ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
dimitris2
Πλήρες Μέλος


1364 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 00:00:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimitris2
Εκεί με το μωράκι, περι θαύματος, μου έκανε εντύπωση ότι μερικοί βγάζουν πετάλες όταν ακούν την λέξη "θαύμα".
Τι είναι το θαύμα;
(δεν έχω χρόνο να μελετήσω τη ρίζα της λέξης αλλά δεν έχει και τόση σημασία αφού λέμε όλοι το ίδιο πράγμα).
Συνήθως τα θαύματα αναφέρονται σε βελτίωση μιας κατάστασης.
Το μωράκι ανέπνευσε.
Ο παράλυτος σηκώθηκε κλπ.
Βελτίωση μιας κατάστασης προς το φυσικό πάντα.
Φυσικό π.χ. είναι να μην καπνίζουμε,να μην υπάρχει η τρύπα του όζοντος, (μην τα συνδέουμε όπως η πολιτεία, γιατί όσο κι αν καπνίζουμε δεν καταστρέφουμε το όζον, και το όζον είναι σημαντικότερο)
Το θαύμα δηλαδή, είναι ταυτόσημο με,προς, την επιστροφή στην φύση.
Από την άλλη αμαρτία σημαίνει κατά βάθος , αποκοπή από τη φύση.
Δεν είναι χριστιανική λέξη, αλλά αρχαιοελληνική και σήμαινε πάντα το ίδιο.
Ο Ιησούς ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα, διδάσκοντας ότι "δεν πα και να μετακινείς βουνά" αυτό δεν είναι θαύμα. Είναι απόρροια πίστεως.
Γίνεται.
Αλλά το μεγαλύτερο θαύμα είναι η αγάπη.
Η μάνα που αγκάλιασε το παιδί, είχε αγάπη. Δεν το έκανε για να οικονομήσει απ τα ΜΜΕ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 00:03:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
ως συνεχεια του προηγουμενου μου ποστ...

3) ειμαι Χριστιανος αλλα παραλληλα λυπαμαι για το διαζυγιο του Χριστιανισμου και της αρχαιας γνωσης την οποια θεωρω εξισου αυθεντικη και θεοπνευστη οπως η ιουδαικη παραδοση, δεν βλεπω καποιο θεμα σοβαρο της Παλαιας Διαθηκης να μην υπαρχει στην ελληνικη παραδοση...και οι Αγγελοι υπαρχουν και ο Κατακλυσμος και ολα...γενικοτερα ειμαι θιασωτης της αποκαταστασης κατ'αρχην του Ωριγενη στην Εκκλησια και κατα δευτερον στην γενικοτερη συμφιλιωση των δυο παραδοσεων...αυτα βεβαια δεν προκειται να γινουν σε Εκκλησια που μετατραπηκε σε θρησκεια και σε ταγους που ενδιαφερονται μονο για μπιζνες και κυκλωματα...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 04/09/2010 00:04:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 00:11:14  Εμφάνιση Προφίλ
Απο το διαδίκτυο..περί συναισθήματος...

-Ψυχολογία

Ιστορία
Κλάδοι
Ατομική
Γνωστική
Πολιτική
Εφηρμοσμένη
Βάθους
Κλινική
Αναλυτική
Ανθρωπιστική
Εκπαιδευτική
Αναπτυξιακή
Ιατροδικαστκή
Κοινωνική


Έννοιες
Προσωπικότητα
Ψυχανάλυση
Συναίσθημα

Ψυχολόγοι
Άρθρα
Πρότυπο • Συζήτηση
Συναίσθημα είναι η ευάρεστη ή δυσάρεστη ψυχική κατάσταση που συνοδεύεται από ελαφριές μεταβολές των λειτουργιών του οργανισμού και είναι αποτέλεσμα κάποιου γεγονότος ή εμπειρίας. Το συναίσθημα διαφέρει από την συγκίνηση, γιατί έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από αυτήν. Π.χ. μια ευγενική χειρονομία ενός φίλου μας μάς προκαλεί στιγμιαία συγκίνηση, ενώ το συναίσθημα της εκτίμησης και της φιλίας που έχουμε για αυτόν είναι διαρκές.

Το συναίσθημα είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στοιχείο της ψυχικής μας ζωής και ασκεί μεγάλη επίδραση σ' όλες τις εκδηλώσεις μας. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, επιβάλλεται και στη λογική και στις ιδέες μας. Π.χ. όταν ένας στενός φίλος κάποιου συμμετάσχει σε μια δραστηριότητα που δεν αρέσει στο φίλο του, αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα παρακολουθήσει το γεγονός, για λόγους εκτίμησης και απόδειξης της φιλίας. Έτσι, το συναίσθημα της φιλίας επιβάλλεται στη λογική και στις ιδέες του συγκεκριμένου ανθρώπου και καθορίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις πράξεις του.


Επίσης...

-Τα αρνητικά συναισθήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το θυμό, τη θλίψη, το μίσος, τη λύπη και τη ζήλια...
Σε ορισμένες καταστάσεις, είναι εντελώς φυσιολογικό να εκδηλώνονται τα συναισθήματα αυτά. Όμως όταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, βρίσκεστε σε αρνητικές ψυχολογικές καταστάσεις, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσετε να απολαμβάνετε τη ζωή. Είναι λοιπόν σημαντικό, αφού κατανοήσετε τους μηχανισμούς που ευθύνονται για την κακή ψυχολογική σας κατάσταση, να λάβετε μέτρα που σταδιακά θα σας επιτρέψουν να ελέγχετε καλύτερα τα αρνητικά συναισθήματα που σας κυριεύουν.

Τα συναισθήματα είναι σύνθετες αντιδράσεις. Μπορεί να είναι ψυχολογικά και έχουν σχέση με αυτά που σκεφτόμαστε ή μπορεί να είναι βιολογικά και έχουν σχέση με αυτά που νιώθουμε. Πρέπει να ξέρετε ότι ο εγκέφαλος μας, αντιδρά σε αυτά που σκεφτόμαστε. Απελευθερώνει ορμόνες και χημικές ουσίες που μας προκαλούν μια κατάσταση διέγερσης. Όλα τα συναισθήματα, θετικά ή αρνητικά, μας επηρεάζουν με αυτού του είδους μηχανισμούς. Πρόκειται για σύνθετες διαδικασίες και η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι και δεν έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες για να τα αντιμετωπίσουμε. Για αυτό συχνά δυσκολευόμαστε να χειριζόμαστε σωστά αρνητικές ψυχολογικές καταστάσεις.

Τα αρνητικά συναισθήματα, μας κάνουν να νιώθουμε λυπημένοι και δυστυχισμένοι. Τα συναισθήματα αυτά μας οδηγούν στο να αποδοκιμάζουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους. Μειώνουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση που έχουμε.

Το μίσος, ο θυμός, η ζήλια και η λύπη, μπορεί να είναι εντελώς φυσιολογικά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Εάν όμως τα αφήσουμε να μας ελέγχουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα μας αφαιρούν από την αγάπη και τον ενθουσιασμό για τη ζωή. Τα αρνητικά συναισθήματα, μας εμποδίζουν από του να σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε λογικά. Μας εμποδίζουν να βλέπουμε αντικειμενικά και προοπτικά τις καταστάσεις που βιώνουμε .

Όταν είμαστε υπό την επίρροια αρνητικών συναισθημάτων, έχουμε την τάση να βλέπουμε μόνο αυτά που θέλουμε να βλέπουμε και να θυμόμαστε μόνο αυτά που θέλουμε να θυμόμαστε.
Εισερχόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο αρνητικών σκέψεων που παρατείνει το θυμό ή τη στεναχώρια και μας εμποδίζει από του να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Όσο περισσότερο διαρκεί η κατάσταση αυτή, τόσο περισσότερο θεμελιώνεται το πρόβλημα. Επίσης οι λανθασμένοι χειρισμοί για την αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων, μπορεί να επιδεινώνει την κατάσταση. Για παράδειγμα εάν ο θυμός, μας οδηγεί στη βία, τότε αυτό βλάπτει ακόμη περισσότερο την κατάσταση μας.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να χειριζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε σωστά τα αρνητικά συναισθήματα. Είναι σημαντικό αρχικά να μη μεγεθύνουμε το πρόβλημα λόγω του ότι το περνούμε και το ξαναπερνούμε συνεχώς στο μυαλό μας. Πρέπει επίσης να αποδεχτούμε ότι κατά καιρούς θα έχουμε κακά συναισθήματα διότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ζωής. Είναι προτιμότερο να εστιάζουμε την προσοχή μας στην αναζήτηση τρόπων για να ξεφεύγουμε από αυτά και να κάνουμε τους εαυτούς μας να νιώθουν καλύτερα.

Η χαλάρωση με διάφορους τρόπους όπως το διάβασμα, το περπάτημα και οι συνομιλίες με φίλους, είναι σε θέση να βοηθά σημαντικά. Επίσης μπορεί να απευθυνθούμε για βοήθεια στο γιατρό, στον ψυχολόγο, στην οικογένεια μας.

Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να αναγνωρίζουμε τα γεγονότα εκείνα που μας κάνουν να αισθανόμαστε λύπη, στεναχώρια, θυμό, ζήλια ή μίσος. Αναγνωρίζοντας τα αρνητικά συναισθήματα και γνωρίζοντας τι τα προκαλεί, μπορεί να προετοιμαζόμαστε καλύτερα εκ των προτέρων για την αντιμετώπιση τους.

Η σωματική άσκηση μειώνει το στρες και τις χημικές ουσίες που σχετίζονται με τη διέγερση που προκαλεί το στρες στον οργανισμό μας. Η ανακούφιση που προσφέρει η σωματική άσκηση, μας επιτρέπει να χειριζόμαστε καλύτερα τα αρνητικά ψυχικά συναισθήματα.

Τέλος, είναι αναγκαίο να αφήνουμε το παρελθόν στο παρελθόν. Δεν είναι καλό, να επανεξετάζουμε συνεχώς τις κακές καταστάσεις που βιώσαμε διότι αυτό μας κλέβει το παρόν και μας κάνει να νιώθουμε συνεχώς άσχημα.

Περί συναισθημάτων..!!!

Αν δε δούμε , σε ποιό σημείο του εγκεφάλου οργανώνονται και κατακλύζουν απ'ακρου σ'ακρη όλο το σώμα μας , τότε θα καταλάβουμε ότι πολύ απλά πρόκειται για παραγωγή αναλόγων ορμονών ....

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009
ΟΡΜΟΝΕΣ!!!
ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ
Ουσίες σημαντικές για τη διάθεση. Είναι φυσικό οπιοειδές, δηλαδή ουσία που την παράγει ο οργανισμός για να κάνει ανεκτό τον πόνο. Εκτός όμως από την παυσίπονη δράση , έχει ψυχότροπο επίδραση. Είναι ένας από τους βασικούς νευροδιαβιβαστές ευχαρίστησης και ηδονής και αυξάνεται όταν κάνουμε κάτι ευχάριστο. Οι ενδορφίνες αυξάνονται την άνοιξη και το καλοκαίρι για έναν ακόμη λόγο, Καθώς φτιάχνει ο καιρός, ο άνθρωπος έχει περισσότερη διάθεση για περπάτημα και άθληση. Η γυμναστική ή και το απλό περπάτημα αυξάνουν την παραγωγή ενδορφινών και το άτομο νοιώθει ψυχολογικά καλύτερα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ο λόγος, όμως, είναι υπαρκτός και οφείλεται σε αυτό ακριβώς το πλεόνασμα των ενδορφινών. Ενδορφίνες παράγονται και στα επινεφρίδια και στους όρχεις, αλλά η δράση τους δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ
Είναι κι αυτή μια ορμόνη ευτυχίας, διέγερσης, νευροδιαβιβαστής, αγγελιοφόρος μηνυμάτων, απαραίτητη για να πολεμήσει ο ανθρώπινος οργανισμός το στρες. Οση περισσεύει από την παραγωγή, απορροφάται από τους νευρώνες. Όταν είναι υπερβολική και δεν μπορεί να απορροφηθεί, προκαλεί σχιζοφρένεια. Παράγεται όταν υπάρχει τριπτοφάνη.

ΤΡΙΠΤΟΦΑΝΗ
Η Τριπροφάνη είναι ουσία απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ΚΝΣ, κλειδί στην ευδιαθεσία μας. Περιέχεται στα ψάρια, στο μέλι, στη σταφίδα, στη σοκολάτα, στο ρύζι, στα ζυμαρικά και στο ψωμί. Αυτή διεγείρει τον οργανισμό να παράγει ντοπαμίνη.

ΚΟΛΙΝΗ
Ουσία για την καλή λειτουργία του ΚΝΣ. Την έχουν τα ψάρια, τα φρούτα, μπανάνες-σταφύλια-βερύκοκα κλπ. Η έλλειψή της προκαλεί κατάθλιψη.

ΣΕΡΕΤΟΝΙΝΗ
Ορμόνη νευροδιαβιβαστής, αγγελιαφόρος μηνυμάτων που δέχεται ο εγκέφαλος από το περιβάλλον. Μειώνεται το χειμώνα γιατί δεν υπάρχει ηλιοφάνεια και δε γυμναζόμαστε όσο το καλοκαίρι. Η μείωσή της ανοίγει την όρεξη και τρώμε περισσότερο.

ΑΚΕΤΥΛΟΧΟΛΙΝΗ
Ορμόνη νευροδιαβιβαστής, αγγελιαφόρος μηνυμάτων που δέχεται ο εγκέφαλος.

ΙΣΤΑΜΙΝΗ
Ορμόνη των ιστών που προκαλεί διαστολή των τριχοειδών αγγείων του αίματος, αύξηση των γαστρικών υγρών και αναφυλακτικά φαινόμενα.

ΑΜΙΝΕΣ ΑΓΧΟΥΣ
Η δημιουργία άγχους έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία αμινών άγχους, δηλαδή χημικών ενώσεων αμμωνίας, από τις οποίες απαλλάσσεται ο οργανισμός με διούρηση.

ΑΝΔΡΟΣΤΕΛΟΝΗ
Ουσία στο σάλιο που απελευθερώνεται από την περιοχή των γεννητικών οργάνων, και ενεργεί για να προσελκύσει το άλλο φύλλο κατά τη διάρκεια του φιλιού.


Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Η ΛΟΥΛΙΜΠΕΡΙΝΗ

Διαπρεπείς επιστήμονες όπως ο Γάλλος νευροφυσιολόγος Ζαν Ντιντιέ Βενσάν, υποστηρίζουν ότι όλα τα συναισθήματα εξαρτώνται από τις ποσότητες ορμονών που υπάρχουν κάθε στιγμή στον οργανισμό μας.
Όταν ερωτευόμαστε λέει, έχει αυξηθεί στον οργανισμό μας η ορμόνη Λουλιμπερίνη, που παράγει ο εγκέφαλος. Όταν διψάμε έχει αυξηθεί η ακετυλκολίνη. Κι όταν πάψουμε να πεινάμε έχει αυξηθεί η χολεκυστοκινίνη ( πεπτίδιο στο έντερο).
Η νέα βιοχημεία ανακαλύπτοντας συνεχώς την ύπαρξη ορμονών που δεν προέρχονται από τους ενδοκρινείς αδένες, αποδίδει τη δημιουργία τους στον ίδιο τον εγκέφαλο, πιστεύοντας ότι αυτός είναι το κλειδί της συμπεριφοράς μας.
Και να πως το εξηγεί: εκτός από τα γνωστά οιστρογόνα, προγεστερόνη, τεστοστερόνη, υπάρχουν κι άλλα.
Είναι η αγγειοπρεσίνη, η οξυτοκίνη, η σεροτονίνη και η λουλιμπερίνη. Αυτή η τελευταία αποτελεί την κατ εξοχήν ορμόνη της σεξουαλικής επιθυμίας, αλλά δεν δρα μόνη της. Η οξυτοκίνη συμβάλλει στη σεξουαλική ικανοποίηση.
Χρησιμοποιεί ένα δρόμο, ικανό να φέρει σε μεταξύ τους επαφή δύο επίπεδα ουσιώδη για την πραγματοποίηση της σεξουαλικής πράξης: τον υποθάλαμο και το μέσο εγκέφαλο. Είναι δηλαδή η νευρική οδός που συνδέει τα δύο εγκεφαλικά κέντρα.
Με τις διάφορες αυτές ουσίες ο εγκέφαλος δραστηριοποιεί τα ανάλογα νευρικά κέντρα και έρχονται στο φως οι διάφορες επιθυμίες, συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις.
Καταλήγοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή η δραστηριοποίηση του εγκέφαλου, για την εμφάνιση της μιας ή της άλλης επιθυμίας, του άλφα ή του β συναισθήματος, έχει απόλυτη σχέση με τις ορατές και μη ορατές ακτινοβολίες που στέλνουν στη γη τα διάφορα ουράνια σώματα.
Ετσι τολμούμε να πούμε ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε το χρόνο που θα εμφανιστεί ένα από αυτά τα συναισθήματα, με βάση τα ζωδιακά στοιχεία ενός ατόμου.
Γεγονός που δεν απέχει από την αλήθεια, αφού είναι γνωστή και επιβεβαιωμένη η αντίδραση του κυττάρου στην κάθε ακτινοβολία. Και παράλληλα γνωστές οι κινήσεις και οι πορείες των πλανητών που περιλαμβάνονται στα ζωδιακά στοιχεία ενός ατόμου.

ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο άνθρωπος διαθέτει στο σώμα του τα καλύτερα, τα πιο φυσικά φάρμακα σε χίλιες δυο ποικιλίες. Τα παράγει αδιάκοπα ο οργανισμός του αφού είναι μια αυτοεπιδιορθούμενη ηλεκτρική μηχανή.
Παράγει την παυσίπονη μορφίνη, υπνωτικά, και φάρμακα για την πρόληψη και θεραπεία συμφορήσεων και καρδιακών προσβολών, και πολλά άλλα.
Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στην εταιρία γενετικής μηχανικής «Τζήντεκ», εντοπίστηκε στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου μια ολόκληρη οικογένεια ουσιών που καταστρέφουν κατ επιλογήν τα καρκινογόνα κύτταρα, όμοιο με την ιντερφερόνη.

Θα έχουμε την ευκαιρεία να πούμε περισσότερα στην συνέχεια...περί συναισθημάτων και υπερβατικών αναζητήσεων...!!!


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 00:15:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Εάν λοιπόν δεν είναι αυτάρκης η διδασκαλία από την ίδια την ψυχή, γιατί πολλές εξωτερικές αιτίες θολώνουν το νου της
και δεν βλέπει το καλύτερο,
είναι πάλι δυνατόν, να κατανοήσει τη γνώση για το Θεό, από όσα φαίνονται.
Γιατί η κτίση με την αρμονία της και την τάξη της, είναι σαν γράμμα που φανερώνει και διακηρύσσει το Δεσπότη και δημιουργό της.

Ο Θεός είναι αγαθός και φιλάνθρωπος και φροντίζει για τις ψυχές που έπλασε, επειδή όμως είναι από τη φύση του αόρατος και ακατάληπτος, και βρίσκεται πέρα από κάθε δημιουργημένη ουσία, για το λόγο αυτό το ανθρώπινο γένος αποτύγχανε να Τον γνωρίσει.
Καθώς τα όντα δημιουργήθηκαν από το μή ον, ενώ Αυτός ήταν αδημιούργητος.

Για το λόγο αυτό, διακόσμησε την κτίση με το Λόγο του ο Θεός, ώστε να μπορούν να τον γνωρίσουν οι άνθρωποι από τα έργα του.
Γιατί από τα έργα πολλές φορές αναγνωρίζουμε τον τεχνίτη αν και δεν το βλέπουμε.
Για παράδειγμα, όσοι έβλεπαν τα έργα του Φειδία, με τη συμμετρία και την αρμονία των μερών, έβλεπαν τον ίδιο αν και δεν ήταν παρών.
'Έτσι από την τάξη του κόσμου, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τον ποιητή και δημιουργό του, Θεό, ακόμη και αν δεν είναι ορατός με τα μάτια του σώματος.

Γιατί ο Θεός, δεν έκανε κακή χρήση της αόρατης φύσεως Του κι ούτε άφησε εντελώς άγνωστο τον εαυτό στους ανθρώπους. Αλλά, διακόσμησε τη φύση με τέτοιο τρόπο,
ώστε αν και ήταν από τη φύση Του αόρατος, όμως από τα έργα του να γίνεται γνωστός.
Και αυτό μας το λέει ο ίδιος ο Παύλος, που γράφει στους Ρωμαίους τα εξής:
«οι αόρατες ιδιότητες Αυτού, μέσα από τη δημιουργία του κόσμου μέσα από τα δημιουργήματα Του γίνονται γνωστές.»

Και στούς Λυκάονες λέει με παρρησία:
«κι εμείς είμαστε ομοιοπαθείς άνθρωποι που σας μεταφέρουμε το μήνυμα να επιστρέψετε από τα μάταια στον ζωντανό Θεό, ο οποίος δημιούργησε τον ουρανό και τη γη και τη θάλασσα και όλα όσα βρίσκονται σε αυτά.»

Γιατί ποιος βλέποντας την ουράνια σφαίρα και την τροχιά του ήλιου και της σελήνης, και τις θέσεις και τις περιστροφές των άλλων αστεριών, που ενώ είναι αντίθετες μεταξύ τους και διαφορετικές, ωστόσο μέσα σε αυτή τη διαφορά τους, διατηρούν μια κοινή τάξη, δεν σκέφτεται ότι, όχι μόνα τους, αλλά άλλος είναι ο δημιουργός που τα ρυθμίζει?

Ποιος λοιπόν βλέποντας να ανατέλλει ο ήλιος την ημέρα και η σελήνη να εμφανίζεται στη νύχτα και να μειώνεται και να γεμίζει, με τον ίδιο τρόπο σύμφωνα με τον αριθμό των ημερών, ο οποίος είναι καθορισμένος,
και τα αστέρια, άλλα να διατρέχουν τον ουρανό και άλλα να αλλάζουν τροχιά, άλλα να διατηρούν την ίδια, δε θα καταλάβει ότι υπάρχει Δημιουργός που τα κυβερνά αυτά?

Ποιος βλέποντας αυτά, που από τη φύση τους είναι αντίθετα, να βρίσκονται ενωμένα και να έχουν μια αρμονική συμφωνία, για παράδειγμα, ποιος βλέποντας τη φωτιά ανακατεμένη με τον αέρα και τη γη με το νερό, χωρίς να πολεμά το ένα το άλλο, αλλά να είναι ένα σαν να προέρχονται από ένα σώμα, δεν θα σκεφτεί ότι υπάρχει έξω από αυτά, Εκείνος που τα ένωσε?

Ποιος βλέποντας το χειμώνα, να δίνει τη θέση του στην άνοιξη και την άνοιξη να δίνει τη θέση της στο καλοκαίρι και το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, δεν λέει ότι αυτά είναι αντίθετα στη φύση τους γιατί το ένα προκαλεί κρύο το άλλο καίει?
Όλα όμως παρέχουν την ίση και αβλαβή υπηρεσία στους ανθρώπους.
Ποιος δε θα μπορούσε να καταλάβει ότι υπάρχει κάποιος ανώτερος από αυτά, που δίνει ισορροπία και κυβερνά τα πάντα ακόμη και αν δεν το βλέπει Αυτόν?

Ποιος βλέποντας να κρατούνται τα σύννεφα από τον αέρα και τη βαρύτητα του νερού δεμένη στα σύννεφα, δεν κατανοεί την ύπαρξη Αυτού, που τα έδωσε αυτά και διέταξε να γίνουν? Ποιος δε θα σκεφτεί ότι υπάρχει κάποιος Θεός που δημιούργησε και διέταξε αυτά?

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια δύναμη η οποία ρυθμίζει και κυβερνά όλα αυτά, όπως αυτή θέλει, η οποία παραμένει σταθερή, γιατί αυτά μόνα τους δεν θα μπορούσαν να συσταθούν και να φανερωθούν ποτέ λόγω του γεγονότος ότι είναι αντίθετα προς τη φύση τους.
Και το αρσενικό δεν είναι όμοιο με το θηλυκό κι όμως ενώνονται σε ένα και γεννιέται από τα δύο όμοιο ζώο.
Το ψυχρό είναι αντίθετο με το θερμό και το υγρό πολεμάει το ξηρό κι όμως όταν ενώνονται δεν αντιδρά το ένα στο άλλο. Αλλά με ομόνοια αποτελούν ένα σώμα και συντελούν στη δημιουργία των πάντων.

Αφού λοιπόν είναι αντιμαχόμενα και αντίθετα από τη φύση τους, δεν θα ενώνονταν εάν δεν υπήρχε ο ανώτερος Κύριος που τα ένωσε αυτά.
Στον οποίο αυτά τα στοιχεία υποχωρούν και πείθονται και δεν αντιμάχονται πλέον το ένα το άλλο, αλλά γνωρίζουν το Κύριο, ο οποίος τα ένωσε και έχουν ομόνοια μεταξύ τους, αν και είναι από τη φύση της αντίθετα και συμφιλιώνονται σύμφωνα με τη θέλησή του κυβερνήτη τους.

Εάν δεν γινόταν η Ένωσή τους από μια Ανώτερη διαταγή, πως θα αναμιγνύονταν και θα ενώνονταν το βαρύ με το ελαφρύ, ή το ξηρό με το υγρό, η αυτό που κινείται
κυκλικά με εκείνο που κινείται ευθύγραμμα, ή η φωτιά με το ψυχρό, η γενικά η θάλασσα με τη γη, ή ό ήλιος με τη σελήνη, αφού η φύση του καθένα από αυτά είναι ανόμοια από τη φύση του άλλου?

Θα γινόταν μεγάλη αναταραχή μεταξύ τους, καθώς το ένα θα έκαιγε το άλλο ή θα προκαλούσε ψύχος και το βαρύ θα τραβούσε προς τα κάτω, ενώ αντίθετα το ελαφρύ προς τα πάνω.
Ακόμη και τα άστρα θα επαναστατούσαν μεταξύ τους, γιατί άλλα βρίσκονται ψηλότερα, αλλά βρίσκονται χαμηλότερα, και η νύχτα δεν θα παραχωρούσε τη θέση της στην ημέρα, αλλά οπωσδήποτε θα πολεμούσε και θα επαναστατούσε εναντίον της.

Και εάν συνέβαιναν αυτά, δε θα βλέπαμε πλέον τον κόσμο, αλλά την ακοσμία, ούτε την τάξη αλλά την αταξία, ούτε τη σύνθεση αλλά τη διάλυση του όλου, ούτε τη συμμετρία αλλά την ασυμμετρία.
Γιατί με τη διαμάχη και τον πόλεμο του ενός με το άλλο, ή όλα θα εξαφανίζονταν, ή το ισχυρότερο, θα υπερίσχυε.
Και αυτό πάλι θα έδινε την ακαταστασία του σύμπαντος.

Γιατί αφού θα έμενε μόνο ένα στοιχείο χωρίς την ανάγκη των άλλων, θα ήταν το σύμπαν χωρίς αρμονία, όπως ακριβώς εάν έμενε μόνο το πόδι, η μόνο το χέρι, δεν θα μπορούσε να σώσει όλο το σώμα.

Γιατί ποιος κόσμος θα υπήρχε, εάν έφεγγε μόνο ο ήλιος, ή αν κινιόταν μόνο η σελήνη, ή υπήρχε μόνο η νύχτα, ή ήταν για πάντα ημέρα?
Ποια αρμονία θα υπήρχε, εάν υπήρχε μόνο ο ουρανός χωρίς τα αστέρια, ή τα αστέρια χωρίς τον ουρανό?

Και ποιο το κέρδος εάν η θάλασσα υπήρχε μόνη της, και εάν η γη έμενε μόνη χωρίς τα νερά και χωρίς άλλα μέρη της κτίσης?
Και πως θα ζούσε ο άνθρωπος και γενικά κάθε ζωντανό πλάσμα στη γη, εάν τα στοιχεία αντιμάχονταν το ένα το άλλο, και ένα μόνο θα ήταν εκείνο το οποίο θα υπερίσχυε και το οποίο δε θα ήταν αρκετό για τη σύσταση των σωμάτων?
Γιατί τίποτε απ όλα δε θα μπορούσε να σταθεί μόνο από το θερμό, η μόνο από το ψυχρό, η μόνο από το υγρό, η μόνο από το ξηρό.
Αλλά όλα θα βρίσκονταν σε αταξία και σε ολοκληρωτικό χάος.


Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 04/09/2010 01:28:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 00:37:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
Βεβαιως η Εκκλησια σημερα δεν εχει ιδιαιτερα πνευματικο περιεχομενο και μονο τυποις θεωρειται Εκκλησια, ορθοτερα ειναι μια εκκοσμικευμενη θρησκεια σε τοσο μεγαλο βαθμο ωστε οι μπιζνες να ειναι στις πρωτες φροντιδες της (μιλαω και για τους Καθολικους και τους Ορθοδοξους και τους Προτεσταντες)...αδυνατει να απαντησει σωστα και ολοκληρωμενα στα σημεια των καιρων και να διαφωτισει το ποιμνιο της...

Οι άλλοι χριστιανοί εξαιρούνται από αυτές τις μπίζνες?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
ειμαι Χριστιανος αλλα παραλληλα λυπαμαι για το διαζυγιο του Χριστιανισμου και της αρχαιας γνωσης την οποια θεωρω εξισου αυθεντικη και θεοπνευστη οπως η ιουδαικη παραδοση, δεν βλεπω καποιο θεμα σοβαρο της Παλαιας Διαθηκης να μην υπαρχει στην ελληνικη παραδοση

Αρχαία γνώση, σε σχέση με τι? με τα θεία?
Εάν ναι, ποια είναι αυτή η γνώση για τα θεία που ο χριστιανισμός της έδωσε διαζύγιο?


quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
και οι Αγγελοι υπαρχουν και ο Κατακλυσμος και ολα...γενικοτερα ειμαι θιασωτης της αποκαταστασης κατ'αρχην του Ωριγενη στην Εκκλησια και κατα δευτερον στην γενικοτερη συμφιλιωση των δυο παραδοσεων...αυτα βεβαια δεν προκειται να γινουν σε Εκκλησια που μετατραπηκε σε θρησκεια και σε ταγους που ενδιαφερονται μονο για μπιζνες και κυκλωματα...

Ο Ωριγένης διαγράφηκε από την εκκλησία, για τη θεωρία του περί της μετεμψύχωσης.
Η ισορροπία ανάμεσα στο ορθό και στο αιρετικό είναι πολύ λεπτή. Με τη θέση του αυτή ο Ωριγένης θα μπορούσε να είχε περάσει το λάθος μήνυμα στον χριστιανισμό.

Ωστόσο και δεδομένου τώρα ότι το ορθό του Δόγματος έχει ποια παγιωθεί, θα ήθελα κι εγώ τιμής ένεκεν την άρση της καταδικάσεώς του, γιατί παρά ταύτα, η προσφορά του στον χριστιανισμό ήταν τεράστια και ανεκτίμητη.

Όταν λες συμφιλίωση των δύο παραδόσεων που ακριβώς αναφέρεσαι? στη θεολογία ή στη φιλοσοφία?
Γιατί στη μεν θεολογία υπάρχει χάσμα γενεών στη μεν φιλοσοφία, απόλυτη σύμπνοια.

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Earendil
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 00:53:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Earendil
macedon εντάξει, στην ζωή ψάχνεις, κάνεις έρευνες με το μυαλό σου,το χρησιμοποιείς διεξοδικά και μετά στα θέματα που ερευνείς βγάζεις κάποια συμπεράσματα και καταλήγεις κάπου (αλλιώς γιατί να ψάξεις;). Όταν καταλήξεις οτι αυτό που αντιλαμβάνεσαι είναι έτσι όπως το βλέπεις και το σκέφτεσαι, μετά δεν θές να το νιώσεις, να δεις την σχέση που έχεις με αυτό για να έχεις μια θέση στο πως θες να συμπεριφέρεσαι σε σχέση με αυτό; (είτε είναι μία κατάσταση που δημιουργεί ένας άνθρωπος είτε οτιδήποτε)

Η αντίληψη της γνώσης, δεν είναι πίστη; (Που όπως είπα φυσικά και ναι, την έχεις περάσει από το μυαλό σου.)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 02:09:52  Εμφάνιση Προφίλ
Earendil

quote:
Όταν καταλήξεις οτι αυτό που αντιλαμβάνεσαι είναι έτσι όπως το βλέπεις και το σκέφτεσαι, μετά δεν θές να το νιώσεις, να δεις την σχέση που έχεις με αυτό για να έχεις μια θέση στο πως θες να συμπεριφέρεσαι σε σχέση με αυτό;

Αυτή η διαδικασία δεν έχει σχέση με την πίστη. Για την ακρίβεια, η παραπάνω διαδικασία ακυρώνεται αν δεν υπάρχει η γνώση. Πώς να νιώσεις κάτι όταν δεν είσαι σίγουρος ότι υπάρχει; Πώς να νιώσεις τη σχέση που έχεις μ'αυτό όταν η ύπαρξή του δεν είναι σίγουρη;

quote:
Η αντίληψη της γνώσης, δεν είναι πίστη;

Οχι. Η πίστη είναι η έλλειψη της γνώσης. Δεν χρειάζεται να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι αν το γνωρίζεις ότι υπάρχει... Η διαφορά είναι και σαφής και διακριτή και απλή:

Γνωρίζω ότι ο Μπερλουσκόνι είναι πρωθυπουργός της Ιταλίας. Πιστεύω ότι σήμερα έφαγε αυγά με ντομάτα

Είναι φανερό πως 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη θα εκφράσουν ενδεχομένως 6 δις διαφορετικές πεποιθήσεις σχετικά με την "πίστη τους" στο παραπάνω παράδειγμα. Το ίδιο όπως και στις θρησκείες.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 03:33:39  Εμφάνιση Προφίλ
Γνωρίζω ότι ο Μπερλουσκόνι είναι πρωθυπουργός της Ιταλίας. Πιστεύω ότι σήμερα έφαγε αυγά με ντομάτα
Ικανο σε εχω να εψαξες τα σκουπιδια του και να βρηκες τα τσοφλια απο τα αυγα και τις φλουδες τις τοματας για να το πιστευεις(αλλιως να μου πεις σε παρακαλω τι σε ωθησε να πιστευεις κατι τετοιο),μηπως ομως τα φυτεψε εκει ο ευρωπεος για να σε παραπλανησει;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 04:06:02  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .μαλιστα φυρερ μου!

Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .

Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες ελα ρε,εγω νομιζα οτι τη βρισκεις με τα νουμερα. Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες και τις νυμφες,αλλα ειναι δυσκολες παναθεματες ξερεις ποσα καρτερια εχω στησει στα ξεφωτα; .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές ανωμαλοι να δεις .


quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...

Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα θα'πρεπε ε;.
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα και ολα αυτα χωρις να βγαζεις νοημα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής αλλα στο συμπερασμα κατεληξες,μαλιστα΄που σπουδασες ειπαμε; .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου οχι,γι'αυτο και ανεβαινω εγω στο δικο σου,κουραστικο δε λεω αλλα θα απολαυσω τη θεα και κατοπιν την ελευθερη πτωση στο δικο μου?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια τα δικα μου ειναι αυτα με τα κοκκινα για να μην μπερδευεσε .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα αναλογα με τα συμπερασματα σου έχεις .

strangerz2 :

quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .που προσπαθουν να αποδειξουν τι;το 1+1=2 το ξεπερασες πιστευω!
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .Το τιποτα δε γινετε να υπαρξει
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .τωρα καταλαβες ποιος ειναι ο τριτος(παρατηρητης)
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .α ρε αγνωστε ζωοποιε

Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .1+1

quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να παθιαστεις και να ερωτευθεις πρεπει να γνωριζεις και οταν γνωριζεις ή εστω ετσι πιστευεις δε χαμπαριαζεις απο βολες για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?

quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

Σωτηρίας απο τι ?απο τι ή το γιατι

Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.

Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?εδω ζω εγω που τρωω ενα κοπαδι την ημερα και πινω ενα ποταμι για τον αλλο που τρωει αερα θα κατσω να απορω;

Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια ...σε εχει καταλαβει γι'αυτο,τα δικα μου οτι τους πω το πιστευουν γι'αυτο προσεχω πολυ τι βγαινει απο το στοματακι μου παρουσια τουςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 04:08:34  Εμφάνιση Προφίλ
αυτα τα red red δε μου βγηκαν,δεν πειραζει εξυπνο παιδι εισαι θα τη βγαλεις την ακρηΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 04:26:49  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:

Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .μαλιστα φυρερ μου!

Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .

Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες ελα ρε,εγω νομιζα οτι τη βρισκεις με τα νουμερα. Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες και τις νυμφες,αλλα ειναι δυσκολες παναθεματες ξερεις ποσα καρτερια εχω στησει στα ξεφωτα; .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές ανωμαλοι να δεις .


quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...

Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα θα'πρεπε ε;.
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα και ολα αυτα χωρις να βγαζεις νοημα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής αλλα στο συμπερασμα κατεληξες,μαλιστα΄που σπουδασες ειπαμε; .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου οχι,γι'αυτο και ανεβαινω εγω στο δικο σου,κουραστικο δε λεω αλλα θα απολαυσω τη θεα και κατοπιν την ελευθερη πτωση στο δικο μου?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια τα δικα μου ειναι αυτα με τα κοκκινα για να μην μπερδευεσε .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα αναλογα με τα συμπερασματα σου έχεις .

strangerz2 :

quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .που προσπαθουν να αποδειξουν τι;το 1+1=2 το ξεπερασες πιστευω!
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .Το τιποτα δε γινετε να υπαρξει
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .τωρα καταλαβες ποιος ειναι ο τριτος(παρατηρητης)
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .α ρε αγνωστε ζωοποιε

Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .1+1

quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να παθιαστεις και να ερωτευθεις πρεπει να γνωριζεις και οταν γνωριζεις ή εστω ετσι πιστευεις δε χαμπαριαζεις απο βολες για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?

quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

Σωτηρίας απο τι ?απο τι ή το γιατι

Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.

Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?εδω ζω εγω που τρωω ενα κοπαδι την ημερα και πινω ενα ποταμι για τον αλλο που τρωει αερα θα κατσω να απορω;

Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια ...σε εχει καταλαβει γι'αυτο,τα δικα μου οτι τους πω το πιστευουν γι'αυτο προσεχω πολυ τι βγαινει απο το στοματακι μου παρουσια τους

[red]Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 04:29:10  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .μαλιστα φυρερ μου!

Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .

Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες ελα ρε,εγω νομιζα οτι τη βρισκεις με τα νουμερα. Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες και τις νυμφες,αλλα ειναι δυσκολες παναθεματες ξερεις ποσα καρτερια εχω στησει στα ξεφωτα; .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές ανωμαλοι να δεις .


quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...

Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα θα'πρεπε ε;.
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα και ολα αυτα χωρις να βγαζεις νοημα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής αλλα στο συμπερασμα κατεληξες,μαλιστα΄που σπουδασες ειπαμε; .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου οχι,γι'αυτο και ανεβαινω εγω στο δικο σου,κουραστικο δε λεω αλλα θα απολαυσω τη θεα και κατοπιν την ελευθερη πτωση στο δικο μου?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια τα δικα μου ειναι αυτα με τα κοκκινα για να μην μπερδευεσε .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα αναλογα με τα συμπερασματα σου έχεις .

strangerz2 :

quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .που προσπαθουν να αποδειξουν τι;το 1+1=2 το ξεπερασες πιστευω!
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .Το τιποτα δε γινετε να υπαρξει
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .τωρα καταλαβες ποιος ειναι ο τριτος(παρατηρητης)
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .α ρε αγνωστε ζωοποιε

Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .1+1

quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να παθιαστεις και να ερωτευθεις πρεπει να γνωριζεις και οταν γνωριζεις ή εστω ετσι πιστευεις δε χαμπαριαζεις απο βολες για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?

quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

Σωτηρίας απο τι ?απο τι ή το γιατι

Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.

Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?εδω ζω εγω που τρωω ενα κοπαδι την ημερα και πινω ενα ποταμι για τον αλλο που τρωει αερα θα κατσω να απορω;

Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια[red] ...σε εχει καταλαβει γι'αυτο,τα δικα μου οτι τους πω το πιστευουν γι'αυτο προσεχω πολυ τι βγαινει απο το στοματακι μου παρουσια τους


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 04:32:41  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .μαλιστα φυρερ μου!

Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .

Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες ελα ρε,εγω νομιζα οτι τη βρισκεις με τα νουμερα. Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες και τις νυμφες,αλλα ειναι δυσκολες παναθεματες ξερεις ποσα καρτερια εχω στησει στα ξεφωτα; .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές ανωμαλοι να δεις .


quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...

Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα θα'πρεπε ε;.
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα και ολα αυτα χωρις να βγαζεις νοημα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής αλλα στο συμπερασμα κατεληξες,μαλιστα΄που σπουδασες ειπαμε; .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου οχι,γι'αυτο και ανεβαινω εγω στο δικο σου,κουραστικο δε λεω αλλα θα απολαυσω τη θεα και κατοπιν την ελευθερη πτωση στο δικο μου?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια τα δικα μου ειναι αυτα με τα κοκκινα για να μην μπερδευεσε .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα αναλογα με τα συμπερασματα σου έχεις .

strangerz2 :

quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .που προσπαθουν να αποδειξουν τι;το 1+1=2 το ξεπερασες πιστευω!
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .Το τιποτα δε γινετε να υπαρξει
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .τωρα καταλαβες ποιος ειναι ο τριτος(παρατηρητης)
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .α ρε αγνωστε ζωοποιε

Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .1+1

quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να παθιαστεις και να ερωτευθεις πρεπει να γνωριζεις και οταν γνωριζεις ή εστω ετσι πιστευεις δε χαμπαριαζεις απο βολες για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?

quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

Σωτηρίας απο τι ?απο τι ή το γιατι

Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.

Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?εδω ζω εγω που τρωω ενα κοπαδι την ημερα και πινω ενα ποταμι για τον αλλο που τρωει αερα θα κατσω να απορω;

Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια[red] ...σε εχει καταλαβει γι'αυτο,τα δικα μου οτι τους πω το πιστευουν γι'αυτο προσεχω πολυ τι βγαινει απο το στοματακι μου παρουσια τους
.δε μου βγαινει το σκασμενο...καλα να παθω!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 04:35:10  Εμφάνιση Προφίλ
quote:


Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .μαλιστα φυρερ μου!

Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .

Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες ελα ρε,εγω νομιζα οτι τη βρισκεις με τα νουμερα. Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες και τις νυμφες,αλλα ειναι δυσκολες παναθεματες ξερεις ποσα καρτερια εχω στησει στα ξεφωτα; .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές ανωμαλοι να δεις .


quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...

Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα θα'πρεπε ε;.
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα και ολα αυτα χωρις να βγαζεις νοημα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής αλλα στο συμπερασμα κατεληξες,μαλιστα΄που σπουδασες ειπαμε; .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου οχι,γι'αυτο και ανεβαινω εγω στο δικο σου,κουραστικο δε λεω αλλα θα απολαυσω τη θεα και κατοπιν την ελευθερη πτωση στο δικο μου?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια τα δικα μου ειναι αυτα με τα κοκκινα για να μην μπερδευεσε .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα αναλογα με τα συμπερασματα σου έχεις .

strangerz2 :

quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .που προσπαθουν να αποδειξουν τι;το 1+1=2 το ξεπερασες πιστευω!
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .Το τιποτα δε γινετε να υπαρξει
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .τωρα καταλαβες ποιος ειναι ο τριτος(παρατηρητης)
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .α ρε αγνωστε ζωοποιε

Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .1+1

quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να παθιαστεις και να ερωτευθεις πρεπει να γνωριζεις και οταν γνωριζεις ή εστω ετσι πιστευεις δε χαμπαριαζεις απο βολες για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?

quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

Σωτηρίας απο τι ?απο τι ή το γιατι

Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.

Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?εδω ζω εγω που τρωω ενα κοπαδι την ημερα και πινω ενα ποταμι για τον αλλο που τρωει αερα θα κατσω να απορω;

Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια[red] ...σε εχει καταλαβει γι'αυτο,τα δικα μου οτι τους πω το πιστευουν γι'αυτο προσεχω πολυ τι βγαινει απο το στοματακι μου παρουσια τους
.


μηχανηματα του διαβολου παιδακι μου τστστσ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 04:41:10  Εμφάνιση Προφίλ
quote:


Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .μαλιστα φυρερ μου!

Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .

Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες ελα ρε,εγω νομιζα οτι τη βρισκεις με τα νουμερα. Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες και τις νυμφες,αλλα ειναι δυσκολες παναθεματες ξερεις ποσα καρτερια εχω στησει στα ξεφωτα; .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές ανωμαλοι να δεις .


quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...

Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα θα'πρεπε ε;.
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα και ολα αυτα χωρις να βγαζεις νοημα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής αλλα στο συμπερασμα κατεληξες,μαλιστα΄που σπουδασες ειπαμε; .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου οχι,γι'αυτο και ανεβαινω εγω στο δικο σου,κουραστικο δε λεω αλλα θα απολαυσω τη θεα και κατοπιν την ελευθερη πτωση στο δικο μου?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια τα δικα μου ειναι αυτα με τα κοκκινα για να μην μπερδευεσε .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα αναλογα με τα συμπερασματα σου έχεις .

strangerz2 :

quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .που προσπαθουν να αποδειξουν τι;το 1+1=2 το ξεπερασες πιστευω!
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .Το τιποτα δε γινετε να υπαρξει
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .τωρα καταλαβες ποιος ειναι ο τριτος(παρατηρητης)
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .α ρε αγνωστε ζωοποιε

Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .1+1

quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να παθιαστεις και να ερωτευθεις πρεπει να γνωριζεις και οταν γνωριζεις ή εστω ετσι πιστευεις δε χαμπαριαζεις απο βολες για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?

quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

Σωτηρίας απο τι ?απο τι ή το γιατι

Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.

Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?εδω ζω εγω που τρωω ενα κοπαδι την ημερα και πινω ενα ποταμι για τον αλλο που τρωει αερα θα κατσω να απορω;

Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια[red] ...σε εχει καταλαβει γι'αυτο,τα δικα μου οτι τους πω το πιστευουν γι'αυτο προσεχω πολυ τι βγαινει απο το στοματακι μου παρουσια τους


οριστε και η αποδειξη,οτι ειναι εργο του διαβολου οι παραπανω αποτυχιες μου,παρακαλω τους διαχειρηστες να διαγραψουν τις επαναληψεις και να λιβανισουν τον σερβερ τουςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 07:18:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

geostat να σου κάνω μια ερώτηση ?

Είσαι τόσο βλάκας όσο φαίνεται , η μας κάνεις πλάκα ?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 10:02:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
geostat,
Όταν δε σου εμφανίζεται όπως θέλεις ένα μήνυμά σου, και ώσπου οι διαχειριστές να το ή να τα διαγράψουν, αντικατέστησέτο-α με μία τελεία, οπότε θα περιορίσεις τον "δαίμονα" σ' ένα μικρό χώρο!

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 10:03:50  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

geostat να σου κάνω μια ερώτηση ?

Είσαι τόσο βλάκας όσο φαίνεται , η μας κάνεις πλάκα ?

παρεξηγηθηκα,Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 10:10:53  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

geostat,
Όταν δε σου εμφανίζεται όπως θέλεις ένα μήνυμά σου, και ώσπου οι διαχειριστές να το ή να τα διαγράψουν, αντικατέστησέτο-α με μία τελεία, οπότε θα περιορίσεις τον "δαίμονα" σ' ένα μικρό χώρο!

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝαν γνωριζα να κανω edit στο μηνυμα μου θα το ειχα κανει!αλλα εχω ενα μικρο προβλημα με τη χρηση κειμενογραφων και λοιπων εργαλειων του διαβολου,ασε ζω ενα δραμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 10:22:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
quote:

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
Βεβαιως η Εκκλησια σημερα δεν εχει ιδιαιτερα πνευματικο περιεχομενο και μονο τυποις θεωρειται Εκκλησια, ορθοτερα ειναι μια εκκοσμικευμενη θρησκεια σε τοσο μεγαλο βαθμο ωστε οι μπιζνες να ειναι στις πρωτες φροντιδες της (μιλαω και για τους Καθολικους και τους Ορθοδοξους και τους Προτεσταντες)...αδυνατει να απαντησει σωστα και ολοκληρωμενα στα σημεια των καιρων και να διαφωτισει το ποιμνιο της...

Οι άλλοι χριστιανοί εξαιρούνται από αυτές τις μπίζνες?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
ειμαι Χριστιανος αλλα παραλληλα λυπαμαι για το διαζυγιο του Χριστιανισμου και της αρχαιας γνωσης την οποια θεωρω εξισου αυθεντικη και θεοπνευστη οπως η ιουδαικη παραδοση, δεν βλεπω καποιο θεμα σοβαρο της Παλαιας Διαθηκης να μην υπαρχει στην ελληνικη παραδοση

Αρχαία γνώση, σε σχέση με τι? με τα θεία?
Εάν ναι, ποια είναι αυτή η γνώση για τα θεία που ο χριστιανισμός της έδωσε διαζύγιο?


quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
και οι Αγγελοι υπαρχουν και ο Κατακλυσμος και ολα...γενικοτερα ειμαι θιασωτης της αποκαταστασης κατ'αρχην του Ωριγενη στην Εκκλησια και κατα δευτερον στην γενικοτερη συμφιλιωση των δυο παραδοσεων...αυτα βεβαια δεν προκειται να γινουν σε Εκκλησια που μετατραπηκε σε θρησκεια και σε ταγους που ενδιαφερονται μονο για μπιζνες και κυκλωματα...

Ο Ωριγένης διαγράφηκε από την εκκλησία, για τη θεωρία του περί της μετεμψύχωσης.
Η ισορροπία ανάμεσα στο ορθό και στο αιρετικό είναι πολύ λεπτή. Με τη θέση του αυτή ο Ωριγένης θα μπορούσε να είχε περάσει το λάθος μήνυμα στον χριστιανισμό.

Ωστόσο και δεδομένου τώρα ότι το ορθό του Δόγματος έχει ποια παγιωθεί, θα ήθελα κι εγώ τιμής ένεκεν την άρση της καταδικάσεώς του, γιατί παρά ταύτα, η προσφορά του στον χριστιανισμό ήταν τεράστια και ανεκτίμητη.

Όταν λες συμφιλίωση των δύο παραδόσεων που ακριβώς αναφέρεσαι? στη θεολογία ή στη φιλοσοφία?
Γιατί στη μεν θεολογία υπάρχει χάσμα γενεών στη μεν φιλοσοφία, απόλυτη σύμπνοια.1) δε νομιζω να διαφωνεις οτι η χριστιανικη εκκλησια στο συνολο της ειναι ακεφαλη, δεν πιστευω να σε καλυπτει ο Παπας ουτε οι μασωνοι Πατριαρχες που καποιοι ειναι και Τουρκοι πρακτορες, κατ'αρχην μιλαμε για ανθρωπους που δεν ειναι καν Χριστιανοι...εδω οι Καθολικοι εχουν φτιαξει την Τραπεζα του Αγιου Πνευματος, μιλαμε για υβρι ατελειωτη...ουσιαστικα οι χριστιανικες εκκλησιες εχουν αποβει κομματα και λομπυ συμφεροντων οπου οι κρυπτοαθεοι επιπλεουν στον αφρο λογω παρτιδων με αλλα διεθνη κυκλωματα που θελουν οι Εκκλησιες να κυβερνονται απο αθεους και πρακτορες και ανθρωπους που κουβαλουν σκανδαλα στο παρελθον τους και περιεργες οικονομικες δοσοληψιες..

2) ο Χριστιανισμος επηρρεαστηκε ιδιαιτερα στον τομεα της ηθικης του απο τους Στωικους και στον τομεα της θεολογιας απο τον Πλατωνα και τους Νεοπλατωνικους, ακομη και στον τομεα της λειτουργικης του χρησιμοποιησε πολλα αρχαιοελληνικα λατρευτικα εθιμα, αυτο συνεβη γιατι αρκετοι Χριστιανοι οταν αλλαξαν θρησκεια και πηγαν απο την αρχαια ελληνικη στο Χριστιανισμο μετεφεραν απο την παλια τους παραδοση οτι πιστευαν οτι αξιζε να μεταφερθει...ομως ενα μερος της διδασκαλιας των αρχαιων μυστηριων παροτι δεν το αρνιοντουσαν οι Ελληνες η οι Ελληνιζοντες Πατερες θεωρηθηκε οτι δεν θα επρεπε να αφορα την Εκκλησια η οποια ειχε αλλες προτεραιοτητες σε χαλεπους καιρους, ελα ομως που τωρα μεσω της διαδοσης της γνωσης παγκοσμιως πολλα θεματα που ηταν αντικειμενο της μυστηριακης διδασκαλιας των Ελληνων τα εκμεταλευονται αλλοι κυκλοι (με ιδιοτελεις σκοπους) και ετσι επειδη αυτα τα θεματα γοητευουν τη νεολαια η Εκκλησια χανει ποντους...νομιζω οτι η Εκκλησια εκτος απο κιβωτος της πιστεως θα επρεπε να ειναι και κιβωτος της γνωσεως και οτι δεν θα επρεπε να υποβαθμιζει τετοια ζητηματα...ποσο μαλλον οταν καποια απ'αυτα θιγονται και στη Γεννεση οπως για παραδειγμα οι Υιοι του Θεου και οι Γιγαντες η οι ανθρωποι που συναντησε ο Καιν...

3) ο Ωριγενης κοπηκε κατοπιν υποδειξης της Θεοδωρας που ειχε ενα μονοφυσιτη πνευματικο και ηδη αρκετοι Χριστιανοι και επωνυμοι ζητουν την αποκατασταση του (στο κατω κατω υπηρξε και μαρτυρας)...το θεμα της προυπαρξης της ψυχης νομιζω οτι θα επρεπε να συζητηθει εκ νεου και να ξαναδουμε ποιες μονοφυσιτικες επιδρασεις οδηγησαν στην αρνηση του...στο Βυζαντιο υπηρχαν δυο ρευματα σε σχεση με τη σταση του Χριστιανισμου προς την ελληνικη φιλοσοφια, το φιλικο ρευμα εκπροσωπουσε ο Πατριαρχης Φωτιος, ο Καισαρειας Αρεθας, ο Ιωαννης Μαυροπους, ο Μιχαηλ Ψελλος, οι αδελφοι Χωνιατηδες, ο Ευσταθιος Θεσσαλονικης (ολοι αυτοι ηταν Χριστιανοι ενω ξερω γω ο Πληθωνας δεν ηταν), το εχθρικο ρευμα ειχε σαν κυριους εκπροσωπους τη Θεοδωρα, ολους τους μονοφυσιτες και τους εικονομαχους και τον Γενναδιο Σχολαριο (ο οποιος κατ'εξαιρεσιν ομως ηταν αριστοτελικος, δηλαδη ναι μεν δεν ηθελε πολλα πολλα αναμεσα στο Χριστιανισμο και την ελληνικη παραδοση αλλα δεχοταν ως πνευματικη λιχουδια τον Αριστοτελη)..το πρωτο ρευμα επεβαλε ωστε να αναγνωριστουν σαν τρεις Ιεραρχες μονο Πατερες που ειχαν εντονοτατη ελληνικη παιδεια (αν και η επιλογη του Χρυσοστομου ηταν προφανως λαμθασμενη καθως παροτι μεν ειχε ελληνικοτατη παιδεια δεν χωνευε τους Ελληνες αλλα ουτε και τους Εβραιους η οποιον αλλο λαο)...θα μπορουσαμε να πουμε πως ο Χρυσοστομος ηταν με το δευτερο ρευμα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 10:28:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
geostat,
Να πατάς εκεί που βρίσκεται το μολυβάκι κάτω χαμηλά και μπροστά από ένα φύλο χαρτί, (επεξεργασία μηνύματος) μετά "σημάδεψε" όλο το μήνυμα σου, βάλε μία τελεία......και ο διάβολος θα κρυφτεί σ' ε΄να μπουκάλι!


Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangerz2
Μέλος 3ης Βαθμίδας


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 10:54:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangerz2
Ξέρω οτι όλοι όσοι γράφουν έχουν δίκιο σε αυτά που λένε αλλά ταυτόχρονα και άδικο.

Απλώς πρεπει να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ,ο καθένας βλέπει μόνο την δική του οπτική.Απλά ενώστε όλα αυτά που λέτε και η αλήθεια θα φανεί.

Πρέπει ωστόσο ο καθένας να ΘΕΛΕΙ να δεί την όλη εικόνα.

Συμφωνώ σε αρκετά που λέει ο μακφορ ή ο think math,αλλά αυτά που λένε είναι μόνο μερικά κομμάτια του παζλ.

Π.χ. Η εκλλησία έχει καταντήσει τράπεζα,σωστό.Είναι όμως μόνο αυτή η αλήθεια για την εκκλησία? ή μήπως είναι απλά μια όψη της συνολικής αλήθειας.

Για να γίνει όμως αυτό που λέω,πρέπει να νικηθεί ο εγωισμός στο όνομα της αλήθειας.Δύσκολο το βλέπω γιατι οι περισσότεροι δέν ενδιαφέρονται για την αλήθεια,αλλά για το πώς να νικήσει το εγώ τους,είναι αγώνας για αυτούς.

Εαρινέ,συμφωνώ σε όλλες τις πληροφορίες για το συναίσθημα που έφερες απο το net,παραμένει όμως κάτι το ελειπές,π.χ. οι χημικές διεργασίες είναι απλά ο μηχανισμός εκδήλωσης τους στο φυσικό σώμα,(ένα κομμάτι του παζλ).Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 11:12:26  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

geostat,
Να πατάς εκεί που βρίσκεται το μολυβάκι κάτω χαμηλά και μπροστά από ένα φύλο χαρτί, (επεξεργασία μηνύματος) μετά "σημάδεψε" όλο το μήνυμα σου, βάλε μία τελεία......και ο διάβολος θα κρυφτεί σ' ε΄να μπουκάλι!


Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ


εμφανιζονταν το χαρτακι με το μολυβακι οταν τα εσωτερικα χρησιμοποιουσαν τον παλιο σερβερ,τωρα το μονο που μου βγαζει ειναι το χαρτακι με το βελακι(προωθηση στην κορυφη) κατω δεξια,και πανω στη μεση μου εμφανιζει μονο το reply και την προωθηση στο προφιλ!
Ειμαι καταραμενος σου λεω!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 11:16:50  Εμφάνιση Προφίλ
.στα αλλλα περασε το χρονικο περιθωριο!

Edited by - geostat on 04/09/2010 12:05:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 11:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
1) δε νομιζω να διαφωνεις οτι η χριστιανικη εκκλησια στο συνολο της ειναι ακεφαλη, δεν πιστευω να σε καλυπτει ο Παπας ουτε οι μασωνοι Πατριαρχες που καποιοι ειναι και Τουρκοι πρακτορες, κατ'αρχην μιλαμε για ανθρωπους που δεν ειναι καν Χριστιανοι...εδω οι Καθολικοι εχουν φτιαξει την Τραπεζα του Αγιου Πνευματος, μιλαμε για υβρι ατελειωτη...ουσιαστικα οι χριστιανικες εκκλησιες εχουν αποβει κομματα και λομπυ συμφεροντων οπου οι κρυπτοαθεοι επιπλεουν στον αφρο λογω παρτιδων με αλλα διεθνη κυκλωματα που θελουν οι Εκκλησιες να κυβερνονται απο αθεους και πρακτορες και ανθρωπους που κουβαλουν σκανδαλα στο παρελθον τους και περιεργες οικονομικες δοσοληψιες..

1α. Δεν φταίει η Ορθοδοξία, εάν αποχώρησαν από τις τάξεις της, άλλοι χριστιανοί και δημιούργησαν τα δικά τους Δόγματα. Εάν όμως κάτσεις και δεις πότε αυτό συνέβη και τι συνθήκες επικρατούσαν στην πολιτική σκακιέρα της εποχής, θα καταλάβεις εύκολα γιατί "λοξοδρόμησαν", ειδικά η "χρονική συγκυρία" της δημιουργία του Δόγματος των "Προτεσταντών" βγάζει μάτι.

1β.Όταν υπάρχει είτε Πατριάρχης, είτε άλλο πρόσωπο, που η ιδιότητά του από μόνη της έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνικό λαό, και αυτό το πρόσωπο υπό αυτήν του την ιδιότητα βλάπτει τα Ελληνικά συμφέροντα, θα πρέπει άμεσα να καταγγέλλεται.

Για παράδειγμα εγώ θα σου ονομάσω έναν μασόνο ανθέλληνα και προδότη αφαιμάκτη του Ελληνικού λαού, τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Για ονόμασε μου κι εσύ τον Τούρκο μασόνο και πράκτορα Πατριάρχη!

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
2) ο Χριστιανισμος επηρρεαστηκε ιδιαιτερα στον τομεα της ηθικης του απο τους Στωικους και στον τομεα της θεολογιας απο τον Πλατωνα και τους Νεοπλατωνικους, ακομη και στον τομεα της λειτουργικης του χρησιμοποιησε πολλα αρχαιοελληνικα λατρευτικα εθιμα, αυτο συνεβη γιατι αρκετοι Χριστιανοι οταν αλλαξαν θρησκεια και πηγαν απο την αρχαια ελληνικη στο Χριστιανισμο μετεφεραν απο την παλια τους παραδοση οτι πιστευαν οτι αξιζε να μεταφερθει...ομως ενα μερος της διδασκαλιας των αρχαιων μυστηριων παροτι δεν το αρνιοντουσαν οι Ελληνες η οι Ελληνιζοντες Πατερες θεωρηθηκε οτι δεν θα επρεπε να αφορα την Εκκλησια η οποια ειχε αλλες προτεραιοτητες σε χαλεπους καιρους, ελα ομως που τωρα μεσω της διαδοσης της γνωσης παγκοσμιως πολλα θεματα που ηταν αντικειμενο της μυστηριακης διδασκαλιας των Ελληνων τα εκμεταλευονται αλλοι κυκλοι (με ιδιοτελεις σκοπους) και ετσι επειδη αυτα τα θεματα γοητευουν τη νεολαια η Εκκλησια χανει ποντους...νομιζω οτι η Εκκλησια εκτος απο κιβωτος της πιστεως θα επρεπε να ειναι και κιβωτος της γνωσεως και οτι δεν θα επρεπε να υποβαθμιζει τετοια ζητηματα...ποσο μαλλον οταν καποια απ'αυτα θιγονται και στη Γεννεση οπως για παραδειγμα οι Υιοι του Θεου και οι Γιγαντες η οι ανθρωποι που συναντησε ο Καιν...

2.Στον τομέα της Θεολογίας ο χριστιανισμός δεν επηρεάστηκε από κανέναν Πλάτωνα και από κανέναν Στωϊκό φιλόσοφο.
Εκτός και εάν πιστεύεις ότι ο Ιησούς είχε σπουδάσει κοντά σε μία Πλάτωνική ή Στωική Σχολή και αποφάσισε μετά να φτιάξει τη δική του.

Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, φιλοσοφώντας είχαν πλησιάσει αρκετά στον χριστιανισμό. Δεν μπορούσαν όμως με τίποτα να ταυτιστούν με αυτόν, εκ των πραγμάτων, αφού εμφανίστηκαν
4-5 αιώνες πριν τον Ιησού. Γι' αυτό και θεωρούνται απλά ως πρόδρομοι του χριστιανισμού, όχι όμως ως Πατέρες.

Η σπορά βέβαια που άφησαν, βοήθησε πάρα πολύ στην μεταλαμπάδευση του χριστιανισμού στους 'Ελληνες. Αυτό όμως, δεν τους υποκαθιστά ως τους θεολόγους που θα μας οδηγήσουν στον αληθινό Θεό, γιατί πολύ απλά, δεν πρόλαβαν να Τον γνωρίσουν μέσα από τη διδασκαλία Του, γι' αυτό και η φιλοσοφία τους περί του Θεού, έμεινε ατελής.

Η αναγνώριση της Ελληνικής φιλοσοφίας, από τον Ιησού, που με τη φράση του "έφτασε η ώρα για να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου", μόλις τον επισκέφτηκαν κάποιοι Έλληνες, είναι δεδομένη.
Μέχρι εκεί όμως.

Αναφέρεσαι στην εισαγωγή εθίμων, στα των "τελετουργικών" της χριστιανικής θρησκείας λογικό μου φαίνεται και επόμενο.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
"ομως ενα μερος της διδασκαλιας των αρχαιων μυστηριων παροτι δεν το αρνιοντουσαν οι Ελληνες η οι Ελληνιζοντες Πατερες θεωρηθηκε οτι δεν θα επρεπε να αφορα την Εκκλησια η οποια ειχε αλλες προτεραιοτητες σε χαλεπους καιρους"

Ποιο είναι αυτό?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
ελα ομως που τωρα μεσω της διαδοσης της γνωσης παγκοσμιως πολλα θεματα που ηταν αντικειμενο της μυστηριακης διδασκαλιας των Ελληνων τα εκμεταλευονται αλλοι κυκλοι (με ιδιοτελεις σκοπους) και ετσι επειδη αυτα τα θεματα γοητευουν τη νεολαια η Εκκλησια χανει ποντους

Ποια θέματα της μυστηριακής διδασκαλίας των Ελλήνων είναι από αυτά που θα έπρεπε να είναι αντικείμενα της χριστιανικής μυστηριακής διδασκαλίας και δεν είναι?

Ποιος σου είπε ότι ο Θεός είναι καλάθια με πόντους και όποιο από αυτά είναι γεμάτο είναι και ο νικητής?
Με αυτή τη λογική η θρησκεία των Κινέζων θα ήταν αυτόματα και η αληθινή!

Ποιος σου είπε ότι για να μη χαθεί η νεολαία θα πρέπει να μετατρέψουμε τη χριστιανική διδασκαλία σε τσίρκο για να έρθουν οι θεατές?
Εάν στην λειτουργία της Εκκλησίας κάθε Κυριακή, πρόσφεραν αναψυκτικά και ποτά και μετά το τέλος αυτής, όσοι είχαν έρθει πριν τον Ευαγγέλιο και ήσαν άνω των 18 ετών, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν στριπτίζ σόου, και με 5€, να έπαιρναν κορίτσια για "χορό"......νομίζεις ότι θα περίσσευε νεολαίος για να πάει σε κάποια άλλη θρησκεία?

Ο στόχος της Εκκλησίας είναι να προσελκύσει πιστούς είτε νέους είτε γέρους, μέσα από τη Διδασκαλία του Ιησού, αυτόν θεωρούμαι εμείς οι χριστιανοί ως τον Υιό του ανθρώπου και του Θεού. Αυτά που μας Δίδαξε δεχόμαστε και όχι τα μυστήρια που σήμερα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

"Όποιος θέλει πίσω μου ελθεί" είπε ο Κύριος, όποιος δε θέλει ας "μην ελθεί"

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
νομιζω οτι η Εκκλησια εκτος απο κιβωτος της πιστεως θα επρεπε να ειναι και κιβωτος της γνωσεως και οτι δεν θα επρεπε να υποβαθμιζει τετοια ζητηματα...ποσο μαλλον οταν καποια απ'αυτα θιγονται και στη Γεννεση οπως για παραδειγμα οι Υιοι του Θεου και οι Γιγαντες η οι ανθρωποι που συναντησε ο Καιν...

Θες να πεις ότι ο Ιησούς ήταν ξεχασιάρης και ξέχασε να μας πεις για του Γίγαντες?

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς όλους τους συμβολισμούς της Παλαιάς Διαθήκης.
Γι' αυτό και η εκκλησία πολύ σοφά δεν ασχολείται με αυτά τα ζητήματα. Δε θα ήθελα μια εκκλησία που να λέει κοτσάνες, μόνο και μόνο για να καλύψει το εύρος της Παλαιάς Διαθήκης.

Θέμα της εκκλησίας είναι η "Νέα Διαθήκη", αυτή που μας έφερε ο Ιησούς.
Oι γίγαντες κ.λ.π. ας είναι η θεματολογία των επιτήδειων που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των αφελών που "ενώ" δεν έχουν ξεσκονίσει την Καινή Διαθήκη, θέλουν να δουν πράγματα ανούσια που όχι μόνο δεν βοηθάνε στην ανύψωση της ψυχής που πρέπει να είναι το ζητούμενο, αλλά την παγιδεύουν μέσα σε καταστάσεις που μπορεί όχι μόνο να είναι απλά συμβολικές, αλλά ούτε καν αληθινές.....όπως οι γίγαντες για παράδειγμα.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
3) ο Ωριγενης κοπηκε κατοπιν υποδειξης της Θεοδωρας που ειχε ενα μονοφυσιτη πνευματικο και ηδη αρκετοι Χριστιανοι και επωνυμοι ζητουν την αποκατασταση του (στο κατω κατω υπηρξε και μαρτυρας)...το θεμα της προυπαρξης της ψυχης νομιζω οτι θα επρεπε να συζητηθει εκ νεου και να ξαναδουμε ποιες μονοφυσιτικες επιδρασεις οδηγησαν στην αρνηση του.

Πηγή ότι αυτό έγινε κατόπιν υποδείξεως της Θεοδώρα?
Μιλούσε ή όχι ο Ωριγένης για μετεμψύχωση?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
στο Βυζαντιο υπηρχαν δυο ρευματα σε σχεση με τη σταση του Χριστιανισμου προς την ελληνικη φιλοσοφια, το φιλικο ρευμα εκπροσωπουσε ο Πατριαρχης Φωτιος, ο Καισαρειας Αρεθας, ο Ιωαννης Μαυροπους, ο Μιχαηλ Ψελλος, οι αδελφοι Χωνιατηδες, ο Ευσταθιος Θεσσαλονικης (ολοι αυτοι ηταν Χριστιανοι ενω ξερω γω ο Πληθωνας δεν ηταν), το εχθρικο ρευμα ειχε σαν κυριους εκπροσωπους τη Θεοδωρα, ολους τους μονοφυσιτες και τους εικονομαχους και τον Γενναδιο Σχολαριο (ο οποιος κατ'εξαιρεσιν ομως ηταν αριστοτελικος, δηλαδη ναι μεν δεν ηθελε πολλα πολλα αναμεσα στο Χριστιανισμο και την ελληνικη παραδοση αλλα δεχοταν ως πνευματικη λιχουδια τον Αριστοτελη).

Κανένα εχθρικό ρεύμα δεν υπήρχε κατά της Ελληνικής φιλοσοφίας.
Υπήρχε το Αριστοτελικό και το Πλατωνικό. Και τα δύο ελληνικά φιλοσοφικά ρεύματα.
Απλά οι μεν φίλοι του Αριστοτελισμού προσπαθούσαν να εξηγήσουν τον χριστιανισμό με βάση των Αριστοτέλη, οι δε με βάση τον Πλάτωνα.

Ο Πλήθωνας προσπάθησε ως νεός Ιουλιανός να πετύχει μία σύζευξη ανάμεσα στο δωδεκάθεο και τον ζωροαστρισμό και αυτό γιατί πίστευε ότι ο χριστιανισμός ήταν αυτός που έφταιγε για τα δεινά του Βυζαντίου από τους Τούρκους. Αφού οι μουσουλμάνοι στο στρατιωτικό πεδίο νικούσαν τους Έλληνες χριστιανούς......άρα κατά τη λογική του η θρησκεία έπρεπε να αλλάξει.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
το πρωτο ρευμα επεβαλε ωστε να αναγνωριστουν σαν τρεις Ιεραρχες μονο Πατερες που ειχαν εντονοτατη ελληνικη παιδεια (αν και η επιλογη του Χρυσοστομου ηταν προφανως λαμθασμενη καθως παροτι μεν ειχε ελληνικοτατη παιδεια δεν χωνευε τους Ελληνες αλλα ουτε και τους Εβραιους η οποιον αλλο λαο)...θα μπορουσαμε να πουμε πως ο Χρυσοστομος ηταν με το δευτερο ρευμα...

Ο Χρυσόστομος δεν χώνευε τους Έλληνες? ή τους ειδωλολάτρες? πως χρησιμοποιείς εδώ τον όρο Έλληνες? γιατί στην εποχή του, ως "Έλληνα" έλεγαν τον "ειδωλολάτρη".

Parthen h Rwmania[/b]

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 11:53:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
geostat:
Ειμαι καταραμενος σου λεω!

Κάτι έχω και γι' αυτό!


Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 12:01:43  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
geostat:
Ειμαι καταραμενος σου λεω!

Κάτι έχω και γι' αυτό!


Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ


μαγκα μου επιασε...
εκανα login και εμφανισε και τα υπολοιπα εικονιδια...τωρα μαλλον γι'αυτο δε δουλευαν τα καταραμενα red.τωρα πως γινονταν να στελνω απαντησεις χωρις να εχω κανει login...;!

Edited by - geostat on 04/09/2010 12:15:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 12:08:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
geostat:
μαγκα μου επιασε...
εκανα login και εμφανισε και τα υπολοιπα εικονιδια...τωρα μαλλον γι'αυτο δε δουλευαν τα καταραμενα .τωρα πως γινονταν να στελνω απαντησεις χωρις να εχω κανει login...;!


Ας μη σου πέρναγα εγώ την ευχή!!......και θα 'βλεπες!


Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 13:52:06  Εμφάνιση Προφίλ
Ευρωπίος έφη...

Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, φιλοσοφώντας είχαν πλησιάσει αρκετά στον χριστιανισμό. Δεν μπορούσαν όμως με τίποτα να ταυτιστούν με αυτόν, εκ των πραγμάτων, αφού εμφανίστηκαν
4-5 αιώνες πριν τον Ιησού. Γι' αυτό και θεωρούνται απλά ως πρόδρομοι του χριστιανισμού, όχι όμως ως Πατέρες.

Η σπορά βέβαια που άφησαν, βοήθησε πάρα πολύ στην μεταλαμπάδευση του χριστιανισμού στους 'Ελληνες. Αυτό όμως, δεν τους υποκαθιστά ως τους θεολόγους που θα μας οδηγήσουν στον αληθινό Θεό, γιατί πολύ απλά, δεν πρόλαβαν να Τον γνωρίσουν μέσα από τη διδασκαλία Του, γι' αυτό και η φιλοσοφία τους περί του Θεού, έμεινε ατελής.

Η αναγνώριση της Ελληνικής φιλοσοφίας, από τον Ιησού, που με τη φράση του "έφτασε η ώρα για να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου", μόλις τον επισκέφτηκαν κάποιοι Έλληνες, είναι δεδομένη.
Μέχρι εκεί όμως.

Είναι πολύ πιο σοβαρή η κατάστασή σου απ'οσο την υπολόγιζα...

Τι σχέση έχει η ανθρωποκεντρική Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία Χριστιανέ υβριστή με την αγέλη των Ιουδαιο-τσομπάνων...???

Αντί για δηλώσεις και ψευδείς αναφορές..δείξε μας που και σε ποιό σημείο η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία , τα γράμματα και ο πολιτισμός ή οτιδήποτε άλλο συμπίπτει με τον Χριστιανισμό και τα..."ου" κάνεις τούτο εκείνο ή το άλλο...τι σχέση έχει η μεσότητα και τα "καθ'ημάς" με την Χριστιανική αμπελοφιλοσοφία που ασπάζεσαι...

Ως ψυχή οριζόταν ο χαρακτήρας του ανθρώπου στην Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και για σας κάτι το εξωγήινο...

Λογάκια του αέρα είσαι φίλε μου , λογάκια γλυκανάλατα μη εμπεριέχοντα καμμιά ουσία ... ΚΑΜΜΙΑ...Και θαρρείς ότι μιλάς με την "παππαδιά" και την Κυρά-Φρόσω την ψιλικατζού...

Πάνε αυτά Ευρωπαίε...πλέον ο κοσμάκης γνωρίζει και δεν είναι αγράμματος για να τους αλλάζετε εσείς κλουβί , ότι ώρα θέλετε και να τους ενοχοποιείτε και να τους χειραγωγείτε...ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ..!!!


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2010, 14:03:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Κάτσε να περάσω μια ευχή και στον φίλο μου τον Εαρινό!

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.296875
Maintained by Digital Alchemy