ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 19:45:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
Μιλάει δηλαδή για το κινούν ακίνητο του Αριστοτέλη:

Τούτο γαρ ο Θεός το πρώτο κινούν ακίνητο.

Ο Ηράκλειτος λοιπόν λέει ότι το παν είναι διαιρετό και αδιαίρετο, γεννητό και αγέννητο, θνητό και αθάνατο, λόγος και αιών, πατέρας και γιος, θεός και δικαιοσύνη. Αφού ακούσετε όχι εμένα αλλά το λόγο, είναι σοφό να ομολογήσετε πως τα πάντα είναι ένα.

Το Εν, το οποίο μόνον είναι η Σοφία, θέλει και δε θέλει να καλείται με το όνομα του Δία.

Αν και ο λόγος αυτός είναι αιώνια οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να καταλάβουν και πριν τον ακούσουν και αφού τον ακούσουν για πρώτη φορά. Γιατί, ενώ τα πάντα συντελούνται σύμφωνα μ' αυτόν το λόγο, αυτοί μοιάζουν άπειροι όταν αποκτήσουν εμπειρία λέξεων και πράξεων σαν αυτές που εγώ διηγούμαι, όποτε διακρίνω το κάθε τι σύμφωνα με τη σύσταση του και εκθέτω το πώς έχει. Αλλά από τους άλλους ανθρώπους διαφεύγουν όσα πράττουν όταν είναι ξυπνητοί, ακριβώς όπως λησμονούν όσα πράττουν όταν κοιμούνται.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 19:58:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
quote:
Αν θες να φανταστείς μια ευφυΐα πίσω από την εξέλιξη, διακαίωμά σου και καλά κάνεις. Αλλά διαφωνώ ότι δε συμβαδίζει με τα λεγόμενα του Ηρακλείτου.

Εσύ θα απαγορεύσεις με προσβολές και την σκέψη, για ποια φαντασία μου μιλάς;

Για την φαντασία του Ηράκλειτου;

Έχεις απόλυτο δίκαιο, ότι και να πείς είσαι μέσα, δεν είσαι απλά ένας πολυμαθής και προκλητικός άσχετος, είσαι γνώστης των πραγμάτων σε βάθος(μιλάω για τον διαχωρισμό που έκανε ο Ηράκλειτος).

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, με αποστόμωσες.


Edited by - Dot on 09/12/2010 20:01:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 20:15:27  Εμφάνιση Προφίλ
Ρε Dot, είναι κακό να διαφωνώ; ΕΣΥ βαφτίζεις αυτό που λέει ο Ηράκλειτος ΛΟΓΟ ως ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ ή Θεό. Εγώ λέω ότι ΔΕΝ είναι. Το πυρ είναι η ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

quote:
Εσύ θα απαγορεύσεις με προσβολές και την σκέψη, για ποια φαντασία μου μιλάς;


Πολύ εύθραστη είναι η σκέψη σου. Πρέπει επιτέλους να πάψει αυτή η αυτο-μαρτυροποίηση και αυτο-θυματοποίηση. Η' κάνουμε διάλογο οπότε έχω δικαίωμα να εκφράσω τη διαφωνία μου και να επιτεθώ στις ιδέες σου ή κάνουμε κάτι άλλο. Απλώς το άλλο ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να το ονομάσεις ούτε δημοκρατία ούτε διάλογο. Έτσι απλά.

quote:
Για την φαντασία του Ηράκλειτου;


Ο συσχετισμός ΠΥΡΟΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ δεν είναι δικός μου. Αυτό πρέπει να το ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Άρα μη βαφτίζεις αυτά που ΘΕΛΕΙΣ να ισχύουν θέσεις του Ηρακλείτου...


Αυτό που είπε ο Αναξίμανδρος ΠΩΣ το σχολιάζεις;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 20:20:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
Ότι πεις εσύ. Έχεις δίκαιο. Είναι μάταιο να ασχολείται κάποιος με αυτά.

Αναρωτιέμαι όμως αν μπορείς να καταλάβεις τελικά τι είναι αυτό που ψάχνεις.

Γιατί να κάτσω να συζητήσω για τον Ηράκλειτο με κάποιον που δεν καταλαβαίνει καν τι λέει, δεν πρόκειται.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 20:31:17  Εμφάνιση Προφίλ
Μα δε συζητάς για τον Ηράκλειτο. Αλλά για αυτά που βάζουν στο στόμα του Ηράκλειτου κάποιοι για να τον φέρουν κοντά σε αυτά που έλεγε ο Ιωάννης.


Από σάιτ πανεπιστημίου:

http://faculty.washington.edu/smcohen/320/heracli.htm


Heraclitus stresses the importance of (what he calls) “the logos”. This term can have a variety of meanings: word, statement, reason, law, ratio, proportion, among others. (Barnes translates it as account.) It is related to the verb “to say” - a logos is something that is said.
Consider fragments 1, 2, 44, 104 (=B1, B2, B50, B45). We are told that a (or the) logos can “hold” and be “heard” and “understood” and things “come to be in accordance with” it (1), that it is “common” (2), that it is wise to “listen to it” (44), and that it can be “so deep” (104) that its limits can never be discovered. What kind of a thing, then, is a logos?
Barnes thinks there is no special importance to be attached to Heraclitus’s use of this term (see Presocratics p. 59) — a logos is just “what is said.” But this strikes me as too deflationary. There does seem to be some genuine content to Heraclitus’s notion of logos. These are its main ingredients:
There is an orderly, law-governed process of change in the universe. (Compare fragment 80 with Anaximander, who equates strife with injustice; for Heraclitus, strife is justice, and is ranked along with necessity as that in accordance with which all things happen.)
The unity of diverse phenomena is to be found not in their matter, but in their logos. Indeed the very identity of an object depends not on the matter that composes it, but on the regularity and predictability of the changes it undergoes. (Again, a huge departure from the Milesians, who emphasized the material unity of all things.)
The lyre (cf. above) is a good example of a logos in action. The orderly balance of opposed forces is what keeps the lyre functioning. The harmony of the lyre is an instance of the logos.
Another good example in which the nature of a thing is given by its logos, and by the changes it undergoes, rather than by a list of its ingredients, is found in his discussion of the mixed drink that the Greeks called kykeon (here translated “posset”) — a mixture of wine, barley and grated cheese (76=B125):
even the posset (kykeon) separates if it is not being stirred.
His point is that the continued existence of a certain kind of thing depends on its undergoing continual change and movement. What makes something a posset is not just what it’s made of (not just any collection of wine, barley, and cheese is a posset), but how it behaves, what kind of process it undergoes.

In a way, then, the logos for something is rather like a recipe. That is, it is more than a list of ingredients. It includes an account of how they are put together, and how they interact.

ΔΕΝ αναφέρει πουθενά Θεό ή Ιωαννή. Μπήκες; Αυτό λέω και εγώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 20:36:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
Η κατάσταση σου είναι τραγική και ανίατη. Μου αρέσει που νομίζεις ότι μπορείς να συζητήσεις.

Τι να κάνω δηλαδή, να σου ξαναφέρω τα αποσπάσματα;

Να σου φέρω και άλλα;

Δεν πίστευε ο Ηράκλειτος στο θείο;

Το ανθρώπινο ον δεν κατέχει την αληθινή γνώση, αλλά το θείο την κατέχει. Ηράκλειτος

Τι άλλο να σου πω;

Απλά ίσως θα ηταν καλύτερα να αφήσεις τον Ηράκλειτο και γενικά τους φιλόσοφους στην ησυχία τους και να μάθεις να μαθαίνεις από τα λάθη σου, γιατί δεν πας πουθενά με αυτό το μοτίβο.

Για το ακίνητο μίλησαν και:

Παρμενίδης

Η φιλοσοφία του Παρμενίδη συνοψίζεται στην διδασκαλία του για το Όν.
Αυτό το Όν, η ύπαρξη και ουσία του κόσμου, προϋποθέτει την έννοια του κόσμου όπως την ανεκάλυψαν οι Υλοζωϊστές και την έννοια του Θεού, σύμφωνα με την θεωρία του Ξενοφάνη.
Το Όν του Παρμενίδη είναι Ακίνητο και Στατικό. Κάθε μορφής κίνηση βρίσκεται μόνον μέσα του. Η αληθινή γνώση είναι μόνον η γνώση του Όντος. Κάθε άλλης μορφής γνώση είναι ψεύτικη και απατηλή.
Κάθε στιγμή η φύση μάς διδάσκει ότι το Όν είναι αγέννητο και αθάνατο. Γιατί αποτελεί Ολότητα, είναι Αμετακίνητο και δεν έχει τέλος. Δεν «ήταν» ποτέ και δεν «θα είναι» ποτέ στο μέλλον, επειδή τώρα, στο παρόν, είναι όλο μαζί, είναι Ένα και έχει τη συνέχεια μέσα του. Με αυτό τον τρόπο ο Παρμενίδης συνοψίζει το Πάν, δηλαδή τον 'Ανθρωπο, τη Φύση και το Σύμπαν μέσα στην ίδια σφαίρα που ενυπάρχει ο Θεός και όλα μαζί αποτελούν μία ενότητα. Μ' αυτή τη θεωρία ανοίγει η πύλη της Μεταφυσικής γνώσης ως το τέλος της Νεοπλατωνικής Φιλοσοφίας.

Εμπεδοκλής

Για τον Εμπεδοκλή το Όν, όταν το κοιτάμε σαν σύνολο, είναι Ακίνητο, Αμετάβλητο, Ολοτελές και Αιώνιο. Ποτέ δεν γεννήθηκε και ποτέ δεν θα πεθάνει.
Όταν όμως κοιτάμε το Όν στα μέρη του, είναι κινούμενο σύμφωνα με τους όρους της κοσμολογίας του Ηρακλείτου. Τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο είναι το νερό, το χώμα, ο αέρας και η φωτιά. Τίποτα δεν γίνεται από το «μη είναι» και τίποτα δεν καταλήγει στο «μη είναι».
Σύμφωνα μ' αυτή τη θέση, αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν γένεση και φθορά, δεν είναι παρά η συνένωση και ο χωρισμός των στοιχειακών φορέων.
Τα στοιχεία που συνθέτουν την ύλη του κόσμου είναι αιώνια αμετάβλητα, ενώ η ύλη του κόσμου είναι αιώνια μεταβλητή. Δεν υπάρχει αρχή και τέλος στη φύση και στο Σύμπαν. Και τα δύο είναι αιώνια.
Η ψυχή για τον Εμπεδοκλή σ' αυτό τον κόσμο είναι εξόριστη. Ο μόνος τρόπος για να ενωθεί με τον Θεό είναι μόνον η φιλότητα.


Edited by - Dot on 09/12/2010 20:44:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 20:47:38  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Η κατάσταση σου είναι τραγική και ανίατη. Μου αρέσει που νομίζεις ότι μπορείς να συζητήσεις.
Τι να κάνω δηλαδή, να σου ξαναφέρω τά αποσπάσματα;

Να σου φέρω και άλλα;

Δεν πίστευε ο Ηράκλειτος στο θείο;

Το ανθρώπινο ον δεν κατέχει την αληθινή γνώση, αλλά το θείο την κατέχει. Ηράκλειτος

Τι άλλο να σου πω;

Απλά ίσως θα ηταν καλύτερα να αφήσεις τον Ηράκλειτο και γενικά τους φιλόσοφους στην ησυχία τους και να μάθεις να μαθαίνεις από τα λάθη σου, γιατί δεν πας πουθενά με αυτό το μοτίβο.Πού έγραψα ρε συκοφάντη ότι ο Ηράκλειτος δεν πίστευε στο θείο; Εγώ τα λόγια του έδωσα. Ο Ηράκλειτος ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ το θείο αλλά θεωρούσε την αιτία δημιουργίας του κόσμου το ΠΥΡ, δηλαδή επίσης κάτι άλλο.

Αυτό είναι το πρόβλημα του ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥ Χριστιανού. ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ παντού ΔΙΩΓΜΟΥΣ και ΑΘΕΟΥΣ. Θα μου πεις εδώ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ στους διωγμούς θα κολλήσουμε;ΕΛΕΟΣ ρε φίλε

Εμπεδοκλής είπες ε;;;;;;

Για κοίτα εδώ...:


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82

Αξιόλογη είναι η θεωρία για τη γένεση των οργανικών όντων, η οποία αναπτύσσεται με βασικό άξονα την εξέλιξη, γεγονός που έκανε τον αρχαίο στοχαστή να θεωρείται πρόδρομος του Δαρβίνου. Η εξελικτική αυτή θεωρία αποτελείται από τέσσερα στάδια: στο πρώτο η γη γεννά τα οργανικά μέλη του σώματος των ζώων διαχωρισμένα, στη δεύτερη τα μεμονωμένα οργανικά μέλη συνενώνονται σε τερατώδεις μορφές, στην τρίτη οι τερατώδεις μορφές που προέκυψαν δεν κατορθώνουν να επιβιώσουν και παραχωρούν τη θέση τους σε νέους τύπους ζώων που έχουν την ικανότητα να συνεχίσουν τη ζωή τους, στην τέταρτη περίοδο γεννιούνται τα οργανικά όντα, όχι από τη γη αλλά το ένα από το άλλο.


Φαντάστηκε τη φυσική επιλογή...


Κοίτα μια σύμπτωση!!!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 21:14:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Καλά ρε Βιομηχανικέ, επειδή έχεις "μπράβο" την αμαλία,
νομίζεις ότι κάτι συμβαίνει;Ξέρουν οι άλλοι,μην κοιτάς που
δεν στο λένε...πια....Ειδαν ότι δεν υπάρχει όφελος..Εγώ,θα σε βλέπω όπως είσαι....Ανήμπορος, για επικοινωνία, όσο θα κρύβεσαι πίσω απο άλλους....
Μονος σου, όμως, αλάνι μου, να σε δώ,τι κάνεις....
Που βάζεις την ουρά κάτω απο τα σκέλια και χάνεσαι....
Με διασκεδάζεις,αγαπητέ μου,με τον ενθουσιασμό σου,δεν τρολάρω με σένα...Απλά, θα είχε πλάκα, να μην είχες την αμαλία βοηθό....
Θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι μαζί σου...
Καλά,βλέπω, οι βρισιές σου προς πάντες, η αθυροστομία σου, μόνο τη ....Λουκά μου θυμίζουν...Συγχαρητήρια, δειχνεις φανατικός πιστός, της εξέλιξης...
Περί του ανθρώπου,που δεν λέτε τιποτε νέο,εσείς οι ..εξελικτές, που δεν ξέρετε κάτι άλλο,απο όλους εμάς,για να μας το παίζετε έξυπνοι, τι γίνεται;...
Ακόμη κοιτάτε το ....πατεντάρισμα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς;...
Δεν σας ανήκει τίποτε.....Όλα είναι όλων...
Κι ο νοών νοήτω...

_________________________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

amalia - 10/12/2010
_________________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 21:15:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
Το πρόβλημα είναι καθαρά και μόνο δικό σου αγαπητέ. Ούτε καταλαβαίνεις τι λες, ούτε ξέρεις τι σου γίνεται. Ηρέμησε λίγο γιατί δεν πας καθόλου καλά. Μάλλον γιατρό χρειάζεσαι που είπε και ο άλλος.

Ο κόσμος(η Όν ας πούμε) είναι πυρ αείζωον. Το πυρ(-ακίνητο-κοσμολογική σταθερά) όμως, είναι και η αρχή της κίνησης αυτού που βρίσκεται μέσα στο ακίνητο.

Πριν τον Ηράκλειτο υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που μίλησαν για τον ένα θεό και είναι απόλυτα λογικό να είχαν μια συνέχεια.

Αν προσδιορίζουμε το όλο, βλέποντας μέσα σε αυτό τον Λόγο-Θεό, σαφώς και δεν υπάρχει δημιουργός.

Αν βλέπουμε τον Θεό-Λόγο έξω και πάνω από το φαινομενικό(δηλαδή αυτού που είναι μέσα στο Όν σύμφωνα με τον Παρμενίδη) τότε είναι σαφές ότι υπάρχει δημιουργός Λόγος του φαινομενικού.

Είναι απλά θέμα διατύπωσης. Είναι και η ταινία μάτριξ, όπου ο δημιουργός του φαινομενικού-Μη Όν-μάτριξ είναι η Zion-Σιών-κοσμικός νους(θα μπορούσε να είναι και Όλυμπος, μηδέν διαφορά).

Θα την έλεγες και στον Θαλή που λέγε: Ο κόσμος ποίημα Θεού.

Το θείος Λόγος δεν το έβαλα εγώ στο στόμα του Ηράκλειτου, αλλά ο Ιππόλυτος. Άντε ζήτα του και τον λόγο.

Πυρὸς τροπαὶ πρῶτον θάλασσα, θαλάσσης δὲ τὸ μὲν ἥμισυ γῆ, τὸ δὲ ἥμισυ πρηστὴρ· δυνάμει γὰρ (Ἡράκλειτος) λέγει ὅτι πῦρ ὑπὸ τοῦ διοικοῦντος λόγου καὶ θεοῦ τὰ σύμπαντα δι' ἀέρος τρέπεται εἰς ὑγρὸν τὸ ὡς σπέρμα τῆς διακοσμήσεως, ὃ καλεῖ θάλασσαν, ἐκ δὲ τούτου αὖθις γίνεται γῆ καὶ οὐρανὸς καὶ τὰ ἐμπεριεχόμενα· ὅπως δὲ πάλιν ἀναλαμβάνεται καὶ ἐκπυροῦται, σαφῶς διὰ τούτων δηλοῖ· (γῆ) θάλασσα διαχέεται, καὶ μετρέεται εἰς τὸν αὐτὸν λόγον, ὁκοῖος πρόσθεν ἦν ἢ γενέσθαι γῆ.

Γενικά τι να σου πω; Χτυπιέσαι σαν υστερικός, βρίζεις και προσβάλλεις και δεν μπορείς να καταλάβεις καν τι λες και τι ψάχνεις.

Edited by - Dot on 09/12/2010 21:26:00

_________________________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

amalia - 10/12/2010
_________________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2010, 22:33:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτό πια, περί ύβρεων, που λέει κι νέος φίλος, Ντότ,έχει γίνει συνείδηση,εδώ μέσα, λες και το θέμα είναι ποιός θα βρίσει και θα προσβάλει τον άλλο....Ποτέ δεν ήταν όπως και πρέπει να δούμε, ότι δεν υπάρχει πια διάλογος, παρά μόνο κόντρα...Λες κι έχουμε συμφέροντα...
Ηρεμία,γιατί, όλοι το ίδιο θέλουμε, όλοι το ίδιο ζητάμε..Ας μην το...μοιράζουμε, ή διεκδικούμε,είναι όλων...
Το λένε αλήθεια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 09:35:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
@ IndustrialAngel
Σε κάποια από τα μηνύματα που έγραψες στην προηγούμενη σελίδα, έχουνε γίνει επεμβάσεις λόγω προσβλητικών εκφράσεων που απεύθυνες, κατά κύριο λόγο στον europaios2 και δευτερευόντως στον trexagireve (για τον trexagireve αναφέρομαι στην προσβλητική έκφρασή σου που έχει να κάνει με την επαγγελματική του ιδιότητα που δηλώνει στις συζητήσεις).
Όσον αφορά στις προσβλητικές εκφράσεις προς τον europaios2, συνιστούμε να βρεις έναν πιο κόσμιο τρόπο να διατυπώσεις την αγανάκτησή σου για τον τρόπο με τον οποίο αντιπαρατίθεται στα επιχειρήματά σου. Όσο δίκιο και να έχεις, μην ξεχνάς ότι σημασία δεν έχει μόνο η αξιοπιστία των στοιχείων και των απόψεων/απαντήσεων, αλλά και ο σεβασμός στον Διάλογο!

Και κάτι ακόμα:
Στο μήνυμά σου (Απεστάλη: 09/12/2010, 20:31:17), παραθέτεις ένα κείμενο στα αγγλικά. Καταλαβαίνεις ωστόσο, πως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με τη γλώσσα αυτή, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν το κείμενο, κάτι που ουσιαστικά τους αποκλείει από το τμήμα αυτό της συζήτησης (από τη συγκεκριμένη πληροφορία, δηλαδή). Θα σε παρακαλέσω λοιπόν, και αυτή είναι μια σύσταση που έχουμε γράψει και αλλού και προς άλλους συμμετέχοντες, εάν παραθέτεις κάποιο αγγλικό κείμενο να παραθέτεις και τη μετάφρασή του, ή αλλιώς παρέθεσε το link και γράψε μια δική σου συνοπτική περιγραφή (εάν το κείμενο είναι π.χ. πολύ μεγάλο).

[Σημ: Η παραπάνω παρατήρηση ισχύει για όλους και φυσικά και για τα κείμενα που είναι γραμμένα στα αρχαία ελληνικά]

@ Dot
Φαίνεται τουλάχιστον περίεργη η επιθετική στάση που δείχνεις ξαφνικά απέναντι στον IndustrialAngel, τουλάχιστον όσον αφορά στη συζήτησή σας στο συγκεκριμένο θέμα...
Καταρχάς, στο μήνυμά σου (Απεστάλη: 09/12/2010, 19:58:31) αναφέρεσαι σε προσβολές από τον IndustrialAngel, οι οποίες δεν έχουν γίνει απέναντί σου, αντιθέτως σου απευθύνεται ευγενικά και με έναν φυσιολογικό τόνο διαφωνίας. Στη συνέχεια βέβαια, τον προσβάλλεις εσύ (Απεστάλη: 09/12/2010, 20:36:08), κάτι που πυροδοτεί ένα έντονο κλίμα μεταξύ σας (ο IndustrialAngel σε αποκαλεί συκοφάντη κι εσύ σε επόμενό σου μήνυμα του γράφεις ότι "χρειάζεται γιατρό").

Θα παρακαλέσουμε λοιπόν να σταματήσει το άσχημο αυτό κλίμα εδώ.

@ trexagireve
Άραγε, καταλαβαίνεις ότι το τραβάς επικίνδυνα το σκοινί;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 10:20:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Εννοείς, το αν πρέπει να ανέχομαι τον Βιομηχανικό να με βρίζει
σε καθε μήνυμα του,αμαλία;...Αυτό πρέπει να εννοείς, είμαι
βέβαιος...
Περιμένω, να πράξεις τα δέοντα, μια φορα...
Και προπάντων, μην πάρεις θέση, φέρσου μια φορά σαν διαχειρίστρια...
Εγώ,είμαι λίγο χαλαρός στο γράψιμο, επίτηδες, για να μην παριστάνω τον σοβαρό,αλλα, δεν είναι προσβλητικό,δεν ξεφεύγει....
Ειναι κακό; Με θέλεις εντελως τυπικο;Στο πνευματικό αυτό φόρουμ;..
Λίγη ελευθερία, ξέρεις οτι επιτρέπεται..Δεν επιτρέπω, όμως,και στον εαυτό μου να ξεφεύγει, αν δεν προκληθώ και πολλάκις...
Ας γίνει μια φορά διάλογος, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς,
που φαίνεται λες και μετράνε σαν έξτρα πόντους...Υπάρχει κόσμος,
που δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη του Βιομηχανικού για μένα...
Πρέπει να την μαθαίνουν τακτικά; Μην ξεχάσουν;...
Εγώ φίλη,θέλω απλά διάλογο,αυτό ζητάω...Με όποιον, πάντα, θέλει. Δημοκρατία έχουμε,...ποτέ με το ζόρι..
Μονο αυτό είναι που μπορώ να ζητάω και σε όσα πλαίσια θέλεις μπαίνω...
Τοσο καιρό, αυτό μόνο περιμενω να καταλάβεις, εσύ ειδικά...
Για να λυθεί επιτέλους, μια παρεξήγηση, που δεν υπάρχει...

Την φάλαινα του Βιομηχανικού, που είχε ως αιτία της τελευταίας μου διαγραφής, δεν την έβγαλες, ακόμη, όμως..
Τελικά, είναι καλύτερα να τα βλέπουμε μερικά πράγματα, αντι να τα αναφέρουμε γραπτώς;...Ερώτηση...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 11:07:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
quote:
Αν θες να φανταστείς μια ευφυΐα πίσω από την εξέλιξη, διακαίωμά σου και καλά κάνεις. Αλλά διαφωνώ ότι δε συμβαδίζει με τα λεγόμενα του Ηρακλείτου.

Αυτό είναι μια προσβολή και προς εμένα, γιατί μου καταλογίζει φαντασία(εκεί όπου ο Ηράκλειτος μιλάει για τον Λόγο και για Γνώση και όχι για
φαντασία) ενώ αυτός είναι και καλά ρεαλιστής και μάγκας, όταν στην ουσία δεν ξέρει καν τι του γίνεται και τι λέει) και προς τον Ηράκλειτο
(είναι κάτι περισσότερο από γελοίο να συγχέεται ο Ηράκλειτος με την νοητική ανωμαλία των Δαρβινιστών) και φυσικά προς τον Ιωάννη και γενικά είναι προσβλητικός προς το σύμπαν και δεν σέβεται τίποτα. Αυτό που δεν σέβεται επι της ουσίας, μέσα απο αυτήν την αρρωστημένη μανία που τον έχει καταβάλει, είναι τον εαυτό του.

Βάζει μπροστά τους Έλληνες φιλοσόφους, καταλογίζοντας τους μέσα από την φαντασία του, πράγματα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβαδίσουν με τον μηδενισμό που προβάλει. Κανένα περιθόριο δεν υπάρχει για συζήτηση.

Για τον Αριστοτέλη το κινούν ακίνητο είναι ο Δημιουργός(προσβολή και προς τον Αριστοτέλη).

http://www.ramnousia.com/2010/11/blog-post_5697.html

Τι είναι όμως αυτή η αιώνια ενέργεια της «κινητικής αρχής»; Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, είναι η καθαρή νόησις του εαυτού της. Ο Συμπαντικός «Νους» καταλαβαίνει τον εαυτό του, όταν η Θεότητα «στοχάζεται τον εαυτό της». Είναι «Νόησις Νοήσεως». Ο Θεός μόνον το θείον μπορεί να σκέφτεται, μόνον δηλαδή τον Εαυτό του. Ο κόσμος μόνον από το θείον προέρχεται και στο θείον ανήκει.

Και αφού ο άνθρωπος σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι το μόνο Ον που συμμετέχει στο πνεύμα της δημιουργίας άρα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι όταν ο άνθρωπός θα συνειδητοποιήσει την ενιαία ύπαρξη του συμπαντικού νου τότε μόνο θα έχει συλλάβει και την έννοια του Θεού.

Αυτός δεν ήταν Έλληνας;

Ο Δημιουργός του Πλάτωνα χρησιμοποίησε δυό στοιχεία για να πλάσει τον κόσμο. Ενα «αμερές» και «ταυτόν» και ένα «μεριστόν» και «θάτερον». Ετσι ο κόσμος είναι ανάμικτος αφού συνίσταται «εκ του νού και της ανάγκης». Αυτός ο δυισμός εξηγείται απο τη χρήση δύο αιτίων , ενός «θείου» και ενός «αναγκαίου». Ο πλατωνικός κόσμος δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο τελεολογικά αλλά χρειάζεται και μιά μηχανική εξήγηση. Η τελεολογική τάξη προέρχεται απο το νού ενώ η μηχανική αιτιότητα οφείλεται στο «αναγκαίον» και την αντίσταση της ύλης. Εχουμε λοιπόν δυό αρχές μια πνευματική και μια υλική. Η ύλη λειτουργεί ως εκμαγείο που μπορεί να δώσει οποιαδήποτε μορφή με την κατάλληλη επεξεργασία.

Ο Πλάτωνας δεν ήταν Έλληνας;

Οι Ινδουιστές που πιστεύουν στον δημιουργό Μπραχμά είναι Χριστιανοί;

Ο Θαλής ήταν Έλληνας;

O Αναξαγόρας λέει δημιουργός της τάξης είναι το Θεϊκό πνεύμα. Αυτό ισχύει για ολόκληρο το Σύμπαν. Την διανοητική δύναμη και την ψυχή τα ονομάζει Νού. Κι ενώ η ψυχή κινεί το Πάν, ο Νους είναι άπειρος,
αυτούσιος παντοδύναμος, παντογνώστης, πανταχού παρών.

Ο Αναξιμένης ταυτίζει τον αέρα με την ψυχή σαν «γενετική αιτία» του σύμπαντος κόσμου.

Ο Ξενοφάνης ασκεί σκληρή κριτική στην ανθρώπινη μορφή που έχουν οι θεοί της εποχής του και το ελάττωμα των ιερατείων να ταυτίζουν τους θεούς με τα ανθρώπινα μέτρα. Η Ιωνική Φυσική που ανακάλυψε την έννοια της Ενότητας και της Ολότητας του κόσμου, βοήθησε τον Ξενοφάνη στην σύλληψη του θείου και η έννοια του Θεού ορίζεται ως αρχή και ουσία του Σύμπαντος κόσμου.

Ο Ζήνων υπερασπίζεται με πάθος την θεωρία του διδασκάλου του, του Παρμενίδη και με μία σειρά συλλογισμών αποδεικνύει ότι η «πολλότητα» δεν έχει υπόσταση, δηλαδή στο σύνολο του κόσμου η σύγκριση των όντων και των φαινομένων έχει ίσες θετικές και αρνητικές δυνάμεις και αποδίδει Μηδέν. Μέσα στην θεωρία του η «κίνησις» είναι αδύνατη.
Ο Ζήνων αρνείται ακόμα και την κίνηση του Όντος μέσα στο χώρο και μάλιστα αρνείται και τον ίδιο το χώρο.

Λέει ο Ζήνων:
'Αν ο χώρος είναι κάτι, τότε που βρίσκεται;
'Αν ο χώρος ανήκει στο «είναι» που θα μπορούσε να «είναι»; Αλλά άν το «είναι» ολόκληρο είναι μέσα στο χώρο, τότε θα πρέπει ο χώρος να βρίσκεται μέσα σε έναν άλλο χώρο κι ο άλλος χώρος σ' έναν άλλο χώρο, πράγμα που είναι αδύνατον. Γι'αυτό, δεν υπάρχει χώρος.
Η κατάργηση της έννοιας του χώρου και του χρόνου και οι συνθήκες ορίου της κινητικής αρχής όπως τα συνέλαβε ο Ζήνων, απασχολούν σήμερα πολλούς κοσμολόγους και θεολόγους και αποτελούν τεκμήρια για επιστημονικές αναζητήσεις που αφορούν στην αρχή της Δημιουργίας του Σύμπαντος και την έννοια του Θεού ως Δημιουργού.

Αυτοί ήταν Έλληνες;

Έλεος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 11:45:30  Εμφάνιση Προφίλ
Dot...

Για τον Αριστοτέλη το κινούν ακίνητο είναι ο Δημιουργός(προσβολή και προς τον Αριστοτέλη).

To ανωτέρω κατατεθέν , είναι ένα απο τα πολλά που ανέφερε ο Αριστοτέλης και έχω την αίσθηση , ότι αν πρέπει να εξάγουμε ένα κεντρικό συμπέρασμα για την σκέψη και τις ιδέες του Αριστοτέλη , θα πρέπει να διαβάσουμε όλη την θεωρία-σκέψη του και όχι προσπαθώντας να τι κάνουμε αυτό δια μέσου αποσπασμάτων...

Λέει λοιπόν ο Αριστοτέλης ότι σκοπός της μάθησης είναι η επίτευξη της τελείωσης , η οποία ΕΓΚΕΙΤΑΙ στην πραγμάτωση των ιδιαίτερων ικανοτήτων της ΝΟΗΣΗΣ που ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Απο την άλλη μεριά -εφόσον σου αρέσει η ανάσυρση αρχαίων σκεπτικών- ο Επίκουρος είχε αναφέρει , ότι δεν υπάρχει "Θεία πρόνοια"...και προώθησε τον "Βιολογικό" τρόπο σκέψεως...

Επίσης μίλησε και για την ύπαρξη και άλλων σφαιρικών κόσμων και στους οποίους -κατα την άποψή του- υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί...

Και κάτι ακόμα που αφορά τον Αριστοτέλη και για την ψυχή του ανθρώπου ....

Είχε λοιπόν αναφέρει , ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι ιδιότητα του σώματός του και διαλύεται μετά τον Θάνατο.

Ο Επίκουρος επίσης είχε αναφέρει για την πορεία της εξέλιξης του ανθρώπου και την προσαρμογή στον συγκεκριμμένο κόσμο...!

Γιατί δηλαδή θα πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου σε όλους τους άλλους που ανέφερες και όχι σε Αριστοτέλη και Επίκουρο..???

Οι άνθρωποι στοιβάζουν τα λάθη της ζωής τους και δημιουργούν ένα τέρας που ονομάζουν πεπρωμένο John Oliver HobbesΜείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 10/12/2010 12:16:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 13:04:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
Και?

Ο Χριστιανισμός παραδόξως σε νοητικό επίπεδο έχει το ίδιο πρόβλημα που έχει ο Δαρβινισμός.

Δεν μπορεί να χωρέσει στα φαινομενικά του πιστεύω την ένοια της πνευματικής εξέλιξης, αλλά επί της ουσίας το κυρίως πνευματικό
πρόβλημα δεν είναι η κατανόηση, αλλά ο μηδενισμός και το άψυχο σύμπαν που προβάλει σε αυτήν την γελοία σύγκρουση ο Δαρβινισμός και γενικά ο υλισμός.

Ακούστηκαν κάποια πράγματα για τους δημιουργιστές από τους καλλωπισμένους φλύαρους σοφούς της μωρίας και της ασυναρτησίας, που είναι υποταγμένοι στα άψυχα είδωλα της μηχανής και του χρόνου, ότι και καλά δημιουργούν κάποιου είδους πρόβλημα. Μα στην ουσία οι περισσότεροι από αυτούς αποδέχονται την εξέλιξη και απλά προσπαθούν να περάσουν το ενδεχομένο(πραγματικότητα κατ'εμέ) της δημιουργικής αρχής και της εφυίας στο συμπαν και είναι πολύ πιο συμβατοί με τον Αριστοτέλη και τους Έλληνες φιλοσόφους.

Το όλο θέμα με τους Δαρβινιστές έχει καταντήσει κάτι περισσότερο από γελοίο και για αυτό ευθύνονται και οι χριστιανοί.

Edited by - Dot on 10/12/2010 13:22:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 14:33:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Δεν νομίζω, ότι φταίνε οι χριστιανοί,γιατί η θεωρια της εξέλιξης,
κάνει περιττό τον Θεό, αγαπητέ Dot......Το θέμα είναι, ποιός θα κυριαρχήσει,ως ΙΔΕΑ στον άνθρωπο...
Ο χριστιανισμός, ή η Νεα Εποχή,με τον Δαρβίνο και τους άλλους;...Εκεί, παίζεται το παιχνίδι...Παιχνίδι εξουσίας είναι..
Το πόσο ο χριστιανισμός,απηχεί, πλέον, τον χριστιανισμό, είναι ένα
άλλο θέμα, που δεν έχει καμία σχέση με τους εξελικτές, αλλά, με την
πόρωση και την καλοπέραση πολλών, απο την θρησκεία...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 14:41:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
quote:
ποιός θα κυριαρχήσει

quote:
η Νεα Εποχή

Καμία σχέση με τους Δαρβινιστές η Νέα Εποχή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 16:20:35  Εμφάνιση Προφίλ
Dot

quote:
Ο κόσμος(η Όν ας πούμε) είναι πυρ αείζωον. Το πυρ(-ακίνητο-κοσμολογική σταθερά) όμως, είναι και η αρχή της κίνησης αυτού που βρίσκεται μέσα στο ακίνητο.
Πριν τον Ηράκλειτο υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που μίλησαν για τον ένα θεό και είναι απόλυτα λογικό να είχαν μια συνέχεια.

Αν προσδιορίζουμε το όλο, βλέποντας μέσα σε αυτό τον Λόγο-Θεό, σαφώς και δεν υπάρχει δημιουργός.

Αν βλέπουμε τον Θεό-Λόγο έξω και πάνω από το φαινομενικό(δηλαδή αυτού που είναι μέσα στο Όν σύμφωνα με τον Παρμενίδη) τότε είναι σαφές ότι υπάρχει δημιουργός Λόγος του φαινομενικού.

Είναι απλά θέμα διατύπωσης. Είναι και η ταινία μάτριξ, όπου ο δημιουργός του φαινομενικού-Μη Όν-μάτριξ είναι η Zion-Σιών-κοσμικός νους(θα μπορούσε να είναι και Όλυμπος, μηδέν διαφορά).


Πρώτον, για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είναι ΑΛΛΟ να μην πιστεύεις στο Θεό και ΑΛΛΟ να μην αποδέχεσαι τη δημιουργία. Αυτή η προσέγγιση: Η μας έφτιαξε ο Θεός ή είμαστε άθεοι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λανθασμένη. Οφείλεται στο ότι οι θρησκείες που γνωρίζουμε καλύτερα (Μωαμεθανισμός, Χριστιανισμός ,Ιουδαϊσμός) είναι όλες ίδιου τύπου και μιλούν έναν πανίσχυρο-Θεό δημιουργό. Αντίθετα άλλες θρησκείες (πχ οι ανατολικές) δεν έχουν ΚΑΝ κοσμογονία και θεωρούν τον κόσμο ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ και του Θεούς να δρουν μέσα σε αυτό.

Εγώ ΔΕΝ είπα πουθενά ότι ο Ηράκλειτος ήταν ΑΘΕΟΣ. ΚΑΜΙΑ σχέση. Αλλά δε δεχόταν τους γιαχβικού τύπου δημιουργούς. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Το ΠΥΡ μπορεί να περιγράφει τη "συμπαντική συνείδηση", το Θεό του Σπινόζα αλλά όχι το τύπο με το μουσάκι που φαντάζονταν οι γιδοβοσκοί στην έρημο. Με την "ύπαρξη" ή ορθότερα ΟΝΤΟΤΗΤΑ αυτού του Θεού (λόγου, ΝΟΜΟΥ, ΑΙΤΙΑΣ κτλ) συμφωνώ και εγώ. Εξάλλου Ο μόνος εκ των αρχαίων φιλοσόφων που θα μπορούσε να θεωρηθεί άθεος (αλλά ΟΧΙ εντελώς) είναι ο Επίκουρος.


Αυτός που συσχέτισε το Λόγο (ως έννοια) με τον "Θείο Λόγο" είναι ο Ιππόλυτος της Ρώμης. Αλλά αν προσέξεις σε ΠΟΙΟ βιβλίο ασχολείται με τον Ηράκλειτο, θα αλλάξεις γνώμη για αυτά που λες. Το έργο είναι το ΚΑΤΑ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, όπου παρουσιάζει το έργο των φιλοσόφων ως πηγή αίρεσης, άρα μην είσαι σίγουρος όταν λες για συμφωνία...

quote:
Το θείος Λόγος δεν το έβαλα εγώ στο στόμα του Ηράκλειτου, αλλά ο Ιππόλυτος. Άντε ζήτα του και τον λόγο.Χαίρω πολύ. Δεν του ζητάω το λόγο, απλά δε συμφωνώ μαζί του. Ούτε και μαζί σου προφανώς


Δε σε είδα να σχολιάζεις αυτά που έγραψε ο Εμπεδοκλής και ο Αναξίμανδρος. Επίσης, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δεχτώ ότι η φράση "τα πάντα ρει" μπορεί να εμπεριέχει οποιαδήποτε έννοια αντίθεσης με μια θεωρία που πρεσβεύει ακριβώς αυτό, τη ΜΕΤΑΒΟΛΗ, την ΑΛΛΑΓΗ. Αντιθέτως, οποιαδήποτε θέση που μιλάει για στατικότητα (είτε της γης, είτε των ειδών για παράδειγμα) έρχεται σε ευθεία αντίθεση.


Επίσης, αν δεν έχεις διαβάσει το τι στοιχεία και επιχειρήματα έχω δώσει, καλό είναι να τσεκάρεις τα νο1 και νο2 για να μη λες υπερβολές. Δεν ασχολούμαι ΚΑΝ με τους αρχαίους για να στηρίξω την εξέλιξη ως γεγονός. Το μόνο που θέλω να δείξω είναι ότι δεν πρόκειται περί "νεοεποχίτικης" συνωμοσίας εναντίον του Χριστιανισμού,πράγμα που δέχεσαι και εσύ. Για αυτό αναφέρομαι στους Έλληνες φιλοσόφους, οι οποίοι στην ουσία μπορεί να είναι και πρωτογραφείς απλώς, ούτε καν οι ΠΡΩΤΟΙ που το σκέφτηκαν


Το ποιος προσβάλλει ποιον καλό είναι να το εξετάσεις. Εγώ δε σε χαρακτήρισα πνευματικά ΑΝΩΜΑΛΟ και καθυστερημένο για αυτά που πιστεύεις. Το μόνο που έκανα είναι ότι χρησιμοποίησα τη λέξη ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, αλλά αυτό μου το επιβάλλει η δημοκρατική μου συνείδηση. Εξάλλου λέω μετά ότι ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ακριβώς για αυτό το λόγο. Μπορούμε να βάλουμε στη θέση του, το ΠΙΣΤΕΥΩ, και να τα βρούμε, αρκεί να αφήνεις χώρο για τους υπόλοιπους που μπορεί να πιστεύουν κάτι άλλο (φορείς άλλης θρησκείας) ή να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ κάτι τρίτο,όπως συμβαίνει στην επιστήμη.

quote:
Μα στην ουσία οι περισσότεροι από αυτούς αποδέχονται την εξέλιξη και απλά προσπαθούν να περάσουν το ενδεχομένο(πραγματικότητα κατ'εμέ) της δημιουργικής αρχής και της εφυίας στο συμπαν και είναι πολύ πιο συμβατοί με τον Αριστοτέλη και τους Έλληνες φιλοσόφους.


Είπα εγώ ότι διαφωνώ με αυτό πουθενά; Εδώ και ο Δαρβίνος ο ίδιος μιλάει για δημιουργό.

Αμαλία,

1.Δε μου ζήτησε κανένας να του το μεταφράσω το κείμενο

2. Με τους ισχυρισμούς του τρέχα περί ευτελισμού της ανθρώπινης ζωής, τι θα γίνει; Επιτρέπεται να αποκαλεί ανθρώπους εν δυνάμει φονιάδες με μοναδικό επιχείρημα, ψευτοφιλοσοφίες και εκθέσεις ιδεών, χωρίς ουσιαστικά στοιχεία; Δηλαδή στα σοβαρά,οι εξελικτικοί βιολόγοι ή όσοι ερασιτέχνες ασχολούνται και αποδέχονται την εξέλιξη έχουν αυξημένες πιθανότητες να σκοτώσουν άνθρωπο;


3.

quote:
Όσον αφορά στις προσβλητικές εκφράσεις προς τον europaios2, συνιστούμε να βρεις έναν πιο κόσμιο τρόπο να διατυπώσεις την αγανάκτησή σου για τον τρόπο με τον οποίο αντιπαρατίθεται στα επιχειρήματά σου. Όσο δίκιο και να έχεις, μην ξεχνάς ότι σημασία δεν έχει μόνο η αξιοπιστία των στοιχείων και των απόψεων/απαντήσεων, αλλά και ο σεβασμός στον Διάλογο!


χεχε.. ΟΣΟ δίκιο και αν έχεις... Όταν ο άλλος σου αναπτύσσει ολόκληρη επιχειρηματολογία η οποία ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ Στη θρησκεία του μόνο και μόνο για να σε βγάλει λάθος, όπως έκανε ο Ευρωπαίος, απλά δε συγκρατιέμαι. Δηλαδή έλεος, ΞΕΧΑΣΕ ότι το Άγιο Πνεύμα είναι περιστέρι, και μου τσαμπούναγε κουταμάρες για το Θεό που δεν εμφανίζεται ΠΟΤΕ ως ζώο...

4.

quote:
trexagireve (για τον trexagireve αναφέρομαι στην προσβλητική έκφρασή σου που έχει να κάνει με την επαγγελματική του ιδιότητα που δηλώνει στις συζητήσεις)


Μέχρι και εσύ, το λες την επαγγελματική ιδιότητα που ΔΗΛΩΝΕΙ όχι που ΕΧΕΙ... Αυτό ακριβώς είπα και εγώ με άλλα λόγια. Ότι αμφιβάλλω ότι όντως έχει αυτην την ιδιότητα. Δεν μπορεί να κάνεις επάγγελμα λόγου και να βάζεις χρονική αύξηση σε μετοχή. Εκτός αν είσαι απατεών.

5. Για την ταμπακιέρα των ψεμμάτων; Σόρρυ Αμαλία αλλά το ΓΚΡΙΖΟ δεν το δέχομαι.Δε γίνεται να έχουμε ΛΙΓΟ δίκιο και οι δύο Η' αυτός είναι απατεών ή εγώ τον συκοφαντώ. . Και είναι πολλοί συγκεκριμένοι οι λόγοι που τον ΚΑΤΗΟΓΟΡΩ ως τέτοιο. Δε δέχομαι να αιωρείται η κατηγορία περί συκοφαντίας.

τρέχα

Ποιο διάλογο ζητάς; Όταν απλώς ΔΕΝ απαντάς σε αυτά που σου λέει ο άλλος ΟΣΟ και αν σε πιέσει, τι διάλογος να γίνει ακριβώς; Όταν λες ΚΑΡΦΩΤΑ και ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ψεύδη, χωρίς να αποκαθιστάς την αλήθεια;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 16:23:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 16:27:36  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Πολλά λες για να πεις τίποτα. Φλυαρία και το απόλυτο μηδέν είναι αυτό που σε εκφράζει.


Ναι ότι πεις εσύ,αρχηγέ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 16:34:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 16:39:45  Εμφάνιση Προφίλ
Εντάξει, εντάξει...Όταν βρεις κανένα επιχείρημα της προκοπής στα ζητήματα και τα ερωτήματα που έχω θέσει εδώ και 3 thread να μας το πεις για να βγούμε από την...τρύπα και να επιστρέψουμε στην...επίπεδη γη των 7000 ετών που κατοικεί ο τρέχα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 16:56:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 17:07:01  Εμφάνιση Προφίλ
Γιατί όμως ΔΕ θέλει να καλείται; Και γιατί είπε "ΟΥΤΕ τις θεών"; Και ξαναρωτάω γιατί το ΠΥΡ ή ο ΛΟΓΟΣ να είναι ο γιαχβικός μουσάτος τύπος και όχι ο Θεός του Σπινόζα; Επειδή το λέει ο Ιππόλυτος (που τον θεωρεί και αίρεση σημειωτέον); ΠΡΙΤΣ!

quote:
Απο τον Ηράκλειτο(και όχι μόνο) θα εισέπραττες το ανάθεμα(που είναι το μόνο που σου ταιριάζει) και όχι την συμφωνία του.

Θα μπορούσα να συνταράξω την ψυχή του αν του έλεγα τη γνώση που έχουμε σήμερα για τον κόσμο. Και μπορεί να θύμωνε με την ανοησία που δέρνει ορισμένους... Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση...

quote:
Εσύ σε σχέση με τον Λόγο είσαι μια ανύπαρκτη τρίχα, γιατί ψάχνεις να ΜΗΝ τον βρείς.


Αντιθέτως, ψάχνω τη ΛΟΓΙΚΗ εξήγηση των πραγμάτων. Δεν εξηγώ με το Θεό των Ζουλού τα φυσικά φαινόμενα. Ξέρεις άμα πάρεις το Θεό των Ζουλού και τον βαφτίσει LOGO (σαν την κόλλα) πάλι Ζουλού θα είναι και πάλι ψεύτικος θα είναι.

Για τους Αναξίμανδρο-Εμπεδοκλή ΦΥΣΙΚΑ και δε θα ακούσουμε σχόλια. Αφού δε συμφέρουν στο ΔΟΓΜΑ και στο ΚΥΡΗΓΜΑ. Για την αναμφισβήτητη αλήθεια των απολιθωμάτων και του DNA, φυσικά και δε θα ακούσουμε....


Για τη ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΗ φράση "τα πάντα ρει" που έρχεται σε άμεση αντίθεση με οποιαδήποτε κοσμοθεώρηση που μιλάει για ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, επίσης δε θα ακούσουμε τίποτα.


Μόνο ότι εγώ δεν ξέρω να ερμηνεύω τον Ηράκλειτο σωστά και ότι είμαι ανώμαλος πνευματικά. Πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ για τη συνεισφορά σου στη συζήτηση ρε DOTΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 17:21:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 17:26:00  Εμφάνιση Προφίλ
Θα παρακαλέσω τον φίλο Dot{?} να ηρεμήσει και να μην ανασύρει τα ξεχασμένα πλέον στην γενική σαλάτα μηνύματα αγάπης ....
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ...Τ'ΑΚΟΥΣΕΣ???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 17:26:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 17:27:33  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Ποιος είναι ο θεός του Σπίνοζα;
Ο Σπινόζα δήλωνε θαυμαστής και συνεχιστής του Μωυσή και του Χριστού.


Να ψάξεις και να μάθεις τι έλεγε για το Θεό και πώς αντιλαμβανόταν την έννοια του θείου. Μη μένεις σε αποσπάσματα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Baruch_Spinoza. Από εδώ σαν αρχή και βλέπουμε μετά...


quote:
Τι σχέση νομίζεις ότι μπορεί να έχει με τον Λόγο το μηδέν που προβάλεις μέσα από την τρύπα;


Κόψε τους χαρακτηρισμούς. Ξέρουμε ότι δεν έχεις επιχειρήματα και ΔΕΝ τολμάς να απαντήσεις στα υπόλοιπα θέματα, αλλά έχεις κρεμαστεί από μια ρήση (που και αυτή μισολάθος την κατάλαβες) και νομίζεις ότι μπορείς να στηριχθείς μόνο πάνω της

quote:
Γενικά ένα προκλητικό και αλαζονικό μηδέν όπως εσύ θα έκλανε μια μάντρα μπροστά στον Λόγο.


Ύφος και επιπέδο ομιλίας αρχαίου φιλοσόφου και βάλε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 17:28:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dot
troll


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2010, 17:30:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dot
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1870117
Maintained by Digital Alchemy