ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/07/2007, 18:57:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Αν μερικές εκφράσεις μου θεωρήθηκαν υβριστικές, εκφράζω την λύπη μου και προχωρώ στην αφαίρεση των επίμαχων φράσεων.

Αγαπητέ Leporello, η επέμβαση σε κάποιο μήνυμα από τον ίδιο τον χρήστη μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 3 ώρες μετά από την ώρα αποστολής του μηνύματος.
Όταν σε κάποιο μήνυμα περιέχονται υβριστικοί ή προσβλητικοί χαρακτηρισμοί κι εκφράσεις, τότε μπορούν αυτά τα τμήματα να κοκκινιστούν και να διαγραμμιστούν από κάποιον Διαχειριστή/Συντονιστή.

Στην περίπτωση εξαιρετικά υβριστικών κι υποτιμητικών μηνυμάτων και πληροφοριών, τότε τα τμήματα - ή κι όλο το μήνυμα, αναλόγως της περίπτωσης - αντικαθίσταται με αστερίσκους και το μήνυμα φυλάσσεται σε δεσμευμένο χώρο.
Δεδομένης της νοοτροπίας του Χώρου να μην χάνεται οποιαδήποτε πληροφορία, αυτό σημαίνει ότι το αρχικό μήνυμα με όλες τις πληροφορίες που περιέχει αρχειοθετείται και φυλάσσεται χωρίς όμως να είναι προσβάσιμο στα μέλη και τους αναγνώστες των Συζητήσεων.
Αυτό σημαίνει επίσης πως στην περίπτωση που κάποιος χρήστης προσφύγει στην Δικαιοσύνη κάνοντας κάποια αγωγή, οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στα αρμόδια νομικά πρόσωπα.

Όσον αφορά το παρόν θέμα, οι τόνοι ανέβηκαν σε κάποιο βαθμό και κάποια μηνύματα "απέπνεαν" μια συναισθηματική έξαρση κάποιων συμμετεχόντων.
Έγινε επέμβαση σε ένα μήνυμα σου (09/07/2007, 11:34:15) και διαγραμμίστηκε η λέξη "τσαρλατάνος" που χρησιμοποίησες απευθυνόμενος στον Πελασγό.
Όπως ελπίζω ότι θα καταλαβαίνεις ίσως, αυτή η έκφραση είναι τουλάχιστον υποτιμητική όταν την απευθύνουμε σε έναν άνθρωπο ο οποίος συμμετέχει σε μια συζήτηση επώνυμα.
Κατά τα άλλα όμως, δεν έπεσε στην αντίληψη μας κάποιος άλλος χαρακτηρισμός που να απέδωσες προς τον Πελασγό κι ο οποίος να θεωρείται υβριστικός ή υποτιμητικός.

Αγαπητέ Πελασγέ, πιστεύω πως στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να αποδεχθείς την συγγνώμη που εξέφρασε ο Leporello και να συνεχιστεί η ροή του θέματος στους κανονικούς του ρυθμούς.
Είναι πολύ λογικό - όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα μου - σε μια δημόσια συζήτηση να καταθέτονται αρκετές απόψεις, μερικές εκ των οποίων μπορεί ναι είναι κι αντίθετες μεταξύ τους.
Είναι πιθανό επίσης ορισμένες φορές να υπάρξει και κάποια σύγκρουση - άνθρωποι είμαστε εξάλλου - μεταξύ κάποιων συνομιλητών κι ίσως ειπωθούν και πράγματα που να πληγώσουν κάποιους συνανθρώπους μας ή να τους προκαλέσουν κάποια δυσφορία.
Κατανοώ το γεγονός ότι ένιωσες θιγμένος από τον χαρακτηρισμό που σου απέδωσε ο συνομιλητής σου Leporello.
Αυτή όμως είναι η μια όψη του νομίσματος.
Αν κάνεις μια προσπάθεια να ανακαλύψεις και την άλλη, ίσως να αναλογιστείς ότι κι εκείνος από την πλευρά του μπορεί να ενοχλήθηκε από την δική σου στάση ή το μεταξύ σας διάλογο και να εκνευρίστηκε.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα, εξάλλου η μεταξύ σας διαμάχη δεν ήταν και τόσο σφοδρή ή "βαθιά".

Εξάλλου, ένας άνθρωπος ο οποίος αναφέρει "Πρόθεσή μου δεν ήταν να εξυβρίσω τον κ. Σκανδάλη ή τον χρήστη Πελασγό (αν δεν ταυτίζονται) αλλά να καταρρίψω τα επιχειρήματά τους μέσω γόνιμης ανταλλαγής απόψεων. " κάτι θέλει να πει.
Παρόλη την ένταση που σημειώθηκε, παρά το γεγονός ότι οι τόνοι ανέβηκαν κι ο καθένας έχει σχηματίσει ήδη την δική του άποψη και την δυσφορία που σου προκάλεσε - όπως πιθανότατα κι εσύ σε εκείνον - ο άνθρωπος αυτός κάτι προσπαθεί να σου πει.
Ελπίζω να μπορέσεις να καταλάβεις τι είναι αυτό, να καταλάβει κι εκείνος από την πλευρά του τι είναι αυτό που έχεις εσύ να του πεις ως άνθρωπος και να συνεχιστεί ο διάλογος επί του θέματος.In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/07/2007, 17:22:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ συντονιστή Dying Incubus,

Κατ’ αρχάς πρέπει να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που διέθεσες στο τελευταίο αλλά και στα προηγούμενα μηνύματα σου, προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των πνευμάτων ώστε να συνεχισθεί ομαλά αυτή η συζήτηση.

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να ενοχληθεί από τις αντίθετες απόψεις. Προσωπικά τις εκτιμώ πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε θετικά σχόλια που απορρέουν από οτιδήποτε άλλο εκτός από την καλή γνώση του αντικειμένου.

Εδώ όμως δεν πρόκειται για ‘ενοχλητικές’ αντίθετες απόψεις. Πρόκειται για προεγκατεστημένη εριστική αντίληψη, μαινόμενο πάθος και εμφανή προκατάληψη, οποτεδήποτε παρουσιάζονται στοιχεία που συγκλίνουν προς μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση : τη σύνδεση της κλασσικής αρχαιότητας με την λεγόμενη προϊστορία, και περισσότερο την προεκρηξιακή εποχή όσον αφορά την καταστροφή της Θήρας.

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τις προθέσεις με ορθολογικά κριτήρια, έστω και αν καταλογίσουμε ωφελιμισμό και σκοπιμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ας υποθέσουμε ότι η μία πλευρά προσμετρά την φιλοπατρία των Ελλήνων και την εκμεταλλεύεται κατά τον χειρότερο τρόπο με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, ! Αισχρό μεν και ανόσιο, αλλά ερμηνεύσιμο με δεδομένη την παγκόσμια λατρεία του χρήματος στη θέση οποιασδήποτε άλλης θεότητας όπως δυστυχώς επικρατεί σήμερα, και έτσι μοιραία αποβαίνει κατανοητό !

Από την άλλη μεριά όμως πώς να αποδώσει κανείς μια απλοϊκή σκοπιμότητα χωρίς να δικαιολογείται από κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα ; Πως μπορεί κάποιος να εκτοξεύει ύβρεις που απευθύνονται προς έναν ολόκληρο λαό, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις που έχουν καταγραφεί από διαφόρους, όπως ‘ελλαδοπίθηκοι’ και ‘εθνίκια΄ στρεφόμενος εναντίον του ίδιου του λαού από τον οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται; Μήπως υπερασπιζόμενος την επιστήμη ή την αλήθεια ; και πως να εξηγήσουμε την απίστευτη ‘προσήλωση’, τον συντονισμό και τη διάθεση τόσου χρόνου στην αποστολή της διάσωσης αυτής της έρημης της αλήθειας ! Τόσος αλτρουϊσμός πια από άτομα που χρησιμοποιούν την γελοιοποίηση των άλλων απλά και μόνο για ικανοποίηση ;

Αν από τη μια τα κριτήρια είναι ιδεολογικά ή οικονομικά, από την άλλη τι είναι ;

Γνωρίζω ότι οι νοήμονες αναγνώστες δεν δυσκολεύονται καθόλου στο να αναγνωρίσουν την πρόθεση και την προκατάληψη όποτε τις συναντήσουν, και δεν θα προχωρήσω περισσότερο στην υποτιμητική για την νοημοσύνη τους ανάλυση του τι σημαίνει και πως αναγνωρίζεται. Για αυτό στα προηγούμενα μηνύματα μου περιορίστηκα μόνο την νομική πλευρά του όρου εξύβριση, παρέθεσα μόνο μέρος της σχετικής νομολογίας, και απευθύνθηκα μόνο σε αυτούς που αφορά.

Το ότι συγκεκριμένες υβριστικές εκφράσεις μπορεί να κοκκινισθούν, να διαγραμμισθούν, ή να μαυρισθούν, δεν εξαλείφει νομίζω αυτήν προκατάληψη που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, ούτε την προσβολή και μάλιστα όταν αυτή επιβεβαιώνεται με δηλώσεις που δεν πείθουν για κάποια μεταμέλεια ή αναγνώριση ενός σφάλματος αλλά είναι εμφανώς αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης των σοβαρών νομικών κυρώσεων που το σφάλμα αυτό επισύρει.

Από την άλλη μεριά συντονιστή Dying Incubus, βρίσκω απογοητευτικό το να μου προτείνεις να συνεχίσω επειδή θεωρείς μια δήλωση του τύπου " να καταρρίψω τα επιχειρήματά τους μέσω γόνιμης ανταλλαγής απόψεων", ως θετική, ελπίζοντας πως με αυτήν " κάτι θέλει να πει" τέλος πάντων, τη στιγμή που η ουσία της δήλωσης είναι εντελώς διαφορετική. Παραβλέπεις ακόμη το ότι ό δεύτερος υβριστής συνεχίζει με θράσος να λέει ότι "δεν σημαίνει ότι θα ανοίγω διάλογο με τον κάθε τυχάρπαστο που θα φτάνει στο σημείο να εξαπολύει πάσης φύσεως απειλές"

Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν συνέχιζα να συζητώ με αυτούς τους όρους, και με αυτά τα άτομα σε πολιτισμένο επίπεδο, επάνω σε στοιχεία του συγκεκριμένου θέματος, θα αποτελούσε προσβολή για την αξιοπρέπεια μου.

Λυπάμαι ακόμη και για το εξής που πρέπει να πω : ότι θα ήταν προσβολή και για την νοημοσύνη μου το να αποδεχθώ ως συγνώμη και να εκλάβω ως μεταμέλεια μια φράση που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι «πρόθεσή μου δεν ήταν να σε εξυβρίσω αλλά να καταρρίψω τα επιχειρήματά σου μέσω γόνιμης ανταλλαγής απόψεων ! Αυτό θα με συγχωρήσεις αλλά είναι απλά θράσος !

Το γεγονός ότι με θεωρεί κατά γραπτή δήλωση του ένα τσαρλατάνο που ο ίδιος ξεσκέπασε, δεν προκύπτει από πουθενά ότι αναιρείται, αποσύρεται ή ανακαλείται… Το μόνο που διαφαίνεται είναι μια έμμεση παράκληση στους συντονιστές του forum να αφαιρέσουν το επίμαχο σημείο ώστε ο ίδιος να αποφύγει τις νομικές συνέπειες, προκαλώντας έτσι περαιτέρω επιπλοκές ! Μάλιστα έχει το θράσος να λέει ότι αν εγώ δεν αποδείξω ότι στο βιβλίο μου εμπεριέχονται κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα του ο ίδιος έχει θέσει, επιφυλάσσεται λέει να ασκήσει πάνω σε αυτό το σημείο κάποια νόμιμα δικαιώματα του ! (όντως είναι ευρηματικότατο !!)

Επίτρεψε μου λοιπόν να σου δώσω την δική μου εκδοχή γι αυτό που θα ήθελε να μου έλεγε στην πραγματικότητα αν μπορούσε, με δεδομένα βέβαια τα όσα έχει γράψει : «κατά βάθος θεωρώ ότι είσαι μεν τσαρλατάνος, αλλά δεν έπρεπε να κάνω το λάθος να σε εξυβρίσω και να τραβιέμαι στα δικαστήρια, ήθελα μόνο να σε γελοιοποιήσω (παρόλο ότι γράφτηκε επίσης δεν αναιρέθηκε ποτέ) και αυτό θα μου άρεσε να το κάνω μέσω μιας φαινομενικά γόνιμης ανταλλαγής απόψεων» !

Αν αποδεχόμουν λοιπόν έναν τέτοιο εμπαιγμό ως ικανοποιητική συγνώμη (η λέξη ούτε καν αναφέρθηκε) θα σήμαινε πολύ απλά ότι καταπίνω και προσπερνώ προσβολές για χάρη της αμφίβολης αξίας της συνέχισης της συζήτησης, και παράλληλα ότι αποποιούμαι των απαιτήσεων μου για ηθική ικανοποίηση και υλική αποζημίωση.

Επειδή όμως δεν μου αρέσει να είμαι απόλυτος, θα πρότεινα το εξής : Αν υπάρχουν αναγνώστες που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση και πιστεύουν ότι τα μηνύματα που ακολούθησαν την προειδοποίηση μου προς τους χρήστες Leporello και Agnostic εμπεριέχουν πράγματι κάποιο στοιχείο που εκφράζει μια συγνώμη και ενδεχομένως μεταμέλεια, εγώ θα ακούσω με προσοχή τη γνώμη τους και θα απαντήσω στα μηνύματα τους.

Μέχρι τότε εύχομαι καλή συνέχεια.

Πελασγός
www.aegean-theory.gr


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2007, 09:31:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Από την άλλη μεριά συντονιστή Dying Incubus, βρίσκω απογοητευτικό το να μου προτείνεις να συνεχίσω επειδή θεωρείς μια δήλωση του τύπου " να καταρρίψω τα επιχειρήματά τους μέσω γόνιμης ανταλλαγής απόψεων", ως θετική, ελπίζοντας πως με αυτήν " κάτι θέλει να πει" τέλος πάντων, τη στιγμή που η ουσία της δήλωσης είναι εντελώς διαφορετική. Παραβλέπεις ακόμη το ότι ό δεύτερος υβριστής συνεχίζει με θράσος να λέει ότι "δεν σημαίνει ότι θα ανοίγω διάλογο με τον κάθε τυχάρπαστο που θα φτάνει στο σημείο να εξαπολύει πάσης φύσεως απειλές"

Αγαπητέ Πελασγέ, αυτό που εγώ εκλαμβάνω από την συγκεκριμένη δήλωση του Leporello είναι ότι έχει κάποιες Χ απόψεις, δεν αποδέχεται τις δικές σου Ψ απόψεις αλλά παρόλα αυτά θέλει ο μεταξύ σας διάλογος να στηριχθεί σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.
Το συγκεκριμένο απόσπασμα από τα λεγόμενα του συνομιλητή σου δεν το θεώρησα ως συγγνώμη από την πλευρά του αλλά ως μια ένδειξη να γίνει ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ σας.
Ως συγγνώμη όμως θεωρώ αυτό που αναφέρει στις 16/07/2007, 11:14:38 και συγκεκριμένα:

quote:
Αν μερικές εκφράσεις μου θεωρήθηκαν υβριστικές, εκφράζω την λύπη μου και προχωρώ στην αφαίρεση των επίμαχων φράσεων. Αυτό δεν σημαίνει κατά κανένα τρόπο ότι αποδέχομαι και ο ίδιος ότι τους εξύβρισα.

κι ειδικά όταν στην αρχή του συγκεκριμένου μηνύματος λέει ότι σκοπός του δεν ήταν να σε εξυβρίσει.
Η συμβουλή μου να κάνετε μια προσπάθεια να "ακούσετε" αυτά που έχει να πει ο άλλος, δεν αναφέρεται στο μεταξύ σας διάλογο στην προκειμένη περίπτωση μόνο.
Αναφέρεται κυρίως στο να μπορέσετε να κατανοήσετε και να ανακαλύψετε τι μπορεί να κερδίσει ο ένας από τον άλλον σε ανθρώπινο επίπεδο, δεδομένου ότι πίσω από τον κάθε διαδικτυακό λογαριασμό βρίσκεται ένας άνθρωπος, πάντοτε υπάρχει κάτι δικό του που καταθέτει.
Κι αυτό βρίσκεται πίσω από τις απόψεις του, πίσω από τις όποιες συναισθηματικές εξάρσεις που μπορεί να συμμετάσχει, πίσω από χιουμοριστικές παρατηρήσεις κτλ.

Αν αυτό δε μπορεί ή δεν επιθυμεί να το εκλάβει κάποιος από εμάς, τότε κανείς από τους υπολοίπους δε μπορεί να του ασκήσει πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.

quote:
Επίτρεψε μου λοιπόν να σου δώσω την δική μου εκδοχή γι αυτό που θα ήθελε να μου έλεγε στην πραγματικότητα αν μπορούσε, με δεδομένα βέβαια τα όσα έχει γράψει : «κατά βάθος θεωρώ ότι είσαι μεν τσαρλατάνος, αλλά δεν έπρεπε να κάνω το λάθος να σε εξυβρίσω και να τραβιέμαι στα δικαστήρια, ήθελα μόνο να σε γελοιοποιήσω (παρόλο ότι γράφτηκε επίσης δεν αναιρέθηκε ποτέ) και αυτό θα μου άρεσε να το κάνω μέσω μιας φαινομενικά γόνιμης ανταλλαγής απόψεων» !

Κι αν η δική του εκδοχή είναι διαφορετική?
Μπορείς όμως να είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι τα πράγματα?
Εγώ δεν θα μπορούσα, αγαπητέ Πελασγέ και πιστεύω ότι αυτή δεν συμπεριλαμβάνει όλες τις πιθανές οπτικές του θέματος.
Θα μπορούσες επίσης να δηλώσεις με βεβαιότητα ότι με τον μεταξύ σας διάλογο δεν ανέφερες κάτι το οποίο να πλήγωσε τον συνομιλητή σου ή να τον έκανε να νιώσει άσχημα?
Δεν είναι ανάγκη αυτό το κάτι να συνίσταται σε απόδοση υποτιμητικών ή προσβλητικών χαρακτηρισμών άλλωστε...
Στην αρχή του μηνύματος που απέστειλες στις 07/07/2007, 15:19:53 για παράδειγμα, εξέφρασες ένα προσωπικό σου συμπέρασμα ότι κάποιοι χρήστες είναι το ίδιο πρόσωπο.
Αυτό το συμπέρασμα σου είσαι σίγουρος ότι δεν προκάλεσε δυσφορία στους συγκεκριμένους αυτούς ανθρώπους?

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο επί του θέματος.
Ειλικρινά ελπίζω να μπορέσετε να επιλύσετε αυτή την παρεξήγηση μεταξύ σας με τον καλύτερο τρόπο και να σκεφτεί ο καθένας σας τον πιθανό αντίκτυπο που είχε προς τον άνθρωπο απέναντι του ο μεταξύ σας διάλογος.In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2007, 13:47:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ συντονιστή,

Δεν είναι νομίζω συμβατό με την ουσία του θέματος να μακρηγορήσουμε στο θέμα της συμπεριφοράς.

Ας μην ξεχνάμε πως όλη αυτή η ευγενική προσέγγιση και ερμηνεία, με το πνεύμα της οποίας συμφωνώ και είμαι εκ φύσεως δεκτικός, προέρχεται από εσένα και όχι από τους υβριστές.

Δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψη μου να διεξάγεται κάπου σοβαρός διάλογος χωρίς αμοιβαίο σεβασμό, και κάτι τέτοιο δεν αποκτάται ούτε με νομικές κυρώσεις, αλλά ούτε και με εξευμενισμό.

Φιλικά

Πελασγός


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2007, 17:25:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ" ΦΙΛΟΥΣ.
ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΚΑΘΕ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ"???
Διαβαζω οτι ο επιστημων ταδε..ταδε λεει αυτο.
Και λοιπον ειναι επιστημονικη αποδειξη?
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΣ????
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2000 Π.Χ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ?????
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΜΟΡΦΩΣΗ" ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ.
ΕΓΩ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ
ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ??????
ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ "ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ......
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.....ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ"...
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΛΟΙ ΘΝΗΤΟΙ....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
seleykos
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2007, 13:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seleykos
Ηλιε εγω δεν ειμαι παραμορφωμενος αλα αν βρεθει οτι εχουμε ιδιες λεξεις εμεις με τους κατοικους της δυτικης Κινας και μαλιστα πολλες μαλον πιστευουμε οτι αυτες οι λεξεις δεν εχουν τυχαια ομοιοτητα.
Φυσικα καποιοι λενε οτι ολοι οι λαοι με κοινες λεξεις προερχονται απο τον ιδιο λαο.
Δηλαδη η διαδοση εγινε με σχημα ηλιου ακτινας (εσυ καταλαβενεις αφου εισαι Ηλιος) ενω αλοι υποστηριζουν το σχημα δεντρου με κορμο και κλαδια και αλλοι διαφορετικα σχηματα μεταδοσης.
Ελπιζω να καταλαβες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2007, 22:21:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35
Φιλε seleyke και ολοι εσεις οι "παραμορφωμενοι"..... AΛΗΘΕΙΑ.....
"ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ"????????
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
Ο ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΣ.
ψΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ" ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟΣ Η ΑΣΠΡΟΣ????Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2007, 14:21:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ Ilios35

Σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο η πρώτη τοποθέτηση σου την οποία ερμηνεύω ως προτροπή ώστε η γνώση γύρω από θέματα που αφορούν μεγάλες ομάδες πληθυσμού και ειδικά τα εθνικά θέματα, να μην περιορίζεται στους ειδικούς σε ένα πεδίο ‘επαγγελματικών’ αντιπαραθέσεων.

Θα σε παρακαλούσα όμως στη συγκεκριμένη συζήτηση, να περιοριστούμε σε ερωτήματα που αφορούν άμεσα το θέμα και όχι να επεκταθούμε σε πάσης φύσεως διαμαρτυρίες γύρω από τον αρχαίο κόσμο, ώστε να μην δίνεται λαβή για ειρωνικά σχόλια.

Νομίζω η τοποθέτηση του Σέλευκου ήταν πολύ εύστοχη και διευκρινιστική για μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα.

Φιλικά

Πελασγός


(=|=)

Edited by - Πελασγός on 24/07/2007 14:27:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2007, 20:56:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
Σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκα τις απειλές τού Πελασγού. Ο λόγος είναι ότι έχει 2-3 πιθανά εμπόδια γιά να τις πραγματοποιήσει:

1. Λέει πως υπογράφει τις απόψεις του επώνυμα. Ωστόσο, στο βιβλίο του απλώς υπάρχει ένα ονοματεπώνυμο και κανένα άλλο στοιχείο γι’αυτόν. Συνήθως, οι συγγραφείς λένε διάφορα στοιχεία γιά τον εαυτό τους. Π.χ. την ηλικία τους, που γεννήθηκαν, τι σπουδές έκαναν, με τι ασχολήθηκαν στην ζωή τους κ.λ.π. Η απουσία αυτών των στοιχείων από το βιβλίο του Κ.Σκανδάλη δημιουργεί αμφιβολία αν αυτό είναι ένα πραγματικό ονοματεπώνυμο ή απλώς ένα ακόμη ψευδώνυμο που μοιάζει με ονοματεπώνυμο. Τέλος πάντων όμως, ο Πελασγός κατά δήλωσή του ξέρει ακριβώς την αλήθεια σε σχέση με αυτό το θέμα, οπότε ό,τι και να λέω εγώ περισσεύει.

2. Αν θέλει να υποβάλει αγωγή επειδή νομίζει ότι εξυβρίζεται, η διαδικασία δεν είναι ακριβώς όπως την περιγράφει: Πρέπει να υποβάλει μύνηση κατ’αγνώστου και αν οι διωκτικές αρχές κρίνουν ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, τότε μπορούν να ζητήσουν να δοθούν τα στοιχεία μου στον εισαγγελέα (και όχι βέβαια στον Πελασγό). Εδώ όμως υπάρχει μιά αντικειμενική δυσκολία να πείσει ότι έπεσε θύμα εξύβρισης κάποιος ο οποίος απευθύνεται στην πρώτη επαφή του με κάποιον άλλο με τον εξής τρόπο:

"έχεις αντιγράψει και τα ίδια ‘επιχειρήματα’ που μας παρέθεσες και εδώ!" (Σημείωση δική μου: προσέξτε τα εισαγωγικά στα επιχειρήματα)

Η

«δεν κατέχεις καν την απαιτούμενη ορθογραφία ώστε να αποφύγεις χονδροειδή λάθη όπως ‘επείσης’ και ‘επιμένο’ δεν μπόρεσες να του απαντήσεις κάτι έτσι δεν είναι ; πως γίνεται από τη μια να κάνεις λάθη που κάνουν παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού και από την άλλη να καταπιάνεσαι με τόσο σύνθετα θέματα όπως οι παραγωγικές καταλήξεις και το πόσες ομοιότητες έχει η δοτική της Ελληνικής με πτώσεις άλλων γλωσσών;»

Ή

«Η λογική σου πράγματι παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον και πρέπει να το ομολογήσω, αλλά αυτό μάλλον εστιάζεται στον χώρο της ψυχολογίας»

Ή

«Αλλιώς, το να προκαταλαμβάνεις μερικούς ανενημέρωτους αναγνώστες με σοφιστείες μέσα από την ασφάλεια της ανωνυμίας όπως καταλαβαίνεις είναι κάτι του οποίου η επίδραση θα περιοριστεί στους λίγους που έχουν την προδιάθεση να αγνοούν το προφανές και να ακολουθούν στα τυφλά τον πρώτο τυχόντα που κραδαίνει μια ασαφή ‘επιστημοσύνη’ στο ύφος του ως επαρκές κριτήριο και πρωτογενές επιχείρημα»

3. Στην απίθανη περίπτωση που ξεπεράσει το προηγούμενο εμπόδιο, θα βρεθεί μπροστά σε μιά ΙΡ διεύθυνση που αποδίδεται δυναμικά από τον IP server και μπορεί να διαπιστώσει απλώς ότι είμαι ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους τής εταιρείας όπου εργάζομαι.

Αρα, αφού είμαι άτρωτος στις απειλές του (ή τουλάχιστον αισθάνομαι άτρωτος. Δεν έχει καμία διαφορά, αφού εκείνο που εξηγώ είναι τα κίνητρά μου και όχι κάποια εξωτερική πραγματικότητα) τότε γιατί ανακάλεσα την δήλωσή μου; Μα γιατί άλλο παρά από γιατί πραγματικά δεν συνηθίζω να εξυβρίζω και επιθυμώ να γίνει πραγματική συζήτηση. Αλλωστε ούτε και τώρα εξύβρισα, απλώς απάντησα στον ίδιο τόνο. Αυτό ήταν λάθος μου και δεν σκοπεύω να το επαναλάβω.

Γιά την συζήτηση όμως, όπως και γιά το ταγκό χρειάζονται δύο και αφού όπως φαίνεται ο Πελασγός δεν θέλει να συμετάσχει, θα περιορισθώ να απαντήσω ο ίδιος στα ερωτήματα που έθεσα. Θα δώσω την απάντηση που δίνει η σημερινή γλωσσολογία. Πηγή μου είναι το βιβλίο τού R.S.P. BEEKES "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ" (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών – Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη – 2004).

Εάν ο Πελαγός θέλει να συμμετάσχει ευχαρίστως θα απαντώ σε κάθε επιχείρημα που φέρνει. Δεν θα σχολιάζω όμως τις επιθέσεις που θα κάνει εναντίον μου. Το πολύ που θα κάνω είναι να τις ξαναπαραθέτω σε bold


Edited by - Leporello on 24/07/2007 21:56:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2007, 21:40:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
Σε προηγούμενο μύνημά μου έγραψα τα εξής:
"Τελικώς το αγόρασα το βιβλίο τού κ. Σκανδάλη. Ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν επειδή μέσα σ'αυτό το θέμα ο Πελασγός ισχυρίσθηκε ότι περιέχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα. Δεν είχα χρόνο μέχρι τώρα να το διαβάσω και έκανα απλώς ένα φυλλομέτρημα με το οποίο δεν έγινε δυνατόν να βρώ αυτές τις απαντήσεις. Το γεγονός ότι δεν τις βρήκα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, ούτε και έχω κάποιο λόγο γιά να πιστεύω ότι ο ισχυρισμός τού Πελασγού ήταν ψευδής. Ωστόσο, αν τελικά δεν υπάρχουν αυτές οι απαντήσεις και ακόμη χειρότερα, αν ο βιβλίο δεν ασχολείται κάν με το θέμα δηλώνω από τώρα ότι θα θεωρήσω τον εαυτό μου θύμα παραπλανητικής διαφήμισης, επιφυλασσόμενος να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου."

Ο Πελασγός προφανώς γνωρίζοντας το περιεχόμενο τού βιβλίου με περιγελά:

"Μάλιστα έχει το θράσος να λέει ότι αν εγώ δεν αποδείξω ότι στο βιβλίο μου εμπεριέχονται κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα του ο ίδιος έχει θέσει, επιφυλάσσεται λέει να ασκήσει πάνω σε αυτό το σημείο κάποια νόμιμα δικαιώματα του ! (όντως είναι ευρηματικότατο !!)"

Τελικώς το βιβλίο όντως δεν έχει καμία από τις απαντήσεις που είπε ο Πελασγός ότι υπάρχουν: Δεν ασχολείται καν με το θέμα, δηλαδή με τις αντιρήσεις που ενδεχομένως να είχε κάποιος σχετικά με το βασικό του επιχείρημα που είναι πως οι λέξεις πατήρ, μήτηρ κ.λ.π.παράγονται όπως και ο βατήρ, δηλαδή από ένα ρήμα και την "Ελληνική" κατάληξη -τηρ. Ο,τι έχει να πεί γιά το θέμα είναι αυτά που παρουσιάζει και στο site του. Δεν εκφράζω αξιολογική κρίση: Απλώς επισημαίνω την απουσία αυτού που οδηγήθηκα να περιμένω μετά την δήλωση τού Πελασγού ότι οι απαντήσεις του είναι στο βιβλίο.

Είσαι αφελής! Μου είπαν κάποιοι φίλοι που τους είπα τι συνέβη. Πιθανώς να έχουν δίκαιο. Είναι γεγονός ότι έδωσα την ευκαιρία στον Πελασγό να με περιγελά.

Ομως τι τελικά περιέχει το βιβλίο; Ενώ δίνει την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει τα γλωσσολογικά επιχειρήματα που συνοδεύουν την ΙΕ θεωρία, εκείνο που βρίσκει είναι όλα τα θέματα τής ελληνοκεντρικής ατζέντας:

- Τους Ελληνες που έχτισαν πυραμίδες πριν από τους Αιγύπτιους.
- Τις εκστρατείες του Διονύσου.
- Τις Ελληνικές λέξεις στις γλώσσες τής Πολυνησίας.
- Τους Δραβίδες που προέρχονται από την Κρήτη (Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η καταγωγή ενός λαού ξένου προς κάθε τι το Ελληνικό (και το Ινδοευρωπαϊκό) από την Κρήτη είναι επιχείρημα υπέρ της προέλευσης των ΙΕ γλωσσών από την Ελλάδα).
- Τους Πέρσες που κατάγονται από τον Περσέα.

Και πάλι δεν εκφράζω αξιολογική κρίση: Απλώς λέω ότι κάποιος ο οποίος θα περίμενε να βρεί γλωσσολογικά επιχειρήματα τα οποία να καταρρίπτουν μιά γλωσσολογική θεωρία, μάλλον δεν θα βρεί αυτό που έψαχνε, τουλάχιστον σε μεγάλη αναλογία.

Υπάρχουν και μερικά γλωσσολογικά επιχειρήματα τα οποία επιφυλάσσομαι να σχολιάσω αν βρώ τον χρόνο και την διάθεση.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2007, 00:14:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35
Βρε φιλε Leporello εσυ απο οτι φαινεται εισαι οχι "παραμορφωμενος" αλλα και το Θρασος σου δεν εχει ορια ρε φιλε.Συγνωμη αλλα αυτη την εντυπωση μου δινεις με τα γραφομενα σου.
Ρε φιλε μιλας για ινδοευρωπαικη θεωρια η για ινδοευρωπαικη πραγματικοτητα!!!!!
Ρε φιλε η θεωριες σου και του καθενος "παραμορφωμενου " η θεωρια δεν μας ενδιαφερει.
Εχεις καποιο στοιχειο για το που στο "δια..λο" ζουσε αυτη η φαρα που λες ,πως ζουσε,τι ετρωγε,τι επινε,τι αφησε πισω της,εχεις κατι να μας παρουσιασεις????
Γιατι ασχολειστε με τα παραμυθια???? Μαλλον κατι σας ποναει γιατι αυτο μου δειχνετε ολοι σας.Τι ειναι ρε φιλε μου αυτο που ποναει τοσο πολυ????
Εγω σαν Ελληνας του 2000 μπορω να διαβασω την γραφη του αρχαιοτερου Ελληνα προγονου μου γιατι ΥΠΑΡΧΕΙ στους αιωνες.
ΑΚΟΥ ΚΑΛΑ....ΥΠΗΡΞΕ -ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ, ΥΠΗΡΞΕ??? ΥΠΑΡΧΕΙ??? ΕΑΝ ΝΑΙ, ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΤΙ .
ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΜΑΤΣΑΛΑΝ,ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ??????
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ..... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ.
ΒΡΕ ΦΙΛΕ Η ΦΤΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ" ΦΤΗΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .
ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΑΠΟ ΦΤΗΝΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΦΤΗΝΑ....ΡΕ ΦΙΛΕ.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΗΝΕΙΑ ΜΑΣ......Ο ΠΑΤΟΣ.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
seleykos
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2007, 13:22:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seleykos
Αγορασα και εγω το βιβλιο και βρισκομαι στις πρωτες σελιδες
Μεχρι στιγμης δεν βρισκω καποιο λογο για να φωναζει ο Λεπορελο αλα επιφυλασομαι.
Αμφιβαλεις Λεπορελο οτι ο αιγιακος χωρος ηταν χωνευτηρι πολιτισμου?
Οταν λες Ελληνικα τι εννωεις?
Τα Ελληνικα δηλαδη εμφανιστηκαν με την μορφη που γνωριζεις?
Γιατι τα επιχειρηματα σου (ασχετα αν στεκουν ή οχι) στηριζονται στην γνωση της ελληνικης γλωσσας απο γραπτα μνημεια.
Δεν μπορεις να ξερεις την αρχικη μορφη της και την περιπετεια της ουτε της ιδιας της γλωσσας ουτε του λαου που την πρωτομιλησε.

Edited by - seleykos on 25/07/2007 13:23:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2007, 21:03:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Προς ilios35

Φίλε μου λυπάμαι αλλά αν μετά από 30 σελίδες κατάθεσης στοιχείων, απόψεων και τεκμηρίωσης (γλωσσικής,αρχαιολογικης, μυθολογικής, κτλ) ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι εννοούμε λέγοντας "Ινδοευρωπαίοι", χρειάζεται να κάνεις γερή μελέτη και επανάληψη. Είναι φανερό ότι από αυτό το απίστευτο συνοθύλευμα αφελών ερωτήσεων και φαντασιόπληκτων κατηγοριών είσαι παντελώς ΑΣΧΕΤΟΣ με το θέμα. Επειδή λοιπόν έχεις ΠΛΗΡΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για το ζήτημα της Ινδοευρωπαϊκής ομογλωσσίας, άνοιξε για αρχή κάποιο σχετικό βιβλίο (έχουν ήδη προταθεί 2-3) και διάβασε την συζήτηση αυτή από την αρχή.

.
.
.
.
.
.
Χμμμ....αν ισχύουν τα όσα έγραψε ο φίλος Leporello για το περιεχόμενο του βιβλίου, απλά επιβεβαιώνονται κάποια πράγματα που έγραψα νωρίτερα και συγκεκριμένα στα περί "πρωτοτυπίας απόψεων" που εγώ, όπως είπε ο ακατονόμαστος, δεν έχω, αλλά αναμασώ απόψεις άλλων.

Για να δούμε....ποιος΄μεταφέρει απόψεις άλλων...

quote:
- Τους Ελληνες που έχτισαν πυραμίδες πριν από τους Αιγύπτιους.
- Τις εκστρατείες του Διονύσου.
- Τις Ελληνικές λέξεις στις γλώσσες τής Πολυνησίας.
- Τους Δραβίδες που προέρχονται από την Κρήτη (Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η καταγωγή ενός λαού ξένου προς κάθε τι το Ελληνικό (και το Ινδοευρωπαϊκό) από την Κρήτη είναι επιχείρημα υπέρ της προέλευσης των ΙΕ γλωσσών από την Ελλάδα).
- Τους Πέρσες που κατάγονται από τον Περσέα.


Λοιπόν τα τρία πρώτα έχουν ξαναπαιχτεί

http://users.forthnet.gr/ath/deleps/Unknown_Hellenic_History/main_pyramid.htm

Την αποστολή του Διονύσου στην Ανατολή την έχουν χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα προϊστορικής εξάπλωσης των Πρωτοελλήνων στα πέρατα της Ασίας οι ελληνοκεντρικοί εδώ και αρκετά χρόνια(μαζί και ο Λιακόπουλος)

Οι "ελληνικές" λέξεις στους αρχαίους Πολυνήσιους επίσης είναι παρμένη από άλλον και συγκεκριμένα από τον....μουσικολόγο Nors Josephson

http://users.forthnet.gr/ath/deleps/Unknown_Hellenic_History/PERIOD_5.htm

Επίσης και η ημερομηνία 9500 π.Χ. που αναφέρει στην αρχή της ιστοσελίδας του ο συγγραφέας της βυθισμένης Αιγηίδος έχει ξαναπαιχτεί από τους ελληνοκεντρικούς για απαρχή του ελληνικού πολιτισμού(ή κάτι σχετικό μ'αυτόν τέλος πάντων, καταστροφές κτλ)

http://www.liako.gr/showprd.jsp?prdId=9608391156&catId=010102

Φίλε αναγνώστη, νομίζω βλέπεις κι εσύ την απάτη να ξετυλίγεται ακόμη περισσότερο

Απαντήσεις αναμένουμε από το βιβλίο...και απαντήσεις δεν παίρνουμε. Αντιθετως παρατηρούμε την παραϊστορία να διογκώνεται....


Κρίμα....

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 25/07/2007 21:08:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2007, 09:52:10  Εμφάνιση Προφίλ
Σε ετούτο εδώ το θέμα διαπιστώνω πόση ζημιά έχουν κάνει οι διάφοροι βιβλιοέμποροι που "ανθούν" τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Οι "ευγενείς πόθοι" ορισμένων μπορούν, άραγε, να αντικαταστήσουν τη μεθοδική έρευνα και τεκμηρίωση;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2007, 10:35:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Αχμ, ακόμα τσακωνόμαστε σε αυτό το θέμα;

Δεν νομίζω ότι θα βγάλουμε ποτέ άκρη, εκτός κι αν βρεθούν αδιάψευστα στοιχεία που θα αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία την μία ή την άλλη θεωρία. (καλά κρασιά δηλαδή)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2007, 12:45:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35
quote:

Προς ilios35

Φίλε μου λυπάμαι αλλά αν μετά από 30 σελίδες κατάθεσης στοιχείων, απόψεων και τεκμηρίωσης (γλωσσικής,αρχαιολογικης, μυθολογικής, κτλ) ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι εννοούμε λέγοντας "Ινδοευρωπαίοι", χρειάζεται να κάνεις γερή μελέτη και επανάληψη. Είναι φανερό ότι από αυτό το απίστευτο συνοθύλευμα αφελών ερωτήσεων και φαντασιόπληκτων κατηγοριών είσαι παντελώς ΑΣΧΕΤΟΣ με το θέμα. Επειδή λοιπόν έχεις ΠΛΗΡΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για το ζήτημα της Ινδοευρωπαϊκής ομογλωσσίας, άνοιξε για αρχή κάποιο σχετικό βιβλίο (έχουν ήδη προταθεί 2-3) και διάβασε την συζήτηση αυτή από την αρχή.

Edited by - Agnostic on 25/07/2007 21:08:05


..............................................................
.......................................................................
ΡΕ ΦΙΛΕ "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕ" ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙ??????ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ"ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ "ΓΝΩΣΗ"???????.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ
ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΡΕ ΦΙΛΕ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΙΣΗ ΣΕΛΙΔΑ.
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ"ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ?????
ΛΟΙΠΟΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ "ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ" ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΜΙΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ,
ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΛΑΘΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ "ΟΙ ΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ"??????
ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΙΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΕΙΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ???
ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ".
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ????ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΓΝΩΣΗ?????
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΙΛΕ ΘΕΛΩ ,ΑΠΟΔΕΙΞΗ....ΟΧΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ".
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2007, 18:49:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ Ilios35,

Σε θέματα που αφορούν εποχές τόσο μακρινές όπως αυτές των κατακλυσμών ή των παγετώνων, μπορούμε μόνο να πιθανολογούμε.

Το πολύ πολύ να μιλήσουμε με απόλυτη σιγουριά για κάποια επί μέρους απτά ευρήματα, που όμως σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπουν από μόνα τους να γενικοποιήσουμε.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα είναι να συνδυάσουμε όσα από τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και βάσει αυτών να εξάγουμε λογικά συμπεράσματα.

Αυτό φίλε μου είναι κάτι που θέλει πολλή δουλειά, και σίγουρα δεν χωράει σε μερικά μυνήματα.

Όσο πιο πολλά στοιχεία συνδυάζουμε, τόσο πιο ανθεκτικά είναι τα συμπεράσματα μας.

Όσο πιο πολυδιάστατα είναι, τόσο μεγαλύτερη αξία έχουν οι υποθέσεις μας, και πολυδιάστατα εννοούμε να προέρχονται από πολλά και διαφορετικής φύσεως επιστημονικά αντικείμενα, όχι μόνον από μία συγκεκριμένη επιστήμη είτε αυτή είναι η γλωσσολογία, η αρχαιολογία, ή η ανθρωπολογία.

Αν τα κίνητρα μας είναι εθνικιστικά, θρησκευτικά, πολιτικά ή απλά εγωιστικά, η προσπάθεια μας δεν πρόκειται πείσει κανέναν ευφυή παρατηρητή, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα μας προσπεράσει χαμογελώντας συγκαταβατικά.

Αν πάρουμε ένα ή έστω μερικά από τα απτά ευρήματα και εξετάζουμε το αν από μόνα τους ευσταθούν είτε να στηρίξουν είτε να καταρρίψουν ένα ζήτημα του μεγέθους του Ινδοευρωπαϊκού, απλά ματαιοπονούμε.

Με βάση τις σκέψεις αυτές προσπάθησα να συνθέσω μια ικανοποιητική εικόνα για το πώς διαμορφώθηκαν οι γλωσσικές αυτές συγγένειες μεταξύ των ΙΕ γλωσσών, και έγραψα το βιβλίο για το οποίο γίνεται συζήτηση στις τελευταίες αυτές σελίδες. Δεν χρειάστηκε να ‘παραμορφωθώ’ βέβαια. Αν δώσεις λίγη περισσότερη προσοχή σε αυτά που γράφουν αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι, θα παρατηρήσεις ότι στην πραγματικότητα κανένας τους δεν είναι ‘παραμορφωμένος’. Ίσως κάποιοι από αυτούς να είναι εξειδικευμένοι σε κάτι, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν τους κάνει ‘παραμορφωμένους’ !

Η πραγματική μόρφωση φίλε μου πρώτα απ’ όλα σε αποτρέπει από την χυδαιότητα, και αυτοί δεν φαίνεται να γνωρίζουν καν περί τίνος πρόκειται ώστε να το αποφύγουν !

Η πραγματική μόρφωση δεν μετράται μόνο με πανεπιστημιακούς τίτλους.

Η πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν διέσωσε άλλωστε διακεκριμένους επιστήμονες όπως τον Δρα Άρη Πουλιανό από τον μεθοδευμένο διασυρμό, ούτε τον καθηγητή Κο Θεόδωρο Σπυρόπουλο από την καταστροφή και την σιωπηρή απαξίωση του τεράστιου ανασκαπτικού του έργου, για να πάρω μόνο δυο πιο πρόσφατες περιπτώσεις.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι δεν βοήθησαν τον Α.Γεωργιάδη ή την Α.Τζιροπούλου από το να δέχονται πάσης φύσεως χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε άτομα με πλήρη αδιαφορία έναντι των Ελληνικών θεμάτων.

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες πραγματικούς επιστήμονες που απαξιώνονται μεθοδικά και συστηματικά, και όχι βέβαια μέσα από συζητήσεις στο διαδίκτυο. Όσοι δεν συμβαδίζουν με τις κατεστημένες απόψεις χαρακτηρίζονται από γραφικοί και άσχετοι μέχρι τσαρλατάνοι και ελλαδέμποροι.

Αν αναζητάς λοιπόν αποδείξεις όπως λες, αυτές μην περιμένεις να σου προσφερθούν έτοιμες. Θα πρέπει μόνος σου να τις ανακαλύψεις και να τις συνθέσεις αφού πρώτα ασχοληθείς σοβαρά με το θέμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μια οποιαδήποτε ‘απόδειξη’ οσοδήποτε ‘πονηρή’ κι αν ακούγεται, με βάση τα σημερινά δεδομένα, εάν εμφανισθεί με την μορφή μερικών προτάσεων, δεν θα έχει καλύτερη τύχη από αυτήν της αλεπούς όταν εμφανίζεται στο αγγλικό κυνήγι, δευτερόλεπτα αφού την περικυκλώσουν τα σκυλιά, και σαν θέαμα πίστεψε με δεν είναι ότι καλύτερο …


Φιλικά

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2007, 19:19:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
Ψηλός

Σε ετούτο εδώ το θέμα διαπιστώνω πόση ζημιά έχουν κάνει οι διάφοροι βιβλιοέμποροι που "ανθούν" τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.


Η ζημιά είναι σίγουρα αισθητή. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά σε παρόμοια θέματα στα ελληνικά φόρουμ και τις απίστευτα φαντασιόπληκτες απόψεις που κυκλοφορούν. Πιο πρόσφατο δείγμα του κωμικοτραγικού αυτού φαινομένου μπορείς να δεις στο θέμα "περί των εκστρατειών Διονύσου στην Ανατολή" στο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Οι Ινκας, οι Μάγιας και οι αρχαίοι Πολυνήσιοι είναι τα ξεχασμένα ελληνικά ξαδερφάκια μας

quote:

Ψηλός

Οι "ευγενείς πόθοι" ορισμένων μπορούν, άραγε, να αντικαταστήσουν τη μεθοδική έρευνα και τεκμηρίωση;


Οχι. Κι αυτό φάνηκε και στη σηζήτηση αυτή(και όχι μόνο). Οταν η μυθοπλασία και η ψευδοϊστορία τέθηκαν υπό σοβαρή αμφισβήτηση και κριτική, δεν κατάφεραν να προσφέρουν καμία απαντηση, εκτός από έντεχνα συγκαλυμένες φιλολογικές και απατηλές υπεκφυγές. Κι αυτό για μένα αποτελεί άλλη μια νίκη της επιστημονικής πραγματικότητας και μεθοδολογίας απέναντι στην φαντασιοπληξία και στον ψευδοϊστορικό οργασμό.

quote:
Ostria

Αχμ, ακόμα τσακωνόμαστε σε αυτό το θέμα;

Δεν νομίζω ότι θα βγάλουμε ποτέ άκρη, εκτός κι αν βρεθούν αδιάψευστα στοιχεία που θα αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία την μία ή την άλλη θεωρία. (καλά κρασιά δηλαδή)Αν και τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί από την αρχή μέχρι και τις τελευταίες σελίδες του θέματος είναι για μένα επαρκή για την ορθότητα της ΙΕ θεωρίας, σέβομαι τις εκτιμήσεις σου και την αμφιβολία σου. Οφείλω να παραδεχτώ ότι είσαι η μόνη καλοπροαίρετη και ειλικρινής αμφισβητίας στην κουβέντα(για να μην πω στο φόρουμ)

quote:

ilios35

ΡΕ ΦΙΛΕ "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕ" ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙ??????ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ"ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ "ΓΝΩΣΗ"???????.


Δεν πρόκειται για απόψεις του κάθε "παραμορφωμένου" αλλά για απόψεις που εκφράστηκαν πριν 2 και βάλε αιώνες και που σήμερα έχουν αποδειχθεί με άριστη και πλούσια συγγραφική τεκμηρίωση ΟΡΘΕΣ. Αλλά όταν σου λέω ότι είσαι άσχετος με το θέμα και δεν καταλαβαίνεις βασικες πτυχές του για να αρθώσεις έστω και ένα σοβαρό επιχείρημα αμφισβήτησης, κάτι ξέρω.
Οσο για το τρομερά ΑΣΧΕΤΟ παράδειγμά σου με την Ατλαντίδα, απλα ομολογώ ότι με άφησε άναυδο(και ξεκαρδισμένο στα γέλια)!!!

quote:
ilios35

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΙΛΕ ΘΕΛΩ ,ΑΠΟΔΕΙΞΗ


Ασ'το παλικάρι μου...ειδικά για σένα, θα κόψω τιμολόγιο

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2007, 19:46:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι δεν βοήθησαν τον Α.Γεωργιάδη ή την Α.Τζιροπούλου από το να δέχονται πάσης φύσεως χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε άτομα με πλήρη αδιαφορία έναντι των Ελληνικών θεμάτων.


Φίλε αναγνώστη,

Λυπάμαι αλλά στο κείμενο που κάνω quote υπάρχει παραπληροφόρηση.

Ο Α. Γεωργιάδης δεν έχει κατηγορηθεί τυχαία με τους χαρακτηρισμούς που υπονοούνται, αλλά γιατί ακολουθεί αντιεπιστημονικές μεθόδους σε θέματα περί της ελληνικής γλώσσας. Ενα δείγμα μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα γλωσσολόγου(π.χ. στο θέμα των ετυμολογιών του Κρατύλου και την ανεδαφική άποψη ότι οι αρχαίοι βρίσκονταν πιο κοντά στις ρίζες των λέξεων, παρ 2.1) http://www.geocities.com/vasargyr/chapter2.htm

Παρόμοιες αντιεπιστημονικές μεθόδους ακολουθεί και η φιλόλογος Α.Τζιροπούλου. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το κείμενο του γνωστού γλωσσολόγου Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, που καυτηριάζει τους ερασιτεχνισμούς της, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω

http://www.philology.gr/articles/xaralabakis.doc

Και φυσικά δεν ύπάρχει κανένας λόγος, ούτε στοιχείο για να κατηγορήσουμε ως "άτομα με πλήρη αδιαφορία έναντι των Ελληνικών θεμάτων" τους δύο πανεπιστημιακούς γλωσσολόγους που απομυθοποιούν τους ελληνοκεντρικούς συγγραφείς.

quote:
Αν τα κίνητρα μας είναι εθνικιστικά, θρησκευτικά, πολιτικά ή απλά εγωιστικά, η προσπάθεια μας δεν πρόκειται πείσει κανέναν ευφυή παρατηρητή

Η αυτογνωσία είναι κάτι που εκτιμώ...

Τώρα το πώς θα δράσει ο ευφυής παρατηρητής ποικίλει από το χρόνο που έχει διαθέσιμο και την ιδιοσυγκρασία του. Μπορεί απλά να προσπεράσει χαμογελώντας, ή και να αποκαλύψει τα λάθη και τους ερασιτεχνισμούς με εκτενη τεκμηρίωση.


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2007, 01:28:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Έχω δηλώσει επαλειμμένα ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις απόψεις του χρήστη Agnostic.

Θεωρώ όμως στο σημείο αυτό σκόπιμο το να καταθέσω χωρίς άλλα σχόλια ένα απόσπασμα από την προσωπική του εκτίμηση για τον Ελληνικό πολιτισμό, παρμένο από διαφορετικό δικτυακό τόπο όπου γράφει κατά δική του δήλωση και παραδοχή ως Jimmy81, ώστε να γίνουν αντιληπτά τα λάθη και ο ερασιτεχνισμός του ερμηνευτικού μοντέλου στο οποίο βασίζεται, και κατά συνέπεια η κατευθυντήρια τάση για την προεπιλογή των απόψεων που μεταφέρει.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για μία συζήτηση στην οποία δεν έχω ποτέ συμμετάσχει, παρά μόνον ως αναγνώστης :

====================================================================

Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιαν, 2007 10:35 / www.Phorum.gr > Ιστορία > Αρχαιολογικές ανακαλύψεις , σελ. 5

Λοιπόν, για τον Ελληνικό πολιτισμό έχουμε και λέμε.

Πολλά φύλα (ελληνικά-προελληνικά) αναμειγνύονται σε ένα γεωγραφικό σταυροδρόμι που ενώνει τρεις ηπείρους καθιστώντας εύκολη την από πάσα κατεύθυνση υιοθέτηση, αφομοιώση,περαιτέρω "επεξεργασία" και μετάδοση πολιτισμικών στοιχείων και ιδεών στην κοινωνία τους. Οσο πιο πολλά είναι τα φύλα που "συνθέτουν" ένα πολιτισμό και δεδομένης της γεωγραφικης θέσης στην οποία αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται, τόσο πιο "πλούσιο" θα είναι το πολιτισμικό κράμα που θα προκύψει, κατά την ίδια ένοια που αν κάνουμε μια εργασία 6-7 άτομα τόσο πιο πλούσια θα είναι αυτή σε ιδέες από το να την κάνει ένας μόνο.

Επίσης να λαμβάνετε υπόψη σας τα ταξίδια Ελλήνων φιλοσόφων, ιστορικών, νομοθετών κτλ σε ξένες χώρες από τις οποίες απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες και μάζεψαν στοιχεία για να διαμορφώσουν έπειτα τις προσωπικές τους αντιλήψεις. Επιπλέον, οι αυτοδιοικούμνες πόλεις-κράτη στις οποιές υπήρχαν σχετικά δημοκρατικες για την εποχή κοινωνικές δομές, είναι πιο εύκολο να αναδείξουν προσωπικότητες, παρά οι πολιτισμοί στους οποίους κάνει κουμάντο αυστηρά ένας αυταρχικός μονάρχης ο οποίος καρπώνεται όλα τα επιτεύγματα εφευρετών και σοφών ανθρώπων του λαού του, "θάβοντας" τους πρωτότυπους εκφραστές μιας ιδέας ή μιας ανακάλυψης.

Ακόμη, όταν αναφέρεστε σε ένα μινωικό επίτευγμα ή εύρημα, είναι ολίσθημα να το παρουσιάζετε ως Ελληνικό από τη στιγμή που δεν ξερουμε τι γλώσσα μιλούσαν οι Μινωίτες, και μάλλον δεν ήταν Ελληνες. Είναι σα να παρουσιάζουν οι Εβραίοι επιτεύγματα των Σουμερίων ως δικά τους επειδή δραστηριοποιούνταν στην ίδια πάνω κάτω γεωγραφική περιοχή.

Τέλος, θα πρότεινα να ρίξετε και μια ματιά σε βιβλία για τον αρχαίο Κινέζικο πολιτισμό και τεχνολογία...
Θα δείτε κάτι αρχαίους σεισμογράφους, κάτι κλωστικές μηχανές, κάτι υδραυλικά ρολόγια, κάτι μουράτους τρόπους για να λιώνουν τα μέταλα και να βγάζουν το αλάτι, το χαρτί, την παραγωγή του μεταξιού κτλ.
Σε αυτά δεν προσθέτω τα έργα τέχνης, τις ζωγραφιές, τις διακοσμήσεις, τους βασιλικούς τάφους, τη μουσική τους, τα φιλοσοφικά ρεύματα του Λάο Τσε και του Κομφούκιου κτλ.
Και αυτοί ηταν πιο απομονωμένοι από τους λαούς της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Προσοχή. Αυτά δεν τα γράφω για να κάνω συγκρίσεις πολιτισμών και να συμπεράνω ποιος "την έχει μεγαλύτερη". Αυτο αποτελεί άγχος των ανά τον κόσμο αρχαιο-βαρ-εμ-έν-ων που οικειοποιούνται επιτεύγματα ξένων πολιτισμών για να ικανοποιήσουν την αρχαιολατροεθνικιστική τους μεγαλομανεία. Το point μου είναι ότι...υπάρχουν διάφοροι "πρωτεργάτες" πολιτισμού στην αρχαιότητα και όχι μόνο ένας. Και ότι οι γνώσεις διαδίδονταν, υιοθετούνταν και προχωρούσαν πάρα πέρα από διαφορετικούς πολλές φορές λαούς. Διότι βεβαίως δεν είναι δυνατόν, οι φύσικες και κοινωνικές ανάγκες να ωθούν μόνο έναν λαό σε νέες ανακαλύψεις και όλοι οι άλλοι να μην παίρνουν τίποτα πρέφα και να ξύνονται.

Jimmy81
Extreme poster

===================================================================

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)

Edited by - Πελασγός on 30/07/2007 01:33:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2007, 00:40:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35

quote:
ilios35

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΙΛΕ ΘΕΛΩ ,ΑΠΟΔΕΙΞΗ


Ασ'το παλικάρι μου...ειδικά για σένα, θα κόψω τιμολόγιο

....................................................................

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.....
"ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ"
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ.........
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ..... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ.... ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.....
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟΝ "ΥΠΕΡΟΧΟ" ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ........
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2007, 20:13:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω τον "Πελάσγκιαν" για τη συγκίνηση που μου δημιούργησε θυμίζοντάς μου κάποιες από τις ωραιοτερες στιγμές μου στο phorum.gr

Είναι πραγματικά συγκινητικό και με τιμά που με διαβάζεις φίλε "Πελάσγκιαν". Η ανάγνωση μερικών μυνημάτων μου μπορεί να σε μάθει να σκέφτεσαι χωρίς ελληνοκεντρικές ή μάλλον "πρωτο-ελληνοκεντρικές" παρωπίδες, κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα είναι μεγάλο κατόρθωμα για σένα.

Επειδή, όμως το ξεμπρόστιασμα της ψευδοϊστορικής και αντιεπιστημονικής θεωρίας σου και κατ'επέκταση του βιβλίου σου, το οποίο σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω αποδεικνύεται ανεπαρκές για τις απαντήσεις που απατηλά υποσχέθηκες στο κοινό, φαίνεται να σου έχει προκαλέσει τέτοιο πανικό, που απαγνωσμένα προσπαθείς να αλλάξεις τη ρότα της συζήτησης μπας και ξεχάσει ο κόσμος το "στριπτίζ" στο οποίο υποβλήθηκες.
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά το εγχείρημά σου πέφτει στο κενό

Δίκιο είχα λοιπόν που έγραψα ότι αν ήσουν ποδοσφαιριστής θα είχες μεγάλες ικανότητες στην ντρίμπλα.

Καλό το κόπυ-πέιστ, αλλά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει(πέρα από την φανερή σου προσπάθεια να στρέψεις αλλού τη συζήτηση) εφόσον δεν παίρνεις θέση πάνω σ'αυτά. Τι είναι υπερβολή δηλαδή από αυτά που λέω? Διαφωνείς για την τεχνολογία των Κινέζων, τις κλωστικές μηχανές, τους σεισμογράφους κτλ που έφτιαχναν? Μπορώ να σου παραθεσω βιβλιογραφεία και πηγές αν θές, αλλά ξέχασα...αυτά δεν έχουν νόημα για σένα αφού είναι έτοιμες πληροφορίες που απλώς μεταφέρω...
Μήπως διαφωνείς για την άγνωστη γλώσσα των Μινωιτών?Αν ξέρεις τι γλώσσα μιλούσαν ευχαρίστως να μας ενημερώσεις. Διαφωνείς για τα ταξίδια Ελλήνων σοφών και ιστορικών στοι εξωτερικό? Για τη σημαντικότητα της γεωγραφικής θέσης σχετικά με την εξέλιξη ενός πολιτισμού? Τι σου προκάλεσε τοσο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κόπυ-πέυστ? Αν θες άνοιξε νεο τόπικ να το συζητήσουμε.

Προς ενημέρωσή σου, μερικά αποσπάσματα από τα σχόλιά μου που αντέγραψες παραπάνω, έχουν συμπεριληφθεί στην γενική αποψή μου για τον ελληνικό πολιτισμό στο παρακάτω τόπικ. Αλλωστε δε νομίζω να μην έχω δικαίωμα να αντιγράφω τον εαυτό μου για λόγους συντομίας ε?

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8919&whichpage=1&ARCHIVE=

Και όπως θα διαπιστώσεις κάποιοι χρήστες συμφώνησαν με την τεκμηρίωσή μου, ή μέρος αυτής, κάτι που φυσικά με χαροποιεί.

quote:
anases

χαιρομαι την υπαρξη ανθρωπων σαν και νε σενα agnostic...συνφωνω απολυτα σε αυτα που λες και περισσοτερο για τον τροπο σκεψης που καθε συνχρονος ανθρωπος πρεπει να μπαινοβγαινει.
το μηνυμα αυτου του θεματος ειναι αυτο!!!
πως να απελευθερωθουμε της διανοιας ετσι ωστε να βλεπουμε σφαιρικα τον κοσμο και οχι με γραμμες που πολλες φορες οδηγουν στα αδιεξοδα.


quote:

kost

Συμφωνώ επίσης με τον Agnostic και τα περί γεωγραφικού σταυροδρομίου.


Ο Έλληνας σοφός είχε την τύχη να γεννηθεί σε ένα κομβικό γεωγραφικά σημείο εντός του οποίου έγινε δέκτης πολλών και διαφορετικών επιρροών.Επίσης ήταν ιδιαίτερα πολυταξιδεμένος και αυτό σημαίνει ότι έμαθε και έκρινε πολλές γνώμες,παραδόσεις και θεωρίες.


Αυτή η δεκτικότητα των αρχαίων φιλοσόφων ήταν ίσως ο κυριότερος λόγος που έφτασαν σε τέτοια επίπεδα κατανόησης του Κόσμου,σε συνδυασμό βέβαια με την εκπληκτική δημιουργική τους ικανότητα.


Τώρα με τις δικές σου ευφάνταστες διατυπώσεις, μάλλον τις καταπίνουν άτομα "μη-παραμορφωμένα" από το επιστημονικό γλωσσολογικό κατεστημένο που δεν έχουν ιδέα για το θέμα των Ινδοευρωπαίων, όπως ο πραγματικά αξιαγάπητος φίλος ilios35. Σε τέτοια άτομα μπορείς να πουλας αφοβα το βιβλίο σου. Πρόκειται για σταθερό και προσοδοφόρο - για τα δεδομένα του ελληνοκεντρισμού - "target group"

Κλείνοντας, φίλε "Πελάσγκιαν", θα ήθελα να μου πεις, αν έχεις ιδεά βέβαια, για πιο λόγο στο ποστ του διαφορετικού χρήστη(λέμε τωρα) SOLONAS στο phorum.gr αναφέρονται ονόματα άσχετα με την εκεί συζήτηση, αλλα απολύτως σχετικά με αυτή τη συζήτηση εδώ. Γράφει συγκεκριμένα ο "αναγνώστης" του βιβλίου σου, ο οποίος για κάποιον περίεργο λόγο το υπερασπίζει με πρωτοφανή επιμονή:

Καλόστα τα παιδιά !!! Τι έγινε ρε μεγάλε junk95 !!! και ο kynikos από δίπλα κόλος και βρακί ..το γνωστό πακέτο ...ο ένας πετάει τη λάσπη και ο άλλος τη στρώνει.. ποιος κακός άνεμος σας φέρνει κατά δώθε ? μήπος είναι κανένα θέμα που ξεσηκονει πάλι τους ραγιάδες και σας φωνάξανε να βάλετε τάξη με τη ψευτοεπιστημοσύνη σας ? Που να ξερουνε τι ρουφιάνοι είσαστε εε.... και το μεροκάματο πως παει ? σας ρίχνουνε τουλάχιστο κανα φράγκο ρε κορόιδα ή είσαστε τσάμπα χαφιέδες?

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?p=608088#608088

Αλήθεια τι τον ενδιαφερουν τον αξιαγάπητο SOLONAS άλλα μέλη, διαφορετικής συζήτησης? Φυσικά μπορεί απλά να έτυχε να είχε διαβάσει αυτή τη συζήτηση και τώρα να ξεσπάει στο phorum.gr....αλλά και πάλι κάτι δεν μου κάθεται καλά....Εχεις κάτι να προτείνεις φίλε "Πελάσγκιαν"? Πέρα απ'αυτό έχεις να προτείνεις κάποια εξήγηση για την αξιοσημείωτη ομοιότητα των μακροσκελών κειμένων του αξιαγάπητου SOLONAS με τα δικά σου? Γραφει, γράφει γράφει ο φουκαράς...και πάνω στο θέμα τίποτα. Ολο άσκοπες γενικεύσεις, αφορισμοί, κριτική απέναντι στην επιστήμη και σα να πήρε κάτι το μάτι μου για τους Μινωίτες στην Αμερική και τα Μινωικά τσεκούρια στο Μίτσιγκαν

Μπερδεύτηκα πάλι....

Και πάλι ευχαριστώ που με διαβάζεις και με μελετάς φίλε "Πελάσγκιαν"

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 01/08/2007 20:23:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2007, 01:44:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός

Χρήστη Agnostic ή Jimmy81,

Είναι προφανές από την απάντηση σου ότι έχεις θυμώσει.

Αυτό νομίζω είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο…

Κι εγώ στη θέση σου θα είχα θυμώσει με τον εαυτό μου αν είχα δώσει την ευκαιρία σε κάποιον να με είχε εκθέσει όπως έκανα εγώ, αποκαλύπτοντας με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ γραπτά την προχειρότητα με την οποία αράδιασες αυτό το κατεβατό από αδέξιες προσπάθειες να μειώσεις τη διάρκεια και την μοναδικότητα του Ελληνικού πολιτισμού.

Έψαξες δύο μέρες να βρεις κάτι στα δικά μου γραπτά που να με εκθέτει σε ανάλογο βαθμό και όταν απογοητεύτηκες, κατέφυγες πάλι στην συκοφαντία για να υποκαταστήσεις αυτό που πραγματικά θα ήθελες να είχες βρει ... μια ανάλογη γκάφα από μέρους μου !

Ψάχνοντας βρήκες κάποιον SOLONAS που όλως τυχαίως ήταν ο μόνος που είχε δηλώσει ότι διάβασε το βιβλίο μου, που έτυχε να γράψει και κάτι παραπάνω από τις πεντάγραμμες αφελείς ατάκες εκείνης της συζήτησης στο phorum.gr, και όταν ανέφερε και τους Μινωικούς Διπλούς Πελέκεις που όλως τυχαίως αναφέρω κι εγώ στο βιβλίο μου, σου έδεσε η κομπόστα ! Εύγε !! ο Ηρακλής Πουαρώ ωχριά μπροστά σου !!!

Προφανώς ο υπερμεγέθης εγωισμός σου σε οδήγησε να πιστέψεις ότι σε διαβάζω με την έννοια του μελετώ. Είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος είσαι πεπεισμένος ότι σε διάβαζα για να φωτιστώ από σένα !

Θα σε στενοχωρήσω βέβαια, αλλά ο λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα με τον εμπαθή προϊδεασμό σου για τον Ελληνικό Πολιτισμό απέχει παρασάγγας από αυτόν που με τη βοήθεια της φαντασίας σου σε αυτοϊκανοποίησε !

Θέλησα να μεταφέρω και σε αυτόν τον δικτυακό τόπο, μία ακόμη επιβεβαίωση για την διάπραξη του συγκεκριμένου αδικήματος της εξύβρισης, με την ευκαιρία που είχες την αφέλεια να μου παραχωρήσεις, αποκαλύπτοντας με υπερηφάνεια την ταυτότητα της δεύτερης ανώνυμης προσωπικότητας σου με την οποία εξυβρίζεις εξ ίσου ασύστολα, το πραγματικό επώνυμο και το υπαρκτό και δημοσιευμένο έργο μου, με σκοπό να την χρησιμοποιήσω ως νόμιμο αποδεικτικό υλικό για την αγωγή μου εναντίον σου :

==========================================================
Δεν λέω ότι η πληθώρα ξενόγλωσσων τοπωνυμίων αναιρεί απαραίτητα μια υποτιθέμενη αυτοχθονία των Ελλήνων(αν κι εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνες δεν ήταν αυτόχθονες), αλλά σίγουρα επιβεβαιώνει μια ισχυρή παρουσία ξενόγλωσσων λαών στον παλαιότερο ελλαδικό χώρο και ταυτόχρονα πετάει στον κάλαθο των αχρήστων το επιχείρημα του Σκανδάλη περί πανάρχαιων προτωελληνικών φύλων με ναυτικό μάλιστα ταπεραμέντο(άκουσον άκουσον) που σουλατσάρουν στις προϊστορικές θάλασσες εκπολιτίζοντας τους προγόνους των άλλων ΙΕ λαών μαθαίνοντάς τους τάχα μου τις λέξεις για την μητέρα, τον πατέρα, τον αδερφό, την αδερφή, τη νύχτα, την καρδιά και τις γνωστές μπαρούφες που αραδιάζει ο εν λόγω συγγραφέας στην ιστοσελίδα του.

Μην αφήνετε να σας πιάνουν κορόιδα τόσο εύκολα οι κάθε λογής τσαρλατάνοι ελλαδέμποροι αγιατολάχ
===========================================================
δήλωση του χρήστη Agnostic με το ψευδώνυμο Jimmy81 στη συζήτηση : Phorum.gr -> Ιστορία
-> ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΘΕΩΡΙΑ σελ. 27
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε ευχαριστώ που δεν με δυσκόλεψες καθόλου στο να επιβεβαιώσω ξανά την ταυτοπροσωπία Agnostic / Jimmy81 στην συγκεκριμένη διεύθυνση του δικτυακού τόπου www.phorum.gr. Είχα ένα μικρό κενό σχετικά με την αποδεικτική διαδικασία στο σημείο αυτό.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσεις να διαπράττεις το συγκεκριμένο αδίκημα της εξύβρισης ισχυροποιώντας την νόμιμη απαίτηση μου για ικανοποίηση.

Ευελπιστώ επίσης ότι θα δικαιώσεις και μια ακόμη εκτίμηση μου :

Ότι θα υποτιμήσεις και εσύ την ικανότητα των διωκτικών αρχών να εντοπίσουν την πραγματική σου ταυτότητα, όπως προκλητικά έκανε ο χρήστης Leporello.

Και κάτι τελευταίο .. μην κουραστείς να κάνεις μια ανάλογη συλλογή από σημεία στα οποία αναφέρομαι περιφρονητικά για σένα, όπως έκανε ο Leporello. Δεν είναι κάτι που προσπαθώ να κρύψω…

Η περιφρόνηση δεν είναι εξύβριση και άλλωστε δεν γνωρίζω το πραγματικό σας όνομα ώστε να έχει νόημα μια αντιστοίχηση των εκατέρωθεν συμπεριφορών σε νομικά πλαίσια.

Η περιφρόνηση μου για σένα δεν απορρέει από το γεγονός ότι δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς το πνευματικό μέγεθος, την γεωγραφική έκταση και την χρονική διάρκεια του Ελληνικού Πολιτισμού. Αυτό δεν είναι καν κατακριτέο, ιδίως εάν το 81 δίπλα στο Jimmy σημαίνει έτος γεννήσεως.

Η περιφρόνηση μου για σένα οφείλεται στο ότι προσπαθείς να μεταμφιέσεις την άγνοια σου αυτή μέσα από σοφίσματα σε επιστημονικότητα, και να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι είμαι εγώ αυτός που αντιτίθεται στην επιστημονική σκέψη, όταν ολοφάνερα είσαι εσύ που έμπρακτα αντιτίθεσαι στην επιστήμη μέσα από κάθε σου μήνυμα.

Το να επικαλείσαι έμμεσα, αόριστα και διχαστικά την έννοια επιστήμη στη θέση επιχειρημάτων δεν αποτελεί επιστημονική μέθοδο ! Αποτελεί κλασσική συμπεριφορά των ημιμαθών όταν σφετεριζόμενοι την εργασία άλλων, αποπειρώνται να εντυπωσιάσουν τους αδαείς !


Αυτά μέχρι νεωτέρας…


Πελασγός
www.aegean-theory.gr


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2007, 02:41:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35
[quote]


Τι είναι υπερβολή δηλαδή από αυτά που λέω? Διαφωνείς για την τεχνολογία των Κινέζων, τις κλωστικές μηχανές, τους σεισμογράφους κτλ που έφτιαχναν? Μπορώ να σου παραθεσω βιβλιογραφεία και πηγές αν θές, αλλά ξέχασα...αυτά δεν έχουν νόημα για σένα αφού είναι έτοιμες πληροφορίες που απλώς μεταφέρω...
....................................................................
Φιλε μου καλε μην ξεχασεις με το τιμολογιο να στειλεις
και το service manual των μηχανων και των σεισμογραφων!!!!!!!

....................................................................
Διαφωνείς για τα ταξίδια Ελλήνων σοφών και ιστορικών στοι εξωτερικό?
...................................................................
Πηγαν φιλε μου καλε αλλα δεν προνοησαν "οι ανοητοι"να φερουν καποιον σεισμογραφο!!!!!!!
........................................................................
Και όπως θα διαπιστώσεις κάποιοι χρήστες συμφώνησαν με την τεκμηρίωσή μου, ή μέρος αυτής, κάτι που φυσικά με χαροποιεί.
.....................................................................
Πες πες κατι θα μεινει...καλη ειναι και η μαριδουλα..........

...................................................................
Συμφωνώ επίσης με τον Agnostic και τα περί γεωγραφικού σταυροδρομίου.


Ο Έλληνας σοφός είχε την τύχη να γεννηθεί σε ένα κομβικό γεωγραφικά σημείο εντός του οποίου έγινε δέκτης πολλών και διαφορετικών επιρροών.Επίσης ήταν ιδιαίτερα πολυταξιδεμένος και αυτό σημαίνει ότι έμαθε και έκρινε πολλές γνώμες,παραδόσεις και θεωρίες.
....................................................................
Ο Έλληνας σοφός είχε την τύχη να γεννηθεί σε ένα κομβικό γεωγραφικά σημείο !!!!!!!!
Μα πως ειναι δυνατον!!!!!!Απο τις στεπες δεν ηρθε!!!!!!!!

Σαν πολυταξιδεμενοι γνωρισαν παρα πολλους σοφους!!!!ΠΟΙΟΥΣ?????
.....................................................................
Τώρα με τις δικές σου ευφάνταστες διατυπώσεις, μάλλον τις καταπίνουν άτομα "μη-παραμορφωμένα" από το επιστημονικό γλωσσολογικό κατεστημένο που δεν έχουν ιδέα για το θέμα των Ινδοευρωπαίων, όπως ο πραγματικά αξιαγάπητος φίλος ilios35. Σε τέτοια άτομα μπορείς να πουλας αφοβα το βιβλίο σου. Πρόκειται για σταθερό και προσοδοφόρο - για τα δεδομένα του ελληνοκεντρισμού - "target group"

Ευχαριστω ρε φιλε που με διαφωτισες με τις αποδειξεις και τα τιμολογια.......
Α.....περιμενω και τα service manual...... για να γινεις πιο πειστικος.....
στις γαριδουλες......
Φιλικοτατα ilios35.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2007, 05:25:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Αφού αγνοήσω επιδεικτικά τον φίλο και παντελώς άσχετο με το θέμα ilios35, μιας και το να πατήσω έστω και μια φορά ένα πλήκτρο από το keybord μου για πάρτη του είναι ο ορισμός της σπατάλης χρόνου, έρχομαι στον αξιαγάπητο "Πελάσγκιαν" και τις ενστάσεις του. Αφού τονίσουμε πρωτα ότι είναι αξιοθρήνητο να δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν θα ξανασχοληθεί με τα γραπτά μου και τις απόψεις μου, και να μην μπορεί να κρατήσει την "υπόσχεσή" του, πάμε στα υπόλοιπα...


quote:
Πελασγός

Χρήστη Agnostic ή Jimmy81,

Είναι προφανές από την απάντηση σου ότι έχεις θυμώσει.
Αυτό πάλι είναι προφανές μόνο σ'εσένα. Συνέπεια ίσως του γενικότερου πανικού που σ'έχει κυριεύσει εδώ και μερικές εβδομάδες όταν η "θεωρία της βυθισμένης Αιγηίδος" έγινε σκόνη και θρύψαλα, με λίγα μόνο ποστ, σε διπλό ταμπλό (δηλαδή το "στριπτίζ" είχε ακόμη περισσότερους θεατές). Και πράγματι καταλαβαίνω την πίκρα σου...είναι πραγματικά τραγικό να αφιερώνεις 2-3 χρόνια(που και καλά ερευνούσες το ΙΕ ζήτημα μετά την 26η σελίδα του τόπικ ως αμερόληπτος ερευνητής) και εν τέλει να γράφεις γύρω στις 400 σελίδες παραμυθολογίας, αλλά μέσα σε μερικές ωρίτσες κάποιοι θρασύτατοι "Ινδοευρωπαϊστές" να σου γκρεμίζουν έτσι για πλάκα σαν χαρτινο πύργο αυτό που με τόσο (ανούσιο) κόπο και μπόλικη φαντασία(η αλήθεια να λέγεται) έχτισες. Κοντολογίς, δεν έχω θυμώσει, αντιθέτως το διασκεδάζω. Γίνεσαι βέβαια λίγο κουραστικός και φλύαρος αλλά τι να κάνουμε....κανείς δεν είναι τέλειος my friend

quote:
Πελασγός

Κι εγώ στη θέση σου θα είχα θυμώσει με τον εαυτό μου αν είχα δώσει την ευκαιρία σε κάποιον να με είχε εκθέσει όπως έκανα εγώ, αποκαλύπτοντας με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ γραπτά την προχειρότητα με την οποία αράδιασες αυτό το κατεβατό από αδέξιες προσπάθειες να μειώσεις τη διάρκεια και την μοναδικότητα του Ελληνικού πολιτισμού.Να'τη πάλι η συνομωσιολογία. Ο φίλτατος "Πελάσγκιαν" καταφεύγει στη γνωστή λύση που πιστά παπαγαλίζει στις παλιότερες σελίδες του τόπικ. Κάθε φορά που του κατέρριπταν τις θεσεις του, προσπαθεί να κηλιδώσει το προφίλ των μελών που τον ξεφτίλισαν κατηγορώντας τους, για ανθελληνισμό, μίσος και ύβρεις για τον ελληνικό πολιτισμό και το γνωστό τροπαρι. Οσα δεν φτάνει η αλεπού....

Αυτό επιχειρεί να κάνει κι εδώ, αλλά δυστυχώς τρώει τα μούτρα του. Είναι φανερό από την γενικότερη παρουσία μου στο Esoterica,(αλλά και στο phorum.gr), ότι τέτοια προσπάθεια απαξίωσης δεν υφίσταται. Εχουμε συζητήσει για θέματα αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με πολλούς φίλους,και αν θέλουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.Τι να πρωτοθυμηθούμε? Τις υπέροχες συζητήσεις γύρω από την προέλευση των μύθων και των θεοτήτων που οι περισσότεροι από αυτους αφορούν στην ελληνική μυθολογία, στο μαγευτικό θέμα "Χαμενες Ηπειροι και η προέλευση των αρχαίων θεων και μύθων, του Kircher? Η μήπως αφιερώνω χρόνο (και το κάνω με ευχαρίστηση) για να εμπλουτίζω με αρχαιοελληνικούς μύθους το τόπικ Μύθοι της αρχαίας Ελλάδας:Σπονδυλωτή Παρουσίαση του Dying Incubus επειδή θέλω να απαξιώσω την αρχαία ελληνική παράδοση και κληρονομιά? Προφανως έχω κάποιο σατανικό σχέδιο για να εμπλουτίζω το συγκεκριμένο τόπικ
Ή μήπως δεν έχω γράψει στο θέμα - αν θυμάμαι καλά - της Ostria Η ιστορία των Ελλήνων τώρα στην ΕΤ1, ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι μεγάλος από μόνος του, δεν έχει ανάγκη από πάσης φύσεως υπερβολές(κάπως έτσι)? Και πολλά άλλα...

Οσο για το "κατεβατό που αράδιασα με δήθεν αδέξιες προσπάθειες να μειώσω τη διάρκεια και τη μοναδικότητα του ελληνικού πολιτισμού" ο φίλος "Πελάσγκιαν" δεν καταλαβαίνει ή - το πιθανότερο - κάνει πως δεν καταλαβαίνει, προσπαθώντας να κηλιδώσει το δικό μου προφίλ, κωλώντας μου υπουλα (και ανπειτυχώς) ανθελληνικές ταμπέλες.
Φυσικά είναι πασιφανές ότι τα εν λόγω σχόλια δεν έχουν σκοπό να υποβαθμίσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αλλά να τον αξιολογήσουν μέσα απο ένα φίλτρο λογικής και να δώσουν μια ορθολογικη ερμηνεία του μεγαλείου του και της ακμής του. Φυσικά επισήμανα ότι υπάρχουν και άλλοι πρωτεργάτες πολιτισμού με αξιόλογα επιτεύγματα, γι'αυτό ανέφερα π.χ. τους Κινέζους. Φυσικά δεν μπορεί να κατηγορήσει τους χρηστες που συμφώνησαν μαζί μου στην εκτίμησή μου για τον ελληνικό πολιτισμό που έγραψα στο προαναφερθέν τόπικ, και οι λόγοι ευνόητοι
Οταν έχεις φάει τη μια καρπαζιά μετά την άλλη, που να ανοίγεις νέα μέτωπα τωρα....

Σ'ευχαρστώ επίσης φίλτατε "Πελάσγκιαν" για τη μη απάντησή σου στα αδεξια -δήθεν- σχόλια μου που μειώνουν τον ελληνικό πολιτισμό. Θα μας πεις επιτέλους τι γλωσσα μιλούσαν οι συμπατριώτες σου Κρητικοί Μινωίτες ή θα πάρεις τη βοήθεια του κοινού?


quote:
Πελασγός

Ψάχνοντας βρήκες κάποιον SOLONAS που όλως τυχαίως ήταν ο μόνος που είχε δηλώσει ότι διάβασε το βιβλίο μου, που έτυχε να γράψει και κάτι παραπάνω από τις πεντάγραμμες αφελείς ατάκες εκείνης της συζήτησης στο phorum.gr, και όταν ανέφερε και τους Μινωικούς Διπλούς Πελέκεις που όλως τυχαίως αναφέρω κι εγώ στο βιβλίο μου, σου έδεσε η κομπόστα ! Εύγε !! ο Ηρακλής Πουαρώ ωχριά μπροστά σου !!!...καλά,καλά μη γκρινιάζεις...όποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική....
Εχεις τη συνείδησή σου και ξέρεις...

quote:
Πελασγός

Προφανώς ο υπερμεγέθης εγωισμός σου σε οδήγησε να πιστέψεις ότι σε διαβάζω με την έννοια του μελετώ. Είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος είσαι πεπεισμένος ότι σε διάβαζα για να φωτιστώ από σένα !Για την ακρίβεια, έχοντας άλλα κίνητρα με διάβασες. Αναλύθηκαν παραπάνω. Ξέρεις εσύ...
Επιμένω πάντως στο ότι χρειάζεσαι "φώτισμα".


quote:
Πελασγός
Θέλησα να μεταφέρω και σε αυτόν τον δικτυακό τόπο, μία ακόμη επιβεβαίωση για την διάπραξη του συγκεκριμένου αδικήματος της εξύβρισης, με την ευκαιρία που είχες την αφέλεια να μου παραχωρήσεις, αποκαλύπτοντας με υπερηφάνεια την ταυτότητα της δεύτερης ανώνυμης προσωπικότητας σου με την οποία εξυβρίζεις εξ ίσου ασύστολα, το πραγματικό επώνυμο και το υπαρκτό και δημοσιευμένο έργο μου, με σκοπό να την χρησιμοποιήσω ως νόμιμο αποδεικτικό υλικό για την αγωγή μου εναντίον σου :

Σε ευχαριστώ που δεν με δυσκόλεψες καθόλου στο να επιβεβαιώσω ξανά την ταυτοπροσωπία Agnostic / Jimmy81 στην συγκεκριμένη διεύθυνση του δικτυακού τόπου www.phorum.gr. Είχα ένα μικρό κενό σχετικά με την αποδεικτική διαδικασία στο σημείο αυτό


Παρακαλώ.

Αλίμονο αν το 2007, σε μια δημοκρατική κοινωνία, με ελευθερία του τύπου, του λόγου, της σατιρας κτλ. φοβόμαστε να αποκαλύψουμε τα nicknames που χρησιμοποιούμε σε ένα φόρουμ ή την άσκηση δριμύτατης κριτικής σε συγγραφείς και βιβλία.

Και εδώ ακριβώς φαίνεται καθαρά η ειδοποιός διαφορά μας: Εμείς σου φέρνουμε επιχειρήματα και επιστημονικες αποδείξεις που καταρρίπτουν τα δικά σου, ενώ εσύ...φέρνεις....απειλές, αγωγές και μηνύσεις....
Εμείς αναλύουμε με στοιχεία γλωσσολογικά και αρχαιολογικά τα λάθη σου, ενώ εσύ ανήμπορος να αντέξεις τον διάλογο, εξαπολύεις μεσαιωνικούς "ιεροεξεταστικούς" εκφοβισμούς, μπας και περισσώσεις κάτι από τα ερείπια της διαλυμένης πλέον θεωρίας σου και κερδίσεις τη συμπάθεια κανενός άσχετου όπως π.χ. του ilios35, ο οποίος σε βλέπει σαν τον γνήσιο Ελληνα αγωνιστή που πολεμά το διεφθαρμένο επιστημονικό κατεστημενο (που να 'ξερε όμως ο φουκαράς...)..

Εμείς προσφέρουμε αληθινά, έγκυρα, τεκμηριωμένα και κοινως αποδεκτά στοιχεία εμπλουτίζοντας το τόπικ...ενώ εσύ προσφέρεις εμπαιγμούς για τα ορθογραφικά λάθη και ύπουλες ταμπελοποιήσεις αυτών που έστειλαν στο καλάθι των αχρήστων τη θεωρία σου.

Εμείς προσφέρουμε γνώση την ώρα που εσύ σερβίρεις ελληνοκεντρική επαναλαμβανόμενη μπαγιατίλα!(Γιόσεφσον, Διόνυσο στην προϊστορική Ινδία το 6500 π.Χ. κτλ)

Οπως, καταλαβαίνεις υπάρχει μια διαφορά ποιότητας, την οποία φυσικά θα ήθελες πολύ να εχεις...


quote:
Πελασγός

Η περιφρόνηση μου για σένα δεν απορρέει από το γεγονός ότι δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς το πνευματικό μέγεθος, την γεωγραφική έκταση και την χρονική διάρκεια του Ελληνικού Πολιτισμού. Αυτό δεν είναι καν κατακριτέο, ιδίως εάν το 81 δίπλα στο Jimmy σημαίνει έτος γεννήσεως.Αν και προσπαθείς έντεχνα να αλιεύσεις πληροφορίες, σου βάζω ένα μικρό Quiz. Εχω δηλώσει την ηλικία μου σε μια συζήτηση του Esoterica. Αντε, ψάξε στη μηχανή αναζήτησης με αγωνία μήπως και την εντοπίσεις
Φυσικά μόνο οι αφελείς παίρνουν στα σοβαρά αυτό το αξιοθρήνητο επιχείρημα, αφού σε συζητήσεις όπως αυτή, σημασία έχει η ορθότητα των προσκομιζόμενων στοιχείων και όχι οι ηλικίες των χρηστών. Και μάλλον δεν ήταν λίγες οι φορές που μικρότεροι ηλικιακά από σένα, σε άδειασαν για πλάκα στην πορεία της συζήτησης. Το πιο αξιοθρήνητο είναι να είσαι σε μια σχετικά μεγάλη ηλικία και να πιστεύεις ότι...όντως η μυθολογική εκστρατεία του Διονύσου αναφέρεται σε Πρωτοελληνικές εκπολιτιστικές εκστρατείες του 6500 π.Χ. στην Ινδία

Οσό για το πνευματικό μέγεθος, την γεωγραφική έκταση και την χρονική διάρκεια του Ελληνικού Πολιτισμού, μάλλον εσύ φαίνεται να έχεις χάσει τη μπάλα, με όλες αυτές τις κωμικοτραγικες ημερομηνίες και γεγονότα μας παρέθεσες.


quote:
Πελασγός

Η περιφρόνηση μου για σένα οφείλεται στο ότι προσπαθείς να μεταμφιέσεις την άγνοια σου αυτή μέσα από σοφίσματα σε επιστημονικότητα, και να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι είμαι εγώ αυτός που αντιτίθεται στην επιστημονική σκέψη, όταν ολοφάνερα είσαι εσύ που έμπρακτα αντιτίθεσαι στην επιστήμη μέσα από κάθε σου μήνυμα.Σε παραπέμπω στα όσα έχεις υποστηρίξει για το Διόνυσο και τους Πρωτοέλληνες στην Ινδία το 6500 π.Χ.
Τα υπόλοιπα μαργαριτάρια που έχεις πετάξει περί Πολυνήσιων, Μινωιτών, μητριαρχίας, "ομοιοκατάληκτων λέξεων με νοηματική διασύνδεση" κτλ να τα γράψω τώρα ή να στα τυλίξω πακέτο για το σπίτι?

quote:
Πελασγός

Το να επικαλείσαι έμμεσα, αόριστα και διχαστικά την έννοια επιστήμη στη θέση επιχειρημάτων δεν αποτελεί επιστημονική μέθοδο ! Αποτελεί κλασσική συμπεριφορά των ημιμαθών όταν σφετεριζόμενοι την εργασία άλλων, αποπειρώνται να εντυπωσιάσουν τους αδαείς !Ακόμα να λιώσει αυτή η καραμέλα? Τόσο πολύ σ'αρέσει να αυτοκοροϊδεύεσαι? Ας είναι
Οσο για τα περί σφετερισμού εργασίας άλλων, πέσ'το στους αφελείς. Στην πραγματικότητα σε πείραξε που ο κόσμος βλέπει πως με τις διάφορες επιστημονικες πηγές βγαίνεις ανακριβής στις απόψεις σου. Επιπλέον έδειξα σε προηγούμενο ποστ, ότι η "επιχειρηματολογία"(ο Διόνυσος να την κάνει) που χρησιμοποιείς είναι παλιά, μπαγιάτικα φρούτα, χιλιοφαγωμένα...χιλιοσαπισμένα....
Δίονυσος, Γιόσεφσον, Μινωίτες στην Αμερική, Ελληνικές Πυραμίδες...στο ίδιο έργο θεατές Πελασγε....

Και μερικά ακόμα λογάκια πριν κλείσω...

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τι θα κανεις και τι θα πράξεις. Το πραγματικό κέρδος στο τόπικ και ταυτόχρονα αυτό που θα σε ενοχλεί, είναι ότι σε μια δημοφιλέστατη συζήτηση για τους Ινδοευρωπαίους, με πάνω από 60.000 αναγνώστες, αυτό που θα μένει ως μια βασική εντύπωση σε κάποιον που θα την διαβάζει, είναι η ανικανότητα σου να στηρίξεις την θεωρία σου. Αυτό που θα μείνει είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ!Διότι πολύ απλά δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ να πεις!Οταν η παραϊστορία και η ψευδοεπιστήμη τεθηκαν σε σοβαρή κριτική και αμφισβητηση....κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι....
Αυτό θα μείνει Πελασγέ....

Την "γλωσσολογική" θεωρία σου μπορεί και να τη χρησιμοποιούν οι μελλοντικοί καθηγητές γλωσσολογίας, για να επιδείξουν τον εσφαλμένο και ερασιτεχνικο τρόπο προσέγγισης σε γλωσσολογικά θέματα. Από αυτή την άποψη...ενδέχεται να παρέχει και κάποια χρησιμότητα....

Αντε τσάγια

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 04/08/2007 05:40:19

Edited by - Agnostic on 04/08/2007 05:42:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2007, 18:53:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης
»»» του Aριστείδη Kωνσταντινίδη


Εκατόν πενήντα και πλέον, χιλιάδες ελληνικές λέξεις, περιέχει η αγγλική γλώσσα και η διεθνής επιστημονική ορολογία. Η μια στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η μοναδική εργασία του συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη κ. Αριστείδη Κωνσταντινίδη, που κράτησε 28 χρόνια και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Αθηνών, αφήνοντας άναυδους επιστήμονες και ακροατήριο. Το λεξικογραφικό ενδιαφέρον, είναι τέτοιο, που αποδεικνύει ότι η ελληνική γλώσσα, είναι η γλώσσα των επιστημών και της λόγιας έκφρασης, στην αγγλική γλώσσα. Μέχρι το 1991 όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης υπήρχαν δύο μόνο εργασίες για την επίδραση της ελληνικής γλώσσας στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο. Η μια για την γαλλική γλώσσα με 1250 ελληνικές ρίζες, και η άλλη για τη γερμανική με 1450 λέξεις, πράγμα φτωχό για τον πλούτο της ελληνικής. Σήμερα, η αγγλική γλώσσα έχει λέξεις από τον Oμηρο, τον Ησίοδο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Ηρόδοτο, τον Ιπποκράτη, το Θουκυδίδη, το Γαληνό.

Η επίδραση που έχει ασκήσει η ελληνική γλώσσα στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο και ιδιαίτερα στην αγγλική είναι εν μέρει γνωστή, αλλά όχι συστηματικά καταγεγραμμένη και τεκμηριωμένη. Οι δύο εργασίες που υπήρχαν η μια για τη γαλλική και η άλλη για τη γερμανική περιελάμβαναν περί τις 1500 ρίζες λέξεις που όχι μόνο δεν έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα της επίδρασης, αλλά αντίθετα, δημιουργούσαν παραπλανητική εικόνα, σε βάρος της ελληνικής. Πολλοί ξένοι επιστήμονες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν, το θεμελιώδη ρόλο, που έχει παίξει η ελληνική, στον καθορισμό του λεξιλογίου του κλάδου τους, αλλά μόνο ως προς τον δικό τους κλάδο. Δεν έχουν μια σφαιρική εικόνα, της συνολικής επίδρασης, που έχει ασκηθεί και στους άλλους επιστημονικούς κλάδους. Οι αμφισβητήσεις για το μέγεθος της επίδρασης, της ελληνικής, προέρχονται κυρίως από τον ελλαδικό χώρο, όπου ελλείψει συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων εργασιών, υποβαθμίζονται οι δανεισμοί που έχουν λάβει οι άλλες γλώσσες από την ελληνική.

Είναι ακόμα γεγονός ότι όλες οι γλώσσες, δανείζουν και δανείζονται και δεν υπάρχει βεβαίως μια καθαρόαιμη γλώσσα. Ωστόσο, όλες οι γλώσσες, ούτε έχουν δανειστεί ούτε έχουν δανείσει, τον ίδιο αριθμό λέξεων, ούτε ακόμα και την ίδια ποιότητα, λέξεων. Το 1991, στο βιβλίο του ο κ. Κωνσταντινίδης "οι ελληνικές λέξεις στην αγγλική γλώσσα", περιελάμβανε 20.600 ελληνικές λέξεις. Καλύπτει όλες τις λέξεις της καθομιλουμένης και τις λέξεις όλων των επιστημονικών κλάδων, πλην της βοτανολογίας, χημείας και ζωολογίας. Εάν προσθέσουμε σε αυτές τις αμιγώς ελληνικές λέξεις, αυτές που κατά το ήμισυ είναι ελληνικές ως προς το πρώτο ή το δεύτερο συνθετικό τους, τότε το ποσοστό ανέρχεται σε 68%. Στην ονοματολογία των ζώων, όλων των κλάδων, που περιλαμβάνει όλα τα γένη των ζώων, που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι το 1975, η ελληνική συμμετοχή, ανέρχεται σε 181.102 αμιγείς ελληνικές λέξεις. Εάν προσθέσουμε και τις κατά το ήμισυ ελληνικές λέξεις, τότε το 74,48% είναι ελληνικές λέξεις. Παρά την εκπληκτική αυτή συμμετοχή, η ελληνική αδράνεια, έχει επιτρέψει να έχει καθιερωθεί διεθνώς, η άποψη, ότι στη ζωολογία, επικρατεί δήθεν λατινική ορολογία.

'Ολες αυτές οι λέξεις, που έχουν καταγραφεί, στην έρευνα του κ. Κωνσταντινίδη, είναι λέξεις που οι άγγλοι και οι αμερικανοί, στα εγκυρότερα λεξικά τους, αναγνωρίζουν και παραδέχονται, ότι έχουν ελληνική προέλευση. Η έρευνα λοιπόν, δεν έχει βασιστεί σε προσωπικές ερμηνείες ετυμολογίας. Επιπλέον πολλά λεξικά πλην αυτό της Οξφόρδης σταματούν δυστυχώς στη λατινική ρίζα και δεν αναφέρουν για διαφόρους λόγους, εάν προήλθε από την ελληνική η συγκεκριμένη λατινική ρίζα π.χ. η λέξη Electric, ηλεκτρισμός, αναφέρεται ότι προέρχεται από το λατινικό electrum, δεν γίνεται όμως αναφορά ότι αυτό προήλθε από το ελληνικό ήλεκτρον, το κεχριμπάρι. Το λεξικό της Οξφόρδης, περιλαμβάνει 10.500 ελληνικές λέξεις, που αντιστοιχεί στο 21,6% αυτού του λεξικού. Λέξεις της αρχαίας ελληνικής, που ήταν δάνειο από την περσική, όπως η λέξη αγγαρεία ή εβραϊκές, όπως η λέξη σατανάς, δεν έχουν περιληφθεί στην εργασία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγγλική, με βάση το λεξικό του Ουέμπστερ, έχει δανειστεί 57 λέξεις από την Τουρκική γλώσσα και 34 λέξεις από όλες τις σλαβικές γλώσσες. Η ελληνική, έχει δώσει 41.614 λέξεις.


http://abnet.agrino.org/htmls/E/E005.html


---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2007, 02:23:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Τζίμη παλικάρι μου κάπου μου φαίνεται πως δεν θες ή δεν μπορείς να καταλάβεις… όταν είπα ότι δεν θα σου απαντήσω επί της ουσίας, δεν πιστεύω να κατάλαβες ότι θα σου επιτρέψω να δημιουργείς την ψευδαίσθηση ότι δεν απαντώ σε κανέναν όπως θα σε βόλευε έτσι δεν είναι ;

Είπαμε scripta manent ! Αν ανατρέξει κανείς τις 30 σελίδες αυτής της συζήτησης θα δει ότι δεν κάνω τίποτε άλλο από το να απαντώ επί της ουσίας σε όλους.

Είναι ειδικά σε εσένα που δεν απαντώ, και αυτό όχι σε οτιδήποτε γράφεις, αλλά επί της ουσίας, επειδή θεωρώ ότι δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις την ουσία του θέματος.

Επειδή απέχεις πολύ από το να πλησιάσεις καν το σημείο αυτό, και ιδιαίτερα με δεδομένη την εξόφθαλμη προκατάληψη και την υβριστική συμπεριφορά σου, θεωρώ πως όχι μόνο δεν έχω καμία υποχρέωση να αποδείξω σε εσένα ειδικά τίποτα, αλλά και πως θα ήταν ο απόλυτος ορισμός της απώλειας χρόνου, όπως λες και συ για τον ilios35, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να σου απαντήσει στο ίδιο μήκος κύματος το οποίο μονίμως εκπέμπεις εσύ, προφανώς για να γίνει κατανοητός !

Στο είπα και σε προηγούμενα μηνύματα… αν θέλεις να καταρρίψεις κάτι κι εσύ γράψε σε κάποιο υπαρκτό έντυπο ότι κατέρριψες την θεωρία μου αφού είσαι τόσο πεπεισμένος ! Και μη μου μιλήσεις πάλι για το ‘άυλο’ περιοδικό σου όπου είσαι μοναδικός αρχισυντάκτης, μοναδικός κλητήρας και μοναδικός διανομέας !! Αν κρίνω μάλιστα και από το περιεχόμενο του, πιθανότατα θα είσαι και ο μοναδικός του αναγνώστης !

Γράψε ας πούμε –αν βέβαια βρείς κάποιο έντυπο αρκετά επιστημονικό και άξιο της τιμής να φιλοξενήσει κάποιο άρθρο σου- με τα γνωστά ατράνταχτα επιχειρήματα σου ότι η εκστρατεία του Διονύσσου ήταν απλά ένας μύθος !

Πές τους πως ήταν μύθος επειδή έτσι το λες εσύ !

Γράψε και κάτι περιπαιχτικό συνοδευτικά …ξέρεις τώρα πως τα λες όταν ευλογάς τα γένια σου.. εμπεριστατωμένες αποδείξεις, επιστημονικές θέσεις και τα άλλα ευτράπελα…Αυτό θα είναι αρκετό… Αμέσως μετά θα δείς ότι όλοι θα κοκκινίσουν από ντροπή που δεν το είχαν καταλάβει τόσο καιρό και εντάξει…δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.. μ΄αυτό θα φωτιστούν όπως συμβαίνει συνήθως με τα γραφόμενα σου !

Μια και το συζητάμε, το περιοδικό ‘Ιχώρ’ στο τεύχος 66, ήδη από τον Μάρτιο του 2006, είχε κάνει πρωτοσέλιδο το σχετικό άρθρο μου για την εκστρατεία του Διονύσου : http://www.metafysiko.gr/magazines.php?id=26
Επίσης το κύριο θέμα του περιοδικού ‘Ελληνική Αγωγή’ στο τρέχον τεύχος 65/118 Ιουλίου – Αυγούστου 2007, είναι η Θεωρία της Βυθισμένης Αιγιήδος που περιγράφεται στο βιβλίο μου.

Δεν μένει παρά να τους γράψεις για να τους φωτίσεις με τα επιχειρήματα σου, και ελπίζω να μην μου επαναλάβεις το τετριμμένο πως δεν καταδέχεσαι να συνδιαλλαγείς με τέτοιου είδους έντυπα!

Στο τέλος θα σε πάρουν για κάποιον σαν εμένα που ‘δεν τολμώ να απαντήσω’ σε ‘σοβαρές’ παρεμβάσεις όπως τις δικές σου !

Α και κάτι άλλο… Σε μια δημοκρατική κοινωνία, με ελευθερία του τύπου, του λόγου, της σατιρας όπως λες, πράγματι δεν φοβόμαστε ποτέ να αποκαλύψουμε τα nicknames που χρησιμοποιούμε για την άσκηση δριμύτατης κριτικής σε συγγραφείς και βιβλία.

Εγώ για παράδειγμα δεν φοβήθηκα όπως βλέπεις να αποκαλύψω το δικό μου.

Μάλλον θα είσαι εσύ λοιπόν αυτός που φοβάται να αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα και αυτό γιατί έχεις ένα σοβαρό λόγο : Γιατι στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να συγχέεις την σάτιρα και την δριμεία κριτική με την εξύβριση όπως αφήνεις δήθεν αθώα να εννοηθεί.

Πιστεύω όμως ότι θα σου ήταν χρήσιμο να πληροφορηθείς τις συνέπειες του νόμου μιας δημοκρατικής κοινωνίας για το συγκεκριμένο αδίκημα, μια και δεν βλέπω ακόμη να έχεις μπεί στον κόπο να ζητήσης νομική συμβουλή για το θέμα.

Όπως σου είπα και πριν, σε κάθε άλλη περίπτωση οι απαντήσεις σου θα είχαν μια εντελώς διαφορετική μορφή.


Αγαπητέ φίλε Τυχερούλη,

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και διαφωτιστικό το απόσπασμα από την εξαιρετική εργασία του Κου Aριστείδη Kωνσταντινίδη που προσκόμισες, σχετικά με την επιρροή της Ελληνικής επάνω σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, αλλά και την ουσιαστική άγνοια των Ευρωπαίων για την πραγματική σύνθεση των γλωσσών τους.

Στο βιβλίο μου αναφέρω επίσης στοιχεία από την εργασία αυτή με τον ίδιο σκοπό, να δώσω δηλαδή μια ένδειξη για την επιδραστικότητα της Ελληνικής, αλλά και την εκούσια επιλογή των Ελληνικών όρων από τους Ευρωπαίους της εποχής, για την καταλληλότητα και την ευστοχία των νοημάτων που οι όροι αυτοί κόμιζαν, χωρίς κανενός είδους πιεστική επέμβαση από πλευράς των Ελλήνων.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι το φαινόμενο της γλωσσικής επιρροής της Ελληνικής και το ποσοστό της σημερινής συμμετοχής της στις Ευρωπαϊκές γλώσσες, δεν αποτελεί από μόνο του απόδειξη για την προέλευση των γλωσσικών συγγενειών, αλλά είναι μια σοβαρή ένδειξη για το χρονικό προβάδισμα που είχε πάντα η Ελληνική γλώσσα στο σχηματισμό σύνθετων νοημάτων .

Οι γλωσσικές συγγένειες μεταξύ των ‘ΙΕ’ γλωσσών, είχαν σχηματισθεί ήδη, χιλιετίες πριν ο κυρίως όγκος των Ελληνικων λέξεων που αναφέρεις ενσωματωθεί στα λεξιλόγια των σημερινών Ευρωπαϊκών γλωσσών.

Αρκεί να αναλογισθούμε την ύπαρξη των όρων συγγενείας στα Σανσκριτικά και τα Περσικά και την σύγκριση τους με τις υπόλοιπες γλώσσες, για να αντιληφθούμε ότι η επιρροή της πρωτοΕλληνικής σε αυτές, απέχει χιλιετίες από την αντίστοιχη επιρροή της κλασσικής αρχαιοελληνικής που συναντάμε σήμερα στις ευρωπαϊκές γλώσσες...

Το φαινόμενο λοιπόν της επιδραστικότητας της Ελληνικής γλώσσας που παρατηρούμε στη σημερινή εποχή, δεν είναι παρά η συνέχεια και ο απόηχος της επιδραστικότητας της πρωτοΕλληνικής γλώσσας κατά την προϊστορική εποχή, με την εμβέλεια που εξακολουθεί να έχει και σήμερα.

Φιλικά

Πελασγός
www.aegean-theory.gr


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2007, 04:19:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35
[quote]
Αφού αγνοήσω επιδεικτικά τον φίλο και παντελώς άσχετο με το θέμα ilios35, μιας και το να πατήσω έστω και μια φορά ένα πλήκτρο από το keybord μου για πάρτη του είναι ο ορισμός της σπατάλης χρόνου, έρχομαι στον αξιαγάπητο "Πελάσγκιαν" και τις ενστάσεις του. Αφού τονίσουμε πρωτα ότι είναι αξιοθρήνητο να δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν θα ξανασχοληθεί με τα γραπτά μου και τις απόψεις μου, και να μην μπορεί να κρατήσει την "υπόσχεσή" του, πάμε στα υπόλοιπα...
......................................................................
ΡΕ Agnostic ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΩ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ.
ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΤΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ,ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΡΙΨΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΥ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΕΛΑΣΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ.
ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑ ΣΟΥ.
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ".
ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕΣ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ "ΕΛΛΗΝΑ".
ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ.
ΤΕΣΛΑ (ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?) ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ- ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ- ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ".
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΒΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΛΑ ΟΥΣΙΩΔΗ "ΠΡΑΓΜΑΤΑ ".
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ " ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΑ.Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ .....
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ" ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ
ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ".

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2007, 18:00:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic

Χαίρομαι που ακόμα ασχολείσαι με τα γραπτά μου φίλε "Πελάσγκιαν".
Και πράγματι είναι σημαντικες οι νεότερες πληροφορίες που μας έδωσες.

τουτεστιν

quote:
Μια και το συζητάμε, το περιοδικό ‘Ιχώρ’ στο τεύχος 66, ήδη από τον Μάρτιο του 2006, είχε κάνει πρωτοσέλιδο το σχετικό άρθρο μου για την εκστρατεία του Διονύσου : http://www.metafysiko.gr/magazines.php?id=26
Επίσης το κύριο θέμα του περιοδικού ‘Ελληνική Αγωγή’ στο τρέχον τεύχος 65/118 Ιουλίου – Αυγούστου 2007, είναι η Θεωρία της Βυθισμένης Αιγιήδος που περιγράφεται στο βιβλίο μου.


Ιχώρ, Ελληνική Αγωγή, Η θεωρία της Βυθισμένης Αιγήδος από τις εκδόσεις Γεωργιάδη....όλη η ελληνοκεντρική αφρόκρεμα συμπυκωνμένη.... Απλά χαίρομαι που επιβεβαιώνεις τη θερμή σχέση σου με το ανορθολογικό ρεύμα του ελληνοκεντρισμού. Κατα τ'άλλα, απατηλά δηλώνεις από την αρχή της συζήτησης ότι δήθεν έκανες αντικειμενική έρευνα για τις ΙΕ γλώσσες, ενώ στην πραγματικότητα η πρόθεσή σου ήταν να αραδιάσεις μυθοπλασίες και φαντασιοκοπήματα για την επίδραση (λέμε τώρα)της Πρωτοελληνικής στις λοιπες ΙΕ γλώσσες. Καλά κάνεις βέβαια και διαφημίζεις τους εργοδότες σου, αφού αν δεν παινέψεις αυτούς που σου προσφέρουν ψωμί....

Μην παραλείψεις να δώσεις τα τρομερά και επιστημονικώς έγκυρα άρθρα σου στον Δαυλό και στο Ελληνόραμα, ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος από την ελληνοκεντρική παρέα

Αλλά είπαμε. Μόνο εκεί μπορείς να κάνεις παιχνιδι με την (διελυμένη πλέον) θεωρία σου.Αντε να φτάσεις μέχρι και στον Χαρδαβέλλα. Να την παρουσιάσεις σ'ένα γλωσσολογικό συνέδριο λόγου χάριν, δεν μπορείς και ούτε θες, διότι ξέρεις την ξεφτίλα που σε περιμένει.

quote:
Στο είπα και σε προηγούμενα μηνύματα… αν θέλεις να καταρρίψεις κάτι κι εσύ γράψε σε κάποιο υπαρκτό έντυπο ότι κατέρριψες την θεωρία μου αφού είσαι τόσο πεπεισμένος ! Και μη μου μιλήσεις πάλι για το ‘άυλο’ περιοδικό σου όπου είσαι μοναδικός αρχισυντάκτης, μοναδικός κλητήρας και μοναδικός διανομέας !! Αν κρίνω μάλιστα και από το περιεχόμενο του, πιθανότατα θα είσαι και ο μοναδικός του αναγνώστης !


Εννοείται πως δεν περίμενα να καταλάβεις το νόημα του "άυλου" εντύπου μου. Ισως αν προσπαθήσεις λίγο ακόμα, να πιάσεις κάτι....
Οσο για τους αναγνώστες....ε είναι λίγο περισσότεροι...
Ευχαριστώ πάντως που θεωρίες και απόψεις όπως οι δικές σου, μας δίνουν πηγές για νέα θέματα στο ΑΚΛΑΥΤΟΝ
Η χρησιμότητα της θεωρίας σου που ανέφερα προηγουμένως...

quote:
Δεν μένει παρά να τους γράψεις για να τους φωτίσεις με τα επιχειρήματα σου, και ελπίζω να μην μου επαναλάβεις το τετριμμένο πως δεν καταδέχεσαι να συνδιαλλαγείς με τέτοιου είδους έντυπα!


Αυτό που θα μπορούσατε να πράξετε, είναι στο τέλος του άρθρου σου, στην Ελληνική Αγωγή, να βάλετε τα links της συζήτησης αυτής(ειδικά από τη σελίδα 27) και της άλλης στο phorum.gr για το βιβλίο σου, έτσι ώστε να μπορεί να ενημερωθεί ο αναγνώστης για τον πιθανό αντίλογο. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν πολύ έξυπνη κίνηση διότι μετά πιθανόν να έπεφταν οι πωλήσεις όταν κάποιοι αναγνώστες θα διαπίστωναν την κοροϊδία

quote:
Αρκεί να αναλογισθούμε την ύπαρξη των όρων συγγενείας στα Σανσκριτικά και τα Περσικά και την σύγκριση τους με τις υπόλοιπες γλώσσες, για να αντιληφθούμε ότι η επιρροή της πρωτοΕλληνικής σε αυτές , απέχει χιλιετίες από την αντίστοιχη επιρροή της κλασσικής αρχαιοελληνικής που συναντάμε σήμερα στις ευρωπαϊκές γλώσσες...

Το φαινόμενο λοιπόν της επιδραστικότητας της Ελληνικής γλώσσας που παρατηρούμε στη σημερινή εποχή, δεν είναι παρά η συνέχεια και ο απόηχος της επιδραστικότητας της πρωτοΕλληνικής γλώσσας κατά την προϊστορική εποχή, με την εμβέλεια που εξακολουθεί να έχει και σήμερα.


Και μετά ξύπνησες....
Εφόσον σου καταρρίψαμε τη θεωρία σου περί επίδρασης της πρωτοελληνικής κατά την προϊστορία στις άλλες γλώσσες που χαρακτηρίζονται ΙΕ, αν είχες λίγη αυτοεκτίμηση και επαφή με την πραγματικότητα, θα έπαυες - για ένα διάστημα τουλάχιστον - να αυτοκοροϊδεύσαι και να ικανοποιείς απατηλά τη ματαιοδοξία σου.Αν δεν μπορείς να πράξεις ούτε αυτό, τουλάχιστον δείξε λίγο σεβασμό στο χώρο της συζήτησης και μην γεμίζεις με παραμυθολογία και άσκοπα ποστ το θέμα. Θα ήταν τουλάχιστον μια μικρή πρόοδος για σένα...

ΥΓ. Προσπαθώ να φανταστώ το θέαμα, όταν αντίκρυσες τη σχετική συζήτηση στο phorum.gr και τα κείμενα που παρέθεσα στη σελίδα 29 της συζήτησης αυτής. Θα πρέπει να ένιωσες σα να σε καταπαλακώνει ογκόλιθος. Ο ιδρώτας θα κυλούσε ασταμάτητα φαντάζομαι...
Ετσι Πελασγούλη μου...στην πίκρα....

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 05/08/2007 18:11:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2007, 18:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
ilios35

ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑ ΣΟΥ.


"ΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΡΗΤΑ"..............

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy