ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2004, 18:31:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95
quote:

Κατ'αρχήν να σου βεβαιώσω οτι τις συγκεκριμένες πληροφορίες δέν τις πήρα απο τον Ντίκινς τον οποίο ούτε γνωρίζω, ούτε έχω διαβάσει κανένα βιβλίο του!! Τις πήρα απο Έλληνες Συγγραφείς!!

Κακώς. Πήγαινε κατ' ευθείαν στην πηγή και όχι στους τρισάθλιους
ελλαδέμπορους αντιγραφείς της. Τουλάχιστον το επίπεδο της γλώσσας
του Νταίνικεν, η μόρφωσή του και το χιούμορ του είναι τουλάχιστον
300 φορές ανώτερα. Γιατί όλα αυτά που ανέφερες βρίσκονται είτε
στην ιστοσελίδα του είτε στα πιο διάσημα βιβλία του, όπως το
"Chariots of the Gods".

quote:

Στις Τοιχογραφίες των σπηλαίων της Σαχάρας εμφανίζονται Άνθρωποι που φορούν κάσκες με κεραίες, οι οποίοι επονομάσθηκαν "Αρχαίοι Αστροναύτες"!!!

Αυτά είναι πολύ φλου ως προς το πώς θα τα ερμηνεύσεις. Κι εγώ λέω
ότι το πινάκιο όπου έγραφαν οι αρχαίοι μαθητές μοιάζει με λάπτοπ
(και όντως μοιάζει). Αυτό σημαίνει ότι οι αρχαίοι είχαν λάπτοπ;

quote:

Βρέθηκαν χάρτες οι οποίοι δείχνουν εκτεταμένα & αναλυτικά περιοχές της Γής όπως ήταν το 10000π.χ. Ο Γνωστότερος απο αυτούς είναι ο Ελληνικός του Πίρι-Ρέις.

Τουρκικός. Και δεν είναι ούτε ιδιαίτερα ακριβής, ούτε βεβαιωμένα
χρονολογημένος. Και βέβαια το πώς ακριβώς ήταν η ακτογραμμή 10.000
χρόνια πριν δεν είναι τόσο 1000% σίγουρο. Προσωπικά μου φαίνεται
απίστευτη λαμεριά που μετά από 20 χρόνια που όλοι φωνάζανε για
τους εκπληκτικής ακριβείας χάρτες του Πιρί-Ρέις όταν παρατηρήθηκε
ότι είναι μάλλον εκπληκτικής ανακριβείας άρχισαν να
λένε ότι "ναι, ξέρετε είναι η ακτογραμμή πριν 10.000 χρόνια". Το
τι ακριβώς θα χρειαζόταν ένας Τούρκος ναύαρχος ένα χάρτη της
ακτογραμμής της Αμερικής πριν 10.000 χρόνια μένει αναπάντητο.

Πάντως στην καλύτερη περίπτωση σημαίνει ότι κάποιος είχε χαρτογραφήσει
την Αμερική πριν τον Κολόμβο. Δεν είναι στοιχείο που έχει σχέση
με προκατακλυσμιαίους πολιτισμούς.

quote:

Ο Γερμανός Αρχαιολόγος Βίλχεμ Καίνιγκ, βρήκε στην Βαγδάτη Αρχαίες ξηρές μπαταρίες ικανές να δώσουν ισχύ 1μιση Volt!!

Ούτε αυτό σημαίνει ότι υπήρξε προκατακλυσμιαίος πολιτισμός, σημαίνει
απλά ότι ο αρχαίος πολιτισμός ήταν ίσως ελαφρώς πιο
προχωρημένος απ' ό,τι θεώρησαν οι συγγραφείς του άξιο να αναφέρουν.

quote:

Στην Ντεντέρα της Αιγύπτου απεκαλύφθη μιά τοιχογραφία που παρουσιάζει τεράστιες λάμπες & καλώδια συνδεδεμένα με μία γεννήτρια!!

Έχεις δει[b/] την τοιχογραφία; Θέλει απίστευτη φαντασία για
να ειπωθεί κάτι τέτοιο.

quote:

Στην Νότια Αμερική βρέθηκαν ίχνη απο μεταλλικά καρφιά & βίδες της Προιστορίας. Τα ίχνη βρέθηκαν σε Γεωλογικά στρώματα μιας εποχής που προηγήθηκε χιλιάδες χρόνια πρίν την χρησιμοποίηση του Σιδήρου!!

Αυτό δε μπόρεσα να το ελέγξω. Θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες.

quote:

Ο Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Ρίο Ενρίκο Ματτίεβιτς με το βιβλίο του "Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση", διατυπωνει την Άποψη οτι τα Τάρταρα- Πύλη του Άδη ήταν στο Τσαβίν ντε Χουάνταρ & οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν επισκεφθεί το Περού χιλιάδες χρόνια πρίν!!

Ε άμα το λέει ένας καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου
του [b]Ρίο
στο τελευταίο βιβλίο που διαφημίζει ο Λιακόπουλος
τότε είναι αλήθεια.

quote:

Στην Κίνα βρέθηκε Αλουμίνιο χωρίς ηλεκτροπαραγωγά Εργοστάσια!
Στην Ινδία ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς υψηκάμινους & χαλυβουργεία!
Στο Περού επιμεταλλωμένα αντικείμενα χωρίς γνώση ηλεκτρισμού!

Το αλουμίνιο της Κίνας χρονολογείται από τον 3ο αιώνα μ.Χ.
Το ατσάλι της Ινδίας από τον 4ο αιώνα μ.Χ. Για την ακρίβεια
δεν είναι ατσάλι αλλά ανοξείδωτος καθαρός σίδηρος, σαν αυτόν
που παίρνεις με ηλεκτρόλυση Ή αυτόν που έχουν μερικοί μετεωρίτες.
Όσο για την επιμετάλλωση, είπαμε γίνεται και χωρίς ηλεκτρισμό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2004, 12:19:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός

Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να επισημάνω ακόμα μια φορά, πως η παραμονή μας σε προκατακλυσμιαία χρονικά πλαίσια, δεν είναι αποτέλεσμα παραστρατήματος που χρειάζεται επαναφορά στην αρχική πορεία, ούτε ‘μάζεμα’ όπως βιάζονται να προτείνουν οι διάφοροι πολυπρόσωποι απομυθοποιητές.

Είναι μια απαραίτητη διαδρομή, γιατί όπως έχω τονίσει αρκετές φορές πριν, οι ίδιες οι γλωσσικές σχέσεις μεταξύ των ΙΕ γλωσσών, εάν παρατηρηθούν προσεκτικά και αμερόληπτα, στέλνουν την αρχική πρωτο ΙΕ φυλή, αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν από ότι πιστεύεται γενικώς σήμερα, δεδομένου ότι η γλώσσα ως μνημείο συναγωνίζεται και την πέτρα ακόμη ..

Υπάρχουν επίσης γνωστοί στην παρούσα συζήτηση που έχουν πετάξει κατά καιρούς διάφορα δογματικά ‘γνωμικά’ του τύπου ’ μιλάμε για πρωτοΙΕ γλώσσα, όχι φυλή’, λες και μπορούσαν τότε αυτά να υπάρξουν ανεξάρτητα, ή το άλλο το σπάνιο ΄δεν υπάρχει κανένας που να υποστηρίζει σοβαρά ότι υπήρξε ενιαία πρωτο ΙΕ φυλή’.

Εγώ έχω υποστηρίξει επανειλημμένα ότι μόνο σήμερα και ιδιαίτερα σε ένα τεχνολογικό πολιτισμό όπως τον δικό μας είναι δυνατόν να ισχύσει το ότι ‘ το ομόγλωσσο δεν συνεπάγεται ενιαία φυλή’, και ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι αυτό ίσχυε και κατά το παρελθόν ! Δεν μπήκαν όμως στον κόπο να υποστηρίξουν σοβαρά το αντίθετο ! Ξέρουν πολύ καλά πως αν έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο των πιθανοτήτων θα βγουν αμετάκλητα χαμένοι, διότι σε μια προϊστορική εποχή που δεν υπήρχε η μετάδοση της γλώσσας με μαζικά τηλεπικοινωνιακά μέσα, συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο !! Δηλαδή ομογλωσσία τότε σήμαινε τουλάχιστον ομοεθνία, για να μην πω ομοφυλία. Τόσα κοινά γλωσσικά στοιχεία δεν θα μπορούσαν ποτέ να προέρχονται από ανεξάρτητες φυλές παντελώς άσχετες γεωγραφικά μεταξύ τους Ακόμα κι αν μια φυλή υποδούλωνε μια άλλη γειτονική, και της επέβαλλε την γλώσσα της, αυτό δεν θα άλλαζε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γλώσσα πηγαίνοντας πίσω χρονικά δεν θα προερχόταν από κάποια κοινή πηγή.

Αν είχαν μπει στον κόπο να συγκρίνουν τις ΙΕ γλώσσες όπως έχω κάνει εγώ, σε βάθος 160 λέξεων, και τις τοποθετούσαν οπτικά με σημαιούλες σε ένα γεωγραφικό χάρτη τύπου atlas encarta, θα έβλεπαν ας πούμε ότι η πολύ βασική λέξη αδελφός, είναι : brodir στα Ισλανδικά, για να πιάσουμε το ένα άκρο, brother στα Αγγλικά brate στα Πρωσικά, brat Σερβικά, και από την άλλη Περσικά baradar,Παχλεβί bradar, Τοχαρικά pracar, Σανσκριτικά bhratr και Βενγκαλέζικα bhrata, και καλύπτει μια τεράστια περιοχή του κόσμου. Βέβαια τότε δεν υπήρχαν ούτε τηλέφωνα, ούτε τηλεόραση και βίντεο για να την διαδώσουν, και μόνο γείτονες δεν είναι οι παραπάνω λαοί τουλάχιστον στα άκρα της περιοχής αυτής. Μέχρι σχετικά πρόσφατα μάλιστα αυτοί οι λαοί, στη μεγάλη πλειοψηφία τους αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξη ο ένας του άλλου.

Η μόνη λοιπόν εξήγηση είναι αυτή του κοινού προγόνου, εκτός και αν μπορεί να υποστηρίξει κανείς σοβαρά την περί τυχαίου εκδοχή που απομένει, και να αντιμετωπίσει τον νόμο των πιθανοτήτων, με δεδομένη την έλλειψη τηλεπικοινωνιακών μαζικών μέσων την εποχή εκείνη.

Από την άλλη μεριά η παντελής έλλειψη ενδείξεων για συγκεκριμένη κοιτίδα, για κοινά πολιτισμικά κτίσματα ή άλλα ευρήματα, η έλλειψη ιστορικών ή μυθολογικών αναφορών, σε αντίθεση με την πληθώρα αντιστοίχων ευρημάτων από μη ΙΕ αναπτυγμένους λαούς, ένα μόνο πράγμα φαίνεται να μας υποδεικνύει : πως ο κοινός πρόγονος θα πρέπει να είναι πάρα πολύ παλιός για να εντοπιστεί από υλικά ευρήματα, όταν μάλιστα έχουν μεσολαβήσει κοσμογονικές γεωλογικές και κλιματολογικές ανακατατάξεις όπως αυτές των παγετώνων και της ανόδου της στάθμης των νερών. Οι διάφορες ‘κάθοδοι’ άνοδοι’ φυλών κλπ, το πιο πιθανό είναι να αντιστοιχούν σε μετακινήσεις πολύ μακρινών απογόνων ενός κοινού προγόνου, η δε ΙΕ κοιτίδα επίσης πιθανό είναι να βρίσκεται μαζί με πολλά άλλα ευρήματα κάτω από τα νερά της Μεσογείου, στη μέση της ευρύτατης γεωγραφικά περιοχής με ΙΕ γλώσσες, περιμένοντας υπομονετικά να αποκαλυφθεί, όπως η πόλη του Ηρακλείου, στα ανοιχτά της Αιγύπτου..

Σχετικά με τον αποσυμβολισμό των μύθων, παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση, αλλά βλέπω ότι χρειάζεται να ξαναεπισημάνω ότι το αποτέλεσμα οποιουδήποτε αποσυμβολισμού από μόνο του, δεν μπορεί παρά να είναι σχετικό και υποκειμενικό, θεωρώ λοιπόν ότι φρονιμότερο είναι να δοθεί βαρύτητα σε ποιο χειροπιαστές αποδείξεις, ώστε ο αποσυμβολισμός να έχει μόνο συμπληρωματικό ή επιβεβαιωτικό χαρακτήρα, και όχι υποστηρικτικό.

Επίσης όλες αυτές οι ενδείξεις που έχουν αναλυθεί στην παρούσα συζήτηση, και άλλες πολύ περισσότερες που δεν έχουν καν αναφερθεί, και που γενικώς είναι γνωστές ανά τον κόσμο για ανώτερους -και τεχνολογικά- πολιτισμούς της προϊστορίας, (αφαιρώντας βεβαίως τις γραφικότητες), συνθέτουν όλες μαζί μια απόδειξη πως πράγματι κάποτε υπήρξαν τέτοιοι πολιτισμοί.

Όμως πέρα από το πολύ ενδιαφέρον αυτό γεγονός, και την διαπίστωση που μας χρειάζεται να κρατήσουμε, ότι δηλαδή ο πρωτογονισμός που παρατηρούμε στα διάφορα στάδια της προϊστορίας του Αιγαίου είναι μια σχετικά προσωρινή οπισθοδρόμηση του ανθρώπινου πολιτισμού της περιοχής μας και όχι η απαρχή του. Πέρα από αυτό λοιπόν, η περαιτέρω ανάλυση των ανά τον κόσμο αξιοπερίεργων ευρημάτων, όσο ενδιαφέρουσα κι αν ακούγεται, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ατέρμονες συζητήσεις καταδικασμένες να πελαγοδρομήσουν επί μακρόν σε άσχετα πελάγη ανταγωνισμού, για χάρη στείρων εντυπώσεων. ( στείρων = και να θέλουν δεν γεννάνε τίποτα ! )

Ελπίζω στη συνέχεια να μπορέσουμε να κρατηθούμε στο θέμα μας χωρίς να χρειαστεί να επαληθευθεί η παραπάνω πρόβλεψη.

Φιλικά

Πελασγός


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

_PYTHEAS_
Νέο Μέλος

Greece
1 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2004, 10:47:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους _PYTHEAS_
quote:

Θέλω να ευχαριστήσω το CyLight, γιατί χάρη σε αυτόν
έχω μπει στη διαδικασία να αμφισβητώ πράγματα που
θεωρούσα δεδομένα.

Μετά από 10 μέρες ψαξίματος στο Ιντερνετ, έχω βρει πάρα
πολλές σελίδες γλωσσολογικού περιεχομένου που
στηρίζουν την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία. Η γλωσσολογική
συγγένεια είναι αναντίρρητη. Επιπλέον δε μπορούμε να
πούμε ότι η ρίζα των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών είναι
η Ελληνική, γιατί υπάρχουν νεκρές γλώσσες (με γραπτά
τεκμήρια) όπως η Χεττιτική και η Τοχαρική, αλλά
και σύγχρονες γλώσσες όπως η Περσική που διατηρούν
αρχέγονες γραμματικές δομές (όπως οι 8 πτώσεις) τις
οποίες η Ελληνική είχε αποβάλλει ήδη από την
εποχή της Γραμμικής Β΄.

Επίσης δε μπορούμε να πούμε ότι οι γλωσσολογικές ομοιότητες
οφείλονται στη χρήση της πρωτογλώσσας ως lingua franca
από ετερόκλητους λαούς, γιατί αφ' ενός το λεξιλόγιο και
αφ' ετέρου τα αρχαιολογικά δεδομένα δε φανερώνουν
ότι την 4η χιλιετία π.Χ. υπήρχε το επίπεδο της
πολιτισμικής/κοινωνικής ανάπτυξης στο οποίο
η lingua franca γίνεται αναγκαία. Συνεπώς
οι γλωσσολογικές ομοιότητες οφείλονται σε
κοινή καταγωγή. Άλλωστε ο τρόπος που εξελίσσονται
οι σύγχρονες Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες (π.χ. οι ρομανικές
γλώσσες από τη λατινική) μοιάζει με τον τρόπο που
εξελίχθηκαν οι αρχαιότερες στο πέρασμα των χρόνων.
Επειδή μας λείπει ο κοινός πρόγονος δε σημαίνει
ότι δεν υπήρξε.

Από την άλλη:
έχω βρει ελάχιστα ανθρωπολογικά/αρχαιολογικά στοιχεία
διαθέσιμα στο Ιντερνετ, αν και οι περισσότερες γλωσσολογικές
σελίδες βρίθουν αναφορών σε (τυπωμένα) βιβλία.

Αυτά στα οποία έχω καταλήξει μέχρι στιγμής είναι τα
εξής:

-Πρέπει να απορριφθεί η υπόθεση της Ινδοευρωπαϊκής κοιτίδας
στη Βόρεια Ευρώπη, όπως και το (απλοϊκό και ναζιστικό) στερεότυπο των
ξανθών/γαλανομάτηδων Ινδοευρωπαίων. Αυτή η άποψη των φυλετικά
ανώτερων Άρειων που κατέκτησαν Ευρώπη και Ινδία
υποστηρίχθηκε κυρίως από οπαδούς της φυλετικής
ανωτερότητας των Γερμανών είναι και έχει δεχθεί και
τα περισσότερα πυρά. Ήταν η πρώτη
άποψη που έδωσε πολιτική/ρατσιστική διάσταση σε
μια επιστημονική θεωρία (η αποικιοποίηση της Ινδίας
από τους Άγγλους θεωρήθηκε νόμιμη επανάκτηση
Ινδοευρωπαϊκών περιοχών) και σε τελική ανάλυση
ήταν μια λανθασμένη άποψη.
ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν αρνείται
την υπόθεση της κοινής πρωτο-Ινδοευρωπαϊκής γλώσσας (εκτός
από δύο εξαιρέσεις στις οποίες θα αναφερθώ αργότερα).

-Η "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" δέχεται ότι ο πολιτισμός
Κουργκάν, (για τον οποίον υπάρχει πληθώρα ευρημάτων)
ταυτίζεται με τους Ινδοευρωπαίους.
Σε αυτό βοηθάει και η σύμπτωση της κατεύθυνσης των
μετακινήσεων των Κουργκάν με τις μετακινήσεις των
Ιώνων και των Δωριέων στον ελλαδικό χώρο.

Κατά συνέπεια, η σταδιακή
εξάπλωση αυτού του πολιτισμού στην Ευρώπη πριν
από 3-4 χιλιετίες ταυτίζεται με τη μετανάστευση των Ινδοευρωπαϊκών
λαών. Αυτή η άποψη είναι αντικείμενο σφοδρής κριτικής,
αφού μεταξύ άλλων δεν εξηγεί καθόλου τι έγινε
στο ανατολικό παρακλάδι (Ινδοί, Πέρσες, Αφγανοί κλπ).

Εξάλλου το ότι οι Ίωνες και οι Δωριείς κινήθηκαν στον
Ελλαδικό χώρο από Βορρά προς Νότο δε σημαίνει κατ' ανάγκη
ότι ήρθαν από τις Ουκρανικές πεδιάδες όπως οι "Κουργκάν".
Μπορούν κάλλιστα να ήρθαν π.χ. από τη Βαλκανική ή
(το πιο πιθανόν) από την Ανατολία.

Τα τελευταία χρόνια θεωρείται πιο πιθανό το μοντέλο της
"αγροτικής μετακίνησης", που υποστηρίζεται από
πολύ περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα (ή έτσι τουλάχιστον
έλεγαν όλες οι γλωσσολογικές σελίδες που κατάφερα να
βρω).

Ερχόμαστε τώρα στις αντιρρήσεις. Και δε μιλάμε
για αντιρρήσεις σε επιμέρους σημεία της
θεωρίας, αλλά για καθολική απόρριψη. Αυτή προέρχεται από
δύο ομάδες ψευδοεπιστημόνων. Η μία είναι Έλληνες
αρχαιολάτρες και η άλλη είναι Ινδοί αρχαιολάτρες.
Και οι δύο ξεκινούν από την (αντιεπιστημονική) άποψη
ότι οι πρόγονοί τους ήταν αυτόχθονες στον αιώνα τον
άπαντα. Και οι δύο θεωρούν πως κατά κάποιον τρόπο
"πλήττονται" οι αρχαιότατοι πολιτισμοί τους ή
η φοβερή και τρομερή εθνική τους ανωτερότητα αν
αποδειχθεί ότι ήρθαν από αλλού και συγγενεύουν
γλωσσικά με τους Δυτικοευρωπαίους. Ωστόσο
η γλωσσική συγγένεια είναι πολύ προφανής για
να την προσπεράσουν έτσι. Πρέπει να δώσουν μια
εξήγηση.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη λοιπόν ότι
η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι όλοι κατάγονται
από τους Έλληνες και η Ινδική πλευρά θεωρεί
ότι όλοι κατάγονται από τους Ινδούς. Τα επιχειρήματα
είναι συνήθως φαιδρότατα. Για παράδειγμα, στο
κείμενό του "What is the Aryan Migration Theory"
(ψάξτε στο Google) ένας Ινδός καθηγητής σβήνει
μονοκονδυλιά πολλά από τα επιχειρήματα των αντιπάλων
του με το φοβερό αντεπιχείρημα ότι είναι κομουνιστές (!).

Αντιστοίχως η Ελληνική πλευρά αρπάζεται από
την (γλωσσολογικά ελεεινή) άποψη ότι η Ελληνική
γλώσσα έχει περισσότερες λέξεις από όλες (δεν
έχει και εξάλλου υπάρχουν γλώσσες
χωρίς καν λέξεις), περισσότερες έννοιες από όλες (αν είναι
δυνατόν),
πιο τέλεια και αρχαία γραμματική από όλες (δεν έχει,
εξήγησα παραπάνω ότι ακόμα και σήμερα το ανατολικό
ινδοευρωπαϊκό παρακλάδι διατηρεί όλες τις πτώσεις, τους
αριθμούς και τους χρόνους της πρωτο-Ινδοευρωπαϊκής και
επιπλέον με πολύ λιγότερα ανώμαλα έγκλιτα από την
Ελληνική) και κατά συνέπεια όλες οι άλλες γλώσσες είναι
κακέκτυπα της Ελληνικής (που δεν είναι).

Σε 20 μέρες θα πάω στην Αγγλία και εκεί μάλλον θα μπορέσω
να αγοράσω δύο βιβλία. Το ένα είναι το
"Indo-European Origins: The Anthropological Evidence (2001)" που
συνοψίζει ανθρωπολογικά και αρχαιολογικά δεδομένα για
την καταγωγή και τις μετακινήσεις των Ινδοευρωπαίων,
με πάνω από 2600 αναφορές(!). Το άλλο δε θυμάμαι αυτή
τη στιγμή των τίτλο του, αλλά εστιάζει στα στοιχεία
που αποδεικνύουν τον Ινδοευρωπαϊκό εποικισμό ειδικά
στον Ελλαδικό χώρο. Περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα
όταν τα διαβάσω.

Πάνω στα συμπεράσματα του Πελασγού, έχω να σχολιάσω τα
εξής:
Α) Γενικά βασιζόμενος μόνο στο λεξιλόγιο δε θα βγάλεις
ασφαλή συμπεράσματα. Οι ομοιότητες στη σύνταξη και
τη γραμματική είναι πολύ πιο κραυγαλέες. Επίσης
για την προφορά υπάρχουν συγκεκριμένοι γλωσσολογικοί
νόμοι που επιτρέπουν μια "κανονικοποίηση" των λέξεων,
μετά από την οποία οι ομοιότητες είναι πολύ
πιο προφανείς.
Β) Υπάρχουν αναφορές (π.χ. των Αιγυπτίων και των
Σουμέριων) για μετακινήσεις λαών (ένας από τους
οποίους είναι και οι Achijawa, όνομα που παραπέμπει
κατ' ευθείαν στο "Αχαιοί"). Δεν είναι ανάγκη πάντως
ούτε ο αρχικός πληθυσμός να είναι ιδιαίτερα ογκώδης,
ούτε οι μετακινήσεις να γίνονται μαζικά.
1-4: Συμφωνείς με το μοντέλο της αγροτικής μετανάστευσης
που προτείνει μέση ταχύτητα μετακίνησης 1χμ/έτος αλλά
σε πολύ παλιότερη εποχή (4000-2000π.Χ.).
5: Πράγματι το όνομα είναι μια (μάλλον ατυχής) σύμβαση.
6: Θα σου πω όταν διαβάσω τα βιβλία.
7: Δυστυχώς κάνεις ένα μάλλον αναμενόμενο λάθος, αφού
κοιτώντας μόνο το λεξιλόγιο αγνοείς ολοκληρωτικά τις
χτυπητές ομοιότητες στη σύνταξη και τη γραμματική.
8: Από αυτούς που αναφέρεις, οι Πελασγοί, οι Μυκηναίοι
και οι Κέλτες μιλούσαν ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Για τους
Μυκηναίους είμαστε σίγουροι γιατί η Γραμμική Β΄αποδεικνύει
ότι μιλούσαν ελληνικά. Για τους Κέλτες είμαστε σίγουροι γιατί
οι Κελτικές γλώσσες που έχουν απομείνει (Γαελικά, Ιρλανδικά,
διάλεκτος του Μαν) είναι ξεκάθαρα ινδοευρωπαϊκές στη
δομή και το λεξιλόγιό τους. Τέλος για τους Πελασγούς,
αν και δε μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι, αφ' ενός
το όνομά τους ετυμολογείται με Ινδοευρωπαϊκές ρίζες (σημαίνει
κάτι σαν ανθισμένο κλαδί αν θυμάμαι καλά), αφ' ετέρου οι
Έλληνες τους θεωρούσαν μάλλον συγγενικό φύλο.

9: Γιατί σε πολύ μακρινές αμφίδρομες επαφές και όχι σε κοινή
καταγωγή ή στις πολύ νεότερες επαφές κατά την Αλεξανδρινή
εποχή;
10: Εδώ κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Το 90% των πάγων είχε ήδη
λιώσει από το 10.000 π.Χ. και ο κόσμος μέχρι τον μίνι παγετώνα
του 15ου-18ου αιώνα γινόταν όλο και θερμότερος. Συνεπώς
ο Βορράς γινόταν όλο και καταλληλότερος για τη γεωργία, γεγονός
που μάλλον εξηγεί γιατί τα Γερμανικά/Σλαβικά φύλα κινήθηκαν κυρίως προς Βορρά όπου και παρέμειναν μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή.Νομίζω οτί πρέπει να ανάφερθεί πως ο μόνος λαός ο οποίος έχει μνήμη τριών καταστροφών-κατακλυσμών είναι ο ελληνικός μέσω της μυθολογίας του. Αναλυτικότερα οι κατακλυσμοί αυτοί είναι:α/του Ωγύγου, του Δευκαλίωνος και του Δαρδάνου. Στη παρούσα συζήτησή μας νομίζω οτί μας ενδιαφέρει ο κατακλυσμός του Δαρδάνου. Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης αναφέρει για τον κατακλυσμό του Δαρδάνου πως έλαβε χώρα στη περιοχή του Ευξείνου Πόντου και με βάση πρόσφατες μελέτες επαλιθεύεται καθώς γεωλογικές μελέτες που έγιναν στη περιοχή συμπεραίνουν πως ο Ευξεινος Πόντος δεν υφίστατο την 6η χιλιετία π.Χ.. Στη θέση του υπήρχε μια τεράστια πεδιάδα και στη μέση της μια μικρή λίμνη με στάθμη υδάτων 200μ χαμηλότερη της σημερινής. Η καταστροφή ήρθε όταν η στάθμη της Μεσογείου ανέβηκε και μέσω των Δαρδανελείων κατέκλυσε την περιοχή που σήμερα γνωρίζουμε σαν Εύξεινο Πόντο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν προς τις γύρω περιοχές μεταφέροντας τον πολιτισμό τους. Κατά τα λεγώμενα του Διοδώρου το μύθο αυτό του τον διηγήθηκαν στη Σαμοθράκη οι εκεί κάτοικοι, υποστηρίζοντας οτί ήταν απόγονοι εκείνων των "μεταναστών". Έτσι νομίζω οτί μέσω της μυθολογίας μπορούμε να βρούμε αρκετές απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kynikos
Πλήρες Μέλος

United Kingdom
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2004, 07:01:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kynikos
Μάλλον λίγο εκτός θέματος αυτό που παραθέτω εδώ, αλλά επειδή διαβάζοντας απο τα τελευταία μυνήματα, είδα οτι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τους Αίνού, και ακόμα και την (μάλλον απίθανη, κατα τη γνώμη μου) περίπτωση να είναι "Έλληνες", σας παραπέμπω σε αυτό το λινκ πού έχει στοιχεία για τούς Αϊνού πού δεν έχω δει πουθενά άλλου -- όπως έθιμα, τελετές και συμπεριφορά.

Δεν ξέρω πώς από αυτά μπορεί να συμπεράνει κανείς Ελληνική σχέση, αλλα τουλάχιστον δεινουν μια καλή ιδέα του Παλαιολιθικού τρόπου σκέψης.

Sorry, είναι στα Αγγλικά, δεν έχω προφτάσει να το μεταφράσω, αλλά αν κανείς με ανθρωπολογικά ενδιαφέροντα θέλει να το μεταφράσει, ευχαρίστώς να το 'ανεβάσω'...

http://www.geocities.com/kynikos04/ainus/primitive.html

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2004, 03:04:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ φίλε Κώστα,

Σχετικά με τις ερωτήσεις σου :

Αν οι πυραμίδες καθώς και οι κυκλώπειες κατασκευές στο Ανατολικό και Δυτικό ημισφαίριο, ενισχύουν την άποψη ότι υπήρξε τότε ένας ενιαίος παγκόσμιος πολιτισμός ή διάφοροι ξεχωριστοί πολιτισμοί.

Πιστεύω ότι οι κυκλώπειες κατασκευές εκατέρωθεν των ακτών του Ατλαντικού, αλλά και αυτές του Ειρηνικού, ενισχύουν την άποψη ότι κάποτε υπήρξε στενή επαφή μεταξύ ξεχωριστών αλλά συγγενικών πολιτισμών. Η δυνατότητα της επαφής αυτής πρέπει να αναζητηθεί σε γνώσεις και τεχνολογίες της τότε εποχής που σήμερα θεωρούνται είτε χαμένες είτε ανύπαρκτες είτε απλά μυθολογικές. Τις έχω αναφέρει σε πρόσφατο μήνυμα μου και θα ήταν άσκοπο να τις επαναλάβω. Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι η ύπαρξη του ανθρώπου πάνω στη γη με τις σημερινές του διανοητικές και σωματικές ικανότητες, έχει πιστοποιηθεί για τουλάχιστον 4 εκατομμύρια χρόνια (Lucy, Αιθιοπία), χρονικά περιθώρια εξαιρετικά μεγάλα, μεσα στα οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Αν και η γλώσσα ήταν τότε ενιαία, ή αν υπήρχαν πολλές γλώσσες.

Στο βαθμό που μπορώ να βεβαιώσω από τη διαχρονική σύγκριση των γλωσσών που έχω κάνει σε 98 γλώσσες, και σε όσο βάθος χρόνου μου ήταν δυνατόν να φθάσω με τα παλαιότερα υπαρκτά γλωσσικά κατάλοιπα, συμπεραίνω ότι από πάντοτε υπήρχαν πολλές γλώσσες, ενώ επίσης διακρίνω ίχνη πολύ περισσοτέρων οι οποίες έχουν χαθεί οριστικά.

Αν ένα μέρος της προκατακλυσμιαίας κληρονομιάς μεταβιβάστηκε στο σημερινό γένος. Προσωπικά πιστεύω πως μερικά τμήματα των Ομηρικών επών γράφτηκαν εκείνη την προκατακλυσμιαία εποχή π.χ. Οδύσσεια θ' 555-560 και ν' 80 - 90. Το αν ο Όμηρος τα έδωσε αυτούσια ή τα "μετέφρασε" στην Ομηρική διάλεκτο είναι ένα ακόμα ερώτημα.

Ο πλούτος της Ελληνικής γλώσσας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την υπερκατακλυσμιαία διάρκεια της Ελληνικής γλώσσας. Αυτό το γεγονός όμως αν το αναλύσουμε εδώ, θα χρειαστούμε σίγουρα καινούριο topic! Σημαντική μεταβίβαση προκατακλυσμιαίας κληρονομιάς έγινε από τον Παλαμήδη στην περιοχή της Ακροναυπλίας.

Με δεδομένη τη διαφορετική μορφή της τότε τεχνολογίας, πόσο σίγουροι είμαστε ότι οι κατασκευαστές των Πυραμίδων και η Σφίγγας ήταν άνθρωποι σαν εμάς; Οι μυθολογίες αναφέρουν εκπολιτισμό των ανθρώπων από τους θεούς, βλ. Προμηθέας. Θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι συνυπήρχαν ταυτόχρονα προηγμένοι πολιτισμοί και άνθρωποι της λίθινης εποχής; Πριν από μερικά χρόνια, σε κάποιες αποκομμένες γωνιές του πλανήτη υπήρχαν ακόμη φυλές στην εποχή του λίθου, που δικαιολογεί αυτή την άποψη.

Προσωπικά δεν μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα σίγουρος για το ότι οι κατασκευαστές των πυραμίδων ( της περιοχής Giza εννοείται ) και της Σφίγγας, ήταν άνθρωποι ακριβώς σαν και εμάς… με δεδομένο ότι στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες ανθρώπινες φυλές, (όπως οι Neadertal) οι οποίοι δεν θα μπορούσαν καν να τεκνοποιήσουν από επαφή με homo sapiens, ή άλλες ανθρώπινες φυλές γιγάντων, σκελετοί των οποίων έχουν βρεθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τίποτα δεν μας εμποδίζει να σκεφθούμε ακόμη, πως θα υπήρχαν μεγάλες διαφορές στη φυσιολογία, στο τεχνολογικό αλλά και πνευματικό επίπεδο μεταξύ συγχρόνων τότε ανθρωπίνων φυλών και πολιτισμών.

-----

Αγαπητέ φίλε Κυνικέ,

Κατ΄αρχάς να σε καλωσορίσω και πάλι στην παρέα μας…

πέρασαν τουλάχιστον τρεις μήνες από τότε που αυτό το topic είχε την τιμή να φιλοξενήσει τις πραγματικά οξυδερκείς παρατηρήσεις σου. Από τότε έχουν γραφτεί πάρα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, από πολλές απόψεις (από ιστορία, γεωλογία γλωσσολογία, παλαιοντολογία, ειδικά δε και από ψυχολογία !)

Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι ποιος είχε την ατυχή έμπνευση να συνδέσει τους Ainu με τους Έλληνες, μια και έχω πάψει από καιρό να ασχολούμαι με τις ακρότητες που γράφονται.

Ένα δίλημμα μόνο μου δημιουργείται με το τελευταίο σου post… από όλα όσα έχουν γραφεί, βρήκες άραγε την απόπειρα συσχετισμού των Ainu με τους Έλληνες το πιο ενδιαφέρον σημείο του topic από την τελευταία φορά που έγραψες εδώ, ή είναι το μόνο σημείο που διαφωνείς σε κάτι από όλα όσα έχουν γραφεί από τότε ;

Είτε αληθεύει η πρώτη είτε η δεύτερη εκδοχή, ελπίζω να έχουμε τη χαρά να σε έχουμε και πάλι στην παρέα μας..

-----

Αγαπητέ φίλε πολύποδα,
Koyanisquatsi…

-----

Φιλικά

Πελασγός


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2004, 00:07:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95
Ποστ 666. ΟΚ, μπορείτε να συνεχίσετε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kynikos
Πλήρες Μέλος

United Kingdom
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2004, 01:34:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kynikos
quote:
Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι ποιος είχε την ατυχή έμπνευση να συνδέσει τους Ainu με τους Έλληνες, μια και έχω πάψει από καιρό να ασχολούμαι με τις ακρότητες που γράφονται.

Αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο Πουλιανός. Δεν είμαι 1000% σίγουρος, αλλά νομίζω οτι ήταν μέρος του μοντέλου του περι Ελληνικού αυτοχθονισμού.
Αν κανω λάθος παρακαλώ διορθώστε.

Όσο για τα άλλα Πελασγέ, προς το παρόν αρκούμαι να διαβάζω τις γνώμες σας, ιδίως στο θέμα των κατακλυσμών, για το οποίο δεν έχω σχηματίσει ακόμα κάποια ιδέα που να αξίζει να παραθέσω εδώ.

Όταν έχω πιο ικανοποιητικά στοιχεία θα το κάνω.

Πάντως, θα με ενδιέφερε να ακούσω περισσότερα, αν ξέρει κανείς εδώ μέαα για τα (Ελλαδικά όχι τα Νοτιοαμερικάνικα) "κυκλώπεια τείχη".

Σε τί βαθμό γνωρίζουμε την έκταση τους και την δομή τους;
Τί παρεμφερείς αρχαιολογικές μελέτες έχουν γίνει; (Σύγχρονες εννοώ)

Άν έχει κανείς συγκεκριμμένα στοιχεία να παραθέσει θα το εκτιμούσα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2004, 16:22:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Nα σας παραθέσω τις Απόψεις του Διάσημου Γερμανού Αστρονόμου Χάνς Χέρμπιγκερ (Hans Hoerbiger) (1860-1931) Ο Χέρμπιγκερ λέει:
<< Ολα τα πλανητικά Σώματα σώματα, στο ηλιακό Σύστημα περιστρέφονται αργά σπειροειδώς προς τον Ήλιο! Καθώς τα μικρότερα σώματα κινούνται ταχύτερα απο τα μεγαλύτερα αναπόφευκτα περνούν κοντά απο τους Πλανήτες & αιχμαλωτίζονται. Αυτό συνέβη & στην Γή μας τουλάχιστον 6 φορές & η τωρινή Σελήνη είναι η τελευταία στην σειρά. Οταν αιχμαλωτίζονται κινούνται σπειροειδώς προς την Γή, όπου τελικά συνθλίβονται δημιουργώντας Κατακλυσμούς!! Ο τελευταίος δορυφόρος αιχμαλωτίστηκε πρίν απο 250000 χρόνια & όταν πλησίασε αρκετά η βαρύτητα του έκανε όλο το νερό του Πλανήτη να συγγεντρωθεί γύρω απο τον Ισημερινό. Εξαιτείας της μικρότερης βαρύτητας οι Άνθρωποι έγιναν ΓΙΓΑΝΤΕΣ!! Τελικά ο Δορυφόρος συνετρίβη & τα νερά επέστρεψαν στην κανονική τους θέση προκαλώντας μεγάλες πλυμμήρες όπως εκείνες περιγράφονται στην Βίβλο & στο "Επος του Γιγλαμές"!!>>
Αυτά είπε ο Χέρμπιγκερ ο οποίος βραβεύτηκε απο τον Χίτλερ σάν η Μεγαλύτερη κορυφή της Αστρονομίας!! Τα σχόλια γνωστά, όλοι τον βγάλανε παρανοικό, φαντασιόπληκτο, τον στολίσανε με όλα τα Κοσμητικά επίθετα, προφανώς τα ίδια θα λέτε κι'Εσείς τώρα που διαβάσατε την θεωρία του!! Η πτήση δέ του Απόλλων11 στην Σελήνη(1969), διέψευσε παντελώς την θεωρία του!! Κι'όμως υπάρχουν πάρα πολλά ντοκουμέντα τα οποία μόνο με την Θεωρία του Χέρμπιγκερ βρίσκουν λογική εξήγηση, μπορεί να διαψεύστηκε όσον αφορά την Σελήνη αλλά δέν αποκλείεται να υπήρξαν στο μακρυνό παρελθόν Ουράνια Σώματα τα οποία είχαν τις ιδιότητες που τους απέδιδε ο Χέρμπιγκερ!!
Η Λίμνη Τικιτάκα στην Νότιο Αμερική βρίσκεται σε υψόμετρο 3600 μέτρα απο την επιφάνεια της θάλασσας!! Κοντά στην Λίμνη Τικιτάκα συναντάμε ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο: Μιά Αρχαία Ίσαλο γραμμή (ΑΙΓΙΑΛΟΣ), με πολλά βότσαλα & Όστρακα διασκορπισμένα. Το πιό αξιοσημείωτο οτι στην Ίσαλο γραμμή βρίσκονται τα Κυκλώπεια τείχη της πόλης Τιαχουανάκο, αινιγματικά απομεινάρια που δείχνουν 5 διαφορετικά σημεία απόβασης, αποβάθρες με μόλους κτλπ, ενώ ένα κανάλι οδηγεί στην ενδοχώρα!! Ποιά τρομακτική Γεωλογική μεταβολή θα μπορούσε να κάνει τις Άνδεις να ανυψωθούν 4000 μέτρα;;;
Η παρουσία πληθώρας θαλασσίων πλασμάτων στην λίμνη Τικιτάκα (& Ιππόκαμπων) δέν αφήνει καμία αμφιβολία οτι αποτελούσε τμήμα της θάλασσας!! Μιά αποβάθρα της πόλης Τιαχουανάκο δείχνει τεράστιο λιμάνι που μπορούσε να φιλοξενήσει εκατοντάδες πλοία σε υψόμετρο γύρω 50m ψηλότερα απο αυτό της λίμνης!! Οι 10δες που κείτονται φίρδιν-μίγδιν πελώριοι Ογκόλιθοι (άνω των 200 tn), δείχνουν ολοφάνερα κάποια αναστάτωση του παρελθόντος ή τεράστιο σεισμό!! Ενας Ογκόλιθος ζήγιζε 450tn ,βάρος υπερδιπλάσιο απο τους πελώριους Ογκόλιθους του Ναού της Σφίγγας στην Γκίζα!! ΠΩΣ αυτοί οι Πρωτόγονοι λαοί χειρίζονταν τέτοιους βράχους & δέν χρησιμοποιούσαν Ογκόλιθους συνηθισμένου μεγέθους;;; Μήπως λέω Εγώ η ελλειπής Βαρύτητα έκανε ευκολότερη την μετακίνηση τους;;;;
Σε ένα απόσπασμα του Ισπανού χρονικογράφου Πέδρο Σιέζα ντε Λεόνε ελέχθη οτι οι ντόπιοι Ινδιάνοι έχουν σάν παράδοση οτι η Πόλη χτίσθηκε σε μία νύχτα μόνο με τον ήχο της Σάλπιγγας!!
Περιττόν να αναφέρω το τεράστιο Άγαλμα του Θεού ΒΙΡΑΚΟΤΣΑ ο οποίος είχε Ελληνικότατη (ή Μεσογειακή) εμφάνιση, ΔΕΝ έμοιαζε καθόλου με Ινδιάνο, ενώ στα πλάγια του κεφαλιού του είχε σκαλισμένα ζώα τα οποία δέν έχουν αναφερθεί ποτέ απο κανέναν Ζωολόγο!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/08/2004, 17:13:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95
quote:

Nα σας παραθέσω τις Απόψεις του Διάσημου Γερμανού Αστρονόμου

Για την ακρίβεια Μεταλλειολόγου Μηχανικού...

quote:

Χάνς Χέρμπιγκερ (Hans Hoerbiger) (1860-1931) Ο Χέρμπιγκερ λέει:
<< Ολα τα πλανητικά Σώματα σώματα, στο ηλιακό Σύστημα περιστρέφονται αργά σπειροειδώς προς τον Ήλιο!

!

quote:

Καθώς τα μικρότερα σώματα κινούνται ταχύτερα απο τα μεγαλύτερα αναπόφευκτα περνούν κοντά απο τους Πλανήτες & αιχμαλωτίζονται.

!!

quote:

Αυτό συνέβη & στην Γή μας τουλάχιστον 6 φορές & η τωρινή Σελήνη είναι η τελευταία στην σειρά.

!!!

quote:

Οταν αιχμαλωτίζονται κινούνται σπειροειδώς προς την Γή, όπου τελικά συνθλίβονται δημιουργώντας Κατακλυσμούς!!

Και γιατί να μη δημιουργήσουν π.χ. εκρήξεις;

quote:

Ο τελευταίος δορυφόρος αιχμαλωτίστηκε πρίν απο 250000 χρόνια & όταν πλησίασε αρκετά η βαρύτητα του έκανε όλο το νερό του Πλανήτη να συγγεντρωθεί γύρω απο τον Ισημερινό.

Άρα είχε μάζα συγκρίσιμη με της Γης.

quote:

Εξαιτείας της μικρότερης βαρύτητας οι Άνθρωποι έγιναν ΓΙΓΑΝΤΕΣ!!

Προφανώς...

quote:

Τελικά ο Δορυφόρος συνετρίβη & τα νερά επέστρεψαν στην κανονική τους θέση προκαλώντας μεγάλες πλυμμήρες όπως εκείνες περιγράφονται στην Βίβλο & στο "Επος του Γιγλαμές"!!>>

Ένας δορυφόρος με βαρυτική έλξη ικανή να φέρει όλα τα νερά στον
ισημερινό (και btw να τα φέρνει σβούρες γύρω-γύρω γιατί οι δορυφόροι
δε μένουν ακίνητοι), θα ήταν όπως επεσήμανα κάτι παραπάνω
από "μικρότερο ουράνιο σώμα". Δε θα χρησιμοποιούσα την έκφραση
"συντριβή του δορυφόρου" για αυτό που θα συνέβαινε. Θα χρησιμοποιούσα
την έκφραση "τέλος του κόσμου".

quote:

Αυτά είπε ο Χέρμπιγκερ ο οποίος βραβεύτηκε απο τον Χίτλερ σάν η Μεγαλύτερη κορυφή της Αστρονομίας!!

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται.

quote:

Τα σχόλια γνωστά, όλοι τον βγάλανε παρανοικό, φαντασιόπληκτο, τον στολίσανε με όλα τα Κοσμητικά επίθετα, προφανώς τα ίδια θα λέτε κι'Εσείς τώρα που διαβάσατε την θεωρία του!!

Ε, είμαστε κακοί, τι να κάνουμε;

quote:

Η πτήση δέ του Απόλλων11 στην Σελήνη(1969), διέψευσε παντελώς την θεωρία του!!

Ε ναι, γιατί αποδείχτηκε ότι η Σελήνη έχει ακριβώς ίδια σύνθεση με
το μανδύα της Γης. Επιπλέον η Σελήνη (παραδόξως) απομακρύνεται
αργά αλλά σταθερά από τη Γη, διότι το σύστημα Γης-Σελήνης χάνει
ενέργεια λόγω της παλίρροιας.

Πάντως ο Hoerbiger, μ' όλη τη
χαζομάρα του, δεν είπε καθόλου αυτά. Είπε ότι η Σελήνη είναι
καλυμμένη με πάγο, όπως και οι πλανήτες. Είπε ότι ο Γαλαξίας
είναι ένα δαχτυλίδι από τεράστια παγόβουνα. Είπε ότι παντού στο
ηλιακό σύστημα βρίσκονται ουράνια σώματα από πάγο, και κάθε φορά
που η Γη παγιδεύει ένα από αυτά σκάνε τεράστιες ποσότητες πάγου
οι οποίες λιώνοντας προκαλούν κατακλυσμύς.
Δεν ξέρω ποιον διαβάζεις, αλλά διαστρεβλώνει αισχρά ακόμα και αυτά
που λένε οι άλλοι ψευδοεπιστήμονες.

quote:

Κι'όμως υπάρχουν πάρα πολλά ντοκουμέντα τα οποία μόνο με την Θεωρία του Χέρμπιγκερ βρίσκουν λογική εξήγηση, μπορεί να διαψεύστηκε όσον αφορά την Σελήνη αλλά δέν αποκλείεται να υπήρξαν στο μακρυνό παρελθόν Ουράνια Σώματα τα οποία είχαν τις ιδιότητες που τους απέδιδε ο Χέρμπιγκερ!!

Όχι. Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ.

quote:

Η Λίμνη Τικιτάκα στην Νότιο Αμερική βρίσκεται σε υψόμετρο 3600 μέτρα απο την επιφάνεια της θάλασσας!! Κοντά στην Λίμνη Τικιτάκα συναντάμε ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο: Μιά Αρχαία Ίσαλο γραμμή (ΑΙΓΙΑΛΟΣ), με πολλά βότσαλα & Όστρακα διασκορπισμένα. Το πιό αξιοσημείωτο οτι στην Ίσαλο γραμμή βρίσκονται τα Κυκλώπεια τείχη της πόλης Τιαχουανάκο, αινιγματικά απομεινάρια που δείχνουν 5 διαφορετικά σημεία απόβασης, αποβάθρες με μόλους κτλπ, ενώ ένα κανάλι οδηγεί στην ενδοχώρα!!

Περίπου. Δες παρακάτω.

quote:

Ποιά τρομακτική Γεωλογική μεταβολή θα μπορούσε να κάνει τις Άνδεις να ανυψωθούν 4000 μέτρα;;;

Θες να πεις εκτός από το γεγονός ότι βρίσκονται ακριβώς στο σημείο
όπου η τεκτονική πλάκα της Νάζκα συγκρούεται με την τεκτονική
πλάκα της Ν. Αμερικής;

quote:

Η παρουσία πληθώρας θαλασσίων πλασμάτων στην λίμνη Τικιτάκα (& Ιππόκαμπων) δέν αφήνει καμία αμφιβολία οτι αποτελούσε τμήμα της θάλασσας!!

Πράγματι. Πριν 25.000.000 χρόνια. Ανέβηκε μαζί με τις Άνδεις.


quote:

Μιά αποβάθρα της πόλης Τιαχουανάκο δείχνει τεράστιο λιμάνι που μπορούσε να φιλοξενήσει εκατοντάδες πλοία σε υψόμετρο γύρω 50m ψηλότερα απο αυτό της λίμνης!!

Για την ακρίβεια, η ευθυγράμμιση κάποιων ογκόλιθων με την "ακτογραμμή"
σε υψόμετρο 50m πάνω από τη λίμην δείχνει "ολοφάνερα" ότι αυτοί
οι ογκόλιθοι ήταν αποβάθρα. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε ο
ερασιτέχνης "αρχαιολόγος" Arthur Posnansky που μελέτησε το χώρο
για 40 χρόνια, χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να μάθει λίγη
γεωλογία ή αρχαιολογία στο μεταξύ.

quote:

Οι 10δες που κείτονται φίρδιν-μίγδιν πελώριοι Ογκόλιθοι (άνω των 200 tn), δείχνουν ολοφάνερα κάποια αναστάτωση του παρελθόντος ή τεράστιο σεισμό!!

Στη δεύτερη πιο σεισμογενή περιοχή του κόσμου; Αδύνατον!

quote:

Ενας Ογκόλιθος ζήγιζε 450tn ,βάρος υπερδιπλάσιο απο τους πελώριους Ογκόλιθους του Ναού της Σφίγγας στην Γκίζα!! ΠΩΣ αυτοί οι Πρωτόγονοι λαοί χειρίζονταν τέτοιους βράχους & δέν χρησιμοποιούσαν Ογκόλιθους συνηθισμένου μεγέθους;;; Μήπως λέω Εγώ η ελλειπής Βαρύτητα έκανε ευκολότερη την μετακίνηση τους;;;;

Δεν ξέρω. Προσωπικά θα προτιμήσω τους μοχλούς και την εφευρετικότητα
των αρχαίων ανθρώπων.

quote:

Σε ένα απόσπασμα του Ισπανού χρονικογράφου Πέδρο Σιέζα ντε Λεόνε ελέχθη οτι οι ντόπιοι Ινδιάνοι έχουν σάν παράδοση οτι η Πόλη χτίσθηκε σε μία νύχτα μόνο με τον ήχο της Σάλπιγγας!!

Και;

quote:

Περιττόν να αναφέρω το τεράστιο Άγαλμα του Θεού ΒΙΡΑΚΟΤΣΑ ο οποίος είχε Ελληνικότατη (ή Μεσογειακή) εμφάνιση, ΔΕΝ έμοιαζε καθόλου με Ινδιάνο, ενώ στα πλάγια του κεφαλιού του είχε σκαλισμένα ζώα τα οποία δέν έχουν αναφερθεί ποτέ απο κανέναν Ζωολόγο!!

Εννοείς αυτό;

Ή μήπως αναφέρεσαι στην παράδοση των Ίνκας ότι οι πρόγονοί τους οι
Wiracocha ήταν λευκοί και είχαν γενιάδες;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/08/2004, 20:44:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Με τις εξηγήσεις σου είναι σάν να μου λές οτι η Πόλη της Τιαχουανάκο, η οποία είναι ένα ξεκάθαρα μεγάλο λιμάνι υπήρχε πρίν απο 25.000.000 χρόνια , τότε που ανυψώθηκαν οι Άνδεις 4000 μέτρα!!! Να το πιστέψω;;; Yπήρχε ο Άνθρωπος τότε;;; Θα μου ήταν πιό επαρκείς οι εξηγήσεις σου άν μου έλεγες οτι οι Άνδεις ανυψώθηκαν το 10.000 π.χ.!!
Επαναλαμβάνω οτι αυτή είναι η γνώμη του Χέρμπιγκερ, ΟΧΙ δική μου & εγώ επίσης δέν τον πιστέυω, αλλά το φαινόμενο της Πόλης του Τιαχουανάκο ΔΕΝ μπορώ να το εξηγήσω με Τίποτα!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2004, 02:40:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ φίλε demo,

Θα ήθελα με όλη την φιλική διάθεση, να σε παρακαλέσω να κρατήσεις τα στοιχεία που μας παραθέτεις μέσα στα όρια του ενδιαφέροντος της παρούσας συζήτησης, όπως έκανες με την πολύ πετυχημένη αρχική σύνοψη σου για το θέμα μας.

Μπορεί να είναι τρομερά ενδιαφέρον να γνωρίζαμε π.χ. το αν βρισκόταν το επίπεδο της θαλάσσης στο επίπεδο της λίμνης Τιτικάκα, ή αν η αποβάθρα της πόλης Τιαχουανάκο μπορούσε να φιλοξενήσει πλοία, αλλά πρέπει να παραδεχθείς πως δεν είναι κάτι που αφορά άμεσα το θέμα μας…

Ακόμη περισσότερο αν συνδέσεις τα παραπάνω στοιχεία με παραδόσεις των ινδιάνων που θέλουν την πόλη να χτίστηκε σε μια νύχτα υπό τον ήχο των σαλπίγγων, την ελληνική εμφάνιση του θεού Βιρακότσα, και τα διάφορα αστρονομικά γεγονότα, θα απομακρυνθούμε τόσο πολύ, που θα καταλήξουμε τελικά να συζητάμε για τη δημιουργία των γαλαξιών !!

Λυπάμαι που το λέω αλλά το μόνο που καταφέρνεις έτσι, είναι το να δίνεις την ευκαιρία σε φανατικούς ανθέλληνες όπως ο junk95 να μολύνουν το χώρο με τις επιδόσεις τους στο αγαπημένο τους σπορ της διακωμώδησης των πάντων. Παρ΄όλη την εύστοχη απάντησή σου στις τελευταίες αρλούμπες του, θα ήθελα να σου επισημάνω το πόσο άσκοπο είναι να ανοίγεις συζήτηση περί ελληνικότητας οποιουδήποτε πράγματος με κάποιον που αντιδρά αφρίζοντας λυσσαλέα σε οτιδήποτε εμπεριέχει ακόμα και την ελάχιστη υποψία ανάδειξης του πολιτισμού των Ελλήνων !!

Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία για την ακρίβεια του παραπάνω ισχυρισμού, σου παραθέτω αποσπάσματα από απαντήσεις του εν λόγω φανατικού, από πολύ πρόσφατη συζήτηση σε διπλανό topic :

Λες για τη γιορτή τους; Που γιορτάζουν την νίκη των Μακκαβαίων απέναντι στους Έλληνες δυνάστες που τους άλλαξαν με το στανιό θρησκεία και τους απαγόρεψαν να μιλάνε τη γλώσσα τους, χώρια την τυπική ελληνική αβροφροσύνη απέναντι στους ηττημένους (i.e. σκοτώνουμε- όσους-άντρες-βρούμε-μπροστά-μας-και-πουλάμε-όλα-τα-υπόλοιπα-για-σκλάβους); Α, ξέχασα. Εμείς ποτέ δεν "κατακτήσαμε". Μόνο εκπολιτίζαμε.

Αυτό πες το στους 2000 νέους της Τύρου που ο Μ. Αλέξανδρος έβαλε
να σφάξουν επειδή η πόλη διέπραξε το αμάρτημα να του αντισταθεί.
Εντελώς ενδεικτικό το παράδειγμα, θα μπορούσα να αναφέρω χιλιάδες.
δε βλέπω γιατί αυτό δρα ως ελαφρυντικό για τον Αλέξανδρο που έσφαξε κι αυτός αθώους σχεδόν 2000 χρόνια αργότερα, χωρίς να του έχουν κάνει απολύτως τίποτα.

Ο "Σιωνισμός" στα κείμενα και τη σκέψη των ελληνογκαγκά είναι μια
τεράστια συνωμοσία που κρύβεται πίσω από κάθε κακό -είτε πραγματικό,
είτε κακό κατ' αυτούς- συμβαίνει τα τελευταία 3000 χρόνια στην Ελλάδα.

Τι άλλο χαρακτηρίζει τον αρχαίο Έλληνα;
Μιλάει αρχαία Ελληνικά, δεν του κακοφαίνονται τα αγορίστικα
κωλαράκια, είναι πολυθεϊστής.

Οι αρχαίοι Έλληνες μπερδεύονταν τόσο πολύ με το άπειρο που νόμιζαν
ότι ο Αχιλλέας δε θα φτάσει ποτέ τη χελώνα.

Αλλά με την εξαίρεση του 1922, η Ελλάδα από τη στιγμή που
υπήρξε ως κράτος επεκτεινόταν εις βάρος του εκάστοτε
γείτονα.

Ιστορικά, το Ελληνικό Εθνικό κράτος δεν είναι κατά κανένα τρόπο διάδοχος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ούτε το Τουρκικό εθνικό κράτος διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, άλλωστε αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να επιστρέψουμε στο status quo ante θα πρέπει να δώσουμε την Κρήτη και τα Επτάννησα στους Ενετούς, ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα στους Τούρκους και να περιοριστούμε στην Ευρωπαϊκή ακτή του Μαρμαρά. Επίσης θα πρέπει να αλλάξουμε πολίτευμα, εθνική συνείδηση, εθνοτική σύνθεση κλπ. Εικάζω ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να αποκαταστήσουμε το status quo ante στην Ιταλική χερσόννησο ώστε να βρεθούν Ενετοί στους οποίους θα δώσουμε την Κρήτη και δεν ξέρω πώς θα το πάρουν οι Κρητικοί.

Ας μην ανησυχούμε όμως για τις χυδαιότητες που γράφονται… υπάρχει χρήση για το κάθε τι, όσο χυδαίο, προσβλητικό και άχρηστο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως…προσωπικά επειδή θεωρώ την συζήτηση που έχουμε κάνει τους τελευταίους επτά μήνες, ιδιαίτερα σημαντική, θα φροντίσω να την κρατήσω για πάντα.

ΘΑ την διαχωρίσω πρώτα από τις χυδαίες και φαιδρές παρεμβολές, θα της κάνω και μια εκτύπωση hardcopy σε χαρτί Α4, ενώ αντίστοιχα τις χυδαιότητες που παρεμβάλλονται, θα τις εκτυπώσω σε softcopy ( κυλινδρικό χαρτί, κατά τι ευπλαστότερο), ώστε σε στιγμές ανακούφισης, να προσφέρουν με μια γρήγορη ανάγνωση και γέλιο, λίγο πριν συνταξιδέψουν με τα άλλα περιττά υλικά στο μεγάλο υπόγειο ταξίδι τους προς τη θάλασσα.

Τίποτα λοιπόν δεν πρέπει να πάει χαμένο φίλε demo, και καλό θα ήταν ως εκ τούτου να μην δίνουμε την ευκαιρία στους προβληματικούς να μας κάνουν να χάνουμε τον χρόνο μας…

Φιλικά

Πελασγός

(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kaizer
Μέλος 2ης Βαθμίδας


251 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2004, 04:02:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kaizer
Να προσθέσω και εγώ ορισμένα <<πατριωτικά>> σχόλεια του σκουπιδιού( Junk=σκουπίδι για τους <<Ελληνογκαγκαδες>> όπως λέει το σκουπίδι που αγαπούν τη΄ν Ελληνική γλώσσα)

<<όποιος μου μιλάει για
πατρίδες τον θεωρώ καραγκιόζη>>
<Στην εθνικιστική ουτοπία ο Μέγας Αλέξανδρος εκπολίτιζε τον κόσμο,
υπό τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης και βέβαια
έτρωγε μπουγάτσα στη σημαιοστολισμένη (με τη γαλανόλευκη) Τσιμισκή,
όπου η διασκέδαση ήταν απαγγελία του Ομήρου και εκκλησιαστικοί
ψαλμοί να παίζουν από τα μεγάφωνα. >>


quote:
1) Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους και κτίρια.
2) Απαγόρευση κυκλοφορίας κληρικών και μοναχών με ράσα.
3) Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας
4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων.
5) Κατάργηση Εθνικών εορτών.
6) Αποποινικοποίηση μαλακών ναρκωτικών << βλ. χασίς>>.
7) Πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους.
8) Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;

Το 1, το 3, το 4, το 6 (ειδικά το 6), το 7 τα χρειαζόμαστε Ε-Π-Ε-Ι-Γ-Ο-Ν-Τ-Ω-Σ.
Το 2 είναι φασιστικό, το 5 ανιστόρητο και το 8 αναπόφευκτα κάποια στιγμή (δεν εννοώ σύντομα) θα συμβεί γιατί κανένα κράτος και κανένα σύμβολο κράτους δεν είναι αιώνιο.>>
Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπει κανείς τέτοιους ανθρώπους, που ενώ τους έγινε απο το Θεό (όποιος και αν είναι αυτός) η ύψιστη τιμή, να γεννηθούν δηλαδή Έλληνες, αυτοί αναλόνωνται σε ανόητες προσπάθειες να δυσφιμίσουν όσο γίνεται την ίδια τους την πατρίδα. Και όχι μια οποιαδήποτε πατρίδα. Την Ελλάδα μας, το Φωτοδότη ολόκληρου του κόσμου.
Είναι θλιβερά πλάσματα, που κυλιούνται στο βούρκο της ίδιας τους της ασημαντότητας, της κακεντρέχειας και της ανοησίας, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ρίξουν λάσπη σε ότι πιο όμορφο, έντιμο και αγνό δημιουργήθηκε ποτέ σε αυτό τον κόσμο. Τον Ελληνικό πολιτισμό. Προσωπικά νιώθω οίκτο για αυτούς και δεν θα έκανα καν τον κόπο να ασχοληθώ μαζί τους, εάν δεν φοβόμουν πως μπορεί να παρασύρουν και άλλα μέρη αυτού του forum στο σκοτεινό μονοπάτι έξω απο τα Ελληνικά Ιδεώδη, που μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ένα προορισμό. Την ανυπαρξία και την καταστροφή της ίδιας τους της ψυχής. Γιατί για μένα όποιος Έλληνας οδηγηθεί σε οποιοδήποτε άλλο μονοπάτι πέρα απο αυτό της αγάπης για αυτήν την πατρίδα και τα ιδανικά της. Μην ακούτε λοιπόν και μην παρασύρεστε απο τα ψευτοεπιχειρήματα αυτών των ανθρώπων, τα οποία άλλωστε καταρίπτονται άνετα απο οποιονδήποτε έχει γνώση της ιστορίας αυτού του τόπου. Ποτέ μην ξεχνάτε οτι είστε Έλληνες και οτι μέσα σας κύλάει το αίμα των ανθρώπων που δημιούργησαν τις βάσεις ολόκληρου του σημερινού παγκόσμιου πολιτισμού, όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν για το αντίθετο.
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2004, 04:34:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95
quote:

Με τις εξηγήσεις σου είναι σάν να μου λές οτι η Πόλη της Τιαχουανάκο, η οποία είναι ένα ξεκάθαρα μεγάλο λιμάνι υπήρχε πρίν απο 25.000.000 χρόνια , τότε που ανυψώθηκαν οι Άνδεις 4000 μέτρα!!!

Όχι demo και σε παρακαλώ πολύ μη με κουράζεις και να διαβάζεις
πιο προσεκτικά τι γράφω. Σου είπα ότι η Πόλη
της Τιαχουανάκο δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα ένα μεγάλο λιμάνι.
Ο μόνος που ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο ήταν εκείνος ο πως-τον-λένε ο
Αμερικανίκουλας που δεν ήξερε πού παν τα τέσσερα το 1940. Και από τότε έχει
γίνει πολλή αρχαιολογική έρευνα στο Τιαχουανάκο, την οποία
οι ψευδοεπιστήμονες τύπου Hancock και οι Ελλαδέμπορες αντιγραφείς τους
φυσικά αγνοούν.

Πελασγέ, γιατί είσαι κακό αγόρι και παραθέτεις αποσπασματικά τα κείμε-
νά μου; Από την άλλη βέβαια τι περιμένω κι εγώ; Έχεις πολλάκις σε αυτό
το τόπικ δείξει τι θεωρείς τεκμηρίωση ενός ισχυρισμού και λογική
διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων. Θυμίζω π.χ. ότι για σένα ο μύθος
του Τάλου που έκανε τρεις φορές το γύρο της Κρήτης συνεπάγεται ότι
οι Μινωίτες είχαν ιπτάμενα ρομποτ.

Κάιζερ, απαξιώ έστω και να ασχοληθώ. Όπου έχεις σοβαρά επιχειρήματα
σου απαντάω, όπου προδίδεις την εμφανή αδυναμία κατανόησης της ελληνικής γλώσσας
που σε διακατέχει δε σου απαντάω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2004, 07:48:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Εγώ φίλε Πελασγέ είχα υπόψην μου να κρατηθώ μέσα στα Όρια του θέματος γι'αυτό κι'ανέφερα γεγονότα τα οποία σύμφωνα με κάποιον Γερμανό Αστρολόγο συνέβαιναν το 10000 - 15000 π.χ. και όχι σε υπερβολικά μακρυνές χρονικές περιόδους!! Ο δέ Junk ο οποίος σε ξέσπασμα Ανθελληνικότητας έλεγε μέχρι χθές οτι οι Άνθρωποι εκείνη την εποχή ήταν διαννοητικά καθυστερημένοι, χθές για 1η φορά τον διάβασα να λέει οτι οι Άνθρωποι εκείνης της εποχής για να κατασκευάσουν τα Μεγαλιθικά κτίρια χρησιμοποίησαν πολύ μεγάλη εφευρετικότητα!!
---------------------------------------------------------------------Δεν ξέρω. Προσωπικά θα προτιμήσω τους μοχλούς και την εφευρετικότητα
των αρχαίων ανθρώπων.
---------------------------------------------------------------------
Μπορεί να μήν το πίστευε αλλά εξαναγκάστηκε να το πεί γιατί βρέθηκε πρό Αδιεξόδου, και υπόψην οτι εδώ αναφερόμαστε στο 15000π.χ. στον Παλαιολιθικό Άνθρωπο σχεδόν, έτσι Junk;;; Παλιότερα είχε αναγκαστεί να αναγνωρίσει οτι μπορεί να υπήρξε κάποια Τεχνολογία σε Αρχαίες εποχές!! Ενώ ούτε ο ίδιος μπορεί να πιστέψει άν οι Λευκοί & γενειοφόροι Βιρακότσα είναι οι πρόγονοι των Ινδιάνων!!
Όσον αφορά για τον συγκεκριμένο Γερμανό Αστρολόγο τον οποίο ξαναλέω επίσης οτι απορρίπτω & Εγώ, άν έχουν την παραμικρή δόση Αλήθειας τα λεγόμενα του μπορεί να ανοιχτούν πολλές Σελίδες συζητήσεων με Νέα δεδομένα για τον προκατακλυσμιαίο Άνθρωπο & τον Πολιτισμό του!! Εγώ τον ανέφερα με Ερώτηση προς τον οποιονδήποτε με διαβάσει (και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ Junk!!!) άν γνωρίζει Τίποτα περισσότερο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα!! Και ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ για τις Θεωρίες του Χάρμπιγκερ όσον αφορά τους Τελευταίους Κατακλυσμούς , άν Είναι ολοκληρωτικά ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΕΣ απο Όλους εγώ κλείνω το Θέμα Χάρμπιγκερ!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2004, 02:49:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Έχεις πολλάκις σε αυτό το τόπικ δείξει τι θεωρείς τεκμηρίωση ενός ισχυρισμού και λογική διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων. Θυμίζω π.χ. ότι για σένα ο μύθος του Τάλου που έκανε τρεις φορές το γύρο της Κρήτης συνεπάγεται ότι οι Μινωίτες είχαν ιπτάμενα ρομποτ.

Η δήλωση ότι για μένα ο μύθος του Τάλω συνεπάγεται ότι οι Μινωϊτες είχαν ιπτάμενα ρομπότ δεν είναι βεβαίως παρά ένα ακόμα δείγμα επαναλαμβανόμενης κακοήθειας από μέρους του junk, την οποία προσπερνάω κάθε φορά αφ’ ενός διότι χάνεται μέσα στην πληθώρα πολύ διασκεδαστικότερων κακοηθειών οι οποίες συνήθως τραβούν την προσοχή μου, και αφ’ ετέρου λόγω του αυταπόδεικτου ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Το ότι γράφω λίγες γραμμές γύρω απ’ αυτό δεν σημαίνει ότι απαντώ σε κακοήθειες.. βρίσκω όμως ότι είναι ταυτόχρονα και μια χρήσιμη ευκαιρία για να κάνουμε κάποιες σκέψεις γύρω από τα τεκμήρια…

Κάποιος που ψάχνει την αλήθεια σε εποχές τόσο απομακρυσμένες, είναι σαν τον αναρριχητή που προσπαθεί να κατακτήσει μια κορυφή… ψάχνει πάντοτε για κάποιες εσοχές που θα τον στηρίξουν για να ανέβει τον κατακόρυφο γρανίτη και να φθάσει στην ψηλή κορυφή του βράχου που στοχεύει…

Για να κάνουμε τώρα και μια αντιστοιχία με την έρευνα μας, θα λέγαμε ότι για να ανέβουμε στη δική μας κορυφή, που είναι η γνώση γύρω από την προέλευση και τον αρχικό σχηματισμό της φυλής μας, είναι φανερό πως δεν υπάρχουν σκαλιά !! Τα σκαλιά θα ήταν κάποιες τρανταχτές αποδείξεις !! Πρέπει να ανέβουμε στηριζόμενοι σε κάποιες μικρές και αβέβαιες κοιλότητες και εσοχές του βράχου που θα ονομάζαμε στην περίπτωσή μας ενδείξεις

Σύμφωνα με μια βασική αρχή της αναρρίχησης, η στήριξη μας γίνεται πάντα σε τέσσερις εσοχές, -ποτέ λιγότερες- με τα τέσσερα μέλη του σώματος, και μόνο αφού βεβαιωθούμε ότι οι εσοχές αυτές μας στηρίζουν, τότε αφήνουμε κάποια απ’ αυτές και κινούμε ένα μέλος του σώματος προς κάποια άλλη ψηλότερη εσοχή, προσέχοντας οι άλλες τρεις να μας παρέχουν πάντα στήριξη….

Βάσει αυτής της αρχής συμπεραίνουμε τα παρακάτω :

*Δεν μπορείς ποτέ να στηριχτείς σε μία μόνο εσοχή…θα ήταν καθαρά ανισόρροπο…

*Δεν μπορείς να θεωρήσεις πως όλες οι εσοχές παρέχουν την ίδια στήριξη… θα ήταν καθαρή απροσεξία…

*Δεν ωφελεί να ψάξεις για μια εσοχή ψηλότερα από όσο φθάνουν τα μέλη σου πριν φθάσεις ως εκεί…. Θα ήταν καθαρή ανυπομονησία…

*Όλες οι εσοχές για να σου χρησιμεύσουν θα πρέπει να βρίσκονται σχετικά κοντά η μία με την άλλη, με βάση τις διαστάσεις του σώματός σου… μια μεγάλη εσοχή πολύ παραπέρα από τις άλλες θα ήταν καθαρά άχρηστη..

Τα ύψος του βράχου τέλος δεν πρέπει να σε φοβίζει… αλλιώς μην κάνης τον αναρριχητή… είναι πολύ ανθυγιεινό σπορ σε όσους το ύψος προκαλεί ίλιγγο.. αν έχεις φιλοδοξίες να πας ψηλά, ψάξε να βρεις κάτι πιο ασφαλές… κάτι ψηλό μεν, αλλά με σκαλιά μέχρι την κορυφή του, και μην ασχολείσαι με τους αναρριχητές !! Το μόνο που κατορθώνεις με το να τους κοιτάς με τα κυάλια σου από την ασφάλεια του εδάφους κραυγάζοντας ότι οι εσοχές δεν προσφέρουν στήριξη, είναι να τους κάνεις να σε ακούν κουνώντας το κεφάλι με δήθεν κατανόηση, και να σε βλέπουν πολύ μικρότερο απ΄ότι είσαι...

(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2004, 22:22:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Επανέρχομαι ... κατ'αρχήν φίλε Πελασγέ να με Συγχωρέσεις άν λόγω του υπερβολικού φόρτου στο διάβασμα των Σελίδων,& των προβλημάτων που έχω στο Ιnternet επαναλάβω κάτι το οποίο έχει ειπωθεί στο συγκεκριμένo site!!
Tώρα επανέρχομαι στο θέμα ξεχνώντας προσωρινά τον Χάρμπινγκερ, & βασιζόμενος στις Ελληνικές Παραδόσεις & στην Ελληνική Μυθολογία!! Οι περιοχές στον Ελληνικό χώρο οι οποίες έχουν πλουσιότερες παραδόσεις & Μυθολογία είναι η Αρκαδία & η Κρήτη!! Στις συγκεκριμένες περιοχές γεννήθηκαν οι περισσότεροι Θεοί, ενώ πρωτο-αναφέρεται ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ ως Αυτόχθων της Αρκαδίας & Πατέρας του Λυκάωνος!! Ο Λυκάων είναι ο Οικιστής της ΛΥΚΟΣΟΥΡΤΑΣ της αναφερόμενης σάν η Αρχαιότερη πόλη στον Κόσμο απο τον Άνθρωπο!!! Αναφέρεται οτι ο Πελασγός μετά το άδειασμα των νερών απο την Θεσσαλική Λίμνη μετοίκησε στην Θεσσαλία!! Τί σημαίνουν αυτά;;; Ασφαλώς το οτι προκατακλυσμιαία η Θεσσαλία ήταν λίμνη η οποία άδειασε στην θάλασσα, γεγονός πασίγνωστο Γεωλογικά την εποχή του Μεγάλου Κατακλυσμού & της δημιουργίας της Μεσογείου!!
Το οτι η Λυκοσούρτα αναφέρεται σάν η αρχαιότερη Πόλη του κόσμου σημαίνει οτι ήταν η μοναδική ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ πόλη στην Αρχαία Ελλάδα, ενώ η Αρκαδική Γή είναι η αναφορά του Προκατακλυσμιαίου Πολιτισμού, αφότου ο Πελασγός μετακατακλυσμιαία μετοίκησε στην Θεσσαλία!!
Όσον αφορά τις Κρητικές Παραδόσεις αναφέρεται ως ασταμάτητη επικοινωνία Κρήτης-Αρκαδίας, σε πανάρχαιες εποχές & οτι οι πρώτοι Πελασγοί της Κρήτης ήταν ΑΡΚΑΔΕΣ!! Αυτό συνέβη όταν η επικοινωνία Κρήτης-Αρκαδίας γινόταν "Δια Ξηράς" όταν η Στάθμη της Μεσογείου ήταν εξαιρετικά κατεβασμένη!! Τότε έγινε & η Ίδρυση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρκαδία απο τους γηγενείς της Κρήτης "ΙΔΑΙΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΟΥΣ" Ο Παυσανίας κάνει λόγο για τους 5 Αδελφούς:
"Αφικέσθαι δέ αυτούς εξ Ίδης της Κρητικής, Ηρακλέον & Παιωναίον & Επιμήδην & Ιασίων τε & Ίδαν"
Αναφέρεται η συχνή αυτή επικοινωνία την εποχή γέννησης του ΔΙΟΣ- του Αληθινού- Ιστορικού Διός!!
Η Πόλη ΓΟΡΤΥΝΑ (απο Γορτυνία;;;;),ήταν το Θρησκευτικό Κέντρο της Μινωικής Κρήτης, ο τόπος ενθρόνησης του Μίνωα (μετά τον Κρόνο & τον Δία), & ο τόπος όπου εμίγηκε ο Δίας με την Ευρώπη!!
Το παλιότερο όνομα της Γόρτυνος ήταν ΛΑΡΙΣΣΑ (σχέση με την Θεσσαλική;;;), ενώ ήταν Τοιχισμένη, σε αντίθεση με τις Ιστορικές Μινωικές Πόλεις που ήταν Ατοίχιστες!!
Αυτά όσον αφορά την Προκατακλυσμιαία επικοινωνία Κρήτης-Αρκαδίας!! Η Αρκαδία με την σειρά της είναι ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ μεγάλων Θεών όπως του Ερμή & του Πάνα ενώ Προσέξτε το σημαντικότερο: Οι ΑΡΚΑΔΕΣ-ΠΕΛΑΣΓΟΙ αναφέρονται ως ΠΡΟΣΕΛΗΝΙΟΙ,δηλαδή υπήρχαν πρίν την εμφάνιση της Σελήνης!!!!!
Η Σελήνη με άλλα λόγια ΔΕΝ υπήρχε Προκατακλυσμιαία!!! Τί σημαίνει αυτό;;;; O Πολύξερος junk95 να απαντήσει!! Μήπως την εποχή του Μεγάλου Κατακλυσμού συνέβησαν & Αστρονομικές Μεταβολές στο Ηλιακό μας Σύστημα;;; (Δορυφόροι εμφανίσθηκαν, & Πλανήτες εξαφανίσθησαν;;;) Γιατί επαναλαμβάνω οι Προκατακλυσμιαίοι Αρκαδο-Πελασγοί αναφέρονται ΠροΣελήνιοι;;; Mήπως είχε κάποια απειροελάχιστη δόση απο δίκιο ο Χάρμπινγκερ;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 00:21:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
“Πολεων δε,οποσας επι τη ηπειρω εδειξε γη και εν νησοις,Λυκοσουρα εστι πρεσβυτατη,και ταυτην ειδεν ο ηλιος πρωτην”

Παυσανιας VIII,2.1 και VIII,38.1

Όντως η Λυκοσουρα θεωρείται η αρχαιότερη του κοσμου κοσμου και ο πελασγος θα μαθει τους ανθρωπους να τρωνε βελανιδια.Σε αυτή ο ιδρυτής της θα ξεκινήσει και τους αγώνες «Λυκαια».
Η ίδρυση των Λυκαιων χρονολογείται από την μυκηναϊκή εποχή και μαρτυρειται στο Πάριο χρονικό ανάμεσα στο 1398 και 1294 π.χ.
Πολυ πρόσφατα δηλαδη.


Για βοήθησε με και εμένα λιγάκι τώρα.
Που ονομάζονται οι αρκαδες προσεληνιοι?εκτος από κάτι ψευτοερευνητες στυλ Γιαννουλακη-Γιαννουλοπουλου?

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 07:04:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Οσον αφορά για τον χαρακτηρισμό ΠΡΟΣΕΛΗΝΙΟΙ στους ΑρκαδοΠελασγούς & την ύπαρξη τους πρίν την εμφάνιση της Σελήνης τα αποδίδει ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ!!!
Μου είναι παντελώς άγνωστο το περιβόητο Παριο-Χρονικό σου (Μήπως έχει σχέση με την Χριστιανική Εκκλησία;;;;) , αλλά & Εσύ ακόμα πιστεύω αμφιβάλλεις άν η Αρχαιότερη Ανθρώπινη πόλη στον κόσμο κτίστηκε το 1300 - 1200π.χ.!!
Οι ΑρκαδοΠελασγοί ήταν οι μόνοι που υπερυφανεύουνταν οτι επέζησαν απο τον Μεγάλο Κατακλυσμό ο οποίος εξαφάνισε το Ανθρώπινο Γένος, ενώ το ξαναδημιούργησαν απο την Αρχή!!! Η εξάπλωση των ΑρκαδοΠελασγών έγινε προς όλες τις κατευθύνσεις με πρώτη κατεύθυνση την ΚΡΗΤΗ!! 3 Πανάρχαιες Πόλεις της Κρήτης (Κυδωνία,Γόρτυς,Κατρέα) είναι ΑρκαδοΠελασγικές!! Το Λυκαίο Όρος λεγόταν & ΟΛΥΜΠΟΣ, δίνοντας την ονομασία με την μετοίκηση των Πελασγών στην Θεσσαλία στο γνωστό Βουνό!! Η ίδια ονομασία υπάρχει σε βουνά στην Κρήτη & στην Τρωάδα!! Ιδρυτής των Τρώων ήταν ο ΘεσσαλοΠελασγός Δάρδανος ,αδελφός του Ιασίωνος!!
Οσον αφορά την Παγκόσμια εξάπλωση των Πελασγών θα αναφέρω οτι η Ρώμη ιδρύθηκε απο κατοίκους της Πανάρχαιας ΑρκαδοΠελασγικής Πόλης ΚΡΩΜΗ, στους Πρόποδες του Λυκαίου Όρους!! Πελασγούς βρίσκουμε & στην σημερινοί περιοχή της Μέσης Ανατολής αναφερόμενοι ως ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ (Πελασγοί ---> Πελεσταίοι ---> Φιλισταίοι).
Τα κεραμικά του Πολιτισμού Μπαντκεράμικ (κεραμική με ζώνες) περί το 5000 - 6000 π.χ. που βρέθηκαν σε Βόρεια Ουγγαρία, Πολωνία & Τσεχοσλοβακία είναι διακοσμημένα με σπείρες & μαιάνδρους, διάκοσμος
που είχε προηγηθεί στο Δημινί της Θεσσαλίας το 4900π.χ. Συναντάμε & άφθονα διακοσμημένα αντικείμενα απο Κοχύλια Μεσογειακής προέλευσης!! Τα διακοσμιμένα με σπείρες & Μαιάνδρους Κεραμικά
ήταν το κυρίαρχο στοιχείο & στην Μινωική Κρήτη!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 08:03:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
Περί αρκαδων που πήγαιναν με τα πόδια στην Κρήτη
μηπως δεν πήγαιναν τόσο μακριά?

Λέει ο Παυσανίας: «αριστερά του ιερού της δέσποινας είναι το λυκαιον ορος,το οποίο άλλοι αρκαδες το λένε Όλυμπο ή ιερά κορυφή.

Λένε πως ο Δίας ανατράφηκε στο βουνό αυτό,υπαρχει και περιοχή στο λυκαιο ονομαζόμενη Κρητεα ,αριστερά του άλσους του παρρασιου Απόλλωνα.
Οι αρκαδες ισχυρίζονται πως η Κρήτη όπου κατά τις παραδόσεις των κρητικών ανατράφηκε ο Δίας είναι η θέση αυτή και όχι το νησί.»

Παυσανιας viii,38,2-3


http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/arcadia-hist/topics/AncientLykaia.html

http://www.e-city.gr/paros/home/view/1102.php

το πάριο χρονικό δεν είναι δικό μου και σίγουρα όχι των χριστιανών.

Δεν με βοηθας καθόλου,που το λεει ο Αριστοτελης?σε ποιό βιβλίο του?

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 08:53:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Δέν είχα υπόψην μου αυτό το σπουδαίο εύρημα που λέγεται Πάριο Χρονικό .. Συγνώμη ... αλλά γιατί πάς να μας κοροιδέψεις;;; To Πάριο Χρονικό λέει οτι τότε τελούνταν ήδη οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δέν λέει οτι τότε έζησε ο Λυκάων & τους ίδρυσε!!
Όσον αφορά τον Αριστοτέλη θα τον διαβάσω προσεκτικότερα & θα σου πώ Σύντομα!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 10:47:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
Δεκτή αν και δεν το θεωρώ σημαντικό.
Σημαντικό να πάμε ένα βήμα πιο πέρα.
Το ανατριχιαστικό είναι που βρέθηκε χτισμένο σε ένα σπίτι(πόσα αλλά άραγε είναι εντοιχισμένα ή αποτελούν εκθέματα σε κάποια ιδιωτική συλλογή?)


Που ακριβώς πάω να σας κοροϊδέψω ?
Τα διαβάζεις τα όσα γράφω?

«H πανάρχαιη καταγωγή των Λυκαίων είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί, αφού στο Πάριο Χρονικό - μία μεγάλη στήλη από μάρμαρο Πάρου πάνω στην οποία έχουν γραφτεί τα σπουδαιότερα γεγονότα από το 1582 π.χ. - 263 π.χ και είχε τοποθετηθεί Β.Α. της πόλεως της Πάρου. - χαράχτηκε στα μέσα του 3ου π.χ. αιώνα από κάποιο λόγιο η επιγραφή: "......και τα Λύκαια εν Αρκαδία εγένοντο, και αι εκκεχειρίαι του Λυκάονος εδόθησαν εν Έλλησιν, έτη [Χ].[Δ]...., βασιλεύοντος Αθηνών Πανδίονος του Κέκροπος". Το παραπάνω κείμενο - μέρος της επιγραφής - χρονολογείται κάπου ανάμεσα στα 1398 π.χ. - 1294 π.χ. Ως εκ τούτου, τα Λύκαια ήδη τελούνται μέσα στην εν λόγω χρονική περίοδ層


Το παριο χρονικο επιβεβαιωνει το ποτε ιδρυθικε η πολη.


Λεει και ο παυσανιας στο VIII,1,5-2,3

«Ο γιος του Πελασγου Λυκαων ,με περισσοτερη πειρα από τον πατερα του εκανε το εξης:συνοικισε την πολη Λυκοσουρα στο Λυκαιο ορος,εδωσε στο Δια το προσωνυμιο λυκαιος και ιδρυσε τα Λυκαια,μια γιορτη με αγωνες.
Εχω την γνωμη πως η γιορτη των αθηναιων παναθηναια δεν ιδρυθικε πριν από τα Λυκαια,η αθηναικη γιορτη λεγοταν Αθηναια και ονομασθηκαν παναθηναια στον καιρο του Θησεα.
Κατά την γνωμη μου ο Λυκαων υπηρξε συγχρονος του βασιλια Κεκροπα, όμως οι δυο δεν υπηρξαν εξ ισου συνετοι στην αναζητηση του καλυτερου τροπου λατρειας.
Ο Κεκροψ ονομασε πρωτος τον Δια υπατο θεο και εκρινε πως δεν ηταν σωστο να θυσιασει ζωντανη υπαρξη και προσφερε στο βωμο γλυκισματα….
Ο Λυκαων εφερε όμως πανω στο βωμο του Λυκαιου Δια ένα ανθρωπινο βρεφος και θυσιασε το βρεφος για να βρεξει το βωμο ανθρωπινο αιμα..»

Να συμπεράνω λοιπόν από τα γραπτά του Παυσανία ότι η πρώτη πόλη του κόσμου έτρωγε βελανίδια που τους έμαθε ο Πελασγός και τελούσε ανθρωποθυσιες?και μάλιστα όπως αποδεικνύεται από το Πάριο χρονικό περίπου το 1300?

Μάλλον σαν τοπικιστική παράδοση των αρκαδων μου φαίνεται η εν λόγω ιστορία….
Μην γίνεστε φορείς φημών και θεωριών αν δεν κάνετε τον κόπο να τα ελέγχετε έστω στοιχειωδώς παιδιά.

Αναμένω με ανυπομονησία τον Αριστοτέλη….που θα βεβαιώνει το αντίθετο.


Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 13:26:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95
quote:

«H πανάρχαιη καταγωγή των Λυκαίων είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί, αφού στο Πάριο Χρονικό

Το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.ashmol.ox.ac.uk/ash/faqs/q004/q004003.html
(κομμάτι που βρίσκεται στην Οξφόρδη)

και εδώ:

http://www.ashmol.ox.ac.uk/ash/faqs/q004/q004005.html
(κομμάτι που βρίσκεται στην Πάρο)

Υπάρχει και ένα ακόμα κομμάτι το οποίο χάθηκε, αλλά ευτυχώς είχαν
αποτυπωθεί τα περιεχόμενά του και μπορεί να βρεθεί στη βιβλιογραφία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 17:04:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Για να τελειώνουμε με το θέμα ...
Μήν περιμένεις Τυχερούλη να σου πώ καμιά θεωρία του Αριστοτέλη περί Σελήνης γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ... ούτε ο Αριστοτέλης ούτε Κανένας άλλος Αρχαίος!! Απλούστατα το "ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ" ,ήταν μιά απο τις Ονομασίες των Αρχαίων Αρκάδων, ήταν στην Μυθολογία & στην Προφορική τους παράδοση οτι προυπήρχαν της Σελήνης!! Ο Αριστότέλης χωρίς να κάνει καμιά θεωρία περι Σελήνης τους έχει ονομάσει Προσεληνούς αναφερόμενος σε αυτούς, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κάποιοι άλλοι Σήμερα μπορεί να ονομάσουν τους Έλληνες Γραικούς ή Ρωμιούς!! Η παράδοση αυτή των Αρκάδων συνεχίζεται μέχρι & Σήμερα όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο Ίλιο Αρκαδίας άν έχεις πάει ... ονομάζεται ΠΡΟΣΕΛΛΗΝΟΙ!! Δέν κολλάω όμως Εγώ εδώ ... πάντως πιστεύω οτι κάτι θα σημαίνει ...Όσον αφορά το οτι οι Αρκάδες θεωρούν τον Δία Πατριώτη τους & Όχι Κρητικό, ποιά πόλη ή ποιά χώρα στον κόσμο δέν θέλει τον Δία δικό της;;; Και οι Ρωμαίοι Ρωμαίο τον λένε , & οι Αιγύπτιοι Αιγύπτιο ... αλλά τέλος πάντων όταν αναφέρθηκα στον Κρηταγενή Δία ΔΕΝ θέλησα να βγώ Βιογράφος του Δία, αλλά να τονίσω τις στενότατες επαφές ΚΡΗΤΗΣ-ΑΡΚΑΔΙΑΣ σε Πανάρχαιους χρόνους οι οποίες αποδεδειγμένα ΥΠΗΡΞΑΝ & δέν αμφιβάλλει Κανένας!!
Πιστεύω οτι την Πλάκα της Πάρου ΛΑΘΟΣ την αποκρυπτογράφησες, γιατί δέν σημαίνει οτι επειδή κάνει αναφορά για Λυκαίους Αγώνες το 1300π.χ. οτι οπωσδήποτε τότε ιδρύονταν!! Άν κανείς μετά απο 2000 χρόνια αναφέρει εικόνες απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα εσύ θα το μετάφραζες οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004 ιδρύθηκαν!!!!;;;; H αναφορά της Πλάκας στον Λυκάων προφανώς σημαίνει άλλα πράγματα (π.χ. επίκλιση στον Ιδρυτή των Αγώνων!!). Αλλά άν θέλεις να αποδείξεις με αυτόν τον τρόπο οτι τα Λυκοσούρτα την οποία αναγνώρισες σάν την Αρχαιότερη πόλη στον κόσμο ιδρύθηκε το 1300π.χ. πάλι έξω πέφτεις γιατί όπως λέει η πλάκα υπήρχε ήδη η ΑΘΗΝΑ που είχε Βασιλιά τον Πανδίωνα!!! Δηλαδή η Αρχαιότερη πόλη στον κόσμο ιδρύθηκε τότε που η Αθήνα ήταν Βασίλειο στην δόξα του;;;;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 19:15:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
Μάλλον υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία μας


Αγαπητέ όταν σε ρωτώ για τον Αριστοτέλη, ζήτω να μου αναφέρεις το συγκεκριμένο χωρίο που μας μεταφέρει εμάς την ονομασια,δεν ζήτω την θεωρία του.
Δεν μπορεί από κάπου θα το άκουσες… ή απλά πες ότι το διάβασες σε ένα από τα βιβλία των «ερευνητών» να σταματήσω και εγώ να ψάχνω.


Το πάριο χρονικό δεν το αποκρυπτογράφησα εγώ.
Και δεν είναι επίκληση στον ιδρυτή των αγώνων, είναι απόδειξη για το ποτέ ιδρύθηκε η πόλη με ακρίβεια αφού μιλά για τον γιο του ιδρυτή.

Και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αποδείξω ότι η Λυκοσουρα είναι η αρχαιότερη πόλη ,αυτό μέχρι πριν δυο μηνύματα ήταν η δική σου θέση!
Θέλεις να αλλάξουμε ρόλους?

Τον Παυσανία γιατί τον αγνοείς συστηματικά?


φιλικά

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 20:52:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Λοιπόν ... ΝΑΙ Όσον αφορά τον Αριστοτέλη όντως το διάβασα απο τα βιβλία των ερευνητών ,είναι λάθος μου που τον ανέφερα & να σταματήσεις να ψάχνεις!!
Όσον αφορά όμως τους Λυκαίους Αγώνες είναι λάθος δικό σου Τυχερούλη που ανέφερες την Πάριο Πλάκα γιατί ολωσδιόλου δέν αναφέρει οτι η Λυκοσούρτα & οι Λύκαιοι Αγώνες ιδρύθηκαν τότε, εμένα δέν με πείθει τουλάχιστον με Τίποτα!! Εσύ άλλωστε είπες οτι η Λυκοσούρτα είναι η Αρχαιότερη Πόλη του κόσμου!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 21:55:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
Όντως η Λυκοσουρα θεωρείται η αρχαιότερη του κοσμου κοσμου και ο πελασγος θα μαθει τους ανθρωπους να τρωνε βελανιδια.Σε αυτή ο ιδρυτής της θα ξεκινήσει και τους αγώνες «Λυκαια».
Η ίδρυση των Λυκαιων χρονολογείται από την μυκηναϊκή εποχή και μαρτυρειται στο Πάριο χρονικό ανάμεσα στο 1398 και 1294 π.χ.
Πολυ πρόσφατα δηλαδη

Να συμπεράνω λοιπόν από τα γραπτά του Παυσανία ότι η πρώτη πόλη του κόσμου έτρωγε βελανίδια που τους έμαθε ο Πελασγός και τελούσε ανθρωποθυσιες?και μάλιστα όπως αποδεικνύεται από το Πάριο χρονικό περίπου το 1300?

Μάλλον σαν τοπικιστική παράδοση των αρκαδων μου φαίνεται η εν λόγω ιστορία….

Λεει και ο παυσανιας στο VIII,1,5-2,3
«Ο γιος του Πελασγου Λυκαων ,με περισσοτερη πειρα από τον πατερα του εκανε το εξης:συνοικισε την πολη Λυκοσουρα στο Λυκαιο ορος,εδωσε στο Δια το προσωνυμιο λυκαιος και ιδρυσε τα Λυκαια,μια γιορτη με αγωνες.
Εχω την γνωμη πως η γιορτη των αθηναιων παναθηναια δεν ιδρυθικε πριν από τα Λυκαια,η αθηναικη γιορτη λεγοταν Αθηναια και ονομασθηκαν παναθηναια στον καιρο του Θησεα.
Κατά την γνωμη μου ο Λυκαων υπηρξε συγχρονος του βασιλια Κεκροπα, όμως οι δυο δεν υπηρξαν εξ ισου συνετοι στην αναζητηση του καλυτερου τροπου λατρειας.
Ο Κεκροψ ονομασε πρωτος τον Δια υπατο θεο και εκρινε πως δεν ηταν σωστο να θυσιασει ζωντανη υπαρξη και προσφερε στο βωμο γλυκισματα….
Ο Λυκαων εφερε όμως πανω στο βωμο του Λυκαιου Δια ένα ανθρωπινο βρεφος και θυσιασε το βρεφος για να βρεξει το βωμο ανθρωπινο αιμα..»

και εδώ ερχεται το αποσπασμα από το παριο χρονικο που καθοριζει το ποτε ιδρυθικε.
χαράχτηκε στα μέσα του 3ου π.χ. αιώνα από κάποιο λόγιο η επιγραφή: "......και τα Λύκαια εν Αρκαδία εγένοντο, και αι εκκεχειρίαι του Λυκάονος εδόθησαν εν Έλλησιν, έτη [Χ].[Δ]...., βασιλεύοντος Αθηνών Πανδίονος του Κέκροπος". Το παραπάνω κείμενο - μέρος της επιγραφής - χρονολογείται κάπου ανάμεσα στα 1398 π.χ. - 1294 π.χ. Ως εκ τούτου, τα Λύκαια ήδη τελούνται μέσα στην εν λόγω χρονική περίοδ層


Αν δεν κατανοεις και τον παυσανια τι αλλο να πω?
αν και μετά από αυτό δεν εννοείς να καταλαβεις,τι άλλο να πω?
Παραιτούμε…


---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 01/09/2004 22:05:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 22:01:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
Τελος παντων αγαπητε demo
Μια και δεν βρήκαμε τον Αριστοτέλη ας τελειώσει εδώ.

Α να προσθέσω και κάτι ακόμα γιατί το θέμα μου κινεί την περιέργεια (με τους προσελληνιους) θα συνεχίσω να ψάχνω για λίγο ακόμα μηπως και βρω κάτι…
Αν το βρω θα ενημερώσω.

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 01/09/2004 22:11:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2004, 23:10:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
Για τις ανθρωποθυσίες έχεις δίκιο αφότου ο Λυκάων πρόσφερε σάν γεύμα στον Δία, μέλη του εγγονού του Αρκάδα, με αποτέλεσμα να εξοργισθεί ο Δίας & να προκαλέσει την καταστροφή των Ανθρώπων με τον κάτακλυσμό του Δευκαλίωνα!! Άρα εδώ λέει & η Μυθολογία ξεκάθαρα οτι ο Λυκάων υπήρξε προκατακλυσμιαία!! Ούτωσι άλλως μήν αποκλείεις & το γεγονός να υπήρξε ο Λυκάων ο αναφερόμενος στην πλάκα άλλος ... Μεταγενέστερος!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/09/2004, 14:35:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo
... Συνεχίζω στις σχέσεις Μινωικής Κρήτης με τους Πελασγούς!! Μετά την εγκατάσταση των Αρκαδο-Πελασγών ακολουθεί αργότερα η εγκατάσταση Θρακο-Πελασγών!! Οι Θράκες ονομάζονταν "Διακόν Γένος", ήταν λάτρεις του ΔΙΟΣ, εκαλούντο δέ ΤΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ, (αναφορά Αθαν.Σταγειρίτη Ωγυγία τομ.Δ σ.115). Η ΥπερΒόρεια έχει άμεση σχέση με τον Θεό-Απόλλωνα ενώ θεωρείται η χειμερινή του κατοικία (αναφορά Κων/νου Πορφυρογέννητου). Σύμφωνα με τον Παυσανία ο Ιδαίος Ηρακλής έφερα την καλλιέργεια της ελιάς στην Κρήτη απο την χώρα των ΥπερΒορείων(Ηλιακ. Κεφ.7,7), & η ελιά δέν καλλιεργείται σε κρύα μέρη, άρα η Γή των ΥπερΒορείων δέν είναι Βορειότερα απο την Θράκη!!
Tα Θρακικά φύλλα Ανθρωπολογικά είναι όμοια με της Λύμνου, της Λέσβου, της Σαμοθράκης & της Τροίας,κατοικούμενες περιοχές απο Πελασγούς!! Όσον αφορά την Λήμνο & την Ίμβρο,κατοικήθηκαν απο ΑττικοΠελασγούς, διωκόμενοι απο τους Αθήναίους γιατί άρπαξαν τις γυναίκες & τις κόρες τους, ενώ κατέφυγαν & στην Ιταλική Τυρρηνία (Τυρσηνοί)!! Στην Μινωική Κρήτη σάν άλλη μία απόδειξη των σχέσεων με την Θράκη αναφέρω την λατρία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ του ΖΑΓΡΕΑ!!
O τίτλος "ΜΙΝΩΑΣ" προήλθε απο τους ΘρακοΠελασγούς!! Στην Αρχαιότατη Θράκη λατρεύοταν ο Μέν,Θεός του φεγγαριού, ενώ το Όνομα του σχετίζεται με το Μήνη --> Σελήνη, & τον Μίνωα!! Σε άλλες γλώσσες λέγεται Menes,Min (Αιγυπτιακά), Mensis(Λατινικά), Mena (Γοτθικά), Mano(Γερμανικά)!!
Το όνομα των πόλεων Μινώα, είναι διάσπαρτο σε κάθε γωνία της Μεσογείου, απο τους Θαλασσοκράτες Μινωίτες!! Έρχομαι κατ'αρχήν στην ΑΙΓΥΠΤΟ: Ο Μανέθων στα Αιγυπτιακά (αποσπ.6) αναφέρει:
" Ο 1ος Βασιλικός Οίκος της Αιγύπτου αριθμεί 8 Βασιλείς, εκ των οποίων 1ος είναι ο Μήνης ο Θινίτης που βασίλεψε 28 έτη". Ο Διόδωρος (Ι89,3), αναφέρει 1ο βασιλιά της Αιγύπτου τον ΜΗΝΑ, ο οποίος κατασκεύασε τάφο για τον εαυτό του μιά τετράπλευρη πυραμίδα, ενώ οικοδόμησε & 1 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ!! Ο Ηρόδοτος(2,4) αποκαλεί τον 1ο θνητό Βασιλιά-Φαραώ της Αιγύπτου "Μίνα".
Θα μείνω πολύ στο θέμα αυτό, αφού οι ερευνητές αναφέρουν οτι όσον αφορά τον Βασιλιά Μίνωα, ΔΕΝ πρόκειται για 1 μοναδικό πρόσωπο αλλά είναι ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ της Αρχαίας Κρήτης(Μίνως Α',Β',Γ'...κτλπ.) Ο αναφερόμενος Μίνωας της Μυθολογίας (Πατέρας των Γλαύκου,Δευκαλίωνα,Αριάδνης),
χρονολογικά είναι ο τελευταίος στην σειρά, ενώ ο Μίνως Α' αφού εδραίωσε την εξουσία του στην Κρήτη, ως Μέγιστος Θαλασσοπόρος ίδρυσε πλήθος πόλεων στην Μεσόγειο & τελικά κατέληξε στην Αίγυπτο ιδρύοντας την 1η Δυναστεία. Ο σπουδαίος Αιγυπτιολόγος Μάριετ τον τοποθετεί το 5000 π.χ., ενώ είναι ο θεμελιωτής της Φαραωνικής Αιγύπτου μεταφέροντας της τον Μινωικό-Κυκλαδίτικο Πολιτισμό!!
Τον Μίνωα Α' συνόδεψαν στην Αίγυπτο ο Αρχιερέας του ΒΟΥΤΗΣ, που ανακάλυψε τα Κείμενα του ΕΡΜΗ του ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ σε κρύπτες των Πυραμίδων & Όλα τα προκατακλυσμιαία Κείμενα προκαλώντας ραγδαία πολιτισμική ανάπτυξη, & ο Δαίδαλος Αρχιτέκτονας του Μεγαλοπρεπούς Ναού του Ηφαίστου στην Μέμφιδα!! Ο Μηνά ή Μίνωας Α', ένωσε τα 2 Βασίλεια, & δίδαξε στους Αιγύπτιους την καλλιέργεια Γής , την χρήση Καρπών γι'αυτό θεοποιήθηκε μετά τον θάνατο του ως ΜΙΝ - Θεός της Γονιμότητας παριστάμενος με υπερμεγεθή φαλλό!! Πάνω στο ιερό του υπήρχε λεπτή κολόνα με 1 ζευγάρι κέρατα & 1 κατάρτι στην κορυφή της!! Στον Ναό του Λούξορ ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εμφανίζεται να αποδίδει τιμές στον σπουδαίο του Πρόγονο: MΙΝΩΑ Α'
Να αναφέρω Τέλος οτι στην Ινδική Μυθολογία ο μόνος επιζών του Μεγάλου Κατακλυσμού & Πατριάρχης όλων των Ανθρώπων λεγόταν ΜΑΝΟΥΣ, & κάποιος ΜΕΝΟΥΣ το 2000π.χ. ήταν Βασιλιάς της χώρας της Φενχού(Λίβανος)!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2004, 15:17:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Ποιοί αρχαίοι συγγραφείς έγραψαν για τους "Προσέληνες" εδώ...

http://www.varchive.org/itb/sansmoon.htm#f_2

Δεν κατάφερα να βρω το κείμενο του Αριστοτέλη, πάντως απ΄ ότι κατάλαβα η αναφορά πρέπει να υπάρχει στο "Περί του Κόσμου" (που αναφέρεται στην αστρονομία κυρίως).

Αυτή την αναφορά την πρωτοσυνάντησα πριν χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιό αρχαίο κείμενο ήταν. Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον, παρόλο που ακούγεται παράλογο.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy