ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ..
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 56
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 17:54:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα zip, γιατί σε ενοχλεί
να έχει ο άνθρωπος τέτοιο προορισμό...Εκτός αν τον θελεις
παρτιακό....
Όπως και νά χει αποφάσισε τι θέλεις να συζητησουμε, γιατί απλά
αλλάζεις θέμα.....Ο προορισμός του ανθρώπου, φαίνεται αν το
δεις, στη φύση δεσπόζει κα δεν είναι τυχαίο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 18:16:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:

quote:
el.elyon

Γεγονός είναι ότι ο Ιησούς Χριστος ήρθε στη γη, πέθανε και αναστήθηκε!!!

Δεν υπάρχει κανένα σκηνικό. Και η άποψη μου είναι απλή: δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αλλά υπάρχει ο Θεός Δημιουργός!!! Αυτή η άποψη δεν ήταν εφεύρεση του Μεσαίωνα, το ρολόι ήταν εφεύρεση του σκοτεινού Μεσαίωνα….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΛ.ΕΛΥΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΠιστεύεις αυτό το πράγμα εσύ el.elyon???Ναι!!!


ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΛ.ΕΛΥΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 18:20:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:
gilgamesh: Εδώ ο ίδιος ο Δαρβίνος πίστευε στο Θεό.
Τώρα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα δεν θα πιστεύανε?

Σε ποιον Θεό πίστευε?
Ποια δεδομένα έχουν αλλάξει?

quote:
gilgamesh: Στο λύκειο πήγα και διαμαρτυρήθηκα, σε έναν φυσικό, για το βαθμό που μου έβαλε σε ένα διαγώνισμα και τον ρώτησα με ποία λογική μου τον έβαλε.
Λόγο έλλειψης χρόνου (μου είχανε φάει το χρόνο τα 2 παραπάνω θέματα) στο τρίτο θέμα έγραψα αναφορικά ποίους τύπους θα χρησιμοποιούσα εάν το έλυνα και με ποία μέθοδο.
Παρόλαυτα ο καθηγητής, δεν μου μέτρησε τίποτα από το τρίτο θέμα σωστό. Τον ρώτησα εάν αυτή είναι λογική ανθρώπου.
Και μου απάντησε ότι λογική ανθρώπου είναι και ενός καννίβαλου ιθαγενή στην Αφρική, να φάει τον ιεραπόστολο του χωριού του. Οπότε μην ψάχνω λογική αλλά δεδομένα στοιχεία.
Δηλαδή εφόσον υπήρχαν δεδομένα στοιχεία ότι άλλοι συμμαθητές μου απλά αντέγραψαν τύπους από τους μελετηρούς μαθητές χωρίς να λύσουν τις ασκήσεις, τίποτα δεν με έκανε να διαφέρω από αυτούς με την απλή λογική.
Συγνώμη, για αυτό το flashback στις αναμνήσεις μου, αλλά ήθελα να σου δείξω ότι η λογική είτε είναι μαθηματική είτε όχι, δεν αρκεί.

Ναι, για ένα διαγώνισμα δεν αρκεί η λογική…

quote:
gilgamesh: Πραγματικά όλο και περισσότερο οι απόψεις σου θυμίζουν κάτι χωρία στα βάθη της Ρωσίας την εποχή του Τολστόι.

Να είσαι καλά!!!


ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΛ.ΕΛΥΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 18:57:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Schwabe:
Εάν δούμε όμως παρά ταύτα το τι επακριβώς γράφει η Παλαιά Διαθήκη, τότε βλέπουμε ότι Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ «ΣΤΑΥΡΩΣΗ» Ή ΣΕ «ΞΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕΣΣΙΑ (!), αλλά απλά μιλάει για δηλητήριο στο φαγητό, διότι απλά και μόνο γράφει τα εξής: «έδωκαν μάλιστα και χολήν δια φαγητόν μου και εις την δίψαν μου με επότισαν όξος».

Βάλε χολή και ξύδι και πιες τα. Άμα πεθάνεις απο δηλητηρίαση και δεν μουδιάσεις, θα ονομαστείς μέγας διαψευστής των Γραφών.

quote:
Schwabe:
Ας δούμε μια ακόμα ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ περί των δήθεν «προφητειών» για την υποτιθέμενη σταύρωση του Ιησού, και νομίζω ότι αρκεί για να κατανοήσει ο καθένας πόσο γελοίοι είναι οι ισχυρισμοί που προβάλλουν οι χριστιανοί προπαγανδιστές, αλλά και πόσο άσχετος είναι ο παπαγάλος Ευρωπαίος!

europaios2:
«Στο Μεσσία θα προσφερόταν ξύδι να πιει.»


Schwabe:
Κατ αρχάς να σημειώσουμε ότι επάνω στην βιασύνη τους οι πλαστογράφοι χριστιανοί γραφιάδες τα έκαναν........σαλάτα με τις αντιγραφές τους!!

Διότι, ο δε Ματθαίος λέει πως.....έδωσαν ΞΥΔΙ ΜΕ ΧΟΛΗ ΝΑ ΠΙΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ, ενώ ο Μάρκος λέει πως..........του έδωσαν ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΜΥΡΝΑ!!!!!

(Ματθαίος: 34 ἔδωκαν αυτω πιειν ὄξος μετα χολης μεμιγμένον...
Μάρκος: 23 καὶ ἐδίδουν αυτω πιεῖν εσμυρνισμένον οινον...)


Γεια σου αθάνατε.......

Μάρκος κεφ.ιε' στοιχ. 36: δραμών δε εις και γεμίσας σπόγγον όξους περιθείς τε καλάμω επότιζεν αυτόν λέγων, άφετε ίδωμεν ει έρχεται Ηλίας καθελείν αυτόν.


Που όμως αναφέρεται ο πονηρός και ψεύτης Schwabe? κεφ.ιε' στοιχ. 22: Και φέρουσιν αυτόν επί Γολγοθά τόπον, ο έστι μεθερμηνευόμενος κρανίου τόπος,
στοχι.23: και εδίδουν αυτώ πίειν εσμυρνισμένον οίνον. Ο δε ούκ έλαβε.

Aυτό το έκαναν, για να λειτουργήσει ως προσωρινή νάρκωση και να μπορέσουν να τον σταυρώσουν ποιο εύκολα και χωρίς αντίσταση (κάρφωμα των καρφιών σε χέρια και πόδια)

Πάρε κι αυτό από την Παλαιά Διαθήκη: ψαλμός 69 στοιχ.:21-22 Συνέτριψε την καρδιά μου ο χλευασμός κι είναι απελπισμένη...... κι όταν διψούσα με πότιζαν ξύδι!

Έτσι συνεχίζοντας και μόλις Τον σταύρωσαν πάλι ο Μάρκος στο στοίχο 36 στο ίδιο κεφάλαιο γράφει: "δραμών δε εις και γεμίσας σπόγγον όξους περιθείς τε καλάμω επότιζεν αυτόν λέγων, άφετε ίδωμεν ει έρχεται Ηλίας καθελείν αυτόν."


quote:
Schwabe:
Είναι επόμενο να πέσουνε σε τόσες αντιφάσεις οι ψεύτες χαλκευτές, διότι οι περισσότεροι αντιγραφείς που συνέγραψαν τον μύθο του «θεανθρώπου» και της υποτιθέμενης «εκπλήρωσης των προφητειών» ούτε εβραϊκά γνώριζαν αλλά ούτε και ιδιαίτερη μόρφωση είχανε.

Συνεπώς, απο εδώ και μόνο προκύπτει το ότι ΑΠΛΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ.Συνπέως να εύχεσαι να αργήσω να έρθω να σχολιάσω τις άλλες αρλούμπες που έχεις γράψει.......είσαι και τυχερός άλλον έβαλα στο μάτι......μόλις τελείωσω θα έρθω να συνεχίσω.....ως τότε γράψε ή μάλλον αντέγραψε ότι συκοφαντία βρεις ενάντια του Χριστιανισμού......


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 19:28:11  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
Ψηλός

Σε παρακαλώ να παραθέσεις σε ποιο ακριβώς εδάφιο αναφέρεσαι.


Εδώ αναφέρομαι >

1. ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν. 2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος. 3 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς. 4 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς, ὅτι καλόν·

Αυτή η ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ του θεού, αναφέρεται ΚΑΙ παρακάτω >

7 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸ στερέωμα, καὶ διεχώρισεν ὁ Θεὸς ἀνὰ μέσον τοῦ ὕδατος, ὃ ἦν ὑποκάτω τοῦ στερεώματος, καὶ ἀναμέσον τοῦ ὕδατος τοῦ ἐπάνω τοῦ στερεώματος. 8 καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὸ στερέωμα οὐρανόν. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν, καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα δευτέρα. 9 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· συναχθήτω τὸ ὕδωρ τὸ ὑποκάτω τοῦ οὐρανοῦ εἰς συναγωγὴν μίαν, καὶ ὀφθήτω ἡ ξηρά. καὶ ἐγένετο οὕτως. καὶ συνήχθη τὸ ὕδωρ τὸ ὑποκάτω τοῦ οὐρανοῦ εἰς τὰς συναγωγὰς αὐτῶν, καὶ ὤφθη ἡ ξηρά. 10 καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὴν ξηρὰν γῆν καὶ τὰ συστήματα τῶν ὑδάτων ἐκάλεσε θαλάσσας. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν.

αλλά και παρακάτω >

12 καὶ ἐξήνεγκεν ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. 13 καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν.

Δηλ. κάθε φορά που δημιουργεί κάτι, πρώτα το φτιάχνει και μετά βλέπει ότι καλόν. Ρωτάω λοιπόν > Αυτό το "είδεν ότι καλόν", δεν το ξέρει ΠΡΙΝ την δημιουργία του ; Δεν το γνωρίζει πριν το φτιάξει ; Κι αν το καλόν ήταν κακόν, τι θα έκανε ; θα το κατέστρεφε, θα το χαλούσε ;

Δεν είναι λοιπόν περίεργο για έναν Θεό να μην ξέρει ότι αυτό που θα φτιάξει θα είναι και καλό ; Δεν είναι - αν μη, τι άλλο ; - πλεονασμός να γράψεις ότι έφτιαξε ο θεός τον ουρανό και μετά είδε πως ο ουρανός, αυτό που έφτιαξε δηλ. - ήταν καλό ; Γιατί υπάρχει λοιπόν αυτός ο πλεονασμός ; Υποτίθεται πως αφού είναι Θεός, ε, ό,τι φτιάξει, καλό θα είναι. Τι θα έφτιαχνε ; Κακό ; Κάτι δεν πάει καλά δηλ. Κάποιος έχει κάνει ένα λάθος εδώ, αλλά ποιος ; Οι συγγραφείς της Π. Διαθήκης ;


Edited by - zip on 26/02/2009 11:25:15Εγώ δεν βλέπω όλα αυτά που εσύ βλέπεις και όπως εσύ τα θέτεις.

Το κείμενο γράφηκε από άνθρωπο. Αν το έγραφε ο ίδιος ο Θεός θα έλεγε "και είδα πως ....".
Όπως και να έχει, από την ανάγνωση και μόνο, πουθενά δεν αφήνεται να εννοηθεί ότι ενόσω ο Θεός δημιουργούσε, δεν ήξερε πώς θα ήταν το αποτέλεσμα. Τι είναι αυτό που σε κάνει να καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα;
Που θέλεις να καταλήξεις;

Αν πω για έναν άνθρωπο π.χ. "ο καλλιτέχνης τελείωσε το έργο του, και είδε πόσο όμορφο ήταν".
Φαίνεται από αυτή τη φράση αν γνώριζε από πριν αν το έργο θα ήταν ωραίο ή όχι;

Πιστεύω πως έχεις οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα ίσως λόγω κάποιας δικής σου «πεποίθησης» και όχι γιατί διαφαίνεται κάτι τέτοιο από τα εδάφια που παραθέτεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 20:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Ψηλός
Εγώ δεν βλέπω όλα αυτά που εσύ βλέπεις και όπως εσύ τα θέτεις.

Τότε ... τι να πω ; Άλλα βλέπω εγώ, άλλα εσύ, ok. Από την στιγμή που εσύ δεν το βλέπεις, δεν έχει νόημα [για σένα] και η ερώτησή μου. Συνεπώς ... άσ' το. Παρά τούτο όμως, λες

quote:
Αν πω για έναν άνθρωπο π.χ. "ο καλλιτέχνης τελείωσε το έργο του, και είδε πόσο όμορφο ήταν".
Φαίνεται από αυτή τη φράση αν γνώριζε από πριν αν το έργο θα ήταν ωραίο ή όχι;

Γιατί λες "αν πω για έναν άνθρωπο" και δεν λες "αν πω για έναν θεό" Σου φαίνεται λοιπόν πολύ λογικό ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ να τελειώνει ένα έργο του και να βλέπει μετά πόσο όμορφο ήταν, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως και κάτι. Θα σου φαινόταν πολύ λογικό αυτό και ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ να το κάνει


Edited by - zip on 26/02/2009 20:37:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 20:55:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
Zip μια ερώτηση για σένα: λέει πουθενά στην Αγία Γραφή, για κάτι που δημιούργησε ο Θεός, ότι είδε ο Θεός ότι ήταν κακό?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΛ.ΕΛΥΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 21:01:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:

Zip μια ερώτηση για σένα: λέει πουθενά στην Αγία Γραφή, για κάτι που δημιούργησε ο Θεός, ότι είδε ο Θεός ότι ήταν κακό?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΛ.ΕΛΥΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Δεν ξέρω, μάλλον όχι. Όλα καλά ήταν [για τον θεό δηλ.] ... αλλά και να ήταν κακό, θα το έλεγε Ιδού η απορία ...

Edited by - zip on 26/02/2009 21:02:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 21:04:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
Τι το ψαχνετε; αφου ο Ευρωπαίος το λέει ξεκάθαρα:

quote:
Και είπεν ο θεός

Κάποιος άκουσε τη φωνή του!
Και μάλιστα πρίν έρθει στον κόσμο.


quote:
Τέκνο κι εσύ της πασοκικής εκπαίδευσης

Λίγο το πασόκ, λίγο οι δάσκαλοι της γενιάς The Wall, πολύ θέλει να γίνει το κακό (;) ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 21:09:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Δημιουργία [και μάλιστα του κόσμου] δια φωνής. Φως ; Γίνε! Θάλασσα ; Γίνε! Νερό ; Γίνε! Το νέο Hi-tech που κυκλοφορεί έχει ένα άρθρο για το "έξυπνο" σπίτι. Μπαίνεις το βράδυ κουρασμένος από την δουλειά, λες "φως ; άναψε!" και τσαφ, το καθιστικό σου φωτίζεται. Πουλάς και μούρη στην γκόμενα όταν θα σε επισκεφθεί. Αμ πως ...

Κοίτα να δεις τι πιστεύουν οι άνθρωποι ρε Λάκη ...

Edited by - zip on 26/02/2009 21:11:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 21:45:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αφού δεν καταλαβαίνετε περί τίνος μιλάτε,γιατί μιλάτε;
Ειδικά εσύ ζίπ, λές ότι δεν λές ότι νάναι, αλλά το κάνεις
απλά προσπαθώντας να δείξεις ότι δεν έχεις ταμπού και τα βάζεις
με τον χριστιανισμό για να αποδέιξεις ότι έχεις....
Αχ αυτή η ανευθυνουπευθυνότητα!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 21:59:26  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
Ψηλός
Εγώ δεν βλέπω όλα αυτά που εσύ βλέπεις και όπως εσύ τα θέτεις.

Τότε ... τι να πω ; Άλλα βλέπω εγώ, άλλα εσύ, ok. Από την στιγμή που εσύ δεν το βλέπεις, δεν έχει νόημα [για σένα] και η ερώτησή μου. Συνεπώς ... άσ' το.Ναι, εγώ δεν βλέπω, τουλάχιστον από αυτό που διαβάζω, να τίθεται το ερώτημα που εσύ θέτεις. Το ότι αφού το δημιούργησε και είδε πως είναι καλό, δεν προϋποθέτει ότι δεν το ήξερε ως Θεός.


quote:

Παρά τούτο όμως, λες

quote:
Αν πω για έναν άνθρωπο π.χ. "ο καλλιτέχνης τελείωσε το έργο του, και είδε πόσο όμορφο ήταν".
Φαίνεται από αυτή τη φράση αν γνώριζε από πριν αν το έργο θα ήταν ωραίο ή όχι;

Γιατί λες "αν πω για έναν άνθρωπο" και δεν λες "αν πω για έναν θεό"Μιλώ για άνθρωπο διότι, ακόμη και ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει από πριν το ακριβές αποτέλεσμα του δημιουργήματός του, λέγοντας τα παραπάνω, δεν μας οδηγεί στο συμπέρασμα το δικό σου όσον αφορά την αμφιβολία περί καλού ή κακού.

quote:

Σου φαίνεται λοιπόν πολύ λογικό ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ να τελειώνει ένα έργο του και να βλέπει μετά πόσο όμορφο ήταν, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως και κάτι. Θα σου φαινόταν πολύ λογικό αυτό και ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ να το κάνει


Edited by - zip on 26/02/2009 20:37:31Αυτό που λες θεωρώ πως είναι δικό σου συμπέρασμα και το ερώτημα που θέτεις δεν απορρέει άμεσα από τη διατύπωση των παραπομπών σου (της Βίβλου).
Δηλαδή, το ότι ο Θεός είπε πως το δημιούργημά του ήταν καλό, δεν σημαίνει αυτομάτως πως το έκανε διότι δεν γνώριζε από πριν το αποτέλεσμα. Εκτός των άλλων, σου είπα πως τα λόγια αυτά είναι ανθρώπινα και δεν πιστεύω πως αυτός που τα έγραψε να ήταν παρών εκείνη τη στιγμή έτσι ώστε να διέκρινε κάποια αμφιβολία στο «πρόσωπο» του Θεού.

Δεν καταλαβαίνω, όμως, σε τι σκοπεύει και ποια είναι η προέκταση αυτού σου του ερωτήματος; Έχει να κάνει με τον ίδιο το Θεό ή με τη Βίβλο;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 22:16:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Έχει να κάνει με τον ίδιο το Θεό ή με τη Βίβλο;

Έχει να κάνει με τον ανθρωπομορφικό θεό έτσι όπως παρουσιάζεται μέσα από την Βίβλο.

Κοίτα, για έναν καλλιτέχνη [άνθρωπο καλλιτέχνη, έναν γλύπτη π.χ] είναι πολύ φυσικό να συμβαίνει αυτό που λες, δηλ. να φτιάχνει κάτι ο άνθρωπος και μετά να λέει "α! ωραίο είναι", "καλό είναι" κτλ. Αυτή η πράξη λοιπόν, η ανθρώπινη πράξη [θαυμασμού θες ; επιβεβαιώσης πες ; πες την όπως θες] είναι λογική και απολύτως φυσική [ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ που είναι καλλιτέχνης]. Η βίβλος όμως, στην θέση του Δημιουργού, στην θέση αυτού του καλλιτέχνη, δεν βάζει έναν άνθρωπο, βάζει έναν ΘΕΟ. Η απορία μου λοιπόν είναι >

θα μπορούσες να δικαιολογήσεις αυτήν την πράξη [όχι σε άνθρωπο, είναι απολύτως δικαιολογημένη] ΚΑΙ σε έναν θεό ; θα μπορούσε δηλ. κι ο θεός να το κάνει αυτό ; Να πει δηλ. [αφού τελειώσει το δημιούργημά του] "α, ωραίο είναι", "α, καλό είναι" Καταλαβαίνεις τι ρωτάω ; Και επίσης, θα ήθελα να μου πεις, [αν τελικά την βρίσκεις δικαιολογημένη], γιατί την βρίσκεις δικαιολογημένη ...

Έγινα λίγο πιο κατανοητός τώρα ; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 12:35:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
mimosa :
Τι το ψαχνετε; αφου ο Ευρωπαίος το λέει ξεκάθαρα.

Κάποιος άκουσε τη φωνή του!
Και μάλιστα πρίν έρθει στον κόσμο.To Θεόπνευστο βιβλίο το λέει.
Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη μέσω οραμάτων σε ανθρώπους που επέλεξε, έδωσε πληροφορίες στον τότε κόσμο, λαμβάνοντας υπ' όψη το ερμηνευτικό επίπεδο του τότε ανθρώπου, αλλά παράλληλα και το μελλοντικό......έτσι σήμερα είμαστε σε θέσει να ερμηνεύσουμε σωστά το Θεόπνευστο αυτό έργο, αποσυμβολιζόντας το, όπου χρειάζεται.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 12:36:54  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
Έχει να κάνει με τον ίδιο το Θεό ή με τη Βίβλο;

[font=Trebuchet MS]Έχει να κάνει με τον ανθρωπομορφικό θεό έτσι όπως παρουσιάζεται μέσα από την Βίβλο...


Ο Θεός της Βίβλου δεν είναι "ανθρωπομορφικός". Για την Βίβλο ο άνθρωπος είναι "θεομορφικός" (όντας η "εικόνα" - μια δισδιάστατη δηλαδή απεικόνηση, άρα ενός "μέρους", μιας πλευράς μόνο) του Θεού.
Στη Βίβλο επίσης αναφέρεται ότι ο Θεός πήρε μορφή ανθρώπου (όχι και δύσκολο αφού ο άνθρωπος έχει μέρος της μορφής του Θεού!)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 18:49:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
quote:
Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη μέσω οραμάτων σε ανθρώπους που επέλεξε, έδωσε πληροφορίες στον τότε κόσμο,

Και τί είναι αυτό;
Ατράνταχτο στοιχείο;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 20:24:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς
Όπως είπα και παλιότερα, η ηθική βελτίωση του ανθρώπου προχωρεί κάθε φορά εμπρός από την παλιά αντίληψη περί Θεού .

Αυτή η βελτίωση της ανθρώπινης φύσης υπήρξε αποτέλεσμα εν μέρει της αυξημένης οικονομικής ασφάλειας και πολιτικής τάξης και εν μέρει της επίδρασης της ηθικής του Χριστού.

"Ο Χριστός είναι εκείνος που σκότωσε τον Ιεχωβά" .

"Ο χριστιανισμός σκότωσε τον δήθεν χριστιανικό θεό" .

Συνεπώς , όλα όσα βλέπομε στις μέρες μας , σημαίνουν μάλλον τον θάνατο του παλιού εκείνου «βλοσυρού γενειοφόρου θεού» , όπως τον έλεγε ο Νίτσε , του θεού εκείνου ο οποίος , κατά παράδοξη συγκυρία , μεταβιβάστηκε στον χριστιανισμό μαζί με ένα σύστημα ηθικής , μια έξαρση καλοσύνης και ειρήνης (άσχετο εάν αυτά είναι εφαρμόσιμα από τον άνθρωπο) , που ήταν εντελώς ξένα προς τον Ιεχωβά και αποδείχθηκαν τελικά αρκετά ισχυρά για να τον αφανίσουν . Έτσι , το πνεύμα των ανθρώπων έμεινε τώρα ελεύθερο να πλάσει ένα καλύτερο θεό .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 20:50:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Έως και ανόητο, και παγανιστικό είναι να εξηγούμε τον
Θεό με συναισθήματα και θέσεις δικές μας, όταν δεν γνωρίζουμε
πως ενεργεί η θεία χάρις του..Δεν τον εννοούμε γιατί είναι
ανωτερο Όν και μόνο να ευεργετηθούμε μπορούμε απο Αυτόν..
Ο ανθρωπομορφισμός βολεύει τον άνθρωπο που επιζητά να δημιουργήσει
ευνοικές γι αυτόν συνθήκες, ώστε να έχει την ικανοποίηση των
αιτημάτων του, όπως έχειμάθει με άλλους ανθρώπους σε αντίστοιχες
συναλλαγές...Παρά το ότι αυτά συμβαίνουν, δεν πάει να πει ότι
τις αποδέχεται ο Θεός, ή ότι αυτές πλησιάζουν κάν τον Θεό...
Το θέμα είναι, εμείς μπορούμε να ρθούμε κοντά στον Θεό; δίχως
να τον εντάσσουμε σε έννοιες που ξέρουμε,ανθρώπινες, που δεν
μπορουν να είναι απο Θεό, άλλως, δεν θα ήταν ακατάληπτος...
Εδώ δεν τον καταλαβαίνουν όλες οι τάξεις των αγγέλων,
αλλά μόνο τα χερουβείμ, σεραφείμ και οι θρόνοι και περιμένουμε να
τον εννοήσουμε εμείς , με τα γελοία και παιδικά πάθη του;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 21:39:50  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Όπως είπα και παλιότερα, η ηθική βελτίωση του ανθρώπου προχωρεί κάθε φορά εμπρός από την παλιά αντίληψη περί Θεού .

Αυτή η βελτίωση της ανθρώπινης φύσης υπήρξε αποτέλεσμα εν μέρει της αυξημένης οικονομικής ασφάλειας και πολιτικής τάξης και εν μέρει της επίδρασης της ηθικής του Χριστού.

"Ο Χριστός είναι εκείνος που σκότωσε τον Ιεχωβά" .

"Ο χριστιανισμός σκότωσε τον δήθεν χριστιανικό θεό" .

Συνεπώς , όλα όσα βλέπομε στις μέρες μας , σημαίνουν μάλλον τον θάνατο του παλιού εκείνου «βλοσυρού γενειοφόρου θεού» , όπως τον έλεγε ο Νίτσε , του θεού εκείνου ο οποίος , κατά παράδοξη συγκυρία , μεταβιβάστηκε στον χριστιανισμό μαζί με ένα σύστημα ηθικής , μια έξαρση καλοσύνης και ειρήνης (άσχετο εάν αυτά είναι εφαρμόσιμα από τον άνθρωπο) , που ήταν εντελώς ξένα προς τον Ιεχωβά και αποδείχθηκαν τελικά αρκετά ισχυρά για να τον αφανίσουν . Έτσι , το πνεύμα των ανθρώπων έμεινε τώρα ελεύθερο να πλάσει ένα καλύτερο θεό .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.


Η εικόνα του παλιού εκείνου «βλοσυρού γενειοφόρου θεού», όπως τον έλεγε [b]ο Νίτσε Ήταν ανύπαρκτη στην αρχαιότητα ως απεικόνιση του YHVH κι ο χριστιανισμός δεν μπορούσε να σκοτώσει κάτι ανύπαρκτο. O Νίτσε έβλεπε κάτι μεταγενέστερο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 21:44:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς
Διάβασε προσεκτικά το μήνυμά που έγραψες και όταν καταλάβεις τι ήθελες να γράψεις, εξήγησέ μου το.

Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Ό,τι γράφεις δεν έχει καμιά σχέση με το μήνυμά μου.

Υ.Γ.: Συμβουλή: Αφού σ'αρέσει να χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς για τα γραφόμενα των άλλων, να καταθέτεις πρώτα τα επιχειρήματά σου και μετά να χαρακτηρίζεις τους συνομιλητές σου.

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 21:50:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς
Και μη βιάζεσαι, πάντα, να απαντήσεις.

Σκέψου πρώτα, έστω για λίγο.

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 08:32:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
panpam

1) Ο Θεός της Βίβλου δεν είναι "ανθρωπομορφικός". Για την Βίβλο ο άνθρωπος είναι "θεομορφικός" (όντας η "εικόνα" - μια δισδιάστατη δηλαδή απεικόνηση, άρα ενός "μέρους", μιας πλευράς μόνο) του Θεού.


2) Στη Βίβλο επίσης αναφέρεται ότι ο Θεός πήρε μορφή ανθρώπου


1) Καταλαβαίνω αυτό που λες. Άλλο λέω όμως εγώ. Η βίβλος παρουσιάζει έναν θεό με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά ; Π.χ η διαδικασία δημιουργίας του κόσμου , η Γένεση δηλ. αναφέρεται σε έναν "θεό" ο οποίος εργάζεται 6 μέρες και την 7η αναπαύεται. Άλλο παράδειγμα > μόλις τελειώνει κάθε μέρα την εργασία του ο "θεός", λέει "καλό είναι αυτό που έφτιαξα". Υπάρχουν πλήθος τέτοιων αναφορών που προσδίδουν στην οντότητα του θεϊκού, χαρακτηριστικά ανθρώπου και ενέργειες που δεν φανερώνουν θεό, αλλά φανερώνουν άνθρωπο. Συνεπώς, δικαίως μπορούμε να πούμε, διαβάζοντας την Βίβλο, πως το κείμενο αναφέρεται σε έναν ανθρωπομορφικό θεό από το πρώτο του κιόλας κεφάλαιο.

2) Σε παρακαλώ, παρέθεσε το ανάλογο εδάφιο για να το σχολιάσουμε. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 08:45:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
europaios2

Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη μέσω οραμάτων σε ανθρώπους που επέλεξε, έδωσε πληροφορίες στον τότε κόσμο, λαμβάνοντας υπ' όψη το ερμηνευτικό επίπεδο του τότε ανθρώπου, αλλά παράλληλα και το μελλοντικό...... έτσι σήμερα είμαστε σε θέσει να ερμηνεύσουμε σωστά το Θεόπνευστο αυτό έργο, αποσυμβολιζόντας το, όπου χρειάζεται.


Αποτυχημένη η προσπάθειά σου, να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. "λαμβάνοντας υπ' όψη το ερμηνευτικό επίπεδο του τότε ανθρώπου, αλλά παράλληλα και το μελλοντικό", τι λε' ρε μεγάλε ; Βασικά, αυτό που λες, δεν σε συμφέρει. Και θα σου εξηγήσω γιατί. Ποιο ήταν το ερμηνευτικό επίπεδο του τότε ανθρώπου ρε φωστήρα ; Ο κόσμος τότε ήταν τίγκα από δεισιδαιμονίες και προλήψεις. Ήταν τίγκα στην φτώχεια, στην ταλαιπώρια, με μια φιλοσοφία της Ιουδαίας ανύπαρκτη, με έναν πολιτισμό πρωτόγονο. Θυσιάζανε βόδια και πρόβατα στους θεούς, πραγματοποιούσαν λατρευτικές τελετές και κάναν ένα σωρό άλλες μαλακίες, που τώρα, στον σημερινό κόσμο, στον τωρινό άνθρωπο φαίνονται μαγγανίες. θες παράδειγμα ; Η τελετή της αδελφοποίησης. Την γνωρίζεις ;

Συνεπώς, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ο "θεός" έλαβε υπ' όψην του το ερμηνευτικό επίπεδο των τότε ανθρώπων, ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ πολύ άνετα τους Ιουδαίους, με τον ίδιο τρόπο που οι σημερινές χαρτορίχτρες εξαπατούν τον ταλαίπωρο κοσμάκη. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 09:31:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
europaios2

Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη μέσω οραμάτων σε ανθρώπους που επέλεξε, έδωσε πληροφορίες στον τότε κόσμο,


Η Γένεση master of the universe, δεν είναι όραμα. Το κείμενο είναι ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ. Δεν αναφέρεται σε όραμα. Λέει, την 1η μέρα ο θεός έκανε αυτό, την 2η εκείνο, την 3η το άλλο και επειδή κουράστηκε [ο θεός κουράζεται αλήθεια ;] την 7η την έπεσε να ξεκουραστεί. Που το βλέπεις εσύ το όραμα ;

Και κάτι άλλο > λες, "έδωσε πληροφορίες στον ΤΟΤΕ κόσμο". Αυτές οι πληροφορίες που έδωσε, ισχύουν για τον τώρα κόσμο ; Άσε δηλ. που δεν έδωσε καμιά πληροφορία. Ξέρεις τι σημαίνει πληροφορία ; Να σου δώσω μια πληροφορία [να σου υποδείξω ένα σημείο στο χάρτη π.χ και να σου πω, ξέρεις, εκεί ναυάγησε το τάδε βαπόρι που μετέφερε χρυσάφι], αυτή είναι πληροφορία, πάνε να το βρεις. Τέτοιες πληροφορίες έδωσε ο θεός ; Ή έδωσε πληροφορίες πολιτιστικού και πολιτισμικού περιεχομένου ; Οι μόνες πληροφορίες που έδωσε ήταν λατρευτικού περιεχομένου [πάλι δηλ. για την πάρτη του νοιαζόταν]*. Αλλά και πληροφορίες να έδωσε, ισχύουν αυτές οι πληροφορίες στον σημερινό κόσμο ;

Κοίτα, θα σου πω μια πληροφορία [επειδή το θέμα εγώ προσωπικά το βλέπω γενικότερα, όχι μόνο στον Χριστιανισμό δηλ. αλλά γενικότερα στις μονοθεϊστικές θρησκείες] που έδωσε ο Μωάμεθ. Το "ερμηνευτικό επίπεδο των τότε ανθρώπων" [επειδή σου αρέσει να πετάς μια μπαρούφα και στην ουσία ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι λες], το ερμηνευτικό επίπεδο των τότε Μωαμεθανών λοιπόν και επειδή αυτοί οι τύποι κάναν συνέχεια πόλεμο μεταξύ τους και σφαζόντουζαν, ΔΕΝ μπορούσε να ερμηνεύσει γιατί οι άντρες ήταν λιγότεροι από τις γυναίκες. Πληθυσμιακά εννοώ. Αυτοί οι τρόμπες, κάναν πολέμους [στον πόλεμο ποιοι πάνε ; οι άντρες], σφαζόντουσαν, σκοτωνόντουσαν, και μετά απορούσαν "γιατί ρε γαμώτο εμείς είμαστε λιγότεροι από τις γυναίκες ;". Τέτοιο ερμηνευτικό επίπεδο είχαν. Έρχεται λοιπόν ο Μωάμεθ [μεγάλος προφήτης!] και τους λέει > "ρε μαλάκες, αφού κάθε μέρα σκοτώνεστε και σφάζεστε, πως σκατά να μην είστε λιγότεροι από τις γυναίκες ; Πάρ'τε ο καθένας σας από 5-6 γυναίκες και θα φτιάξει το πράμα [αναλογικά δηλ.]" Αυτό το πράμα ο Μωάμεθ το είπε ΤΟΤΕ, στους ΤΟΤΕ ανθρώπους. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ όμως ακόμη αυτό το πράγμα ισχύει. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει ασφαλώς, η αναλογία των αντρών και των γυναικών στην Τουρκία π.χ δεν είναι η ίδια που ήταν όταν υπήρχε ο Μωάμεθ. Έχουν αλλάξει αυτά. Ε, ακόμα οι Τούρκοι έχουν 3 και 4 γυναίκες ο καθένας τους.

Αυτές οι πληροφορίες που έδωσε λοιπόν ο θεός σου, δεν ισχύουν φίλε σήμερα. Οι περισσότερες δηλ. Γιατί πολύ απλά οι κοινωνίες έχουν αλλάξει, έχουν τροποποιηθεί και οι ανάγκες του σημερινού κόσμου είναι πολύ πολύ διαφορετικές από τις ανάγκες του ΤΟΤΕ κόσμου. Εσύ έμεινες στο ΤΟΤΕ. Μήπως να σου δώσουμε και καμιά πέτρα να ανακαλύψεις την χαρακτική ; Καμιά τσακμακόπετρα, να ανακαλύψεις την φωτιά, θες ;

*Δες μια πληροφορία που έδωσε ο θεός σου > "11 καὶ εἶπε Μωυσῆς πρὸς τὸν Θεόν· τίς εἰμι ἐγώ, ὅτι πορεύσομαι πρὸς Φαραὼ βασιλέα Αἰγύπτου, καὶ ὅτι ἐξάξω τοὺς υἱοὺς ᾿Ισραὴλ ἐκ γῆς Αἰγύπτου; 12 εἶπε δὲ ὁ Θεὸς Μωυσῇ λέγων· ὅτι ἔσομαι μετὰ σοῦ, καὶ τοῦτό σοι τὸ σημεῖον, ὅτι ἐγώ σε ἐξαποστέλλω ἐν τῷ ἐξαγαγεῖν σε τὸν λαόν μου ἐξ Αἰγύπτου καὶ λατρεύσετε τῷ Θεῷ ἐν τῷ ὄρει τούτῳ." Έξοδος. Λατρευτικό το περιεχόμενό της.

Δες κι άλλη > 1.ΕΙΠΕ δὲ Κύριος πρὸς Μωυσῆν· εἴσελθε πρὸς Φαραὼ καὶ ἐρεῖς αὐτῷ· τάδε λέγει Κύριος ὁ Θεὸς τῶν ῾Εβραίων· ἐξαπόστειλον τὸν λαόν μου, ίνα μοι λατρεύσωσιν· Έξοδος.

Δες κι άλλη > "5 οὐ προσκυνήσεις αὐτοῖς, οὐδὲ μὴ λατρεύσεις αὐτοῖς [λάτρευε μόνο εμένα!]· ἐγὼ γάρ εἰμι Κύριος ὁ Θεός σου, Θεὸς ζηλωτής, ἀποδιδοὺς ἁμαρτίας πατέρων ἐπὶ τέκνα, ἕως τρίτης καὶ τετάρτης γενεᾶς τοῖς μισοῦσί με 6 καὶ ποιῶν ἔλεος εἰς χιλιάδας τοῖς ἀγαπῶσί με καὶ τοῖς φυλάσσουσι τὰ προστάγματά μου."Έξοδος.

Έτσι για πλάκα, έψαξα λίγο την Βίβλιο. Τίγκα στο "λατρεύσωσιν" και "λατρεύσεις" και "λάτρευε" είναι ... Πολύ λατρεία ρε παιδί μου. Πάρε να 'χεις ... λατρεία μου.


Edited by - zip on 28/02/2009 10:04:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 09:54:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Το θέμα είναι zip, ότι εσύ παρουσιάζεις κάτι που΄ολοι
έχουμε σκεφτεί και ξέρουμε, σαν νέο και δεν αντιλαμβάνεσαι
ότι λέμε πως είναι μόνο θεωρία, επι σκοπού,μάλιστα...
Το να προσπαθούν με τις διάφορες νέες επιστημονικές θέσεις,
να εκθέσουν τον χριστιανισμό, είναι που δέιχνει ότι κάθε νέος,
κάνει τα ίδια λάθη και δεν διαδάσκεται απο τους προηγούμενους..
"Ου κατισχύσουσιν αυτήν", λέει η Γραφή για την δύναμη της
εκκλησίας και εκεί είναι που λέμε για την επιστήμη, "σκληρόν
λακτίζειν προς κέντραν"....
Ακόμη μιλάτε για ένα θεό ανθρπώινο με συναισθήματα και δεν καταλαβαίνετε οτι τα καλούμενα συναισθήμτα είναι αντιδράσεις,
κάτι που δεν έχει ο Θεός....Δεν κουράστηκε, αγαπητέ ο Θεός,
ανεπαύθει...Αυτή η λέξη για ένα Θεό, δεν σημαίνει το ίδιο,
όπως για ένα άνθρωπο, ή μόνο μια απο τις εξηγήσεις που δίνουμε εμείς
οι άνθρωποι...
Σημαινει περισσότερα και γι αυτο, καλά είναι να μην εξηγούμε τον
Θεό...Ειδικά, σαν άνθρωπο...
Έφτιαξε τον κόσμο με τον Λόγο του, δεν έβαλε κασμά....Δεν κουράστηκε,
ανεπαύθει για να φανεί εν ευθέτω χρόνω, εν θρόνω δόξης και ως Ερχόμενος,εκτός του Ών, Ήν, όπως ήταν μέχρι τώρα...
Ήτοι, η δύναμη του Αγίου Πνεύματος,αυτή η μορφή του Θεού, που ήρθε
στους ανθρώπους...Ο Ερχόμενος, δεν μας έχει απασχολήσει καθόλου,
αλήθεια, γιατί; Αυτός είναι ο Θεός που θα δούμε, οι άλλες δυο μορφες
προσώπων του, πέρασαν...
Να ο Θεός, λοιπόν, που ψαχνετε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 10:10:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Και ρωτάω > Ένα κείμενο το οποίο είναι τίγκα στις λατρευτικές πληροφορίες, πως να λατρεύεις, που να λατρεύεις, πότε να λατρεύεις, τι να λατρεύεις, τι σόϊ ιστορικό κείμενο είναι ; Μάλλον εγχειρίδιο καλής λατρείας είναι ...

trexagireve, η πλύση εγκεφάλου που σας έχουν κάνει φίλε ... δεν λέγεται και δεν στεγνώνεται με τίποτε ... είναι τόσο μούσκεμα τα μυαλά σας ... τι να λέμε δηλ. τι να λέμε ... "ανεπαύθει για να φανεί εν ευθέτω χρόνω", λέει ... δηλ. τι σημαίνει αυτό ρε μεγάλε ; ποιος χρόνος ρε ραβίνε ; γνωρίζει ο θεός από χρόνο ; αφού είναι άχρονος, έτσι δεν λέτε ;


Edited by - zip on 28/02/2009 10:16:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 10:27:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Εμένα μου μοιάζει σαν να μην καταλαβάινεις γιατί μιλάς,
φίλε zip, γι αυτό και θα σε βοηθήσω...Φίλε μου, όταν λέμε ότι
είναι και ιστορικό βιβλίο, εννοούμε, ότι επειδή δεν είχαμε πολλές
ιστορικές καταγραφές, η θρησκευτική Αγία Γραφή λόγω του ότι λέει
αλήθειες, αποδεδειγμένα, λειτουργεί ΚΑΙ ΩΣ ιστορικό βιβλίο...
Μην βιάζεσαι...Σκοντάφτεις....
Ο χρόνος αφορά εμάς, αγαπητέ μου ζιπίδη.....Εμείς θα τον δούμε εν χρόνω,ο Θεός δεν έχει χρόνο...Μόλις ειμαστε ετοιμοι, θα τον
δούμε...Κατάλαβες;
Δηλαδή, όταν είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να τον εννοήσουμε, θα
τον δούμε,άλλως, τώρα, δη,κοιτάμε αλλού, γι αυτο και δεν τον
βλέπουμε...Κοιτάμε και μεθάμε με τα της ύλης και των παθών ενός
παιδιού..Μόλις ενηλικιωθούμε, νοητικά, τότε θα τον δούμε...
Θέλεις κι άλλα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 11:35:33  Εμφάνιση Προφίλ
europaios2:
«Aυτό το έκαναν, για να λειτουργήσει ως προσωρινή νάρκωση και να μπορέσουν να τον σταυρώσουν ποιο εύκολα και χωρίς αντίσταση (κάρφωμα των καρφιών σε χέρια και πόδια»

Αυτές τις γελοιότητες, άσχετε και Βιβλικά ανιστόρητε ευρωπαίε, να πας να τις πεις σε κανένα ομόσταυλο σου (άσχετο δηλαδή..), διότι η Καινή Διαθήκη (την οποία ποτέ σου δεν σπούδασες..) σε διαψεύδει πανηγυρικά!

Και φυσικά, ως απλός αντιγραφέας και παπαγάλος που είσαι, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ, αλλά προσπαθείς με συμπιλλήματα τάχα να «αντικρούσεις».

Πάμε να δούμε λοιπόν ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝΕ ΔΥΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ!

Στο Κατα Ματθαίον Ευαγγέλιο, η σταύρωση του Ιησού περιγράφεται στο κεφάλαιο κζ’ (Η ΣΤΑΥΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ), και οι στίχοι 32-40 περιγράφουνε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ.

Και λέει ο Ματθαίος: «του έδωκαν να πιή ΞΥΔΙ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟΝ ΜΕ ΧΟΛΗΝ, δια να του φέρη κάποια νάρκωσιν και να μην αισθανθή πολύ τους πόνους της σταυρώσεως και δυσκολευτούν οι σταυρωται εις την εκτέλεση της. Και αφού το εδοκίμασε, δεν ήθελε να το πιή.»

ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ «ΞΥΔΙ» ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΠΙΕΙ.

Πάμε τώρα να δούμε τι ακριβώς λέει ο Μάρκος, ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ:

Ο Μάρκος περιγράφει το περιστατικό με το ξύδι στο κεφάλαιο ιε’, στίχους 20-39.

Και διαβάζουμε: «Και δια να μην αισθανθή πολύ τους πόνους της σταυρώσεως και δυσκολευτούν εις την εκτέλεσιν της οι σταυρωται, του έδιναν να πιη ως ναρκωτικόν ΟΙΝΟΝ ΑΝΑΚΑΤΑΜΕΥΜΕΝΟΝ ΜΕ ΣΜΥΡΝΑΝ, αυτός όμως δεν το πήρε.»

Έτσι, αδιάβαστε και άσχετε ευρωπαίε, βλέπουμε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΥΣ» ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ!!!!!!

Άντε λοιπόν να διαβάσεις πρώτα την θρησκεία που υποτίθεται «γνωρίζεις», και μετά βγες να το παίξεις............«επαϊον»!

europaios2:
«Συνπέως να εύχεσαι να αργήσω να έρθω να σχολιάσω τις άλλες αρλούμπες που έχεις γράψει....»

Φουκαρά ευρωπαίε, είσαι πολύ μικρός για να μπορέσεις να «διορθώσεις» τα όσα εγώ γράφω. Πόσο δε μάλλον να τα «ανατρέψεις».

Βλέπεις, δεν έχεις αντιληφθεί ακόμη ότι η ίδια σου η πίστη είναι και η αιτία της τύφλας που με τόση ζεστασιά σε κοιμίζει...

europaios2:
«Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη μέσω οραμάτων σε ανθρώπους που επέλεξε, έδωσε πληροφορίες στον τότε κόσμο, λαμβάνοντας υπ' όψη το ερμηνευτικό επίπεδο του τότε ανθρώπου, αλλά παράλληλα και το μελλοντικό......έτσι σήμερα είμαστε σε θέσει να ερμηνεύσουμε σωστά το Θεόπνευστο αυτό έργο, αποσυμβολιζόντας το, όπου χρειάζεται.»

Καλά, καλά, ηρέμησε!!

Τόσο σήμερα, αλλά όσο και οποτεδήποτε άλλοτε, η «ερμηνεία» και ο «συμβολισμός» του τι έγραψε ο κάθε σκοταδιστής δήθεν «ιερέας» της Ασιατικής ερήμου, αποτελεί............λάστιχο για να το τραβάει ο καθένας όπως θέλει!!

Απο τότε που δημιουργήθηκε η αίρεση των Ναζωραίων, αργότερα γνωστή και ως αίρεση των «Χριστιανών», διαιρέθηκε σε εκατοντάδες κομμάτια.

Άλλοι «ερμήνευαν» το Σύμβολο-Πρόσωπο Μεσσία («Χριστό» στα Ελληνικά) ως έναν απο τους πάμπολλους Ραβίνους που περιόδευαν στη γη του αναλφαβητισμού και της θρησκευτικής μισσαλοδοξίας, άλλοι πίστευαν ότι ο Μεσσίας θα ήτο ότι έλεγε η Πεντάτευχος (ένας ηγέτης με δύναμη), και άλλοι πίστευαν το χειρότερο απο όλα: ότι ο Μεσσίας δεν θα είναι απλά ο απεσταλμένος του Γιαχβέ αλλά......τελικά ο ίδιος ο Γιαχβέ ως άνθρωπος, ξυλουργός και τελικά με ελάχιστους ακόλουθους στα «ιερά χώματα».

Αυτοί που πίστευαν το τελευταίο, είναι και εκείνοι που απείχαν περισσότερο απο τις Βιβλικές γραφές, είναι και εκείνοι που δεν δίστασαν να αρπάξουνε οποιαδήποτε δοξασία, συνήθεια και έθιμα που είχαν άλλοι λαοί, αρκεί να υπήρχε μια προυπόθεση: Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Και όλα αυτά βέβαια, χτισμένα επάνω στο ανύπαρκτο Ιησού, που άλλοτε απο την βιασύνη των πλαστογράφων πίνει.....χολή με ξύδι και άλλοτε κρασί με σμύρνα!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 12:37:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς
Συνοψίζω παρακάτω την έννοια της θρησκείας του Einstein σε μια από τις πολλές ρήσεις του ιδίου :

« Το να αντιλαμβάνεται κανείς ότι , πίσω από οτιδήποτε μπορεί να βιώσει , υπάρχει κάτι που ο νους μας αδυνατεί να συλλάβει , και του οποίου η ομορφιά και το μεγαλείο μας αγγίζει μόνο έμμεσα και σαν μισοσβησμένη αντανάκλαση , αυτό είναι θρησκευτικότητα . Υπό τη συγκεκριμένη έννοια είμαι θρήσκος» .
Υπό αυτή την έννοια είμαι θρήσκος και εγώ , με την επιφύλαξη ότι η έκφραση «δεν μπορεί να συλλάβει» , δεν σημαίνει απαραίτητα και «ασύλληπτο για πάντα» .

Εντούτοις , προτιμώ να μην αυτοαποκαλούμαι θρήσκος , επειδή κάτι τέτοιο είναι παραπλανητικό . Είναι μάλιστα καταστροφικά παραπλανητικό , αφού , για την πλειονότητα των ανθρώπων , η λέξη «θρησκεία» υπονοεί το «υπερφυσικό» .

Ο Carl Sagan το διατύπωσε ωραία : «…αν με τη λέξη “Θεός” εννοεί κανείς το σύνολο των φυσικών νόμων που διέπουν το Σύμπαν , τότε ολοφάνερα , υπάρχει τέτοιος Θεός . Αυτός όμως ο Θεός δεν ικανοποιεί συναισθηματικές ανάγκες … Δεν έχει νόημα να προσευχηθείς στο νόμο της βαρύτητας» .

Θα προτιμούσα , πάντως , οι επιστήμονες να απέφευγαν να χρησιμοποιούν τη λέξη «Θεός» με την ειδική , μεταφορική της σημασία . Ο μεταφορικός Θεός των επιστημόνων βρίσκεται έτη φωτός μακριά από τον Θεό – ο οποίος παρεμβαίνει , κάνει θαύματα , διαβάζει σκέψεις , τιμωρεί αμαρτίες , απαντά σε προσευχές – της “Βίβλου” , των παπάδων , των μουλάδων , των ραββίνων και της καθομιλουμένης . Το να προκαλεί κανείς σκόπιμα σύγχυση μεταξύ αυτών των δύο συνιστά , κατά τη γνώμη μου , πράξη εσχάτης διανοητικής προδοσίας .

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 14:31:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Μα περί αυτού ακριβώς πρόκειται αγαπητέ Κηφεύς..
Το να αποκαλεί κανείς Θεό, την συμπαντική μηχανή, είναι πράξη
εσχάτης προδοσίας, απέναντι στην έννοια άνθρωπος, που πνευματικής
φύσεως όντος,τουλάχιστον τον προσβάλλει να του λένε περί θεού
αυτό που απλά αποτελεί τον κόσμο σπίτι γύρω του...
Ο Θεός, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός απο τους ανθρώπους, που
προτιμάνε να τον φέρνουν στα μέτρα τους και να νομιζουν ότι
μπορούν να τον πάρουν με το μέρος τους και να ορίζουν αυτοί τί
είναι σωστό τι είναι λάθος και ναναι αυτό διαφορεικό ανά 10ετία,
να μην πλήττουμε κι όλας...
Το να λες Θεό, κάτι που σε υπηρετεί, δείχνει ΄μάλλον ατυχές, για
να το πω ευγενικά...
Ο Θεός είναι πέρα απο το χρόνο και τις μερικές μας πράξεις..Μας περιμένει, όταν προχωράμε...Όταν γυρνάμε γύρω γύρω, ζούμε τον χρόνο
που κατασκευάζουμε....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 56 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy