ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 υπαρχει Δημιουργος;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 20:08:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Dying_Incubus
quote:
Μιας και το θέμα λοιπόν θα απενεργοποιηθεί αφού κάλυψε το σύνολο των σελίδων του, θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει τελικά λόγος να ανοιχθεί ένα δεύτερο θέμα.

Γειά σου Dying_Incubus.
Αν γίνεται να κρατηθεί ακόμα και να ξεπεράσει τις 50 σελίδες εχει καλώς αλλά νομίζω οτι κάποιος πρέπει να ανοίξει ενα 2ο μέρος..
Εγώ συμφωνώ...

eidos

quote:
αν θέλεις να συζητήσουμε το πως ο Δημιουργός μέσω των απογόνων του Αβραάμ θα ευλογούσε όλα τα έθνη της γης, πολύ ευχαρίστως.

Πολύ ευχαρίστως φίλε μου αν και η ευλογία ολων των εθνών νομίζω οτι θα ήταν το τελευταίο. Ο Γιαχβέ εχει αρκετά μελανά σημεία τα οποία θα ήθελα να τα συζητήσω εδώ.
Για τα μελανά αυτά σημεία συμφωνούν πάρα πολλοί οι οποίοι ομως μπορεί να έχουν τους λόγους τους. Εγώ φυσικά δεν έχω κανένα λόγο απλά θα ήθελα να το συζητήσουμε.

quote:
Trexagireve Αλλά, αυτό που δεν κατάλαβες για τον Θεό των εβραίων και ιεχωβάδων, είναι ότι είναι κοινός....Τον ίδιο Θεό
πιστεύουν...

Φυσικά και το καταλαβαίνω βρε τρεχαχύρευε.
Είχα συγγενή και μάλιστα τον παππού μου που τους ακολούθησε σε πολύ μεγάλη ηλικία. Εχουν τον ιδιο Θεό, τον Γιαχβέ αλλά πιστεύουν και στον Ιησού.
Ισως να μην κατάλαβες την ερώτηση μου.
Εμένα η απορία μου σε οτι αφορά την παλαιά διαθήκη είναι:
Ο Θεός που δημιούργησε το Σύμπαν με το Θεό που παρουσιάζεται στην πεντάτευχο εχει διαφορές πολλές.
Εκτός απο διαφορές ο Θεός της Πεντάτευχου εχει και υλική υπόσταση.
Μιλά, περπατά, θυμώνει, ζητά θυσίες, κάνει πολέμους, χύνει αίμα, καταστρέφει την ανθρωπότητα, ζητά να τον προσκυνούν, απαγορεύει, βάζει νόμους, εχει επεκτατικές βλέψεις για κάποια έθνη, και το κυριότερο απολα για κάποιο ιδιαίτερο λόγο που δεν διευκρινίζεται ζητά να χυθεί πολύ αίμα. Πάρα πολύ αίμα.
Εχω να σας παραθέσω πολλά αποσπάσματα απο τη βίβλο πάνω σε αυτό το θέμα και εχω λάβει απαντήσεις και απο μάρτυρες του ιεχωβά καθώς και απο τους πατέρες της Εκκλησίας μας οπου τις διαιολογούν.
Απορώ λοιπόν πως ο Παναγάθος Θεός μας προέβη σε τέτοιες ωμότητες.
Μήπως λοιπόν ο Γιαχβέ δεν έχει καμία σχέση με το Δημιουργό του Σύμπαντος και είναι ενα σύμφυρμα απο αλλες θρησκείες που οι Ισραηλίτες αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης τους αλλά και της αιχμαλωσίας τους.
Εκτός αυτού υπάρχουν αρκετά στοιχεία τα οποία πρέπει να ληφθούν αρκετά σοβαρά υπόψιν για το ποιός μιλούσε στον Αβραάμ για τον οποίο πάλι ακούγονται πολλά μιας και Χαλδαίος τη καταγωγή και για ποιό λόγο ο Θεός του ανέθεσε να φύγει απο την πόλη Ούρκ να πάει στην Χααράν και απο εκεί στην Αίγυπτο.
Ποιός ο λόγος θα πάει στην Αιγυπτο?
Εκτός αυτού ο Αβραάμ στη Βίβλο παρουσιάζεται να έχει δούλους να εχει πολλές γυναίκες και να σπέρνει παιδιά. Γιατί να τον προτιμήσει λοιπόν ο Θεός ωστε να αναπαράγει το λαό του? Δεν είχε και κανένα ηθικό βίο οπως ηθικό βίο δεν είχε και κανείς απο τους βασιλιάδες πχ Σολομώντας, Δαυίδ κλπ.
Γιατί ο Θεός ήθελε τόσο πολύ το γένος αυτό των Εβραίων να μετοικήσει στην Ιεριχώ. Γιατί έδωσε διαταγή να χυθεί τόσο αίμα, να μην δείξουν έλεος?
Οι εκπεσώντες άγγελοι νομίζω οτι είναι κάτι που το παραδέχεται και η Εκκλησία μας αλλά και ολοι οι συγγραφείς.
Θα μπορούσε ο Γιαχβέ να είναι ενας απο αυτούς.
Λέω μήπως?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 20:10:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
τρεχαγύρευε και τρέχα-όσο και να τρέχεις στα φαύλα τρέχεις.

ο Δημιουργός είναι Ένας.
το όνομα του είναι Ιεχωβά.
ο Ιησούς είναι ο Γιος του Δημιουργού.
ΔΕΝ είναι ο Δημιουργός.
αλλά είναι δημιούργημα του Πατέρα του.
δεν κατέβηκε στη γη ως άνθρωπος ο Θεός, κατάλαβέ το. κατέβηκε ο Γιος του Θέου.
«Εφανέρωσα το όνομά σου εις τους ανθρώπους, τους οποίους [εσύ] μοι έδωκας εκ του κόσμου». (Ιωάννης 17:6) Προσευχόταν στον Θεό στον ουρανό, σαν ένας γιος που μιλάει στον πατέρα του. (Ιωάννης 17:1) Εκείνο που χρειαζόταν να «αγιαστεί» ήταν το όνομα του ουράνιου Πατέρα του.
ο Παντοδύναμος Γιαχβέ μπορούσε να εκπληρώσει το σκοπό του, ο οποίος ήταν η αποκατάσταση της ανθρωπότητας σε τελειότητα, όχι με το να κατέβει ο Ίδιος εδώ στη γη, (αυτό θα ήταν παράλογο) δεν θα μπορούσε ούτε πρακτικά να γίνει, γιατί ούτε το σύμπαν όλο δεν μπορεί να τον χωρέσει πόσο μάλλον η μικρή μας γη, έστειλε ωστόσο τον Γιο του προς εκπλήρωση του σκοπού.
πάψε λοιπόν να μπερδεύεις και τον εαυτό σου και άλλους με αυτό το ανήκουστο διαβολικό κατασκεύασμα, (το μυστήριο της τριάδας) το οποίο σημειωτέον είναι προχριστιανικό δόγμα, που ανάγεται στην αρχαία Βαβυλώνα, Αίγυπτο κ.π.λ.
ο Γιαχβέ δεν κατέβηκε στη γη, γιατί κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να το κάνει ο Ένας Θεός.
ψεύτικοι θεοί το έκαναν, όπως ο Δίας και άλλοι, αλλά όχι ο Ένας Θεός.

η διδασκαλία της τριάδας την οποία ενστερνίζεσαι δεν έχει Γραφική, αλλά ειδωλολατρική βάση.
μάθε επίσης, ότι το μόνο Όνομα το οποίο αποδίδει η Βίβλος στον Δημιουργό είναι Γιαχβέ, και επ΄αυτού δεν χωράνε αντεγκλήσεις.
Ελοχίμ, είναι η Εβραική απόδοση της λέξης Θεός, δεν είναι όνομα, όπως και το Κύριος είναι τίτλος, δείχνει εξουσία.
Σαβαώθ, σημαίνει κύριος των στρατευμάτων (του ουρανού) δεν είναι όνομα, είναι τίτλος
Αδωναΐ σημαίνει κυρίαρχος κύριος
Το Όνομα Γιαχβέ είναι μια μορφή του Εβραϊκού ρήματος χα·βαχ΄ (הוה), που σημαίνει «το γίγνεσθαι», και στην πραγματικότητα σημαίνει «Αυτός Κάνει να Γίνει». Επομένως, το όνομα του Θεού τον προσδιορίζει σαν Εκείνον ο οποίος προοδευτικά εκπληρώνει τις υποσχέσεις του και αδιάψευστα πραγματοποιεί τους σκοπούς του. Μόνο ο αληθινός Θεός θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο όνομα γεμάτο σημασία.
Το 1966 δημοσιεύτηκε μια είδηση στο περιοδικό Ημερολόγιο Εξερευνήσεων στο Ισραήλ (Τόμος 16, Αρ. 1) για πήλινα τεμάχια με Εβραϊκή γραφή πάνω τους που βρέθηκαν στην Αράδ, στο νότιο Ισραήλ. Αυτά είχαν γραφτεί στο δεύτερο μισό του έβδομου αιώνα Π.Κ.Χ. Ένα απ’ αυτά ήταν προσωπική επιστολή που απευθυνόταν σε κάποιον ονόματι Ελιασίβ. Η επιστολή αρχίζει: «Στον Κύριό μου Ελιασίβ: Είθε ο Ιεχωβά να ζητεί την ειρήνη σου». Και τελειώνει: «Κατοικεί στον οίκο του Ιεχωβά».
Το 1975 και 1976, αρχαιολόγοι που εργάζονταν στη Νεγκέμπ ανακάλυψαν μια συλλογή από Εβραϊκές και Φοινικικές επιγραφές πάνω σε γύψινους τοίχους, σε μεγάλα σταμνιά αποθήκευσης και πέτρινα δοχεία. Οι επιγραφές περιλάμβαναν την Εβραϊκή λέξη για τον Θεό, καθώς επίσης το όνομα του Θεού, ΓΧΒΧ, με Εβραϊκά γράμματα. Στην ίδια την Ιερουσαλήμ, ανακαλύφθηκε πρόσφατα μια μικρή, τυλιγμένη ταινία από ασήμι που χρονολογείται προφανώς πριν από τη Βαβυλωνιακή εξορία. Οι ερευνητές λένε ότι όταν ξετυλίχτηκε, βρέθηκε γραμμένο σ’ αυτή το όνομα του Ιεχωβά στα Εβραϊκά.—Ανασκόπηση της Βιβλικής Αρχαιολογίας (Biblical Archaeology Review), Μάρτιος/Απρίλιος 1983, σελίδα 18.
Ένα άλλο παράδειγμα χρησιμοποίησης του ονόματος του Θεού βρίσκεται στις λεγόμενες Επιστολές της Λαχείς. Αυτές οι επιστολές, γραμμένες πάνω σε πήλινα όστρακα, βρέθηκαν ανάμεσα στα έτη 1935 και 1938, στα ερείπια της Λαχείς, μιας οχυρωμένης πόλης που ξεχώριζε στην ιστορία του Ισραήλ. Φαίνεται να έχουν γραφτεί από κάποιον αξιωματικό ενός Ιουδαϊκού φυλακίου προς τον ανώτερό του, που λεγόταν Γιαός, στη Λαχείς, προφανώς στη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Βαβυλώνας προς το τέλος του έβδομου αιώνα Π.Κ.Χ.
Από τα οχτώ ευανάγνωστα κομμάτια αγγείων, τα εφτά αρχίζουν το μήνυμά τους μ’ ένα χαιρετισμό όπως: «Είθε ο Ιεχωβά να κάνει τον κύριό μου να δει την εποχή αυτή με καλή υγεία!» Συνολικά, το όνομα του Θεού εμφανίζεται 11 φορές στα εφτά μηνύματα, δείχνοντας καθαρά ότι το όνομα του Ιεχωβά απολάμβανε καθημερινή χρήση προς το τέλος του έβδομου αιώνα Π.Κ.Χ.
Ακόμη και οι ειδωλολάτρες κυβερνήτες ήξεραν και χρησιμοποιούσαν το θείο όνομα όταν αναφέρονταν στον Θεό των Ισραηλιτών. Έτσι, στη Μωαβιτική Λίθο, ο Βασιλιάς Μησά του Μωάβ καυχιέται για τα στρατιωτικά του κατορθώματα ενάντια στον Ισραήλ, και μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο Χεμώς μού είπε, ‘Πήγαινε και πάρε τη Νεβώ από τον Ισραήλ!’ Έτσι πήγα νύχτα και πολέμησα εναντίον τους από τα χαράματα μέχρι το μεσημέρι, παίρνοντάς την και σκοτώνοντας όλους . . . Και από κει πήρα τα [σκεύη] του Ιεχωβά, και τα έφερα μπροστά στον Χεμώς».
Σχετικά μ’ αυτές τις μη Βιβλικές χρήσεις του ονόματος του Θεού, το Θεολογικό Λεξικό της Παλαιάς Διαθήκης (Theologisches Wörterbuch zum Alten Testament), στον Τόμο 3, στήλη 538, λέει: «Έτσι κάπου 19 τεκμηριωμένες αποδείξεις του Τετραγράμματου με τη μορφή γχβχ βεβαιώνουν απ’ αυτή την άποψη την αξιοπιστία του Μ[ασοριτικού] Κ[ειμένου]· περιμένουμε περισσότερες αποδείξεις ακόμη, και κυρίως από τα Αρχεία της Αράδ».
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 20:56:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Φίλοι μου να σας αποχαιρετήσω σας εύχομαι καλά να περάσετε, Αγάπη και Ειρήνη για ολο το κόσμο.
Καλό Πάσχα σε ολους μας..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 21:26:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
fokaias:
Ο παραλογισμός δεν είναι πεποίθηση, απλά αυτή τον δημιουργεί όταν γίνεται αποκλειστική, είναι πασιφανές ότι ανάμεσα στους δυο μας εσύ είσαι αυτός που την εκφράζει.

Όταν ως μή Χριστιανός εκφέρεις Χριστιανικές πεποιθήσεις.......μόνο ως παραλογισμός μπορεί να εκληφθεί.

quote:
fokaias:
Και τα άλλα και τα ελληνικά, γνωστικισμός, αρειανισμός, νεστοριανισμός επηρεάστηκαν απ’ αυτά.
Περιττό να πούμε ότι στη φιλοσοφική θεώρηση των ελλήνων ο χριστιανισμός του Παύλου, δεν πέτυχε αυτό που ισχυρίζεσαι, αυτό ήταν δείγμα της ελληνικής φιλοσοφίας όπως επίσης και η μεταστροφή του Δυτικού κόσμου από το σκοταδισμό της θρησκείας στο φως της επιστήμης.

Ο Χριστιανισμός ενδύθηκε με την Ελληνική φιλοσοφία και γι' αυτό και κυριάρχησε από τότε μέχρι σήμερα.
Καμία μεταστροφή δεν έγινε από το δήθεν σκοταδισμό της θρησκείας στο φως της επιστήμης.
Η επιστήμη συνέχισε ανέκαθεν την πορεία της, ακόμη και όταν εμποδίστηκε από δήθεν εκπροσώπους της εκκλησίας όπως ο πάπας για παράδειγμα. Bρήκε τον τρόπο και ξέφυγε αλώβητη, αφήνοντας πίσω της έκθετους όχι τη θρησκεία αλλά τους επίορκους ιερείς της.

quote:
fokaias:
Η δόμηση του ούτε την ελευθερία περιέχει ούτε την αγάπη. Αν ήσαν αυτά δεν θα χρειάζονταν να σταυρωθεί κανείς.
Το όνομα του Γιαχβέ, έτσι αυτοσυστήθηκε στο Μωυσή, οδηγός του ο ίδιος ο Μωυσής και ο μικρόκοσμός του.
Το ίδιο θα μπορούσα να πω για σένα, από τη στιγμή που είσαι χριστιανός πως εκφέρεις πεποίθηση για φιλοσοφικά θέματα? Είναι σαν μας πει ο οικοδόμος κτλ κτλ κτλ

Μόνο ελευθερία και αγάπη περιέχει.
Ο Ιησούς είχε την άνεση να διαλέξει και να μη σταυρωθεί, επέλεξε το δεύτερο και σταυρώθηκε για το καλό της ανθρωπότητας, ταπεινώθηκε ο ίδιος ο Θεός για χάρη του ανθρώπου, εάν αυτό δεν είναι δείγμα αγάπης τι είναι?

Ο Μωυσή ήταν και αρχηγός έθνους, ως εκ τούτου η ανθρώπινη επέμβαση στην Παλαιά Διαθήκη η οποία παράλληλα έγραφε και την ιστορία των Ιουδαίων είναι αναπόφευκτη. .
- Εκφέρω την πεποίθησή μου για κάτι που ως μέλος μπορώ και γνωρίζω, σε σχέση με εσένα που δεν είσαι καν μέλος της........έχει διαφορά δε νομίζεις?


quote:
fokaias:
αν επιμένεις την διατύπωση σου θα τη λάβω ως εξής
αν δεν υπήρχε ουσία πριν τη δημιουργία δεν υπήρχε και Θεός.

Ήμουν σαφής το πριν ήταν Δικό Του......τι δεν κατανοείς? την κτητική αντωνυμία?

quote:
fokaias:
Κανένα μωρό δεν ψάχνει ενστικτωδώς την κολυμβήθρα ούτε και τη περιτομή. Τα ποσοστά δείχνουν, αυτό που δεν θέλετε να δείτε, ότι δεν τίθεται θέμα ποιανού το ένστικτο λειτουργεί καλύτερα αλλά ποιανού λειτουργεί, σωστά είπες λοιπόν ότι στους περισσότερους από αυτούς είναι νεκρό.

Ναι έχουμε την τεράστια πλειοψηφία με το νεκρό ένστικτο και τη μικρή με το ζωντανό......όπως ακριβώς η αλεπού με την κομμένη ουρά.....
Το μωρό έχει την άνεση στη μετέπειτα ζωή του να απορρίψει την κολυμπήθρα, όμως δεν το κάνει παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό και αυτό λέει πολλά.
Η περιτομή δε με αφορά να απευθυνθείς στους Ιουδαίους.

quote:
fokaias:
Ναι τους έθεσε αυτός, για να λειτουργούν από μόνοι τους και όχι για να τους επηρεάζει όταν αυτοί δεν λειτουργούν, σωστά λοιπόν δεν τον θεωρείς αδύναμο αλλά ανύπαρκτο.

Κάθε άλλο, ο κάτοχος κύριος δηλαδή του πράγματος μπορεί να το κάνει αυτό ότι θέλει και το απέδειξε τόσο με την Ανάσταση του Λαζάρου όσο και του Ιησού, κόντρα στους νόμους που αυτός έθεσε.......αρχηγού παρόντος καθ΄ αρχή παυσάτο.

quote:
macedon:
Για να έχω αρχή σημαίνει ότι ξεκινάω από κάπου. Δεν διέπομαι απ'αυτήν.
Τι διάολο, στο ΙΚΑ τα έμαθες τα ελληνικά;

Σου αρέσει να παίρνεις και να ερμηνεύεις μόνο ένα μικρό μέρος της τοποθέτησης του συνομιλητή σου, αλλοιώνοντας το νόημα του περιεχομένου του...........εκτός και εάν δεν κατάλαβες το ρόλο των "κανόνων" που ανέφερα......χωρίς αυτούς δε θα πας πουθενά, το πολύ πολύ να στροβιλίζεις......

quote:
macedon:
Τρία πουλάκια κάθονταν.

Μόνο τρία?

quote:
macedon:

Δηλαδή ο δρόμος που έχει αρχή, ... υπόκειται σ'αυτήν. Το λεωφορείο που έχει αρχή, υπόκειται σ'αυτήν. Η πορεία που έχει αρχή την πλατεία Αριστοτέλους, υπόκειται στην ... πλατεία Αριστοτέλους. Η κυβέρνηση που έχει αρχή το Σεπτέμβριο του 2007, υπόκειται στο... Σεπτέμβριο του 2007!

Μάθε πρώτα την έννοια των λέξεων "έχω" και "υπόκειμαι" κι έλα πάλι.

Αμα δε γνωρίζεις απλά ελληνικά ταλαίπωρε, τι τις θες τις αναλύσεις;Ο δρόμος δεν έχει νοημοσύνη και υπόκειται στην αρχή η οποία τον έθεσε και στην προκειμένη περίπτωση τον άνθρωπο, χωρίς αυτόν δε θα είχε ούτε αρχή ούτε τέλος.
Το λεωφορείο μόνο του δε θα πάει πουθενά, θα πάει εκεί που θέλει ο οδηγός του......
Η κυβέρνηση υπόκειται στους κανόνες λειτουργίας του Συντάγματος.
Ποτέ σου δε βλέπεις το περιεχόμενο παρά μόνο το περιτύλιγμα.

quote:
eidos:
Μακεδών, σοφέ δάσκαλε
ο Ευρο-παίος αναφέρεται, όχι στην αρχή, στην αφετηρία, αλλά στην αρχή, το νόμο, το νομοθέτημα, τον κανόνα,
και είμαι σίγουρος πως το κατάλαβες αυτό.

Mην παίρνεις κι όρκο!!!

quote:
macedon:
Ο Ευρωπαίος απαντάει σε δικό μου σχόλιο, ως εκ τούτου γνωρίζω καλύτερα από σένα τι έγραψα και πάνω σε τι απάντησε ο περι ου ο λόγος. Το τι εννοεί και τι καταλαβαίνει είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου.

Eίδες?


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 15/04/2009 22:54:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 21:56:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia
quote:
europaios2

Ο Ιησούς είχε την άνεση να διαλέξει και να μη σταυρωθεί, επέλεξε το δεύτερο και σταυρώθηκε για το καλό της ανθρωπότητας, ταπεινώθηκε ο ίδιος ο Θεός για χάρη του ανθρώπου


Και μάλλον δεν πρέπει να ήταν τόσο Θεός όσο λέτε για δεν βλέπω να κατάφερε και πολλά.....δες γύρω σου να δεις τι γίνεται στον κόσμο....όχι μόνο σε αυτόν τον αιώνα αλλά και σε προηγούμενους...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4


ΑΜΗΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 21:58:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
Ευρωπαίος

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι:

'Ο Χριστιανισμός ενδύθηκε με την Ελληνική φιλοσοφία και γι' αυτό και κυριάρχησε από τότε μέχρι σήμερα.'

μπράβο σου! αυτή είναι η μόνη αλήθεια!
ο ψεύτικη χριστιανοσύνη προτίμησε διδαχές και δόγματα της Ελληνικής φιλοσοφίας, με τα οποία είχαν γαλουχηθεί όλοι οι 'αγιοι πατέρες της' όπως η αθανασία της ψυχής, η τριάδα Θεών, κ.π.λ. παρά την αλήθεια της Βίβλου, και τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 22:03:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia
quote:

Το μωρό έχει την άνεση στη μετέπειτα ζωή του να απορρίψει την κολυμπήθρα, όμως δεν το κάνει παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό και αυτό λέει πολλά.


Ε καλά, μην παίρνεις και όρκο γι΄αυτό.
Όπως εγώ έτσι και πολλοί άλλοι εδώ μέσα αλλά και έξω την έχουμε απορρίψει αλλά δεν πήγαμε να πάρουμε και κάνα χαρτί από την εκκλησία...δεν νομίζω πως λειτουργούν αυτά όπως αν είσαι σε ένα κόμμα που πας και ζητάς διαγραφή.
Οπότε οι δικοί σου μας έχουν ακόμη χρεωμένους σαν δικούς τους!!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4


ΑΜΗΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 22:38:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
eidos:
ο Δημιουργός είναι Ένας.
το όνομα του είναι Ιεχωβά.
ο Ιησούς είναι ο Γιος του Δημιουργού.
ΔΕΝ είναι ο Δημιουργός.
αλλά είναι δημιούργημα του Πατέρα του.
δεν κατέβηκε στη γη ως άνθρωπος ο Θεός, κατάλαβέ το. κατέβηκε ο Γιος του Θέου.
«Εφανέρωσα το όνομά σου εις τους ανθρώπους, τους οποίους [εσύ] μοι έδωκας εκ του κόσμου». (Ιωάννης 17:6) Προσευχόταν στον Θεό στον ουρανό, σαν ένας γιος που μιλάει στον πατέρα του. (Ιωάννης 17:1) Εκείνο που χρειαζόταν να «αγιαστεί» ήταν το όνομα του ουράνιου Πατέρα του.
ο Παντοδύναμος Γιαχβέ μπορούσε να εκπληρώσει το σκοπό του, ο οποίος ήταν η αποκατάσταση της ανθρωπότητας σε τελειότητα, όχι με το να κατέβει ο Ίδιος εδώ στη γη, (αυτό θα ήταν παράλογο) δεν θα μπορούσε ούτε πρακτικά να γίνει, γιατί ούτε το σύμπαν όλο δεν μπορεί να τον χωρέσει πόσο μάλλον η μικρή μας γη, έστειλε ωστόσο τον Γιο του προς εκπλήρωση του σκοπού.
πάψε λοιπόν να μπερδεύεις και τον εαυτό σου και άλλους με αυτό το ανήκουστο διαβολικό κατασκεύασμα, (το μυστήριο της τριάδας) το οποίο σημειωτέον είναι προχριστιανικό δόγμα, που ανάγεται στην αρχαία Βαβυλώνα, Αίγυπτο κ.π.λ.
ο Γιαχβέ δεν κατέβηκε στη γη, γιατί κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να το κάνει ο Ένας Θεός.
ψεύτικοι θεοί το έκαναν, όπως ο Δίας και άλλοι, αλλά όχι ο Ένας Θεός.


Kατέβηκε ο Λόγος Του ως Θεάνθρωπος. Δεν είναι απλά γιος του Θεού αλλά του ανθρώπου. Είναι ο ίδιος ο Θεός ενσαρκωμένος.
Στο κατά Ιωάννη κεφ.Γ' στοιχ.13 διαβάζουμε:
"και ουδείς αναβέβηκεν εις τον ουρανόν εί μή ο εκ του ουρανού καταβάς, ο Υιός του ανθρώπου ο ών εν τω ουρανό".

και παρακάτω δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι δεν είναι παρά ο ίδιος ο Θεός...στοιχ.31:" άνωθεν ερχόμενος επάνω πάντων εστίν, ο ών εκ της γης εκ της γης έστι και εκ της γης λαλεί, ο εκ του ουρανού ερχόμενος επάνω πάντων έστι,"

Στο κεφάλαιο η στοιχ. 12: Πάλιν ουν αυτοίς ο Ιησούς ελάλησε λέγων, Εγώ ειμί το φως του κόσμου, ο ακολουθών εμοί ού μή περιπατήση εν τη σκωτία, αλλ' έξει το φως της ζωής.

στοιχ. 19:Έλεγον ουν αυτώ, που έστιν ο πατήρ σου? απεκρίθη Ιησούς, ούτε εμέ οίδατε ούτε τον πατέρα μου, εί εμέ ηδείτε, και τον πατέρα μου ήδειτε άν.

κεφ. ι' στοιχ. 30:Εγώ και ο πατήρ έν έσμεν

Είναι περιττό να φέρω και άλλα εδάφια.

κατά Ματθαίου κεφ.κ΄στοιχ.19:Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Κατά Μάρκον κεφ. γ' στοιχ.29 " ός δ΄ αν βλασφημήση εις το Πνεύμα το Άγιον, ούκ έχει άφεσιν εις τον αιώνα, αλλ΄ένοχος έστιν αιωνίου κρίσεως.

Αγαπητέ eidos, ζεις σε πλάνη, ο φίλος ο τρεχαγύρευε, τα είπε πολύ ωραία. Εσύ δυστυχώς δημιουργείς το έκτρωμα.
Πως τον ονόμασε λοιπόν ο Ιησούς τον Θεό? για πες μας!!!

Ο Θεός είναι τριαδικός και αυτό είναι το μυστήριο! Αλίμονο εάν δεν τον χωρούσε η γη όπως λες! παντού βρίσκεται και στην ποιο μικρή τρύπα. Είναι ο αρχηγός και δεν έχει αρχές eidos! είναι "ΑΝΑΡΧΟΣ".

Εάν οι Αγίοι Πατέρες μας δεν είχαν την Ελληνική παιδεία! πολύ πιθανόν να ήμασταν καθολικοί ή μοφυσίτες, ή ακόμη και Ιεχωβάδες όπως εσύ.
Η Ελληνική όμως Σοφία ένδυσε τον Χριστιανισμό και γι΄ αυτό και ο Ιησούς καταχάρηκε όταν τον ενημέρωσαν ότι έρχονται να τον επισκεφτούν Έλληνες!

Κατά Ιωάννη κεφ.ιβ’ στοιχ.20-23 " Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνησωσιν εν τη εορτή.
Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βιθσαιδά της Γαλιλαίας, και ηρώτων αυτόν λέγοντες, κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν . Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, και πάλιν Ανρδρεάς και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού, ο δε Ιησούς απεκρινάτο αυτοίς λέγων, ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου."


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 15/04/2009 22:49:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 22:42:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Aγαπητέ allzzaro, επίσης να περάσεις καλά και να υγιαίνεις, Καλό σου Πάσχα.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 22:48:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
eidos:
η ψεύτικη χριστιανοσύνη προτίμησε διδαχές και δόγματα της Ελληνικής φιλοσοφίας, με τα οποία είχαν γαλουχηθεί όλοι οι 'αγιοι πατέρες της' όπως η αθανασία της ψυχής, η τριάδα Θεών, κ.π.λ. παρά την αλήθεια της Βίβλου, και τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού...


Οι Ιουδαίοι αγαπητέ eidos, δεν πήραν χαμπάρι τον ίδιο τον Θεάνθρωπο και τον Σταύρωσαν..........θα μας εξηγήσουν τη Βίβλο? Ποιο εύκολα θα το κάνει ένα μωρό παιδί παρά ο Εβραίος.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 23:07:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Μα σαν ιεχωβάς που είσαι eidos, αυτά θα πεις και θα
επιλέγεις τμήματα των γραφών που σε βολεύουν και θα αγνοείς
άλλα..Τα ονόματα του Θεού, ειναι πιο πολλά κι απο τους ανθρώπους,
γιατί κάθε ιδιότητα του είναι θεική και του αποφέρει αντίστοιχο όνομα.Το αν εσύ θέλεις ή όχι να το δεις, "η αλήθεια θέλει ελευθερώσει
ημάς"λέει ο Χριστός και μην τη φοβάσαι..Παραδέξου ότι είναι εφσρμογή στρατηγικής αυτό που κάνεις και ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου για τον Δημιουργό, για τον οποίο και δεν συζητάς, αλλά να περάσεις τις πλάνες των ιεχωβάδων, δούλων των εβραίων δημιουργών της αίρεσης των....
Το μίσος που τρέφουν εκείνοι για τον χριστιανισμό τρέφετε κι εσείς,
υποκριτές μιας αγάπης Θεού, που εσείς περιορίζετε τόσο..
Τώρα θα φύγεις πάλι, δηλαδή;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 23:13:50  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Μη σπάτε τα κεφάλια σας άδικα προσπαθώντας μέσα από σοφιστείες να δώσετε ορισμό
‘’ Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος’’ καλό είναι πριν γίνεται εφευρέτες των ορισμών, να κατανοήσετε πρώτα το δόγμα σας, αν τώρα μέσου αυτού σαν δίνετε το δικαίωμα να ερμηνεύεται όπως γουστάρετε, τότε καταλαβαίνεται στην σύγχυση την οποία βρίσκεστε.


Κοίτα να δεις,
δεν έχουμε ανάγκη να σπάμε το κεφάλι μας. Τούτος εδώ ο ευλογημένος τόπος, η Ελλαδίτσα μας, υπήρξε αστείρευτος πηγή Πνευματικών και Αγίων Πατέρων, οι οποίοι το "έσπασαν" πριν από εμάς, δημιούργησαν αυτό που εσείς αποκαλείτε "background", ένα «πολύτιμο εργαλείο», το οποίο και μας κληρονόμησαν και έτσι, εμείς, σήμερα, δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να «τετραγωνίσουμε τον κύκλο».

Άλλοι είναι εκείνοι που, βλέποντας τη ματαιότητα που τους περιβάλλει, προσπαθούν να εκλογικεύσουν τα πάντα.
Ας ψάξουν αυτοί και οι φίλοι τους να βρουν ή να εφεύρουν ορισμούς, ακόμη και περιπλανώμενοι στις διάφορες μύριες, νεόκοπες, αμερικανόφερτες ως συνήθως, δοξασίες και αιρέσεις.

Εμείς έχουμε τον πολύτιμο θησαυρό που κληρονομήσαμε από τους πατέρες μας και αυτόν τιμούμε.

Να είσαι καλά.


Edited by - Ψηλός on 16/04/2009 00:00:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2009, 23:47:53  Εμφάνιση Προφίλ
Βρε φίλε eidos,
αναρωτιέμαι για κάτι.

Αν το όνομα του Θεού, όπως λες εσύ, ήταν Ιεχωβά, κοτζάμ Υιός του, γιατί δεν τον αποκάλεσε ούτε μια φορά με το όνομά του (ή μήπως κάνω λάθος); Έχω την εντύπωση πως ερωτήθηκε κιόλας επ' αυτού, σωστά; Γιατί ποτέ δεν είπε "το όνομα του πατέρα μου είναι Ιεχωβά";

Λες πως στο Ιωάννη 17-6, ο Ιησούς φανερώνει το όνομα του Θεού στον κόσμο. Δεν βλέπω όμως να φανερώνει κανένα όνομα. Διάβασα και αυτό που προηγείται, καθώς και αυτό έπεται του συγκεκριμένου εδαφίου, αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρει ο Ιησούς το όνομα Γιαχβέ ή Ιεχωβά; Μήπως κάνω λάθος και δεν διάβασα καλά;

Γιατί, εσύ-είς σήμερα, να ψάχνεις-τε και να προσπαθείτε να εφεύρετε ένα όνομα για το Θεό;

και κάτι άλλο,
πόσο μεγάλος είναι τελικά ο Θεός, έτσι ώστε να μην το χωρά η γη για να έλθει ο ίδιος και έστειλε το γιό του; Τι διαστάσεις έχει;


Edited by - Ψηλός on 16/04/2009 00:05:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 01:32:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo
Eidos ως θεματοθέτης του συγκεκριμένου τοπικ και αφού βλέπω πως συνεχίζει ο διάλογος (ελπίζω τουλάχιστον σε έναν σωστό διάλογο) καλό θα ήτανε να ανοίξεις το 2ο μέρος .

Βέβαια το κατά πόσο θα συνεχίσει το δεύτερο μέρος θα εξαρτηθεί από όλους μας…

quote:
europaios2 - -Τα εκάστοτε Ελληνικά φιλοσοφικά ρεύματα χρησιμοποιήθηκαν για να εξηγήσουν τον Χριστιανισμό.

Στην αρχαία Ελλάδα η κάθε αναφορά στο «Εν» ήταν μια λογική συνέπεια της παρατήρησης του κόσμου (σύμπαν) .
Παρατηρώντας τον κόσμο διαπίστωσαν πως όλα όσα υπάρχουν, ακολουθούν μια λογική σειρά και τάξη, και τίποτα δεν είναι τυχαίο ή αυθαίρετο .

Έτσι και η ίδια αρχή του κόσμου πρέπει να ακολουθεί μια λογική συνέπεια, δηλαδή ο κόσμος να είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης αιτίας .
Αυτήν την πρώτη Αιτία ή αρχή του κόσμου την ονομάσανε Θεό .

Τι ήταν όμως αυτή η πρώτη Αιτία ή αρχή του κόσμου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, παρά μόνο να υποθέτουμε .
Μπορούμε όμως με την λογική μας να συνάγουμε μερικά συμπεράσματα για τις ιδιότητες που μπορεί να έχει .

Για να είναι η πρώτη αιτία, σημαίνει ότι η ίδια δεν οφείλει την ύπαρξη της σε κάτι προγενέστερο από αυτήν, γιατί έτσι καταλήγουμε σε μια ατελείωτη αλυσίδα, επομένως πρέπει να την υποθέσουμε ως αίτιο του εαυτού της (Αυτοαιτία) .

Και αφού ως Αυτοαιτία δεν εξαρτάται από τίποτε άλλο, πρέπει να την θεωρήσουμε ως μέγεθος απεριόριστο, απόλυτο, ελεύθερο, και πάνω από κάθε περιορισμό .
Ως απόλυτο μέγεθος (θεός) πρέπει να είναι άχρονο, απεριόριστο, οπότε και παντοδύναμο .

Πρέπει ο ίδιος (θεός) να είναι ως η αρχή της κίνησης, δηλαδή, οπωσδήποτε ακίνητος, αφού τίποτε δεν προϋπάρχει πριν από Αυτόν για να τον θέσει σε κίνηση, και ως ακίνητος είναι και αμετάβλητος .
Επομένως απαθής… και τέλεια μακάριος .

Όλα αυτά τα συμπεράσματα που κάνουμε με την σκέψη μας δεν μας κάνουνε κανένα θεό γνωστό, απλά πείθουν μόνο την λογική μας να «δεχτεί» ως πραγματικότητα μια υποθετική υπόθεση, την ύπαρξη μιας Αρχής…

Βέβαια όλες αυτές οι θεωρητικές υποθέσεις και αναγωγικοί συλλογισμοί δεν ταιριάζουν πουθενά με την γνωστή «εξ αποκαλύψεως» θρησκεία (χριστιανισμός), οπότε πολύ καλά λες ευρωπαίε ότι … «Τα εκάστοτε Ελληνικά φιλοσοφικά ρεύματα χρησιμοποιήθηκαν για να εξηγήσουν τον Χριστιανισμό.» .. τώρα το πώς χρησιμοποιηθήκανε δεν χρειάζεται εξήγηση…


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 02:15:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν διαβάζω αυτά που γράφει το "είδος"...νοιώθω τόση απελπισία,που μου έρχεται να ασπασθώ τόν "τερέχα..." και τόν "europaius"...Είδος,είσαι μακράν δογματικότατος όλων...τουλάχιστον οι άλλοι ξέρουν από αρχαιοελληνική φιλοσοφία{σημαντικότατο}και παρά τίς διαφωνίες μας,συμφωνούμε στήν "ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ "ΟΝΤΟΣ",η οποία και με τήν σύγχρονη φυσική συμφωνεί{μελέτησε κβαντική φυσική -φιλοσοφικώς- καθώς και φυσική τών στοιχειωδών σωματιδίων}και με τήν αρχαιοελληνική σκέψη και τα Ιερά Αρχαιοελληνικά μυστήρια και με τά Αιγυπτιακά{διάβασε λίγο γιά τήν ερμηνεία του "ΒΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΡΑ" και με τα Μιθραικά και με τούς Ινδούς.Μάθε λίγο τήν "ΜΟΝΑΔΑ","ΔΥΑΔΑ","ΤΡΙΑΔΑ","ΤΕΤΡΑΔΑ",σύμφωνα με τούς Πυθαγορείους,μελέτησε τήν Πυθαγόρεια "ΤΕΤΡΑΚΤΗΝ" και αφού είσαι Ιεχωβάς διάβασε "ΚΑΒΒΑΛΑ"{αρχαία Εβραική μυστική γνώση εμπεριέχει} και θα καταλάβεις περί "ΟΝΤΟΣ" καθώς και "ΜΟΡΦΩΝ ΑΥΤΟΥ" σε "κατώτερα επίπεδα...Και άν δέν δέχεσαι τίποτε από αυτά,κοίτα λίγο στήν βίβλο{Γένεσις Α-1}..."Μπερεσίθ-Μπαρά-Ελοχίμ":"Εν αρχή Εκείνος-οιΘεοί-δημιούργησε" και δές πώς χρησιμοποιείται το "ΕΛΟΧΙΜ"{εκφράζει τόν πληθυντικό τού Θείου ονόματος το οποίο και διέπει ένα ρήμα στόν ενικό...Και τότε θα καταλάβεις ότι και ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΔΙΑΣ ,είναι ο ίδιος Θεός με τόν δικό σου{τόν αναφέρεις ώς φανταστικό} και οι 12 ή περισσότεροι "Θεοί",αποτελούν "ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ",διότι το "ΟΝ" ή το "ΕΙΝΑΙ",παρουσιάζεται στις ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ μας,{τρισδιάστατος "Ευκλείδιος" χώρος που αντιλαμβανόμασται},υπό τήν μορφή ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΟΣ,όπως επίσης αποκαλύπτεται στήν λογική κάτω από τόν χαρακτήρα τής ΕΝότητος που επιφέρει{αυτό είναι και το κατεξοχήν Μυστήριο,το "Μυστικό τών Μυστικών",το οποίο και διεφεύγει αναγκαστικά τής κατανοήσεώς μας{άρα και το αλληθές όνομα του "ΕΝΟΣ",-όλα τα ονόματα που ανέφερα άνωθεν και σε άλλη παράγραφο εκφράζουν "μορφές Του" και έτσι αποκαλείται διότι δέν συλαμβάνεται τό αληθές όνομα τής Ενότητος Αυτού-}.Αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες το συμβολίζαν με τον "ΟΥΡΟΒΟΡΟ ΟΦΙ"{Απόλυτη Ενότης} και εντός Αυτού με τήν Ελληνική ρήση "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ".

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/04/2009 02:16:50

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/04/2009 02:18:02

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/04/2009 02:21:48

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/04/2009 02:23:50

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/04/2009 03:07:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 02:47:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που παρενέβη,στήν συζήτηση ο "ELLO",διότι πάντα μιλά σοβαρά και τεκμηριομένα,απαλαγμένος από δογματισμούς και πάντα με τήν λογική.Αγαπητέ Ello ,αναφέρεις κάτι το οποίο και εγώ πίστευα βαθειά κάποτε,διότι είναι μαθηματικά ορθό..."Πρέπει ο ίδιος (θεός) να είναι ως η αρχή της κίνησης, δηλαδή, οπωσδήποτε ακίνητος, αφού τίποτε δεν προϋπάρχει πριν από Αυτόν για να τον θέσει σε κίνηση, και ως ακίνητος είναι και αμετάβλητος .
Επομένως απαθής… και τέλεια μακάριος"...Όμως σύμφωνα με αυτό,δέν είναι δυνατόν να υπάρξει{μαθηματικά}"δημιουργία" και εξαυτού είχα γίνει άθεος.Τό πρόβλημα μου τό έλυσε η κβαντική φυσική και η σύγχρονη κοσμολογία.....{Πρό τής δημιουργίας του σύμπαντος-ων,δέχεται η σύγχρονη φυσική ότι υπήρχε "ΨΕΥΔΟΚΕΝΟ",δηλ.ποτέ η ενέργειά του δέν ήταν 0,όχι "αληθές κενό,άρα στίς "ενεργειακές διακυμάνσεις του ψευδοκενού,μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ο Θεός και πάντοτε υπήρχε και δέν ήταν και τόσο ακίνητος και μακάριος...Αυτές οι ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ στο ΨΕΥΔΟΚΕΝΟ,δημιουργήσαν "ΠΕΔΙΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ"{Πρώτη ένδειξη πολλαπλότητος},το πεδιο πληθωρισμου δημιουργεί σύμφωνα με τήν σύγχρονη κβαντική φυσική "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΑ εντός του ΨΕΥΔΟΚΕΝΟΥ",εντός αυτών δημιουργούνται"ΠΕΔΙΑ ΧΙΝΓΚΣ"{είναι ιδιότητα τής μάζας,επιστημονικά τεκμηριομένη} και αυτά εξελίσουν τήν όλη κατάσταση σε ΣΥΜΠΑΝ,εντός τών πραγματικών κενών}.

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/04/2009 02:50:27

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/04/2009 02:52:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 09:47:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
quote:

quote:

Να χέσω τα ελληνικά σας.

Υπ-αρξη σημαίνει υπόκειμαι σε κάποια αρχή. Ο Θεός όμως είναι Αν-αρχός, δηλαδή δεν υπόκειται σε καμία αρχή. Για το Θεό δεν ισχύει το υπάρχω. Ο Θεός ΕΙΝΑΙ. Για αυτό και ο Θεός μέσα στη Βίβλο λέει: "Εγώ ειμί", δε λέει το καζαντζίδικο "Υπάρχω, και θα υπάρχω όσο υπάρχεις..."


Καλό είναι πριν μιλήσεις, να χέσεις πρώτα γιατί μπορεί να τα μπερδέψεις.

δεν έβαλα εγώ τον τίτλο αλλά και έτσι να είναι το νόημα δεν αλλάζει, είτε ισχύει το υπάρχω είτε δεν ισχύει, ένας Θεός χωρίς τίποτα γύρω του δεν έχει ουσία.


Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε, ότι όπως είναι διαφορετικό το "είμαι" απο το "υπάρχω", έτσι είναι διαφορετική και η "ουσία" απο την "υπόσταση".

Το να λες ότι δεν έχει ουσία ο Θεός εάν δεν έχει τίποτα γύρω του, δύο πράγματα μπορεί να εννοείς, με αυτό το "τίποτα γύρω του":

α. ή ότι δεν μπορεί να "υπάρξει" κάτι το α-περί-γραπτο, δηλαδή κάτι που μπορείς να το πλαισιώσεις με το "περί", να του αποδώσεις δηλαδή ιδιότητες με το να του οριοθετήσεις τις δυνατότητες και τα μεγέθη, δηλαδή αποκλείεις το να είναι ο Θεός άπειρος...

β. ή το "τίποτα" που ανέφερες αναφέρεται στην υπόσταση. Αυτό ισχύει. Η ουσία του Θεού δεν μπορεί να είναι Αν-υπόστατος, δηλαδή Α-πρόσωπη. Ο Θεός όμως έχει υποστάσεις, δεν είναι ανυπόστατος.


Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 11:32:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Συμφωνώ με τον φίλο ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟ,όπως και με τον Σαμουήλ για την υπόσταση και έννοια του Θεού,υπενθυμίζω ότι όσοι αναφέρθηκαν σε
επαφή με τον Θεό, λένε για φωνή που έμοιαζε σαν πολλές φωνές
μαζί...Είναι μια πλήρης ουσία ο Θεός κι εμείς κομμάτι τυο και δεν μπορεί να μειωθεί μια τέτοια ΑΞΙΑ φυσικά απο κανέναν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 11:44:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ :
Όταν διαβάζω αυτά που γράφει το "είδος"...νοιώθω τόση απελπισία,που μου έρχεται να ασπασθώ τόν "τερέχα..." και τόν "europaius"...

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fokaias
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
170 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 16:17:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fokaias
quote:

quote:
fokaias:
Ο παραλογισμός δεν είναι πεποίθηση, απλά αυτή τον δημιουργεί όταν γίνεται αποκλειστική, είναι πασιφανές ότι ανάμεσα στους δυο μας εσύ είσαι αυτός που την εκφράζει.

Όταν ως μή Χριστιανός εκφέρεις Χριστιανικές πεποιθήσεις.......μόνο ως παραλογισμός μπορεί να εκληφθεί.

Αν με χρεώνεις την εκφορά της πεποίθησης σας ότι η Δημιουργία του κόσμου από τον Γιαχβέ σας …. είναι παραλογισμός, τότε δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

quote:
Ο Χριστιανισμός ενδύθηκε με την Ελληνική φιλοσοφία και γι' αυτό και κυριάρχησε από τότε μέχρι σήμερα.
Καμία μεταστροφή δεν έγινε από το δήθεν σκοταδισμό της θρησκείας στο φως της επιστήμης.
Η επιστήμη συνέχισε ανέκαθεν την πορεία της, ακόμη και όταν εμποδίστηκε από δήθεν εκπροσώπους της εκκλησίας όπως ο πάπας για παράδειγμα. Bρήκε τον τρόπο και ξέφυγε αλώβητη, αφήνοντας πίσω της έκθετους όχι τη θρησκεία αλλά τους επίορκους ιερείς της.

Ο χριστιανισμός ενδύθηκε τα μαύρα ράσα και την εσχατολογία και όχι την ελληνική φιλοσοφία. Οι δήθεν εκπρόσωποι της εκκλησίας είναι οι αίτιοι της κυριαρχίας και όχι η θρησκεία. Αλώβητο δεν έμεινε τίποτα στο πέρασμα του χριστιανισμού ούτε αυτά ούτε αυτοί που χάθηκαν, ούτε αυτοί που χάνονται ούτε αυτοί που θα χαθούν.

quote:
Μόνο ελευθερία και αγάπη περιέχει.
Ο Ιησούς είχε την άνεση να διαλέξει και να μη σταυρωθεί, επέλεξε το δεύτερο και σταυρώθηκε για το καλό της ανθρωπότητας, ταπεινώθηκε ο ίδιος ο Θεός για χάρη του ανθρώπου, εάν αυτό δεν είναι δείγμα αγάπης τι είναι?

Δείγμα επιρροής του ανθρώπου στον Θεό, δεν νοείται να σταυρώνεται ή να ταπεινώνεται για χάρη κανενός όταν δεν υπάρχει λόγος.

quote:
Ο Μωυσή ήταν και αρχηγός έθνους, ως εκ τούτου η ανθρώπινη επέμβαση στην Παλαιά Διαθήκη η οποία παράλληλα έγραφε και την ιστορία των Ιουδαίων είναι αναπόφευκτη.

Μέγα φιλολογικό λάθος. Η ιστορία των Ιουδαίων δεν είναι αποκομμένη από την Θεϊκή αποκάλυψη της Παλαιάς Διαθήκης ρωτήστε τους αν θέλετε, αλλά είναι συνυφασμένη με αυτήν, συνεπώς η ανθρώπινη επέμβαση δεν εξαιρείται κατά την προτίμηση και τη τάχα ερμηνεία του καθενός αλλά είναι δεδομένη σε όλο το έργο αυτής. Αποφασίστε είτε τη δέχεστε ως έχει είτε όχι.
quote:
- Εκφέρω την πεποίθησή μου για κάτι που ως μέλος μπορώ και γνωρίζω, σε σχέση με εσένα που δεν είσαι καν μέλος της........έχει διαφορά δε νομίζεις?

Το ότι είσαι μέλος αυτό δεν λέει τίποτα, μέλος θα μπορούσε να είναι και ένας μουσουλμάνος που έχει κάνει περιτομή, ή ένας ινδός που λούζεται στο Γάγγη δεν βλέπω λοιπόν καμία διαφορά, άλλωστε ποτέ αυτή δεν τέθηκε υπό την σκιά του χριστιανισμού και του Ιησούς σας, όπως τώρα εσύ προσπαθείς να κάνεις.
Το παρόν λοιπόν ισχύει, από τη στιγμή που είσαι χριστιανός πως εκφράζεις την πεποίθηση για φιλοσοφικά θέματα? Είναι να σαν μας λες ότι ….κτλ κτλ κτλ


quote:
quote:
fokaias:
αν επιμένεις την διατύπωση σου θα τη λάβω ως εξής
αν δεν υπήρχε ουσία πριν τη δημιουργία δεν υπήρχε και Θεός.

Ήμουν σαφής το πριν ήταν Δικό Του......τι δεν κατανοείς? την κτητική αντωνυμία?

Άστο ο σαμουήλ το αντιλήφθητε καλύτερα


quote:
Ναι έχουμε την τεράστια πλειοψηφία με το νεκρό ένστικτο και τη μικρή με το ζωντανό......όπως ακριβώς η αλεπού με την κομμένη ουρά.....
Το μωρό έχει την άνεση στη μετέπειτα ζωή του να απορρίψει την κολυμπήθρα, όμως δεν το κάνει παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό και αυτό λέει πολλά.
Η περιτομή δε με αφορά να απευθυνθείς στους Ιουδαίους.

Καλή και η ειρωνεία, αλλά αυτή δεν λέει τίποτα, διότι η αντίληψη σου είναι δεδομένη, ως συγκρίσιμο μέγεθος θα πρέπει να λάβεις όχι το δεδομένο (το νεκρό) το οποίο είναι και καθορισμένο από την κολυμβήθρα όπως λες αλλά αυτό της μεταξύ τους επιλογής.
Όσο για την περιτομή …. ψάξε λίγο στο εορτολόγιο σας

quote:
Κάθε άλλο, ο κάτοχος κύριος δηλαδή του πράγματος μπορεί να το κάνει αυτό ότι θέλει και το απέδειξε τόσο με την Ανάσταση του Λαζάρου όσο και του Ιησού, κόντρα στους νόμους που αυτός έθεσε.......αρχηγού παρόντος καθ΄ αρχή παυσάτο.

Κάθε άλλο, ο κάτοχος κύριος δηλαδή του πράγματος μπορεί να το κάνει αυτό ότι θέλει και το απέδειξε τόσο με την καταστροφή των Σόδομων και Γόμορων όσο και με τον πνιγμό του κόσμου κόντρα στην αγάπη και ελευθερία που έδωσε σε αυτόν. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την ψευδαίσθηση της αγάπης και της ελευθερίας που κατέχειςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 16:19:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
ψηλέ, η ωραιοπάθεια σου και άλλων τσακίζει κόκκαλα.

ακόμα και παππά να ρωτήσεις θα σου πει ότι το όνομα του Θεού (των Εβραίων θα προσθέσει) είναι Γιαχβέ.

πρέπει να το δεχτείτε, το όνομα του Θεού ( του Δημιουργού όλων μας) στις Εβραικές Γραφές είναι Ιεχωβά (Γιαχβέ), (και στις Ελληνικές Γραφές το ίδιο είναι)
όσο δεν το δέχεστε, και αναλώνεστε σε υπεκφυγές τύπου, ο Θεός έχει και άλλα ονόματα, αυτό δείχνει μεμψιμοιρία και απάρνηση της αλήθειας.

κοιμάστε ύπνο βαθύ, και επειδή είσται φανατικοί, και συνάμα υποκριτές έχετε διώξει τον κόσμο μακριά από τον Θεό.
τον έχετε κάνει μυστήριο, με τρία κεφάλια, τον έχετε φέρει στη γη να πεθάνει για πάρτη σας. (αλήθεια ξέρετε γιατί πέθανε ο Ιησούς;)

καλά δεν ντρέπεστε, έστω και λίγο;
έχετε φέρει τον Δημιουργό στα μέτρα σας,
πόσο ακόμα θα σας ανέχεται ο Δημιουργός;

η αλήθεια δεν βρίσκεται στις παραδόσεις των πατέρων, βρίσκεται μόνο στη Βίβλο.


elo
η τοποθέτηση σου ήταν κάλή.
πάνω-κάτω συμφωνούμε
εφόσον δέχεσαι την αρμονία και τη λογική τάξη του σύμπαντος,
και εφόσον δέχεσαι μια πρώτιστη Αιτία, νομίζω συμφωνούμε ότι αυτή η πρώτιστη Αιτία, έχει λογική
(πως αλλιώς θα υπήρχε λογική στο αποτέλεσμα, εάν δεν υπήρχε λογική στην Αιτία)
αυτό μας οδηγεί στο να προσωποποιήσουμε την Αιτία και να την πούμε Θεό, δηλαδή ισχυρό.
όσον αφορά την άπεραντοσύνη της Αιτίας, και εφόσον αυτή προυπήρχε του αποτελέσματος, γιατί κατ ανάγκη να χρειαζόταν το αποτέλεσμα (το υλικό σύμπαν) ώστε αυτή να τεθεί σε κίνηση;
με αυτή τη λογική είναι σαν να λέμε ότι το αποτέλεσμα ενεργοποίησε την Αιτία, την κίνησε, της έδωσε ζωή, στην πραγματικότητα δημιουργείτε ζήτημα: ποιος έδωσε ζωή στον άλλο: η αιτία στο αποτέλεσμα η το αντίθετο;
αυτό το δίλημμα θα μπορούσε να ισχύει εφόσον η συγκεκριμένη Αιτία, μπορούσε να παράγει μόνο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

είναι όμως έτσι;

αυτή η λογική πρώτιστη Αιτία, παρήγε μόνο τον υλικό κόσμο; μήπως πιο πριν είχε ήδη παράγει κάποιο άλλο αποτέλεσμα; κάποια ανώτερη μοπρφή ζωής σε σχέση με τον άνθρωπο και την ύλη;

αν είναι έτσι η λέξη Αιτία στον ενικό είναι αδόκιμη.

η θα πρέπει να έχουμε δύο Αιτίες η απλά ένα Θεό, ένα πρόσωπο λογικό,ικανό να παράγει όσα αποτελέσματα θέλει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fokaias
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
170 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 16:21:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fokaias
quote:
Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε, ότι όπως είναι διαφορετικό το "είμαι" απο το "υπάρχω", έτσι είναι διαφορετική και η "ουσία" απο την "υπόσταση".

Το να λες ότι δεν έχει ουσία ο Θεός εάν δεν έχει τίποτα γύρω του, δύο πράγματα μπορεί να εννοείς, με αυτό το "τίποτα γύρω του":

α. ή ότι δεν μπορεί να "υπάρξει" κάτι το α-περί-γραπτο, δηλαδή κάτι που μπορείς να το πλαισιώσεις με το "περί", να του αποδώσεις δηλαδή ιδιότητες με το να του οριοθετήσεις τις δυνατότητες και τα μεγέθη, δηλαδή αποκλείεις το να είναι ο Θεός άπειρος...

β. ή το "τίποτα" που ανέφερες αναφέρεται στην υπόσταση. Αυτό ισχύει. Η ουσία του Θεού δεν μπορεί να είναι Αν-υπόστατος, δηλαδή Α-πρόσωπη. Ο Θεός όμως έχει υποστάσεις, δεν είναι ανυπόστατος.Δεν εξετάζουμε την ουσία του Θεού, αλλά το λόγο της ουσίας, αν ο λόγος είναι έτσι ώστε να υπόκειται στη δημιουργία τότε δεν υπάρχει Θεός, αν ο λόγος της ουσίας είναι έτσι ώστε να μην υπόκειται στη δημιουργία τότε δεν υπάρχει δημιουργία, δεν την χρειάζεται, δεν την πραγματοποιεί.
Η ουσία δεν χρειάζεται τη δημιουργία για να έχει υπόσταση λέτε, μα αν η ουσία δεν χρειάζεται τη δημιουργία για ποιο λόγο να έχει υπόσταση λέω, γιατί να μη υπάρχει κίνηση, γιατί τα πάντα να μην ρει?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 17:01:38  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

ψηλέ, η ωραιοπάθεια σου και άλλων τσακίζει κόκκαλα.

ακόμα και παππά να ρωτήσεις θα σου πει ότι το όνομα του Θεού (των Εβραίων θα προσθέσει) είναι Γιαχβέ.

πρέπει να το δεχτείτε, το όνομα του Θεού ( του Δημιουργού όλων μας) στις Εβραικές Γραφές είναι Ιεχωβά (Γιαχβέ), (και στις Ελληνικές Γραφές το ίδιο είναι)
όσο δεν το δέχεστε, και αναλώνεστε σε υπεκφυγές τύπου, ο Θεός έχει και άλλα ονόματα, αυτό δείχνει μεμψιμοιρία και απάρνηση της αλήθειας.

κοιμάστε ύπνο βαθύ, και επειδή είσται φανατικοί, και συνάμα υποκριτές έχετε διώξει τον κόσμο μακριά από τον Θεό.
τον έχετε κάνει μυστήριο, με τρία κεφάλια, τον έχετε φέρει στη γη να πεθάνει για πάρτη σας. (αλήθεια ξέρετε γιατί πέθανε ο Ιησούς;)

καλά δεν ντρέπεστε, έστω και λίγο;
έχετε φέρει τον Δημιουργό στα μέτρα σας,
πόσο ακόμα θα σας ανέχεται ο Δημιουργός;

η αλήθεια δεν βρίσκεται στις παραδόσεις των πατέρων, βρίσκεται μόνο στη Βίβλο.Υπεκφεύγεις.
Σε ρώτησα κάτι. Δεν απαντάς, όπως έκανες και σε άλλες, ανάλογες περιπτώσεις.
Το ξέρω ότι δεν υπάρχει απάντηση διότι πουθενά στη Βίβλο δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα.

Γνωρίζω πως έχετε κοψοράψει τη Βίβλο στα μέτρα σας και παρότι που το γνωρίζετε, συνεχίζετε να το δέχεστε σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Αφού δέχεστε να σας δουλεύουν τα αμερικανάκια ψιλό γαζί, τι μου μένει να πω;; Καλά να πάθετε.

***Παρόλα αυτά, είναι κρίμα να βλέπεις Έλληνες να πετάνε στα σκουπίδια το ανεκτίμητο θησαυρό της κληρονομιάς τους και να ενδύονται με τα φανταχτερά φρου-φρου τρομοκρατών γιάνκηδων.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 17:24:56  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε eidos,

Πες μου σε παρακαλώ αν αληθεύουν τα παρακάτω και αν ναι, αν δεν σε κάνουν να ντρέπεσαι;;


"Η εταιρία Σκοπιά ισχυρίζεται ότι στις συναθροίσεις των μαρτύρων του Ιεχωβά δεν περιφέρεται δίσκος και κάνει πολλές και διάφορες δυσμενείς κριτικές που αφορούν την περιφορά δίσκου. Όμως τα γεγονότα για άλλη μια φορά διαψεύδουν τον πιστό και φρόνιμο δούλο.
Κατ’ αρχήν στις αίθουσες των συναθροίσεων υπάρχει μονίμως ένα κυτίον των καλών ελπίδων, όπως το ονομάζουν, στο οποίο οι οπαδοί ρίχνουν τα χρήματά τους. Αυτό σε συνεχή βάση.

Επίσης γράφει η Σκοπιά:
1953-55 Στο βιβλίο Πάντα δοκιμάζετε σελ. 228-229: Το δέκατο των χριστιανών δίδεται από όλους στην Υπηρεσία Της Βασιλείας. Εισπράττει λοιπόν η Σκοπιά και την δεκάτη από τους οπαδούς της.
1967 Στο βιβλίο Ο Λόγος Σου Λύχνος σελ. 140-141: Για ευλογία, ο υπηρέτης λογαριασμού τοποθετεί κουτιά εισφορών στην Αίθουσα Βασιλείας και σε όλα τα μέρη όπου γίνονται μελέτες βιβλίου. Ως την πέμπτη ημέρα κάθε μηνός πρέπει να γίνεται στην Εταιρία έμβασμα όλων των χρημάτων που εισεπράχθησαν από τους υπηρέτες βιβλίων και περιοδικών. Η Σκοπιά λοιπόν εισπράττει συνεχώς από όλους τους χώρους των συναθροίσεων των οπαδών, φροντίζει συστηματικά για την συγκέντρωση των εσόδων της και μάλιστα έχει και υπεύθυνο τον υπηρέτη λογαριασμού, για να ρυθμίζει την αποστολή στην οργάνωση εγκαίρως.
1986 Σκοπιά, 1486 σελ. 20-22: Τιμάτε τον Ιεχωβά με τα πολύτιμά σας. Τον τιμούμε με το να κηρύττουμε το όνομά του και το μήνυμά του! Έπειτα υπάρχει και ο κατά γράμμα χρυσός, άργυρος, και άλλα περιουσιακά στοιχεία (!).

Δωρεές: Οι δωρεές χρημάτων μπορούν να σταλούν κατ’ ευθείαν στη Watch Tower Bible and Tract Society of Penncylvania, 25 Columbia Heighs, Brouklyn New York 11201 ή σε άλλες χώρες στο εκεί γραφείο του τμήματος της εταιρίας.
Ασφάλειες: Η εταιρία Σκοπιά μπορεί να ονομαστεί σαν δωροδόχος ασφαλιστηρίου και επομένως πρέπει να πληροφορηθεί γι αυτό.
Διαθήκες: Ιδιοκτησίες ή χρήματα μπορούν να κληροδοτηθούν στην Εταιρία Σκοπιά μέσω μιας νόμιμα επικυρωμένης διαθήκης. Αντίγραφο πρέπει να σταλεί στην Εταιρία.
1992 Σκοπιά, 11292: Δόθηκαν εξολοκλήρου από προαιρετικές συνεισφορές; Αν τσιγκουνευόμαστε ή δίνομε απρόθυμα από τον εαυτό μας και από τους πόρους μας, αυτό θα ήταν σαν να ληστεύουμε τον Ιεχωβά.

Ώστε η Σκοπιά συγκεντρώνει στα ταμεία της και κατά γράμμα χρυσό και ασήμι και πολλά και διάφορα περιουσιακά στοιχεία, τα συγκεντρωθέντα μάλιστα δεν πρέπει να καθυστερούν καθόλου, αλλά να αποστέλλονται κατ’ ευθείαν στο Μπρούκλιν. Αλλά δεν παραλείπει να απειλεί και να τρομοκρατεί τους οπαδούς της με το να ασκεί πνευματική βία και μάλιστα φοβερή, δημιουργώντας συνειδησιακή φόρτιση όταν τους λέγει: προσέξατε καλά μην τσιγκουνεύεστε τα χρήματα γιατί έτσι ληστεύετε τον Ιεχωβά. Σαν να είχε ο Θεός οικονομικό πρόβλημα και δεν τον συνέδραμαν οι μάρτυρες του Ιεχωβά. Τα ίδια περί των εισφορών δημοσιεύει η εταιρία συνήθως κατά τον μήνα Νοέμβριο αποβλέποντας στο δώρο που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι λόγω των εορτών.

Στη Σκοπιά του 1999 (1199), σελ. 18, επανέρχεται εντονότερα: Το κήρυγμα των καλών Νέων είναι ο κύριος διορισμός των χριστιανών . . . . . Επιπλέον όσοι αγαπούν τον Λόγο του Θεού κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να παρέχουν τακτική οικονομική υποστήριξη σε αυτό το έργο. . . . . .
Υπάρχουν όμως και αναφορές στους τρόπους με τους οποίους πρέπει να γίνεται η οικονομική ενίσχυση. Έτσι στο ίδιο τεύχος της Σκοπιάς, σελ. 22, γράφει: Τρόποι με τους οποίους μερικοί επιλέγουν να δίνουν . . . Ασφαλιστήρια συμβόλαια, ομολογίες, έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου κ. α. . . . . . . Το ίδιο επαναλαμβάνει στη Σκοπιά της 11-2000 σελ. 31: Όπως στην εποχή του αρχαίου Ισραήλ, πολλά είναι δυνατόν να επιτευχθούν επειδή οι ειλικρινείς Χριστιανοί τιμούν τον Ιεχωβά με τα πολύτιμα τους.

Το Κυβερνάν Σώμα των μαρτύρων του Ιεχωβά θα ήθελε με αυτή την ευκαιρία να εκφράσει βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους όσους ωθούνται από καρδιάς να συμμετέχουν σε αυτή την προαιρετική εισφορά. . . μπορούν να δωρηθούν Aνώνυμες μετοχές ή και ονομαστικές, ομολογίες κ. α. . . . .
Φαίνεται όμως ότι δεν αρκούν στον πιστό και φρόνιμο δούλο οι τακτικές εισφορές που εισρέουν στο ταμείο της εταιρίας από τα κυτία των συναθροίσεων και των κατ έτος δωρεών, αλλά και των άλλων τρόπων οικονομικών εσόδων, γι’ αυτό επανέρχεται στο θέμα των εισφορών σε έκτακτα διαστήματα και ως επί το πλείστον κατά τον μήνα που είναι κοντά το Πάσχα, στοχεύοντας πάντα στην εντατική οικονομική ενίσχυση από το δώρο των εργαζομένων. Έτσι στην Σκοπιά της 153-2001 σελ. 29-31 ο πιστός και φρόνιμος δούλος, επικαλούμενος τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους, όπου οι απόστολοι εδέχοντο χρήματα για τις διάφορες ανάγκες των κατά τόπους εκκλησιών, γράφει: Έχουν αλλάξει πολλά από τον πρώτο αιώνα, αλλά δεν άλλαξαν οι θεμελειώδεις αρχές. Είναι κατάλληλο να ενημερώνονται οι Χριστιανοί για τις οικονομικές ανάγκες . . . . .

Τα μέτρα παροχής βοήθειας για τους αγίους τον πρώτο αιώνα δείχνουν ότι η διαχείριση αυτών των εισφορών πρέπει να είναι καλά οργανωμένη και να γίνεται με σχολαστικά έντιμο τρόπο. Βέβαια ό Ιεχωβά Θεός γνωρίζει τις ανάγκες και προμηθεύει για τους υπηρέτες του. . . .
Ωστόσο όλοι μας μπορούμε να κάνουμε το χρέος μας όποια και εάν είναι η οικονομική μας κατάσταση. Ο πιστός και φρόνιμος δούλος για μία ακόμη φορά εκφράζει το πραγματικό του πρόσωπο. Παρουσιάζει μέσα από όλες αυτές τις αναφορές περί δεκάτης, εισφορών του πρώτου αιώνα και διάφορα άλλα, τον πραγματικό του στόχο τον οικονομικό, την συσσώρευση πλούτου.

Από την άλλη πλευρά η Σκοπιά φροντίζει να διαφημίζει και τις οικοδομικές της δραστηριότητες με τις γνωστές αίθουσες βασιλείας και τα διάφορα Μπέθελ, ώστε οι οπαδοί να ικανοποιούνται για τις προσφορές και τις θυσίες τους και να αισθάνονται υπερήφανοι για όλα αυτά τα οικοδομήματα στα οποία έχουν προσφέρει και προσωπική εργασία δίχως αμοιβή! Όμως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος είναι ο φρόνιμος δούλος, δηλ. το Κυβερνάν Σώμα, δηλ. το υπόλοιπο των Αγίων. Αυτοί ισχυρίζονται και διακυρήσσουν ότι δεν είναι μέρος του κόσμου του Σατανά, στον οποίον ανήκουν όλες οι κυβερνήσεις, οι οποίες μάλιστα θα καταστραφούν στον Αρμαγεδδώνα. Αυτοί λέγουν ότι είναι οι εκπρόσωποι της ουρανίου κυβερνήσεως του Θεού που ιδρύθηκε το 1914. Πως λοιπόν δέχονται έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου και μετοχές που είναι συστήματα του κόσμου του Σατανά; Πως δέχεται ο δούλος τη συνεργασία του αυτή με το διαβολικό σύστημα;

Μα φυσικά πρόκειται για χρήματα. . . . . ολίγον αμαρτία δεν βλάπτει τους αγίους της Σκοπιάς. "


Πηγή: http://www.egolpio.com/XILIASTES/oligon_amartia.htm


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 19:08:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
eidos:
ψηλέ, η ωραιοπάθεια σου και άλλων τσακίζει κόκκαλα.

ακόμα και παππά να ρωτήσεις θα σου πει ότι το όνομα του Θεού (των Εβραίων θα προσθέσει) είναι Γιαχβέ.

πρέπει να το δεχτείτε, το όνομα του Θεού ( του Δημιουργού όλων μας) στις Εβραικές Γραφές είναι Ιεχωβά (Γιαχβέ), (και στις Ελληνικές Γραφές το ίδιο είναι)
όσο δεν το δέχεστε, και αναλώνεστε σε υπεκφυγές τύπου, ο Θεός έχει και άλλα ονόματα, αυτό δείχνει μεμψιμοιρία και απάρνηση της αλήθειας.

κοιμάστε ύπνο βαθύ, και επειδή είσται φανατικοί, και συνάμα υποκριτές έχετε διώξει τον κόσμο μακριά από τον Θεό.
τον έχετε κάνει μυστήριο, με τρία κεφάλια, τον έχετε φέρει στη γη να πεθάνει για πάρτη σας. (αλήθεια ξέρετε γιατί πέθανε ο Ιησούς;)

καλά δεν ντρέπεστε, έστω και λίγο;
έχετε φέρει τον Δημιουργό στα μέτρα σας,
πόσο ακόμα θα σας ανέχεται ο Δημιουργός;

η αλήθεια δεν βρίσκεται στις παραδόσεις των πατέρων, βρίσκεται μόνο στη Βίβλο.Εδάφια από τη Βίβλο σου έφερα και όμως αδιαφόρησες γιατί δε σε συμφέρει.
Ο Ιησούς μίλησε για τα τρία "κεφάλια" όπως λες.........και τι σύμπτωση συμφωνούν μαζί του και ο προσωκρατικός Ηράκλειτος.
Αλίμονο εάν περιμέναμε το Δόγμα της Ορθοδοξίας να το έφτιαχναν οι Εβραίοι ή να μας το υποδείκνυαν οι γιάνκηδες! όπως σωστά αναφέρει ο Ψηλός!


Ο Δημιουργός έγραψες ότι δε χωράει στη γη σωστά?
Και πως χωράει καημένε σ΄ ένα όνομα?......για απάντησε να δούμε τι θα πεις.........τίποτα δε θα απαντήσεις ως συνήθως.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 19:22:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
ψηλέ
δεν καταλαβαίνεις τις απαντήσεις μου, και νομίζεις ότι υπεκφεύγω.

ο Ιησούς γεννήθηκε στη Παλαστίνη, από Εβραία μητέρα.
μεγάλωσε άνάμεσα σε Εβραίους, σε ένα περιβάλλον ανθρώπων που τηρούσαν το Νόμο, το Πάσχα κ.λ.π.
ο ίδιος τήρούσε το Εβραικό Πάσχα
επίσης πολύ συχνά παρέθετε από τις Εβραικές Γραφές.
παράδειγμα:

Ησαίας 61:1,2
 'Το πνεύμα του Υπέρτατου Κυρίου Ιεχωβά είναι πάνω μου, επειδή ο Ιεχωβά με έχρισε για να πω καλά νέα στους πράους. Με έστειλε να επιδέσω τα τραύματα εκείνων που έχουν συντετριμμένη καρδιά, να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλωτισμένους και άνοιγμα των ματιών στους φυλακισμένους·  να κηρύξω το έτος της καλής θέλησης του Ιεχωβά και την ημέρα της εκδίκησης του Θεού μας· να παρηγορήσω όλους όσους πενθούν·'

λες όταν παρέθετε από τα ιερά κείμενα, να φοβόταν να προφέρει το Ονομα, όπως έκαναν τότε οι Φαρισαίοι; και σήμερα οι κατ όνομα χριστιανοί;
θα ήταν πολύ παράλογο να σκεφτούμε ότι ο Ιησούς δίστασε να χρησιμοποιήσει το όνομα του Θεού, ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε σ’ αυτά τα κομμάτια των Εβραϊκών Γραφών που το περιείχαν.

«Αγιασθήτω το όνομά σου». (Ματθαίος 6:9)
«Εφανέρωσα το όνομά σου εις τους ανθρώπους, τους οποίους μοι έδωκας εκ του κόσμου . . . Πάτερ άγιε, φύλαξον αυτούς εν τω ονόματί σου, τους οποίους μοι έδωκας».—Ιωάννης 17:6, 11.

θα σε παρακαλούσα όταν παραθέτεις κείμενα, να είσαι σίγουρος ότι αντιπροσωπεύουν την αλήθεια.
το θέμα του τόπικ έχει να κάνει με τον Δημιουργό, όχι με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
εγώ εδώ είμαι ο Είδος, και ο προσωπικός μου μόχθος πολλών ετών αναζήτησης είναι αυτά που γράφω.

αν θες να μάθεις την αλήθεια για τους Μάρτυρες δεν έχεις παρά να μπεις στην ιστοσελίδα τους η να επισκεφτείς τα γραφεία τους στο Μαρούσι.
θα σε καλοδεχτούν και θα απαντήσουν στην όποια απορία σου.
το έχω ξαναγράψει: αν θες να μάθεις την αλήθεια
για κάποιον ρώτα τον ίδιο όχι τον ορκισμένο εχθρό του!

θα ρωτούσες ποτέ τους Φαρισαίους να σου πουν την αλήθεια για τον Ιησού;
φαντάζομαι όχι! τι ψάχνεις λοιπόν ιστοσελίδες που κατηγορούν τους Μάρτυρες; δεν είναι κουταμάρα;

τώρα έχω ένα βασικό ερώτημα για σένα: στο 'Πάτερ ημών' ο Ιησούς λέει να προσευχόμαστε να αγιασθεί το όνομα του Πατέρα. (όχι το δικό του)
Ποιό είναι αυτό το όνομα;
δεν νομίζεις ότι εδώ αναφέρεται σε ένα προσωπικό όνομα;
και όχι σε ένα τίτλο; η σε μια ιδιότητα;
και εφόσον ο Ιησούς δεν αναφέρει το συγκεκριμένο όνομα, αυτό από μόνο του δεν μας δείχνει ότι αυτό το όνομα ήταν τόσο γνωστό και αποδεκτό, ώστε οι ακροατές του να το ξέρουν;
και ποιοί ήταν οι ακροατές του;
ήταν Εβραίοι, και οι Εβραίοι ήξεραν ότι το όνομα του Θεού ήταν Γιαχβέ.

λοιπόν;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 22:14:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
ευροπαίος
για να μην στο χρωστάω

2 Χρονικών 6:18 
»Αλλά θα κατοικήσει πράγματι ο Θεός μαζί με τους ανθρώπους στη γη; Ορίστε! Οι ουρανοί, ναι, ο ουρανός των ουρανών, δεν μπορούν να σε χωρέσουν· πόσο λιγότερο, λοιπόν, αυτός ο οίκος που έχτισα!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2009, 23:41:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε eidos, είσαι πραγματικά είδος προπαγανδιστή,όπως
σας μαθαίνουν στα ...σεμινάρια που πατε, αλλά, πρέπει να
καταλάβεις ότι η κοινή σας με των εβραίων πίστη, καταδικάστηκε
απο τον Χριστό και συμπληρώθηκε, όπως νέος οίνος σε νέους ασκούς
και παλιό κρασί δεν βάζεις σε νέους ασκούς, ή νέο σε παλιούς
ασκούς, γιατί το νέο κρασί θα τους σχίσει, αλλά εσείς και οι
συμπιστεύοντες εβραίοι, περιμένετε τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης,
ένα Θεό εκδικητή, ιεχωβά, όταν ο Χριστός έδειξε τι Θεός είναι
και ως τι Θεός θα ρθεί..Κλείνεις τα μάτια σου στην αλήθεια, επειδή
το μίσος σου για τον συνάνθρωπο σου που τον δικαρίνεις απο σένα,
σε κάνει να θέλεις ένα Θεό δικαιοσύνης σκληρής, όχι ένα Θεό αγάπης....
Θα διαψευστείς..Το σημείο της Νινευί θέλετε ιδεί, είπε ο Κύριος της Δόξης .....
Ιησούς Χριστός...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2009, 00:16:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
fokaias:
Αν με χρεώνεις την εκφορά της πεποίθησης σας ότι η Δημιουργία του κόσμου από τον Γιαχβέ σας …. είναι παραλογισμός, τότε δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Ξέρεις καλά τι σε χρέωσα.........το ότι δεν μπορείς να το ξεχρεώσεις δεν είναι μόνο δείγμα του παραλογισμού σου αλλά και της αδυναμίας σου. Εξάλλου το ένα συμπληρώνει το άλλο......

quote:
fokaias:
Ο χριστιανισμός ενδύθηκε τα μαύρα ράσα και την εσχατολογία και όχι την ελληνική φιλοσοφία. Οι δήθεν εκπρόσωποι της εκκλησίας είναι οι αίτιοι της κυριαρχίας και όχι η θρησκεία. Αλώβητο δεν έμεινε τίποτα στο πέρασμα του χριστιανισμού ούτε αυτά ούτε αυτοί που χάθηκαν, ούτε αυτοί που χάνονται ούτε αυτοί που θα χαθούν.

Και μετά ήρθε ο Μπεν η αρκούδα.....και το γύρισες στην ΥΕΝΕΔ...σωστά? χρόνια η ίδια κολόνια.....

quote:
fokaias:
Δείγμα επιρροής του ανθρώπου στον Θεό, δεν νοείται να σταυρώνεται ή να ταπεινώνεται για χάρη κανενός όταν δεν υπάρχει λόγος.

Φυσικά και υπήρχε Λόγος, εάν εσύ δεν μπορείς να τον δεις δε φταίει αυτός και δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

quote:
fokaias:
Μέγα φιλολογικό λάθος. Η ιστορία των Ιουδαίων δεν είναι αποκομμένη από την Θεϊκή αποκάλυψη της Παλαιάς Διαθήκης ρωτήστε τους αν θέλετε, αλλά είναι συνυφασμένη με αυτήν, συνεπώς η ανθρώπινη επέμβαση δεν εξαιρείται κατά την προτίμηση και τη τάχα ερμηνεία του καθενός αλλά είναι δεδομένη σε όλο το έργο αυτής. Αποφασίστε είτε τη δέχεστε ως έχει είτε όχι.

Δεν έγραψα ότι είναι αποκομμένη, ξαναδιάβασέ με. Ανακατεμένη είναι.

quote:
fokaias:
Το ότι είσαι μέλος αυτό δεν λέει τίποτα, μέλος θα μπορούσε να είναι και ένας μουσουλμάνος που έχει κάνει περιτομή, ή ένας ινδός που λούζεται στο Γάγγη δεν βλέπω λοιπόν καμία διαφορά, άλλωστε ποτέ αυτή δεν τέθηκε υπό την σκιά του χριστιανισμού και του Ιησούς σας, όπως τώρα εσύ προσπαθείς να κάνεις.
Το παρόν λοιπόν ισχύει, από τη στιγμή που είσαι χριστιανός πως εκφράζεις την πεποίθηση για φιλοσοφικά θέματα? Είναι να σαν μας λες ότι ….κτλ κτλ κτλ

Θες να πεις ότι η θρησκεία, ή «όποια» θρησκεία δεν περιέχει μέσα της φιλοσοφία?.......για να δω τί άλλο θα διαβάσω είμαι περίεργος.

quote:
fokaias:
Άστο ο σαμουήλ το αντιλήφθητε καλύτερα.

Οπότε καλύφθηκες?

quote:
fokaias:
Καλή και η ειρωνεία, αλλά αυτή δεν λέει τίποτα, διότι η αντίληψη σου είναι δεδομένη, ως συγκρίσιμο μέγεθος θα πρέπει να λάβεις όχι το δεδομένο (το νεκρό) το οποίο είναι και καθορισμένο από την κολυμβήθρα όπως λες αλλά αυτό της μεταξύ τους επιλογής.
Όσο για την περιτομή …. ψάξε λίγο στο εορτολόγιο σας

Εγώ θεωρώ δεδομένο τους αριθμούς στην προκειμένη περίπτωση.....εσύ θεώρησε τις εικασίες.
Για την περιτομή? Την περιτομή γιορτάζουμε ως πράξη? είσαι σίγουρος? για ψάχτο λίγο! είναι ο Χριστιανισμός υπέρ της περιτομής και το μαθαίνω τελευταίος? και μάλιστα από έναν μή χριστιανό?.........κάτι δεν μου κολλάει....

quote:
fokaias:
Κάθε άλλο, ο κάτοχος κύριος δηλαδή του πράγματος μπορεί να το κάνει αυτό ότι θέλει και το απέδειξε τόσο με την καταστροφή των Σόδομων και Γόμορων όσο και με τον πνιγμό του κόσμου κόντρα στην αγάπη και ελευθερία που έδωσε σε αυτόν. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την ψευδαίσθηση της αγάπης και της ελευθερίας που κατέχεις


Έτσι το αντιλήφθηκαν οι Εβραίοι μέσα από την ιστορία τους......για ψάχτο κι αυτό.
Όταν αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη για τον Νώε, μιλάει καθαρά για διηγήσεις.
Στα Σόδομα όμως και Γόμορα δεν αναφέρεται σε "διηγήσεις" αλλά σε βεβαιωμένο γεγονός.
Το γιατί τα κατέστρεψε το εξηγεί γιατί ήσαν βουτηγμένοι όλοι τους στην αμαρτία, "όλοι" μηδενός εξαιρουμένου.

Αλλά διάβασες την Καινή Διαθήκη που είναι η νέα Διαθήκη του Θεού με τον άνθρωπο και την κατάλαβες τόσο που ανατρέχεις στην Παλαιά?
Για να σου φύγει όμως το μαράζι, ο Θεός ως ο αποκλειστικός κύριος του πράγματος όντως μπορεί να το κάνει ότι θέλει.

quote:
ευροπαίος
για να μην στο χρωστάω

2 Χρονικών 6:18
»Αλλά θα κατοικήσει πράγματι ο Θεός μαζί με τους ανθρώπους στη γη; Ορίστε! Οι ουρανοί, ναι, ο ουρανός των ουρανών, δεν μπορούν να σε χωρέσουν· πόσο λιγότερο, λοιπόν, αυτός ο οίκος που έχτισα!


Aγαπητέ eidos, σου φαίρνω εδάφια του ίδιου του Ιησού και αντί να τα σχολιάσεις μου φέρνεις την εκτίμηση του Σολομώντα?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2009, 12:49:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
τρέχαγύρευε και τρέχα-σαν χελώνα

τα 'σεμινάρια' τα δικά μας μας βοηθούν να καταλάβουμε το Λόγο του Θεού και να τον εφαρμόζουμε στη ζωή μας.

ο Δημιουργός ακριβώς επειδή είναι Θεός αγάπης, μας έδωσε εντολή μέσω του Γιου του, να μην κάνουμε κακό σε κανένα.
εγω στη πράξη δεν πολεμάω τον συναθρωπο μου.
εσύ τι κάνεις κήρυκα της αγάπης πάνω σε αυτό;

μισείς και βρίζεις όσους δεν συμφωνούν μαζί σου, και το μένος σου στρέφεται ειδικά κατά των Εβραίων και των Μαρτύρων.
λίγη αιδώ δεν βλάπτει...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2304688
Maintained by Digital Alchemy