ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Νέα Ακρόπολη... Νο.1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 53
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2012, 20:47:28  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Το Ξέρεις ότι εμπεριέχει σαδισμό από μερούς σου αυτο το μύνημα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2012, 21:18:37  Εμφάνιση Προφίλ
Και τι σε ωθεί να γίνεσαι Σαδιστής;

Πες μας, εδώ στο φόρουμ,

Καταλαβαίνεις ότι έτσι κωλυσιεργείς το θέμα μας;

ή σου συμβαίνει άθελά σου;

Edited by - pantelis1 on 20/01/2012 21:19:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2012, 21:41:46  Εμφάνιση Προφίλ
ΜαρκησΑίολος Ντε Σάντ!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2012, 21:52:56  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Και τι σε ωθεί να γίνεσαι Σαδιστής;
Εσύ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2012, 21:58:17  Εμφάνιση Προφίλ
Επίσης η άποψη μου είναι:

(Όσον αφορά την εκμετάλλευση της ευκολοπιστίας.)

Είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί ότι διάφορες εσωτερικού τύπου σχολές εκμεταλλεύονται πιθανόν αυτή την ανθρώπινη συμπεριφοράς για να εμποτίσουν τη ιδεολογική δογματική λογική τους.

εδώ ένας user(Rose) από άλλο φόρουμ, τοποθετείτε πάρα πολύ αναλυτικά στο θέμα αυτό.

Fallen Angel
"Έχω ψαξει στο φορουμ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό (αν υπάρχει, αμελεια μου), αλλά θα ηθελα να ακούσω τις θεσεις σας για τον οργανισμό Νεα Ακρόπολη.
Ειχα πάει την Ανοιξη σε ενα σεμινάριο και εδειξαν ότι εχουν και μερακι και ανιδιοτελη κινητρα σε αυτό που κάνουν.
Γνωρίζεται κάτι επι τουτου?"

Rose
"Αγαπητέ Fallen Angel,

υπάρχουν πολλές σχολές εσωτερισμού ή φιλοσοφίας, που παρότι διατυμπανίζουν τα κοινωνικά τους κίνητρα, και την παρουσίαση της Αλήθειας, παρουσιάζουν μία αντιεπιστημονική παραφιλολογία, κοινώς παραδόσεις, προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, ανατολικές θρησκειολογίες ανάμικτες με στοιχεία Δυτικής Φιλοσοφίας.

‘Όταν πριν κάποια χρόνια επισκέφθηκα τη Νέα Ακρόπολη και αγόρασα αφελέστατα, κάποιο βιβλίο τους, που είχε γράψει ο ‘Αγιος Γερμανός, τους ρώτησα, αν μπορούσαν να πιστοποιήσουν αν πραγματικά το έγραψε εκείνος, και φυσικά η απάντηση τους ήταν αρνητική.

Είναι όμως πολύτιμο να ερευνάμε και να μελετάμε διάφορους χώρους εσωτερισμού και φιλοσοφίας, έτσι ώστε να αποκτάμε σιγά σιγά την εμπειρία, να διακρίνουμε και να αναγνωρίζουμε το κάλπικο από το αυθεντικό. Και αυτή είναι η κύρια ικανότητα που αποκτά ένας αφυπνισμένος.

Ο κύριος γνώμονας, για να διακρίνουμε μία Αυθεντική Σχολή εσωτερισμού ή φιλοσοφίας, είναι η αναζήτηση στοιχείων που πιστοποιούν μία θέση της σχολής, είτε μέσω επιχειρημάτων, είτε μέσω ιστορικής και επιστημονικής τεκμηρίωσης της αλήθειας.

Το κύριο πρόβλημα σε όλες αυτές τις ψευτοφιλοσοφικές κινήσεις, είναι πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση, ανάμεσα στις θρησκευτικές και θρησκευτικού τύπου δοξασίες, και στην Φιλοσοφία, ή οποία δεν στηρίζεται σε (εξ’ αποκαλύψεως αλήθειες) αλλά σε επαληθεύσιμες πραγματικότητες."

http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=2401.0


"Επαληθεύσιμες πραγματικότητες" Είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να αναπτύξει ό καθένας κατα την γνώμη μου, όπιος θέλει να είναι αναζητητής.

Edited by - pantelis1 on 20/01/2012 22:06:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2012, 22:14:41  Εμφάνιση Προφίλ
pantelis1

quote:
macedon
Νομίζεις ότι σε αφορά;

Βεβαίως.

quote:
(Η Αμαλία νομίζεις πως είσαι;)

Όχι. Έχουμε βασικές διαφορές με την amalia, η βασικότερη εκ των οποίων ειναι ότι αυτή είναι από την Αθήνα, εγώ όχι.

quote:
Δεν έχω καμία υποχρέωση να σου απαντήσω.

Είσαι κακός!

quote:
Εξάλλου της Αμαλίας, της απάντησα όσον αφορά στο το ζήτημα που ξεκίνησε των διάλογό μεταξύ μας.

Σ'αυτήν γιατί απαντάς;

quote:
Αυτό που με αφορά είναι το θέμα μας!

Εμένα πάλι η Ουντινέζε.

quote:
Όταν τελειώσετε με τα διάφορα, ενημερώστε με

ΟΚ. Θα είσαι σπίτι;

quote:
να μιλήσουμε σοβαρά για το θέμα μας στο φόρουμ.

Γιατί ρε συ, τι σου κάναμε και θα μιλήσεις σοβαρά; Δεν μας λυπάσαι καθόλου;


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2012, 22:24:19  Εμφάνιση Προφίλ
macedon

Μπράβο σου!!!

Edited by - pantelis1 on 20/01/2012 22:24:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2012, 22:28:53  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Εσύ...

Αίολε σαν βγεις στο πηγαιμό......
στρίψε όλο αριστερά και μετά ευθεία, άλλα μην σταματήσεις....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2012, 08:47:52  Εμφάνιση Προφίλ
Στις 18/12/11 έγραφα..."Στην κορυφή λοιπόν της ΝΑ συναντάμε αυτόν που αποκαλούν…Παγκόσμιο Αρχηγό ή Αυτοκράτορα Ελέω Θεού ή Παγκόσμιο Κομάντο .

Από κάτω υπάρχουν οι Εθνικοί Αρχηγοί των Κρατών που γεννιούνται με την δημιουργία της ΝΑ στα διάφορα κατ ευφημισμό ΄κράτη’ που λειτουργούν στις σύγχρονες δημοκρατίες.

Ίσως να αναρωτιέστε , τι εννοώ με αυτό. Για να το καταλάβετε , δεν έχω παρά να σας παρουσιάσω την αντίληψη που έχουν στη ΝΑ για τη γέννηση των κρατών.
Έτσι λοιπόν, όπως διδάσκεται στο μάθημα της κοινωνικοπολιτικής, στο εισαγωγικό σεμινάριο της ΝΑ, η οντότητα κράτος γεννιέται όταν, μέσα στη κοινωνία ενσαρκώνεται η οντότητα της Δικαιοσύνης.

Έτσι λοιπόν, αυτά που εμείς αποκαλούμε κράτη, δεν είναι τέτοια εφόσον δεν ενσαρκώνουν μέσα τους το στοιχείο της Δικαιοσύνης.

Πότε λοιπόν γεννιούνται? Μα πότε άλλοτε παρά τη στιγμή που, έρχεται ο Αετός της ΝΑ να αναλάβει την ενσάρκωση της Δικαιοσύνης μέσα στις διάφορες αγελαίες κοινωνίες, όπως αυτές που έχουμε εμείς δηλαδή.

Η παραπάνω θεώρηση είναι που τους δίνει το δικαίωμα να αποκαλούν τον πρόεδρο του σωματίου ΝΑ ως Εθνικό Αρχηγό (ΕΑ) της Ελλάδας και τη σημαία της χώρας μας να κυματίζει κάτω από τη σημαία της Αυτοκρατορίας της ΝΑ."

Ο ΕΑ, ο οποίος, ας σημειωθεί, γνωρίζει ήδη, από την ΝΑ από την οποία προήλθε και στης οποίας αναγκαστικά ανήκε στον πυρήνα της( ήταν δηλαδή αυτό που στη ΝΑ αποκαλούν "Πελεκυφόρο"), την οργανωτική και διοικητική δομή που θέλει να φτιάξει και την οποία σας αναλύω τώρα.

Έτσι λοιπόν, ο ΕΑ κάνοντας κάποιες δραστηριότητες, συνήθως ομιλίες, έλκει τα πρώτα, ανυποψίαστα, υποψήφια μέλη.
Μετά από 3 περίπου μήνες, αφού έχουν τελειώσει την εισαγωγική φάση ή όπως αλλιώς την λένε "δοκιμαστική σειρά" κατά την οποία έχουν ,στην κυριολεξία βομβαρδιστεί με ένα μεγάλο όγκο,πολύ καλά στοχευμένων πληροφοριών σε σχέση με τις αρχαίες θρησκείες(εξαιρούνται οι..Ιουδαϊκή,μουσουλμανική και χριστιανική),τους αρχαίους πολιτισμούς και τα συστήματα διοίκησής τους και τις αρχαίες ηθικές αξίες και αφού δεχτούν να γίνουν μέλη της ΝΑ και μάθουν τον "μυστικό" χαιρετισμό τους, επιλέγονται, σύμφωνα με την ευφυΐα τους,τις ικανότητές τους, την κλίση τους,τον ενθουσιασμό τους για το νεοανακαλυφθέν "Ιδεώδες" και τις ανάγκες της δημιουργούμενης δομής, να ενταχθούν σε μια "Γραμματεία".
Γραμματεία, είναι ένα από τα πολλά κανάλια εργασίας που υπάρχουν με σκοπό να εκπληρώσουν τις ανάγκες της ΝΑ. Υπάρχουν γραμματείες...προπαγάνδας,τύπου,ένταξης,οικονομίας, τεχνικής,Δημ. Σχέσεων και πολλές άλλες.
Κάθε Γραμματεία έχει σαν επικεφαλής έναν Γραμματέα.


πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2012, 12:31:10  Εμφάνιση Προφίλ
Μιας και το θέμα μας είναι η Νέα Ακρόπολη θα είναι χρήσιμο να γνωρίσουμε από που προέρχεται και με τι μοιάζει η Νέα Ακρόπολη....


Θεοσοφία (Θεοσοφική εταιρεία)

Δημιούργημα της Γερμανοεβραίας πνευματίστριας Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, που αποδεδειγμένα εξαπατούσε τους οπαδούς της, ενώ από στενούς συνεργάτες της εθεωρείτο δαιμονισμένη. Από θεωρητικούς του Ινδικού Εθνικισμού η Θεοσοφία χαρακτηρίζεται ως ινδουϊστική αίρεση. Όπως και η Μασονία, προωθεί την ένωση όλων των θρησκειών, γιατί δήθεν "όλες εννοούν το ίδιο πράγμα", ότι δηλ. ο άνθρωπος, η κτίση και ο Δημιουργός είναι ένα και το αυτό, ότι το καλό δεν διαφέρει από το κακό και ότι ο Θεός... δεν έχει συνείδηση του εαυτού του(!). Περιγράφει το Θεό ως κακό, τον Ιησού Χριστό ως ένα μύστη ανωτέρου βαθμού (και όχι ως τον Υιό του Θεού τον μονογενή) και θεωρεί τον Εωσφόρο... ευεργέτη της ανθρωπότητας!


Νέα Ακρόπολη

Αποκρυφιστική και νεοφασιστική οργάνωση, που ιδρύθηκε από τον Αργεντινό Jorg Angel Livranga Rizzi. Σύμφωνα με την οδηγία του Λιβράγκα: "Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει... χωρίς να υποψιάζεται κανείς πως οι άνθρωποι καλούνται να αλλάξουν τρόπο ζωής", η οργάνωση εμφανίζεται ως "φιλοσοφικό κέντρο", που προσφέρει ομιλίες με ελεύθερη είσοδο. Στόχος της είναι η εξουδετέρωση της δημοκρατίας, η οποία "κυριαρχεί στους λαούς που βρίσκονται σε υπανθρώπινη κατάσταση"(!), και η δημιουργία μίας νέας φυλής υπερανθρώπων εξουσιαστών.

Ο Λιβράγκα οραματιζόταν μία ολοκληρωτική κοινωνία όπου "κανείς δε θα έχει λόγο, ούτε ευκαιρία να κάνει απεργία ή να εργάζεται χωρίς όρεξη" αλλά "ο καθένας θ' αφιερώνει έξι ώρες την ημέρα στις θείες εντολές (του Λιβράγκα φυσικά). Οι αποκλειστικές ερωτικές σχέσεις θα απαγορεύονται, ακόμα και μέσα στο γάμο! Όποιος όμως δε λατρεύει τη "νέα θεότητα" θα απορρίπτεται ή θα απομονώνεται σε "οίκους για απροσάρμοστους", ενώ όσοι ασκούν βία, θα εκτελούνται "αναπόφευκτα"!

Η οργάνωση κάνει τελετές σε ναούς προς τιμήν αρχαίων θεοτήτων και διαθέτει "Σώμα Ασφαλείας" που εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες, συχνά με αληθινά όπλα, "για να γίνει μια μέρα ένας μεγάλος στρατός, μια μεγάλη δύναμη". Επίσης χρησιμοποιεί το φασιστικό χαιρετισμό με τη λέξη "Ave". Τα μέλη διδάσκονται διαλογισμό και ιστορίες για... νεράιδες, ξωτικά, πράσινους νάνους κ.ά. φανταστικά όντα, ενώ όσοι ανήκουν στον εσωτερικό πυρήνα υποχρεούνται να στέλλουν στον αρχηγό ακριβείς αναφορές για τη ζωή τους, περιγράφοντας και προσωπικές λεπτομέρειες. Ο αρχηγός πληρώνεται και μένει δωρεάν στην έδρα της Ν.Α.

Λεπτομέρεια: Κατά την έπαρση της σημαίας, η Ελληνική σημαία είναι κάτω από της σημαία της Νέας Ακρόπολης, γιατί η Ελλάδα ανήκει στην Αυτοκρατορία της Ν.Α.!

Στρατός... αυτοκρατορικός

Οπαδοί της Νέας Ακρόπολης προπονούνται στις πολεμικές τέχνες ώστε να γίνουν μια μέρα ένας "μεγάλος στρατός".

....αυτά κατά την παρακάτω ηλεκτρονική σελίδα.
http://www.fortunecity.com/marina/pitcairn/1421/dealers.htm


Edited by - pantelis1 on 21/01/2012 14:17:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2012, 14:35:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost
quote:
Δημιούργημα της Γερμανοεβραίας πνευματίστριας Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, που αποδεδειγμένα εξαπατούσε τους οπαδούς της, ενώ από στενούς συνεργάτες της εθεωρείτο δαιμονισμένη

Κλασικός τρόπος δυσφήμισης μίας ιστορικής προσωπικότητας...ιδίως από "χριστιανούς"...λέξεις κλειδιά εδώ το "γερμανοεβραία" (διότι οτιδήποτε "εβραϊκό" είναι οπωσδήποτε αφ'εαυτού δαιμονικό και κακό), "εξαπατούσε", "δαιμονισμένη"...και έδεσε το γλυκό...


Φίλε Παντελή γιατί τέτοιο μένος με τη Θεοσοφία? Εγώ από τα λίγα κείμενα της Blavatsky που έχω διαβάσει θεωρώ τα έργα της εξαιρετικά επιμορφωτικά, παραδίδοντας σ'αυτά πάρα πολλές γνώσεις που συνήθως είναι και καλά τεκμηριωμένες και με ακριβείς παραπομπές. Ακόμα όμως κι αν δεν ήταν η Blavatsky θα ήταν σίγουρα κάποιο άλλο άτομο που θα τύχαινε να προωθήσει κάποιο αντίστοιχο κίνημα.

Τονίζεις επίσης συνέχεια τη σχέση Θεοσοφίας και Ναζισμού. Μην τα μπλέκεις στο μυαλό σου αυτά...παραλείπεις το γεγονός ότι η Θεοσοφία στα τέλη του 19ου αιώνα είχε γίνει εξαιρετικά δημοφιλής και "του συρμού". Και την είχαν ασπαστεί μεταξύ άλλων και αρκετοί λόγιοι και διανοούμενοι.

Με τη δική σου λογική λοιπόν θα έπρεπε να ρίξουμε στον Καιάδα και τον μεγάλο Νίτσε λόγω της διδασκαλίας περί "Υπερανθρώπου". Επειδή δηλαδή κάποιοι περίεργοι χιτλερικοί ασπάστηκαν (και παραποίησαν) κάποιες ιδέες του Νίτσε θα πρέπει να κατηγορούμε το φιλόσοφο?

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2012, 14:47:40  Εμφάνιση Προφίλ
Επειδή συχνά μιλήσαμε για τον Εθνικό Αρχηγό της Ελλάδας, στις εικόνες του Google βρήκα μια πρόσφατη φωτογραφία του και σας την μεταφέρω.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThpnti3Q_e8LWmzQ1fc1gTaUq6zZ3E_yZVMRL5vtpf3pyVBjI5

πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2012, 16:28:53  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε Kost χαίρομαί που επιχειρηματολογείς και δεν παιδιαρίζεις όπως κάποιοι άλλοι!

Σε κάποια συμφωνώ και σε κάποια διαφωνώ!

Η άποψη μου δεν συνβαδίζει απαραίτητα με αυτή της ηλεκτρονικής σελίδας.

Αλλα είναι καλό να ακουστούν όλες οι απόψεις!

Τον Εσωτερισμό τον στυρίζουν πάρα πολλοί στο φόρουμ γιαυτό πρέπει να φανεί και η άλλη πλευρά του πράγματος!

Εξάλλου όσο προσπαθώ να κάνω διάλογο δεν φαίνεται να συγκινούνται κάποιοι, άλλα ακόμα περισσότερο δεν φαίνεται αυτούς τους κάποιους, να τους κάνει σύσταση η διαχείριση (άρα αδιαφορεί)

Γι' αυτό και προσπαθώ να το αναπτύξω μόνος μου το θέμα και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν δυσκολίες.

Όσο προσπαθώ να κάνω διάλογο, υπάρχουν κάποιοι που τον παρεμποδίζουν, και εσύ δεν είδα να παίρνεις θέση σε αυτό,

Τώρα έρχεσαι και θέλεις να σου απαντήσω και να κάνουμε διάλογο;

Πάρε θέση πρώτα(σαν ώριμος user του φόρουμ) σε σχέση με τους άλλους, για να αποδείξεις ότι θέλεις πραγματικά να ανταλλάξουμε σοβαρά απόψεις και μετά συνεχίζούμε....


Edited by - pantelis1 on 21/01/2012 16:41:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2012, 20:05:02  Εμφάνιση Προφίλ
Το νέο μέλος μαθαίνει, εκτός των άλλων, το πυραμιδικό σύστημα διοίκησης της ΝΑ, την ύπαρξη των "Ζωντανών Δυνάμεων", των οδηγητών και των Πελεκυφόρων.

Οι ζωντανές δυνάμεις (Ζ.Δ.)
Οι ΖΔ όπως διδάσκονται στη Ν.Α είναι όπως πιστεύουν ο σπόρος των Μικρών Μυστηρίων.
Έχουν μια λειτουργικότητα ταυτόχρονα μυστικιστική και πρακτική. Πρόκειται να γεννήσουν τον Νέο Άνθρωπο της 6ης υποφυλής της 5ης φυλής ή αλλιώς την Αρία φυλή.
Για να το κάνουν αυτό πρέπει να περάσουν τις δυσκολίες ενός μεσαίωνα και να κατορθώσουν να φτιάξουν ένα χιλιόχρονο πολιτισμό.
Ο νέος άνθρωπος μεταξύ άλλων διαφορών σε σχέση με τον παλιό παρουσιάζει το ουσιαστικό χαρακτηριστικό της Μαγικής Αντίληψης.

Οι ΖΔ είναι η ενσάρκωση στον παρόντα ιστορικό χρόνο όλων των στοιχείων που αποτέλεσαν τα Μυστήρια όταν οι Θεοί αναγκάστηκαν να δώσουν στους ανθρώπους φόρμουλες ζωής και θα αποτελέσουν τα Μυστήρια όταν οι σημερινοί άνθρωποι θα τελειώσουμε την εξέλιξή μας.
Σήμερα τα Μικρά Μυστήρια προσπαθούν ξανά να αναδυθούν σε ένα κόσμο που έχει πέσει στο σκοτάδι του υλισμού.
Αποτελούνται από ανθρώπους καλής θέλησης που είναι διατεθειμένοι να τείνουν ξανά τη γέφυρα της ίριδας για να ανανεωθεί η παλιά συμφωνία μεταξύ των ανθρώπων και των Θεών.

Ρόλος και σκοπός των ΖΔ
Η ενσάρκωση των Μικρών Μυστηρίων περνάει μέσα από τέσσερις δρόμους.
1. μορφική οδός.
Διοχετεύεται μέσα από την υπηρεσία ( εργασία ) και αποτελείται από…
1. χωρισμό σε ρόλους ( ανδρικούς – γυναικείους )
2. στολές – σύμβολα.
3. ναούς
4. οργανωτικές δομές
2. ψυχολογική οδός που διοχετεύεται μέσα από την αφοσίωση και αποτελείται από…
1. δοκιμασίες
2. τελετές
3.αναζωογόνηση παλιών θεοτήτων κάτω από νέες μορφές.
Αρχαίοι Θεοί που "ίσως" κοιμούνται από αιώνες θα αναστηθούν με νέες μορφές αλλά με την παλιά δύναμή τους για να ξαναγίνουν Μυστικιστικοί Κυβερνήτες μας.
Σιγά – σιγά οι ιεροί χώροι θα φορτίζονται ξανά με την μαγική δύναμη της αφοσίωσης, αυτή τη δύναμη που μεταλλάζει, εξαγνίζει και ανυψώνει τον αστρικό ( συναισθηματικό ) μας κόσμο, για να μπορέσουμε μέσα από αυτόν να ξαναμπούμε σε επαφή με το θείο.
3. μέσα από τις ιδέες
Αποτελείται από έρευνα η οποία μας οδηγεί να καταλάβουμε
1. τον τριπλό ηλιακό Λόγο που βρίσκεται μέσα μας
2. τις τρεις ενέργειες που κυβερνούν το σύμπαν…Κονδαλίνι – Πράνα _ Φοχάτ
3. τα τρία κανάλια για την αντίληψη των ιδεών κάμα-μάνας (εγωιστικός νους) μπούντι (διαισθητικός φορέας)
4. οδός μεταφυσικής εισόδου, που είναι ο δρόμος που αποκαλύπτει το ΕΙΝΑΙ των πραγμάτων και το ΕΝΑ στην πολλαπλότητα.

Σκιαγράφηση 2ης οδού ψυχολογικής εισόδου
Αυτή αποτελείται από το τελετουργικό στοιχείο και εμπεριέχει από δοκιμασίες μέχρι προσευχές και τελετές για να τελούνται στους ναούς των ΖΔ και στις συγκεντρώσεις.
Στις τελετές ακολουθούνται τυπικά ειδικά και παραδοσιακά, αιώνια, κοσμικά, όπου συμμετέχουν σύμβολα, στολές, χαιρετισμοί, όρκοι, κραυγές , λάβαρα κλπ και που είναι παρμένα κυρίως από ελληνο- αιγυπτιακές πηγές.

( Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας ξεκαθαρίσω πως όλα όσα λέω παραπάνω και όλα όσα θα πω παρακάτω για τις ΖΔ δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αλλά όλα όσα αναφέρει το "τελετουργικό εγχειρίδιο" , ένα εσωτερικό έντυπο προορισμένο μόνο για τους αρχηγούς της Ν.Α. )

Για να μπει κάποιος στις ΖΔ περνάει από μια δοκιμαστική περίοδο τριών φάσεων που κρατάει γύρο στον ένα χρόνο.
Για να έχει δικαίωμα να είναι κάποιος σε αυτές τις φάσεις θα πρέπει να είναι συνεπής ως προς τις τρεις υποχρεώσεις του μέλους.
Στη πρώτη φάση , που κρατά ένα μήνα, πληροφορείτε από τον αρχηγό της δομής του τους σκοπούς των ΖΔ, τη χρήση στολών, λαβάρων, ιερών, τελετουργικών, στρατιωτικών κανονισμών και την ύπαρξη των τριών σωμάτων των ΖΔ.
1. το Σώμα Σιγουριάς ( ΣΣ ) αποτελούμενο μόνο από άνδρες (τελευταία πληροφορήθηκα πως μπορούν να είναι και ομοφυλόφιλοι αρκεί να μην είναι κραγμένοι ), αφιερωμένο στον θεό Άρη και που χρησιμοποιεί μαύρες στολές με κόκκινο περιβραχιόνιο.
2. το Ανδρικό Σώμα Εργασίας ( ΑΣΕ ), αφιερωμένο στον θεό Ήφαιστο με καφέ στολές και πορτοκαλί περιβραχιόνιο.
3. το Γυναικείο Σώμα ( ΓΣ ) , αφιερωμένο στην Αθηνά ή στην Αφροδίτη ή σε κάποια άλλη γυναικεία θεότητα. Χρησιμοποιεί μπλε στολές και μπλε περιβραχιόνια.

Αυτό για το οποίο έχω μείνει με την απορία, τώρα που έμαθα πως στις ΖΔ μπορούν να συμμετάσχουν και ομοφυλόφιλοι , είναι το εξής…μπορούν άραγε να συμμετέχουν στο ΓΣ άνδρες που θέλουν να αναπτύξουν την θηλυκή πλευρά τους? Ή , μπορούν στο ΣΣ ή το ΑΣΕ να συμμετέχουν γυναίκες που θέλουν να αναπτύξουν την αρσενική πλευρά τους ?
Ας μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει.

Στο τέλος της πρώτης φάσης ο υποψήφιος αποφασίζει αν θα συνεχίσει στις ΖΔ.
Αν συνεχίσει, τότε περνάει στη δεύτερη φάση όπου ονομάζεται συνοδός και η οποία κρατάει ένα ή δύο μήνες και κατά την οποία δεν μπορεί να μπει ακόμα στους ναούς, αλλά μόνο στις στρατιωτικές συγκεντρώσεις του σώματος που διάλεξε.
Στη συνέχεια περνάει στη Τρίτη φάση, σαν ασπιδοφόρος, όπου υπάρχει η τελετή εισόδου στο ναό.
Του δένουν τα μάτια και αφού του δώσουν να κρατάει μια αλυσίδα,τον τραβούν σε διάφορους χώρους ώστε να χάσει τον προσανατολισμό του. Συγχρόνως υπάρχει υποβλητική μουσική και τον βρέχουν, τον κτυπούν, τον εμποδίζουν, τον περνούν από φωτιά, μέχρι που να φτάσει στην είσοδο του ναού του.
Εκεί λύνει τα μάτια και μπαίνει στον ναό, όπου κάτω από επιβλητική μουσική αντικρίζει σύμβολα, λάβαρα, αναπαραστάσεις θεών και τους συντρόφους του που τους χαιρετά με το μπράτσο ψηλά.
Στη Τρίτη φάση περνάει τέσσερις δοκιμασίες…
Την αιθεροφυσική δοκιμασία, η οποία είναι το να προσφέρει κάτι τι υλικό που θα του ζητηθεί για το Σώμα.
Την πρανική (ενεργειακή ) δοκιμασία που είναι το να φτιάξει κάτι για τη ΝΑ.
Την Αστρική (συναισθηματική) δοκιμασία, που αποτελείτε από το να προσφέρει στους συντρόφους του κάτι συναισθηματικό π.χ μια απαγγελία, ένα σκετς ή κάτι άλλο παρόμοιο.
Τέλος η Νοητική δοκιμασία που είναι το να γράψει μια εργασία πάνω στις ιδιαιτερότητες του σώματος που έχει διαλέξει. Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος πρέπει να ετοιμάσει όλα τα στοιχεία της στολής του και τα σήματά του.
Ύστερα από ένα μήνα, μέχρι να υποσχεθεί σαν μέλος του Σώματος και που τότε θα λέγεται ιππότης (αν είναι άνδρας) και Ντάμα (αν είναι γυναίκα), περνάει μια περίοδο μοναξιάς κάνοντας ετοιμασίες, διαλογισμούς και καθαρμούς για την ημέρα της υπόσχεσης σε επίσημη τελετουργία.
Τώρα μη με ρωτήσετε πως θα λέγονται οι γκέι ιππότες ή ντάμες, δεν το γνωρίζω.
Πολύ πιθανόν να φτιαχτεί και ένα ροζ τάγμα ιπποτών με ξεχωριστές δοκιμασίες και διακριτικά.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ζητήσω την συνδρομή κάποιου νεώτερου μέλους, ώστε να διαφωτιστούμε πλήρως για το θέμα.

ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ
Όπως λέει και το τελετουργικό εγχειρίδιο των ΖΔ …" μονάχα μετά την τελετουργική υπόσχεση, που γίνεται σε ειδική τελετή μπροστά σε όλο το Σώμα της χώρας ( επίσημη αναγνώριση του κουταβιού μπροστά στην αγέλη ), θα αποτελεί κανείς πραγματικό μέλος της αδελφότητας των ΖΔ.
Η τελετή αρχίζει έξω από τον ναό του Σώματος με ερωτήσεις που κάνει ένα παλιό μέλος στον υποψήφιο.
Αφού απαντηθούν, ο υποψήφιος ντυμένος πλέον με τη στολή του, την οποία επαγρύπνησε συμβολικά λίγη ώρα πριν την τελετή, θα μπει στην αίθουσα του ναού όπου μπροστά στο λάβαρο και τα άλλα τελετουργικά στοιχεία , μπροστά στους αρχηγούς του και τα μέλη του σώματος, θα δώσει την υπόσχεση.
Σε αυτή υπόσχεται πως όσο είναι μέλος του σώματος θα εκτελεί σωστά όλα όσα αντιστοιχούν στο σώμα. Για να καταλάβετε καλύτερα, σας μεταφέρω την υπόσχεση που θα δώσει ένα υποψήφιο μέλος του ΑΣΕ.."μπρος στο σύμβολο του ηλιακού τροχού με τα τέσσερα μπράτσα, την ιερή φωτιά, την ψυχή μου και των συντρόφων μου στο ψάξιμο της αλήθειας, εγώ γνωστός τώρα σαν……………… υπόσχομαι σαν ιππότης του ΑΣΕ. Μπρος στον αρχηγό μου και το λάβαρό μου , χαιρετώ (με το μπράτσο ψηλά) ΑVE!!!"

Τα μέλη των ΖΔ εκτός από τις εβδομαδιαίες τελετές και τις τελετές υποσχέσεων που κάνουν στους θεούς που είναι αφιερωμένοι, κάνουν επίσης τελετές επετείων και εποχών και απ ότι έμαθα τελευταία τελούν και ακροπολιτανικά μνημόσυνα για αυτούς που πέθαναν.

Ένα μέλος των ΖΔ εκτός της εβδομαδιαίας συγκέντρωσης που έχει με τα άλλα μέλη του σώματος και στην οποία εκτός από το τελετουργικό μέρος υπάρχει και το οργανωτικό σε σχέση με τον καταμερισμό των εργασιών που θα γίνουν στις επόμενες 7 ημέρες και τον καθορισμό των δύο τουλάχιστον βαρδιών υπηρεσίας για το κάθε μέλος καθώς επίσης και το τμήμα μαθητείας κατά το οποίο διδάσκονται δημόσιες σχέσεις, κατασκευές, πυρόσβεση, πολεμικές τέχνες και πολλά άλλα.

ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ

Από τη στιγμή που κάποιος είναι μέλος στις ΖΔ και ταυτόχρονα Γραμματέας, έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να μπει σε ένα επίλεκτο πυρήνα των ΖΔ τον αποκαλούμενο Τάγμα του Πύρινου Σπαθιού (ΠΣ).
Για να γίνει μέλος αυτού του τάγματος ο Γραμματέας πρέπει αφού μπει στη διαδικασία των Σκαλοπατιών , όπως λέγεται, κατά την οποία κάθε 15 ημέρες στέλνει αναφορά στον Εθνικό Αρχηγό του για όλα όσα αφορούν την προσωπική του ζωή ( εγώ εξασκώντας βέτο, λόγω θέσης, και λόγω του ότι ο θεσμός άρχισε να εφαρμόζεται όταν εγώ ήμουν ήδη στο ΠΣ, δεν δέχτηκα να στέλνω αναφορές για την προσωπική μου ζωή ), θα πρέπει να περάσει τέσσερις δοκιμασίες σε σχέση με τα στοιχεία…γη, νερό, αέρας, φωτιά και τα οποία αντιστοιχούν στην ύλη, την ενέργεια, τα συναισθήματα και τη νόηση.
Οι δοκιμασίες έχουν μαγικό-συμβολικό χαρακτήρα και επιτρέπουν να δοκιμάσει ο υποψήφιος μια μυθική εμπειρία, καθώς και να δοκιμαστεί ο ίδιος ψυχολογικά.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ

Όλες οι δοκιμασίες τελούνται στη φύση.
Πρώτη είναι η δοκιμασία της γης….

Ο υποψήφιος, στη δοκιμασία της γης, διασχίζει ένα δάσος μέσα στη νύχτα κρατώντας ένα αναμμένο δαδί , το οποίο έφτιαξε μόνος του.
Αφού διασχίσει το δάσος βρίσκει ένα δρόμο που θα τον οδηγήσει σε ένα ιερό χώρο όπου τον περιμένει μια μικρή φωτιά και ο αρχηγός του, τον οποίο θα χαιρετήσει τελετουργικά.
Σε όλη τη διαδρομή, θα του βάζουν εμπόδια και θα του επιτίθενται ώστε να τον κάνουν να βγάλει από μέσα του όλη την δύναμή του και να δημιουργήσει τις δικές του ηρωικέ αναμνήσεις που θα τον τρέφουν και θα τον συντροφεύουν στο μέλλον.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Σε αυτή ο υποψήφιος διασχίζει, μέσα στη νύχτα, κολυμπώντας ντυμένος με τη στολή εκστρατείας του, κάποια υδάτινη έκταση.
Αφού φτάσει στο άλλο σημείο θα μαζέψει ένα ιερό σύμβολο που θα βρει εκεί και ύστερα θα επιστρέψει κολυμπώντας για να δείξει το σήμα της νίκης του στον Εθνικό Αρχηγό του.
Σε όλη τη διαδρομή οι παλαιότεροι του δημιουργούν προβλήματα έτσι ώστε να χρειαστεί να ξεπεράσει τις ψυχικές και σωματικές αντοχές του για να μη πνιγεί.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ
Ο υποψήφιος θα πρέπει να ανέβει ,με δεμένα μάτια, και να κατέβει μια δύσκολη πλαγιά, πηδώντας ή και περνώντας ανάμεσα από βράχια, τάφρους, και γέφυρες από κορμούς δένδρων.
Αφού φτάσει σε ένα σημείο θα πάρει ένα ιερό σύμβολο και θα επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο στον Εθνικό Αρχηγό του, ο οποίος θα του ζητήσει να πηδήξει στο κενό, ενώ από κάτω του κάποιοι είναι έτοιμοι να τον πιάσουν.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Αυτή αποτελείται από δύο φάσεις.
Μια ατομική και μια ομαδική.
Ο κάθε ένας θα μαζέψει ξύλα και όταν θα δοθεί το σύνθημα θα ανάψει τη δική του φωτιά από την οποία θα μεταφέρει φωτιά σε μια κεντρική εστία.
Κάποια στιγμή ο αρχηγός δίνει το σύνθημα και οι παλαιότεροι προσπαθούν να σβήσουν την κεντρική εστία.
Γίνεται συμπλοκή και αν σβήσει η φωτιά μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει ορίσει ο αρχηγός, επαναλαμβάνεται το ίδιο άλλες δυο φορές.
Σε αυτή τη δοκιμασία οι υποψήφιοι πρέπει να δουλέψουν ομαδικά για να αποκρούσουν τους πιο παλιούς

πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2012, 20:07:21  Εμφάνιση Προφίλ
Θα μου πει κάποιος πως θα μεταφέρω εικόνες από τον υπολογιστή μου?

πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3395 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2012, 20:28:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AitheroVamon
Πρώτα τις ανεβάζεις σε εναν host (πχ imageshack)

οταν ανεβάσεις κάποια,
πατώντας : "Browse"
μετα θα την επιλέξεις απο τα αρχεια σου
και μετα "UPLOAD NOW"
θα σου δώσει εναν "forum code"
το κάνεις copy-paste στο κείμενο σου
ή πατάς και βάζεις μέσα στα img το link που σου δίνει ο server που τις εχεις ανεβάσει .


κανε μερικές δοκιμές στο θέμα :
Test "Area51" -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ.

ps
(απευθείας απο το PC σου στο forum δεν γίνεται)


Hellas at War
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γαραντζώτης γιάννης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 07:13:57  Εμφάνιση Προφίλ
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/33/0005cd.png/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Αυτά είναι τα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν τις τρεις ΖΔ.
Του ΑΣΕ, του ΣΣ και του ΓΣ.
Του ΣΣ , αρχικά, είχε δύο κεραυνούς να πέφτουν πάνω στα δύο νερά. Επειδή όμως, κατ αυτόν τον τρόπο, παρέπεμπε άμεσα στα Ες Ες, έφυγε ο ένας κεραυνός.

πρώην αρχηγός ΝΑ ΘεσσαλονίκηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 09:16:39  Εμφάνιση Προφίλ
Λέμε και κανένα παρακαλώ-ευχαριστώ "ευγενείας σύμβολο".
Δεν είναι υπηρέτες σου οι άλλοι "Τέως κάτι αδιάφορο και Νύν τίποτα".

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 09:33:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
γαραντζώτης γιάννης,

ενδιαφέροντα τα όσα γράφεις.

Να σε ρωτήσω : Oι διάφοροι "καθηγητές" που εμφανίζονται όταν π.χ γίνεται μια συζήτηση, είναι πραγματικοί ή γιαλαντζί ; Πληρώνονται ή είναι κι αυτοί μέλη της οργάνωσης ; Π.χ κάνει η N.A. μια ανοιχτή συζήτηση για ένα θέμα ψυχολογίας, φτιάχνει και μια αφίσσα και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει αυτήν την ομιλία. Αυτός που μιλάει στο κοινό είναι ψυχολόγος ή μέλος της οργάνωσης που παριστάνει τον ψυχολόγο ; Πληρώνεται για να κάνει το "μάθημα" ; Πες μας λίγα πράγματα γι' αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις - "μαθήματα" που το κοινό είναι "ελεύθερο" να παρακολουθήσει.

Edited by - zip on 22/01/2012 09:34:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 09:45:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
pantelis1

Νομίζω ότι έχει ψωμί αυτό το τίποτα.


Το τίποτα δεν έχει τίποτα. Για μένα προσωπικά δηλ. Τώρα, αν για σένα το τίποτα έχει ψωμί, αυτό είναι δικό σου θέμα, όχι δικό μου.

Edited by - zip on 22/01/2012 09:46:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 12:11:49  Εμφάνιση Προφίλ
Ζip

Xαίρομε που γύρισες!
Μην είσαι τόσο φειδωλός για ένα θέμα που έχε 51 σελίδες και καθημερινά ανεβάζει τόσες Αναγνώσεις!

quote:
Λέμε και κανένα παρακαλώ-ευχαριστώ "ευγενείας σύμβολο".
Δεν είναι υπηρέτες σου οι άλλοι "Τέως κάτι αδιάφορο και Νύν τίποτα".

Αίολε εσύ είσαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάς για ευγένεια, όταν σε προηγούμενα μηνύματα έκανες τέτοιες δηλώσεις.

Λόγια δικά σου (για μην σε παραπέμψω και σε παλαιότερα....)

"Χεχε... Λάθος!
Με τις μαλακίες που λες"

"Χεστήκαμε για την ΝΑ"

"Χεσμένο σ' έχω κι εσένα"

Λόγος δικαστικής διαμάχης δεν είναι, άλλα ούτε και ευγένεια το ονομάζεις.

Μάλλον έχεις χάσει την αίσθηση τις πραγματικότητας φίλε μου όπως φαίνεται.

Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 12:38:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 13:31:45  Εμφάνιση Προφίλ
Παιδιά ποια η γνώμη σας για αυτό το βιντεάκι;

http://www.youtube.com/watch?v=vMRsi3plMaI

Με αφορμή αυτό που μου είπε ο Κost για την Θεοσοφία, καθώς η γνώμη μου είναι,

ότι είναι αλληλένδετη με την ΝΑ.

Εξάλλου το είχα ακούσει και στη Ν.Α

"οι θεοσοφία είναι αδερφάκι μας"

Απλά αυτοί παρίκμασαν(οι θεόσοφοι) και η Ν.Α είναι ό διάδοχος που ήρθε να κάνει σωστά αυτά που δεν έκαναν στη θεοσοφική εταιρία. (έτσι είχα ακούσει στην Ν.Α).

Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 14:17:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 14:19:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

quote:
Τον Εσωτερισμό τον στυρίζουν πάρα πολλοί στο φόρουμ γιαυτό πρέπει να φανεί και η άλλη πλευρά του πράγματος!Δεν είμαι και τόσο βέβαιος για αυτό. Δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχει να ανοιχτεί κάποιο θέμα για την Μπλαβάτσκυ, για τον Ελιφάς Λεβί, για τη Μπέιλι ή κάποιον αντίστοιχο από το χώρο του Εσωτερισμού.

Παλιά σίγουρα θα υπήρχαν τέτοια θέματα τώρα όμως δεν νομίζω. Ο "Εσωτερισμός" βέβαια πιάνει ένα τεράστιο εύρος θεματολογίας και αυτό είναι καλό διότι αλίμονο εάν περιοριζόταν στην τυφλή αποδοχή του τι μπορεί να είπε η Μπλαβάτσκυ περί 7 φυλών ή η Μπέιλι περί 7 ακτίνων κτλ.

Και για ποιό άλλο θέμα δηλαδή να τοποθετηθώ Παντελή. Ό,τι είχα να πω το είπα με απλά λόγια. Και να σου πω και κάτι, απεχθάνομαι την δημιουργία εντυπώσεων και προπαγάνδα σε κάθε της μορφή...όπως δεν θα πάρω στα σοβαρά μία σειρά από ομάδες και τάγματα που προασπίζουν υποτίθεται κάποια ιδεώδη αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν ιεραρχημένες καταστάσεις όπου 2-3 δυνατές (και αμφιβόλου ποιότητας) φιγούρες κάνουν όλο το κουμάντο, έτσι δεν θα πάρω στα σοβαρά και όσους "αντιμάχονται τις αιρέσεις, τον εσωτερισμό" χωρίς να έχουν ιδέα από τον εσωτερισμό και προασπίζοντας ουσιαστικά όσα λέει το παπαδαριό!


Το έχουμε πει επανειλλημένα, οι αναλογίες παντού ίδιες είναι, όπου κι αν κοιτάξουμε, είτε στο χώρο της θρησκείας, είτε σε κάποιο τάγμα ή ομάδα τύπου ΝΑ, είτε κάποιο πολιτικό κόμμα πάντα οι ίδιες αναλογίες, τα ίδια παιχνίδια μικροεξουσίας και ψωροεγωϊσμών...και επειδή μέσα στην τριβή κάποιοι εγωϊσμοί θίγονται ακολουθούν βεντέτες κάθε είδους όπως η συγκεκριμένη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 14:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Το βιντεάκι αυτό ποιό σκοπό ακριβώς εξυπηρετεί ρε συ Παντελή?

Καταρχάς για να σχηματίσεις μία γνώμη για την Μπλαβάτσκυ (όπως και για έναν οποιοδήποτε στοχαστή) πρέπει κατ'αρχάς να διαβάσεις κάποια κείμενά της. Και δεν εννοώ κάποια σύνοψη από άλλη πηγή αλλά κάποιο βιβλίο της. Εσύ το έχεις κάνει?


Το Zeitgeist θυμάμαι και εγώ ότι έχει στην αρχή κάποιες ανακρίβειες. Τις ίδιες όμως ανακρίβεις φαίνεται να έχει και το βίντεο που παραθέτεις! Μάς λέει δηλαδή πως δεν υπάρχει καμία παγανιστική πηγή πριν το 150 μ.Χ που να μιλάει για θάνατο και ανάσταση κάποιου θεού. Για τον θάνατο του Διονύσου Ζαγρέα από τους Τιτάνες και την ανάστασή του δεν έχουν ακούσει? Ή για μία σειρά από ημίθεους που κατέβηκαν στον "Άδη" και επέστρεψαν αναγεννημένοι από τον Κάτω Κόσμο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 14:38:14  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε Κost Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες τα όποια ήταν πολύ εύστοχα

θα ήθελα να σε ξανά ξεκαθαρίσω ότι δεν συμβαδίζει η γνώμη μου απαραίτητα με τους συνδέσμους( απλά βρίσκω κάποια καλα΄στοιχεια οπό όλα αυτά και τα παραπέμπω ως αφορμή για συζητήσεις καθώς έχουν και σχέση και με την Ν.Α άμεσα η έμμεσα.)

κατά τα άλλα είχα πει ότι με εκφράζει πάρα πολύ η εξής φράσεις :

"Το να είσαι οπαδός κάποιου είναι ηθικά βλαβερό, όποιος κι αν είναι αυτός."

(Δήλωση του Jiddu Krishnamurti πριν Το Θάνατο του)

"Όταν η δράση βασίζεται σε μια ιδεολογία, δεν είναι δράση. Είναι; Είναι προσαρμογή σ' ένα ορισμένο μοντέλο που έχετε εδραιώσει, κι επομένως η δράση είναι ατελής"

"Μαθητής" είναι κάποιος που μαθαίνει, όχι με φοβερή πειθαρχία σε κάποια ορθοδοξία, παράδοση, ή υποταγή σε κάποιους κανόνες κ.λ.π. που σου επιβάλουν τη μάθησή τους"

Xωρίς να θεωρώ τον Jiddu Krishnamurti κάποιον που πρέπει να ακολουθήσω σαν μέγα δάσκαλο σε ότι λέει.

Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 14:42:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 14:38:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Μάς λέει ότι υπάρχουν και 39 επίσημες πηγές, εκτός Καινής Διαθήκης, που αναφέρονται στο πρόσωπο του Ιησού. Δεν ξέρω αν είναι 39 όμως νομίζω ότι είναι όλες αμφιβόλου εγκυρότητας.

Ο καθένας όπως βλέπεις μπορεί να πει ό,τι θέλει σε ένα βιντεάκι. Και τη μέθοδο του Προκρούστη πολλοί αγάπησαν, το πάθημά του όμως κανείςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 14:52:43  Εμφάνιση Προφίλ
Έχεις δίκιο φίλε Κοστ

Ακριβώς αυτό κάνουν όλες η ιδεολογίες του κόσμου

Θρησκευτικές
Πολιτικές
Εσωτεριστικές
κ.τ.λ

Η ιδεολογίες τους, τους αναγκάζουν να γίνονται Προκρούστες,

γιατί αυτοί νομίζουν ότι βρήκαν την αλήθεια μέσα σε ανθρώπινα συστήματα που τους τα επιβεβαιώνει κάποιος ελέω θεού άνθρωπος (καθαρά θέμα πίστης δηλαδή).

Είναι η αρχή του τέλους τους

Οπότε όλοι αυτή που τοποθετούν, μαζί και με μένα όσο ήμουν στην Ν.Α

την αλήθεια μέσα σε κάποιο ιδικό μοντέλο ιδεολογίας, δημιουργούν ένα μεγάλο ψέμα και μετά το εξαπλώνουν.

Είναι ψεύτες του εαυτού τους και για να μην είναι μόνοι τους σε αυτό, θέλουν να εισάγουν και άλλους στο ιδικό αυτό μοντέλο.

Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 16:03:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 14:53:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Συμφωνώ με αυτό που λες περί "οπαδισμού". Και καλό είναι να διαχωρίζουμε έναν στοχαστή ή και "δάσκαλο" από τους συνεχιστές του και τις οργανωμένες προσπάθειες που γίνονται στο όνομά του. Για το πραγματικό ποιόν της Μπλαβάτσκυ δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ. Λέγεται ότι είχε σκηνοθετήσει κάποιες μικροαπατούλες για να προσελκύσει κόσμο δίπλα της...ήταν μάλλον άτομο εγωκεντρικό με ανάγκη για θαυμασμό ωστόσο δεν θεωρώ δίκαιο να την κρίνω μόνο από αυτό διότι το έργο της είναι εξαιρετικά πλούσιο, ενδιαφέρον και με μία ειλικρινέσταστη φιλαλήθεια και εσωτερική αναζήτηση.

Υπόδειγμα πάντως στοχαστή με μεγάλη επιρροή θεωρώ το Νίτσε, που τα τελευταία λόγια προς τους θαυμαστές του ήταν το "απομακρυνθείτε από εμένα, μπορεί και να σας γέλασα, βρείτε τη δική σας αλήθεια"! Αλλά και αυτός βέβαια τη "ζημιά" του την έκανε διότι πάρα πολλοί εκμεταλλέυτηκαν τις δημοφιλείς ιδέες του για χάρη των δικών τους ιδεών και σκοπιμοτήτων. Αλλά και αυτό βέβαια είχε προβλεφθεί από τον φιλόσοφο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pantelis1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


170 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 15:07:45  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε Κοστ η Μπλαβάτσκι δεν πρόσφερε κάποιες τρομερές επαληθεύσιμες αλήθειες,

Ας μην τοποθετούμε τον εαυτό μας τόσο χαμηλά σε σχέση με αυτούς του δασκάλους για να νιώσουμε ταπεινοφροσύνη

Ειδικά αν ακολουθήσουμε αυτό που είπε ο Νίτσε "απομακρυνθείτε από εμένα, μπορεί και να σας γέλασα, βρείτε τη δική σας αλήθεια"!

Και για αυτό που είπες για τις απάτες είναι αλήθεια, το είχε παραδεχτεί η ίδια
(και σου λέω τώρα, ότι αυτό και μόνο είναι μέγιστη απάτη, όταν ο ίδιος ο δάσκαλος θεωρεί, ότι λέγοντας ψέματα θα ωφελήσει τους μαθητές του)

Δεν το δέχομαι, ακούγετε πολύ υποτιμητικό!!!

και δείχνει πολλά για τον δάσκαλο που έχει τέτοια νοοτροπία και δεν μου λέει εμένα τίποτα επειδή το παραδέχεται,

Ούτε ξέρω πόσες φορές χρησιμοποίησε ψέματα για τους εγωιστικούς σκοπούς της.

Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 15:12:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2012, 15:11:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Κοίτα Παντελή, με τα Ιδεώδη καθαυτά δεν έχω πρόβλημα, ίσα-ίσα αγαπάω τον Πλάτωνα και οι θεωρίες του με έχουν πείσει σε ένα μεγάλο βαθμό.

Ούτε είναι κακό να αναζητάμε το Ιδανικό και αφού το βρούμε (όποιο κι αν είναι αυτό) να το τηρούμε όσο πιο πιστά και ενσυνείδητα μπορούμε. ίσα-ίσα αυτό είναι ο ορισμός της "αρετής".

Και οι περισσότερες θρησκείες πιστεύω πως ο πυρήνας τους περιέχει σπέρματα αλήθειας. Υπάρχουν δηλαδή πράγματα ωφέλιμα και πνευματικά που μπορούν να σου δώσουν.

Το πρόβλημα όμως είναι καταρχάς φιλοσοφικό, διότι το "βούτηγμα" μίας Ιδέας στον κόσμο της Ύλης διαστρεβλώνει ένα μέρος της Ιδέας.

Μπορεί εσύ να ξεκινήσεις με την πιο αγνή πρόθεση για να μεταδώσεις μία Ιδέα αλλά στην πορεία το ιδανικό αυτό να παραμορφωθεί με μία σειρά από τρόπους.

Και ειδικά όταν μπαίνουν στο παιχνίδι οι οργανωμένες ομάδες (οι οποίες μοιραία αποκτούν δομή πυραμίδας) τότε η Ιδέα γίνεται συνήθως δέσμια της άχαρης πραγματικότητας.


Ακόμα πιο μεγάλο κακό γίνεται όταν μπαίνει στο παιχνίδι η "πάλη των ιδεών" μεταξύ ατόμων και ιδίως μεταξύ ομάδων...ο πόλεμος είναι πατέρας των πάντων εδώ κάτω στη γη, και αλίμονό σου αγαπητέ γείτονα εάν τολμήσεις να ισχυριστείς ότι οι ιδέες σου είναι καλύτερες από τις δικές μου
και ο ανταγωνισμός αυτός μεταξύ των ιδέων κάνει τις ομάδες να κλείνονται στο καβούκι τους και να διαφυλάσσουν με κάθε τρόπο τα πιστεύω της...με σκοπό την εισροή όλο και περισσότερων μελών και ενδυνάμωσή τους και την αποφυγή εκροής των ήδη υπαρχόντων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 53 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy