ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 17:58:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπατία φάε τώρα μια πυραμίδα στο κεφάλι για να μάθεις να μιλάς για Ελληνικό πνεύμα!
Άντε γιατί πολύ αέρα πήρες εδώ μέσα και πολλές τάπες έριξες!

Πυραμιδουλίνι, ολόκληρη δικαστική μάχη έγινε μεταξύ του "Σ" και του "Τ" γιατί υπήρχε γλωσσικός πόλεμος ανάμεσα στα δύο γράμματα λόγω της επικράτησης του ενός έναντι του άλλου σε διάφορες λέξεις, όπως μας περιγράφει ο Λουκιανός στη "Δίκη Φωνηέντων" και δεν θα υπάρχει εδώ χλευασμός σε κάποιον που βιάζει μια λέξη κατά τόσο βάναυσο τρόπο?
Ο χλευασμός ήταν η πιό ανώδυνη και επιεικής αντίδραση μπρός σε τέτοιο βιασμό!

Θα μου πείς, ποιός θυμάται το Λουκιανό και ειδικότερα αυτή τη Δίκη που έγινε χιλιάδες χρόνια πρίν, κεκλεισμένων των θυρών...
Και να το αποτέλεσμα της λήθης και της άγνοιας.
Μπορεί το κάθε καρυδιάς καρύδι να βιαιοπραγεί πάνω στην Ελληνική γλώσσα ασύστολα και να μην τολμάει κανείς ούτε καν να χλευάσει τα κακώς κείμενα γιατί κινδυνεύει να χαρακτηριστεί πολύ Έλληνας!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 18:09:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
helios2012


quote:
...και πολλές τάπες έριξες!

Φίλε μου Ήλιε, μη μιλάς για τάπες, να χαρείς...

Όχι άλλους... σέντερ, μας αρκούν οι ευρωπαίοι...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 18:52:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κι όπως φαίνεται αγαπητή ypatia8, επειδή έχετε ανάγκη
αντιπάλων, δείχνετε ετοιμοπολεμοι..Μονο φιλαράκι, που
είπαμε ότι είναι ιδεολογικός πόλεμος, εσύ το σκουτάρι
τι το κουβαλάς,ποιούς ανεμόμυλους πολεμάς, αγαπητή Δον Κιχώτισα;
Και επιτέλους,ξεπεζέψτε απο την έπαρση, δείχνετε άλογα
που πάνε στην μάχη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 20:06:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris:
Με τη διαφορά που οι Έλληνες σαν αρχαιότερη φυλή από τους Εβραίους μιλούν όχι για ένα αλλά για τρεις κατακλυσμούς (εκτεταμένες κοσμογονικές καταστροφές) , , Δάρδανου , και τέλος του Δευκαλίωνα τον οποίο αντέγραψαν οι Εβραίοι , τον οικειοποιήθηκαν , και τον παρουσίασαν σαν αυτόν του δικού τους Νώε .

?
Aπό που κι ως που προκύπτει αυτό?
-Γιατί οικειοποιήθηκαν οι Εβραίοι των Ελλήνων και όχι οι Έλληνες των Εβραίων?
-Ο Μωυσή έζησε περίπου τον 14ο-13ο αιώνα π.Χ. και μάλλον πριν τον Τρωικό πόλεμο.
Οι Εβραίοι ήσαν σκλαβωμένοι στους Αιγυπτίους και τους έβγαλε ο Μωυσή από εκεί με τη γνωστή "Έξοδο"
Όμως.....
Ο Αιγύπτιος ιερέας Μανένθων μας ενημερώνει ότι η Αίγυπτος κατακτήθηκε χωρίς μάχη από άσημους ανθρώπους από την Ανατολή όταν Φαραώ ήταν ο Τέτουμιν της 14ης Δυναστείας περίπου δηλαδή τον 17ο αιώνα π.Χ.

-Έτσι έχουμε Φαραώ με ονόματα όπως Αννάς το οποίο αφενός δεν είναι Αιγυπτιακό όνομα αφετέρου δε σε πολλούς σφραγιδόλιθους φέρει και τον τίτλο "ηγεμών της ξένης χώρας".

Η ξένη αυτή φυλή ονομάστηκε "Υκσώς" το οποίο όνομα σημαίνει "βασιλείς ποιμένενες" το "υκ" στην ιερά γλώσσα των Αιγυπτίων σημαίνει "βασιλέα" ενώ το "σως" σημαίνει "ποιμήν".
Κάποιοι ερευνητές λένε ότι ήσαν Σημιτικής καταγωγής κάποιοι άλλοι ότι απλά επρόκειτο για μια φυλή μυστηριώδη που δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά για την καταγωγή της.

-Και εγώ πιστεύω ότι δύσκολα μπορούμε να πούμε για την καταγωγή τους αφού τότε υπήρχαν πολλά κρατίδια και φυλές. Ωστόσο αξίζει να δούμε κάποια επί μέρους στοιχεία.

-Οι Εβραίοι ισχυρίζονται ότι ήσαν αυτοί. Και επικαλούνται εδάφια από τη Γένεσις (κάθοδος του Ιωσήφ στην Αίγυπτο και παράδοση της εξουσίας της Αιγύπτου από τον ίδιο το Φαραώ, ο οποίος κράτησε απλά τον τίτλο.)

Όμως το "ποιμένες βασιλιάδες" μας βάζει και σε κάποιες σκέψεις μιας και οι Εβραίοι ήσαν κατ΄ εξοχήν ποιμενικός λαός.

Αυτοί λοιπόν οι "ποιμένες βασιλιάδες", βασίλεψαν για 1-2 αιώνες αλλά στο τέλος εκδιώχθηκαν από τους Αιγυπτίους.
Στα Αιγυπτιακά μνημεία οι εισβολείς αυτοί καλούνται "Αμού" , με την ονομασία όμως αυτή νοούνται κυρίως οι Σημίτες της Συρίας και της Παλαιστίνης.
Πρ' όλα αυτά όμως αρκετοί ερευνητές τους ταυτίζουν με τους Χεττίταις.

Καταλήγοντας απλά να πω, ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος λαός προηγείται του άλλου. Εκτός εάν είσαι μάντης ή εάν έχεις αδιάψευστα ιστορικά και όχι μυθολογικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει και να μας τα παρουσιάσεις.
Και σκέψου τώρα, πόσους αιώνες προηγείται ο Νώε για παράδειγμα, του Ιωσήφ.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 22/03/2009 20:14:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 20:47:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

γιαπετ:
μη μιλάς για τάπες, να χαρείς...

Μήνυμα ελήφθη αγαπητέ γιάπετ

Όχι "τάπες"..."φάπες"! Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 23:45:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA
Sesostris, προτρέχεις...
Σκέψου πιο λογικά και σφαιρικά...

Φίλε OANNHSEA εγώ δεν προτρέχω καθόλου , μάλλον η αλαζονεία και οι εμμονές σου σε εμποδίζουν να με παρακολουθήσης .
Τι αμφισβητείς από αυτά που έγραψα ; Δεν γνωρίζεις ότι στην Ελληνική μυθολογία αναφέρονται τρεις κατακλυσμοί ; Σαν οπαδός του «Εξ ανατολών το φως» αμφισβητείς το ότι οι Εβραίοι αντέγραψαν τον μύθο του Δευκαλίωνα .Έκανες τον κόπο να συγκρίνης το κείμενο της Ελληνικής μυθολογίας με το Βιβλικό για να εξάγης τα συμπεράσματά σου ;
Θα μπορούσα να σου το αποδείξω γράφοντας εδώ την σύγκρισή , όμως δεν θα το κάνω για δύο λόγους . Πρώτον αποφεύγω τα σεντόνια των απαντήσεων γιατί δεδομένου ότι δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με το πληκτρολόγιο είναι χρονοβόρα για μένα , και δεύτερον γιατί το θεωρώ μάταιο κόπο όταν αυτά που γράφω απευθύνονται σε ώτα μη ακουώντων όπως εσύ , όπως άφησα και αναπάντητο τον χλευασμό σου για τον διάπλου του Ατλαντικού από τους Έλληνες . Και το λέγω αυτό γιατί όταν σου έφερα σαν παράδειγμα την αποτυχημένη απόπειρα των Ιαπώνων μηχανικών να στήσουν πειραματικά μία πυραμίδα σε μικρογραφία χρησιμοποιώντας τα υποτιθέμενα μέσα της εποχής , στην απάντησή σου τους απεκάλεσες άσχετους δίχως να μπης στον κόπο να εξηγήσης το γιατί .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2009, 08:59:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Σιγά αγαπητή ypatia8 με το ελληνικό πνεύμα.
Εάν περίμενε κοπέλα μου το ελληνικό πνεύμα από κάποιους που χλευάζουν ανθρώπους μόνο και μόνο για ένα «τ» και ένα «ει» δεν θα υπήρχε Ελλάδα.


Γιατί τι έχει το Ελληνικό Πνεύμα, μήπως και εσύ αμφισβητείς κάποιες τρομερές αλήθειες???? Μην πηγαίνεις ενάντια του κύματος γιατί θα σε πάρει από κάτω και θα βρεις τους Ατλαντες.....Ισως το Ατλαντικό Πνεύμα σου ταιριάζει καλύτερα.....Πάντως εγώ δεν σταματώ κανένα να πιστεύει αυτό που θέλει...Ζήτω η Ελ - ΕΥΘΕΡια.

Δεν κατάλαβα ρε παιδιά, στο μουρλερί που μπήκαμε οποιανού του καίγεται η κρέπα στις άκρες με το ζόρι εμείς να την τρώμε και να τραγουδάμε περνά περνά η μέλισσα και τα ..ευρωπαιοτρεχαγυρευόπουλα;
Και καλά βρε συναδέλφισα Pyramid ευχαριστήθηκες τις 30 τόσες σελίδες και κόλλησες στο σκουντιματάκι που έριξα στο φιλαράκι μας τον Τρεχαγύρευε;
Δεν επιτρέπεται να μπερδεύει την Υπατία με την Υπατεία και να την γράφει Υπαττεία και ας είναι το περιβάλλον μουρλερί.
Κανένα δυό μέρες πριν είχα πει ότι όποιος στρέφεται εναντίον της Ελληνικής ψυχής που είναι η Ελληνική γλώσσα αυτή πολύ σύντομα τον γελοιοποιεί και τον κάνει Ιαπετό. Ούτε Σιβύλλα να ήμουνα. Τα Ελληνικά μου τα έχω μάθει στο εξωτερικό και δεν ανταγωνίζομαι κανένα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ όταν γίνεται μια χοντροκοπιά. Για την Υπατία μιλούσαμε και κάπου ένιωσα σαν γυναίκα να προσβάλλεται η μνήμη της και η θέση μου με πολύ φτηνό τρόπο.
Διάβασα ότι η φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος και πολλά άλλα η Υπατία είχε βρεί κάποτε μαρτυρικό θάνατο απ' τους χριστιανούς της ανδροκρατούμενης κοινωνίας της Αλεξάνδρειας κι ο δήμιός της, Κύριλλος ο Αλεξανδρεύς, αγιοποιήθηκε (τρομάρα τους). Εε, να μη την σταυρώνουμε κάθε μέρα και από πάνω να ζητούμε και τα ρέστα. Δεν νομίζεις ότι πάει πολύ;
Στο μουρλερί που μπήκαμε, λίγοι άντρες δέχονται την πρόκληση να αντιμετωπίσουν με σεβασμό την γυναίκα χωρίς να μπουν σε ένα παιχνίδι γελοιοποίησης και αλληλοεξόντωσης των φύλων.
Οι αλλόθρησκοι ανατολίτες μέτοικοι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας του τότε σε τι διαφέρουν η από τους σπερμοσκορπούληδες heavy boys του μουρλερί μας; Το κόλλημά τους όπως και των Ευρωπαιοτρεχαγυρευοπουλέων ήταν πως η Υπατία ήταν επιστήμων και είχε γνώμη. Γι’ αυτούς η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει γνώμη.
Άντε γειά

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2009, 09:16:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπατία φάε τώρα μια πυραμίδα στο κεφάλι για να μάθεις να μιλάς για Ελληνικό πνεύμα!
Άντε γιατί πολύ αέρα πήρες εδώ μέσα και πολλές τάπες έριξες!


Γιατί αγαπημένε μου "ηλιε" τόση ευαισθησία προς το γυναικείο φύλο....
ΈΤΣΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ μιας και ο Ηλιος βασικά έχει θηλυκά χαρακτηριστικά.
Πιο βαρύ αντικείμενο δεν βρήκες να μου φέρεις στο κεφάλι?????

Αραγε μου φαίνεται ότι η Υπατία, αντέχει γερές δοκιμασίες, εκείνη πάντα ερευνεί και υπομένει τα βασανιστήρια, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΆΥΤΗΝ.

ΗΛΙΕ12, πώς και δεν έμεινες πιστός στον φίλο σου τον ΕΡΙΩΠΑ???????

mc

Edited by - ypatia8 on 23/03/2009 09:17:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2009, 09:25:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ sesostris καλημέρα...Γιατι σου είναι δύσκολο να
κατανοήσεις, ότι όλοι οι άνθρωποι, έχουμε κοινή καταγωγή
και οι ιστορά, παλιότερα τουλάχιστον, ήταν κοινή; Γιατί
απορρίπτεις το ότι η κοινή ιστορία, πέρασε με μύθους και μεταφορές
σε ολους τους λαούς, αν και οι Έλληνες, μπόρεσαν να πλησιάσουν
πιο πολύ απο όλους την αλήθεια, όσον αφορά την πνευματική
διάσταση, όταν οι άλλοι λαοί, ήταν πιο υλιστές;Δεν είναι δική μας
μόνο η πρώτη ιστορία, αλλά όλων των ανθρώπων, αφού λέγουν όλοι
οι μύθοι, για τον άνθρωπο πρώτα και μετά για τις φυλές και τις
υποδιαιρέσεις των, όπως οι εβραίοι των Σύρων, αφού είναι Σύριοι
στην καταγωγή...
Φίλη ypatia8, βγάλει το κράνος να σκεφτείς....Μην πολεμάς με πάθος,
κάνε διάλογο με πάθος....Μην κάνετε πολεμο, κάντε έρωτα....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2009, 11:01:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris

Με τη διαφορά που οι Έλληνες σαν αρχαιότερη φυλή από τους Εβραίους μιλούν όχι για ένα αλλά για τρεις κατακλυσμούς (εκτεταμένες κοσμογονικές καταστροφές) , Ώγυγη , Δάρδανου , και τέλος του Δευκαλίωνα τον οποίο αντέγραψαν οι Εβραίοι , τον οικειοποιήθηκαν , και τον παρουσίασαν σαν αυτόν του δικού τους Νώε .


quote:
Sesostris

Τι αμφισβητείς από αυτά που έγραψα ; Δεν γνωρίζεις ότι στην Ελληνική μυθολογία αναφέρονται τρεις κατακλυσμοί ; Σαν οπαδός του «Εξ ανατολών το φως» αμφισβητείς το ότι οι Εβραίοι αντέγραψαν τον μύθο του Δευκαλίωνα. Έκανες τον κόπο να συγκρίνης το κείμενο της Ελληνικής μυθολογίας με το Βιβλικό για να εξάγης τα συμπεράσματά σου ;


Το πρώτο πρόβλημα στο σκεπτικό σου είναι ότι κατηγορείς τους Εβραίους για αντιγραφή του μύθου του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνα, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου τους παλιότερους και κοντινότερους γεωγραφικά σε σχέση με τους Εβραίους μύθους της Μεσοποταμίας. Μύθους που έχουν βρεθεί σε κείμενα της 2ης προχριστιανικής χιλιετίας.

Συγκεκριμένα έχουμε τον Σουμεριακό μύθο της Δημιουργίας με ήρωα του κατακλυσμού τον Ζιουζούντρα (18ος αιώνας π.Χ.) και τους Βαβυλωνιακούς μύθους του Ατράχαση (γύρω στο 1645 π.Χ.) και του κατακλυσμού στο Επος του Γκιλγαμές στο οποίο ο κατακλυσμικός μύθος εντάχθηκε στο διάστημα 1300 π.Χ. - 1000 π.Χ. με ήρωα τον Ουτναπιστίμ. Τα βασικά στοιχεία είναι παρόμοια με τον μεταγενέστερο μύθο του Νώε αλλά και του Δευκαλίωνα η παλαιότερη εμφάνιση του οποίου είναι αν δεν απατώμαι στον Ησίοδο, άρα στον 8ο αιώνα π.Χ.

Δηλαδή οι Θεοί ή κάποιος Θεός αποφασίζουν να εξοντώσουν το ανθρώπινο είδος εκτός από 1-2 εκλεκτά άτομα, κάποιος Θεός ενημερώνει τον ήρωα του Κατακλυσμού για την επερχόμενη θεομηνία, τον συμβουλεύει να φτιάξει ένα μεγάλο "πλοίο" για να σωθεί από την καταστροφή, ο ήρωας μαζεύει στο "πλοίο" την οικογένειά του και διάφορα ζώα, επέρχεται ο καταστροφικός κατακλυσμός, το "πλοίο" προσαράζει σε κάποιο όρος, ο ήρωας στέλνει για έλεγχο πτηνά (κοράκι, περιστέρι, χελιδόνι) και τέλος προσφέρει θυσία στο Θεό. Βεβαια κάποια από τα επιμέρους στοιχεία μπορεί να λείπουν από έναν μύθο (π.χ. στον κατακλυσμικό μύθο του Ζιουζούντρα λείπουν οι οδηγίες για την κατασκευή του πλεούμενου και τα πτηνά) αλλά ο βασικός σκελετός είναι ίδιος.

Δεν είναι λογικότερο οι Εβραίοι στη διαμόρφωση του δικού τους κατακλυσμικού μύθου να επηρεάστηκαν από τους παλαιότερους και κοντινότερους γεωγραφικά λαούς της Μεσοποταμίας με την πλούσια λογοτεχνική παράδοση, παρά από τους πιο μακρινούς Ελληνες? Νομίζω πως ναι. Υποψιάζομαι μάλιστα ότι και ο μύθος του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνα δέχτηκε επιρροή από τους αντίστοιχους μύθους της Μέσης Ανατολής αφενός γιατί οι ομοιότητες στο σενάριο είναι εντυπωσιακές, αφετέρου γιατί είναι γνωστό στους κύκλους των κλασικών φιλόλογων ότι η ελληνική μυθολογία δέχτηκε κάποιες ανατολικές επιδράσεις, χωρίς αυτό να συνεπάγεται τίποτα μειωτικό για τον ελληνικό πολιτισμό (τετοια κολλήματα έχουν μόνο οι γραφικοί εθνικιστές).

Το δεύτερο πρόβλημα στο σκεπτικό σου είναι η χρησιμοποίηση των τριων ελληνικών μύθων κατακλυσμού ως κριτήριο αρχαιότερης εμφάνισης των Ελλήνων έναντι των Εβραίων. Ανεξάρτητα από το ποιος λαός εμφανίστηκε πρώτος στο ιστορικό προσκήνιο η ύπαρξη τριων ή δεκατριών μύθων για φυσικές καταστροφές δεν αποτελούν τεκμήριο παλαιότητας του ίδιου του λαού στον οποίο συναντάμε τους μύθους. Θα πρέπει μήπως να υποθέσουμε ότι αν ο Α λαός διαθέτει 5 μύθους για σεισμούς είναι παλαιότερος από τον λαό Β που διαθέτει 2? Με ποια λογική?

Οι περισσότερες μυθολογικές αναφορές είτε πρόκειται για εξιστόρηση φυσικών καταστροφών, είτε οποιουδήποτε άλλου σεναρίου που συναντάμε στην παράδοση ενός λαού μπορούν να ερμηνευτούν λογικότερα ως εξής:

- Ο συγκεκριμένος λαός καλλιέργησε περισσότερο τη μυθική λογοτεχνία και οι μυθογράφοι του ήταν δημιουργικότεροι και εργατικότεροι. Επομένως μας άφησαν περισσότερους μύθους, συμπεριλαμβανομένων και των κατακλυσμικών.

- Υπάρχει ένα αρχικός μύθος (κατακλυσμος του Δευκαλίωνα εν προκειμένω) και οι υπόλοιποι παρόμοιοι μύθοι(Ωγυγου, Δάρδανου) αποτελούν παραλλαγές του αρχικού, ανάλογα με την περαιτέρω έμπνευση και σκοπιμότητα του εκάστοτε μυθιστοριογράφου, ποιητή, τραγουδοποιού κτλ...

- Τυχαίνει να έχουν διασωθεί αυτοί οι τρεις μύθοι μέχρι σήμερα, και μόνο ένας από τον λαό που τίθεται σε σύγκριση (Εβραίοι). Η αρχαιολογία όμως δεν έχει σταματήσει τις ανασκαφές εσαεί.

- Δημιουργήθηκαν μύθοι κατακλυσμού ανεξάρτητα στις λογοτεχνικές ελίτ ενός λαού εμπνευσμένοι από τοπικά γεγονότα όπως η καταστροφική πλημμύρα ενός ποταμού ύστερα από ισχυρή βροχόπτωση που γενικεύτηκε και δραματοποιήθηκε από την ποιητική υπερβολή, η εύρεση κοχυλιών ή απολιθωμάτων ψαριών πάνω σε βουνά, χτύπημα ενός τσουνάμι στην περιοχή κ.α. Βέβαια αν στους διάφορους κατακλυσμικούς μύθους κυριαρχούν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες στη διήγηση, τουτέστιν ένα ογκώδες πλεούμενο διάσωσης για την οικογένεια του πρωταγωνιστή και τα ζώα ή η αποστολή πτηνών για έλεγχο του περιβάλλοντος μετά τον κατακλυσμό τότε μάλλον πρέπει να δεχτούμε είτε τον εμπλουτισμό των τοπικών ανεξάρτητων μύθων από το σενάριο ενός από αυτούς ο οποίος έγινε σταδιακά ο πιο διάσημος, είτε την καταγωγή όλων των μύθων από έναν.

Νομίζω ότι οι παραπάνω διαπιστώσεις(και άλλες που πιθανόν να μου διαφεύγουν) εξηγούν καλύτερα και ορθολογικότερα την εμφάνιση τριων κατακλυσμικών μύθων στους Έλληνες συγκριτικά με τον μοναδικό εβραϊκό κατακλυσμικό μύθο...

Η ύπαρξη 5, 10, 15, 100 μύθων για ένα θέμα δεν καθιστούν σε καμία περίπτωση έναν λαό παλαιότερο από κάποιον άλλο...
Σ'αυτό βοηθάει η αρχαιολογία.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 23/03/2009 11:26:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2009, 11:47:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
.Έκανες τον κόπο να συγκρίνης το κείμενο της Ελληνικής μυθολογίας με το Βιβλικό για να εξάγης τα συμπεράσματά σου ;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
α) Όταν μελετάς μία γραφή ή ένα συμβάν πρέπει να παίρνεις πάντα την πιο παλιά αναφορά. Σε αυτή την περίπτωση η πιο παλιά αναφορά που έχουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ των Ελλήνων, είναι των Σουμερίων και των Βαβυλωνίων. Άρα οι Εβραίοι, όντως σημίτες και κατοικούντες στην μέση ανατολή δεν χρειάστηκε να πάρουν τις θέσεις των Ελλλήνων - τις οποίες ΔΕΝ ξέρουμε, μέχρι τις πρώτες αναφορές που έχουμε...
β) Στην μελέτη του περιβάλλοντος υπάρχει το στοιχείο της επανάληψης. Οι βροχοπτώσεις δεν είναι ποτέ σταθερές. Για αυτό και μιλάμε για βροχόπτωση έτους, πενταετίας, δεκαετίας, εικοσιπενταετία, πεντηκονταετίας, εκατονταετίας, και 250 ετών - δεν έχουμε στοιχεία για παραπέρα, παρά μόνο από τους κορμούς των δέντρων, που ΔΕΝ δίνουν όμως τις πλημμύρες... Άρα σε μία περιοχή όπως η Ελλάδα που δεν έχει την μετεωρολογική σταθερότητα της μέσης ανατολής είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν πλημμύρες κατά τακτά χρονικά διαστήματα...
Άλλωστε και η αποικία των Μινωιτών στην Σμύρνη είχε καταστραφεί από πλημμύρες και η Μίλητος είχε σχεδιάσει έτσι το λιμάνι, ώστε να αποφεύγει της πλημμύρες του Μαίανδρου ποταμού...

Με λίγα λόγια είναι εντελώς γελοίο να λες τους Εβραίους κλέφτες της Ελληνικής μυθολογία, όταν α) τα γραπτά στοιχεία τείνουν υπέρ της μέσης ανατολής (παλαιότερα) και β) η Ελλάδα (και το Αιγαίο γενικότερα) έχει πολύ πιο έντονο μετεωρολογικό σύστημα, ώστε να δημιουργήσουν οι κάτοικοι του τον δικό τους μύθο περί πλημμυρών - για αυτό άλλωστε έχουμε και περισσότερες πλημμύρες...

quote:
Πρώτον αποφεύγω τα σεντόνια των απαντήσεων γιατί δεδομένου ότι δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με το πληκτρολόγιο είναι χρονοβόρα για μένα

Υπάρχει λογογράφος για Windows, θα σε διευκολύνει απίστευτα...

quote:
αναπάντητο τον χλευασμό σου για τον διάπλου του Ατλαντικού από τους Έλληνες

Δεν είναι χλευασμός - είναι η ψυχρή λογική (πάγος στους -100 C)...
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι ακολουθούν, αυτό που θέλουν να πιστεύουν (το οποίοι είναι αποτέλεσμα των πόθων τους και των ψυχολογικών καταστάσεων), και όχι την ψυχρή - μαθηματική λογική.

quote:
Και το λέγω αυτό γιατί όταν σου έφερα σαν παράδειγμα την αποτυχημένη απόπειρα των Ιαπώνων μηχανικών να στήσουν πειραματικά μία πυραμίδα σε μικρογραφία χρησιμοποιώντας τα υποτιθέμενα μέσα της εποχής , στην απάντησή σου τους απεκάλεσες άσχετους δίχως να μπης στον κόπο να εξηγήσης το γιατί .

Για δύο λόγους:
α) Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα κτίσμα σήμερα με τις μεθόδους του παρελθόντος. Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα σκέψης. Για παράδειγμα μπορώ να φέρω τον διάπλου του Ατλαντικού: το 1800 κάποιος ήθελε ενάμιση μήνα να τον κάνει - σήμερα 12 ώρες περίπου. Για σκέψου τώρα να πω σε 50 τετραμελής οικογένειες να πραγματοποιήσουν τον διάπλου σε ένα τόσο μικρό πλοίο. Θα ήταν η καταστροφή του Δράμαλη. Χίλιες φορές πιο δραματικό από το big brother στην ελληνική τηλεόραση. Το 1700 όμως ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να το κάνουν...
β) Όταν ξεκινάς την κατασκευή ενός αρχαίου κτιρίου, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν όλα τα τεχνολογικά δεδομένα της περιόδου. Π.χ. το σύστημα με το οποίο λειτουργούσε το υγρό πυρ. Επί 100 χρόνια ο κάθε μηχανολόγος και μη, έδινε την δική του εκδοχή. Από παλίντοτους καταπέλτες με βλήματα γεμάτα με υγρό πυρ - μέχρι ατμοκάζανα!!! Ρε παιδιά, έχει διαβάσει κανείς τις αναφορές στην βυζαντινή βιβλιογραφία; Σίφωνες γράφουν!!! Δεν γράφει πουθενά ότι χρησιμοποιούσαν παλίντοτους καταπέλτες και ούτε έχουμε βρει τεχνολογία ατμοκάζανων στην Βυζαντινή αυτοκρατορία...
Κανείς όμως από τους "ειδικούς" δεν τα άκουγε αυτά...
Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, στα οποία έχει πέσει πολύ μελέτη των βυζαντινών κειμένων και των αρχαιολογικών ανακαλύψεων, έχουν φύγει από την μέση οι ονειροπόλοι...

Άρα λοιπόν, μπορεί μόνο μία ομάδα να είναι σε θέση να το πράξει, ή μήπως η συγκεκριμένη ομάδα δούλευε με την σκέψη του 1980 και με ελλιπείς πληροφορίες για το παρελθόν; Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχει το θέμα με τις πυραμίδες που άνοιξα...

ΥΓ. Ο europaios2, γράφει μία από τις θεωρίες για τους Εβραίους που τα τελευταία χρόνια παίρνει όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα, σε διάφορες μορφές... Μην ξεχνάμε κάτι βασικό: ότι η μισή θεολογική φιλοσοφία των Εβραίων είναι κομμάτι των Αρχαίων Αιγυπτίων.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2009, 11:47:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Helios «παρελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο»
(Όχι τίποτε άλλο δεν είναι και τέλος του χρόνου. Ξαναέλα το Δεκέμβρη και ίσως κάτι να κάνω.)

Όποιος θέλει να χλευάσει είναι ελεύθερος να το κάνει, πειράζει εάν κι εγώ του πω ότι ο Ηνίοχος θα έχει κάποιο λόγο που κρατάει γκέμια και να μην τον μπλέκει με τα άλογα?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2009, 11:50:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ypatia8
Δεν ξέρω για ποιες τρομερές αλήθειες μιλάς η μόνη τρομερή αλήθεια που ξέρω είναι ότι δεν έχουμε ιδέα.

Η Υπατία ήταν μια προσωπικότητα και έχει πεθάνει άρα δεν έχεις λόγο να κάνεις συνδέσεις με το τίποτα. Έχεις λόγο να συντονίζεσαι με αυτό που συντονιζόταν εκείνη. Εάν εκείνη στρεφόταν εναντίον όσων έφτασαν στο σημείο να την δολοφονήσουν να είσαι σίγουρη ότι δεν θα μίλαγες τώρα για αυτή.

Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά με τις θρησκείες προκαλούν έριδες αλλά δεν είναι υπέρ κανενός οι έντονες αντιπαραθέσεις.

Μιας και αναφέρεσαι στις γυναίκες θα σου πω την άποψή μου ως γυναίκα και εννοείται ότι αυτό δεν έχει σχέση με κανέναν εδώ συνομιλητή.
Ο κάθε ένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει, να λέει ότι θέλει, να φαντάζεται ότι είναι και ο πρώτος και οι γυναίκες είναι υποδεέστερες, εσένα τι σε πειράζει? Τι καταναλώνεις άσκοπα την ενέργειά σου? Όταν σε πλησιάσει και προσπαθήσει να επιβληθεί δεν θα καταφέρεις να αντιδράσεις υπέρ σου γιατί ήδη θα έχεις καταναλωθεί με τα «μου είπες-σου είπα».

υ.γ.πάντως τον helios μια χαρά πιστό στον ΕΡΙΩΠΑ τον βρίσκω, πως εσένα σου φάνηκε το αντίθετο?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2009, 12:23:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8:
Διάβασα ότι η φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος και πολλά άλλα η Υπατία είχε βρεί κάποτε μαρτυρικό θάνατο απ' τους χριστιανούς της ανδροκρατούμενης κοινωνίας της Αλεξάνδρειας κι ο δήμιός της, Κύριλλος ο Αλεξανδρεύς, αγιοποιήθηκε (τρομάρα τους).

O Kύριλλος δεν είχε ιδέα.
Η δολοφονία αυτή της φιλοσόφου, έγινε από αντεκδίκηση για τη δολοφονία ενός χριστιανού που μάλιστα είχε υπάρξει και μαθητής της.
Ο άνθρωπος δυστυχώς όταν θέλει γίνεται χειρότερος από θηρίο.
Ωστόσο το να προσπαθείς να παρουσιάσεις τη δολοφονία της ως σχέδιο σε εκτέλεση υπό τις διαταγές μάλιστα του Κύριλλου προκαλείς δεύτερη δολοφονία της Υπατίας, η οποία ήταν αποδεκτή τόσο από τους Χριστιανούς όσο και από τους Εθνικούς.

Μια ομάδα ανεγκέφαλων και φανατικών οπαδών της όποιας θρησκείας δεν αποτελούν και εκτελεστικό όργανο αυτής.

Είναι σα να λες ότι για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού πριν κάτι μήνες από οπαδό του Ολυμπιακού, έγινε κατ' εντολή του Κόκαλη και ότι όλοι οι οπαδοί ή φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι δολοφόνοι.......

Βλέπεις πως και εσύ έχεις γίνει ένας φανατικός άνθρωπος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα γεγονός από την ιστορία? έστω και εάν αυτό αποτελεί τμήμα της?.......ψιλά γράμματα ε?

quote:
ypatia8:
Οι αλλόθρησκοι ανατολίτες μέτοικοι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας του τότε σε τι διαφέρουν η από τους σπερμοσκορπούληδες heavy boys του μουρλερί μας; Το κόλλημά τους όπως και των Ευρωπαιοτρεχαγυρευοπουλέων ήταν πως η Υπατία ήταν επιστήμων και είχε γνώμη. Γι’ αυτούς η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει γνώμη.
Άντε γειά

Το ποιος έχει το κόλλημα φαίνεται από τις τοποθετήσεις του καθενός.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 02:38:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όπως διαπιστώνω από την τροπή που πήρε το θέμα φίλη ypatia8 , τώρα που έφυγε ο γάτος ΕΡΙΩΠΙΣ τα ποντίκια που είχαν τόσο καιρό εξαφανιστεί ξεθάρεψαν και άρχισαν τον χορό .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 04:46:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλη ypatia8, βγάλει το κράνος να σκεφτείς....Μην πολεμάς με πάθος,
κάνε διάλογο με πάθος....Μην κάνετε πολεμο, κάντε έρωτα....

Βρε Τρεχαγύρευε, τι μυαλοθήκη κουβαλάς????μπορείς να μας πεις, εσύ δεν είσαι που θέλεις πόλεμο και τώρα μιλάς για έρωτες, μη κολλάς στα εύκολα. Οσο για το πάθος !!!!τι να σου πω γίνεται Ερωτας χωρίς Πάθος!??

Να βγάλω το κράνος, λες??????ισως το φοράω για να μην ακούω τα κουφά σας....

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 04:54:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

O Kύριλλος δεν είχε ιδέα.

Μια ομάδα ανεγκέφαλων και φανατικών οπαδών της όποιας θρησκείας δεν αποτελούν και εκτελεστικό όργανο αυτής.


Βλέπεις πως και εσύ έχεις γίνει ένας φανατικός άνθρωπος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα γεγονός από την ιστορία? έστω και εάν αυτό αποτελεί τμήμα της?.......ψιλά γράμματα ε?


Ψιλά γράμματα το λες αυτό που έγινε στην Υπατία, Ε??????
Ε, τι να σου πω και σενα, εσύ είσαι ο Βάρβαρος και ανεγκέφαλος. ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ με ορνιθοκόρρυτους, Τυφώνιους, χρυσομάλλιδες.


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 08:07:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Sesostris:
Με τη διαφορά που οι Έλληνες σαν αρχαιότερη φυλή από τους Εβραίους μιλούν όχι για ένα αλλά για τρεις κατακλυσμούς (εκτεταμένες κοσμογονικές καταστροφές) , , Δάρδανου , και τέλος του Δευκαλίωνα τον οποίο αντέγραψαν οι Εβραίοι , τον οικειοποιήθηκαν , και τον παρουσίασαν σαν αυτόν του δικού τους Νώε .

?
Aπό που κι ως που προκύπτει αυτό?
-Γιατί οικειοποιήθηκαν οι Εβραίοι των Ελλήνων και όχι οι Έλληνες των Εβραίων?
-Ο Μωυσή έζησε περίπου τον 14ο-13ο αιώνα π.Χ. και μάλλον πριν τον Τρωικό πόλεμο.

Edited by - europaios2 on 22/03/2009 20:14:01H Υπατία επανέρχεται ακάθεκτη και παθιασμένη για διάλογο και όχι πόλεμο.
Πολύ σωστά λέει ο φίλος μας ο Sesostris ότι οι Ελληνες προυπήρχαν και μάλιστα υπάρχουν ευρήματα που αποδείχνουν αναμφισβήτητα ότο η Ελλάδα είχε κατοίκους από την Μέσην Πλειστόκαινον γεωλογικήν περίοδον, περίπου από το 500,000π.Χ. Αν θέλετε συγκεκριμένα υπό την διεύθυνση του καθηγητού Ανθρωπολογίας Αρη Πουλιανού ο οποίος έκανε έρευνες στην περιοχή του σπηλαίου στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής. Βρήκανε όχι μόνο κρανία αλλά και δόντια <Ελλαδικού ΑρχΑΝΘΡΩΠΟΥ>.
Οι ανασκαφές και τα ευρήματα έδειξαν ίχνη πυρός. Η χρήση επομένως του πυρός, προφανώς για το μαγείρεμα είχε ήδη αρχίσει στην περιοχή της Χαλκιδικής. Λένε επίσης ότι τα ευρήματα ανήκουν στην ίδια εποχή με τον άνθρωπο του Πεκίνου.
Η ουσία είναι από που ήρθε ο Ευρωπαίος και σε ποια φυλή ανήκει????
Αυτό εξαρτάται από που θα αρχίσει την έρευνά του κανείς. Από αυτά που λένε και υποθέτουν τα βιβλία που είναι γραμμένα από ανθρώπους με φαντασία???? ή από την ίδια αποκωδικοποιημένη μυθολογία συμπαντικής σημασίας και εξέλιξης?????.
Προσωπικά θα διάλεγα την δεύτερη!!!!Εσείς τι λέτε!!!


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 08:17:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπατία φάε τώρα μια πυραμίδα στο κεφάλι για να μάθεις να μιλάς για Ελληνικό πνεύμα!
Άντε γιατί πολύ αέρα πήρες εδώ μέσα και πολλές τάπες έριξες!

Ο χλευασμός ήταν η πιό ανώδυνη και επιεικής αντίδραση μπρός σε τέτοιο βιασμό!

Θα μου πείς, ποιός θυμάται το Λουκιανό και ειδικότερα αυτή τη Δίκη που έγινε χιλιάδες χρόνια πρίν, κεκλεισμένων των θυρών...
Και να το αποτέλεσμα της λήθης και της άγνοιας.
Μπορεί το κάθε καρυδιάς καρύδι να βιαιοπραγεί πάνω στην Ελληνική γλώσσα ασύστολα και να μην τολμάει κανείς ούτε καν να χλευάσει τα κακώς κείμενα γιατί κινδυνεύει να χαρακτηριστεί πολύ Έλληνας!


Αγαπητέ μου φίλε,
Να με συγχωρείς για την παρερμηνεία του κειμένου σου, το διάβασα λίγο γρήγορα και δεν μπηκα στο ελληνικό σου πνεύμα. Βλέπεις όλοι μας καμιά φορά παίρνομε λάθος στροφές.
Μια φάπα, μάπα, τάπα παραπάνω δεν βλάπτει.
Για το ότι δεν έμεινες πιστός στον Ερίωπα εννοούσα ότι πώς και δεν περίμενες να γυρίσει ο Ερίωπας πριν επανεμφανιστείς. Εφερες λίγο φως και μετά συννέφιασες.
Το ξέρω μας λείπει ο Εριωπικός Λόγος αλλά τι να κάνουμε, προσπαθούμε να το διασκεδάσουμε λιγάκι με διάφορες ατάκες.

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 08:41:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πολύ σωστά λέει ο φίλος μας ο Sesostris ότι οι Ελληνες προυπήρχαν και μάλιστα υπάρχουν ευρήματα που αποδείχνουν αναμφισβήτητα ότο η Ελλάδα είχε κατοίκους από την Μέσην Πλειστόκαινον γεωλογικήν περίοδον, περίπου από το 500,000π.Χ

Δηλαδή προϋπήρξαμε και πριν από τους Νεάτερνταλ..
Μήπως και περπατούσαμε μαζί με τους δεινοσαύρους στην ιουρασική περίοδο;

Αυτό είναι που γράφω πάντα: πιστεύεται τον κάθε λαλημένο που γράφει κάτι απίστευτο για τους Έλληνες και δεν πιάνεται να το αναλύσετε με την λογική - ίσως γιατί έχετε ανάγκη να τον πιστέψετε...
Είχαν ρομπότ οι αρχαίοι Έλληνες; Μα και βέβαια: αφού το γράφει ο τάδε λαλημένος...
Πήγαν ταξίδια στο διάστημα οι αρχαίο Έλληνες: Μα και βέβαια: αφού το γράφει ο δείνα λαλημένος...
Προερχόμαστε από άλλο πλανήτη; Μα και βέβαια: αφού το γράφει ένας λαλημένος που όλοι τον αναγνωρίζουν ως φωστήρα...

quote:
ή από την ίδια αποκωδικοποιημένη μυθολογία συμπαντικής σημασίας και εξέλιξης?????.
Προσωπικά θα διάλεγα την δεύτερη!!!!Εσείς τι λέτε!!!

Δεν λέω...
Έχω πέσει κάτω και χτυπιέμαι από τα γέλια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 09:33:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πολύ σωστά λέει ο φίλος μας ο Sesostris ότι οι Ελληνες προυπήρχαν και μάλιστα υπάρχουν ευρήματα που αποδείχνουν αναμφισβήτητα ότο η Ελλάδα είχε κατοίκους από την Μέσην Πλειστόκαινον γεωλογικήν περίοδον, περίπου από το 500,000π.Χ

Δηλαδή προϋπήρξαμε και πριν από τους Νεάτερνταλ..
Μήπως και περπατούσαμε μαζί με τους δεινοσαύρους στην ιουρασική περίοδο;
[/quote]

Ξέρεις κάτι, πρόσεχε μην εκραγείς από τα πολλά γέλια.
Θες δεν θες, τα ευρήματα υπάρχουν, τα γέλια είναι για τους ΕΛ- Αττιν,
όταν τους ρωτάμε εμείς οι Ιωνες, να δικαιολογήσουν την δική τους ΕUROPA και μας λένε ότι ήταν μια όμορφη πριγκίπισσα από την Τύρο που την έκλεψε ο Ταύρος Δίας και την έφερε στην Κρήτη....Γιατί η γλώσσα των Ελ-Αττιν οι σημερινοί Λατίνοι, αυτά λένε.

Αν πιστεύεις ότι υπάρχει μια ιερή σχέση μεταξύ Ελλινικής Γλώσσας και του Σύμπαντος καταλήγουμε στην εξής ετυμολογία=
ΕΥ-ΡΩΠΗ, ΗΤΟΙ, ΕΥ+ΡΩΟΜΑΙ (ρέω, πηδώ, πέφτω και μην πέσεις από τα πολλά γέλια αλλά)
εφόσον γνωρίζουμε ότι η λέξη ΙΕΥΣ ή Ζευς σημαίνει Ηλιος, τότε εκεί που πέφτει ο Ηλιος, δηλαδή εκεί που δύει ειναι η Ευ-ρωπη του.
Οι Φοινικίζοντες γλωσσολόγοι όμως τι Λένε????
ότι η λέξη είναι Φοινικική και προέρχεται από την λέξη EU-REB δηλαδή δύση. Το όρος ΗOREB σου λέει τίποτα??????

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 09:45:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8

Πολύ σωστά λέει ο φίλος μας ο Sesostris ότι οι Ελληνες προυπήρχαν και μάλιστα υπάρχουν ευρήματα που αποδείχνουν αναμφισβήτητα ότο η Ελλάδα είχε κατοίκους από την Μέσην Πλειστόκαινον γεωλογικήν περίοδον, περίπου από το 500,000π.Χ. Αν θέλετε συγκεκριμένα υπό την διεύθυνση του καθηγητού Ανθρωπολογίας Αρη Πουλιανού ο οποίος έκανε έρευνες στην περιοχή του σπηλαίου στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής. Βρήκανε όχι μόνο κρανία αλλά και δόντια <Ελλαδικού ΑρχΑΝΘΡΩΠΟΥ>.


Άλλο η ύπαρξη ανθρώπων του είδους Homo heidelbergensis σαν τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων που μελέτησε ο Πουλιανός και άλλο η επιβεβαιωμένη εμφάνιση των πρώτων Ελλήνων (Μυκηναίοι το 1600 π.Χ.) οι οποίοι ανήκουν όπως όλος ο αρχαίος κόσμος στο είδος Homo Sapiens Sapiens που εμφανίστηκε στην Ελλάδα πολύ αργότερα από τον Αρχάνθρωπο. Ας μην συγχέουμε αυτά τα απλά πραγματάκια...

quote:
OANNHSEA

Προερχόμαστε από άλλο πλανήτη; Μα και βέβαια: αφού το γράφει ένας λαλημένος που όλοι τον αναγνωρίζουν ως φωστήρα...


Μπορούμε να βρούμε μια φόρμουλα που να είμαστε ταυτόχρονα και από άλλο πλανήτη αλλά και αυτόχθονες στην ιερή ελληνική γη από την πρώτη στιγμή της γενέσεώς της? Νομίζω αν ανακατέψουμε λίγο Ιωάννη Πασσά, Τσατσόμοιρο, Άρη Πουλιανό και Φουράκη με Κεραμυδά κάτι θα καταφέρουμε

Πάρε κόσμε παραμύθι! Πάρε ουράνιους προκατακλυσμιαίους(sic!) Ελληνες!

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 25/03/2009 10:19:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 09:52:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εσύ μπορεί να είσαι ετοιμοπόλεμη, φίλη ypatia8, αλλά,πρέπει
να υπάρχει κι ο σωματικός πόλεμος, που δεν θέλω εγώ....Ο
πνευματικός και ιδεολογικός πόλεμος, είναι άλλο πράγμα..
Μιλάμε για την αληθεια και κάποια στιγμή πρέπει να τη μάθουμε
για να πάμε παρακάτω..Όσο δεν την αναγνωριζουμε, τόσο θα
γυρνάμε στα ίδια και τα ίδια...
Είμαστε μπρος σε μια πόρτα που πρέπει να περάσουμε.Και με τη
λήξη αυτού του πολέμου ιδεών, ίσως τα καταφέρουμε να πάμε
σπίτι μας..Όχι σε άλλο γαλαξία, αλλά, πνευματικά μιλώντας,να
επιστρέψουμε στο φώς του Αγίου Πνεύματος, όπου μας περιμένει
η οδός που πάει στην αιωνιότητα...
Όσο για το κράνος, βγάλε το κράνος να σκεφτείς, λέγαμε 20 χρόνια
πριν σε αντιεξουσιαστικές πορείες στους ..αστυνομικούς...
Τους κοροιδεύαμε ότι δεν χρησιμοποιούσαν το μυαλό τους, ώς
όργανα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 11:57:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Άλλο η ύπαρξη ανθρώπων του είδους Homo heidelbergensis σαν τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων που μελέτησε ο Πουλιανός και άλλο η επιβεβαιωμένη εμφάνιση των πρώτων Ελλήνων (Μυκηναίοι το 1600 π.Χ.) οι οποίοι ανήκουν όπως όλος ο αρχαίος κόσμος στο είδος Homo Sapiens Sapiens που εμφανίστηκε στην Ελλάδα πολύ αργότερα από τον Αρχάνθρωπο. Ας μην συγχέουμε αυτά τα απλά πραγματάκια...Αγαπητέ Αgnostic,
Απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι άλλο Ελληνας και άλλο Ελληνικός Πολιτισμός. Ο πρωτοέλληνας προ-υπήρχε του Κυκλαδικού Πολιτισμού και προφανώς προηγήτο του Μυκηναικού. Εμφανίστηκε περίπου το 6,0000π.Χ.
στην εποχή του χαλκού αν δεν κάνω λάθος.

Παραθέτω πληροφορίες από το διαδίκτυο=

Μια Συνοπτική παρουσίαση
Τα όρια ανάμεσα στις τρεις περιόδους που χωρίζεται παραδοσιακά η εποχή του λίθου δεν είναι αυστηρά καθορισμένα και αλλάζουν από μελέτη σε μελέτη και από μελετητή σε μελετητή. Μόνο η τελική περίοδος η νεολιθική, που σημαδεύει την κοινωνική οργάνωση του ανθρώπου σε οικισμούς, είναι πιο εύκολα διακριτή και αναγνωρίσιμη. Παρόλα αυτά, ο χωρισμός αυτός είναι πρακτικός και βοηθά πολύ στην ταξινόμηση των ευρημάτων και την παρουσίαση της περιόδου.


Παλαιολιθική περίοδος
Οι διαφωνίες των επιστημόνων ως προς την χρονολόγηση του αρχαιότερου ανθρωπολογικού ευρήματος του ελληνικού χώρου, μέχρι στιγμής, του ανθρώπινου κρανίου και τμημάτων σκελετού από το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, επιβάλλουν τον αναγκαστικό παραγκωνισμό του από οποιαδήποτε αξιολόγηση σαν αμφιλεγόμενο.

Οι αρχαιότερες αρχαιολογικές μαρτυρίες ανάγουν την πρώτη κατοίκηση στον ελληνικό γεωγραφικό χώρο στην παλαιολιθική περίοδο, που σύμφωνα με τις λίγες ραδιοχρονολογήσεις που υπάρχουν σήμερα, ξεκινά συμβατικά περίπου το 40000 π.Χ. Τα ευρήματα για αυτή την περίοδο είναι περιορισμένα, συνήθως επιφανειακά, μια και η έρευνά της βρίσκεται στα πρώτα βήματα, με αποτέλεσμα να μην είναι σχεδόν τίποτα γνωστό για τον παλαιολιθικό πληθυσμό της χώρας.

Μεσολιθική περίοδος
Το 10000 π.Χ. ξεκινά συμβατικά για τον ελληνικό χώρο η ελάχιστα ερευνημένη και μελετημένη επιπαλαιολιθική ή μεσολιθική περίοδος. Πολύ νωρίς, ήδη από την 11η χιλιετηρίδα π.Χ., τεκμηριώνεται από τα ευρήματα από το σπήλαιο Φράγχθι της Αργολίδας η στροφή του πληθυσμού προς το Αιγαίο για ψάρεμα και εισαγωγή οψιανού από την Μήλο, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς του με τη θάλασσα από πολύ πρώιμο στάδιο.


mc

Edited by - ypatia8 on 25/03/2009 12:33:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 12:33:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραία και γνωστά όλα αυτά. Για την ταμπακιέρα όμως τίποτα. Οταν έχεις στοιχεία ότι οι κάτοικοι στο σπήλαιο Φράγχθι ήταν ελληνόφωνοι τα ξαναλέμε

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 25/03/2009 12:35:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 12:54:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8

Απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι άλλο Ελληνας και άλλο Ελληνικός Πολιτισμός.


Ενας πολιτισμός που λέγεται "ελληνικός" δεν θα μπορούσε παρά να διαμορφώνεται και να παράγεται κυρίως από Ελληνες. Αλλιώς θα τον ονομάζαμε διαφορετικά.

quote:
ypatia8

Ο πρωτοέλληνας προ-υπήρχε του Κυκλαδικού Πολιτισμού και προφανώς προηγήτο του Μυκηναικού.


Για τον Μυκηναϊκό σίγουρα ισχύει αυτό που λες, για τον Κυκλαδικό αμφίβολο...

quote:
ypatia8

Εμφανίστηκε περίπου το 6,0000π.Χ.
στην εποχή του χαλκού αν δεν κάνω λάθος.


Η Εποχή του Χαλκού είναι περίπου από το 2800/2700 π.Χ. έως το 1100 π.Χ.

Άρα κάνεις λάθος

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 25/03/2009 12:56:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 14:32:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ypatia8,
Χρησιμοποιείς το όνομα μίας μεγάλης μαθηματικού και τον αριθμό 8 που είναι ο αριθμός της τεχνολογίας (και δη των μαθηματικών) στην σουμεριακή αριθμολογία...
Παρόλα αυτά με τίποτα δεν καταδέχεσαι να κάνεις κάτι πολύ απλό: να χρησιμοποιείσης την λογική για να μελετήσεις και να αποδείξεις τις πληροφορίες που σου δίνουν...
To παιχνίδι με την ονοματολογία ΔΕΝ είναι μέθοδος απόδειξης...
Τα ευρήματα είναι - και ψοφάω να μου τα δείξεις....

Ο κατοικών στον ελληνικό χώρο, δεν είναι αυτομάτως και Έλληνας...
Θα πρέπει να συντρέχουν πολλοί λόγοι για να συμβαίνει αυτό.
Και ένας από αυτούς είναι και η γλώσσα.
ΟΜΩΣ δεν έχεις αποδείξεις πέρα από τις πήλινες πινακίδες της γραμμικής Β και όσο τραβηγμένη (μέχρι πλαστογράφησης) να είναι η χρονολόγηση τους, πέρα από το 2500 δεν υφίσταται...

Επίσης ο Πουλιανός δεν έχει λάβει τις πρόσφατες μελέτες με DNA που δείχνουν κοιτίδα των σύγχρονων ανθρώπων (homo sapiens sapiens) την Αφρική... Λες να κάνουν μία παγκόσμια συνωμοσία για να θάψουν τους Έλληνες;

Τεχνολογία - αυτή είναι η βάση των μελετών και της απόδειξης και όχι το φτιάξιμο των λέξεων κατά το δοκούν...
Αλήθεια αφού καταπιάνεσαι με τις λέξεις γιατί:
Ο τοίχος, γράφεται με οι και τα τείχη με ει;
Ο αοιδός γράφεται με οι και το αείδω με ει;


Edited by - OANNHSEA on 25/03/2009 14:35:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 14:41:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εύκολα πράγματα ρωτάς φίλε OANNHSEA..Γιατί το "οι"
είναι παθητικό και το "ει"ενεργητικό...
Όσο για την ελληνικότητα που θέτεις, δεν καταλαβαίνω,
χάθηκαν οι απλές εξετάσεις αίματος και DNA;Όταν γεννιούνταν
και οι τρεις γιοί μου,οι γιατροί είδαν την ελληνικότητα ειδικά στον δεύτερο, ο μαιευτήρας που ήταν ξένος, με το που ειδε ότι το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού ήταν μεγαλύτερο απο το πρώτο , είπε
αμέσως: "Αυτός είναι γνήσιος Έλληνας..."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 15:11:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πολύ ωραία και γνωστά όλα αυτά. Για την ταμπακιέρα όμως τίποτα. Οταν έχεις στοιχεία ότι οι κάτοικοι στο σπήλαιο Φράγχθι ήταν ελληνόφωνοι τα ξαναλέμε

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 25/03/2009 12:35:15


Όντως είναι λίγο παλαβό το συμπέρασμα ότι επειδή βρέθηκαν κάποια παλαιολιθικά κόκκαλά σε μια σπηλιά, τότε οι Έλληνες είναι "αυτόχθονες". Τα κόκκαλα δε μιλάνε γλώσσα και χωρίς DNA άκρη δεν βγαίνει. Απλά δείχνουν ότι υπήρχαν άνθρωποι εδώ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2009, 21:14:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εύκολα πράγματα ρωτάς φίλε OANNHSEA..Γιατί το "οι"
είναι παθητικό και το "ει"ενεργητικό...

Τσου trexagireve - ξαναπροσπάθησε...
Αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο "αοιδός" είναι παθητικό... Είναι δυνατόν το ουσιαστικό να είναι παθητικό;;;
Εντάξει οι βαθμοί μου στα ελληνικά ήταν κοντά στο 12 και έχουν περάσει και 22 χρόνια από τότε, αλλά δεν το νομίζω...

Edited by - OANNHSEA on 25/03/2009 21:20:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2324219
Maintained by Digital Alchemy