ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2009, 18:09:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
Μια παρατήρηση.

Οι περισσότεροι που φοβούνται να προχωρήσουν στην αυτογνωσία έχουν πρόβλημα με την αντίληψη σχετικά με την επιθυμία, φοβούνται να την αφήσουν. Απλώς δέν ξέρουν,δέν θα ήταν σωστό να εξηγηθεί τι απερίγραπτα όμορφα είναι τα άλλα πράγματα,έτσι ώστε να πάρουν την απόφαση?

Αν και είναι προσωπική επιλογή του καθένα.Σχετικά με την επιθυμία (την ύλη του κατώτερου αστρικού επιπέδου),τί πρέπει να γίνει?
Να αφεθεί ή να μετατραπεί σε ανώτερη αστρική ύλη?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SHAMAN-KING
Νέο Μέλος

Greece
46 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2009, 19:18:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SHAMAN-KING  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος SHAMAN-KING  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος SHAMAN-KING
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΑΣ ΞΕΚΙΝΙΣΗ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΤΙΤΛΟ(ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ)

Παντα να κοιτασ μροστα γιατι αν δεν το κανεισ μενεισ πισωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2009, 09:14:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, αν κι ενδέχεται να κάνω μια παρένθεση στο θέμα με αυτό μου το μήνυμα, εντούτοις θα υποκύψω στον "πειρασμό".

quote:
Φίλε hurricane21 Υπάρχουν δυο ενεργειακά τσακρα που βρίσκονται στην ωμοπλάτη . Ένα δεξιά και ένα αριστερά. Αυτά τα τσακρα μπορούμε να πούμε πως είναι η αποθήκη της μνήμης όλων των ζωών μας. Όταν γεννιόμαστε και παίρνουμε την πρώτη ανάσα, αυτά τα κέντρα κλειδώνουν με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόσβαση σε προηγούμενες ζωές.

Πράγματι, έχω διαβάσει για αυτά τα 2 τσάκρας που αναφέρεις όμως και την περίοδο που είχα διαβάσει σχετικά μ' αυτά μου είχαν γεννηθεί ορισμένες απορίες.
Μπορούσα να κατανοήσω ότι ορισμένοι εξελιγμένοι άνθρωποι και μέσω αρκετών ενσαρκώσεων της ψυχής, μπορούσαν να έχουν επίγνωση των προηγούμενων ζωών.

Σε περιπτώσεις όμως κάποιας αναδρομής σε προηγούμενες ζωές μέσω υπνωτισμού πχ, τι συμβαίνει;
Το άτομο που υποβάλλεται σε αυτήν την διαδικασία έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες παρόλο που τα τσάκρας αυτά είναι κλειδωμένα ή πιστεύεις ότι υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση όπως πχ πρόσβαση στο συλλογικό ασυνείδητο΄, στα Ακασικά κλπ;In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2009, 12:18:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
Φίλε υπηρέτη και εγώ υποκύπτω στον πειρασμό,όχι όμως για τα τσάκρα της ομωπλάτης αλλά για τα τσάκρα της κεφαλής.
κάπου είχα διαβάσει οτι υπάρχουν 7 κέντρα ενέργειας στον εγκέφαλο,εγώ ξέρω μόνο δύο,επίφυση και υπόφυση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2009, 12:40:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Γεια σας

Φίλε SHAMAN-KING Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε εδώ. Μέσα από αυτή την συζήτηση μαθαίνουμε πολλά και αυτό μας βοηθά να έχουμε μια ποιο σφαιρική αντίληψη.


Είναι σαν να είμαστε γιατροί και να μαθαίνουμε εσωτερική ανατομία. Κοιτάμε αυτό το σώμα ολικά και όχι τμηματικά. Όλα είναι αλληλένδετα και πιστεύω πως έτσι πρέπει να τα δούμε.

Μέσα στην αστρική προβολή μπαίνουν τα μυστήρια του αστρικού κόσμου και της 5η διάστασης και η σχέση αυτής της διάστασης με της άλλες διάστασης δηλ. τα όνειρα, ο κόσμος των νεκρών, τα φαντάσματα ,άλλες οντότητες, η ζωή σε άλλους πλανήτες, οι προηγούμενες ζωές μας, παράλληλες διαστάσεις εσωτερική θεραπευτική, σκεπτομορφές, εξωγιηνες οντότητες ,άγγελοι, δαίμονες, οι υποδιαστασεις που βρίσκονται στο ορυκτό βασίλειο, τα στοιχειακά, τα στοιχειώδη, το ταξίδι μέσω του υπερδιαστηματος, κβαντικά άλματα σε παράλληλα συμπαντα, τα μυστήρια του χωροχρονου, και πολλα αλλά. Επίσης ποιος είναι αυτός που κάνει το αστρικό ταξίδι; Πως μπορεί να προστατευθεί; Πως μπορεί να εξελιχτεί;


Φίλε SHAMAN-KING Μπορούμε να ανοίξουμε για όλα αυτά ένα διαφορετικό τοπικ. Για εμένα μου φαίνεται ποιο ωφέλιμο η σύνθεση και η σφαιρική κατανόηση όλων αυτόν και πως το ένα συνυπάρχει με το άλλο και ποια είμαι η θέση τους και σχέση τους αναμεταξύ τους.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμοΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2009, 13:44:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Γεια σας

Φιλε Dying_Incubus Η μέθοδος για να αφυπνιστούν αυτά τα κέντρα είναι η αναδρομή. Πρέπει κάθε βράδι όταν πέφτουμε για ύπνο να κάνουμε μια αναδρομή της ημέρα ανάποδα. Δηλ είναι σαν να τρέχουμε την ταινία προς τα πισω, από το βράδι στο πρωί. Όταν γίνουμε πολύ ικανοί αρχίζουμε να θυμόμαστε και πράγματα από αυτά που ονειρευόμασταν. Είναι δυνατόν να κάνουμε αναδρομή σε όλη την ζωή μας και μετά σε προηγούμενες. Το μαντραμ που βάζει σε δραστηριότητα αυτά τα τσάκρας είναι το Α.

Μέσω της ύπνωσης είναι δυνατών να έχουμε πρόσβαση σε προηγούμενες ζωές αλλά επειδή έχουμε πολλά εγώ και ελαττώματα είναι επίσης δυνατών να υπάρχει κάτι σαν χαλασμένο τηλέφωνο ή απλά μια ονειροπόληση. Έτσι η εμπειρία μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη

Αυτά γίνονται ξεκάθαρα όταν κάποιος αφυπνίσει το τσακρα Αναχατα δηλ της καρδιάς τότε είναι που πραγματικά κάποιος έχει πρόσβαση στα ακασικα αρχεία και μπορεί να δει όχι μονό τα δικά του γεγονότα αλλά και όλης της ανθρωπότητας.
Και όσο πιο ψηλά ας το πούμε ανεβαίνουμε σε μυήσεις τόσο και πιο πολλά βλέπουμε δηλ ας πούμε να μπορέσουμε να δούμε την δημιουργία του σύμπαντος. Ένας πολύ υψηλός δάσκαλος μπορεί να έχει τη δυνατότητα να θυμηθεί κάτι που έχει γίνει πριν δισεκατομμύρια χρόνια!!!

Φίλε alex22 μπορείς να μου αναφέρεις την πηγή από οπού το διάβασες;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμο
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2009, 15:31:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
Φίλε υπηρέτη αν δέν κάνω λάθος πρέπει να το διάβασα σε ένα απο τα πολλά κείμενα του Σαμαέλ αουν βεορ,πιό παλια,είναι αδύνατον να θυμηθώ που ακριβώς,πρέπει να αρχίσω αναδρομή.
Αν και δέν νομίζω οτι έχει μεγάλη σημασία,σημασία έχει οτι έχουμε στο σώμα μας κέντρα τα οποία δέν ξέρουμε οτι τα έχουμε και πώς να τα εκμεταλευτούμε θετικά.

Φίλε υπηρέτη κατα την γνώμη μου η αυτογνωσία είναι το πάν,όμως πιστεύω οτι χρείαζεται και την τεχνογνωσία της,δηλ. τον τρόπο.
Είναι σάν να θέλουμε να κατασκευάσουμε έναν ναό,θα χρειαστούμε πρώτα τα σχέδεια της κατασκευής τα υλικά, την κατάλληλη διαμόρφωσή τους κτλπ. δαφορετικά θα κάνουμε ότι νά 'ναι και θα πέσει να μας πλακώσει το κτήριο.΄Ασε που δέν έχουμε και κάποιον ειδικό να μας λέει τι να κάνουμε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2009, 15:58:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
Α όχι τελικά δεν το διάβασα απο τα κείμενα του Σαμαέλ,γιατί θυμάμαι την φράση<<Ανώτερος εαυτός>>Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2009, 21:31:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Γεια σας

Φίλε alex22

Έχουμε τα σχέδια και τον τρόπο. Το μονό που χρειάζεται είναι η συνειδητή προσπάθεια. Πολύ ωραία ανέφερες το να κατασκευάσουμε έναν ναό.

Ο Χριστός είχε πει ότι μπορεί να οικοδομήσει έναν ναό σε τρεις μέρες. ;;;;

quote:
alex22 Φίλε υπηρέτη, υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στην προσωπικότητα και τα εγώ μας, αν διαλύσουμε την προσωπικότητα τότε τί γίνεται με τα εγώ?

Από πρακτική πλευρά δεν νομίζω ότι μπορούμε να εξαλείψουμε πρώτα την προσωπικότητα. Γιατί αν η προσωπικότητα είναι το όχημα οπού εκφράζονται είτε η ουσία είτε τα εγώ, τότε χωρίς αυτό το όχημα πως θα μπορέσουμε να δούμε τα εγώ και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά;

Φαίνεται ότι αφού διαλυθούν τα εγώ τότε μπορούμε να εξαλείψουμε και την προσωπικότητα. Βέβαια, μπορούμε να δουλεύουμε και παράλληλα.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμοΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 00:32:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid
Αγαπητέ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ αυτό με την εξάλειψη της προσωπικότητας θέλει μια προσοχή στην διατύπωση κατά την άποψή μου. Η προσωπικότητα περιλαμβάνει και το υλικό σώμα οπότε μιλάς για εξάλειψη του υλικού σώματος?
Ίσως εσύ να μην εννοείς κάτι τέτοιο αλλά διευκρίνισε το διότι δεν ξέρεις ποτέ πως θα το εκλάβει ο κάθε άνθρωπος και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε ρωτήσει τι εννοούσες όταν θα του την βαρέσει.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 08:21:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid
Ξαναδιάβασα το μήνυμά μου και διευκρινίζω, μην τραβάς τις κοτσίδες σου όταν το διαβάσεις.
Μιλάω για το θέμα της προσκόλλησης του ανθρώπου στην προσωπικότητά του.


Edited by - pyramid on 15/04/2009 08:22:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 11:05:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Γεια σας

Φίλε pyramid

Είχα πει στην προηγούμενη σελίδα ότι:

quote:
Η προσωπικότητα είναι μια έχτρα ας το πούμε ενεργεία που έχει κατασκευαστεί από διάφορες επίκτητες και μιμητικές τάσεις και καλλιέργειες που έχουν σχέση με το περιβάλλον μας και με την συμπεριφορά μας σε σχέση με τους γύρο μας. Επίσης η προσωπικότητα λειτουργεί σαν το μέσον που μπορεί να εκφράζετε η Ουσία ή τα εγώ.

Υπάρχουν ας το πούμε δυο γραμμές μια οριζόντια και μια κάθετη. Μαζί αυτές οι δυο κάνουν το σχήμα του σταυρού. Η οριζόντια γραμμή είναι η γραμμή των ματιών και των φαινόμενων ή των γεγονότων. Αυτή γραμμή έχει μια αρχή και ένα τέλος. Πάνω σε αυτή την γραμμή κινούνται το φυσικό σώμα ,το ζωτικό, και η προσωπικότητα .Είναι τρία διαφορετικά πράγματα. Που κάποια στιγμη αρχίζουν και αναπόφευκτα κάποια στιγμή πεθαίνουν.

Στην κάθετη γραμμή κινούνται ή ανήκουν το ΕΙΝΑΙ και τα εγώ. Αυτή η γραμμή είναι η γραμμή της καρδιάς και είναι πέρα από τον χρόνο. Δηλ αν ένα άτομο πεθάνει γιατί περπάτησε όλο το μήκος της οριζόντιας γραμμής τότε αυτά που συνεχίζουν είναι η ουσία και τα εγώ. Βέβαια για τα εγώ υπάρχει ένα τέλος είτε γιατί κάποιος τα εξαλείφει είτε γιατί τα εξαλείφει η ίδια η φύση.

Η διάφορα βρίσκετε στο ότι ο ένας υποφέρει μέσα από ένα συνειδητό ψυχολογικό θάνατο για να ελευθερωθεί από αυτά τα εγώ , ενώ ο άλλος υποφέρει επειδή δεν θέλει να χάσει τα εγώ. Και όπως συζηταγα με έναν φίλο μου για αυτό , ο ένας λοιπόν είναι σαν να ανάβει και ο άλλος είναι σαν να σβήνει!! Επειδή ο ένας αποκτά συνείδηση ενώ ο άλλος όχι.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμο

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 12:29:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid
Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ δεν συμφωνώ, η θεωρία διαφέρει από την πράξη.
Εάν η πράξη η δική σου σε κάνει να λειτουργείς αρμονικά δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα, καλώς κάνεις.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 14:53:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Γεια σας

Φίλε pyramid

Δεν συμφωνείς σε τι;

Επίσης συμφωνώ σε αυτό που λες η θεωρία διαφέρει από την πράξη αλλά μπορείς να λαμβάνεις μια γνώση που έχει έρθει από τις πράξεις. Για εμένα κάποια πράγματα δεν είναι θεωρία αλλά γίνονται θεωρία όταν τα λέω σε κάποιων που δεν έχει εμπειρία από αυτά που λέω.

Περιμένω να μου πεις που δεν συμφωνείς και γιατί.

Βλέπεις πολλές φορές λόγω χρόνου δεν κάνω αναλύσεις σε αυτά που λέω ίσως αυτό να είναι ένα πρόβλημα. Περιμένω νέα σου.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμο
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 17:31:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid
Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ευχαρίστως να σου πω που δεν συμφωνώ.

Η προσωπικότητα δεν εξαλείφεται ότι και να γίνει διότι είμαστε στον υλικό κόσμο και συνεχόμενα δημιουργούμε διάφορα, καλά ή κακά δεν έχει σημασία (δεν μιλάω για τα άτομα που δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον). Ο άνθρωπος, ασχέτως την δουλειά που κάνει με τον εαυτό του, είναι δεμένος με την προσωπικότητά του, διαφέρει η ισχύ. Με max το 100 εάν ο μέσος άνθρωπος είναι προσκολλημένος 85-100, αυτοί που δουλεύουν είναι προσκολλημένοι από 85 και κάτω, όμως είναι, έτσι ο συνειδητός ψυχολογικός θάνατος είναι απλώς μια θεωρία (εννοείται ότι τα ποσοστά είναι εντελώς αυθαίρετα).

Η δουλειά δεν έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο όμως υφίσταται κάποια τέτοια μορφοποίηση, ο άνθρωπος το βλέπει στην κυριολεξία ως θάνατο λόγω απώλειας της συγκεκριμένης δόνησης και υπάρχει απώλεια της δόνησης διότι υπάρχει απενεργοποίηση, στον συγκεκριμένο άνθρωπο, των εγώ που την προκαλούν.

Όταν ο άνθρωπος ξεκινάει να δουλεύει καθώς και κατά την διάρκεια της πορείας του, δεν έχει κατά νου κανενός είδους θάνατο-εξάλειψη-απώλεια, δεν έχει και νόημα κάτι τέτοιο διότι τον φοβίζει. Ξεκινάει να μάθει τον εαυτό του καθώς και τον αυτοέλεγχο.

Αυτά εννοείται ότι είναι απόψεις μου.

Πάντως ακόμα και να μην συμφωνήσουμε δεν έγινε κάτι, οι προσωπικότητες έχουν περιορισμούς και αφού το ξέρουμε μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με μια αρμονική ανταλλαγή απόψεων.


Edited by - pyramid on 15/04/2009 17:32:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

-Κενό-
Μέλος 1ης Βαθμίδας


93 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 18:57:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους -Κενό-
Δεν μπορώ να διακρίωνω την ,αλήθεια αν υπάρχει όμως μπορώ να επικυρώσω αυτό που είπε ο Pyramid . Ο φόβος της καταστροφής-εξάλλειψης-θανάτου είναι υπαρκτός και ίσως να αποτελεί εμπόδιο για όσους <<ψάχνονται>>. Ο όρος αναγέννηση μου φαίνεται κάπως καλύτερος .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 19:21:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
quote:
Και όσο πιο ψηλά ας το πούμε ανεβαίνουμε σε μυήσεις τόσο και πιο πολλά βλέπουμε δηλ ας πούμε να μπορέσουμε να δούμε την δημιουργία του σύμπαντος.

Μπορούμε να το πούμε και αλλιώς;
Δηλ, "όσο πιο πίσω πάμε"... και άν το συνδέσω με την ύπνωση, "όσο πιο βαθιά μπαίνουμε" (;)

Edited by - mimosa on 15/04/2009 19:22:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 10:34:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Γεια σας

Φίλε pyramid

Για να μπορούμε να λέμε ότι η προσωπικότητα δεν εξαλείφετε πρέπει να ξέρουμε τι είναι η προσωπικότητα. Επισης λες ότι ο συνειδητός ψυχολογικός θάνατος είναι απλώς μια θεωρία. Πρέπει να να μπορούμε να έχουμε μια διακρηση για το τι είναι ο ψυχολογικος εαυτός.

Αυτό που θα σου πω φίλε pyramid είναι ποιος είσαι; Είσαι οι σκέψεις σου οι εντυπώσεις σου; οι συλλογισμοί σου; Είσαι η εντύπωση που έχεις δημιουργήσει για το ποιος είσαι; Είσαι κάθε μέρα ο ίδιος; Που ήσουν πριν γεννηθείς και ποιος θα είσαι αφού πεθάνεις;

Εγώ έχω μια ιδέα για το ποιος είσαι και έχω διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο προφίλ για εσένα. Το ίδιο συμβαίνει και με όλους αυτούς που σε γνωρίζουν. Ποια από όλες τις ιδέες ή τις εντυπώσει ή τα ψυχολογικά προφίλ είσαι; Κανένα φίλε pyramid

Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν γνωρίσαμε για τους χ λόγους να έχουμε την εμπειρία της αυθόρμητης καθαρής συνείδησης απαλλαγμένης από οποιαδήποτε ταύτιση. Και ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα.

Η ταύτιση της συνείδηση με κάτι το οποίο δεν ΕΙΝΑΙ έχει ως αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε.
Άλλο αυτό που είμαστε και άλλο αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε.

Ο συνειδητός ψυχολογικός θάνατος είναι μια συνειδητή προσπάθεια που έρχεται μέσα από την κατανόηση ότι δεν είμαι αυτό, ούτε εκείνο ούτε κάτι άλλο, αλλά αυτό που ΕΙΝΑΙ επειδή δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από αυτό που ΕΙΝΑΙ.

Για μα γίνει αυτό πρέπει το άτομο να αρχίζει να κατανοεί ότι κοιμάται. Γιατί όταν κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε δεν αναρωτιόμαστε «μήπως κοιμάμαι;» και αυτοί που αναρωτιούνται ξυπνάνε μέσα στο όνειρο. Αν μπορείς να ξυπνήσεις μέσα στο όνειρο τότε έχεις το κλειδί για να ξυπνήσεις από όλα τα όνειρα όλων των διαστάσεων.


Έτσι μπορώ να πω ότι αυτή την στιγμή κοιμόμαστε μέσα σε ένα κοσμικό όνειρο που έχει υφανθεί από όλα τα νομίζω του νου.

Και πως μπορούμε τελικά να έχουμε μια εμπειρία στο ότι κοιμόμαστε;

Με ένα πολύ απλό τρόπο. Αν πραγματικά είμαστε οι κύριοι του εαυτού μας τότε πρέπει να μπορούμε να θυμόμαστε ότι «ότι και αν κάνω να μην ξεχνώ την αίσθηση ότι είμαι αυτός που κοιτά»

Όποτε το ξεχνώ, έχω ταυτιστεί απόλυτα με το περιβάλλον μου ή έχω χαθεί μέσα στην φλυαρία του νου μου και έχω ξεχάσει την αίσθηση ότι είμαι αυτός που παρατηρεί.

Αυτό δεν είναι μια θεωρία αλλά μπορεί να παραμείνει μια θεωρία όταν δεν μπούμε στο κόπο να δούμε το αν είναι αλήθεια.

Εγώ οφείλω να σας πω πως ο συνειδητός ψυχολογικός θάνατος δεν είναι απλώς μια θεωρία. Είναι η συνειδητή αποταυτηση από όλα αυτά που δεν είμαι.

Επίσης φίλε pyramid σε αυτό που λες


quote:
Η δουλειά δεν έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο όμως υφίσταται κάποια τέτοια μορφοποίηση, ο άνθρωπος το βλέπει στην κυριολεξία ως θάνατο λόγω απώλειας της συγκεκριμένης δόνησης και υπάρχει απώλεια της δόνησης διότι υπάρχει απενεργοποίηση, στον συγκεκριμένο άνθρωπο, των εγώ που την προκαλούν.

Αυτή η απενεργοποίηση και η απώλεια της δόνησης των εγώ ακούγεται λογικό αλλά με ποιο τρόπο γίνετε;

Αυτό τον τρόπο τον γνωρίζω ως θάνατο των εγώ ή του ψυχολογικού εαυτού. Αν η λέξη θάνατος σας τρομάζει πείτε το μετατροπή.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμο


Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 16/04/2009 10:59:40

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 16/04/2009 11:04:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 10:57:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Γεια σας

Φιλε mimosa

Στην πραγματικότητα ειναι σαν να μπορείς να δεις από άλλη θέα. Κάποιος που ζει στην κοιλάδα δεν μπορεί να δει τα ίδια με κάποιον που βλέπει τα πράγματα από ένα βουνό. Από εκεί και πέρα ειναι θέμα ορισμού. Ο ορισμός ειναι το όχημα, αυτό που δείχνει αλλά όχι αυτό που δείχνετε.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμοΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 12:43:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
Μιλώντας για τον θάνατο του εγώ,ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ερωτευτεί κάποιος πραγματικά.Τότε μπορεί να αρνηθεί το εγώ.
Εχω την αίσθηση οτι αυτοί που δέν έχουν γνωρίσει την αληθινή αγάπη,η εργασία για την διάλυση του εγώ τους θα είναι τρομακτικά δύσκολη,κατα την γνώμη μου αδύνατη.

Επίσης φίλε υπηρέτη συνδέω την διάλυση του εγώ με αυτό που είχε πει Αριστοτέλης για την μεσότητα.Οι άνθρωποι που προσπαθούν να εφαρμόσουν την μεσότητα στην ζωή τους οδηγούνται στην διάλυση του εγώ και την απελευθέρωση του είναι.Η μάχη των αντίθετων εξουδετερόνεται με την μεσότητα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 14:23:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid
Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ όπως σου είπα δεν έγινε και κάτι εάν δεν συμφωνήσουμε, εάν αυτό που κάνω επιφέρει μια αρμονία σε μένα και στο περιβάλλον μου είναι αρκετό, το ίδιο ισχύει και για σένα.

Να περάσετε όλοι όμορφα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sinigami
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2009, 02:49:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sinigami
kalhspera eimai kainourgios sto forum kai elaxisth empeiria se sxesh me thn astrikh probolh kai tha ithela boitheia.katarxas to fainomeno sleep paralisys to exw sinantisei arketes fores kai eilikrina sthn arxh tromaksa polu mexris otou piesa ton eauto m polu kai ksipnisa h apla ksanakoimithika.m eixe tuxei mexri kai na ksexasw na anapnew se auto to fenomeno.Telos pantws tha ithela kathodigisei gia thn epitixeia astrikhs probolhs kai tha ithela na kanw thn ekshs erwthsh.einai dunath h xrhsh tou chi ston astriko kosmo?prospathw edw kai kairo kai exw kataferei elaxista bebaia mia mikrh sigentrosh chi.hmpws einai pio eukolo auto ston astriko kosmo an ginete?

SinigamiΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2009, 10:49:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo
sinigami καλώς ήρθες στην παρέα μας .

Θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις με Greeklish ώστε να είσαι κατανοητός από όλους μας .

Αν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα για αυτό, διάβασε την λύση σε αυτό το λινκ .

Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
sinigami
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2009, 15:02:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sinigami
Συγνώμη δεν είχα ενημερωθεί για αύτο το system.παρ'ολα αυτα θα ήθελα την καθοδίγηση για την επίτευξη της αστρικής προβολής καθώς και οποιαδήποτε πληροφώρηση περι sleep paralisys και χρηση πνευματικής δύναμης (chi) κατα την περίοδο της αστρικής προβολής.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΙΟΛΗ
Νέο Μέλος


20 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2009, 14:38:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΙΟΛΗ
γεια σας παιδιά!

Εχω δημοσιεύσει ξανά εμπειρία μου που πραγματικά μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω την ζωή. Ήταν εδώ στο ίδιο thread αλλά σε άλλο τίτλο. Διαβάζοντας κάποιες εμπειρίες είμαι σίγουρη πλεον οτι έζησα αστρική προβολή χωρίς την θέλησή μου.
Το βράδυ των σαράντα ημερών από το θάνατο της πεθεράς μου και ενώ προσπαθούσα να κοιμηθώ (στο σπίτι της), χωρίς να καταλάβω τι μου συνέβαινε, νόμιζα οτι όλοι το ζουσαν αυτο... άκουγα έντονα κλάματα και αναστεναγμους έξω απο το παράθυρο του δωματίου (με την φωνή της νεκρής πεθεράς μου), και πολλές φωνές γυναικείες που σαν να προσπαθούσαν να την πείσουν για κάτι. Φαινότανε καλοπροαίρετες και καλοσυνάτες φωνές.Το ζούσα αρκετή ώρα αυτό και νόμιζα ότι ακουγότανε από μεγάλα ηχεία, λες και γινότανε κάποια εκδήλωση στο χωριό και είχε σταματήσει η μουσική έχοντας μείνει ανοικτο το μικρόφωνο..Ξαφνικά άκουσα ένα θόρυβο στην αυλή, ο πεθερός μου είχε ξυπνήσει και κτύπησε μια πόρτα, και αυτομάτως ένιωσα να κατεβαίνω απότομα και με φοβερές δονήσεις μέσα στο σώμα μου, ένιωθα την συγκόληση "εμένα"¨και του σώματός μου.
Ρώτησα τον πεθερό μου εαν άκουγε αυτά που άκουσα και μου είπε φυσικά οτι δεν άκουσε τίποτα.
Δεν ξέρω σε τι διάσταση βρέθηκα.. δεν ξέρω εάν τραβούσε περισσότερο τι θα συνέβαινε.. δεν την θεωρώ και την πιο ευχάριστη εμπειρία, αλλά όμως μου έχει αλλάξει πλήρως τον τρόπο που βλέπω πια την ύπαρξή μας.. και πόσα πράγματα δεν γνωρίζουμε..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2009, 15:33:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
Γειά σου ΙΟΛΗ.

Μετά απο αυτήν την εμπειρία σκέφτεσαι να ερευνήσεις το φαινόμενο της αστρικής προβολής?

Υπάρχουν άνθρωποι που τους έχουν συμβεί διάφορα τέτοια, και όμως αυτοί δέν ενδιαφέρονται να ερευνήσουν,φοβούνται(προσωπικά το θεωρώ παράλογο).

Η αδερφή μου επίσης είχε πολλές εμπειρίες κατα καιρούς,αλλά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το φαινόμενο αυτό,μάλιστα προσπαθούσε να το αποφύγει όταν συνέβενε.

Η αποψή μου είναι οτι σε μερικούς ανθρώπους που επικρατεί η υλιστική σκέψη,η ψυχή τους προσπαθεί με διάφορους τρόπους να τους ανοίξει τα μάτια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SHAMAN-KING
Νέο Μέλος

Greece
46 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2009, 15:34:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SHAMAN-KING  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος SHAMAN-KING  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος SHAMAN-KING
ξερεται τιποτα για τισ αστρικεσ μαχεσ?μπορουν να γινουν?και αν ναι τι παθαινει ο χαμενοσ

Παντα να κοιτασ μροστα γιατι αν δεν το κανεισ μενεισ πισωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΙΟΛΗ
Νέο Μέλος


20 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2009, 22:32:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΙΟΛΗ
Alex εκείνες τις ημέρες το έψαξα πάρα πολύ, είχα σοκαριστεί πάρα πολύ. Αρχικά δεν ήθελα να το μοιραστώ με κανένα ..νόμιζα θα με περνούσαν για τρελή.
Γενικά είμαι άτομο επιρρεπή σε τέτοια φαινόμενα, νιώθω έντονα την παρουσία αγαπημένων προσώπων που φεύγουν ..
Δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω πραγματικά έτσι μ΄αυτόν τον τρόπο, χωρίς δηλαδή να το θέλω. Πιστεύω οτι δεν ήταν απλά εμπειρία α.π., αλλά και μεταφοράς σε άλλη διάσταση, εκεί που προσωρινά βρίσκονται οι ψυχές πριν να περάσουν στην επόμενη που μένουν για πάντα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2009, 23:34:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Γεια σου φίλη ΙΟΛΗ

Η εμπειρία σου φαίνεται να ανήκει στην 5η διάσταση που είναι το αστρικό επίπεδο. Που νομίζεις ότι πάνε οι ψυχές μετά το αστρικό και λες «εκεί που μένουν για πάντα»

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμο

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 21/04/2009 23:37:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2009, 11:15:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
Οπα φίλε υπηρέτη, μας μπερδεύεις τώρα.
Εγώ χρόνια τώρα ξέρω οτι το αστρικό επίπεδο ανήκει στην 4η διάσταση οχι στην 5η. Στην 5η ανήκει το νοητικό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy