ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Νέα Ακρόπολη... Νο.1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 53
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 22:29:04  Εμφάνιση Προφίλ
Αμαλία φρόντισε να με κάνεις να γελάσω πολύ...

Υ.Γ
Με την απάντησή σου στον Koukou,εννοώ!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 30/11/2011 22:31:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 22:36:29  Εμφάνιση Προφίλ

Νικόμαχε, η ερώτησή σου μου δείχνει πως δεν κατάλαβες ( ούτε στοιχειωδώς ) τα όσα γράφω για τους επικίνδυνους βλάκες.
Το πρόβλημα, όπως έχω πει και παραπάνω, δεν είναι λόγω έλλειψης ευφυΐας αλλά ακύρωσής της εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων.
Αν κατανοήσεις αυτές τις απλές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο της επικίνδυνης βλακείας, τότε θα καταλάβεις και το άκαιρο, άσκοπο και ανούσιο της ερώτησής σου.

Σχετικά πάντως με τα χαρακτηριστικά της επικίνδυνης βλακείας , θα αναπτύξω εκτενέστερα στο μέλλον. Μέχρι τότε όμως, σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις τα όσα γράφω παρακάτω και τα οποία τα μεταφέρω από τη 14η σελίδα … <<Θα πρέπει να διευκρινίσω τι εννοώ όταν χρησιμοποιώ τον όρο βλακεία….
Στη Ν.Α. γνώρισα πολύ λίγα άτομα που απ΄όσα έλεγαν και όσα έκαναν να γίνεται φανερό πως δεν είναι και πολύ έξυπνα, αυτούς θα τους αποκαλούσα απλοϊκούς ή έντιμους βλάκες. Οι περισσότεροι ανήκαν σε μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, που ενώ είχαν μια μεγάλη ευφυΐα, κατάφερναν να την ακυρώσουν εξαιτίας των διαφόρων ψυχολογικών προβλημάτων τους. Έτσι αν και είχαμε να κάνουμε με έξυπνους ανθρώπους, τα αποτελέσματα των πράξεών τους μας αναγκάζει να τους λέμε και αυτούς βλάκες. Παρατηρώντας τους καλύτερα διαπίστωσα πως αυτού του είδους οι άνθρωποι ήταν πάντα πεπεισμένοι για την ηθική ανωτερότητά τους και αυτό επειδή προσάρμοζαν πάντα την ηθική στα μέτρα της νοητικής τους ικανότητας, γι΄αυτό το λόγο και διάλεξαν να υπηρετούν την πνευματικότητα της δύναμης αντί γι΄αυτή της αγάπης. Γι΄αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να μιλάμε για έλλειψη ευφυΐας αλλά για την αποτυχία της. Είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν πως έχουν βγει έξω από την μυθική σπηλιά του Πλάτωνα και αφού έχουν δει το αληθινό φως, αποτελούν την ελίτ του πνεύματος που έχει το ηθικό δικαίωμα να κάνει ότι θέλει για να εξουσιάσει τους άλλους και να τους οδηγήσει στη δικιά τους αλήθεια. Αυτοί οι άνθρωποι επειδή στερούνται της αυτεπίγνωσης έχουν τρομερή επιμονή σ΄αυτά που κάνουν και δεν διδάσκονται από τη ζωή. Αν κάποιος προσπαθήσει να τους αποδείξει πως όσα κάνουν είναι βλακείες, τότε γίνεται θανάσιμος εχθρός τους και θέλοντας να δικαιολογήσουν τα συναισθήματά τους και τις πράξεις τους, φτάνουν να υποστηρίξουν πως << ακόμα και το να σκοτώσει κανείς μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, σταματώντας τη δράση ενός αδελφού που έχει παρεκκλίνει, τουλάχιστον σ΄αυτόν τον κόσμο, και γλυτώνοντας πολλούς από περισσότερα βάσανα και οδύνες>> Λιβράγκα Σπόροι φωτός 1989. ή το << είναι περισσότερο εγκληματίας αυτός που σκοτώνει ένα μερμήγκι χωρίς λόγο, από αυτόν που σκοτώνει άλλον άνθρωπο με ένα λόγο ή ιδανικό που να δικαιολογεί την πράξη του.>>
Μετά από όλα αυτά μπορούμε να πούμε πως αυτού του είδους οι βλάκες μπορεί να αποδειχτούν οι πιο επικίνδυνοι από τους ανθρώπους γιατί πιστεύοντας στην εξυπνάδα τους αντιμετωπίζουν τους άλλους με τόση αλαζονεία, λες και είναι μυρμήγκια.( Α! ξέχασα, έχουν δίκιο γιατί ανήκουν στο μέλλον, στην έκτη ή αρεία φυλή)
Αυτού του είδους οι επικίνδυνοι βλάκες δεν ενδιαφέρονται για τη σοβαρότητα αυτών που υποστηρίζουν, αλλά τη στόχευση... αν δηλαδή οι ενέργειές τους μπορούν να ολοκληρώσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους και αυτό γιατί αυτού του είδους η βλακεία δεν αποτελεί ελάττωμα της νόησης αλλά του συναισθήματος.>>
Αν ακόμα πιστεύεις για το ουσιώδες της ερώτησής σου , σε παρακαλώ να μου την ξανακάνεις με περισσότερες διευκρινίσεις…


πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 22:45:22  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
γαρατζώτης
Νικόμαχε, η ερώτησή σου μου δείχνει πως δεν κατάλαβες ( ούτε στοιχειωδώς ) τα όσα γράφω για τους επικίνδυνους βλάκες.
Το πρόβλημα, όπως έχω πει και παραπάνω, δεν είναι λόγω έλλειψης ευφυΐας αλλά ακύρωσής της εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων.
Αν κατανοήσεις αυτές τις απλές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο της επικίνδυνης βλακείας, τότε θα καταλάβεις και το άκαιρο, άσκοπο και ανούσιο της ερώτησής σου.

Λάθος απάντηση γαρατζώτης.
Εσυ δεν κατάλαβες.
Επιμένω να απαντήσεις στην ερώτηση,χωρίς υπεκφυγές.

Δεν αναφέρθηκα σε επικίνδυνους και ακίνδυνους βλάκες και μην υποτιμάς την νοημοσύνη μου αν θέλεις διάλογο.

Και με την ευκαιρία,τι διαφορά έχει η ακύρωση της εφυίας απο την ανυπαρξία της?
Τι σημασία έχει αν κάποιος είναι μονίμως βλάκας ή αν καταδιαστήματα έχει εφυϊα την οποία ακυρώνει.Τι αλλάζει στο τελικό αποτέλεσμα?

Αλλά απάντησε πρώτα στην ερώτηση.
Εκτός κι αν δεν θέλεις γιατι κατάλαβες το νόημά της!

Υ.Γ

Να απαντήσεις όπως ακριβώς σου ετέθη.Δεν χρειάζονται διευκρινίσεις!
Και αφού δώσεις μόνος σου την σωστή απάντηση,τότε θα σε ρωτήσω τι νόημα έχει η σπηλιά του Πλάτωνα και οι εξ' αυτής εξελθόντες και θα δείς οτι πάλι λάθος κάνεις.
Σιγά-σιγά όμως.Απάντησε πρώτα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 30/11/2011 22:49:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 22:47:27  Εμφάνιση Προφίλ
admin, η λέξη που θα χρησιμοποιούσα για το πρώτο μου πμ προς την αμαλία είναι...προκλητικό!
εσύ πάντως, σου το λέω για τη περίπτωση που δεν το κατάλαβες, παραδέχτηκες... πως δεν είσαι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης, μιας και δεν φέρνεις στη δημοσιότητα τα επίμαχα e-mail.

πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 23:17:58  Εμφάνιση Προφίλ

Νικόμαχε, μάλλον δεν καταλαβαίνεις με τίποτα.
Ούτε καν διαβάζεις ολόκληρο το μήνυμά μου. Αλλιώς δεν θα μίλαγες για επικίνδυνους και ακίνδυνους βλάκες, αλλά για έντιμους και επικίνδυνους βλάκες και τότε θα καταλάβαινες το ανόητο της ερώτησής σου.
Όσο τώρα για την ευφυΐα, δεν μοιάζει σε τίποτα με τον βήχα που… κάποια στιγμή μπορεί να έχουμε και κάποια άλλη όχι. Η ευφυΐα του καθενός μας είναι σταθερό και μετρήσιμο μέγεθος. Η ακύρωσή της ή όχι είναι αυτή που εξαρτάται από τα διάφορα ψυχολογικά μας προβλήματα.
Γι αυτό το λόγο είναι που λέω πως η ερώτησή σου είναι εντελώς, μα εντελώς ανόητη.
Κάποια μέλη της ΝΑ μπορεί να είναι απλοϊκοί και έντιμοι βλάκες, κάποιοι άλλοι πολύ ευφυείς αλλά επικίνδυνοι βλάκες λόγω των ψυχολογικών τους προβλημάτων, όπως αυτά που είχα και εγώ άλλωστε.
Το σίγουρο πάντως είναι πως.. δεν είναι δυνατόν να μείνει κάποιος για πολύ καιρό στη ΝΑ και να είναι και έξυπνος και χωρίς ψυχολογικά προβλήματα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το οποιοδήποτε φόρουμ.
Εγώ προσωπικά προτιμώ ένα επικίνδυνο βλάκα της ΝΑ από ένα επικίνδυνο βλάκα κάποιου φόρουμ.
Ο πρώτος έχει να λειτουργήσει μέσα από την διαπροσωπική τριβή του με άλλες προσωπικότητες, σε αντίθεση με τον δεύτερο που… όντας κουκουλοφόρος είναι εξαρτημένος ,μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα κατά την οποία οι διάφορες κουκούλες- μάσκες έχουν αντικαταστήσει τα μοναδικά και ανεπανάληπτα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου.


πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 23:25:23  Εμφάνιση Προφίλ
Χαχα
Απίστευτος είσαι γαρατζώτης!

οκ δεν χρειάζεται να απαντήσεις!

Το έκανες ήδη.

Προχώρα παρακάτω στον σκοπό που σε έκανε να έρθεις εδω στο esoterica!

Δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου.
Αλλωστε αυτο θα σε ανακουφίσει !!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 23:33:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo
Κρίμα ρε παιδιά (koukou1, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), τέτοιο (συγγραφικό) ταλέντο να πηγαίνει χαμένο, θα είχατε κάνει μεγάλη καριέρα σε τέτοιου είδους περιοδικά…

Για σκεφτείτε το λίγο σοβαρά.

Εγώ πάντως δηλώνω από τώρα ως “θαυμαστής” της συγγραφικής σας πένας (φαντασίας)…

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 23:40:18  Εμφάνιση Προφίλ
Νικόμαχε, πριν φύγεις και από Νικόμαχος γίνεις φυγόμαχος διάβασε και τα παρακάτω που θεωρώ πολύ χρήσιμα για την περίπτωσή σου και που αναλύουν ακόμα περισσότερο αυτό που είπα προηγουμένως σχετικά με την εξάρτηση απο κάποιο φόρουμ.

Πιασμένοι στον Ιστό.
Μήπως είσαι νετομανής?

πηγή:http://www.xfd.gr
Μια συνηθισμένη ημέρα ...;

Η σωστή χρήση του internet αποτελεί πρόκληση για όλους μας, παλιούς και νέες χρήστες. Σίγουρα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ομολογήσει ότι το διαδίκτυο λειτουργεί σαν Κίρκη: κάνεις μια στάση για λίγο, αλλά εγκλωβίζεσαι στο μαγικό του κόσμο. Ήταν, επομένως, φυσικό για μας, τους επιμελητές του ιστοχώρου, να αναρωτηθούμε για τις ώρες χρήσης του διαδικτύου από τους επισκέπτες μας -;συνήθως η ποσότητα και η ποιότητα είναι δυσανάλογες. Μια μικρή δημοσκόπηση για τους επισκέπτες ήταν η αφορμή για μεγάλο προβληματισμό και αναζήτηση στοιχείων γι'; αυτό που ονομάζεται «Εξάρτηση από το Διαδίκτυο».

Τα αποτελέσματα αυτής της ολιγοήμερης δημοσκόπησης με τον τίτλο «Μια συνηθισμένη ημέρα, πόσες ώρες περνάς στο διαδίκτυο;» επέδειξαν τα εξής:

• Κανα-μισάωρο 29%

• Μία με μιάμιση ώρα 26%

• 2 με 3 ώρες 13%

• Έως 4 ώρες 9%

• Περισσότερο 23%

Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν επιστημονικά αντικείμενα που επιβάλλουν μια αυξημένη χρήση του διαδικτύου. Γι'; αυτό μόνο τα ανώτερω στοιχεία είναι επισφαλή για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ας ομολογήσουμε, όμως, κάτι: η είσοδος του διαδικτύου στα σπίτια μας, με την εισβόλη των ευρυζωνικών συνδέσεων, έθεσε τις βάσεις για μια 24ωρη εξάρτηση από αυτό. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουμε ήδη πέσει θύματα μιας «Δεύτερης Ζωής» παράλληλης με την πρώτη, που μας δίνει ίσως περισσότερες δυνατότητες επιλογής, αλλά δεν παύει να είναι fake .

Μελέτες

Εδώ και μια δεκαετία, ένας νέος όρος εισέβαλε στα ψυχολογικές μελέτες και στη ζωή μας: η «Εξάρτηση από το Διαδίκτυο» ή «Νετομανία». Η πρώτη τέτοια μελέτη δημοσιεύτηκε στην Αμερική το 1998 από την ερευνητική ομάδα του ψυχολόγου Kraut μετά από ένα διετές πείραμα. Είχε γίνει τυχαία επιλογή οικογενειών, στις οποίες χάρισαν έναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet . Μετά από δύο χρόνια οι έρευνες έδειξαν ότι οι χρήστες που άρχισαν να έχουν μια ολιγόωρη χρήση του διαδικτύου εβδομαδιαίως παρουσίασαν αυξημένα επίπεδα κατάθλιψης και μοναξιάς. Και φανταστείτε ότι μιλάμε για λίγες ώρες την εβδομάδα! Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι οι «τηλεσχέσεις» δεν παρέχουν στήριξη και αμοιβαιότητα, αισθήματα απαραίτητα για την ψυχολογική μας ασφάλεια και ευτυχία. «Είναι πιο εύκολο να χτίσεις ρηχές σχέσεις και να οδηγηθείς έτσι σε μία γενική παρακμή στην επικοινωνία σου με τους άλλους ανθρώπους», λέει ο Kraut .

Η έρευνα μιας άλλης ψυχολόγου, της Young , η οποία πρώτη μίλησε γι'; αυτή την εξάρτηση, έδειξε ότι η χρήση του internet είχε οδηγήσει στην απομόνωση από το κοινωνικό περιβάλλον το 56% των 396 «νετομανών» που εξετάστηκαν. Πολλές άλλες μελέτες, όπως των Morhan και Martin , έδειξαν ότι η μοναξιά βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την υπερβολική ενασχόληση με τον διαδίκτυο και ότι αυτή η κατάσταση ξεκινά από την εφηβική και φοιτητική ηλικία.

Από άρθρο στον Observer μαθαίνουμε ότι υπεύθυνοι για την εξάρτηση δεν είναι συγκεκριμένοι ιστοχώροι, αλλά ο ίδιος ο υπολογιστής: «Δυστυχώς, η Εξάρτηση από το Διαδίκτυο είναι ανθεκτική απέναντι στη θεραπεία, ενέχει σημαντικούς κινδύνους και παρουσιάζει υψηλά ποσοστά υποτροπής. Η σχέση είναι με τον υπολογιστή. Πρώτον, αποκτά σημασία για τη ζωή μας. Δεύτερον, μας οδηγεί έτσι ώστε τα συναισθήματα που θα μπορούσαμε να εκφράσουμε στην καθημερινή μας ζωή να τα εξαντλούμε στον υπολογιστή μέσω διαφόρων μηχανισμών: e - mail , παιχνίδια κ.α. Τρίτον, η χρήση του υπολογιστή καταλαμβάνει τεράστιο χρόνο από τη ζωή μας. Έπειτα, αν προσπαθήσεις να κόψεις απότομα το λώρο, χάνεις εκ των πραγμάτων τον καλύτερό σου φίλο. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί σε κατάθλιψη ή οργή».

Μα είναι εξάρτηση;

Μεγάλος λόγος έχει γίνει για το αν μπορεί να θεωρηθεί η «νετομανία» εξάρτηση. Οι περισσότεροι χρήστες είναι έτοιμοι να σε κοροϊδέψουν, αν τους πεις ότι έχουν εξαρτηθεί ψυχολογικά από το διαδίκτυο. Όμως, σύμφωνα με τους θεωρητικούς των εξαρτήσεων, οι εξαρτήσεις παρέχουν ένα είδος ολοκλήρωσης στους εξαρτημένους, όσο απατηλά ή στιγμιαία κι αν είναι αυτά τα οφέλη. Λόγω της διανοητικής ευχαρίστησης που απολαμβάνουν, προχωρούν σε μια όλο και πιο έντονη ενασχόληση με αυτά. Σε κάθε περίπτωση, η ψυχαναγκαστική συμπεριφορά χρησιμοποιείται για τη μείωση της υποκείμενης συναισθηματικής έντασης και ως επιβράβευση για τη μελλοντική μας συμπεριφορά. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι νετομανείς τρέπονται στην ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο για να ανακουφιστούν από στιγμές επώδυνης διανοητικής έντασης ή ταραχώδεις περιόδους στη ζωή τους. Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό, σαφώς η νετομανία πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο των ψυχολογικών εξαρτήσεων. Ερευνητές όπως ο Grienfield έχουν αποφανθεί ότι το internet δεν είναι τόσο αθώο όσο πιστεύουμε, αλλά έχει τεράστιες δυνατότητες να αλλάξει τη διάθεσή μας. Πάνω από το 29% των νετομανών που εξέτασε ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσαν τακτικά το διαδίκτυο για να αλλάξουν διάθεση ή να αποδράσουν από την καθημερινότητα. Δεν το χρησιμοποιούσαν ως εργαλείο, αλλά ως ψυχολογικό αντιστάθμισμα στα προβλήματα της ζωής. Επειδή, λοιπόν, η εξάρτηση εξυπηρετεί ένα χρήσιμο σκοπό, ο σύνδεσμος μπορεί να συσφιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταστήσει τη ζωή μας αδύνατη χωρίς αυτόν.

Φοιτητικές εξαρτήσεις

Η αφθονία του χρόνου που μας προσφέρει η φοιτητική ζωή, ιδιαίτερα σε μερικές σχολές, η χειραφέτηση από το βλέμμα των γονέων και η αποξένωση που συχνά χαρακτηρίζει τους ακαδημαϊκούς χώρους, μας καθιστούν πολύ ευάλωτους σε κάθε είδους εξαρτησιογόνα. Έχει λεχθεί ότι ζούμε στον πολιτισμό της εξάρτησης, κυρίως ψυχολογικής, από κάθε λογής συμπεριφορές. Η ιδιωτικότητα, όμως, που μας παρέχει το Διαδίκτυο, το κάνει συχνά ακαταμάχητο.

Το διαδίκτυο έχει εξυμνηθεί από πολλούς ως ανώτερο από την τηλεόραση και τα άλλα «παθητικά» μέσα, επειδή επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν το είδος της πληροφορίας που θα λάβουν και να ανταποκριθούν σε αυτήν ενεργά μέσω e - mail , IM , chat rooms , forums , social networking και τελειωμό δεν έχουν. Παλαιότερες έρευνες είχαν καταδείξει ότι η τηλεθέαση οδηγούσε σε μείωση της κοινωνικότητας. Ωστόσο, οι νεότερες έρευνες για το διαδίκτυο εγείρουν αμφισβητήσεις για την κοινωνική υγιεινή του, τη φύση της «εικονικής» επικοινωνίας και τις εξαϋλωμένες σχέσεις που συχνά δημιουργούνται στο κενό του κυβερνοχώρου.

Μπορεί να πρόκειται για το αγαπημένο μας MMPORPG , για κάποιο social club σαν το Facebook , για τη γνωστική παντοδυναμία που μας παρέχει η Βικιπαίδεια, για τις τηλεγνωριμίες μέσω forums και chatrooms , ή ακόμη και για πρακτικές εξ υπαρχής εφάμαρτες. Με ό,τι κι αν ασχολούμαστε online , ο κίνδυνος να ξεχάσουμε την αληθινή μας ζωή και να κλείσουμε το χρόνο και τη ζωή μας σε μια 17αρα οθόνη και μια σύνδεση που όλο κι ανεβαίνει, είναι υπαρκτός και πολλοί έχουμε ήδη υποκύψει.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της «Αμερικανικού Ψυχιατρικού Περιοδικού», οι μορφές της εξάρτησης μπορεί να διαφέρουν. «Στην Κορέα, είναι πρωτίστως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στην Αμερική, φαίνεται να είναι το Facebook . Είναι η πορνογραφία, τα παιχνίδια, ο τζόγος, η συνομιλία με φίλους. Όλα αυτά τα πράγματα υπήρχαν και ήταν εφικτά και πριν, αλλά τώρα έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα. Για την αντιμετώπιση της εξάρτησης μπορεί κανείς να ξεκινήσει με μια ομάδα αλληλοβοήθειας. Ίσως αντικαθιστώντας μια online παρέα με μια πραγματική».

Στον Ιστό (της Αράχνης)

Είναι γνωστή η παραβολή για τον ιστό της αράχνης. Ο ιστός μπορεί να πιάσει μόνο μικρά έντομα, ενώ μεγαλύτερα ζώα μπορούν να περάσουν και να τον ξεσκίσουν. Χρησιμοποιώντας παραβολικά αυτό το λόγο, μπορούμε να πούμε ότι μόνοι μας, σαν πρόσωπα, είμαστε πολύ ευάλωτοι σε μια εξάρτηση. Αν ο Χριστός έρθει μέσα μας, κάθε εξάρτηση καταρρέει. Οι Πατέρες της Εκκλησίας ποτέ δε χρησιμοποίησαν τη λέξη «εξάρτηση». Αντίθετα, χρησιμοποιούσαν τον όρο «πάθος». Και η χρήση του διαδικτύου μπορεί να εξελιχθεί σε πάθος, καθώς ανοίγει την πόρτα της κοσμικότητας στην ψυχή, με αποτελέσματα που πολύ συχνά είναι ολέθρια. Το ζητούμενο είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος να μας οδηγήσει στην «επιστροφή στον Πατέρα», ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει. Ας αναλογιστούμε όλοι την πορεία μας. «Είναι δύσκολο και επώδυνο να ταράξεις ή να μεταμορφώσεις τη φύση. Ωστόσο, ο Θεός μπορεί να το κάνει: η φύση δε φέρνει κανένα εμπόδιο στο Θεό. Γι'; αυτό, κανείς μην απελπίζεται» (Όσιος Νείλος). Η προσευχή, η επικοινωνία με συναγωνιστές αδελφούς και η ανάληψη μιας ορθόδοξης ασκητικής ζωής θα αποτελέσουν την πηγή για πολύ γνησιότερες χαρές απ'; αυτές του internet . Ο αγώνας αυτός, όπως κάθε άλλος, θα είναι δύσκολος, γιατί έχει να κάνει ουσιαστικά με τον εγωισμό μας, ο οποίος μάς οδηγεί στην απομόνωση. Ο Θεός, όμως, θα τον ευλογήσει και θα μας οδηγήσει στη νίκη. Καλή αρχή!

Για τη σύνδεση των κειμένων: Γ.Φ.Κ.

Μήπως είσαι νετομανής ;

Αν περισσότερες από 5 των παρακάτω προτάσεων ισχύουν, ίσως έχεις κάποια μορφή εξάρτησης από το διαδίκτυο:

• Μήπως το διαδίκτυο απορροφά τη σκέψη σου; (Σκέφτεσαι για τις online δραστηριότητές σου ή ανυπομονείς για την επόμενη online επίσκεψη)

• Μήπως χρειάζεσαι όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο για να νοιώσεις ικανοποιημένος;

• Μήπως επανειλημμένα έχεις κάνει αποτυχήμενες προσπάθειες να ελέγξεις, να περικόψεις ή να σταματήσεις τη χρήση του internet ;

• Μήπως νοιώθεις ανήσυχος, κακόκεφος, μελαγχολικός ή οξύθυμος, όταν προσπαθείς να περικόψεις ή να σταματήσεις τη χρήση του internet

• Μήπως βρίσκεσαι online περισσότερο από ό,τι αρχικά είχες σχεδιάσει;

• Μήπως έχεις διακινδυνεύσει να χάσεις μια σημαντική σχέση, δουλειά, εκπαιδευτική ή επαγγελματική ευκαιρία λόγω του διαδικτύου;

• Μήπως έχεις πει ψέματα στην οικογένειά σου, τον πνευματικό σου ή άλλους για να αποκρύψεις την έκταση της ενασχόλησής σου με το διαδίκτυο;

• Μήπως το χρησιμοποιείς για να αποδράσεις από προβλήματα (π.χ. μοναξιά, ενοχές, ανησυχία, μελαγχολία);

Με βάση το τεστ του Κέντρου για την Αποκατάσταση των Εξαρτημένων από το Διαδίκτυο ( Centre for Internet Addiction Recovery )

πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 23:52:56  Εμφάνιση Προφίλ
Πολύ ξεκατίνιασμα βλέπω και δε μου αρέσει.


Δε θέλω να χαθεί η ουσία μέσα στο χαμό από φωνές για τη λερωμένη φωλιά του καθενός και το υπόλοιπο παρελθόν του φόρουμ.


Σας παρακαλώ ΟΛΟΥΣ:ΗΡΕΜΙΑ!.


Ζιπ, στην αρχή κατέθεσες χρήσιμες πληροφορίες και εμπειρίες, σε ευχαριστώ για αυτές. Στο αυτό το θέμα η όποια κόντρα ή αδικία ή οτιδήποτε έχεις με τον Admin δεν έχει θέση.

Γιάννη Γαρατζώτη. Νιώθω πως θές να πεις πολλά. Σε παρακαλώ ΜΗΝ κολλάς σε τεχνικά/διαδικαστικά πράγματα. Λες διαρκώς για βλάκες/έξυπνους και δε μπαίνεις σε λεπτομέρεις. Δώσε μας λίγα περιστατικά,παρδείγματα, έστω χωρίς ονόματα. Και μην εκνευρίζεσαι. Γράφεις πιεσμένα και φαίνεται.

Όσο για το θέμα αν το esoterica.gr σχετίζεται με τη ΝΑ, όσοι θέλουν πιστεύουν τον Admin. Ο άνθρωπος απάντησε. Αν κάποιος δεν τον πιστεύει, μαγκιά του.


Πάμε παρακάτω σας παρακαλώ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 23:53:45  Εμφάνιση Προφίλ
γαρατζώτης

αυτά να τα πείς στους κατώτερούς σου,νυν μέλη της ΝΑ.

εδω μιλάς με ανωτέρους σου,οπότε τα επιχειρήματά σου είναι για τον κάδο απορριμάτων.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2011, 23:59:14  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv
Δεν μπαινει στην ΟΥΣΙΑ ,γυρω γυρω παει με ανουσια θεματα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:03:19  Εμφάνιση Προφίλ
Νικόμαχε, μετά από όλα αυτά, δώσε την τελευταία μάχη σου μαζί μου και απάντησέ μου στο παρακάτω πρόβλημα…

1.Υπάρχουν τώρα ενεργα μέλη στο φόρουμ.
2.Υπάρχουν τώρα πρώην μέλη του φόρουμ.
3.Υπάρχουν τώρα μη μέλη του φόρουμ και δεν θα γίνουν ποτέ.

Ποιά απο τις τρείς κατηγορίες, κατα την γνώμη σου, είναι πιο έξυπνη απο τις άλλες και γιατί?

ΥΓ/ κάτι είχες πει για το ότι δεν θα ασχοληθείς ξανά μαζί μου, έτσι δεν είναι?
Τελικά μήπως είσαι νετομανής ?

πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:10:46  Εμφάνιση Προφίλ
Οχι γαρατζώτης.

Συνέχισε στο θέμα για το οποίο ήρθες και άφησε τις...κουτοπονηριές.
Σε επιβαρύνουν,αν είσαι σε θέση να το αντιληφθείς.

Προχώρα στο θέμα της ΝΑ και πές μας την άποψή σου,για το πώς σχετίζεται αυτή με το esoterica.gr

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:21:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
γαραντζώτης γιάννης:
quote:
admin (...)
εσύ πάντως, σου το λέω για τη περίπτωση που δεν το κατάλαβες, παραδέχτηκες... πως δεν είσαι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης, μιας και δεν φέρνεις στη δημοσιότητα τα επίμαχα e-mail.

Α ναι(;), θα το έκανα φαίνεται και δεν το κατάλαβα πράγματι. Για να μου το λες εσύ όμως που διαθέτεις και την "ορθή αντίληψη" μάλλον έτσι θα είναι, τι να πω...
Ευχαριστώ και πάλι Δάσκαλε!

Και το αρθράκι (που μας το παράθεσες ολόκληρο)... από τη σελίδα της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης έτσι;
Τι ωραία, τι καλά!!
Λες να είμαι κι εγώ "Νετομανής";
Εκτός από Δάσκαλος είσαι λοιπόν και Θεραπευτής;


Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:26:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
IndustrialAngel:
quote:
Γιάννη Γαρατζώτη. Νιώθω πως θές να πεις πολλά.

Εγώ πάλι γιατί νιώθω πως μας έχει ήδη πει πάρα πολλά;Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:27:30  Εμφάνιση Προφίλ
Νικόμαχε, είδες που άλλα βλέπεις και άλλα καταλαβαίνεις...
Πουθενά δεν είπα πως έχω άποψη για το αν το φόρουμ είναι της ΝΑ ή όχι. Εγώ μια απλή ερώτηση έκανα σχετικά με κάτι που είχα ακούσει.
Μη ξεχνάς άλλωστε πως όταν εγώ έφυγα από τη ΝΑ το 1991, δεν υπήρχαν καλά καλά ούτε υπολογιστές, όχι να μιλάμε για διαδίκτυο και για φόρουμ.
Δεν μπορεί λοιπόν να έχω προσωπική άποψη για το θέμα και δεν θα είχε δοθεί συνέχεια αν η αμαλία μου είχε απαντήσει, ορθά κοφτά, πως... όχι δεν είναι έτσι.
Η αλήθεια άλλωστε, πρέπει να λέγεται πάντοτε με απλά λόγια.

Τι γίνεται όμως? Ακόμη ασχολείσαι μαζί μου ή μήπως κάνω λάθος?

Ένα σου λέω.. έντιμος άνθρωπος είναι μόνο ο συνεπής ( συν+έπος, λόγος) άνθρωπος.
Έτσι δεν είναι?


πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:28:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Εγώ πάλι γιατί νιώθω πως μας έχει ήδη πει πάρα πολλά;

Διότι ένας Δάσκαλος πάντοτε έχει να πει περισσότερα...

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:38:19  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
D.I
Διότι ένας Δάσκαλος πάντοτε έχει να πει περισσότερα..


Σωστός!!

Τώρα γιατί ο Δάσκαλος ασχολείται μαζί μου?
Μήπως τελικά admin,είμαι πράγματι το "οχημα"...διαφυγής?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

koukou1
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Cyprus
53 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:38:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους koukou1
quote:
Παιδιά πείστηκα πραγματικά ότι το site δεν ανήκει τώρα στην Ν.Α.
Σίγουρα παλαιότερα όταν ήμουν στην Ν.Α ανήκε, αλλά σίγουρα όχι τώρα.
Διότι ακόμα και αυτοί στην Ν.Α είχαν περισσότερο ποιότητα και αντίληψη από εσάς.
Θα ήθελα να εξαίρεσω με μια γρήγορη μάτια του καινούριου, τον zip γιατί αφήνει παν τα έστω και ένα περιθώριο ότι κάνει λάθος
και τον Dr Jekyll Mr Hyde γιατί ότι και να γίνει έχει αίσθηση του χιούμορ (και δεν το κάνω για να τους καλοπιάσω)
Ιδικά για του συντονιστές και για τον διαχειριστή του site ,είστε από ότι φαίνεται ψυχολογικά διαταραγμένοι σε βαθμό αηδίας
η επιφάνεια σε ποιότητα που σας δέρνει δεν λέγεται έχετε ξεφύγει κατά πολύ από τον ρολό που λέτε ότι παίζετε και η σφαιρικότητά σας στα πράγματα αγγίζει πάτο .
Να πάτε καλύτερα στην Ν.Α για να μάθετε εκεί δυο τρία πράγματα εκεί .
προς ολοταχώς στην βλακεία πηγαίνετε .
Κάντε μια ανακεφαλαίωση στα όσα είπατε, για να δείτε ότι φαίνεστε κατά πολύ χειρότεροι από όσο λέτε ότι είμαι εγώ .
Έτσι, έτσι, και θα καταφέρετε να βάλετε συμμετοχή για το ρεκόρ μα.....ιας
και δεν ξέρω αν σας αρέσει αυτή η ip τώρα, αν δεν σας αρέσει πέστε μου να την αλλάξω ξυπνοπούλια, μην μαζεύεστε τόσα Πόλα γιατί θα πάθετε υπερφόρτιση .
σας υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να ξανά μιλήσω τελευταία φορά ήταν.
Dr Jekyll Mr Hyde και εγώ σε συμπάθησα, πραγματικά το λεω όχι ειρωνικά που μπορεί να το είπες εσύ αλλά


εδώ το τελειώνω.

Επιτέλους..τράβα και το καζανάκι τώρα!!!


Το τραβάω Εαρινός αλλά με τόσες μα....ες που λες δεν τελειώνει.....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:38:46  Εμφάνιση Προφίλ
Admin, μάλλον θα χρειαστεί να πω ακόμα περισσότερα για τους επικίνδυνους βλάκες...
Αρκετά όμως για σήμερα.
Καληνύχτα σας.

πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:46:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
Μα κάτσε Δάσκαλε, που πας;
Περίμενε! Να μη σε κεράσουμε κάτι;


("επικίνδυνους βλάκες"; Τι να ήθελε άραγε να πει;)Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
koukou1
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Cyprus
53 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:54:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους koukou1
quote:

Κρίμα ρε παιδιά (koukou1, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), τέτοιο (συγγραφικό) ταλέντο να πηγαίνει χαμένο, θα είχατε κάνει μεγάλη καριέρα σε τέτοιου είδους περιοδικά…

Για σκεφτείτε το λίγο σοβαρά.

Εγώ πάντως δηλώνω από τώρα ως “θαυμαστής” της συγγραφικής σας πένας (φαντασίας)…
elo έλα παραδεξου, αρχ........ια συντονιστής είσαι
και καταξιωμένο ανδρ....ελο του φόρουμ,
Σταμάτα τις παπατζες και κανε τίποτε χρήσιμο βγες από το φόρουμ και σπάσε τις αλυσίδες που σε δένουν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 00:59:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
quote:
γαραντζώτης γιάννης - Απεστάλη: 30/11/2011, 22:47:27:

admin, η λέξη που θα χρησιμοποιούσα για το πρώτο μου πμ προς την αμαλία είναι...προκλητικό!
εσύ πάντως, σου το λέω για τη περίπτωση που δεν το κατάλαβες, παραδέχτηκες... πως δεν είσαι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης, μιας και δεν φέρνεις στη δημοσιότητα τα επίμαχα e-mail.Πρώτα από όλα κ. Γαραντζώτη.
Σε εμένα στείλατε τo προσβλητικότατο email, εγώ σας απάντησα, δύο φορές, μου ανταπαντήσατε, σας ανταπάντησα.
Γιατί λοιπόν ζητάτε τα email από τον Admin, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα ζητήσετε από εμένα και να περιμένετε εμένα (αν συμφωνώ) να τα ανεβάσω;

Δεύτερον.
"προκλητικό"!
Ε όχι και προκλητικό το email σας κύριε Γαραντζώτη:

quote:
****@gmail.com wrote:

Γεια σου amalia

Έλαβες το ακόλουθο μήνυμα από το Μέλος : γαραντζώτης γιάννης (****@gmail.com)

Στη Διεύθυνση: http://www.esoterica.gr/forums/

εγώ θα ντρεπόμουν αν έκανα κάτι τέτοιο! Εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτα ? οσκοπός αγιάζει τα μέσα...


Χωρίς να με γνωρίζετε καν προσωπικά, μου απευθύνεστε στο email μου με αγοραίο και ιδιαίτερα αγενή τρόπο, με προσβάλλετε, με κατηγορείτε. Δεν ξέρω σε ποιον πιστεύατε ότι απευθύνεστε στο email αυτό ώστε να έχετε λάβει αυτόκλητα το δικαίωμα του αυταρχικού ενικού: σε κάποιον υποτελή σας, σε κάποιο μαθητούδι σας που του τραβάτε το αυτί;
Και βέβαια ήταν υβριστικότατο το email σας, το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κανείς.
Δεν επικοινωνούνε με τον τρόπο αυτό οι σοβαροί και αξιοπρεπείς άνθρωποι κ. Γαραντζώτη! Αν εσείς εκλάβατε αρνητικά την ευγενικότατη σύσταση που σας είχα κάνει στο παρόν θέμα, δεν σας φταίω σε τίποτε να εισβάλλετε στον προσωπικό μου χώρο και να μου κάνετε... αγενείς επιπλήξεις!!!

Όσο για την αλληλογραφία μας, αφού νομίζετε ότι θα σας δικαιώσει, δεν θα σας χαλάσω το χατίρι και θα την παραθέσω :

(Σημ: Με μωβ γράμματα παραθέτω τα δικά μου email και με πράσινο τα δικά σας)

______________________________________________________________________________________________

****@gmail.com wrote:

Γεια σου amalia

Έλαβες το ακόλουθο μήνυμα από το Μέλος : γαραντζώτης γιάννης (****@gmail.com)

Στη Διεύθυνση: http://www.esoterica.gr/forums/

εγώ θα ντρεπόμουν αν έκανα κάτι τέτοιο! Εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτα ? οσκοπός αγιάζει τα μέσα...


ΠΡΩΤΟ email ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΩ:
Re: Αποστολή Μέσω των ESOTERICA.gr Forums ! από το Μέλος γαραντζώτης γιάννης
17/11/2011 8:57 μμ

Καλησπέρα "γαραντζώτη γιάννη"
Δεν κατάλαβα, για ποιο πράγμα θα έπρεπε να ντρέπομαι;

amalia,
για το esoterica


ΔΕΥΤΕΡΟ email ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΩ:(αφότου δεν είχα λάβει καμιά απάντηση για 2 μέρες)
Στις 19 Νοεμβρίου 2011 11:19 π.μ., ο χρήστης amalia <****@yahoo.gr> έγραψε:

Καλημέρα κ. "γαραντζώτη γιάννη"
Την Πέμπτη το απόγευμα μου στείλατε μήνυμα κι εγώ σας απάντησα, ζητώντας σας να διευκρινήσετε τι εννοείτε.
Έκτοτε, αν και με το μήνυμά σας με προσβάλλατε, δεν αποκριθήκατε στην απάντησή μου.
Θα ήταν σωστό βέβαια, εφόσον κιόλας με προσβάλλατε, να απαντήσετε σ' αυτό που σας ρώτησα.


amalia,
για το esoterica


19/11/2011 8:37 μμ γιαννης γαραντζωτης wrote:

Αμαλία γεια σου. Καλά το έπιασες το πρόβλημα. Είναι θέμα λεπτότητας.Όπως, με το δίκιο σου αγανακτείς που δεν σου απάντησα στο προσωπικό σου μήνυμα, έτσι και εγώ αγανάκτησα με την έλλειψη λεπτότητας σου , με το να σταματήσεις τον διάλογο στο θέμα της ΝΑ. Έγραψες αυτά που έγραψες, σου απάντησα και μετά εξαφανίστηκες... Είδες πόσο ενοχλητικό και πόσο χωρίς λεπτότητα είναι ?

Τέλος πάντων, ξεκινήσαμε άσχημα. Σου ζητώ συγνώμη. Μάλλον και εγώ είμαι λίγο προκατειλημμένος με το φόρουμ. Είμαι και από την φύση μου λίγο επιθετικός. Ελπίζω να γνωριστούμε καλύτερα και να βάλουμε λίγο μέσα τα νύχια μας...Σε γενικές γραμμές πάντως είμαι καλοπροαίρετος συνομιλητής , αρκεί να μη δεχτώ κάποια επίθεση και μάλιστα παράλογη.Για μια βδομάδα δεν θα γράψω για το θέμα της ΝΑ και αυτό επειδή τρέχω για την επανεκλογή μου στο ΔΣ του βιοτεχνικού επιμελητηρίου θεσσαλονίκης. Αν θες κάποια στιγμή να επικοινωνήσεις πιο προσωπικά μαζί μου, το τηλέφωνό μου είναι...2310 *** *** 8-4μμ. Χαίρομαι πάντως που επέμεινες με το μήνυμά σου...


19/11/2011 10:23 μμ, amalia <****@yahoo.gr> έγραψε:

Γεια σας Κ. Γαραντζώτη

Από τη δική μου πλευρά δεν "βγήκαν νύχια", οπότε θεωρώ ότι είναι περιττό να εμφανίζετε ως αμοιβαία τη στάση αυτή της επιθετικότητας, όπως καταλαβαίνουμε ότι εννοείτε.

Εσείς στη συζήτηση για τη Νέα Ακρόπολη παραπληροφορήσατε αναφερόμενος για υποτιθέμενη παράδοση του forum στην εν λόγω οργάνωση, μου προσάψατε ότι προσβάλλω όσους συμμετέχουν στο θέμα, κατηγορείτε ότι θα πρέπει να "μυηθεί" κάποιος ώστε να μπορεί να γράψει την άποψή του και τέλος, μας απειλήσατε κιόλας με εισαγγελική παρέμβαση. Όλα αυτά, τα ερμηνεύουμε ως προσπάθεια δημιουργίας καταστάσεων στις συζητήσεις, δεν ξέρουμε για ποιο λόγο βέβαια. Ως εκ τούτου, όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, θα κρίνουμε μετά από επαρκή μελέτη και συζήτηση μεταξύ μας στην ομάδα των υπευθύνων του esoterica, κατά πόσον χρειάζεται κάποια απάντηση σε κάτι και αν κρίνουμε έτσι, ποια θα είναι αυτή.

Στη συνέχεια, μου στείλατε ένα email στο οποίο αναφέρατε ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι (γιατί θα έπρεπε να ντρέπομαι;), γράψατε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, κ.λπ. Και όλα αυτά, διότι στα forums έδρασα (με ευγένεια) όπως θα δρούσε οποιοσδήποτε σοβαρός διαχειριστής ενός σοβαρού χώρου συζητήσεων; Αυτή είναι η νοοτροπία μας κ. Γαραντζώτη, ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες και καταβάλλουμε πολύ κόπο για να διατηρήσουμε το επίπεδο των forums. Επίσης, κανέναν διάλογο δεν σταμάτησα, σας ανέφερα μονάχα τη νοοτροπία των forums του esoterica, την οποία θα πρέπει να σεβαστεί κάθε άνθρωπος που θέλει να συμμετάσχει στις συζητήσεις.

Δεκτή η συγνώμη. Παρολαυτά, δεν καλύφθηκα και δεν καλυφθήκαμε από την απάντηση που δώσατε με το παρόν email σας και ελπίζουμε πραγματικά να έχει εδώ τέλος αυτή η αναίτια επιθετική στάση από την πλευρά σας.

Με το forum γιατί γράφετε ότι είσαστε "λίγο προκατειλημμένος";

amalia,
για το esoterica

______________________________________________________________________________________________Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 01:09:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
quote:
koukou1 - Απεστάλη: 01/12/2011, 00:54:10

elo έλα παραδεξου, αρχ........ια συντονιστής είσαι
και καταξιωμένο ανδρ....ελο του φόρουμ,
Σταμάτα τις παπατζες και κανε τίποτε χρήσιμο βγες από το φόρουμ και σπάσε τις αλυσίδες που σε δένουν


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:
Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ
(οποιουδήποτε είδους) ΚΑΤΗΧΗΣΗ
ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ!

Και που σαι, koukou1!
Το ότι βάζεις αστεράκια στις βρισιές και στις προσβολές δε σημαίνει ότι δεν βρίζεις κιόλας.
Το αντιλαμβάνεσαι αυτό έτσι;

Κάνε τώρα μια μετάνοια να "λεπτύνουν οι αλυσίδες"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

koukou1
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Cyprus
53 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 01:19:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους koukou1
quote:

Μα κάτσε Δάσκαλε, που πας;
Περίμενε! Να μη σε κεράσουμε κάτι;


("επικίνδυνους βλάκες"; Τι να ήθελε άραγε να πει;)Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------admin σου τελείωσαν η ατάκες τις δεκάρας από ότι φαίνεται εεεε;;;
Για διαχειριστής πάντως δεν περνιέται, να είσαι σίγουρος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

koukou1
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Cyprus
53 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 01:25:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους koukou1
quote:

quote:
koukou1 - Απεστάλη: 01/12/2011, 00:54:10

elo έλα παραδεξου, αρχ........ια συντονιστής είσαι
και καταξιωμένο ανδρ....ελο του φόρουμ,
Σταμάτα τις παπατζες και κανε τίποτε χρήσιμο βγες από το φόρουμ και σπάσε τις αλυσίδες που σε δένουν


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:
Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ
(οποιουδήποτε είδους) ΚΑΤΗΧΗΣΗ
ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ!

Και που σαι, koukou1!
Το ότι βάζεις αστεράκια στις βρισιές και στις προσβολές δε σημαίνει ότι δεν βρίζεις κιόλας.
Το αντιλαμβάνεσαι αυτό έτσι;

Κάνε τώρα μια μετάνοια να "λεπτύνουν οι αλυσίδες"

amalia σίγουρα κάτι ξέρεις για βρισιές παραπάνω από εμένα, έχεις εξειδικευτεί και στις φωτογραφίες εξάλλου,
Αστό κοπέλα μου, έχετε γίνει ρεντίκολο, το έχετε καταλάβει η όχι?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 01:36:04  Εμφάνιση Προφίλ
Η αλήθεια είναι ότι η διαχείρηση ίσως έχει ξεφύγει λίγο από τα όρια
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 01:37:36  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv
Δεν νομιζω Dr Jekyll Mr Hyde

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 01:54:07  Εμφάνιση Προφίλ
Εσύ θεωρείς ότι με τον ίδιο τρόπο που εκφράζεται ένα τρολ (π.χ. κοροϊδευτικά ή ειρωνικά) είναι σωστό να εκφράζεται και η διαχείρηση;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2011, 02:03:51  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv
ποιος δινει το εναυσμα και ποιος προκαλει συνεχεια ,αυτοι οι ιδιοι αντι να μας πουν επι της ουσιας το θεμα, αναλωνόμαστε σε αλλου ειδους εκφανσεις

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 53 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1835938
Maintained by Digital Alchemy