ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 14:51:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Το θέμα είναι ρε Vasiliscm,εσένα όπως και τους άλλους, ποιός σας βάζει να κάνετε κριτική των θέσεων των άλλων και των σκοπών και των προσωπικών τους ιδεών, όταν εσείς, δεν έχετε καν θέσεις δικές σας;
Όταν δεν διαπραγματεύεστε θέσεις, αλλά,μόνο κρίνετε το πρόσωπο των άλλων;Τόση ελαφρύτητα;
Αφήστε τουλάχιστον, όσους θέλουν να κανουν διάλογο...Εσείς πάτε γήπεδο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 15:23:19  Εμφάνιση Προφίλ
άλεξ22, η διαφορά μας είναι ότι εσύ λες πιστεύω σε αυτό και τέρμα χωρίς κανένα στοιχείο και καμία λογική σκέψη. Εγώ από την άλλη έχω σχηματίσει μια άποψη με βάση συγκεκριμένα στοιχεία. Δε μάζεψα απλώς απόψεις και είδα ποια με "ικανοποιεί",δεν είναι ψώνια στις βιτρίνες, εξέτασα την ποιότητα των στοιχείων, των επιχειρημάτων, των ευρημάτων, των λογικών συνειρμών που έγιναν με βάση αυτά και κατέληξα σε μία άποψη. Είναι βαριά η καλογερική να γίνουν όλα αυτά, θέλει πολύ προσπάθεια και διάβασμα αλλά είναι ωφέλιμο γιατί εγώ πλέον δεν παραθέτω έωλα και σαθρά πιστεύω αλλά εμπεριστατωμένες απόψεις. Και διαπιστώνω ότι σε κάποιους λίγους βρίσκει ανταπόκριση αυτό και άρα δεν πάει τζάμπα ο κόπος μου. Και αν ήδη ξέρεις τις θέσεις μου θα ήθελα να ακούσω και αντεπιχειρήματα εκτός από αποψάρες, αν έχεις κανένα βέβαια, για να γίνει ωφέλιμος ο διάλογος.

Πάντως αν θες να παίξουμε το παιχνίδι των ΑΣΤΗΡΙΚΤΩΝ συνωμοσιών(πόσο γελοίο είναι άραγε να έχουμε μια συνωμοσία με εκατομμύρια επιστημόνων συνένοχους και κανένας να μην έχει μιλήσει ποτέ...)μπορώ και εγώ. Ο τρέχα και εσύ διαδίδετε μια άποψη κάποιων κέντρων (αόρατων, φυσικά)τα οποία θέλουν να απομακρύνουν τον απλό άνθρωπο από τον ορθολογισμό και τη λογική και να τον στρέψουν στη θεοκρατία και δεισιδαιμονία του παρελθόντος. Ο σκοπός εδώ είναι προφανής, να ελέγχουν τις μάζες των ανθρώπων. Και για να το γυρίσω στο πιο μεταφυσικό του ενδεχομένως ο ψευδοπροφήτης της αποκάλυψης να χρειάζεται ένα κοινό αποτελούμενο από ανθρώπους βυθισμένους στον σκοταδισμό και όχι σκεπτόμενους. Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς ισχυρίζομαι(αστήρικτα φυσικά) ότι ο τρέχα ειδικά (που ανήκει και σε μια περιορισμένη πληθυσμιακά θρησκεία) και δευτερευόντως εσύ εξυπηρετείτε τα σχέδια του Σατανά... Είδες τι χαλαρά βγαίνει η θεωρία συνωμοσίας;Ούτε διάβασμα, ούτε μαθηματικά, ούτε τίποτα

Ρε γυναικούλα τρέχα τι λες; έχεις συναίσθηση; Όταν παρουσιάζεις θέσεις αυτές θα κρίνονται, αυτό είναι δημοκρατία. Όπως σου δίνεται βήμα εδώ να λες ότι ανοησία κατεβάζουν τα 3-4 νευρικά κύτταρα που έχεις για εγκέφαλο έτσι έχουμε ΟΛΟΙ μας το δικαίωμα να κρίνουμε τα γραφόμενα σημειώνοντας τα λάθη στη συλλογιστική πορεία, στα επιχειρήματα, στα στοιχεία ακόμα και να εκφράσουμε τη διαφωνία. Μιλάς εσύ ο υβριστής για γήπεδο; Σε έχω συντρίψει, έχεις 0 επιχειρήματα να αντιτάξεις, προσπάθησες να φέρεις τη θεωρία του χάους για να μας μπλέξεις αλλά σε τάπωσα και εκεί και μετά μου είπες ότι δεν έχω δικαίωμα να σου θέτω ερωτήσεις... Δημοκράτη της πλάκας. Δημοκρατία σημαίνει να ακούς και τους άλλους όχι μόνο οι άλλοι να ακούν εσένα βλαμμένε.


Όσο για θέσεις και στοιχεία έχω μπόλικα, πάρτα από την αρχή και απάντα άμα είσαι άντρας(χαχαχαχαχ λέμε και καμιά χαζομάρα να περνάει η ώρα).


Ισχύει η πρόκληση μου προς τρέχα και άλεξ22 να βρουν μια θεωρία που να εξηγεί τα φαινόμενα καλύτερα από την εξελικτική και που να έχει έστω και ένα ψήγμα πειράματος ή στοιχείου που να την υποστηρίζει..

Edited by - IndustrialAngel on 14/04/2010 15:26:28

Edited by - IndustrialAngel on 14/04/2010 16:06:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 15:56:36  Εμφάνιση Προφίλ
Και λίγα ακόμα στοιχεία, πώς παραποιούν και απομονώνουν φράσεις επιστημόνων από εργασίες και συνέδρια οι ψευδεπιστήμονες του δημιουργισμού για να δώσουν αξιοπιστία στους ισχυρισμούς τους
http://www.talkorigins.org/faqs/quotes/mine/project.html

Επίσης, η κότα απάντησε κάτι εξυπναδούλες όταν τη ρώταγα τι είναι είδος. Είναι ενδεικτικό της φρασεολογίας των δημιουργιστών ψευδεπιστημόνων να χρησιμοποιούν όρους χωρίς να τους ορίζουν για να μπορούν να κάνουν κωλοτούμπες στις ερμηνείες (όταν τους στριμώχνεις με στοιχεία) και να ενθυλακώνουν στις ψευδοθεωρίες τους ΚΑΠΟΙΑ από τα απολιθώματα που δε γίνεται να παραγνωρίσουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρησιμοποιούν τη λέξη kind αντί της λέξης species η οποία δεν έχει αυστηρό επιστημονικό ορισμό. Άλλο "ράτσα" και άλλο "είδος" να το πούμε έτσι. Από τη δεκαετία του 70 η ίδια φρασεολογία, οι ίδιες μπούρδες, η ίδια ασάφεια. Όπως έλεγε και ο τρέχα δεν υπάρχει εξέλιξη απο είδος σε είδος αλλά εξέλιξη στο είδος. Σου λένε ότι πχ ζέβρα και άλογο είναι ένα kind (ενώ στην πραγματικότητα είναι διαφορετικό species) και ότι επιτρέπεται η εξέλιξη τους για αυτό και ο Νώε χρειάστηκε να χωρέσει μόνο τον κοινό τους πρόγονο στην κιβωτό και όχι και τα 2 σημερινά ζώα... ΜΠΟΥΡΔΕΣ στο τετράγωνο

http://ncse.com/cej/5/2/basic-created-kinds-fossil-record-perissodactyls


Ενδεικτικά κάποιες ακόμα πηγές για τα βακτήρια που τρώνε νάυλον(ναι εαρινέ μάλλον είναι θαύμα η ύπαρξη τους για να δοκιμαστεί η πίστη μας)

http://www.nmsr.org/nylon.htm
http://ncse.com/cej/5/2/new-proteins-without-gods-help

Υπάρχουν και απαντήσεις στα αστεία αντεπιχειρήματα των ψευδεπιστημόνων ότι τα πλασμίδια όχι τα βακτήρια είναι προϊόν ευφυούς σχεδίου...


Να σημειωθεί ότι δεν εκνευρίζομαι με όποιον δε συμφωνεί μαζί μου ή δε δέχεται τα στοιχεία. Έχει κάθε δικαίωμα να εθελοτυφλεί. Δεν ανέχομαι όμως να μου πουλάνε πνεύμα ορισμένες κότες και γυναικούλες, ότι τα ξέρουν όλα και ότι εγώ είμαι θύμα πλάνης. Εκεί βαράω βάναυσα

Edited by - IndustrialAngel on 14/04/2010 15:59:07

Edited by - IndustrialAngel on 14/04/2010 16:03:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 17:03:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
quote:
quote: alex22 προς IndustrialAngel: Δεν μπήκα στον κόπο να τα διαβάσω,γιατί ξέρω απόλυτα τις τοποθετήσεις σου.

Ωωωωωω, μα τι ποιότητα ανθρώπου δείχνουν τα λεγόμενά σου.

Έτσι απλά και απέριττα απαγορεύεις κάθε επιχειρηματολογία, διότι ξέρεις ΑΠΟΛΥΤΑ τις τοποθετήσεις των άλλων!! Μπράβο σου !!

Λογική συνέπεια είναι ότι ισχύουν οι αστήριχτες και ατεκμηρίωτες μπούρδες σου περί ίσης απόστασης μεταξύ "εξέλιξης" και "Αγίας Γραφής".
Όλοι οι άλλοι απαγορεύεται στην ουσία να επιχειρηματολογήσουν.
Αυτό ακριβώς γινόταν και στον Μεσαίωνα. Οι εχθροί της "Αγίας Γραφής" απαγορευόταν να επιχειιρηματολογήσουν διότι ήξεραν απόλυτα τις τοποθετήσεις τους (ή κάτι παραπλήσιο!)


quote: alex22 προς IndustrialAngel: Σου προτείνω να βρείς να κάνεις κάτι άλλο τον ελεύθερο χρόνο σου,ειλικρινά.Δεν βλέπεις οτι δέν έχει απολύτως καμία σημασία?Ξεκόλα.Χάνεις τσάμπα τον χρόνο σου.Συμβουλή μου,καλοπροαίρετη.

Συγχαρητήρια για την ανυστεροβουλία και τον αλτρουϊσμό σου.


quote: Όπως και να το κάνουμε,τίποτα δέν είναι σίγουρο.Υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν τον Δαρβίνο και πολλοί που αμφισβητούν την βίβλο. Κατα την γνώμη κανένα απο τα δύο δέν ισχύει,ούτε ο Δαβινισμός αλλά ούτε ο Αδαμ και η Εύα.

Τεράστιε επιστήμονα! Πόσο απλά απέδειξες την άποψή σου. Μπράβο σου. Ο πλούτος και το βάθος των επιχειρημάτων σου είναι απροσμέτρητος. Η μέθοδός σου μοναδική.
Είναι προφανές ότι χρησιμοποίησες την μέθοδό σου των άπειρων πιθανοτήτων για να εξηγήσεις τα φαινόμενα!
Και πάλι μπράβο.
Τώρα καταλαβαίνω πως γίνεται να σε αντιληφθεί το 20% όσων σε διαβάζουν.
Είναι τόσο πυκνή, πολυποίκιλη και τουρμποπυρηνοδιαστροφικοαρχταρμική η σκέψη σου, που δεν την καταλαβαίνει κανείς (μετά βίας το 20%)

Είμαι ενθουσιασμένος με την περίπτωση του alex22. Μας χαρίζει στιγμές γέλιου σε δύσκολες εποχές.


Ρε φίλε,μήπως παίρνεις τίποτα? Τί ζόρι τραβάς? Βρές καμια γκόμενα να ησυχάσουμε,ή τράβα καμια μ@@@@ια άν είσαι τόσο άσχημος όσο μου φένεσαι,(και κατα πάσα πιθανότητα είσαι).

quote:
άλεξ22, η διαφορά μας είναι ότι εσύ λες πιστεύω σε αυτό και τέρμα χωρίς κανένα στοιχείο και καμία λογική σκέψη.

Δεν πιστεύω μόνο, αλλά γνωρίζω διάφορα πράγματα που εσύ δέν μπορείς να τα δεχτείς επειδή δέν θέλεις να χαλάσει ο νοητικό σου οικοδόμημα,ξέρεις πόσες φορές το έχω γκρεμίσει το δικό μου νοητικό οικοδόμημα?Πολλές φορές γιατί πάντα προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό.
Στα 15 ήμουν φανατικός με την επιστήμη και ήθελα να γίνω φυσικός,αργότερα όμως έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο εσωτερισμού και κατάλαβα σταδιακά τί είναι το αληθινό.Αν διαβάσεις ένα σοβαρό βιβλίο εσωτερισμού με θέληση και ενθουσιασμό για το καινούριο,τότε θα ανοίξεις τα μάτια σου σε έναν καινούριο κόσμο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 17:14:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Ακριβώς γι αυτο το λόγο,φίλε μου alex22, επειδή δεν διάβασαν μικροί εσωτερισμό,τώρα, τους φαίνεται κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό..Κάτι που κανείς άλλος δεν έχει ανακαλύψει....Μην κοιτάς μόνο τον Βιομηχανικό μπόμπιρα.....Είναι κι άλλοι....Ξέρεις πως δουλεύουν...
Λες κι είναι δίδυμα, τα....σκασμένα...
Και φυσικά, πέραν των προσωπικών πειθέσεων, μόνο Αλτσχάιμερ κουβαλάνε και τρώνε τάπες συνεχεια, αλλά,το ξαναζητάει ο οργανισμός τους,φαίνεται και ξανάρχονται...
Το κακό,είναι βέβαια, ότι δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα, με τα μικρά και τον ενθουσιασμό τους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 17:30:45  Εμφάνιση Προφίλ
Ρε άλεξ22 τι λες; Πρώτον, ο Vasiliscm σου είπε αυτό που σου είπα και εγώ, ότι ΔΕΝ έχεις στοιχεία. Και απαντάς με βρισιές, γιατί; Σε έβρισε κανένας; Τις απόψεις σου σχολιάζουμε,εντάξει ήταν ειρωνικό το ύφος αλλά αφορούσε τις απόψεις όχι το άτομο σου.Αν δεν αντέχεις τα σχόλια μην τις εκθέτεις δημοσίως, πες τες σε κάνενα δικό σου και βάλτον μετά να σε χειροκροτάει και να σου λέει μπράβο. Γιατί αυτή η συμπεριφορά; Δίνει το παράδειγμα η γυναικούλα και ακολουθάτε; Εγώ θέλω να μου δώσεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αφορούν την εξέλιξη του ανθρώπου, που συζητάμε εδώ...Στοιχεία έχεις; Άσε τι ξέρω, τι γουστάρω, τι πίνω, πώς τη βρίσκω και τα τοιαύτα. Έχεις πολλαπλές φορές επιβεβαιωμένα δεδομένα, παρατηρήσεις, ευρήματα, πειράματα που να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν; Έχεις; Μιλάμε για στοιχεία που δεν αλλοιώνονται από την κρίση του καθενός...

Γυναικούλα ΤΡΕΧΑ, κρύψου σε καμιά τρύπα. Ρε συ, τι πιστεύεις; Τι σχισματικός και τρίχες. Ούτε καν χριστιανός δεν είσαι. Εσύ είναι λίγο από όλα, λίγο εσωτερισμός, λίγο σατανισμός, λίγο βουντού, λίγο μετεμψύχωση, λίγο και οι πέτρες έχουν ψυχή και αιθερικό σώμα, καμιά κοινωνία την Κυριακή στην Εκκλησία με ολίγη ζάχαρη αλά κρεμ. Μιλάμε για χοντρό συγκρητισμό. Ρε έχεις πει ποτέ στον εξομολόγο σου τι είναι ο εσωτερισμός και ότι ασχολείσαι με αυτόν; Έχεις;


Εξυπνάδες και αστειάκια για μπόμπιρες αλλά ακόμα δεν έχεις πει που γράφει η ευλογημένη η Αγία Γραφή ότι δεν υπάρχει εξέλιξη. Είναι δύσκολο το κομωτήριο, άντε να διαλέξεις χρώμα για το μαλλί σε καταλαβαίνω αλλά όποτε μπορέσεις, στο πιστολάκι ας πούμε κοίτα την και λίγο και πες μας που το γράφει. ΚΟΤΑΡΑ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 18:13:36  Εμφάνιση Προφίλ
Βρε IndustrialAngel, θα πείς εσύ στον τρεχα.... τι είναι εσωτερισμός;;

Είμαστε σοβαροί τώρα;;

Τρεχα...., μην του δίνεις σημασία, δεν γνωρίζει ότι ό,τι συμβαίνει μέσα είναι... εσωτερισμός και ό,τι έξω είναι εξωτερισμός.

Εσύ τα... μασάς αυτά!!!


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 18:16:40  Εμφάνιση Προφίλ
alex22

quote:
ξέρεις πόσες φορές το έχω γκρεμίσει το δικό μου νοητικό οικοδόμημα?Πολλές φορές γιατί πάντα προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό.

Ρε φίλε, συμπάθα με αλλά μου γεννήθηκε μια απορία.
Μετά την τελευταία φορά που γκρέμισες το νοητικό σου οικοδόμημα, το... ξανάχτισες ή το άφησες ερείπιο;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 18:44:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Γειά σου ρε Γιάπετ, σοβαρέ!!!!!....
Ξέχασα ότι το πήρατε αποκλειστικά το εμπόριο του εσωτερισμού,ότι υπάρχει μονοπώλιο...
Τέτοια λέτε και καταντάτε κωμικοί...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vasiliscm
Μέλος 3ης Βαθμίδας


704 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 19:06:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vasiliscm
quote:
Ρε φίλε,μήπως παίρνεις τίποτα? Τί ζόρι τραβάς? Βρές καμια γκόμενα να ησυχάσουμε,ή τράβα καμια μ@@@@ια άν είσαι τόσο άσχημος όσο μου φένεσαι,(και κατα πάσα πιθανότητα είσαι).

Βγάλε το ανώτερο πνεύμα σου στην φόρα!
Βάζω στοίχημα ότι τα λεγόμενα σου γίνονται κατανοητά από το 100% του φόρουμ. Αυτό σημαίνει μειωμένη απόδωση. Εκεί που έλεγες ότι μόνο το 20% καταλαβαίνει αυτά που λες, τώρα σε καταλαβαίνει και ο τελευταίος !

Πρέπει να προβληματιστείς σοβαρά περί αυτού!!!

quote:
Δεν πιστεύω μόνο, αλλά γνωρίζω διάφορα πράγματα που εσύ δέν μπορείς να τα δεχτείς επειδή δέν θέλεις να χαλάσει ο νοητικό σου οικοδόμημα,ξέρεις πόσες φορές το έχω γκρεμίσει το δικό μου νοητικό οικοδόμημα?Πολλές φορές γιατί πάντα προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό.

Το ότι γνωρίζεις κάτι (και μάλιστα με μαρτυρία μόνον του εαυτού σου) δεν αποτελεί απόδειξη.
Για να το καταλάβεις απαιτείται ένα στέρεο οικοδόμημα. Το δικό σου ως γκρεμισμένο δεν έχει καν την δυνατότητα να αφουγκραστεί ιδέες και απόψεις.
Το ότι προσπαθείς να έχεις ανοιχτό μυαλό δεν σημαίνει ότι το έχεις κιόλας. Πολύ περισσότερο οι απόψεις που εκφράζεις δείχνουν άνθρωπο (ή μαλλον έφηβο κατά 90% ή άνθρωπο που περνά τώρα εφηβεία) με κολλημένο μυαλό. Για να μην πω με σ.... στο μυαλό.


quote:
Στα 15 ήμουν φανατικός με την επιστήμη και ήθελα να γίνω φυσικός,αργότερα όμως έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο εσωτερισμού και κατάλαβα σταδιακά τί είναι το αληθινό.

Η επιστήμη νεαρέ δεν είναι ΑΕΚ ούτε ΠΑΟΚ ούτε Ολυμπιακός ούτε ΠΑΟ. Τα έχεις γενικώς χαμένα και μπερδεμένα.
Όσον αφορά το λάθος σου να επιλέξεις τον εσωτερισμό απ' τις σπουδές φυσικής, ήταν σίγουρα μοιραίο!

Θα το καταλάβεις όταν μεγαλώσεις και δεις ότι όπου υπάρχουν επιχειρήματα και διάλογος θα "την κάνεις" με μικρά πηδηματάκια, όπως τώρα, καλή η ώρα, με τον Industrial.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 20:00:22  Εμφάνιση Προφίλ
τρεχα....

quote:
Τέτοια λέτε και καταντάτε κωμικοί...

Χαίρομαι που σου προσφέρω γέλιο.

Το θεωρώ μεγάλη κοινωνική προσφορά και θα σε συμβούλευα να... κάνεις το ίδιο!!!


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 20:11:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
quote:
quote:Ρε φίλε,μήπως παίρνεις τίποτα? Τί ζόρι τραβάς? Βρές καμια γκόμενα να ησυχάσουμε,ή τράβα καμια μ@@@@ια άν είσαι τόσο άσχημος όσο μου φένεσαι,(και κατα πάσα πιθανότητα είσαι).

Βγάλε το ανώτερο πνεύμα σου στην φόρα!
Βάζω στοίχημα ότι τα λεγόμενα σου γίνονται κατανοητά από το 100% του φόρουμ. Αυτό σημαίνει μειωμένη απόδωση. Εκεί που έλεγες ότι μόνο το 20% καταλαβαίνει αυτά που λες, τώρα σε καταλαβαίνει και ο τελευταίος !

Πρέπει να προβληματιστείς σοβαρά περί αυτού!!!

quote: Δεν πιστεύω μόνο, αλλά γνωρίζω διάφορα πράγματα που εσύ δέν μπορείς να τα δεχτείς επειδή δέν θέλεις να χαλάσει ο νοητικό σου οικοδόμημα,ξέρεις πόσες φορές το έχω γκρεμίσει το δικό μου νοητικό οικοδόμημα?Πολλές φορές γιατί πάντα προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό.

Το ότι γνωρίζεις κάτι (και μάλιστα με μαρτυρία μόνον του εαυτού σου) δεν αποτελεί απόδειξη.
Για να το καταλάβεις απαιτείται ένα στέρεο οικοδόμημα. Το δικό σου ως γκρεμισμένο δεν έχει καν την δυνατότητα να αφουγκραστεί ιδέες και απόψεις.
Το ότι προσπαθείς να έχεις ανοιχτό μυαλό δεν σημαίνει ότι το έχεις κιόλας. Πολύ περισσότερο οι απόψεις που εκφράζεις δείχνουν άνθρωπο (ή μαλλον έφηβο κατά 90% ή άνθρωπο που περνά τώρα εφηβεία) με κολλημένο μυαλό. Για να μην πω με σ.... στο μυαλό.


quote:Στα 15 ήμουν φανατικός με την επιστήμη και ήθελα να γίνω φυσικός,αργότερα όμως έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο εσωτερισμού και κατάλαβα σταδιακά τί είναι το αληθινό.

Η επιστήμη νεαρέ δεν είναι ΑΕΚ ούτε ΠΑΟΚ ούτε Ολυμπιακός ούτε ΠΑΟ. Τα έχεις γενικώς χαμένα και μπερδεμένα.
Όσον αφορά το λάθος σου να επιλέξεις τον εσωτερισμό απ' τις σπουδές φυσικής, ήταν σίγουρα μοιραίο!

Θα το καταλάβεις όταν μεγαλώσεις και δεις ότι όπου υπάρχουν επιχειρήματα και διάλογος θα "την κάνεις" με μικρά πηδηματάκια, όπως τώρα, καλή η ώρα, με τον Industrial.


Οκ,ζητώ συγνώμη που φέρθηκα άσχημα.Ομως για να λέμε τα πράγματα έτσι όπως έχουν,εσύ και οι άλλοι δέν ξέρετε τίποτα απολύτως απο εσωτερισμό,ή μάλλον απο την επιστήμη του πνεύματος και για αυτό τα απορίπτετε και τα χλευάζετε,πόσο επιστημονικό είναι αυτό?Κρίνετε κάτι που δέν γνωρίζετε και ζητάτε μονίμως αποδείξεις.Εγώ πάντα δίνω τις αποδείξεις αλλά ποτέ κανένας δέν μπορεί να τις επιβεβαιώσει γιατί αυτές οι αποδείξεις είναι μόνο εμπειρικές.Εκτός απο αυτό βλέπω και τα δύο,εσύ αγνοείς το ένα,αλλά παρ'όλα αυτά το κρίνεις λάθος και το απορίπτεις.

Edited by - alex22 on 14/04/2010 20:15:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vasiliscm
Μέλος 3ης Βαθμίδας


704 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 22:03:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vasiliscm
quote:
ALEX22 : Οκ,ζητώ συγνώμη που φέρθηκα άσχημα.Ομως για να λέμε τα πράγματα έτσι όπως έχουν,εσύ και οι άλλοι δέν ξέρετε τίποτα απολύτως απο εσωτερισμό,ή μάλλον απο την επιστήμη του πνεύματος και για αυτό τα απορίπτετε και τα χλευάζετε,πόσο επιστημονικό είναι αυτό?Κρίνετε κάτι που δέν γνωρίζετε και ζητάτε μονίμως αποδείξεις.Εγώ πάντα δίνω τις αποδείξεις αλλά ποτέ κανένας δέν μπορεί να τις επιβεβαιώσει γιατί αυτές οι αποδείξεις είναι μόνο εμπειρικές.Εκτός απο αυτό βλέπω και τα δύο,εσύ αγνοείς το ένα,αλλά παρ'όλα αυτά το κρίνεις λάθος και το απορίπτεις.

Δεκτή η συγνώμη.
Ας κουβεντιάσουμε λίγο με επιχειρήματα.
Ο Εσωτερισμός δεν είναι επιστήμη. Πόσο μάλλον του πνεύματος. Η επιστήμη του πνεύματος με την ευρεία έννοια του όρου είναι μια και ονομάζεται "Φιλοσοφία". Όλες οι "πνευματικές" αναζητήσεις, απόψεις, συζητήσεις, περιέχονται και εντάσσονται από αρχαιοτάτων χρόνων σ'αυτήν.
Οι εμπειρικές αποδείξεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές σήμερα. Και ο λόγος είναι απλός: Ο καθένας θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτό που έχει στο μυαλό του είναι αληθινό. Αλίμονο θα είχαμε 6 δις ατομικές εμπειρίες ως αλήθεια.

Η Φιλοσοφία με τα διάφορα ρεύματά της απαντά στα θεμελιώδη ερωτήματα της ζωής:
Πως δημιουργήθηκε η ζωή;
Πως δημιουργήθηκε το σύμπαν;
Σε ποιό βαθμό μπορούμε να γνωρίσουμε την αλήθεια για την φύση;
Είναι δυνατόν να υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να γίνει αισθητό από εμάς;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

glinaaea
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 22:05:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους glinaaea

Φίλοι μου γεια σας
______________________
trexagireve
Εγώ αγαπητοί μου φίλοι, glinaaea και alex22, το βλέπω αλλοιώς...Το μεγαλείο του Θεού,δεν υπακούει σε νόμους,ενώ αντίθετα, ο Θεός, περιμένει απο τον άνθρωπο, να φτάσει στο επιπεδο να εννοεί,την έννοια Θεός και να γινει κι αυτός ένας θεός,΄οπως είναι...
Κολλάμε στην Εύα, και τον Αδάμ,τον Δευκαλίωνα την Πύρρα,όταν δεν είναι το όνομα το θέμα, αλλά, το αν ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, άνθρωπο,οπως τον ξερουμε, εξ αρχής, ή τον έφτιαξε, μέσω αμοιβάδων και εξελικτικής πορείας άλλων ζώων...
Εγώ πιστεύω, ότι όταν ο Θεός έφτιαξε ένα τέτοιο θαυμάσιο κόσμο, με τόσες δυνατότητες, το λιγότερο δεν είχε προβλημα να κάνει και τον άνθρωπο,ανώτερο όλων...
Κι έτσι, ο άνθρωπος, προβάλλει μετά, σαν κυρίαρχος του κόσμου,οπως κι έγινε, σύμφωνα με την Γέννεση, για να απολαμβάνει όσα έγιναν....
Διαφωνεί κανείς;
__________________________________
Ναι φίλε μου διαφωνώ εγώ. Και δη.
Γράφεις <<...Το μεγαλείο του Θεού,δεν υπακούει σε νόμους,>>.Μα φίλε μου ό ίδιος τους έφτιαξε για να ισχύουν πάντα και φυσικά ενεργεί μέσω των νόμων του.

Γιατί φίλε μου πρέπει να πιστέψουμε ότι σώνει και καλά έφτιαξε όλα τα άλλα και τέλος έφτιαξε τον άνθρωπο κυρίαρχο των υπολοίπων και να μην πιστέψουμε ότι ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έφτασε στην θέση του ανθρώπου μέσω της εξέλιξης? Δηλ τον έβαλε εκεί για να μην κουραστεί να φτάσει εκεί μόνος του ή γιατί δεν ήθελε να περιμένει και τον έφτιαξε γρήγορα – γρήγορα επειδή βαριόταν να περιμένει?
Φίλε μου απ αυτήν την άποψη για τον θεό δεν υπάρχει χρόνος, μπορεί να περιμένει, δεν βιάζεται.
Εξ άλλου τους νόμους Του τους έφτιαξε ΚΑΙ για τον άνθρωπο χωρίς να κάνει εξαιρέσεις.
Έτσι όμως όπως το λες αφήνεται να εννοηθεί ότι μόνο ο άνθρωπος έχει ψυχή και μόνον αυτός αξίζει να σωθεί. Δηλ αν υποθέσουμε ότι όλοι οι τωρινοί άνθρωποι σώνονται και πηγαίνουν κοντά στον θεό, όλα τα υπόλοιπα (ζώα, φυτά, ψάρια κλπ, και ολόκληρη η φύση, οι πλανήτες, ολόκληρο το σύμπαν,) πρέπει να καταστραφούν σαν να μην υπήρχαν ποτέ, και φτιάχτηκαν μόνο για να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο και μάλιστα μόνο της Γης ???????? Δεν νομίζεις ότι είναι Υ Π Ε Ρ Β Ο Λ Ι Κ Ο ???
Απ την άλλη πλευρά αντί να τον τοποθετήσει πιο κοντά του από όλα τα υπόλοιπα, γιατί να μην τον πάρει κατευθείαν κοντά του στον παράδεισο χωρίς καν να κάνει τον κόπο να δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύμπαν για την πάρτη του ανθρώπου ????????
Μήπως φίλε μου ΟΛΕΣ οι ψυχές είναι ίδιες και χρειάζονται όλες να περάσουν από την κάθαρση μέσω της εξέλιξης της οποίας τους νόμους έφτιαξε ο θεός για όλες τις ψυχές ?
Και ψυχές δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι (και αυτό το έχει πει και ο ίδιος ο Χριστός).
Ναι μεν λέει η Α.Γ ότι τον έφτιαξε ως κορωνίδα της δημιουργίας, αλλά πρέπει να κερδίσει την θέση του σαν άνθρωπος μέσω της εξέλιξης και επί πλέον από την θέση του ανθρώπου πρέπει να κερδίσει την θέση του με τις πράξεις του κοντά στον θεό.
Κάθε ψυχή για να καθαριστεί πρέπει να περάσει από όλα τα στάδια καθαρισμού ξεκινώντας από το χώμα και σιγά-σιγά περνώντας από ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΖΩΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ φτάνει κάποτε και στο στάδιο του ανθρώπου και από εκεί πλέον αποκτά το δικαίωμα της διεκδίκησης της θέσης του και στο υλικό κόσμο αλλά και στον επόμενο.
Η ζωή φίλε μου και η θέση μας κοντά στον θεό δεν είναι υπουργείο που για να μπεις μπορείς να λαδώσεις γνωστούς και αγνώστους. ΚΑΙ στα δυο μπορείς να μπεις μόνο αν εργαστείς σκληρά και δεν περνάει με τίποτα το μέσον.
Φίλε μου είμαι και εγώ χριστιανός μόνο που πάντα προσπαθώ να βρω το ποια ακριβώς είναι η αλήθεια μέσα από τις αλληγορίες τις παραβολές τα υπονοούμενα τους μύθους, τις διδαχές, την παράδοση και γενικά οπουδήποτε μπορώ να βρω ρίζες αλήθειας αλλά και ταυτόχρονα προσπαθώ να ταιριάξω όλα αυτά με την πραγματική ζωή και τις ανακαλύψεις που με βοηθούν να καταλάβω τον θαυμάσιο κόσμο που υπάρχει γύρω μου και να βρω το γιατί υπάρχει αυτός και γιατί υπάρχω και εγώ.
Δεν κόλλησα ποτέ στην επί λέξη μετάφραση της Α.Γ γιατί αυτό θα ήταν το μεγαλύτερό μου λάθος και σίγουρα θα έφευγα πολύ μακριά από την αλήθεια.
Όλη η Α.Γ αλλά και κάθε βιβλίο όλων των θρησκειών επιδέχεται την σωστή ανάλυση, τις σωστές επεξηγήσεις, και την σωστή προσαρμογή στο τώρα και την πραγματικότητα που ζούμε ο καθένας μας ξεχωριστά.
Το ποια είναι η <<σωστή>>, αυτό υπάγεται στον καθένα να <<την>> βρει με σύμμαχο την συνείδηση την ελευθέρα βούληση και τις σωστές επιλογές, και επί πλέον με βάση την επιλεγμένη και πάντα ελεγχόμενη για την ορθότητά της λογική.

Φιλικότατα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2010, 23:24:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris,αντιθέτως,απο ότι λές, ποτέ μου δεν προσπάθησα να ξεφύγω απο τίποτε..Καθόμουνα και το περίμενα....
Έτσι λοιπόν, η Γένεση, σαν βιβλίο γέννεσις,λέει την αρχή,οπως την είχαν...Κι επειδή, ήταν ΚΟΙΝΉ των ανθρώπων η αρχή, την είχαν κι οι αγράμματοι εβραίοι, απο εγγράμματους προγόνους τους....
Και πέραν αυτού,εδώ συζητάμε αν είναι αξιόπιστη, ώς δεδομένα και πάνω σε όσα λέει, όχι απο που είναι κι αν έχει πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα στο αρμόδιο νομικό συμβούλιο...

Σε ξαναρωτάω , πόσο αξιόπιστο είναι ένα βιβλίο , όταν γράφει ότι οι πρωτόπλαστοι μόλις δημιουργήθηκαν και δίχως εξωτερικά ακούσματα , είχαν αναπτύξει έναρθρο λόγο και γλώσσα , ώστε να δίνουν ονόματα στα ζώα και τα φυτά που τους περιέβαλλαν . Και μη μου τα ρίξεις πάλι στην θέληση του Θεού !
quote:
trexagireve
Η εξάπλωση του χριστιανισμού,φίλε μου, έγινε εν μέσω διωγμών κατά χριστιανών,όχι κατά εθνικών...Μετά, αφού έτυχε της μαζικής αποδοχής, δεν διώχθηκε κανείς, γιατί οι περισσότεροι τουλάχιστον, ήταν χριστιανοί...Τους εαυτούς τους θα διώκαν;..

Με την απάντησή σου αυτή φίλε trexagireve , υποτιμάς την δική σου νοημοσύνη έναντι τρίτων που θα την διαβάσουν .
quote:
trexagireve
Κι ακριβώς,επειδή scripta mannente,οι νόμιμοι κώδικες ιστορίας είναι αυτοί που λένε, ότι οι εθνικοί, εκφυλισμένοι σαν θρησκεία,χαθήκαν στο πέρασμα του χρόνου....

Ναι....τους πάτησε το τραίνο .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 00:22:27  Εμφάνιση Προφίλ
Vasiliscm:
«Ο Εσωτερισμός δεν είναι επιστήμη. Πόσο μάλλον του πνεύματος. Η επιστήμη του πνεύματος με την ευρεία έννοια του όρου είναι μια και ονομάζεται "Φιλοσοφία". Όλες οι "πνευματικές" αναζητήσεις, απόψεις, συζητήσεις, περιέχονται και εντάσσονται από αρχαιοτάτων χρόνων σ'αυτήν.
Οι εμπειρικές αποδείξεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές σήμερα. Και ο λόγος είναι απλός: Ο καθένας θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτό που έχει στο μυαλό του είναι αληθινό. Αλίμονο θα είχαμε 6 δις ατομικές εμπειρίες ως αλήθεια.»

Απλά και ξεκάθαρα λόγια. Απλά ορθό.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 00:31:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Μα αυτό είναι το θεμα,φίλε μου alex22,αν κάποιος φτιάχνει κάτι και συγχρόνως του ανήκει με νομοτέλεια, έχουμε οξύμωρο σχήμα....Είναι πάνω του δημιουργήματος του, κάθε δημιουργός, δες το με ένα καλλκιτέχνη...Δεν μπορεί ένα έργο του να τον περιορίσει και περικλείσει...Το που έφτασε ο άνθρωπος,σε μια προσωπική και πέραν του ζώο η εξέλιξη του, αυτό διερευνάται και όχι καλά...
Φίλε sesotris, μα ξέρεις ότι για τη θέληση και τη δύναμη του Θεού, θα σου μιλησω, γι αυτό το αποκλείεις....Αλλά, φίλε, εγώ τέτοιο Θεό πιστεύω, με τοση δύναμη,οι άλλοι, είναι για καλάματα...Ούτε τι καιρό έχει αύριο,δεν ξερουν...Τι να κανουμε, να τον απαρνηθω, για να δειχνει λογικός ένας κατώτερος Του θεός;
Ευχαριστώ δεν θα παρω,...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 01:55:06  Εμφάνιση Προφίλ
Λάθος κάνεις γυναικούλα τρέχα, εσύ θες το Θεό κατώτερο και βλάκα σαν και σένα. Ο δικός μου ο Θεός (του 98% ) είναι πιο έξυπνος γιατί δημιουργεί μέσω της εξέλιξης. Τι να πει και το 0.5% στα 12 τα κομμάτια που έχετε χωριστεί(0.04% η κάθε παράταξη, μπήκαμε στο δεύτερο δεκαδικό). Ειδικά εσύ βέβαια είσαι δικιά σου παράταξη από μόνη σου γιατί έχεις βάλει και λίγο εσωτερισμό(όπως βάζουμε ρίγανη στη σαλάτα).

Θα μου πει κάνενας χριστιανός(σοβαρός χριστιανός, όχι του 0.5%) αν το φυσικό,τυχαίο κτλ είναι θέλημα Θεού και πώς ξέρουν ότι ο Θεός έδωσε θαυματουργά την ικανότητα να μιλούν και όχι μέσω κάποιου φυσικού νόμου, δεν τους άφησε δηλαδή να αναπτύξουν την ικανότητα να μιλάνε;

Και να μου πει επίσης γιατί ο Θεός κάνει τέτοια προφανή λάθη...
http://www.freewebs.com/oolon/SMOGGM.htm

αλεξ22, τι σημαίνει εμπειρικές αποδείξεις; Αποδείξεις από την εμπειρία σου; Αυτές έχουν κάποια επίδραση στον φυσικό κόσμο;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 09:34:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτό λέμε βρε Βιομηχανικό βούρλο,οτι ο δικος σου θεός, υπακούει σε νομοτέλειες και γι αυτό δεν είναι Θεός αν δεις τι είναι Θεός,σε όποιο πνευματικό βιβλίο θέλεις....Αντιθέτως, βρε άδειο κέλυφος,ο Θεός μου, έχει την δυνατότητα,όπως λένε οι Γραφές,η παράδοση, να εκτελεί έργα Θεού, όχι εξυπνάδας και εξέλιξης, απλά....
Ο κόσμος του ανθρώπου στο αύριο θα ειναι διαφορετικός και αυτό,δεν έχει να κανει με την τεχνολογία του, αφου ο κόσμος του πνεύματος, που θα ανέβει ο άνθρωπος, δεν θα έχει φθορά.Αυτός ο κόσμος ο αιώνιος, δεν μπορει να στη΄ριζεται στην επιστήμη....Όπως ο Θεός, δεν έχει χρόνο και δεν υπακούει σε καμιά νομοτέλεια του ποιήματος Του, ως Δημιουργός αυτού......
Αυτά είναι εσχατολογία και θεολογία, που πρέπει να συνδιάζονται,για να εξηγεις το μέλλον του ανθρώπου, που ειναι να γίνει θεός,γι αυτο και η Αγία Γραφή, είναι άκρως διδακτική για τον άνθρωπο,καθώς, εκτός απο ιστορία του ανθρώπου,για να αποφεύγονται ανάλογα λάθη, μαθαίνουμε και τις σχέσεις του Θεού με τους ανθρώπους....
Γιατί ο αυριανός κόσμος, θα είναι σε άλλο επιπεδο,όπου, θα ζουν αιώνιες υπάρξεις...
Γι αυτό και τόσο καιρό λέω, ότι η επιστήμη, προχωρώντας αργά, είναι εμπόδιο στο νου του ανθρώπου, που τρέχει πιο γρήγορα....
Και έτσι θέλει την ανάλογη προσοχή, την αναγνώριση του ρολου της, ως βοηθός του ανθρωπου και την απρόσκοπτη πορεία του πνευματικου ανθρώπου,στον πνευματικό κόσμο, που ούτως ή άλλως, είναι αυτός που έρχεται και ο μόνος αιώνιος....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 09:59:45  Εμφάνιση Προφίλ
trexagireve:
«Αντιθέτως, βρε άδειο κέλυφος,ο Θεός μου, έχει την δυνατότητα,όπως λένε οι Γραφές,η παράδοση, να εκτελεί έργα Θεού, όχι εξυπνάδας και εξέλιξης, απλά...»

Όπως «λένε» οι γραφές λοιπόν. Και το τι «λένε» οι γραφές, είναι αυτό που έγραψαν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι με τη σειρά τους απλά έγραφαν αυτό που ΝΟΜΙΖΑΝ (πίστευαν δηλαδή..) ότι είναι και σημαίνει Θεός.

Με άλλα λόγια.......

trexagireve:
«Ο κόσμος του ανθρώπου στο αύριο θα ειναι διαφορετικός και αυτό,δεν έχει να κανει με την τεχνολογία του, αφου ο κόσμος του πνεύματος, που θα ανέβει ο άνθρωπος, δεν θα έχει φθορά.»

Με το συμπάθιο φίλτατε, αλλά αυτό είναι ΕΙΚΑΣΙΑ, και καλό θα είναι να ορίζεις τι απο αυτά που γράφεις είναι προϊόν πίστης και αυθυποβολής, και τι ΓΝΩΣΗ.

trexagireve:
«Γιατί ο αυριανός κόσμος, θα είναι σε άλλο επιπεδο,όπου, θα ζουν αιώνιες υπάρξεις...»

Υπάρξεις?

Πως ορίζονται οι «υπάρξεις» φίλτατε? Ποιό το τελικό νόημα των «υπάρξεων»? Ποιός ο σκοπός αυτής της κατάληξης?

Οι «υπάρξεις» αυτές δημιουργούνε κάτι μετέπειτα, έχουνε ας πούμε κοινωνία και «ζωή», σχετίζονται με το απο που «ήρθαν»?

Μήπως έχεις επηρρεαστεί απο τα όσα διαβάζεις και απλά τα υποβάλεις στο μυαλό σου ως «αυριανό κόσμο» και τίποτα περισσότερο?

Για αναλογίσου....
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

D.P.J. 10
Μέλος 3ης Βαθμίδας


481 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 10:37:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους D.P.J. 10
Και για να κάνω τον δικηγόρο του.....διαβόλου , άντε να δεχτούμε ότι ο θεός (το alter ego του διαβόλου δηλ.) .....έφτιαξε τον άνθρωπο και τον κόσμο γενικότερα .
ΓΙΑΤΙ τον έφτιαξε ; Για να διασκεδάζει με τα καμώματά του ; Για να έχει κάποιον να τιμωρεί ; Για να τον μπερδεύει με αμφιβολίες και ασάφειες περί της προέλευσής του ;
Είμαι σίγουρος ότι οι χριστιανοί του φόρουμ και ειδικότερα όσοι έχουν "έσωθεν" πληροφόρηση , θα έχουν την απάντηση.
Άν θέλουν άς την μοιραστούν μαζί μας . Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 10:57:03  Εμφάνιση Προφίλ
ρε τρέχα γυναικούλα δεν έχουν συνάφεια και συνέπεια μεταξύ τους αυτά που λες.

Τους νόμους της φύσης ποιος τους φτιάχνει; Γιατι ρε ΚΟΤΑ δεν εξηγείς γιατί δεν μπορεί να δημιουργεί μέσω νόμων της φύσης; Ο Θεός δεν υπόκειται σε νομοτέλεια αλλά δημιουργεί τη νομοτέλεια και η νομοτέλεια φτιάχνει τους ζωντανούς οργανισμούς. Το φυσικό φαινόμενο τελικά ρε βλαμμένο βλαχαδερό είναι του Θεού ή όχι; Η ανατολή και η δύση του ήλιου είναι θαύμα ή φυσικό φαινόμενο; Και αν είναι φυσικό φαινόμενο ο Θεός έχει συνεισφέρει ή όχι σε αυτό; Αυτές είναι η ερωτήσεις που το παλαιοημερογίτικο γυναικείο κεφάλι σου δεν μπορεί να απαντήσει


Εσύ πιστεύεις σε ένα Θεό ανεπαρκή, ταχυδακτυλουργό και θαυματοποιό. Ένα Θεό Γκέλερ,που κάνει λάθη, και χρησιμοποιεί την παντοδυναμία του για να τα διορθώσει. Φτιάχνει ένα σύμπαν χωρίς πλανήτες και κάνει θαύμα για να τους φτιάξει. Φτιάχνει ένα πλανήτη χωρίς ζωή και κάνει θαύμα για να τη φτιάξεις. Φτιάχνει μια ζωή χωρίς ανθρώπους και κάνει θαύμα για να δημιουργήσει των άνθρωπο. Αυτός είναι Θεός χωρίς καν σχέδιο. Το περίφημο σχέδιο του Θεού σου είναι μια αλληλουχία διαρκών διορθώσεων, λαθών και παρεμβάσεων. Άρα ο Θεός που πιστεύεις δεν είναι καν Θεός, πολύ κατώτερος από το δικό μου και πολύ πολύ χαζός αφού δεν μπορεί να προβλέψει 7 μέρες μπροστά (για αυτόν τα δις της ηλικίας της γης είναι 7 μέρες). Αυτός ο Θεός που πιστεύεις είναι απλώς ένας παντοδύναμος χαζός άνθρωπος.

Θα ορίσεις δειλή γυναικούλα τι είναι φυσικό φαινόμενο, τι είναι νομοτέλεια,τι είναι θαύμα, τι είναι "πράξη Θεού" κτλ κτλ; Αν απαντήσεις ορίζοντας αυτούς τους όρους εσύ ο ίδιος θα καταλάβεις την ανεπάρκεια των συλλογισμών σου...


Καλά το πόσο γελοίος είναι κάποιος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το ίντερνετ και λέει ότι είναι φραγμός στο νου είναι η τεχνολογία είναι περιττό να σχολιάσω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 13:31:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου Scwhabe,απο που αλλού, πλην των γραφών, μπορείς να μάθεις για τον Θεό; Απο το ....διαδύκτιο;Που αλλού αναφέρουν τόσα περιστατικά γι Αυτον, ώστε, να τον γνωρίσει κανείς, όσο γινεται αυτό, λόγω και του χαμηλού νοητικού μας επιπέδου;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 14:05:57  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

ρε τρέχα γυναικούλα δεν έχουν συνάφεια και συνέπεια μεταξύ τους αυτά που λες.

Τους νόμους της φύσης ποιος τους φτιάχνει; Γιατι ρε ΚΟΤΑ δεν εξηγείς γιατί δεν μπορεί να δημιουργεί μέσω νόμων της φύσης; Ο Θεός δεν υπόκειται σε νομοτέλεια αλλά δημιουργεί τη νομοτέλεια και η νομοτέλεια φτιάχνει τους ζωντανούς οργανισμούς. Το φυσικό φαινόμενο τελικά ρε βλαμμένο βλαχαδερό είναι του Θεού ή όχι; Η ανατολή και η δύση του ήλιου είναι θαύμα ή φυσικό φαινόμενο; Και αν είναι φυσικό φαινόμενο ο Θεός έχει συνεισφέρει ή όχι σε αυτό; Αυτές είναι η ερωτήσεις που το παλαιοημερογίτικο γυναικείο κεφάλι σου δεν μπορεί να απαντήσει


Εσύ πιστεύεις σε ένα Θεό ανεπαρκή, ταχυδακτυλουργό και θαυματοποιό. Ένα Θεό Γκέλερ,που κάνει λάθη, και χρησιμοποιεί την παντοδυναμία του για να τα διορθώσει. Φτιάχνει ένα σύμπαν χωρίς πλανήτες και κάνει θαύμα για να τους φτιάξει. Φτιάχνει ένα πλανήτη χωρίς ζωή και κάνει θαύμα για να τη φτιάξεις. Φτιάχνει μια ζωή χωρίς ανθρώπους και κάνει θαύμα για να δημιουργήσει των άνθρωπο. Αυτός είναι Θεός χωρίς καν σχέδιο. Το περίφημο σχέδιο του Θεού σου είναι μια αλληλουχία διαρκών διορθώσεων, λαθών και παρεμβάσεων. Άρα ο Θεός που πιστεύεις δεν είναι καν Θεός, πολύ κατώτερος από το δικό μου και πολύ πολύ χαζός αφού δεν μπορεί να προβλέψει 7 μέρες μπροστά (για αυτόν τα δις της ηλικίας της γης είναι 7 μέρες). Αυτός ο Θεός που πιστεύεις είναι απλώς ένας παντοδύναμος χαζός άνθρωπος.

Θα ορίσεις δειλή γυναικούλα τι είναι φυσικό φαινόμενο, τι είναι νομοτέλεια,τι είναι θαύμα, τι είναι "πράξη Θεού" κτλ κτλ; Αν απαντήσεις ορίζοντας αυτούς τους όρους εσύ ο ίδιος θα καταλάβεις την ανεπάρκεια των συλλογισμών σου...


Καλά το πόσο γελοίος είναι κάποιος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το ίντερνετ και λέει ότι είναι φραγμός στο νου είναι η τεχνολογία είναι περιττό να σχολιάσω.Όπου τα φυσικά φαινόμενα είναι καταστροφικά...πλημμύρες..σεισμοί..ξηρασία..κλπ..κλπ..αποδίδονται -κατα τις θρησκείες..Γιοσουϊσμό εν προκειμένω..- ή σε τιμωρία του θεού για τα όποια παραπτωματά μας ....ή στο διαβολικά το οποίο οι άνθρωποι "κάλεσαν" με τις πράξεις και την απομάκρυνσή τους απο τον Γιαχβέ....

Όπου δε , τα φυσικά φαινόμενα είναι ευεργετικά...αποδίδονται στην αγάπη το θεού.."Γιαχβέ" , για το αγαπημένο δημιούργημά του...

Αλλα εκείνος ως Γιαχβέ , όταν διατάζει για αποκεφαλισμούς και γενοκτονίες και δολοφονίες έχει το λογικό και όχι το ακαταλόγιστο..πρόκειται περί θεαρέστου ..Γιαχβέστου υποθέσεως.

Δηλαδή , άρες μάρες κουκουνάρες...!

soul

Edited by - Εαρινός on 15/04/2010 14:10:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 14:22:11  Εμφάνιση Προφίλ
τρεχα....

quote:
Αγαπητέ μου Scwhabe,απο που αλλού, πλην των γραφών, μπορείς να μάθεις για τον Θεό; Απο το ....διαδύκτιο;Που αλλού αναφέρουν τόσα περιστατικά γι Αυτον,

Σωστά...

Και για τον spider man μόνο στις ταινίες, που αναφέρονται σ' αυτόν, θα μάθεις λεπτομέρειες!!!

Τι είναι αυτά που σου λένε βρε;;;

Πώς αντέχεις να συζητάς μαζί τους;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 15:11:13  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Vasiliscm:
«Ο Εσωτερισμός δεν είναι επιστήμη. Πόσο μάλλον του πνεύματος. Η επιστήμη του πνεύματος με την ευρεία έννοια του όρου είναι μια και ονομάζεται "Φιλοσοφία". Όλες οι "πνευματικές" αναζητήσεις, απόψεις, συζητήσεις, περιέχονται και εντάσσονται από αρχαιοτάτων χρόνων σ'αυτήν.
Οι εμπειρικές αποδείξεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές σήμερα. Και ο λόγος είναι απλός: Ο καθένας θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτό που έχει στο μυαλό του είναι αληθινό. Αλίμονο θα είχαμε 6 δις ατομικές εμπειρίες ως αλήθεια.»

Απλά και ξεκάθαρα λόγια. Απλά ορθό.


Ε! Και γι'αυτό ήρθαν οι θρησκείες για να επιλύσουν το όλο θέμα της υποκειμενικής στρέβλωσης...και οι αλήθειες αποτελούν κτήμα και γνώση των ολίγων που την επαγγέλονται...των παππάδων και των διακόνων εννοείται...και βεβαίως για να μην ταλαιπωρούμε το μυαλό μας ...

Ήρθαν οι ειδήμονες και αγορεύουν ... άντε ν'αφήσεις τα παιδιά σου να τα καθοδηγήσουν αυτοί "οι άνθρωποι" και να τους μιλήσουν για ευρύτητα πνεύματος , για καλλιέργεια και προσωπική βελτίωση...

Δεν έχεις παρά να πάς μια μέρα στην εκκλησία και ν'ακούσεις τα κηρύγματα και τις απαγορεύσεις αλλα και την υπενθύμιση των τιμωριών και των συνεπειών της μη συμμόρφωσης...τα ίδια και τα ίδια θ'ακούσεις και τελικά με το κεφάλι καζάνι θα φύγεις...

Ευτυχώς δηλαδή που καποιοι παππάδες , έχουν βάλει κασσέτα και γλυτώνουν την ακατάσχετη λογο-διάρροια...αφού -σου λέει..- τα ίδια και τα ίδια λέμε ... ας βάλουμε κασσέτα να τελειώνουμε ...

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 17:07:42  Εμφάνιση Προφίλ
Τελικά δεν έχω καταλάβει τι θέλει να πει η θρησκεία. Υπάρχει κάποιος σοβαρός χριστιανός (του 98%, γιατί βαρέθηκα να ακούω σχισματικές μπούρδες δειλών και ηλιθίων) να μου εξηγήσει; Το ότι ο ήλιος ανατέλει κάθε μέρα είναι θαύμα ή φυσικό φαινόμενο; Και τι σημαίνει φυσικό φαινόμενο; Και τα φυσικά φαινόμενα είναι προϊόν της ενέργειας του Θεού ή όχι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 18:10:18  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Τελικά δεν έχω καταλάβει τι θέλει να πει η θρησκεία. Υπάρχει κάποιος σοβαρός χριστιανός (του 98%, γιατί βαρέθηκα να ακούω σχισματικές μπούρδες δειλών και ηλιθίων) να μου εξηγήσει; Το ότι ο ήλιος ανατέλει κάθε μέρα είναι θαύμα ή φυσικό φαινόμενο; Και τι σημαίνει φυσικό φαινόμενο; Και τα φυσικά φαινόμενα είναι προϊόν της ενέργειας του Θεού ή όχι;

Και για να συμπληρώσω το σκεπτικό σου , θα ήθελα επιπροσθέτως και γώ να ρωτήσω το εξής -μολονότι το διετύπωσα και Σε άλλο πόστ-...:

"Αλήθεια , ο άνθρωπος και όλες οι λειτουργίες του ...ΟΛΕΣ...αποτελούν προιόν της δικής του θέλησης ή έχουν κωδικοποιηθεί "απο αλλού" και απλά κατευθύνεται απο την ίδια την χαρτογράφηση του εγκεφάλου του???

Ακούει..βλέπει..αισθάνεται και αντιλαμβάνεται και ολ'αυτά αυτοματικά ...δεν δίνει εκείνος την εντολή :"Τώρα θα ακούσω η τώρα θα δώ...απλά ακούει και βλέπει και αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει...θα ακούει και θα βλέπει παρά την θελησή του...

Το ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις του και τις συμπεριφορές του , κατευθύνεται απο αυτές και ο ίδιος -συνειδητό μέρος" εμφανίζεται σαν τον "Καραγκιόζη" στο θέατρο σκιών..τις μπαγκέτες τις κινεί άλλος -υποσυνείδητο- ο καραγκιοζοπαίκτης και ενώ εμείς βλέπουμε να κινείται ο Καραγκιόζης ... η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική...

Κι'αν λοιπόν -υποθέσουμε- ότι ένας θεός -δημιουργός- κατασκεύασε και χαρτογράφησε τον εγκέφαλο του ανθρώπου -και όχι μόνο- να λειτουργεί κατ'αυτόν τον τρόπο , τότε θα πρέπει να αποδώσουμε την όποια σκέψη και πράξη του και κάθε εν-νοησή του στον δημιουργό του και όχι σ'αυτόν καθ'εαυτόν τον άνθρωπο , που στο κάτω κάτω είναι υποκείμενος στις λειτουργίες του , κάτι που δεν επέλεξε ο ίδιος και απλά κατευθύνεται απο αυτές...!

Το ότι οργίζεται -ας πούμε- και θυμώνει και στην συνέχεια επιτίθεται ή και σκοτώνει ακόμα ή ερωτεύεται ή θαυμάζει ή κινείται, δεν το επιλέγει εκείνος αλλα συμβαίνει αυτοματικά και πρόκειται για μια εντολή εκ των έσω και μια εντολη που δεν μπορεί να "παραβεί" ...απλά υπόκειται σ'αυτήν ....

Και σίγουρα , ούτε εγώ ...ούτε ο καθένας μας ...χαρτογράφησε τον εγκεφαλό του κατ'αυτόν τον τρόπο ...

Και αν είναι έτσι και αν ο δημιουργός -απο κάποιους- αναφέρεται ως σοφός , τότε δεν μένει παρά να υποθέσουμε ότι και τα δημιουργήματά του , είναι και αυτά σοφά κατασκευασμένα αλλα και πράττουν σωστά και σκέπτονται εξ'ισου σωστά .... αλλα και αν δεν σκέφτονται και δεν πράττουν σωστά , τότε και ο δημιουργός δεν είναι σοφός ...

Και αν το καλό λειτουργικό κομμάτι το έφτιαξε ο θεός ...τότε το παραβατικό και "κακό" , προφανώς κάποιος άλλος το δημιούργησε και αυτό διότι κανένας άνθρωπος δεν μετείχε της δημιουργίας του...

Ο άνθρωπος δεν είναι μέρος του όλου αλλα το όλο...και το καλό και δημιουργικό αλλα και το κακό και καταστροφικό...

Άραγε , ο σοφός δημιουργός δημιούργησε το "όλον" ή μόνο το ένα και "ομορφότερο" κομμάτι του και αν είναι έτσι , το άλλο ποιός το έφτιαξε -μιάς και κανένας άνθρωπος σίγουρα δεν το έφτιαξε-...???

-Σημ:"Μολονότι και για να είμαστε ακριβο-δίκαιοι..σύμφωνα με την παλαιά διαθήκη και τον Γιαχβέ...πάντως το καλό κομμάτι του ανθρώπου -μέρος του- πάντως δεν το δημιούργησε ο Γιαχβέ -θεός- με τα όσα εντέλλει τους ανθρώπους να κάνουν...αντίθετα μάλιστα.."

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 18:19:11  Εμφάνιση Προφίλ
Πάνω σε αυτό που λες εαρινέ μπορώ να προσθέσω το εξής αντιφατικό χωρίο από το κεφάλαιο 45 του Ησαΐα

7 ἐγὼ ὁ κατασκευάσας φῶς καὶ ποιήσας σκότος, ὁ ποιῶν εἰρήνην καὶ κτίζων κακά· ἐγὼ Κύριος ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν πάντα ταῦτα. 8 εὐφρανθήτω ὁ οὐρανὸς ἄνωθεν, καὶ αἱ νεφέλαι ρανάτωσαν δικαιοσύνην· ἀνατειλάτω ἡ γῆ καὶ βλαστησάτω ἔλεος, καὶ δικαιοσύνην ἀνατειλάτω ἅμα· ἐγώ εἰμι Κύριος ὁ κτίσας σε.


Πώς ένας πανάγαθος Θεός "κτίζει κακά" και "ποιεί σκότος";Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2010, 18:35:21  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Πάνω σε αυτό που λες εαρινέ μπορώ να προσθέσω το εξής αντιφατικό χωρίο από το κεφάλαιο 45 του Ησαΐα

7 ἐγὼ ὁ κατασκευάσας φῶς καὶ ποιήσας σκότος, ὁ ποιῶν εἰρήνην καὶ κτίζων κακά· ἐγὼ Κύριος ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν πάντα ταῦτα. 8 εὐφρανθήτω ὁ οὐρανὸς ἄνωθεν, καὶ αἱ νεφέλαι ρανάτωσαν δικαιοσύνην· ἀνατειλάτω ἡ γῆ καὶ βλαστησάτω ἔλεος, καὶ δικαιοσύνην ἀνατειλάτω ἅμα· ἐγώ εἰμι Κύριος ὁ κτίσας σε.


Πώς ένας πανάγαθος Θεός "κτίζει κακά" και "ποιεί σκότος";


Ας το δεχθούμε λοιπόν ως βάση συζήτησης αυτό που κατέθεσες , εδώ όμως εκ των πραγμάτων τίθεται το ερώτημα:

-"Και γιατί να "κατηγορηθεί" ο άνθρωπος για οτιδήποτε κάνει και όχι ο κατ'εξοχήν εμπνευστής και δημιουργός του???"

Και θα μπορούσε ο άνθρωπος να κάνει διαφορετικά πράματα , απ'οσα του επιτάσσει η φύση του...η ίδια του η δομή και η χαρτογραφησή του εγκεφάλου του???

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy