παράδειγμά σου με το φως κάποιων ουρανίων σωμάτων : Επειδή οι αποστάσεις είναι τεράστιες, το φως καθυστερεί να φτάσει στον παρατηρητή. Το φως όμως κινείται. Διανύει μια απόσταση. Ο χρόνος, στην πραγματικότητα, δεν έχει σχέση με την κίνηση αυτή. Ασχέτως αν στους υπολογισμούς μιας ευθύγραμμης ομαλής κίνησης [ όπως είναι αυτή του χρόνου ], τον λαμβάνουμε υπ' όψην μας. Παράδειγμα :

Η ταχύτητα ενός σώματος στην ευθύγραμμη ομαλή κίνηση είναι ο λόγος της μετατόπισής του (dx) προς την χρονική διάρκεια μονάδων χρόνου (dt), δηλ. u = dx/dt. Αυτό το dt, στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Άσχετα αν εμείς το χρησιμοποιούμε.

Edited by - zip on 14/09/2009 11:25:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 12:27:14  Εμφάνιση Προφίλ
Οπότε φίλε ιπ συμφωνείς με αυτά που λέω:
quote:
Πρώτα απ όλα εδώ χρειάζεται αν γίνει μια καθαρή διευκρύνιση.
Η διάσταση ταυτίζεται με την κατεύθυνση?
Δεν το νομίζω.
Αν έχω καταλάβει σωστά όλες οι κατευθύνσεις βρίσκονται σε όλες τις διαστάσεις αυτό που αλλάζει είναι το πόσες κατευθύνσεις αντιλαμβανόμαστε.

Ουσιαστικά όταν λέμε κίνηση εννοούμε μεταβολή Αν τώρα βάλουμε στη μεταβολή αριθμούς τότε δημιουγούμε τον χρόνο.

Δεν πρέπει για κανένα λόγο όμως να ταυτίζουμε τον χρόνο με την μεταβολή θέσης. Χρησιμοποιούμε τον χρόνο για (προσδι)ορίσουμε τη μεταβολή. Για πρακτικούς δηλαδή λόγους.

Ουσιαστικά όμως όπως δεν υπάρχει χρόνος δεν υπάρχει και μεταβολή.
Γιατί όταν λέμε "μεταβολή" εννούμε "αλλαγή". Αλλά υπάρχει κάτι που να αλλάζει? όχι τίποτα δεν αλλάζει γιατι ό,τι υπάρχει υπήρχε απο πάντα. Αυτό που απο πάντα υπήρχε ήταν η ενέργεια.

Η ενέργεια(ή αλλιώς η κίνηση) παίρνοντας διάφορες μορφές(οι οποίας λογικά δημιουργόνται απο διαφορετικά είδη κίνησης-δόνησης αφού ενέργεια υπάρχε πανταχόθεν και αφού μιλάμε για ενέργεια μέσα σε ενέργεια) και όπως γνωρίζουμε απο την επιστήμη η ενέργεια δεν χάνεται μόνο μεταφέρεται. Απο πού σε πού μεταφέρεται? Απο ενέργεια σε ενέργεια, γιατι τα πάντα είναι(φτιαγμένα απο) ενέργεια.

Αυτή είναι η καλύτερή μου θεωρία..Αυτο το καταλαβαίνω:

quote:
Για εμάς τους τρισδιάστατους παρατηρητές ένα φαινόμενο χώρου γίνετε φαινόμενο χρόνου για τους δυσδιάστατους παρατηρητές. Κάνε τον συλλογισμό αυτόν σε σχέση με εμάς και με κάποιους τετραδιαστατους παρατηρητές.

Αυτό που είναι χρόνος για εμάς για αυτούς είναι φαινόμενο χώρου!!!!Γιατι όπως είπα πριν στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΙΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ. Πάντα έχουμε ενέργεια μέσα σε ενέργεια. Αν σου πώ ότι το νερό έκανε κίνηση μέσα στο νερό θα μου πείς χαίρω πολύ ποιά είναι η διαφορά?
Εμείς θεωρούμε οτι υπάρχει μεταβολή επειδή βλέπουμε τρισδιάτατα αλλα στην πραγματικότητα δεν υπάρχει γιατι το κάθε σωμα ανα πάσα στιγμή βρίσκεται ταυτόχρονα σε όλες τις πιθανές θέσεις. Ούτε ξεκίνησε απο κάπου ούτε σταμάτησε κάπου γιατι πάντα υπήρχε και παντού. Λέω τώρα..

Βγάζει καθόλου νόημα?

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 13:06:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
quote:
ζιπ Αν δεν υπάρχει κίνηση, δεν υπάρχει χρόνος.

Άρα χρόνος και κίνηση είναι το ίδιο. Αν παρατηρείς μια πέτρα που δεν κινείτε τότε τι κινείτε και το μετράς ως χρόνο; Ακίνητος εσύ ακίνητη και η πέτρα. Κάτι όμως περνάει κάτι κινείτε.

Αυτή την κίνηση δεν μπορείς να την προσδιορίσεις με τις κινήσεις του ύψους μήκους, πλάτους, αλλά με μια κατεύθυνση πέρα από αυτές. Αυτή η κατευθύνει είναι η τέταρτη διαστάσει.

Λες περνάει ο χρόνος. Ναι περνάει. Από πού περνάει; Που πάει ;για να περνάει πάει να πει ότι κινείτε. Που κινείτε;


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 13:23:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ,

εσύ, απ' αυτήν την πρόταση :

quote:
Αν δεν υπάρχει κίνηση, δεν υπάρχει χρόνος.

καταλαβαίνεις, αυτό :


quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Άρα χρόνος και κίνηση είναι το ίδιο.


;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 13:28:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Φιλε Dr Jekyll Mr Hyde

Και βεβαία βγάζει νόημα.

Εξαρτάτε από ποια οπτική βλέπεις τα πράγματα . Αν τα κοιτάς από την πλευρά του απόλυτου τότε δεν υπάρχει κάτι που αυτό να μην ΕΙΝΑΙ.

«Αυτό»… ως προς το ίδιο… δεν μπορεί να υπάρχει μια κατεύθυνση που είναι έξω από αυτό το ίδιο επειδή αυτό το ίδιο είναι όλες οι κατευθύνσεις. Δεν μπορείς να δώσεις μια επέκταση σε μια άπειρη έκταση. Δεν υπάρχει απόσταση επειδή δεν υπάρχει κάτι που αυτό να μην ΕΙΝΑΙ.

Δεν μπορεί να είναι μέσα σε κάτι ούτε έξω από κάτι. Επειδή αυτό δεν έχει μέσα ή έξω .Ως προς τον εαυτό του δεν έρχεται αλλά ούτε φεύγει επειδή ανέκαθεν είναι αιωνίως εδώ.

Δεν είναι ένα από πολλά επειδή για να είναι ένα πρέπει να υπάρχει το άλλο. Ούτε πολλά είναι επειδή για να είναι πολλά πρέπει να υπάρχουν πολλά ένα.

Έτσι φίλε δόκτωρ μπορεί να γίνετε μια μεταβολή. αλλά η ενεργεία δεν χάνετε ποτέ επειδή αυτή αρχίζει πάντοτε. Και αυτή η μεταβολή δεν συμβαίνει ποτέ ούτε έξω αλλά ούτε μέσα από αυτό που ΕΙΝΑΙ.

Μιλώντας όμως για τη τέταρτη διάσταση προσπαθούμε να δούμε τι είναι η τέταρτη διάσταση σε σχέση με κάτι που είναι πιο κατανοητό ως προς την θέαση του κόσμου μας.

Αυτό το οποίο λες αγγίζει θα έλεγα την θεϊκή αντίληψη. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Η συνείδηση ή η επίγνωση μας είναι όπως αυτή του τυφλοί που κινείτε στον κοσμώ. Η άκρη του μπαστουνιού του τον πληροφορεί για το τι είναι ο κόσμος.

Συνεχίζετε…


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 13:32:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Αν παρατηρείς μια πέτρα που δεν κινείτε τότε τι κινείτε και το μετράς ως χρόνο;


Η Γη!

[ τρομερή ανακάλυψη, ε ;]

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 13:38:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

σου επαναλαμβάνω : Χρόνος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι άνθρωποι ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τον χρόνο ως κίνηση γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αντιληφθούν την έννοια του χρόνου διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, όλες οι κινήσεις που υπάρχουν στο σύμπαν είναι ΑΧΡΟΝΕΣ, δηλ. δεν έχουν σχέση με τον χρόνο. Ο χρόνος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φυσικό μέγεθος. Παρ' ότι εμείς τον χρησιμοποιούμε στις εξισώσεις μας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φυσικό μέγεθος και τον χρησιμοποιούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Ξαναλέω :

Η Μηχανική του Σύμπαντος είναι ΑΧΡΟΝΗ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 13:38:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Φιλε ζιπ

Δεν είναι ότι κατάλαβα μονό αυτό… απλός από όλα τα αλλά που έγραψες… για την δική μου κατανόηση και για αυτά που γραφώ, βλέπω ότι δεν κατάλαβες τίποτα.

Δεν πιάνεις τα παραδείγματα και τις μεταφορές ούτε και τις συσχετίσεις που γίνονται ως φυσικό επακόλουθο.

Π.χ ειπα:

Εάν έχουμε ένα σημείο και σε αυτό το σημείο δώσουμε μια κατεύθυνση.. τότε θα έχουμε μια γραμμή δηλ μια διάσταση. Σε αυτή την γραμμή μπορούμε να έχουμε άπειρα σημεία .Κάποιος που κινείτε σε αυτή την διάσταση έχει την δυνατότητα να πάει μονό μπρος πίσω.


Εάν έχουμε μια γραμμή και σε αυτή την γραμμή δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στην γραμμή τότε θα έχουμε ένα επίπεδο. δηλ δυο διαστάσεις. Σε αυτό το επίπεδο μπορούν να περνούν άπειρες γραμμές. Κάποιος που κινείτε σε αυτό το επίπεδο μπορεί να κινηθεί μπρος- πίσω, και πλάγια.


Εάν έχουμε επίπεδο και σε αυτό το επίπεδο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στο επίπεδο.. θα έχουμε έναν όγκο. Δηλ 3η διαστάσεις. Μέσα σε αυτό τον όγκο ή κύβο περνούν άπειρα επίπεδα. Κάποιος που κινείτε σε αυτό τον κύβο μπορεί να έχει όλες τις προηγούμενες κινήσεις συν το υψος.

Εάν έχουμε ένα κύβο και σε αυτό τον κύβο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στο κύβο ή στον όγκο τότε θα έχουμε έναν υπέρ-οκνό. Δηλ 4ης διαστάσεις.

Μέσα σε ένα υπέρ -όγκο περνούν άπειροι όγκοι ,που μέσα τους περνούν άπειρα επίπεδα ,που μέσα του περνούν άπειρες γραμμές, που μέσα τους περνούν άπειρα σημεία.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό τότε δεν μπορείς να ακολουθήσεις τον συλλογισμό μου.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

john131
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
112 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 13:43:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους john131
οταν εννοω δεν υπαρχει χωρος εννοω δεν ειναι υλικος οπως ειναι το αστρικο σωμα ετσι ειναι αυτο μονο φαινεται μπορεις αν θες να διαπερασεις το πατωμα γιατι αιωρησε στο αστρικο πεδιο δεν πατας πουθενα

Let the Object
of Objection
Become but
a Dream
As I Cause
the Seen
To Be UnseenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 14:04:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Φίλε ζιπ ειπα:

quote:
Έτσι για αυτούς καθώς εμείς γυρνάμε τον τροχό ,όποιο χρώμα από τον τροχό φεύγει από την δυσδιάστατη πραγματικότητα τους,δηλ υψώνετε προς την κατεύθυνση που δεν βλέπουν χάνετε από αυτό το οποίο ορίζουν ως πραγματικότητα. Έτσι αυτό το χρώμα ή το διάστημα του κύκλου περνάει στο παρελθών και ότι χρώμα έρχεται, για αυτούς ανήκει στο μέλλων.

Για εμάς όμως το παρελθών και το μέλλων του τροχού σε σχέση με τα όντα του δυσδιάστατου κόσμου είναι εδώ ,τώρα.
Δηλ να το ξαναπώ ότι αυτό που για κάποιους φαίνεται ως χρόνος είναι για κάποιους άλλους φαινόμενο ΧΩΡΟΥ. Και αυτό που εμείς βλέπουμε ως ΧΡΟΝΟ είναι ένα φαινόμενο ΧΩΡΟΥ για έναν τετραδιαστατο παρατηρητή.

Αυτό δείχνει ότι ο χρόνος είναι ένα σχετικό φαινόμενο σε σχέση με το αντιληπτικό όργανο του παρατηρητή του οποίου βλέπει τον κόσμο.

Αν κάποιος ζει σε 2 διαστάσεις τότε η 3η διάσταση για αυτόν είναι ένα φαινόμενο χρονου. Αν βλέπει τρισδιάστατα τότε ο χρόνος είναι η 4η διάσταση που για κάποιους άλλους τετραδιαστατους παρατηρητές είναι φαινόμενο χώρου.

Έτσι αν συνεχίσουμε ο χρόνος μπορεί να χάσει κάθε έννοια και να γίνουν όλα αυτά που είπα πριν στο Δόκτωρ.

Εξετάζω το πώς αντιλαμβανόμαστε.

Μπορεί η Η Μηχανική του Σύμπαντος να είναι ΑΧΡΟΝΗ


Καταλήγω σε αυτό. ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ. Αλλά είναι κάτι που δεν μπορείς να το αντιληφθείς. ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΧΡΟΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ.


Είσαι υποχρεωμένος να βλέπεις μέσα από τις 5 σου αισθήσεις και να βλέπεις τρεις διαστάσεις.

Όταν όμως κάποιος διευρύνει την συνείδηση του και αρχίζει να βλέπει 4 διάστασεις και ίσως αν το πάρουμε επαγωγικά να φτάσει σε καμιά διάσταση που όλες οι διαστάσεις να είναι μέσα σε αυτή. Η ΣΤΗ ΑΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΕ . Τότε αυτό ο άνθρωπος γίνετε πολύ περίεργος .

Όταν κάποιος αποκτά εμπειρία από ένα επίπεδο ή πεδίο που είναι έξω από το συνηθισμένο τότε αυτό ο άνθρωπος είναι τρελός, η ψεύτης.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 14:15:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Δεν είναι ότι κατάλαβα μονό αυτό… απλός από όλα τα αλλά που έγραψες… για την δική μου κατανόηση και για αυτά που γραφώ, βλέπω ότι δεν κατάλαβες τίποτα.

Δεν πιάνεις τα παραδείγματα και τις μεταφορές ούτε και τις συσχετίσεις που γίνονται ως φυσικό επακόλουθο.


Κατ' αρχήν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φυσικό επακόλουθο οι συσχετίσεις που κάνεις. Σου ξαναλέω πως ξεκινάς από μια αυθαιρεσία, ένα ανυπόστατο αξίωμα. Και σου επαναλαμβάνω πως χρόνος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν υπάρχει αυτή η έννοια ρε παιδί μου, δεν υφίσταται στο σύμπαν.

Δηλ. λέμε : ένα αυτοκίνητο κινείται με 100km ανά ώρα. Αυτό που λέμε, στην πραγματικότητα είναι ΛΑΘΟΣ. Δεν υπάρχει "άνα ώρα" ως έννοια. Την έννοια αυτή μας την δίνουν τα χρονόμετρα τα οποία μετράνε την μετατόπιση ενός υλικού σώματος. Που ; Στον χώρο. Όχι στον χρόνο. Στην πραγματικότητα, το αυτοκίνητο κινείται μόνο στον τρισδιάστατο χώρο, όχι στον χρόνο. Δεν υπάρχει η λέξη, η έννοια "χρόνος". Για το υλικό σώμα, δεν υπάρχει χρόνος. Αλλά ακόμη και ο χώρος, δεν είναι απόλυτος. Είναι σχετικός.

Αν σε ένα τρένο που κινείται ένας επιβάτης του αφήσει ένα σώμα να πέσει προς τα κάτω, θα δει ο ίδιος μια κατακόρυφη κίνηση. Ένας άλλος παρατηρητής, εκτός του τρένου, δεν θα δει μια κατακόρυφη κίνηση προς τα κάτω, αλλά θα δει μια οριζόντια κίνηση που θα καμπυλώνεται προς τα εμπρός [ σύμφωνα με την φορά του τρένου δηλ ] Αν αντί για σώμα, αφήσεις μια δέσμη λεϊζερ, τότε ένας εξωτερικός παρατηρητής θα δει μια οριζόντια κίνηση που θα καμπυλώνεται προς τα πίσω [αντίθετη με την φορά του τρένου]. Τι σημαίνει αυτό ; Πως ακόμη και ο χώρος είναι σχετικός. Σχετικός με τι ; Με τον παρατηρητή. Με το που ακριβώς βρίσκεται ο παρατηρητής.

Η "Θεωρία" που παρουσιάζεις είναι εντελώς ΑΒΑΣΙΜΗ.

quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Εάν έχουμε ένα σημείο και σε αυτό το σημείο δώσουμε μια κατεύθυνση.. τότε θα έχουμε μια γραμμή δηλ μια διάσταση. Σε αυτή την γραμμή μπορούμε να έχουμε άπειρα σημεία .Κάποιος που κινείτε σε αυτή την διάσταση έχει την δυνατότητα να πάει μονό μπρος πίσω.


Εάν έχουμε μια γραμμή και σε αυτή την γραμμή δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στην γραμμή τότε θα έχουμε ένα επίπεδο. δηλ δυο διαστάσεις. Σε αυτό το επίπεδο μπορούν να περνούν άπειρες γραμμές. Κάποιος που κινείτε σε αυτό το επίπεδο μπορεί να κινηθεί μπρος- πίσω, και πλάγια.


Εάν έχουμε επίπεδο και σε αυτό το επίπεδο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στο επίπεδο.. θα έχουμε έναν όγκο. Δηλ 3η διαστάσεις. Μέσα σε αυτό τον όγκο ή κύβο περνούν άπειρα επίπεδα. Κάποιος που κινείτε σε αυτό τον κύβο μπορεί να έχει όλες τις προηγούμενες κινήσεις συν το υψος.

Εάν έχουμε ένα κύβο και σε αυτό τον κύβο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στο κύβο ή στον όγκο τότε θα έχουμε έναν υπέρ-οκνό. Δηλ 4ης διαστάσεις.

Μέσα σε ένα υπέρ -όγκο περνούν άπειροι όγκοι ,που μέσα τους περνούν άπειρα επίπεδα ,που μέσα του περνούν άπειρες γραμμές, που μέσα τους περνούν άπειρα σημεία.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό τότε δεν μπορείς να ακολουθήσεις τον συλλογισμό μου.


Αυτός αγόρι μου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ. Τι είναι ο υπερ-όγκος ρε μεγάλε ; Τι κατεύθυνση να δώσουμε στον κύβο που δεν είναι μέσα στον κύβο ; Προς τα που ;

Τι είναι αυτά που λες ;

Το 'χασες το μυαλό σου, εντελώς ; Σοβαρέψου φίλε! Σοβαρέψου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 14:24:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Αν κάποιος ζει σε 2 διαστάσεις τότε η 3η διάσταση για αυτόν είναι ένα φαινόμενο χρονου.


Τι είναι αυτά που λες ρε φίλε ; ΤΙ ΛΕΣ ;;; ΤΙ ΛΕΣ ;;; H 3η διάσταση του χώρου είναι η προβολή των άλλων 2 διαστάσεών του, που ; Πάλι στον χώρο! Δεν είναι φαινόμενο χρόνου. Είναι φαινόμενο χώρου.

quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Καταλήγω σε αυτό. ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ. Αλλά είναι κάτι που δεν μπορείς να το αντιληφθείς. ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΧΡΟΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ.


Φαίνεται ρε φίλε να περνάει, αλλά σου λέω, στην πραγματικότα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καν! Τι να περνάει ; Ποιο να περνάει ; Στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. Άσε τι φαίνεται, άσε τι μετράμε εμείς, άσε που τον χρησιμοποιούμε. Δεν υπάρχει! Πως να στο πω διαφρετικά ; Δεν υφίσταται ως έννοια, ως μέγεθος!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 14:43:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Σου είπα και στην αρχή, όταν έλεγες για την ενέργεια. Το ξαναλέω και τώρα : Τα μόνα φυσικά μεγέθη που υπάρχουν στο σύμπαν είναι το μήκος [L] και η δύναμη [F]. Η φύση (το σύμπαν) έχει εξαιρετικά απλές λειτουργίες. Δεν συμπεριλαμβάνεται σ' αυτήν ο χρόνος. Μόνο το μήκος και η δύναμη. Η κίνηση είτε μακροσκοπικά, είτε μικροσκοπικά, είναι συνάρτηση του μήκους και της δύναμης (δηλ. της αδράνειας). Δεν υπάρχει χρόνος μέσα σ' αυτήν την κίνηση. Δεν συμμετέχει πουθενά, δεν μπαίνει πουθενά. Μπαίνει μόνο στις εξισώσεις μας, γιατί αν δεν έμπαινε δεν θα είχαμε ούτε την κλασσική Μηχανική, ούτε την κβαντομηχανική και όλο το οικοδόμημα της Φυσικής Επιστήμης θα κατέρρεε. Και οι δύο μηχανικές αυτές ερμηνεύουν την κίνηση. Η μία μακροσκοπικά, η άλλη μικροσκοπικά. Πως ; Χρησιμοποιώντας στις εξισώσεις και στον λογισμό τους τον χρόνο (t). Δηλ. ερμηνεύουν την κίνηση μέσα από μια άλλη κίνηση. Δεν μας απαντούν όμως στο ερώτημα "Τι είναι κίνηση ;".

Αν εμείς αφαιρέσουμε το [t] από τις εξισώσεις, δεν θα έχουμε καν εξισώσεις. Είμαστε αναγκασμένοι να το χρησιμοποιούμε, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν γνωρίζουμε την ανυπαρξία του.


Edited by - zip on 14/09/2009 14:56:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 14:54:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

quote:
Αυτός αγόρι μου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ. Τι είναι ο υπερ-όγκος ρε μεγάλε ; Τι κατεύθυνση να δώσουμε στον κύβο που δεν είναι μέσα στον κύβο ; Προς τα που ;

1 Δεν κατάλαβες δεν είπα να δώσεις στον κύβο μια κατεύθυνση αλλά να πάρεις ή να δώσεις μια κατευθύνει που δεν είναι μέσα σε ένα κύβο.

2.

quote:
Ο χώρος και ο χρόνος του Αϊνστάιν
Η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία βρίσκεται σε συμφωνία με τ' αποτελέσματα μεγάλου πλήθους πειραμάτων, καταδεικνύει ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Ο χώρος δεν μπορεί να καμπυλωθεί χωρίς να εμπλακεί σ' αυτό ο χρόνος. Άρα, ο χρόνος έχει σχήμα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο χρόνος ρέει προς μία μόνο κατεύθυνση -

Αυτό το βρήκα σε ένα επιστημονικό σαιτ.


Τελικά που ρέει ο χρόνος; Προς ποια κατεύθυνση;

3.

quote:
Και σου επαναλαμβάνω πως χρόνος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν υπάρχει αυτή η έννοια ρε παιδί μου, δεν υφίσταται στο σύμπαν.

α)Δηλ υπαρχει αλλη εννοια;

β)Αυτό είναι κάτι που είναι κοινός αποδεκτό από τις επιστημονικές κοινότητες;

4. σου επαναλαμβάνω ότι όταν κάτι μένει ακίνητο ο χρόνος φαίνεται να περνά, δηλ κινείτε.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 15:06:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Άσε τις εξισώσεις. Ο χρόνος περνάει για εσένα σε αυτό τον κόσμο που ζεις;


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 15:08:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Στο ξανά λέω: Εξετάζω το πώς αντιλαμβανόμαστε. Όλα προκαλούνται από αυτό.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 15:09:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Δεν κατάλαβες δεν είπα να δώσεις στον κύβο μια κατεύθυνση αλλά να πάρεις ή να δώσεις μια κατευθύνει που δεν είναι μέσα σε ένα κύβο.


Αυτό είπες :

quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Εάν έχουμε ένα κύβο και σε αυτό τον κύβο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στο κύβο ή στον όγκο τότε θα έχουμε έναν υπέρ-οκνό


Και γω σε ρωτάω, προς τα που να πάρουμε και προς τα που να δώσουμε μια κατεύθυνση στον κύβο που δεν είναι μέσα στον κύβο ;

quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Τελικά που ρέει ο χρόνος; Προς ποια κατεύθυνση;


Πουθενά δεν ρέει ο χρόνος ρε φίλε. Δεν υπάρχει καν χρόνος! Αυτό σου λέω. Άσε τι λέει ο Αϊνστάιν, ακόμη στον Αϊνστάιν είσαι εσύ ;

quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

α)Δηλ υπαρχει αλλη εννοια;

β)Αυτό είναι κάτι που είναι κοινός αποδεκτό από τις επιστημονικές κοινότητες;


α) Όχι, δεν υπάρχει άλλη έννοια.

β) Ναι.

Edited by - zip on 14/09/2009 15:33:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 15:18:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Ο χρόνος περνάει για εσένα σε αυτό τον κόσμο που ζεις;


Ρε φίλε, ο χρόνος φαίνεται να περνάει. Φαίνεται ότι περνάει, γιατί όλα βρίσκονται σε μια διαρκή κίνηση. Ποιος μετράει τον χρόνο ; Ο άνθρωπος. Με τι τον μετράει τον χρόνο ; Με τα χρονόμετρα που τα έφτιαξε ο άνθρωπος. Πως να στο εξηγήσω ρε φίλε ; ειλικρινά ... πως ; Τον αντιλαμβανόμαστε έτσι εμείς, ως κίνηση. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο χρόνος ως μέγεθος είναι υπαρκτός. Να στο πω λίγο διαφορετικά ... πως καταλαβαίνεις πως έχει περάσει μία ώρα ; πως καταλαβαίνεις πως έχει περάσει μια μέρα ; ΚΟΙΤΑΣ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ. Π.χ Κοιτάς μια πλήρη περιστροφή της Γης, και λες - ποιος ; εσύ! εμείς! - πέρασε μια μέρα. Για την Γη - όχι για σένα, όχι για μένα - , έχει περάσει μια μέρα ; Για την Γη ; Για κάποιον που είναι στην Σελήνη, έχει περάσει μια μέρα ;

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό ; Δεν σημαίνει φυσικά πως ο χρόνος είναι κίνηση, αυτό που είπες δηλ. Σημαίνει πως εμείς αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο ως κίνηση. Ο παρατηρητής που είναι στην Σελήνη δεν αντιλαμβάνεται τον χρόνο όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς γιατί το δικό του σύστημα αναφοράς, [για το δικό αδρανειακό σύστημα] την Σελήνη, δεν περιστρέφεται. Αυτό μας κάνει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα [αρχικά] πως ο χρόνος δεν είναι απόλυτος. Είναι σχετικός. Με τι ; Με το που βρίσκεται ο παρατηρητής. Ο Αϊνστάιν [που τον ανέφερες], έφτιαξε την θεωρία της Σχετικότητας, βασιζόμενος σε 2 αξιώματα. Βασική αρχή είναι η αρχή του γενικού συναλλοιώτου: πως δηλ. οι νόμοι της φυσικής πρέπει να είναι ίδιοι σε όλα ανεξαιρέτως τα συστήματα αναφορας, αδρανειακά ή μη. Δεν είναι όμως!

Κι εσύ έρχεσαι και λες (δηλ. αρχίζεις με ένα αξίωμα, δικό σου, αυθαίρετο) :

quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

« Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΣΩΜΑ , ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.


Γιατί παίρνεις τον χρόνο ως κατεύθυνση ; Κατεύθυνση προς τα που ; Και σε σχέση με τι ; Και να σε ρωτήσω και κάτι άλλο : Αυτή η κατεύθυνση, δεν είναι χωρική ; Που συμβαίνει ; Σε ποιον διανυσματικό χώρο ; Δεν έχεις ένα χωρικό διάνυσμα ;


Edited by - zip on 14/09/2009 16:13:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 15:27:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Στο ξανά λέω: Εξετάζω το πώς αντιλαμβανόμαστε. Όλα προκαλούνται από αυτό.


Μα ... ακριβώς αυτό σου λέω. ΚΟΙΤΑ λίγο παραπάνω ... ΚΟΙΤΑ ρε χρυσέ μου άνθρωπε! Το πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τον χώρο και τον χρόνο, δεν είναι απόλυτο. Αφ' ενός γιατί ούτε καν ο χώρος, ο χώρος σου είναι απόλυτος, εφ' ετέρου γιατί δεν υπάρχει χρόνος!

Εσύ μπορεί να είσαι μέσα σε ένα τρένο που κινείται. Και ρίχνεις ένα σώμα προς τα κάτω. Προς το δάπεδο του τρένου. Εσύ θα δεις αυτό το σώμα να πέφτει κατακόρυφα, εγώ που είμαι εκτός του τρένου, θα το δω να πέφτει οριζόντια και με καμπύλη προς την φορά του τρένου. Ούτε ο χώρος λοιπόν είναι απόλυτος! Εξαρτάται από τον παρατηρητή. Δεν σημαίνει λοιπόν ό,τι επειδή αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτήν την κίνηση του σώματος ως κατακόρυφη, είναι και κατακόρυφη! Το καταλαβαίνεις ;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

john131
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
112 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 15:54:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους john131
ανασταση συμφωνω με τον ζιπ επειδη η διαστασεις εχουν επιπεδα δεν σημαινει πως ειναι αστρικα η πνευματικα αυτα τα επιπεδα ειναι σαν λεβελ του κωσμου δηλαδη ο ανθρωπος στον πρωτο κοσμο που παει ειναι υλικος 1 λεβελ δευτερος κοσμος αστρικος ειτε με αστρικη προβολη ειτε με ονειρο ειτε αν πεθανει 2 λεβελ μετα παει πνευματικο οταν πεθανεις και πας ετσι σε ολα τα λεβελ-επιπεδα κι οταν φτασεις στο 11 λεβελ-επιπεδο μετα πας στο πρωτο στο οποιο ξαναγεννιεσαι και αυτη η διαδρομη γινετε και σε 100 χρονια και ετσι ξεχνας αυτα που εμαθες στη προηγουμενη ζωη σου μεχρι να ξυπνησουν οι μνημες η παλιες με καποια κινηση με ενα πραγμα που θα δεις με κατι τεσπα και οσο κανεις την διαδρομη γινεσαι τοσο μικρος και γινεσαι σπερμα και πας στα σπερματα καποιου ανθρωπου αυτοματα

Let the Object
of Objection
Become but
a Dream
As I Cause
the Seen
To Be UnseenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 17:10:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Φίλε ζιπ άρνηση για να την άρνηση… δεν έχεις αντιληφθεί απολύτως τίποτα.

Στο ξαναλέω για τελευταία φορά και η τοποθετήσεις που κανείς είναι μεν σχετικές με τον χώρο και είναι απόλυτα κατανοητές αλλά σε σχέση με τον χορωχρονο είναι εντελώς άσχετες.. Μην με ρωτάς αν καταλαβαίνω κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό σε σχέση με την σχετικότητα του χώρου και για το πώς βλέπουν ένας οι πολλοί παρατηρητές.

Αυτό που λέμε χρόνο είναι ένα φαινόμενο ΧΩΡΟΥ το ξαναλέω ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ 4Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ. Δηλ αυτό που εμείς βλέπουμε ή ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαν ΧΡΟΝΟΣ δεν είναι παρά ΧΩΡΟΣ .

Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.

Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις αυτόν το συλλογισμό δεν μπορείς να καταλάβεις απολύτως τίποτα. Πάντα θα μιλάς για κάτι άλλο. Όχι για αυτό που λέω.

Εάν έχουμε ένα σημείο και σε αυτό το σημείο δώσουμε μια κατεύθυνση.. τότε θα έχουμε μια γραμμή δηλ μια διάσταση. Σε αυτή την γραμμή μπορούμε να έχουμε άπειρα σημεία .Κάποιος που κινείτε σε αυτή την διάσταση έχει την δυνατότητα να πάει μονό μπρος πίσω.

Εάν έχουμε μια γραμμή και σε αυτή την γραμμή δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στην γραμμή τότε θα έχουμε ένα επίπεδο. δηλ δυο διαστάσεις. Σε αυτό το επίπεδο μπορούν να περνούν άπειρες γραμμές. Κάποιος που κινείτε σε αυτό το επίπεδο μπορεί να κινηθεί μπρος- πίσω, και πλάγια.

Εάν έχουμε επίπεδο και σε αυτό το επίπεδο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στο επίπεδο.. θα έχουμε έναν όγκο. Δηλ 3η διαστάσεις. Μέσα σε αυτό τον όγκο ή κύβο περνούν άπειρα επίπεδα. Κάποιος που κινείτε σε αυτό τον κύβο μπορεί να έχει όλες τις προηγούμενες κινήσεις συν το υψος.
Εάν έχουμε ένα κύβο και σε αυτό τον κύβο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν είναι μέσα στο κύβο ή στον όγκο τότε θα έχουμε έναν υπέρ-οκνό. Δηλ 4ης διαστάσεις.
Μέσα σε ένα υπέρ -όγκο περνούν άπειροι όγκοι ,που μέσα τους περνούν άπειρα επίπεδα ,που μέσα του περνούν άπειρες γραμμές, που μέσα τους περνούν άπειρα σημεία.
Θα ολοκληρώσω αργότερα όλο τον συλλογισμό μου .

Μπορούμε να έχουμε μια επιστημονική ελληνική διεύθυνση που να λέει ότι ο χρόνος δεν υπάρχει; Με πειραματική απόδειξη; Όχι ότι είναι σχετικός, αλλά ότι δεν υπάρχει.


Για εσένα φίλε john131

Πρέπει να τα συνδυάσεις με αυτά που είπαμε με τον δόκτωρ.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 17:13:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
KAI AYTO


Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε αυτό που είναι πάνω από εμάς πρέπει να κατανοήσουμε αυτό που είναι κάτω από εμάς ως προς τις διαστάσεις. Το λέω αυτό γιατί όπως θα δούμε παρακάτω αυτό που είναι ένα φαινόμενο χώρου στην 3η διάσταση είναι φαινόμενο χρόνου στην 2η διάσταση.

Ας κάνουμε έναν συλλογισμό. Πως θα εμφανιζόταν ο χρόνος σε όντα τα οποία κατοικούν σε ένα κόσμο δύον διαστάσεων;
Αυτά τα όντα παρόλο που ζουν μέσα στην απειρότητα του Σύμπαντος αλλά και των πολλαπλών διαστάσεων αντιλαμβάνονται μόνο δυο διαστάσεις. Το μήκος και το πλάτος. Το ύψος δεν το αντιλαμβάνονται άρα για αυτούς δεν υπάρχει.
Σε αυτόν τον επίπεδο κόσμο πάμε εμείς που είμαστε όντα που αντιλαμβάνονται την τρίτη διάσταση σαν ταξιδευτές για να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.
Ο κόσμος τους είναι όπως η επιφάνεια ενός τραπεζιού. Στεκόμαστε δίπλα από αυτή την επιφάνεια αλλά δεν μπορούν να μας δουν. Είμαστε ανύπαρκτοι.

Τότε παίρνουμε μια κιμωλία και διαγράφουμε έναν κύκλο κλείνοντας μερικά όντα μέσα σε αυτόν. Ούτε το χέρι είδαν να έρχεται ούτε μπορούν να καταλάβουν πως δια μαγείας του φυλάκισε μια λευκή γραμμή που εμφανίστηκε από το πουθενά.
Δεν μπορούν να δουν οτι κινείτε στην 3η διάσταση σε σχέση με το παράδειγμα δηλ του ύψους.

Τότε αρπάζουμε ένα από αυτά τα όντα και το υψώνουμε στην τρίτη διάσταση. Τα άλλα όντα βλέπουν τον σύντροφο τους να εξαφανίζετε από μπροστά τους δεν μπορούν να καταλάβουν που πήγε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!
Για αυτούς το υψος είναι κάτι που δεν κατανοούν αλλά ούτε και μπορούν να δουν. Ζουν σε ένα επίπεδο κόσμο. Ότι είναι έξω από αυτό το επίπεδο δεν είναι παρατηρησημο. Για εμάς που αντιλαμβανόμαστε την 3η διάσταση ο σύντροφος τους δεν χάθηκε ούτε και εξαφανίστηκε. Απλά μεταφέρθηκε σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από τις 2 διαστάσεις του επιπέδου κόσμου τους.
Τώρα τοποθετούμε έναν τροχό ο οποίος είναι χρωματιστός. στην άκρη του τραπεζιού. Ξεκινούν ακτίνες από το κέντρο πως την περιφέρεια και μέσα σε αυτά τα διαστήματα υπάρχουν ξεχωριστά χρώματα.
Ο μισός τροχός είναι πάνω από το τραπέζι και ο άλλος μισός κάτω από το τραπέζι.

Τα όντα του επιπέδου κόσμου λόγω του ότι δεν μπορούν να δουν το ύψος βλέπουν μια χρωματιστή γραμμή .
Αρχίζουμε να περιστρέφουμε τον τροχό, τα όντα δεν βλέπουν καμία περιστροφή.
Το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι ότι η γραμμή μετά από έναν συγκεκριμένο χρόνο αλλάζει χρώμα.

Έτσι για αυτούς καθώς εμείς γυρνάμε τον τροχό ,όποιο χρώμα από τον τροχό φεύγει από την δυσδιάστατη πραγματικότητα τους,δηλ υψώνετε προς την κατεύθυνση που δεν βλέπουν χάνετε από αυτό το οποίο ορίζουν ως πραγματικότητα. Έτσι αυτό το χρώμα ή το διάστημα του κύκλου περνάει στο παρελθών και ότι χρώμα έρχεται, για αυτούς ανήκει στο μέλλων.

Για εμάς όμως το παρελθών και το μέλλων του τροχού σε σχέση με τα όντα του δυσδιάστατου κόσμου είναι εδώ ,τώρα.
Βλέπουμε τα χρώματα πότε θα μπουν στον κόσμο τους και τα βλέπουμε όταν αυτά φεύγουν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και προφητείες για αυτούς. Π.Χ. <Μετά το κόκκινο χρώμα θα έρθει το πράσινο μετά το κίτρινο μετά το άσπρο.>
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για αυτούς.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

john131
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
112 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 18:43:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους john131
και ο δωκτορ ειναι???

Let the Object
of Objection
Become but
a Dream
As I Cause
the Seen
To Be UnseenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 19:03:32  Εμφάνιση Προφίλ
Με πληγώνει η ερώτησή σου. Εγώ είμαι! Θα το συνηθίσεις


Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει οτι ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα ένα είδος χώρου που δεν αντιλαμβανόμαστε. Αφού δεν μπορεί να το αποδείξει δεν ισχύει(για αυτήν).

Ο χρόνος είναι δηλαδή ένα δημιούργημα. Χρησιμοποιείται όπως χρησιμοποιούμε τον χάρακα για να μετρησουμε αποστάσεις. Είναι μια αρίθμιση που χρησιμοποιούμε για ευκολία στην καθημερινή ζωή, για να μπορούμε να έχουμε ακρίβεια στις δραστηριότητες μας.


"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/09/2009 19:12:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 19:34:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
ΥΠΗΡΕΤΗ,

το μόνο που καταφέρνεις λέγοντας τα ίδια και τα ίδια και κάνοντας copy - paste αυτά που είχες πει στις προηγούμενες σελίδες του θέματος, είναι να γίνεσαι ξεφτίλα. Επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ τίποτε άλλο να αντιπαραθέσεις, επειδή δεν έχεις ίχνος αντίλογου και λόγου που να αποδεικνύει το αντίθετο απ' αυτά που λέω, καταφεύγεις στην επανάληψη, λες και αυτό που γράφεις είναι νόμος και αλίμονο σ' αυτόν που δεν θα το πιστέψει. Έχεις μεγάλο πρόβλημα φίλε μου, στο ξαναλέω. Μην κάνεις copy - paste αυτά που έχεις ήδη γράψει. Είναι ανόητο και αυταρχικό. Δείγμα ηλιθιότητας και φανατισμού.

quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Μπορούμε να έχουμε μια επιστημονική ελληνική διεύθυνση που να λέει ότι ο χρόνος δεν υπάρχει; Με πειραματική απόδειξη; Όχι ότι είναι σχετικός, αλλά ότι δεν υπάρχει


Πολύ ευχαρίστως! > www.eef.grΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 19:43:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde

[...]η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει οτι ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα ένα είδος χώρου που δεν αντιλαμβανόμαστε. Αφού δεν μπορεί να το αποδείξει δεν ισχύει(για αυτήν).


Κάνεις λάθος φίλε. Μπορεί η επιστήμη να μην μπορεί να αποδείξει ότι ο χρόνος είναι ένα είδος χώρου (όπως εσάς σας συμφέρει να είναι για να λέτε τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ μαλακίες που λέτε), όμως αποδεικνύει κάτι καλύτερο και σπουδαιότερο : Πως δεν υπάρχει χρόνος. Και το αποδεικνύει πως ; Φτιάχνοντας μια Μηχανική που δεν περιέχει χρόνο στον μαθηματικό λογισμό της. MIA Μηχανική που ερμηνεύει όλες τις κινήσεις (μικρόκοσμο, μακρόκοσμο), εννιαία. Περισσότερα γι' αυτήν την Μηχανική μπορείς να βρεις σε μελέτες και επιστημονικά περιοδικά. Όχι στο internet φιλαράκο. Για μας δεν βρίσκονται όλα στο internet. Κοπρέντε ;


Edited by - zip on 14/09/2009 19:59:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 19:45:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Και ούτε θα κάτσω εγώ να εξηγήσω σε 2-3 ανόητους, άσχετους και ονειροπαρμένους την Άχρονη Μηχανική, την φιλοσοφία της και τον μαθηματικό λογισμό της. Εννοείται αυτό ... Αλλά από την άλλη, δεν μπορώ και να σας αφήσω να λέτε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, γιατί διαβάζουν άνθρωποι εδώ μέσα, όχι φύκια, παρ' ότι κάποιοι λένε "α ... ενδιαφέρουσα θεωρία, ερμηνεύει πολλά πράγματα".

Για πες μου ρε alex22, τι ακριβώς εξηγεί η "θεωρία" του ΥΠΗΡΕΤΗ ; Τι ερμηνεύει ; Ποια φαινόμενα ; Τα "ονειρικά" ; Τις ονειρώξεις του ; Τα "αστρικά" ; Για πες μου ...

Edited by - zip on 14/09/2009 20:07:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2009, 20:10:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Κατ' αρχήν - άντε να παίξω στο δικό σας γήπεδο - για πες μου ρε alex22, γιατί αυτήν την προβολή την ονομάζετε "αστρική" ; Γιατί ; Ξέρεις ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1855469
Maintained by Digital Alchemy